Mer arbetsuppgifter

Sov till klockan ringde även denna morgon. Det var -5,4 grader ute.

Full fart på jobbet. Hade lite kvar med rapporten och det gjorde jag klart. Fortsatte sedan med bilagedelen.

Ringde pappa vid 9-tiden. Allt var bra.

Fia ringt. Maria skulle hämta henne. Idag flyttar Maria och barnen till nya lägenheten. Lasse, Annelie och Uffe var och hjälpte till. Fia tog hand om Annelie's och Uffe's yngsta dotter, Elin samt Lasses hund, Nalle medan de andra bar möbler.

Vi har haft enhetsmöte och jag hade med mig fikabröd; hemgjord sockerkaka!

Fick information via telefon om ett nytt sätt att administrera nyhetsbrev och även enkäter. Troligen ska vi ha det. Det är kopplat till Lime också, vilket är suveränt.

Efter lunch kallade min chef in mig. Hon undrade om jag kunde stänga växeln en gång i veckan. Det ska bli rullande schema och det kanske inte blir en gång i veckan. Det beror på de andra. Ja, vad säger man? Vill ju inte neka heller för i dagens läge får man vara glad att ha ett jobb. Dock fick jag en fruktansvärd huvudvärk efter samtalet och det har inte släppt ännu, trots tabletter. Jag har väl stressat upp mig!!!!

Inge  hämtade kl. 14. Vi skjutsade hem Marita och sedan åkte vi och köpte ost. Därefter till Maxi. Idag träffade vi familjen Ingmarsson. Jag lämnade över mitt "visitkort". Pratade en god stund med dem.

När vi kom hem, plockade jag in varorna och sedan gick jag till pappa med hans varor.

Ikväll har jag ringt till min kusin, Conny. Gissa om han blev glad!! Jag ringde för att höra om han kunde köra simulatorn på jobbet, men de har fullt upp. Dock pratade vi en god stund.

Fia kom nyss hem. Alla är visst jätte trötta nu och det förstår jag.

Det regnar nu, men jag hoppas verkligen att helgvädret blir på topp!

Nu ska jag gå in till pappa och ändra TV-kanal!


Ska ju inte skriva om allt

Sov ända fram till klockan ringde! Det behövde jag verkligen! Gjorde mig iordning och åt min frukost tillsammans med morgontidningen. Sedan datorn en stund innan det var dags att väcka Inge. Var kallt ute: -5,6 grader!!!

På jobbet satte jag genast igång. Upptäckte en sak, som jag pratade med kollega om. Tur att jag upptäckte det nu, så hon inte hann att skicka på tryck.

Sedan fick jag veta en sak av en annan kollega, som gjorde mig mycket upprörd. Det är så man har god lust att strejka. Jag går inte in på det här. Det är det jag menar med min rubrik: Jag behöver inte skriva om allt, men jag kan bara nämna det lite lätt.

Suttit med rapporten hela dagen och jag är nästan klar. Naturligtvis så ringde jag pappa och allt var bra.

Biblioteket var jag inte till idag.

Fia åkte till Maria  ca 9.30. Hon skulle hjälpa henne städa i köket. Skönt att Fia kan hjälpa till. Jag är säker på att Maria uppskattar det.

Fia hämtade Marita och mig 13.45 idag. Hem med Marita. Sedan tog jag över ratten och skjutsade Fia till sjukgymnasten. Under tiden satt jag och "lekte" med min mobil. Gick in på facebook och skrev lite om mina tankar just då.

Sedan for vi till Priso och hämtade Marias bredband + att jag handlade lite. Bland annat blev det isterband och stuvad potatis.

Skjutsade Fia till Maria för de skulle fortsätta städa. Imorgon flyttar de ju! Jag åkte hem och gick direkt in till pappa. Han satt och åt. Pratade en stund och lovade återkomma till kvällen (ska snart gå in).

Det var verkligen underbart väder ute, men jag var tvungen att fixa ett bakverk till morgondagens möte. Sedan blev det disk och annat plock. Inge stekte isterbanden och värmde potatisen. Jag fick till min matlåda.

När jag var klar i köket, satte jag mig vid datorn. Vad fick jag se?? Jo, det jag skrev från mobilen var helt tokigt. Jag skrev utomhusarbetare och mobilen gjorde om det till kulturarbetare. Ja, det var en himla massa fel!!!!

Nej, nu ska jag gå bort till pappa och sätta på hockeykanalen åt honom!


Aprilväder

Jisses alltså, men inatt har Inge sett till att jag inte fått sova ordentligt. Han har varit uppe och travat flera gånger. Och jag vaknar givetvis när  han går upp. GRRRRRRRRRR... behöver ju så väl få sova. När klockan ringde sov jag gott! Ironiskt eller hur!
Ute var det -2,4, men inte halt. Full fart på jobbet! Först adressändringar och nya prenumeranter. Sedan gick jag igenom högen med tidningar i retur. Därefter började jag redigera en ny rapport.
Ringde pappa och allt var bra med honom. Har även pratat med alla i familjen.
Tog bara 20 minuters lunch idag och jag gör detsamma imorgon. Ska gå 15 minuter tidigare imorgon. Och jag vill ha rent mjöl i påsen. Chefen har pratat med mig om semester. Inte när jag ska ha, utan att jag måste ta ut årets semester för att få ha kvar de sparade dagarna som jag  har. Jisses alltså, jag hade ju tänkt att ha lite extra dagar det året jag går i pension, men det sprack som en ballong. Ja, ja varför bekymra sig. Huvudsaken är att man får vara frisk!!
Snöade på förmiddagen och när vi åkte hem kl. 14 ösregnade det! Snacka om väderväxlingar. Aprilaväder som de säger. Nu skiner solen.
Fia och jag åkte till Arbetsförmedlingen med ett papper. Jag skickade in ett sådant papper för 2 veckor sedan, men de hade tydligen inte fått det. Förstår inte varför. Men nu fick de det en gång till. Sedan var vi och köpte ett lysrör till belysningen över diskbänken. Det kostade 60:-
Hem och jag försökte genast att sätta dit lysröret, men det gick inte. Inge kom och vi trälade som sjutton! Till slut så fick vi fast det!
Gick in till pappa och pratade en stund. Sedan, när jag kom in, duschade jag. Därefter åt jag lite mat och gjorde iordning matlådan + mackorna.
Har nyss varit in till pappa och satt in TV4 åt honom. Det är fotboll!
Och nu flyger de som sjutton igen. Det gör de alltid på tisdagarna. Vi är ju flygstaden!!!!

Ny arbetsvecka

Ja, så var det åter igen en ny arbetsvecka. Helgerna går så otroligt fort, men det gör även veckorna. Vi bara längtar och längtar efter ledighet, våren och sommaren. Men jisses alltså! VI BLIR JU ÄLDRE FÖR VARJE TIMME!! Jag vill trycka på stopp och få vara i den här åldern i många år fram över. Ja, kanske att önska för mycket, men jag vill få vara frisk.

Önskar förresten att jag inte  hade så ont i mina leder för jag skulle ha velat hjälpa dottern med flytten. Dock har jag hjälpt henne  2 gånger tidigare, så jag behöver inte  ha dåligt samvete. Det räcker så bra ändå.

Den här veckan är det Inge som kör. Jag väckte honom med kaffe imorse.

På jobbet fixade jag först utskick av vår tidning. Sedan fortsatte jag låsa upp rapporter. Blev klar idag (tror jag i alla fall).

Var till biblioteket och där var en stor hög. Jag var ju bara där en gång förra veckan och det visar sig på direkten.

Solen har lyst, men det har blåst.

Arbetade till klockan 14. Fia och Marita väntade på mig. Hem och klädde om. Jag gick bort till pappa. Sedan kom Inge och vi gick rundan. Idag tog det 30-35 minuter mot tidigare 40 minuter.

Fia åkte och hjälpte Maria när vi kom hem. Jag käkade lite.

Var in till pappa. Han hade precis fått hjälp av hemtjänsten. Och tvätt blev det, så jag tog in den och tvättar här hemma. Inte lätt att hålla det man inte har i händerna. Så ni förstår vad jag menar; Jag har så det räcker ändå. Men jag är glad att jag kan hjälpa pappa och att han kan bo hemma.

Blir väl lite TV ikväll innan natti.


Tomatsådd

Vaknade ca 4.40 och tänkte: NEJ!!!! Men jag somnade om och sov till ca 6.15. Gjorde mig iordning och klockan 7 var jag i tvättstugan. Fyllde två maskiner och så gick jag in igen. Datorn blev det naturligtvis. Cirka klockan 7.50 ringde det på dörren och utanför stod Jonas!

Han sade ju det igår, att han kanske skulle komma till Formel 1. Inge kom upp och jag gick till tvättstugan och flyttade över tvätten till tumlaren. Lite tog jag in för att torkas på badrummet.

Inge hade fixat kaffe när jag kom in och även Fia hade kommit upp. Jag kollade inte på biltävlingen :)

Nästa besök i tvättstugan var klockan 9. Då var jag klar och så gick jag in till pappa med hans tvätt. Fyllde även på hans medicindosett.

