En billig försäkring

När jag kom upp ca 4.20 imorse var det bara +8,8 grader!! Fy sjutton alltså. Gjorde mig iordning, åt frukost och läste tidningen. Sedan datorn en stund. Jisses vad man hinner med alltså :))
Klockan 5.30 gick jag och hämtade min cykel i förrådet. Hade med mig ett framlyse, men det var inte rätt! Saksamma, det var ju inte supermörkt! Grannen, Marita, kom ut och vi gjorde sällskap mot våra resp. arbetsplatser. Skönt att åka två så där tidigt. Var på jobbet 5.50. Körde igång med en rapport och gjorde pdf-fil av den.

Klockan 7.15 cyklade jag bort till "backen". Dit kom två arbetskamrater och från 7.30 räknade vi cyklister. Jag tog killar/män. Noterade alla och prickade av de som hade hjälm. Det var inte många det! Av drygt 800 killar, hade ca 20 hjälm! Ett par stycken kom fram och frågade vad vi gjorde och vi berättade. Ingen av dessa hade hjälm för de tyckte att de cyklade så kort bit. Då sade jag till dem: "Ni samlar en massa kunskap i era huvuden, så var rädd om den"! Skulle något hända och du skadar ditt huvud pga. att du skippat cykelhjälmen, kommer du säkert att ångra dig. Det är en billig livförsäkring!
Men jisses nu har jag tjatat om detta i två dagar!! Sorry vänner, men jag brinner för detta.

Tillbaka på jobbet, blev det en fika och äggmacka (som jag hade med hemifrån). Därefter ringde jag till pappa och allt var bra. Gick sedan till Biblioteket och registrerade tidskrifter.

Fortsatte sedan redigera en rapport.

Solen har lyst och himlen varit klarblå! Arbetade till klockan 15 då jag cyklade till affären! Köpt mjölk till oss och pappa.

Hem och direkt till pappa med hans mjölk och lördagskorv.

När jag kom in, pratade jag en stund med Inge. Han hade gått 2½ km-spåret och hade precis duschat. Fia var hos Maria, där hon målade väggar! Åkte dit på förmiddagen redan!

Jag gjorde iordning min matlåda för imorgon; bacon och potatisbullar!

Sedan tog jag också en dusch. Smorde in mig efteråt. Shit, så torr man blir.

Kollade på "Hem till gården". Det var så himla sorgligt idag. Satt faktiskt och grät, men det beror ju på alla minnen som kommer.

Pappa ringde strax före kl. 20. Han hade ramlat i köket, men lyckats ta sig upp själv! Men han hade slagit ut vatten, så han undrade om jag kunde komma och torka. Visst gjorde jag det. Skönt att han inte slagit sig. Jag satte på TV:n åt honom så att han kunde se på Speedway. Fia kom när jag var där inne.

Nu ska jag fortsätta att se på "Fångarna på fortet".


Har inte föräldrar ett ansvar????

Imorse stod jag vid en skola och räknade cyklister till skolan (barn 6–12 år). Jag prickade av om de hade hjälm eller inte. Övervägande delen av barnen hade hjälm, men inte alla! Och ingen hjälm på styret eller! Är det inte vi föräldrar som har ett ansvar att våra barn använder hjälm. Lagen gäller ju till dess de fyller 15 år. Och nog borde man som förälder föregå med gott exempel och själv använda cykelhjälm?!?! Om frisyren blir förstörd, så går den lätt att fixa till, men ett skadat huvud, kan vara skadat för livet. Vem ska då ta hand om dina barn???

Vid den skola som jag stod vid, verkar det som att de flesta barnen får skjuts i bil av sina föräldrar eller också ta föräldern en promenad med sitt (sina) barn. Såg något som gjorde mig lite full i skratt. Det var en pappa som lämnade av sitt barn och på bilen var det reklam och typ "Friskis och svettis", men det var inte riktigt det. När jag var klar med räkningen, cyklade jag till mitt arbete. På vägen dit passerade jag denna bil och den stod vid ett gym!! Förstår ni varför jag blev full i skratt?

Det var kyligt att stå och räkna, men jag hade vantar på mig. Träffade förresten en gammal arbetskamrat och vi hade mycket att prata om :))

På jobbet har det varit full fart hela dagen. Älskar när det är så! Moln, sol och nordanvind har det varit.

Ringde naturligtvis till pappa och allt var bra med honom. Varit till biblioteket och registrerat tidskrifter.

Cyklade hemåt ca kl. 15. Studenterna far fram som om de äger allt!! Inget trafikvett har de. Och inte vet de hur de ska gå heller. Jag var precis slut när jag kom hem. In med väskan och så gick jag till pappa. Hjälpte honom med att sätta in TV-kanalen.

Sedan pratade jag med grannen. Vi ska cykla tillsammans imorgonbitti.

Fia var iväg till Maria och sedan fotbollsträning med tjejerna. Jag åt lite. Inge kollat TV. Hur orkar han????

Pappa ringde och undrade hur han skulle få på sig västen! Han hade rakat sig (raktvål och rakhyvel) och då tar han av sig skjortan och fleesvästen. Men han kom inte på hur han skulle göra. Så det vara bara för mig att gå in och hjälpa honom. Han var arg på sig själv, men jag sade att det var lugnt!

Solen lyser och vinden har avtagit. Snälla ge oss värmen tillbaka!!!


Kylig morgon

När jag kom upp ca 6.40 imorse var det bara 7,6 plusgrader! Brrrr alltså.. Inte redan så kallt!! Men solen kom och jag tänkte att det nog skulle bli en fin dag.

Var i tvättstugan strax efter kl. 7 och körde igång. Städat och iordning idag! In och satte mig vid datorn. Ut igen vid 8-tiden. In till pappa och fyllde på hans dosett. Så tillbaka in och då var Fia uppe. Hon skulle hämta Maria och barnen hos Lasse. Idag var det Toves tur att ha fotboll. Inte cup, men väl poolfotboll, vad nu det innebär :))

Jag sprungit mellan bostaden och tvättstugan och även in till pappa. Frukost åt Inge och jag vid 10-tiden.

Klar med allt ca 11.30 så jag bokade av eftermiddagstiden. Är ju skönt att kunna boka hela dagen för då vet jag att jag kan sova på morgonen, men än har jag inte gjort det.

Pappa var nöjd med allt och det känns ju skönt.

Inge och jag tog en tur till "Lilla Djursholm". Ja, så säger vi om Ekängen. Nu har de även fått en trottoar där! Och vilka hus en del har byggt. Det är sanslöst. Undrar om det bara bor lyckliga människor där och som inte behöver bekymra sig om pengar över huvud taget. Eller har de kanske ett lite h-e att få det att gå ihop???

Väl hemma så åt vi lite! Fia och Tove kom ca 14.45 med hamburgare, som Maria köpt. Tove var så himla lerig så jag kunde inte annat än skratta åt henne. Hon hade varit målvakt idag och gjort det jätte bra. Men för att vinna, så krävs det inte bara en bra målvakt. Det krävs spelare som kan göra mål och även försvara.

När Fia och Tove satt och åt öppnade sig himlens portar och det ösregnade verkligen. Studsade på backen och översvämning blev det på direkten. Kom visst 10 mm inom loppet av 10 minuter. Fortsatte regna sedan, men då lyste även solen.

Tove duschade och fixade håret. Jag skjutsade sedan Fia och Tove till Folkungavallen där de skulle se damfotboll; LFC-Malmö.

Jag åkte hem och fixade lite med blommorna. Hämtade sedan tjejerna och vi skjutsade hem Tove. Följde med in. Maria hade bakat bullar och vi fick med oss hem. Jisses så goda de var!!!

Fia blev sugen på att baka bullar, så vi ska köpa hem jäst i veckan.

Nu skiner solen! Undrar om jag kan räkna cykelhjälmsanvändare i morgon bitti!?!? Hänger på vädret liksom.


En solig dag

Sovit dåligt inatt, vilket gör mig förgrymmad! Behöver så väl få sova ordentligt. Är ju supertrött tidigt på kvällen.

I vilket fall som helst, så när jag kom upp vid 6-tiden var det bara +8,4 grader ute!!!!! Solen höll på att gå upp och det såg ut att kunna bli en fin dag (tänkte jag). Läste tidningen och sedan blev det datorn. Fia kom upp ca 7.30. Hon åt frukost. Därefter tog hon en promenad till motionscentrumet. Maria och barnen hämtade henne där. Casper hade fotbollscup. Casper gjorde totalt 5 mål. I en av matcherna gjorde han hat-trick!!!! Vad månde bliva :)))

Inge sov till ca 9.10. Ringde pappa och allt var bra. Sedan frukost och disk. Bytte lakan i sängarna. Duschat och gjort mig iordning.

Var in till pappa med tidningen. Pratade en stund med honom. Fia kom  hem och när hon var klar, åkte vi med travet. Därefter besökte vi "Bondens marknad". Jag köpte en förpackning med kalvdans. Den ska jag avnjuta imorgon!

Var sedan till ICA Supermarket i Tannefors och kompletterade lite. Vid busshållplatsen stod Marta (vår granne i huset mitt emot). Frågade om hon skulle åka med hem och det ville hon gärna! Hon är så go denna kvinna!

In till pappa när vi kom hem. Bytte lakan och handdukar hos honom och tog med tvättunnan in till mig. Då hade Marta varit med lite mat. En assyrisk rätt, gjord på färs och i tomatsås. Jätte gott var det.

Grannen, Marita, hade ringt på och ville att jag skulle komma in. Det gjorde både Fia och jag. Marita hade köpt dukar i Grekland och jag fick välja. Valde tre stycken för jag trodde ju att jag skulle få betala, men det fick jag inte!!! Tack än en gång Marita och Stefan.

In och stekte pannkakor, som Fia och jag åt. Fia åkte sedan och hämtade Maria och barnen och skjutsade dem till Lasse.

Jag gjorde en köttfärslimpa i lergrytan. Sedan lade jag in gurkor (snabbinsaltade) och så skalade jag potatis och morötter.

Inge gjorde såsen! Trodde att någon skulle ta disken, men icke! Säger jag något så är jag tjurig. Och det är klart, tjurig blir jag. För jag lagade maten och då tycker jag att vi kunde hjälpas åt! Ont i huvudet har jag, men det törs jag inte nämna för jag börjar själv undra över varför jag nu haft det i över en veckas tid. Blir lite orolig! Men bit ihop och se glad ut!

