Sista dagen i Maj månad

Vaknade redan 3.30 imorse, men lyckades slumra till 4.05 då jag gick upp. Kollade termometern. Alltså det är sanslöst, men vi hade bara +2,6 grader! Blåste inget speciellt då, men jag visste att det skulle bli kraftig blåst på eftermiddagen. Hade bestämt mig för att ta bilen, men så när jag skulle gå så: Nej, nu blir det cykeln idag så det så! Tog inga bilnycklar utan gick direkt till vårt förråd och tog ut cykeln. Lite kallt om händerna var det allt. Gick in med maten och sedan till mitt rum. Satte igång att jobba lite. Klockan 5.45 var jag ute med mina stavar. Stannade en kortis och pratade med Marita, vår granne. Sedan gick jag en promenad så det totalt blev 30 minuter. Smakade gott med kaffe sedan.

Morgonen gick snabbt för jag skickade iväg rapporter. Efter fikat ringde jag till pappa. Allt bra med honom.

Fia var ledig idag och hon ringde mig. Skulle hjälpa Annelie med barnen på eftermiddagen.

Jag varit på biblioteket och gjort tidskrifter.

Sedan har det rullat på. Soligt ute och blåst. Arbetade till ca 15. Men det hade allt lugnat sig lite, så det var inte så besvärligt att cykla hem som jag hade befarat.

Imorgon blir det i alla fall bilen för jag ska handla lite till pappa. Och jag vill inte cykla med det.

Varit in till pappa en sväng.

Inge har klippt gräsmattorna idag. Var med blommor i, men nu ser det trevligare ut.

Fia kom hem ca kl. 19. Varit på träningen med tjejerna efter att hon tagit hand om barn på eftermiddagen.

Tar väl ett par bilder till från Kolmårdsbesöket i lördags.Denna bilden togs innan alla jagade och buffade på den lilla kalven.Blir lite avis! Skulle också vilja simma med delfinerna!


Då fortsätter vi med Kolmården

Ja, jag tänkte fortsätta berätta om gårdagen, men först kan vi ju ta denna dagen.

Vakande 3.50, men lyckades somna om och sov till ca kl.6. Gick upp 6.15 och gjorde mig iordning. Skrev i min fysiska dagbok och klockan 7 var jag i tvättstugan.

Fia kom upp ca 8.30. Hon följde med  mig ut klockan 9 då all tvätt var klar. Jag gick in till pappa med  hans tvätt och pratade en stund.

Sedan åt vi frukost och därefter satte jag igång att skala morötter, potatis och kålrot. Det  skulle bli rotmos idag. Mums.

Fia ville till Mantorp och köpa nya jeans, så hon och jag åkte ca 10.55. Tyvärr hittade hon inga jeans där, så då åkte vi till en outletbutik utanför Mjölby. På vägen dit (ca 1,1 mellan Mantorp och Mjölby) såg vi 2 döda rådjur. Fia hittade jeans och lite annat. På hemvägen såg vi ytterligare ett dött rådjur på samma sträcka. Jag har aldrig tidigare sett påkörda rådjur och så ser man 3 stycken på samma dag.

Jo, jag köpte ju en pall till pappa (plast) för han behöver lägga upp sina fötter emellanåt. I köket gick det inte så bra, men i vardagsrummet. Där kan han ju lägga upp fötterna när han ser på TV. Så frågade han vad den kostade! Jag svarade 78:- Jisses, vilken utskällning jag fick. Det var hutlösa pengar!! Men sen ångrade han sig nog :))

Inge fixade köttkorven och jag stötte moset (Fia testade också att stöta). Smakade ljuvligt! Och så gick jag in till pappa med mat. Han blev så tacksam.

Då fortsätter jag min berättelse om Kolmårdsbesöket:

Regnet upphörde ganska snabbt och då ställde vi oss och kollade på chimpanserna. Alltså där kan man stå i flera timmar!

Men skönast var nog denna gorilla! Oj, vad han sov skönt!

            

Antingen så vilade de eller också njöt de av solen!De bär sina barn med en äkta kärlek! Så mjukt och fint!


Vet inte hur många bilder vi tog på dessa, men.....
Dessa djur är ju också fantastiska!


Vi gick vidare till sälarna och så trodde vi att vi skulle hitta pingvinerna där också. Men vi gick nog lite tokigt och så började det åter igen att regna. 

 

Till och med sälen vill gå in :))

Vi sökte skydd i Blå lagunen. Inga djur där, men skönt att vila fötterna. Vi hade ju sett hur lång kön var in till delfinshowen. Men när vi gick ut från Blå lagunen, så stod de och vinkade in oss. Föreställningen hade inte börjat och det fanns platser kvar!!!Helt sanslöst så duktiga de är!

Nu ska jag försöka att lägga upp en liten filmsnutt!

Nej, jag vet inte hur jag ska göra för att få till det. Så det blir en bild till från Kolmården.
Och så en bild på Casper eller är det en rasande gullig tiger....Så måste jag ju berätta att jag gjorde mig bort (igen).

Casper lekte på en hinderbana och så kom det bildäck som han skulle hoppa sig igenom. Han visste inte riktigt hur han skulle göra, så jag skulle visa honom. Rätt person alltså :)) Det slutade med att efter två fina hopp, så ramlade jag! Inge gick för han skämdes. Men jag bjöd på det :)))

Kramizzar och ha en trevlig fortsättning på söndagen som är den sista söndagen i maj.

Kolmården idag

Vaknade omkring 5.30 och gick upp strax därefter. Läste en mycket skrynklig tidning. Dags att klaga igen! Varför i h-e ska vi acceptera att alltid få blöta och skrynkliga tidningar? Vi betalar lika mycket som alla andra.

Sedan blev det datorn en stund innan jag stekte ägg till smörgåspålägg. Tillbaka till datorn och då började jag verkligen fundera på om vi inte skulle ha pannkakor med oss istället för varmkorv! Så jag gick ut och fixade det. Gjorde även iordning plastbestick och papperstallrikar + servetter!

Fia kom upp och strax efter så väckte vi Inge. Det var dags för frukost. Ringde pappa sedan och allt var bra. Fia åkte och hämtade Casper. Jag gjorde mig iordning. Casper tyckte det skulle bli kul med besöket på Kolmården. Tove var där förra helgen med Maria och Lasse.

Plockade ner så mycket som gick i en liten kylväska. Juicen tog jag i min ryggsäck. Gick in till pappa med Corren och hjälpte honom med TV:n. Tycker att han är lite off just nu, men det är väl inte så kul att sitta ensam så mycket. Jag önskar att jag skulle räcka till mer än vad jag gör.

Så åkte vi med travet innan vi fortsatte till Kolmården. Mycket bilar hade det kommit, men p-platser fanns det :))
Dock var det många bussar som kom och när vi fick se kön, var vi glada över att vi bokade via nätet igår! Det var i princip att bara gå direkt in.

Vi gick mot Savannen och där stod dessa:De kallar oss Mods :))

Först var det en som och drack vatten och sedan kom de en efter en.

Därefter kom vi dit där noshörningarna var:Visst är de mäktiga!


Därefter vände vi oss om och där var elefanterna. Det såg så roligt ut för hö fanns uppsatt i ett nät på ett lina. Elefanten stod med ena benet på en sten och rystade och rystade så att höet ramlade ut. Han eller hon fick givetvis massor på sin rygg.Då kom där en anna elefant och åt från ryggen :))Sedan fortsatte vi en bit och tittade på djuren i savannen. Där var en antilop som 10 minuter hade fått en kalv. Så himla gulligt:Ja, det var så gulligt att kolla på dessa två. Men så vill nog mamman gå och gömma sig med sin nyfödde (-a), så hon gick iväg och ungen följde efter. Men rätt som det var kom flera antiloper och släktingar till dem och knuffade på kalven, så den blev liggandes. Jag kunde ju inte låta bli att skrika. Blir så rädd och hatar verkligen att se på.

Frågade djurvårdarna om detta beteende som visst var väldigt vanligt! De hoppades att kalven klarade sig.

Alltså jag tror att jag slutar min berättelse här och fortsätter imorgon med mer bilder och kanske en lite video.

För nog tog vi bilder allt.

Men jag kan ju berätta om när vi skulle äta matsäck. Det regnade då och vi hade precis kommit till chimpanserna. Fanns ju tak över huvudet och bord. Till min fasa så upptäckte jag att jag glömt tallrikar, bestick och servetter hemma! Vi kunde inte äta yogurten, men pannkakorna gick ju att rulla ihop.

Dagen bjöd på ömsom sol, ömsom regn.

Men som sagt mer imorgon!


Vårdcentralen med pappa (igen)

Imorse var det +4,2 grader hos oss. Ingen sommarvärme precis, men solen lyste. Åkte till jobbet och var där 5.20. Ja, jag vet! Urdumt va? Men jag vaknade ju 3.15 för tusan. Tvingade mig kvar i sängen till ca 4.05! Gjorde mig iordning, fixade frukost, åt och läste tidningen. Sedan datorn en kortis. Åkte därefter till jobbet. Parkerade bilen, gick till entrén och så gick jag till mitt rum efter att ha lagt in maten i frysen (ja, jag hade fryst mat med mig). Min kollega satte griller i huvudet på mig igår, när hon sade: att du törs gå själv så tidigt! Så jag satte igång min dator, men jisses vad det segade! Tog en himla lång tid att göra vissa saker, så klockan 5.45 tog jag stavarna och gick ut!

