Tack 2011

Gick upp ca 6.30 imorse och läste tidningen. Älskar lediga morgnar när jag får läsa tidningen utan stress. Det var en mycket kall morgon; -6,8 grader!!!

Därefter blev det datorn och så webbradion. Det var ju dags för "Ring så spelar vi". Veckans  höjdpunkt med andra ord.

När det var slut klockan 9 (slutade tidigare idag), blev det en dusch och så gjorde jag mig iordning. Därefter pressade jag apelsiner. Jisses, men Inge kom upp innan jag var klar! Frukost åt vi och så diskade jag. Inge bäddade idag :)

Så gjorde jag morgondagens middag. Vi börjar nämligen året med att äta leverstuvning och ris. Jag längtar!!!!!!!! Ska bli så gott.

Inge duschat och gjort sig iordning. När vi var klara, åkte vi med travet och därefter till pappa. Han trodde att det skulle bli fest för andra och att inte han skulle få vara med. De hade nämligen gjort långbord och det skulle serveras tre rätters. Pappa blev så glad när jag rullade honom till bordet. Tyvärr så var det en man som avlidit igår och hans son var och hämtade lite saker. Sådant känns inte alls så roligt. Men tyvärr, så vet vi ju alla att vi ska den vägen vandra.

Kramade om pappa och lovade återkomma imorgon. 

Åkte och köpte underlakan till pappa och skulle jag  ha en glödlampa, men den sorten fanns inte att uppbringa. Får åka till någon lampaffär eller elbutik på måndag.

Solen har lyst och det har varit minusgrader hela dagen. Vi borde ha tagit en promenad när vi kom hem, men Inge ville se på skidåkning. Så skulle Fia, Håkan och Stoffe komma förbi på en fika. De har hand om en kompis bil. De kom och det var inte lång stund de var  här. Fikade gjorde vi. Stoffe hade ont i huvudet och ville inte fika. Lite trist, men så var det.

Och vad ska då gubben och jag göra ikväll. Jo, vi ska äta rostbiff och potatissallad. Lite senare blir det hummer, smör, bröd och ost. Får se om jag orkar vara uppe 12-slaget. Och är jag inte det, så vet jag ju att det blir ett nytt år.

Året har varit händelserikt. Jag, pappa och Tove har fyllt jämna år.

Pappa kom till ett helt fantastiskt boende och jag känner verkligen att jag kan koppla av.

Mia verkar ha ett bra liv och jag tror att de  trivs i den mindre lyan.

Fia hittade kärleken och jag är så glad för hennes skull. 

Tack alla läsare för det här året! Ha Ett Gott Slut på 2011 och så önskar jag er alla ETT GOTT NYTT ÅR!


Click to Mix and SolveEn liten utflykt blev det

Varit vaken ett par gånger inatt, men lyckats somna om. Hörde dock när tidningen kom kl. 6.10, vilket var ovanligt sent. Inge gick upp strax efter, men lade sig igen och somnade direkt. Jag gick upp ca 6.35. Läste tidningen noga och sedan datorn. 

Satte igång att pressa apelsiner ca kl. 9.30. Tyckte det började bli dags för frukost. Väckte Inge när allt var klart. Bäddade under tiden som Inge gjorde sig iordning. Åt frukost, diskade och så dammsög jag av i datorrummet + lite i lilla hallen (Rocky hade sprutat ut sågspån). 

Pratat med Fia. Hon, Håkan och Stoffe har ju Mias bil och är i Nyköping. Det är även Mia för Casper har haft hockey-cup där idag. De båda åkte med Micke. Thomas flyttar idag och Tove är hemma och hjälper honom.

Inge undrade sedan om vi skulle ta en sväng och det var jag med på. Först ett varv på stan. Sedan åkte vi mot Söderköping. Vidare mot Mem och så svängde vi mot Östra Husby. Över till Skenäs, där vi tog färjan över till Kvarsebo. Förbi Kolmårdens djurpark och sedan hemåt. Jag ljuger inte, men det var ingen rusning på färjan mellan Skenäs och Kvarsebo. Skillnad mot när vi åker den här turen på sommaren.

Ja, jag vet! Många undrar nog varför vi inte åkte till Nyköping och kollade på Casper. Men vi hinner nog med att åka på cuper. Jag tycker det är mysigt att åka bilen och se lite annat. Såg bland annat en räv springa på ett fält. Snart är jag tillbaka till jobbet igen. Jag tror att Casper förstår.

Vi ska snart äta helstekt entrecote och potatisgratäng.

Men jag förstår inte varför jag känner mig så trött. Klockan är bara 17 och jag skulle kunna lägga mig! Lär nog inte orka vara uppe till 12-slaget imorgonkväll. Och för min del så känns det som en vanlig lördag.En draghund blir dagens pussel:
Click to Mix and SolveÅter igen blåsigt

Ja, det blev åter igen en blåsig dag! Jag hatar verkligen detta skitväder, då jag känner mer av astman/kol när jag går ut. Lungorna "låser sig" känns det som. Men ut skulle vi om än bara till bilen för att åka och handla.

Var och köpte ost och sedan till Maxi. Hem och in med varorna. Fia kom hem med bussen efter att ha jobbat idag. Hon skulle hämta lite grejer. Sedan skjutsade jag henne till Mia. Vi tog med "Rocky". Fia ska låna Mias bil för imorgon ska de till Nyköping och kolla på Casper som har hockeycup där.

Inge och jag har ätit blodpudding och stekt fläsk. Gott var det.

Efter disken, kollade jag en film medan Inge uppdaterade min mobil. Alltså nu lägger jag ner dessa uppdateringar. Förra gången försvann min kontaktbok och nu försvann alla appar, som jag laddat hem. Dessutom försvann min Wordfeud. Jag vet inte vilken e-postadress som Fia använde när hon lade in mig, men jag försökte använda mitt "nicknamn" utan resultat. Det var upptaget. Så jag fick skaffa ett nytt. Sedan var det strul med internetanslutningen. Det hjälpe Mia mig med. Ja, jag säger då det. Aldrig mer en uppdatering för det går alltid bort något bra.

Dagens pussel är lite fruset :)

Click to Mix and SolveHunnit med en del

Jag gick upp strax efter klockan 6. Gjorde mig iordning och läste därefter tidningen. Väckte Inge klockan 7 och så åt vi frukost. Diskat, bäddat och fikat.

Vi åkte till Motala ca klockan 9. Tog det lugnt för vi hade ju ingen brådska. Besöket där tog ca 1 timme. Rullade hemåt, men tog då en annan väg. Ombyte förnöjer så att säga. Ringde Fia, men hon var inte klar. Så då åkte vi till Hemköp och handlade lite. Sedan hämtade vi Fia och Stoffe (Håkans son). Hem till oss en stund. Fia fick ge "Rocky" nytt vatten. Jag skjutsade sedan bort dem till Wahlbeckshallen där F01 skulle spela fotbollscup. Hem och plockade lite. Omkring klockan 14 kom Lasse och Kristina. Vi fikade.
De var kvar till ca 15.40. Vi hade en trevlig stund tillsammans. När de åkt, gjorde vi oss iordning och åkte till fotbollen. Det gick inte så bra för de hade förlorat de två första och förlorade den tredje. Sedan var Tove lite sur på Fia och jag frågade varför. Fia är alltid tjurig mot mig svarade Tove. Då tog jag med Fia och frågade henne varför. Tove kom och ställde sig i trappan och skrattade lite. Fia berättade att Tove gått ifrån samlingen och det ska man inte göra om det är för ett akut toabesök. Fia blev lite sur på mig, men det gick över. Pratade en stund med Tove, som började gråta och sade att Fia alltid var sur mot henne. Det tyckte jag var lite elakt sagt och sade att hon, liksom övriga i laget, var tvungen att lyda tränaren. Var det samling så var det. Slutade med att Thomas gick iväg och pratade med henne. Sedan var allt frid och fröjd igen. Är på gott och ont att ha moster till tränare. Men samma regler ska ju gälla för alla.

Tyvärr så förlorade de även sista matchen, men de lyckades i alla fall göra två mål!

Inge åkte hem mellan matcherna och skulle skiva fläsket, som vi köpt idag. Stod halva priset; kort datum (utgång imorgon). Men jisses alltså. Det luktade surt när Inge öppnade, så han paketerade och tog med sig det. Jag gick in och fick pengarna tillbaka. 

Skjutsade Fia och Stoffe till Håkan. Regnade ute. Blä alltså!! Så fort vi tvättat bilen, blir det skitväder. Förresten bilen! Idag fick den väl spelet! Så fort Inge lade i backen pep den entonigt trots att inget var i vägen. Men nu ikväll hade det upphört.

Vi har precis ätit toast, vilket var gott.

