Tack för i år!!!!

Igår kväll fick vi en mycket trevlig kväll hos våra goa grannar! Tack än en gång!!!

Jag sov till ca 7.30 och först så trodde jag att vi bestämt att vi skulle ta en promenad tillsammans med grannarna idag, men det var på söndag. Men då ska vi göra det!!!

Fia kom upp ca 9.30. Då hade jag ringt till pappa. Allt bra med honom. Fia mådde si så där. Hon är ju inte alls van att drick vin.
Väckte Inge så vi fick äta frukost.

Men jisses hur blir det här skrivet då. Sorry mina vänner. Men det är så att blip kommer att stängas vid midnatt och det är bara så himla tråkigt. Har varit med där i drygt 5 år och jag har hitta så himla många nya vänner där. Yatzyn älskar jag verkligen för där har jag åkt och ner. Värst var när jag fick tråkmössan! Det var inte många som ville spela med mig då. Och jag var väl lika dum jag. Undvek att spela med de som hade lite poäng. Fy på dig!!!!

Fia och jag åkte till Maria. Jag var ju bara tvungen att få krama både Maria och barnen en sista gång detta året. Och barnbarnen var med på det. Casper är väl trots allt lite kramigare än Tove. Men även Tove var mjukare idag.

När Fia och jag kom hem, gick jag till pappa. Hjälpte honom med maten och TV:n. Sade till honom att vi skulle vara hemma så det var bara att ringa.

Så ringde Jonas från Malaysia. Pratade även med Sharmin! Oh, vad jag saknar dem!!!!!

Sedan skalade jag potatis. Fia gjorde förrätten:Det blev en underbart god räkcoctail! Fia är suverän på att fixa.


Ute brinner vår gamla lykta:Jag fixade huvudrätten med lite hjälp av Inge. Vi gör en rätt som är "allt i ett". Men i år blev den inte alls så god som den brukar bli. Jag är djupt besviken!!!Så här lyckliga såg mor och dotter ut:

Efter mat och disk tog vi en tur med bilen. Chaufför var Fia.Det här är "Herrgår'n". Studenternas hus i Ryd!

Snart ska vi äta svenska kräftor! Mums så gott alltså!

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR alla mina goa vänner som läser min blogg. Man ska kanske inte kalla det för blogg utan dagbok? Jag gör i alla fall så gott jag kan!
Tack för att ni finns!


Nyklippt

Idag gick jag upp kl. 6.30. Ville ha lite tid för mig själv innan det var dags att väcka Fia och Inge. De väckte jag 8.35. Frukost blev det då. Diskade och bäddade efter det. Ringt pappa och allt var bra med honom.

Grannarna ringde på dörren och frågade om vi ville komma in till dem ikväll på lite ost, kex och vin. Vad jätte roligt!!! Ser fram emot en trevlig kväll. Visserligen var väl inte Inge så där på hugget för det är ishockey på TV:n. LHC möter AIK, men han kan ju gå in och kolla emellanåt. Han är ju så himla idrottstokig.

Klockan 9.30 gick vi iväg. Jag gick in till pappa med tidningen. Sedan skjutsade Inge ner mig och Fia till stan. Vi hade frissabesök. Inge åkte och kollade på AIK:s träning.

Både Fia och jag blev supernöjda med klippningen. Var till systemet och köpte mousserande vin till imorgon. Sedan in på Åhléns och kollade runt. Inge hämtade oss. Vi var med travet och sedan hem med Inge. Jag gick in till pappa och delade hans pasta. Sedan åkte Fia och jag till Willys i Skäggetorp. Jisses så fint det bivit där!! Vilket lyft alltså.

Därefter till IKANO. Jag var in på Life och köpte "Betaglucare" som ska sänka kolesterolet. Sedan var vi och lämnade tllbaka IP-boxern. Varför jag gick på det, det har jag frågat mig länge nu. Har ju inte använt den, men betalar för den. Onödig utgift som vi blir av med.

Hem och jag gick in till pappa igen. Lovade att komma och ställa in ishockeyn omkring 18.15.

Doktorn ringde och värdet hade gått upp och inte ner. Förra gången var det 6,2 och nu 6,7. Jag berättade vad jag köpt och hon bad mig använda det + medicinen och återkomma om två månader. Jag undrar om mitt värde blev sämre pga. att jag höll upp med medicinen i ca 3 veckor?? Skitsamma.

Varit mulet idag och temperaturen har varit omkring 5,5 minus.


Sov länge idag

Vi lade oss ca 00.15 och Inge säger: Om jag inte har somnat till kl. 1 så går jag upp och kollar på ishockey (JVM). Jisses tänkte jag. Somnade och så vaknade jag någon gång vid 2.30 och var tvungen att gå på toa. Vem var uppe om inte Inge. Han hade somnat, men vaknat och gick då upp! Jag fick lite svårt att somna om, men till slut så gick det. När jag vaknade trodde jag klockan var 5.15, men så knäppte det till  någonstans och jag slog upp de blå! Det började ljusna ute!!! Men hallå!!! Klockan var ju 8.15! Inte skönt att sova så länge. Hade ju tänkt att jag skulle varit på Vårdcentralen när de öppnade. Läste tidningen och sedan datorn. Fia kom upp ca kl. 9.10. Ringt pappa och allt var bra. Gjorde mig sedan iordning och åkte till Vårdcentralen för att ta kolesterolprov på fastande mage. Gick faktiskt rätt så fort.

Heder åt två personer som satt och pratade med varandra och väntade på provtagning också. De var nysvenskar och först trodde jag att de var ett par, men det var de inte. De pratade om pacemaker. Kvinnan hade en sådan och mannen skulle få det. Så fick mannen gå in för att ta prov och jag sade till kvinnan att jag uppskattade att de förde sitt samtal på svenska. Då visade det sig att hon var från Jugoslavien och han från Tjeckien. Så började vi prata och så säger hon när det var hennes tur: Gå du in före mig för jag ska inte vara hos läkaren förrän 10.45!! Det var väl jätte gulligt av henne!!!

När jag kom hem, sov Inge fortfarande!! Ja, nattsudd kräver väl detta. Väckte honom så att vi alla fick äta frukost. Diskat och bäddat.

Inge och Fia kollat på störtloppet. Sedan åkte vi och handlade. Jag vek bara in till pappa med tidningen. Lite tjurigt var det mellan Fia och mig på Maxi. Blir så ibland.

Jo, nu glömde jag en sak. När vi satt i bilen så ringde telefonen (hemtelefon). Det var min faster!!! Hon ville prata med Inge, men jag sade att vi satt i bilen. Oj, vad synd! Jag hade tänkt be honom skjutsa mig till stan. Men det kan vi göra ändå för vi är ju inte framme vid Maxi ännu. Men vi skulle inte hjälpa henne utan hon skulle ta en taxi. Hon hade nog fått mitt brev som jag skrev igår. Ja, ja... jag sade åt henne att ringa när hon behöver hjälp.

Väl hemma satte jag igång att plocka och städa lite smått. Dammsög överallt. Sedan åt vi potatisbullar och bacon.
Fia åkte till Maria med pappas bil för idag har Maria sålt sin och ska inom köpa sig en ny bil. Men fram till dess måste hon ju ha något att åka i.

Jag laddade ner lite bilder på ett USB-minne och gick in till pappa. Visade honom på min lilla lap-top och det uppskattades.

Ikväll ska jag se andra delen av Jane Austins serie; Emma!
Idag revs det murar

Sov till ca kl. 7 idag också! Underbart måste jag säga! Men jag somnade nog inte förrän efter ca 00.30 inatt. Upp och läste tidningen och därefter datorn. Fia kom upp ca 8.40 och Inge straxt efter. Idag ringde jag pappa innan vi åt frukost och allt var bra med honom.

Fia och jag skulle ha varit hos frissan idag, men de ringde återbud igår. Så vi ska dit på torsdag istället. Går ju lika bra det :))

Jag ska väl ta mig till vårdcentralen också och ta nytt prov för att se kolesterolvärdet. Men just nu har jag ingen lust. Dock är det nog bäst att jag lyder doktorns order. Får väl göra det på torsdagmorgon.