När Formel 1 var slut, åt vi alla frukost. Satte mig sedan och pratade med Jonas. Jag fick ungersk salami, som han köpt i Ungern. Alltså verkligen äkta vara. Fia fick en munkjacka! Jätte fin är den. Det var Sharmin som tyckte att Fia skulle ha den. Gullig hon är!

Jonas åkte vid 11-tiden. Han skulle hämta Samuel och så skulle de iväg och fiska. Jag tog hand om disken.

Fia åkte till Maria. Jag gjort räkningarna åt oss och även åt pappa. Satte in en kyckling i ugnen (lergrytan).

Inge  har sovit och dragit timmerstockar. Hjälp alltså!

Ute har solen lyst och jag har haft längtan av en promenad. Men det iskalla blåsten stoppade mig. För det var inte alls så skönt som det såg ut att vara.

Fia kom hem och vi åt ris, kyckling och currysås.

Jag var in till pappa och fixade TV-kanalen åt honom.

Min mjölk var slut (shit alltså, jag har inte druckit mer än ett glas), så Fia och jag åkte till Maxi och köpte ny mjölk + smör. Fia ska baka i veckan. Jag köpte även tomatfrö.

När vi kom hem sådde jag tomatfröna. Ska bli spännande och se om jag lyckas även i år. Blev visserligen en annan sort, men....

Klockan 20 ska vi se på "Mästarnas mästare". Även pappa ska göra det, så jag ska in och ändra kanal åt honom.


Vaknade redan klockan 5 :(

Jaha, så kunde jag inte sova ut denna lördagmorgon heller! Vaknade klockan 5 och gick upp. Läste tidningen och sedan kollade jag på "Världens bästa hotell". Oh, de är underbara de personer som är praktikanter på hotellet. Man blir så glad!! Sedan blev det "Ring så spelar vi". Fia kom upp omkring 7.25!!! Men hallå!! Hon satte sig och kollade på Formel I. Inge kom upp och även han kollade på det. Men sedan lade han sig igen!!!!!!!!!! Grrrr säger jag.

Jag duschade och gjorde mig iordning. Fia åt frukost.

Fia åkte till Maria och hjälpte henne att köra kartonger innan tjejernas fotbollsträning.

Ringde pappa, men fick inget svar. Gick in till honom och han hade varit på toan.

När jag kom in, plockade jag fram frukosten. Då kom Inge upp! Käkat, diskat och bäddat.

Gick in till pappa med tidningen. Sedan gick jag ut på en promenad. Men jisses vad det blåste kallt! Det gjorde ont i pannan! Men när jag kom i lä var det riktigt skönt. Träffade en gammal granne från Berga. De har även en son som gått i Marias klass. Och förresten så övningskörde jag för honom när jag gick på bilskolan. På den tiden var han polis och jobbade extra på den bilskolan som jag gick på. Sedan övergick han till att arbeta på dåvarande Vägverket och besökte min arbetsplats många gånger.

In i skogen och på viss håll var det halt och på vissa skitigt. När jag kom fram till 2½ km-spåret så var där massor med snö:Helt otroligt att det på de flesta håll i skogen är barmark!

Promenaden tog ca 50 minuter. Fia ringde! Hon skulle fortsätta att flytta kartonger hos Maria. Inge och jag åkte med travet. Sedan varvet. Och vem fick jag syn på??? Jo, Jonas och Samuel! Så märkligt för jag hade nyss frågat Inge om Jonas kommit hem eller om han var på väg. Han hade nyss kommit till stan och hämtat Samuel från dansen. Jonas är hemma en vecka nu och förhoppningsvis kommer han till oss imorgon.

Hem till Maria där jag hämtade kvittot från Maxi igår. Fia hade det i fickan. Vi var även och kollade på Marias nya lägenhet. Det blir nog bra bara omtapetseringen är gjord och möblerna på plats. Självklart så gör ju ett rum mindre att det blir tufft, men mer pengar i plånboken är ju trots allt bättre.

Inge och jag åkte sedan till Maxi med grädden, som Fia och jag köpte igår. Förpackningen var öppnad och sådan grädde vill jag inte använda. Fick dubbelt upp tillbaka.

In till pappa när vi kom hem. Tog med hans tvätt in till oss. Tar tvättstugan imorgon (om jag inte försover mig).

Fia kom hem från Maria. Vi har ätit kotletter ikväll och de tillagades på olika sätt :)

Flyttade fram klockorna inne hos pappa, men jag lät bli hans armbandsur. Vill ju inte förvilla för mycket för honom. Men han måste ha rätt imorgon bitti!

Har även ändrat vår köksklocka och ska snart ändra mitt armbandsur. Bäst att komma i säng i tid :)) Jag gör ju alltid så här. Ställer in kroppen på att klockan är 22 även om den bara är 21. På det sätt klarar jag den förlorade timmen på ett mycket bra sätt!!


Fredag (igen)

Imorse kom Inge upp redan 4.25!!! Han fixade kaffe och så klädde han på sig!! Men vad sjutton ska du vara uppe?? Ja, det är Formel 1 klockan 6.30 (tror jag han sade). Oki....

Jag åkte med Stefan och Marita till jobbet. Vår kock/restaurangchef eller vad man nu ska kalla honom hade kommit precis innan mig. Hans fru hade blivit inlagd på sjukhuset igårkväll med magsmärtor. Inte roligt!

Fortsatte med mitt. Jisses alltså, men jag var helt ensam på min enhet idag! Vi är 7 i min grupp och 5 hade semester, en var hemma med sjuka barn.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Hade gett mig sjutton på att bli klar med upplåsningen av rapporterna, så jag struntade i biblioteket idag. Får väl igen det nästa vecka, men....

Blev klar, men har lite att kolla igenom på måndag.

Hem med Stefan och Marita. Stefan hade hicka och jag skrattade gott åt honom. Kunde ju inte skrämma honom när han körde bilen :))

In med matlådan och så gick Fia och jag in till pappa! Därefter åkte vi till ICA Maxi och kompletterade lite. Var även till Plantagen för jag hade sett att de sålde orkidéer för 49:- Men de var slut!!! Hade jag trott något annat :))

När vi kom hem började vi diskutera mat/våfflor!! Konstaterade att vi alla hade ätit lagad mat mitt på dagen så det fick bli våfflor, vispgrädde och sylt. Mums så gott det var :)) Men onyttigt jaaaaaaa

Varit in till pappa och fixat TV-kanalen. Får väl gå in lite senare och ändra åt honom.

Jag borde sätta mig med min mobil och lägga in alla kontakter, men jag har ingen lust. Det suger som ungdomarna säger.

Skönt i alla fall att det är fredag.


Skynda, skynda,,,,,

Imorse sov min man så gott och jag blev inte bjuden på hembrygt kaffe! Ja, ja jobbets gick lika bra det!

Har haft fullt upp som vanligt. Ja, jag älskar att  ha många bollar i luften.

Ringde pappa och allt var bra! Fia ringt. Hon varit hos sjukgymnasten. Hon har ju problem med hälarna.

Tog en rask promenad på lunchen. Blåste massor, men i lä var det skönt. På 25 minuter hade jag ätit och gått en promenad på 10 minuter.

Sorry, men jag är stressad. Höll på att glömma bloggen för jag har hållit på med min g-mail. Lyckades visst lära mig den nu ikväll och jag är nöjd. Outlooken fungerar inte som jag tänkt mig, men det räcker med g-mail och hotmail.

Hem med Stefan och Marita och bytte bil och chaufför. Inge och jag åkte och handlade. Fia körde iväg i Toyotan till Maria. De skulle flytta kartonger till nya lägenheten.

In till pappa när jag plockat in våra varor. Allt bara bra.

Sedan åt Inge och jag ärtsoppa. Torkat av lite i köket.

Fia kom nyss! De har flyttat alla kartonger och plockat in. Det måste ju kännas jätte skönt för Maria.

Nej, nu ska vi se på TV!!!


Fy vad det blåser

Vaknade ca 3.45 imorse och då gick jag upp. Gjorde mig iordning och så åt jag frukost. Datorn därefter. Inge kom upp ca 4.35!!! Det är tredje morgonen i rad som han kommer upp och andra morgonen, som jag får kaffe av honom :) Inte på sängen, men väl vid datorn. Idag var det lite beslöjat framför månen så jag är glad att jag fick se den igår.

På jobbet har jag ägnat mig åt samma sysslor som jag gjort en tid nu. Har trott att jag närmat mig slutet flera gånger, men än är det mycket kvar.

Ringde pappa och allt var bra!

Har väl inte hänt så mycket annars. Gick ut klockan 14 och kom precis samtidigt som Stefan och Marita.

In med väskan och så bestämde vi att vi skulle till apoteket och hämta medicin samt lämna in fullmakter för oss alla.

Tog ett varv därefter. Blåsten har verkligen ökat, vilket är trist (bra på ett sätt för snön försvinner).

Så när vi kom hem, åt vi. Därefter ringde jag 3 om Inges dator. Men hastigheten är okej. Så han får finna sig att det går lite sakta att komma in på sina internetsidor.