Så dagens pussel:


Click to Mix and SolveOj, vad fort dagen gick

Jag lade mig ca 22.15 igårkväll för jag så in i norden trött. Somnade ganska snabbt efter att ha läst lite. Vaknade någon gång mitt i natten och då började jag grubbla på kundenkäterna. Har jag gjort rätt när jag redovisat dem? Osv., osv.... hur kul är det! Lyckades somna om till ca 4.45. Samma visa igen. Kundenkäterna poppade upp och den här gången trodde jag att det skulle var musik med när jag skickade ut resultaten. Hade jag valt rätt låt? Men helt otroligt; jag lyckades ännu en gång att somna om och jag sov till: HÖR OCH HÄPNA!!! Klockan 7.25! När hände det senast? Men nackdelen med att komma upp "så sent" är ju att dagen blir mycket kortare! För kvällstrött är jag fortfarande och det är lika bra att hålla fast vid så länge som jag jobbar i alla fall! Får väl hoppas att man kommer att bli en aktiv pensionär den dagen då det beger sig.

Läste tidningen och sedan gjorde jag räkningarna. Många OCR-nummer och vissa är så långa att man måste dela av dem med ett pennstreck.

Fixade sedan frukost; gröt och pressade apelsin + smörgås. Gott var det.. Ja, jag fick väcka Inge, men han hade visst suttit uppe till 2.20 och sett på "Småkronorna". Fattar inte att han orkar.

Fia ringde och undrade om hon och jag kunde åka till IKANO. Visst, det kunde vi, men jag skulle duscha först. Sedan tyckte Inge det var bättre att han skjutsade och hämtade oss så slapp vi tänka på parkering. Snäll gubbe, eller hur? Hämtade Fia hos Håkan. Det var tur att Inge skjutsade för ont om p-platser var det gott om!

Det första jag gjorde var att gå in i en skoaffär. Och där  hittade jag ju sådana boots som jag ville ha. Snacka om prissänkt!! De är i läder och de har kostat 1 195:-. Jag gav 399:-!!! Kunde inte låta bli alltså! De som jag köpte i Norrköping? Ja, dragkedjan gick ju sönder i den ena. Men jag ska lägga in dem i bilen och så tar vi med dem vid tillfälle när vi åker dit.

Fia köpte lite linnen och annat i andra affärer. Så gick vi in på IKEA. Där köpte jag ett nytt diskställ i rostfritt + lite annat smått och gott. Även Fia köpte lite smått och gott. Så var Fia in på Stadium och  handlade något. Jag väntade utanför och ringde då till Inge. Han kunde åka och vänta vid Maxi. Fia och jag dit. Jag köpte 2 humrar och Fia två (dessa två var till mig). Man fick bara köpa 2 per hushåll och Fia bor ju mer hos Håkan än hos oss! Kul för henne! Ja, det känns för nu har vi en helt annan kontakt, vilket är skönt.

Köpte lite mjölk också och apelsiner. Vi fick vänta på Inge!!! Men han behövde inte åka så långt för Fia hade glömt köpa en sak på Intersport, så vi åkte dit och Fia handlade!. Ingen borde köpa julklappar innan jul! Det är nu  man ska passa på!

Blåst har det gjort även idag och det var en kall blåst.

Vi har ju hand om Rocky, Toves hamster. Tyvärr så vet jag inte hur jag ska få loss vattenflaskan hahahahaha.. ja, ja, jag ska ringa och kolla.

Inge och jag såg en bra film på eftermiddagen. "Three months later" hette den och handlade om en kvinna som blev oskyldigt dömd till mord. Hennes man lyckades frita henne och de fick även med sig sonen. De flydde till Venezuela. Mycket bra film.

Igår såg vi en film som handlade om ett skenande tåg med 39 vagnar. Lokföraren hade hoppat ur för att växla spår, men lyckades inte få alla spakar rätt i loket. Den var också bra. Det är det som är livet när man är ledig så här på vintern. Sitta i soffhörnet och kolla film. Oh, vad jag njuter!

Dagens pussel associerar jag till gårdagens film:


Click to Mix and SolveFörstår mig inte på vissa människor

Julafton lade jag in en hälsning där jag önskade alla mina vänner en god jul. Kortet hade jag hittat på nätet, men texten hade jag skrivit själv. En s.k. vän "snodde" kortet och lade in på sin sida. Då blev jag förbannad och skrev en "hint" om det igår. Då går denna personen in och trycker på "gilla-knappen". Men hallå!!! Fattar vissa ingenting? Skillnad hade varit om hon delat bilden med mig och skrivit det, men inte då.

Så vet jag inte  hur gubben lyckades igår, men granen ligger på golvet. Jag vet att när vi höll på med julgransfoten, så var det inte helt okej, men Inge envisades med att det var bra! Antagligen petade  han till den igårkväll när han släckte den och så ramlade den som ett korthus. Blir nog att plocka ner den idag, vilket känns trist. Ja, jag måste ju säga att det är inte världens bästa julgransfot som följer med plastgranarna i kartongen. Och inte passar de till "vanliga" julgransfötter heller. Jag har testat, tro mig!

Inge blev jätte snopen när  han kom upp och han undrade vad som hänt med granen! Efter frukosten, plockade jag bort alla kulor, hjärtan och glitter. Sedan hjälptes vi åt med belysningen. Var ingen idé att ens försöka få ihop den igen. Dammsög sedan för det var glitter och plastbarr på golvet. 

Har legat vaken inatt och lyssnat på den dundrande blåsten. Det var hemskt ett tag! Trodde fönstret i sängkammaren skulle komma in! Fy attan. Och så tänkte jag på barn och barnbarn, som skulle till Norrköping, där Casper hade hockeycup. Åka på Norsholmsbron i den blåsten var nog ingen  höjdare!

LHC-03 vann cupen i Norrköping!!!

Inge och jag varit och hälsat på pappa. Allt var bra. Fick höra att han frågat efter oss igår och det känns ju positivt. Blev bjudna på kaffe! Hämtade sedan Fia hemma hos Mia. 

Jag  har lagt upp fållen på ett par långbyxor. Så käkade vi lite rester från julbordet!

Fia lånade bilen och åkte till en kompis. Senare ska vi skjutsa henne till Håkan

Men jisses så trött jag är och klockan är "bara" 17.23! Helt sanslöst alltså. Borde göra räkningarna, men tar dem imorgon bitti.

Blev det en rörig blogg? Ja, jag började skriva redan tidigt imorse och så har jag fyllt på.

En bild på tomten kommer här:Dagens pussel  har inte med julen att göra!


Click to Mix and SolveHittat en av tomtens renar

God fortsättning på julen alla mina bloggläsare!
Sov till ca 4.30, men lyckades efter lite kastande hit och dit att somna om!!! Sov till ca 6.45. Inte illa gjort av mig. Ute var det plusgrader och det hade regnat. Igår kväll var det minusgrader och is på bilrutorna. Vädret är mycket märkligt.!

Inge kom upp utan att jag behövde väcka honom!! YES!! Frukost utan färskpressade apelsiner men med tomtegröt och skinkmacka!

Vi tog det lite lugnt och stressade inte. När klockan var ca 11.15 gick vi ut. Träffade grannen, Stefan, och tackade honom för hjälpen igår. Ja, han vet varför. Vi lånade nämligen hans son. Pratade även med Marita och granne, Inge's, dotter.

Sedan promenerade vi iväg. Mötte Olle H i skogen. Inge kände inte igen honom först, men när jag sade att det var Olle, så var han med på noterna. Fortsatte sedan förbi Torhagen in i Lektorshagen och förbi "gamla, gamla" brandstationen. Sedan ner till Djurgårdsgatan och Fias arbetsplats. Träffade Björn och Brita B. Pratade en god stund med dem. De bor ju mitt emot Fias arbetsplats. Fia kom ut och gav mig nycklarna. Inge och jag körde ett varv. Hem, så att Inge fick byta byxor. Sedan till Maxi, där vi köpte mjölk och nytt kaffefilter. Det vi hade köpt tidigare var inte så bra för det blev en massa kaffesump i koppen.

Hem och jag skalade alla räkor, som blev över från igår. Alltså nu undrar jag: Förra året glömde jag koka potatis och fick då frågan: Mamma, var är potatisen! I år kokade jag. Men mamma jag äter inte potatis till julbordet för det äter jag nästan varje dag! Så hade jag tinat 1½ kg räkor för förra året åt barbarnen hur mycket som helst. I år åt den knappt något. Däremot åt de rostbiff så det sjöng om det! Så nu undrar jag: SKA VI KÖPA MASSOR MED ROSTBIFF JULEN 2012 eller kommer de bara att äta skinka då????

Inge och jag  hämtade Fia ca kl. 16. Hem och då åt vi. Men vi åt bara av dett "kalla" julbordet!  Ingen ville ha något varmt. Mia ringde: Mamma vi glömde något igår! Jaha, sade jag! Var det pepparkakor och mögelosten? Exakt!! Och  jag hade köpt hem det, men jag vet inte hur det var med tiden och så igår. Mycket ringande var det och lång väntan på tomten för barnen. Nu skickade jag med Fia pepparkakor och mögelost så får Mia äta det på hockey-cupen i Norrköping imorgon. Vi får se om vi åker dit och kollar. Casper spelar alltså.

Snart ska Inge och jag se på en film!