Var in till pappa med tidningen. Han hade fått på Animal planet och satt och kollade på ett program som handlade om hajar. Bra att han sätter sig och kollar på sådant. Då går ju tiden lite fortare.

Jag gick in och tog mod till mig. Ringde min faster. Hon högg direkt! Jag blev superledsen och sade att det är därför som jag inte ringer. För att få skäll varje gång är ingen hit. Ja, men du då sade min faster. Alla som jag pratat med säger att det är förskräckligt det du föreslog. Vad föreslog jag då? Jo, du tyckte ju att jag kunde bo ihop med din pappa (alltså min fasters bror). Ja, men det var väl inget som jag sade på fullaste allvar!! Trodde att man kunde skämta men det går inte. Ja, hon malde på och jag skulle minsann vara tacksam för att hon lät mig bo hos dem i Stockholm (när de bodde där). Sen kom det: TACK FÖR SAMTALET! Och så lade hon på! Där satt jag och grät. F*n ta dig!! Gråt inte för hon är inte värd att gråta över sade jag till mig själv. Men inte hjälpte det.
Men nu har jag lovat mig själv: Inte ett samtal till från mig. Nu lägger vi ner. Jag vill ju bara vara snäll, men....
Tur att pappa uppskattar mina tjänster.

Vi åkte sedan iväg för att handla. Kaffet var slut!!!! Vid morfars gård stod en grävskopa och en liten traktor. Trodde att de skulle gräva bort snöhögarna!

Var till Coop Extra och köpte kaffe! Passade på att ta 3 paket för 85:- Kaffe går ju åt. Har ju en riktig kaffemoster i Inge.

Sedan åkte vi ut till Tinnerö. Ångrade att vi inte hade riktiga kameran med oss, men mobilen fick duga. Så här såg det ut idag:Och så här såg det ut i januari i år:Det är mer snö nu alltså!

Åkte sedan till Intersport där Fia köpte mysbyxor och sockor.

När vi kom hem, fick vi en rejäl chock! De hade tagit bort en mur på pappas gård (ej den som är vid hans gavel) och så hade de tagit bort muren som är vid vår gavel. Ett stort hål in till vår altan. Jag fick lite panik för där stod ju Caspers traktor och vagn. Fia och jag gick ner i källaren med det.

Satte lergrytan i blöt och efter ca 10 minuter satte jag in kycklingen i ugnen.

Vi åt ca 16.30. Kyckling, ris och currysås. Så himla gott alltså.

Tog en bild på vår altan:Vi har en grind åt andra kortsidan :))

Vi vet att de ska göra iordning på våra gårdar, men att de skulle ta bort en mur, det hade vi inte någon aning om. Borde de inte ha informerat oss om detta? Jag hade en rosbuske mot muren och den är nu förstörd. Ja, ja, bara det blir superfint till sommaren, så har ju inte muren någon betydelse. Tycker dock att de borde ta bort alla murarna!

Fia och jag var nyss in till pappa. Han tjatade åter igenom dosan till TV:n och jag förklarade att han inte kan använda den. Ska försöka att sätta mig med honom imorgon och lära honom piltangenterna.

Nu säger jag:
Det värmer gott

Sov till strax före kl. 7 imorse. Yes, jag har visst lärt mig!! Men å andra sidan var jag ju uppe till ca 23.30 igårkväll! Satt med ett spel på facebook och jag ville slå rekord, men det gick inte. Till slut var det bara att inse att jag var tvungen att ge mig. Men så fort jag läst tidningen imorse så var jag där igen. Har ännu inte lyckats slå något rekord, mer än mitt eget *asg*.

Både Fia och Inge kom upp ca 8.30 idag!!! Jisses alltså de kan ju om de vill. Så vi åt frukost och därefter diskade jag. När  Inge hade läst tidningen, gick jag till pappa med den. Satte mig och pratade en stund med honom.

Solen kom fram och det snöade lite lätt. Vi konstaterade att mjölken var slut, så vi åkte iväg och köpte det både till oss och till pappa. Köpte även morgondagens middag, som får bli kyckling i lergryta, ris och currysås. Idag blev det spagetti och köttfärssås. Jag var in till pappa med hans mjölk och fixade TV-kanalen åt honom. Blandat blir det idag; fotboll och ishockey och bara repriser. Men som pappa säger: Jag har ju inte sett dem tidigare.

Inge och jag kollade på en Beck-film (Öga för öga). Därefter åt vi middag och jag diskade. Därefter kollade vi på nästa Beck-film (Stormens öga). Så himla bra med play som vi har på boxern. Jag gick sedan till pappa och kollade läget. Allt var bra. När jag kom in satt Inge och kollade på "Morden i Sandhamn". Jag satte mig också och kollade. Nu har jag väl sett tillräckligt med kriminalare :)))

Fia tog bilen och åkte till Maria och barnen. Maria ringde mig och vi förfasar över oss vissa vuxna människor som står och ljuger inför barnen. Och även ber barnen ljuga. Skandal är vad det är!

Jo, dimman kom ju inrullande efter lunch. Jisses alltså så fort det gick. Solen som lyste så fint innan.

Tack alla som ber mig skriva blogg. Det värmer gott ska ni veta. För ibland så känns det som att "inget har hänt". Men det händer ju faktiskt hela tiden saker.

Nu ska jag snart in på Facebook och försöka slå rekord!!!Tänd ett ljus och låt det brinna......

Annandag jul

Vaknade inatt och mådde illa! Nej, tänkte jag!! Men det var nog psykologiskt. Tove hade nämligen spytt två gånger igårkväll. Och det var inte maginfluensa utan hon hade ätit nötter. En allergisk reaktion på henne. Men jag är ju så himla larvig alltså. Somnade till slut och sov till ca 6.40. Gick då upp och gjorde mig iordning. Sedan ut till tvättstugan. Blev 2 maskiner idag; en ljus och en mörk.

När jag gick ut till tvättstugan ca 7.55 åkte Fia iväg och hämtade Tove. Inomhuscup i fotboll. Hade tänkt åka och kolla, men insåg att jag inte skulle hinna.

In till pappa ca 9.00! Allt bra med honom. Hängde upp skjortan och plockade in tvätten. Fyllde på hans medicin också.

Inge kom upp ca 9.45. Jag hade då ätit frukost för jag var hungrig.

Snöat ute och det har varit så där fint. Inte stora flingor alltså. Fia kom hem. De hade vunnit 2 och förlorat 2, men  hon var nöjd med tjejerna. Och det ska hon vara.

Jag tog soporna och hämtade även pappas. Slängt allt som skulle slängas. Sedan åkte vi och lämnade travet. Därefter till Tornby för Fia skulle in på Intersport. Wow, snacka om kaos. Det var totalkaos. Folk hade ställt sina bilar huller om buller. Hade nog inte skadat om det varit ett antal p-vakter där. Jag var in på Willys och köpte dricka.

Sedan var vi till Rusta. REA där och jag hittade en jätte söt tomte. Kostade bara 20:-

Hem och jag gick in till pappa. Fixade TV.n åt honom och pratade en stund.

När jag kom in var maten klar; potatismos, köttbullar och prinskorv. Mycket gott.

Diskat och plockat iordning. Sedan har jag inte gjort ett dugg. Suttit vid datorn och kopplat av. Ja, jag har kopplat av!!!!

Maria har hämtat barnen hos sin pappa. Även hon är ledig veckan som kommer.


Juldagen 2010

Har inte hänt så mycket idag. Vi väntade på Thomas, barnbarnens pappa, som skulle komma mellan 12.30 och 13. Han dök upp 13.45. Därefter tog vi ett varv. När vi kom hem, gick jag in till pappa. Allt bra med honom. Tog med  hans tvätt in till oss. För imorgon är det åter igen tvättstugan.

Grannen kom och frågade om någon kunde vara tomte hos dem. Nyss gick Inge dit. Hoppas att  han lyckas med det.

Annars har det varit en vanlig dag.
Julafton

Julafton och jag sov till klockan var nästan 8!!! Så himla skönt alltså! Läste tidningen och njöt av julaftonsmorgonen. Sedan blev det datorn och en massa hälsningar och önskningar till vänner.