Därefter har jag suttit vid min dator. Fia lyckades lägga in min gmail-adress i outlook, så i fortsättningen ska jag använda outlook och inte Increcimail!! Visserligen gillar jag mallarna till Incredimail, men....

Tyvärr har jag inte lyckats importera mina kontakter till Outlook. Ska fortsätta att försöka imorgon. Just nu orkar jag inte för jag är faktiskt trött!

Har precis varit in till pappa och fixat TV:n åt honom.

Fia har åkt på fotboll i Åtvidaberg; LFC–Arsenal. Måns hade fribiljetter och ringde henne. Även hans pappa är med. Ja, Måns är lagledaren i det laget som Fia  tränar. Så inget annat :))
Även Maria, Lasse och Casper är där!

Nej, nu ska jag surfa lite innan det är TV!


Vilken måne!!

Imorse när vi åkte tillbaka, var månen bara helt enorm!!!Det blev lite suddigt, men nog är månen enorm!!! Och nära marken!

När jag kom i vårt trapphus såg det ut så här:Snacka om en härlig soluppgång klockan 5.30!

På jobbet har det varit fullt upp. Hunnit med massor och mer därtill.

Ringde pappa och allt var bra! Därefter till vårt bibliotek och tog hand om tidskrifter.

Ute har solen lyst, men det har blåst massor. Varmt har det varit, vilket kändes underbart.

Arbetade till kl. 14. Hem och in med väskan. Gick sedan till pappa. Stannade ute på gården och pratade med ett par grannar. Blev ingen promenad idag för jag ville se på det som jag missade igår.

Tove varit här en stund. Hon har nämligen en klasskamrat, som bor i närheten av oss. Fia skjutsade hem henne.

Så på topp fick ComHem problem med sina boxrar. Vi kan inte se på TV-program, som går igenom den. Pappa var lite besviken för han ville ju se på ishockey. Och det vill Inge också!! Så det är lite irriterat här just nu!


Trött

Ja, ikväll är jag supertrött igen.

Dagen har varit som vanligt. Denna veckan är det Stefan som skjutsar och hämtar. Var en plusgrad imorse! Och så blåste det.

När jag kom  hem från jobbet , tog Fia och jag en promenad på ca 40 minuter. Men jisses alltså! Det börjar verkligen bli blött och skitigt på grusgångarna nu. Vi märkte inte så mycket av blåsten. Men när vi kom hem, så dånade det.

Varit in till pappa och pratat en stund.

Sedan har jag varit i telefonkontakt med 3. Vi har installerat in deras internet och det tog lite tid. När väl mitt var klart, fick jag fixa Inges dator.

Och snart är det "Halvåtta hos mig". Ska springa in till pappa och ändra kanal åt honom först.

Kommer att tappa mitt bredbandsmejl och 3mail försvinner. Och så har jag glömt min gmail-adress. Shit alltså. Vill ju ha två mejladresser. Tror inte att Incredimejl går att använda på hotmailen.

Nej, nu blir det inte mer från mig idag! Om inte alla visste det, så förlorade LHC igår.


Vaknade tidigt även idag

Vaknade strax efter klockan 5. Gick upp ca 5.25 och gjorde mig iordning. Ute var det -7,8 grader!

Gick till tvättstugan klockan och körde igång maskinerna. När jag kom in, satte jag på dillköttet och medan det kokade upp skalade jag potatis och morötter. Skummade köttet och lade i kryddorna + dillen. Sedan var det dags att gå till tvättstugan igen och flytta över till tumlaren. Jisses vad man hinner med!

Känner saknad idag och det beror på att det idag är 24 år sedan som Henrik log och vände om. Han har det säkert bra i Sommarlandet, men just denna dagen känns saknaden mer. Det gör inte ont längre och jag ältar heller inte detta. Det är årsdagarna och jularna som är jobbigast för det fattas någon vid bordet. Så funderar man ju på hur han skulle ha sett ut, vad  han hade jobbat med osv.

Jag är dock så tacksam över våra tjejer och även för Jonas, som jag är bonusmamma åt. Jag är glad att de finns här på jorden.

Ser ut att bli en lika fin dag som igår!

Klar i tvättstugan ca kl. 9. In till pappa med hans tvätt och så fyllde jag på medicindosetten. Pratade givetvis en stund med pappa.

När jag kom in och vår tvätt var inplockad, satte jag igång att pressa apelsiner! Inge och Fia kom upp samtidigt!! Frukost och färskpressad juice. Mums så gott.

Fia och jag åkte till Maxi för att inhandla flytande tvättmedel (Ariel 5 för 99:-). Jag glömde ju det i torsdags och så behövde även jag ha mjölk :)

Ringde Inge när vi åkte hem och så kom han ut. Till kyrkogården där vi tände detta ljuset:Vilken tur att jag hade gjort ett nytt hjärta till Henrik, som jag skrev ut på jobbet. För idag vägrade vår skrivare. Måste köpa ny färg. Så därför blev det inte Neta's hjärta runt Henrik.

Inge och jag bestämde att vi skulle ta en promenad från kyrkogården. Fia hade inget emot att ta bilen hem och även ta in kassarna. Hon tränar ju imorgon, så motion får hon.

Det blev en underbar promenad i solen.

In till pappa med hans varor (mjölk och bitsocker). Lovade att återkomma och ändra till ishockeyn klockan 16.

Fia och jag har suttit på framsidan och solat. Helt underbart är det med denna härliga sol!Fia njuter verkligen :))

Och vad fick ja se då?Jo, en liten gul krokus! Oh, så glad man blir!!


Nu händer det väl inte så mycket mer idag! Vi är alla spända på hur det ska gå för LHC uppe i Skellefteå idag. Jag hoppas att de vinner.

Snart ska vi äta dillkött, sås och potatis. Mums!!

Ja, denna helgen gick fort som vanligt, men underbart väder har vi haft!


Underbara sol

Igårkväll så kollade jag tredje perioden mellan LHC och Skellefteå (har ju inte nerver egentligen). Jag sade till Inge, att jag skulle stötta LHC så att de vinner. Och vann gjorde de!!! Gissa om vi skrek Inge och jag! Efter hockeyn kollade vi Big Brother. Ja, vill man se mycket nacket och livesex så rekommendera jag det programmet. Jag tittar väldigt sällan för jag tycker att programmet har gjort sitt.

Satte mig datorn och började rimma (hahahahaha). Inge lade sig. Jag ringde Fia! Hon och Amy satt i en taxi på väg hem till oss! Fia dök in på toan för hon mådde dåligt!! Och ändå så skulle hon ta det lugnt. Men Sofie (i Boxholm) hade bjudet på någon sprit med mintsmak! Det går inte!!!! Amy lade sig i Fias säng och Fia lade sig på soffan.

Jag somnade och sov till kl. 5!!!!!! Men hallå! Jag är ledig och behöver sova! Gick inte att somna om utan jag gick upp och läste Corren. Därefter datorn och webbradion. Det var Da Capo. Ett mycket bra program.

Fia var vaken emellanåt och mådde fortfarande dåligt.

Inge kom upp ca 8.45!!!!! Jag passade på att duscha och göra mig iordning.
Amy kom upp. Jag tog fram frukosten till henne. Ringde pappa och allt var bra.

Även Inge och jag åt frukost. Diskat och gjort iordning. Amy åkte till sitt och jag gick in till pappa med tidningen.

Fia började må bra, men bil ville hon inte köra. Skulle ju till tjejernas träning och bollarna skulle hämtas. Så jag erbjöd mig att skjutsa. Vi hämtade bollarna och så till Tornhagsskolan. Parkerade bilen och Fia gick till träningen och jag gick iväg på en långpromenad.

Jag gick Vretagatan ner till Grenadjärgatan. Det var ett mycket besvärligt parti, eftersom det inte var skottat på trottoarerna. Västra vägen bort till Östgötagatan och så Malmslättsvägen ända bort till Cupolen. Därifrån till Tornhagsskolan. Det tog 50 minuter! Det var underbart i solen även om det blåste på sina håll. Någon bilist tutade på mig och det var en gammal arbetskamrat (Leif).

När jag kom fram till Tornhagsskolan tog jag denna bild:Jag borde kanske ta reda på vem som gjort detta konstverk :))

Gick in och kollade lite på tjejernas fotbollsträning. Thomas har barnen denna helgen. Tyvärr så har hans sambo åkt till sina föräldrar med deras gemensamma son. Det är tredje gången som hon åker dit när Thomas har barnen. Jag undrar vad Tove och Casper tänker. De kanske tror att inte den nya gillar dem. De är ju barn för sjutton!!!

Fia och jag åkte hem och hämtade Inge. Iväg med travet och så var vi till Coop Extra.

När vi kom hem gjorde jag degen till piroger. Därefter stekte jag lök och färs med rivna morötter i. Gjorde sedan pirogerna. De blev så här:Gott att ha när man blir sugen :)

Därefter skalade jag potatis och morötter. Och så gjorde jag iordning färsen till biffar. Fixade även dem, så Inge bara hade att steka.

Satte mig sedan i soffan och läste lite i en bok.

Inge gick in till pappa och ändrade kanal åt honom.

Imorgon blir det en långpromenad igen och så ska jag nog sätta mig i solen och läsa klart min bok. Men först är det tvättstugan.

