Maria (Mia) fyller år idag

Jisses vart tar alla åren vägen? Idag fyller äldsta dottern 37 år. Skickas sms till henne och så skickade jag sms till Fia och Tove för de liksom Mia har namnsdag idag!

Idag har det strulat på jobbet. När jag höll på att göra bokmärken i en pdf-fil kom det upp: Adobe har genererat ett fel och måste stängas ner! Tack så dj*a mycket. Där försvann alla bokmärken som jag gjort. Bara att börja om från början (bokmärken = innehållsförteckning). Gick bra och utskriften blev perfekt!

Så till nästa rapport, som skulle testutskrivas, men jag ville ändå ha bokmärken! Då händer samma sak igen! Och vad tror ni jag gjorde då? Jo, jag slog händerna i skrivbordet och sade en lång harrang. Fick i alla fall iväg den till utskrift. Ner och kollade läget! Jaha, då hade den tappat en himla massa bokstäver. Alltså detta suger!

Tror dock att jag kom på en lösning precis innan jag skulle åka hem. Den ska jag testa imorgonbitti. Snälla håll tummarna för att jag är på rätt väg!!! TACK :)

Inge hämtade mig och vi åkte direkt till pappa! Allt bra med honom. Han hade faktiskt varit ute på promenad idag. Skönt för honom.

När vi kom hem var Fia och Tove här! De satt och åt lite smörgås.

Jag kollat på "Hem till gården" och sedan kollade både Fia och Tove på "Familjen Annorlunda" med mig.

Sedan åkte de. Fia skulle skjutsa Tove till Thomas och sedan på mötte med fotbollen. 

Jag har duschat och ska nu surfa runt lite. Blir inget pussel idag mina vänner!Ny vecka

Ja, så var det en ny vecka som började med -7,8 grader! Det är Stefans vecka. Inge sov för det var ingen NHL-hockey.

Allt snack om våren! Det vet väl alla att vi har hela Mars kvar och april kan bjuda på både sommar och vinter.

På jobbet har det varit fullt upp. Nya rapporter inkommer.

Hem klockan 14. Inge var inne. Han hade gått 2½-kmspåret 2 varv! Men jag tyckte det var skönast att stanna inne. Och tur var väl det! För rätt som det var så började det att snöa! Har sett "Hem till gården" och så den sista filmen av Millenium.

Ja, det blir en liten katt även idag i dagens pussel. Håll till godo!


Click to Mix and Solve


Först promenad sedan filmeftermiddag

Soligt och fint ute, men en nordvästlig vind, som tog tag. Men i lä var det underbart skönt.

Fia hämtade oss och så åkte vi till mitt arbete och tvättade bilen. Det blev lite fusk här och var, men nu är det värsta borta. Sedan väntade Håkan på oss med kaffe, som vi intog ute i lä.

Åkte vägen till Maxi och köpte kyckling. Inge fixade iordning den nya Blu Ray. Ja, den har vi sparat till tack vare att ingen röker längre och förresten så var den inte så dyr (endast 555:-). Men jisses vilket sound och vilken bild. Medan Inge gjorde detta satte jag på dillköttet och skummade. Skalade potatis och morötter. Dillköttet skulle koka drygt en timme, så vi tog på oss och gick vägen om soprummet med sopor. Sedan en  härligt promenad på nästan 45 minuter.Ser ju verkligen vårlikt ut! Tog även en bild på Inge:I lä var det som sagt underbart! När vi kom hem satte vi oss till rätta och kollade på "Män som hatar kvinnor". Har sett den för länge sedan, men den är så bra så man kan se om den.

Sedan var det dags för middag och den smakade, om jag får säga det själv, underbar. Gott med kokt kött.

När jag hade diskat och plockat iordning var det dags för nästa film. Det blev fortsättningen på den första: "Flickan som lekte med elden". Så nu börjar jag bli lite lagom trött!En skön lördag

Jisses, men jag sov till ca 7.30! Det behövde jag säkert.

För övrigt så har vi hälsat på pappa. Vi blev bjudna på kaffe och annanaspaj! Så himla gullig personal.

Skulle ha tvättat bilen, men till den tvätthall som vi tänkt oss, var det en enorm kö. Hämtade istället Fia och Håkan, för Fia skulle låna vår bil till imorgon. Håkan och Inge tog en fika innan de åkte.

Jag har stått för middagen idag och det blev ris med curryköttfärsgratäng. Mums så gott.

Ska se på TV 18.30 och hoppas på god tur för LHC. HV71 hjälpte dem ju inte idag, så nu hoppas vi bara att Skellefteå kan vinna mot Djurgården. Och naturligtvis så måste ju LHC vinna sin match.


Kommer att ligga lågt

Nej, vi spelar inte program utan allt som har sänts (nästan i alla fall) läggs i ett bibliotek. Nu var det inte TV4 som gjort fel utan ComHem.

Jo, jag kommer att ligga lite lågt med bloggen. Det är så att sökmotorn g o o g l e kommer att lägga ihop all information och allt blir sökbart. Till exempel vilka mejl som skrivs och annat. Jag skrev i veckan om mina besvär med m a g e n och bland annat skrev jag g a l l b e s v ä r. Inte ont anande om detta. Men igår när jag sökte på nämna sökverktyg dök min bloggsida upp. Sådant vill jag inte vara med om.

Så mina vänner vi måste gå ihop och hitta en annan sökmotor och visa g o o g l e att de inte kan behandla oss hur som helst.

Ni får ha lite tålamod, men jag ligger lågt alltså.

Tack!

Kram

Gunilla

Agama Lizard

Vilket busväder det var imorse! Blåste som sjutton och så regnade det! Hade behövt vindrutetorkare på köksfönstret :)

Inge skjutsade oss. Hade fått två nya rapporter. Jag började på den som har "Prio 1". Men innan det så lade jag ut en rapport på webben.

Klockan 7 var det en extra lång nyhetssändning. Sverige har fått en ny kronprinsessa! Inte illa att bara födas in i den rollen. Men jag vill inte byta med henne! Fy för all denna bevakning. 

Kattis och jag tog en gemensam fika innan jag bytte av i växeln.  Soligt ute, men blåsigt.

Jobbet flöt på och klockan 14.20 gick jag ner och bytte av i växeln igen. Inge kom 14.50 och vi åkte till Maxi. 

När jag var på väg ut därifrån kom Lena (utan Tommy). Det blev kramkalas. Var så himla länge sedan vi sågs och mycket har hänt (vi har mejlat).  

Hem och in med varorna. Sedan åt vi lite och så skulle vi då se på Hem till gården! Det kom inte, trots att Inge klickade på det programmet. Istället var det "Efter 10" med Malou von Sivers och gäster. Det snackades om den nyfödda. Men hallå alltså!!! Det föds barn i Sverige ständigt och jämt. Vissa går det bra för andra förlorar sitt barn innan det har fötts. Ja, jag vet att det är stort att vår Kronprinsessa fått barn, men att flytta fram program för att sitta och spekulera om än det ena det andra, det är slöseri.

Så till slut började mitt program (jag hann damma och överallt). Men mitt i allt så låste det sig! Grr alltså!!!! Inget sådant med Efter 10. Stäng av sade jag till Inge. Jag testar på datorn. Och tänk där gick det kanonbra!

Vad menar jag med dagens rubrik? Jo, detta:


Click to Mix and Solve

Pusslet alltså är visst Agama Lizard!

Hör ni!! Imorgon är det fredag och det ska bli såååååååå skönt! Funderar på om vi kan sluta klockan 13... För jag blir säkert klart med "Prio 1-rapporten" under förmiddagen.Arkiverat och rensat

Inatt har jag sovit som en stock! Jisses så skönt! Var bara  uppe en gång och då var klockan ca 23.50! Vet inte när det hände sist att jag sov så gott.