Fia kom upp ca kl. 9. Jag ringde pappa och allt var bra med honom. Vi väckte Inge och så åt vi grötfrukost med skinkmacka. Diskat och plockat iordning. När alla var klar, gick jag före in till pappa med tidningen. Sedan åkte vi till kyrkogården. Skulle tända ljus, men det gick inte. Var alldeles för mycket snö där. Om jag skulle ha klivit upp i all den snön, så hade jag blivit genomblöt. Vi fick i stället tända ljus här hemma lite senare.Den lilla "bullen" ljuslyktan!!! Så ni förstår varför jag inte gav mig  in i alla den snön.

Hem och jag gick in till pappa. Pratade en stund med honom. När jag gick ut från pappa, komma Maria och barnen. Jisses!! Jag skulle ju skala potatis och koka den, duka samt en massa annat. Men de tyckte det var skönt att komma i tid och tog det lugnt.

Så när klockan var 13.45 satte vi oss till bords. Alldeles för mycket mat i vanlig ordning! Att vi aldrig lär oss!!!!Mätta och nöjda ser det ut som!Och så kom då äntligen tomten. Jisses vilken snygg halsduk han hade :)Tove och Casper hjälps åt med att läsa på paketen för tomten hade sååååå ont i halsen!!Så här fin var Fia dagen till ära!

Nu har Fia och Tove skjutsat ut Mia och Casper till Lasse. Tove ska sova hos oss inatt.

Inge och jag fick var sitt foto på barnbarnen + att jag fick ett armband i silver och Inge fick en fleecetröja! Hjälper inte att säga ifrån om paket till oss.

Barn och barnbarn blev nöjda med det de fick!
Dan före dopparedan

Hej och hå, men jag vaknade före klockan fem imorse. Gick upp och läste tidningen samt gjorde mig iordning. Sedan satte jag mig och kollade på en serie som började på SVT igårkväll. Den heter "Emma" och är byggd på Jane Austins roman. Jag älskar verkligen den författarinnan.

Inge kom upp och strax efter väckte jag Fia. Vi åt frukost. Sedan ringde jag till pappa och allt var bra! Diskat och plockat iordning. Gick sedan in till pappa med tidningen. Därefter åkte Fia och jag till  Tornby. In på Telenor och sade upp mitt abonnemang. Sedan köpte jag ett par julklappar. Var sedan in på "3" och köpte en ny mobil! Fick en extra på köpet! Den ska jag sälja och hoppas att jag lyckas.

Sedan for Fia och jag runt. Helt kajko vad folk. Fia var in på Toy "R" us och när jag stod där och väntade så kollade jag på folk. Det var en kille som väntade på en p-plats och "swish" så kom det en kille i Volvo och bara knyckte platsen. På topp så pekade han finger åt killen som väntade! Nu förstår jag varför det blir bråk bland supportrarna på idrotssevangemang. Jisses alltså!!!!
Fia for in i nästa butik och jag körde runt. Till slut var hon klar. Jag åkte hem!!! Oh, så skönt! Fia skulle sammanstråla med Maria och barnen.

In till pappa efter att jag lagt in paketen. Allt bra med honom. Så gick jag in och satte igång att göra en Janssons frestelse. Därefter gjorde jag smeten till köttbullarna. Började rulla och Inge satte igång att steka. När Jansson var klar, provsmakade jag. Jisses alltså!! Himmelsk god! Skryter jag??? Förlåt det var inte min mening. Jag brukar aldrig skryta om mig själv, men den blev bara så himla god. Apropå skryta, så undrar jag lite över en arbetskamrat. Personen gick ut realskolan, men skriver att h*n gått ut gymnasiet. Så kan man väl inte göra eller kan man det för att man är lite besserwisser och tror att man är bäst??????

I vilket fall som helst så gick jag till pappa med Janssons frestelse och lite köttbullar. Han blev jätte glad.

Gjorde bort mig idag. Det var en på blip som bad mig skicka ett sms och jag gjorde det! Hur dum får man vara`??=???? Jag vet ju inte alls något om denna personen. Hatar mig själv för att jag är så godtrogen.

Nej, nu ska vi se en Wallanderfilm. Därefter ska vi spela Monopol.
Dan före dan före dopparedan...

Sovit underbart gott inatt och detta trots att det var fullmåne! Vaknade vid 4-tiden, men bara ett toabesök och somnade jag snart om igen! Sov till ca kl. 7! Läste tidningen och sedan blev det datorn. Fia kom upp ca kl. 8.45. Jag passade på att duscha och göra mig iordning. Inge hade kommit upp och vi åt frukost. Diskat och plockat iordning. In till pappa sedan. Allt bra med honom. Därefter åkte Inge, jag och Fia till ICA Maxi. Klockan var ca 10.25 när vi kom dit. Jisses vad folk! Och mycket urplockat. Inge blev stundtals mycket sur. Ingen leverpastej av den sort som han vill , ingen Norrbodakorv m.m. Jag handlade till  pappa också! Efter Maxi var det dags för inköp av vin. Passade på att gå in på Coop! Det enda jag hittade där var Norrbodakorven. Inte den leverpastej som Inge vill ha där heller.

Hem och in med varorna. Jag gick sedan till pappa med hans varor. Ställde in TV:n åt honom. Därefter åkte Inge, jag och Fia ut på nästa tur. Först till jobbet där jag hämtade ett par saker. Sedan tankade vi. Nedrans vad dyr dieseln är nu då (12:99). Därefter ner till Lottas design och köpte en julklapp till Tove. Så till Tornby och ett besök på Sagoland. Där köpte både Fia och jag julklapp till Casper. Avslutade med ett besök på vårt apotek, där jag köpte en salva till pappa.

In till pappa och pratade en stund. Sedan åt vi middag. Fia varit superduktig och slagit in julklappar. 

Ishockey på TV; derby mellan AIK och Djurgården. Det blev upplopp bland publiken! Skandal alltså. Att bete sig som svin på idrott det är helt sjukt. Stackars barn som var där för att se på ishockey. 

Fia och jag kollade på en dokumentär. 

Det tar sig.....

Sovit urdåligt inatt och jag tror att det beror på månen, som åter igen var full. Och full är han även kommande natt! Den lyser ju in i sängkammaren. Men jag väcktes av TV:n, som var på alldeles för  högt. Gick upp och sänkte, men lyckades inte somna om. Så jag började läsa. Inge kom in efter att hans program var slut, men jag kunde inte somna. Vet inte hur länge jag vände och vred på mig. Till slut så lyckades jag, men jag vaknade före kl. 4. Gick upp och gjorde mig iordning, åt frukost och sedan blev det datorn. Sedan kom tidningen, så jag läste den. Väckte Inge. Han skjutsade mig och Marita.
Skulle vara månförmörkelse vid 9-tiden, men det såg jag inget av.
Ringde pappa och allt var bra. Sedan hade vi ett kort möte (en timme) och stämde av. Chefen bjöd på saffransskorpor och det gjorde Kicki vid morgonfikat. Jätte gott är det.

Sedan var det dags att bege sig till Mjellerumsgården för att äta julbord. Katarina var snäll och skjutsade mig. Var ju så himla kallt och att promenera raskt är inte bra för astman. Vi var hela enheten idag (utom 2, som var lediga). Tyvärr var maten lite för salt. Men annars var det gott. Många olika sorters sill och så inlagd strömming.Så här fint var det dekorerat!

Var tillbaka på jobbet ca 13.40. Inte mycket idé för mig att sätta igång med något. Gjort tidrapporten och skickat in den.

Inge, Fia och Marita kom precis som jag kom ut genom porten. Hem och jag gick in till pappa. Han hade ju inte fått någon mat från hemtjänsten idag, så jag fick ju ringa och kolla upp. Hade blivit något fel.

In och kollade läget. Sedan frågade jag Fia om vi skulle åka iväg och köpa lite julklappar. Och det var hon med på. Åkte till IKANO. Vi var liksom inte ensamma där. Träffade "Sollan" B och hennes äldsta dotter Malin med liten dotter. Jätte kul! Allt bra med dem.

Ja, vi hittade allt lite julklappar. Ska ta resten imorgon. Var bilköer när vi skulle hem! Temperaturen var där -18 grader och när vi äntligen kom  hem, hade vi -14 grader.

