Valborgsmässoafton

Har ingen lust att skriva idag. Saknar helt inspiration och skulle jag skriva, så skulle jag kanske skriva om sådant som jag inte borde göra. Bättre att vara tyst alltså.

Trots allt så har jag haft en bra dag tillsammans med man och dotter. Varit svalare väder, men fick med pappa på en promenad!

Inte som en vanlig fredag

Även imorse var det frostnedslag. Både Marita och hade vantar på oss och naturligtvis mer kläder :))) Tro inte att vi cyklar omkring nakna med endast vantar (och jag även hjälm)....
Men, förutom vanliga kläder, går det även åt vantar!

Lite småplock var det. Jag inväntade ett manus, men hade inte fått det. Skrev då till AA och fick svar och med svaret kom även manuset. Sedan ringde en forskare och skulle skicka ännu en rapport. Yes!!! Antingen lugnt eller så kommer allt på en gång. Jag älskar dock att ha många bollar i luften.

Ringde pappa och allt var bra. Därefter skulle jag till biblioteket, men blev haffad för att kolla nytryck från nya maskinen. Jisses så bra det kommer att bli!!!! På biblioteket var jag nästan en timme. Fia ringt. Hon har tränat. Även Maria har ringt. Hon hade lite frågor om e-legitimation och deklaration.

Efter lunchen fortsatte jag med notatet från AA. Vi haft mejlkorrespondens. Och tänk, idag blev det eftermiddagsfika för mig. Det är inte ofta jag är kvar klockan 14. Några satt och kollade på bröllopet i England. Fortsatte sedan jobba. Klockan 15.15 ungefär gick jag ner till växeln. Skulle byta av Kicki, men jag ville ha lite information om stängning och annat efterarbete. Kicki gick 15.40 och jag tog vid.

Suck, suck, suck... inte var det många samtal och inte heller några "insläpp". Dock en massa "utsläpp". Fia skulle ha kommit till mig och så skulle vi ha deltagit som försökspersoner av ett nytt margarin, men jag fick höra att de hade stängt pga. för få försökspersoner. Jag hann stoppa Fia.

Så när klockan var 16.40 stängde jag ner och släckte. En låååååång dag för min del, eftersom jag var på jobbet ca 5.20.

Cyklade hem i solen och även värmen. Skönt att komma hem och slappa lite. Inge kollade på TV och Fia satt vid datorn. Jag gick in till pappa en kortis. Allt bara bra.

Ikväll har Inge grillat fläskfilé och Fia majs. Vi satt inne och åt.

Ja, det känns att inte denna fredagen var en vanlig fredag. Jag har liksom tappat en massa timmar. Fia och jag kollade på "Världens bästa hotell" på datorn, men jag nickade!!! Är jag trött eller???


Soligt, men svalt i vinden

Det var lite småkyligt när vi cyklade imorse och vi tyckte att det kändes jobbigare idag än tidigare morgnar. När jag vek av åt mitt håll, var det frostnedslag. Inte underligt att det var kallt. Gott med kaffe när jag kom in på jobbet. Full fart med redigeringar. Hade även fått en ny rapport.

Ringde pappa och allt var bra!

Fick den nya skrivaren installerad på rätt sätt, så nu ska vi köra igång med rapportutskrifterna. Ska bli så kul.

Tog cykeln och cyklade till Pressbyrån vid universitetet på lunchen. Min kollega vara utan cigarretter och hon har så himla ont i ryggen, så det är svårt för henne att gå längre cigarretter. Jag kan ju inte tvinga henne att sluta röka, även om det skulle vara bra.

Arbetade till klockan 14, då jag cyklade hem. Skönt i solen. Blåste en ostlig, lite kylig vind.  Inge var på Arbetsförmedlingen, men Fia var hemma. Inge ringde straxt efter och sade att han var på väg. Fia och jag tog väskan och gick ut och inväntade honom. Till Maxi och handlade. Hem och in med varorna. Sedan gick jag till pappa med hans varor.

Fia åkte och kollade på Caspers fotbollsträning. Inge och jag ätit ärtsoppa. Mums så gott det är!

Diskat och så gick jag ut med mjölkkartongerna. Träffade då en granne och sonen, drygt 1½ år, föll om min hals och skulle följa med mig. Jag fick en kompis :) Till slut så släppte han taget och jag gick hem. Plockat bort de få påsksaker som fram framme, vilket känns bra.

Men jisses så trött jag är ikväll!!! Får nog bli natti tidigt har jag en känsla av.  Imorgon blir en lång arbetsdag.


En mellandag (får vi hoppas)

Sov till klockan ringde! YES!!! Marita och jag cyklade även idag. Lite svalt, men vi trampar på!

Var en himla massa småplock när jag kom. En rapport, som blivit lite tokig i pdf-hanteringen. Siffror i tabeller hade flyttat sig från en kolumn till en annan. Helt okej i worddokumentet. Så jag fick sitta och skriva ut en sida i taget. Ut med den på webben när jag var klar. Allt frid och fröjd. Rättade en annan rapport. Sedan kom författaren till den rapporten som jag gjort om och hade hittat ett fel till!!! Så börja om igen och spara hit och dit samt byta ut den som låg på webben!

Ringt pappa och allt var bra med honom.

Regnade på morgonen. Sedan uppehåll och lite blåst. Solen bröt igenom stundtals.

Men klockan 14, när jag kom ut, så började det att regna igen. Skitsamma tänkte jag, jag ska ju hem. Men hämtade en plastkasse, som jag lade över kläderna som jag hade på mig på morgonen. Blev inte så farligt blöt, men det var skönt att få dra av långbyxorna. Pratade lite med Inge och så gick jag till pappa en stund.

Fia var och hämtade barnbarnen. Tove gjorde läxorna, Casper spelade spela och Fia lagade mat. Jag diskade!

Sedan var det fotbollsträning och Casper följde med. Thomas hämtade dem för han har dem inatt.

Fia kom hem omkring klockan 19.

Snart ska vi se på TV. Ikväll blir det till klockan 22.


Cykla är härligt, men kan vara farligt

Imorse cyklade jag och Marita till våra resp. arbetsplatser. Det gick kanonbra tycker jag. Efter en natt med lite sömn, var det faktiskt skönt att få cykla. Vej inte varför jag sovit dåligt, men så är det ibland.

Jo, för att knyta an till min rubrik, så gillar jag inte detta med att man får cykla på vilken sida man vill. Här har de målat en mittremsa, där gångarna ska gå till höger och cyklisterna ska hålla till vänster. Dessutom får man cykla åt båda hållen. Jag anser att det ska cyklas på höger sida. Finns den en cykelbana på båda sidor om bilvägen, så är väl det naturliga valet att cykla åt samma håll som bilarna? I söndags, när vi cyklade på just den här sträckan, var jag inte beredd på att att det kom en cyklist från vänster (alltså cyklade hon åt fel håll enligt mitt tycke). Dessutom skulle hon över till andra sidan. Då hade det ju varit bättre om hon valt den sidan från början. Men i vår kommun resonerar de som så, att det är bättre att cykla på sidan, som man ska åt, än att korsa bilvägen flera gånger. Men hallå!! Vi har så många övergångsställen med signaler, så det är inget problem. När jag var barn fick av skolpolisen lära oss att cyklarna ska kör åt samma håll som bilarna.

Jaha, så fick jag ur mig detta. Jag, en gnällkärring? Nej, tror inte det. Men det skulle liksom var lättare att cykla om det fanns andra regler i den här stan.

På jobbet har det varit lagom med arbete. Var till biblioteket och där fanns en del att göra! Datorn strulade lite igen och jag är lovad en ny. Men när???

Naturligtvis så ringde jag pappa och allt var bra. Inge och Fia har jag också pratat med. Fia cyklade till träningen idag och Inge tog en promenad.

Jag cyklade hem strax efter 14. Marita och jag bestämde att hem cyklar vi själva, men till jobbet tar vi sällskap av varandra.

Varit en solig och fin dag även idag. Tog en promenad med pappa när jag kommit hem. Det tyckte han var skönt.

Sedan satte jag mig på framsidealtan och läste. Inge kom ut och fikade ihop med mig.

Fia har varit och kollat på Caspers fotbollsträning och jag har duschat.


Klagar inte på vädret

Vaknade redan vid 3-tiden och det tog tid innan jag lyckades somna om. Gick upp ca 6.45. Satte mig vid datorn och kollade nyheter. Vandalisering i Berga Centrum. Skandal är vad det är!

Fia kom upp ca 8.30. Jag gjorde mig iordning innan vi åt frukost. Väckte Inge. Efter frukost, disk och bäddning gick jag till pappa. Vi tog en promenad, vilket var skönt. Hade innan jag gick till pappa, kokat upp dillköttet, så det skötte sig självt på spisen.

När dillköttet var klart, åkte Inge, Fia och jag en sväng. Vi var bland annat till Tinnerö i hopp om att få se kreaturen ute, men vi såg inte till några. Se skulle ju släppas ut på förmiddagen idag. Mycket folk var det där i alla fall. Både cyklister, gående och bilister. Många svanar i Rosenkällasjön.