Imorgon har Tove något som heter poolspel i fotbollen. Tyvärr hinner jag väl inte åka och kolla för tvätten tar nog några timmar!


Ledig från jobbet

Hade ju räknat med att sova till ca kl. 6, men vaknade redan vid 5-tiden. Shit alltså att man inte kan sova på morgnarna!!! Inge snarkade så det stod härliga till. Jag tvättade håret och gjorde mig iordning. Ingen frukost för jag skulle ju ta prov på fastande mage. Läste tidningen och var in en stund på datorn. Klockan 7.30 åkte jag och hämtade Fia och barnbarnen. Det hade gått jätte bra enligt Fia. Därefter åkte Fia och jag till Vårdcentralen. Jag tog prov för att se om kolesterolvärdet blivit bättre. Tar ju numera 2 tabletter/dag i stället för 1.

Hem och in till pappa. Han skulle ha pengar till städerskan och det gav jag honom. Sedan in och åt frukost. Gissa om det smakade underbart. Inge var uppe och han hade ätit.

När klockan var ca 9.30 åkte Fia och jag till stan. Parkerade i ett av P-husen och så gick vi till frissan. Pernilla klippte mig  jätte bra (som alltid). Men jisses så gråhårig jag är!!!! Bara att gilla läget eller ska jag göra slingor?

Ut på stan och vi gick till min gamla arbetskamrat som har en affär inne i stan. Hon blev så glad över att se oss! Och jag över att se henne!!! Ömsesidigt alltså. Sedan var det dags att gå tillbaka till frissan för nu var det Fias tur! Hon klippte säkert 5 cm och det behövdes. Därefter gjorde Pernilla en inflätning av luggen, som blev kanonbra!

Hämtade bilen och så åkte vi till långfärdsbuss-stationen! Där hämtade vi Marita! Tjänster och gentjänster......

Fia och jag åt varsin pirog när vi kom in! Så kollade vi datorn en stund innan det var dags att åka till frisören med pappa. Han längtade verkligen, trots att jag frågade honom under min semester om jag inte skulle fixa en tid. Men nu så han ut som Mozart!!!!

Vi kom ju verkligen i tid och pappa undrade varför det var så mycket bilar på parkeringen. Men så trodde han att det berodde på att skolan börjat. Så var det inte! För när vi kom in affärscentrumet (Skäggetorp) så var där "Loppis". Såg att pappa nästan fick panik av så mycket folk. Det var nog inte rätt dag att klippa sig, sade han flera gånger. Men snälla pappa! Dessa personer står här och vi ska dit bort.  Och pappa blev så himla bra klippt. Kolla bilden jag tog på honom:Det är min goa pappa det!! Han fyller snart 89 år och han är så tacksam för att jag följer med honom till frisören!

Förresten så sade frisören så här till mig: Du ska inte göra slingor i ditt hår. Nu ser man dina ögon och din fina hy! Har du slingor så ser man bara dessa direkt. Så nu sitter jag här och funderar på hur jag ska göra. Vill inte ha det gråa, så jag får kanske köpa en färg som är i nyans med det jag har i grunden?!?!

Efter pappas klippning gick vi in på Willys och handlade lite. När vi kom hem hjälpte jag pappa med hans mat, som jag köpte på jobbet igår! Delade även körsbärstomater åt honom. Törs ju inte låta honom äta dem hela för så lätt att de fastnar i halsen.

Dagen har varit mulen, men inget regn. Vi har haft ca +16 grader, så jag klagar inte.

Detta var lite om min lediga dag. Snart ska vi äta karrékotletter och potatisgratäng.


Nära att krocka idag

Jag tog bilen idag och det var uppehåll och ca +12,5 grader. När jag varit på jobbet en stund, satte det igång att regna! Kom verkligen massor. Skönt att vara inomhus då!

Gjorde klart rapporten och gick och lämnade den. Men det är något med formaten som inte stämmer och jag kan inte komma på vad.

Ringde pappa och allt var bra! Han  hade blivit duschad. Efter det samtalet ringde Inge. Sedan gick jag till biblioteket. Idag hade jag en del tidskrifter.

Sedan var det en massa småplock. Fick en rapport klar från tryckeriet och då var det lite att göra med den. Så det har flutit på även idag.

Så hände det igen!!! Hade tagit fel matlåda med mig.. börjar nog lida av demens eller???

Arbetade till kl. 15. Uppehållsväder, men när jag kom till golfbanan så öppnade sig himlens portar!! Så kom jag till rondellen och då upphörde det för att börja igen när jag kört 3 kvarts varv i rondellen. Det var väl ett moln som gick över där.

Inge stod och väntade på mig. Jag gick in till pappa med mat som jag köpt på jobbet (kålpudding, sås och potatis). Fia kom och vi åkte till Maxi och handlade.

Skjutsade sedan Fia till Maria och barnen. Fia ska sova där inatt för Maria hade något möte på jobbet.

Inge och jag körde ut på Industrigatan, som är nyasfalterad och ännu inte målad. Från det håll som vi kom, är det tvåfiligt, men andra riktningen har bara ett körfält. Rätt som det är ser vi båda två att en stor lastbil kommer emot oss!!! Han körde om en annan lastbil! Tur att Inge var snabb och körde över i högra fältet och tur att ingen låg där. Men att jag blev illamående det lovar jag. Fy så hemskt!!!! Kommer väl drömma mardrömmar om denna blåa lastbil, som dessutom hade dubbelsläp!

Hem och in med varorna. Jag gick sedan till pappa med hans varor. Pratade en stund. Sedan åt jag och Inge lite.

Har därefter tagit det lugnt. Imorgon är jag ledig från jobbet och det ska bli skönt! Har ju jobbat i nästan 3 veckor nu!


Höst redan??? NEJ!!!!!

Välkommen till min nya, uppfräschade hemsida, som även bytt namn! Det är min dotter, som gjort om den idag. Hon tycker inte att jag skriver så mycket om mitt liv som änglamamma och det har hon rätt. Jag är en mamma till 3 barn, 2 på jorden och ett i sommarlandet. Det kan ingen ta ifrån  mig! Jag hoppas att du också gillar den nya looken!

Imorse väckte jag Inge, så han fick skjutsa mig till jobbet. Blåste rätt så mycket och det skulle det göra idag. Var på jobbet kl. 6. En kille kom samtidigt som mig. Han hade skjutsat sin dotter till tåget och då kunde han lika gärna åka och jobba. Klokt tänkt :))

Jag fortsatte med redigerandet. Fick sedan in två rapporter som var granskade. Gjorde dem klara och skickade på tryck. Fick sedan tillbaka en rapport till. Rättade och skickade till författaren för en sista koll. Tryggt för oss alla.

Ringde pappa imorse och allt var bra. Inge har ringt också.

Struntade i biblioteket även idag. Det kommer inte så många tidskrifter denna månad pga. att européerna har semester. Men imorgon ska jag gå dit. Hoppas att jag blir klar med rapporten, som jag håller med imorgon. Den strulade så jag får kopiera kapitel för kapitel till den rätta mallen. Inte roligt, men det går. Det beror på att manuset har hoppat mellan olika författare och så har de klippt och klistrat och tagit med sista vagnreturen. Något som ställer till ett elände i slutändan.

Det har blåst och det har regnat. Löven faller från träden! Men inte kan det väl vara höst redan! NEJ, jag vägrar acceptera det. Snälla sommar kom tillbaka till oss. Jag hade ju sett fram emot att få åka och ta kvällsdopp, men inte om det blir så här kyligt.

Fia hämtade mig kl. 15. Vi åkte till Thomas där Fia lade Toves mattebok i brevlådan. Sedan till vårt köpcentra och köpte bröd.

Jag gick in till pappa när vi kom hem. Pratade en stund med honom och satte in TV-kanalen. Det är LHC på TV ikväll!!

När jag kom in, åt vi kyckling, ris och currysås. Maten stod på bordet alltså!! Visserligen hade jag gjort kycklingen igår, men ändå. Så diskade Inge efter att vi ätit. Det kallar jag service eller kallas det kärlek :))

Jag satte mig vid datorn och kollade på "Hem till gården". Sedan var jag in på blip och skrev.

Ikväll ska vi åter igen se på "Fångarna på fortet".

Besök gärna Fias blogg: sofiasjo.blogg.se


Länk

till http://www.snyggareblogg.se. Gratis stillmallar!

/ Nilla

Hatar blåsten

Igårkväll bestämde jag och Inge att han skulle skjutsa mig till jbbet. Det skulle bli regn och blåst! Men när jag kom upp, så blåste det bara lite och regnet hade slutat (kom 13 mm inatt). Så jag bestämde mig för cykeln! Det är ju så skönt med frisk luft och lite motion. Var på jobbet ca kl. 6 (ja, jag vet.. men har liksom lite att göra). Full fart med rapportredigering. Men så kom jag på att det var nog en rapport som låg klar på tryckeriet. Och det stämde!! Satte igång den proceduren med förberedelse för webben och allt annat. Därefter tog jag tag i tillbakastudsade mejl. En inbjudan har skickats ut och den ska skickas igen. Då hoppas vi få slippa tillbakastudsarna!

Ringde pappa och allt var bra med  honom. Inge ringde faktiskt redan kl. 8. Jag hade skrivit en lapp till honom, där jag bad honom ringa mig.

Gick inte till biblioteket idag för jag kände att jag ville bli klar med tillbakastudsarna. Och det blev jag. Hann även redigera lite i rapporten.

Solen har lyst, men blåsten ökade och det tornade upp sig mörka moln! Så klockan 14.30 beslöt jag mig för att cykla hemåt! Hade ju gjort min arbetsdag, så inget dåligt samvete. Jo, lite för jag gick innan fasta arbetstiden var slut.
Oj, vad kämpigt det var på sina håll att cykla. Hade bara lite medvind och mest sidvind.  JAG HATAR VERKLIGEN BLÅSTEN!!!!!

In till Inge och han sade att det hade kommit en rejäl skur vid 14-tiden. På jobbet kom det bara några stänk!