Nu är jag trött, men ska se på TV. Är nu ledig till den 3 januari vilket känns skönt!
Snöat hela dagen

Snöade när jag kom upp i morse och så har det snöat hela dagen!

Idag var det Inges tur att skjutsa oss. Men tänk att tidningen kom före klockan 5 även idag. Så glad jag blev!

Full fart på jobbet. Kollat anmälningar, redigerat en rapport. Lagt in bilder i arkivet på de rapporter som jag missat.

Ringt pappa och allt var bra med honom. Gick sedan till biblioteket. Var en  hel del, så det tog en timme idag.

Fia kom ca 12.40. Hon var snäll och packade rapporter i kuvert åt mig. Hon erbjöd sig igår att göra det åt mig. Jag jobbade med mitt under tiden. Fia kom till mig när hon var klar.

Vi gick lite innan 14. Inte dåligt samvete. Jag tog ju bara en kvarts lunch. Varför sitta kvar när det finns massor att göra? Fick sopa bilen från snö. Hämtade upp Marita och vi åkte direkt hem. Jag gick först in för jag hade julklappen med hem från jobbet! Vad det var? Säger jag inte, men det var något som jag inte har så stor nytta av, eftersom jag har en uppsjö av detta.

Gick sedan in till pappa och pratade en stund. Därefter kollade jag på "Hem till gården". Mia ringde till Fia och ville att hon skulle vara barnvakt för hon skulle iväg och  köpa julklappar. Fia sover där inatt.

Snöandet upphörde strax innan kl. 16. Nu kryper kvicksilvret neråt och just nu har vi -10,8 grader. Stjärnklart är det också. Vi ska kolla om vi ser månförmörkelsen ikväll!
Hur mycket snö ska vi få???

Vaknade vid 5-tiden imorse och gick upp 5.30. Gjorde mig iordning och startade sedan datorn. När klockan var 7 var jag ute i tvättstugen. Ett elände att köra vagnen ut dit. Körde igång två maskiner, som tog drygt en timme var. In och fortsatte surfa runt. Ut igen omkring klockan 8.15. Jag har en ful ovana eller vana.. och det är att jag tar gummistövlarna på mig. Men nu går det inte längre! De är trasiga både här och där! Jag blir ju genomblöt om strumporna. Får nog kasta dem även om det bär emot. Är ju så lätta att kliva i och ur dem.
Var in till pappa och snackade en stund. Sedan in till mitt. Inge kom upp och strax efter Fia. Jisses alltså, men båda uppe före klockan 9!! Så det blev frukost och disk innan jag gick till tvättstugan igen. Fick ett tokinfall och satte igång att mangla lakan och örngott! Aldrig mer säger jag! Det blir lite plattare, men skrynkligt blir det allt. Så i fortsättningen sträcker och viker jag bara. Blir ju skrynkligt så fort man lägger sig.

Var in till pappa med hans skjorta som jag hängde på en galge. Skjortorna får alltid självtorka. Resten av tvätten fick han vid nästa besök i tvättstugan, som var vid 11-tiden. Plockade in hans tvätt på sin plats. Så in till oss och där plockade jag in vår tvätt på sin plats. Ej Fias för hon får ta hand om sitt själv. Jag vet att många nog skulle säga att hon kan tvätta sin egen tvätt! Men varför säger jag då! När jag ändå tvättar så kan jag tvätta åt samtliga. Men sin dunjacka tvättar hon själv numera och det tycker jag är skönt.

Varit mycket sport på TV:n idag så jag passade på att skala potatis i väntan på att vi skulle iväg. Så ringde telefon och det var min svägerska, Kristina. De skulle åka hem till pappa och fika och undrade om vi också skulle komma in. Jag sade som det var att vi skulle iväg och handla, men givetvis skulle jag komma in och hälsa. Och det gjorde jag. Fia kom också in. Pappa blev glad över besöket. Han fick en tomte av dem :)

Vi var till Coop Extra och handlade. Sedan till Maria, där Fia hämtade sina vantar. Allt bra med dem.

Jisses så mycket snö det har kommit. Man märker det när man är ute och åker för det var inte plogat överallt.

Väl hemma satte Inge in fisken i ugnen och potisen på plattan. Under tiden gjorde Fia en sockerkaka till adventskaffet.

Maten var god och sedan blev det disk. Klockan 17 satte vi oss för att kolla på handbollen, men jag har inte nerver att kolla, så jag gick ifrån. Såg dock slutet för då drack vi adventskaffet och avnjöt det tillsammans med Fias sockerkaka, som hon hade smällt mjölkchoklad och lagt på. Jisses så god den blev!!!
Handbollen gick inte svenskornas väg. Men ett silver tycker jag är strongt! De har varit superduktiga!

Var nyss in till pappa och fixade TV-kanalen åt honom. Han fick en bit av sockerkakan.

Och det snöade fortfarande!!! Vi har nu -10 grader!


Undrar vart dessa fyra söndagar har tagit vägen!! Så fort tiden går!!!
Blev en del gjort

Sov till klockan var 7 imorse, vilket var skönt. Var faktiskt vaken vid 3.30, men lyckades somna om. Gick upp och läste tidningen. Så underbart att sitta där vid köksbordet och läsa lite mer noga än annars.

Måste bara dela med mig av detta:

"Vi garanterar en kraftig viktminskning inom 5–10 dagar.
För endast 295 kr + frakt  får Du 50 cl "magiskt vatten" från en  insjö i Sveriges norra inland med fantastiska egenskaper.
Missa inte detta tillfälle! Över 8 000 personer har redan provat med enastående resultat!

Ring Östersunds Kommun för beställning.
Ge bort detta i julklapp -- rimmet får du på köpet:

Storsjön ligger hård och vit
gömmer liten parasit.
Kylan biter,
jämten skiter, firar jul på
stolen vit".

Satte mig vid datorn och surfade runt lite. Tove kom upp ca 8.50 och hon ville se på TV. Fia kom upp ca 9.10. Ringde pappa och allt var bra.  Fia och jag tog fram frukosten och Tove väckte morfar.

Efter disken satte jag igång att dammsuga. Tjejerna åkte på fotbollsträningen. Jag bytte lakan och fortsatte dammsuga. Inge lovade att torka golven på måndag :))

Inge var in till pappa med tidningen. Jag duschat och gjort mig iordning. Därefter gick jag in till pappa och pratade en stund.

Och det snöade hela tiden... fint, fint, fint...

Fia och Tove kom hem från träningen och vi åkte iväg med tipset. Sedan ett varv och så hamnade vi vid "Lottas design". Träffade en kompis utanför, Marie. Hon chockade genom att berätta att hon och maken separerat. Det är andra gången, men nu är det nog för alltid. Lite synd, för jag tycker de passar så bra ihop. Dock kan jag ju inte veta hur de känner och så.

Tove köpte två presenter till kompisar och jag lade ut kostnaden så länge!

Fia och Tove släppte vi av hos Maria. Sedan hem. Jag gick in till pappa och bytte lakan och även handdukar åt honom. Han var så tacksam :)))
Pappa undrade åter igen över sin bil, men jag lugnade honom. Vad annat kan jag göra?!?!?

Jag skalade sedan potatis och morötter. Inge kom på att vi inte hade lagerblad hemma, så han ringde på hos Marita och Stefan. De  blev våra räddare! TACK!!!! Ny påse kommer till er imorgon.
Inge gjorde nämligen kalops och då måste det vara lagerblad!!!

Fia, Maria och Casper har åkt skridsko medan Tove var på kalas på Laserdome!

Inge och jag hade nästan ätit klart när Fia kom hem.

Varit in till pappa och ändrat kanal åt honom.Så här fin blev granen efter att Fia och Tove klädde den igår!

Gick inte att skriva här igår

Hejsan alla goa läsare av min blogg!

Igår gick det inte att komma in här och skriva. Jag försökte hur länge som helst, men icke.

I vilket fall som helst så hade jag jobb med mig hem, en omfattande rapport på ca 140 sidor, som jag började redigera. Var tvungen att kopiera in stycke för stycke i mallen, så det tog (tar) tid. Tove och Casper kom hit för Maria hade möte på sitt jobb.