Upp vanlig tid och fixade mig iordning. Sedan frukost. Den drar jag ut på numera och äter sakta. Plockar lite med mobilen emellan och så.

Det var glashalt när vi kom ut. På topp så regnade det och det bådar ju inte gott när tempeturen visade på -0,5 grader. Inge tog det lugnt.

Jisses, men det låg inte någon rapport och väntade på mig!!!! Vad skulle jag göra? Jo, det visste jag. Men först gick jag gick på facebook och varnade mina arbetskamrater och vänner för halkan. Eller först och först. Jag lade ju faktiskt ut en rapport på webben allra först och så skickade jag en kundenkät! Sedan hämtade jag stora tunnan och började tömma pärmar. Tror att jag tömde 15 pärmar på papper. Så lastade jag på min lilla "shoppingvagn" överexemplar av rapporter och gick ner med i arkivet. Det blev ett par sådana turer. Sedan blev det ett par turer med arkivexemplaren, som låses in. Jag tog även allt som jag sparat från Road Technology-tiden och arkiverade. Tömde alltså de två bokhyllor, som ställdes in hos mig för drygt en vecka sedan. Nu kan de tas ut från mig.

Sedan har jag plockat med lite allt möjligt. Skönt att få tid till det också. Imorgon har jag nya rapporter för redigering. Det fick jag mejl om nyss.

Inge hämtade oss klockan 14. Satte mig och kollade på "Hem till gården". Sedan åt jag lite och läste morgontidningen.

Blåser ute och är mulet. Inge har gått 5 km mitt på dagen. 

Dagens pussel:


Click to Mix and SolveHelt otroligt

Sovit dåligt inatt. Vaknar och går upp en stund, somnar om och vaknar igen! Det här är inte alls bra!

Inge skjutsade oss! Det blåste och var mlt ute. Regnade inatt, så nu är det inte mycket snö kvar.

Fullt upp på jobbet. Greppade direkt den rapport, som länken blev bruten till igår. Sedan var det ett par andra rapporter, som var helt tokiga. Klickade man på den man trodde skulle komma upp, så kom en helt annan. Till slut kom jag på orsaken! De hade samma titlar! Så jag lade till en mening och sedan fungerade det.

Måste säga att det är  helt otroligt! Flera rapporter är på ingång. Vad  har hänt? Förr var vi 200 % som redigerade nu är det bara jag (100 %). Börjar känna mig väldigt sliten och är rädd för att jag inte gör ett bra jobb. Risken är stor att man blir "blind".

En av våra lokalvårdare berättade att mina symtom på magvärken är precis så som hon hade det vid gallbesvär. Även hon kände som en "knöl" innanför huden. Jag fortsätter på den linjen jag är inne på nu. Ingen frukt och inga grönsaker. Ej heller ägg. Och förresten så är jag inte sugen på något. Äter för att jag så måste.

Soligt och fint idag. Blåsten avtog. Lokalvårdaren har bonat rummet bredvid mitt idag och det hjälps inte att det är miljömärkt. Jag kände dofter ändå. Så jag gick ut ett par minuter innan 14. Promenerade bort till Maritas arbete. Inge kom och jag vinkade åt honom att stanna. Vi skjutsade hem Marita och sedan åkte vi till pappa. Allt bra med  honom. Vi åkte innan de skulle fika. För idag ville vi inte stanna, då personalen bakat semlor. Handlade lite i vårt köpcentra.

När vi kom hem, kollade vi först på "Hem till gården" och sedan fick jag se "Familjen Annorlunda". Därefter blev det en skön dusch.

Ikväll känns magen bättre! Men det är väl naturligt om det blir stress också. Jag hinner ju bara slutföra en rapport, så tar nästa vid.

Dagens pussel är en norsk katt (sägs det):


Click to Mix and SolveEn kortis idag

Vaknade ca 3.40 och gick på toan. Lade mig igen, men sömnen ville liksom inte återkomma. Började sedan fundera på varför inte klockan ringde. Är ju aldrig orolig för at försova mig, då jag även har mobilen på larm. Men jag tog väckarklockan och gick ut i köket. Den skulle ringa först 6.30!!! Förstod vem det var som lekt med den!

Gick upp och gjorde mig iordning. Ätit frukost och plockat. Väckte Inge för den här veckan är det  han som skjutsar oss.

På jobbet var det full fart direkt. En rapport klar och då vidtog "efterarbetet" för min del.

Vid 9-tiden ringde jag Tove för att höra hur de haft det igår. De var ju och hälsade på lillebror och det hade gått bra. Kollade med Tove om hon "lekt" med min väckarklocka och det hade hon.

Fått hjälp av en servicekille vad gäller pdf-hanteringen till vår skrivare. Nu ska det nog fungera och bokstäverna ska inte ramla bort på vägen från min dator till den stora skrivaren :))

Växelavbyte vid lunchen.

Gjort klart två rapporter och skickat tillbaka till författarna. Börjat på en ny! Och mer kommer det.

Arbetade till kl. 14. Inge och Marita hade kommit. Hem. Blåste ute! Det var inte alls skönt. In och satte mig i soffan. Vi kollade på "Hem till gården". Ringt  Fia. Allt bra!

Sedan kollade vi en film "The Town". Mitt i allt ringde Jonas, som befinner sig i Kina. Både Inge och pratade med honom och ett långt samtal blev det. Fortsatte kolla klart filmen.

Blir inget pussel idag för nu vill jag in på Facebook en kortis!


Sett filmen 2012

Sovit lite hackigt inatt, men efter sista kollen på klockan, somnade jag om och sov till ca 6.50. Då kom Fia och Tove upp. De skulle äta frukost innan fotbollsträningen. Jag gick upp och hälsade på dem innan de åkte. Tove skulle med sin pappa och Casper till Småland och hälsa på lillebror. Det såg båda barnen fram emot!

Jag gjorde mig iordning och sedan blev datorn. Men omkring 9.15 gick jag ut i köket och pressade apelsiner samt tog fram frukosten. Inge kom upp innan jag var klar!!!!!!!!!

Nu ska jag inte dricka apelsinjuice på ett par veckor och jag ska ej heller äta frukt och grönsaker. Jag tror nämligen att jag har en s.k. "Ballongmage" och då ska man inte äta så mycket fibrer. Jag griper efter alla halmstrån :)

Fia kom hem omkring 11. Hon hade varit och kollat på Casper, som hade fotbollscup. Jag har vattnat växterna och plockat lite.

Vi tog sedan ett varv och kollade på vägbyggena som de håller på med. Sedan handlade både Fia och jag på ICA Supermarket i Malmslätt. Skjutsade sedan Fia till Håkan.

Väl hemma, åt Inge och jag lite. Sedan letade han i biblioteket och hittade "2012". En mycket bra film. Skrämmande för det var bara de som hade gått om pengar som skulle få följa med på specialbyggda "fartyg". Precis som det är i Sverige numera! Har du pengar kommer du långt.

Ja, det har varit en skön söndag för mig. Jag har vilat och tagit hand om mig själv. Nu ska vi äta köttbullar, sås och potatis. Mums!

