Mycket att göra

Imorse skjutsade Inge mig till jobbet. Det var frost på bilarna som stod på p-platsen. Hua alltså! Det är för tidigt! Men sedan blev det en solig och fin dag.

Har haft fullt upp med arbete och fackinformation idag.

Ringde och grattade min goa pappa kl. 9.30. Han fyller 88 år idag, men  han vill inte bli firad. Efter det så gick jag till vårt bibliotek och registrerade tidskrifter. Fia ringde och vi pratade en stund.

Vi i ST blev bjudna på lunch idag och sedan hade vi ett möte med förbundsordföranden i ca en timme. De är ute och brainstormar och vill veta om vi medlemmar har något som vi vill framföra till löneförhandlingarna.

Fortsatte sedan med mitt arbete. Har även bytt av i växeln/receptionen. Nu kör vi igång och byter av så ofta som vi kan. Vi avbytare har fått en kalender på datorn, där vi noterar när vi kan och inte kan byta av.

Fia hämtade mig kl. 15 och vi åkte direkt till träningen. Var faktiskt rätt så många där och det är ovanligt vid den tidpunkten. Men vi behövde inte vänta på några redskap utan det flöt på bra.

Mörka moln var det på himlen när vi kom ut. Åkte och köpte en blomma till pappa och så hämtade jag hans näringsdryck.

Fia och jag gick in till pappa och grattade honom. Han fick ett par trisslotter och blomman. Men jag vill ju inte bli firad sade han.

Sedan in och jag duschade medan Fia fixade sin mat. Inge hade gjort en omelett åt mig. Mums så gott.

Jo, Maria ringde förut och undrade hur det blir på lördag! Hon har visserligen två innebandymatcher, men de vill ju komma och fira Fia. Så jag ska göra en smörgåstårta.

Nyss kom det en rejäl regnskur.

Ja, det var väl ungefär vad som varit idag.

Ikväll börjar mitt favvoprogram: Grey's Anatomy! YES!

Kramizzar!


Sent igårkväll gick det visst fram en tromb

Hua, men imorse var det kallt när jag kom upp; +2,4 grader! Tog pappas bil, så idag behövde jag inte väcka Inge. Var lite småkvistar på vägen och jag tänkte inte mer på det.

Satte full fart med jobbet och när klockan var ca 6.30 gick jag ner och hämtade mig en kopp kaffe. Då kom även lokalvårdarna, så vi pratade en stund. De berättade om att det varit som en tromb gick fram vid 23-tiden igårkväll och att det hade haglat. Tänk, jag märkte inget. Sov ju som bäst då. Cirka 2 mil härifrån var det isbark på bilarna!
Fick ju förklaringen till varför det låg småkvistar på vägen. Det hade blåst!!

Jag skickade iväg en rapport och sedan fortsatte jag med mitt andra. Solen kom upp och först på morgonen var det lugnt, men sen satte det åter igen igång att blåsa.

Ringde pappa ca 9.30. Allt var bra. Fia har ringt och det var bra med henne :)

Min kollegas mamma har visst blivit dement "över en natt", så hon ska till läkaren med henne imorgon. Ska absolut inte bo kvar i lägenheten även om hon har larm. Inatt hade hon gått ut ur sin lägenhet och ner i källaren. Som tur var så hade hon larmat, men nattpersonalen fick ju leta efter henne. Tragiskt när det blir så här.

Det är verkligen bäst att ta tillvara på dagen för man vet aldrig vad som lurar runt hörnet. Vad gör väl värken i mina ler, när det finns de som  har det mycket, mycket värre? Jag kan ju jobba i alla fall och det är värt mycket. 

Tog en mycket kort promenad på lunchen, för det var lite kyligt i bara koftan :)) 

Sedan fortsatte med sammanställning av RT-projektet. Blev klar och kunde greppa nästa projekt.

Arbetade till kl. 15 då jag åkte direkt hem och hämtade pappa. Fia och Inge tog vår bil till Tornby för Inge skulle köpa nya gymnastikskor eller "going-skor".

Pappa och jag var till Willys. Tog lite tid för idag var en sådan dag som han ville titta lite runt. Frågade honom om  han skulle ha tomater, men det skulle han inte. Sedan ändrade han sig när jag sade att det fanns gula! Apropå tomater, så plockade jag av en från det jag odlat själv och den var supergod. Har två till att hämta :))

När vi kom hem, hjälpte jag pappa att plocka in varorna. Fixade även hans TV.

Hann bara in, så ringde han och undrade vad det var han skulle se ikväll för det stod inget om det i tidningen :))

Inge har provat sina nya goingskor och jag har ätit och diskat. Fia är på fotbollsträning med tjejerna.

Solen lyser och det verkar som att blåsten har lugnat ner sig!En bild från i somras; Maria, Sofia, Casper och Tove


Kramizzar 

Dagen började med regn, men slutade med solsken

Gissa om jag var trött imorse! Hade gett vad som helst för att bara stänga av klockan och sova vidare. Men det var bara att kliva upp. Regnade massor ute. Men när Inge och jag åkte,  hade det slutat.

Vi skrattade gott åt grannens "barnbarn", som är en hundvalp. "Farfar" gick ut med honom omkring kl. 5 imorse, men de var snart tillbaka. Denna lilla hund vill inte gå i skogen! Nej, då tvärvänder  han och när de kommer in, ska han direkt ut på baksidan. Det är en herre som vet vad  han vill :))

Regnet började igen och det var inte Maria glad åt. Hon skulle lämna barnen på skolan och själv ta pendeln till sitt arbete. Och så hade Casper lagt bort hennes nycklar så hon kom inte åt sin cykel.

