Pappa 90 år

Sovit urdåligt inatt igen, men så är det. Gick upp 3.50 för då var det ingen idé att försöka sova. Gjorde mig iordning och så blev det frukost.

Tack min goa vän, som kommenterat: Jag har sett "KRAV" och vet att det är lite dyrare än annat :))

På jobbet har det varit fullt upp. Två rapporter klara och då blir det lite extra att göra. Fick ut en på nya webben. YES!!! Oh, vad jag älskar detta. Som jag känner mig just nu, så önskar jag att det var 15 år kvar till pension (minst), men så är det ju inte. Är väl positivt att man känner det så eller? 

Var till biblioteket och gjorde tidskrifterna. Var en hel del faktiskt.

Kicki och jag delade på pizzasalladen, som jag köpte igår (10:- på Maxi). Mums så gott. Naturligtvis så hade vi mat till :))

Ute var det soligt och varmt även om det blåste en del.

Fia hämtade oss; först Marita och så mig. Hem och in med lite. Inge och jag åkte till vårt centrum. Hämtat ett paket åt Fia och sedan köpte jag blommor till pappa. Därefter hämtade jag två tårtor (prinsess). Sedan åkte Inge och jag till pappa. Hade tur som fick p-plats där vi ville. Pappa blev glad när vi kom. Jag hade med ett postogram från hans syster!!!! Han tyckte det var fantastiskt med tanke på att hon är 3 år äldre än honom. Men hon är en krutgumma! Laddad med krut :) Nej, jag är inte elak utan konstaterar bara....

Mia, Fia, Tove och Casper kom strax efter oss. Vi fick sitta i ett annat rum så fick vi sitta ifred. Fick in kaffe, papperstallrikar och skedar. Saft till barnen. Pappa åt och tyckte tårtan var så god. Han tog två stora bitar :)Lite suddigt, men ändå! Det är min 90-årige pappa!Tove och Fia :) Suddigt, men....Inge och Mia!Casper är svårfångad, men till slut så :)

Ja, det var en trevlig eftermiddag med pappa och övriga i familjen. Pappa hade fått ett postogram av sin syster, som jag hade med. Han var imponerad över att hon skriver så bra utan glasögon. Det kommer  han ihåg!

Ringde brorsan och informerade. Kollade hemtelefonin och fick se att min goa vän, Karin ringt. Så jag ringde upp. Men hon hade inte ringt mig igår. Hade nog kommit emot bara. Men jisses vad vi hade mycket att prata om och jag fick mig ett par härliga skratt! TACK KARIN!!!!

Sedan tog jag sats. Hällde upp ett glas vin och så... ja, jag ringde min faster! Hon svarade och jag tackade för postogrammet som hon skickat. Jag trodde att  han skulle ringa, säger hon. Tyvärr, men pappa är på sjukhuset sedan den 13 september, svarade jag. Då blev det en massa frågor och så fick ju jag mig en skopa om varför hon bodde i denna stad. Samtalet varade "bara" i 9 minuter och 43 sekunder. Yes!!!! Tog väl 45 minuter så ringde hon. Jag har ju verkligen förstått att  hon är så ensam, men hon har ju själv valt det. Dock försöker hon skylla allt på mig. Naturligtvis mår jag dåligt av detta. Konstigt vore det annars. Men jag har inte skrivit på något kontrakt. Det var hennes man.

Jag frågade om hon ville följa med till pappa, men det ville hon inte. So what???? Mer kan jag inte göra.

Fia kom hem och hon fixade lövbiff, pommes och bearneisesås. Gott blev det. Jo, Fia följde med Tove och fixade Toves klocka.

Ja, det var denna dagen det och jag är imponerad av att ha en pappa som fyllt 90 år idag :)
P.s. Förlåt med pussel har jag inte  haft en tanke på idag :)

Var tar dagarna vägen?

Imorse hade vi drygt 12 plusgrader när vi åkte till jobbet. Och på jobbet var det full fart! Fått tillbaka två rapporter och gjorde slutredigeringarna. Därpå följde jag rutinerna. Men på eftermiddagen gick de båda på tryck.

Har även hållit på med publikationer på nya webben. Vi haft diskussioner om detta och det blir jag som sköter sluthanteringen. Får texterna av T efter att hon redigerat dem. Ja, det är så kul så det är sanslöst.

Och dagen på jobbet gick i ett rasande tempo. Hux flux var klockan 14 och jag gick ner till Inge och Fia, som väntade på mig. Marita hade blivit hämtad tidigare av Stefan för hon skulle till tandläkaren.

Vi åkte och handlade. Jisses alltså, men både jag och Inge blev intervjuade av vår lokalradio. Det handlade om KRAV-mat. Och jag är inte insatt i det. Vet inte om inslaget varit :)

Hem med varorna och in med dem i ett rasande tempo. Därefter åkte vi till Motala. Vi åkte över Fornåsa för den vägen går fortare.

Kunde inte låta bli att fota lite. Himlen var så blå!!
Man ser att träden börjar skifta. Och så mitt i allt detta; nysådd och så grönt. Det var +21 grader då och klockan var 15:50.
I Motala hämtade vi min bror. Han och Kristina hade köpt en begagnad Peugeot Cab och den skulle hämtas. Kristina arbetade och Lasse skulle ta bussen, men då insisterade jag på att vi skulle skjutsa. Är ju kul att komma ut lite :) 

Rätt så kul med det här med deras "nya" bil. De är nämligen med i Peugeot-klubben (Cab) och de hade inte fått fortsätta vara med om de inte köpte sig en sådan. De har haft tidigare.

De som Lasse köpte bilen av, var kanontrevliga (ja, nu träffade vi ju bara frun). Lasse skulle åka in till pappa för han ska iväg över helgen. Jag hade köpt choklad till pappa, som Lasse tog med sig.

Vi åkte hem och det blev lite käk direkt. Kollade sedan på "Hem till gården" och så var klockan 19 och "Sjukhuset" började.

Duschat och nu är det snart läggdags. Shit jag tycker inte att jag hinner med något nu för tiden :)


Solen orkade inte idag

Blåste lite mer idag, så jag ljuger inte när jag säger att det är skönt att åka bil på morgonen :) Full fart var det på jobbet, vilket är skönt. Hade fått det som saknades till en rapport, så jag fixade till det och skrev ut.

Sedan blev det adressregistret en stund och därefter nya webben. 

Ute var det mulet och blåsigt, men inget regn. Jag gick ner till växeln ca 15.15. Kicki blev avlöst :)

Det var inte många samtal jag tog emot under den tiden. Inge väntade på mig. Stefan hade hämtat Marita idag.

Fia var på träningen med tjejerna. De skulle dessutom få besök av några tjejer från LFC efter träningen.

Jag och Inge åt lite. Diskat och sedan kollade jag på "Hem till gården". Gården ja: Jo det  händer hela tiden något på vår gård. Sandlådan får ny design. Den ska alltså få vara kvar, vilket jag tycker är kul. Blir ju lite mer rörelse på gården.

Brorsan ringde ikväll. Han tyckte att vi skulle vänta med att säga upp pappas lägenhet till dess vi vet vad han får för boende. Ingen av oss har ju möjlighet att förvara några möbler. Grattade brorsan på namnsdagen :)

Dagens pussel får mig att tänka på Tobleronereklamen :) Någon mer som känner så?

Click to Mix and SolveAbstinens hela kvällen

Vaknade till vid midnatt och märkte att Inge fortfarande var uppe. Jag var i behov av ett toabesök, men kände samtidigt att jag ville inte utsätta mina ögon för ljuset. Jag somnade om!!!! Sov till ca 3.55, men då var det bråttom upp, det kan jag lova :)

Ute var det +10,8 grader, men när jag kollade efter en timme så var det +9,8 grader. Ja, inte var väl solen på väg upp klockan 5, men det kanske är så att det blir kallare även innan solens uppgång.

Full fart på jobbet med redigeringar. Var även till biblioteket och gjorde mitt. Massor med tidskrifter var det.

Solen har lyst och det har varit riktigt varmt.

Efter att jag gjort klart redigeringsjobben (så långt som jag kunde), fortsatte jag med nya webben. Förresten så "sjösattes" den idag. Men det jag håller på med är rent finlir.

Inge och jag skjutsade hem Marita och därefter åkte vi till pappa. Hade tur och fick parkering på rätt ställe. Pappa var arg när vi kom! Han satt i dagrummet och han var arg på personalen och på att ingen satt i dagrummet. Dessutom var han arg på maten och att det hade funnits något salt förrän idag. Men där hade han fel. Salt och vitpeppar har alltid funnits i små förpackningar. Han fick ge sig. Men detta hör till sjukdomsbilden. Han pratar om hela tiden. Så var han godissugen och han hade tur. Jag hade en Center i väskan. Lovade att köpa med choklad.

Vi åkte ca 15.45. Var till hyresvärden för att säga upp pappas lägenhet, men han är tvungen att skriva på. Sedan handlade vi lite. Träffade grannar när vi kom hem, så jag stannade kvar ute.

På gården har de grävt upp buskar idag. Men hos oss måste de gräva mer för ogräset finns kvar!

När jag kom in, var Fia frustrerad. Varken telefoni eller internet fungerade. Vi hade hört det på radion och trodde nog att felet skulle avhjälpas snabbt. Men icke! Jag åt lite och sedan blev det TV. Försökte flera gånger att gå in på internet, men det gick inte.