Det blev en halvtimmes promenad i solskenet, men ingen toppenhög temperatur. Dock är det gott om syre så tidigt på morgonen. Min granne missade jag, eftersom jag gick ut senare. När jag kom till dammen såg jag 5 små dunungar (sothöns tror jag det var). Sådant ger glädje!

Fortsatte med RT:s hemsida och fixa till de presentationer som var för stora. Så tragiskt alltså, men nu går visst RT i graven och jag mister en underbar bisyssla. Är faktiskt mycket ledsen över detta. Men så blir det när regeringen nu slagit ihop en massa statliga myndigheter.

Fia ringde mig och det kändes skönt. Alltid bra att veta att allt är bra innan hon startar jobbet. Strax efter (Fia hade åkt då), ringde Inge. Jisses vad han var positiv idag. Men han lade sig ju tidigt igårkväll och det tror jag var bra. Förnattssömnen är alltid den bästa sömnen!

Ringde pappa och allt var bra.

Jag hade bestämt mig för att gå tidigare och njuta av solen. Tyckte jag var värd det! Men så ringde hemtjänsten! Pappa hade fått ett nytt sår på andra foten och de hade fått en tid på Vårdcentralen till pappa! Sade till min chef, när jag satt i växeln om detta.

Sedan fick jag massor med jobb. Jätte kul tycker jag, men inte kul att behöva bryta. Gjorde klart ett jobb innan jag åkte från jobbet ca 12.50.

Pappa var redo och vi åkte till Vårdcentralen. Pappa kom in ca 13.50 och det var en liktå mellan två tår! Så jag gick till apoteket och köpte plåster + stödstrumpor, för pappa har svullna fötter. När vi kom hem försökte jag sätta på honom strumporna, men jag fick ge mig! Fy f-n vilket slit säger jag.

Detta var alltså min eftermiddag, då jag hade tänkt sola :)) Vi var på Vårdcentralen (alltså pappa och jag) för två veckor sedan och då skulle jag träffa min väninna, Karin, men det fick vi ställa in.
Men vad gör man inte för sina föräldrar!

Regnet kom och det öste ner. Även åskan kom och den gick så pass att strömmen gick.

Fia åkte till Maria efter jobbet och hon blev kvar där en stund pga. regnet. På hemvägen köpte hon bearneisås till middagen, som var typ "Biff á la Rydberg utan äggula över :))

Och nyss var jag in till pappa och hjälpte honom med TV:n.


Stavgång

Brr, så kallt det var imorse! Vi hade +2,6 grader klockan 4.05. Var på jobbet 5.20. In med maten och så låste jag in väskan. Sedan gick jag ut och gick stavgång i en halvtimme. Oh, så skönt det var. Men jag var tvungen att stanna flera gånger och pusta lite. Det behöver jag inte när jag går utan stavar. Blir att man går fortare med stavarna.

Smakade gott med kaffe när jag återkom. Satte igång att arbeta.

Ringde pappa efter fikat. Allt bra med honom. Passade även på att ringa Inge. Sedan biblioteket.'

Blev så full i skratt för jag har länge retat mig på att folk inte kan diska efter sig utan lägger i diskhon. Högen fylls på mer och mer och imorse hade även börjat lägga i disk i den andra diskhon. Det har hänt ett antal gånger att jag diskat och det är när jag inte tål att se det längre. Städpersonalen brukar också diska, men som de säger: det ingår inte i deras arbetsuppgifter.

Så jag gick till min dator och skrev ihop några rader om att: tyvärr så finns det inte någon diskmaskin här. Och inte vill dina kollegor eller städpersonalen ta hand om din disk. Så snäll ta diskborsten och diska efter dig. Sedan plastade jag in dem (2 stycken). Mötte då en tekniker från vår hyresvärd och jag visade honom vad jag skrivit. Då säger han: Nästa vecka får ni två diskmaskiner!!!! Är det sant???? Jo, då det var det! Men jag satte upp mina lappar i hopp om att någon skulle känna sig träffad! Nu var det tyvärr ingen som hade gjort det när jag gick hem kl. 15.
Cirka 1½ timme senare kom snickarna och tog bort skåp och förberedde för diskmaskinerna h ahahahahahaha

Har hållit på med RT:s hemsida. Blev inte hel klar för flera av presentationerna segade så till den milda grad. Måste kolla på dem imorgon och se om jag kan komprimera bilderna.

Hämtade Inge efter jobbet och så åkte vi till Maxi. Flöt på bra måste jag säga.

Hem och in med varorna. Sedan till pappa med hans varor. Han skulle se på friidrott och senare "Landgång". Ja, Landgång ska även jag se på. Det är sista programmet ikväll!

Fia åkte till på flickornas träning efter jobbet. Hon kommer lite sent, men har en kille som kör igång dem.
Nu är Fia snart hemma för hon ringde nyss.

Har även pratat med Maria och allt var bra.


Lill-lördag

Regnat precis hela natten! Och det regnade när jag kom upp. Vaknade ca 3.50, men tvingade mig kvar till strax innan klockan skulle ringa. Det var +6 grader och som sagt; det regnade! Hade ju hoppats sova till dess klockan ringde för jag hade tänkt stänga av den och sova vidare. Men som sagt, så blev det inte. Gjorde mig iordning och så på med datorn. Tidningen kom och jag läste den. Nej, ingen frukost!! Jag skulle vara fastande för jag skulle till Vårdcentralen och ta prov för att se hur kolesterolvärdet ligger till. Det jag saknade var att inte få dricka vatten! Och inte blev det någon promenad pga. att det ösregnade!

Det var bara att köra igång och arbeta. Och det var ju inte svårt. Är så glad att jag inte är superberoende av frukost utan jag kommer igång ändå.

En kollega frågade hur jag kunde vara så pigg. Varit på jobbet sedan 5.20 utan frukost och klockan var då 7.35! Jag åkte till vårdcentralen så jag var där när det öppnade kl. 8. Fick vänta en liten stund. Och så skulle de ha betalt också! Blir det ett läkarbesök till, så ska de nog ha betalt då med.

Väl tillbaka på jobbet så blev det kaffe och en äggmacka (stekt ägg). Jag hade beställt en sådan av vår egna kock på jobbet. Smakade underbart! Och så en banan på det.

Ringde sedan pappa. Han var så oppåt för han hade minsann damsällskap :))) Det var en tjej från hemtjänsten, som hade social samvaro med pappa idag. Det gillade han hahahahahaha

Slog även en signal till Inge. Han skulle ut och gå på förmiddagen. Jag gick till biblioteket. Kramade om chefen där. Hon förlorade nämligen sin pappa förra veckan. Visserligen var han gammal, men han var fullt frisk, så det gick väldigt fort.

Gjorde mina tidskrifter och så swisch så var det lunch!

Fortsatte sedan uppdateringarna i adressregistret. Däremellan lite beställningar. Arbetade till 14.55 då jag åkte till vårt köpcentra och handlade lite.

Hem och in till pappa. Pratade en stund med honom innan jag gick hem till mitt.

Skalade sedan potatis och morötter. Därefter gjorde jag en rabarbertårta.

Imorgon ska Fia och jag ha med oss fiskbullar och potatis i våra matlådor. Mums!

Så blev rabarbertårtan klar och Inge och jag tog en kopp kaffe samt tårta med vaniljsås. Wow, så himla god den var!!! Smaskens alltså!

Gick in till pappa med en bit för man måste ju dela med sig :))

Fia kom hem. Hon hade varit och handlat efter jobbet. Var ju löning igår heheheheeh. Förresten så har hon fått förlängt till sista Juni! Skönt för henne.

Och nu kan jag berätta så skiner solen!! Kvällssol kallas det visst för!

Det är ju lill-lördag idag. Man skulle kanske ta sig ett glas vitt :))


Kylig morgon

Inte sjutton är +7,6 grader någon temperatur att jubla över. Men så var den imorse klockan 4.15! Mulet var det också och det hade regnat imorse. Det skulle bli mera regn fram på dagen, så jag tog bilen. Parkerade den och gick in med min mat samt låste in väskan. Sedan gick  jag ut på min halvtimmes morgonpromenad. Alltså, det är helt otroligt, men denna promenad är så himla underbar. Tänk om vi kunde ha ljusa morgnar året om :)
Såg dock många "mördarsniglar" på min promenad. Solen lyste då och luften var klar och hög. Därefter gick det kanonbra att börja arbeta.

Ringde pappa redan 8.30 för vi skulle ju ha information om uppgraderingen av vårt adressregister. Allt bra med pappa. Ringde även Inge så det var gjort :))

Klockan 9 samlades vi och fick höra vad som var nytt. Det var en del. Och så visade han oss lite tricks och så. Vi höll på till klockan 12, med ett avbrott för de två som röker. Skönt att inte tillhöra den skaran längre.
När detta var slut, gick jag och kollegan ner för att äta. Samtidigt undrade vi om vi skulle bli bjudna på lunchen, men till slut gick jag och värmde min mat. När den var klar, kom min kollega och sade att jag skulle sluta värma för vi fick mat. Vilken tur att jag tagit med för lite i min lunchlåda. Gjorde inget att jag kastade den för jag kunde inte spara den och värma en gång till.

Sedan gick eftermiddagen i ett rasande tempo. Inge ringde och berättade att Jonas ringt. Han hade slagit i huvudet och fått hjärnskakning. Så det kan gå!!! Men nu var allt bra och han räknar med att de kommer hem i mitten av juni. Ska bli så kul att träffa dem igen.

Regnet öste ner när jag åkte hem och det var bara +10 grader! Helt sanslöst! Vi borde väl snart få sol och värme efter den långa vintern som vi haft!