Jag haft fullt upp med RT idag förutom ett möte för oss som byter av i växeln/receptionen.

Naturligtvis så har jag pratat med pappa och jag grattade honom på namnsdagen! Grattis alla som  heter Lennart!

Gjorde klart RT innan jag slutade för dagen, men ska gå igenom det ordentligt imorgon.

Fia hämtade mig och vi åkte direkt till träningen. Det är ju bara så himla skönt! Varför gillade jag det inte tidigare? Men nu tycker ju även Fia att det är kul.

Vi handlade lite på hemvägen. Jag gick in till pappa. Han har fått en kallelse till urologen, så den 12 måste jag ta ledigt för att följa med honom. Tänk om brorsan kunde göra det? Det är ju liksom lite pinsamt för mig. Sist så fick sköterskorna hjälpa pappa och jag satte mig i väntrummet. Visserligen är det ju helt naturligt, men allt behöver jag inte se på min pappa :) Det var annat när jag var barn! Då var jag nyfiken.

Kom att tänka på grannen under oss. Hon var nog bara ca 2 år och hon visste att "Farbror Lennart" badade på fredagarna (det var ju så förr). Så kom hon upp en fredagskväll och ringde på dörren. Hej du, sade jag (jag är 11 år äldre) vad vill du då? - Badar farbror Lennart? Jaa, svarade jag. - Då ska jag se på hans snabel! Detta skrattar vi gott åt än i dag.

Inge hade gjort en omelett åt mig, med färsk svamp. Mums så gott det var. Duschade innan jag åt. Fia åt äggröra och bacon. Jisses hon hade stekt  bacon så det stod som en moln i köket.

Fia åkte iväg och kollade på Caspers sista utomhusträning för i år!Det här fotot har jag tagit på Motala kyrkogård. De har gjort så otroligt fint där! Värt ett besök!

Ha det!
Kramizzar!


Skogspromenad och hittat skogens guld

Somnade nog strax efter kl. 22 igår och sov nästan till klockan var 7. Just nu känns det inte så, men så har jag också slitit som sjutton med allt möjligt.

Gick upp direkt när jag vaknade och gjorde mig iordning. Sedan till tvättstugan och körde igång. Idag var det faktiskt städat och iordning.

Tove kom upp omkring kl. 8 och hon ville se på TV, vilket hon fick. Jag hämtade pappas tvätt klockan 9. När Inge kom upp, tog jag bort våra lakan och gick ut med dem. Borde ju bytt igår, men det är dags att vara efterklok.

Frukost åt vi och det är kul att se Tove! Jisses vad hon kan äta. Men hon växer också så det knakar. Vid 10.30 kom Maria, Casper och hunden Nalle. Vi gick ut i skogen alla utom Inge. Hittade en hel del kantareller! Tove var förresten inte med oss för hon gick med grannfrun och hennes två pudlar. Tur var väl det för hon och Casper blir hela tiden osams om vem ska hålla kopplet.

Maria åkte hem och Fia och Tove åkte och handlade lite. Casper hjälpte mig i tvättstugan :))

Sedan gjorde Inge korv stroganoff och jag gjorde min egna korv stroganoff :) Barnen åt med god aptit. Klockan 13.45 åkte Fia och Casper för att hämta Maria. De skulle till Norrköping och spela fotboll. Jag diskade och var sedan ut i tvättstugan. Hängde det sista i torkrummet. Därefter gick Tove och jag ut i skogen igen. Först hittade vi ingenting och jag var nästan på väg att ge upp. Men sedan sprang vi på dem. Jisses alltså vad vi hittade. Tove åt en himla massa blåbär och även ett och annat hallon. Hon var också duktig på att plocka svamp.

Blev så full i skratt åt Tove. För rätt som det var så ställer hon en fråga till mig: "Mormor, kan inte du be mamma att hon skaffar ett syskon till"?! Jag vill ha en lillasyster också! Jag svarade att det kan jag nog inte be Maria om. Men varför mormor, du är ju så bra på sådant :))

Vi gick och visade pappa och han tyckte det var kul att vi hittat så pass mycket. Sedan in och rensade. Även med det hjälpte Tove mig.Två fina exemplar. Vi hittade även trattkantareller.

Och så här fin om munnen var Tove:Tove duschade när jag bara hade lite kvar att rensa. Sedan var hon hungrig och åt en smörgås. Därefter gick vi till tvättstugan och plockade ner allt.

När vi kom in, bäddade jag rent i sängarna. Totalt slut i ryggen. Inge har faktiskt inte gjort för mycket idag. Han diskade frukostdisken och han fixade korv stroganoff. Men så är det.

Tjejerna och Casper kom och hämtade Tove ca kl. 18. De hade förlorat sin match.
Maria fick lite färdigrensad svamp. Jag har stekt vårt nu och det blev ju bara så himla gott.

Jag har även gjort pappas och våra räkningar. Nu ska jag koppla av innan det är dags att sova.

Kramizzar!

Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting (Nalle Puh)

En mulen dag

Fattar inte att jag orkade vara uppe till nästan klockan 01.00 inatt, men jag lyckades :)) Sov sedan till 7 och jag har sovit underbart.  Gick upp och läste tidningen. Ute var det mulet och jag tänkte att det kanske var dimmoln.

Ringde pappa ca kl. 9. Allt var bra med honom. Fia kom upp och även  hon läste tidningen. Klockan 10 tyckte både hon och jag att det var dags för frukost, så Fia väckte Inge.

