Blev en lyckad dag/kväll igår

Blev ingen blogg igår, för det blev sent i säng eller ska vi säga tidigt (kl. 2). Igår bytte jag lakan i sängarna och även hos pappa.

Fia och jag åkte iväg med travet. Skulle även till apoteket, men det var stängt. Okej, då blev det varvet på stan och så sade jag att vi kunde lika gärna åka till ICA supermarket på nya vägen. Det finns ett apotek bredvid. Men det var också stängt! Jaha, då kan vi lika gärna åka till Ekholmen och hoppas på att det apoteket är öppet. Det var det. Sedan in på ICA Signalen där vi köpte frukt och lite annat.

Hem och in till pappa med hans varor. Fia hittade ju tubklämma och den blev pappa glad åt. Han vill  få ut allt ur tuberna och har bett mig leta.

När vi kom in, skrapade jag potatisen. Fia mixade en halv melon, en apelsin och rörde i lite florsocker. Detta skulle vi ha till glassen på kvällen. Så gjorde hon en salladsdressing. Inge hade gjort grytan medan vi var iväg. Ja, gryta mitt i sommaren!! Men när vi handlade i torsdags, hade jag kollat vädret. Och det skulle inte bli något grillväder. Men det blev ju kanonfint. Okej, det kom några stänk på kvällen, men det försvann.

Pia kom vid 16-tiden. Hon cyklade till oss. Jag fick en  underbar bukett röda gladiolus. Älskar denna blomma. Så hade hon med en flaska rött. Vi satte oss i köket och pratade medan potatisen kokade upp.

Maten smakade underbart. Vi gick sedan ut och satte oss. Inge fixade kaffet och till det åt vi glass och Fias goda fruktsås till. Mums så gott!!!

Vi gick sedan in och visade Pia lite tips på datorn. Därefter vardagsrummet och så lyssnade vi på musik. Vi pratade mycket om Conny denna kväll och det kändes skönt. Jag kunde faktiskt känna att han fanns med oss.

Cirka klockan 01.35 skjutsade Fia och jag hem Pia. Ja, jag körde inte utan det gjorde Fia. Pias cykel står kvar hos oss. Inte låter man en ensam kvinna cykla hem själv mitt i natten.

Jag slocknade direkt när vi kom hem och sov till kl. 6. Var på väg att somna om, då jag insåg att det inte var någon idé utan gick upp (6.30). Var i tvättstugan kl. 7 och körde igång.

Att en del inte har lärt sig att städa efter sig i tvättstugan. Inte sopat bort i tumlaren eller städat golven i tvätt- och torkrum.

Fia åkte iväg och badade med kompisen Sofia B. Jag har varit ute och gått en promenad med pappa. Så underbart idag. Har sedan suttit i solen drygt en halvtimme. Klarade inte mer för svetten rann om mig. Satte mig i skuggan och läste i stället.

Vad Inge gör/gjort? Kära vänner, det är motorsport på TV:n. Just nu Formel I. Tur att han har sitt intresse.

Jag ska laga middagen snart. Det blir curryköttfärsrätten med ris till. Klockan är just nu 15.28. Maten blev god och vi satt ute och åt. Vädret har ju varit toppen som sagt.

Mia och Casper kom hit och hämtade Toves cykel. Mia promenerade och Casper åkte inlines. Casper hade tagit hål i högra örat idag :) När de skulle hem, åkte Mia på inlinsen och Casper cyklade på Toves cykel.

Pratat med Stefan och Marita. De har haft det bra i Stockholm.

Sedan pratade jag med Lisa och hennes Stefan. Vi ska skifta p-platser en tid framöver.

Gick för en stund sedan in till pappa och jag kom som på beställning. Han fick inte på sig västen!! Hade lagt ut den på bordet och begrep inte hur han skulle göra. Ja, jag säger då det. Han blev så glad för att jag kom.

Nej, nu slutar jag för idag och önskar er alla en trevlig kväll!
Kram GunillaFyra veckor sedan

Undrade så när Fia skulle åka från skärgården igårkväll! Inge och jag satte oss för att kolla en film (som låg på biblioteket). Klockan 21.35 fick jag ett sms från Fia om att de åkte då! Så sent svarade jag! Kör försiktigt och se upp för alla "vilda" djur! Det var ju bara att coola ner sig och kolla filmen, som var riktigt bra. Fia kom ca 23.15. Det var ju inte i Loftahammar som de var, men väl i Helgenäs, som också ligger vid kusten.
Pratade lite och sedan var det natti, natti.

Jag sov mina 6 timmar, men jag drog mig nästan en timme. Läste sedan morgontidningen och så datorn. Men så gjorde jag mig iordning för jag tycker det är skönt att vara klar.

Ringde pappa vid 9-tiden och allt var bra. Fia kom upp och hon läste tidningen. Sedan ringde Mia. Hon skulle komma och hämta min cykel. Under tiden plockade jag fram frukosten och Inge kom upp. När Mia kom, så ösregnade det. Men Fia och jag gick ut ändå. Då står Mia vid baksidan och vill in. Vi tar det när regnet slutat. Jaha, sade jag, då får vi stå här hela dagen för det här kommer att hålla på (enligt SMHI:s prognos). Men det slutade, så vi gick ut och tog fram min cykel från förrådet. Men då började det igen. Skit i det sade jag! Nu ska cykeln in i bilen och så hämtade jag ett snöre som jag knöt fast. Mia skulle nämligen ha min cykel ikväll, då det är fest.

Diskat och bäddat. Gick sedan till pappa med tidningen och pratade en stund. Därefter satte jag igång att damma. Hade en golvlampa i sängkammaren, som egentligen ska stå i vardagsrummet. Men den får alltid flytta in i sängkammaren när julen kommer. Och i år har den blivit kvar. Nu visade det sig att den gått sönder. Jag fick själva lampstaget i handen och foten stod kvar. Den innehöll en himla massa småsten!!! Givetvis kom det ut på golvet, så jag bad Inge dammsuga noga där. Ja, för han dammsuger vartefter som jag är klar med dammandet. Vi lyfte även på sofforna i vardagsrummet och dammsög under. Shit, vad damm!!! Jag avslutade med att torka golven och Inge satte korsdrag. Det är så himla fuktigt så det tar tid för golven att bli torra. Under tiden  så satte jag mig vid datorn. Fia duschade under tiden.

Jag tvättade av mig ordentligt för duschar gör jag imorgon. Har ju så lätt för att svettas och det går inte att duscha varje dag. Det mår inte huden bra av.

Fia och jag åkte sedan till stan. Parkerade på Åhlenstaket. Men, jädrans gubbe som låg först (en bil emellan oss). Han åkte så sakta att jag fick motorstopp precis på branten. Vad jag sade då? Njae, det vill jag inte skriva här, men det var mycket grova ord som hoppade ur min mun. Få motorstopp när det är 90 graders höjd, det är ingen hit det.
Vi letade sedan flaskor och hittade på Lagerhaus. Köpte även nya värmeljus. Vintern kommer ju även i år och då är det gott att ha.

Var till Vårdcentralen på hemvägen och kollade hur det var med beställningen av blöjor till pappa. De visste inget. Sedan var vi till Hemköp och handlade lite. Träffade Stefan och Marita utanför Hemköp.  In till pappa med hans bullar och kex när vi kom hem.

Jag hällde upp dels klarbärsssaft, dels svarta vinbärssaft i de två flaskor som jag köpte. Gick sedan till Marta med dessa. Hon kommer ju både nu och då med nybakade thekakor och annat bröd. Äntligen kunde jag ge något tillbaka. Inte bara en blomma :)

Ikväll har vi ätit kassler i svampsås och stekt potatis till. Hade även lite kantaraller. Vi satt ute och åt. Tänk, men det blev bara 2 skurar på morgonen. Och SMHI som lovat regn hela dagen. TACK för att ni har fel!!!! Men nästa vecka måste det bara vara rätt prognos!!!

Var in till pappa och fixade TV-kanalen åt honom. 

Och nyss åkte Fia iväg för att sammanstråla med Mia. De skulle hem till någon kompis till Mia och sedan ner på Stora Torget. Fia hade ingen lust, men kände sig tvingad (som hon uttryckte sig). Det är väl oftast då som det blir jätte roligt. Och hon behöver komma ut.
Ovanstående foto tog jag när vi var till Lindö i Norrköping igår. Det är över Bråviken och jag tror att den plats som solen lyser på är Braviken.


En av våra fina solrosor. Denna har 3 blommor och jag fick dem av Tove och Gunnar (våra grannar). Den andra har vissnat ner, vilket känns trist.Denna gröna fjäril, som är en nattfjäril, har suttit på porten där pappa bor  hela dagen. Jag kunde inte låta bli att fota den nyss.

Jo, idag är det fyra veckor sedan som jag gick på semester. Även Marita började sin semester och vi satt hos dem på kvällen och hade trevligt. Nu har vi båda två en vecka kvar och det känns både och måste jag säga. Skönt att  ha ett jobb att gå till och dessutom som man trivs med, men det är  himla skönt att vara  hemma också. Dock så kommer ju pensionen om några år :) Hoppas bara att man får vara frisk och ha hälsan i behåll.