Varit in till pappa en stund. Sedan in och gjorde pappas räkningar och så våra. Skönt att vara av  med det (men inte pengarna).

När Fia kom hem åt vi lite mat. Det blev så enkelt som korv och potatismos. Enkelt kan även det vara gott :))

Blåser en del nu , men inget regn. Nu är det +8 grader  brrrrrDen här vita rododenderon finns utanför min arbetsplats. Fotade igår!

Näe nu ska jag nog ta och titta på dagens avsnitt av "Hem till gården" på TV4Play.


Jag trodde det skulle regna imorse

När klockan ringde, var det himla mörkt ute, så jag trodde det regnade. Men det gjorde det inte. Dock var det bara +4,4 grader. Gjorde mig iordning, åt frukost och läste morgontidningen. Sedan datorn en kortis innan jag tog bilen. Var i valet och kvalet om jag skulle ta en promenad. Ställde in maten och så gick jag till mitt rum. Jobbade en stund innan jag tog mig i kragen och gick ut. Vinkade åt grannen, som kom på cykel. Jag ångrade mig att jag inte cyklade. Men å andra sidan känner jag av astman eller om det är min kol lite mer just nu. Kan ju ha ett samband med pollen och allt.

Skönt var det med promenaden och jag plockade lite gullvivor:I dammen, där hägern Olle brukar hålla till, kom det 6 små dunbollar och simmade. Kanske lite svårt att se, men...


 

Så blommar den vita rododenderon för fullt nu:Inte länge sedan det var fullt med snö där.

Ja, efter denna promenad gick det genast mycket lättare att fortsätta arbeta.
Har suttit med adressregistret och ändrat e-postadresser.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra med honom. Sedan ringde jag till Inge och det var bra med honom också!

Fia ringde mig imorse och Maria har också ringt. Skönt att vi bryr oss om varandra åt alla hållen :) Tack mina tjejer!!

Eftermiddagskaffet blev ute och det var så himla skönt, att det var svårt att gå in. Vissa satt ju kvar, men jag skulle ju snart packa ihop och åka hem. Hade ju hoppats på sol när jag kom hem. Men då kröp den och gömde sig.

Gick in till pappa och pratade en stund. Han hade varit ute med soporna. Blir så arg för hemtjänsten ringer vid 9-10-tiden och frågar pappa om han vill gå ut på promenad. Varför kan de inte ringa på eftermiddagen, när det är lite varmare? Inte vill pappa gå ut så dags.

Inge satt och kollade på Giro de Italia och solen höll sig borta, så då tog jag en dusch istället. Tog Galltvål även idag och så smorde jag in mig.

Åt lite rester sedan. Fia är nog snart på ingång. Hon arbetade till 17.45 idag (jag hela veckan).

Fick rabarber på jobbet så det ska bli rabarberpaj någon dag!


Växlande väderlek

Sov till ca 6.45!! Drog mig en stund innan jag gick upp och gjorde mig iordning. Sen till tvättstugan och körde igång. Solen lyste och det såg då ut att bli en fin dag.

Nästa gång jag gick ut, började det att regna. Fanns inga tvättvagnar att tillgå och jag blev då riktigt arg. Kollade torkrummet, men inte någon där. Jag ger mig tusan på att folk tar hem dem! Fick boka grovtvättstugan och där fanns det  en vagn. In till pappa med hans skjorta! Han satt då och åt frukost.

Nästa gång som jag gick ut, regnade det inte, men det hade börjat blåsa massor! In till pappa med hans tvätt och så fyllde jag på dosetten.

Fia kom upp ca 9.45 och då var det dags för frukost. Väckte Inge, som fortfarande sov. Fattar inte att han kan, men....


Vi tog sedan en sväng utåt Tinnerö. Brukar plocka gullvivor på ett ställe, men tyvärr så har de satt upp stängsel runt om, så det blev inga blommor. Jag vill inte gå i allt för högt gräs för några blommor. Vi handlade till pappa på tillbakavägen!

Inge gjort köttfärssås och till det hade vi färsk pasta. Måste säga att det är mycket godare med färsk pasta och man blir mättare av det också.

Fia tog sin väska och gick för att möta Maria. Maria  hade pappas bil för Fia lämnade den hos henne igår. De åkte till samlingen i Ljungsbro.

Inge och jag åkte dit ca 15.45. Matchen hade börjat när vi kom och det blev rätt snabbt ett mål för Ljungsbro. De mötte Karle. Rätt så kul tycker jag för Maria började spela med det laget redan 1980 eller 1981. Hon fick dispans att börja tidigare bara för att hon var så intresserad och så hade hon en kompis som var två år äldre som spelade. Fia började också spela med Karle, men i ett pojklag. Men det tog inte lång tid förrän hon började i Ljungsbro, där Maria var tränare för flickorna.

Lasse kom också och kollade på matchen. Jenny var där och kollade och hon hade med sig sina tvillingflickor på 1 år.

Ljungsbro vann med 8-1 (tror jag). Blåste nordanvind, som inte är så skönt, men solen lyste.

In till pappa när vi kom hem! Han fikade för det var paus i ishockeyn. Bronsmatchen spelades mellan Tyskland och Sverige.

Sverige vann och fick en bronsmedalj. Kul för Bengt-Åke Gustafsson, som nu avgår som förbundskapten för Tre Kronor.

Var nyss ute och tittade på grannens sons  hund, Milo! Det är en liten svart och vit hund (är inte säker på rasen, men typ mastiff). Jisses vilken pli sonen har på honom. Visade oss massor med saker som Milo gör. Ja, det var kul att se. Milo ska vara hos "farfar och farmor" några dagar (kanske hela veckan) för han är förkyld. Om han skulle varit på sitt hunddagis hade de fått betala 400:- extra per dag!!!!! Förkylda hundar får nämligen vara i ett eget rum. Alltså det är ju inte klokt att behöva betala så mycket. Månadsavgiften är tillräckligt hög ändå.

Fia har inte kommit hem ännu. Hon stannade hos Maria och barnen en stund.


Solen har lekt kurragömma

Wow säger jag! Sov till ca 7.10 idag och det är jag verkligen nöjd med. Behövde det säkerligen!!! Läste morgontidningen och sedan på med datorn och "Ring så spelar vi". Jag gick även in på aftonbladet.se och läste att Anna-Lena Löfgren hade avlidit. Samtidigt så är det nyheter på radion och de spelar "Lyckliga gatan". Förlåt alltså men tårarna rann utför mina kinder. Den låten är bara så himla fin liksom "Regniga natt". Anna-Lena Löfgren var en helt fantastisk kvinna, som fick polio som barn och använde sin käpp på ett naturligt sätt. Hoppas verkligen att hon har det bra där i Sommarlandet!

Fia kom upp ca 8.30. Casper hade visst sovit till ca 7.30, men de hade kollat på TV. Jag ringde pappa ca 9.15 och allt var bra. Därefter tog vi fram frukosten. Väckte Inge så att vi fick äta gemensam frukost.

Fia och Casper åkte till Lingvallen, där det var "Gottedagen". Jag gick in till pappa med tidningen.

Plockade lite här hemma. Telefonen ringde, men Inge hörde inte. Han trodde det var på TV:n. Det var Fia!!!

Jag ringde sedan min faster, men fick inget svar. Hon är säkert på stan eller i Stockholm sade jag till Inge. Så strax efter ringde det. Det var min faster!!! Hon hade sett på TV och tyckte att hästen gnäggade så vackert!!! Efter en stund förstod hon att det var telefon. hahahahahahahahaaha......

Inge och jag åkte med travet och därefter varvet. Därefter till Lingvallen. Casper väntade på pengar för han var sugen på popcorn. Vi träffade lite "känt" och pratade med dem.
Solen värmde, men snart tornade molnen upp sig. Jag hade ju tänkt att göra ett  besök i Gamla Linköping, men avstod när jag såg hur mycket moln det kom.

När vi kom hem, klädde jag om och gick till pappa. Tog hand om löven på framsidealtan samt försökte få upp det ogräs som mörknat efter att jag hällde salt på det. Men fy vilket skitgöra. Jag orkade inte hålla på med det utan tog hinken med allt ogräs och alla löv och gick upp till skogen, där jag tömde det.

Innan jag gick bort till pappa, tog jag fram vår elektriska gräsklippare och lånade den till grannen. Han var ju inte hemma när Inge klippte gräset i torsdags.

Solen då? Ja, den gömde sig bakom molnen och eftermiddagen blev faktiskt molnig med inslag av solstrålar. Så himla typiskt alltså. När man är ledig, så vill man ju ha sol och vackert väder!

Inge och jag beställde pizza när vi förstod att Fia skulle gå på Gottes ledar/tränarfest ikväll!

Jag hämtade Fia ca 20.45 och när vi kom hem tog jag ett glas vitt vin. Fia var lite salongsberusad ... inte ofta som hon är det!!! Inge blev irriterad för hon snackade som sjutton....

Nyss var en ambulans inne på gården och jag måste säga: Tur att det inte var en jätte sjuk person i ambulansen. För den  som körde tog sig inte ut från gården utan beslutade sig för att köra upp i skogen och sedan ??????
Hallå alltså!!! Inför övningskörning på våra gårdar med ambulanspersonalen!!!

Nu mina vänner är jag supertrött och ska snart släcka ner! Men en uppmaning till min äldsta dotter: Lyssna på din mor!!! *asg*Puss säger Tove och även jag!!!