Men ett pussel ska du få innan:

Click to Mix and Solve


Inge får inte bli ilsk bakom ratten

Igårkväll var jag så trött så jag visste knappt vad jag hette. Lade mig på sängen vid 20-tiden och bad Inge väcka mig efter en halvtimme (trodde ju inte att jag skulle somna). Han väckte mig, men jag bad om en halvtimme till. Men då kunde jag inte somna om. Gick upp och satte mig vid datorn. Omkring klockan 22 lade jag mig för natten. Inge satt och nickade i soffan, men han sov inte (enligt honom själv). Vaknade ca 22.50 av att han snarkade! Då gick jag upp och släckte ner och stängde av TV:n. Han lade sig. Och då blev jag klarvaken! Shit alltså. Men jag somnade om och sov till 6.45!! Väcktes då av en liten mintraktor som grusade på gården. Så typiskt alltså

Gick upp och kollade temperaturen! Det var -5 grader! Läste sedan tidningen. Temperaturen steg mer och mer. Mildvälder på G alltså.

Satte mig vid datorn och på med webbradion. Idag var Lisa i bakgrunden då det var en bra avbytare vid namn Mustafa. Han var jätte bra! Efter programmet pressade jag apelsiner och tog fram frukosten. Väckte Inge så att vi fick äta.

Diskat och så duschade jag. Har pratat med döttrarna mellan varven. När jag var klar med håret och allt så snöade det stora flingor. NEJ!

Jag gick ut före Inge för jag skulle kasta sopor. Inge kom och samtidigt en granne, som skulle till vårt köpcentra. Hon fick åka med oss, men vi kunde inte skjutsa hem eftersom vi skulle vidare. Det var lugnt.

Lämnat travet. Därefter tankade vi. Hemskt!!!!!!!! Bensinen kostar 15.08! Alldeles för dyrt med tanke på all skatt vi bilägare betalar. Vidare till Miljöstationen där jag slängde en flaska med frityrolja. Visade sig att jag fick slänga den i brännbart. Så nu undrar jag: Kan jag slänga den bland "vanliga" sopor hemma i vårt soprum?

Fortsatte och hämtade Fia hos Håkan. Sedan till Åbylund/Gottfridsberg och hämtade Tove hos Thomas. Ja, det var verkligen en skokartong som han bor i. Men  han har fått en 3:a på samma våningsplan. Det blir ju toppen för honom.

Vi åkte till stan där jag gick och tog nytt foto till mitt ID-kort. Så åkte vi till Coop Extra och köpte lite bröd.

När vi åkte därifrån körde en bil ut precis framför oss. Ingen blinkers. Körde i sakta mak. Så svängde även han åt höger ut på Djurgårdsgatan, men han lade sig i vänster filen (en fil som har pilar åt vänster och den ligger vi i när vi ska besöka pappa). Jag sade att han kanske skulle till sjukhemmet, men så bara åkte han in mitt framför oss utan blinkers. Naturligtvis svor vi till och Inge tutade (han blir så arg). Förbi ett övergångsställe och så väljer man innan ett trafikljus om man ska rakt fram eller till vänster. Tydligen skulle han till vänster, men blinkade inte. Kör rakt fram bad jag Inge. Och så tutade Inge igen. Vi körde neråt och så fick vi se en "Övningskörning", som drog upp en kö, så vi körde åt vänster och höger. Då säger Tove: Han som du tutade på är bakom oss. Och det var det! Han hade gjort ett fel till. Och den idioten var verkligen efter oss. Jag fick smått panik och bad Inge svänga vänster och då blinkade  han bakom samma väg. NEJ!!! Jag blev faktiskt rädd. Vi körde in till vänster och kom fram till Statoilmacken. Då kommer han emot oss och pekar pekfinger. Vi kör ut åt höger och han kommer efter oss. Jag var beredd att ta fram telefonen och ringa polisen. Men till slut gav han upp.

När vi kom hem bad jag Inge att aldrig mer visa sin ilska över andras beteenden. Man vet aldrig vad som kan hända. Och detta kostade oss en massa extra bensinpengar. Tove gillade det inte och det förstår jag.

Vi fikade i alla fall. Jag har kört två maskiner.

Ikväll gjorde Fia pizzor. Från grunden. Den ena var det köttfärs och ost på och den andra bacon, lök och ost. Wow, så gott det blev. Jag höll mig till köttfärsen. Men helt suveränt. Inge berömde så till den milda grad.

Brorsan varit hos pappa idag. Jag vilar i helgen. Nej nu var jag elak. Men jag känner att jag behöver slappa och ta det lugnt

Regnat och regnar ännu.

Tove ville leka doktor med mig. Vi turades om att vara doktor och patient:Jag har blivit ompysslad :)Tove tog på sig tomteluvan :)


Tyvärr så har jag inte lagt något pussel ikväll!
Skönt med fredag

Imorse väckte jag Inge 4.30 för han skulle se på NHL-hockey. Han fixade kaffe åt oss. 

På jobbet har det varit som vanligt. Redigering och annat. Rapporterna som jag skickade på tryck igår, blev klara idag. Så då blev det lite mer att göra. Skriva in dem i alla listor och fixa med annat. Lägger ut den på webben på måndag. Vi lägger bara ut en och refererar till de övriga.

Växeln ca 11.20 till 12.10. Redigerade lite till innan jag stängde ner. Bestämde nämligen med Marita och Stefan om att vi skulle sluta 13.30 idag! Ja, jag hade ju inte haft någon lunch, så ......

Fia hade precis kommit hem från sitt arbete och höll på att fixa sig varma mackor. Inge lyssnade på musik. Han hade gått 5 km och även gjort plankan!

Fia skulle till Håkan och undrade om Inge kunde skjutsa henne. Men då sade jag stopp. Idag har bensinen gått upp och kostar nu 15.08. Här måste vi tänka oss för. Vi kan ta en promenad till Gamla Linköping och så tar du bussen därifrån. Fick ett positivt svar :) Så vi två knallade iväg. Ja, ja, jag fick känning i andningen, men bet ihop. Blåste när vi stod och väntade på bussen och det blåste när jag fortsatte min promenad hemåt. Inge tyckte att jag gått snabbt :) Tack för det! Faktiskt så var det skönt att komma in för det blåste en snål och bitande vind.

Snart ska Inge och jag se på dagens avsnitt av "Hem till gården". Ikväll äter vi bakpotatis och en köttbit till det. 

Blir väl natti tidigt har jag en känsla av. Men å andra sidan så har jag precis druckit kaffe! Click to Mix and Solve


Produktionen är på topp

Imorse gick Inge upp när min väckarklocka ringde. Han skulle se på NHL-hockey! Fixade kaffe åt oss.

Usch, alltså men frukosten smakar inte. Det gör inte lunchen heller. Jag äter för att jag är  tvungen. Har ofta ont i magen på olika ställen. Det är säkert stress. Och så blir jag så in i Nordens trött! Men har jag klarat dalgången så piggnar jag till :)

Vi hade möte idag och kakorna uppskattades! Hårda blev även dessa, men smaken!!!!!!!! Flera tog om och då blev jag nöjd!

Lite lunch efter mötet. Fortsatte sedan fixa pdf-filer och skickade till slut ner 7 rapporter för tryck! Började på nästa, som legat och väntat. Men där hade forskaren missat sammanfattning och summary. Ja, ja, jag gör väl det jag ska så får han fixa det andra sedan.

Så kom ett mejl med en ny rapport. Alltså så här  har det aldrig varit förr om åren. Vilken anhopning. Det är kul att ha jobb, det är det verkligen. Men just nu känns det jobbigt att bara läsa och läsa. Dock vill jag ju att författaren ska få sitt resultat så snart det bara går.

I vilket fall som helst så hämtade Inge och Fia mig klockan 14. Jag behövde inte ta fikarasten, då K vill att jag byter av vid lunch imorgon. Så vi åkte och handlade. Snöade då. Men sedan övergick det i underkylt regn. Oh, detta skitväder hatar jag. Bättre att det är snö som kommer.