Nog sjutton får man abstinens när inte internet eller telefoni fungerar. Så fort allt gick igång (för en stund sedan) ringde jag Maria. Hon hade varit  på ögon med Casper och medan dropparna verkade i Caspers ögon, gick de och hälsade på pappa. Maria hade ringt mig, men det fungerade ju inte. Även hon har "3". Maria frågade pappa om inte jag var där. Jo, hon var här nyss, men hon har nog gått. Förresten! Gunilla var nyss här och hon hade med sig sin kille, sade pappa!!! Maria lurade lite och frågade: Menar du pappa? Ja, just det, Inge! Sedan säger han samma sak igen :) 

Trodde inte det skulle bli någon blogg idag, men det blev det! Dock ska jag lägga mig nu, så natti, natti!

Älskar delfiner och det vet jag fler som gör :)


Click to Mix and Solve


Ännu en solig dag

Sovit urdåligt inatt igen. Det är så vanligt att jag gör det när det är söndag. Hörde Inge bredvid mig. Han var också vaken. Men en oskriven regel: "Vi pratar inte med varandra". Inatt  hade jag gärna gjort det för jag kände att det inte gick att somna om (från ca 2.45). Gick upp 3.40 och gjorde mig iordning. Frukost och tidningsläsning sedan. Ja, tidningen kom tidigt idag :)

Väckte Inge, för denna veckan är det han som skjutsar. Full fart på jobbet. Gjorde matsedeln också och skulle lägga in den på intranätet. Då fungerade inte det. Vet inte vilken gång i ordningen som det strular. Fick avvakta med den biten

Ute var det soligt och termometern visade +21 grader mitt på dagen! Helt otroligt!

Fia hämtade oss och när vi kom hem hade grävmaskinen börjat på vår gård. Det är ju tur att det inte regnar! Jag hoppas att vädret fortsätter vara så här länge nu.

Inge satt och kollade på ishockey. Han hade varit ute och gått sin halvmil.

Jag och Fia gick ut och vi gick en promenad på ca 35-40 minuter. Rask var den och skönt var det :))

Duschade när vi kom hem och efter det gjorde jag ett par omeletter. Är så gott till frukost.

Har fastnat i Word Feud på mobilen. Jisses alltså!! Det är beroendeframkallande. Hjärnan tänker och tänker så det är nog bra :)

Pussel är också bra och den här bilden påminner om ett foto vi tog för något år sedan.


Click to Mix and Solve

Ska väl visa er fotot också (alltså det som jag tog med mobilen):


Tog denna bild ut från mitt kontorsfönster en morgon. Man skulle kanske göra ett pussel?


Hunnit med mycket

Gick upp ca 6.20 och gjorde mig iordning. Skrev i min fysiska dagbok om gårdagen och så satte jag mig en stund framför datorn. Klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. In och då kollade jag på torsdagens avsnitt av "Hem till gården". Ut igen och flyttade över till tumlaren samt hängde några lakan, som inte får tumlas. Fyllde maskinerna med annan tvätt och så in. Såg nu fredagens avsnitt. Jisses, vad den serien är bra :))

Fia kom upp och efter att jag varit i tvättstugan, plockade vi fram frukosten och väckte Inge.

Meningen var att Fia idag skulle hjälpa Caspers tränare med laget, men så hade han ringt till Mia och frågat om Mia och Fia kunde ta laget. Hans svåger hade nämligen omkommit i en olycka på en fyrhjuling. Så tragiskt!! Denne svåger har nämligen varit i vårt hem flera gånger, då han var ihop med Mias kompis när de var i tonåren. Han dog alldeles för tidigt.

Diskat och fixat här hemma! Fia åkte till Mia för vidare färd till Johannelund och fotbollscup för Casper. Jag hämtade det sista i tvättstugan och städade efter mig.

Plockat in tvätten. Därefter tog jag och Inge en långpromenad. Vi var ute i ca 50 minuter och det var så himla skönt! Solen värmde gott.

När vi kom hem hämtade jag i bilnycklarna och så hämtade jag Tove och Olivia. Vi åkte till fotbollscupen. Först var det jätte skönt, men snart började det att blåsa snålt.

Världen är bra liten om man tänker efter och det har jag gjort. En av killarna i Caspers fotbollslag, den killen dit vi skjutsade Casper på kalas i somras. Kommer ni ihåg att jag skrev om att kalaset skulle vara i sommarstugan och det var långt dit? På topp så ösregnade det den här dagen. Vägen var smal och gick igenom en skog innan vi kom fram. Ja, det var då det!! I vilket fall som helst så var den här killens mormor och morfar och kollade på fotbollen idag. Och jag kände givetvis igen hans mormor. Hennes syster har arbetat på min arbetplats!!!! Och dessa systrar är så lika. Alltså är mormoderns syster E:s mammas moster. Vi skrattade gott åt detta.

Ringde brorsan, som ringde upp mig. De var på väg till pappa, så jag kunde åka hem efter matchen. Tankade i lite på hemvägen. Fia kom samtidigt som mig till garaget. Jag gick in och tog lite ketchup hos pappa. Fia gjorde köttfärssås och jag fixade pastan. Skivade även en massa tomater till köttfärssåsen. Den blev jätte god.

Och nu är det nästan mörkt ute. Blä alltså, men å andra sidan så gillar ju våra årstidsväxlingar, men mörkret klarar jag mig utan. Det kan vara som på sommaren!

Dagens pussel:


Click to Mix and SolveEn fin höstdag

Höstdag – känns lite trist att skriva så, men det är ju bara att inse. Jag gillar vårt Sverige med våra fyra årstider. Okej, visst hade man kanske önskat lite längre sommar, men vi får vara nöjda med det vi får!
Tack Karin för din kommentar. Jo, kort hår är skönast. När jag cyklar använder jag ju alltid hjälmen (en billig livförsäkring) och då är det skönt att bara "fluffa" till håret när man cyklat klart.

Ja, jag vaknade tidigt även denna lördagsmorgon, men å andra sidan så satt jag och sov framför datorn igårkväll! Detta trots att jag var ledig från jobbet igår. Men är man trött så är man.

Läste tidningen och sedan blev det datorn och på med webbradion. Jag älskar att lyssna på "Ring så spelar vi". Man får både lite historia och nutid från vårt avlånga land.

Fia kom upp och vi åt frukost tillsammans. Diskat och gjort iordning. Jag skjutsade sedan Fia till Maria och barnen. De skulle åka till Kolmårdens djurpark. Fia hade fribiljetter pga. att hon arbetat på Sports Camp i somras. Vädret var ju verkligen på deras sida idag; Sol och klarblå himmel!

När vi åkte, såg jag en gammal kompis från förr (slutet 1960-talet) och hon såg mig också. Men tyvärr hade vi inte tid att stanna, vilket jag förbannar. Hur ska jag hitta henne nu????? Vet ju bara förnamnet och det är inte mycket att gå på. Det är samma som mitt :)

Inge om upp ca 10.15 och då åt han frukost. Lite senare åkte vi med travet och så tog vi ett varv. Hem och skalade potatis + att jag sköljde köttet till kalopsen.

Jag åkte sedan till pappa. Han satt på sitt vanliga ställe; matsalen och blev så glad när jag kom. Hans kompis, lilla gumman, satt där också. Men hon hade ont i ryggen och även i såret i pannan, så hon larmade om  att  hon ville lägga sig. Efter en stund kom det en man i rullstol, som skulle äta. Pappa var helt med på att LHC förlorat med 0-4 i torsdags. Jag kollade med sköterskan om hans bromsmedicin. Pappa gick med på att ta den och detta skulle förankras hos läkaren.

Fikade med pappa och sedan var det dags för mig att gå till bilen. När jag kom hem, ringde jag brorsan och berättade. Därefter fixade jag saft på 2 liter svarta vinbär. Ska ge en flaska till Marta imorgon. Min goa granne, som ger oss nybakat bröd både nu och då.

Fia kom hem från Kolmården där de haft en toppendag. De åkte linbanan över Safariparken. Hon har visat bilder på dagen och det såg härligt ut. Vi åt, innan bildvisningen, kalops, potatis och sallad + rödbetor.

Nej, mina vänner jag har inte hunnit med något pussel idag.


Varit ledig idag

mm, så skönt med en ledig dag. Nej, jag sov inte längre än vanligt! Jag lade mig senare och jag sov mina 6 timmar, vilket innebar att jag vaknade ca 5.15. Var bara uppe på toan och försökte sedan att somna om, men det gick inte. Så jag gick upp 5.40 och läste tidningen. Därefter blev det datorn. Kollade på måndagens, tisdagens och onsdagens avsnitt av "Hem till gården". Jag har ju inte hunnit med det i veckan :)

Först kom Inge upp och han åt frukost. Sedan kom Fia upp och vi åt frukost tillsammans. Diskat och bäddat rent i sängarna. Inge hängde ut mattorna. Jag dammade därefter. Inge gick över till pappas lägenhet och hämtade dammsugaren. Wow alltså! Den är kanonbra! Så han dammsög och Fia torkade golven. Det kallas för "teamwork" :)

Jag gick ut i duschrummet och tömde det på allt som stod på golvet. Innan jag duschade så duschade jag golvet. Så mycket damm där också!!

Gjorde mig iordning. Gick sedan  ut med soporna och även in till pappas lägenhet. Kollade runt så att allt var okej. Det känns i hjärtat att vi snart ska tömma lägenheten (gråter). Och på pappas gård har de fortsatt idag. Allt framför pappa är nu borta till och med de rosa rosorna och pappas egna plattor. Ja, ja... tidens gång. Men jag förstår inte att de stora träden ska vara kvar!!!! 