Jisses vilken skur det kom imorse

←Vilken tur att jag hade bestämt mig för bilen imorse. Började regna precis när jag hade kört  ut bilen från garaget. Jag hoppades ju naturligtvis att det skulle gå över lika fort som det kom. Men när jag kört en bit, så körde jag in i "världens skur". Det fullständigt hoppade! Lugnade sig ganska rejält, men ökade igen. Parkerade bilen och gick in med min mat samt låste in väskan. Tog paraplyet och gick ut för jag ville ju ta min morgonpromenad. Men efter en stund, insåg jag att det inte var någon idé. Skulle bli blöt om skorna och byxorna, så jag vände åter och körde igång jobbet. Efter ca 1 timme slutade regnet, men då var jag i full gång. Gjorde en rapport klar för webben.

Reste på mig för en micropaus. Kollade ut genom fönstret och även denna morgon såg jag denna tjej:Ingen närbild precis, men .... Denna tjej kollade jag på igår vid samma tidpunkt. Hon ställer sin cykel och så går hon direkt till denna parkeringsstaket (eller vad jag nu ska kalla det för. Hon går balansgång!!! Två turer brukar det bli. Jag misstänker att det är hennes meditation innan hon tar bussen till sin kurs på Norrköpings universitet. När jag tog bilden, hade det slutat att regna!

Gick till vaktmästeriet och packade rapporter. Med andra ord; ännu en rapport är klar och avslutad.

Jag tog ju förresten tagit emot Lasse (Mias kille). Han skulle köra simulatorn klockan 8 och jag hade lovat tjejerna att se till att öppna växeln om de inte skulle hinna i tid. Nu gjorde de det, men Lasse släppte jag in innan.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Har även pratat med Inge. Han skulle dammsuga och torka golven. Men först in med tidningen till pappa :))

Festen igår hade varit trevlig även om lokalen inte var den bästa. Det var svårt att prata med "bordsgrannen" så jag tackar högre makter för att jag höll mig hemma. Fixar inte när det blir en himla massa surr omkring mig.

När Lasse hade kört klart, tog jag en fika med honom. Han hade inte fått dricka kaffe innan körningen, så nu sög det i tarmen.

Marianne var och hälsade på idag och jag blev så himla glad över att se henne. Blev kramen direkt!

Så var det biblioteket. Har inte varit där på två dagar, så det var en hel del!

I förrgår låg denna fiskmås eller vad det nu är (jag ska inte uttala mig om måsarten, för jag är urdålig på det) och ruvade på denna häck:Ni ser något vitt och grått till vänster om skylten. Det är fiskmåsen!

Några timmar senare kom trädgårdsarbetarna och rev ner boet. Jag trodde att den personen skulle bli anfallen, men han klarade sig.

På taket till mitt arbete brukar de också lägga ägg, men där rensas det regelbundet. Fiskmåsar ska inte hålla till här utan vid havet!

Satt ute och fikade på eftermiddagen. Strax därefter loggade jag ut och åkte till vårt köpcentra och handlade lite. När jag kom in till pappa, var distriktssköterskan där, så jag gick hem till mig. Inge tog varorna och plockade in.

Vi fikade och efter det gick jag tillbaka till pappa. Allt var bra med honom.

Fia och Casper kom ca 17.30. Casper ska sova här inatt. Fia fixade köttfärsen tilll  Tacon. Jag hade gjort grönsakerna. Smakade så himla gott. Därefter gick Fia och Casper till Aktivitetsparken och jag tog disken.

Dagen blev kanonfin och mycket varm. Vi hade +45 grader i solen mitt på dagen. Det jobbiga är att det är så himla fuktigt. Men jag klagar inte.


Väcktes av åskan

Imorse väcktes jag av åskan. Klockan var ca 3.50, så det var ju ingen idé att somna om. Drog mig en stund innan jag gick upp och gjorde mig iordning. Åt sedan frukost och läste tidningen. Blev inga knallar mer, men regnet började. Jag skulle ju ha bilen idag för det var ju veckohandling efter jobbet. Men jisses alltså regnet öste ner. Och så var jag tvungen att tanka! Tur att det är tak över pumparna. Naturligtvis blev det inte någon promenad denna morgon. Visst, jag kunde gått ut senare, men då tar det emot. Hade massor att göra, så....

Ringde pappa och allt var bra. Därefter tog jag emot en försöksperson till simulatorn. Maria "dök" ju på en förälder igår. Så jag gick ut och gav henne ett p-tillstånd och följde sedan med henne till simulatorn. Telefonin fungerade nämligen inte. Och simulatorn hade hängt sig och där satt Kicki och fattade inget. Den som hade kört, kom ju inte ut. Men "experterna" kom och löste problemet. Sedan fungerade allt problemfritt.

Så fortsatte jag med mitt arbete. Tiden gick rasande fort för rätt som det var så var det lunch. Och efter lunchen bytte jag av i växeln. Tjejerna gick ut och åt för hos oss var det lång kö! Så det blev lite längre tid för mig i växeln. Men jag hade skickat ner min excelfil, så jag jobbade med den. Fortsatte sedan och fick den klar. Nu kan påminnelsen skickas iväg!

Skickat iväg en rapport och fixat den för webben. Biblioteket hann jag inte med idag, så imorgon har jag nog massor där.

Det är personalfest ikväll, men jag kände inte för att gå. Klä upp sig och så, näe det är inget för mig. Roligare då att stanna på puben för då kommer man ju precis som man är. Men jag går ju inte på puben heller så...... fy så trist jag är.

Hämtade Inge och vi åkte direkt till Maxi. Handlingen gick bra, men jag glömde en del. Shit alltså! Får väl åka förbi affären imorgon. Frysta grönsaker är något som jag bara måste ha hemma och en påse Ahlgrens bilar hade inte varit fel.

Undrar när Fia ska komma hem ikväll? Hon har haft träning med flickor födda 2001.

Naturligtvis så har jag varit inne hos pappa. Handlade 5 frysta rätter till honom och lite annat. Han skulle se på ishockeyn och ikväll ser även han på "Landgång".

Jag har dammat och plockat här hemma. Så imorgon kan Inge ägna sig åt att dammsuga och torka golven. Duschade sedan och idag testade jag Galltvålen. Hoppas att det kan hjälpa mig med utslagen! Smorde sedan in hela kroppen.


Nöjd med mig själv

Imorse när jag kom upp var det hemskt mulet, men varmt (+14,6). Jag hade ju bestämt mig för att cykla, men blev mycket tveksam för jag kollade vädret och det skulle bli både regn och åska fram på dagen. Oh, vad villrådig jag blev! Men så bestämde jag mig bara för CYKEL! Och så tänkte jag: varför har jag ingen bra jacka? Öppnade garderoben i hallen och såg något ljusblått! Men??? Ja, visst ja! Den jackan köpte jag ju förra sommaren när vi var till Gällestad (eller hur det nu stavas). Tänk, vad man glömmer. Så på med jeansen och goingskorna. Cyklade till jobbet och låste den på avsedd plats. In med maten i kylskåpet och så låste jag in väskan. Sedan blev det en halvtimmes promenad. Ingen sol och ingen blå himmel, men en himla massa frisk luft!

Såg min granne komma cyklandes, men hon såg inte mig. Vi var för långt ifrån varandra. In och tog  dagens första kaffe med upp till mitt rum. Bytte kläder och skor. Sedan körde jag igång med jobbet. Gick som en dans!

Klockan 8 skulle Maria komma och köra simulatorn. Hon blev lite sen för det hade strulat hemma. Jag gick sedan och ringde  pappa. Allt var bra med honom. Distriktssköterskan skulle komma på morgonen.

Ringde även hem. Väckte Inge!!! Han brukar gå upp när Fia har åkt till jobbet (säger han), men idag sov han. Ja, ja, gjorde inget för han skulle klippa gräset innan regnet kom. Årets första gräsklippning!

Vi haft enhetsmöte och då menar jag hela enheten. Även GD deltog. Var klara strax efter kl. 11, så då blev det lunch och sedan satte jag mig i växeln/receptionen.

Fick ett roligt samtal från en uppretad lastbilschaufför. Han undrade varför trafiken var tvungen att gå genom Stockholm när man t.ex. skulle till Gävle. Så säger han: jag är 75 år!!! Ja, tyvärr, men vi kan inte hjälpa dig. Vi forskar och har inget beslutande om hur vägar ska dras så jag ber dig ringa Trafikverket. Han babblade på som sjutton. Till slut svarade jag att jag var ensam i växeln och hade just nu kö! Näedå, han fortsatte babbla på! Men till slut så gav han sig. Jag hoppas att det räckte med att han fick ur sig detta till någon och denna någon blev jag.

Efter växeln var det dags för mig att cykla hemåt, men inte raka vägen hem utan till vårt köpcentra för att köpa TV-tidningen till pappa. När jag så trampade hemåt, började åskan. Inget regn utan bara åska. In till pappa och pratade en stund.

Därefter ställde jag in cykeln och så in. Inge stekte isterband och gjorde stuvad potatis. Mums alltså! Maten smakade ljuvligt. Och ett plus för jag får med till jobbet imorgon.

När vi åt så regnade det massor, men nu skiner solen!! Helt otroligt.

Fia åkte direkt och kollade på Caspers fotbollsträning. Hon ringde nyss och är väl på väg hem.

Igår när jag rensade min dator på jobbet hittade jag en massa bilder på Tove när hon var ca 9 månader. Gissa om jag blev tårögd. Vad tiden har gått fort.Ja, nog är det helt otroligt vad fort åren går!!! Mormors lilla trollunge!