Jag har hittat en av tomtens hjortar, för i år hade han visst blandat med både renar och hjortar:


Click to Mix and SolveJulafton 2011

Jag vaknade ca 4.40 och var klarvaken, så jag gick upp efter ca 10 minuter. Satte igång att skala potatis, dels till julbordet, dels till en Janssons frestelse. Och den sistnämnda fixade jag till och satte in i ugnen. Därefter duschade jag och gjorde mig iordning. Helt otroligt, men klockan 6.20 var jag fix och färdig och även min Janssons frestelse var klar. Läste tidningen och så på med webbradion. Det var ju Ring så spelar vi!!! Väckte Inge ca 9.45. Då var gröten klar och även den nypressade apelsinjuicen. Frukost alltså!!!

Flickorna ringt och önskat god jul :) 

När jag höll på att leta kläder och Inge var på väg till duschen, ringde det på dörren. Det var våra goa grannar; Stefan och Marita. De förärade oss med en flaska Ouzo. Jag skämdes för jag var ju inte klädd ordentligt. Ursäktade oss med att vi skulle iväg. Och det skulle vi ju! Först till pappa. Allt bra med honom. Lite tråkigt är det, för han är inte alls så pratsam som han var förr! Men det har väl med sjukdomen att göra. Vi åkte till kyrkogården efter besöket hos pappa. Tände ljus och därefter hämtade vi Fia  hos Håkan. När vi kommit hem och jag fått av mig ytterkläderna ringde jag på hos Stefan och Marita. Överlämnade en blomma i julgåva.

Inge fixat med maten och jag har dukat. Fia slog in julklappar. Omkring 13.30 kom Mia och barnen. Vi satte oss till bords omrking 13.55. Ungarna åt räkor och rostbiff så det stod  härliga till. Så började vi diskutera tomten. Skulle han komma till oss eller.

Jag ringde på hos Stefan och Marita och undrade om de kände till någon som var ledig. Och det gjorde de!!! Tack underbara goa grannar för att ni tipsade oss om denne underbare tomte, som till och med "satte Inge på plats". Han satt som ett frågetecken!!! Tomten gjorde ett kanonfint arbete och barnen var mer än nöjda.

Håkan kom till oss ca 18.20. Mia och barnen åkte till Lasse omrking 18.45. Då var det -2,5 grad ute  och Mia fick skrapa bilrutorna.

Har suttit här och tagit det lugnt. Fia och Håkan tog vår bil och åkte strax efter halv tio. Fia jobbar imorgon och tar bilen dit. Sedan ska jag och Inge ta en promenad imorgon och hämta den.

Brorsan ringt ikväll. Jisses alltså men deras julgransfot hade gått sönder och det var jätte blött. Dessutom barrade granen och det var väl inte underligt om den inte fått något vatten.

Nu är det snart natti, men först kommer dagens pussel, som jag tillägnar Marita!


Click to Mix and Solve
Inget pussel idag

Jaha, så vaknade jag redan 4.50 och kunde inte somna om! Det var bara att gå upp. Tidningen kom, så jag läste den. Sedan slog jag in julklappar. Så skönt att få det gjort. Därefter datorn, men jag var rastlös, så jag gjorde mig iordning. Klockan 8.15 ringde jag min faster. Men hon hade bestämt sig för att ta en taxi till affären. Hon blir så stressad när hon vet att vi väntar och så kan ju inte jag köra in på gården hos henne. Spydig till tusen. Jag sade att det inte var jag som skulle köra för Inge skulle med. Sedan var vi igång igen. Jag fick känga på känga. Det finns en gräns hos mig med. Hon är 93 år och jag borde ha respekt och det  har jag haft, men nu fick jag nog. Jag skällde tillbaka. Hon hävdar att det är mitt fel att de flyttade från Stockholm och hit. Jag lär ha sagt: "Kom hit, kom hit, vi tar hand om er". Men så sade vi inte. Vi sade: Det är bättre att ni flyttar ner hit. De hade nämligen flyttat från sin lägenhet i Solna till ett seniorboende i Bromma. De fick skilda sovrum och inte fick de upp den stora kristallkronan. Min faster ringde till pappa och grät var och varannan dag. När jag nämnde kristallkronan, lade hon på. 

Inge hade då kommit upp och han hade hört mycket av samtalet. Vi skulle precis äta frukost, då hon ringde och bad om ursäkt. Hon hade tappat luren. Men sen kom det! Jag vet inte om jag skrev om detta i maj, men då hade hon ramlat och hamnat på sjukhus. Jag lyckades spåra henne till sjukhuset, men när jag kom dit, så hade hon flyttat till ett korttidsboende. Jag cyklade dit och när jag kom in till henne, så fick jag bara skällsord. Detta tog mig mycket  hårt. Fick då höra av personalen att hon inte hade uppgivit mig eller pappa som närmast anhörig utan hennes "gode man". Hur kul var det! Och idag så skällde hon på mig för att jag sade till personalen att hon inte brydde sig om sina egna släktningar. Vi existerade inte hade jag sagt. Och det stämmer ju.

På topp under dagens samtal säger hon att den gode mannen ser hon som sin son och så har hon en dotter (thailändska) i Stockholm. Jaha, där fick jag!!! Min farmor skulle nog vända sig i graven!! Ni ska veta att jag har alltid avgudat min faster, men det gör jag inte längre. Jag bröt med henne idag. För jag klarar inte av att få skit varje gång vi pratas vid. Hon är ensam, men hon har baske mig valt det! Nittiotre år till trots.....

Ja, i vilket fall som helst så åkte Inge och jag iväg på lite ärenden. Vi var till Biltema och Inge gapskrattade. De har ju knappt saker till bilar här längre :))

Bilen blir skitigare och skitigare så snart måste vi tvätta den.

När vi kom hem, åt vi lite! Sedan fixade jag köttbullarna och Inge stekte dem. Vi lyssnade på Akademiska kören från Linköping och de sjunger helt fantastiskt.

Inge har sedan fixat spjällen och skinkan. Snart ska vi ta varsin skinkmacka. Längtar!!!!!!!!!!!

Har pratat med båda döttrarna och allt var bra. Så har jag pratat med bror och svägerska.

Ikväll blir det uppesittarkväll och bingolotto!

Tyvärr, jag lyckas inte komma in på pusselsidan idag!


Blev en full arbetsdag

Gick upp vid 4-tiden och gjorde mig iordning. Åt frukost och sedan datorn en stund. Väckte Inge så att han kunde skjutsa mig och Marita. Jag hade räknat med ett par timmars arbete och tog inte med någon lunch. Blev helt fast i jobbet. Fikade klockan 9 och så fortsatte jag med anmälningarna. Inge ringde och jag svarade: "Ja, jag lever" varmed Inge började skratta. Kollade på klockan och den var 11.45!!!!!!!!! Han  undrade hur länge jag skulle jobba och vi bestämde till kl. 13.45. Då hade jag lagt ut två rapporter, gjort mina tidrapporter och skickat iväg beställningar. Kände mig faktiskt nöjd. Inge och jag  hämtade Fia på jobbet. Hon skulle hem och packa om och sedan skjutsade vi henne till Håkan.
Det blev alltså inte ett par timmars jobb, men som Inge sade: Då kan jag njuta av morgondagen istället (tror jag).

När vi kom hem, åt vi bruna bönor och stekt fläsk. Mums så gott. Efter disken kollade jag på gårdagens och dagens avsnitt av "Hem till gården". Därefter ringde jag till min faster. Oj, oj, oj... Det är ju synd om henne det är det. Men jag gillar inte att höra att det är mitt fel att hon bor här i stan. Hon har ingen mat hemma och jag lovade att vi skulle hämta henne imorgon och skjutsa henne till affären. Vi hinner säkert att laga julmaten på eftermiddagen :)

Nu sitter jag här med en drink och det smakar jätte gott! GOD JUL PÅ ER ALLA!!


Click to Mix and SolveEn hektisk dag

Vaknade supertidigt. Klockan 3.34 var jag uppe för det gick inte att somna om. Gjorde mig iordning, åt frukost och så datorn. Men rätt som det var så hörde jag att morgontidningen kom!! Jag fick läsa den!!!! Har nämligen inte läst den förrän jag kommit hem i två dagar.

Väckte Inge för han skulle skjutsa mig och Marita. När jag kom till jobbet, besvarade jag först några mejl och sedan skulle jag gå in i adressregistret. DET GICK INTE!!!! Jag försökte flera gånger utan resultat. Jag hade ju massor att göra där både vad gäller konferensen och nya prenumeranter. Skrev ett mejl till min chef och sedan gick jag till biblioteket. Det fick bli tidskriftsregistrering trots allt. Tog en timme och när jag kom åter hade min chef kommit. Men så, ca 7.50, ringde vår support. De hade missat en viktig detalj. Det var nämligen så att det "sjösattes" en ny server igår och vi var tvungna att göra ett par kommandon för att komma in. När jag väl gjort dessa kommandon så fungerade allt perfekt. 

Har ägnat nästan hela dagen åt registreringen, men även åt att göra om pdf-filer. Det är så märkligt för, trots att jag gör på samma sätt med alla rapporter. är det vissa som "tappar" bokstäver när de trycks på stora maskinen. Frustrerande tycker jag verkligen att det är. Det ska bara gå som på räls tycker man, men inte då.

Har pratat med både Inge och Fia. Fia jobbat idag.