Torsdag

Precis som jag sade till Stefan och Marita igårkväll så räcker det med 6 timmars sömn för mig. Somnade vid midnatt och sov till omkring klockan 6. Gick upp ca 6.45 och läste tidningen.

Ringde pappa ca 9.10 och allt var bra. Väckte Inge 09.40 för då var jag hungrig. Dukade fram frukosten och fixade det som skulle fixas.

Bäddat och diskat. In till pappa med Corren. Därefter åkte Inge och jag till Maxi för veckohandling. När vi kom hem, blev det en fika. Sedan in till pappa med hans varor.

Inge och jag åt potatissallad och rostbiff. Sedan blev vi båda  två supertrötta!! Jag nickade till en stund på altan och Inge lade sig på soffan i vardagsrummet. Dröjde inte förrän han drog timmerstockar.

Vädret har varit lite växlande; stundtals mycket moln och stundtals klarblå himmel och sol!!! Men så har det också varit lite tryckande.

Klockan 17 tog vi en sväng till Norrköping. Körde runt där och så hem igen. 

Pratat med Bibbi och hennes mamma.

Mia ringde och allt var bra. Har dock inte hört ett ljud från Fia, men räknar med att hon kommer hem ikväll!Blev den sådan där bra dag

Sov till ca 5.45 och gick upp efter ca 1 timme. Det var, helt otroligt, +17 grader ute. Dagen såg alltså ut att bli toppen. Läste tidningen och så datorn. Inge sov ut och vaknade omkring 8.40. Fika då och sedan frukost. Men innan frukosten ringde jag pappa. Allt bra med honom.

Så åt vi och så disk + bädda. Jag tog tidningen med mig och gick till pappa. Inväntade Inge hos pappa. När han kom, satte vi igång att klippa pappas spireahäck. Men det tog inte lång stund förrän maskinen slutade att fungera. Inge tog med sig den och gick hem för att kolla kontakten. Då passade jag på att rensa rabatten hos pappa. Satans rävrumpor, som växer så det knakar. Inge lyckades fixa kontakten och vi fortsatte klippa häcken. Krattade ihop allt och lade upp det i skogen. Pappa var så himla nöjd med vårt jobb.

Hem till oss och tog en fika. Fick ett sms av Lena I. Hon skrev att de var i Berg och undrade om vi skulle komma. Vi bestämde oss för att åka dit. In till pappa med mat, som jag hade gjort iordning åt honom. Sedan till Berg. Jisses, men det var kö till parkeringsautomaterna. Fick en biljett och vi gick till Lena och Tommy. Pratade om ditten och datten och kollade båtar som slussade. Dagen var fantastisk. Lena och jag gick till en Thai-vagn och köpte vårrullar. Oh, så gott det var. Vi var kvar till klockan nästan var 16. Inge och jag åkte in på Hemköp och handlade lite.

Jag gick in till pappa när vi kom  hem. Sedan blev det kaffe och bulle på altan. Pratade lite med Stefan och Marita.

Smörstekte sedan svampen och gjorde var sin svampsmörgås. Oh, så gott det var. Fia ringde och allt var bra. Hon kommer hem imorgon. Har även pratat med Maria. Allt bra!

Frågade Inge om vi inte skulle ta ett glas vin. Det var ju trots allt lill-lördag. Men han tog lite ouzo och jag vin. Så sade vi till Stefan och Marita att komma över till oss. Det har varit en helt fantastisk kväll. Tände lite ljus och det blev bara så där mysigt. Och tänk: JAG HAR VARIT VAKEN!!!! Vi satt ute till klockan var nästan 23.30.

Ja, det blev verkligen en sådan där bra dag eller som barnen skulle säga: En braig dag!En biltur i Östergötland

Oh, nej!!! Jag vaknade alldeles på tok för tidigt. Redan omkring 4.45 var jag uppe. Försökte dock att somna om, men det blev nog bara lite slummer. Gick upp vid 7-tiden och läste tidningen. Sedan datorn. Fia sov till strax innan 9 och Inge strax efter. Jag ringde pappa och allt var bra!

Jo, Karin och jag hade det trevligt igår. Mycket folk var det ute, men det var ju fint väder, lönedag och semester. Vi blev hämtade av de våra omkring 21.45.

Vi åt sedan frukost. Diskat och bäddat. Så ut i rabatten och rensade. Attans vad gräset har fått fäste. Gräset ska ju inte vara där utan det ska vara på gräsmattan.

Gick bort till pappa med tidningen när Inge hade läst den. Pratade en stund med honom. 

Omkring klockan 10.30 åkte Fia till Elina. De skulle vidare till Loftahammar och övernatta hos Elinas farföräldrar.

Inge och jag tog en fika. Därefter åkte vi mot Fornåsa och vidare till Motala. Åkte till brorsan på jobbet (Motala griftegård) och tog en fika. Brorsan hade lunchrast. Sedan åkte vi mot Örebro, men svängde av mot Godegård. Detta var en väg som jag aldrig åkt på tidigare. Så himla fint det var. Kom fram till en sjö och jag blev helt betagen.

Godegård är en gammal bruksort och det är himla fint där. Vidare mot Tjällmo och så till Borensberg. Där åt vi mat för då var vi hungriga. Så hem efter det. Jag gick direkt till pappa. Han var så nöjd så :))

Fia har sms:at att de kommit fram och det känns ju tryggt. Jag ringde Mia och pratade en stund.

Har precis varit in till pappa och satt in TV-kanalen för kvällen. Det blir fotboll!

Nu lyser solen och jag hoppas att den kommer att göra det imorgon. Då har vi tänkt klippa pappas spireahäck.Det här fotot tog jag sommaren 2009 på Motala griftegård. Det är så underbart fint där!Sol idag :)

Sov till ca 6.15 och gick upp strax efter. Läste tidningen och njöt av ännu en ledig morgon. Så skönt att ta det lugnt, men samtidigt skönt att veta att jag har ett jobb att gå tillbaka till efter ledigheten.

Inge och Fia sov inte särskilt länge heller idag, så när klockan var 9 gick jag till pappa med tidningen. Allt bra med honom. Men jag hade missat en sak igår och det var att jag glömt fylla på medicinen för veckan. Jag gav honom tabletten och fyllde på. In och åt frukost. Diskat och bäddat. Satte mig sedan ute i solen och rensade svampen. Värmde bara upp den sedan så att vätskan försvann. Ska steka den ordentligt imorgon.

Tog med pappa på en kort promenad mitt på dagen. Så skönt i solen, men där blåsten kom åt var det inte så himla skönt.

Vi åkte sedan en sväng, bara för att göra  något. Hade ju faktiskt TV:n på när det var en tyst minut.

När vi kom hem, åt vi rester från igår.

Jag ska nu göra mig iordning för om en timma ska jag träffa Karin. Ska bli så himla kul. Vi brukar försöka ses de gånger hon är och hälsar på sonen med familj.

Kram och trevlig kväll alla!
Er tillgivna Gunilla

Varit flitig idagVaknade före klockan 6 och gick upp. Gjorde mig iordning och skrev sedan i min fysiska dagbok om gårdagen. Därefter datorn en stund. Sedan till tvättstugan och där var jag klockan 7. Körde igång 2 maskiner. In och det blev datorn en stund. Inge och Fia sov ju, så det gjorde ju inget. Till tvättstugan igen klockan 8. Flyttade över till tumlaren och  hängde lite i torkrummet. Körde igång en maskin till. In till pappa. Han blev så glad när jag kom. Igårkväll stängde jag av strömmen till hans frys och nu plockade jag ur det han  hade och lade i en kylväska. Så hade jag med mig min hårtork och satte igång att blåsa varmluft. Jisses så fort det gick att få loss allt. Tog nog drygt 20 minuter. Torkade sedan ordentligt innan jag satte på strömmen igen.

In till mig med vår tvätt. Inge var vaken! Det trodde jag inte för persiennerna var fortfarande vinklade. Frågade om han hade bäddat, men näe då. Så efter att jag plockat in tvätten, bäddade jag. Kollade sedan till på datorn. Fia kom upp och då blev det frukost. Diskat.

Mia hade skickat ett sms att vi var välkomna ut till Lasse och plocka klarbär och vinbär. Jisses så gott! Jag gick in till pappa och plockade in hans varor i frysen. Sedan åkte Fia och jag till Lasse och Mia.

Plockade av 5 liter klarbär och 4 liter röda vinbär. Fikade och när vi gjort det, ville Fia prova studsmattan.Lasse var inte sen att hoppa upp han också. Och han hoppade så Fia hade inte en chans. Jag skrattade gott åt dem.Innan vi åkte hem säger Lasse att de skulle iväg och leta efter svamp. Fia och jag åkte direkt hem. Jag gick in till pappa och kollade om han hade en 10 liters kastrull, men det hade han inte. Hjälpte honom att dela maten innan jag gick in. Satte igång att koka saft på klarbären. Jag tog den stora kitteln för det var ju 5 liter bär och 1 liter vatten.