Vilken underbar morgon

Sorry, men jag glömde visst bort att skriva igår igen. Fy skäms :))

Imorse när jag åt frukost, bestämde jag mig! Jag skulle parkera bilen på jobbet, gå in på jobbet med min mat och låsa in väskan. Sedan ut och gå en halvtimme! Det löftet höll jag! Var på jobbet mellan 6.20-6.25. Sedan ut och det var en underbar morgon. Solen strålade, himlen var blå och det enda som hördes var fåglarna som sjöng.

När jag kom till parken som finns framför min arbetsplats kunde jag inte låta bli att fota dessa gullvivor:Och inte heller denna blomsterprakt:Träffade min goa granne, som cyklade till jobbet. Blev avundsjuk när jag skulle hem, för då regnade det inte!

Gick in på arbetet 5.55 och från den tiden räknades min arbetsdag! Mycket lättare att gå på morgonen än efter jobbet, det måste jag ju säga.

Fia ringde och snackade en stund. Hon skulle till jobbet också.

Redigerat ett par saker i en rapport och skickat på tryck.

Fick sedan en annan rapport för slutredigering. Skönt att det fanns lite mer idag.

Ringde pappa och allt var bra. Nej, han vägrar äta penicillintabletterna och jag kan inte tvinga honom.

Efter det samtalet ringde jag Inge. Han sover ju när jag åker. Så gick jag till biblioteket. Jisses vad tidskrifter det var som väntade idag!

Lunch och det smakade gott med laxen, som jag tillagade igår. Glömde räkorna hemma och det var inte så kul, men....

Arbetade till 14.30. Åkte till apoteket och så handlade jag lite på Hemköp. Pappa vinkade åt mig och skakade på huvudet. Nej, distr.ssk. hade inte kommit. Så jag gick hem med våra varor och pratade en kortis med Inge. Sedan in till pappa, där vi väntade på att distriktssköterskan skulle komma. Cirka 15 bestämde vi, men klockan gick. Pappa och började misstänka att det blivit något missförstånd och det svaret lät inte vänta på sig. Klockan 15.55 ringde hon och undrade var vi var! Men, sade jag vi väntade på dig här hemma för jag frågade om det gick bra att ni kom hem till pappa och det gjorde det. Så nu blev det bestämt att hon kommer i morgonbitti. Ja, jisses alltså.

Jag gick in till mitt och åt lite. Sedan kollade jag på "Hem till gården". Just nu har vi +23,6 grader i skuggan. Helt otroligt alltså. De hotade ju med åska på eftermiddagen, men än har jag ingen hört.

Fia kom nyss hem och allt var bra med  henne.

Nej, nu ska jag slappa lite :))


Så gick även denna dagen

Lyckades slumra till ca 6.45, då jag gick upp och gjorde mig iordning. Det var +11,4 grader ute och det hade regnat. När jag var klar, gick jag till tvättstugan. Inte så mycket tvätt idag, men det beror ju på att jag tvättat inne en gång denna veckan.

Var in till pappa ca kl.9. Hängde upp hans skjorta och fyllde på medicinen. Sedan in och då kom Fia upp. Vi fixade frukosten och väckte Inge.

Diskat och hämtat det sista i tvättstugan samt städat efter mig. Därefter åkte jag och Fia till Ö & B. Vi köpte lite smått och gott.

Så var vi även till Chilli, där jag köpte en ny kaffeburk + nya grytlappar. Därefter ringde hon till Tove, som berättade att Casper hade tappat sin mobiltelefon. För säkerhets skull åkte Fia och jag till Maria och kollade om Casper hade lagt mobilen där igår, när de hämtade cyklarna. Men icke. Hämtade sedan Tove hos Thomas. Hem med mig och så åkte tjejerna iväg för att dela ut reklamblad om "Gottedagen". Jag gick in till pappa. Han var så ledsen för han hade inte hunnit till toan, men han hade fått god hjälp av hemtjänsten. Dock fanns det mer tvätt. Jag gick ut och bokade grovtvätten kl. 14. Pappa beklagade sig så till den milda grad, men jag sade att det beror säkert på penicillinet. Jaha, då ska jag inte äta mer av den. Men det måste du sade jag till honom.

Jag skalade sedan potatis och morötter. Ja, Inge erbjöd sig och jag ångrar att han inte fick göra det :))

Tvättmaskinen i grovtvätten gick fort, men tyvärr inget torkrum förrän efter 2 timmar, så jag  hängde upp jeansen hos pappa. De torkar säkert till imorgon.

Precis innan vi skulle äta middag, ringde pappa igen. Han hade åter igen fått gå på toa, men hann. Personalen hade sagt att  han skulle be mig köpa Dofilus nyponsoppa.

När jag hade ätit (kokt frukostkorv, senapssås och potatis) och diskat, tog jag cykeln till vårt köptcentra. Men inte hittade jag dofilus nyponsoppa. Däremot någon yoghurt, så jag köpte den + blåbärssoppa.

In till pappa och han tog direkt av yoghurten, men jag bad honom även att äta middag. Det smakar inte blev svaret.

Fia åkte till Maria efter maten och jag vet inte när hon kommer hem.

Inge kollar nu på cykelåkning. Är det inte bilar så är det cykel och senare ikväll blir det fotboll eller ishockey.

Om jag tvättat fönster? Näe jag har ju inte det. Får se om det kan bli fart på mig efter jobbet. För dessa 5 lediga dagar gick som vanligt alldeles för fort.

Idag har det varit mulet och det  har duggregnat lite lätt emellanåt.


Regnig morgon, men det blev en kanonfin dag

Vad gjorde det att det regnade imorse när jag kom upp ca 6.30, när dagen sedan blev så fin?!?!?!

Jag läste morgontidningen först och sedan blev det datorn. På med webbradion och så lyssnade jag på "Ring så spelar vi".

Fia kom upp ca 9 och jag grattade henne på namnsdagen! Hade även gjort en hälsning till henne på Facebook. Ringde pappa och allt var bra. Tack och lov. Men jag undrar om hemtjänsten baddar på med Alsolsprit. På pappa låter det inte som så.

Väckte Inge ca 9.45 för då var det frukost. Diskat och duschat. Hade ju tänkt tvätta fönster, men lusten försvann helt. Vi är tre vuxna personer och varför ska det alltid vara jag som gör det. Okej, jag tror att de är rädda för att jag ska gå med luppen :)) Visserligen lider Inge av höjdskräck, men.......

Ringde min faster. Hon hade ramlat när hon var på kyrkogården, men jag fick inte veta om hon slog sig. Det är ju så svårt att resa på sig blev svaret!

Jag gick in till pappa med tidningen och redan då kände jag att det började bli varmt och solen höll på att bryta fram. Så åkte vi med travet och därefter hem till Maria, där Thomas och barnen väntade på att Fia skulle släppa in dem. Barnen skulle ha sina cykelhjälmar och nycklar till cyklarna. De skulle ikväll cykla på 50-årskalas. Men först cyklade de hem själva till Thomas för Thomas hade bilen. Duktiga de är, det måste jag säga! De fyller "bara" 7 resp. 9 i höst.

Vi åkte till Willys och handlade lite. Fia var lite sur på mig. Man behöver ju inte alltid gilla allt. Det gick ju över lite senare.

Var in till pappa med hans varor. Sedan klädde jag om och tog hink, planterspade och ogräsmejseln och gick bort till pappas baksida. Sopade först bort löven och sedan lirkade jag upp maskrosor mellan plattorna. Därefter hällde jag salt mellan plattorna. Till sist så rensade jag hans rabatt och flyttade på ett par växter. Pappa var så nöjd, men han skämdes för att han bara, som han säger: "STÅR OCH TITTAR PÅ NÄR JAG ARBETAR". Svetten rann verkligen om mig när jag återvände till vårt. Där hade jag ju rensat rabatterna, men hällde på salt mellan plattorna (ja även på dem) på både fram- och baksidan.

Därefter var jag tvungen att pusta lite för det blev faktiskt riktigt svettigt. Att det kunde slå om som det gjorde. Det trodde jag absolut inte imorse.

Vilade en stund. Sedan in till pappa och hällde salt mellan plattorna på hans framsidealtan. Tog sedan med hans tvättkorg till mig. Pappa bara suckade!

Nu sitter jag här med ett glas vitt vin. Inge steker rostbiff på spisen och Fia grillar svamp, squach, majskolvar och gula tomater på en engångsgrill. Hon ska även grilla Haloumiost till mig.

Så snart kommer jag att äta gott, men fram till dess ska jag göra ingenting!

Gardinerna plockade jag fram imorse, men längre än så kom jag inte. Men det är klart snart faller nog andan på vad gäller fönstertvätt och gardinbyte, men inte idag!


Så hände det igen

Att jag glömde skriva blogg igår! Trodde att jag skrev den tidigt, men icke. I vilket fall så åskade det sent på onsdagskvällen. Blixtrade också, men det drog snart bort. Pappa tyckte att det höll på länge :))

Igår var vi i alla fall och veckohandlade. Och jag kan lova, vi var inte ensamma på ICA Maxi. Förresten så var hela Tornby fullt av bilar! Och det är klart, vädret var regnigt och trist, så då blir det lätt att man åker och handlar eller bara fönstershoppar för att fördriva tiden.

Själv skulle jag ha tvättat fönster, men vem sjutton vill göra det när det regnar! Fast det är klart jag hittar alltid på ursäkter. När det gäller fönstertvätt så är det inte det roligaste jag vet.

