Så mörkt det blev nu

Skönt även denna morgon med cykelturen. Luften är så frisk och man blir på så gott humör. På jobbet var det en hel del att göra. Dels var det två rapporter som skulle fixas för webben. Det är ett antal listor som ska fyllas i också så det är tur att vi har checklistan. Upptäckte att min kollega missat, så jag sade till senare. 

Ringde pappa och allt var bra! Slog även en signal hem. Inge skulle iväg och klippa sig.

Så ringde jag brorsan. Han börjar sin semester ikväll!

Satt ute och åt lunchen. Så himla skönt alltså.

Arbetade till kl. 14. Personalmötet började då, men jag struntade i det. Cyklade hem. Vi åkte direkt och handlade.

När vi kom hem och våra varor var inplockade gick jag till pappa med hans varor. Fixade TV:n åt honom. 

Satte mig sedan på altan och läste samt åt lite. Ringde Maria. Hon och Tove var på sommarfest på Marias arbetsplats. Casper är hos Emil på landet och ska sova där inatt.

Jag har dammat och torkat, så nu har Inge bara dammsugning och golvtorkning i morgon. Inte så bara förresten.

Det mullrar lite och mörkt har det blivit trots att klockan bara är 18.33. Jag duschade nyss för jag vill vara beredd om det blir en massa åska och strömavbrott. För i så fall måste jag ju hjälpa pappa.

Imorgon är sista arbetsdagen och därefter väntar 5 veckors semester. 


Så småningom alltså :) Jag ska inte lägga mig ännu!!!

Nu är semestern nära

Lika skönt imorse när vi cyklade iväg till våra arbeten. Har himla ont i vänster knä, men cyklingen går bra. Det är när jag går, som jag känner av det.

Det gick inte  att komma åt mejlen, vilket var frustrerande då jag visste att ett jobb kommit. Men jag hade annat att göra så inte för den saken. Dock är det skönt att få så mycket som möjligt klart.

Gjorde iordning alla rapporter som skulle skickas (s.k. pliktexemplar). Nio högar blir det och jag lastade dem på en vagn. Fick sedan hjälp med att skicka dessa.

Mejlen gick igång och jag fick rapporten, som strulade igår. Gjorde en ny pdf-fil och denna gången tog jag standard på kvalitet och inte tryckkvalitet. Bad om ett provexemplar och det blev helt okej.

Ringde pappa och allt var bra. Inge har ringt. Han skulle klippa gräset. Hade förmiddagsradion på och de Nisse Boström + Titti Elm var på Sports Camp. Men så försvann det och blev tyst. Efter många om och men kom en annan station in. Så himla typiskt. Inte för att jag tror att Fia var i närheten av dem, men....

Mellan allt så har jag fixat med konferenserna och tagit emot abstract och annat. Nog finns det att göra och kul är det.

Rapporten blev klar + även en annan som jag skickade ner imorse. Så imorgonbitti ska jag förbereda dem för webben.

Cyklade hem strax efter kl. 14. Blåste lite, lite. In till oss. Som sagt; gräset nyklippt och det var så fin. Även gräset utanför hade blivit klippt idag.

Sedan in till pappa, som var beredd på att åka till frisören. Han skulle vara där 15.15, men fick sätta sig i stolen tidigare. Vi var vid Åbylund idag eftersom det är lättare att ta sig dit. Pappa blev verkligen sommarklippt och var så nöjd. Kostade 150:- Vi var ute därifrån 15.18 så det gick snabbt. Körde en sväng med pappa och han hängde med. Kände igen sig på Kaserngatan, vilket jag tyckte var kul.

Jag beställde förresten tid för klippning åt Inge till imorgon. Hoppas att han också blir nöjd.

Suttit ute på baksidan och läst + fikat. Nu ska jag kolla runt lite på datorn innan det är dags för mina TV-program.

Fia ringde förut, men skulle återkomma till mig lite senare. Maria är barnfri så hon är nog hos Lasse :)

Och nu är det bara två dagar kvar att arbeta! 
Underbar morgon

Wow, vilken underbar morgon det var när Marita och jag cyklade till våra resp. arbetsplatser. Temperaturen var vid Universitetet +13 grader.

Marita och jag skiljdes åt vid den stora gröna ytan, med dammar och små bäckar. En helt underbar oas. Såg en fågel, som jag aldrig sett tidigare (vad jag vet). Så jag gick in och sökte på webben. Det var en strandskata!Så fin med sin röda näbb och tillika benen :)

Inge ringde strax efter jag kommit till jobbet. Han undrade varför jag ringde hem precis som jag hade gått ut. Men jag har inte ringt svarade jag. Kollade så min jobbmobil och hade nog inte fått i knapplåset ordentligt när jag lade ner den i väskan. Det var ju inte meningen att ringa och väcka honom (nattugglan). Men jag hoppas att han njöt av den klara och fina luften på morgonen :)

Fia ringde igårkväll. Hon var nöjd med dagen och det kan jag mycket väl förstå!

Full fart på jobbet! Tog lite tid att reda ut "flytten" av några inlämnade föredrag till TP, men till slut så var det fixat. 

En rapport blev klar, så jag gjorde det som ska göras. Meddelade projektsamordnaren att det var lite brådis. Ringde pappa och allt var bra!

Gick till biblioteket och gjorde högen där. Sedan var det dags för lunch och idag hade jag fruktsallad med. (Jordgubbar, kiwi och banan.) Satt ute och åt. Därefer var det dags att ta hand om växeln/receptionen för det var ett gäng som skulle på lunch hos en före detta arbetskamrat, som fyllde 65 år idag.

En av författarna till rapporten som var tryckt, ringde mig och sade att den inte var helt okej för det fattas bokstäver!!! Och det gjorde det!! Fattar inte vad som händer med pdf-filerna!!! Bara att göra om och kolla noga.

Fia ringde. Allt bra. Hon har ju tur med vädret alltså!

Cyklade hem strax efter kl. 14. Så underbart det var ute!!!! In till oss först. Därefter till pappa. Fick med  honom ut på en promenad, vilket var bra och skönt. Sedan in och då gjorde jag leverstuvning + kokade ris. Inge och jag satte oss ute och åt. Wow, så skönt på baksidan i skuggan. Jag har suttit där och läst efter mat och disk. Verkligen njutit av eftermiddagen/kvällen. Ringt en gammal arbetskamrat och pratat en god stund.

Maria ringde förut. Hon har tappat sin Iphone i stenplattor, så glaset gick sönder. Inte roligt!!

Om en stund ska jag se på Allsång på Skansen. Ska bli kul att se hur det går för Månz Zemmerlöv!Nedräkningen har börjat

Ja, nu har nedräkningen börjat. Låter inte klokt, men det är de arbetsdagar som är kvar innan semestern. Är så glad att jag har ett arbete att gå till när semestern är över. Lider med Inge, som står utan. Och attans vad dåligt de får från F-kassan. Samma utgifter som tidigare har vi ju.

Marita och jag hade bestämt oss för att cykla idag. Jag gick ut ca 5.10 för min cykel är ju i förrådet medan Marita har sin på altan. Hon kom ut med andan i halsgropen! Hade försovit sig! Vi hann ju, men Marita hann inte med någon frukost.

Full fart på jobbet. Redigerade klart rapporten jag fick i torsdags, vilket kändes skönt. Sedan har det varit massor med småplock.

Ringde pappa och allt var bra.

Inge har fått hjälp av Stefan med att spola av altanmöblerna som vi fick av Maria. 

Arbetade till kl. 14. Cyklade direkt hem och in. Blev superfint med bordet och stolarna. Gick in till pappa. Han behövde nya rakblad, så jag sade att jag kunde cykla och köpa det.

Träffade Anna-Klara på Hemköp. Hon hade hand om Fia när jag började arbeta. En underbar människa. Vi hade ett s.k. trefamiljsystem, vilket innebar att Anna-Klara var hemma hos en familj och dit lämnade vi våra barn. Det var i samma hus där min pappa bor. Sedan flyttade vi över till oss och barnen lämnades hit. Det fungerade kanonbra och skönt för barnen.

Hem och in till pappa med raklödder och rakblad. Sedan in till oss. Satte mig ute och läste. Så himla skönt!!!

Gick sedan in och gjorde räkningarna åt oss och pappa. Därefter duschade jag för jag tyckte håret började bli fett.

Ringt Maria. Hon och barnen var då i Tinnis.

Fia har jag inte pratat med idag. Hon är förresten på fotboll nu. De blir bjudna på det.

Nej, nu ska jag ta det lugnt!En strålande dag

Först och främst: Tack Marita och Stefan!! Ni är så förstående!