Fia och barnen kom hem och hämtade pengar + Caspers keps. Fia hade hämtat dem från Fritids vid 13-tiden. De hade varit i Valla och nere vid Stångån. Innan så hade Fia bakat en sockerkaka och några småkakor. Tog givetvis med in till pappa, som blev så glad! Han hade ätit Dafgårds kalops idag och den var supergod! Härligt!!

När jag kom tillbaka, så satte jag in en kyckling i lergrytan. Därefter duschade jag och smorde in mig! Fy, så torr jag är!!

Stekt champinjoner, som vi köpte i helgen. Kyckligen såg fin ut!

Kom en rejäl skur nyss och temperaturen sjönk till +13,4 grader! Varit ca 21-22 grader idag.

Fia kom nyss hem. Vi ska se på "Fångarna på fortet" även ikväll!


Kanonväder

Idag var det +11,6 grader när jag cyklade iväg. Var en underbar morgon, med solen som gick upp! När jag kom till dammen i parken framför min arbetsplats, hade bordet sjunkit. Måste väl vara något med botten och hur bordet satt fast.

Var på jobbet ca 6.05 idag. Alltså lite senare än annars. Satte igång att redigera en ny rapport. Den är på ca 127 sidor, så det tar sin tid att läsa så noga som man kan.

Ringde pappa och hand väntade på fotvårdstjejen, Caroline. Tyckte det skulle bli skönt att få fötterna iordning. Gick därefter till biblioteket. Var inte så mycket, men registrerade de som fanns.

Fortsatte sedan mitt redigeringsjobb. Har naturligtvis pratat med både Inge och Fia och även Maria! Inge har klippt gräsmattorna idag (pappas, vår och grannens). Bäst att passa på för imorgon ska det ju regna.

Satt ute och fikad på eftermiddagen och solen brände på benen (svarta byxor). Skönt var det också när jag cyklade hem. Ända till det att jag kom till märkesbacken! Då blev det kaos!! Jisses alltså så studenterna beter sig. De vet inget om hur man ska gå och cykla. HÄR KOMMER JAG är deras attityd. Inga armar har de så att de kan visa åt vilket håll ska de svänga och de vet inte vad som är höger och vänster!

Men jag kom hem välbehållen :)

Inge har klippt gräsmattor idag; vår, pappas,  grannens! Så lånade två grannar klipparen och så klippte de också sitt gräs. Bäst att passa på för imorgon blir det visst regn.

Fia åkte till Maria och sedan var det fotbollsträning med småtjejerna. Jag varit in till pappa en sväng. Allt bra.

Har slappat och ätit lite. Haft ont i huvudet även idag, men nu har det släppt! Ikväll börjar "Fångarna på fortet" och det ska jag se!Så här såg det ut i förra veckan och imorse var bordet på botten.


En tur till Norrköping fick förgylla dagen

Väcktes av Inges  mobiltelefon!! Ja, jag är arg för han använder den inte ofta, men har den alltid på! Och så laddas batteriet  ur och då plingar det till. Och det sker naturligtvis mitt i natten. Försökte somna om och vet inte om jag lyckades en stund. Gick upp 6.40 coh gjorde mig iordning. Sedan till tvättstugan. In och på med datorn. Åt frukost för jag förstod att Inge skulle sova länge. Undrade hur tjejerna hade det, men det var nog bra.

Till tvättstugan igen vid 9-tiden. Fick då se att pappa inte hade kommit upp, så jag gick in till honom. Han låg kvar i sängen och hade inte fått någon hjälp. Jag går bara ut till tvättstugan, så ringer jag sedan sade jag till honom. Det var ok! Men när jag kom tillbaka så kom tjejen strax efter mig. Hon hade försovit sig!!!

Klar med tvätten kl. 10 och pappa var så tacksam. Men så ringde han 10.30 och sade att han ville ha jeansen tvättade. Det var bara att springa och hämta dem och köra en maskin till. De blev nästan torra efter tumlingen på en halvtimme.

Thomas ringt och frågat om vi kunde ha barnen från kl. 16 och det var inga problem!

Inge sov till ca kl. 11!!! Undrade varför jag inte väckt honom. Men är man trött så är man!

Rätt som det var så kom Fia och Maria!!!! Maria hade kommit på en genialisk lösning. Fia behövde ju inte vara kvar med Tove på lägret utan hon kunde åka med någon förälder hem. Eftersom nu Fia och Maria skulle till Ålberga och spela fotboll idag, så skulle de två passa på att ha en systerdag genom att åka till Stadium Outlet i Nyköping.
Fia hämtade alltså Maria hos Lasse på vägen hem

Just det. Jag skrev ju knappt något igår pga. huvudvärken, som är lite bättre idag. Men Toves klass åkte till någon scout- eller kursgård ca 3 mil från Linköping. Fia följde med för Tove kände att hon ville det. Flera av hennes klasskamrater hade en vuxen med. Och Fia ställde upp så att Maria fick en barnfri helg. Det var ju pappa-helg så Casper var där. Ja, Tove från fredag till lördag.

Inge och jag tog en tur till Norrköping mitt på dagen! Bara kul att åka runt där. Vi upplever den som mycket större än vår stad, men det är väl för att allt går i varandra. Här har vi ju lite skog och annat mellan stadsdelarna.

När vi kom  hem hjälpte jag pappa med TV:n.

Sedan in och kokade blomkål, som Inge sedan gjorde redning till. Det blev stuvad blomkål och stekt falukorv. Vi skulle precis äta, när Thomas kom med barnbarnen. De hade ätit, så jag får ge dem något lätt om  någon timme.

Casper bad mig hämta hans traktor i källaren och det gjorde vi tillsammans. Tove och han var ute och åkte en stund och jag passade på att ta denna bild:Tur att vi har traktorn kvar! De hade kul i ca 40 minuter :))

Kramizzar Nilla

Huvudvärk, som inte ger sig

Alltså, jag orkar inte skriva något för huvudet värker konstant!!!
Hoppas att går över till imorgon!

Kram Gunilla

Ont i huvudet....

Ja, jisses alltså! Nu har jag haft ont i huvudet sedan jag cyklade från jobbet och det ger sig inte. Har tagit Alvedon!! Jobbigt är det, men någon gång ska det väl gå över.

Var på jobbet 5.55 imorse och då cyklade jag. Vilken härlig morgon alltså! När jag kom till parken framför jobbet, så blev jag bara så där: WOW!!!! Änder i dammen och andra fåglar runt om. Tänk att en stor kråka eller vad det nu var för fågel, kan vara så fin på nära håll!! Man tänker inte på det annars!

På jobbet har det varit full fart. Har redigerat i princip hela dagen. Ringde pappa ca 9.20 och allt var bra!

Var ïnte på biblioteket idag för det hade inte kommit så många tidskrifter idag. Kände att jag ville göra klart rapporten jag höll på med. Skrattade gott för det var mycket felskrivet i den.

Hemma har de dammsugit och torkat golven. Vi har även fått toalettstolen fixad. Hoppas nu att det håller.

Jag cyklade hemåt ca 14.30. Hade gjort min arbetsdag och var trött. Fia hade torkat kaklet i köket så det glänste. Så skönt att komma hem till ett nystädat hem.

Var in till pappa en sväng och allt var bra med honom.

Men jisses alltså!! Ge dig nu skalleper!! Jag vill njuta av min fredagskväll!

Vi har beställt pizza. Någon gång måste man få unna sig det.

När jag kom förbi dammen imorse så stannade jag och fotade bordet, som är på väg att sjunka! Vad har hänt?

Så sjunger jag igen: Jag ljuger såg bra :))))
Men inte har väl hösten kommit redan???

Gick upp 4.30 imorse och gjorde mig iordning. Dimma rådde och det såg så höstlikt ut. Men hallå!!! Än ska vi ju inte ha höst!!!!! Det är för tidigt.

Tog bilen idag och när jag gick mellan bilen och arbetet, tappade jag först min smörgås och därefter kom tomaten (men det blev ingen ketchup, för den höll). Så började jag fundera på om jag låste bilen eller ej, men gick in på jobbet. Ställde in matlådan och övrigt i kylen. Sedan satte jag igång att jobba. En rapport var klar och då innebär det att jag ska slutföra den helt och hållet. Bland annat ska den läggas på en server så att den, med hjälp av en annan kollega, kommer ut på hemsidan. När allt sådant var gjort, gick jag ner med post. Tog med bilnyckeln och id-kortet och så gick jag och kollade om bilen var låst! Visst var den det!!!

Tillbaka och började på en ny rapport. Jisses alltså nu är de på hugget.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra! Gick till biblioteket därefter. Idag var det väl ca 8 tidskrifter. Det tar sig som bonden sa när skithuset brann ner :))

Så var det lunch och jag tog fram min tomat och matlåda. Hämtade en tallrik och hällde ut innehållet. Men det lossnade inte. Hallå lilla potatis och lilla såsklick! Kom ut nu då!!! Då upptäckte jag misstaget!! Jag hade tagit fel burk!!! I den här var det 2½ biff!! Ingen potatis eller sås!!! Gissa om jag blev lång i ansiktet! Det var bara att ta dagens på jobbet, som var biff med grönpepparsås :))

Fram på eftermiddagen öppnade sig himlens portar! Jisses som det regnade en stund.

Ringde hem när jag satt i bilen kl. 15.05 så de kunde gå ut. Vi åkte till Maxi och handlade. Jag handlade även åt pappa. Idag skulle jag ha rakblad också :)) Gillette Micho3 eller vad det nu var. Oh, så dyra!!! För 6 stycken betalade jag 145:-

När jag fått våra varor på plats hemma, gick jag in till pappa med hans. Oj! Har du två kassar åt mig idag!!! hehehehehe.. ja, jag har köpt frysta rätter och annat åt dig.

Så bad pappa mig hjälpa honom på toan och snäll som jag är så gjorde det. Men Inge blev lite sur på mig för han menar på att pappa ska larma. Han betalar ju för den hjälpen! Då sade jag: "Jag är int' blödig vet du.. jag fixar sådant" hehehehehehe
Vilken tur att vi människor är olika. En del kan det och andra kan det och vissa kan allt. Jag ljuger så bra eller.....

När jag kom in satte jag igång att damma och torka. Imorgon får Inge och Fia dammsuga och torka golven. Sen förstår ni är det helg!!!

Har sett på "Hem till gården" och nu ska jag snart ta en titt på Facebook.