Fia hade köpt pepparkaksdeg och så här såg det ut:Tove och Casper bakar pepparkakor och verkar tycka det är kul.

Maria hämtade barnen ca 19.45. Jag avslutade då mitt hemarbete och satte mig med Fia och kollade på TV. Men då var jag supertrött. Nickade ett flertal gånger. På mitt arbete var det julfest. Jag hade ingen lust att närvara på den. Man umgås mer med sina arbetskamrater än med familjen (känns det som).

Idag har det varit full fart också. Känner lite stress, även om jag inte ska göra det! Det är ju inte mitt fel att forskarna kommer så sent.

Snöat ute, men inte alls så mycket som det "hotat" med.

Arbetade till kl. 14 då Stefan och Marita väntade på mig. Hem och in med väskan. Gick sedan till pappa. Vi pratade en stund och jag hjälpte honom med lite!

När jag kom in började både Fia och jag plocka fram julsakerna. Inge hade försökt att fixa julgransfoten på förmiddagen, men han lyckades inte. Fick börja om från början. Det är ett elände med julgransfötterna numera. Vi har ju visserligen "bara" en plastgran, men vi vill ju att den ska se bra ut!

Så skulle då Inge och jag sätta i ljusen, men jag hittade dem inte. Till slut erinrade sig Inge att vi kastade ljusen och bestämde att vi skulle köpa nytt :)) Så Inge och Fia åkte och köpte slingor.

Jag fixade med annat under tiden. När de kom hem visade det sig att det var ett kompakt system :))) Jo, då vi fick ordning på det till slut. Men rätt som det var så blinkade det till och ljusen slocknade. Det blev att skruva på varje ljus.

Jag fixade iordning min byrå med Fia:s pepparkakshus och mina gamla julsaker från min faster. Så här fint blev det:Alltså det här är nog det som jag gillar mest med julsakerna :)

Tove  kom ju hit och vi åt middag. Fia hade lagat den och det var lövbiffsgryta och ugnsstekt potatis. Det blev himmelskt gott. Tove tog 3 portioner och det tyder ju verkligen på att det var gott.

Jag diskade och Fia och Tove klädde granen under tiden. Det såg ut så här:Så har jag inte tagit någon bild på resultatet, men det kommer senare. Julen har ju precis börjat :))

Säger nu så här:
Jaha, vad har hänt idag då?

Gick upp innan klockan ringde och fixade mig iordning. Frukost och datorn blev det sen. Tidningen kom inte.
Vi hade -9,2 grader ute. Brr....

Stefan skjutsade mig och Marita till våra arbeten. Bläddrade igenom tidningen på jobbet och sedan full fart. Tyvärr så var det inte full fart på min dator för det hände ingenting!! Jag satt och väntade på att den skulle komma igång, men insåg att det var nog bara att starta om den. Efter det fungerade programmen. Kollat igenom nyanmälda.

Fortsatte sedan på rapporten jag började på igår, men insåg att jag vill prata med projektledaren först. Fått en ny rapport, så jag började på den.

Ringt pappa och allt var bra.

Inge och Fia kom till jobbet ca 10.50. Inge skulle köra simulatorn. Fia satte sig med mig medan jag åt lunch. Hon åkte sedan och köpte julklappar. Jag fortsatte arbeta.

Blåst ute idag.

Arbetade till kl. 14. Hem direkt. Fia var iväg med Casper och åkte skridsko. Sedan var de på drop-in-fika på Toves fritids.

Jag gick in till pappa och pratade en stund. Han skulle äta.

In och även jag åt lite. Kollat på "Hem till gården". Fia och barnen kom hem vid 15.40. Båda barnen var hungriga. Casper på mat och Tove på smörgås. Så de fick vad de ville ha.

Thomas hämtade dem ca 16.40. Därefter satte jag igång att jobba. Skickade nämligen hem rapporten och har nu gjort den klar. Vet att jag har mycket imorgon, dels skicka iväg en rapport, en ny rapport och så biblioteket.

Så det har hänt lite idag också. Tysssst har jag varit .
Julkorten skrivna

Sov till klockan ringde!!! Händer inte så ofta, så jag far ju nästan upp i taket när klockan ringer.
Vi åkte vanlig tid till jobbet.

Älskar mer och mer mina timmar för mig själv på jobbet i arla morgonstund. För sedan kommer magvärken och jag väntar bara på nästa hugg från en kollega.

Idag dök hon på mig igen och det flera gånger under dagen. Jag blir galen.

Ringde till pappa och allt var bra. Varit till biblioteket och gjort mitt där.

Redigerat en rapport + en massa annat småplock.

Blåst ute, så det var bistert.

När jag kom hem, satt Fia och åt lite. Hon hade gjort en supergod korv stroganoff! Fia och jag åkte till Mia och barnen, men först var vi in till pappa och pratade en stund.

Hos Maria drack vi kaffet. Därefter var vi och hämtade våra garagenycklar samt handlade julkort och frimärken.

Vårt garage var inte riktigt klart, så vi ställde bilen i pappas garage. In med mjölk till pappa.

Fia och jag skrev sedan julkorten. Skönt att ha det gjort. Jag duschat och tagit hand om mig själv. Kan behövas...

Sedan åt jag lite. Glömde ju det när jag kom hem. Tog bara ett smakprov på stroganoffen.
Lucia

Vaknade innan klockan ringde, så jag gick upp. Oh, vad jag saknar Luciamorgnarna när flickorna var små och likaså när banbarnen gick på dagis. Då fick man den där rätta känslan i kroppen.

Tidningen kom innan jag hann iväg idag. Men det var bara det att Stefan trodde det var jag som var klar så han satte full fart på Marita och ut. Gissa om jag snabbt tog på mig kappan :)

Idag skulle det bytas garageportar i vår länga. Inte alla 9, men väl 5 dörrar. Därav pappas. Inge var ut med vår garagenyckel, så de kommer in imorgonbitti.

På jobbet var det en del nya prenumeranter och så en massa som fyllt i fel på sin anmälan till konferensen.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Fick sedan tillbaka en rapport och gjorde slutredigeringarna innan jag skickade på tryck.

Efter lunch var jag till biblioteket och gjorde tidskrifterna.

Hade ingen lust att stanna på Lucia-fikat på jobbet, så jag smet ut innan det började. Tog ju kortare lunchrast, så jag gjorde inget fel. Promenerade bort till Maritas arbetsplats. Stefan kom precis innan mig.

Hos oss var Brian! Han hade hjälpt Fia med att få upp hyllorna på väggen! De satt och fikade. Brian åkte och jag gick till pappa. Pratade en god stund med honom och så gick jag och kollade på bytet av portar. Jisses alltså!!! Fem garage utan portar och de hade massor kvar att göra.

In till oss. Kollade på dagens avsnitt av "Hem till gården". När klockan var ca 16 åkte vi till vår hyresvärds kontor och kvitterade ut nycklar till pappas garage. Passade på att in och handla lite också! När vi kom hem, var det inte färdiga. Långt ifrån skulle jag nog vilja säga! Vi hade ju räknat med att flytta vår bil och ställa den i pappas garage. Men Fia och jag ska gå ut efter klockan 19, för då borde de vara klara.

Ringde Karin idag, för jag tänkte om hon visste något om "den flygande granen". Men hennes son var inte på plats här, så hon hade ingen aning.

Sedan ringde Karin mig, men det var misstag och jag hann inte svara. Så jag ringde upp. Ja, då skrattade vi gott! För det var länge sedan vi pratade sist :))


En solig, men kylig dag

Somnade nog vid 22-tiden igårkväll och sov till ca 4.55! Gick upp och kollade ut och så lade jag mig igen. Men det gick inte att somna om, så jag gick upp när klockan var 5.30. Gjorde mig iordning och satte mig sedan vid datorn. När klockan var 7 var jag ute i tvättstugan och körde igång. Vi hade då -11,2 grader. In och fortsatte surfa runt.
Nästa gång som jag gick till tvättstugan var klockan ca 8.05. Pappa hade fått hjälp från hemtjänsten. Jag gick dock inte in till honom, utan avvaktade till nästa tur.

Då, när klockan var drygt 9 tog jag denna bild:Det här är lekparken hos oss!

In till pappa och plockade in hans tvätt! Fyllde även på hans medicindosett och pratade en stund.