Sickan: Jag tror inte att maten smakar när de ständigt och jämt äter själva. Mat är alltid godare om man har sällskap.

Vaknade ca 4.15 imorse! Var ju inte alls vad jag tänkt mig. Kunde inte somna om, men jag låg kvar ändå. Gick upp 6.30 och gjorde mig iordning. Till tvättstugan kl. 7. Trodde att Fia bokat tvättstuga 1, men det hade hon inte. Jag hade tvättstuga 3.

Var in till pappa vid 8-tiden. Hemtjänsten var där då.

Hämtade all tvätt omkring kl. 9. In till pappa med hans. När jag kom hem, var Inge uppe!!!! Så vi åt frukost. Jag åt min på baksidan. Solen värmde. Efter disken solade jag en stund.

Sedan åkte Inge och jag med travet. Därefter ett varv innan vi åkte hem. Fikade och därefter gick jag till pappa och rensade hans rabatt. Rävrompor till max!!! Pappa kikade ut och han skämdes för att han inte kunde hjälpa till. Så får du inte känna det. Du har minsann gjort så mycket förr, så njut och koppla av, sade jag till honom. Strödde ut salt mellan plattorna när jag var klar. Kände att jag fick ont i nacken.

Strödde även ut salt hemma hos oss.

Maria ringde. Allt bra med henne. Hon väntade hem barnen. Sedan ringde Fia. Hon hade det också bra i Norrköping.

Inge och jag ätit bruna bönor och fläsk. Wow, så gott!!!! Bäst att passa på när inte Fia är hemma.

Nej, nu har jag även ont i fingrarna. Märkligt, jag har ju rensat förr.

Dagen har varit solig och fin. Nu borde jag göra räkningarna, men jag lugnar mig till imorgon.

I måndags när jag kom till jobbet, hade min blomma på Drottningkaktusen verkligen slagit ut:
Och så måste jag visa min brudorkidé, som har fått en bäbis på blomsträngeln. Såg att det även kommer en blomma.
Midsommarafton igår :)

Tack goa Sickan för din förklaring på pappas yrsel. Nu vet jag varför han var yr. Han hade inte ätit och druckit tillräckligt. Delade på den redda grönsakssoppan. Så får han inte göra, men gör det ändå. Igår fick han mat av mig, så han blev proppmätt. Attans alltså! Pappa har, när han var helt frisk, varit mycket noga med maten. Smal har han alltid varit, men nu är han supersmal. Nästan som jag och brorsan säger: Aneroxivarning!!!!!

Igår i alla fall, hade vi en mycket trevlig dag. Vi åt först sill och färskpotatis. Fia åt skinka och färskpotatis + sin skarpsås. Pappa fick av det också + sill (tre olika sorter).

Efter maten, åkte Fia ut till Maria och Lasse för att hämta bord och stolar som vi fick överta från Maria. Hon har inte plats. När Fia kom hem, fixade vi kaffe och så fram med jordgubbstårtan. Stefan och Marita kom över till oss och vi hade en trevlig samvaro. Jag gick in till pappa med en tårtbit.

Senare så grillade Inge och jag fixade hasselbackpotatis. Stefan grillade hos dem, men vi åt gemensamt på deras altan.

Blev lite kyligt, så vi drog oss in tilll Stefan och Marita. Det skulle vi inte gjort! För när jag kom in i värmen, blev jag super-duper-trött och nickade till vid bordet. Skäms :)) Jaa det gör jag. Gick in till oss ca 21.30 för jag insåg att det var lönlöst att vara vaken. Precis när jag kom in, så ringde brorsan. Han och Kristina var i Tiveden. Regnade där också. Lade mig och somnade på direkten. Men, som vanligt så vaknade jag ca 3.15. Vände och vred på mig och lyckades väl slumra till. Gick upp ca 7.30. Satte mig vid datorn och lyssnade på "Ring så spelar vi". Regnat ute!!!

Jag ringde pappa, men fick inget svar. Förstod att han var på toan, så jag lugnade mig. Fia kom upp. Ringde pappa senare och då svarade han. Väckte Inge ca 10.20 för då var det frukost.

Fram på dagen åkte vi till Mobilia och inhandlade dagens mat. Färskpotatis och lövbiff. Det hade nämligen hänt igen. Den maten vi skulle haft idag, hade bäst-före-datum gått ut. Och då äter vi inte!!!! Inge måste skärpa till sig och ta med glasögonen när vi handlar!!!!

När jag så hade satt på potatisen, så gick strömmen. Andra gången på några dagar. Gick in tlll pappa och var kvar där till dess strömmen återkom.

Vi åt sedan lövbiff, vitlökspotatatis + "vanlig" färskpotatis (Inge). Wow så gott det blev.

Var in till pappa med en vitlökspotatis. 

Fia står nu i begrepp att åka till Norrköping. Hon ska jobba som ledare för tjejfotbollen på Sports Camp i en vecka! Ja, jag kommer att sakna henne, men samtidigt är det skönt att få lite avstånd.

Jag avslutar dagens blogg med att tacka våra goa grannar, Stefan och Marita för en trevlig eftermiddag/kväll igår. Hoppas att ni förlåter mig för min trötthet. Den berodde nog på att jag kopplade av när pappa mådde bra. Stressar upp mig så lätt.

Hoppas på avkoppling

Så mörkt det var när jag gick upp imorse (3.45). Trodde klockan visade fel, men det regnade ute. Och det regnade massor!!!
Väckte Inge och sade att klockan faktiskt var 5 även om det var mörkt :)

Fullt upp på jobbet. Men så skulle jag kolla radar/blixt på smhi.se. Poff, så slocknade datorn, radion och lyset. Gissa om jag tyckte det var obehagligt. Helt ensam på jobbet. Ringde till Inge och det var strömlöst även hemma. Skönt tänkte jag. Gick ner och kollade om vår kock hade kommit, men det hade han inte. Klockan var mellan 5.40 och 5.45. Skulle ju varit skönt att haft någon där. Så jag ringde Marita. Hon var ensam på sitt jobb och försökte städa så gott det gick. Strax innan kl. 6 återkom strömmen! SKÖNT!!!

Redigerat klart en rapport och skickat iväg för granskning. Fick OK innan lunch.

Ringde pappa och allt var bra. Han skulle se på tennis på eftermiddagen.

Regnet slutade och solen tittade fram. Men vad kom som ett brev på posten? Jo, den hemska blåsten!!! Jag blir galen...

Marita ringde. Hon skulle gå tidigare och bli hämtad av Stefan. Jag hade tänkt gå något tidigare, men fick en ny rapport för redigering. Så det blev full dag. Fia  hämtade mig och vi åkte iväg för att köpa jordgubbar till tårtan. Dessa köpte vi av Hydéns jordgubbar. Wow, så stora de var och de luktade ljuvligt!

Sedan åkte Fia in på Tinnerö och körde bort sig :)) Nej, då ingen fara. Det finns allt vägar ut från eklandskapet. Vi kom till slut till Coop Extra där vi köpte burkskinka till Fia. Hon äter inte sill så då får det bli skinka istället.

Hem och jag gick in till pappa som kollade på tennisen. Det var Söderling som spelade.

Fia hade börjat med tårtan när jag kom in. Jag satte igång att göra pannkakor och värmde räkstuvning. Sedan gjorde jag crepes, som smakade gott.

In till pappa och ändrade kanal åt honom. Han var lite yr och höll på att ramla ett par gånger. Jag uppmanade honom att höra av sig om han behövde hjälp.

Så ringde han ca 19.25 och var yr. Jag lovade att komma in när första halvlek var slut. Och det gjorde jag. Han kunde inte riktigt beskriva hur han kände sig. Men jag larmade och bad om hjälp att lägga honom.

Ida kom och vi hjälptes åt att lägga honom. Jag bad om extra tillsyn under natten. Vet inte vad det är. Kanske har han druckit för lite och ätit för lite. Det var bara soppa idag och han delar ju upp det på två gånger. Rabarberpaj och vaniljsås var det också. Men attans att det ska bli så här nu när jag behöver få koppla av. Jag hoppas att han mår bättre imorgon. Han blev yr när han lade sig ner, vilket jag tycker var konstigt.


Inte blåst något speciellt

Inge skjutsade oss även idag, för så bestämdes det igår. Vi kunde ha cyklat för det blåste knappt något. Men.....

Gick direkt till vårt tryckeri och hämtade ett par rapporter som var klara. Delade ut till de som skulle. Därefter gjorde jag båda klara för webben.

Fick ett jobb av min chef. Skulle samla ihop en massa material och skicka till våra lokalkontor. Det tog ca 1 timme. Men innan jag gjorde det, så ringde jag till pappa. Allt bara bra, vilket är skönt.