Jo, det blåste rätt mycket och då föll det massor av löv från körsbärsträdet på jobbet! Såg ut som på hösten! Men den kan väl inte redan ha kommit?

Grekland har minsann +40 grader! Kan ni som är eller bor där blåsa hit lite sol och värme? Jag tackar på förhand!


Djurgårdsfärja slog bakut eller framut.....

Skulle sova lite längre imorse, men det gjorde jag inte. Var uppe 4.30 och gjorde mig iordning. Fixade håret och därefter kollade jag SMHI:s väderprognos på datorn. Jooo då, det skulle minsann bli solsken idag. Så jag väckte inte Inge. Tog det i alla fall lugnt och åt min frukost samt läste tidningen. Sedan datorn en stund. På med hjälmen (jisses, jag som hade fixat till frisyren med allt möjligt) och så till jobbet. Hade med mig en sockerkaka, som Fia bakade igår. Min tur att ha fikabröd med till enhetsmötet.

Studenterna var redan i farten!! Just nu tar de hand om alla nya, så de planerar väl tidigt på morgonen förstås.

Frisyren var ju inte som den var innan jag tog på mig hjälmen, men vad gör det!! Ingenting, för den går att fixa till.

Ringde hem 7.40, såsom Fia och jag bestämde igår! Hon sov!!! Tur att jag ringde.

Redigerade klart rapporten jag började på igår. Jag fick även iväg två rapporter på tryck. Ringde pappa strax efter kl. 9. Allt var bra.

Klockan 9.30 började enhetsmötet med fika och sockerkaka. Fia fick beröm för de tyckte den var supergod. Vi hade planeringsmöte idag. Avbrott för lunch, som "chefen" bjöd på. Efter lunch höll jag på att somna. Det tas ju upp sådant, som jag inte jobbar med och då blir man trött. Vi höll på till kl. 15.

Till mitt rum och skrev tidrapporten och stängde därefter av datorn. När jag kom ut, så regnade det lite. Sak samma! Cyklade till vårt köpcentra och sedan hem. Inge tog emot mjölken och jag gick till pappa med hans TV-tidning. Pratade en stund innan jag gick hem till mitt.

Fia var på sitt rum och hon undrade varför jag tog med mig hela sockerkakan :)) Vi fikade ju både för- och eftermiddag.

Inge och Fia hade ätit biff, lök, sås och potatis. Jag tar det i matlådan imorgon.

Nu ikväll är Fia och kollar på fotboll.

Läste nyss att en Djurgårdsfärja brakat rätt in i Nybrokajen. Har många gånger tänkt: "Att de kan hålla på och åka fram och tillbaka utan incidenter. Motorerna och övrigt kan ju inte hålla i tid och evighet. Hoppas verkligen att ingen blev svårt skadad. Här hände något som inte borde hända! När kapten lägger in framåt, så ska ju inte båten åka bakåt!!!!

Ikväll lyste solen en stund och då blir man så glad. Men oj, så trött jag är ikväll!! Kommer efter från igår. Hur det gick att sköta kiosken?

Jo, jag var där vid 18-tiden och strax efter kom barnbarnen. Fick hjälp att öppna luckorna till kiosken. Sedan öppnade jag en stor korvburk och hällde dem i en stor kastrull, som jag satte på spisen. Bryggde sedan kaffe. Kollade runt lite så jag fick en uppfattning om var sakerna fanns. Prislistan satt på väggen.

Efter en stund hittade jag en pärm med anvisningar om skötseln. Det var så dags det :)) Där stod att man skulle värma 5–10 korvar i taget. Och jag hade hällt i 40 på direkten. Det är ju så när ingen finns där och berättar. Ute var det småregn, men det upphörde.

Barnen tyckte det var jätte kul att hjälpa till. Vi hade som en mattelektion. När damernas match var slut och de hade duschat, åkte barnbarnen hem. Fia stannade hos mig. Efter en stund kom de "damer" som skulle ha kiosken på lördag. De skulle ta kassan. Var ca 10 korv över och jag sade att vi kan ju lägga dem i kylen, men de tyckte att killarna kunde få dem. Och de blev glada och åt "barfota". Städade av. Vi hade sålt för drygt 1 000:- Det tycker jag var bra med tanke på lite publik. Fia och jag var hemma ca 21.20. Då duschade jag och sedan satte jag mig vid datorn en stund. Var tvungen att gå ner i varv.

Nu säger jag lite kryptiskt till M och S: Ha det toppen!!!


Men oj då!

Ser ju att jag helt glömde bort bloggen igår! Fy på dig!!! Vad gjorde jag igår? Inte mycket ärligt talat. Det var rätt så lugnt på jobbet och det gör mig hispig! Var bara några få tidskrifter på biblioteket och de var ju snart registrerade.

Många återkom igår och chefen gick runt till var och en och frågade hur semestern varit.

Fia hämtade mig ca 14.15. Vi skulle till stan. Fia hade ett ärende och jag skulle fixa pappas glasögon. 

Jag ljuger så bra :))) Ja, det skulle jag kunna sjunga......

I vilket fall som helst så träffade jag ett par, som hade kolonistuga där mamma och pappa hade sin. Pappa hjälpte dem ofta med rörmokeri-saker. De har undrat så hur det är med pappa, men nu fick de veta.

Fia och jag handlade på hemvägen. In till pappa med hans varor. Pappa blev supernöjd med glasögonen. Tur att han har sin gamla att ta till. Fia åkte till träningen med tjejerna! Jag åt lite.

Marita ringde på och ville ha måtten på köksbordet. De åker till Grekland på torsdag och ska köpa dukar åt mig (oss). Så härligt det ska bli!

Ja, och idag då? Jo, idag, liksom igår skjutsade Inge mig till jobbet. Tur var väl det för det har ju regnat båda eftermiddagarna.

Lugnt på jobbet även denna förmiddag. Kom dit ca 6.15 för det finns ju ingen anledning att komma ännu tidigare om det inte finns något att göra. Plocka, plocka, plocka.. ja, det är ju inte kul det heller.

Och på biblioteket var det bara en enda tidskrift!!!!

Ringt pappa och allt var bra med  honom.

Efter lunch fick vi en rapport, men jag tog den eftersom jag inget hade. Sedan kom en till. Oups. Men det räcker att jag börjar med den på torsdag. Imorgon har vi nämligen planeringsmöte hela dagen!!!

Fia hämtade mig kl. 15. Började regna. Vi åkte och hämtade barnbarnen vid Fritids. Träffade en före detta granne!

Regnet och åskan kom innan barnen hann ut. Var till Arbetsförmedlingen med Fias tidrapport. Sedan släppte jag av dem hos Maria.

Hem och in till pappa. Han var arg på mig!! Och det är för att jag ska stå i kiosken på Cloettavallen ikväll! Du får väl betalt? Nej, det är ideellt, så det får jag inte! Nej, detta gillade han inte.

Och ärligt talat! Gillar jag det då? Nej, det gör jag verkligen inte. För när jag sade njae, så trodde jag det var vid Tellbyvallen. Gillar inte kiosken vid Cloettavallen.

Undrar om det blir mer åska och regn ikväll?

Maria och Fia ska också spela match, men de spelar på Tellbyvallen, så jag får ju inte se den heller.

Rörig blogg?? Sorry,,,, men jag är arg på mig själv just nu för jag har ingen lust att ge mig iväg.

Nu ringde Maria och barnen ska vara med mig i kiosken De vet vad som gäller! Mormor bestämmer :)))


Attans alltså

Kom i säng omkring 23.45. Fattar inte att jag orkade vara uppe så länge. Jag var ju så himla trött vid 19-tiden :)) Sov bara till 5.30! Försökte verkligen att somna om, men det gick inte. Gick upp 6.30 och vet inte vad jag gjorde, men jag satte ner benet tokigt och fick direkt en hemsk smärta i mitt vänstra knä. Attans alltså, så klumpig jag är.

Klockan 7 var jag ute i tvättstugan och körde igång. Bokade även grovtvättstugan där  jag körde pappas badrumsmatta. Tyvärr alltså, men den hade smulats sönder, så det var bara att slänga direkt och så fick jag plocka småbitar ur tvättmaskinen. Pappa gjorde det inget, för han ville ändå inte ha någon matta där.

Han är så tacksam för att jag tvättar åt honom.

Fia kom upp vid 9-tiden och Inge väckte jag kl. 10.10. Då var det frukost. Jag var klar i tvättstugan och jag hade lämnat in pappas tvätt samt fyllt på medicindosetten.

Mycket konstigt väder idag. Först var det sol, men sedan blev det jätte mörkt. Fick tända lamporna. Kom lite regn, men ingen åska.

Maria, Tove och Casper kom ca kl. 13. Barnbarnen hade köpt presenter åt mig! Av Tove fick jag ett jätte fint armband (lila och silvervit) och av Casper fick jag ett halsband! Oh, så gulliga de är. Det hade de köpt själva. Maria och Sofia hade köpt ett örngott med texten: "Världens bästa mamma" och Maria hade även köpt ett från barnbarnen med texten: "Världens bästa mormor".  Vi åt sedan smörgåstårta, men inte Casper, som åt glass. Maria fick med en stor bit till Lasse och jag gick in till pappa med en bit också.

Maria hade lite plommon med från Lasse. Jätte goda var de!

Jag, Fia och Tove tog en sväng med bilen för både Fia och jag fick en sådan där trötthetssvacka. Fattar det inte alltså.

Tove ville sova hos oss och det vara inga problem för Fia. Skolan börjar imorgon, men Fia får följa med  henne. Lasse spelar fotbollsmatch ikväll och Fia åkte dit och kollade. Även Maria och Casper är där. Maria tog med kläder till Tove.

Vi har ätit färsk pasta och köttfärssås idag. Gott så in i den.

Småregnar lite. Jag var nyss ute och kände det :))

Så var snart denna helgen slut och en ny arbetsvecka väntar.Snart kommer dessa igen :))) Vet inte vad de heter, men färggranna är de.
Och så har ett år gått....

Vaknade ca 5.30 och hade en fruktansvärd huvudvärk! Tog ett par Alvedon och så somnade jag om direkt. Sov till ca kl. 8! Det behövde jag. Funderade på kvällen som var. Jag drack ca 1½ glas vin och en drink. Men kände mig faktiskt "skitfull". Jag var ju inte det! Berodde säkert på att jag börjat jobba igen och sovit dåligt flera nätter under veckan som var.