Ner till växeln och bytte av Kicki kl. 15.30. Det var rätt så lugnt måste jag säga. Idag var det sista dagen på schemat för mig. Från och med den 9 januari stänger växeln kl. 16 och vi har löst bemanningen. Ska bara byta en dag i veckan och då är det fikarasterna.

Inge väntade utanför och vi åkte direkt till ICA Maxi. Nej, vi var inte ensamma där, men det gick bra ändå. Hoppas nu att vi kom ihåg allt. Sedan till Siba och köpte en ny kolsyrepatron och därefter till Systemet. Näe, det var inte kaos där heller :) Jag skulle ha Blossas vita glögg, men den var helt slut! Slut hos tillverkaren!!!!!!!!!!!! Grr, jag som skulle göra en drink. Det sprack det... Var på väg att skriva att det sket sig hehehehehe

Ute har det snöat lite även idag och det känns som ett hån, då vi vet att det ska bli plusgrader på julafton.

Nej, nu ska jag ge er dagens pussel, som inte har julmotiv, men väl en ängel! Och nog finns det en liten ängel i oss alla!


Click to Mix and SolveTrött, men det ska man väl vara

Inge bad mig igårkväll att väcka honom 4.30 för det var NHL-hockey på TV:n. Men när jag stängde av väckarklockan, gick Inge upp! Jag drog mig en stund. Inge fixade kaffe. Gjorde mig iordning och så åt jag frukost. Gott med hembryggt kaffe innan jobbet :)

Marita åkte med oss. Det var lite frostigt och det  hade även kommit lite mera snö. På jobbet fortsatte jag fixa e-postadresser. Det tog flera timmar. Jisses alltså, men ca 225 föreläsare/ordföranden har inte anmält sig. En påminnelse gick ut. 

Jag fick faktiskt iväg en rapport för offentliggörande och en rapport till på tryck. Hoppas att jag hinner få ut dem också. Skicka kan jag göra efter nyår, det är inte det viktigaste. Kundenkäter tror jag inte  heller är lämpligt att skicka nu.

Efter att påminnelsen gått ut, märkte jag det. Men de som är föreläsare/ordförande anmälde sig som deltagare. Blev visst något strul. Så imorgon bitti har jag att göra. Flytta över alla på ett annat kort osv. Biblioteket kan glömma att jag kommer. Det här är mycket viktigare just nu. Som det ser ut nu, så kan jag nog inte vara ledig på torsdag, men jag hoppas förstås.

Fia och Inge har varit iväg ett ärende. Sedan skjutsade han henne tillbaka till Håkan. Jag som trodde att hon skulle vara hemma denna veckan. Så jobbar hon visst onsdag och torsdag. Vi ska hämta henne på julafton innan vi åker till pappa och kyrkogården.

Mia och Casper hade varit och fikat med Inge mitt på dagen. Casper mår bättre nu så imorgon blir det skolan igen. De lämnade av några julklappar.

Jag arbetade till klockan 15. Då kom Inge och hämtade mig och vi åkte till pappa. Trodde att de hade fikat, men de skulle det! Så även vi fick kaffe. Allt var bra med pappa, men den vänstra handen är ihopvikt mest hela tiden. Tråkigt faktiskt, men han använder den ju inte så mycket.

När vi kom hem, tog jag en dusch och så har jag sett på "Hem till gården". Det fick bli på TV:n för på datorn segar det så in i den.

Nu ska jag surfa runt lite. Är jätte trött, men kan ju inte lägga mig redan :))

Dagens pussel kommer här:


Click to Mix and SolveSå blev även mina julklappar köpta

Sov dåligt inatt och det är inte roligt. Men så var det i alla fall. Inge satt uppe och kollade på NHL-hockey och jag ska inte lägga skulden på honom. Han hade nämligen inget ljud på. Men vaknar jag och märker att  han inte sover, så blir jag oftast klarvaken. Gick upp klockan 4 och då sov jag :) Gjorde mig iordning och åt frukost. Väckte Inge 5.05. Hans tur att köra.

Full fart på jobbet. Jag glömde till och med att ta med kaffe när jag ställde in maten. Då är man stressad. Gick genast igenom nyanmälda. Gjorde lite beställningar också. Satte sedan igång att gå igenom föreläsare/ordförande till den stora konferensen. Jisses säger jag. Det är hur många som helst som ännu inte anmält sig. Det sista jag höll på med innan jag gick hem, var att kolla e-mailadresser. Imorgon ska vi skicka mejl om att det är dags att anmäla sig. Så hela dagen  har gått åt till detta. Fia hämtade mig kl. 15.15. Vi åkte till Tornby. Blev så snopen förresten, för jag hade inte märkt att det snöade ute. Först köpte vi Toves julklappar och det gick kanonbra. Sedan blev det Caspers och det gick också bra. Tog omkring 1½ timme.

Jag skjutsade sedan Fia till Håkan. Inge hade precis varit ute på promenad då jag kom. Käkade lite framför TV:n när jag så på Hem till gården.

Ringde till Mia. Hon och Casper har varit hemma idag. Båda har huvudvärk, men Casper är även förkyld. Känner förresten att även jag har huvudvärk, men det är nog stressen. Vet ju även att ingen registrerar tidskrifterna på biblioteket. Tänkte att jag skulle hinna ta dem på onsdagmorgon! Min förhoppning är ju att vara ledig torsdag och fredag + nästa vecka. Men går det inte att vara ledig på torsdag så är det inte  hela världen. Bättre att vara klar med så mycket som möjligt.

Dagens pussel är väl lämpligt så här i julveckan:


Click to Mix and SolveIdag har det snöat

Tack KLM för att jag blev väckt ca 6.20 (KLM flyger mellan Amsterdam och Linköping). Det passade mig perfekt för jag skulle ju till tvättstugan kl. 7. Och innan dess ville jag vara iordninggjord (alltså sminkad och morgonpysslad). Uppehåll var det när jag gick ut klockan 7. Det första jag fick göra, var att sopa golvet. Den som haft före mig, hade bara borstat ur tumlaren och slängt luddet på golvet. Alltså; jag blir galen på denna dj*a nonchalans. Det finns en stor sopsäck i varje tvättstuga. Hur svårt är det att ta borsten och plocka bort luddet direkt över säcken!!!!!!!!!!!!!!! 

När jag kom in var Fia och Casper uppe. De skulle äta frukost för att sedan åka till tjejernas fotbollsträning. Jag gick ut igen till tvättstugan vid 8-tiden. Var tvungen att hänga ett par plagg i torkrummet och där såg det också ut. Ingen som borstat av filtret på baksidan och dammet på golvet virvlade.

Började sedan att snöa. Fia kom hem ca 9.20. Jag höll då på att pressa apelsiner. Väckte Inge så att vi åt frukost tillsammans.

Klar med allt i tvättstugan vid 10-tiden. Städade efter mig och när jag kom in plockade jag in allt. SKÖNT!

Vi skjutsade Fia till Håkan, men först var vi förbi nya brandstationen. Igår flyttade de nämligen in där. Fattar inte varför man kan flytta ut den så pass långt från city, men.... Där den gamla brandstationen låg, ska det byggas hus.

Efter att vi släppt av Fia, åkte vi till mitt jobb där Inge spolade av bilen med högtrycket. Ingen idé att använda något annat för man hinner ju bara ut på vägen så är det skitig igen. När jag gick tillbaka in med nyckeln hade T och K kommit. De mådde nu bra och hade en hel del att fixa med. Det är ju så när man är egen företagare. Nu har de missat 3 dagar och det är ett stort avbräck + att de även missade julfesten med all julmat.

Dagens pussel fanns ingen lång länk till, så ni kan inte få se pusslet här. Men om du kopierar bifogad länk, så kommer du förhoppningsvis till pusslet.

http://www.jigzone.com/puzzles/5D055D4B37CD?z=1


Alltså jag har himla ont i min vänstra tumme + det vänstra lillfingret. Tog faktiskt på mig skyddet för att se om det hjälper. Men jag tror inte det. Det  har nog med vädret att göra.

Så här såg det hos oss för en halvtimme sedan:Lite vitt är det allt! Som ni ser så kom fågelhuset med. Det har min pappa snickrat ihop och det är välbesökt!

Inge ska hämta Fia vid 20.30. Undrar om jag är vaken då? Är så himla trött redan. 

Vi åt ugnsgratinerad falukorv och potatismos. Oh, så gott det var!


Inga julklappar köpta

Inte kunde jag sova länge idag heller. Vaknade 5.10 och gick upp strax efter. Läste tidningen ordentligt! Sedan datorn och på med webbradion. Lyssnade först på DaCapo och sedan på Ring så spelar vi. Det är min lördagsmorgon det! När Ring så spelar vi var slut, pressade jag apelsiner åt mig och Inge. Väckte honom när frukosten var framdukad. 

Igårkväll delade vi på en hummer och det var hur gott som helst. Nej, vi har aldrig ätit det tidigare, men de hade för 48:- på Maxi (fryst). Istället för en köttbit åt vi det och det kommer vi att göra fler gånger (men inte för ofta).