Efter lunch, gick jag till vårt bibliotek. Förresten så kostade jag på mig att äta på jobbet idag. Det var leverstuvning och jag älskar ju det. På biblioteket var jag i ca 1½ timme.

Fortsatte sedan redigeringsjobbet. Har snart bara bilagorna kvar, så det känns skönt!

Kom rejäla skurar idag, men när jag skulle hem, hade det slutat. Inge, Fia och Marita väntade på mig. Vi skjutsade hem Marita och sedan åkte vi och veckohandlade. Vi misstänker att det kan bli kaos imorgon. Så skönt att ha det gjort!

In med varorna och sedan gick jag till pappa. Jag hade glömt att köpa TV-tidningen åt honom och lovade att ta cykeln till vårt köpcentra. Då ville han ha lördagskorv och skorpor. Inga problem svarade jag.

In och hämtade väska och nycklar. Tove hade kommit till Fia. De ska på fotbollsavslutning ikväll. Så cyklade jag iväg. Riktigt skönt var det. Köpte det jag skulle och så hem. In till pappa med hans varor. Han såg på tennis. Skönt att han har det att se på.

Tove var lite jobbig för hon lyssnade inte ett dugg på Fia, så vi gick ut på en promenad. På hemvägen blev hon sur och sprang hem före oss. Men jag tror det gick över. Jisses alltså, hon är i förpuberteten. Och jag känner igen mönstret från när Fia och Mia höll på så här. Fia kaxig och Mia arg som ett bi.

Nu börjar jag verkligen att längta efter semestern även om jag vet att de 5 veckorna springer iväg. Mulet och blåst

rst svar på kommentarerna:

Sickan: Jag gillar inte att cykla när det blåser. Det beror på att  jag inte har så superbra lungor eftersom jag har kol. Så blåser det mer än 5 m/s får jag och grannfrun skjuts och hämtning.

Elisabet: Jag hoppas verkligen att du får bättre väder så att du kan njuta av din välbehövliga semester!

Så till dagen som började 3.45! Ja, då ringer klockan, men ibland är det skönt att stänga av och invänta nästa larm, som kommer kl. 4. Ja, jag vet!!! Jag skulle nog kunna sova till 4.20 om jag lät bli att starta datorn. Men jag vill ju liksom kolla läget.

Vår tidning var i bedrövligt skick idag och så skyllde de på åskan!! Jag har baske mig inte hört någon åska, men... I vilket fall som helst så var några sidor av C-delen med i A-delen och några C-delar i B-delen. För det första så förstår jag inte varför de måste ha så många delar. De är så himla tunna så de skulle gott och väl kunna vara en del. Dessutom är det ofta som inte tidningen är nitad utan kommer i lösbladssystem. Hur kul är det???

På jobbet var det lite småplock. Jag satte sedan igång att lägga rapporterna i 9 högar. Det är dags att skicka till Kungl. biblioteket och 8 andra ställen. Hade tänkt göra det imorgon, men så kom det en ny rapport för redigering. Och de vill ha den tryckt och klar innan semestern. Hej och hå!!! Mycket text var det och jag läser ju verkligen rad efter rad. Hittar roliga stavfel, som maskin godkänt :)))

Imorgon måste jag även ta biblioteket och så får det bli tisdag och fredag nästa vecka. 

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Ute var det mulet och blåsigt.

Fia ringt ett par gånger. Hon är så glad för viktnedgången och jag blir avis på henne!!! Hon hämtade Marita först och sedan mig.

In först med väskan. Därefter till pappa. Han satt och kollade på Wimbledon. Nu han sysselsättning och det är knappt han pratar med mig :)) Skönt för  honom i alla fall.

Bytte om när jag kom hem och så gick Inge och jag 2½ km-spåret. Jippie!!!! Jag behövde inte stanna och pusta. Blir så glad över detta. Och det är tack vare Inge, som sagt åt mig att gå myrsteg uppför och sedan inte snabba, långa steg utan avpassade till min längd och min ork. Inge går snällt bredvid mig utom i backarna. Då tar han ut stegen lite mer och får på det viset en paus när han är uppe :))) Jag däremot fortsätter att gå. Yes, yes, yes.... Ja, vi måste gå nu när vädret nekar cykel för min del. Om man går 3 gånger i veckan så är det bra. Mer är ett plus...

Fia åkte iväg och spelade fotbollsmatch i Korpen. Jag varit in till pappa och han sitter klistrad. Men han har varit ifrån och ätit. Skönt det!

Nu ska jag slappa lite!
När ska vi få dagar utan blåst

Imorse väckte jag Inge för det var  hans tur att skjutsa. Skulle ju bli blåst även idag. Jag klarar inte att cykla i den här blåsten, som återkommer varje dag. Jag undrar: När ska det bli vindstilla?

På jobbet var det full syning. 

Ringde pappa och allt var bra.

Gjorde klart alla medarbetarsidor. Vi blivit förevisade nya webben. Den kommer att bli jätte fin när den är klar.

Fia hämtade Marita först och så inväntade de mig (som vanligt). Hem och jag gick in till pappa, som satt och kollade på tennis (live). Nu har han 2 veckor med tennis på eftermiddagarna.

Inge och jag gick en lång omväg till vårt köpcentra för att köpa filmjölk till mig. När vi kom ut från skogen, så kände vi hur vinden grep tag i oss. Oh, ännu en gång så säger jag: HATAR BLÅSTEN!!!!! Annars gillar jag sommaren för det är skönt att slippa ta på sig en massa ytterkläder.

Fikade på baksidan när vi kom hem. Sedan kollade vi faktiskt på en bra film med Sandra Bullock. Henne gillar jag skarpt. Filmen hette "The blinde site".

Var in till pappa och han ska nu se på fotboll.

Ska blåsa även imorgon, så Inge skjutsar!
Regnat hela dagen

Vaknade ca kl. 5!!! Tvingade mig kvar i sängen, men somna om gick ju inte. Gick upp 6.30 och gjorde mig iordning. Till tvättstugan klockan 7. 

Nästa vända, så tog jag med pappas skjorta in till honom och hängde upp på tork. Fyllde även på medicinen. När jag kom in till mig, var det dags att ta fram frukosten och väcka Fia, Tove och Casper. Inge lät jag sova :)) 

Något konstigt hände när  Fia, Tove och jag väntade på Casper vid frukostbordet. Det började dett rycka i dörren till sängkammaren. Vi tittade på varandra och undrade vad som stod på. Inge snarkade så han var det inte. Jag tänkte att det kanske var Casper som smitit in dit. Men rätt som det var så kom han från Fias rum! Då tyckte vi faktiskt att det var lite kusligt! Kanske var det någon som ville hälsa på oss från Sommarlandet?

Jag gick till tvättstugan efter att disken var gjord. Allt klart. Tyvärr gick inte fläckarna på min kavaj bort med galltvål, men de har ju suttit där så länge.

Sickan: Jag kör på med Google Chrome så länge, men tack för tipset.

Fia och Tove åkte till samingen vid Lingvallen. Maria kom också dit. De åkte till Norrköping, där det var fotbollscup. Jag avundades dem inte ett dugg, med tanke på vädret.

Casper sett på Disney och så har han ätit lite till. Klockan 13 åkte vi till en leksaksaffär i Tornby och köpte paket till Caspers kompis. Sedan åkte vi efter en vägbeskrivning. Kompisen var nämligen i sommarstugan!!! Första biten gick väl bra, men sedan blev det grusväg i 5 km. Efter det in på en liten, smal f.d. kostig. Det gick inte att möta någon än mindre att backa. Var en bra bit på den vägen, men till slut så dök huset upp. Vi var först!!! Gissa om det var en klump i magen när vi hade lämnat Casper och åkte tillbaka. Men vi hade tur för vi mötte ingen. Hem och Inge fixade pastan. Köttfärssåsen var redan fixad. Oh, så gott det var. Pappa hade varit lite orolig för oss. Gullig han är!!!

Så ringde Fia och berättade att de var på väg hem. De var genomblöta och hade lämnat WO till sista matchen. När hon kom hem, tog hon ett varmt bad. Därfter åkte jag och hon och hämtade Casper. Inge fick vara hemma.

När vi kom till den sista vägen, så vågade jag inte köra upp. Tänk om någon redan kommit och hämtat! Hade fått ett mobilnummer, men det var fel!!! Och så var det dålig täckning. Men så kom det in bil och åkte in. Då vågade jag också!! Det fanns ju bara det huset där inne. Så kom det en bil efter mig. Men attans så förstörd gräsmattan var uppe vid huset. Vi var ju trots allt 4 bilar som lämnat och hämtat.

Casper var nöjd och vi skjutsade hem honom till Maria. 