Efter frukost, disk och bäddning duschade jag.

Jag gick in till pappa när jag var klar. Han löste korsord, vilket jag tycker är kanonbra. Då håller han  hjärnan igång. Frågade om han ville följa med oss och lämna tipset, men han ville vara hemma. Jag tycker ju att han behöver komma ut på en tur, men kan inte tvinga honom. Efter att jag lämnat in tipset, åkte vi till Maria och barnen och tog en fika. Tove ville sova hos oss. Det skulle hon få, men vi hade lite att fixa med innan. Åkte till Tornby där Fia skulle köpa en jacka och då passade jag på att fixa en present till Fia. Hade ju tänkt att göra alla inköpen till henne idag, men kom på att det var ju lönrhelg. Och det var hur mycket folk som helst inne på IKANO. Har ju bara ett par saker kvar och det kan jag fixa på fredag. Ska vara ledig då.

Hem och jag gick in till pappa. Lämnade Fias paket där och sedan åkte Inge o jag iväg. Fia tog pappas bil och hämtade Maria och barnen. De skulle på fotboll. Marias nya kärlek spelade. Inge och jag tog en tur ut på landet och sedan åkte vi hem.

Hämtade Fias paket hos pappa och ställde även in TV-kanalen. Sedan in och slog in Fias paket.

Skalade potatis och morötter. Sköljde köttet, som Inge skulle steka. Kokade sedan vitkål, sockerärtor och morötter. Därefter hällde jag på lite grädde och philadelphiaost. Jisses så gott det blev (stuvade grönsaker heter det). Ja, den kommer jag att äta nästa vecka och ska köpa isterband till.

Fia och Tove kom hem. Spelat spel med Tove innan vi åt middag. Den smakade ljuvligt. Alltså dessa, stuvade grönsaker, var hur gott som helst.

Det har varit mulet  hela dagen. Jag trodde först att det var dimmoln, men sådana brukar ju lätta. Men det var heller inga regnmoln. Blåst mycket har det gjort, men det var ändå en behaglig temperatur.

Skulle se på "Här är ditt liv", men det var inte någon person som jag kände så mycket för att se.

Imorgon är det tvätt och sedan ska nog Tove och jag ut  i skogen.

Ha det alla som eventuellt tittar in här och läser!
 
Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting (Nalle Puh)

Tankar i natten

Sitter här och filosoferar för mig själv. Eller filosofera är kanske fel uttryckt.

En gång i tiden hade jag en tro! En tro på en Gud, som fanns där någonstans. Men den tron har jag tappat sedan länge sedan. Att det är något som styr våra liv, det tror jag på, men inte någon Gud. För om vi haft en Gud, så hade vi inte behövt uppleva alla ledsamheter. Vi förlorade vår son 1987, därav mitt namn för för denna bloggsida (mitt liv som änglamamma/mamma). Jag är både mamma och änglamamma. Mamma till två underbara döttrar och en underbar son.

Jag vet att det någonstans i bibeln står att människan skola förgöra jorden och vi är ju på god väg. Men och åter men. Om det fanns en Gud så undrar jag varför människan ska drabbas av sjukdomar och annat elände. Vi lever så kort tid här på jorden och då tycker jag att alla borde få vara friska. Visst, då behövde vi inga läkare, det är sant. Men... och åter men. jag förstår liksom inte riktigt. Och varför ska vissa drabbas av förlusten att mista ett eller flera barn? Det är liksom inte Fairplay. Läser om att vissa familjer får barn så till den milda grad och de får barn långt över att de passerat 40 års-strecket. Jag missunnar ingen sina barn, men jag är himla ledsen för att många av oss förlorar barn.

Vet du varför jag tappade min tro? Jo, så här var det! När jag var 13 år startade Pingstkyrkan upp en lokal i vår huslänga, där de höll "Kyrkans barntimmar". Vi var ett gäng på gården som gick dit. Den 14 oktober 1964 (jag tror att min bästa kompis blev faster just denna dagen) blev jag och några kompisar till frälsta. Just det! Vi blev frälsta. Jag var 13 år och mina kompisar ett eller två år yngre. Därefter var det jag som sprang på möten och allt vad det hette. Mina föräldrar gillade inte alls sin "nya" dotter. Jag blev liksom fanatiker och tyckte att mina föräldrar var hemska.

Men så kom vändningen efter ca 1½ år. I församlingen pratades det om att "de skulle värna om alla människor och alltid finnas för dem". Dessa ord satte sig i mig. Så en dag, när en medlem (medlem = döpt dom vuxen) blev gravid utan att ha någon kille, blev det SKANDAL!!!! Sådant händer inte i denna församling! Men det gjorde det. Denna unga kvinnan blev kallad till pastorerna och fick beskedet: GÅ! Du är inte värdig att vara kvar i kyrkan.

Då blev jag riktigt arg och gick till pastorerna! Tänk er! Lilla jag till dessa män!! Men jag frågade vad det var de pratade om under mötena. Var det lögn det som de sade?  De stod ju och framhöll hur viktigt det var att finnas till för alla och verkligen måna om alla. Och så gjorde de  på detta viset. Jag tackade för mig och bad dem att tänka efter. För om det fanns en Gud så hade de inte gjort på detta viset.

Under min tid i församlingen bad jag massor för att min mamma skulle bli frisk från sin MS, men inte blev  hon det.