Fia kom upp när jag kom in! Dags att ta fram frukosten. Inge kom upp när jag höll på med det. Frågade om han inte känt kaffedoften innan klockan 7 imorse. Jo, det hade han! Men varför kom du inte upp då? Nej, jag trodde du skulle säga till mig. Jag trodde ju att han sov och inte sjutton väcker jag någon som sover, bara för att kaffet är klart!

Diskat och plockat iordning. Vattnat växterna. Sedan satte jag igång att röja två köksskåp. Jisses vad skit man sparar på eller jag sparar på! Det blev en full plastsäck + en papperskasse. Fia hade åkt till Collegium och kollat på Casper, som spelade innebandycup.

Inge och jag gick till soprummet och slängde säcken + annat. Konstaterade att de missat att skotta gården nedanför igår! Hur sjutton kan de missa det?

När vi kom in igen, satte jag igång att göra en mjuk saffranskaka. Tack Mirka för receptet!  

Fia kom hem och Tove var med! Tove var sur på mamma Mia.

Vi åt bacon och potatisbullar. Gott var det. Pappa ringde och tackade för maten, som han fick av oss. Det var stek, sås och potatis.

När jag diskat satte jag igång att smälta vit choklad. Den smetade jag sedan in saffranskakan med. Satte på fikat och så drack vi adventskaffe!


Saffranskakan blev mycket god! Tove åt med god aptit. Skar upp en bit till pappa, som jag nyss var inne med.

Nu har vi -14 grader. Blir alltså en kall natt.

Tove är kvar hos oss, men Fia ska skjutsa hem lite senare.
Snöat idag igen

Ser att inte så många läser bloggen längre och jag förstår! Det är liksom lite mycket att göra inför julen! Återkommer till ämnet julen.

Jag var superdupertrött igårkväll och lade mig innan klockan 21. Slocknade direkt och sov verkligen underbart. Vaknade omkring 2.40 och var klarvaken. Försökte verkligen att somna om, men det gick inte. Till slut satte jag mig vid köksbordet och läste lite, bl.a. Linköpingsposten, Välkommen hem och så någon tidning från Hyresgästföreningen. När jag skulle lägga mig, såg jag att en hare fått känn på äpplena som jag lade ut innan all snö kom. Jisses vad den åt!

Efter många om och men somnade jag (ca kl. 5) och sov till ca kl. 7. Gick då upp och läste tidningen.

Satt sedan en stund vid köksbordet och funderade på detta med julen. Egentligen borde man bara köpa en julklapp och inte en massa bara för att det ska se mycket ut under granen. Ja, jag känner det så. Det är ju till syvende och sist köpmännen som tjänar en himla massa pengar på oss köpare. Så hinner knappt julafton övergå i juldagen, så har priserna halverats på många varor. Och att jag tänker så här nu, beror nog på att jag verkligen märkt vad det innebär att maken är arbetslös! Hemskt är det! Och här jagar de alla utförsäkrade med blåslampa! UT OCH JOBBA!!! DU ÄR INTE SJUK! Oh, jag blir bara så himla förbannad. Hur kan de säga åt svårt sjuka människor att de ska ut och jobba! Nej, låt alla som är sjuka få vara sjuka och ge jobben till de som är arbetslösa istället. Men se det kostar ju en massa för arbetsgivaren. Vilken dj*a soppa vi lever i numera! Men det är ju så här svenska folket vill ha det om jag förstått det rätt. Jag ville det absolut inte för jag är inte en person som skaffat ett stort kapital. Jag tillhör gräsrötterna och det är jag stolt över. Jag är så glad att jag har ett arbete, som jag älskar och lönen jag får är helt okej. Även om jag kanske just nu önskar att jag haft lite mer. Hoppas innerligt att min man får ett jobb snart och att Fia kommer in på sjuksköterskeutbildningen.

För övrigt så har det snöat här nästan hela dagen. Fia var och tränade tjejerna i fotboll och under tiden duschade jag. Var även in till pappa en stund. När Fia kom hem, åkte vi med travet och sedan ett varv. Så passade vi på att tvätta bilen, vilket behövdes.

När vi kom hem, skalade jag potatis och morötter. Inge fixade steken. Vi åt mellan andra och tredje perioden av Frölunda-LHC. Tyvärr så förlorade LHC (igen). Shit, shit, shit..

Jag diskade och sedan gick jag med soporna. Glömde ta med pappas mat, så jag fick gå tillbaka hem och hämta den. Pappa kan ta den maten imorgon. Satte in fotbollskanalen åt honom. Tog med hans sopor till soprummet.


Den här bilden tog jag från mitt kontorsfönster igår, när solen lyste!

Ni ser vilka snöhögar som plogats upp!Fönsterblecket på baksidan hos oss. Taget idag!Från framsidealtan. Ni ser så mycket snö vi har!!!

Nu säger jag:
Det går inte att bortförklara....

... men fredagen är favvodagen!

Jag sov så gott som hela natten. Var bara uppe en gång, men somnade om direkt. Det berodde på att jag inte sade ett ljud till Inge, som satt och kollade på TV :)) Det gäller att inse sin begränsning.

Inge skjutsade oss till jobbet (Marita och mig). Kollade igenom mejlen och nyanmälda till konferensen.

Ringde pappa och allt var bra! Gick till biblioteket och gjorde tidskrifterna.

Det var mycket tyst och lugnt idag och jag förstår inte varför... okej..... jag gör ju det... men jag skriver inget om det....

Mycket ändringar och tillägg till konferensen, men jag gillar ju utmaningar.

Slutade klockan 14 och då stod Fia med bilen utanför och Marita var med. Hem och jag gick in till pappa. Han skulle äta bruna bönor och köttbullar. Pratade en stund och ställde in TV:n åt honom.

När jag kom in kollade jag på "Hem till gården". Hade inte sett gårdagens avsnitt och inte heller dagens. Men nu har jag det!

Vi åt biff, stekt färskpotatis och sky + sallad. Blev jätte gott. Jag fick en matlåda till måndag!!

Jaha, vad ska jag mera skriva då!! Jo, det är fredag och det är min favvodag!!!!
Ibland går det inte som man tänkt sig

Väcktes inatt av att Inge var uppe och vandrade! Lite irriterande att jag är så lättväckt ibland. Men när klockan ringde, då sov jag :))

Kommit lite nysnö inatt, men det var bara lite.

På jobbet skickade jag iväg rapporten som blev klar igår. Sedan fortsatte jag att redigera klart rapporten som jag tog med hem igår.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Var till biblioteket och gjorde tidskrifterna. Såg att det snöade lite lätt ute, men det var bara lite det!

Arbetade till klockan 14 då Inge, Fia hämtade mig och Marita. Hem med Marita och så åkte vi till ICA Maxi och veckohandlade.

När vi kom hem och allt var inplockat, gick jag till pappa med hans varor. Vi pratade en stund och jag ställde in TV:n åt honom.

Sedan åt vi lite och därefter diskade jag. Så dammade jag och våttorkade. Fia hade varit och köpt hyllor till sitt rum och hon var så ivrig att sätta upp dem. Men skruvarna ville inte expandera.
Till slut gick hon upp till grannen och lånade en borrmaskin, men det hjälpte inte. Jag tror det var lite för tunna skruvar. Fia är besviken på mig och Inge som inte är ett dugg händiga. Och jag förstår henne. Jag har aldrig gillat att sätta upp saker på väggarna för jag har svårt att veta vad det ska vara för skruvar, krokar eller annat. Av detta drar vi slutsatsen att det går inte alltid som man vill.

Jag har i alla fall rensat stopp i tvättstället. Förstår inte att det så ofta blir stopp där! Ja, se sådant kan jag fixa!!

Men nu är jag faktiskt trött.
En kort blogg idag

Imorse var det -9,2 grader! Men so what! Förra veckan var det ju betydligt kallare :))

Full fart på jobbet och då menar jag verkligen full fart! Många bollar i luften och då trivs ju jag som bekant.

Ringde pappa efter att jag löst av i växeln/receptionen. Allt bra med honom. Sedan hann jag med biblioteket också.

Skickat en rapport på tryck och fått en klar. Ska bara skicka den imorgon.