In till pappa när vi kom hem. Han tyckte det var skönt att vi var hemma igen.Behövde inte ha dåligt samvete

Vem vaknade 4.15 imorse då??? Ja, det behövs ju inte många gissningar! Jag var klarvaken! Men jag tvingade mig kvar i sängen och gjorde allt för att somna om. Det gick inte, så efter en timme gick jag upp och läste tidningen. Lade mig igen, men det var bara att inse att jag behövde inte mer sömn.

Satte mig vid datorn och tog bort internet explorer och så installerade jag det igen. Men, näe det fungerar inte!!!! Nu har jag Google Chrome och det fungerar. Dock är det så att många saker som skickas med länkar till mig, fungerar ju inte. Jo, jag vet, jag kan ju kopiera länken och det är något som jag måste komma ihåg.

Lyssnade på Ring så spelar vi. Fia kom upp ca 7.50. Hon åt frukost och läste tidningen. Klockan 8.30 åkte hon till Maria. Casper hade fotbollscup i Norrköping idag och de åkte allihop i Marias bil. Inge kom upp strax efter att Fia hade åkt!!!! Ja, det går nog åt en himla massa utropstecken hahahahahaha... Jag ringde pappa och när jag frågade honom om gårdagen så hade han fått hjälpt snabbt. Jag berättade att jag fick dåligt samvete för att jag inte sade att jag kunde hjälpa honom. Men då sade pappa att det skulle jag inte alls ha!!! Han blir så villrådig och vet inte vart han ska vända sig. Enklast är då att ringa mig. Han uppskattar verkligen allt det som jag gör för honom. Pust, så skönt.

Frukost, bäddat och diskat. Duschade sedan och gjorde mig iordning. Gick till pappa med tidningen. Därefter åkte Inge och jag med travet. Vi passade även på att gå till apoteket. Det "snabbaste" apoteket i stan som jag säger om vårt apotek. Det är skandal så söliga de är! Ja, inte alla, men 75 % av de anställda.

Sedan åkte vi till Systemet och handlade till Maria. Hon ringde nämligen och bad mig för hon skulle inte hinna. Köp 6 Hof säger hon. Wow säger jag. Som jag letade efter "HOF" på alla etiketter. Gick runt som en tok inne på Systemet utan resultat. Till slut frågade jag en anställd. Det visade sig att jag stod nästan bredvid. Det var Carlsbergs Hof. Ja, det är inte lätt, när man inte känner till ölsorterna :))

Så åkte vi till Coop Extra för vi skulle köpa svarta vinbärsgelé till maten. När vi kom hem, gick jag först in till pappa och sedan in. Plockade in det vi handlat och konstaterade: Vi hade inte köpt gelé!!!!!! Allt annat kom vi hem med, men inte det vi verkligen skulle ha.
I vilket fall som  helst så tog vi en fika och så åkte vi iväg igen klockan 13.45. Var in på en Konsumbutik och köpte "världens dyraste" gelé. Helt sanslöst; Coop svartavinbärsgelé i liten burk kostade 17.95!!!!
Efter det inköpet åkte vi till stan. Jag gick till Filmstaden och hämtade ut biobiljetter till Fia och barnbarnen.

När vi kom hem fixade jag potatisen och så skalade jag morötter. Kokade morötterna separat.

Fia och barnen kom ca 15.50. Jag var ut och gav Maria hennes öl.

Vi åt sedan stek, sås och potatis + morötter och sallad. Underbart gott!

Klockan 17.25 gick Fia och barnen till bussen. Det var en bra lösning att åka bussen.

Jag diskade och gick sedan till pappa för att fixa TV:n.

Nu säger jag:


Familjefester kan vara mycket trevliga :)

Oj, så mulet det var imorse och bara +11 grader. Jag som hade tänkt ta klänning och leggings på mig. Fick ändra planerna och ta långbyxor (ja, okej då; piratbyxor) och blus istället. Men jag tog med mig klänningen och leggingens + skor och kofta. Det skulle ju bli fest!

Stefan skjutsade oss och det var faktiskt skönt att få vara lat. Kom lite regn när vi åkte. Full fart på jobbet. Oh, jag älskar verkligen alla utmaningar och "många bollar i luften". En tidning hade kommit och jag tog hand om kartongerna. Skickade även till våra lokalkontor.

Ringde pappa och allt var bra.

Fixade med en konferens innan lunch. Bytte av i växeln när jag hade ätit (ups,,, kom på att jag glömde sätta upp den tiden på min tidrapport). Sedan gick jag till biblioteket och där var en stor hög igen. Tog mig en timme. 

Ner i arkivet och hämtade rapporter + lite annat. Ringde hem och allt var under kontroll.

Ute har det regnat som sjutton och åskan mullrade, men långt borta.

Jag bytte om ca kl. 15 och så gick jag neråt. Först kom Maria och barnen och strax efter så kom Inge och Fia.

Det var dags för familjefest. Vi gick tipspromenaden och det innebar besök i olika lokaler. Jag tror att barnbarnen tyckte det var kul. De fick sig nog en funderare när Tommy P berättade om att de ska sitta på bilkudde till de är i 10-12 årsåldern. Visserligen blir ju Tove 10 i höst, men hon kan sitta lite längre för det gör ju ingen skada.

Därefter blev det mat. Vår eminente kock, Tommy, hade grillat kött och korv till de vuxna och hamburgare till barnen. Jag sade till Inge: Känn på bearnaisesåsen!!! Du kommer att älska den!! Och visst gjorde  han det och likaså Maria och Sofia. Han är suverän på denna sås.

Ja, barnen fick hamburgare och det smakade gott. Sedan fiskdamm och wii-spel. Nog tycker jag att det var en mycket trevlig familjefest, så stort tack till festkommittén och övriga inblandade, inte minst Tommy S, som varit med och handlat, men tyvärr inte hade möjlighet att närvara.

Vi åkte hem ca 19.20. Maria hade åkt innan, men barnen stannade kvar med oss. Fia skulle hämta ut biobiljetter, men det var lönlöst att hitta någonstans att parkera bilen under tiden, så vi åkte hem med barnen. Jag gick in till pappa när vi kom hem. Allt bara bra.

Ja, jag måste nog säga att denna familjefest var mycket trevlig. Med andra ord så är jag glad att jag nämnde det hemma och att vi deltog!
Full rulle

Ja, det har verkligen varit full rulle hela dagen. På jobbet fick jag iväg 4 rapporter på tryck och en femte är snart där också.


Ringde pappa och allt var bra. Han var lite sur, för det var den manlige från hemtjänsten som duschade honom. Tänk, att han gillar inte den killen. Han har så bråttom säger pappa.


Soligt och molnigt idag, men knappt någon blåst. Nästan synd att Stefan skjutsade oss imorse, men det var ju för att vi skulle iväg och handla och så vet man aldrig med vädret numera.

Hem och Inge och Fia stod med bilen vid garaget. Stefan skojade lite med dem :))

Till Maxi och handlade åt oss och till pappa. När vi kom hem plockade jag in varorna och så gick jag till pappa. Pratade en kortis med honom.

Vi åt rostbiff och potatissallad när jag kom hem igen. Diskat och därefter satte jag igång att torka av luckor och annat i köket. Har verkligen upptäckt hur bra Galltvål är till mycket. Dammade sedan överallt och avslutade med att städa badrummet. Nu har Inge dammsugning och golvtorkning imorgon. Han får gå upp tidigt för han ska till Arbetsförmedlingen.

Fick 2 solrosor av en granne! De har jag nu planterat i rabatten. Grannen är pappaledig och han och dottern har sått solrosfrön och så fick jag två! Det var väl gulligt?!?!

Nej, nu ska jag surfa runt lite!


Skolavslutning

Idag har jag varit ledig och fick på det viset sovmorgon!!! Gick upp klockan 6 och gjorde mig iordning. Läste sedan morgontidningen. Därefter datorn innan det var dags att väcka Fia och Inge klockan 7.

Vi åt frukost och så bäddade jag. Fia cyklade iväg lite innan oss. Jag gick in till pappa med tidningen. Sedan cyklade Inge och jag till Folkets Park. Döttrarna hade tagit en bra plats åt oss. Sedan kom Thomas och Marina + lille Liam. Skolavslutningen, som troligen är den sista i Folkets Park, var mycket fin. Barnen sjöng och tårarna rann på mig. Jag förstår inte, men jag blir visst larvigare och larvigare eller "blödigare" med åren!!


En lite suddig bild, men det är när barnen har sjungit och avslutningen är klar.