Fia nattvandrade och jag hörde inte när hon kom hem. Hon gjorde det för tjejernas klubb och de får pengar till laget. En bra inkomst och ett bra initiativ.

Maria ringde och grattade mig. Jisses alltså!! Men ett år till har gått. Tack min kropp för att jag fått ha hälsan ännu ett år och jag hoppas få fortsätta ha det. Astman, ledvärken och kolen står jag ut med. Det finns de som har det värre.

Väckte Fia så att hon fick äta frukost. Fick en bamsekram av henne. Inge kom upp och även han grattade.

Ringde pappa och jag tyckte att han sade: har den äran! Men pappa, kom du ihåg? Vad då? Och sedan  skrattade vi gott åt det.  Allt bra med honom.

Nej, ingen frukost på sängen här inte. Vi firar inte men vi bryr oss om varandra. Man blir ju ett år äldre varje år, det bara är så. Att fira barn är helt okej, men oss vuxna??? Nej, vad är det att fira att man blir äldre. Jo, att man får vara frisk!!!

Fia blev hämtad av Maria och Paulina. Jag duschat och gjort mig iordning. Jisses som jag blivit grattad på nätet!! Sådant tycker jag är kul, men jag vill inte ställa till med kalas och ståhej.

Jag åkte ut och kollade tjejernas match. De förlorade, men bara med ett mål. Beundrar dem alla, som orkade spela i hettan som var. Men de klagade på att det inte fanns något syre. Jag säger detsamma! Tur att det finns Bricanyl!

Jag fick med mig kassan till kiosken! På tisdagkväll ska jag nämligen stå i lagets kiosk och sälja korv, kaffe m.m. Ska vara där vid 18-tiden och stå där till ca 21.30!! Alltså, hur trött kommer jag att vara????? Varför lovade jag? Men andra gör det ju inte och jag vet hur tråkigt det är att tjata på folk.

Hämtade sedan Inge så åkte vi med tipset. Därefter till ICA Maxi med äggen som vi köpte i torsdags. Det stod i tidningen att äggen från ICA var mögliga. Men våra var det inte!! De kollade numret på kartongen. Kanske borde det stå i tidningen vilka nummer det var?!?!?!

Sedan var vi till "Bondens marknad" där vi köpte kräftor och isterband! Hem och in till pappa! Allt bara bra.

Därefter skalade jag räkor. Inge kokade äggen. Garnerade sedan smörgåstårtan, som Fia gjorde igår. Men ingen bit ikväll. Maria och barnen kommer imorgon och då ska vi festa.

Förresten så har båda barnbarnen skickat sms till mig. Sådant värmer. Och brorsan har ringt och grattat. Men inte min faster. Trodde att hon skulle göra det, men.... skitsamma....

Grannen har hand om sitt "barnbarn". Hunden Milo är där och ska nog stanna till onsdag. Detta pga. att han är nyopererad. Jisses alltså, men han hade bitit sönder en plastsak och en bit hade irriterat magen på honom så han fick opereras. Så det kan gå. Han kan inte vara på sitt hunddagis eftersom han får en massa mediciner just nu. Men go är han; den hunden :))) Han hoppade upp och gav sin "farmor" en puss på kommando. Han pussade även Fia på kommando. Men han hade stor bekymmer om mitt ljus, som jag tog från bordet. Ja, det är en go hund det.

Vi åt kalops till middag och det blev så himla gott.

Fia och jag tog en tur ikväll. Var bl.a. till Berg, Nykvarnsparken, Ankdammen där vi matade änderna och så till dammarna vid min arbetsplats. Slängde i det sista av kanterna.

När vi kom hem, åt vi 2 kräftor var och gissa om det var gott!

Var nyss in till pappa och ställde in en fotbollskanal åt honom. Alltså det är helt otroligt, men vi har just nu +22,5 grader!!! Det är tropisk värme. Sade till Fia att det är som kvällarna i utlandet.

Som sagt; jag har haft en fin födelsedag och tack alla som grattat mig!!! Ett år äldre, ett år klokare sägs det :)))


Fredagen den 13:e

Hua säger många, men för mig är fredagen den 13:e som  vilken fredag som helst.

Cyklade imorse och det var skönt. Luften är härlig tidigt på morgnarna. Lade min påse med svarta vinbärsblad utan för köket hos vår kock.

Fortsatte med rapporten som jag började på igår.  Drack två koppar kaffe innan klockan 7! Inte likt mig, men jag kom in i en trötthetssvacka :))) Det är så jobbigt när man inte får ordning på figurer i rapporterna. Det hoppar och far omkring som sjutton. Men till slut så var allt okej.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Sedan var det dags för tidskrifterna på biblioteket och de var snart gjorda.

Passade på att ringa hem och där var det också bra. Fattas bara :)) Maria har ringt mig ett par gånger och vad vi pratat om är ju naturligtvis barnen. Casper har tappat en framtand till (överkäken) så nu kan han nog inte säga "S".

Jag och en kollega tog en promenad på lunchen, men luften var jobbig! Kvavt, fuktigt och jobbigt för oss med astma och även kol. Jag klagar inte och jag gnäller inte, men denna luft var inte skön.

Fia ringde och kollade hur hon ska lägga lagren på smörgåstårtan. Underbara dotter!!! Så skönt att få hjälp med smörgåstårtan. Det känns ju onekligen att man jobbat en vecka.

Jisses vad rörigt det blir i dagens blogg då... sorry..

Arbetade i alla fall till 14.30. Cyklade hem och det blåste lite si så där. Jag tog det lugnt pga. luftfuktigheten.

In och Inge satt vid "sin" TV och Fia satt i sitt rum med datorn. Smörgåstårtan ser jätte läcker ut. Imorgon garnerar vi den.

Inge hade dammsugit så det var smul- och dammfritt här hemma.

Jag gick in till pappa. Han satt och åt. Idag var det från "hemmet" och det var kålpudding. Den var god enligt pappa, men lite för lite kål :))

Ringde min faster från pappa, för han var lite orolig för henne. Hon åkte ju till Stockholm i måndags och lovade att ringa pappa när hon var åter. Hon svarade och hade kommit hem igår. Men inte hade hon lovat att ringa pappa. Det hade jag fått om bakfoten! Tack för det. Genomförkyld var hon och jag frågade om jag skulle hjälpa henne med något. Men näe då!! Jag har ju nog med min familj och mina underbar barnbarn, som hon alltid säger. Shit alltså, men den kvinnan får mig ofta att gråta! Jag bryr mig om min familj och mina nära och kära, men "tanten" trycker alltid ner mig. Sorry att jag skriver så, men det är sanning. Pappa såg att jag blev ledsen och han sade åt mig att sluta ringa henne. Men jag kan ju inte det. Hon är gammal, ensam och har ett d-a komihåg (när hon vill).

Vi har ikväll ätit lövbiff, stekt potatis och sallad. Det var jätte gott.

Om jag är trött??? Måste ju erkänna att det känns att jobbet har sugit denna veckan. Men jag är glad att ha ett jobb att gå till.

Ikväll ska Fia ut och nattvandra på stan! De är ett par stycken från fotbollslaget, där hon tränar flickor-01. Som tur är så hämtar och skjutsar en ledare henne! Hoppas att det är lugnt ikväll.

Har pratat med en go tjej kväll! Hennes föräldrar bor i huset mitt över oss. Hon gjorde sitt ex.jobb hos oss. En kanongulig tjej/kvinna är det.


Känns att det är slutet på veckan

Gick upp som vanligt imorse och gjorde mig iordning. Åt min frukost och läste tidningen. Sedan hann jag med datorn en kortis, innan det var dags att åka till jobbet. Marita (grannen) åkte med mig idag. Vi jobbar ju så nära varandra. Det skulle ju bli regn, men det har vi inte sett något än. Men å andra sidan så sade både Inge och Fia att jag kunde ta bilen eftersom det vara  handlardag.

Tog tag i en ny rapport och där fanns det en del att göra. Figurer som far omkring och inte stannar där de ska. Jisses alltså, den rapporten kommer att ta tid.

Bytt av i växeln/receptionen samtliga raster.

Ringde pappa imorse och allt var bra. Han hade blivit duschad, men inga rena kläder! Oh, jag blir galen alltså. Tror det är 3:e veckan i rad som det inträffar. Det är ju inte meningen att jag ska lägga fram rent.

Biblioteket blev det också och så fortsatte jag redigera.

Sedan var det lunch och jag hade med mig köttbullar, potatis och sås. Oh, så goda köttbullarna var!! Det gjorde han bra, min man.

Arbetade till 14.30. Hem och hämtade Inge och Fia och så till Maxi. Gick bra att handla. Undrar bara hur mycket jag glömde :))

Plockade in när vi kom  hem och så gick jag till pappa med hans varor. Han bad mig kolla hans stortå för han ville veta om den såg okej ut och det gjorde den. Men jisses så torr han var om fötterna och benen. Så fick jag se ett sår på vänster fotknöl. Smorde honom ordentligt. Katetern hade ju åkt ner också och låg på vristen. Tömde den och försökte få den på plats. Ja, mina vänner som läser detta; det är inte lätt att bli gammal.

Fia åkte iväg och tränade tjejerna i fotbollen. Inge hade ätit när jag kom in. Jag åt lite och så diskade jag. Sedan ut och plockade svartavinbärsblad. Lovade vår kock på jobbet att han skulle få för han ska lägga in gurkor.

Därefter fixade jag svampen, som var nästan helt rensad. Stekte den och provsmakade. Jisses så gott!! Men ack, ack, ack, vad det blir lite. Var ju så himla mycket när jag lade i det i stekpannan och när jag var klar rymdes det i en tom kräftstjärtsburk. Enhälligt beslut: Frys in, så tar vi varsin kantarellsmörgås i höst. Kloka vi är eller???

Men så trött jag blev efter lunchen idag. Det kröp i hela kroppen och så lite ont i ryggen idag också. Är ju inte van att sitta still såsom jag gör nu igen.

De hotade med regn idag, men än har jag inte sett något. Och det gör inget. Dagen har varit fin och solen har lyst nästan hela dagen.


Min man kan!!!!