Man kan ha en tro, men det behöver inte vara på Gud. Jag tror, men jag  tror på den goda människan. Om dessutom alla människor vore goda, så skulle världen vara annorlunda. Jag är jag och du är du! Jisses vad underbart.

Men en sak ska ni veta och det är: JAG ÄLSKAR MIN FAMILJ över allt annat. Men jag saknar min son och jag saknar min mamma. För när mamma dog klipptes en mycket viktig länk av. Mamma var alltid min mamma!  Vi hade våra duster, men efteråt så skrattade vi gott. Det är så det ska vara. En mycket nära mor/dotter-kärlek.

Jag hoppas och tror att jag har fört mammas kärlek vidare till mina döttrar. En mjuk, men riktig och öm kärlek. Den går att ta på, men då ska man ta på den mycket försiktigt.

Nu njuter jag av att ha pappa kvar på jorden. Visst han kan vara jätte jobbig emellanåt, men han är MIN PAPPA! Jag låter honom blir arg på än det ena än det andra för jag vet ju inte hur länge han finns kvar. Han blir snart 88 år och det är en aktningsvärd ålder. Jag försöker memorera allt som han har berättat för mig, men det är inte lätt.

Nej, nu får jag väl ge mig för denna gången.

Kramizzar 

Fredag och det är verkligen min favvodag

Inatt har jag sovit hur skönt som helst. När klockan ringde så fick den repetera. Hade gärna fortsatt med det, men kände att det var fredag :)

Gjorde mig iordning och käkade min frukost. Läste även morgontidningen. Vad jag retar mig på? Det är massor det! Alla dessa besparingar för de äldre och för sjukvården. Sådant gör mig tossig. Först läser man om att kommunen fått ett överskott och så nästa dag ska det sparas. På vems beskostnad???? Världen är rutten, det bara är så!
Här ska vår kommun satsa på digitala vägskyltar!!! Hur sjukt är inte det? Det finns väl annat att lägga pengarna på.

Har varit lagom med jobb idag. Ja, lagom och lagom, fortsätter ju på måndag :)

Ringde pappa och han var mäkta irriterad på LHC, som förlorade mot Södertälje igår. Jag förstår  honom, för nu  måste de börja vinna. Men kan förstå att det är surr överallt om den höga hyra till kommunen. Den knäcker visst LHC. Så tror jag att vissa klubbdirektörer lever över tillgångarna.

På  biblioteket var det inte så många tidskrifter, så det jobbet var gjort på en halvtimme.

Ute har det blåst, varit molnigt och soligt.

Inge och Fia har städat idag och det är ju bara så himla skönt att veta, att jag kan koppla av! Tvätt på söndag, men det är ju inte så betungande.

Blev hämtad av Inge klockan 15. Vi åkte en sväng och så hämtade vi Fia, som var på stan med en kompis! Jag sprang in på Åhléns och köpte mascara. Sedan hittade Fia en perfekt present till Tove, så det köpte jag. YES!!! Underbart att få presenterna fixade.

I bilen frågade jag Inge om han skulle ha  potatissallad till spjällen! Det hade han glömt igår, så vi åkte till Lägerhyddan och köpte det. Där jobbar min goa väninna, Pia. Och hon jobbade idag, så vi pratade en stund.

Jag gick in till pappa när vi kom hem. Allt var bra med honom.

Men fy sjutton så tråkigt jag skriver, men det är ju min dag. Så här såg den ut nästan till 100 %. Att jag skrattat åt mycket framgår ju inte här. Men jag har lätt både till skratt och tårar.

Ska se på Dobidoo klockan 20 och jag hoppas att jag håller mig vaken. För klockan 21 måste jag se på Anna Anka. Det är ju samtalsämnet vid "runda bordet" på jobbet.

Ha en trevlig kväll alla som läser detta (lider med er).

Kramizzar!

Kära Nalle, sa Christoffer Robin, vad jag tycker mycket om dig. Det gör jag med, sa Puh.  (Nalle Puh)

En vanlig dag

Imorse när Inge stod på altan och drack kaffet samt rökte tyckte jag det lät som att han pratade med någon. Men han sade bara Ohhhhh! Kom in och var salig för han hade sett ett stjärnfall! Och visst är det häftigt.

När jag varit på jobbet i ca 45 minuter skulle jag ner och kopiera. Mötte då en vakt från vårt vaktbolag. Shit hann jag tänka, nu vill han se min legitimation! Men det ville han inte. Han ville in i ett rum som han inte hittade, men det gjorde jag. Där fanns en mätare som han kollade på. Därefter ville han till Verksta'n. Jag följde med honom (tror att han var ny på jobbet) dit och då säger han att larmet gått i tvätthallen. Men där har vi inget larm svarade jag honom. Det är ju in i fordonsgatan i så fall. Men han tackade och sade att det ser ju inte ut att ha hänt något. Nog blev jag lite fundersam.

Sedan fick jag höra av tjejerna att det inte kommit någon rapport om larm. Mycket märkligt för det borde denna vakt ha skrivit.

Så mina tankar gick till rånet som skedde igår. Är det så här det går till? Inte för att det finns några pengar hos oss, men man undrar ju. För vad gäller gårdagens rån, så måste det varit ett "insiderjobb".

Haft lagom att göra på jobbet.

Allt bra med pappa för jag ringde naturligtvis till honom imorse.

Blev en snabb promenad på 10 minuter tillsammans med en arbetskamrat. Hon fick syn på hägern och fram med våra mobiltelefoner. Tyvärr blev det inga bra bilder.