Inge och Fia var och hämtade pengar. De skulle köpa TV-tidningen till pappa och lite annat.

Mulet ute och mellan -1 och -2 grader.

Fia hämtade Marita och mig klockan 14. In till pappa och allt var bra. Fia åkte till Caspers fritids där det var "drop-in-fika".

Jag kollat på "Hem till gården" och ätit lite. När jag sett klart, satte jag igång att jobba. Skickade nämligen hem en rapport. Gjorde inte hela rapporten, men jag jobbade ca 2 timmar.

Fia och Casper kom hem under tiden och lite senare kom Tove och Thomas och hämtade honom. De är hos Thomas inatt.

Fia har fixat kycklingfilé och bacon. Tar med mig till jobbet imorgon. Mums!!!

Nu är det -5,8 grader  ute. Ska fortsätta att se på Jamie Oliver nu!
Toksnöade

Imorse när jag upp så toksnöade det verkligen! Hittar inget bättre uttryck. Tänk dig att det ösregnar ute! Regnet kommer mycket fort. Så var det imorse fast det var snö istället! Som ett draperi utanför förnstret. Det slutade så när vi åkte var det uppehåll. Men då hade saltet börjat tränga upp och det var hemskt moddigt på vägarna. Tycker nog att plogningen är eftersatt just nu (i alla fall på vissa vägar).

Vart lagom på jobbet. Jag har plockat med massor av olika saker. Ringde pappa och allt var bra!

Var till biblioteket och tog gårdagens tidskrifter. Dagens får vänta till imorgon.

Mulet ute och ett tag var det på nollan.

Fia kom till jobbet ca 13.25. Jag fick en rapport för redigering.

Fia och jag gick kl. 14. Hämtade Marita och så skjutsade vi hem henne! Därefter till stan där Fia köpte hårspray. Sedan till Hemköp och handlade lite. In till pappa när vi kom hem. Hade köpte lite åt honom också.

Åt lite när jag kom in. Inge satt vid datorn. Kollade sedan på "Hem till gården". Fia åkte till Maria. De skulle äta Tacos och ha en myskväll med barnen. Jag duschat. Pappa ringde när jag var klar.

Just nu ser Inge på handboll. Snart är det ishockey.
Ny vecka

Japp, så var det då en ny arbetsvecka, som inleddes med dålig sömn! Fattar inte eller jo jag fattar varför. Men så länge man är frisk så får man vara glad.

Inge skjutsade Marita och  mig imorse. Hade kommit lite nysnö. På vägen så vi två rådjur!! Så söta de är!
Marita var förkyld, men som hon sade, så länge jag inte har feber så går det!

Jag och Inge har 24-årig bröllopsdag idag. Ja, jisses då var jag rund om magen. Kommer så väl ihåg den dagen för det blåste halv storm och ingen snö var det. Trodde att granen utanför kyrkan skulle blåsa omkull. Christer Tonström var med och fotograferade. Flott ska det vara!

Vi var på jobbet först, där Christer hade en ateljé. Just det; när vi skulle åka till jobbet, frågade jag Inge om han hade ringen med sig! Det hade han inte!!! Alltså det klassiska eller hur?

Jag är ju som säkert alla vet, väldigt kort i rocken så för att komma upp i något så när rätt nivå som Inge, ställde Christer fram en kartong. Jag hade dagen till ära högklackade skor. Klev på kartongen och stod där med darrande ben. Precis som Inge och jag såg skapliga ut, gick klackarna igenom kartongen och jag sjönk! Men till slut så lyckades det bli kort även på oss. Kanske skulle ta och scanna in vid tillfälle. Rund om magen? Ja, jag väntade Henrik då. Han var alltså med på bröllopet i min mage, men sedan gick det som det gick i mars.

Bröllopsmiddagen åt vi hos mamma och pappa.

På jobbet har det idag varit full fart. Gjort klart så att tidningen kan läggas ut på webben.

Inge hämtade oss kl. 14. Marita hade han hämtat först. Hem och jag gick in till pappa. Pratade en stund med honom.

Sedan in. Fia var hos Maria och barnen. Jag käkat lite och därefter kollade jag på dagens avsnitt av "hem till gården". Sedan kollade jag faktiskt på avsnitt 1 och avsnitt 5 av adventskalendern. Den verkar ju kanonbra, så jag ska se ikväll :)

Sofia kom hem och då käkade hon lite.

Har varit in och hjälpt pappa nyligen. Det snöar igen och det är stora flingor.

En avkopplande söndag

Sovit urdåligt inatt igen! Fattar inte varför. Kanske det undermedvetna som funderar på pengar. Gick upp 6.30 och klockan 7 var jag i tvättstugan. Hade kommit ca 1 cm nysnö under natten. Var heller inte så kallt på morgonen; -4,6 grader.

Klockan 8.20 gick jag in till pappa med hans skjorta. Allt bra med honom. Vi pratade en stund och jag fyllde på medicindosetten. Det är ju bara ett enda piller, som tur är, men bra att ha koll på att han fått 2 varje dag.

Sade till pappa att han kunde ringa till Lasse idag. Han fyller nämligen år.

Var ut sista gången i tvättstugan ca 9.30. Städade efter mig och gick in med pappas tvätt. Fia kom upp när jag kom in. Plockat in vår tvätt och så var det dags att ta fram frukosten. Inge kom upp. Fattar inte att han kan sova så länge som han gör!

Ringde brorsan och grattade. Han och Kristina var i Stockholm. De hade varit på någon musical igår.

Vi tog en sväng med bilen. Var mulet ute. När vi kom hem, skalade jag potatisen. Inge stekte sedan fläsk och gjorde löksås. Gott!!!!

Varit in till pappa och ställt in TV-kanalen åt honom. Lovade att återkomma senare ikväll och ändra.

Snöar ute nu. Undrar om det ska snöa hela natten.

Vi har sett på en Wallanderfilm; Läckan! Mycket bra var den. Så jag måste säga att det varit en lugn och skön söndag!

Nu säger jag:

Goa Carin

Tror du att jag kunde sova imorse? Nej, då jag vaknade redan omkring 3.30. Tvingade mig verkligen att somna om!! Helgerna är ju till för vila! Det måste väl min kropp snart förstå! Jo, jag somnade om!!! YES!! Vaknade ca 6.25. Då gick jag upp för jag förstod att man lurar bara min kropp en gång, inte två! Kollade på temperaturen och det var -7,4 grader! Satte mig vid köksbordet och läste tidningen. Så himla skönt att få sitt vid köksbordet i arla morgonstund och läsa tidningen. Blir ju något helt annat mot vardagarna, då den inte kommer innan jag åker! Slöa tidningsbud? Njae, jag vet inte. Ett tidningsbud som inte vill vända på rutten.

Efter tidningen så blev det datorn. Vid 8-tiden ringde Maria och undrar om Casper kunde komma till mig!

Naturligtvis fick han komma till mormor! Och han var så söt för han började vinka innan han såg köksfönstret! Vi pratade lite. När Fia öppnade dörren, blev hon jätte snopen över att se Casper. Inge kom upp och han hade hört samtalet med Maria och visste alltså att vi hade ett barnbarn här.

Frukost, men inte för Casper, som hade ätit.

Jag ringde pappa innan frukosten och allt var bra!

Maria kom och hämtade Casper strax efter klockan 10.

Jag duschat och då ringde Carin, men jag sade till Fia att skulle ringa upp när jag var klar!

Fia åkte till tjejernas träning.

Jag ringde Carin och hon hade läst min blogg från igår! Hon och döttrarna hade skrattat gott.
Vi pratade om hur det varit de senaste dagarna och hur hon upplevde det när Jan somnade in. Det var precis som när min mamma dog. Det blir ett lugn som man ser.

Fia kom hem ca 12.30. Vi åkte sedan med travet och så tog vi ett varv. Var även till NetoNet, där Fia köpte en plattång och så till Ö & B. Det fanns harpluttar eller harskitar där!! YES!!!

Var in till pappa när vi kom hem och jag ska in lite senare och stänga av hans frys. För imorgon ska jag frosta ur den mellan maskinerna!