När vi kom hem, tog Fia Toyotan och åkte till Maria. Hon skulle ta med barnen till Valla. Jag satte mig i solen efter att ha skalat potatis och morötter. Men jag kände mig rastlös så jag tog cykeln och cyklade över universitetet och till Valla. Numera får man inte cykla igenom friluftsområdet, så jag tog yttersvängen. Hade tänkt mig att cykla till lekparken, men vände mig om och fick se Sofia och barnen. Även Toves kompis, Elvira, var med. Tove hade klappat hästar och behövde medicin. Tur att jag hade min Bricanyl med mig. De skulle hem till Maria och äta för att sedan åka till Österstad och kolla på fotboll. Lars skulle vara med. Jag cyklade hela vår väg hem, vilken är 3 km lång. Det blev nog en tur på ca ½ mil. Sedan kunde jag sätta mig på framsidan och läsa.

Marta kom med påskbröd till mig. Hon är för go alltså. Varje år får jag det och brödet är så himla gott. Vi pratade en stund.

Sedan kom det en massa barn och ringde på dörrar och bad om godis. De hade inte klätt ut sig till påskkärringar.

Inge och jag åt ca 16.15. Dillkött, sås och potatis. Mums så gott det blev. Efter att jag diskat, gick jag till pappa med en portion till kvällen. Han blev så glad.

När jag kom åter, satt Inge och pratade med Stefan och Marita. Jag satte mig också ner och pratade en stund. Imorgon är det tänkt att Marita och jag cyklar till jobbet :)

Har gjort räkningarna. Ingen idé att skjuta upp det!

Fia kom precis hem, så nu ska hon äta!

Det går verkligen inte att klaga på påskens väder! Jisses alltså så skönt vi har haft det!


Alla barn är lika......

Hade satt mobilen på väckning, men jag vaknade innan! Var uppe ca 6.20 och gjorde mig iordning. Klockan 7 var jag ute i tvättstugan och körde igång. Lite kyligt var det imorse och frostnedslag såg jag.

Var in till pappa och snackade en stund samt fyllde på hans dosett.

Fia tog fram frukosten och jag väckte Inge. Diskat och plockat iordning. Till tvätstugan igen och hämtade in det sista.

Fia pratade med Maria i telefon och jag undrade vad de pratade om. Jo, Maria och barnen skulle äta glass på Bosses glassbar. Men, sade jag, vi skulle kanske också rulla ner mot stan på våra cyklar. Då började Inge tjafsa om vikten och vad som skulle göras för att gå ner det vi åt i glass. Skit sade jag!!! Någon gång måste vi göra lite vad vi vill. Så vi ringde till Maria och sade att vi skulle rulla neråt på våra cyklar. De åkte till Trädgårdsföreningen först. Så även vi styrde färden dit.
Där finns en konstgjor bäck och jag tog denna bild på Tove och Fia:Bakom tjejerna håller de på att renovera en underbar lekplats.

Tog nedanstående bild på Casper och hans kompis, Mio:


De gjorde "båtar" av tjocka grässtrån eller vasstrån och hade jätte roligt.

När vi gick därifrån så kunde jag inte låta bli att fota mitt favoritträd, som påminner mig om min mamma. Både hon och jag älskar (-de) Magnoliaträden, men helst ska de var rosa. Detta är vitt, men fint ändå:Dagen tillsammans med barn och barnbarn avslutades med varsin glass från Bosses Glassbar:

Cyklade hemåt och Fia och jag satte oss i solen. Men så kom Inge och sade att han ville ha cigarretter. Okej, jag cyklar ner till Hemköp. Då ville Fia hänga på! Yes!!! Och jag är så glad att jag cyklat så mycket idag utan att flåsa massor. Promenaderna har nog hjälpt mig.

När vi kom hem, satte jag igång med kålpuddingen. Hade fixat kålen innan vi åkte iväg på förmiddagen, så den var klar. Fia hjälpte mig när jag gjorde iordning "limpan". Kokade potatis under tiden.

Vi åt ca kl. 16.20 och det blev faktiskt jätte gott. Men nästa gång ska jag ha mindre kål. Diskade och gjorde iordning i köket. Satte mig vid datorn och rätt som det var så ringde det på dörren. Jag öppnade.

Utanför stod det 4 små kottar och en lite äldre kille. De vara alla från ett annat land och sade: GLAD PÅSK. Tack detsamma svarade jag, men tyvärr så är godiset slut hos oss. Då sträckte den ena flickan fram en påse eller väska och tittar på mig med "arg blick": Pengar eller godis!! Tyvärr lilla vän, men här förväntar vi oss små påskkärrringar på Skärtorsdagen. Än en gång sade jag att vi inte hade något godis eller pengar. Hade blickar kunnat döda, så hade jag nog varit död nu. Hemskt när de skickar ut sina barn för att tigga. Låt barn vara barn och skicka inte ut dem för att tigga.

Varnade pappa för att öppna dörren om det skulle ringa på.

Nej, nu ska vi se på "mästarnas mästare".


Vilken underbar påskafton

Vaknade vid 7-tiden! Helt otroligt att jag kan sova längre nu! Men snart är jag tillbaka i den grå vardagen igen. Dessa lediga dagar springer ju iväg. Dock får man vara superglad över det fina vädret.
Läste tidningen och sedan blev det datorn och så på med radion. Ring så spelar vi! YES!!! Maria ringde och hon bad mig väcka Tove. Både Tove och Fia var vakna, så jag behövde inte väcka dem.

Väckte Inge och så åt vi frukost. Jag hade ringt till pappa innan och allt var bra. Frukost, disk och så bäddade jag.

Gick in till pappa men först duschade jag och gjorde mig iordning. Så kom Maria och Casper på cyklarna. Skönt på baksidan i solen. Sedan gick Inge och jag med travet medan Maria, Fia och barnbarnen stannade vid Aktivitetsparken och lekte.

Blåste lite snålt på det öppna fältet. När Inge och jag kom åter, satt de alla fyra och kollade på en pågående fotbollsmatch. Men de följde med oss hem. Tog en kopp kaffe direkt. Jag gick sedan till pappa och tog med honom på en kort promenad. Hjälpte honom sedan med maten och delade till två portioner.

När jag kom in till oss, gjorde jag iordning köttbullarna, som Inge stekte. Sköljde färskpotatisen och satte på den. Vi åt i köket pga. platsbrist ute. Allt smakade gott.

Mia och jag satte oss på gräsmattan och pratade medan Fia och barnen gjorde en rabarberpaj. Och den blev supergod. Vi tog den, vaniljsås och kaffe till.

Alltså det är ofattbart att vi fick ha sådant fint väder denna påskafton. Det var nog nästan varmare än vad det kan vara på midsommarafton!!!

Idag är det 45 år sedan jag konfirmerades!!! Hjälp, vad gammal jag är!!!!! Men jag är ung i sinnet så det så.

Inge har servat pappa med växling av TV-kanaler och det är jag tacksam för.


En annorlunda dag

Gick upp ca 7.15. Så skönt att kunna ta det lugnt lediga dagar. Är stolt över mig själv faktiskt. Satte mig vid datorn efter att jag skrivit  i min fysiska dagbok. Fia kom upp ca 7.45 och Inge omkring 8.30. Ringde pappa omkring kl. 9. Sedan åt vi frukost. Jag diskat och bäddat. Gjorde mig iordning när allt markarbete var klart.

Solen ville inte riktigt bryta igenom, men det spelade ju ingen roll. Det var ju uppehåll och relativt skönt.

Jag gick in till pappa. Sedan åkte vi till Maria och barnen. Jag och Fia gick in och  hälsade på den nya familjemedlemmen; Hamstern Rocky. Den är Toves. Casper har ett nytt Nintendo-spel. De har själva sparat ihop pengar och Mia lade till mellanskillnaden. Men snacka om glada barn!!!

Sedan tog vi vanliga varvet. Därefter blåste Inge iväg mot Borensberg och så vidare till Motala. I Motala körde vi runt till för att sedan åka till brorsan. Han, Kristina och Kristinas syster, Eva var hemma. Kaffet sattes på och vi satte igång att snacka om ditten och datten. Kul med dessa spontanbesök. Då har inte mottagarna några krav på sig och mötet blir liksom lite lättare. Vi var kvar till ca kl. 15.

Hämtade Tove på hemvägen. Hon ska sova här.

Jag hade ringt till pappa och fått  honom att sätta på SVT1 klockan 13.30. Han skulle se på reprisen av "Landgång". När vi kom hem, gick jag direkt in till pappa. Jag ska inte skriva om vad jag hjälpte honom med, men.........Blir dock lite irriterad på att han inte larmat. Och så ska jag inte bli ARG. Och det blev jag ju inte. Eller  hur? Nej, jag tog det lite lugnare än vanligt.

Tove har lekt med granntjejen, Felice.

Fia grillat fläskfilé. Till det hade vi potatispuffar, sallad och bearneisås. Gott blev det.

Har sett på "Så ska det låta". Tvättmaskinen är snart klar och jag ska hänga.

Fia och Tove tog ett varv med Toyotan.

Blev faktiskt soligt till slut och imorgon hoppas jag på sol hela dagen.Så skönt med semester

Var vaken vid 5-tiden, men somnade om och sov drygt en timme till. Gick upp 6.20 och läste tidningen. Sedan datorn.