Inge hämtade mig kl. 15. Tyvärr så hade han glömt kassarna hemma, så vi åkte och hämtade dem. Lämnade samtidigt in ett recept på apoteket. Pappas näringsdrycker börjar att ta slut.

Sedan till Norins ost där jag köpte en bit Svecia och en liten bit av röd primadonna (den är mitt godis numera). Därefter hämtade vi Fia som var hos Maria. Hon hade nämligen hämtat barnbarnen och varit i Valla med dem. Maria lånar pappas bil imorgon.

Sedan till Maxi och handlade. Därefter var jag in till Coop och köpte en present till Fia, som fyller 20 år nästa lördag. Fick ett så bra tips av en arbetskamrat idag. En bra present är det :))

Ute har det blåst, regnat och varit sol. Jo, det åskade ju också mitt på dagen, men det märkte inte jag något av.

Ja, det var lite om denna dag, som väl var mycket vanlig!


Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. (Nalle Puh.)Åter en dag med mycket blåst

Ja, så var det onsdag och snart är det åter igen  helg! Längtar faktiskt för denna helgen ska jag inte tvätta fönster. Men vi får nog kanske ställa undan utemöblerna och göra höstfint. Känns så trist, men tyvärr nödvändigt.

Har varit lagom med jobb idag. Går igenom adressregister för jag har upptäckt att det är vissa saker som fattas. Kan ju passa på när det inte är något annat som hänger över.

Jo, imorse ringde jag hem och kollade om Fia var vaken (7.10) men det var hon inte. Frågade Inge om hon inte skulle hämta Mia 7.30. Men han visste inte. Så jag ringde till Maria och hon sade att Fia skulle vara där 7.45! Ringde tillbaka hem och bad Inge väcka Fia. Sedan gick jag till kopieringsmaskinen. Då ringde Fia på min mobil och var jätte arg. Hon hade tänkt att sova till 7.15 och så bara åka direkt. Ja, ja, sade jag, det är väl inte så farligt att missa 10 minuters sömn.

Hon skulle nämligen skjutsa Maria till jobbet och innan dess barnen till skolan. Men så när de kom till Marias jobb och de märkte att det fattades personal (två personal på 14 barn i åldern 1–3 år), erbjöd sig Fia att jobba. Men först åkte hon hem och åt frukost. Sen arbetade hon gratis. Det ska hon ha massor av beröm för.

Inge har dammsugit vår bil idag och det behövdes verkligen.

Ute blåste det massor, så jag skippade min lunchpromenad.

Arbetade till 15.05 då döttrarna hämtade mig. Hem med Maria och sedan åkte Fia och jag direkt och tränade. Konstaterade att jag nog kan öka vikterna på vissa redskap.

Hem och in till pappa med mat (den äter han imorgon). Fixade även TV-kanalen till  honom.

In och duschade och därefter åt Fia och jag bacon och äggröra. Sedan diskade jag.

Ska kolla på Superstars även ikväll!

Kramizzar

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.

Blåsigt

Jaha, så har då tisdagen snart gått. Inge skjutsade mig till jobbet imorse. Fy så mörkt det är när vi åker iväg.

Har varit lite lugnare på jobbet idag och det tycker jag absolut inte om. Vill ha massor så att man känner att man gör nytta. Visserligen var jag till vårt bibliotek och där finns det ju jobb :) Kommer snart mer rapporter för redigering, men det värsta är att då kommer väl alla på en och samma gång.

Allt var bra med pappa när jag ringde honom.

Blåst idag, men solen var framme en stund. Och så har det även regnat. Ja, man kan väl säga att det varit en höstdag.

Inge hämtade mig klockan 15. Vi var och köpte lite mjölk. Jag gick in till pappa när vi kom hem. Han såg på TV. Och jag berättade för honom vilka kanaler det var ikväll, men sade fel. Så jag måste snart gå in till honom och rätta till misstaget.

Har gjort en blomkålsgratäng och så har jag nu kokoskakor inne i ugnen. Har ätit av gratängen och det blev gott.

Fia fick rycka in idag och hämta barnbarnen från Fritids samt laga mat till dem. Nu ikväll är det fotbollsträning med småtjejerna.

Jisses så mörkt det är ute och klockan är bara 17.40. Det blir kanske mer regn?

Nej, nu känner jag att jag varit duktig som bakat enligt LCHF-metoden och även gjort blomkålsgratäng enligt samma metod.

Ska springa över till pappa och ändra TV-kanalen!

Kramizzar

Elitseriepremiär

Imorse skjutsade Inge mig till jobbet. Haft att göra hela dagen, vilket är skönt. Ringde till pappa efter morgonfikat och allt var bra.

Soligt ute, men blåsigt. Inte alls lika skönt som det varit, men varför klaga och gnälla så fort det blir lite sämre. Istället ska vi vara tacksamma för alla fina dagar som vi har haft. Hade säkert gått att bada utomhus i helgen, men vem hade tid till det?? Inte jag i alla fall. Kände faktiskt i kroppen att jag klättrat upp och ner på stegen.

Fia kom och hämtade mig och vi åkte direkt och tränade! Var faktiskt en hel del folk där, men vi behövde inte vänta på redskapen.

Direkt efter passet åkte vi och hämtade Maria på hennes arbete. Inge  hade skjutsat henne på förmiddagen. Önskar så att hon får ordning på sin bil, men det kanske är ett sådant fel att det inte är lönt att laga den.