Jo, igår tog jag nedanstående bild på innergården på arbetet.I byggnaden till höger ligger vårt bibliotek och i byggnaden till vänster, plan 2, har jag mitt kontorsrum :)

Som sagt, det kom en himla massa snö igår. Men idag har solen gjort allt för att smälta bort den.


Jisses vad snö det kommit igen

Alldeles vitt var det när jag kom upp imorse. Hade säkert kommit nästan 1 dm! Inga vägar var plogade och vi var de första som åkte ut från vår matargata.

På jobbet fortsatte jag att låsa upp rapporter. Vad som sedan hänt, vill jag inte gå in på här!

Ringde pappa och jisses vad han lät uppåt idag! Det kunde ju inte bara bero på att han fått dörren lagad under diskbänken?!?! Men han lät kanonis :)))

Sedan var det biblioteket, där det väntade en hög på mig.

Och ute har det snöat. Det slutade först omkring kl. 13. Blaskigt då.

Jag gick ut ca 13.55 (inget dåligt samvete för 5 minuter tidigare). Precis som jag öppnade porten, åkte Fia och Marita!! Men  hallå!!! Ringde och frågade vad som stod på. Fia trodde att  hon skulle hinna till Pressbyrån och ladda på busskortet hahahahahaha... men de fick vända.

Hem med Marita och därefter åkte Fia och jag till apoteket, där jag hämtade  ut lite medicin både till mig och till pappa.

Sedan gick vi in till pappa. Han var på toppenhumör!!! Och skämtade om ditten och datten.

In och kollade på "Hem till gården".

Fia åkte till Boxholm ca kl. 17. Först buss och därefter pendeln. Hon skulle träffa två kompisar. Senare ska de in till stan.

Inge och jag ätit kassler, svampstuvning och potatismos. Gott var det :))

Var nyss in till pappa och satte in hockeykanalen. Han ringde till sin syster på min inrådan.

Nu är det skönt med ett par dagar ledigt, det lovar jag.


Mer snö på väg :(

Dagen har varit som vanligt och jag har gjort precis samma saker på jobbet som jag gjort en tid nu. Det har med andra producerats en hel del rapporter på mitt arbete. Vi började ju inte lägga ut ordentligt på webben förrän år 2001, men jisses vad det finns.

Ringde pappa och då var distriktssköterskan där. Hon hade faktiskt ringt mig innan och kollat om jag lagt om pappas sår, men det hade jag inte. Jag vet ju inte om hemtjänsten gör sådant. Så jag ringde pappa efter en kvart. Han hade fel jeans på sig och jag frågade om han inte fått de rentvättade. Då har det krympt massor! Men de borde väl inte krympa nu heller. Är de inte kvar på badrummet, frågade jag? Näe då! Jag tyckte det var konstigt för de var ju där igår och jag hade ju trott att hemtjänsten skulle ta på honom de nytvättade efter duschen idag. Istället hade de hittat ett par andra i garderoben och de är för små.

Arbetade till klockan 14, då Fia och Marita hämtade mig. Hem med Marita och Fia. Inge kom ut och vi åkte och handlade. Träffade familjen Ingvarsson. Så himla kul alltså. Nästa vecka ska vi byta telefonnummer. Varför gjorde vi inte det idag??? Ja, ja, vi var nog lite stressade.

Väl hemma, plockade jag in varorna. Fia åkte förresten till Maria ca 15.30 för hon skulle hjälpa henne med något.

In till pappa med hans varor och så bytte jag jeansen på honom. Det kändes genast mycket bekvämare för honom. In och käkade lite och så diskade jag. Därefter satte jag igång att damma och våttorka där så behövdes.

Inatt ska det komma mer snö och det kan bli mellan 5-15 cm. Fy för den lede, men det är väl bara att bita ihop och se glad ut.

Jo, läkaren ringde ju nu ikväll. Jag har inte diabetes men jag har det ändå. Detta var en liten varning som läkaren sade. Jag tog ju fastprov och så fick jag dricka sockerlösning förra torsdagen. Min kropps insulin fixar att ta hand om det så jag behöver i alla fall inte ta någon medicin. Ska dock få en tid till diabetessköterskan och det kan vara bra. Och som jag sade till läkaren; man rör ju på sig mindre vintertid och det  höll hon med om. Många får högre värden just vintertid.

Nej, nu ska jag spela lite spel på facebook innan det är dags att kolla på TV.


Idag känns det som mer snö är på väg

Upp som vanligt och så de vanliga morgonsysslorna. Tidningen kom så den blev läst samtidigt som jag åt frukosten. Väckte Inge kl. 5 med kaffe.

På jobbet vanlig tid. Och jag fortsatte att låsa upp rapporter och fixa till. Får även ladda ner en massa från nätet, då vi ej sparade pdf-filerna i arkivet. Men det går jätte bra att göra så också.

Vid fikat idag så var det en som gav blickar som kunde ha dödat. Hemskt att se och jag kände hur det kröp i ryggraden på mig. Denna gången var inte blickarna avsedda för mig, men fy alltså.....

Ringde pappa och allt var bra! Skönt. Jag blir lite orolig när han säger att han inte mår riktigt bra.

Ute var det soligt, men blåsigt.

Klockan 14 gick jag ut till Fia och Marita. Hem och jag gick in till pappa. Hans ena kökslucka under diskbänken hade lossnat för gångjärnet var helt slut. Pappa hade ringt felanmälan, men inte kommit fram. Det visade sig att han ringt störningsjouren. Jag ringde och de lovade komma på fredag. Tog ut soporna åt pappa. Träffade en granne på gården nedanför. Hon hade precis varit och avlivat sin hund och var jätte ledsen. Jag tröstade så gott jag kunde för jag vet hur jobbigt det är. Hennes hund blev 13 år och var verkligen en kär vän.

In till oss och frågade Inge om han skulle med på en promenad. Det skulle han!! Fia skulle åka till Maria på hennes arbete.

Vi gick en annan runda idag, men den tog också ca 40 minuter. Det var kallt i blåsten och det känns att mer snö är på väg! Fy attan. Men det är lika bra det kommer ner, för värmen kommer inte förrän all snö har fallit.

När vi kom in, stekte jag ägg och gjorde även iordning min lunchlåda till i morgon.

Därefter blev det "Hem till gården". Fia kom hem och hon och Inge kollade på skidåkningen från Stockholm.

Pappa ringde! Han ville se på 24Corren! Så jag fick gå in och hjälpa honom. Till slut så hittade jag kanalen och han blev nöjd. Ska gå in innan klockan 19 och sätta in hockeykanalen. Oh, vad jag  håller tummarna för att LHC vinner ikväll!Här blir det mycket vatten,  när isen har smält :)) Ser ut som ett träsk nästan!


Solig dag = det känns som vår

Lade mig efter klockan 22 och läste en stund. Somnade och så väcktes jag ca 23.45 av telefonen. Trodde det var hemtelefonen, men det Inges mobil! Innan jag kom fram, hade den som ringde upp, lagt på! Grrrrrrrrr... och så okänt nummer förstås. Naturligtvis var det dags att ladda Inges mobil också. Leta efter laddaren och var sladden skulle in, var inte lätt. Jag vägrar nämligen att tända lyset mitt i natten. Tog en stund innan jag somnade om! Sov till klockan ringde.

Upp och gjorde mig iordning. Frukost och till den blev det tidningsläsning. Därefter datorn en kortis. Väckte Inge med kaffet klockan 5. Sedan var det dags att åka till jobbet.

På jobbet fortsatte jag att låsa upp rapporter och snygga till bokmärkena. Det tar tid det här jobbet, men det ska ju göras. Tiden går så fort till dess att vi ska uppgradera internet. Allt ska vara klart till dess!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Därefter gick jag till biblioteket. Var en liten hög att registrera. Sedan tillbaka till mitt.

Det såg så himla skönt ut utanför fönstret. Solen lyste, himlen var klarblå och det blåste lite. Jag började längta efter en promenad.

Slutade klockan 14 och utanför stod Fia, Marita och så Tove!!! Jag blev så snopen när Tove var med. Hon skulle följa med Fia och kolla när hon lämnade blod. Men först hem. Jag bytte om och gick bort till pappa. Lovade att återkomma och fixa TV-kanalen lite senare.

Därefter gick jag ut på min promenad. Oh, så härligt!!! Tog lite bilder, som kommer här:En gångväg i skogen, där vattnet rinner från ena sidan till den andra. Och det är massor med vatten i skogen.Bilden talar för sig själv.Och så här snöfritt var det på ett ställe!

Medan det på ett annat ställe såg ut så här:Bredvid mig sitter Tove  och läser vad jag skriver. Hon var som jag skrev tidigare, med Fia till blodcentralen. Det tyckte hon var intressant.Snart 3 månader sedan ovanstående bild togs (julafton).


Min mamma skulle fyllt år idag

Idag skulle min goa mamma ha fyllt 88 år. Grattis lilla mamsen. Saknar dig massor, men jag är säker på att du har det bra tillsammans med ditt barnbarn, Henrik. Kan se er två skämta om det som du och jag skämtade om. 