Fia kom upp strax efter 7.30 och Inge strax efter kl. 8. Vi åt frukost innan klockan 9!! Helt otroligt. Jag diskade och bäddade. Sedan till pappa med tidningen. Kollade vad han behövde  ha hem. Vi åkte sen till ICA Maxi. Trodde det skulle var lite lugnt, men så var inte fallet. Gick dock bra ändå. Var även och köpte vin och så hem. In med våra varor och så till pappa med hans.

Satte oss på baksidan och fikade. Därefter rensade jag rabatten runt kvarnen så gott det gick. Fia åt skinka och färskpotatis.

Hon åkte sen till Maria. Det skulle fixas med hamsterköp till Tove. Jag och Inge gick ut i spåret. Började i 2½:an men gick in i 5:an. Så vi gick ca 4 km. Var så himla skönt.

Är ju så fint i skogen med alla vårblommor; vitsippor, blåsippor, tussilago, vårlök m.m. Där det nyligen var snö är det så himla fint nu. Jag tog några bilder med mobilen, men tyvärr så blev de suddiga :(

När vi kom hem, blev det en fika till. Jag gick sedan ut med pappa på en kort promenad. Men lagom för hans del. Jag tror att dessa, dagliga promenader är bra för honom. Stärker hans ben och så.

Därefter satte jag mig på framsidan i solen och läste.

Omkring klockan 17 åt Inge och jag skinka, färskpotatis och skarpsås. Oh, så gott!! Nu är det sommar!!! Eller?

Den 20 april 1971

Ja, det  hände väl inget speciellt, men på kvällen var jag på plastparty hos min kusin, Louise!

Den 20 april 1972

Gissa var jag var då???? Jo, på Mallorca! Wow, vilken vecka det var hahahahahaha... ung och.....
Vi gav 300:- för halvpension!!!! Det ni, det gör vi inte idag precis.

Fia har inte kommit hem ännu. De var och kollade på Casper när han spelade fotbollsmatch innan A-laget. Så mycket vet jag i alla fall.

Nej, nu ska jag göra mig redo för resan till Blåkulla!

Kram alla goa och GLAD PÅSK!!

Semester från jobbet

Vaknade först klockan  5 och tänkte: Jaha, men det var ju bra att jag sov till 5. Men jag somnade om!!! Sov till ca 6.15 och det var jag nöjd med. Är ju i alla falla 2½ längre än jobbdagarna. Gick upp och läste tidningen. Sedan datorn.

Fia kom upp ca 7.30, men efter att hon läst tidningen, kollade hon på TV.

Inge kom upp ca kl. 8!!! Frukost hade vi ätit innan kockan var 9. Inte illa!

Jag tog tidningen och gick till pappa med den. Pratade en stund med honom. Sedan in och dammade. Därefter rensade jag avloppet i tvättstället och så tog jag duschen och spolade av golvet! Trots att det städas en gång i veckan, så samlas det massor med damm på golvet. Inge dammsög och därefter torkade jag golven! Torkade in mig i datorrummet.

När golven var torra kom Fia hem från träningen. Jag duschade och gjorde mig iordning. Fia duschade efter mig.

När alla vara klara, åkte vi en sväng. Var inget ordentligt solsken idag. Den kom och så gömde den sig. Jag som tog ledigt för att njuta av solen... vilket hån!!!

Vi hämtade Marita 13.25! Hade ju lovat att göra det och inte skulle hon bli strandsatt för att jag tog semester. Stefan var hos tandläkaren så han kunde ju inte hämta.

Var sedan och köpte mjölk. Vi åt pyttipanna, stekt ägg och rödbetor idag. Gott var det. När jag hade diskat, gick jag med soporna. Därefter en promenad med pappa. Men inte var det lika skönt som igår.

Gick inte spåret idag, men ska göra det imorgon innan jag far till Blåkulla hahahahaha....

Det var skönt att städningen gjord idag. Nu kan vi åka iväg skapligt och handla imorgon. Undrar om Lena  och Tommy är lediga. Attans att vi missade varandra förra torsdagen.
Nu är det påskledigt!

Imorse när vi skulle gå ut från vårt trapphus, kom det en kille precis utanför. Klart att vi undrade! Han stannade till vid muren (har ju bara en kvar, sedan de rev "vår" mur) och plockade med mobiltelefon. Ja, nog sjutton funderade vi på vad han gjorde så tidigt (5.15). Men när Stefan kom åter efter att ha lämnat av  oss, var han inte kvar.

På jobbet hade jag fått en hel del. Rapporter som varit en vända hos författaren och kom tillbaka för slutlig redigering + en ny rapport. Och ute sken solen :))

Ringde pappa och allt var bra! Gick sedan till biblioteket. Där strulade datorn, så jag fick stänga ner och starta igen. Under tiden gick jag ner och öppnade till tvätthallen åt Inge.

Datorn på biblioteket behövde en omstart för sedan gick det som på räls med tidskrifterna. Inge klar med biltvätten när jag var klar på biblioteket. Hämtade nyckeln och lämnade tillbaka. Sedan var det lunch.

Fia har haft Tove idag och de har varit nere vid Stångån. Haft det skönt helt enkelt.

Jag fortsatte redigera. Kan ju inte skicka ner på tryck nu, eftersom de håller på att installera vår nya kopieringsmaskin eller vad man ska kalla den för. Stor är den och man kan visst göra massor. Så jag satt och funderade och till slut hade jag bestämt mig! Semester imorgon och flex på torsdagen. Bäst att passa på när läget är som det är med tryckningen och så framför allt: VÄDRET! Vem vet hur länge vi får ha det så här fint.

Åkte hem kl. 14 med Stefan och Marita. In till oss. Fia och Tove låg på baksidan och solade. Inge var iväg. Jag gick in till pappa. Han hade varit ute på promenad med hemtjänsten. Inge kom in och pratade. Han gick hem och jag gick ut i spåret. Gick 2½ km-spåret även idag. Så himla skönt. Hade kortärmat på mig!!!

När jag kom hem, satte jag mig på framsidan och läste. Fia kom, efter att ha lämnat Tove.

Ätit lite och plockat. Sett på "Hem till gården".

Nu ikväll har Fia och jag sett på "112 – Luftens hjältar".

Trött är jag nu, så jag ska snart lägga mig. Visserligen är jag ju ledig imorgon, men... får inte göra om dygnet nu inte :))


Ja, vi är ju i påskveckan :)))

Poff, poff ute i naturen

Imorse hade vi +6,8 klockan 3.45! Det är nästa ljust ute när i åker 5.15, men vi har ju sagt bil även denna veckan. Så får vi se hur det är nästa vecka. Stämmer prognosen, så ska det visst bli regn någon dag, men mycket kan hända ännu.

På jobbet låg det plock och väntade. Så kom A tillbaka och vi pratade en stund. Sedan kom K åter och vi pratade ännu mer.

Solen har lyst och det har verkligen sett helt underbart ut. Stefan hämtade oss vanlig tid. In till mig först. Fia var iväg hos sjukgymnasten. Inge hade tagit plastlisterna hos pappa och satt som kantlist hos oss. Det räckte inte runt hela rabatten, men blev kanonbra. Så han ville inte följa med ut på promenad. Jag gick till pappa. Frågade om han ville gå en sväng och det ville han!! Yes!!! Men någon jacka ville han inte ha. Tyckte det räckte med skjorta och fleesevästen. Ja, han är ju gammal nog att veta. Vi tog ju inte så lång runda, men han var nöjd. Jag gick sedan ut till spåret och gick 2½ km. Jisses alltså, men man kan nästan höra hur det poffar i knopparna. Det är helt fantastiskt. Och så varmt det är!!! Som en sommardag. Kommer säkert bakslag. Har ju liksom varit med förr. Mitten av april har det varit som nu och så har det snöat på Valborgsmässoafton. Mössor och vantar på! Hoppas verkligen inte att det blir så i år.

Så här såg det ut den 26 mars i 2½ km-spåret:Och så här såg det ut idag:Var tvungen att ta en bild på vitsippor och blåsippor också:Det är ju nästan så det blivit sprickor i jorden på vissa ställen. Men det är klart, det har ju blåst en del de sista veckorna.

När jag kom hem, satte jag mig på framsidan med en bok. VARMT!!! Så kom grannens dotter och vi började prata. Vi bodde nämligen nära varandra när vi var barn/tonåringar. Tiden går fort när man har trevligt. Vi pratade nog i 1½ timme. När jag kom in var jag röd på bröstet :))

Fia kom och hämtade mig. Vi åkte till affären och köpte lite som hon ska till sig och Tove imorgon. Var in till pappa när vi kom hem.

Duschat och fixat lite. Klockan har gått så fort! Jag hann inte med att kolla vare sig på "Världens bästa hotell" eller "Hem till gården". Ja, ja, jag får ta det imorgon kanske!

Nu ska jag in på Facebook innan Fias och mitt TV-program börjar!


Skrev fel i gårdagens blogg

Vaknade 4.45, men lyckades somna om en stund. Gick upp ca kl. 6. Gjorde mig iordning och sedan blev det datorn.

Klockan 7 var jag ute i tvättstugan. Idag tvättade jag, förutom den vanliga veckotvätten, även våra vinterjackor/-kappa. Fias är ju i dun, så den skulle tumlas. Inges och min hängde jag i torkrummet.