När Fia var klar, åkte hon och jag till stan. Parkerade bilen och vi insåg att vi skulle hinna gå runt lite. Men vi sprang på en gammal arbetskamrat, Jane S. Nej, inte professorn :) Medans vi pratade ringde de från sjukhuset. 

Det var en  underläkare som tyckte att pappa var en helt underbar person. Jag fick ju fylla i en enkät när pappa kom dit och med utgångspunkt på mina svar, hade de gjort en test av pappa. Den visade att han har Alzheimer-demens. Precis vad vid trodde, brorsan och jag. Okej, inte Alzheimer, men dement. Farfar drabbades ju, så varför skulle inte pappa göra det? Ja, det är bara att göra det bästa och nu kan han ju få ett demensboende istället. 

När vi kom ner till frissan ringde jag brorsan. Han är ju inne på att pappa ska flytta till Motala för han tycker att jag har haft tillräckligt under flera år nu. Först var det mamma och sedan pappa. Och han har rätt. Men... jaa... men...

Fia och jag klippte oss. Först ut var Fia och hon blev kanonfin:


En helt ny Fia :)
Och så jag då:Korthårig, som jag trivs bäst med.

PUSSEL? Nej, jag har inte hunnit med det idag. Hoppas att det blir något imorgon.

Imorgon så ska Fia, Mia och barnen åka till Kolmården. Det är återträffen för de som var eller jobbade på Sports Camp i Norrköping. Hoppas att de får en trevlig dag!


Veckohandling igen

Regnade lite när jag kom upp, men uppehåll när vi åkte. Full fart på jobbet och det är skönt. Redigerat på rapporten jag fick igår. Emellan har jag rensat i adressregistret.

Kicki var ledig idag (och även imorgon). Regnat lite till och från på förmiddagen.

Ja, det har inte hänt så mycket. Inge och Fia hämtade mig kl. 14. Vi åkte till pappa med lite kläder. Han satt på sängkanten och fikade. Skulle vila en stund sedan. Det är ju inga som sitter uppe i dagrummet, så jag förstår honom. Berättade att Lasse skulle komma ikväll.
Alltså jag måste bara säga att jag är fast!! Verkligen fast!!! Vaddå? Jo, i Wordfeud. Spelar mot Mia och jag förlorar. Spelar även mot Fia och jag förlorar. Men jisses så roligt det är!!! Det drar på batteriet i min Xperia, men det finns ju ström i väggen.

Efter att vi varit hos pappa, åkte vi till Maxi och handlade.

Hem och in med varorna. Fia fixade lövbit och pommes åt oss. Inge åt kyckling och grönsaker.

Diskat och plockat iordning. Fia åkte till Caspers fotbollsträning. Jag röjde även i ett skåp. Sedan plockade jag ut allt som stod på golvet i badrummet och det som var i badkaret. Rensade först stopp i tvättstället och därefter spolade jag golvet och lite på väggarna. Jisses vad damm det blir i badrummet.

Imorgon har jag tagit ledigt och det ska bli så skönt. Först städar vi och på eftermiddagen har jag och Fia tid hos frissan.


Click to Mix and Solve

Ja, det var väl lite om dagen. Jo, de har börjat ta bort buskar på gården bredvid oss. Snart är de på vår gård :)

Mycket positivt

Började regna när vi åkte imorse. Och mörkt var det länge utanför mitt kontorsfönster. När det är så, känns det mycket segt. Förresten så sov jag till klockan ringde och jag hade gett vad som helst för att få sova längre, men.... Tänk om jag kunde sova lääääänge på helgerna, men inte då.

Jag höll på med att kolla publikationerna på nya webben, när allt "åkte ner". Både intranätet och vår hemsida. Jag kunde inte göra något, vilket kändes snopet. Då gick jag till biblioteket och registrerade tidskrifter. Något ska man ju göra :)

Hade fått en rapport för redigering när jag kom tillbaka. Började med den direkt. 

Ringde Inge. Han skulle hämta mig efter jobbet, så jag bad honom ringa på hos Stefan och säga att han inte behövde hämta mig.

Inge kom kl. 14 och då slutade det att regna. Vi åkte till pappa. Han satt i matsalen och blev jätte glad när vi kom. Han undrade var jag var igår och jag sade som det var: Att jag inte hann. Idag lät det som att han suttit själv och ätit. "Alla andra var på kontroller", sade han. Så kollade jag till och vad fick jag se? Jo, pappa satt ju för sjutton i en vanlig stol och bakom honom stod en rullator!!!!! Men pappa!!! Så glad jag blir!! Och han var också glad. Dock går han inte iväg utan att någon personal är i närheten. Det är ju bra att han är försiktig. Nu väntar han på korttidsboende och sedan annat boende. Pappa är helt med på detta. Och han behöver ha sällskap. Vi åkte ca 15.45 för vi skulle skjutsa ner Fia och Casper till Mia. Det gjorde vi :)

Ja, så det andra roliga idag: Casper och killarna i hans fotbollslag åkte till Norrköping (Fia, Thomas och Tove också). Småkillarna skulle följa Norrköpings- och Gävlekillarna in på planen. Mia kom  hit för hon ville se det på TV. Men pyttsan!!! Canal Extra visade laguppställningarna när de tågade in. Vi såg ingenting!!!!! Vi önskade att denna match varit huvudmatchen, för då hade vi nog fått se dem. Nu var det någon som fotade, så vi får hoppas på bild.

Mia åkte till Lasse och jag har sett på "mina" program.

Dagens pussel: För dig som har båt är det väl snart dags att dra upp den!

Click to Mix and SolveEn vanlig dag :)

Blåste en del när jag kom upp, men när jag kom till arbetet, hade det lugnat sig. Stefan skjutsade mig och Marita. De har nu hand om hunden Milo, som är sonens och sonens sambos hund.

Vi hade en behaglig morgontemperatur: +12 grader! 

Full fart på jobbet med att kolla rapporter och annat på nya webben. Klockan 10 hade vi genomgång av utformningen av enkäter till vårt nya system (Apsis). Ska bli spännande att få sätta igång med det.

För övrigt så hände det inte så mycket mer än att sköterskan ringde och sade att pappa nu är färdigbehandlad. De väntar på ett korttidsboende till honom. Jaha, slog det mig efter samtalet; skulle vi inte ha haft ett nytt vårdplaneringssamtal??? Måste ringa brorsan och kolla.

Åkte hem med Stefan och Marita klockan 14. Gick ut med soporna och var även in till pappas lägenhet och slängde en del mögligt bröd.

Sedan rensade eller borstade jag svampen som jag plockade igår. Stekte den sedan och gjorde även en omelett, som jag ska ha imorgon bitti.

Vi åkte sedan till Bilbörsen och provkörde Kia Wengan (både bensinaren och diesel). Men vi får lugna oss lite till med att byta bil. Dock var den helt  underbar att köra och att åka i som passagerare.

Hem och Inge hann ta en fika innan han och Fia åkte till ishallen. De ska se på LHC-HV71. Jag har duschat och jag smorde in mig ikväll. Det är dags att underhålla kroppen igen :)

Ska se på TV snart!

Lycka till med dagens pussel!

Click to Mix and Solve
Blev en solig dag

Sovit urdåligt inatt igen. Gick upp 3.30 för jag insåg att det var ingen idé att försöka sova. Gjorde mig iordning och åt sedan frukost. Datorn en stund innan tidningen kom. Ute regnade det. Stefan, som kom hem från Grekland igår, skjutsade oss. Full fart på jobbet. Fått en himla massa nya prenumeranter på nyhetsbrev. Kul!

Bytte av i växeln förmiddagsfikat och lunchen. Kicki hade växeln hela dagen idag. Tycker faktiskt synd att det blivit så här.

Jag fortsatte med nya webben. Går åter igen igenom alla rapporter och kollar så att allt finns med. Lika bra att få det bra från början.

Regnet upphörde och solen kom fram. Jag bestämde mig för att ta bussen till pappa direkt efter jobbet och ringde till Marita. Fia ringde lite senare och sade att hon kunde följa med mig!!! Underbart. Hon kom kl. 14 och vi var bara först och hämtade hockeybiljetter. Inge och Fia ska gå på LHC–HV71 imorgon! Sedan till US. Trodde vi skulle ha tur att få parkering vid gamla öron, men det var fullt. Så vi åkte ner och ställde oss vid Trädgårdsföreningen. Fick ju en liten promenad på det viset. Pappa blev så glad när vi kom. Alla vilar, utom pappa. En äldre dam förstår inte hur pappa orkar med att sitta i rullstolen hela dagarna! Han fikade och så ville han ha mer fika och det fick han. Aptiten är tillbaka och pappa verkar trivas. Helt sanslöst med tanke på hans tillstånd för en vecka sedan.

Jag köpte en kopp kaffe och det smakade ljuvligt. Vi åkte ca 15.40 för Fia skulle träna tjejerna. Inge kollade på cykel-VM från Danmark.

Jag åt lite ärtsoppa och Fia åt risgrynsgröt. Hon åkte till träningen. Jag satte mig vid datorn, men det började "krypa" i kroppen. Så jag tog på mig gympaskorna och gick ut i skogen. Gick inte något spår utan in i skogen och letade svamp. Hittade ca 2-3 liter trattkantareller. Träffade Lars (svärsonen), som var ute och gick 2½ km-spåret. Pratade en stund. Jag var ute drygt en timme. Men attans vad jag tycker det kryper på mig. Spelar ju ingen roll om jag så bor under duschen, så kliar det efter att jag varit i skogen.