Så hämtade vi barnen vid deras Fritids. Maria handlade lite på hemvägen. Släppte av dem och så hem. Jag gick in till pappa en stund. Sedan in och duschade och tvättade håret. Fixade sedan till mig. Inge hade gjort omelett till mig.
Så jag åt lite innan det var dags att åka. Först var vi och kollade en stund på Casper som hade fotbollsmatch innan vi åkte till Cloetta Center.

Vi var alltså på elitseriepremiär. LHC mötte HV71 och förlorade. Slutade 2-6, vilket var mycket snörpligt. Okej HV71 spelade mycket bättre än LHC, men LHC hade tyvärr domarna emot sig. Två mål kan vi direkt skylla domarna för! Och nu är det 2 huvuddomare och 2 linjedomare! Hallå!! Kolla ordentligt alltså.

Nu är jag supertrött och ska krypa ner!

Natti alla och sov så gott!

Kramizzar!

Nu ser vi ut igen

Sovit dåligt åter igen. Vaknade ca 3.25, men lyckades slumra till ca 4.50. Kunde inte somna om, så klockan 5.30 gick jag upp. Gjorde mig iordning och sedan satte jag mig vid datorn en stund. Därefter tvättade jag fönstret i datorrummet. Alla sidor blev det. Klockan 7 var jag ute i tvättstugan och körde igång. In en stund och då blev det datorn för mycket mer kunde jag inte göra, eftersom både Fia och Inge sov. Jo, jag strök gardiner! Till tvättstugan igen.

Klockan 8.30 hämtade jag pappas tvätt. Han är så tacksam för att jag hjälper honom. Men det är ju så smidigt.

Fia kom upp ca kl. 9.20. Då började jag bli hungrig så vi fixade frukost. Väckte Inge precis innan kl. 10! Alltså hur kan han sova?!?!?!

Efter disk och plock, åkte Fia  och jag iväg med pappa till Willys. Solen sken och det var verkligen underbart ute. Vi handlade lite till oss också.

Hjälpte pappa med hans varor. Sedan in till oss. Klädde om och satte igång att tvätta sovrumsfönstret. Det är inte roligt för balkongdörren måste man skruva isär för att kunna tvätta emellan. Önskar så att vi hade 3-glasfönster överallt och inte bara balkongdörren till altan på baksidan. Det tar att få hålla på och klättra upp och ner. Vad en liten gumma kan gnooo :))

Fia var gullig och fixade min mat; kyckling, bacon, grädde och creme fraiche. Satte upp nya panelgardiner i sovrummet.

Därefter tog jag Fias fönster och även där blev det nya panelgardiner. De köpte vi på Bomässan förra  helgen.

Med andra ord så ser vi åter igen ut :)) Skoja bara, så skitiga var inte fönstren, men de behövde en putsning.

Fia åkte och hämtade Tove hos Thomas. Sen åt vi middag. Och så var det disk igen då. Allt medan Inge satt i soffan och såg på TV. Men det gjorde han inte så länge för rätt som det var så drog han timmerstockar. Ja, se karlar....

Fia och Tove åkte och hämtade Maria ca 14.35. Sedan åkte de till Tellbyvallen.

Inge och jag kom precis som matchen hade börjat. Ljungsbro mötte LFF och vann med 5-3. Maria gav sig sjutton på att göra 3 mål för hon  hade fått veta att Casper hade gjort 2 i sin match. Han hade varit i Tallboda och spelat. Och nog gjorde Maria 3 mål! Fia var på väg att få in ett hon också.

Och vädret ska vi inte klaga på. När vi åkte hem från Ljungsbro var det +20 i vägbanan. Snälla goa väder stanna kvar hos oss länge!Närmast kameran är det Maria som jagar bollen!
Här hoppas Fia få bollen!
Här är båda döttrarna med på samma bild :)

Kramizzar!

Och sommaren håller i sig

Inatt sov jag hur underbart som helst. Kan det bero på att jag drack ett par glas vin? Skitsamma vilket, för det var välbehövligt med en ordentlig sömn. Jag är ju inte sådan person att jag tar till vin för att sova. Sover jag inte bra så gör jag inte.

Gick upp 7.10 och läste tidningen noga. Sedan datorn en kort stund. Därefter tog jag på mig och hämtade hink, fönsterskrapa och trasor. Flyttade undan blomkrukor i vardagsrumsfönstret och så stängde jag in till sängkammaren. Trodde Inge skulle sova länge, men han kom upp ganska snart efter att jag börjat tvätta fönstren. Oh, vad det är jobbigt att ha de fönster som vi har. Tvätta emellan suger verkligen.

Och så är det våra fönsterbleck. För ett antal år sedan fick dåvarande områdesansvarig för sig att de skulle måla om dem. Först skulle de tvättas rena med något medel och så skulle de målas om. Men det blev bara tvätten. Sen var det tvärstopp! Och nu blir det mögel på dessa fönsterbleck. Jag har inte tvättat bort det på ett antal år, men idag gjorde jag det.

Blev klar ca kl. 11 och då rann svetten om mig. Var jätte skönt med en dusch sedan. Gardiner? Njae, jag ville ha nya panelgardiner, vilket jag sade till Inge. Helt okej tyckte han.

Gick in till pappa när jag hade torkat, sminkat mig och fixat håret. Han mådde bra. Sedan åkte Fia och jag med tipset och därefter till AH:s gardiner. Vilket fynd jag gjorde. De hade panelgardiner från Almedahls som hade kostat 249:- men var nedsatta till 99:- Köpte till både vardagsrummet och sängkammaren.
Nu har jag bara datorrummet, Fias rum, sängkammaren och badrummet kvar att tvätta. Och så kan jag börja om med köket (i alla falla in- och utsidan).