Gick in till pappa strax efter klockan 8. Han hade precis ätit frukost. Fyllde på hans medicin.

Jo, just det! Inge kom upp ca 7.40 och han stannade uppe för det var snart dags för Formel 1.

Frukost åt vi kl. 10. Fia hade kommit upp omkring klockan 9. Klar i tvättstugan strax efter klockan 10. Då var allt torrt. Pappa var lika förvånad som alltid :))

Inge, jag och Fia åkte till ICA Maxi med grytbitarna. Fick dubbelt tillbaka och så köpte jag nytt. Passade även på att köpa en fryst kyckling (20:-/kg).

Jo, igår skrev jag att jorden var på 25 liter. Det har jag ändrat idag.Säckarna är ju på 50 liter!!

När vi kom hem, satte jag igång att rensa rabatten på baksidan. Vet i sjutton vad jag ska ha i den. Det finns ju lite perenna, men inte är det mycket. Är nog roligare att hålla efter om det finns något snyggt i den. Ska ta rondellen där jag har kvarnen i veckan.

Så har jag pappas rabatt också. Ska försöka att ta den i påsk och hoppas alltså på finväder.

Inge skalade potatis och morötter. Därefter gjorde han kalops.

Fia åkte och kollade på Casper när han hade avslutning i innebandyn. De spelade mot föräldrarna. Casper såg till att hans lag vann!!

Jag satte mig på framsidealtan i en halvtimme. Oh, så skönt det var. Inge och jag åt sedan middag och den blev kalasgod.

Gick in till pappa med mat, så han har på tisdag. Fia kom hem och då åt hon.

Följde med Fia till garaget. Hon körde ut Toyotan och började lossa bakdäcket.  En granne, kom och pratade. Efter en stund kom hennes "kompis". Han hjälpte till och lossade alla muttrar.

Sedan kom Inge ut och han tog in vinterdäcken i garaget och hjälpte Fia att haka på de sommardäcken. Annars gjorde Fia allt själv. När alla däck var bytta, åkte vi och pumpade i luft. Ja, det var Inge som gjorde det!

Missade på det här viset "Världens bästa hotell". Får se det på datorn imorgon efter jobbet.

Var ju jätte skönt ute. Kom en lite överförfriskad kille och han ramlade i buskarna..... Ja, den spriten kan ställa till mycket.

Nej, nu ska vi snart se på "Mästarnas mästare". Därefter är det väl natti. Någon promenad blev det inte idag heller, men jag har ju slitit med annat.


Trodde jag försovit mig

Vaknade 3.45 och trodde att jag hade försovit mig! Det knäppte till i min väckarklocka och jag kände på den. Knappen var nedtryckt! Men, glömde jag sätta på alarmet igårkväll? Gick upp, tog min väska som jag alltid har med mig och gick ut i vardagsrummet. Kollade utetemperaturen. Svor till för jag hade ju inte gjort frukostmackorna igår kväll. Gick ut på badrummet! Då kom jag på att det var lördag!!!! YES!!! Tillbaka till sängen och så slumrade jag till ca 6.15. Gick upp och läste tidningen noga. Sedan satte jag mig och kollade på gårdagens avsnitt av "Hem till gården". Därefter blev det radion och "Ring så spelar vi".
Väckte Inge ca 7.50. Formel 1-träning på TV:n. Fia skulle inte väckas. Hon kom upp ca 8.45. Jag ringde pappa innan frukost. Allt bra med honom Vi tog ägg till frukosten idag (inte Fia).
Diskat och därefter kokade jag svartvinbärssaft på 2 liter bär. När det silades så duschade jag och gjorde mig iordning. Kokade upp och så hällde jag på flaskor. In till pappa med tidningen. Pratade en stund med honom.
Vi åkte sedan med travet och så tog vi ett varv. Jag bad Inge åka till Blomsterlandet för att kolla på pensé. De hade 10 stycken för 39:90 och 3 påsar jord á 50 liter för 100:- Vi tittade på varandra och Fia ville åka till Bauhaus i Norrköping. Sagt och gjort. Vi bestämde oss för det. Men först hem till pappa och fixade in fotbollskanalen åt honom. Sedan till Norrköping. Var in på Willys, som ligger nära Bauhaus och köpte släta bullar till pappa. Alltså det var det största Willys jag varit  på!! Enormt  helt enkelt. Sedan över till Bauhaus. Det första vi fick syn på var solcellslampor för 10:-!! Vi köpte 6 stycken. Shit alltså, vi borde ju tagit 10 när vi nu var där! Men....
Så pensé som var i 8 pack för 19:90!!! Fem säckar jord (50 liter i varje säck) för 99:- Så nog fyndade vi allt! Trist att vi inte har Bauhaus här hemma. Man kan ju tro det när man läser Corren. Både idag och förra lördagen har de haft dubbeluppslag om Bauhaus. Det står inte var det ligger någonstans och naturligtvis så tror man att det ska vara i vår stad, eftersom tidningen riktar sig mest till oss. Absolut inte till Norköping.
När vi kom  hem och hade lastat av allt (Fia tog det mesta), gick jag till pappa med hans bullar. Sedan satte vi igång att plantera. Fia gjorde fint i sin rabatt. Den stora ska vi ta, men inte idag. Behöver gräva i den.
Stefan band upp vinbärsbuskarna och jag hjälpte honom med ett par.
Inge bad Fia ta upp grytbitarna av nöt och spola av dem. Han skulle göra kalops. Då frågar Fia vad det är för datum och jag svarar att det är den 16. Mamma!!! Det står bäst före den 15 april. Oj, sade Inge! Det ska vi inte använda. Jag gick och letade efter kvittot, men hittade det inte. Ringde till Maxi och sade att jag kastat kvittot, men frågade om det inte borde ha stått "kort datum" på förpackningen? Vi köpte det ju den 14 april! Och visst skulle det ha stått så. Jag var välkommen in med köttet och jag behövde inte komma idag. Det tar vi imorgon. Och här stod vi utan någon mat. Jo, falukorv fanns det, men.... Vi beställde pizza. Var jätte länge sedan vi åt det. Och med tanke på att vi får dubbelt upp för köttet, så tyckte jag att vi kunde ha råd med det.
Var nyss in till pappa och pratade en stund.
Nedrans också! Nu sitter jag ju och skriver bloggen via google chrome igen. Då blir det inga styckeavstånd. Men...

Jaha... men jisses det är ju fredag :)

Ja, jisses alltså, nu när jag satte mig ner för att skriva om dagen, så kunde jag inte förstå varför det svider på underarmen på höger arm. Har suttit här och det har liksom svidit, men jag har inte sett något. Inte förrän nu! Jag har bränt mig på armen!!!! Gjorde nog det när jag tog ut köttfärsrätten från ugnen... Snacka om "smedarmar". Förresten  heter det så? "Smedhänder" har jag hört, men smedarmar... näe.... Okej, då uppfann jag något nytt hahahahahaha

På jobbet då? Jo, då jag har haft att göra och det är toppen. Älskar ju att ha många bollar i luften. Nej, inte många bollar på Bengt!!! Jag vill jonglera så det så.

Ringde till Inge ca 8.15. Han sov nog när jag ringde, men det ville han inte erkänna. Ja, han var ju uppe och skjutsade mig och Marita imorse. Och på tal om det så måste jag berätta följande:

Jag fick syn på något "svart" med lång yvig svans och undrade vad det var! Vi kom fram till att det var en räv och den var ju inte svart, men ljuset gjorde att den såg ut som svart. En tät och fin päls hade den!!! Härligt när man få se dem på rätt så nära håll!

Förresten så kom Inge upp ca 4.40 imorse och jag tittade märkligt på honom. Varför tror ni att han vaknade så tidigt? Jo, det var ju Formel 1-träning!!!! Alltså den mannen kan ställa in sin kropp på att vakna när det är något intressant (på TV).

Jag ringde till pappa innan jag gick till biblioteket. Var en rätt så stor hög och jag gjorde den på ca 1 timme.

Lunch och jag hade, som alltid, en skaldjurspaj med mig!!!

Tog hem A3-papper till Tove och Casper. Jätte bra ritpapper åt dem. Tommy städade inne på tryckeriet pga. att vi får en ny kopieringsmaskin. Den kommer att binda våra rapporter och det finns massor med finesser.

Klockan 14 gick jag ut till bilen. Fia och Marita väntade på mig. Hem och in med kassen. Sedan gick jag till pappa. Allt bra! Han skulle värma ärtsoppa!

Jag, Inge och Fia tog sedan en tur ut på landet. Jisses vad det börjar att grönska på sina håll. Och vitsipporna har övertagit platsen från snön :))

Borde väl ha tagit en promenad, men ...... det är mysigt att umgås med familjen också!

Jag har kollat på torsdagens avsnitt av "Hem till gården". Får se när jag ser på fredagens. Har även lagat middagen. Det blev köttfärsrätt i ugnen + ris och sallad. Fia fixade salladen. Disken fick jag ta. Inte alls så ovanligt. Jag brukar säga så här: När mamma lagar maten, får hon göra allt; både matlagning och disk. När övriga i famljen lagar mat, så gör de inget mer!! Jag har dessutom arbetat en hel dag, men...... kvinnans roll ni vet.... Ja, jag är glad att jag orkar, så...... Det finns kvinnor som har det mycket värre, fulla karlar, förnedrade m.m.