Efteråt samlas vi alla runtom på gröna ytor och dricker kaffe. Maria hade det med sig och jag hade kakor.
Här sitter Casper, Tove och Maria. Det blir ju lite splittrat för så många vill prata med varandra!
Och här har vi då Tove, som slutade 3:an och Casper, som slutade 1:an.
Solen lyste, men vinden var kall. Cyklade hem och tog det lugnt. Jag gick till pappa. Fotvården var där och hon var klar. Pappa var så nöjd. Men han orkade inte med något besök hos frisören idag utan vi tar det en annan dag.


Klockan 12.25 åkte vi och träffade Maria och barnen Vi åt pizza resp. kebab på Mona-Lisa. Det smakade gott och jag måste säga att pizzan var supergod.


När vi skiljdes åt så åkte vi till Norrköping för Fia var inte säker på vägen till Smedby. De har cup där i helgen. Och det tar ju bara 25 minuter att ta sig till Norrköping :)


Ikväll har jag varit med Fia till IKANO, där hon köpte sig en kalender.


Imorgon är det torsdag och jobb igen. Men jisses vad det springer iväg till semestern nu!


Jag blir mer än mörkrädd

Vad är det för politiker vi har som styr Sverige. Nu vill de låta både bilister och cyklister köra mot rödljus och cyklisterna ska även få cykla mot enkelriktat. Detta är skandal!!!!

Här försöker vi att nå en nollvision i antal dödade i trafiken, men det verkar inte som om våra politiker vill nå det målet.

Tyvärr så har ju många kommuner tänjt ut gränserna för hur cyklisterna får cykla. När jag var barn, fick vi lära oss att cykla på samma sida som bilarna körde och åt samma håll. Numera gör de cykelbanor på båda sidor om vägarna men med tillåtelse att cykla på vilken sida man vill. Hur kan man tillåta detta? När jag som bilist kommer och ska svänga höger så kollar jag bakåt om där kommer någon cyklist. Wips, så kommer det en från vänster i hög fart. Nej, ta och tänk om. Vi behöver våra trafikregler. Jag köper inte förklaringen om att cyklisterna ska slippa köra över vägarna för att komma dit de ska. De likaväl som bilisterna får lära sig att använda ögon och huvudet för att säkra sin väg.

Alltså jag är så förbannad så jag skakar och i synnerhet när jag läste att vår infrastrukturminister är beredd på att ändra lagen!
Nog om detta. Internet explorer fungerar inte, så ni får stå ut med "allt i ett" utan radmatningar.
Sorry Sickan, jag försökte lägga in en kommentar i din blogg, men kom hela tiden till sidan där jag kan anmäla mig som ny bloggare. Men härligt att din dag var toppen! Så skrev jag att du gjort himla fina askar!
På jobbet har det varit fullt upp hela dagen. Imorgon är jag ledig för då ska vi på barnbarnens skolavslutning. Då fäller jag en eller flera tårar :)) De är ju så gulliga!
Inge och jag har gått 2½ km-spåret även idag. Har hjälpt pappa med lite och så har Fia och jag gjort kärleksmums. Och de blev supergoda :))
Blåser som tusan och nu var vinden kall.

Grattis Sickan

Först av allt så grattar jag Sickan direkt från min blogg och hoppas att du haft en bra dag :)

Jag tog vår bil idag och Marita åkte med mig. Full fart var det direkt. Började redigera en engelsk rapport och då är det ju inte så mycket jobb för min del.
Ringde pappa och allt var bra. Fotvården hade ringt återbud och skulle komma på onsdag istället.
Klockan 11 åkte jag och 3 till i min bil till Tropikhuset, där hela enheten skulle äta sommarlunch. Några cyklade, men eftersom jag inte gillar att cykla i hård vind, blev det bilen. Parkerade mitt emot Trädgårdsföreningen.
Jag åt vegetariskt idag, vilket inte hör till vanligheterna. Men det var någon fiskrätt och pastarätt att välja på. Och den vegetariska var faktiskt riktigt god.
Några stannade för ett litet möte efter lunchen, så jag fick en passagerare med  hem. Gjorde klart rapporten, vilket kändes skönt.
Marita och jag åkte hem strax efter kl. 14. In till oss först sedan till pappa. Vi pratade en stund. Därefter gick jag och Inge 2½ km-spåret. Var riktigt skönt.
Fia var med Tove och köpte mat till "Rocky".
Känner mig supertrött ikväll igen, men än kan jag ju inte lägga mig :))

Nedrans blåst

Gick upp 6.20 och då var det +10,8 grader! Inte mycket för att snart vara midsommar. Tömde regnmätaren och vi hade fått 21 mm!!! Bra, men det behövs mer för att det ska bli rotblöta. Så denna nedrans blåst. Tycker att det blåst massor i flera månader. Om det fläktar lite, men det det blåser ju kraftiga vindar.

När jag passerade pappa imorse, 6.57, såg jag att han var uppe!!!! Jag gick till tvättstugan och körde igång. När jag kom förbi pappa igen, stod han vid köksfönstret, så jag gick in. Stackarn säger jag. Katetern var mer än full!! Den var verkligen som en spärrballong. Jag hjälpte honom att tömma den. Han blev så himla tacksam. Bad honom att lägga sig igen. Jag gick in till mig. Fick sen veta att han hade slut på 1 500 ml-påsar och att han nu bara hade 750 ml. Helt sjukt, för det är inte bra när påsen blir full för då är risken stor att blåsan blir full också.
Klar  i tvättstugan klockan 9. Varit in till pappa med hans tvätt. Fia uppe och vi tog fram frukosten. Väckte Inge och så åt vi. Diskat och bäddat + plockat in tvätten.
Ut och rensade i rabatten. Gick lättare nu när det var blött.
Fia och jag åkte till Tornby kl. 11. Först var vi in på Dressman och handlade till Inge. Det blev piketröjor, strumpor och kallingar. Sedan in på Sandströms där jag köpte en klänning. Härligt när Fia är med som smakråd! Tack!!!!
Så till Vero Moda, där Fia köpte sig en jätte söt klänning. Sen blev det underkläder åt mig och så mascara. När vi var på väg ut, kunde jag inte låta bli utan det blev Sandströms ännu en gång. Nu en blus och ett par piratbyxor. Tänk, att det är så himla mycket roligare att köpa sommarkläder än vad det är att köpa vinterkläder.
Upptäckte att klockan var 12.25 och Fia hade samling med tjejerna i Malmslätt 12.45. Hem och in med kassarna. Inge blev helt paff när jag gav honom hans kasse!!!! Jag följde med Fia till Malmslätt. Thomas kom med barnen och sedan kom Mia.
Solen värmde, men när den gick i moln, blev det kyligt. Så kom Marina och lille Liam också.
När matchen var slut följde Tove med oss. Handlade lite på ICA Supermarket. När vi kom hem, gick jag in till pappa och fixade TV-kanalen. Fia gick in och började fixa korv stroganoff.
Jag kokade sedan riset. Jisses så god maten blev. Fia och Tove åkte till Lingvallen för att se på fotboll. Jag tagit det lugnt. Ja, Inge också, men han har kollat på fotboll.
Helgen har gått fort, men så är det när man har roligt!

Blir ju inte som jag vill

Sorry min bloggläsare, men det blir ju inte som jag blir numera. Internet explorer fungerar inte och google chrome gör inte de radbrytningar som jag vill ha :(
Nu gjorde jag 3 stycken, men jag tror inte det blev någon radbrytning alls.
Vädret har varit växlande med sol, moln, regn och så den himla blåsten.
Fia åkte iväg för tjejerna (2001) hade fotbollscup. Inge och jag var iväg med travet och så åkte vi en sväng ut på "landet". Vi var till det ställe som jag numera kallar för "Lilla Djursholm". Det heter Ekängen och var tidigare en riktigt underbar sommaridyll. Numera är det villor som överträffar varandra. Jag hatar verkligen detta. Men vad kan jag göra? Ingenting... bara att le och tro att alla är lyckliga som bor där. Men är de det?? Nej, många har nog tagit sig "vatten över huvudet" för det var flera villor som var till salu. Eller så är det så att dessa personer har investerat och får sig en förmögenhet.
Jag hatar verkligen dessa människor som skor sig på andras bekostnad. Vi små gräsrötter får dyrt betala med höga skatter.
För mig är det, trots allt, viktigast att jag är frisk och att min familj är det också. Att jag sedan har dåligt med pengar gör mig inte så mycket. Viktigast är att jag kan betala mina räkningar och att vi klarar av månad efter månad. Men jag blir förbannad när jag läser om folk som lurar t.ex. försäkringskassan. Ett fall har det stått om i pressen och jag önskar att dessa personer får lida och plågas alla helvetes kval. Likadant tycker jag om straffen som våra brottslingar får. Mördar någon och den som mördat får ett kort straff. Men tänk på anhöriga, som förlorat en anhörig pga. mord. De får aldrig, aldrig tillbaka sin familjemedlem. Men den som mördat, han/hon får permission efter kort tid i fängelset. Är det straff???? Nej, nu tycker jag att de styrande ska göra det de lovade i lavet för 5 år sedan: Hårdare straff!!!! Men det har de inte infört och ändå fick de vara kvar och styra vårt land.
Ja, nu blev jag visst på antihumöret, men någon gång måste jag få utlopp för mina känslor. Jag hatar verkligen att de som mördar, lurar och annat inte får ett STRAFF!