När saften rann igenom silduken, satte Fia igång att göra köttfärssåsen. När den var gjord, fixade jag resten med saften. Hällde upp på flaskor och det blev lite drygt 3 liter!!! Vilken tur att jag sparat literflaskor. Visserligen har jag nog några gamla med patentkork på förrådet, men....

Så kokade vi makaroner och så var det dags för mat. Wow, vilken god köttfärssås Fia hade gjort!!! Jag diskade sedan och plockade iordning.

Gick ut med soporna och tog samtidigt med mig ett smakprov av saften till pappa. Han tyckte den var supergod.

Mia kom sedan med Rocky (hamstern). Fia ska ha hand om honom i en vecka nu. Barnen är hos Thomas och Mia jobbar.

Hon hade inte bara Rocky med sig utan även en kasse med:Skogens guld!!! Tack snälla Mia och Lasse. Jag ska rensa dem imorgon. Blir så himla glad för här älskar vi alla svamp och jag älskar att plocka dem, men är ju tyvärr livrädd för fästingar. 

Varit över och pratat med Stefan och Marita. Bröllopet, som de var på i Göteborg, var helt fantastiskt!!!

Nu har Fia avslutat bullbaket och bullarna blev super-duper-goda. Så idag har vi verkligen varit duktiga. Njae, Inge har väl inte gjort många knop, men han ska få jobba med pappas spireahäck i veckan!Idiot (-er)

Ja, vad annat kan man skriva om den eller de som var ansvariga för massmorden i Norge. Jag saknar ord för det inträffade. Och den eller de som gjorde detta borde inte få samhällstjänst, utan de skulle få plågas ihjäl. Lider med alla dessa anhöriga som förlorat ett barn, en syster eller bror, barnbarn m.m. Varför skulle den/de som gjort dådet få samhällstjänst? Jo, samhällstjänst så till vida, att alla som går förbi, får kasta minst 10 stora, grova stenar på dem. Annars tycker jag att de ska låsas in i en mörk källare och få tyna bort. 

Var åska här även inatt och jag vaknade. Hade sedan mycket svårt att sova resten av natten. 

Min bror och svägerska har hälsat på pappa idag och även jag och Fia gick in dit. Annars har vi gjort de "vanliga" lördagssysslorna.

Vädret har varit växlande, men sol, moln och regn. Fuktigheten är fruktansvärd. Jag känner av astman och det är inte alls så skönt.  Är helt enkelt tungandad.

Många styrkekramar till er alla i Norge, som förlorat någon anhörig i detta, helt onödiga trauma.

Känns inte rätt att skriva blogg idag

Ja, ni får ursäkta, men idag så känns det inte rätt att skriva om MIN DAG. I Norge har det var det något som kanske var ett TERRORDÅD, vad vet jag. Men det känns fel att skriva om just min dag idag. Jag tänker på alla i Norge och skickar dem mina kramar.
Ha en bra kväll alla goa vänner!
P.s. kanske jag skriver om dagen imorgon istället.

Vilken underbar kommentar

Inge och jag satt uppe till nästan midnatt och kollade på en film om Coco Channel. I den här filmen hade hon ett förhållande med Igor Stravinsky och den var mycket bra. Precis när jag på väg att somna, hörde jag dörren stängas och då klev jag upp. Det var Fia som kom hem. De hade haft det mysigt hos Amanda.

Sov till 7.40!!! Jises alltså, nu när jag haft 2½ semester har jag visst äntligen lärt mig att koppla av. Shit alltså att semestern går så fort.

Inge kom upp en kvart efter mig. Han ville genast ha lite kaffe. Jag läst tidningen och sedan blev det datorn en stund. Ringde pappa och allt var bra med honom.

Bäddade innan vi åt frukost. Diskat och så gick jag till pappa.

Fia sov till nästan kl. 10. Hon åt frukost. När alla var klara, åkte vi till Maxi och handlade. Hem och in med varorna. Gick till pappa med hans varor. Pratade en stund med honom.

Sedan in och vi åt lite vad vi kände för. Fia ville att hon och jag skulle åka till Berg och det hade inte Inge något emot. Han ser ju på Tour de France och det  håller på i 3 timmar (minst). Solen lyste inte, men det regnade inte heller.

Så hit åkte vi:En massa båtar låg och väntade mellan portarna. Det var liksom full rusch på slussandet idag. Fia och jag köpte varsin glass.Ja, det var nästan så vi trodde att det var en ny Göta Kanalfilm på gång när vi såg kanotisten i slussen. Faktiskt så var det tre kanoter som satt ihop med en bräda. Dessa hugade killar paddlade nog de yttersta och i den mittersta förvarade de nog tält och annan packning.

På väg tillbaka såg vi denna fina båt, som nog var ett hemmabygge:Ja, den var verkligen superläcker. Ångrar mig att jag inte gick upp på bryggan och fotade en bättre bild, men... och så ångrar jag att vi inte hade systemkameran med oss. Men mobil duger gott :)

Men till sist så gick vi upp på bryggan eller vad man säger om det som ligger runt båtarna i gästhamnen. Jag är inte så hemma på sjön :))

Där satt det svalungar som blev matade av föräldrarna:


Och på en segelbåt satt det ännu fler och väntade på mat. Helt orädda var de:Och så två till:När vi kom fram till bilparkeringen mötte vi ett par. Hon pekar uppåt och säger: "Ligger de där båtarna på land?"Jag ökade på mina steg och berättade för Fia vad hon sagt. Men hallå alltså: Visste hon inte att det var Göta Kanal som  hon besökte???

På hemvägen stannade vi till i Tornby och gick till Stadium där jag köpte nya joggingbyxor till pappa. Nej, då han ska inte ut och jogga, men de är sköna att ha på sig. Sedan var vi till Team Sportia, där Fia köpte en träningströja. Träffade en tränare från Tallboda, som vi pratade länge med. En mycket trevlig kille, som tränar flickor i samma ålder som Tove.

Därefter åkte vi hem. Jag gick in till pappa och han blev så glad över byxorna och ska prova dem imorgon bitti. Passar de inte får jag byta.

Så in till oss, där Inge fortfarande satt och kollade på TV. Jag sköljde potatisen. Lite senare fixade Inge resten; stekt fläsk och löksås. Vi åt ca 18.40. Gott var det. Men jisses nu börjar jag bli törstig. Måste hämta lite vatten efter att jag är klar här.

Och inget direkt regn har vi fått idag. Bara ett fåtal stänk. Så de har åter igen haft fel på SMHI.


Aftonbladet eller Expressen

Var vaken ett par gånger på morgonen, men lyckades somna om och sov till ca 6.45. Skönt. Lite soligt då och jag tänkte; Det kan nog bli Vadstena idag och då tillsammans med grannarna, för de pratade om att åka till Vadstena idag.

Inge kom upp ca 8.30. Vi tog då en fika. Ringde pappa och allt var bra. Fick sms från Lena om att de skulle till Berg och undrade om vi skulle med. Frågade Inge om vi skulle till Vadstena eller, men han kände inte för det. Solen hade gått i moln. Sedan började hans mage krångla, vilket den gör lite då och då (känns som det är så när jag vill göra något). Förlåt, inget illa menat. Så kom grannarna ut och jag frågade om de skulle till Vadstena, men de skulle vara hemma och fixa med lite.

Men Inge ville fortfarande inte göra något. Jag gick till pappa med tidning och mat. Pratade en stund med honom. Sedan in och då sade jag till Inge att vi var i alla fall tvungna att åka iväg och handla lite. Det gick han med på, men först tanka bilen. Så säger han: Ska vi åka till Boxholm och Malexander?  Oki, det var ju mulet så.... I Boxholm stannade vi till och köpte deras ost och lite kex.


Sedan fortsatte vi mot Malexander och jag måste ju bara åter igen säga: Vilken underbar natur vi har i vårt land och så alla dessa sjöar. 

Vi kom till Sommen och den är ljuvlig. Attans att det inte var soligt och varmare för då hade jag badat (om jag haft badkläder med mig).Så kom vi till Pinnarpsbadet och vidare mot Kisa, Rimforsa och så hem. Fia ringde när vi passerade Nykilskorset. Hon var då hemma.

Jag gick in till pappa med hans ost när vi kom hem.

Sedan in till oss. Fia och de andra hade haft det bra i Västervik, men vädret kunde ju ha varit bättre. De fick regn imorse.

Lena, om du läser detta så hoppas jag att vi kan ses något i Berg framöver. Vill ju gärna ha strålande sol så man kan njuta.


Sol och regn

Sov till ca 6.40. Gick upp och läste tidningen och så blev det datorn. Fia kom upp ca 7.10 och även Tove. Ja, Tove kom hit på cykeln igårkväll och sov över här. Fia mötte henne halvvägs.