Sovit urdåligt inatt, men när klockan ringde, var jag supertrött. Stängde av och slumrade en stund. Var ändå på jobbet 5.40. Full fart direkt med redigeringsjobb.

Ringde pappa ca 9.30 och allt var bra. Gjort tidskrifterna på biblioteket och så har jag pratat med många kollegor :) Man måste ju hålla igång den sociala biten på jobbet.

Har haft himla ont i ryggen idag och jag vet inte varför. Tur att det hjälpte med Alvedon.

Så ringde jag hem och Inge sökte jobb och Fia läste. Bad Inge göra köttbullar. Men det kan jag ju inte, blev svaret. Jag har aldrig gjort från början, bara stekt dem när du varit klar. Jag berättade hur han skulle göra och så sade jag att han och Fia kunde äta för jag hade ju ätit lunch och ville bara ta något lätt när jag kom hem.

Blev en kort promenad på lunchen och i en av dammarna såg jag och en arbetskamrat en liten sothöneunge. Men så såg vi något mer!! En råtta som simmade!!!

Varit varmt och lite blåsigt. Vi satt ute och fikade på eftermiddagen. Därefter packade jag snart ihop och gick till min cykel. Då hör jag någon säga: Ta på dig hjälmen ordentligt nu!!! Vände mig om och såg Per. Per jobbade som gårdsskötare hemma hos oss för många, många år sedan. En mycket trevlig kille. När han och hans fru fick barn, fick de låna lite prylar från oss. Oh, fy jag glömmer aldrig när han kom tillbaka med bäbissakerna för han hade hört att vi väntade barn, men inte fått veta att vår Henrik dog i min mage. Han blev så himla ledsen och visste inte riktigt hur han skulle bete sig. Men vi hjälpte honom genom att vi kramades allihop.

Per och hans fru separerade för många år sedan och nu bor han inte långt från oss. Men vi ses inte alls så ofta. Att han var utanför min arbetsplats idag, beror på att han arbetar som målare och  hans företag har i uppdrag att slipa och måla alla parkbänkar på Universitetsområdet.

Fia ringde när jag satte mig på cykeln. Hon sade att hon skulle ringa när vi skulle sätta på potatisen. Hann inte säga varken bu eller bä förrän hon lagt på. Jag tog vägen till vårt köpcentra och så hem. Gick direkt in till pappa. Han hade ätit fryst mat idag. Hjälpte honom med TV:n innan jag gick hem.

Gissa vad Inge gjorde?!?! Jo, han hade kokt potatisen, stekt köttbullarna och gjort sås. Och vilka köttbullar!!!!! Mums alltså! Så nu får han ta över den maträtten också :))) Jag var ju tvungen att smaka, som ni säkert förstår. Och den snabbsaltade gurkan som jag lade in igår, var supergod till.

Pappa ringde och bad mig köpa en sockerkaka åt honom imorgon, men jag sade att jag skulle fråga Fia om hon inte kunde fixa en i stället.

Det gjorde hon ikväll!!! Och den blev också supergod. Pappa får halva imorgon. Bättre att vi gör så. Hoppas att han blir glad!

Nu ikväll åskar det från flera håll och regnet började nyss.

Maria ringde nyss. De var ute och letade svamp, men hittade ingen. Men Lasse och Viktor är så gulliga, så de ger mig det de hittade häromdagen. Så rörd jag blir alltså. Sådant värmer långt in i hjärtat.

Jag är verkligen omringad av underbara människor.


Fick förklaringen på smällen jag hörde igår

Imorse var jag supertrött när klockan ringde. Hade god lust att stänga av och somna om. Men så tog tanken på att komma hem skapligt överhanden. Inte blåste det så farligt heller så jag kunde cykla. Inge fick alltså sova även denna morgon :))

När jag kom till McDonalds fick jag förklaringen på smällen jag hörde igår. Det är det s.k. farthindret (som aldrig har fungerat), som smäller. Det kom en buss och körde rakt över och jisses vilken smäll det blev. Skönt att veta, men skriket har jag ingen aning om.

Så imorse vågade jag till och med stanna och pumpa i luft i däcken :)) Hade behövt det igår, men då ville jag bara komma till jobbet så fort som möjligt.

På jobbet satte jag igång att redigera en rapport. Inget växelavbyte idag. Vi måste ju dela upp tiderna på oss tre som är där.

Ringde pappa ca kl. 9.30 och allt var bra! Gick därefter till biblioteket. Det var en hög, men däri var mest  en massa överexemplar.

Sedan ringde jag till Inge, för jag hade inte hört ett ljud ifrån dem. Han berättade att Jonas nyss hade ringt och att de skulle träffas. Jonas är alltså hemma i Sverige i en vecka. Han hade sin son idag och hoppas väl på att få ha honom så mycket som möjligt denna veckan. Han bjöd alla på lunch. De åt någonstans vid hotell Östergyllen. Ja, jag har ingen aning om var det är :)) Men gott var det. Tove var också med.

Sedan åkte de allihop och fiskade och de var inte hemma när jag kom från jobbet. Naturligtvis flöt mitt arbete på under eftermiddagen fattas annat!!!

När jag kom hem, gick jag in till pappa en stund. Han skulle äta fryst mat idag och det skulle bli "Skomakarlåda".

Gick sedan in och kollade på "Hem till gården". Oh, vad gillar den serien!!! De har nästan blivit som familjemedlemmar.

Så kom då fiskarna; Inge, Tove och Fia. Tove hade fått en pytteliten fisk, som naturligtvis åkte tillbaka i plurret. Sedan var det dags att skjutsa hem Tove även om hon inte ville. Hon ville vara kvar här och gå ut med grannens hund.

Pratade lite med grannarna innan vi åkte. Inge gick förresten och satte sig hos dem med sin fikamugg.

Efter att vi lämnat Tove,  åkte Fia och jag och handlade mjölk och lite annat.

Nu har jag duschat och smort in mig. Det säger baske mig bara "slurp". Så himla torr jag är. Ska se på Allsång på Skansen snart för ikväll är  HAN med!!! Just det: Jerry Williams.Så var man tillbaka på jobbet

Klockan ringde 4.20 imorse, men jag var vaken!!! Har sovit si så där inatt. Gjorde mig iordning och sedan blev det frukost, tidningsläsande och så datorn. Grattade min kompis, Anki, på 60-årsdagen på bl.a. facebook.

Ja, sen var ju jag klar att cykla iväg. Ovanför fotbollsplanerna hörde jag en kille skrika! Gissa om jag blev lite rädd?!?! Trampade på lite snabbare. När jag hade passerat McDonalds och kört under motorvägen, hörde jag som en smäll. Nej, fy alltså det är ingen höjdare att cykla själv så där tidigt. Och förresten, i den ena tunneln under motorvägen, har de åter  igen vandaliserat och slagit sönder belysningen i backen. Så där fick ju man se upp för glas i cykelhjulen.

Väl på jobbet tog jag mig en mugg kaffe och hämtade posten. Så till mitt kontorsrum. Jag visste att det var en himla massa nya prenumeranter + beställningar på böcker. Det tog nästan hela dagen i anspråk.

Ringde pappa ca 9.30. Allt var bra med honom.

Jag har bytt av i växeln samtliga raster. Biblioteket tog jag inte idag för jag kände att jag var tvungen att greppa mitt eget.

Har pratat med Inge, Fia och Maria!

Redigerade klart en rapport, som började på innan semestern. Den är på tyska! Inte ofta vi skriver rapporter på det språket.

Varit mulet och det kom en kraftig skur vid 14-tiden. Jag beslutade mig för att cykla hemåt ca 14.40. Uppehåll då och jag slapp regnet.

När jag kom hem, hade det hänt saker här hemma! Fias datorbord var inflyttat till "datorrummet" eller mitt krypin. Och hon hade gjort jätte fint i sitt rum genom att flytta sängen och sedan var schäslongen fyttad på! Ett helt annat rum blev det!

Jag gick in till pappa en stund. Fixade TV-kanalen åt honom.

Sedan in och röjde mitt skrivbord. Drog ur sladdarna till datorn och så hjälptes Fia och jag att koppla ihop det. Därefter tog vi skrivaren och satte den på plats.

Dammsög av mellan varven. Till slut så flyttade Inge och jag på bokhyllan. Den ska jag gå igenom en dag och se vad som kan kastas.

Datorrummet blev mycket luftigare nu.

Fia åkte och hämtade Tove hos Thomas. Det var fotbollsträning, men tyvärr så kom det bara ett par tjejer och planen var genomsur, så de kom hem. Tove ska sova här inatt. Thomas och Casper är på fotboll i Norrköping. Jag tror Tove gillar det här om jag ska vara ärlig.

Maria ringde och berättade att de ska ut i skogen på onsdag. Om de hittar svamp, så får jag komma ut och hämta. Yes!!!!

Jo, det gick allt bra att arbeta idag om uti fall ni undrar :))


Fem veckor har nu gått

Sovit jätte dåligt inatt. Var ju så trött när jag lade mig och jag somnade ganska kvickt. Men så vaknade jag av att Inge gick upp. Så lade han sig, men gick snabbt upp igen. Stängde dörren och satte på TV:n. Hej och hå!! Där låg jag och tvingade mig att försöka somna om, men det gick inte!! Inge stängde av och lade sig och då gick jag upp och vandrade runt. Till slut så lyckades jag väl somna och sov till ca kl. 6. Gick upp 6.40 och gjorde mig iordning. Var ute i tvättstugan kl. 7. Då var det uppehåll, men inatt kom det 15 mm!

Klar med tvätten ca kl. 9. In till far med hans och så fyllde jag på medicinen. Allt bra i alla fall.

Fia och Inge kom upp ca 10. Frukost och disk. Vattnat orkidéerna. Satte sedan in lergrytan med välkryddad kyckling i den kalla ugnen.

Det ringde på dörren och utanför stod Sanna med lilla Idun! Hon ville bara tacka för tiden här och att hon och barnen skulle åka till nya stället i Åtvidaberg, så skulle alla som hjälpte dem med flytten, köra dit möblerna efter hand. Vi kramade om varandra och lovade hålla kontakten via Facebook. En supertrevlig familj med 3 små barn. Killarna på 6 och 3 år kom alltid fram och pratade med oss. Ja, det blir tomt utan dem.