Hoppas att det fungerar nu

Kära bloggläsare!
Det är nämligen så att Internet Explorer inte fungerar hos mig just nu. Så jag använder Google Chrome! Och mina erfarenheter av denna internetsite är bra, men inte när jag skriver min blogg. För det blir inga radbrytningar. Så blir det inte det nu, vet ni varför!!!
Dagen började med att jag sov till klockan ringde! YES!!! Gick upp och gjorde mig iordning. Åt sedan frukost och läste tidningen.
Inge skjutsade oss och jag var på jobbet 5.25. Hämtade lite material från vaktmästeriet och så till mitt rum. Ja, jag skriver tid från 5.15 för jag tar inte mer än 15 minuters lunch när jag har mycket att göra! Så nu vet alla det. Skulle aldrig falla mig in att fuska för fuskande personer finns det tillräckligt av.
Kom inte åt det jag skulle via SharePoint, så jag satte igång att redigera. Men jag sms:ade en kollega och berättade om problemet. Hon kom lite senare, trots att  hon var ledig idag. Men inte heller hon kunde lösa problemet.
Ringde pappa efter fikat och allt var bra. Därefter gick jag till biblioteket. Var en hel del där. Lunch och så fortsatte jag med mitt.
Idag blev det fikarast. Inte ofta som jag fikar på eftermiddagen numera. Gjorde sedan klart rapporten och så skickade jag den till författaren.
Gjorde tidrapporten och stängde sedan min dator. Ner till växeln och bytte av K, som jag tyckte kunde få gå "normal" tid. Full fart??? Näe, det kan jag inte påstå. Så  himla lite samtal så det är sanslöst!!! Fia kom ca 16.00 och det var nog tur.
Vi åkte från jobbet 16.45 och till vårt köpcentra. När vi kom hem, gick jag direkt till pappa. Allt bra med honom, förutom lite vaxproppar i ett öra. Jag hällde i revaxör och hoppas att det hjälper.
In till mig sedan. Inge hade tänt grillen och skrapat potatis. Vi åt karrékotlett och färskpotatis. Men vi satt i köket för det var baske mig ingen värme ute. Attans alltså.
Diskat och gjort iordning. Följde med Fia och tankade Toyotan. Körde ett varv på stan och såg många studenter. In till pappa ännu en gång.
Nu ska jag slappa för nog känns det att jag jobbade drygt 10 timmar igår och 11 timmar idag.

Och vad hände med gårdagens blogg?

Jo, den låg på utkast!!! Jag vet ju att jag sparade och publicerade igårkväll. Har gjort det igen :)

Ingen cykeltur imorse utan Inge skjutsade oss. Det var ju handlardag och även regn utlovat. Full fart på jobbet.

Ringde pappa ca 9.10 idag för sedan var det enhetsmöte. En underbart god, vegatarisk kaka bjöds vi på! Mötet var bra och vi hann att avhandla en hel del. Efter mötet var det lunch för min del.

Passade på att ringa hem och kolla läget. Alltså jag älskar verkligen mitt arbete och i synnerhet nu när jag fått ännu mer att göra. Inte bara redigeringsjobb utan helt andra sysslor. Det stärker måste jag säga :))

Fick information om hur jag ska göra med webben imorgon och jag hoppas att jag fixar det.

Rätt som det var så blev det en d-* smäll!! En arbetskamrat skrek till, så rädd blev hon. Det var åskan. Jag hade inte hört något innan och så bara "PANG". Sedan hände inget mer och våra datorer klarade sig.

Arbetade till kl. 14. Inge, Fia och Marita väntade på mig. Vi skjutsade hem Marita och sedan åkte vi till Maxi. Handlingen gick bra och för en gång skull hade de bestämt helgens mat! Skönt!

Och ingen Lena och Tommy idag heller. Jag visste det, för Lena mejlade till mig på förmiddagen.

När vi kom  hem från affären och jag plockat in våra varor, gick jag till pappa med hans varor. Allt var bra och vi pratade en stund.

Min jobbtelefon ringde och jag svarade. Det var en forskare på Göteborgskontoret, som behövde hjälp med ett worddokument. Jag sade att jag var hemma, men att hon kunde skicka över det. Det tog 2 timmar att få ordning på det. Skickade tillbaka dokumentet, men för säkerhets skull lade jag det på ett USB-minne också. Kan ju lägga det på flytta filer imorgon.

Lade sedan in slanggurka och så har jag pratat med Marita. Vi åker bil även imorgon.

Har nyss varit in till pappa för jag trodde att han skulle se på friidrotten. Men han skulle se på en gammal fotbollsmatch och hade redan satt in den kanalen. Ibland kan han så det bara sjunger om det :)
Oh, vad härligt att vi har sommar

Vaknade en gång inatt och tyckte det var varmt, men somnade om och sov till klockan ringde. Marita och jag cyklade även idag och det var skönt. Nackdelen är att det blir lite slalom mellan alla glasbitar. Fattar inte att det är så roligt att slå sönder glas.

På jobbet var det full fart från start. Oh, jag älskar verkligen när det är bråttomsaker och även många bollar i luften.

Ringde pappa som vanligt och allt var bra. Fia ringde när hon var på väg till träningen. Hon hade lämnat Casper på skolan.

Printade ut en rapport så att den får en sista koll innan tryck. Fortsatte sedan med att stämma av alla intresseanmälningar.

Arbetade till kl. 14 och så ut i sommaren. Underbart med cykelturen hem, även om glaset fortfarande låg kvar.

In till Inge (Fia var iväg med barnbarnen) och kollade läget. Sedan till pappa, som jag tog med ut på en promenad. Han blev lite trött idag och jag blev nästan rädd att  han inte skulle orka. Men det gjorde han. Gav honom lite vatten när vi kom in.

Jag lade mig på baksidan i solen, men attans alltså! Jag klarar inte att ligga still i solen längre. Då ska jag ha vatten i närheten :))
Satte mig i skuggan och läste, vilket var lika skönt.

Fia kom med barnen och vi var på baksidan. Klockan 16.40 gick de till fotbollsplanen.

Blixtar och dunder...

Jisses, så dåligt jag sov inatt. Det var så himla varmt och så kunde jag inte låta bli att tänka på jobbet. Hade jag fattat rätt hur jag skulle göra eller? Somnade nog strax före kl. 3. Klockan ringde 3.45 och stängde av!!!! Nästa gång var det  mobilen som väckte mig. Hade satt det larmet på kl. 4 och tur var väl det! Upp och gjorde mig iordning.

Marita och jag cyklade idag och det var faktiskt riktigt skönt. På jobbet 5.25. Ställde in matlådan i kylen, fixade en kopp kaffe och medan det rann ner, gick jag till vaktmästeriet för att hämta pärmar och nummerregister. Såg att två rapporter var tryckta. Därefter gick jag till mitt rum och satte igång att jobba. Jag hade fattat rätt vad gällde abstracten. Skrev ut och gjorde pdf-filer. Efter en timme kom jag på att jag inte hade druckit något kaffe. Jag hade helt enkelt glömt att ta med muggen! Så jag gick ner och fixade en ny. Oh, vad gott det var!

Körde abstracten till fikat. Ringde pappa och allt var bra. Sedan gick jag till biblioteket, där det var en hel del att göra. All personal var på tjänsteresa eller internat.

Fortsatte sedan med intresseanmälningarna. Men jag skrev också ut en rapport för genomläsning. T och jag satte oss och gick igenom alla intresseanmälningar. Vi höll på till ca 14.30. Packade ihop och gick ut. K sade att det åskade och det hörde jag. Var himla kvavt ute, men ändå lite sol. Gick bra att cykla hem.

In till Inge. Fia var iväg med barnbarnen. Sedan gick jag till pappa. Hjälpte honom att dela maten och så pratade vi en stund. När jag kom ut kom det lite regn.

Inge och jag fikade och därefter duschade jag. Kollade sedan på "Hem till gården".

Åskan återkom och många blixtar var det. Gick till pappa och kollade så att allt var okej.

Strömmen gick en kortis, men det innebar att datorn stängdes ner. Jag startade om, men då hände det igen.