Förresten så var vi över till Stefan och Marita igårkväll. Pratade om deras resa till Grekland. Inge och jag fick varsin liten flaska Ouzo och Fia fick två stycken armband. Så gulliga de är!

Fia och Tove åt frukost och gjorde sig iordning. De åkte till Maria ca kl. 7.40. Sedan åkte döttrarna och barnbarn vidare till Västervik för att tälta en natt.

Jag ringt pappa och allt var bra. Inge kom upp och vi åt frukost. Diskat och bäddat. När vi var klara, tog vi med oss pappa på en biltur. Visade honom vägbygget vid SAAB. Sedan åkte vi mot Sturefors så han fick se den nya vägen. Men det går ju liksom lite fort när man färdas i bil, så jag tror inte att  han hann med. Vi körde till Sturefors slott och vände där. Följde pappa in och tog hand om hans mat, som hemtjänsten varit med. Vilken tur att vi hann in, för sedan kom det en skur. Men det gick över fort. Inge och jag tog en fika. Åkte sedan och tankade bilen. Bestämde oss för att åka till Berg. Åkte vi Malmslätt och Kärna och så kom vi förbi hos Kicki. Stannade till och hojtade. Sören tyckte vi skulle köra in och kolla på bygget av poolen. Jisses så duktig han är alltså. Kicki visade mig runt och de har det jätte mysigt!!!! Satt ute en stund och pratade. Mörka moln tornade upp sig. Inge och jag åkte till Berg, men vände bara och åkte hem. Jag gick in till pappa och kollade läget. Så blev det lite fika igen. Jisses vilken kaffemoster Inge är :)))

Har pratat med Fia ett par gånger och även där har det regnat. Men de har hunnit med att bada poolbad i Lysingsbadet. Får se om de badar i havet imorgon.

Här kom det en skur som inte var dålig och den innehöll även hagel och lite åska. På kort tid fick vi 10 mm.

Vi har ätit rester idag. Måste ju göra det också :)

Stefan lånade nyss häcksaxen och klippte deras spireahäck.

Nu ska jag surfa runt lite innan det är dags att se på "Allsång på Skansen" som jag nog får se själv ikväll. Inge har speedway.Regnade när jag vaknade

Vaknade redan vid 6-tiden och trodde det var "mitt i natten". Men det var det ju inte. Kikade ut och det regnade. Gjorde mig inte ett dugg :) Lade mig igen, men kunde inte somna om, så jag gick upp och läste tidningen. Datorn sedan. Njöt faktiskt av att jag fick sitta vid datorn :)) Igårkväll satt vi uppe  till ca 23.30 och kollade på en film med Dustin Hoffman! 

Inge och Fia kom upp efter att jag ringt pappa. Allt bra. Frukost, diskat och bäddat. In till pappa med tidningen. Då var det så gott som uppehållsväder. Riktigt skönt var det ute.

Satte sedan igång att koka saft på 2 liter bär. Tar ju bara en timme från start till mål så att säga. Fia satt vid min dator och kollade på något program. Jag passade under tiden som saften kokade upp, att torka skåpsluckorna vid diskbänken + lite annat.

En 1-liters, tom Martini Bianco-flaska. Jo, visst var innehållet som var i från början mycket gott, men saften är också god.Saften silas!Och här är resultatet!

Så kom då det här: Vad ska vi ha för middag??? Vi kan ju aldrig lära oss att planera veckomaten. Har ju ett elände att hitta på helgmaten. Inge ville inte följa med, så Fia och jag åkte själva. Först till IKEA där vi köpte lite praktiska saker. Bland annat en sak som vi båda ska i garderoben och ha våra skor i. Fia köpte lite mer. Därefter till Maxi. Fia kom på vad vi skulle ha: Kycklingkebab, pitabröd, sallad och lite pommes. Så var den dagen fixad :)

In till pappa när vi kom hem. Delade maten åt honom. När jag kom in, hade Fia fixat salladen och höll på att värma på kebabköttet. Jag dukade och fixade pommesen. Så bra min man har det :) Maten blev jätte god. Trodde att Inge skulle säga: Jag tar disken, men näe då!! Den tog jag. Är ju så van.

Fixade sedan min ena garderob och fick lite ordning på skorna.

Gick ut med soporna och hämtade även hos pappa.

Solen kom och jag har på känn att morgondagen kan bli solig och fin.
Skördat svarta vinbär

Sov till ca 5.45, men låg kvar till 6.20. Gjorde mig iordning och så på med datorn. Kollade runt lite innan jag gick till tvättstugan. Körde igång klockan 7. Hade bara 2 maskiner idag.

Såg sedan på Fb att min bästa väns pappa hade lämnat jordelivet igårkväll. Han har kämpat emot länge, men igår släppte han taget och tog emot sitt barnbarns hand i grinden in till Sommarlandet.

Jag gick in till pappa klockan 9 med tvätten och han blir som alltid, lika förvånad över att jag är klar så tidigt. Fyllde på hans medicin och pratade en stund.

In med vår tvätt och inväntade att Inge skulle vakna. Fia sov hos Maria. Inge kom upp och det blev frukost. Diskat och bäddat. Därefter tog jag mitt litermått och gick ut till svarta vinbärsbuskarna. Har ju plockat 9 liter innan. Varmt var det, men det var bara skönt. Pratade en kortis med Lisa. 

Undrade så varför inte döttrarna hört av sig, så jag rinde på deras mobiler. Inget svar. Ringde hem till Maria. Inget svar! Ringde även på barnbarnens mobiler utan något svar. Gissa om jag blev orolig. Till slut ringde Fia. De var och badade någonstans utanför Ljungsbro och det var mycket dålig täckning där. Skönt att veta att allt var bra.

Inge har klippt gräset hos oss, grannen samt hos pappa. Jag var in till pappa och fixade TV:n åt honom. Fortsatte plocka bär.

Klar ca 14.30. Då hade jag plockat 8 liter. Frös in 6 liter. Jag tänkte göra saft imorgon. Skönt med en dusch när allt var inplockat.

Jag gjorde sedan färsbiffar, som Inge stekte. Vi tog stekt potatis till. Gott... mmmm

Våra goa grannar, Stefan och Marita, kom hem från Grekland idag. De längtade hem för de hade +40. Gick inte att vara ute och det förstår jag. Sådan värme är inte skön.

Har regnat lite ikväll, men inte så mycket.

Väntar på att Fia ska komma hem. Har inte hört något sedan  hon ringde från badet.Har inte hänt så mycket

äe goa vänner, idag har det inte hänt så himla mycket. Läste bloggar imorse och det är så spännande att läsa om dessa familjer med så många barn. Mammorna verkar ha hur mycket ork som helst. Lätt som en plätt fixar de pajer eller annat.

Dock blev jag så snopen när jag läste om Carola i Uppsala. Hon hade åkt in till BB igår för vattnet hade gått hemma. Men de skickade hem igen och så skrattade de gott. Jisses det var ju 9:e barnet hon skulle ha tyckte de. Men imorse bar det iväg till förlossningen och efter 15 minuter så kom där en liten Jamie på drygt 4 kilo och 51 cm lång. Jag blir så glad där jag läser om allt som går bra.

Jo, jag vaknade inatt av att Inge ramlade ur sängen hahahahahahahah... vet inte hur han bar sig åt men jag vaknade i alla fall.

Pappa har allt varit bra med idag och det är så himla skönt.

Fia och jag åkte med travet och så var vi till "Foten" för Fia trodde att de hade hennes tejp, men så var inte fallet. Därefter till IKEA. Där köpte vi en ny klocka till köket. Höll ju på att bli galen då jag tittade på klockan och den alltid visade på kvart i sju. Vi har bytt massor med batterier, så det var bara att inse att det var urverket som gjort sitt. Och inte räckte det med klockan. Det blev faktiskt ett par matlådor. Så fick vi köpa 5 kanelbullar för 5:-. Detta tillfälle kunde vi ju inte missa hahahahahha.. slutade med en pizzaslise + en french hot dog och dricka till. Så fick jag syn på: Räkor, 500 gr för 20:- Wow!!! Det blev 2 påsar. Bra att  ha hemma.

Från Ikea till Kicks, där Fia handlade smink på rea. Jag köpte ingenting!!! När vi kom ut därifrån sprang vi på en gammal arbetskamrat, Laila och hennes man. De har haft fullt upp sedan hon blev pensionär, men lika go som vanligt. Precis som vi hade skilts åt, så mötte vi min goa vän, Pia. Underbara, goa Pia. Vi bestämde att vi skulle ses vecka 30 och det måste vi bara göra. Pia blev änka 2 veckor efter att min mamma  hade somnat in. Sedan flyttade Pia och vi har inte setts så mycket som vi gjorde förr. 

In på Willys och sedan åkte vi hem. Klockan passade utmärkt på väggen. Jag gick in till pappa. Han kollade på tennis och jag lovade att återkomma och byta kanal åt honom.