Vi åt fiskbitar, sås och potatis igår och det var supergott. Gick in med det som blev över till pappa.

Ja, det var lite om gårdagen.

Idag gick jag upp ca kl. 7 och läste tidningen. Fia kom upp ca kl. 8. Hon  har fortfarande känning av sin allergi och mår inte alls bra.

Regnar gör det även idag och blåser lite också! Får se vad som händer resten av dagen. Hoppas på en fika på stan med en kompis från Västerås.

Fortsättning följer (hoppas jag).

Jo, då här kommer fortsättningen på dagen.

Jag hade ju verkligen sett fram emot att få träffa Karin idag, men det blev inte så. Hemtjänsten ringde! De hade upptäckt några sår i ryggslutet på pappa + att högra stårtån gjorde ont. Så de hade ringt vårdcentralen och pappa hade fått tid kl. 14. Nu undrade de om jag kunde följa med. Och naturligtvis ville jag  hjälpa pappa med det. Men jag lovar er: det var inte roligt att ringa återbud till Karin. Go, som hon är så förstod hon ju. Vi ska se till att träffas i sommar och då lovar jag,  det blir inte fika och räkmacka då utan det blir nog vin och kanske något gott.

Hände något här hemma som gjorde mig lite ledsen. Jag hade ställt en massa tomatplantor i ett stort fat. Visserligen stod den lite dumt för jag hade ställt den på stegen mot sovrumsdörren. Trodde att övriga i familjen sett att den dörren använder vi inte. Men Fia hade missat det. Hon kom utfarandes i köket och PANG! Där låg alla plantor på golvet. Jag blev så ledsen. Men tror att vi lyckades rädda tre. Jag höll på att städa städskåpet när detta hände. Dammsög sedan hela lägenheten. Blev verkligen genomsvett, nästan som jag hade duschat.

Fia följde med pappa och mig till vårdcentralen för hon ville kolla doseringen av allergitabletterna. Hon får absolut inte överdosera!!! Distriktssköterskan kollade pappas fot + de s.k.  trycksåren (de var högre upp så det var nog inte trycksår). En läkare kom och kollade och hon skrev ut penicillin. Tån kan vara gikt, men det får blodprovet ge svar på. Distriktssköterskan lade på förband som hon dränkt in med Asolsprit. Hemtjänsten får se till att hålla dessa förband fuktiga nu.

Hem med pappa! Fia och jag tog vår bil och åkte till apoteket efter medicin till pappa och även till mig.

Sedan  hem. Jag gick in och fyllde på pappas dosett. Så in och fixade sallad. Bad Inge fixa middag för jag hade ju inte ätit något. Höll på att svimma inne hos pappa. Och då blev pappa riktigt arg på mig när jag berättade att jag inte ätit något sedan frukost (kl. 10).

Men nu har vi ätit fläskfilé, champinjonstuvning, stekt potatis, sallad och sparris. Mums så gott det var!

Regnat i omgångar denna dag och ingen sol!


Solig morgon, som blev en mulen dag

Gick upp ca 6.30! Helt otroligt men jag vaknade 4.15 och somnade om. Sov till 6.15!! Gjorde mig iordning och läste tidningen. Sedan datorn. Fia kom upp ca 7.45. Fia åt frukost. Inge kom upp så då åt han och jag tillsammans. Jag skjutsade Fia till jobbet ca 8.35. Pratade med pappa när vi gick förbi! När jag släppt av Fia åkte jag till Maria och hämtade barnen.

Hem och de fick spela spela dels på datorn, dels på X-boxen. Men jag tyckte inte att vi inte skulle vara hemma hela tiden utan frågade Inge om vi inte kunde åka någonstans. Solen, som lyste så fint på morgonen försvann och istället blev det molnigt.

Vi åkte mot stan, där jag skulle lämna in DVD-filmer åt Maria. Men Fia hann ringa. Hon hade ont i huvudet och kände av allergin, så hon hade bett att få gå hem. Vi vände och hämtade henne. Sedan ner med filmerna. Därefter åkte vi till Norrköping för vi hade hoppats få se stora flygplan, men vi fick bara se ett litet som startade och flög iväg. Då åkte vi till hamnen och hoppades få se en massa lastfartyg. Vi såg två stycken.

Vände färden hemåt och stannade till så barnen fick varsin hamburgare. Åkte sedan in och köpte blandfärs och lök på Coop i Tornby.

In till pappa när vi kom hem. Han  undrade var vi hade varit :))

Sedan in och skalade potatis. Därefter blandade jag färsen till pannbiff, som Inge sedan stekte tillsammans med lök.

Så ringde telefon. Det var brorsan, som var hos pappa. Han undrade om jag kom in en stund och det gjorde jag. Barnen följde också med. Allt bra med brorsan.

In och käkade mat. Därefter diskade jag och plockade iordning. Fia och barnen åkte ca 16.35. Casper skulle träna fotboll. Thomas skulle komma dit och hämta dem för nu ska han ha dem till söndageftermiddag.

Jag varit in till pappa med mat. Brorsan hade åkt då. Nu har pappa fått för sig att han ska byta rum. Hej och hå alltså. Jag sade åt honom att det är mer störande ljud inåt gården, men det brydde han sig inte om. Vi får väl se för han kan ju inte flytta om själv utan vi måste hjälpa honom (precis som jag inte har annat att lägga tid på).

Nu började det att regna också. Så himla typiskt att det måste bli skitväder när man är ledig.


Fick svar snabbt om sol och värme :)

Imorse när jag kom upp var det -3 grader! NEJ!!!! Vad sjutton ska jag ta på mig för ytterplagg tänkte jag! Skulle ju till Stockholm. Det blev sommarkappan! Skam den som ger sig. Inge skjutsade mig till Centralen. Safwat satt redan på tåget, som avgick 6.38. Även Yvonne kom innan tåget avgick. En trevlig och avslappande resa. Väl framme (10 minuter försenade) tog vi en promenad till Norra Latin. Solen lyste och himlen var blå! Och varm blev jag av promenaden. Ännu varmare när vi gått uppför alla trapporna och jag hade plockat upp namnbrickorna och det material, som var med.

Så himla kul för många återkommer ju. Först samlades alla i en lokal och efter en timme gick knappt halva gruppen till en annan lokal. Det var 2 workshop på förmiddagen och 2 på eftermiddagen.

Det var en Securitasvakt som kom och pratade med mig. Jag frågade om det var något speciellt. SEB hade stämma i Folkets Hus, som ligger på baksidan av Norra Latin. De visste inte om det skulle uppstå något bråk. En mycket trevlig kille var det!

Passade på att gå ut och få lite frisk luft när alla var på plats. Lunchen var 12.30-13.30. Safwat och kollade med personalen om middagsbuffén till kvällen. Allt var iordning. Jag gick ut igen i solen en stund.

Kaffet serverades kl. 15. När alla gått in igen, packade jag ner allt i väskan. Ner till receptionen och tackade för denna dag och bad dem även framföra mitt tack till köket. De fixade en egen tallrik till mig eftersom jag fick veta att maten som serverades, låg på en bädd av blekselleri.

Jag gick ut på Drottninggatan och vidare till "Manhattan". Denna gången hittade jag inget som jag ville ha. Gick även till Hötorget, men det är inte lätt att handla med sig när man åker tåg. Så jag gick sakta men säkert till Centralen. Kollade med en personal varför jag inte lyckats få en SJ-Biljett som SMS. Bara sms som ser ut som bokningsbekräftelsen. Den här killen hjälpte mig så jag fick rätt SMS.

Tåget avgick 17.06 och det gick direkt till Linköping utan uppehåll. Kanon bra! Fia hämtade mig och vi åkte hem. Jag gick in till pappa där allt var bra. Naturligtvis ringde jag pappa imorse!!

Sedan in. Gissa om det var skönt att få ta av bootsen eller vad det nu heter. Nu är jag trött, men gör inget. Ledig resten av veckan. Imorgon ska vi ha Tove och Casper för de har studiedag!


Längtar efter varma och soliga dagar

Jag tog pappas bil till jobbet idag. Full fart direkt. Packade sedan ner namnbrickorna i resväskan. Mer gick det inte att få i den :)) Så det får bli en väska över axeln även denna gången.

Kollade på den rapporten som jag fått veta hade fel titel. Så  himla skönt, men felet berodde inte på mig. Har inte fått riktigt klart för mig om den ska tryckas upp på nytt eller om det räcker med att den som kommer på webben blir rätt.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Hade pratat med Maria innan. Hon ska vara med på körning i simulatorn och även Lasse.

Fia har också ringt mig och till och med Inge hehehehehe....

Mulet ute och inte alls så skönt. Arbetade till kl. 15. Men inte kom jag iväg då inte. Blev haffad på vägen. Till affären för att handla lite till pappa. Var även till apoteket för jag skulle hämta ut allergitabletter till mig. Då har de ändrat! Zyrilex ingår inte i högkostnadsskyddet längret! Så då fick det vara. Får byta sort, svårare är det inte. Så har de ju gjort förut på Apoteket, men nu när inte staten har hand om det längre, så blir det andra bullar av.

Träffade ett par före detta grannar på parkeringen, så vi pratade en stund. Hem och in till pappa med hans varor. Pratade en stund med honom innan jag gick in till mig. Så fort jag bytt om, satte jag mig vid datorn och skrev till Vårdcentralen om ett nytt recept.

Fia är ute med jobbarkompisar och äter. Kul alltså :))

Har duschat och känner mig nu så där lagom trött. Men än ska jag inte lägga mig :))

Solen kom nu ikväll, men det blåser. Tänk om vi ska blåsigt hela sommaren?!?! Då blir det inte roligt.