Nu vågade jag starta den för det verkar som att åskan dragit vidare. Den gick nog våldsamt i Motala, för de ställde in speedwayen.

Casper är här och han ska sova  hos oss inatt. Imorgon får Fia skjutsa honom till skolan.

Nu regnar det och det behövs verkligen för det är snustorrt i backen!


Blev ett besök i Vadstena

Jag gick upp ca 7.20 imorse och gjorde mig iordning. Datorn blev det sedan. Fia kom upp ca 8.45. Jag ringde till pappa omkring 9.20 och allt var bra. Maria ringde. Fia och jag tog fram frukosten och så väckte vi Inge.

Diskat och bäddat. Gick till pappa sedan och han följde med mig ut på en promenad. Så himla varmt alltså! Blåste gjorde det, men idag var det faktiskt en skön blåst.

Maria och barnen kom för att  hämta Fia. De åkte mot Vadstena lite innan oss. Måste ju ha två bilar på grund av säkerheten. Inge och jag körde av vid Mantorp, som vi alltid gör. Rätt som det var ringde telefonen och det var Fia. Vi har kört av vid MCDonalds i Mjölby. Kommer vi rätt då? Ja, då det gör ni, men det blir ju en längre väg :))

Inge och parkerade bilen då vi kom fram och strax efter kom de andra. Vi gick direkt till slottet, som hade fängslat Tove så enormt när hon var där på skolresa förra tisdagen. Tove och Casper gick ner för en trappa och en dörr var öppen!! Oh, så spännande:Casper kom tyvärr inte med på bilden. Rätt som det skriker Maria till och jag vet inte hur fort Tove var uppe för trappan. Hur Casper kom upp, såg jag inte.

Då tog jag denna bild på en nöjd mamma, som bara var tvungen att skrämma barnen lite:Och så här såg det ut i hålet:Sedan skulle Tove visa oss en toalett, som nog fängslade ännu mer än vad slottet gjorde. Men vi var tvungna att stanna till vid vattnet (Vättern, som idag höll +15 grader).Vi gick och gick, men inte hittade vi toaletten. Var på väg tillbaka, då vi mötte en nunna och frågade om hon visste. Och visst kände hon till det stället.
Inge var lite trött och varm, så han satte sig på en bänk och vilade medan vi andra gick iväg.

Och här har ni bilden på toaletten:Förr i tiden satt de och gjorde sina behov så här. Rätt ut på gården! Detta tyckte Tove var mycket märkligt.

Vi åkte hem vid 14-tiden. Släppte av Inge och så åkte Fia och jag till Ikano för hon ville köpa en ny plånbok. Hittade ingen, så vi var snart hemma igen. Jag gick in till pappa. Han hade haft det bra och skulle precis äta. Han fick ju dillkött av mig igår, men hade tydligen ätit den ena portionen igårkväll!!! Så igår åt han väl. Jag lovade att komma in med mera mat till honom efter att vi ätit.

Skalade potatis och morötter. Fia gjorde sedan korvgryta. Jisses så gott det blev. Och det blev massor, så pappa fick till kvällen. När jag varit hos honom och kom tillbaka hem, var Maria och barnen här. Tove skulle hämta sin cykel. Jag hjälpte Casper med läsläxan.

De cyklade hemåt ca 18.20. Vattnade då och sedan har Fia gjort en rabarberpaj. Mums så god.

Jaha, så var då denna lång helg till ända och imorgon väntar jobbet på mig. Men nu är det bara 18 arbetsdagar kvar innan semestern. Ja, jag har kanske 17 arbetsdagar för jag hoppas kunna vara ledig den 15 juni, så barnen slutar skolan.

Varit en underbar dag med mycket sol och blåst.


Hunnit med mycket idag

Vaknade omkring 5.10, men tvingade mig att slumra en stund till. Och jag lyckades!!! Gick upp ca 6.25 och gjorde mig iordning. Skrev i min fysiska dagbok om gårdagen. Tänk, men förr skrev jag alltid på kvällen innan jag lade mig. Numera skriver jag på morgonen. Kommer nog inte ihåg allt, men jag skriver ju här så.....

Ut till tvättstugan klockan 7. Hade bokat både "Ettan" ocfh "Trean". I "Ettan" var fortfarande en maskin trasig. Stod att de väntar på delar. Så jag körde igång 3 maskiner och gick in. Fia kom upp och ville ha hjälp med att smörja ryggen. Hon hade solat lite för hårt igår! Visst hjälpte jag  henne med det. För ingen av oss är ju akrobater :))

Ut igen strax efter 8. Flyttade över i tumlarna. In till pappa, som var uppe. Fyllde på hans medicin och pratade en stund med honom. In till oss sedan. Satte då igång att koka dillkött och så skalade jag potatis och morötter.

Ut igen till tvättstugan. Tyckte det var konstigt att inte tumlaren i "Ettan" hade stannat, men tänkte att det har den nog gjort när jag kommer ut nästa gång. Men det hade den inte! Då hade den varit igång i nästan två timmar, så tvätten var mer än torr.

Klar med all tvätt ca kl. 11. In till pappa med  hans tvätt och plockade in. Sedan in till oss. Fia och Tove hade åkt till fotbollssamlingen.

Inge och jag åkte till Tallboda och till Tallbovallen. Inte en kotte där!! Så jag ringde Fia och frågade var de var. De var på Lecavallen. Den platsen ligger precis intill där Karin och Peters son och sonhustru + barnbarn bor (Jan och Ira). Undrade just om Karin var där, så jag ringde henne. Men de var hemma för Karin hade åkt på en dunderförkylning!! Karin! Jag mejlar dig receptet!! Kul att läsa att du kollar här :)

Vi såg att det rök från ett ställe och trodde att någon tänt grillen! Men så var det inte!! Det var ett fristående garage som det rök ifrån. Husägaren stängde dörren och fönstret och så tog han slangen och sprutade vatten. En pappa från Toves lag sprang över och tog hand om barnen. Det rök rejält. Efter en stund kom brandkåren. Det var tydligen en bil som börjat brinna. Kunde gått riktigt illa. Jag tog en bild med mobilen:Hur matchen gick? Toves lag förlorade. De hade ju knappt någon avbytare, så Casper fick hoppa in. Gissa om han var lycklig!!!
Det var himla kallt när vi stod för blåsten var kall. Blev det vindstilla ett par sekunder, så blev det varmt.

Hem och satte på potatisen. Maria och barnen kom ca 14.15 och vi åt strax efter. Dillkött alltså! Och det smakade såg jag. Ja, jag hörde också.

Ungarna spelade sedan kubb och efter det åt vi glass i strut.

Omkring kl. 16 skulle jag ut och sätta mig för att läsa klart boken. Då säger Fia: Pappa tänkte ta med oss på en tur i bilen. Så då vattnade jag krukväxterna istället.

Vi åkte och jag trodde att jag visste vart vi skulle, men så var det inte. Jag trodde på Roxen runt. Men det blev till Söderköping och därifrån till Östra Husby. Sedan till Skenäs där vi tog bilfärjan över till Kvarsebo. Så förbi Kolmården och där var allt en del bilar på parkeringen. Utmed Bråviken och så hem. En helt fantastisk tur. Tänk vad man hinner mycket.

In till pappa när vi kom hem. Han hade ändrat kanal själv! Ibland kan han minsann göra det!

Nu ska jag in på Facebook en stund. Ska sedan se på finalen av Big Brother. Serien som jag började se förra söndagen, spelar Fia in åt mig.
Så skönt att det är röd dag imorgon också!Tack!!!!

Tack Sickan och Marita för era underbara kommentarer. Jo, då det händer saker, det gör det ju!

Inatt t.ex. så kom Fia hem ca 01.50 efter att ha varit med syster yster (Maria) och barnbarnen till en kompis, där de grillat. Fia var lite skärrad för hon hade fått tvätnita för ett rådjur. Både rådjuret och bilen klarade sig, men Fia tyckte det var läskigt. Och hon var faktiskt beredd på att något skulle hända eftersom jag varnat henne för just den sträckan. Skönt att allt gick bra!

Sov till ca 7.15. Upp och läste Corren och sedan blev det datorn. Hur jag än försökte, så fick jag inte radion på datorn att ge ljud ifrån sig. Attans alltså, missade ju "Ring så spelar vi". Jag gick ut och satte mig på altan och läste min bok. Så himla skönt att få ta det lugnt. Solen värmde. Pratade med Stefan och Marita. De var inne på sin "andra frukost!. Jag började bli hungrig. Hade ringt pappa och allt var bra med honom.

Inge kom upp ca 9.30 och Fia kom upp  klockan 9.45!! Frukost omkring kl. 10. Diskat och så blev det rena lakan i sängarna.