Skrapade sedan potatis och sköljd blomkål. Vi har ätit välkryddad biff (Inge öste på vitpeppar), färskpotatis och blomkål. Allt smakade bra utom biffen. En brandsläckare hade inte varit helt fel att ha bredvid sig.

Vädret??? Ja, det har varit växlande. Lite regn, moln och så sol. Klagar inte även om jag inte hunnit vara ute så mycket. Borde plocka av vinbären.

Fia åkte nyss till Maria och barnen. De skulle se på en film.

Jag njuter av kvällen och blir så glad när jag ser att solen lyser utanför fönstret. Hoppas att den gör det imorgon också och att SMHI har helt fel.Regn, mulet, sol och så regn igen

Gick upp strax efter klockan 7. Är väl i och för sig bra för när jag arbetar går jag upp ca 3.45. Det måste jag ändra på efter semestern. Får ge tusan i att gå in på datorn innan arbetet. Bättre att sova en halvtimma längre. Regnade när jag kom upp. Bra morgontemperatur var det i alla fall ute: +14,5 grader!

Läste tidningen och sedan blev det datorn. Fia kom upp omkring 8.45. Jag ringde pappa och allt var bra. Väckte Inge strax efter 9.30. Frukosten var då framdukad. Inge bäddade idag!!! Jag diskat och därefter vidtog våttorkning av vissa delar i köket och så dammade jag där så behövdes. Inge dammsög. Då gcik jag in till pappa med tidningen. Han hade fikat och grejat. Så himla skönt alltså.

Vi bestämde att jag skulle torka köks-, hall- och badrumsgolven när vi kommit hem. Fia skulle nämligen lämna i sin tidrapport på Arbetsförmedlingen innan klockan 12. Sedan tog vi ett varv som slutade i Norrköping. Vi åkte till Pampushamnen, men såg nog inte riktigt allt. Uppehållsväder var det och det var skönt.

När vi kom till vårt bostadsområde, körde vi in på Hemköp och handlade lite. Sedan in till pappa. Han var så nöjd så och det känns bra. 

Vi åt lite när jag kom hem. Sedan torkade jag golven. Lite skitiga var de allt. Fia fick sedan sitta vid min dator, för hon såg på något program. Jag fick sitta med hennes och det var inte superroligt. Ett elände att komma in på internet. Men till slut fungerade det och jag har spelat på facebook. Ute blev det svart och så kom regnet. Tur att jag hann in till pappa innan.

Vi har nu ätit revbensspjäll och potatissallad. Alltså jag älskar verkligen den med dill. Så himla fräsch och den smakar sommar!

Att det regnat idag gör mig absolut ingenting. Man kan ha så mysigt. Ringde förresten till Maria nyss och de hade kommit hem från Öland. Idag bjöd Öland på soligt väder till skillnad mot igår, då regnet öste ner!Personnummer = viktigt

Sov till strax före 7 och gick upp. Gjorde mig iordning innan jag läste tidningen denna mulna och lite svala morgon. Vi hade endast +10,8 grader. Men mig gör det inget för jag tycker det är skönt med en dag inomhus också. Även om det inte blev någon vinbärsplockning idag. Fia kom upp före 8. Hon hade en fruktansvärd huvudvärk och det värkte mest på höger sida. Yrslig var hon, orkeslös och det kändes som att inte armar och ben fungerade som vanligt. Hon lade sig igen efter att ha bläddrat igenom tidningen. Inge kom upp och vi tog en kopp kaffe. Ringde pappa och allt var bra med honom. Fia ville inte ha frukost, men vi bad henne komma upp och dricka en kopp te. Jag blir ju som vanligt; skitnervös.

Bäddat och diskat. Sedan till pappa med tidningen. Han satt och fikade. Så skönt att han verkar okej i benet igen. Men ändå så pratade han lite med mig om annat boende. Han kanske känner att det är skönt att få en annan sorts trygghet.

Inge och jag åkte sedan för att  handla, men först till Vårdcentralen. Jag skulle ha ringt, men missade telefontiden. Pappas blöjor börjar ta slut. Tjejen i receptionen tog pappas personnummer och genast så poppade hans namn upp på datorn. Numera är det pappas personnummer som jag rabblar både nu och då. Förr var det mitt eget och barnens. Men jag har även rabblat mammas ett antal gånger. Tänk att vi egentligen "bara" är ett nummer i samhället.

Efter besöket på Vårdcentralen (som förresten har fått renoverat), åkte vi till Maxi och veckohandlade. Brorsan ringde när vi var där. De  hade lämnat Norge och var i Sälen för att proviantera. Men de skulle tillbaka in in Norge.

När vi kom hem, hade Fia duschat och hon mådde lite bättre. Hon har googlat och kom fram till att antingen en släng av migrän eller blodbrist. Hon lämnade blod i förrgår och tog ingen järntablett. Så nu måste hon tänka om och ta en samma dag som hon lämnat + några dagar efteråt. Det är nog superviktigt. Tänk vad man kan googla på numera :)) Förr satt jag med ett litet häfte när barnen var sjuka.

In till pappa med hans varor. Därefter åkte Fia och jag till stan. Jag var tillbaka med den foundationborsten som hon köpte i förrgår för 235:-!!! Fick ett tillgodkvitto i stället.

Så åkte vi till Ö & B bara för att. Träffade Märta där och allt var så bra! Visst shoppade vi lite. Fia köpte bland annat en ansiktskräm, som apoteket tar 108:- och Ö & B tog 49:- Vilken skillnad!! Och det var exakt samma märke! Jag köpte rengöringsmedel, vilket alltid är billigare där.

Innan vi gick hem till Inge (som kollade på cykel) gick vi in till pappa. Han var på ett strålande humör! Skämtade och gick på. Underbart säger jag. Han skulle precis äta mat då och det var den maten han fått från oss. Den tyckte han var god (chicken nuggets, ris och sås).

Inge fixade potatisbullar och bacon. Mums så gott. Sedan kom regnet. Det var väntat för Skåne har haft regn i ett par dagar nu. Vi bestämde att morgondagen ska vi ägna oss åt att städa.Bara skriva ner lite kort om dagen

Gick upp vid 7-tiden och läste tidningen. Gjorde mig sedan iordning och därefter datorn. Inge kom upp ca 8.30. Vi tog då en kopp kaffe. Ringde till pappa strax efter kl. 9. Allt var bra med  honom. Väckte sedan Fia då det var dags för frukost.

Inge var lite mör i armarna idag och det kan jag förstå efter gårdagens klippningar. Så här fin blev spireahäcken, även om den är mycket gles. Glesheten beror nog på att vi har väldigt fuktigt hos oss.Cypresserna kapades ca ½ meter, vilket var välbehövligt.

Idag tog jag kort på mina två solrosor. Dessa fick jag av våra grannar, som planterade några på sin balkong för att lilltjejen skulle få se hur det blir:Dessa blir inte superhöga, vilket är mysigt.

Diskade och bäddade och så in till pappa med tidningen. Pratade en stund med honom. Skivade bland annat upp en massa ost till honom och gjorde dessutom iordning i ett par smörgåsar till honom.

Sedan åkte Inge, jag och Fia till mitt arbete, där Inge och Fia tvättade Toyotan i tvätthallen. Jag gick in och kollade lite post och pratade med några stycken. Inte många som arbetar just nu.

Efter biltvätten åkte vi och bytte bil, men inte för att tvätta vår utan för att handla lite mat till oss. Så vi åkte till Maxi.

När vi kom hem, gick jag ut och plockade vinbär. Två liter den gången. Pratade dock i en timme med Lisa. Inget svårt alls :)) Sedan in och fixade sallad + kokade riset. Fia gjorde gräddsås och så friterade hon chicken nuggets. Jisses så gott det blev. Hade även lite sötsur sås till. Mums mums.

Diskade och så ut till vinbären igen. Plockade ytterligare 2 liter. Nu har jag frusit in totalt 8 liter till saft och 1 liter till gelé. Men jag ska plocka mer och frysa in. I höst ska ju Inge och Stefan klippa ner svartavinbärsbuskarna för där är så många döda grenar. Så nästa år blir det nog inga bär.

Naturligtvis har jag varit in till pappa ett  par vändor. Han klarar sig bra, dock hade problem med att få på sig västen, så jag hjälpte honom.

Nu ska jag zappa lite  här på datorn innan "Livet på BB" klockan 21. Sedan måste jag kolla slutet på damfotbollen. Hoppas att Sverige vinner över Japan.

Stolt över min man

Jag gick upp ca 7.10 idag och läste tidningen. Sedan datorn en stund innan jag gjorde mig iordning. Inge kom upp ca 8.50. Jag ringde till pappa innan vi tog fram frukosten och allt lät så bra. Skönt!