Förresten så träffade vi äldsta dottern på Maxi. Men hon var stressad. Är visst släktdrag. Nej, skämt åsido så skulle hon på utvecklingssamtal med Tove.

Vi käkade lite när vi kom hem. Kollade sedan på "Hem till gården". Med det fanns bara del 1. Däremot så fanns del 2 på datorn. Men när reklamavbrottet kom så stannade det. Ringde då TV4. De kan vara så att jag måste rensa lite. Ska testa det!

Nej, nu ska jag surfa runt lite. Bara vara som det heter.

Ett pussel ska ni få innan jag stänger ner för idag: Click to Mix and Solve

Förresten så ska jag läsa morgontidningen nu. Den kommer ju så sent numera, så jag har åkt iväg till jobbet!Nu ger jag mig in i debatten

Kan inte tiga längre, då jag tycker det har gått lite för långt vad gäller detta med att låta barn uppehålla en dagisplats, när de får ett syskon.

Detta skulle vara bra, men då ska det baske mig finnas dagisplatser till alla, alltså först och främst till föräldrar som har ett arbete att gå till eller att de pluggar.

Hörde igår om ett dagis där personalen har däckat efter att ha tagit om sjuka barn. De får inte vikarier eftersom alla i vikariepoolen är ute på arbete. Det skulle visst vara 2 personal idag på 22 barn!!!!!!! Det är ju skandal. Däribland kommer då barnen, som har mamma hemma med det nya syskonet. Men snälla föräldrar! Tänk till lite! Att du verkligen har mage att lämna bort ditt barn när det är underbemanning!

Jag skulle aldrig kommit på tanken att uppehålla en dagisplats om jag fått syskon tätt. Nu var det ju annorlunda förr och detta erbjudande fanns inte.

Det finns så mycket aktiviteter som man kan gå med barnen på. De behöver inte sakna lekkamrater! Det är du som förälder, som gör tillvaron till något positivt! Njut av dina barn medans du kan! Tiden när de är små går så himla fort!

För övrigt då? Jo, trött är jag och idag har det gått i ett kör efter jobbet. När jag kom hem, var Inge och Fia redo att åka till pappa. Han satt och räknade bilar. Men glad blev han för att vi kom. Han är så go! Ska ni ha fika? Ja, vi kan ta en kopp. Men kila ut och köp lite bröd, säger han då!

När vi kom hem, kollade jag på "Hem till gården". Så skönt att bara pusta ut lite. Men idag blev jag inte så där otäckt trött som jag blivit två dagar i rad. Efter programmet gick jag ut och satte igång med Vegancookies.

Gjorde verkligen efter receptet, men när jag skulle fixa till dem så smulade det igen. Snacka om att jag höll på att gå i taket. Bad Fia göra iordning lite vätska till. Sedan gick det lättare att forma till dem. Men det där med att vända dem efter 3 minuter i ugnen är ingen höjdre. Då är de ju så mjuka att de går sönder pga. det. Ja, ja, jag tar med dem imorgon och hoppas att de smakar!

Ikväll ska jag och Fia se på "Uppdrag granskning". De har varit på vårt lokalkontor i Göteborg och kört simulator med alkohol i kroppen. Detta för att det döms så olika vid rattonykterhet. Äntligen tar de tag i detta stora problem. Vissa går ju faktiskt fria som det är idag.

Dagens pussel:
Click to Mix and SolveÄr så himla trött

Ni får ursäkta, men jag är så in i norden trött! På jobbet har det flutit på och kommit in mer.

Jag orkar inte fixa något pussel åt er. Dock är jag säker på att ni alla förstår.
Ha en fin kväll!
Kram till er alla!
Gunilla

Tjejerna kom hem välbehållna

Jo, då döttrarna kom välbehållna hem. Trafiken hade varit lugn och det var ju skönt.
Åkte med Stefan och Marita imorse! Gjorde först veckomatsedeln och sedan greppade jag rapporterna. Gjorde visst 3 stycken idag, så nu återstår bara 2 i denna serien. Men jisses så  trött jag blev på eftermiddagen. Hade gett vad som helst för att få ta en liten "nap". Men det går ju inte. Dock började jag inte på något nytt när klockan var 13.55.

Var ute klockan 14 och åkte med Stefan och Marita hem. In och bytte skor! Inge var redo. Vi hämtade Fia, som jobbat idag. Ut till hennes andra hem, där vi  hämtade Dissie och gick ut på en långpromenad: Vi gick det de kallar för Lagerlundarundan! Men jisses alltså! Som astmatiker och även kolpatient, får man inte bli kissnödig! Jag fick jätte problem med att gå och var tvungen och stanna för att pusta. Det är hemskt, det lovar jag!

Så när vi hade gått förbi Helikopterdivisionen, gick vi in i skogen. Jag var helt enkelt tvungen att sätta mig för jag  hade inte klarat en meter till. Blev genast mycket lättare. Promenaden tog 1 timme och en kvart.
Nu sitter jag här och det hettar verkligen om kinderna. 

Fia lånade bilen för hon, Mia och Tove skulle på bio ikväll! Jag har sett en del av Hem till gården. Första stannade bara.

Kom på imorse att jag brukar svara på brev på lördagarna, men glömde helt enkelt bort det. Så läser, du min vän detta, så ska jag se till att få iväg ett på lördag. Veckan som gick tog helt musten ur mig.


Click to Mix and Solve

Ha en trevlig kväll alla!Gillar inte att döttrarna ska ut på E4:an ikväll

Igår kväll fick Inge känning av njursten igen. Nog tyckte jag att han åt lite av lasagnen, men tänkte inte så mycket på det. Inte förrän han berättade att han hade känning av njursten och spydde. Och jag som är larvig började ju sympatisera och blev illamående + värk i magen. 

Inge fick två rejäla körare. Däremellan sov han. Jag lade mig vid 21-tiden. Hade pratat med Fia och även Casper. De hade shoppat lite och var nöjda.

Somnade gott men vaknade vid 23-tiden. Inge hade då stängt dörren till mig och det gillar jag inte när jag är ledig. Skillnad när jag ska upp och arbeta. Lyckades inte somna om, så strax efter midnatt gick jag upp. Inge satt och halvsov i soffan så jag bad honom stänga av och lägga sig. Det gjorde han! Han är ju fostrad hahahaha

Jag somnade till slut och vaknade vid 5.30, men tänkte att jag behöver inte gå upp redan. Somnade om och sov till 6.50!! Då blev det fart på kärringfläsket! Gjorde mig iordning och så till tvätttstugan. Ja, jag vet att jag har gott om tid, men skönt är också att bli klar innan klockan 12. Ostädat var det och luckan till tumlaren var sönder. Men det gick att tumla ändå!

Inge sov och hörde mig inte. Emellan ett par maskiner pressade jag apelsiner. Ut igen ca 9.30. Då manglade jag lakanen och örngotten. Tog in all tvätt. Givetvis så städade jag efter mig. Men jag orkar inte hålla efter andra, som inte har lärt sig att göra rent i tvättmedelsfacken. Själv använder jag flytande tvättmedel och har "bollar" till dessa.

Pratade med Gunnar och Tove. De skulle ta med barnen ut på Roxen. Solen värmde gott där vi stod. Kom in och Inge sov fortfarande. Men då blev jag lite ilsk och väckte honom. Klockan var över 10. 

Pratat med Fia och Casper. Solen lyser även i Stockholm.

Inge och jag bestämde att vi skulle ta en promenad när han sett klart på ett program. Jag frågade om vi inte kunde ta bilen till Stångån och det var han med på!

Körde lite spel på datorn och funderade på promenaden. Tänkte till alltså! Och det hade visst även Inge gjort. Vi hade kommit fram till exakt detsamma! Vi har telepatisk förmåga gentemot varandra.