Denna veckan är det Inge som skjutsar. Jag väckte honom när kaffet var klart. På jobbet fortsatte jag med att låsa upp rapporter.

Har tyvärr haft himla ont i mina fingerleder idag. Men, men... varför gnälla!

Mulet ute och lite blåst.

Men på eftermiddagen kom solen! Fia hämtade Marita och mig. Fia tog direkt Toyotan och åkte till Maria. Jag in till pappa. Allt bara bra!

Inge och jag åkte till kyrkogården där vi lade en ros vid mammas grav samt tog hem gravlyktan.

Stannade ute och pratade med ett par grannar när vi kom hem. Var jätte skönt i solen.

Näe, nu måste jag nog ta ett par Alvedon och försöka vila fingrarna. Ska gå in till pappa och fixa hockeykanalen åt  honom och så ska han få ett par stekta ägg :))Har planterat om några växter

Vaknade av en dröm inatt, så jag var tvungen att gå upp. Drömde att det stod 3 killar och försökte bryta upp en dörr till ett cykelförråd. Gick upp och kollade, men där fanns ingen. Skönt det. Hoppas att det inte var en sanndröm, så att de stod någon annanstans.

Somnade om och sov till ca kl.6. Gick upp och gjorde mig iordning. Därefter datorn en stund innan klockan blev 7. För klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. Fick en genialisk idé. Bokade av eftermiddagstiden och bokade istället tvättstuga 1 mellan 7 till 10. På det viset kunde jag köra 4 maskiner och ha två tumlare. Så nu kommer jag att boka så i fortsättningen när jag har stortvätt.

Gick in till pappa vid 8-tiden. Allt bra med  honom. Fyllde på medicinen och lovade återkomma om en stund. Nästa gång jag gick in till honom hade jag med hans skjorta, som jag hängde på tork.

In till oss och strax efter väckte jag Tove, som inte fick sova längre. Ut till tvättstugan och flyttade över i tumlaren. Sedan in och väckte Inge. Det var dags för frukost! Diskade och så ut igen. Då hade det hänt, som inte ska hända! Ena tvättmaskinen hade inte centrifugerat. Det går inte att trycka fram maskinen till endast centrifugering, så jag flyttade över lite till den andra maskinen och körde kortprogram.

Var ju ingen idé att stå och vänta, så jag gick in och började fixa med krukväxterna. Insåg att mina Saint Paulor såg bedrövliga ut. Hittade blomjord och så gjorde jag dem glada i ett nafs. Fick en himla massa nya, vilket känns bra.

Ut till tvättstugan och flyttade över handdukarna i tumlaren.

Tove har suttit vid min dator och hon har fått hjälp av Fia att ladda ner bilder från när hon var baby.

Klar med tvätten ca 11.20 och städat efter mig hade jag också gjort. Pappa var så tacksam för all hjälp.

Jo, när jag hade vattnat växterna i Fias rum och skulle ut därifrån, slog jag i lilltån i hennes korgmöbel. Aj, aj, aj... jag höll på att spy så ont gjorde de. Inge fixade lite kallt omslag, men jag har faktiskt skitont. Det pulserar i tån och runtom.

Fia och Tove åkte på innebandy. Jag satte igång att koka saft (igen). Alla älskar verkligen min svarta vinbärssaft och det är ju positivt. Har väl till 3 kok kvar. Men jag kanske skulle byta nästa gång och göra rabarbersaft??

Medan saften silades, passade jag på att ringa min faster. Men fy attan, idag var en sådan där jobbig dag igen. Allt negativt kommer ur henne och inte bara en gång utan hela tiden. Jag blir så trött. Använde headsetet så jag kunde ju jobba med saften (ja hon pratade så länge, att saften hade runnit igenom). Mätte upp och hällde därefter i sockret och satte på plattan. DÅ, men först då, kollade jag receptet igen. Och vad stod det där?!?! Jo, koka upp saften och sila väl. Häll därefter i sockret och rör om tills det löst sig. Men vad göra? Jag kunde ju inte få bort sockret. Silade lite lätt och hällde sedan upp. Det blev drygt 1 liter även idag.
Ja, jag hade avslutat samtalet innan jag hällde upp saften hahahahaha

Och saften blev supergod. YES!!

Nej, nu måste jag gå över till pappa och byta TV-kanal!

Så där så har jag hjälpt pappa då. Hemtjänsten kom när jag var där. Han skulle få sin medicin och så vanliga tillsynen.

Känner faktiskt av min lilltå när jag får på mig foppatofflorna.

Mulnar på ute så det blir kanske regn inatt. Fia ska iväg och hjälpa Maria med att hämta en möbel hos någon.

Nu ska jag faktiskt bara slappa och ta det lugnt.  Näe, inget vin ikväll! Det är ju söndag och ny arbetsvecka imorgon. Men bilden är mysig. Eller hur?


Varför????

Jaa, varför kan jag inte sova lediga morgnar??? Men det är klart, min kropp är ju inställd på ett visst klockslag och med tanke på att jag satt uppe och kollade på Big Brother igår kväll så sov jag ju till normal tid. Vaknade alltså kl. 5 och i vanliga fall, när jag lägger mig runt kl. 22 så sover jag till kl. 4.

Gick upp och på toan. Lade  mig igen, men det gick verkligen inte att hitta John Blund, så jag gick upp och läste tidningen. Mycket intressant att läsa. Sedan blev det datorn och på med webbradion. Det var Da Capo och inte helt fel att lyssna till.

När klockan var strax efter 7 kom Fia upp!!!! Jisses så snopen jag blev!! Hon var utsövd, men arg på att hon inte kunde sova lääänge :))) hehehehe jag känner igen mig.

Så började "Ring så spelar vi" och idag handlade det om Melodifestivalen. Christer Björkman var med fram till klockan 8. Tufft alltså!! Han kom i säng vid 2-tiden inatt! Ja, ja, han får väl semester nu och då får han ju sova....

Måste bara berätta detta: Här om dagen, när Inge skulle ta på sig sina svarta långbyxor (som han tyvärr hänger på handdukshållaren i badrummet) så sade han: Jaha, det märks att Tove sovit  här!! Vad då, svarade jag. Jo, hon har dragit upp gylfen, knäppt knappen och dragit åt bältet!!!!! hahahahahahahaha.. ungar är underbara!!!

Ringde pappa och allt var bra!

Fia tog fram frukosten och jag väckte Inge. Ja, jag hjälpte också till med frukosten.

Diskat och efter det så blev det en skön dusch. Fixade håret och gjorde mig iordning. När Fia gick till garaget, gick jag in till pappa med tidningen. Han ville ju ha pepparkakor. Jag kom då på, att jag kunde ta en promenad till vårt köpcentra och inhandla det. Oh, vad skönt det var i solen!!!  Sedan en promenad till fotbollshallen där Fia var. Hennes tjejer hade träningsmatch. När jag kom fram dit, så kom jag inte in för dörren var låst. Fick ingen kontakt med Maria, som var där och kollade,  men till slut fick jag kontakt med Fia. Men precis som hon svarade, kom det en liten tjej och öppnade åt mig och ett par till. Tyvärr så förlorade "Fias" tjejer med 0-13!!! Kan ju förstå varför!! För är man inte med på träningarna, så kan man inte heller lära sig att spela match och hitta sina lagkamrater. Blir lite irriterad på de föräldrar, som inte "tvingar" sina barn till träningarna, men låter dem vara med på matcher. Dålig moral!!!!

Åkte med Fia hem och då stannade jag först vid lekparken och pratade med lilla Kajsa och hennes pappa. Sedan, när Inge och Fia var på väg, gick jag in till pappa med hans pepparkakor.

Vi åkte med travet och tog ett varv därefter. När vi kom hem, kom Lasse och "nalle". Jag gick till pappa och satte in TV:n åt honom. Inge fixade fikat. Maria och barnen kom och de åt lite MCD-mat. Sedan fikade vi. När Maria, Lasse och barnen åkte för att spela bowling, gick jag in till pappa och bytte lakan + handdukar! Tog med mig hans tvättunna in till oss. Fia var ute med Nalle när jag kom in igen.

Skalade potatis och morötter. Inge stekte köttet till kalopsen. Fia kom hem med mycket smutsig Nalle. Jag fick torka honom. Vet ju precis hur och var man ska torka en "stor" hund. Det jag lärde mig när mamma och pappade hade hund, sitter liksom i ryggraden.

Mia och de övriga kom precis när 1: perioden var slut mellan Skellefteå och LHC. Det stod då 0-2. YES, tänkte vi alla. Maria, Fia och barnen åkte och handlade. Lasse stannade och kollade andra perioden. Då kvitterade Skellefteå  med hjälp av domarna (LÄRKING!!!!!). Så när Maria kom åter stod det 2-2.  Tove stannade hos oss, men Lasse och Nalle åkte efter Maria och Casper.

Matchen slutade 3-3 och det blev förlängning. Då passade vi på att äta kalops, potatis och rödbetor. Och så började 4:e perioden, som jag inte hann att se för Tove satt och åt. Men... men... LHC gjorde mål!!! De vann!!! Underbart säger jag!!! HEJA LHC!!! Se till att bli Svenska mästare i år!!!