Diskat, bäddat rent i sängarna, duschat och gjort mig iordning. Inge duschade när jag var klar. Vi åkte med travet och sedan ett varv. Fia ringde och undrade om jag eller Inge kunde hämta henne. Jag sade att jag skulle iväg och köpa julklappar. Inge och jag åkte till Tornby och då insåg jag att julklappar var ingen idé att köpa idag. Alla tänkte nog som så att det var sista helgen för nästa helg är det ju jul.  Jag riktar in mig på måndag efter jobbet istället. Vet ju nästan vad jag ska köpa, så det löser sig. Tycker ändå att det är hysteriskt med dessa julklappar. Men vi har ju tyvärr gjort det så här. 

Istället åkte Inge och jag till Coop Extra där vi köpte Flora. Sedan hemåt i regnet, som senare övergick i snöblandat regn. Skitväder säger jag bara!.

När vi kom hem, skalade jag potatis och morötter. Gjorde sedan iordning färsen till biffarna. Kokade saft på 2 liter bär, men det blev bara en halvliter saft. Det brukar ju bli drygt en liter. Får väl göra mer imorgon. Fixade sedan biffarna så att Inge kunde steka dem. 

Åkte och hämtade Fia hos Håkan 15.45. Hon ska sova hemma inatt och Casper ska sova här. Vi åt middag och det smakade gott.

Just nu är Fia iväg och kollar på Casper som har hockeyträning. Sedan kommer de hem hit.


Dagens pussel: 


Click to Mix and Solve


Fredag och jag är rätt så mör eller trött

Ja, denna dagen har varit mycket hektisk, men ack så himla rolig. Jag älskar verkligen mitt jobb för det är nya utmaningar hela tiden! Förlåt min goa vän, K!  Jag var till biblioteket först eller först och först.... nu ljuger jag. Satt ju med en anmälan direkt när jag kom. Varken den som ville anmäla eller jag lyckades. Ända till det "poppade" till i min skalle! Det var för många ord i "Övrigt-rutan". När jag upptäckte det, så var det inga problem. Registreringen lyckades. Till biblioteket och registrerade tidskrifter. Sedan har vi fortsatt snacket om avbyte i växeln. Vi ska  ha var sin dag, då vi byter av fikarasterna! Jag tog torsdagen :) Passar mig som handen i handsken! För då åker vi direkt  och veckohandlar. Jag är säker på att Marita blir hämtad av Stefan då :)

Ja, jisses alltså! Imorse när jag kom till jobbet, var det mörkt i yttre entrén och jag tyckte det var lite, lite otäckt. Men in gick jag för jobbet kallade  ju. Så kom jag till Beredningsköket, där jag skulle lägga in min mat. Där var det också becksvart. Aj, aj, aj!! Men det var ju julfest igår och de hade säkert gjort  något med belysningen. Till mitt rum och det gick bra :)) Man måste bita ihop alltså.

Ja, det har varit full fart på jobbet idag. Jag har skickat iväg kundenkäter helt själv. Gissa om jag är stolt!!!!

Mia ringde och då snöade det!!!

Förresten måste jag tacka för inlägg/kommentarer. Jo, du "Sickan" jag står också ut med damm, men det får gå till en viss gräns. Försöker nog att spola rent på badrummet ett antal gånger per år. Man kan ju få oväntat besök och då duger inte Gevalia :))

Bytte av K i växeln klockan 15. Kom ett och annat samtal. Fia, som var hemma en kort stund, följde med Inge och hämtade mig. Hon kom in och tur var det (blev ett avbrott här pga. att batterierna tog slut i tangentbordet). För jag fick agera registrator och springa iväg och hämta ett diarienummer. Jisses alltså! Komma 5 minuter innan växelns stängning en fredag och be om ett diarienummer!!! Det gick ju bra, trots allt, men jag hade ingen aning om klassificeringen.

Hem och det var verkligen superskönt att få komma hem. Lite ilsken var jag för de stövletter som jag köpte i Norrköping, gick sönder idag! Jag som verkligen älskade dessa. Men man kan nog inte räkna med annat. De köptes ju på Willys :) Willys ska  nog hålla sig till matvaror och inte något annat.

Fia åkte iväg! Det var lite julfest på kanslit ikväll. Inge och jag har ätit hummer. Vi delade på en för vi visste inte alls hur det skulle vara. Ingen av oss  har ätit det tidigare. Men vi ångrade oss. Vi skulle köpt var sin. Så det får bli så nästa gång.

Har pratat med Pia. Hon ringde när jag satt i växeln och då går det inte så bra att prata med någon kompis. För rätt som det är så är det mycket folk runt disken. Allt var bra med henne och vi lovade att höras av så att vi kan träffas.

Dagens pussel är väl något som vi alla gillar. Jag pressar alltid apelsiner på helgen och njuter av drycken.


Click to Mix and SolveTorsdag (igen)

Undrar vem som varit på min väckarklocka. Den ska ringa 4, men imorse ringde den 3.50! Tio minuter är mycket sömn det :))

När jag kom till jobbet, satte jag igång att tömma den diskmaskinen, som Anette startade igårkväll. Vi hade nämligen lånat bestick och glad från "restaurangen" och det ses inte med blida ögon. Så jag lade tillbaka besticken och ställde även tillbaka glasen. Sedan satte jag in tallrikarna i vårt skåp. När jag ändå höll på, så tömde jag den andra diskmaskinen också. Där var allt som tillhör oss. När jag kom till mitt rum blev jag supersvettig och fattade inte varför. Men så kom jag på: Jag hade ju kappan på mig!!! Det var ju för tusan ett gympapass att plocka ur två diskmaskiner hahahahahahahaha

Idag har det varit lite lugnare. Givetvis har jag kollat nyanmälda och så, men ingen rapportredigering. Så har vi diskuterat avbyten i växeln på fikaraster. Vi avbytare tycker att det är bättre att ha en bestämd dag. Jag valde torsdagar.  Men än har vi inte fått svar från alla.

Pratat med både Inge och Fia. Fia jobbat idag, vilket är bra för henne. Blir ju pengar.

Inge hämtade mig klockan 14. Då regnade det! Vi åkte till Maxi och handlade. Passade på att köpa julskinkan, spjäll och prinskorv.

Vi käkade lite och sedan tog jag duschen och spolade väggar och golv på badrummet. Att det blir så dammigt där!! Inge eller Fia dammsuger ju en gång i veckan och varannan vecka torkas golvet. Men det är väl toapappret som dammar.

Såg sedan på "Hem till gården" på TV:n. Jisses vilken soppa det är. 

Imorgon är det fredag och stänger växeln. Arbetar långdag med andra ord. Tänker ta tidskrifterna på biblioteket imorgon bitti. Sedan får det bli onsdag och så uppehåll ett par veckor.

Dagens pusse: Ja, det var Karin jag tänkte på idag. Jag vet ju att du älskar tigrar!

Click to Mix and SolveMöten, möten, möten

Först och främst så tackar jag för kommentarerna! Alltid roligt att höra om det är fler än jag som tycker lika :) Ja, på med reflexerna!!!
Wow säger jag! Låg i sängen klockan 21 igårkväll. Läste en kort, kort stund och så somnade jag. Vaknade vid 3-tiden för ett toabesök och hann tänka: Nu är det kört! Men jag somnade om och sov till klockan ringde! 

Ute var det snöblandat regn och lite halt. Stefan tog det lugnt, vilket känns tryggt.

När jag kom till jobbet möttes jag av Tommy "Kock". Han var glad att jag kom för han ville informera mig om lite. Det var nämligen så att både han och hans fru hade åkt på maginfluensa!!! Han hade bara kommit till jobbet för att plocka in brödet och så be mig meddela att ingen lunch serverades idag. Och vad tror ni jag blev i det läget? Jo, illamående så till den milda grad att jag glömde ta med kaffe. När jag kom till mitt rum, skrev jag några lappar om att det fanns franska att breda och betalas när de är åter. Så lade jag ut på intranätet om att de var sjuka. Skickade även mejl till ett par andra ställen, som vi vet kommer och äter. Och jag fortsatte att må illa. Tog, som ni alla förstår, 12 vitpepparkorn. Jag ville inte ha maginfluensa. Imorgon skulle det dessutom vara julfest på jobbet och maten gör ju Tommy. Det blev inställt och istället blir det julfest med smörgåstårta. Nej, jag ska inte gå på den festen och det hade jag bestämt sedan länge. Orkar inte vara med på allt som är nu till jul.

Fortsatte arbeta med mitt. Lunchen var väldigt lugn hos oss idag och när jag åt, var det bara jag. Bytte sedan av i växeln. Sedan var det snart dags för Kicki och mig att skära toscakakor till personalmötet. Vi hade tunna plasthandskar på oss. Personalmötet började klockan 14 och jag stod vid sidan för att fylla på brödet om det behövdes.

Dukade bort och så frös jag in det som blev över. Till mitt rum och besvarade ett par mejl innan det var dags att stänga datorn och gå till nästa möte. Nu var det medlemsmöte i Facket. Vi var 14 stycken som deltog. Efter mötet åt vi smörgåstårta. Mums så gott.

Inge hämtade mig ca 17.20. Var in och köpte frimärken till julkorten. Fia var hemma mitt på dagen och skrev några.