Vi gick ut ca 12.15 och tog alltså inte bilen utan den fick vila idag. Vi gick mot Gamla Linköping. Där hörde jag ambulanser. Fortsatt bort mot Vallabacken och vidare runt där. Sedan gick vi förbi ankdammen, som var frusen. Många föräldrar och barn i lekparken.Här ser ni hästarna i hagen vid friluftsområdet Valla. 

Fortsatte sedan utmed universitetet och sedan in i 5-km-spåret. Då hörde vi åter igen sirener. När vi kom hem efter en promenad på 1 timme och 10 minuter, gick Inge in på Aftonbladet. Hade varit 4 olyckor på kort tid på E4:an utanför Norrköping. Men så läste jag nyss och när vi hörde sirenerna sista gången var det nog olyckor utanför Rimforsa. Extremt halt sägs det och det är klart solen gör sitt till.

Men en fin dag har det varit även om det blåste en snål vind på öppna ytor.

Jag har bakat vegancookies, som jag ska bjuda på när vi har enhetsmöte på torsdag.

Så åt vi blodpudding och stekt fläsk. Mums så gott.

Har smsat Mia och varnat om E4:an. Bättre att de kör saktare än annars och kommer hem välbehållna!


Click to Mix and Solve

Så här ser det visst ut i Phuket :) Men jag vet inte!Blåsigt, men sol

Vaknade först ca 3.05 och då blev det ett toabesök. Lyckades somna om och sov till ca 5.15 då tidningen kom. Det var ju skönt att den inte kom tidigare idag då det är lördag. Jag hinner ju aldrig att läsa morgontidningen numera utan får göra det när jag kommer hem från arbetet. De har bytt tidningsbud igen.

Gick upp ca 6.20 och då läste jag tidningen. Sedan blev det datorn och webbradion. Ring så spelar vi startade klockan 7.03. Är så kul att höra på snacket mellan Lisa Syrén och "Bengtsson".

Fia ringde. Allt bra idag! Känns ju verkligen skönt.

När programmet var slut, satte jag igång att pressa apelsiner. Plockade fram frukosten och fixade kaffet. Väckte Inge! Klockan var då 9.50. Efter frukosten diskade jag och så bäddade jag rent i sängarna. Duschat och gjort mig iordning. Inge tog också en dusch. 

Mia, Fia och Casper åkte till Stockholm efter Caspers träning. De ska bo på hotell och imorgon ska de på ishockey.

Inge och jag åkte med travet omkring klockan 12. Han som äger vår spelbutik hade mött Fia på gynakuten i onsdags, så idag frågade han hur det var med henne. Jag frågade detsamma vad gällde hans fru. 

Därefter åkte vi till pappa. Han blev glad när vi kom och tänk, men han blev även glad över det jag köpt till honom. Ny skjorta och en fleesedress samt 2 underlakan. Vi blev bjudna på kaffe. Pappa mådde riktigt bra idag, vilket märktes på honom.

Efter besöket hos pappa åkte vi till Maxi, där jag fick hjälp med att rätta till misstaget vi gjorde i torsdags! Vi skulle ha nötfärs och inte blandfärs, som Inge tagit. Tryckte på minustecknet på scannern och tyckte nog att priset var bort. Men igårmorse upptäckte jag att vi scannat in varan en gång till! Alltså blandfärs för 102:- och ingen blandfärs med hem! De förstod och jag fick pengarna tillbaka! Sprang in och köpte youghurt.

Mulnade  på och det blev grått. Väl hemma åt vi lite.

Tjejerna stannade till i Södertälje och handlade visst lite hockeysaker till Casper. Sedan skulle de till Barkarby Outlet innan hotellet. De där två i bil i Stockholm. Ja, jisses alltså.

Nu ska jag ta det lugnt. Imorgon väntar tvättstugan på mig!

Pusslet kommer här:


Click to Mix and SolveÄntligen fredag

Ja, idag säger jag verkligen med stark betoning: ÄNTLIGEN FREDAG!!!!

Imorse hade inte Inge någon hockey, så han fick sova lite längre. På jobbet var ännu en rapport klar att läggas ut, så jag satte igång med det. Under tiden som jag väntade på att den skulle komma ut på webben, gick jag ner till tryckeriet för att dra ut etiketter. Jaha, det man inte har i huvudet får man i benen. Jag hade glömt att ta med mig pappret med adressaterna på! Var bara att gå tillbaka till rummet! Då är korridoren lång (60 m). Ja, innan jag kom till den korridoren, så var det väl en bit att gå också :) Någon mening med allt! Rör på dig människa!!

Skickade iväg rapporten till berörda och sedan hade den faktiskt kommit ut på webben. Jag slutförde allt enligt min checklista!

Mia ringt. Hon var hemma med Casper idag, som haft astmahosta hela natten

Så var det en rapport till som skulle på tryck, men först till vårt bibliotek för ämnesområdesklassificering. Men innan så skickade jag ett exemplar till vårt tryckeri för en provutskrift. Då hade det åter igen hänt! En massa bokstäver hade fallit ur på vägen! Jag hade valt högkvalitetsutskrift (den version som jag tog häromdagen, när det hände samma sak). Jaha, då provade jag med tryckkvalitet. Allt gick kanonbra! Fattar ni?!?! Jag blir gråhårigare och gråhårigare pga. detta. Allt ska bara fungera! Det suger musten ur mig.

Har fått tag i de sista fakturareferenserna, vilket känns kanonbra. 

Min HTC-telefon som jag har på jobbet är rena katastrofen! Ibland stängs den bara av mitt i ett samtal och ibland hjälper det inte hur mycket jag drar på touchen när det ringer. Idag hände dessutom något märkligt. Jag hade pratat med forskat och så lade jag på och lade ner telefonen. OBS! Jag lade ner den! Rätt som det var så hörde jag något: "Vill du prata med kundtjänst, tryck 1 osv...." Det var ett samtal som jag ringt tidigare som bara "poppade upp".

Jag förstår inte varför jag skulle vara så snäll och välja den billigaste varianten. Jag kunde ju valt en Iphone, men det skämdes jag att göra. Hur dum får man vara?

Ja, jag hann med lite redigeringsjobb också. Rätt så mycket faktiskt. Blev nästan klar med notat nummer 2 av 7 idag.

Fia hämtade oss (Marita och mig)! Ja, hon hade blivit hämtad av Inge imorse och var sugen på att köra bil. Jo, han hade spytt en gång imorse, men känner att det är på rätt väg nu. Skönt det!

Jag och Fia åkte till Hemköp innan jag skjutsade henne till Håkan. Förresten så mötte jag honom på cykeln när jag åkte därifrån.

Inge höll på att mixtra med alla doser till TV:n och allt vad det nu är. Det slutade med att han fick ringa till Håkan. Han åkte och hämtade honom och Fia. Håkan löste problemet.

Sedan skjutsade Inge hem dem. Ute var det himla oväsen! Tydligen var det studenterna som sköt smällare och även fyrverkeri. Så här dags???? Ja, klockan var inte mer än 17.30.

Nu mina vänner ska jag njuta av fredagskvällen! Men först ska ni få ett pussel:Click to Mix and SolveMan är alltid mamma

Tack för kommentarer! Klart att jag tänker på mina vänner!

Inge gick upp när min klocka ringde och fixade kaffet. Jag gick upp och gjorde mig iordning. Inge kollade på ishockey :) Men givetvis så skjutsade han mig och Marita till jobben.