Ska snart se på "Sjukhuset" och "Halvåtta hos mig".

Dagens pussel (har jag inte lagt ännu, men ska):


Click to Mix and SolveSå var helgen snart slut

Gick upp ca 6.30 imorse och gjorde mig iordning. Klockan 7 var jag i tvättstugan. Regnade lite på vägen dit. Körde först ett par maskiner med en ljus och en mörk omgång. Därefter tvättade jag våra stolsdynor + en maskin med skonsam tvätt.

Funderar starkt på att boka grovtvättstugan och tvätta dynorna till utemöblerna där. Sedan tumla dem. Det borde ju gå.

Fia kom upp strax efter kl. 7. Hon åkte sedan till ishallen för att se på Caspers träning. Jag fixade en kyckling i lergrytan. Så mellan några maskiner var den klar. Härligt!!!

Tvättade även det som var hos pappa och gick in med. Vattnade de två krukväxterna och kollade över.

Regnet slutade, vilket var skönt.

Väckte Inge strax efter klockan 10. Vi åt frukost; jag hade gjort en omelett åt mig. Smakade jätte gott.

Fia kom hem och hon hade inte köpt ris (trodde att hon skulle komma ihåg det), så vi åkte iväg en sväng och kollade på vägbyggen innan vi köpte ris (och så en massa annat, som jag kom på). När vi kom hem, fixade Fia sallad och jag kokade riset + gjorde currysåsen. Inge fick dela kycklingen.

Vi har även sett på "Fångarna på fortet", som sändes igår.

Idag skulle brorsan hälsa på pappa. Hoppas att han ringer och rapporterar.

Känner mig så himla trött, men det går väl över.

Här kommer dagens pussel:


Click to Mix and SolveEn underbart fin höstdag

Sov till ca klockan 6.15. Gick upp strax efter. Ute var det +3,4 grader. Hua, det närmar sig mer och mer. Vintern alltså.

Läst tidningen och sedan blev det datorn. Lyssnade även på "Ring så spelar vi".

Solen kom fram och det var ju skönt. Fia kom upp och hon åt frukost samt läste tidningen. Jag åt frukost lite senare. Men när klockan var 10.10 frågade jag Inge om det inte var dags att gå upp! Vi blev nämligen osams igårkväll och då är det bäst att ta det lugnt :)

Han åt sin frukost och jag bäddade. Började sedan prova långbyxor. Attans alltså, men jag har krymt!! Märker det på mina byxor. Men något positivt i detta! Jag kom i ett par byxor, som jag inte kommit i på många år. Gissa om jag blev glad. Det är storlek 36 i dem!!! YES!!! Det börjar visa sig! Jag kommer ihåg när vi provade dessa dressar, som vi skulle ha på TP-dagarna (2005). Först var det stl 42 på mig, men så, av någon konstig anledning, rasade jag i vikt. Många trodde att jag hade drabbats av aneroxia, men det hade jag inte. Så försäljaren fick skaffa fram mindre storlekar åt mig. Dock är kavajen lite trång ännu, men....

Fia åkte till Cloetta Center när hon var klar. Inge och jag åkte ca kl. 11. Först lämnade vi travet och därefter till ishallen. Wow, så många små killar (och tjejer) som tränade hockey. De spelade match mot varandra. Casper var jätte duktig!

Utanför var det SM i rally och massor med folk. Och vädret var verkligen underbart. Strålande sol och vindstilla. 

Jag ringde Fia och undrade när hon skulle komma hem. För det var nämligen så att tjejerna och killarna i fotbollen skulle vara matchvärdar. 

Inge frågade då!!!!! Ja, där bröt han tystnaden... vart jag skulle. Ja, om du inte kommer ihåg det, så ska jag hälsa på pappa. För du vill väl inte följa med? Jo, det kan jag göra, om vi åker nu. Jisses!! Jag höll på att svimma. Vi åkte dit, trots att det var en halvtimme innan besökstiden började. Men det gick så bra. Pappa skulle lägga sig, men fick vackert följa med oss till matsalen/dagrummet. Han var riktigt pigg idag. Nyduschad och nyrakad var han! Riktigt fin med andra ord. Och pappa blev faktiskt glad över att Inge var med. Idag kom han dessutom ihåg vilken gata han bor på! Helt otroligt!!! Inga fler infektioner nu, det säger jag!

Vi handlade lite på hemvägen. Och när vi kom hem, klippte Inge gräset hos pappa, hos oss och  hos Stefan o Marita. Det var långt på alla håll. Inge hoppas att det inte behöver bli mer klippningar den här säsongen, men vem vet!

Jo, på förmiddagen ringde en granne i huset mitt emot pappa på vår dörr. Hon undrade om vi sagt upp pappas lägenhet för de var intresserade av den. Jag sade som det var, att inget hänt och pappa måste först få bekräftat på sjukhemsboende. Men jag lovade att informera henne när det var dags.

Jag skalade potatis och när Fia kom, fixade hon fläskfilén och jag fixade allt till potatisgratängen. Inge åt sin kyckling och grönsaker och Fia och jag åt vårt. Det blev jätte gott.

Nu har det mulnat på ute och det blir säkert regn.

Dagens pussel:


Click to Mix and Solve

Nog är hundvalpen underbart söt!!!Fredag: YES

Ja, så var det fredag och jag kan lova er, att jag ska njuta. Vaknade redan 3.20 imorse igen och gick upp strax efter.

Lite kyligt var det allt; +6,4 grader, så skönt med bilskjuts till jobbet. Marita och jag bestämde att vi skulle försöka sluta vid 12-tiden idag. Jag skulle bara förankra.

Redigerat lite småfel i en rapport. Varit ner i källaren och tagit det allra sista i nätförrådet. Gjort etiketter till tidskriftsställen, som jag använder till bokslut m.m. Ner till kompaktförrådet med det.

Pratat med brorsan och berättade om hur det var med pappa igår. Han är där nu och kommer hit efteråt.

Ja, så gick förmiddagen och Fia hämtade först Marita och sedan mig. Solen lyste och det var en hög och klar luft. Inge och jag tog en långpromenad, vilket innebar hela vår gata (från vår slutände till början av gatan), som är 3 km lång. Sedan blev det ca 1 km till inne i skogen. På vägen stannade vi och pratade med en kompis (deras dotter spelade handboll tillsammans med Mia). De har gjort så himla fint på sin altan; byggt in den och satt plexiglas. Att vi gick förbi där, beror på att vi ville se hur gårdarna blvit som är fixade. Si så där!! Lite höga träd både här och där, vilket jag tycker är onödigt.


Ikväll har Fia och jag ätit Hookfilé, kokt potatis och en sås gjord på creme fraiche, pickles och lite majonnäs. Det blev supergott. Inge åt schnitzel och grönsaker. Han kör sitt race nu :))

Dagens pussel är nypon som håller på att mogna. Förresten så smakade jag på ett slånbär under promenad och det var:::: SURT!!! Tur att jag hade tuggummi på mig :))

Click to Mix and Solve

Soliga kvällshälsningar till er alla!

Lite socker på golvet ......

Trodde att jag försovit mig och for upp. Stängde väckarklockan och ut i vardagsrummet. Kollade temperaturen och det var +9,4 grader. Kollade sedan klockan!!! Den var 3.27!! Men hallå där!! Gå och lägg dig igen! Kunde dock inte somna om utan gick upp ca 3.50. Gjorde mig iordning och åt frukost. Därefter datorn. Någon tidning kom inte så länge jag var kvar hemma. Men vi mötte den på nästa gård :) Ja, inte tidningen, men tidningsbudet :))

Fortsatte leta uppdragsgivare och e-postadresser när jag kom till jobbet. Lyckades hitta nästan alla, vilket känns bra.

Det blev väldigt mörkt ute strax efter klockan 9. Berodde på att det började regna :)

Har plockat med lite allt möjligt. Solen kom mitt på dagen och det blev rätt så skönt ute.

Blev hämtad kl. 14. Marita hade de hämtat innan. Vi skjutsade hem Marita och därefter åkte vi till ICA Maxi och veckohandlade. Hem och in med varorna. Fia gjorde en smulpaj med blåbär, hallon och jordgubbar. Tyvärr så var vårt strösocker slut, så jag gick in till pappa och hittade n påse. Liten till växten är jag, men jag sträckte på mig och fick tag i påsen, som genast gled ur näven och ut rann det massor med strösocker. Vad jag sade? En lång harang med fula ord. Fram med dammsugaren. In med sockret. Då hade Fia upptäckt att havregrynen var slut, så en vända till in till pappa. Men där fanns inga havregryn. Träffade våra grannar ovanpå och de undrade hur det var med pappa. Jag berättade och de ville att jag skulle hälsa.

Inge gick sin promenad när vi kom hem från affären. En halvmil går han och jag blir så avundsjuk. Är ju lite annat som ska styras med.

Pajen blev underbart god!!

Fia och jag åkte strax efter att Inge kommit in. Vi hämtade Tove och Casper. Skjutsade Casper till fotbollsträningen och sedan skjutsade Fia och Tove mig till sjukhuset.