Och nu sitter jag här och lyssnar på julsånger. Köpte nämligen en CD som är inspelad med Akademiska kören i Linköping. Mycket, mycket bra!

Dagens pussel gör väl att man hoppas på lite, lite snö till jul!


Click to Mix and SolveAnvänd reflex

Idag blir det lite gnäll från mig! Men först dagens morgontemperatur som var +2,4 grader. Men när vi kom ut till garaget, så gnistrade det i asfalten. Aj, då det frös visst på. Denna förrädiska halka, som man inte tror finns.

Jo, nu till gnället! Varför har många så himla svårt att använda reflex???? Här springer de över en gata/väg i gatubelysning, men de syns ju inte!!!! Hur lätt är det inte att som bilist köra på någon? Så skärp er! Det är en billig livförsäkring!

Sedan till Zebralagen, som ju är jätte bra, men................ ETT STORT MEN!!! Är det bara jag som vill ha kontakt med bilföraren innan jag kliver ut i gatan? Jag tänker inte som så: Lagen är på min sida, jag är ju fotgängare (eller allra grymmast; cyklist).

På Drottninggatan i Linköping har vi två övergångsställen efter varandra (vilket är urdumt). Nu är jag bilförare: Först ska man stanna och släppa över gående och så kör man en meter och stannar på nytt för att släppa över gående. Ingen tittar över huvud taget mot bilföraren. De bara går.

Nu är jag gående: Jag däremot stannar en bit ifrån och kollar hur läget är innan jag går över. Ser jag att det bildas bilkö så väntar jag hellre. Man måste ju för sjutton tänka på miljön också! 

Tredje gnället gäller papperskorgar på toan på jobbet. Om jag skulle råka missa papperskorgen, så inte sjutton låter jag pappret ligga kvar på golvet. Nej, jag tar upp det och slänger det på nytt (och hoppas pricka rätt). På jobbet är det många onda ryggar har jag förstått, för som det ser ut emellanåt!!! Skärpning, tack!


Ja, det var dagens gnäll! Kommentarer? Jätte gärna, tack!

Så till dagen då! Var jämt upp och  jag kände att jag var ifatt när jag gick hem. Inge  hämtade mig och vi åkte till pappa. De hade precis haft ett luciatåg på besök. Vi fikade med dem. Pappa skämtade till det emellanåt. Allt var bra med andra ord.

När vi kom  hem, såg jag på "Hem till gården". Så har jag skrivit julkort och duschat.


Dagens pussel:

Click to Mix and Solve

Det var alles för idag!Underbar avslutning på denna dag

Alltså jag begriper att min man orkar sitta uppe till över midnatt och se på film. Men så är det och han är ju arbetslös, vilket innebär att han inte behöver lägga sig skapligt för att få sömnen.

Idag var det Stefans tur att köra oss. Temperaturen visade på +3 grader!! Helt otroligt. Blir nog en grön jul i år. Det är vi ju vana vid vi som bor i "södern".

På jobbet var det fullt ös, vilket jag gillar :) 

Inge ringt. Han skulle ut och gå på förmiddagen. Ja, jag skulle också behöva det, men just nu är det så mycket annat som upptar min tid. Lovar att när jag är ledig, då ska det bli promenader för det är ju så skönt.^

Klockan 11.40 åkte hela enheten till Livgrenadjärsrestaurangen för att äta jullunch. Jisses så gott det var. Precis lagom av allt. Vi tackade av en kollega innan vi åt. Åkte tillbaka till jobbet  ca 13.30.
Utanför gamla mässen (Livgrenadjärsmässen) så blommade rosorna:Visst är det fantastiskt!?!?!


Tove gick hem till Inge efter skolan och de båda hämtade mig klockan 15.

Jag och Tove kollat på kläder, som hon önskar sig i julklapp. Undrar bara vad Casper önskar sig. Såg sedan ett avsnitt av "Hem till gården". Sedan kom Thomas och vi fikade. Omkring 17.40 åkte vi. Jag i vår bil och Thomas och Tove i deras bil. Jag hämtade Fia vid Gamla Linköping. Sedan till Ansgarskyrkan där tvåorna på Tornhagsskolan hade Luciauppträdande. Wow, så fint de sjöng. Tårarna rann utmed mina kinder. Det var verkligen glädje i sången och så duktiga de var!!!! Synd att Mia var tvungen att deltaga på personalmötet för hon missade verkligen något fantastiskt!

Tog en lite suddig på Casper med min mobil. Han vägrade att  ha pepparkaksmössan på.Hoppas att Fia fick någon bättre bild eller Katja på mitt arbete. Jag bad henne ta kort på honom. 

Skjutsade Fia till Håkan efteråt. Och jag är förlåten för att jag klädde granen. Hon får hjälpa Håkan att klä hans julgran :)

Dagens pussel får mig att tänka på "Nalle" (Mias killes hund):

Click to Mix and Solve


Tagit fram julen

Vakndade först ca 3.30, men tivngade mig att somna om. Hackigt blev det med lite, lite sömn, så klockan 6 gick jag upp! Det var nollgradigt ute och blåste lite lätt.

Fia kom upp ca kl. 7. Hon skulle till träningen med tjejerna och efter det skulle hela laget baka lussekatter och pepparkakor. Fia städade ju sin del igår för tomtarna skulle fram idag och granen skulle kläs.

Jag satt vid datorn en stund, men klockan 9 tyckte jag det var dags frukost. Pressade apelsiner och så väckte jag Inge. Vi åt och så diskade jag. Inge bäddade. Satte sedan igång att stryka dukar + en hög som legat länge med diverse. Jag gillar inte att stryka, men när det är gjort, så är det skönt .)

Inge hämtade sedan granen och vi flyttade om lite i vardagsrummet. Foten till granen är alltid ett problem. Inge svettas och grimaserar. Vi fick den nog skapligt i foten. Lite sne kanske, men har ju sett värre hahahahahah... 
Vi satte sedan i ljusen och så klädde jag den. I år blev det inga tomtar eller halmsaker. Det blev kulor, hjärtan och glitter. Inge tyckte det blev bra och jaa, man kan ju ha det så här i år.

Fia blev dock sur, för hon trodde inte att vi skulle klä granen idag. Men jag sade att skulle tomtarna fram, så skulle även granen kläs. Trist att hon kände så. Jag skjutsade henne till Håkan, där hon ska vara denna veckan.

Inge och jag ätit spagetti och köttfärssås. Diskat och så var jag bara tvungen att fota granen. Har ju en kanonbra kamera, men mobilen är ju så smidig att ta fram :)
Inge och jag tog sedan en sväng med bilen. Vi körde fel i vår egen stad. Men vägar byggs om och så var det mörkt. Vi kände helt enkelt inte igen oss. Kom ut på riktiga landet och då var jag tvungen att fota fullmånen:


Ja det är den runda saken med lite dimma runt om :)

Till slut så kom vi till Hjulsbro där det är en familj som har massor med ljus, dels på huset och även i trädgården. Tyvärr så blev inte denna bilden perfekt, men....Vi åkte Lasarettsbacken och fick så syn på detta hus, som jag tror att Biodlarföreningen har i sin ägo:


Det roliga är att det som synes bakom är Belvederen i Trädgårdsföreningen. De har gjort så himla fint där.
Ja, det var en mysig tur vi gjorde. På topp så tankade vi billigt i förhållande till andra mackar. Jet sålde 95 oktanig för 13:09 till skillnad mot 13:83 på andra mackar. Så då passade vi på.

Dagens pussel kommer här:


Click to Mix and Solve


Bakat lussekatter

Sov till ca 6.15, vilket accepteras :) Läste tidningen och så blev det datorn. På med webbradion. Först var det DaCapo och sedan Ring så spelar vi. Två bra program så där på lördagmorgonen.

När det var slut, gick jag ut och pressade apelsiner. Väckte Inge ca 9.40. Vi åt frukost och sedan diskade jag och bäddade. Därefter blev det dusch.

Så märkligt det är. Förr ringde jag alltid till pappa och kollade läget. Nu gör jag inte det och det känns konstigt. Förresten så håller de på som bäst och renoverar hans gamla lägenhet.

Blåsigt har det varit idag och mulet, men morgontemperaturen var +3,4 grader.

Inge och jag åkte med travet och sedan for vi till pappa. De satt och fikade efter maten. Jag gick in med det jag handlat åt honom. Sedan kollade vi allihop på skidor i pappas lägenhet. Allt var bra med pappa och det känns skönt. Vi åkte omkring klockan 14. Hämtade Fia hos Håkan. Var till Ica och köpte mjölk. När jag kom ut till bilen, kom Fia på att  hon glömt nyckeln hos Håkan, så det var bara att åka dit och hämta den.

När vi kom hem satte jag en saffransdeg. Bakade sedan lussekatter. Fia hjälpte till en kort stund. Men  hon har faktiskt ägnat sig åt att städa sitt rum. Imorgon ska vi ta fram julen, så att vi får njuta av tomtar (och troll).

Ikväll har vi ätit en stek på rostbiff. Jätte gott var det.