Måste bara säga att jag saknar mina barnbarn. Har inte träffat dem på länge och jag undrar så hur de har det denna helg, då deras lillebror ska döpas! Ja, lillebror på pappas sida!
Har varit in till pappa och ändrat kanal åt honom.

Nu ska jag slappa en stund.Blev en solig dag

Imorse var det +3,8 grader. Ljuset börjar att återvända, så snart sätter Marita och jag igång att cykla. Full fart på jobbet! En rapport var offentliggjord, så jag lade ut den "i slussen" innan den kommer ut på webben. Ska bli spännande att se hur mycket det kommer att skrivas om den här :)) Sedan skickade jag de exemplar som ska skickas.

Fick nya arbetsuppgifter av min chef. Roliga sådana tycker jag.

Ringde pappa och allt var bra! Ringde även till Inge och sade att vi skulle köpa prästost på Hemköp idag. De hade nämligen prästost för 59:-/kg!! Inte varje dag det är så billigt.
Fick ännu en ny rapport och jag diskuterade den med koordinatorn. Vi diskuterade även de tidigare som kommit ut. Hon ville att jag skulle lägga ner de upplåsta versionerna i hennes mapp på flytta filer. Jag började lite innan det blev lunch. Kom tillbaka från lunchen och skulle fortsätta. Då gick nätverket ner och det gick inte att jobba. Så typiskt alltså!!!!

Gick på möte om stängningen av växeln/receptionen. Vi var 4 stycken + adm.chefen. Hon gav oss våra scheman. Alltså är det bara så här det ska bli. Rullande schema, som gäller 3 dagar i veckan. Vi börjar veckan efter påsk. Jag fick fredagen!!!! Jobbar alltså till klockan 16.40 den dagen. Vi ska göra så här och utvärdera i mitten av november. Vi vill ju alla att växeln ska stänga kl. 16 och det diskuteras.

Nätverket hade reparerats så jag kunde fortsätta jobba efter mötet. Klockan 14 gick jag ut till Fia och Marita. Hem och bytte passagerare Marita mot Inge! Sedan till  Hemköp och köpte ost.

Därefter till ICA Maxia. Saknade Lena och Tommy idag. Ses vi inte nästa torsdag, så får ni ha en GLAD PÅSK!

Hem och in med varorna. Jag gick sedan till pappa med hans varor. Pratade en stund innan jag gick in och åt ärtsoppa. Diskat och torkat. Råkade se lite dammtussar under kylen och plockade bort plasten, som sitter där. Fram med dammsugaren och så dammsög jag under både kyl och frys. Såg lite fläckar på köksluckorna så då torkade jag det. Ja, det ena gav det andra och till slut så hade jag dammsugit över allt. Vi hade bestämt att det bara skulle dammsugas imorgon och så tar vi allt det andra nästa torsdag, då jag är ledig. Men nu slapp Inge detta imorgon. Hjälpte  honom sedan med A-kassekortet. Strulade lite där.
Fia var nog glad att jag grejade för då fick hon sitta vid min dator och fixa med foton.

Soligt och varmt blev det idag. Hoppas att det  håller i sig nu.

Varit in till pappa med ärtsoppa. Han blev så himla glad och ska äta det imorgon.

Nu ska det bli kul att se om det blir radbrytningar denna gången. Skriver genom internet explorer nu. Har annars börjat använda google croom.


Utrymningsövning

Tja, det har inte hänt något speciellt idag. Och jag känner mig inte på riktigt skrivhumör heller.
Kallt har det varit och nordanvinden är inget skön.
Jo, förresten visst har det hänt saker. Det var utrymningsövning på jobbet idag. Kände mig som en tjuv när jag bröt ner  handtaget på nödutgången och inbrottslarmet gick + det andra larmet. Det blir ett oljud, som gör att man bara vill ut och bort ifrån det.
Fia varit och tränat. Hon kör stenhårt nu. Jag slarvar för det har inte blivit någon promenad idag heller.
Varit in till pappa ett par vändor. Har gjort deklarationerna åt oss alla. Inte Fias, för den gjorde hon själv. Gjorde och gjorde förresten. Vi trycker ju bara några koder och så är det klart.
Den 13 april 1971
Jag skjutsade pappa till tåget. Han skulle till Jönköping på någon kurs. Noble (vår schäfer) satte igång att spy. Mamma och jag tyckte det var så typiskt att han gjorde det, när pappa hade åkt iväg.
Ja, jag skrev inte mycket, för utrymmet var litet. Inte alltid som jag kan läsa själv vad jag skrev hahahahahahaha

Lite tankar

Imorse, när jag vaknade, så kunde jag inte komma på vad det var för dag! Så hemskt att känna så!! Faktum var att jag lev lite rädd. Men jag tror att det beror på att jag sovit så himla hårt inatt. Berodde kanske på trädgårdsarbetet igår och så frisk luft!

Det var i alla fall inte lika varmt imorse, som det var igårmorse; +5,4 idag.

Fixade kaffet och väckte Inge kl. 5. När jag så hällde upp kaffet, såg det mer ut som te. Kollade i bryggaren och visst hade det hänt igen. Filtret hade vikt sig. Var ingen idé att sätta på nytt för vi skulle inte hinna dricka i alla fall. Jag tog en kopp kaffe så fort jag kom till jobbet.

Slutredigerade en rapport och gjorde pdf-fil av den. Nu hoppas jag att det kommer in fler rapporter. Vill inte ha alla på en gång!

Nyss fick jag en present av T.M. En bok om "Hälsosam Nordisk mat". Vad gullig hon är som gav mig den!

Igår kväll satt jag och läste ett par bloggar, som Carola i Uppsala och Mirka i Märsta skriver. De var med i "Familjen Annorlunda". Jag beundrar dem som har denna energi. Men jag blir så arg på folk som skriver negativa saker till dem och förfasar sig över att de inte arbetar. Jisses alltså! Vi är väl vuxna människor och vi väljer väl själva om vi vill arbeta utanför hemmet eller ej. I och för sig så borde det vara inkomst på hemarbete också och pensionsgrundande. De gör så himla rätt som själva tar hand om sina barn. Okej att de går till "kyrkis" eller vistas några timmar på dagis per dag. De måste ju få vara med andra barn också än enbart med sina syskon. Att nu dessa kvinnor struntar i pensionen är ju upp till dem. Carola skrev så himla bra om detta på sin blogg.

Önskar så att jag hade haft förmånen att få flera barn, men så blev det inte. Två barn på jorden och ett i Sommarlandet. Jag är dock mycket stolt över mina barn.

Hade plock med en massa och jag ringde pappa. Allt bra med honom. Var även till biblioteket och gjorde tidskrifterna.

Fick sms från Kicki idag. De har det bra på semestern. Hoppas att hon kopplar av till 100 % nu.

Hittade en massa gamla personaltidningar och det var många som fick en rolig stund när vi bläddrade igenom dessa.

Fia och Marita väntade på mig när jag kom ut. Hem och in med matlådan. Sedan till pappa och kollade läget. Därefter åkte Fia och jag till Länsförsäkringar och ändrade på pappas bilförsäkring. Gick in till pappa när vi kom åter. Lovade att återkomma och ställa in hockeyn.

Duschade när jag kom hem och sedan åt jag lite. Blev ingen promenad idag heller. Jag orkade helt enkelt inte, vilket är en mycket dålig ursäkt. Får ta mig i kragen igen. Måste ju få ner magen!!!!

Maria varit på Allergicentret med Tove idag. Allt var så gott som bra, men ett utandningsprov var inte så bra. Det ska visst göras om eller vad nu läkaren kommer fram till.
Casper hade varit besviken för de vann inte Melodifestivalen på fritids.

Har ringt min faster ikväll och det är, ursäkta mig, skitjobbigt. Hon är så bitter så det är sanslöst. Till viss del förstår jag henne, men jag ska ändå inte behöva få höra det varje gång jag ringer. Jag ringer för att jag bryr mig om, inte för att höra om hur trist det är att bo på den gatan hon bor på!

Nej, nu är det dags att gå bort till pappa och ändra kanal!