Jag hade jätte gärna parkerat bilen och gått på stan, men Fia ville hem! Helt sjukt alltså! Annars tjatar hon om att vi ska hitta på något. Men det var nämligen så här: Maria skulle komma förbi och med sig skulle hon ha "Nalle". Det är hennes nya kärleks hund. Fia ville så gärna träffa "Nalle".

Och Maria och "Nalle" kom och Maria och jag tog en fika ute. Inge  hade redan fikat. De var kvar en stund. Vi gick även in till pappa så att ha fick hälsa på Nalle. Det märktes direkt på Nalle att pappa gillar hundar. Så märkligt det är.

Som jag skrev i rubriken så håller sommaren verkligen i sig. Man tror inte det är sant. Hoppas att detta kan hålla i sig länge. För då blir inte  hösten så himla lång. Jag börjar ju redan längta till nästa sommar. Helt sjukt alltså, men så är det.

Nu ska vi alldeles strax äta kalops. Jag tar lite av den och så blomkål till.

Ikväll blir det "Här är ditt liv". Nyfiken på vem som kidnappas!

KramizzarSå här fina var blommorna på min drottningkaktus på jobbet. De har precis blommat över.

Sommar ute

Sovit jätte dåligt även inatt. Det blev inte mer än 3 timmar vilket är alldeles för lite. Det känns som jag darrar inuti kroppen och jag förstår inte varför. Borde inte vara stressad för jobbet hinner jag med. Men kanske är det så att jag redan nu oroar mig för framtiden. Ska Inge hitta något nytt jobb? Ska Fia klara matte B och söka vidare på utbildningar? Ekonomin? Ja, det finns nog mycket som rör sig i hjärnan. Men ikväll när jag druckit ett glas vin, då blir jag nog sjutton trött redan kl. 19! Här ska drickas kaffe!

Inge skjutsade mig till jobbet. Och jag säger som alltid: Full fart!

Om ingen förstått det tidigare, så älskar jag mitt arbete. Ja, jag gör det. Varje dag är en ny utmaning. Visst kan väl vissa dagar vara trista, men jag trivs med nästan alla arbetskamrater, vilket är viktigt. Men jag fattar inte att jag snart varit på samma arbetsplats i 37 år! Det är många nya som jag kunde vara mamma till :))

Ringde pappa efter morgonfikat och allt var bra. Därefter gick jag till biblioteket och registrerade tidskrifter. Satte även upp nya etiketter på ett antal boxar. Fortsätter på måndag med de som jag inte hann idag.

Hade avacado med räkor och majonnäs + gurka, paprika och tomat. Tyvärr så var inte denna avacado speciellt god. Efter att jag ätit gick jag ut i parken och fotade lite. Bland annat på detta konstsverk:Jag har kanske haft med en liknande bild tidigare, men vad gör det :))

Fortsatte sedan att arbeta fram till klockan 13, då Inge och Fia hämtade mig. Vi tog ett varv innan vi åkte hem. Jag gick in till pappa med hans mat. Den skulle han spara till imorgon för idag tog han från frysen. Han såg så pigg ut idag. Berättade att han tagit en promenad på förmiddagen, vilket jag tycker är kanonbra (bara han inte ramlar).

Fia och jag åkte sedan till Rosenkällasjön för vädret var ju helt enkelt toppen! Som en sommardag. Kanske går det att bada utomhus?

Detta har de fixat nu i år och är en grillplats. Kanonbra alltså!Tänk att åka hit en fin kväll och grilla lite samt njuta av fågellivet.

Idag var det tyvärr glest med fåglar. Såg nog svanar, men de var för långt bort från oss. Men denna söta and kunde Fia inte låta bli att fota:Vattnet var grönt, men här var det lite mer öppet.

Och ännu lyser solen utanför och man blir ju bara så himla glad.

Ikväll blir det lövbiff med kokt blomkål och sallad till. Fia ska även steka lite squach.

Måste hålla mig vaken för jag vill verkligen se på Dobidoo.

Jo, nog höll jag mig vaken! För rätt som det var, någon gång vid 19.30, slog någon på fönstret till datarummet! Det  var Tove! När jag stack ut huvudet vid altandörren, kom även Casper och så pappa Thomas. Vad roligt att de kom. Thomas har varit i Kasakstan denna veckan och hade köpt en flaska whisky (till Inge eller??).

När så Fia och jag vinkade av dem, kom Albania och Albelina (grannens dotter och dotterdotter). Underbara människor måste jag säga. Albania har jobbat på mitt arbete och hon är bara för go. Sen var det även så himla roligt att se våra döttrar, Albelina och Fia, stå och prata massor."Förmågan att idag tänka annorlunda än igår skiljer den vise från den envise" (John Steinbeck)

Kramizzar


Lite om hästen Fuxa och även kort om dagen

Hej kompis!

På jobbet har det varit som vanligt med undantag av att Fia kom vid 12-tiden. Hon skulle hämta hem maten till pappa eftersom vi skulle handla efter att jag slutat. Men Fia stannade en stund och hjälpte mig att skicka iväg rapporter. Under tiden beskar jag adresslappar till tidskriftsboxarna. Underbart att få hjälp. Sedan åkte Fia hem och när hon gick från pappa så ringde hon till mig. Vad tror du morfar gjorde? Han åt pyttipanna. Men då hade han kvar från igår svarade jag.