Nu är det hockey på TV:n (HV71-LCH) och den spelas utomhus.

Dagens pussel:


Click to Mix and Solve

Ha en mysig kväll alla!Helg – så underbart

Igår varnade de på radion för ett oväder, som skulle vara hemskt. Vi har, som tur är, inte märkt något. Visserligen blåste det imorse, men inte något extra mycket :)

Det har även blåst under dagen och kvällen, men.... Blåst är vi ju vana vid.

På jobbet har det varit fullt upp. Redigerat rapporter, skickat påminnelser, lagt ut på webben m.m. Ja, jag älskar mitt arbete, det gör jag.

Berättade för några manliga kollegor på lunchen, om hur det var när jag började på arbetet den 4 december 1972. De skrattade gott.

Marita ringde och sade att hon skulle bli hämtad av Stefan. Så jag ringde Inge och sade att han kunde hämta mig direkt. Mia har ringt och även Fia.

Inge stod utanför kl. 14. Vi åkte till Intersport i Tornby, där Inge köpte sig nya mysbyxor och jag en ny munktröja. Nej förresten nu ljuger jag! Det var ingen luva på, så då är det väl en munkjacka :))

Hämtade Fia på vårdcentralen. De hade tagit prover, som visade på en liten infektion. Hon ska ta Panodil en tid. Hem efter kläder och så skjutsade vi Fia till Håkan.

När vi kom hem kollade jag på del 2 av dagens "Hem till gården". Del 1 var inte tillgängligt..grymt TV4.....

Och ikväll firade vi då vår silverbröllopsdag genom att beställa pizza. Gott var det, men inte sjutton orkar jag mer än knappt halva. 

Har pratat med brorsan, som just nu är i Nybro. Han tyckte det var festligt när jag berättade om "Säckens" fru.


Dagens pussel kunde ju nästan kommit härifrån. Det var faktiskt en man som plockade blåklockor på sin tomt i förra veckan.

Click to Mix and SolveTorsdag och veckohandling

Vaknade redan omkring 3.30. Och inte somnade jag så speciellt tidigt igårkväll. Var ju så himla trött när jag släckte ner, men så var det som om fullmånen började bråka med mig.

Lite småhalt var det ute, men då får man gå därefter och köra bil därefter. Så är det bara :) Alla årstider har sin tjusning :)

Mia ringde strax efter klockan 6. Hon öppnade på sitt arbete och inga barn hade kommit ännu. Allt var i alla fall bra!

På jobbet väntade massor med jobb. Och lite fel hade det blivit i en rapport. Blir lätt så när manuset bollas fram och åter. Det var bättre förr, när författaren fick en papperskopia att rätta i. Men som jag sade; Vi är ju inte mer än människor. Och felen kunde rättas till.

Inge var och skiftade däcken idag, så nu är det dubbdäck på. Hur tror ni bilen ser ut nu då? Vi som tvättade den i måndags. Det hade vi inte mycket för. För nu är den nästan svart igen. 

Fia ringt. Hon jobbade och var ute på ärenden.

Har även skickat iväg ett stort antal rapporter och det är skönt när den biten är gjord. 

Inge och Marita väntade utanför klockan 14. Skjutsade hem Marita och sedan åkte vi till Maxi och handlade. Inge blev så förtjust i en typ Tassimo, men jag tyckte inte kaffet var godare än i vanlig bryggare.

In med varorna när vi kom hem. Provsmakade osten och sedan kollade jag på "Hem till gården" på TV:n

Fia och Mia umgås ikväll. De skulle handla lite, bl.a. en pepparkakegubbsdräkt till Casper.

Dagens pussel hoppas jag att många uppskattar. 


Click to Mix and SolveMilt imorse

När jag lade mig igårkväll var det -4 grader och jag sade till Inge, att det blir nog en riktigt kall natt. Men så kom det visst in moln med snö i. För när jag kom upp hade det snöat och termometern visade på nollan. Idag har solen lyst.

Linköping är en stad, där politikerna slår sig för bröstet och säger: Linköping – Staden där idéer blir till verklighet. Jo tack, det håller jag inte med om.

En medborgare hade lämnat in förslag på att bygga en saluhall där det nu ligger en bank. Ett mycket bra förslag. Men NEJ av kommunen.

En annan medborgare lämnade in ett förslag om att bygga ett tivoli i Linköping. Ett mycket bra förslag, som generar jobb och drar hit turister. Linköpings kommun sade NEJ.

En tredje medborgare, vilken är jag, lämnade för flera år sedan in ett förslag om webbkameror. Det kan uppskattas av folk utifrån, att få se hur det ser ut i staden. Linköpings kommun sade NEJ. Detta kan störa den personliga integriteten!!! Har ni hört något så dumt. Gå in och kolla på webbkamerorna som finns runt om i vårt land. Man kan inte se vem det är som rör sig på gatan, men man kan se hur det ser ut på orten!

http://webbkameror.se/

Och på jobbet är det mer jobb än vanligt! I år tror jag att forskarna slår rekord i att producera rapporter. Var och gjorde tidskrifterna klockan 6 imorse. 

När jag skulle hem, kom det en rapport till! Inge och Marita väntade på mig. Hem och bytte passagerare. Fia, Tove och Casper följde med till pappa. Kul, för barnbarnen  har inte sett hur pappa bor. Personalen ville absolut att vi skulle fika så det gjorde vi. Hem med Inge och så åkte jag och övriga till IKANO. Thomas kom dit för han skulle ha barnen nu. Fia och jag köpt pyamas till pappa + hämtat ut medicin.

Hemma ca 17.20. Nu har Inge precis skjutsat Fia till Håkan. Inte mycket hon är hemma nu för tiden :)

Halt är det ute och lite snö ligger det kvar!

Dagens pussel:

Click to Mix and SolveSilverbröllopsdag

Wow, men jag har visst hur mycket sömn som helst att ta igen. Är super-dupertrött redan vid 19-tiden. Gick inte och lade mig då, men väl ca 21.15. Läste lite och så somnade jag. PANG!!! Sov till ca 23.45, då det var dags för ett toabesök. Somnade genast om och sov till klockan ringde ca kl. 4. Borde verkligen flytta fram väckningen till ca 4.20 för jag hinner. Är inte nödvändigt att logga in på datorn varje morgon :)

När vi åkte så snöade det lite. Himla typiskt alltså. Det var väl för att vi tvättade bilen igår :)

Tack för kommentarer!! Det värmer ska ni veta att jag får lite respons på det jag skriver :)

På jobbet har det verkligen varit full fart. Hade skickat två rapporter till tryck. I den ena fattades det bokstäver, så jag fick göra om pdf-filen.  Sedan fungerade det.

Så hade vi ett utskick igår och det hade blivit några studsar. Jag fick till uppgift att ta reda på rätta mejladresser. Det tog tid, men jag lyckades. Och med hjälp av K så fick vi iväg informationen till dessa också.

Ja, det har verkligen varit full rulle. Gillar ju att ha "många bollar i luften", men ibland kan det bli för mycket även för mig. 

Fia jobbat idag och Inge hämtade henne. Hon skulle till Håkan. Sedan hämtade han mig och då var klockan nästan 15. 

När vi kom hem, kollade jag på "Hem till gården". Sedan en dusch. 

Idag har Inge och jag 25-årig bröllopsdag, men det firas inte :)) 
Dagens pussel föreställer Margherita of Savoy (vem nu det var):

Click to Mix and Solve


Glittrigt på vägen och snö ikväll

Idag var det åter igen Inges tur att köra. Frost på bilarna och glittrigt på vägen. Jo, det var frosthalka. Den här årstiden ska man inte förlita sig på lufttemperaturen utan vägtemperaturen. I luften var det +0,4 och det är ju väldigt nära "nollan".

På jobbet har det varit full fart. Bryter av redigeringen och lägger ett ord. Det går inte att läsa och läsa hela tiden.

Solen har lyst och det såg jätte skönt ut, men det var det inte! Det blåste en kall vind. Bara att gilla läget. Bor ju i Sverige och vi har ett skiftande klimat. Hörde ju på Jonas igår. Han frös så han hoppade. Han bor ju i Malaysia och blodet blir tunnare när man bor i ett sådant klimat. Tro sjutton det att han fryser här hemma då.

Fia ringt. Hon har så himla ont i käken igen och fick tid på VC på fredag. 

Arbetade till kl. 14. Inge och Marita väntade på mig. Vi skjutsade hem Marita. Sedan åkte vi till vår spelbutik där jag hade ett kuvert att hämta. Sedan tog vi ett varv och så passade vi på att tvätta bilen på Shell. Ska ju utnyttja häftet som vi köpte av Fia. Bilen blev så fin.

Fia är hos Håkan!

Ringt bror min, som idag fyller 65 år. Han hade blivit firad med fotmassage och även ryggmassage. Ikväll skulle det visst komma gäster, men han visste inte vilka. Ja, vi har inte grattat varandra sedan vi flyttade hemifrån.

Ute snöar det!!!  Ja, ja, det lägger sig nog inte.

Windsurfing kan vi inte ägna oss åt här eller??? Apropå det, så har vi funderat (gubben och jag) på vad seglarna tänkte på. Hur sjutton tänker man om man seglar i december när det blåser och är kolsvart ute???