Fia började prata om sitt databord, som hon inte vill ha längre. Jag vill gärna ha det, men kände att jag inte orkade börja röja idag. Ville ju se på veckans avsnitt av "Hem till gården" på TV4 Play. Men så fungerade det inte. Gissa om jag blev ilsken. Skitväder var det och ett lämpligt väder att kolla på TV eller datorn.

Så till slut sade jag till Fia att vi kunde åka till IKEA och kolla på schäslongen, som hon ville köpa sig. Det slutade med att IKEA-killarna skrev ut en lapp och Fia gick till kassan och betalade. Sedan åkte vi till lagret för att hämta den. Jag fixade med sätena medan Fia gick in och hämtade kartongerna. Wow, tänkte jag!! Hur ska detta gå??? Vi fick in den, men kunde inte stänga luckan. Men då kom Fia på att man kunde trycka ner ännu en sak och det gjorde hon. Sedan fick vi igen bakluckan.

Fixade sedan iordning bilen och så körde jag tillbaka den till garaget. Gick in till pappa en kortis.

Fia lyckades sätta ihop sin schäslong lätt som en plätt. Jag hjälpte henne bara med en sak och det var klädseln. Så nu hoppas jag att hon och Inge kan röja imorgon och flytta in hennes datorbord till mitt datarum.

Vi åt kyckling, ris och currysås. Var så himla gott.

Har fått kort till mobilen från Maria och Lasse. Alltså de har varit i skogen och plockat massor med kantareller. Och här sitter jag och smältvattnet rinner i mungiporna. Oh, det skulle vara såg gott med en svampsmörgås!!! Jag får väl ta mig i kragen och strunta i fästingarna. Men jag gillar det inte!! Detta lilla d-a kryp som kan ställa till sådan skada.

Undrar förresten när jag ska få komma till Hudmottagningen. Tror ju faktiskt att mina utslag har med fästingbetten att göra.

Till slut så kan jag konstatera att min långsemester är till ända och imorgon börjar jag åter att arbeta. Men tur att man har lite flextimmar så att det kan bli en och annan ledig fredag. Semestern har dock varit toppen och jag klagar inte på något. Vi har ju hittat på så mycket roligt och vädret har varit på topp.Avslutar med en bild från Stockholm, som Fia tog!

Men hör ni vänner, inte är väl sommaren slut bara för att man börjar jobba?????En utflykt i vårt egna län

Alltså snacka om att jag var trött igårkväll!!! Jag somnade i stolen vid datorn och Inge kunde inte få liv i mig. Sov där till 01.30. Dök direkt och fortsatte sova i sköna sängen. Men jag sov bara till ca 6.30. Lögn alltså! Det gick inte att somna om, så jag gick upp ca 7.30. Läste tidningen och sedan blev det datorn.

Inge kom upp, men han lade sig igen. Och somnade!!! Här satt jag och var jätte trött, men inte en tanke på att gå och lägga mig.

Ringde pappa och allt var bra. Men han hade inte somnat förrän bortåt 2.30 inatt! Han hade tydligen varit uppe och vandrat runt i mörkret.

Inge kom upp och vi tog fram frukost. Fia sov till ca 10.30 idag! Jag duschat och gjort mig iordning.

In till pappa en sväng. Han tyckte det var kul med sin systers besök igår. Så här såg det ut när hon skulle hem (Fia skjutsade ju):Tyvärr syns ju inte mycket av min faster, men här kommer en bild till:Och där gick då pappa in!! De är faktiskt rätt så lika varandra. Men inte kan man tro att hon är 92 år!!!

När så alla vara klara, åkte vi med tipset. Sedan varvet och så tankade vi. Inge sade att han tänkte att vi skulle åka mot Boxholm. Jätte kul svarade jag! Så efter tankningen, åkte vi mot Mjölby, Boxholm och Malexander. Där stannade vi till och kollade på minnesstenarna för de skjutna poliserna 1999. Tänk, att det är 11 år sedan detta hände.
Vidare till Pinnarp, där vi tog en fika! Säga vad man vill men Sverige är fantastiskt!!! Så många småsjöar vi har och så mycket orörd natur. Ja, det är så man blir lite nostalgisk.

När vi kom hem gick jag in till pappa. Han satt och åt mat. Berättade om vår utflykt och att jag tyckte mig känna igen Svalsjö. Var där som barn.

Ikväll har vi ätit bakpotatis och fläskfilé. Inge gillar inte kött längre. Fattar inte varför. Han åt bara potatis.
Men Fia och jag tyckte det var gott även om köttet var lite för kryddat.

Nu drar Inge timmerstockar så till den milda grad!


Så annorlunda denna dagen blev

Vaknade tidigt, denna sista semesterdagen! Läste tidningen och sedan blev det datorn. Älskar verkligen min kompis, datorn!!!

Inge kom upp och strax efter ringde jag till pappa. Allt var bra med  honom. Fia kom upp och vi åt frukost.

Ute lyste solen och det var verkligen toppenväder! Gjorde mig iordning och gick till pappa med tidningen. Frågade om han ville följa med på en promenad och det ville han! Vi tog den gamla vanliga sträckan!

In till oss och då satte jag igång att plocka svarta vinbär!! Fia hjälpte till en stund. Så kom grannarna hem och Stefan kom ut och plockade. Vi bad om en break för att åka en sväng och för att handla lite som vi glömde igår. Stefan ville plocka en stund till och det var okej.

Vi tog vårt ordinarie varv och sedan till vårt köpcentra. Inge skulle hämta medicin mot sitt blodtryck. Säger bara en sak: Shit så söliga de är på vårt apotek. När vi var klara där gick vi in på Hemköp och handlade lite!

När vi åter var hemma gick jag ut till vinbärsbuskarna och plockade. Stefan kom och plockade ännu mer. Totalt blev det 14 liter bär!!! Inte illa eller hur???

Så stod jag i köket och såg något i ögonvrån!!! Det var min faster och en annan dam!!! Denna dam hade följt min faster genom skogen för hon skulle besöka sin bror (min pappa). Och där kom jag precis lagom. Damen som följt min faster, vågade inte släppa henne ensam genom skogen. Änglar finns mina vänner!!! För hon var verkligen en ängel.

Jag följde med faster in till pappa! Gissa om han fick stora ögon!!!! Han har ju inte sett sin syster sedan den 6 juli 2005!!!

Fia kom också in och efter en stund bad min faster oss att gå. Hon ville umgås med min pappa!!! Men jisses alltså!! Och jag fick mig "en skrapa" för jag hade minsann lovat att ringa henne på söndagskvällen. Den söndag, som hon skulle till kyrkan och tända ljus. Men jag bad henne ringa mig på kvällen och jag har väntat... Så nu fick jag skit kastat igen...

Ja, ja, jag hoppades att de hade trevligt. Ringde brorsan och berättade och han skrattade gott.

Så skulle jag gå med soporna och då ringde pappa och pratade om någon toa och sin syster. Så fick jag se min faster och ropade på henne. Slutade med att Fia skjutsade hem henne.

Jag gick och kastade soporna och så in till pappa. Han var så nöjd med besöket av sin syster.

När jag kom till vår uteplats, var Inge hos Stefan och Marita. Jag tog mitt vinglas och anslöt mig till dem.

Fia kom efter en stund. Hon drack lite vin, som Stefan och Marita bjöd på.

Rätt som det var så ringde telefonen och det var faster!! Hon hade sett något program om Carema och bad mig se till att pappa inte fick dem. Sedan följde en massa snack, som jag inte orkar gå in på här.

Tack våra goa grannar för ännu en trevlig kväll!!!!


Och så åkte vi till......

Skänninge marknad!!! Just det!! Du läser rätt! Jag och Fia har idag besökt den mycket omtalade Skänninge marknad. Jag har inte varit där sedan jag var barn. Var då där med mamma samt min pappas moster och morbror. Minns att jag blev trampad och det enda jag såg var ben, ben, ben..... Så jag har inte velat besöka denna marknad (och inga andra heller). Jo, Inge och var till Ljungsbro marknad en gång och även i Borensberg. Men det är inte min grej.

Men vi gick där i drygt tre timmar!!! Upp och ner och åt sidan. Köpte väl ett par saker, bl.a. en present till Caspers födelsedag.

På vägen dit passerade vi ju Marias arbetsplats och där stannade vi till. Fia lämnade munkjackan som hon köpte igår.

Inge ringde och undrade var vi var vid 13.30-tiden. I Skänninge svarade jag! Men jisses är ni där än!!!! Ja, vi går och kollar, men jag ringer dig på hemvägen.

På hemvägen stannade vi till vid Gunnes väskor i Mantorp för Fia ville ha en mindre väska. Men hon hittade ingen! Ringde Inge och sade att vi var på väg. Han stod snällt och väntade med väskan. Så bar det iväg till ICA Maxi och veckohandlingen.

När vi kom hem och varorna var inplockade, gick jag bort till pappa. Ja, jag var ju hos honom innan vi åkte till Skänninge. Allt bra med honom.

Sedan in och fikade! Fia var då ute och sprang spåret. Hur orkar hon???? Jag var helt slut efter timmarna i Skänninge. Och så ont jag i under foten. Även ont i vänster axel. Bara skiten med en.

Vi åt hamburgare och stekt potatis. Gott var det!

Diskat och gjort iordning. Pratade sedan med grannarna!!! Lovade att jag ska plocka av vinbären imorgon. Fryser in så länge och gör saft i höst.

Skjutsade sedan Fia till Maria. De skulle till Stora Torget ikväll med Annelie, ev. Tessan och Erki! Lasse hämtar och skjutsar hem Fia.

Så nu sitter Inge och jag här med ett glas vin. Han vid TV:n och jag vid datorn. Precis som det ska vara! Ute lyser solen och jag borde nog gå ut och sätta mig.

Tog faktiskt inga kort idag, så ni får nöja er med denna hälsning:


Utflykt idag

Gick upp ca 6.30 och läste tidningen. Väckte Inge kl. 7 och därefter satte jag mig vid datorn och kollade läget. Väckte Fia strax efter kl. 8. Vi åt frukost och sedan diskade jag och jag bäddde också!
Gjorde mig iordning och gick sedan in till pappa med tidningen. Allt bra med honom. Berättade att vi skulle iväg på en utflyktsdag och han önskade oss lycka till.