Orkar snart inte skriva mer för det hänger sig hela tiden!!

Var nyss in till pappa för han tyckte inte att kanalen stämde som jag satt in åt honom. Jag rusade in och jag hade faktiskt satt in "rätt" kanal.


LHC vann igår

Sov till klockan ringde och undrade vad sjutton det var. Visserligen var jag vaken mitt i natten, men somnade om. Ute höll regnet på att upphöra, men det smattrade på fönsterblecket.

Började verkligen att frysa på på vägarna när vi åkte, men Stefan tog det lugnt. Full fart på jobbet. Jag satte på Mix Megapol för omväxlings skull.

När en kollega kom, fick jag höra att det varit jordbävning i Japan och följden av detta blev Tsunamin. Hade inte tid att kolla på nätet, men mina tankar gick direkt till Jonas! Var är  han? Är han i Japan, Kina eller är han hemma i Malaysia??? Jag hoppas på det sista.

Det behövs verkligen inga krig, för naturen ser till att skörda offer ändå. Vilken tragedi det är när det blir på det här viset!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Därefter gick jag till biblioteket och jag hade en stoooor hög att greppa. Klar till lunch (ups.. glömde sätta upp en timme på bibliotekskontot) och därefter fortsatte jag med mitt. Ja, jag får väl sätta upp en timme extra nästa vecka på rätt konto.

För övrigt då, så tyckte jag det var lite tjurigt på visst håll idag och jag förstår inte varför.

Solen har lyst, men det har blåst en isig vind. Stefan och Marita väntade på mig klockan 14. De skjutsade hem mig och sedan åkte de till vårt köpcentra.

In med väskan och sedan gick jag till pappa. Hjälpte honom med att dela maten, som idag var stekt fisk, potatis och stuvad spenat. Han blev så tacksam för hjälpen. Fixade även in Animal Planet.

När jag kom hem, kollade jag på "Hem till gården".

Fia kom hem från Maria. Hon hade hjälpt  henne att skruva isär sängen, som hon trodde att hon sålt. Men den som ringt, ångrade sig!!

Gjort sallad. Inge fixat schnitzel och jag friterade pommesen. Blev jätte gott.

Gick in till pappa efter att jag diskat och ändrade kanal. För nu ska han se på HV-AIK!

På tal om hockey, så vann ju LHC över Skellefteå igår (5-1)... heja, heja LHC!! Spela lika bra i fortsättningen, så....

Väntar på att läkaren ska ringa, men hon kanske väntar till måndag. Jag hoppas verkligen att mina prov var bra och att jag inte har diabetes. Men är det så, så är det väl bara att acceptera.

Ha nu en trevlig fredagskväll alla och mys!!!

Glukosbelastning

Hade satt klockan på väckning 6.30, men naturligtvis vaknade jag en timme tidigare. Blev nämligen fart på magen! Och det var ingen att lägga sig igen utan jag satte mig och läste tidningen. Såg ut att bli soligt. Datorn en stund. När klockan var 7.20 gjorde jag mig iordning och borstade tänderna. Ingen frukost som sagt. Iväg till Vårdcentralen ca 7.45. Tog lite tid vid anmälan pga. att jag var tvungen att få ett nytt kort (det där gula). Kom in på labbet ca 8.15. Blodprov i fingret och därefter fick jag dricka ca ½ liter sockerlösning. Blä så sött det var! Ut i väntrummet. Hade tagit med mig en bok, vilket jag var bra. En bra pocketbok dessutom. Så tiden gick fort. 

Förresten så ringde Maria när jag var på väg till bilen. Tove hade feber! De har studiedag idag och meningen var att båda barnen skulle med Fia till Simhallen. Fia kom in till mig på Vårdcentralen och hämtade pengar. Jag skulle ju lämnat det hemma, men glömde det.

Nästa stick i fingret blev ca 10.15. Jag fick inget veta om svaret. Läkaren ringer mig kanske imorgon. Hon får jätte ringa imorgon om allt var bra, men har jag diabetes, så kan hon vänta till måndag.

Fy sjutton vad det blåste kallt och ingen sol heller. Den lurades lite imorse.

In till pappa och allt var bra. Distriktssköterskan hade varit och kollat hans blodtryck. Jag träffade  ju henne i väntrummet och frågade om hon kunde ta ett sådant vid tillfälle! Och så gjorde hon det idag!! Det var bra i alla fall.

In och käkade frukost. Oh, vad gott det smakade. Därefter åkte Inge och jag till 3-affären och snackade upp uppdatering av mobilerna. Sedan till Maxi och handlade.

Hem och jag plockade in varorna. Därefter till pappa med hans varor. Pratade en stund med honom.

Satte igång med att koppla ihop mobilen med datorn. Gick bra en bit. Men så kom det att man skulle säkerhetskopiera innehållet på sin mobil. Dock inte kontaktboken, för det behöves inte dubletter. Samtidigt körde igång samma procedur på sin dator. Min blev uppgraderad, men alla mina kontakter försvann!!!! Och Inges dator hängde sig. Så den stängde vi ner.

Fia kom hem en stund. Hade varit bra i simhallen. Inge och jag åt middag. Sedan diskade jag och därefter åkte Inge och jag ner till 3-butiken i stan. Inge fick hjälp med uppgraderingen. På min telefon bytte han simkortet, men kontakterna är borta. Jag får lägga in dem manuellt! Fy sjutton vilket hästjobb! Gör det inte ikväll.

Jo, jag tog alltså flex efter vårdcentralen! Men imorgon blir det  jobb igen.


Sociala medier

Jisses, men jag sov till klockan ringde!!! Var vaken ca 23.30, men somnade om! Så det blev lite full fart när jag kom upp. Ja, ja, jag har tid på mig, men just onsdagsmorgnarna vill jag ha gott om tid på mig för då ska håret fixas.
När jag stängde av datorn imorse, var det uppdateringar. Kunde inte vänta utan skrev på en stor lapp: "UPPDATERINGAR". Då visste Fia varför skärmen inte var avstängd.

På jobbet var det full fart. Notatet som jag höll på redigera höll på att göra mig tossig. Inte roligt när det är uppdelat på två delar och del 2 ska ha rubriknumrering från 1. Mallen är ju inte gjord för detta. Till slut så lyckades jag nog få ordning på det. Och fick jag det inte, så får jag väl dela worddokumentet och länka ihop det i pdf-filen. Svårare än så är det inte.

Naturligtvis ringde jag till pappa imorse. Allt var bra med honom.

Klockan 13 började ett seminarium hos oss som handlade om "Sociala medier". Ja, nog har utvecklingen gått framåt och det har konsteterats att Facebook är ett stort Socialt media, med över 4 miljoner aktiva i Sverige. (Om jag fattade rätt.)

Seminariet höll på till ca 14.45. Fixade lite på datorn och så ringde jag hem om att jag ville bli hämtad. Naturligtvis var det uppdateringar även på jobbdatorn, men jag hann ju ändå.

Solen har lyst, men fy vad blåsigt det har varit.

Fia hämtade mig och vi fixade ett par ärenden i vårt köpcentra. Bland annat hämtade jag den nya rautern från 3. Vi byter nämligen internetleverantör inom kort.

In till pappa när jag kom hem. Ska snart gå in igen och byta TV-kanal åt honom.

Åt lite när jag kom in och sedan ringde jag 3. Fick en ny e-mailadress på direkten.

Såg sedan på "Hem till gården".

Fia har bakat "Kärleksmums". Mums så gott det ska bli :)) Får sno mig på att äta snart för jag ska vara ju fastande från kl. 22.

Tagit ledigt imorgon eftersom jag ska vara på vårdcentralen i minst 2 timmar. Ska göra glukosbelastning. Hoppas att blodsockernivån är normal.

Regnar ute!!!! Helt otroligt alltså.


Semle- och kvinnodagen

Ja, kan det bli bättre?!?! Både rätta dagen att äta semla på och så Internationella kvinnodagen!

Imorse var det på nollan och det blåste rätt så rejält. Lite småplock på jobbet innan jag fortsatte öppna rapporter.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Gick därefter till biblioteket och det var en stor hög idag. Tog nästan en timme.

Fick sedan en ny rapport för redigering. Härligt att det rör på sig, det måste jag säga!

Blåsten avtog och himlen var klarblå med en sol som lyste så underbart. Man blir bara så glad. Precis när jag skulle gå hem, ringde Fia.

Stefan och Marita stod utanför och väntade på mig. Hem och när vi kom till trapphuset, kom Tove och Fia. Fia hade hämtat Tove efter sin träning. Marita skulle förresten iväg och fixa sitt hår.

Jag gick in till  pappa och kollade om han behövde mjölk och det behövde han! Sedan åkte Fia, Tove och jag till affären och fixade det + att vi köpte semlor.