Väckte Fia och så åt vi alla frukost. Diskat och bäddat. Sedan in till pappa med tidningen. Gjorde ett par ostsmörgåsar och kaffe åt honom. Det  var han värd tycker jag. När jag kom hem igen, undrade Inge om vi skulle ta och klippa spireahäcken. Jag var genast med på det. Bytte bara kläder och Inge hämtade häcksaxen i garaget. Det är en elektrisk sådan och skönt att vi har lång extrasladd till den. Häcken blev jätte bra! Vi tog lite kaffe och sedan gav sig Inge på cypresserna. Först runt om på båda två. Därefter upp på pappas stege (en sådan där som man viker ut). Inge är ju höjdrädd och hatar stegar, men den här gick bra. Han toppade båda cypresserna, vilket verkligen behövdes. Jag krattade ihop allt och gick upp i skogen med det. En del smått lade jag på komposten. Inge såg ut som en levande cypress. Först duschade han och sedan jag. Det var välbehövligt.

Pappa har klarat sig jätte bra idag, så jag är stolt över honom också :)

Fia och jag tog bilen och åkte till stan. Bara kul att gå runt och kika. Köpte för all del jordgubbar och vindruvor, men inget annat. Träffade några kompisar som jag pratade med. Roligast var väl en gammal dagispersonal, Ulf! Han kände inte igen mig först, men jag kände igen honom.

Vi har nu sett en rolig film. Den fanns på play, så Inge satte på paus en stund för jag gick bara in till pappa och fixade maten till kvällen.

Nu ska vi snart se "Allsång på Skansen".

Det har blåst mer idag och det har varit mycket sol, men också lite moln. Jag är nöjd med dagen!Mulen morgon blev en solig dag

Vaknade tidigt och gick upp och läste tidningen. Sedan blev det datorn. Men jag gick efter en stund ifrån och gjorde mig iordning. Känns skönt att ha gjort det. Ringde pappa omkring kl. 9. Det var bra sade han och det kändes skönt. Inge kom upp ca 9.30 och plockade fram frukosten. Jag väckte Fia, så att vi fick äta gemensamt.

Diskat och bäddat + sopat bort allt grus från framsidealtan. Gick sedan med tidningen till pappa. Fixade kaffe och smörgås åt honom. Därefter åkte vi iväg till sjukhuset/blodgivarcentralen med Fia. Sedan åkte jag och Inge till Arbetsförmedlingen med hans "tidrapport". Därefter till US och väntade på Fia. Nästa gång hon ska lämna blod, finns blodcentralen mitt i centrum. Kanske ett bra sätt för då är det nog lättare att "bara slinka in" och lämna blod.

Handlade mjölk och ost till pappa. Jag gick in till honom medan Fia och Inge gick hem till oss. Inge ville ha fika. Jag gjorde iordning i pappas mat och sade att Inge, jag och Fia skulle ta en tur. Jaha, hur länge ska ni vara borta då? Hela dagen och kvällen eller? Nej, inte så länge och du kan följa med om du vill. Men det ville han inte. Jag blev lite arg för han hade faktiskt klarat att kasta tidningar och gå runt i lägenheten. Detta kändes skönt för mig och det sade jag till honom. I nästa stund kom det: Ha det så trevligt! Ja, ibland blir jag ledsen för jag har verkligen hjälpt honom i flera dagar nu. 

Vi åkte till Motala och var ner till Varamobadet, där vi köpte glass. Flera som badade, så det kanske inte var så himla kallt ändå. Vi hade inga badkläder med oss utan åkte vidare mot Vadstena. Oh, jag älskar att åka på småvägar och hinna med att se lite av naturen. Vi passerade Tåkern och vi åkte genom Väderstad och Hogstad. När gjorde man det senast??? 

Fia ville sedan till Gunnes väskor i Mantorp. Klockan var då 15.10 och jag ringde pappa. Men först blev det till brorsan för telefon har varit knäpp och låst sig. Allt bra med dem. Frågade pappa om han kunde värma maten själv för jag hann inte hem till 15.30. Det var inga problem!!!

In på väskaffären och vem kom ut med en väska om inte jag. Fia hittade inget som passade henne.

Hem och när jag kom in till pappa, hade han ätit, men han tog det som han inte ville ha i lördags. Skitsamma! Viktigast var ju att han klarat av att värma maten och ta fram den till bordet. Lovade honom skinka och färskpotatis från mig till kvällen, så kunde han ta dagens mat imorgon.

Vi har ätit stekt falukorv och stuvad blomkål. Mums så gott. Diskat och så in till pappa med potatis, skinka, skarpsås och lite blomkål. Fixade TV:n åt honom.

Har nu ikväll plockat av 4 liter svarta vinbär och ska fortsätta imorgon. Även vattnat mina 4 tomatplantor, som börjar få gröna tomater. Detta är min "babyorkidé" som har vuxit ut från en blomsträng. Rötterna är enorma och blomsträngen växer den också, se nedan:Så en bild på min brudorkidé med två nya blomstränglar från en befintlig blomsträngel:
Som ni alla förstår så är jag tokig i orkidéer och även S:t paulor.

Till sist blir det en bild från Östgötaslätten, tagen från bilen:
Nu ska jag kolla in på Facebook och se vad som hänt!


Växlande väder

Sov till ca 6.15, men låg kvar till 6.35. Gick upp och gjorde mig iordning. Var i tvättstugan kl. 7 och körde igång. Hade bara 2 maskiner idag, vilket kändes skönt. Gick in till pappa strax efter klockan 8. Han hade inte ont i magen idag, vilket var skönt. Värken i benet är nog en muskelsträckning. Förstår ju om han är rädd att ramla om han är ensam hemma. 

Inge kom upp ca 8.40. Jag gick till tvättstugan  kl. 9 och hämtade tvätten. Städade efter mig och så till pappa med hans tvätt. Fia hade kommit upp och Casper låg vaken i sängen. Vi åt frukost. Diskat och bäddat. Sedan ut och plockade lite  hallon. Mums så gott. Casper var med mig till pappa och fixade kaffe åt honom.

Tove och Thomas hämtade Casper. Då kom det lite regn. Fia och jag åkte sedan och mötte Maria och Lasse utanför där Maria bor. Fia hade glömt sin medicin där. Sedan var Fia och jag till Maxi och handlade lite.

In till pappa och hjälpte honom till TV:n. Han skulle se på tennis. In och så ut på altan, där jag satte mig med en bok. Fick gå in en kortis för det kom lite regndroppar.

Var in till pappa vid 15-tiden och hjälpte honom med maten. Sedan till TV:n och fotboll.

Jag har läst mellan varven och nu har jag läst klart boken (som var två böcker i en). Kanbra båda två.

Brorsan ringde från Norge. De har det bra!

Vi har ikväll ätit skinka, skarpsås (Fia gjorde till henne och mig och Inge gjorde sin egen). Fias blev jätte god. Potatis till.

Jag sprang över till pappa efter maten och följde med honom till TV:n. Ja, ja, han vågar inte gå själv av rädsla för att ramla.

När jag kom hem igen, hade Fia diskat!!! Så skönt att få lite hjälp här hemma.

Har pratat med Stefan och Marita idag. De har +40 grader och tyckte det var jobbigt. Då har vi det skönare här hemma!En strålande fin dag

Sov till ca kl 6.30, men varit vaken inatt. Det är jag varje natt faktiskt. Fattar inte varför, men så är det. Gick upp och läste tidningen. Tog sedan en dusch. Fia och barnen kom ju hem vid 22.15-tiden igårkväll och hämtade nattkläder till Fia. Maria och Annelie gav sig ut på stan. Därför kunde jag duscha tidigt. Men så kom jag på att jag skulle ju dammsuga, men... det får vara! Lite skit i hörnen är bättre än ett rent helvete. Så det så :))

Inge kom upp tidigt idag och vi åt frukost. Ringde pappa. Han satt vid köksbordet och benet värkte till emellanåt. Jag gick in till honom med tidningen och fixade lite kaffe.

Sedan åkte Inge och jag med travet och så var vi till Maxi + Plantagen. När vi kom hem, var det åter igen dags för fika till pappa.

Satte mig sedan på altanen och läste + drack kaffe. Var in till pappa vid 15-tiden och värmde maten. Stannade kvar till dess han ätit och så fick han gå runt i lägenheten med mig bakom. Han satte sig sedan vid TV:n för det skulle bli fotboll. Fia och Casper hade kommit.

Omkring klockan 16.15 åkte Inge, Fia och Casper till Norrköping för att se Norrköping möta Malmö FF i fotboll.

Jag har mellan springet till pappa försökt att koppla av ute på altan. Måste det för det var inte riktigt så här jag tänkt mig min ledighet. Inget ont om pappa för kan jag så hjälper jag givetvis till. Men jag har märkt att Inge och Fia tycker det blir lite för mycket spring på mig. Får väl åka till akuten på måndag och be om en röntgen av benet på honom.

När fotbollsentusiasterna kommer hem ska vi äta varsin räksmörgås! Mums!!!