Vill verkligen framföra mitt stora TACK till Fia, som idag hjälpt mig med att ändra utseendet på min bloggsida! Du är helt otrolig!!Varit lite sol idag och än så länge ingen nysnö!


Fick en tragiskt besked igår

Ja, igårkväll fick jag ett tragiskt besked på facebook! "Mina systrar", Carin och Helena, miste sin pappa igår. Han fick akut leukemi i våras och allt gick så fort. Varför jag skriver "mina systrar"? Jo, det är så här: År 1961 i november flyttade jag och min bror (hör ni hur fint det låter; jag och min bror) tillsammans med våra föräldrar från en 2:a i Majelden till en 3:a i Berga. Helt nya lägenheter. Vi bodde högst upp på hörnet och under oss flyttade Carin och Helenas föräldrar in; Jan och Alice! Alice var höggravid. De väntade sitt första barn, som skulle födas i januari. Jag var helförtjust för jag älskade ju "bäbisar" redan då! Och när Carin föddes var jag superlycklig. Så fort de kom hem från BB var jag där! Och tänk, när Carin var ca 3 månader frågade Alice mig om jag kunde vara barnvakt!!! Jag var ju bara lite drygt 10 år! Vilket förtroende jag fick!! Men jag hade ju mamma i "bakfickan". Allt gick bra och jag fick fortsätta vara barnvakt. Året därpå, den 22 juli, föddes lillayster Helena! Yes, nu hade jag två små systrar att älska och vara barnvakt åt! Båda två blev öronbarn, men Carin var värst. Jisses så många besök på "öron". Tack vare detta så lärde  jag mig när jag fick själv fick ett öronbarn. Eftersom Carins och Helenas pappa var militär, så flyttade de på sig och deras lägenhet hyrdes ut i andra hand. De bytte med de som tog deras och flyttade till Barkarby. När de bodde där föddes lilla Ulrika i december 1968. Jag var och hälsade på dem i januari. Innan de flyttade fick jag ett smycke i form av en guldplatta med Carin och Helena ingraverat  + en guldkedja. Detta smycke bär jag alla timmar på dygnet. Både Carin och Helena dansade balett och jag var med dem på träningarna. Så kom de tillbaka till oss, men det var en mycket kort tid. De flyttade snart till Viksjö. Ingick ju liksom i pappa Jans arbete. När de bodde i Viksjö föddes lillebror Hans. Äntligen fick pappa Jan en son.

Men jisses det blev mycket detta, men jag vill ju berätta om hur det var. Alice och Jan var toppenhärliga människor och jag vet att de båda skrattade gott åt mig när jag slängde mig i snön och gjorde änglar! De sade så här: Men kolla!! Där är "Gonollus""! Hon passar våra barn, men nu gör hon en snöängel! Ska väl inte skriva att "Alice var" för hon lever ju ännu. Min mamma var 14 år äldre än Alice, Alice är 14 år äldre än mig! Visst är det fantastiskt! Så jag kommer alltid ihåg hur gammal Alice är!

Nu när jag ändå skriver om "mina systrar" så måste jag bara berätta om Carin (snälla Carin förlåt mig). Min pappa (Lennart) tog ju alltid ett bad i badkaret på fredagarna och det visste Carin om. En fredagskväll ringde det på dörren och där stod Carin. " vad vill du då"? Jag vill se "farbror Lennarts snabel när han badar"!!!! Vad vill du, sade jag! Och samma svar igen. Så jag släppte in henne och öppnade dörren till pappa. Förklarade för pappa vad Carin ville. Och? Ja, han var väl med på noterna (tror jag). Eller också blev pappa lite blyg. Jag kommer inte ihåg!

Ja, mina kära vänner jag skulle nog kunna skriva en bok om förr i tiden och det är väl egentligen så en blogg ska vara.

I vilket fall som helst så vet jag hur jobbigt "mina systrar" har det nu! Så jag skickar dem mina styrkekramar.

För övrigt så har dagen innehållit snöfall och mycket roligt arbete.Ovanstående bild tog Sofia! Visst är den häftig?


Fia är fotograft till denna orkidé!Vinterbild från Tinnerö (foto: Sofia Sjöberg).

Nu säger jag:
Trötta tjejer

BRRRRR, imorse var det -20,2 grader!!! Har någon varit och vänt upp och ner på Sverige? I Luleå har de knappt någon snö och bara omkring -5 grader!!! Det hör ni! Inte stämmer det!!!

När jag kom till arbetet öppnade Anders dörren till sammanträdesrummet. Där satt två trötta tjejer, försökspersoner. Det var Fia och hennes kompis, Jossan. Så söta de var båda två. De hade "mössor" på huvudet och elektroder både här och där. De ingår i en studie med trötta förare och försöken gjordes i simulatorn. Fia var trött och satt bara och fnissade. Jossan var vit som ett lakan och så trött att hon inte orkade svara på frågorna. Fia gick iväg och körde sista passet. Jag gick och jobbade. Så ringde Fia ca 6.45. De hade avbrutit för Fia körde bara i 40 km/tim på motorväg. Bara att inse att hon var för trött att gasa och hålla jämn hastighet. Taxin kom och hämtade henne.

Jag haft roliga uppgifter. Ringde pappa och alllt var bra. Enhetsmöte kl. 9.30. Sedan lunch. Fick tillbaka en rapport och gjorde den klar.

Inget bibliotek idag. Får ta det imorgon. Varit mulet och kallt hela dagen.

Dagen gick så himla fort och rätt som det var så var klockan 14 och jag  gick ner till "min" väntande chaufför och hans hustru. De släppte av mig  hemma och jag bytte bil och hoppade in i vår. Inge och Fia väntade nämligen vid garaget. Till Maxi och veckohandling. Träffade familjen Ingmarsson där så vi pratade en stund. Men idag var inte gamla kollega där :(

Hem och in med varorna. Sedan gick jag till pappa med hans varor. Fixade TV.n åt honom. Sedan in och käkade lite. Därefter disk och så fixade jag badrummet.

Nu har  vi -11 grader och det snöar igen!!!
Imorse var det -19,2 grader!!!

Trodde inte mina ögon när jag kollade på termometern imorse. Den visade på -19,2 grader!!! Jag sov faktiskt till klockan ringde, men jag hade svårt att somna igårkväll!

Låg och tänkte på om Fia skulle klara av att bara sova 3 timmar (3-6) natten som var.

Ja, nog kände vi hur kallt det var när vi gick till garaget imorse. Skönt för Marita och mig att våra karlar kör varsin vecka.

Sms:ade till Fia och hon tillbaks. Inge skulle skjutsa henne till jobbet. Ja, visst! Hon skulle jobba på ett servicehus idag och vägen dit är inte den roligaste.

På jobbet var det ett jädrans liv på elementen. När jag kom till min korridor så lät det ännu mer. Var ett par rum som ingen människa kunde sitta och arbeta i. I mitt rum dånade det så jag hörde inte radion. Men jag bet ihop fram till klockan 7. Då ringde jag teknikern hos vår hyresvärd. Han kom ganska omgående. Efter många om och men fick han tyst på det. Och det i alla rummen. Det är ventilerna som jobbar för högtryck nu när det är så kallt.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Ringde Inge efteråt och bad honom att ta med några bullar in till pappa, för hans var slut.

Solen har lyst och det har varit vindstilla. Men denna kyla är inte något för oss med astma.

"Jag ljuger så bra".... ja, många vet vad jag menar. Jo, låten är himla bra och passar in väldigt ofta.

Stefan och Marita skulle iväg till köpcentrat, men först hem med mig :)

Inge hade hämtat Fia kl. 13. Vi åkte till "3" där jag fick besked om hur jag ska göra med min mobil. Sedan till apoteket i vårt köpcentra.

Jag gick in till pappa när vi kom hem. Han satt och såg på TV. Bra alltså att han fixar att bläddra till den kanal som han vill se på. Men det är inte alltid han gör det. Idag hade han ringt till sin syster! Samtalet hade gått bra :))

Vi ska snart skjutsa Fia till hennes kompis. Hos kompisen blir de hämtade med taxi och sedan skjutsade till mitt arbete. Där ska de köra simulator inatt; 3 x 12 mil var. Och trötta är de med all sannolikhet.

Nu säger jag:

RSS 2.0