När vi kom hem, fick jag med mig Inge ut på en promenad. Vi gick "min" runda, som tar ca 40 minuter. Ljuvligt var det. Men man får se upp på vissa ställen, så man inte halkar. Nej, jag menar ju se ner :))

Så här såg det ut på ett ställe idag:Isen börjar smälta som synes!Det är Inge som går där framme. Som synes så är det isigt på gångbanan.Det blir nog snyggt när all snön har smält och det är plusgrader även nattetid. Vi får en himla massa små badsjöar i vår skog! Härligt för alla ungar att gå dit och bli blöta :))

Duschade när vi kom hem och därefter blev det semleätande. Jag äter ju som  hetvägg, för det är godast!

Tove och Fia åkte iväg och kollade på Casper när han hade innebandyträning.

Jag varit in till pappa och pratat en stund.

Nu inväntar jag ett par TV-program innan det är dags att krama kudden!


Blåsigt idag igen

Var uppe redan 3.55 för jag kunde inte sova! Gjorde mig iordning och åt min frukost. Läste tidningen när den kom och så hann jag även med datorn en kortis. Den här veckan är det Stefan som skjutsar och hämtar.

Fortsatte där jag slutade i fredags med att låsa upp rapporter. Har även haft lite annat småplock.

Ringde pappa efter fikat och det var bra med  honom. SKÖNT!!! Ringde även hemtjänsten och kollade om han kanske ska ha larmet runt halsen. Men det är inte superbra heller.

Fia ringde och ville att jag skulle följa med henne och uträtta ett ärende. Så hon ringde på hos Stefan coh sade att jag inte åkte med dem hem :) Men jag ringde även till Marita.

Fia varit och skaffat gymkort, men eftersom hennes bankkort har avmagnitiserats, så var jag med om det var så att det inte räckte med att de skrev upp siffrorna på hennes kort. Det räckte, så jag behövde inte låna henne pengar till dess hon får kortet.

In till pappa när vi kom hem. Bytte plåster på såren på armen. Käkade lite när jag kom in till oss. Har fyllt i inkomstanmälan till pappa och så gick jag tillbaka till honom för underskrift.

Har sett på Hem till gården på datorn, men de har bara fått in första delen. Blir lite irriterad.

Ska in till pappa och byta kanal åt honom innan hockeyn börjar.

Tänk vad vädret skiftar! Igår var det soligt och vndstilla, idag mulet och blåsigt. En bitande kall vind.


En föraning om att våren är på väg

Gick upp 6.10 imorse och gjorde mig iordning. Då var det -6,8 grader ute. Klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. In och åt frukost. Därefter satte jag mig vid datorn och surfade lite. Ut till tvättstugan igen ca 7.45. Tog in det som inte skulle tumlas. Då ringde min faster!! Hon sade att hon kunde ta en taxi till mig, men jag sade NEJ!

Jag ska snart åka till dig! Och det gjorde jag. Fixade att köra in på gården och vända bilen. Upp till min faster och så hjälpte jag henne med påsen med tvätt. När vi kom hem, fick hon själv plocka in tvätten i maskinen. Därefter gick vi in till pappa. Jag lämnade dem för jag tyckte att det var bra om de fick prata med varandra i lugn och ro. När jag kom in, så hade ingen kommit upp ännu. Men snart kom Inge o ch strax efter Fia. Jag gick tillbaka till pappa när det var dags att flytta över tvätten i tumlaren. Nymodigheter, som min faster sade (93 år i maj). Men ändå så ville hon att vi skulle torka tvätten där. Vi gick sedan till oss så att hon fick hälsa på Inge och Fia. Fia hade hon för all del hälsat på innan, för hon gick in till pappa tidigare. Visade min faster lite foton på datorn. Så var det dags att gå ut och ta hand om den torra tvätten.

Städade efter oss och så gick vi till bilen. Styrde så kosan mot ICA Maxi. Min faster ville gå för sig själv för hon blev stressad av att jag gick bredvid. Så jag plockade de varor som jag skulle ha, betalade och gick ut till bilen med det. Sedan tillbaka in. Efter en god stund fick min faster syn på mig och bad om min hjälp! Hon hittade inte allt. Så när hon var klar och hade betalat, bjöd hon mig på kaffe och semla. Himla gott!!

Skjutsade sedan hem henne och hjälpte henne upp med kassarna. Stannade en liten stund. Passade på att tanka på hemvägen. De hade sänkt dieselpriset (14.04 på morgonen och nu 13.79). Jag som tänkte tanka imorse, men gjorde inte det! Dyrt är det så det förslår, men....

In till pappa när jag kom hem. Han satt och kollade på skidor!!! Härligt alltså! In till oss. Fia var på väg. Hon skulle följa med Maria och Tove på smyckesparty. Kul grej :))

Jag frågade Inge om han skulle med ut på en promenad, men det var ju SKIDOR på TV:n. Oki sade jag! Då går jag själv för ut nu det ska jag! Solen lyser och det blåser knappt något.

Rydsskogen har så många vägar att gå, men jag har fastnat för ett par som tar mellan 40 och 50 minuter att gå.Så här såg det ut på ett ställe i skogen den 9 februari 2011! Då trodde vi våren på väg!Idag, på ett annat ställe i skogen, var det tjock is igen. Var är våren? Var lugn!! Vi väntar ju på den och en försmak fick jag när jag kom hem och kollade på tomten på framsidan:Vitsippor bland snön! De har säkert funnits där länge, men jag  har inte tänkt på att titta. Såg också att krokusbladen sticker upp. Så.... snart är våren här!!!

Till middag idag blev det spagetti och köttfärssås. När jag diskade så fick jag diskmedel i ögat. Det var inte skönt, det kan jag lova!

Har varit in till pappa och satt in en fotbollskanal. Ska in och ändra till en annan match kl. 19.

Pappa ringde strax före klockan 20. Han hade ramlat och ville ha hjälp att komma upp. Inge och jag gick in direkt. Han vet inte om han blev yr eller varför han hade ramlat. Han hade slagit i huvudet i elementet. Vi undersökte honom, men såg inga synliga skador. Han fick stå upp så vi såg att det gick bra. Inge gick hem och jag stannade kvar så pappa fick äta. Det klarade han och så såg jag till att han satte sig till rätta i fåtöljen vid TV:n. Jag gick in och hann väl vara inne i 10 minuter, så ringde han igen. Jag blev livrädd och tänkte: INTE EN GÅNG TILL! Men lampan som han har vid TV:n stod inte som den skulle. Pappa ville ha hjälp med att nå kontakten. Så jag gick in en gång till. Upptäckte då att han slagit i högra armen. Plåstrade om det och pappa tackade så mycket för min hjälp!

Har ringt Hemtjänsten och berättat vad som hänt.


Sol – Yes, Blåst – bläh

Gick upp strax efter klockan 6 imorse, för då var jag utsövd. Läste tidningen och sedan blev det datorn. På med radion och Lisa Syrén. Hon är för skön att lyssna till.

Kom på att jag missat något mycket grovt. Min brevvän sedan 48 år, fyllde 60 år i februari och jag missade det totalt. Hon bor i England, så det är min engelska brevvän. Ska skicka ett kort imorgon och be om ursäkt. Men å andra sidan, så har hon själv helt upphört med långa brev. Vi skickar i princip bara grattiskort och julkort, vilket jag tycker är trist.

Ringde pappa ca 9.20 och allt var bra. Därefter åt vi frukost och hör och häpna, men alla vara uppe!!! Efter frukost och disk satte jag igång att tona mitt hår. Fia åkte och tränade tjejerna i fotboll, men innan var Inge med ut och fyllde på olja i Toyotan.

Duschade och gjorde mig iordning. Hur håret blev? Njae, hade ju önskat att det blivit lite mer mörkbrunt, men nu blev det lite mer åt rött. Skitsamma, de gråa fälten kom bort och det var ju det jag ville.

Solen har lyst, men fy attan vad det har blåst!!! Det var bitande.

Fia kom hem från träningen och Tove var med. Vi åkte sedan med travet och så skjutsade vi hem Tove till Thomas. Fia och jag åkte till Tinnerö, men när vi kom dit, gömde sig solen bakom några moln. Så vi åkte hemåt. Maria ringde och hon ville så gärna följa med oss och tvätta sin bil. Ringde Inge och kollade om Fia och jag kunde åka med Toyotan och han komma efter. Det var helt okej. Så Fia och jag åkte hem och bytte om. Lade in tvättsvampar och avfettning i bilen och så åkte vi till mitt arbete. Maria stod och väntade på oss. Det var en kille som  höll på att tvätta, så vi fick vänta lite. Jag gick in efter nyckeln och träffade då Svante, så om är fastighetsansvarig. Han undrade om jag visste vem det var som tvättade. Det gjorde jag inte, men jag trodde.. och det var nog rätt.

Hjälpte Fia att tvätta Toyoton. Maria sprutade ner mig med högtryckstvätten :)))

Inge ringde och jag sprang och öppnade grindarna åt honom. Tjejerna blev klara och så öppnade jag grindarna åt dem. Inge och jag hjälptes åt att tvätta vår bil. Jisses alltså! NU BLEV DEN VIT IGEN !!!!!!

Lämnade tillbaka nyckel och så åkte vi  en sväng, så att vattnet torkade. Men var det så lyckat? För när vi kom hem, var ju bilen åter igen lite skitig. Jäkla snösmältning!!! Näe, skoja bara! Det är ju skönt att vi har snösmältning, men shit att bilarna blir skitiga.