Click to Mix and Solve


Fick se lite sol idag

Wow, imorse sov jag faktiskt till klockan 6.15!!! Inte illa av mig. På topp så drog jag mig till ca 6.50. Gick då upp och gjorde mig iordning. Hörde att Fia och Tove kom upp. De åt en liten lätt frukost och åkte sedan till träningen. Jag satte mig vid datorn en stund. Pressade sedan apelsiner. Fia ringde och sade att hon skulle äta frukost hos Mia. Jag väckte Inge så att vi fick äta. Klockan var då nästan 9.30. Fattar inte att han kan sova så länge :)

Inge bäddade och jag diskade. Fia kom ca 10.30. Vi skjutsade tillbaka henne till Mia, där hon hjälpte till med internet. Jag och Inge åkte till pappa. Allt var så bra med honom. Kom ihåg vissa saker, men inte allt. När jag berättade att jag träffat Ove och Gun kändes det som att han kom ihåg lite. Men att bror min fyller imorgon, det kom han inte ihåg.

Solen lyste och vi frågade om pappa ville med ut på en promenad. Men se det ville han inte. För det blåser nog kallt blev svaret. Och det hade han ju rätt i.

Vi åkte innan de skulle äta mat. Skulle hämta Fia, men så ringde hon och sade att hon skulle komma senare. Vi åkte och köpte potatis för det hade de glömt i torsdags.

Jonas ringde innan vi var hemma. Han och Samuel skulle komma först efter 14.30. Ringde Mia och berättade och då kunde inte de komma, vilket var synd. Det var nämligen så att Fia skulle ta med barnen till Håkan, där de skulle baka, äta pizza och så kräftor. Och vem vill hindra dem från det :)

Hem och jag tog fram skinksteken. Stod bäst före datum 4/12 och det var det ju idag. Öppnade förpackningen och fy för den lede! Det luktade något hemskt. 

Skalade potatisen och morötterna. Sedan åkte Inge och jag till Maxi. Jag gick in och jag fick dubbelt upp tillbaka, vilket innebar 193:- In och letade fram en ny förpackning och det datumet var 10/12. Hem och satte på köttet. Det skulle bli dillkött. Hade ju tänkt att koka lite saft, men det hann jag inte idag.

Jonas och Samuel kom först 15.30. Vi fikade då. Samuel hade haft innebandycup. De åkte vid 17.30. Jag satte då på potatisen. Inge och jag åt 18.20. Gott var det. Tur att man kan äta efter att ha känt stanken från det andra köttet.

Dagens pussel påminner mig om barndomen! Inte riktigt likadan häst som min morfar hade, men nästan. Jag minns att jag kunde stå och titta på hans arbetshästar väldigt länge.


Click to Mix and Solve
Regn och blåst, men frost imorse

Vaknade redan 2.30, men lyckades slumra till ca 4.15. Gick upp och läste tidningen. Idag minsann var den kommen. Två dagar i rad har jag fått läsa tidningen efter arbetet och det är inte roligt. Betalar för morgontidning och inte gamla nyheter.

Det var -2,4 grader och bilarna på parkeringen var vita av frost.

Segade på datorn. Jag stängde av rautern och startade om, men det hjälpte inte. Kunde inte se på "Hem till gården"...grrrrrrrr

Duschat och gjort mig iordning. Fixat färskpressad apelsinjuice och plockat fram frukosten. Väckte Inge när den va klar, ca 9.40. 

Diskat och bäddat. Sedan ringde vi till 3. Det visade sig att några kunder, som tidigare hade haft en annan internetleverantör, hade blivit mixade på något tokigt sätt. De bad så mycket om ursäkt och bad mig starta om rautern om en halvtimme. När jag gjorde det, så fungerade allt perfekt igen.

Fia kom ca 12.05. Vi åkte då med travet och sedan var vi till Coop Extra och kompletterade lite. När vi kom hem, satte jag igång att göra saffransdegen. Efter det rev jag apelsinskal och även mandelmassa. Rörde ihop detta med rumsvarmt smör, vaniljsocker och lite apelsinsaft. Sedan fick de stå. 

Inge och Fia åkte till Jonas, som nu är hemma på en kort visit. Han hade hämtat Samuel och så är de hos Irene. De skulle på hockey allihop, men fikade innan.

När degen jäst, kavlade jag ut och smorde på röran. Rullade ihop och skivade och lade i formar. Och så in i ugnen.

Så här blev de:Det blev inte så många, men de blev goda!

I veckan får vi väl baka lussekatter också.

Har även tvättat två maskiner. Nu väntar jag på att få sätta in en bit fläskkotlett i ugnen. Fia skulle ringa när det var dags.

Det har regnat och blåst på eftermiddagen.


Dagens pussel blir en...... ja, vadå :)


Click to Mix and SolveNyklippt

Om jag ska börja att berätta om kvällen igår :) Jo, det var trevligt, det var det. Vi fick paj och ett glas vin. Därefter fick den som ville köpa själv (vin eller öl alltså). Det var min kollega som bjöd vissa utvalda. Och nog köpte jag ett par glas, det gjorde jag. Några gamla pensionärer var där och det var jätte roligt. Bland annat var min före detta chef där. Vi hade mycket att prata om :) Han var min chef mellan 1997–2000. Jo, förresten det var ju en till, som också varit min chef. Men det var ännu tidigare.

Det var ju allmän pub, men dessutom hade det varit dragning i konstlotteriet och även en bordtennisturnering ägde rum.

Fia hämtade vid 20-tiden och ja, jag var nog lite glad. Kanske inte så underligt för jag lär mig nya saker hela tiden. Igår kollade vi på svarsfrekvensen av enkätutskicket som jag gjorde i förra veckan. Vi började med att meddela ett resultat till ansvarig person + dennes chef.

Sedan fick jag lära mig att fixa till foton, som ska vara med på utskicket om nya publikationer. Och så hade jag jobbat från  ca 5.20 till 16.45. Så när vi kom hem, gick jag ganska snart och lade mig :))

Vaknade ca 2.30 och kände mig utsövd. Hej och hå!! Jag blir tokig. Och så poppade det upp en sak i hjärnan, så det gick inte att somna om. Gick upp 3.40 och gjorde mig iordning. Åt frukost och läste gårdagens morgontidning. För den kom när jag hade åkt igår och idag kom den visst inte förrän 5.50. Vi bor på landet hahahahahaha

Inge skjutsade mig och jag var på jobbet 5.15. Marita hade semester, skönt för henne!

Jag fortsatte att gå igenom enkäter och meddelade resultatet till berörda. Nästa vecka ska jag skicka påminnelse. Yes, det är kul med nya arbetsuppgifter. Fattar ni, 60 bast och älskar sitt arbete....

Ja, sen fortsatte jag fixa rapporter till tryck och så har jag kollat anmälningar och mejlat. 

Kicki och jag åt lunch ihop (paj hade vi båda två).

Supporten på adressregistret ringde, men han lyckades inte lösa problemet. Vi förstår inte vad som hänt.

Fia hämtade mig klockan 14. Hon hade jobbat och hade bilen idag! Vi åkte till stan och parkerade i ett av P-husen. Sedan till frissan. Men först in på Akademibokhandeln. Fia köpte Liza Marklunds senaste och jag köpte ett kort. Sedan träffade jag Gun (och Ove). Berättade om pappa. Hon blev så glad att jag gick fram till henne. Ove var upptagen med att prata med andra :)

Väl hos frissan så blev Fia klippt först och jag sen. Oh, så himla skönt!!! Jag var så trött på håret, så ni anar inte. Men så är det de där grå som kommer fram som ett brev på posten. Det går inte att tona för toning biter inte på grått hår. Och göra en färgning  hos frissan kostar skjortan. Så jag får nog börja att gilla läget (tror jag). Jag är ju jag alltså.

Inge har städat idag! Ni må tro att det är skönt att komma hem till rena golv.

Har gjort sallad och snart ska vi äta. Idag blir det tunna revbensspjäll med kanel och andra kryddor. Till det serveras potatissallad och ett glas vin!

Vädret bjöd faktiskt på lite solsken idag. 

När jag såg Dagens pussel, kunde jag för mitt liv inte se vad det var, men nu kan jag :)) Lycka till!!

Click to Mix and Solve

Ha en skön och avkopplande fredagskväll alla goa läsare!

Ingen vanlig dag

Hej alla underbara läsare!

Idag är det ingen vanlig dag. Jo, det är det väl säger ni! Men det är så att dels arbetar jag till 16.45, dels så ska jag stanna ännu längre på jobbet! Det är Pub! En kollega, som går i pension vid årsskiftet har bjudit in vissa utvalda till lite mat och ett glas vin. Jag brukar inte gå på puben, men eftersom det är som det är, så gör jag det. Vi har jobbat ihop i många år.

Dagens morgontemperatur är idag +3,6 grader!
Det är ju inte säkert att jag orkar sätta mig ner och skriva något när jag kommer hem. Men nu vet ni alla fall vad jag gör!

Dagens pussel ska ni få att roa er med!


Click to Mix and SolveRSS 2.0