Blev ingen blogg igårNej igår blev det ingen blogg. Umgicks med familjen genom att vi spelade kort och satt ute på baksidan. Jag bara kände att jag var tvungen att koppla av. Hade hjälpt pappa med mat och annat. Vi hade dessutom varit och handlat + ett besök på banken och försäkringskassan. Tog lång tid på båda ställena. Inge "tillhör" numera försäkringskassan och de hade ju fel kontonummer. Så hans "bidrag" for runt i cyberrymden :))) Men vi träffade en mycket trevlig kvinna, som tog emot kontonummerändring. Senare ringde hon även och beättade att hon skickat en bankgirocheck, så att vi kunde hämta ut pengarna. Snacka om service!! Så jag klagar inte på F-kassan just nu.

Fia kom ut tidigare på kvällen:


Hon hade lagt en ansiktsmask :))))


Idag då?? Jo, jag vaknade 3.45 och tänkte att inte så här dags!!! Märkte att mörkret är på väg åter och det gladde mig inte. Somnade om och sov till ca 6.30. Läste tidningen och sedan datorn. Ringde pappa strax efter kl. 9 och det var som vanligt. Lite ont i benet alltså!


Fia kom upp och hon väckte Inge så att vi fick äta frukost. Sedan säger Fia att hon vill åka till Skavsta och kolla flygplan med Tove och Casper. Nej, det ville inte Inge. Då kände jag att det kanske skulle vara kul att göra något. Gick in till pappa med tidningen och mat. Sade att jag tänkte följa med Fia och barnen ut på en utflykt (inte vart någonstans).

Frågade sedan Inge om han kunde tänka sig att gå in och värma maten till pappa vid 15-tiden. Men, vill du följa med till Nyköping??? Jaa, det vill jag. Men då följer jag också med!!! Jaha.... hoppas bara att hemtjänsten kan hjälpa mig nu då. Jag ringde och det gick inte alls. De hade inrutat med andra! Jaha, då får jag vara hemma då för pappa fixar inte att värma maten och ta den till bordet. Han är ju livrädd för att ramla igen. Och det förstår jag. Men då sade Yvonne, att hon kunde hjälpa pappa på väg till en annan vårdtagare. Dock var jag tvungen att lämna dörren olåst. Detta bar mig emot, så jag sade att jag kunde komma med en extranyckel. Vi åkte dit med den och jag tackade för den stora hjälpen.

Hämtade barnen och så åkte vi till Skavsta. Wow, vad mycket plan som landade och startade.Visst är det häftigt!! Vi står under denna jätte!!

Sedan detta foto, med en fågel och ett flygplan. Båda kan flyga :)


Och så denna fina maskin, som är från Polen:Vi var alla nöjda med vad vi sett. Och visst; jag sticker inte under stol med än att jag längtar efter att få flyga. Dock tillåter inte ekonomin det nu, men jag är säker på att allt löser sig till slut. Det viktigaste är att vi har varandra och att vi alla är friska. Det är en rikedom som är så stor, så stor.

Åkte hem med barnen till Maria, som började sin semester idag (2 veckor). Jag kallar inte det semester för det är inte rätt att behöva gå in och arbeta en vecka och så ha två veckor ledigt igen. Det blir ingen avkoppling...... Men så är det när man arbetar inom barnomsorg och äldreomsorg. Så lite personal som möjligt!!! Blä och fy och f-n.

Har haft ett långt samtal med Kicki ikväll!!! Sedan har jag hjälpt pappa med mat och annat. Han var så tacksam för all hjälp. 

Fia fixade kycklingfilé och de blev supergoda! Nu ikväll är hon barnvakt åt Tove och Casper för Maria och Annelie har lite fest. Härligt att dessa tjejer håller ihop sedan barndomen.

Nu har pappa ringt mig två gånger och jag undrar vad han vill. Nej, han vill inget, men han har inte telefonnumren med sig in i vardagsrummet. Så testade han om han kom ihåg mitt nummer och det gjorde. Han var så stolt. Jag sade dock till honom att om det är något ska han trycka på larmet först. För det är inte säkert att jag är hemma. Men han var bara stolt över sig själv......

Brorsan har ringt och det gjorde han när jag var hos pappa, så pappa fick prata med honom.

Nej, nu ska jag slappa lite!Nervös och orolig

Sov till ca kl. 7 och gick upp 7.15. Läste tidningen och sedan blev det datorn. Fia kom upp omkring 8.10. Hon käkade frukost och åkte till träningen omkring 9.10. Jag ringt pappa. Han hade ramlat imorse och hade sådan tur att hemtjänsten kollade in när han/hon skulle åka från pappa. Upptäckte då att han låg på golvet. Han har ju ont i sitt vänsterben, men distriktssköterskan sade igår att det var inget konstigt med benet. Hur nu hon kan säga det.....

Inge kom upp  och vi åt frukost. Jordgubbar även idag. Så himla gott! Diskat och bäddat. Gick till pappa sedan. När jag var där ringde Tove. Jag kommer nu mormor!! Men var är du? Snart hos dig!! Stanna hos gammelmorfar för jag kommer dit. Jaha, jag hade ingen aning. Vi gick till oss och då ville Tove ha blåbärspaj och vaniljsås. Sade till Tove, att jag trodde hon skulle vara på Fritids idag och följa med dem till Flygvapenmuséet. Men hon ville inte följa med "småglina" dit, blev svaret. Däremot så hade hon följt Casper till Fritids. Ringde Maria och hon hade ingen aning om detta! Snacka om att klara sig själv!!!  Jag började att plocka lite svarta vinbär. Blev en liter idag. Alla är inte helt mogna, men snart så. 

Fia kom hem och då åkte vi ett varv. När vi kom hem, tog Fia och Tove Toyotan och åkte till Norrköping. Jag och Inge gick 2½ km-spåret. Varmt var det, men skönt att röra på sig.

Vi fikade sedan. Jag hade satt på SVT 1 åt pappa och när klockan var 15:10 gick jag dit för att kolla om allt var bra. När jag öppnat dörren, säger han: Bli inte rädd, men jag ligger på golvet i vardagsrumemt! NEJ!!!! Inte en gång till!!! Jag larmade direkt och efter en stund kom det två personal. Den ena skulle dra upp pappa i armarna, men då skrek jag till!! Inte drar man upp någon i armarna!! Han hade fått ont i benet igen! Hade slagit upp ett sår på armen. De hjälpte honom ut i köket och jag värmde hans mat. Bad  honom sitta kvar vid bordet så skulle jag komma och diska.

När jag kom tillbaka till mig, hade Tove cyklat hem med cykeln. Thomas skulle hämta henne tidigare än vad som sagts innan.

Kokat blomkål och Inge har stekt falukorv. Smakade jätte gott. Diskade och gick till pappa igen. Hans tallrik stod kvar på bordet, så han hade inte rest på sig och diskat den. Jag bad honom att ställa sig upp och det tog tid. 

Ja, jag erkänner att jag nu är både nervös och orolig!!! Han borde inte bo själv det är då ett som är säkert. Men få ett annat boende i ett huj, det går ju inte det heller.Dagen blev till slut solig

Vaknade vid 7-tiden. Gick upp och läste tidningen och därefter datorn.

Ringde till pappa ca 9.15. Allt bra! Ute var det mulet och trist. Men vad göra? Bara att "gilla läget" och njuta av lediga dagar.

Tack Sickan och Elisabet för kommentarer! Härligt att du var med på turen Sickan :)

Väckte Inge och Fia kl. 10 för då var frukosten framdukad. Jag hade sköljt och snoppat jordgubbar. Mums så gott med jordgubbar och mjölk + smörgås.

Ringde Peak Performance-butiken i Stockholm och berättade att larmet satt kvar i tröjan som Fia köpte igår. Det var lugnt. Bara att gå in i butiken här i stan.

Diskat, bäddat och duschat. När jag var klar, gick jag till pappa med tidningen. Sedan åkte Inge, Fia och jag till stan. Jag och Fia gick till Peak Performance-butiken i Filbyter och de tog bort larmet.

Var sedan till ICA Maxi och köpte mjölk + middagar. Köpte mjölk till pappa, som jag gick in med. Fia åkte till stan för att träffa Sara. Jag gick ut i skogen och plockade lite blåbär (2½ dl). Det är kämpigt när man plockar ett och ett, men jisses så gott det är. Pappa ringde när jag gick i skogen (hade glömt lägga ur hemtelefonen). Han hade ont i vänster ben. Jag bad honom larma för jag kunde inte göra något. Fortsatte min blåbärsplockning, men som vanligt så jagar jag upp mig själv. Det här fick jag ihop under min promenad i skogen :)

Gick hem och så in till pappa. Han hade larmat, men ingen hade kommit. Jag bad honom att äta, men det kunde  han inte för då kom de säkert. Ja, vad gör man????? Jag gick ut och så ringde jag hemtjänsten. De hade ringt vårdcentralen och sagt till att distriktssköterskan skulle hem till pappa och spola katetern. Jag gick tillbaka till pappa och sade som det var och så värmde jag maten. Såg till att han åt och drack lite mjölk.