Årets varmaste dag

Så var det Inges tur att skjutsa oss och jag väckte honom när kaffet var klart. På jobbet var det lite småplock.
Ringde pappa och allt var bra! Sedan har jag städat på skrivbordet, vilket verkligen behövdes. Har liksom inte hunnit med den biten.
Skickat ner en rapport på tryck. Har väl en till på gång.
Fia ringde. Hon hade blivit osams med Maria. Ja, jag vill inte lägga mig i.
Både Inge och Fia hämtade oss kl. 14. Hem och in till pappa. Jag frågade om han ville gå ut och gå i det fina vädret, men det ville han inte!!! Istället undrade han lite över alla löven på baksidan. Fia var ju med in, så jag frågade henne om vi skulle ta lite kroppsarbete istället för promenad. Hon var med på noterna.
Hem och bytte. Fia hade tvättat fönstret i sitt rum och satt upp rena gardiner. Yes, hon kan hon med!!!! Så hade hon och Inge hjälpts åt med utemöblerna. NU ÄR DET VÅR!!
Vi tog en fika innan vi gick bort till pappa. Ja, nog har det varit årets varmaste dag alltid!
Fia och jag slet som djur med löven. Han hade nog fått alla grannarnas löv till sig. Hade i alla fall den gamla vagnen från tvättstugan, som pappa fick när de bytte ut. Den var bra att lägga löven i. Jag körde upp det i skogen och lade stockar över. För jag vill ju inte att han ska få tillbaka det. Jag blev verkligen svettig av detta.
Pappa var så tacksam över vårt jobb. Känns skönt att kunna hjälpa honom.
Här är varmvattnet avstängt och även värmen. Värmen gör väl inget (än så länge), men varmvattnet!!!! Går ju inte att diska! Fia duschade när hon kom hem från träningen, men det var ingen hit att duscha i kallt vatten.
Vad hände den 11 april 1971?
Jo, då var jag och Bernth ute och åkte en sväng. Sedan målade vi fälgar.

Sköna söndag :))

Vaknade vid 5-tiden imorse och gick upp ca 5.20. Efter att jag gjort mig iordning blev det datorn. Väntade på att klockan skulle bli 7, så jag fick börjar i tvättstugan. Hade bokat båda idag, så det skulle gå lite snabbare. Skönt med två tumlare när det är "stortvätt". Trist bara att vissa av våra påslakan inte får tumlas utan hängas i torkrummet.
Efter klockan 8 var jag in till pappa och fyllde på hans dosett. Allt var bra med honom.
Fia hade kommit upp och hon åt frukost. Skulle åka och kolla på Casper som hade innebandycup. Inge kom upp och han frågade om jag skulle ha frukost. Ja, när jag har varit ute i tvättstugan, svarade jag. Jag snodde mig på där ute. Gick in till pappa och hängde upp hans skjorta. Sedan in. Då hade Inge redan ätit frukost!!! Jag visste inte hur länge du skulle vara borta, blev svaret. Men du kunde ju ha bäddat i stället. Ja, ja, inte mycket att gnälla över.
Jag var klar i tvättstugan strax efter klockan 10. Vissa lakan var inte helt torra, men jag hängde dem inne. Var först till pappa och plockade in hans tvätt. Svetten rann om mig! Jag ljuger inte! Var väl lite stress också.
Så in till oss och plockade in allt. Fia kom hem och hon satte sig och kollade på Formel I tillsammans med Inge.
Fia kom hem mellan matcherna. När hon åkte, gick Inge och jag ut på en långpromenad. Underbart i skogen!
Stormen, som var i veckan som gick, hade tagit med sig en del träd! På ett ställe låg en gran över gångbanan:
Solen lyste och jag hade planer på att sätta mig på framsidealtan med en bok. Men molnen hopade sig och solen försvann. Så det blev en kopp kaffe när vi kom hem.
Var in till pappa och fixade TV-kanalen åt honom. Därefter gick jag in och skalade potatis.
Fia kom hem från innebandy. De  hade förlorat båda matcherna.
Vi har ätit stekt fläsk, potatis och löksås. Gott var det.
Fia är nu iväg med Tove. De är Vidingsjö, där det finns superroliga hinderbanor.
Ja, det var min sköna söndag det :))
P.s. Det är något fel med inställningar. Jag skriver inte in så här hoptryckt, som det blir!

Uppe innan tuppen vaknat eller har han det?

Vaknade strax efter klockan 3. Nej, tänkte jag!!! Inte så här tidigt!! Slumrade i alla fall till ca 5.20 då jag gick upp och läste tidningen. Var ca +3 grader ute. Efter tidningsläsandet strök jag lite kläder + gardiner. Sedan blev det fönstertvätt av köksfönstret. Alla sidor. Och jag ljuger inte!! Det behövdes verkligen. Sedan upp med gardinerna. Jag kände noga på fästena och de kändes bra.
In till datorn och surfade runt. Blev ju facebook och en massa svaranden och inlägg.
Fia kom upp ca 8.15 och satte sig i köket och läste tidningen. Rätt som det var smällde det till och ner ramlade gardinstången i köket med gardiner. Fia for högt. Min fråga var förstås: Men vad gör du? Jag gör inget, svarade hon mer än läser tidningen. Jädrans fästen alltså. Fia skruvade åt dem innan vi på nytt satte upp gardinstången och hängde på gardinerna. Detta missöde resulterade i att Inge vaknade! YES!!!! Han satte igång med frukosten och det blev ägg idag. Kokta sådana. Jag saltade mitt och såg till min förfäran att det blev mycket salt. Tro sjutton det!! Jag hade ju stora hålet öppet på saltkaret.
Efter frukosten, ringde jag till pappa. Allt bra med honom. Sedan blev det dusch, vilket var skönt. Det tar på krafterna att tvätta fönster för jag får ju klättra så himla mycket. Och på topp extra när nu gardinstången for i golvet. Tyvärr så knäcktes en tomatplanta. Även min ena rosengeranium fick sig en knäck. Men det får bli ett skott!
När Fia skulle iväg på träningen med tjejerna, tog jag soppåsen och tidningen. Först till soprummet, sedan stängde jag garagedörren åt Fia och så in till pappa. Pratade en stund med honom.
När Inge hade duschat och var klar, åkte vi med travet. Därefter varvet på stan. Så åkte vi mot Berg för vi trodde nog båda att det skulle vara is på Roxen. Men det var helt öppet. Dock såg vi att mot Ekängen var det vitt. Och det är klart, det har ju med vindarna att göra.
Sedan letade vi efter Bauhaus i Tornbyområdet, men det fanns ju inte. Corren hade nämligen en helsidesannons idag och bland annat fanns det penséer för 19.90 (8 stycken). Sådana priser lockar ju.
Tankade i alla fall även om det inte var nödvändigt. Men varför inte fylla på, när du dieselpriset var 13:29. Detta på grund av att Preem lanserar någon ny diesel. Det tackar vi för!
Maria ringde. Hon berättade om varför Casper inte ville till Thomas. Jag vill inte gå in på det  här, men varför måste hans nya sambo vara sådan pedant och kräva det att Tove och Casper ska lyda henne! Jisses, de är ju bara barn!!!
Sedan in till pappa där jag bäddade rent åt honom. Fyllde tvättunnan med lakan och handdukar och så in till oss. Inge  hade kaffet klart och det smakade underbart.
Borde väl ha tagit en promenad, men jag kände inte för det. Solen sken och det var jätte härligt, trots blåsten. Imorgon får jag ta en långpromenad istället.
Fia kom hem. De har haft avslutning på inomhusträningen med tjejerna. Inge började med middagen; lövbiff, bacon, svamp och grädde + ris.
Var in till pappa innan klockan 18 och ändrade kanal åt honom.
Precis när vår mat var klar, så ringde han. Kan du hjälpa mig med uteplatsen på baksidan? Ja, pappa jag har lovat att jag ska göra det, men då ska det vara vindstilla. Ja, ja, svarade han.... Han är så arg på sig själv för att han inte kan fixa med det själv.
Maten var i alla fall god och jag fick till matlåda.
Den 9 april 1971
Ja, då var det långfredag och jag var först tillsammans med mamma och pappa, hos farmor och farfar på middag. Sedan tog jag med mig en flaska vin och åkte till mina kusiner i Ekängen, där jag låg kvar. Jisses jag var nästan 20 år och vi hade jätte roligt ihop. Ja, jag hade en kille där ute också.

Attans blåst

Sov till klockan ringde idag igen. Önskar så att jag kan få sova länge imorgon! Vi får se hur det blir med det.
Imorse var det +2,6 och det blåste inte så himla mycket då!
Full fart på jobbet. Först lade jag ihop rapporten med bilagedelen och sedan fortsatte jag med nästa rapportredigering.
Ringde pappa och allt var bara bra med honom. Därefter gick jag till biblioteket och gjorde tidskrifterna.
En av mina kollegor mår skitdåligt just nu! Varför går jag inte in på här, men dåligt när man inte blir hörd.
Har även hållit på och uppdaterat i adressregistret.
Klockan 13.10 kom Fia och hämtade mig. Till Vårdcentralen för att prata med dietisten. Även Fia följde med mig in.
Fick mycket bra information av henne. Hon blev mycket imponerad när jag berättade om hur jag slutade röka. Hon tyckte att jag skulle vara med på Rökavvänjningskurser. Tack för det. Det värmde gott i mitt hjärta! Jag var ju mycket bestämd om att den 17 januari 2005 skulle det vara rökstopp! Och så blev det. Jag fixade detta, trots att min faster dog, två arbetskamrater dog, min mamma dog, två av mina vänner dog (dagarna efter varandra). Så jag är stolt över mig själv! Aldrig mer en cigarrett!!!
Fia och jag köpte sedan lax, torsk och sardiner. hahahahahahaha.. ja, nu ska jag ha i mig Omega3!
In till pappa när vi kom hem. Han skulle äta och jag lovade återkomma innan ishockeyn.
Fia har lagat middagen ikväll och det blev supergott! Tack gumman!! Du är bäst alltså. Hon lade en fläskfilé i marinad igår. Hade i vitlök (vilket Inge hatar) och annat. Så brynte hon filén på alla sidor och därefter in i ugnen med stektermometer. Under tiden gjorde hon sallad. Jag fixade pommes i stekgrytan (friterade). Till detta hade vi bearnaisesås. Supergott blev det. Fläskfilén smälte i munnen.
Maria ringde precis när vi satt oss att äta. Blev lite ledsen över att vi inte kunde fortsätta vårt samtal. Men Casper ville inte vara hos sin pappa denna helgen. Maria löste det nog på ett positivt sätt. Hon hämtade Casper och fixade honom inför kvällens disco på skolan. Körde honom dit och jag hoppas att allt blev bra. Tove tog med sig sin "pojkvän" till Thomas. Jo, jo, det ska börjas i tid.
Ja, jag har ju inte hört om det var intressant att höra om vad som hände för exakt 40 år sedan, men jag berättar ändå om den 8 april 1971:
Den dagen arbetade jag. Jag var även till Valla och gick lite. Så träffade jag Lillemor K på kvällen. Hon satte upp mitt hår. Alltså detta är faktiskt roligt! För Lillemor Kindgren var på den tiden gift med min arbetskamrats man (Kicki).
Vädret idag har varit typiskt aprilväder: Sol, blåst, regn, hagel och så sol igen.
Nu ska jag gå in till pappa och sätta på Kanal 10! Det är hockey!!!!
Jag förstår inte vad som hänt med inställningarna. Jag gör radmatningar, men de kommer inte med.
Om någon undrar över varför jag hade med "I love bingo" för en tid sedan så var det så att mammamiabingo utlyste en tävling. En månad som blev jag månadens bloggare och vann 500:-
Ha en trevlig fredagskväll!