Pappa satt i dagrummet och det var kvällsmat. Han får hjälp med maten pga. att händerna inte riktigt lyder honom. Men han var mycket piggare idag, vilket kändes skönt. Jag hjälpte honom med maten som var kroppkakor. Och tänk; han fick i sig båda två! Det känns ju bra. Vi satt kvar där och såg på TV samt pratade. Personalen är hur gulliga som helst.

Klockan 18.35 kramade jag om pappa och bad honom fortsätta krya på sig. Gick ut och väntade på Fia. Rätt som det var så hörde jag sirener och tänkte: Märkligt att de har sirenerna på inne på sjukhusområdet. Rätt som det var så kom det två polisbilar med blåljus och sirener. En stund senare kom det en till polisbil med sirener och blåljus utanför sjukhusområdet. Undrar om det var ytterligare ett rån någonstans?

Fia kom och vi åkte hem. Hon för att se på ishockey och jag skulle se "Sjukhuset". En före detta arbetskamrat var där med sin dotter, som hade ett rejält armbrott.

LHC spelar hemma ikväll och de möter Brynäs. Just nu leder Brynäs med 2 mål, vilket känns trist.

Nog är pingvinen mysig i dagens pussel:

Click to Mix and Solve

Imorgon är det fredag och jag längtar. Tänker nog inte arbeta full dag imorgon utan kanske sluta vid 12-tiden.Vilken blåst

Tack alla goa vänner för kommentarer och för kramar. De värmer gott!

Inatt har jag sovit som en stock. Kände  ju att pappa var i goda händer så jag kopplade av, vilket behövdes.

Blåsten var enorm igår kväll innan jag lade mig. Det dundrade verkligen i skogen utanför.

Inge skjutsade mig och Marita. Full fart på jobbet. Älskar när jag får ta egna initiativ och det gjorde jag idag.

Ringde sjukhuset och det var väl ungefär som igår med pappa. Han får stanna där, åtminstone över helgen. Har fortfarande feber och smärtor i kroppen.

Lite senare ringde läkaren till mig och vi hade ett mycket långt samtal. Han tror att pappa ska fixa det här med hjälp av medicinen. Tyvärr så har han även fått trycksår på sina  hälar och det är ju inte kul. Jag bad läkaren hälsa pappa och säga att jag hann inte upp idag. Det skulle han göra.

Ringt brorsan och vi bestämde att åka till pappa imorgon. Men så ringde han lite senare. Han kunde inte, så jag åker upp själv efter handlingen.

Satt ju i växeln idag och slutade jobbet 16.45. Elva timmar på jobbet och det känns nu. Men när jag har roligt på jobbet och arbetsuppgifter som stimulerar, så går dagen fort. Men växeln, tja det ringer ju inte konstant. Men det kommer alltid någon och pratar.

Fia har rensat och stekt svampen som hon plockade med Håkan igår. Yes, härligt att även hon kan.

Nu ska jag fortsätta att se på Sjukhuset, som har spelats in på vårt sjukhus (US). Känner igen många av personalen på akuten :)

Och nog gillar ni alla katten, som är dagens pussel. Jag har inte lagt klart det, men ska göra det vid tillfälle.


Click to Mix and SolvePappa inlagd igen

Tack Elisabet för din fina kommentar!

När inte jourläkaren hade ringt klockan 21 igårkväll, stängde jag av min mobil. Hemtjänsten åkte till pappa för att ge honom alvedon. Jag var trött så jag lade mig ca 21.10. Hade sovit så dåligt natten innan. Cirka 21.20 ringde hemtjänsten. De fick inte i pappa tabletterna, men hade hittat Treo, som de gav honom. Det gick lite bättre. Han hade 39 i temp. Natten skulle titta till honom 2 gånger, vilket kändes skönt.

Jag lyckades somna, men vaknade vid 2-tiden. Sedan blev det hackig sömn. Gick upp 4.10 och gjorde mig iordning. Frukost och tidningsläsning. Datorn en kortis. Väckte Inge 5.05. Han skjutsade mig och Marita. Full fart på jobbet. Ringde nattpersonalen ca 6.10. Pappa hade sovit båda gångerna, vilket var bra. Tänkte: det kanske vänder. Men...

Jobbade på och klockan 10 var det dags för en liten kurs/info om ett nytt system med att skicka nyhetsbrev. När det var mot slutet, ringde Inge. Distriktssköterskan hade ringt och sagt att pappa skulle åka in med liggande sjuktransport. Hemtjänsten hade plockat ihop lite saker. In till mötet igen och sedan var det lunch. Ringde brorsan som tyckte att jag kunde stanna på jobbet. Pappa var ju under vård nu! Men en kollega till mig gav mig dåligt samvete. Hon frågade hur jag kunde sitta kvar på jobbet och jobba. Jag svarade, att det inte var mycket jag kunde göra. Så ringde sjuksköterskan och kollade lite med mig. Hon sade att de hade full koll på pappa. Jag gick till biblioteket och gjorde tidskrifter. Sedan ringde sköterskan igen. Hon undrade om jag kunde komma upp vid 14.30 för då skulle det bli vårdplanering. Visst!! Fia hämtade Marita och sedan mig. Vi skjutsade hem Marita. Sedan följde Fia med till sjukhuset/akuten. Pappa låg på "Alma" och där fanns fyra sängar som alla hade patienter. Pappa hade inget ätit och inte druckit heller. Jag var förvånade över att han inte fått dropp. Samordnaren kom inte förrän 15.15. Sköterskan tyckte att jag skulle stå på mig om att pappa skulle stanna. Fick sedan träffa överläkaren och en AT-läkare. Båda två var supergulliga. De skulle lägga in pappa på observationsgeriatriska. Imorgon ska de ta ställning hur de ska gå vidare. Fia åkte till Maria, där hon skulle äta mat. Sedan skulle hon på Caspers träning.

Pappa fick dropp satt. Sedan bar det iväg ner i kulvertarna. Och pappa skrek och svor!!! Sade till killen att han fick sakta ner. Han skrattade och insåg att det var nog ingen idé att ta trucken. Vi gick och det var en bra bit. Geriatriska ligger i gamla lokaler. Väl där tog de hand om pappa på bästa sätt. Han satte sig upp och ställde sig upp och bytte säng. Pratade lite med honom och sedan sade jag att han skulle försöka sova och se till att bli bra.

Gick ut och ringde Fia, som kom efter ca 15 minuter. Hann ringa brorsan också. Vi skulle höras imorgon.

Fia skjutsade hem mig och sedan åkte hon tillbaka till Caspers träning. Jag ringde på hos Marita. Sedan in. Pratade lite med Inge och därefter duschade jag. Inge fixade en omelett åt mig. Mums så gott.

Blir inget pussel idag för jag har inte hunnit gå in där.Oh, fy vad det är jobbigt

Imorse regnade det, så jag väckte Inge. Han skjutsade mig och Marita. Full fart på jobbet. Kommit in en rapport och senare ville Katarina ha hjälp med webben.

Pappa har inte gått upp idag heller. Distriktssköterskan ringde mig efter att hon varit hos  honom. Han hade ingen feber, men han orkade inte gå upp! Oh, vad detta är jobbigt.

Hon har ringt mig flera gånger och ville att jag skulle ringa efter en bårtaxi för vidare transport till sjukhuset. Men det ville inte pappa! Och man kan inte tvinga någon som inte vill. Dock mår jag skit av att se honom ligga där i sängen.

Fia hämtade förresten mig och Marita. Nu sitter jag här och väntar på att jourläkaren ska ringa mig. Skulle visst göra ett besök hos pappa. Undrar hur dags det blir?!?!?! 

Får nog ta och gå in till pappa igen för jag blir så orolig av att sitta här.

Dagens pussel:


Click to Mix and Solve

Pappa har nog tappat livsgnistan

Vaknade vid 6-tiden och gick upp efter ca en kvart. Gjorde mig iordning och sedan blev det datorn en stund. Gick till tvättstugan klockan 7 och körde igång. Fia kom upp och gjorde sig iordning. Hon åkte till Cloetta Center, där Casper började träningen i LHC idag.

Hemtjänsten ringde till mig. Pappa ville inte gå upp utan han ville ligga kvar och inte äta frukost. Jaha, låt honom göra det han vill, men se till att han får att dricka. Vad gör man??? Jag gick in till honom när första maskinerna var klara. Pratade lite med honom, men han var trött. Han har helt enkelt tappat livsgnistan!

Ringde brorsan och han skulle komma på eftermiddagen. Han hade haft 2 barnbarn över natten och det skulle återlämnas, så då skulle han passa på att komma till pappa.

Klar i tvättstugan ca 10.30. Ja, jag har varit inne hos pappa flera gånger. Först klockan 11.30 fick de upp honom. Då åt han halva portionen. Det var ju positivt.

Fia kom hem och hon var riktigt förbannad, vilket jag förstår. Hon parkerade utanför ishallen och betalade. De hade sagt att de skulle träna i en timme, men det blev längre. Fia hade lagt i till 9.37 (tror jag det var). När hon kom ut till bilen, satt där en gul remsa. P-böter på 400:- och det ska betalas inom 8 dagar!!! Alltså nog är det så att man kan gå i taket. Här har de små träning klockan 8 en söndagsmorgon och så ska föräldrar/anhöriga behöva betala p-avgift på en näst intill tom parkering. Skandal av p-vakterna att sätta böter. Det hade varit skillnad om det varit match, men så var inte fallet. Och så 8 dagar på sig att betala... grrr så arg man kan bli.