Lade in några fakturareferenser innan jag fortsatte med rapporten. Fia ringde och hon hade spytt även denna morgon. Inge skulle ju skjutsa upp henne till akuten och Håkan följde med även idag. Fia ville ju att jag skulle följa med, för Håkan skulle ha jobbat. Men jag sade att jag hade inte en chans. Skulle få besök och så måste jag jobba. Det var då Håkan sade att han följde med. Tack :) Jag förstår ju Fia för det är inte roligt att sitta på akuten i flera timmar (en hel dag blev det idag).

Jag blev klar med rapporten och skickade den till författaren. Fick positiv respons tillbaka även vad gällde omslagsbilderna. Sådant stärker :)

Strax efter klockan 9 kom Karin från Lundalogik (vårt adressystem). Vi hade lite frågor och hon hjälpte oss. Fick även lära mig en genväg i systemet och den ska jag använda, det lovar jag.

Fia ringde. Tagit nya prover och det spekuleras både hit och dit vad hon drabbats av. Dock var värdena bättre idag, vilket var positivt. 

Så blev hon skickad till Gyn igen. Men allt var bra. Då trodde de att äggstocken roterade när hon sov! Men så var det inte. För säkerhets skull ett ultraljud. Allt bra!

Ja, nu föregick jag eller hoppade av från dagen. Jag ber om ursäkt!

Lunch och så började jag på ett av 7 notat! Dessa 7 får ett "huvudnotat" och de andra får huvudnumret samt ett kolon och en siffra. Smart va??? Vet ni, men jag börjar se ljuset i tunneln. Behöver kanske inte jobba över nästa vecka. Gjorde ett notat klart idag så.....

Växeln ca 14.20. Inge hämtade mig 14.50. Till Maxi och handlade. 

Hem och in med varorna. Ringde Fia, men fick inget svar. Då gick jag in på wordfeud och chattade med Håkan. De väntade på svar!!! 

Käkat och sedan såg vi "Hem till gården". Därefter dammade jag.  Fia ringde mitt i och berättade att hon fick åka hem! De trodde det var en infektion som nu höll på att hävas. Kan inte nog berömma vårt sjukhus, som inte nonchalerade hennes symptom utan tog allt på största allvar. Tänk alla prover och undersökningar. Ja, en stor bukett rosor till alla!

Så nu är jag helt slut! Spänningen har varit olidlig alltså. Man är alltid mamma och oroar sig. Även Mia och barnbarnen har varit oroliga. Ja, det har väl Inge också, men han visar ju inte på samma sätt som vi gör (alltså klättrar på väggarna).

Här kommer dagens pussel. En varm brasa är  ju alltid skönt i vintertid:


Click to Mix and Solve

Fia suttit på akuten idag

Imorse hade Inge "sovmorgon". Alltså det var ingen hockey på TV:n. 

Full fart på jobbet. Tycker  inte att jag kommer någonstans med rapporten, som jag redigerar för tillfället.

Fia ringde strax efter 7.30. Ont i magen och spytt igen. Jaha, då åker du till Akuten nu!! Nej, jag vill inte det. Skitsnack, sade jag! Du har bara att lyda läkarens order (Vårdcentralens läkare igår). Men, mamma jag vill ju att du följer med mig. Sorry, gumman, men jag kan inte lämna jobbet. Håkan får följa med även om jag vet att han hatar sjukhus. Jag ringde till Inge och bad  honom åka iväg och skjutsa dem. Inga problem.

Jag skickade jag en annan rapport på tryck och bad om ett "provexemplar". Tur var väl det! För åter igen hade bokstäver fallit bort. Oh, om ni visste vad detta suger. Gjorde en ny pdf-fil och körde en annan variant. Då fungerade det. Jag är säker på att tar jag den varianten på nästa rapport som ska till tryck, så kommr det att fattas bokstäver. Men nu har bett IT-avdelningen kolla upp detta med leverantören av kopieringsmaskinen.

Fått små meddelande av Fia under dagen och sedan ringde Håkan. Då hade de kommit från Gynakuten. Ingen graviditet, så det var inte utomkvedshavandeskap (det trodde jag nog inte heller). Och där fanns ingen cysta heller. Tillbaka till ruta 1 och ner till Akuten. Den läkare som tog emot imorse ville att kirurgläkaren skulle undersöka henne, då de började misstänka blindtarmen.

Ja, ja, skönt att de tar en massa prover i alla fall. 

Inge hämtade oss klockan 14. Skjutsade hem Marita och sedan åkte vi till pappa. Han blev glad när vi kom. Vi sade som det var, att det skulle bli en kort visit. Men han led med Fia och förstod oss. Personalen bjöd oss på fika. Alltså de är så himla gulliga så det är sanslöst. Kaffe var precis vad jag behövde.

Strax före klockan 15 åkte vi till Akuten. Jag gick in och blev visad till det rum som Fia och Håkan var i. Fia hade dropp (Glukos). Hon hade inget ont längre och var både rastlös och hungrig. Märkligt detta. Tre dar i rad har hon mått jätte dåligt fram till ca kl. 11 och sedan helt okej!

Jag sade till Håkan att Inge skulle skjutsa hem honom så att han fick gå ut med Dissie. Men Dissie hade varit ute med en granne. Sak samma sade jag! Åk hem och ät då för du har ju inte heller ätit något. Så jag stannade hos Fia.

Läkaren (från imorse) kom in och klämde på magen och sade att den kändes annorlunda mot imorse. Han bad Fia hoppa och hon kände bara lite lite. 

Jag gick på toan (kaffet ni vet) och när jag kom tillbaka var läkaren där igen. Han tyckte det var bättre att Fia åkte hem då det tog tid för den läkaren som var operationen. Men hon ska tillbaka imorgon för nya prover. Inge skjutsar :)

Förlåt Fia om jag utlämnar dig så pass, men mina goa läsare undrar så hur det är med dig. Du vet ju hur din mor är :)

Ja, just det! Jag ringde till Inge och sade att han kunde hämta oss. NU???? Jaa, svarade jag. Han hade precis kommit till vårt port efter att ha skjutsat hem Håkan. Sorry...

Vi stannade till och handlade lite på Hemköp innan vi skjutsade Fia till Håkan.

Snöade när vi var ute. 

Satte oss och kollade på "Hem till gården". Därefter tog jag te och knäcke samt läste morgontidningen.

Vart tar dagarna vägen??? Jag hinner ingenting just nu. 

Dagens pussel är väl gulligt :))


Click to Mix and SolveBlev inget besök hos pappa idag

Väckte Inge när min klocka ringde. Han gick upp och fixade kaffet. Sedan gick jag upp. Det var NHL-hockey på TV:n.

Inge skjutsade oss i periodpausen (ja, nästan i alla fall). Full fart på jobbet.

Fia ringde. Hon hade spytt idag igen, men hade nu jätte ont längst ner i magen. Så märkligt! Det är ju inte maginfluensa för igår var det bara på morgonen och sedan åt  hon som vanligt. Jag blev orolig för hon kved så ont gjorde det. Hon skulle ringa sjukvårdsupplysningen. Ringde mig senare och hon hade fått tid på Vårdcentralen klockan 15. Fia ville att jag skulle följa med. Jag ringde Inge och sade att vi ställer in besöket hos pappa och tar det imorgon istället. 

Ringt och jagat fakturareferenser. När jag ringer Bombardier så är det bäst att säga på direkten vad det är jag är på jakt efter. Annars är risken stor att jag hamnar i Singapore!

Redigerat har jag gjort och den här rapporten tar en evig tid. Får göra om så himla mycket.

Arbetade till kl. 14. Inge och Marita väntade på mig. Hem med de två :) Jag tog bilen och hämtade Fia. Vi hade gott om tid, så vi hann hem en vända. Fia skulle hämta lite saker. Sedan till Vårdcentralen. Tog lite tid. Först fick Fia ta prover. Sedan var det en läkarkandidat som undersökte henne. Därefter en ordinarie. De tror att det kan vara en cysta som spruckit. Jag satt i väntrummet! Bara så ni vet :) Vaknar hon med samma besvär imorgon, så ska hon åka till akuten på direkten.