Fia körde till Nyköpingsbro. Det regnade en del och det småregnade även där. Därifrån körde jag till Järna. Där tog Inge vid och körde mot Stockholm. Var ut på Djurgården och vände.Så här fint var det vid Drottningholm den 14 juli! Idag fotade jag inte.


Sedan letade vi oss fram mot Barkarby, men körde fel på ett ställe och hamnade ute vid Drottningholm. Så trist att regnade. Var mycket finare där för 3 veckor sedan när solen lyste och det var varmt! Vi vände och nu kom vi rätt! Var till Outlet i Barkarby. Jisses säger jag!!! Så himla mycket affärer. Det enda jag köpte var 4 bordstabletter. Fia köpte benskydd och något mer och Inge köpte strumpor och skor :)) Men skorna var jätte snygga och billiga. Och regnet höll i sig. Så trist alltså. Ringde hem till pappa och här lyste minsann solen!!! Därifrån körde vi mot city igen. Inge älskar att köra runt. Vi var på söder och vi var ute i Liljeholmen. Solen kom och då blir ju allt mycket roligare.

Började bli lite hungriga (jo, då vi hade ätit direkt när vi kom upp) och Fia ville ha kebab. Kollade klockan och den började närma sig 16.30. Inge kom direkt på E4 så det bar iväg. Åkte av vid Skärholmen, men där kände vi inte riktigt igen oss vid centrumet, så vi åkte till Flemmingsberg istället. Hittade ett bra matställe i centrumet. Sedan körde vi vidare. I Sillekrog, då hade vi passerat en olycka precis. Det var en som kört in vajerräcket, men tydligen var ingen skadad. Vi bytte i alla fall förare vid Sillekrog och jag fick köra. Körde till Stavsjö, där Fia tog över ratten. Hemma cirka kl. 20. Då hade vi varit ute i 11 timmar! Vad roligt man kan ha när man har bil och körkort :))

Jo, Fia berättade för oss att man var tvungen att ha en P-snurra ute i Barkarby. Vi hade fått en av Annika, men jag hittade den inte när vi skulle iväg. Det hör till saken att Maria och Fia var där uppe förra året och de fick böter pga. att de inte hade någon snurra. Jag hittade direkt en låda med P-snurror. Så nu får den ligga i bilen för den är rikstäckande.

Nu säger jag först och främst SKÅL och sedan:
Städat idag

Vaknade vid 6-tiden och gick upp strax efter. Läste tidningen och funderade lite. Sedan blev det datorn. Bestämde mig att säga nej till Tyskland tur och retur. Inge kom upp ca 8.40 och han höll med mig. Vi måste tänka på ekonomin för det märks ju att han är arbetslös. Visst hade det varit kul att dra iväg och inhandlat vin, men... För tänk: 3x3 liter (bag in box) för 99:-

Fia blev lite besviken för hon hade sett fram emot denna maratonresa, men som jag sade: Vi hade inte bestämt helt.

Jag ringt pappa och allt var bra. Gick faktiskt in till  honom strax efter för tidningen var läst av oss alla. Och frukost hade vi ätit.

Regnat på förmiddagen!

Då satte jag igång att röja mitt nattduksbord. Men hua alltså!!! Där hade jag visst inte varit på lång tid. Ut med böcker och tidningar och så kastade jag massor. Dammade naturligtvis.

Men så var det dags att åka och köpa socker, som jag glömde igår. Vi åkte allihop. Först varvet och sedan Maxi. När vi kom hem, fortsatte jag med Inges nattduksbord och sedan dammade jag överallt. Inge frågade om han kunde börja dammsuga, men jag bad honom att i stället ta middagen från början; alltså borsta potatisen, steka fläsket och göra löksåsen! Det gjorde han så gärna. Och jag tog mig an "Pluto". Jisses vad jag svettades. Fia röjde sitt rum också, men hon hade helst av allt sett att jag tagit in hennes skrivbord till datarummet och burit ut det jag har. Men varken Inge eller jag var så pigga på det.

Vi åt sedan middagen och den blev god. Diskade och sedan torkade jag golven! Köks- och hallgolvet var nog mest skitigt.

Torkade in mig i vardagsrummet och där kollade Inge och jag på en svensk film; "Hem ljuva hem". Den var bra.

Golven torkade långsamt idag pga. att det är så hög luftfuktighet.

Var in till pappa en sväng. Tog hans sopor och gick ut med.

Nu  har jag precis duschat. Fia är iväg och tränar fotboll med damerna. Maria hämtade henne!


LHC på första isträningen

Vaknade vid 5.30 och det var så himla mörkt ute! Försökte somna om, men det gick inte, så det var bara att gå upp och läsa tidningen.

Sedan kom regnet!!! Himlens portar öppnade sig verkligen. Och här satt jag vid min dator. Inge kom faktiskt upp först idag; ca 9.10. Ringde pappa och allt var bra med honom. Fia sov till ca 9.30. Frukost blev det då. Jag gick till pappa sedan. Han kollade vad det var att se på TV och jag tipsade om en gammal film.

Fia och jag åkte till City Gross och handlade lite. Trodde att de skulle ha mer kött än vad de hade. Så det blev en besvikelse. Men måndagar är väl ingen hit, trots att vi fick reklambladet med tidningen idag. Vi köpte i alla fall mat till idag; potatisbullar och bacon. Sedan hade vi ingen fantasi om resten av dagarna. Det vi gör är så fel!! Vi borde bli bättre på att planera veckan matsedel. Fia och jag har diskuterat LCHF-kosten igen och jag hoppas att vi kan köra igång snart igen. Då planerar vi i alla fall (hon och jag). Inge får väl äta sin kyckling och sina grönsaker.

Regnet hade upphört när vi kom hem och jag in till pappa med det jag köpt till honom.

Vi åt ca 14.30 och det smakade bra. Kollade sedan på dagens avsnitt av "Hem till gården".

Sedan var det dags att åka till gamla ishallen (Stångebro) för att se LHC gå ut på säsongens första isträning. Jisses vad folk det var där!!!! Alltid lika roligt att se när spelarna presenteras. Tove, Casper, Thomas, Tonny och så Caspers kompis, Mio var också där! Vi satt med dem.

När vi kom hem, tog vi var sin macka. Jag var in till pappa och tur var väl det. Han skulle ändra kanal, men det gick inte. Då förstod jag att batterierna var slut i dosan, så jag bytte! Sedan kunde han byta kanal.


Idag kom det in en stoooooooor råtta

Väcktes av en fluga ca 5.20. Försökte somna om, men flugan höll på att göra mig tossig, så jag gick upp. Gjorde mig iordning och satte mig vid datorn.

Till tvättstugan kl. 7. Åter igen en morgon då jag blev förbannad. Ostädat och bara en tvättvagn. Fick sopa golvet, göra rent filtret i tumlaren och torka bort överflödigt tvättmedel som var på maskinerna. Det är skandal att folk inte kan städa efter sig.

Fia kom upp ca 8.40 så hon sov inte så länge. Jag gick till tvättstugan och sedan in till pappa. Fyllde på hans medicindosett och pratade en kortis med honom. Fia väckte Inge. Vi åt kokta ägg till frukosten idag. Då håller man sig mätt lite längre.

Ja, så var det tvättstugan igen efter disken. Fia följde med. Hon tvättade sina nya lakan. Dessa hängde vi sedan i torkrummet eftersom de inte får tumlas.

Fia åkte iväg och handlade lite. Kom lite regn och sedan blev det varmt och solsken igen.

Inge har haft fullt upp med att kolla sport på TV:n. Jisses alltså han missade nog något :))

Vi åt sprödbakad torsk och potatismos idag. Diskade och så gjorde jag rabarbersaft (den ska stå i två dygn nu innan socker och annat ska tillsättas.

Ut med soporna och sedan in till pappa. Han skulle precis äta. Rätt som det var kom Fia infarandes. När hon satt sig i soffan för att se på Malmö-matchen, fick hon syn på en stooooor råtta på golvet i vardagsrummet. Hon hade skrikit så till den milda grad. Innan Inge fattade vad det var, så var hon nästan ute. Inge hade hämtat golvmoppen (igen). Fia vägrade gå in igen. Så det var bara för mig att gå hem. Inge lyfte på sofforna och där var ingen råtta. Fia trodde faktiskt att den gick ut och det gjorde den nog med tanke på hur hon skrek. I vilket fall som helst, så får inte Inge ha altandörrarna öppna längre!

Fia stod kvar ute och pratade med Sanna, så jag gick också ut. Bäst som vi stod på gården, så fick jag se den stora råttan komma mellan murarna. Det måste ha varit den alltså. Och den var verkligen stoooor. Fia blev lite lugnare. Jag skulle visa Ludvig råttan, men den hade försvunnit. Fick då se mörka moln på himlen och strax efter kom en blixt och så en knall.

Stefan och Marita satt på framsidealtan och de hade hört Fias skrik!!!! Himlen öppnade sig och det kom en rejäl skur. Men åskan försvann.

Nu ikväll ringde Carin från Värmland. Min "lillasyster" alltså! Hon berättade att hennes pappa (Jan) först fick kronisk leukemi, men har nu även fått akut leukemi. Hon kände att hon ville prata av sig och det värmde mig att hon ringde mig. Men trist med sådana besked.

Nu undrar kanske några vad jag menar med lillasyster. Så här är det: När Carin föddes var jag nästan 11 år. Jag var ju heltokig i bäbisar och jag fick ofta följa med Alice ut på promenad och vara med inne hos dem (de bodde under oss). Alice fick många goda råd av min mamma och det som var roligt, var att min mamma vara 14 år äldre än Alice och Alice var eller är 14 år äldre än mig! Jag fick till och med vara barnvakt åt Carin. Gissa om jag älskade det! Året därpå (1963) föddes Carins lillasyster, Helena. Hux flux hade jag 2 att se efter. Och det var inte bara dem jag var barnvakt åt utan även åt vänner till Alice och Jan.
Men Carin blev som min lillasyster och det sitter i. Runt min hals har jag ett halsband i guld med Carins och Helenas namn ingraverade. Det bär jag alla dagar.

Idag har barnbarnen åkt till sin pappa och ska vara där i två veckor! Maria börjar arbeta imorgon igen. Nästa måndag är det min tur.


RSS 2.0