Jag hjälpte pappa in till TV:n för det var fotboll. Gick in och fortsatte rensa trattisarna (de är lättrensade). Stekte dem sedan. Därefter skalade jag potatis, morötter och kålrot. Tärnade och satte det på kokning. Här skulle det bli rotmos!!!

Gick in till pappa igen vid 14.15 för då var fotbollen slut. Han ville lägga sig igen! Men jag frågade om han inte kunde vara uppe en stund till, då Lasse snart skulle komma. Men nej, det ville han inte. Jag larmade! Men brorsan hann att komma innan hemtjänsten kom. Jag gick in och brorsan kom när pappa blivit lagd. Jag och Inge satt då och åt, men vi tog en kopp kaffe med brorsan efter maten.

Fia var hos en kompis (Sofia). 

Brorsan åkte. Jag diskat och plockat lite. Fia kom hem och bytte om. Tjejerna har match klockan 18, så hon åkte iväg igen.

Jag gick in till pappa, men han ville fortsätta ligga. Dock var han lite öm i kroppen. Det är bara att inse: Han har tappat livsgnistan!

Nyss kom det en rejäl skur. Men nu är det uppehåll igen.

Dagens pussel har jag inte lagt ännu, men här kommer det:


Click to Mix and SolveLördag = njutbar dag

Sov till ca 6.15, men drog mig en stund. Läste tidningen och så skrev jag i min fysiska dagbok. Det blåste ute och det var bara +10,8 grader  när jag kom upp. Brrr.

Fia kom upp tidigt. Hon skulle  nämligen följa med Maria och barnen till Rimforsa, där Casper skulle spela fotboll. Jag duschade och gjorde mig iordning. Ringde pappa och allt var bra. Ja, så bra som det kan vara.

Jag väckte Inge ca kl. 10 för då var jag hungrig. Frukost, som smakade bra. Gick till pappa med tidningen när Inge hade läst den.

Hemtjänsten var där. En jätte gullig tjej, som satt och pratade med pappa medans  han drack kaffe. Oh, tänk om det alltid kunde vara så här. Jag lovade pappa att återkomma senare och det såg han fram emot :)

Blåst gjorde det, men solen lyste i alla fall. Inge och jag åkte med travet och så var vi och provade nya Kia/Rio. Ja, ja, den är väl mysig, men..... Inga backsensorer och det tycker jag är dåligt på en sprillans ny bil. Borde ingå numera.

Fia ringde och undrade var vi var. Just nu är vi på Bilbörsen, svarade jag. Men då kommer jag för jag är i närheten. Hon blev lite sur över att vi redan provkört, men vi sade att vi kunde ta en tur till Norrköping. Hem med Toyotan och  jag gick in till pappa. Han ville lugna sig med TV-tittandet till dess jag var hemma igen.

Var  himla lugnt även i Norrköping och gatuarbeten även där. De bygger vägbulor på Norra promenaden. Tackar, tackar :))

Hem och jag gick in till pappa. Han vill se på fotboll, så jag körde in honom.

Jag bytte om och gick ut i skogen. Hittade inte så många gula kantareller, men trattkantareller hittade jag en hel del. Blev svettig måste jag säga. Många knäböjningar där i skogen hahahahaha

Hade en fästing på handen och jag tog genast bort den. Lite senare hittade jag en till. Den spolade jag ner i toan. Blä för dessa dj*a små kryp! Hatar dem. Och efter detta så kliar det på hela kroppen.

Gick in till pappa och han var nöjd med fotbollen, som han såg på.

Fia gjorde pizza ikväll och jag fixade pizzasallad. När pizzan var i ugnen hälsade vi alla på Milo, som är hos Stefan och Marita. Husse och matte är på dop. Men stackars Milo! Han hade blivit jagad av en stor schäfter. Den hade nog rymt från husse eller matte.

Pizzan blev jätte god och salladen kunde nog ha fått dragit till sig lite, men....

Ska snart gå in till pappa och se hur han har det.

Dagens pussel:


Click to Mix and Solve

Jag kände mig stressad så jag lade inte klart pusslet idag.Solig dag!!!

Även imorse skjutsade Stefan oss till våra resp. arbetsplatser. Onekligen så var det rätt så skönt för det var bara +8 grader. Dock hade Stefan glömt att "lägga sin bil" igår. Den stod ute och det var en himla massa fukt på rutorna. Det viktigaste är ju dock att  han, som chaufför ser ut genom rutan.

Lade in 4 nya rapporter på vår nya hemsida och det gick bra. Trodde jag!!! När jag sedan kollade, så fanns de inte med. Men jag visste ju att jag hade gjort rätt. Gick till vårt bibiliotek och registrerade tidskrifter. Sedan pratade jag med Katarina och det kan bero på synken. Mycket riktigt!!! Senare syntes de "nya" rapporterna, vilket kändes skönt.

Ringt pappa och allt var så bra som det kunde vara. Efter fikat gick jag ner i källaren och fortsatte tömma pärmar från vårt "gamla" bolag. Pappa ringde, men han visste inte vad det var  han ville. Nöjd lät han och det var ju bra.

Fortsatte även i källaren efter lunch. Klar ca 12.30 och då säger jag KLAR!!! Har bara en liten hög som jag ska ta hand om nästa vecka.

Gjorde tidrapporten och letade efter min chef. Men jag  hittade henne inte. Ringde Fia och bad henne hämta mig. Jag kan inte åka än, för pappa är ute och går halvmilen och har inte nyckel med sig. Klant!!!! Jag pratade en stund med Kicki och så gick jag ut. Fia kom faktiskt rätt snabbt. Vi åkte till Coop Extra och köpte juice + toning till mitt hår.

Tankade sedan och idag tog de åter igen 13:94 för dieseln. Det gäller att kolla :)

Pappa låg och vilade (förstod jag) så jag gick in och pratade med Inge. Omkring 14.40 gick jag ut med soporna och då var  hemtjänsten hos pappa. Jag lugnade mig lite innan jag gick in. Hemtjänsten hade åkt och pappa låg kvar i sängen. Det stod att han ville fortsätta vila och jag pratade med honom. Men han ville vila för han var trött. Ja, vad göra? In till oss och jag satte igång att tona håret. Under verkningstiden kollade Fia och jag på "Hem till gården"- Sköljde ur färgen och gjorde iordning håret. Sedan kollade vi på del 2 från idag. Håret blev bra även om jag trodde att det skulle bli ljusare.

Var in till pappa vid ca 16.45 och han låg fortfarande. Han ville nog fortsätta att göra det. Kan ju förstå lite, för han har varit uppe från ca kl. 7.15 till ca 21.30 varje dag sedan i förra fredagen. Inte underligt om han blir trött. Han sade åt mig att jag skulle vila och inte springa in till honom.

Fia åkte till Skeda Udde för att hämta Tove. Hon var med en kompis där. När Fia kommer  hem ska vi äta taco.

Dagens pussel blir en fjäril:Click to Mix and SolveSol, men lite svalare

Vaknade 3.30 och gick på toa. Kunde inte somna om utan gick upp 3.50. Gjorde mig iordning och åt därefter frukost. Så blev det datorn för någon morgontidning kom det inte. Och den hade inte kommit när jag gick ut. Stefan skjutsade mig och Marita idag. Marita och även Stefan är genomförkylda, så Marita ska ju inte cykla i det tillståndet.

På jobbet var det full fart direkt.  Ringde pappa ca 8.45. Han hade blivit duschad och satt vid köksbordet.

Kicki haft möte idag och det var positiva nyheter. Skriver inget mer här än så länge, men det händer saker :)

Enhetsmöte klockan 9.30. Vi gick igenom vad vi håller på med och så chefens almanacka, som alltid är fulltecknad.

Lunch och i samband med den tog Kicki och jag en rask promenad i parken.

Fortsatte med medarbetarna på nya webben. Blev klar med det. Imorgon ska jag fortsätta kasta papper i förrådet. Även göra tidskrifterna på biblioteket.

Inge och Fia hämtade mig klockan 14. Till Maxi och veckohandlade. Hem och in med varorna. Därefter till pappa med hans kasse. Det fanns ett meddelande från hemtjänsten. Pappa hade inte velat ha något kaffe när de frågade på eftermiddagen. Han skulle vänta till dess att jag kom. Jo, tack så jätte mycket!!! Gav honom kaffe med dopp. Diskade av lunchdisken, som stod i diskhon. Bad pappa att läsa tidningen fram till dess jag kom åter. Det lovade han.

In och tog en macka. Shit, jag som inte ätit macka hela veckan, men jag blev så sugen. Därefter kokade jag sylt på svarta vinbär och nektariner. Gick till pappa så att han fick smaka. Oh, så gott, blev kommentaren :)

Kollade sedan på "Hem till gården". Fia var och hämtade Tove, som ska sova hos oss inatt.  Jag gick bara in och fixade TV:n till pappa.

Har haft läxförhör med Tove. Det var engelska och det fixar hon galant. Härligt alltså!! Nyss hade hon lite ont i magen, men jag tror det gått över nu. Tove och jag ska se på film; "Hur många lingon finns det i världen". Så jag tackar för idag och önskar er alla lycka till med pusslet!


Click to Mix and SolveTragisk flygolycka

Imorse kikade jag ut och konstaterade att det blåste en del, men så länge jag inte hörde något, så var jag inställd på cykling. Och vi cyklade iväg, jag och Marita. När vi kom ut på den öppna platsen, kändes det och så kom det ett och annat regnstänk. Men vi trampade på. När vi närmade oss våra arbetsplatser, ökade regnet. Men jag blev inte blöt. 