Skjutsade Fia till Håkan. Hemma ca 16.30. Käkade lite. Skulle lägga ett pussel, men internet lades ner. Så då kollade vi på "Hem till gården". Fick träla innan jag fick igång mitt internet. Så frustrerande det är! Jag  hade ju tänkt kolla på "Familjen Annorlunda", men det får jag göra imorgon. Nej jag orkar inte vara uppe till kl. 22 ikväll :) Är så himla trött så jag skulle kunna lägga mig nu!

Dagens pussel kommer här:


Click to Mix and SolveFrusen

Sov nästan hela natten, vilket var välbehövligt. Gott var det med färskpressad apelsinjuice till frukosten. Fick ju ett glas över igår, då Casper inte följde med hem efter tjejernas fotbollsträning.

Väckte Inge vid 5-tiden! Hans tur att köra mig och Marita denna veckan. På jobbet då? Jo, en rapport var klar, så jag lade ut den på webben och sedan skickade jag till de som vi har utbytesavtal med. Gjorde även veckans matsedel till vår lilla restaurang.

Sedan hade jag fått en fråga via telefonen i fredags från en forskare. Hon undrade hur långt jag kommit med hennes rapport. Ja, den började jag med idag. Om hon hade skickat in rapporten innan jul, så hade den varit färdig nu. Men jag kör turordningsprincipen (så gott det går). Och den här rapporten tar tid, pga. alla lustigheter som är gjorda. Ibland fattar jag inte hur de bara kan frångå mallen. Det ställer till ett h*vete för mig.

Kallt var det inne idag också brrrrrrrr. Men solen har lyst! Dock hjälper det inte när det är både kallt och blåsigt.

Fia ringde när jag satt och åt. Hon mådde inte så jätte bra, men hon skulle ta en promenad med Dissie. Hon ringde en timme senare och då mådde hon bättre.

Ja, dagen den bara försvann och rätt som det var så var klockan 14 och dags för  hemfärd. Kom inte ut förrän 14.05 och det stod ingen bil där!!!!!! Men hallå?! Hade de åkt eller... Men så fick jag se dem komma (ja, Inge hämtar Marita först). Inge hade haft en traktor framför sig som drog upp en kö!

Tove och Elvira kom strax efter att vi kommit hem. Fixade smörgås och mjölk åt dem. Tove ville ha hjälp med appar till sin Iphone, men jag lyckades inte hjälpa henne! Sett på "Hem till gården".

Pratat med Lotta, som kom utanför. Lika trevligt varje gång :)

Elvira blev hämtad av sin bonuspappa vid 16-tiden.

Tove gjort läxor och jag kollade henne! Det har skett en stark utveckling sedan jag förhörde henne sist. För det första så tog hon fram läxan i ett huj! Förra gången fick jag tjata. Visserligen tycker jag att det är synd att de ska ha så mycket läxor. Allt borde hinnas med i skolan i synnerhet i denna tidsålder, där barnen oftast har en massa aktiviteter efter skoldagen.
Mia  hämtade Tove efter Caspers hockeyträning. Även Oskar var med. Det är ju bra att föräldrarna kan turas om att köra till Ljungsbro.

Dagens pussel gör ju att man svettas :) Någonstans i Grekland (kanske Cypern). 


Click to Mix and SolveÄttika i tom tvättmaskin

Sov till ca 5.15, men låg kvar! Gick upp ca 6.50 för då var Fia och barnen uppe. De skulle äta var sin smörgås innan fotbollstränngen. Casper skulle med och kolla. Jag tyckte ju att han kunde vara  hemma med mig, men icke. Det var ju för sjutton -18,8 grader ute!

Jag satte mig vid datorn när de hade åkt. Omkring klockan 9 satte jag igång att pressa apelsiner. Väckte Inge, så att han var uppe när de kom. Dukade fram allt som skulle fram. Så kom de då, men ingen Casper var med. Han hade stannat hos Thomas. Meningen var att han skulle på hockeyträning, men senare fick vi höra att han avstod från dagens. Varför vet vi inte riktigt.

Vi åt i alla fall frukost. Diskat och plockat i ordning. Inge bäddade idag. Kört en mörk maskin och efter det blev det en ljus. 

Fixat en kyckling i lergrytan. Vi kom på att vi kunde ha den till middag idag och spara på det som vi tänkt oss. Fia ringde (hon och Tove var hos Håkan) och kollade vad det skulle bli för mat. När hon fick höra: kyckling, ris och currysås var det ingen tvekan. Hon ville äta med oss. Hade vi dock haft falukorv, så hade hon inte ätit med oss. Hon ringde när vi var på väg in till Coop Extra för att köpa ris, currysås och youghurt.

Tove och Fia var hemkomna när vi kom. Jag hängde tvätt och så hällde jag i 2 dl ättika (den med blå etikett) och satte på 90 graders tvätt. Ättikan ska visst ta bort avlagringar och sådant.

Thomas hämtade Tove vid 14-tiden. De skulle till Thomas mamma. Jag satte på riset, gjorde såsen och Inge fick dela kycklingen. Jisses så gott det blev.

Diskat och plockat iordning. Fia skulle lämna tillbaka Mias bil, så jag tog vår. Pratade med Mia, som kom från affären. Hon hade träffat ett par gamla kompisar igår och haft det trevligt.

Skjutsade Fia till Håkan. När jag kom hem, hade Inge fikat klart :)

Duschat och nu sitter jag här en stund.

Här kommer dagens pussel:


Click to Mix and SolveEn solig dag, men kylig

Helt sanslöst, men vi lade oss båda två före klockan 21 igårkväll! Skönt att även gubben kan bli trött tidigt. Han sov nog sjutton innan han lade ner huvudet på kudden. Jag läste en stund, men somnade kvickt. Dock vaknade jag ett par tre gånger under natten och tänkte på jobbet. 

Gick upp ca 6.10 och läste tidningen. Blev lite arg för B- och C-delen var ihopnitade. Jag har ju mitt egna sätt att läsa tidningen på. Lördagar börjar jag med "Paus", därefter A-delen, B-delen och C-delen.

Efter tidningsläsningen blev det datorn och så på med webbradion. Det skulle ju bli "Ring så spelar vi". Fia kom hem ca 8.30. Hon hade verkligen fått jobba med rutorna på bilen. Nådde inte hela framrutan.

Inge kom upp ca 8.50! Då hade han sovit 12 timmar!!! Jisses alltså. Han läste tidningen och började sedan ta fram frukosten. Var ingen idé att sitta kvar och lyssna klart utan jag satte igång att pressa apelsiner. Frukosten smakade bra. Diskat och bäddat. Jag hade hängt ut sängkläderna på vädring. Är så mysigt när det är så kallt som det var idag; -15,6 grader!!! Solen har dessutom lyst. Men luften är för kall för några promenader. 

Förresten så såg Fia rådjuren vid skogskanten, så hon ropade på oss. Det är tre stycken som håller ihop.

När alla vara klara, åkte vi med travet. Sedan mötte vi Mia på vägen, så vi åkte tillbaka och till fotbollshallen. Inomhusfotboll även idag. Fia skulle vara med och "jobba". Inge och jag åkte till Maxi och handlade lite. Tog även en sväng och kollade på vägbygget. Jisses alltså, men det händer saker! Så här såg det ut idag utanför SAAB:

Bron är nästan klar, så där kan de nog snart släppa på trafiken. Det blir säkert jätte bra när allt är klart!
Därefter till pappa. De hade ätit lunch. Allt var bara bra. Jag plockade in det jag hade handlat åt honom.