Kraftig blåst idag

Sov även denna morgon till klockan ringde, vilket var skönt. Gjorde mig iordning, åt min frukost och så blev det datorn. Tidningen kom först 4.50. Jag läste igenom den innan det var dags att åka till jobbet. Regnade bara lite då, men när jag kom upp så ösregnade det.

Kollade för skojs skull vad jag gjorde för 40 år sedan idag. Ja ni läste rätt! Jo, det var en onsdag och det regnade även den dagen. Jag hade glömt lyset på bilen (en VW 1965). Fick hjälp att  dra igång bilen och det kostade mig 5:-
På kvällen tog jag en tur till min dåvarande pojkvän. Alltså detta var 1971. Dö, ja är la en gammal kärring nu för tjyven.
Hade tänkt att berätta lite från mina gamla dagböcker, men ibland skrev jag väldigt slarvigt, så jag kan knappt läsa själv. Jag började med Evas kalender oxh sedan blev det min dagbok. Inte mycket att skriva på och så ville jag ju inte skriva om allt precis. Det var inget lås på dessa. Men jag lovar att lite då och då berätta för er.
På jobbet var det fullt upp. Skickat, nej det gjorde jag inte alls! Skulle ha skickat en rapport på tryck, men det upptäcktes att det var olika siffror i sammanfattning och summary. Det måste utredas först.
Fortsatte med adressregistret istället.
Ringde pappa och allt var bra med honom.
Blåst massor ute, men solen har lyst. En tjej på jobbet blåste omkull när hon cyklade till jobbet imorse. Kraft i vinden!
Haft lönesamtal idag och jag får väl vara nöjd, även om allt bara blir dyrare och dyrare.
Bestämt hur jag ska göra med rapporten som har en bilagedel. Jag lägger ihop allt och så skriver någon en förklaring om det.
Inge och Fia hämtade mig (jag hade ringt Marita och sagt till). Till Norins ost och sedan ICA Maxi. Gick bra med handlingen.
Så var vi och köpte vin. Det kunde gått riktigt illa när jag klev ur bilen. Inge hade ställt sig vid en brunn och kantstenen hade blivit flyttad på under vintern. Jag trampade snett och jag är själv förvånad över att jag inte ramlade. Men de som såg mig, tänkte nog: Hon behöver inte gå till systemet.....
Hem och in med våra varor. Fia tog bilen och åkte till Maria och barnen.
Jag gick in till pappa med hans varor. Blev jätte snopen, för idag har det sopat upp allt grus på gårdarna. Allt fick de inte med och det beror ju på att de sopade ut allt grus till mitten för ca 2 veckor sedan. Klart att det har spridits ut under den tiden. Pratade en stund med pappa innan jag gick in.
Sedan in och åt en tallrik med ärtsoppa. Diskat, torkat i köket och även badrummet.
Var in till pappa vid 18.30 och satte på TV4 åt honom. Det är hockey där.
Fia kom hem precis när jag gick till pappa.
Ikväll har vi nog inga TV-program, så jag tänker lägga mig skapligt.

Hugg (igen)

Sov till klockan ringde, vilket kändes skönt! Sakta men säkert så återkom magvärken, men den har flyttat på sig. Så det var inte träningsvärk :( Är det tankarna på jobbet och arbetsuppgifterna som ger mig denna magvärk? Vi har ju inte hört något om hur det ska bli och när det ska börja gälla. Eller är det så att de tagit till sig vad tjejerna har skrivit?? De har ju givit förslag för länge sedan.
Ingen tidning kom det imorse. Undrar om tidningsbudet hade försovit sig.
Regnade lite när vi åkte. Tog en mugg kaffe och det smakade gott. När jag kom till mitt arbetsrum, satte jag igång att göra rygglappar till pärmar och tidskriftsboxar. Sedan gjorde jag hål i ref.exemplaren och satte in i pärmar. Därefter lade jag ihop allt som tryckts sista åren. Ner till arkivet med allt. Därefter delade jag ut en rapport till de som ska ha.
Ringde pappa och allt var bra!
Fortsatte sedan redigera en annan rapport. Härligt när det finns att göra!
Den rapporten som var klar på tryckeriet, blev offentliggjord och då fortsatte jag med det som ska göras. Var tvungen att diskutera lite med webbansvarig och vi skulle prata om det imorgon. Ja, jag orkar inte och vill inte gå in på det här. Men högg gjorde en person idag igen!
Hem klockan 14, vilket var skönt! In till mig först och sedan till pappa. Han är för go alltså! Han frågade hur jag haft det på jobbet och jag sade som det var! Då tar han en tom hushållsrulle och trumpetar som den värsta elefant. Jag började skratta så tårarna sprutade. Bra, sade pappa! Det var det jag ville se. Underbar han är!!!
Har stekt ägg till pappa, som jag snart ska gå in med. Ute skiner solen och det ser jätte härligt ut. Men det blåser hur mycket som helst.

Det var det nog :)

Imorse var det exakt samma temperatur som igårmorse (+4,4 grader), men det kändes betydligt kallare. Full fart på jobbet. Nya förslag på bilder på rapportomslag. Oh, jag älskar det här med att ta fram bilder!!
Sedan skulle vi tömma bokhyllorna för vi skulle ha ett annat system. Jag hjälpte till och jag tog in en massa till mitt rum. Ska arkivera det vid tllfälle. Och det tillfället får nog bli imorgon för jag har lagt allt i min "varuvagn" och jag måste ha den till annat imorgon.
Ringde pappa och allt var bra. Gick därefter till biblioteket och gjorde tidskrifterna.
När jag kom åter hade de andra hyllorna kommit, så vi satte igång att fylla de nya. Jisses vad snyggt det blev!
Vid lunch kom det lite regn, men inte så mycket. Jag sade att det skulle inte börja regna förrän kl. 18 enligt prognosen.
Fia ringt. Hon varit och tränat och idag körde hon ett längre pass. Har även pratat med Inge.
Arbetade till kl. 14. Stefan och Marita väntade utanför. Hem och in direkt. Inge och jag skulle ta en promenad, men först gick jag in till pappa.
Sedan gick Inge och jag till vårt köpcentra. En lagom promenad, med tanke på min magvärk. Köpte mjölk. Hade vinden i ryggen på hemvägen, vilket var betydligt skönare.
Var nog bra att jag tog den där promenaden för magvärken känns mycket bättre. Inte helt bra, men nästan.
Pappa ringde nyss och gapskrattade! Han hade suttit och somnat vid köksbordet och när hemtjänsten kom för att ge honom medicinen, så sade han: Vad tidigt ni kommer idag!!! Men det är kväll! Näe då, sade pappa. När han väl kom på att det var kväll så började han skratta och ringde genast till mig. TV4 hade han ställt in själv, så jag slapp ge mig ut i regnet!! hahahahaha en liten tupplur så fixar han allt själv!!!
Nu ska Fia och se "Världens bästa hotell" (på datorn).