Full fart på jobbet. Fortsatte leta e-postadresser. Sedan blev det jobbet med nya webben. Det tog resten av min arbetsdag.

Ringde pappa och det var så bra som det kan vara. Skönt att han är som han är. Men jag sticker inte under stol med att jag har ont i magen. Har även haft ont i ryggen idag. Fattar inte det. Magen kan ju vara stress eller det är nog stress.

Gick ner till växeln/receptionen kl. 15.15. Löste av Kicki, som fick åka hem. Kom faktiskt lite samtal, men inte massor.

Cyklade hem och jag hade medvind nästan hela vägen. Började regna, men det var bara en kort stund.

Fia var iväg på träning med tjejerna. Inge såg på cykling och jag gick in till pappa. Fixade kaffe med dopp åt honom. Sedan körde jag in honom till TV:n. Det var ett program om poliser.

Jag gick in och åt lite.

Varit en hemsk flygolycka i Ryssland idag. Ett helt hockeylag (Lokomotiv) omkom (tror vi), däribland vår landslagsmålvakt i hockey, Stefan Liv. Det är så tragiskt. Mina tankar går till hans familj. Sådant här borde inte få hända. 

Var nyss in till pappa och bytte kanal. Nu får han se på "Animal planet" till det är dags att sova.

Fia kom  hem från träningen.

Dagens pussel (jag kör alltid 70 pieces bubbles):


Click to Mix and Solve
Fy för att bli gammal

Imorse var det också skönt när vi cyklade iväg. Mörkt är det så idag tog jag på mig västen. Syns ju ännu bättre då.

Lugnt på jobbet, vilket är/var himla trist. Ringde pappa innan jag gick och fikade och han lät nöjd. Stackaren, som får sitta där vid köksbordet till hemtjänsten kommer nästa gång.

Gick till biblioteket efter fikat och där var det en lagom hög. När jag var klar där, sade jag till min chef att det var lugnt och att jag inte gillade det. Då hade hon arbetsuppgifter åt mig. Yes!! Sedan kom Katarina och bad om hjälp vad gäller publikationerna. Så det blev genast roligare.

Cyklade hem klockan 14. Det blåste en del, men det gick bra. In med väskan. Fia var hos Sara i Söderköping. Inge satt och åt. Jag frågade om han skulle med till apoteket och det skulle han. Gick in till pappa medan Inge gjorde sig klar. Pratade en stund och diskade av tallriken från lunchen. Jag hade med mig en portion dillkött för imorgon är det soppa.

Inge och jag åkte iväg och pappa hade jag skjutsat in i vardagsrummet. Det skulle bli fotboll.

Hämtade ut allt som jag fick på mina recept. Högkostnadskortet gick ut idag, så det var en himla tur. Inge hämtade sin nya medicin.

Handlade lite på Hemköp. In till pappa med hans dryck. Lovade att återkomma när fotbollen var slut. Gjorde en omelett till mig. Kollade sedan på "Hem till gården". TV4 Play segar som tusan och hakar sig. Inget kul!

Pappa ringde och undrade om jag kunde komma in och dra upp persiennen i köket. Frågade om han kunde vänta en liten stund och det kunde han. Gick in när jag sett klart. Fick då se att pappa hade fått dillköttet till kvällsmat! Oh, fy för den lede. Kan inte personalen läsa?????? Han skulle haft resten på dagens måltid. I och för sig så har det ju ingen betydelse, men det är principen. Det  här tar ner mig fullständigt. Jag orkar inte hålla på så här, det lovar jag. Får ingen tid över till mig själv (inte mycket i alla fall).

Fia kom nyss hem. Hon har varit med Casper på träningen. Jag har duschat. Något är fel med vattnet för det rinner sakta och spolar någon i köket, så kommer det knappt något vatten.
Dagens pussel:


Click to Mix and Solve


P.s. Glömde ju berätta att någon hade varit och klippt naglarna på pappas fingrar när jag var iväg och handlade. Det vara bara det att de klipptes i vardagsrummet. Jag plockade naglar!!! Grr, så förbannad jag blir. Pappa har väl aldrig någonsin klippt naglar där. Och jag undrar varför inte det sopades upp!

Får bli ett samtal till hemtjänsten imorgon

Vilken underbar morgon det var när vi cyklade till våra resp. arbeten (jag och Marita). Mörkt var det, men det är bara att vänja sig.

Så här såg det ut på himlen när jag varit på arbetet en stund:Lite beställningar och så fortsatte jag med nya webben. Det tog ju inte så himla lång tid och därefter blev det lite lugnt. Kom fler beställningar och nya prenumeranter, som jag greppade.

Ringde pappa och jag blir så glad när han svarar. Han satt vid köksbordet. Vid 10-tiden skulle arbetsterapeuten och en från  hemtjänsten komma till honom.

Klockan 14 cyklade jag hem! Vilken tur jag hade!! Precis när jag kom till förrådet, så började det att regna. In med väskan och sedan gick jag till pappa.

Han satt i vardagsrummet och hade sett på TV, men var på väg därifrån. Vet inte hur han bär sig åt med rullstolen, men han var en bra bit från TV:n. Han hade inget att dricka där inne och han hade inte fått något att äta sedan frukosten. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Jag blev så arg, så jag hoppade nästan jämfota. Fixade kaffe och tilltugg åt honom. 

Sedan kom hemtjänsten (vid 15-tiden) och värmde maten åt honom. Jag påpekade att pappa nog borde få lite fika vid 10-tiden och lunch efter klockan 12. Det var skillnad när han körde rollatorn. Då tog han sig fika och annat under dagen. Hon skulle se till att det blev ändring på det.

Jag gick in till mig och lovade pappa att återkomma när det var dags att sätta på fotbollen. Ätit lite. Fia åkte på tjejernas träning. Så typiskt att det ösregnade!

Ringde till pappa och undrade om han ville att jag skulle komma och tända hos honom, men det behövde jag inte. Det räckte med lampan som var tänd.Den här bilden tog jag igår. Det är Casper, pappa och Tove. 

Så gick jag in till pappa för att ställa in fotbollskanalen. Det var bra att du kom sade han. Och han var arg!!! Det här fick jag att äta, sade han och visade mig. Det var lite av strömmingen, som han fick av mig i lördags! Men hallå!!! Där fanns ju resten på dagens mat i kylen. Den var kvar i förpackningen. Alltså jag blev nog lika arg som pappa. Värmde maten åt honom och så fick jag diska och plocka iordning. Rullade in pappa till vardagsrummet så han fick se på fotboll.

Nu hoppas jag att hemtjänsten kommer lagom tid, för han är trött när kvällen kommer.

Det regnar ännu. Undrar om det blir cykel imorgon eller?!?!

Pusslet?? Sorry, men jag har inte hunnit med det idag.


En härlig dag vädermässigt

Sov till ca 5.50 och gick upp strax efter. Gjorde mig iordning och sedan blev det datorn en stund. Var ute i tvättstugan klockan 7 och körde igång 2 maskiner. Tog långa programmet. När jag kom in kokade jag dillköttet och hackade dillen, som jag skulle ha i såsen.

Lite dator blev det innan jag gick ut och flyttade över i tumlaren. Pappa var uppe så jag gick in till honom. Han var pigg.

Hämtade in tvätten ca 9.30. Fia kom upp och vi tog fram frukosten. Fixade kaffe till pappa ca 10.30. Trodde att hemtjänsten, som var kl. 10 skulle ha gjort det. Men så var inte fallet. Får kontakta dem om detta. Kaffe vill han ju ha.

Pappa skulle se friidrott, så jag rullade in honom till vardagsrummet.

Fia och jag åkte sedan till Netto och köpte tomater och därefter till Blomsterlandet, där Fia köpte sig 2 orkidéer.

När vi kom hem, satte jag igång att skala potatis. Fia åkte till tjejernas samling. De hade match kl. 14.

Jag gick in till pappa och frågade om han ville ha kaffe och det ville han. Ställde in muggen i micron. Oh, min klant!! Jag hade för hög temperatur så det var kokhett. Bad pappa att lugna sig och det skulle han. Rätt som det är så skriker han till. Han skulle flytta muggen och det bar sig inte bättre än att den åkte omkull och pappa fick varmt kaffe på benet och armen. Gissa om jag blev livrädd. Tog kallt vatten på en handduk och höll om armen. Benet var ingen fara, sade han. Torkade upp allt och så fixade jag nytt kaffe, som inte blev lika varmt.

In och satte på potatisen. Dukade inne först, men så kom jag på att vi kunde sitta ute och äta. Så ut med bestick och glas, som jag ställde upp och ner. Tallrikarna fick vara kvar i köket för vi skulle ta maten där, så slapp det att bli så mycket på bordet.

Det var underbart ute och maten blev god. Hur det gick i fotbollen? De fick stryk, men det är de vana vid.

Jag, flickorna och barnbarnen gick in till pappa. Han kände allt igen alla och blev glad över besöket. Fia följde med Mia och barnen hem för att se på film. Jag gick in och diskade. Vad Inge gjorde?? Sport på TV!! Och så var han sur för att vi inte kom iväg på speedway i Motala. Men han kunde ha kläckt något om det igår. Då hade vi inte bjudit hit Mia och barnen.

Efter disken, hämtade jag pappas byxor från vår tvättmaskin. Ja, jag tog in dem hit och tvättade dem. Tog även med våra sopor och gick först till soprummet och därefter till pappa med byxorna. Hängde upp dem på tork. Hemtjänsten kom och skulle ge honom mat. Jag lovade pappa att återkomma efter fotbollen och se om det finns något annat program.