Så blev det slingor i håret eller vad man nu kan kalla det

Igårkväll var jag så himla trött, att jag gick och lade mig ca 21.15. Somnade nog nästan direkt. Sov ända fram till 4.30, då det var dags för toabesök. Somnade om och sov ytterligare en timme. Ja, ja tänkte jag kan ju dra mig lite i alla fall och så somnade jag om!! Ja, ni läser rätt!!!! Sov till ca 6.45. Men då blev det fart på mig! Upp och gjorde mig iordning. Sedan till tvättstugan och körde igång. In och skrev min fysiska dagbok och därefter blev det datorn.

Fia kom upp ca 7.50. Jag till tvättstugan igen. Fia åkte ca 8.35. Samling för flickor 2001/2002 i fotbollen. De hade någon minicup.

Jag var in till pappa och fyllde på hans medicin och pratade en stund. Allt var bra med  honom. Gick sedan in och åt frukost. Så var det dags att hämta pappas tvätt och plocka in den.

När klockan var 10.50 väckte jag Inge genom att helt sonika fråga om han skulle sova hela dagen. Sedan blev han sur på mig för att jag inte väckt honom tidigare. Förlåt, svarade jag, men jag trodde du var utarbetad och behövde sova. Det var så att han missade visst en hel timme av Formel I....
Men sedan ångrade han sig nog, för tjurigheten försvann :))
Och jag var väl kanske lite elak med min kommentar om utarbetad. Förstår dock inte att han kan sova så himla länge! Det hör ju ungdomen till så att säga!

Passade på att köra min svarta vinterkappa och Inges anorack idag.

Har gjort kyckling i lergryta.

Hämtade in allt från tvättstugan cirka klockan 14 och städade efter mig.

Fia åkte direkt från flickornas cup till Åtvidaberg där hon själv spelar match nu. Ja, Maria är också med och jag tror att Tove är med och kollar.

Gjorde slingor förut. Ja, de kunde kanske blivit bättre, men.... jag är jag .... Fick ju bort det gråa i alla fall.


Min faster fyller 92 år idag

Sorry alltså, men jag glömde bort att skriva om gårdagen. Barnbarnen sov över här så det var säkert därför som jag glömde bort det.

I vilket fall som helst så arbetade jag mellan 5.30–12.35. Bussen till stan för det blåste så himla kallt. Hade först tänkt att promenera, men då hade jag behövt haft en annan jacka på mig. (Ja, Inge skjutsade mig på morgonen.)

Var först och hämtade mina nya datorglasögon. Därefter var jag och köpte mig en ny blus. Sedan sprang jag på en gammal lekkamrat. Jisses så glada vi blev över att se varandra. Det var verkligen evigheter sedan sist. Agneta, som hon  heter, tog hål i mina öron när vi båda var 12 år. Hon hade hål i öronen och jag ville också ha det. Men mamma vägrade att låta mig göra det. Då tog Agneta och jag saken i egna händer. Satte oss i köket hos henne. Hon märkte ut var hålen skulle vara med en kulspetspenna (ja, nu vet vi ju hur dumt det var, men allt gick bra). Sedan tog hon en isbit och en stoppnål. Stick någon gång sade jag. Men jag har redan gjort det, svarade hon. Jag kände absolut ingenting. Fick låna hennes läkringar (som vi hade kokat). Jag var så stolt över mig själv, men jag var orolig för utskällningen som skulle komma. Och den lät inte vänta på sig! Men vad göra? Jag fick behålla läkringarna, men mamma var rädd för blodförgiftning eftersom vi hade märkt upp med kulspetspenna. Men allt gick bra och något år senare gick mamma och tog hål i öronen!
Så ni förstår ju nästan vad Agneta och jag pratade om :)) Vi lovade att höra av oss till varandra.

Sedan gick jag och klippte mig. Blev jätte nöjd med resultatet. Nu är det superkort igen, men ändå frisyrvänligt.

Inge hämtade mig och vi var bara och köpte bullar till pappa! Inge hade dammsugit och torkat golven på förmiddagen!

Sedan hem och jag gjorde sallad. Såg sedan på "Hem till gården". Naturligtvis var jag in till pappa med hans bullar och pratade en stund med honom.

Fia kom hem med barnbarnen ca kl. 18. Då var pommesen i ugnen och Inge hade gjort någon röra med bacon, creme fraiche och purjolök. Jag hade även gjort vitlökssmör! Inge stekte lövbiffen och vi åt vid 19-tiden.

Barnen har sett på TV. Jag diskade och Fia gick ut med soporna!

Jag kollade också lite på TV.

Imorse vaknade jag först 4.30, men somnade om och sov till 5.35. Tände lampan och läste lite innan jag gick upp 6.10.

Läst morgontidningen. Sedan datorn. Casper kom upp ca 7.30. Han satte igång min lilla bärbara dator och spelade spel. Jisses vad duktig han är!

Så kom Fia och Tove upp och det blev dags att fixa frukost. Innan ringde jag till pappa och allt var bra med honom.

Väckte Inge så att vi fick äta. Diskat och lagt i rena lakan i sängarna. Sedan duschade jag och gjorde mig iordning. Himla insmörjning varje dag:)) Och inte hjälper det heller. Tycker att utslagen blir mer och mer..... Exakt som punkter ser de ut, men större.

Ringde och grattade min faster på 92-årsdagen! Hon är helt otrolig alltså!

Tove följd med in till gammelmorfar. Då var pappa irriterad på bullarna jag köpte igår och även på brödet som jag köpte i torsdags. Alltså det är inte lätt att vara honom till lags. När jag kom hem igår, sade jag att det inte fanns släta bullar, utan det blev de med lite socker på. Det var okej blev svaret då. Och i torsdags bad han mig köpa hålkaka, men den fick inte vara för tjock. Den var för tjock, så jag köpte några rektangulära rågbitar. Nu var det fel även på dem.

Vi åkte sedan med travet och dit kom även Maria och Lasse. Casper åkte med dem, medans Tove följde med oss. Fia och jag var in på Maxi, där jag handlade frysta maträtter till pappa + släta bullar. Fia köpte plastfickor och lite annat. Sedan till Maria, där vi fikade.

Hem och jag gick in till pappa med hans varor. Även då var han irriterad och jag undrade varför. Jag köpte nämligen färdig raggmunksmet åt honom i torsdags (i en hink). Det stod ingenstans hur man skulle göra och tjock var smeten. Men han fixade att steka det. Har inget hört från honom om det var gott eller ej. Jag fick i alla fall med mig hinken till mig. Flyttade hans säng och så bäddade jag rent. Bytt handdukar också.

Och ute regnar det! Men det behövs ju också för det har inte kommit så mycket regn. Är lite irriterad på att jag inte satt ut regnmätaren än.


Frost imorse igen

Sovit si så där inatt. Gick upp 4.10 och gjorde mig iordning. Käkat frukost och läst tidningen. Tog bilen och var på jobbet 5.20. Satte igång med namnbrickorna och satte dit dem på plattorna. Sedan fick jag hjälp av J på vaktmästeriet med att snurra wellpapp och tejpa runt. Så nu hoppas jag att det håller i väskan på färden till Stockholm på tisdag.

Sedan fixade jag deltagarförteckning och program. Ringde pappa och allt var bra! Inge sov länge idag :))

Bryter en stund nu för jag ser på "Landgång".

Så där nu har jag sett på det programmet. Missade slutet pga. att min "lillasyster" Carin ringde (men vad gjorde det). Blev så glad att höra från henne. Hon kommer kanske att sova hos oss i juni när hon kört tjejvättern.

För övrigt så flöt arbetet på. Jag slutade klockan 14 och åkte hem efter Inge. Körde in på gården för Inge hade städat framsidealtan och det var lite att slänga på Återvinningsstationen.

Sedan åkte vi till Maxi och handlade. Hem och in med varorna. Gick till pappa med lite som jag köpt till honom. Inge skulle värma på hans köttkorv medan han och jag åt. Sedan in med köttkorven till pappa. Han skulle äta den idag tillsammans med kokt potatis.

Dammade och plockade sedan. Imorgon dammsuger Inge samt torkar golven.

Fia kom hem och bytte om och så åkte hon till tjejernas fotbollsträning.

En kollega och jag tog en promenad på lunchen. Vi trodde det var mycket varmare än det var, men det blåste en kall vind. Dock lyste solen.

När vi kom till ett konstverk i parken fick jag syn på detta:Där låg två fiskmåsar och njöt av livet! Jag tog bilden med min mobiltelefon. När jag tog fram "jobbtelefonen" och skulle ta en bild med den, så flög de!

Nu säger jag natti till er alla!


Så trist det är när man inte kan sova

Fy sjutton alltså, men inatt har jag inte sovit många timmar. När klockan var 3.45 gick jag upp för jag insåg att det var lönlöst. Det var alldeles för många tankar i hjärnan och jag var livrädd att jag skulle försova mig. Har ni hört!!! Jag som knappt kan sova till kl. 7 längre. Skulle öppna växeln kl. 8 så det var den jag tänkte på + allt annat jobb.

Jag var på jobbet klockan 5! Ja, helt sjukt alltså, men jag fick verkligen massor gjort. Fixade alla namnbrickor och sedan var det massor med annat.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra. Sedan till biblioteket och där var det en hög idag.

En till som anmälde sig idag, så jag måste fixa deltagarlistan och namnbricka.