Det är nog träningsvärk :)

Vaknade inatt av kramp och sedan kände jag att jag ont längst ner i magen. Kände även lite igår. Tänkte: Nej, inte urinvägsinfektion igen. Men den här är värken är lite nedrigare.
Gick upp strax före 4 imorse och gjorde mig iordning. Åt min frukost och läste tidningen. Sedan datorn en stund.
Stefans vecka att köra!
Gick igenom en del mejl och rättade till en sak i en rapport. Skickade den på tryck sedan.
Fortsatte sedan med adressregistret. Vad skönt när det finns att göra!!! Ringde pappa ca 8.30 idag. Ville berätta för honom att tjejen som skulle fixa hans fötter, skulle komma 11.45. Bäst att han har en tid att rikta in sig mot. Allt var i alla fall bra.
Ringde till Inge efter fikat. Fia hade åkt till Västervik med Elina. De skulle shoppa lite :))
Fick en ny rapport sedan. Körde igång med den direkt. Adressregistret tar jag till på lediga stunder.
Vi fick en väldigt vacker blombukett från de som levererat vårt adressregister.
Visst är den fin?!?!
Fia ringde. I Västervik var det soligt och nästan vindstilla. Här lyste solen, men det blåste snålt.
Arbetade till kl. 14 då vi åkte hem. Inge var på Arbetsförmedlingen. Jag gick in till pappa och pratade en stund. Sedan in och käkade lite. Därefter satte jag mig och kollade på "Hem till gården". Fia kom hem och hon satte sig också och kollade.
Inge kom hem. Han ska vara med i någon grupp på AF och det kan ju vara bra. Jag tror att han fått en gammal klasskamrat till mig, som jobbcoach.
Funderade på min magvärk och kom på att det nog är träningsvärk! Jag cyklade ju i lördags och det var i uppförsbackar och på mjuka grusgångar. Hoppas i alla fall att det är så!
Inge och jag har sett på sista Beck-filmen.
Blir ett par program innan det är dags att krama kudden!

Blev en långpromenad

Vaknade ca 5.15, men låg kvar ca 1 timme! Yes, alltså!! Jag kunde dra mig för en gång skull. Klockan 7 var jag ute i tvättstugan och körde igång. Det var +9 grader ute då!!!
Datorn under tiden som maskinerna gjorde sitt. Ut och flyttade över till tumlaren. Klockan 9 var allt klart och jag hade städat efter mig. In till pappa. Han blir alltid lika chockad när jag säger att jag är klar :) Plockade in hans tvätt. Fyllde sedan på hans medicin.
In till oss och det första jag hörde var Inges snarkningar. Blev lite irriterad så jag åt frukost. Skrev en lapp till Inge att jag var ute och promenerade. Gick en extra lång runda. Fick verkligen hoppa hit och dit pga. skitigt och blött på grusgångarna. Men så rogivande det var. Är så glad att jag inte måste lyssna på musik när jag promenerar. Det är ljuvligt att höra all den fina fågelsången.  Fåglarna letar verkligen efter boende och har fullt styr. Min promenad tog nästan 1 timme (55 minuter). Jag har nog börjat att gå lite fortare för nu gick jag en längre runda.
Inge hade precis kommit upp när jag kom in!!!! Jag har vattnat växterna. Fia kom hem. Hade gått bra med barnen igårkväll. Maria kom visst  hem vid 2-tiden efter en trevlig återträff med klassen. Ja, de var ett härligt gäng.
Vi åkte sedan till Norrköping. Oj, vad folk det var som gick till Nya parken. Allsvensk fotbollspremiär idag. Norrköping mötte GAIS. Och poliser var det gott om också. Vi var även ut till Kungsängen och kollade när ett litet plan från Finland landade.
På hemvägen började det att regna. Jag gick in till pappa när vi kom hem. Allt var bara bra.
Det var väl ett härligt vårregn som kom. För vi har haft omkring +15 grader. Helt otroligt. Tog faktiskt fram mockajackan igår och det var inte fel.
Vi har ätit makaroner och ugnsstekt falukorv.
Fia och Inge kollar fotboll. Ska väl gå in till pappa efter den här matchen och byta kanal (tror jag).

Har tagit årets första cykeltur

Jaha, vaknade ca 5.25 imorse och det gick inte att somna om. Tankarna går hela tiden till ekonomin. Det är liksom ofrånkomligt. Jag önskar så att Inge kunde få ett arbete, men det är nog tyvärr kört. Det kostar för mycket för arbetsgivarna att anställa en person som har drygt 3 år kvar till pension. Men å andra sidan så är jag säker på att om Inge fick ett arbete så skulle han nog kunna jobba till han blir 67 år!

Jag läste tidningen och sedan kollade jag på "Världens bästa hotell" . Oh, vad de är mysiga!!!

Fia kom upp när jag pratade med Maria omkring klockan 8.50.

Ringde pappa ca 9.30 och allt var bra. Därefter tog Fia och jag fram frukosten och väckte Inge. Frukosten smakade bra och därefter diskade jag och så bäddade jag också! Man kan j u vara snäll när det är helg :))

Därefter duschade jag och gjorde mig iordning. Fia tog bilen till flickornas fotbollsträning.

Gick till pappa med tidningen och pratade en stund med honom

Fia kom hem och strax efter åkte vi med travet. Var sedan till Maxi där Fia handlade mat till sig och barnbarnen.

Sedan åkte vi till Maria på en fika. Oh, vad mysigt de har fått det! Nytapetserat och fint.

Hem och Inge tog ner min och Fias cyklar från upphängningen i förrådet. Därefter åkte vi till en av mackarna och pumpade i luft. Tog en annan väg hem. Inte den väg som jag föreslog utan där det var geggigt och halt!!!! Fia höll på att cykla omkull. Jag valde att kliva av och gå en bit. Gick då på snön som låg kvar.

Varit in till pappa. Han hade nog sjutton ändrat kanal på dosan, men det erkände han inte. Han fick inte se Celtic för det han såg på var militärer. Fixade i alla fall in Kalmar-Halmstad åt honom.

Fia fixat iordning mat och grejer till bakning. Sedan cyklade hon ner till barnbarnen. Hon skulle göra fläskfilé i ugnen. Sedan skulle hon baka. Maria är på klassfest med de som hon gick tillsammans med i 9:an. Synd att inte alla hade fått inbjudan.

Här hemma har vi fått oinbjudna hyresgäster. Det betalar inte öre och det kryllar av dem. Just det: MYROR!!! På måndag ringer jag felanmälan. De är liksom överallt.

Inge och jag har ätit lasagne för jag blev så sugen på det.

Nu ska jag slappa och ta det lugnt!

Jo, förresten!! Våren kom idag, men ingen sol. Det var i alla fall tvåsiffrigt ute (+14 grader). YES!!

Och så en sak till: Jag sådde ju tomatfrön förra veckan och det har redan kommit upp!! Fick flytta bort 5 krukor från plasten. Jätte roligt är det.


Mörkret rådde imorse

Trodde att jag satt min klocka på tidigare väckning, men det blev snarare lite senare. Och senare är ingen bra lösning för mig. Jag vill ha tid att göra mig iordning, äta frukost och läsa tidningen. Dessutom att få läsa den i lugn och ro. Ingen stress tack!!!!

När vi kom till vårt område, var det becksvart. Jag bad Inge att köra in och vända och släppa av Marita så hon fick ljus från sin ingång. När vi sedan närmade oss min arbetsplats, så sade jag: Är det svart i "mitt" hus, så går jag inte in. Men det lyste från ett rum med kopieringsmaskiner + trapphuset. Så jag gick in och upp till mitt rum.!

Men attans alltså så obehagligt det är när det är kolsvart ute! Vi är så vana vid gatubelysning så det är sanslöst.

Full fart på jobbet med rapportredigering. Fick ordning på bilagedelen.

Maria ringde! Hon kände sig bättre i ryggen och det var ju skönt. Blir säkert bra i nya lägenheten. Hon lät optimistisk och det känns bra för mig.

Ringde pappa efter fikat. Allt bra med honom. Sedan till vårt bibilotek och där väntade en stor hög! Fick inte igång datorn, som jag ville. Räckte med lite handpåläggning. Gjorde alla tidskrifter och så var det lunch.

Jag åt min sedavanliga paj. Fortsatte sedan med jobbet.

Undrar förresten var Jonas tog vägen??? Han skulle ju komma hit med Samuel, men vi har inte sett honom. Och nu är han väl på väg tillbaka till Malaysia :(

Marita slutade tidigare idag, så det var bara mig som Inge hämtade kl. 14. Vi tog ett varv och så besökte jag Hemköp i vårt köpcentra. Köpte bullar + Skogaholmslimpa till pappa. Champinjoner till oss. Och utanför så var det billigt som sjutton. Köpte bland annat Cappucino för 20:-, spetspaprikor för 10:-, sallad i kruka för 10:- m.m. Fynd alltså!!

När vi kom hem gick jag direkt till pappa. Allt var bara bra med honom. Sedan in. Inge hade dammsugit och torkat golven idag. Så himla skönt att komma hem och veta att jag inte behöver städa i helgen.

Fia var förresten hos Maria och hjälpte henne med slutstädningen i gamla lägenheten. Inge skjutsade henne dit imorse.

På eftermiddagen var de på "Melodifestival" på Caspers fritids. Casper och hans två kompisar, Mio och Emil, vann!!!

Jag hämtade Fia hos Maria omkring klockan 17.30. In till pappa igen. Fixade sportkanalen åt honom. Fanns ju ingen livesändning, så det fick bli repriser.

Vi har ätit fläskfilégryta ikväll. Diskat och sett gårdagens avsnitt av "Big Brother". Om jag är vaken ska jag se klockan 22 igen.

Nog är det skönt med helg och lite vila, det sticker jag inte under stol med att säga. Är också glad att Fia kunde hjälpa Maria så mycket med flytten.
RSS 2.0