Från och med nu är Lotta vår kontaktperson och det känns bra.Linda, som var pappas kontaktperson, har börjat arbeta natt. Vi blev bjudna på kaffe. Det var de äldsta på enheten, som satt kvar vid bordet. I = 97 år, F = 92 år (i höst) och så pappa som blir 91 år i höst. Nej, just det, det finns ju en dam som är född samma år som pappa, hon hade gått in till sig och det hade alla andra också gjort (alltså gått in till sitt).

Vi åkte hem och tog en fika till. Jag hade satt upp en stor talgboll i skogen och det var trafik dit. Skalade sedan potatisen till pommes de chess. Rev ost, skar paprika, skivade purjolök och svamp. Inge hade bara att sätta piff på köttet :)

Kollade ut i skogen och vad fick jag se? Jo, den stora talgbollen var borta. Kanske har den ramlat ner eller också har nötskrikan tagit den. Får kolla imorgon.

Tove och Casper kom vid 17-tiden. De ska sova hos oss inatt. Vi åt och även barnen åt lite grann. Just nu sitter de med varsin dator i köket. Fia ska snart hämta Casper för  han vill se finalen i fotbollshallen.

Jag och Tove ska se "Gladiatorerna".

Dagens pussel:
Click to Mix and Solve

Det ville jag inte höra eller knappt veta

Idag var Marita ledig, så Inge skulle skjutsa mig. Han bad om väckning när min klocka ringde (ca 4.08). Det var NHL-hockey på TV:n. Inge gick upp och jag strax efter. Gjorde mig iordning och åt frukost. Tidningen kom ju inte, så när det var periodpaus, skjutsade Inge mig. Jag var på jobbet strax före klockan 5. Inte ens där hade morgontidningen kommit! Hämtade med mig ett par rapporter. Sedan skrev jag in det jag skulle och lade ut en av tre rapporter på webben. En var inte offentliggjord och en ska inte läggas ut förrän i slutet av denna månad.

Fortsatte sedan att redigera. Men det kom lite emellan! Fick hjälp av K att fixa bilder. Så hörde sig författaren av sig till den rapport, som jag lagt ut på webben! Han ville att den skulle komma ut på tisdag!!! Bara att ta bort! Lätt att göra det, men innan den försvunnit från hemsidan, har det gått en himla lång tid.

En kollega var på väg till Stockholm imorse, men fastnade i Flen pga. kabelbrott. Hon mejlade och till slut fick hon inse att det var lika bra att vända  hemåt.

Jo, det var ju -14,4 grader imorse och så blåste det en himla kall vind. Jobbigt direkt för mina lungor.

Klockan 14 hade jag stängt ner och gick ut för att åka med Inge och Fia till frissan. Fia har  jobbat idag och så åkte hon hem. Inge ville gå på stan en stund. 

Fia klippte sig först och så blev det min tur. Längtat efter denna dagen för nu var håret så jobbigt. Ibland vill jag låta det växa, men ibland inte. Jag passar bäst i kort hår och tycker nog att det är snyggast på oss lite äldre. Jag gammal? Nej, hur kan du tro det! Men långt  hår med inslag av grått är inte snyggt. Det blir mera liv i ett kort hår, som är grått.

Och så kom det då från min frissa: Jag ska sluta och börja där XXX. Men hallå sade jag! Du får inte sluta för du känner alla mina virvlar! Följ med mig då. Visserligen är det dyrare där, men jag kan nog förhandla ett bra pris. Och det hoppas jag på!

Inge hade gått och hämtat bilen. Han frös under sin promenad. Förstår jag mycket väl för vinden var bitande kall.

Vi åkte in till vår köpcentra och köpte dill. Fia tog sedan bilen till Håkan.

Jag och Inge  har sett på "Hem till gården". Nyss åt vi fläskkotlett, färskpotatis  och kantarellsås. Gott så in i den.

Fia ringde och undrade om det var ok att hon stannade och kommer hem imorgon. Ja, ja, vad säger man! OKEJ!

Dagens pussel:


Click to Mix and SolveSol och sedan snö

Brr, nu är det kallt när man kliver upp. Ja, inte inomhus, men utomhus. Idag var det -10 grader hos mig.

Men jisses alltså! Jag var tvungen att nypa mig i armen för tidningen kom lite före klockan 5 idag! Yes!!! Jag hann läsa igenom den, vilket kändes skönt.

Åkte med Stefan och Marita. Fullt upp på jobbet. Redigerat klart en rapport och fått  hjälp med bilder till omslaget. Författaren fick den för en sista koll.

Skickat ner 3 rapporter på tryck, vilket känns skönt. Men högen har fyllts på :) Började på en ny rapport, som är på engelska. Dessa läser jag inte :) Ser jag något konstigt så noterar jag detta och frågar.

Jo, solen lyste så fint här idag, men det blåste en snål vind. Jag har bytt av i växeln för- och eftermiddagsfikat. Ska så göra varje torsdag. Detta innebär att jag jobbar längre på torsdagarna. 

Förresten så frågade biblioteket efter mig idag. Jag berättade att jag sagt till, att jag inte hinner med tidskrifterna. Jag är ensam om det ordinarie arbetet. Tidigare var vi två om det. Okej, det kan komma lugna stunder, men inte som det ser ut just nu. För jag ska följa upp kundenkäterna också och så har jag en massa plock på hyllorna i mitt rum (när det blir lugnt och om det blir lugnt). Och så kanske jag behöver en veckas semester i vår :)

Inge hämtade mig klockan 15 och då hade det börjat snöa. Vi åkte till Maxi och handlade. Var även in på Siba och köpte en ny kolsyrepatron.  Det är verkligen gråkallt ute nu!

Hem och in med varorna. Vi åt lite och så skulle vi sätta oss för att se "Hem till gården". Det fanns inget inlagt. Då kollade jag på datorn. Det var inget "Hem till gården" idag pga. skidskytte. Jaha, då hoppas vi på morgondagen.

Dagens pussel:


Click to Mix and Solve

En sandstrand någonstans i Sverige eller Danmark i sommar skulle vara härligt!Tack min vän

Tack min vän för tipset! Jag lovar dig att kontakta läkaren om värken återkommer. Nu håller den på att avta, men helt borta är den inte.

Så har då snöfallet börjat här, vilket känns si så där! Blir ju för all del ljusare ute och alla barn som vill åka pulka får chansen nu. Ja, även vuxna som saknar skidåkningen får passa på nu!

Tittade precis på TV:n. Snön vräker ner i Genua i Italien.

Och på jobbet då? Jo, tack jag har så jag klarar mig. Mitt i all redigering, så kommer folk och vill ha hjälp med annat. Ja, jag älskar när det är mycket omkring mig.

Snöandet började  här omkring 12.30. Jag blev så snopen för solen hade lyst innan.

Inge hämtade mig klockan 14. Ja, jag kom visst ut 14.05. Vi åkte till pappa. Han blev glad när vi kom. Tyvärr så såg jag att hans kateter hade läckt, så jag bad personalen hjälpa honom. Han kom tillbaka och det blev kaffe. Ja, idag har jag gäster, så bjud dem på kaffe :)) Visst är han go, min härlige pappa.

Vi åkte därifrån ca 15.25. Hämtade Fia, som jobbat idag. Hon skulle till Systemet och sedan skjutsade vi hem henne till Mia.

Jag var in ett ärende i vårt köpcentra. När vi kom hem kollade jag på "Hem till gården".

Dagens pussel kommer här:


Click to Mix and SolveRSS 2.0