Arbetade till 14.15 och åkte då till vårt köpcentra. Sprang på en gammal kollega, som är pensionär sedan många år. Hon hade varit med sin man hos tandläkaren. Så himla kul att prata med henne. Hon är sig precis lik, men hennes man var mycket mager.

In på apoteket och fixade det jag skulle. Hem och in till pappa. Frågade om han ville gå med ut på en promenad och det ville han. Gick bara in med min väska och bad Inge fixa kaffe. Så gick pappa och jag runt ett kvarter. Räcker för honom. Han var så nöjd.

Solsken och lite blåst, men luften är ännu kylig.

In och fikade. Kollade sedan på "Hem till gården". Fia kom hem och hon åt lite. Sedan gick hon och jag 2½ km-spåret. Så himla skönt alltså. Träffade ett par före detta grannar, som numera bor i Malmö. De blev så glada att jag hejade på dem och de berättade att de har en övernattningslägenhet här.

När vi kom hem fixade jag vårrullar. Lite lagom kvällsmat.

Ska alldeles strax ringa min faster så nu säger jag:


Grattis till Elisabeth med familj

Tog pappas bil även idag och var på jobbet 5.15! Sjukt??? Ja, det kan man väl säga. Men fullt upp har det varit.

Först är jag ju ensam ett par timmar och då jobbar jag på som sjutton. Sedan blir det en massa avbrott. Efter morgonfikat, ringde jag pappa. Allt var bra med honom.

Därefter kontaktade jag konferensanläggningen i Stockholm och bestämde sittningen, måltider och antalet.

Har även skrivit ut namnbrickorna, så imorgon ska jag sätta in dem i plastfickorna.

Och rapporter har blivit klara och jag har börjat redigera en ny. Är så glad när det  hela tiden finns saker att greppa!

Världens gladaste SMS fick jag idag! Det var min goa vän Elisabeth som sms:ade att de inatt fick en dotter, Vilja. Så nu har de Vilda, Ville och Vilja här på jorden och Vendela och Vega i Sommarlandet.

Fönstren har blivit tvättade på jobbet. Tänk om de kunde åkt hem och tvättat mina fönster också :)) Måste ta mig i kragen snart för ingen annan gör väl det......

Arbetade till kl. 15 då jag åkte till vårt köpcentra och handlade lite till pappa och lite till oss. Jag trodde ju att Tove skulle sova hos oss, så jag köpte en melon, som jag tänkte att hon ville ha med till skolan (skuren i bitar förstås).

Hem och in till pappa med hans varor. Sedan in till oss. Inge "dök ut i hallen" och tog  hand om kassen. Han kände nog på sig att jag köpt godis :)) De hade marsipanbitar till en billig penning. Inte så många var det, men det räckte för att stilla godissuget. Oh, vad jag hatar mig själv att jag inte kan stå emot begäret. Men en hellre en godisbid än en cigarrett!!!

Fia kom hem ca kl. 17. Hon meddelade då att Tove inte ska sova här pga. lite andra saker. Inge och jag kollade på reprisen av "Landgång" och Fia fastnade också.

Sedan gick jag till min dator och såg på dagens avsnitt av "Hem till gården". Fia åkte och hämtade Tove för hon skulle följa med Fia till frissan. De skulle sedan gå lite i affärer i IKANO-huset.

Har precis varit in till pappa och fixat hans TV.

Nu ska jag slappa en stund innan det åter igen är dags att krama den goa kudden.


Gullvivorna blommar!

Hade ju faktiskt räknat med att cykla imorse, men när jag kom upp var det -3,5 grader! Så det blev bilen idag. Var på jobbet klockan 5.15! Massor att ta tag i och det var skönt! Solen lyste in i rummet och värmde min nacke :))

SMS:ade Fia vilken bil jag tog (pappas). Hon tog vår idag.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra med honom. Därefter ringde jag Inge. Han skulle ringa och kolla försäkringsbolag vad gäller pappas bilförsäkring. Jag gick till biblioteket och där var det en STOR hög med tidskrifter. Jag som bara missade fredagen! Tog drygt en timme att göra dem. Sedan var det lunch.
 
Tid över så jag och en kollega tog en rask promenad på 10 minuter. Vi såg gullvivorna i full blom och de hade  höga skaft! Borde plocka av för snart klipper de väl gräset där. Ja, jag såg att de klippte gräset på ett annat ställe när jag åkte hem.

Arbetade till klockan 15. Var bara in en sväng i vårt köpcentra. När jag kört in bilen, gick jag in till pappa en sväng.

Sedan in till oss. Inge kollade på Live-fotboll. Jag käkade lite och sedan satte jag mig vid datorn och kollade på några avsnitt av "Hem till gården".

Fia ringde och bad mig fixa en macka för hon hade fått veta att tjejernas fotbollsträning började ikväll. Blev väldigt tajt och stressigt för henne!

Hon kom nyss hem och det hade varit 8 tjejer på träningen.

Soligt har det varit och lite blåsigt (som vanligt). Luften är ännu kall!


Vilket väder!!!!!!!

Igårkväll kom grannarna in till oss. Vi satt och snackade och tog lite vin. Men tro inte annat än att jag nickade till ett par gånger. Jag skäms som sjutton att jag gör det. Men jag kan inte hjälpa det. Jag kan ju sitta vid datorn och somna.

Gick upp 6.30 och gjorde mig iordning. Sedan till tvättstugan. Vilken känsla att komma ut i solen och höra fåglarna sjunga! Man blir ju så glad.

Klar med tvätten och städat efter mig kl. 9.10. Gick in till pappa och lade in hans tvätt och så fyllde jag på medicin. Allt bra med honom.

Fia kom ut i hallen när jag kom in. Hon hade legat och läst sedan ca 7.30! Jag tog fram frukosten efter att jag plockat in tvätten. Väckte Inge och så åt vi. Diskade sedan. Därefter satte jag igång att rensa rabatten vid altan. Fia tog sin rabatt. Tog även rondellen vid kvarn. Inge bjöd på kaffe. Första kaffetåren ute för i år!

Sedan skolade jag om tomatplanterna. Satte en och en i små plastkrukor. Lånade en plåt av pappa som jag ställde krukorna på och så placerade jag dem i solen på framsidan under dagen.

Thomas kom med Tove på cykel. Casper hade följt med Maria och Sofia till Ljungsbro.

Inge, jag och Tove åkte dit ca 14.15. Ljungsbros damer mötte Ålberga och vann med 2-1! Härligt i solen det måste jag säga. Men visst är det sjukt att de har lag så långt bort från hemorten???

Inge och jag åkte hem. Tjejerna och barnen åkte till Vikingstad för att kolla på Lasse som spelade match där.

Jag var in till pappa en kortis. Inge fixat middagen; spagetti och köttfärssås. Gott var det.

Men jisses vad jag är trött nu ikväll. Beror säkert på att jag varit ute så mycket och jobbat med jorden!

Blir inte sent ikväll det lovar jag :))


Nog borde jag ha demonstrerat idag

Ja, jag borde faktiskt ha demonstrerat idag för det finns så mycket att visa sin avsky mot i dagens Sverige. Det är åldringsvården, skolan, barnomsorgen, bilprovningen (som staten släppt fri), bensin- och dieselpriserna, kommuner som går tre år tillbaka i tiden och jagar föräldrar som har haft mer inkomst än vad de uppgivit. Aja, baja, så gör man inte. Så kommer de 3 år senare och kräver pengar. FY FAAAN säger jag! Det är faktiskt en rutten värld vi lever i. Jag hoppas faktiskt att det blir ett regeringsskifte i årets val. Höj skatten för de som tjänar över 40 000:- i månaden. De kan betala, men det inte vi som inte uppnått 25 000:- i månaden.

Så kan de ta och göra högkostnadsskydd hos tandläkaren! Ingen ska betala mer än 1 500:- Vi har ingen koll på vad tandläkaren gör i munnen när vi är där! De pillar säkert loss en lagning och så går det 2 dagar så  har plomben lossnat. Jag vet att det är så!! Gick privat tidigare och jag hann bara hem så fick jag ringa för en tid.

Ja, jisses mina vänner. Det är 1:a Maj idag och jag skriver av mig! Vad har vi gjort idag då?

Maria, Tove och "Nalle" kom förbi. Nalle är Mias killes hund :))

Jo, jag pratade med min kollega på msn imorse och hon längtar inte tillbaka till jobbet. Förstår verkligen det! För ibland är det som i skolan! Det mobbas friskt och den som mobbar mest säger att den är mobbad. Tyvärr alltså. Rena rama lekstugan!

Vi var i alla fall med tipset och sedan var vi till Coop Extra och köpte det som fattades. Hem med Inge och så åkte Fia och jag till IKANO. Fia ville ha nya toppar och det hittade hon på Cubus! Jag köpte ett par grattiskort. Jag köpte faktiskt nya underkläder på Lindex. Sedan gick vi in på Strandbergs och där hittade jag både en kjol och en tröja! Jag som inte skulle köpa något :)))

Hem och jag gick in till pappa! Han hade lite problem med katetern och hade larmat. Bra det tycker jag. För jag kan ju inte fixa det.

In och skalade potatis. Senare gjorde Fia och jag en potatisgratäng. Mums så gott det blev.

Jag diskade efter maten, som inte bara blev potatisgratäng utan stekta kotletter till.

Nu väntar vi på att grannarna ska komma in. Jag sitter här i mina vardagskläder, men det tror jag är ok.

Vädret har varit mest moln och hårda vindar idag!


RSS 2.0