Min faster ringde innan klockan 12 och idag var hon bara.... just det lite tjatig. Och jag får ta emot så mycket skit.. Men det är bara att bita ihop. Förbannar dock att jag inte har lika bra minne som hon har. Hon har säkert en dator i sin hjärna.....

Varit in och hjälpt pappa med TV:n.  Ska väl in igen efter att  hockeyn är slut.

Nej, nu ska jag slappa lite med några spel. I ishockeyn mellan Skellefteå och LHC står det just nu 2-2...

Förresten så det blev inte 7 rätt på travet, men det blev 5 rätt! Bra gjort av min man!!!! Hade det blivit 7 rätt, så hade jag varit iväg och handlat nu hahahahahaha


Underbara fredag

Minusgrader även denna morgon och det blåste lite. Det var även lite dimma. Ja, ja, man kan ju inte få allt :))

Full fart på jobbet. Har verkligen haft många bollar i luften och det älskar jag!

Ringde pappa och han hade ännu inte någon fungerande TV. Stackarn!! Jag sade att vi skulle avvakta till dess jag kom hem. Var det ingen bild då, så skulle jag ringa igen.

Var till biblioteket och där fanns en hel del. Är nog lagom att gå dit 2 dagar i veckan.

Hade med mig en skaldjurspaj till lunchen. Oh, vad det är gott! Solen visade sig lite, lite.

Fick ut en rapport för webben och så har jag fortsatt med att låsa upp.

Arbetade till klockan 14. Fia hade hämtat Marita och det väntade på mig. Hem och jag gick in till pappa. Han hade TV:n igång och var så glad. En kille hade varit in och hjälpt honom med boxern när felet var avhjälpt. Det tackar vi för. Igårkväll, när pappa fick sitta i köket och lyssna på Sportradion, hade han skrivit så här: "Det blir nog ingen TV idag och det är bara att vänta att det blir bra imorgon". Stackars pappa, han saknade verkligen TV:n igår. Försökte ju få med honom in till oss, men han ville inte det.  

När slalomåkningen var slut, åkte jag och Fia och kvittrerade ut nya garagenycklar (vårt och pappas). Sedan ett varv på stan och så handlade vi lite på Coop Extra. Blåsten ökade verkligen medan vi var iväg.

In till pappa och fixade tennis-kanalen åt  honom.

Har sedan tagit det lugnt och gjort sallad till maten. Fia och jag kollade på "Sveriges värsta bilförare". Det är sjukt hur de kör bil.

Näe, nu ska jag spela lite på facebook och bara "vara".


Segt som kola

Sov till klockan ringde imorse! Jippie!!!! Ute var det -5,2 grader och sedan märkte jag att det blåste. Hua....

Inge skjutsade oss även denna morgon. Full fart på jobbet. Anette kom tillbaka, så jag behövde inte öppna växeln/receptionen idag.

Ringde pappa och allt var bra. Inge ringde lite senare. Pappas TV fungerade inte. Det snöade!!! Ingen bild på den lilla TV:n heller. Tydligen så hade Inge pratat med grannen ovanför och han hade samma problem. Hade felanmält detta.

Fick tillbaka en rapport som jag gjorde klar för webben och tryck. Även en annan rapport, men den fick vi lite roligt åt. Ja, vi undrar du, men det var en dokumentalist på vårt bibliotek, som ämnesområdesklassificerade den. Han så ett hemskt fel, som varken jag eller två andra sett. Det stod: NN har bedragit med värdefulla synpunkter!! Jisses säger jag!! Vilken tur att han såg det. Jag hann stoppa tryckningen och rätta till. Det skulle ju stå: NN har bidragit med....

Sådant här gör mig lite stressad samtidigt som jag kan skratta åt det efteråt.

Fia tutade när hon passerade utanför. Hade hämtat Marita då. Jag kom ut strax efter kl. 14. Fia var bara in och hämtade ett paket. Sedan skjutsade vi hem Marita. Därefter åkte Fia och jag till ICA Maxi och handlade. Inge var hemma och såg på skidor.

Inköpen gick kanoners. Träffade familjen Ingmarsson och vi pratade en stund.

När vi kom hem och hade lastat ur kassarna, körde jag tillbaka till bilen och in i garaget. In till pappa med hans varor. TV:n fungerade inte. Jag ringde och de felsökte. Ett nätfel har de kommit fram till. Men pappa missar hockeyn ikväll! Lite synd tycker jag. Han kunde ju komma in hit, men han ville inte. De kommer ju från hemtjänsten mellan 20.30 och 21.30, så han ville hålla sig hemma. Ska lyssna på radion istället.

Vi åt lite. Sedan dammade jag och våttorkade där så  behövdes. Fia åkte och hämtade Casper. De två skulle på ishockeyn ikväll igen. Casper älskar verkligen hockey live :)

Var, som du säkert förstår, nyss inne hos pappa och det fungerar ännu inte.

Här segar internet. Segare än kola!

Och jag är supertrött ikväll. Känner även av astman, vilket jag inte gjort på länge. Fia klagade på att hon hade det jobbigt också.

Härligt att solen kom fram idag

Fortfarande är det kallt om nätterna, ja inte massor med minusgrader, men ca -3,5 är det och håller det på så här, tar det tid för snön att smälta. Men å andra sidan så vill ju förstå-sig-påarna ha det så, för det lär vara bra :))

Fullt upp jobbet. Öppnade växeln/receptionen klockan 8.

Fortsatte sedan med mitt. Ringde pappa och allt var bra.

Bytte även av i växeln på lunchen.

Fia ringde. Hon skulle hem till en kompis och sova där. Så vi träffas inte förrän imorgon.

Solen kom efter lunch och den var efterlängtad. Jisses vad den tog på snön på gatan utanför. Men så nu ikväll är det kallt igen (-3,5).

Inge hämtade mig och Marita. Han dök direkt in till TV:n för det var ju skidor. Jag gick in till pappa och pratade en stund. Ska snart gå dit igen och ändra TV-kanal.
Har stekt ägg, så pappa ska få ett par stycken. Det uppskattar han säkert.

Så har jag några TV-program ikväll innan det är dags att krama kudden.

Fia ringde till Inge förut. Hon undrade om han kunde hämta henne vid Resecentrum. Tyvärr så har ju kompisen katt (-er) och Fia kände av allergin. Hon vågade inte utsätta sig för att bli riktigt dåligt utan valde att åka hem. Det är nackdelen när man har allergi att man inte kan umgås med alla sina vänner.

Jisses vad fort tiden gick nu då

Imorse sov jag till klockan ringde. Okej då, jag var vaken klockan 3 och höll på att gå i taket. Men som sagt; jag somnade om. Imorgon bitti vill jag gärna vakna innan klockan ringer, för håret ska fixas.

Ute var det -3,4 grader. Fattar inte att kylan håller i sig.

Full fart på jobbet, vilket är skönt! Ringde Maria och varnade henne för halt väglag. Var ju underkylt regn. Gillar inte det.

Ringde pappa och bad hon ringa sin syster. Det lovade han att göra. När jag var på biblioteket, ringde Inge och bad mig ringa pappa. Det gjorde jag och han berättade att det var upptaget hos hans syster. Men försök igen, så kanske det går. Efter biblioteket, ringde jag pappa igen. Han hade inte fått något svar och var nog lite orolig. Så jag ringde min faster och efter många signaler svarade hon. Jag berättade att pappa ringt och hon vill inte ringa pappa för hon är rädd att han ska ramla. Så jag ringde pappa och sade att han kunde ringa henne efter klockan 12. Inte lätt att bli gammal. Pappa snart 90 och hans syster snart 93 år.

Kyligt på kontorsrummet, så jag hade en sjal över axlarna även idag.

Öppnade ju växeln/receptionen imorse och ska så göra även imorgon.

Arbetade till kl. 14, då Fia och Marita stod och väntade på mig. Hem med Marita. Fia och jag åkte sedan och köpte mjölk.

In till pappa när vi kom hem. Allt bra och jag lovade att komma tillbaka och sätta in ishockey-kanalen.

Fia åkte till stan med bussen. Hon skulle träffa en kompis och sedan hämta Casper. Fia och Casper är på ishockey nu (LHC-Djurgården).

Jag har duschat och tagit hand om min kropp med smörja :)) Jobbigt att tänka på smörjan, men skönt när man är klar.

Sedan ringde jag min faster. Jisses alltså vi pratade nästan en timme!!!! På söndag ska jag hämta henne så hon får tvätta här. Äntligen gick hon med på det! Sedan ska vi till Maxi och handla.

Kollade därefter på "Hem till gården". Och nu har jag varit in till pappa och satt in hockey-kanalen åt honom. Han var så tacksam. En härlig kommentar när jag skulle gå: "Tack snälla du för att du ringde till.... mm.. Ingegerd menar du? Ja, just det! Du förresten, är jag pappa till henne eller. Hahahaha näe hon är din storasyster. Ja, så var det ju".. Gissa om smålog för mig själv efteråt.

Just nu är det -2,4 grader ute! Attans....


RSS 2.0