Fia åkte till Valkebobadet med Maria och barnen. Jag duschat och när jag var klar, gick jag till pappa med Corren. Vi passade på att ta en promenad. Inge och jag åkte sedan med tipset och så varvet. Därefter till Valkebobadet. Jag fick gå in och leta efter Fia. Fick tag på henne. Därefter åkte Inge och jag till Mantorp. Kollade vid travbanan och där var det mycket folk. Sedan till Mobilia. Jag köpte saltvatten till  håret. In på Citygross, där vi handlade lite. Så åkte vi och kollade lite på motortävlingen genom en staket.

Väl hemma, gick jag till pappa och bytte lakan + allt annat som ska tvättas imorgon.

Sedan satte jag mig i solen för att få lite färg. Men jag hade inte ro.... höll ut i ca 45 minuter.

Fia kom hem. Vi kom på att vi glömt köpa bearneisesås, så jag tog fram cykeln. Tove kom precis då. Jag cyklade till affären och fixade det som skulle fixas.

Hem och in i köket. Skrapade färskpotatisen. Kokade i 5 minuter. Därefter tog jag bort de potatisar som Fia, jag och Tove skulle ha och rörde dem i smält smör + vitlök. Så in i ugnen med dessa! Mums!!! Det skulle bli gott. Inges potatisar fick fortsätta att koka klara.

Inge grillade kycklingfiléer. Fia lade in vitlöksbaugetter i ugnen. Hon hade gjort en sallad tomater, rödlök och vinäger. Tove hade gjort en vanlig sallad.

Alltså: Detta var en helt underbar måltid. Men jag känner, när jag sitter här vid min dator, att jag stinker vitlök :)))

Tove och Fia spelade kubb på tomten. Sedan kom Stefan över och spelade tillsammans med dem. Inge kollade på fotboll. Så kom Marita över och satte sig och pratade med mig.

Tove följde med Majlitz ut med Santo. När hon kom tillbaka, hade hon så bråttom och genade över rabatten. Något man inte ska göra och det  har nog Tove lärt sig nu. Hon slog nämligen i knät i en av plattorna och det blev ett djupt sår! Fia tog in henne och tvättade rent, men ett knä blöder som bekant. Efter en stund gick jag till pappa och hämtade en massa kompresser och tejp. Jag tror att Fia fixat detta.

Nu sitter Inge i soffan och sover framför TV:n. Jag ska hjälpa Tove med fottvätt.

Så idag har det hänt saker här :)))


Trots allt så är det långhelg

Jaa, mina vänner, det är faktiskt långhelg och skönt att få ta det lugnt. Men så kommer samvetet och knackar på i mitt huvud: Men Nilla nog ska du väl skriva om din dag? Men det har ju inte hänt något!!!

För det  har verkligen inte hänt något. Slö har jag varit vad gäller promenaden. Men.. och men!!!! Jag dammade ju över allt igår och efter frukosten idag, dammsög Inge. Jag torkade sedan golven och torkade in mig på toan. Där tog jag hand om smuts i badkaret m.m.

Fia åkte till Vikingstad och Valkebobadet där. Inge och jag åkte varvet och sedan var vi till Elgigiganten och köpte en ny telefon till pappa. Var över och köpte vin därefter.

Hem och jag gick till pappa och kopplade in den nya telefonen. Lyckades inte få in telefonboken.

Hem till oss. Och, tja, men Fia kom hem och hon hade verkligen fått sol på sig. Gick och hämtade pappas telefon. Fia lyckades få in alla nummer, som var bra att ha.

Vi har grillat nötbiffar ikväll.Tlll det grönsaker. Fia åt en biff med oss. Hon åkte sedan och hämtade Maria och barnen. De skullle till en kompis i Västerlösa och grilla.

Stefan och Marita kom över till oss och pratade. Mycket, mycket trevligt. Underbara grannar!!!!

Jag gick till papppa ca 19.55 och kollade så att rätt kanal var inställd och det var den!


Underbart med helg!

Vaknade vid 3.30 inatt och såg att Inge inte låg kvar i sin säng. Dörren till sängkammaren var stängd och jag undrade varför. Gick upp för jag var i behov av ett toabesök. Där satt Inge i soffan och kollade på NHL-hockey!!! Men är du tokig, sade jag! Önskar faktiskt att det varit vardag idag, för nu lär jag inte kunna somna om. Men jag lyckades med det :)

Sov till dess en fluga började reta mig omkring kl. 6.15. Flugan vann över mig kl. 6.45. Jag höll på att gå i atomer för att jag inte kunde få ligga kvar och försöka somna om. Lite vimsig var jag nog, för jag undrade var morgontidningen var! Tänkte att Fia kanske vaknat och hämtat den eller att Inge läst den innan han lade sig igen. Men så kom jag på: Det är ju röd dag!!

Satte mig och läste Linköpings-Posten som kom igår. Tur att jag hade något kvar att läsa :)

Sedan datorn. Fia kom upp 7.30. Hon sover inte alls så länge numera och det är ju bra.

Ringde pappa ca 9.15 och allt var bra. Därefter tog vi fram frukosten och väckte Inge. Sedan diskat och bäddat + städat i kylen. Ut med soporna och så in till pappa. Kollade vad han behövde ha hem från affären.

Inge och jag åkte ca 10.45. Fia tog pappas bil för hon skulle fixa med annat. Ja, ja, vi var lite oense så...

Handlingen gick bra och när vi kom hem, plockade jag in varorna. Fia var hemkommen. In till pappa med hans varor. Han haft städning idag och det var så fint.

Så åkte Inge, Fia och jag ut en sväng. For ut på landet och på sådana vägar som vi aldrig åker på annars. Naturen är ju bara hur fin som helst. Tråkigt bara att det ska blåsa så förbaskat. I tisdags, när det var jätte varmt, då blåste det knappast något, men annars är det hård vind varje dag. Jag hatar blåsten så det så!!

När vi kom hem gjorde jag pannkakssmet och Inge skar fläsket. Det blev fläskpannkaka idag. Fia var inte alls förtjust i detta, men hon åt och hon tog om, så det var nog inte så tokigt i alla fall. Hade lingon och rårivna morötter till.

Efter maten åkte Fia till Maria och barnen. Hon ska vara barnvakt ikväll för Maria skulle ut med några jobbarkompisar.

Jag har nyss varit in till pappa. Han ser på gamla repriser i fotbollsallsvenskan. Finns ju inte mycket annat för honom.

Nu önskar jag alla en trevlig fortsättning på denna dagen!


Bloggsidan krånglar

Börjar bli lite trött på bloggsidan, då det numera ofta krånglar. Kunde inte se statistiken nu utan bara förklaringen till de staplar som borde ha visats. Sedan skulle jag kommentera ett inlägg hos Fia i söndags. Det gick inte. Men byta blogg, vet jag inte om jag vill heller :)

Var en massa mörka moln på himlen imorse och det blåste lite. Så Stefan skjutsade oss. Men molnen försvann och solen kom. Blev inget regn, som det var sagt.

Gjorde klart en rapport imorse samt fixade till ett fel i en annan, som redan var utlagd.

Alltså det har gått för runt. Ringde pappa och allt var bra.

Fått information om ett jobb som jag ska göra i nästa vecka. Härligt att det finns att göra.

Fia och barnbarnen hämtade mig kl. 14.05. Tove rusade in för hon behövde gå på toa. När hon var klar, ville hon ha choklad, men jag ville inte att hon skulle dricka det i bilen. Då var hon hungrig och ville ha smörgås. Köpte en till henne och en till Casper + läsk. Ut till bilen. Då dög inte den smörgåsen till Casper. In igen. Han tog en leverpastejsmörgås.

När vi kom hem, gick jag direkt till pappa. Han hade idag fått fiskpanett, kokt potatis och kall sås. Han hade värmt fisken och potatisen i stekpannan. Gissa om han var nöjd med sig själv! Och jag tyckte det var jätte bra av honom.

Fia och jag spelade sedan kubb med barnen. Jag är skitdålig på detta!!

Ungarna spelade därefter fotboll och showade. Casper drog ner mig så det sjöng om det.

Fia tog sedan med dem till fotbollsträningen. Inge och jag kollade på Stångåstaden Play via boxern. Inslag från Gottedagen, där Tove blev intervjuad. Och tänk, jag syntes på bild hahahahahaha

Efter att vi kollat på detta, gick jag 2½ km-spåret själv. Inge har träningsvärk i låret. Vinkade åt ungarna för de tränar på fotbollsplanen som finns vid motionsspårets början.

Har sedan kollat på Hem till gården, varit in till pappa samt ätit lite.

Skönt att vara ledig nu i fem dagar!!!


RSS 2.0