Fia kom  hem och vi åt då middag; Kyckling och potatissallad. Jisses så gott det var. Diskade och sedan gick Fia och jag ut i skogen. Kul att hon följde med. Hon är ormrädd och jag är fästingrädd. Idag struntade jag dock i fästingarna. Detta lilla kryp ska inte få hindra mig från att plocka av skogens bär och skogens guld (hittade 3 kantareller).

Det här fick vi ihop idag, så nu ska det bli blåbärspaj:Tove kom farandes till oss på cykel :)) Hon ville jätte gärna sova här inatt, men hon hade sovit borta natten till idag och imorgon ska hon till pappa Thomas. Sedan är det bara torsdag kvar innan hon ska till pappa igen. Där tror jag att hon och Casper ska vara nästa vecka (men jag är inte helt säker).
Förresten, visst är tallriken snygg som bären ligger på? Den köpte Fia hos Lena Linderholm igår.

Fia tog med Tove och cykeln i Toyotan och så åkte de till IKANO. Jag slappat en stund ute och ska nog sjutton snart sätta mig där igen.


Fick en liten chock idag

Imorse, efter att jag varit in till pappa, åkte jag, Inge och Fia (vid ratten) mot Stockholm. Klockan var omkring 8.50. Fia körde till Nyköpingsbro! Där ringde telefonen och det Marita, som ringde från Grekland. Allt var bra och det var lagom varmt.

Strax efter Järna börjjade köerna, men det hade vi hört på trafikradion. Det skulle asfalteras. Gick bra ändå. Så när vi kom till Stockholm, blev det vanliga rutten till Silja Lines terminal. Där passar jag på att gå på toa :)) Rent och fräscht, vilket tilltalar. 

Därifrån skulle vi till Barkarby Outlet, men det blev tvärstopp. Jisses säger jag!! Vilka köer:


Inge insåg att det inte gick att åka så här för då skulle vi aldrig nå målet.
Så vi körde ut på Valhallavägen, men där var inte mycket bättre. De höll på med nya gasledningar:Det var enfiligt på denna trafikerade vägsträcka! Men bara vi passerat där, så blev det bättre. I alla fall en bit. Jisses vad de bygger i Stockholm (vägar alltså). Ja, de bygger hus också och det bygger de så det knakar. Väl ute i Barkarby Outlet handlade Fia. Jag och Inge köpte bara med ögonen. Det fick räcka. Så skulle vi då till Vaxholm. Tog tid även det för vi körde lite fel. Men till slut så var vi på väg. Parkerade bilen och gick till korvstället. Köpte korv och pommes, Fia tog fish and chips :)) Smakade gott även om fåglarna tiggde. Därifrån gick vi till mitt favoställe; Monica Lindroths keramikaffär (Ateljé Pyttsan). Men där var ett meddelande i fönstret: Monica hade lämnat jordelivet!!!!! Nej!! Det fick inte vara sant. Jag som alltid köpt något där.Inge är nästan uppe där Monica hade sin butik och Fia är nära mig!
Kunde inte låta bli att fota denna fina, välvårdade, gamla Citroën!

Vi gick då till Lena Linderholm, som har snett nedanför. Där köpte jag en söt kaffekopp med fat. Fia köpte en ljusblå tallrik.

Fortsatte sedan med färjan över till Rindö. Rakt igenom till nästa färja. Där var det kö!!!Resan över med färjan tar 3 minuter. Och då kom vi till Värmdö. For igenom mot Gustavsberg och vidare till Nacka. Där stannade vi på en bensinmack för att ... jaaa..... 

Sedan till Birger Jarlsgatan där Fia skulle in på Peak Performance. Hon köpte en tröja och så gick vi  tillbaka till Inge (skönt att han kunde sitta kvar i bilen nära affären). Vi åkte mot Hötorget. Där köpte jag en brudorkidé + jordgubbar, bigaråer och mango. De säljer ju ut när man kommer lite senare, så vi fyndade. 

Vi hade hört på trafikradion att det var långa köer på Essingeleden så vi körde mot Nacka istället. Tog tid från Sergels torg till Gustav Adolfs torg. Såg förresten Calle Bildt stå och prata i mobilen (om nu det var något att se). Hade hellre sett Jerry Williams. Men man kan ju inte få allt!

Resan hem gick bra. Från Järna och mot Södertälje var det nu ännu längre köer:
När vi kom hem, gick jag in till pappa. Han var glad att vår resa gått bra!

Åt stekt ägg när jag kom in.


Söndag

Tja, det har väl inte hänt så himla mycket idag. Jag gick upp ca 6.30 och gjorde mig iordning. Var i tvättstugan kl. 7 och körde igång 4 maskiner (tvättstuga 1 åt pappa och tvättstuga 3 åt oss). In emellan och kollade datorn. Ut igen strax efter kl. 8. Flyttade över till tumlaren och hängde lite i torkrummet. In till pappa, som var uppe och fyllde på hans medicin.

In till oss igen. Casper och Fia kom upp. Nästa tur till tvättstugan blev omkring 9.15. Då var pappas tvätt torr och jag gick in med den.

Frukost blev det sedan och så disk. Nästa tur till tvättstugan blev omkring kl. 11. Då för att hämta det sista i tumlaren, städa tvättstugan och så tömma torkrummet. Avslutade med att städa även där.

Vi tog sedan med Casper på en tur ut på landet. Det gillade han. Vi var även och kollade på vägbygget vid SAAB. Han tyckte det var häftigt med berget som hade sprängts.

Så skjutsade vi hem Casper. Jag var in till pappa när vi kom hem. Fixade sedan potatisen.

Lite senare tog  Fia och jag cyklarna till motionscentrat. Dit kom Maria och barnen. De skulle springa spåret och Fia och jag gå. Efter ca 500 stod Tove och väntade på oss, precis som Fia trodde. Hon gick med oss, men det tog tid. Hon hittade nämligen blåbär, smultron och hallen utefter spåret. Ett tag hade hon båda händerna kupade och det var fullt med bär.

Maria och Casper satt och väntade på oss. Det förstod jag ju för de sprang rätt så fort. Vi skildes åt och när vi kom hem, fixade Fia skarpsåsen och jag skar upp skinkan. Inge hade satt på potatisen. Men han ville ha gårdagens mat och det fick han.

Fikade förut och åt av Marias nybakade bullar. Mums så goda de var!!! Tackar, tackar :))

Inge gick faktiskt in i Fias rum och kollade på fotboll ikväll. Fia och såg en bra film; Valentines day med bland annat Julia Roberts och en himla massa bra skådisar.

Känns märkligt att jag inte måste gå och lägga mig nu, men trött är jag ändå hahahahahahaTog en datorfri kväll igår

Som du säkert förstår, så blev det en datorfri igår kväll. Skönt det också. Cyklade från jobbet ca 13.15. YES!!! Nu är semestern här! Var in på Hemköp och handlade lite till pappa. Hem till Inge först. Vi bestämde oss för att ta en sväng. In till pappa med hans varor. Därefter åkte vi till Återvinningsstationen och slängde en trasig altanstol. Sedan "varvet". Svängen gick sedan till Norrköping. Vi åkte ner på Stadium Sports Camp för att se hur mycket ungar det var där. Inte för att leta efter Fia alltså. Dock skickade jag ett sms till henne. Hon ringde lite senare. Allt var bra.

På hemvägen ringde Maria och var arg som ett bi! Mycket förståligt!! Någon hade klippt upp låset, som hon hade om sin och Caspers cyklar och tagit hennes cykel. Jag vet inte vilken cykel i ordningen som hon blir bestulen på. Jag blir så förb* på oärliga människor, som inte kan skilja på mitt och ditt.

Så grillade vi på kvällen och till det åt vi färskpotatis och sallad. Mycket gott. Var in till pappa och kollade till honom. Pratat med brorsan, som är i Västervik. Vi gick sedan över till Stefan och Marita. Lite senare anslöt sig Lisa och hennes kille, som också heter Stefan. Vi pratade och hade trevligt. Men så, omkring klockan 23, kände jag hur trött jag blev. Jag sade inget utan ursäktade bara och gick in. Dök ärligt talat i säng och somnade bums. När jag vaknade imorse såg jag att hade rivit på mig armen. Måste ha varit uppe inatt och gått emot någon dörr.

Denna dagen har bjudit på åska hela dagen i stort sett. Vi var och lämnade travet och så kollade vi på ett vägbygge vid SAAB. Naturligtvis har jag varit in till pappa och även när vi kom hem. Bytt lakan och handdukar hos honom.

Fia kom hem ca 15.30!!! Hon haft det mycket bra, men som alla säger: Borta bra, men hemma bäst.

Vi har ätit biff med lök och kokt färskpotatis. Mycket gott. Efter disken tog jag och Fia ett parti Yatzy. Sedan åkte hon till Maria och barnen. För hon längtade även efter dem.

Och åskan mullrar på, men knappt något regn. Kom dock en rejäl skur på förmiddagen.RSS 2.0