Nu ska jag snart duscha. Undrar hur många turer jag varit in till pappa idag!?!?!?!

Och så har vi dagens pussel, som jag lade nyss.


Click to Mix and SolveTACK

Ett stort tack för kommentarer av gårdagens blogg. Ja, det är skandal som de behandlar gamla och även barn. De gamla har byggt upp vårt samhälle, men kastas mer eller mindre ut på sophögen. Jag vill inte gå in djupare på detta, men många av mina vänner håller med mig om orsaken.

I vilket fall som helst så sov jag till straxt efter kl. 4.  Hörde tidningen komma omkring kl. 4.20!!! Tack för den tänkte jag! Tänk om tidningen kunde komma så dags på arbetsdagarna. Nej, då kommer budet när jag ska cykla till jobbet, kl. 5.10. Jag betalar för en morgontidning så det så.

Gick upp kl. 5 och gjorde mig iordning. Läste sedan tidningen och så datorn. På datorn körde jag webbspelet på Ring så spelar vi och klarade det galant :))

När klockan var ca 8.45 gick jag in till pappa. Han satt vid köksbordet och åt frukost. Tyvärr fick han bara i sig en halv smörgås. Men han såg piggare ut och det var skönt. Lovade att återkomma.

Fia var vaken när jag kom åter. Vi fixade frukosten och jag väckte Inge. Brorsan (Lasse) ringde när vi hade börjat äta. Han var nästan framme och jag bad honom komma och få nyckeln. Det gjorde han när jag höll på att diska. Efter disken gick jag till pappa.

Vi pratade med pappa och han var med på det vi sade. Dock väntade vi på att hemtjänsten skulle komma vid 10-tiden, men ingen kom. Först närmare klockan 12 kom en tjej med maten. Vi frågade varför ingen kommit tidigare och det visste  hon inte. Alltså detta håller inte. Jag måste känna mig trygg och lugn när jag är på jobbet. De måste komma och kolla pappa. Kanske ta med  honom på en promenad eller köra in honom till TV:n.

Brorsan följde med in till oss en stund. Sedan åkte han. Inge och jag varit med travet. Så kollade vi "Kärleksparaden" innan vi åkte och handlade lite.

Pappa fick mat vid 15-tiden. Därefter körde jag in honom i rullstolen till oss. Det skulle bli ishockey klockan 16 (LHC-Djurgården). Pappa trivdes, det märkte jag.

Körde tillbaka honom ca 17.45 för då var det dags för hemtjänsten att komma. De missade tyvärr att han skulle ha mat, så jag fick ringa.

Ska gå in om en halvtimme och byta kanal åt honom.
P.s. Jag har inte hunnit med något pussel idag!! Kommer ett imorgon (hoppas jag).


Pappa kom hem idag (dålig)

Imorse var det bara +7,4 grader. När Marita och jag närmade oss våra arbetsplatser låg dimman tät. Det var en lite magisk morgon!

Så vill jag tacka för alla kommentarer. Märkligt att det fattades pusselbitar. Kanske hade någon gömt sig bakom. Man kan dra i pusslet när det nästan är färdigt och hitta bitar bakom. Dagens pussel lade jag, men så klickade jag på något när jag nästan var färdig och pusslet började om från början. Jag orkade inte hahahahahaha

På jobbet var det full fart. Jag gick till biblioteket redan strax efter 6.30. Klar där 8.30. Sedan blev det webbjobb. Kul att göra nytta på alla håll och kanter.

Efter lunch började jag fundera på när pappa skulle komma hem. Hemtjänsten skulle ta emot honom eftersom jag hade stängningen av växeln/receptionen idag.

Jag ringde till Maria B på hemtjänsten strax efter kl. 15. Hon hade tagit emot pappa och blev paff. Trodde inte att han skulle vara i så dåligt skick som han var. Han hade fått en rullstol och den gick inte igenom dörren till köket (ett problem). Så blev han  trött och vill vila. Problem nummer 2: De var tvungna att vara 2 personer!!! Han hade nämligen ont i både ena armen och i benet. Jag bröt nästan ihop när jag hörde det.

Det var med blandade känslor som jag cyklade hem 16.45. Solen lyste och det var ju positivt. Det hade regnat innan. In till Inge och Fia. Sedan till pappa. Han satt i vardagsrummet och kollade på TV. Varm var han och armen var jätte varm. Då blev jag förbannad och ringde till Urologen. Ville veta hur de hade kunnat skicka hem honom. Han var ju sämre nu än han var i onsdags! GRRRRRRRRRRR Sköterskan som svarade, frågade om jag tagit tempen. Nej, det har jag inte, men jag känner ju att han är varm. Ta tempen och återkom! Grr och grr igen. Letade och letade efter en termometer. Till slut hittade jag den. In i munnen på pappa. Han var rätt så snabb med att spotta ut den (knappt en minut i munnen), men den visade 37,8. Jag ringde urologen igen och berättade. Det var väl ingen feber!!!!!!!!!!! Tala om problemet och varför du tycker att din pappa är sjuk. Oh, jag höll på att gå i taket. Men hallå!! Han är 90 år, har legat inne hos er i  en vecka och kommer hem i nästan samma skick som när han kom in!! Han hade ju en uvisepsis. Men det visade sig att han inte hade sepsis! Tack och lov för det. Hon skulle kontakta doktorn och ringa mig sedan. Hon förstod väl att jag var både ledsen och orolig.

Så ringde hon och jag skulle ge pappa 2 alvedon eller också åka tillbaka till urologen, men där fanns ingen som kunde behandla honom ikväll/inatt eller också till akuten. Jag gav pappa 2 alvedon. 

Innan jag var in och gav honom Alvedon, var hemtjänsten hos honom. Jag trodde att hon skulle sitta kvar vid bordet medan pappa åt, men det finns inte tid till sådant. Hon hade delat på isterbandet, men inte tagit bort skinnet! Oh, jag blir bara så himla förbannad!!! Skinnet på isterband TAR MAN ALLTID BORT TILL BARN OCH GAMLA!!!!!!! Och så hade hon givit pappa en stor matsked!!  Jaaa, orkar jag med detta??? Nej, det gör jag inte för jag är gråtfärdig igen.

Inge gick in till pappa när jag diskade. Han kom tillbaka efter en stund och var chockad!!! Men fy, så han blivit på en vecka!!!!

Jag gick in när jag var klar här hemma. Pappa ville lägga sig (19.15). Jag larmade och sade som det var. Körde in pappa till vardagsrummet så att han kunde se på TV. Men jisses så trött han var. När klockan var 19.50 hade ingen kommit. Pappa tyckte att jag kunde gå in och det gjorde jag. Men jag blir så orolig. Tänk om han somnar och ramlar framåt?!?!?!?!?!

Vet inte om jag är larvig, men jag tycker inte om detta. Här har min pappa jobbat sedan han slutade skolan och dragit in många goda skattekronor. Att bli behandlad så här är inte värdigt någon. Jag klandrar inte hemtjänsten utan jag klandrar de som styr och ställer! Se för f-n till att våra gamla har ett drägligt liv!

Fia åkte iväg till Collegium för Tove hade astmakänning. Thomas spelar innebandy. Jag har hällt upp ett glas vin och ska koppla av. Jag MÅSTE DET!!!!

Så var det dagens pussel; ett pussel med tanke på morgonen :))


Click to Mix and Solve

Jag hoppas innerligt att pappa mår bättre imorgon!Växlande väder

Wow, men inatt sov jag betydligt bättre. Detta trots att jag var både arg och ledsen igår. Haft ont i magen idag, men det är ju för att jag tänker på hur det ska gå för pappa att vara hemma.

Marita och jag cyklade som vanligt. Kyligt var det för vi hade bara +7,6 klockan 5.05. Hua....

På jobbet var det lite beställningar. Sedan gick jag till källaren och fortsatte ösa papper. Jisses vad pärmar. Höll på till lunch och då räknade jag att det är ca 50 pärmar kvar. Men de får vara till nästa vecka för nu har vi inga papperstunnor kvar.

Efter lunch var det mer beställningar och så en rapport som skickades på tryck.

Sjukgymnasten från urologen ringde mig. Hon ville kolla så att det var okej om arbetsterapeuten från vår vårdcentral kommer till pappa. Det är ju bara bra tycker jag. Idag hade han gått 100 m med rollatorn och sjukgymnasten gick bakom med rullstolen. Han får nu en rullstol med hem. Jag hoppas innerligt att hemtjänsten har tid att hjälpa pappa att öva hemma.

Cyklade hem 14.05! Riktigt skönt ute. In med cykeln och så in till oss. Inge och jag åkte till Maxi. Fia stannade hemma.
Åkte in i ett himla regnväder, så vi kunde inte kliva ur bilen vid Maxi. Lugnade oss ett tag, men sedan tog vi sats och gick in och handlade. Allt flöt på bra! Ja, med handlingen alltså :)

Väl hemma, åt Fia och jag vårt käk och Inge åt sitt. Här är vi lite roliga :))

Fia åkte på Caspers träning. Regnade när hon åkte, så det blev bilen. Jag diskat och så har jag sett på "Hem till gården". Varit in med mjölk till pappa. Imorgon kommer han ju hem.

Och så har vi dagens pussel. Jag tror att alla kattälskar gillar detta!!!

Click to Mix and Solve

Ja, jag gillar det också :)


RSS 2.0