Pappa hade tydligen tagit sig en promenad och det är ju bra att han företar sig något. För fy attan så trist det måste vara att bara gå runt i lägenheten och ingen att prata. Visserligen kommer ju hemtjänsten ett antal gånger per dag, men de har ju så himla bråttom till nästa vårdtagare.

Inge och Fia hämtade mig kl. 15 och så åkte vi och handlade. Var in till pappa efter att vi plockat in varorna.

Nu har Inge och Fia + barnbarnen åkt iväg på ishockey. De ska se träningsmatchen mellan LHC-Södertälje. Ja, just det Fia gick upp i ottan imorse för att följa med Tove och Casper till skolan. Maria mår ju inte riktigt bra så hon är hemma från jobbet. Men nu ikväll kände hon sig i alla fall lite bättre.

Så till hästen Fuxa, som jag aldrig har träffat, men pappa har berättat om hästen.

Så här var det. Pappa arbetade på ett bryggeri när han var ung pojke och han körde med andra ord ut drickabackar till kunder. Då var det träbackar som rymde 25 flaskor. De lastade massor med backar på vagnen och så for de ut. Fuxa gillade sitt jobb och hon gillade pappa har jag förstått.

När så dagen var slut sade pappa till Fuxa: Hem nu! Och Fuxa lade iväg som ett jehu raka vägen hem till sitt stall.
Så var det på den tiden när de inte behövde trängas med en massa bilar.

Kramizzar


Så fort veckorna går

Inatt sov jag underbart! Vaknade när klockan ringde, vilket var skönt. Väckte Inge så han skjutsade mig.
Fortsatte med det jobb som jag höll på med när jag gick hem igår. Det var en rapport som skulle på tryckning.

Sedan fortsatte jag redigera en annan rapport. Men ibland måste man bryta och göra något annat som att ta en förmiddagsfika :)

Efter fikat ringde jag till pappa och allt var bara bra. Gnäller lite gör han ju förstås. Nu var det håret. Förstår inte varför de måste schampoot vara kvar i huvudet medans de tvålar in resten av kroppen. Så gjorde aldrig jag. Först tvättade jag håret och sköljde av det och sedan tog jag kroppen. När de gör så här så får jag ju klåda i huvudet. Ja, ja tänkte jag och kommenterade inte. Han är ändå bra go. Förstår ju att han sitter där hemma och funderar på en det ena en det andra. Han har ju inte mycket annat för sig.

Var även till biblioteket och registrerade tidskrifterna. Skrev ner en massa nya P-nummer för statistiska tidskrifter. Ska göra nya etiketter så småningom.

Efter lunchen tog jag och en arbetskamrat en rask 10-minuterspromenad. Blåste lite, men solen lyste.  Men det finns ju vissa som är ute i en timme och inte har dåligt samvete för det. Fy f*n säger jag. Det är inte någon arbetsmoral alls.

Inge kom och hämtade hem mat till pappa som idag fick pytt i panna. Inge hade varit och kollat på LHC:s träning.

Jag blev nästan klar med rapporten som jag redigerar. Har bara ett par bilagor att fixa till. Både skönt och inte skönt. Hoppas att det kommer flera rapporter.

Fia fick åka och hämta Maria på jobbet för hon frös och hade ont i halsen. Efter det så träffade Fia ett par kompisar från gymnasiet. Klockan 15 hämtade  hon mig och vi åkte direkt till träningen.

Flyter på så himla bra med alla redskap nu. Och roligt är det! Jag gick in till pappa när vi kom hem. Allt bra. Hjälpte honom med TV-kanalen.

Inge hade stekt bacon och Fia gjorde äggröra. Jag fixade till tomater och gurka. Blev  jätte gott. Diskat och gjort iordning.

Maria ringde. Hon mår väl si så där. Ska i alla fall vara  hemma imorgon och det är ju lika bra.

Sedan var det underbart med duschen.

Och solen har som sagt lyst, men morgnarna är kyliga. Nu skymmer det på, vilket är trist, men det är bara att gilla läget :)

Kramizzar

"Du är en droppe i havet och alla hav består av droppar - ändå är du en särskild" (Stig Johansson)


Solen lyser och man blir så glad

Sitter här på jobbet och kände att jag var tvungen att bryta en stund. Läser och redigerar så det står härliga till. Kan ju vara kul att byta till sina egna ord.

Jag gick upp kl. 4.10 imorse för jag kunde inte sova. Vaknade när Inge lade sig vid 00.20 och frågade vad han sett på. Men han hade lyckats göra något märkligt när han skulle stänga av den nya TV:n för natten. Allt försvann och han fick sätta sig och återställa. Det tog tid. Men i och med att vi pratade mitt i natten så blev ju klarvaken. Sover så djupt när jag somnar. Vi får helt sluta att börja prata mitt i natten :)

Inge skjutsade mig imorse och brr så kallt det var. Men jag envisas och har fortfarande mina piratbyxor på. Än är inte sommaren slut.

För solen lyser och det är riktigt skönt. Tog en rask promenad på 10 minuter efter min lunch. Hade sällskap med en arbetskamrat.

Nej, nu ska jag fortsätta att jobba. Hörs senare ikväll. Till dess: NJUT!!!

Ja, eftermiddagen gick i ett rasande tempo. Bytte av i växeln/receptionen och sedan fortsatte jag med mitt. Blev alltså inget kaffe ute i solskenet idag. När jag satt och fixade en pdf-fil, kom Tove och skrämde mig! Fia hade hämtat henne på Fritids och de hade varit iväg och kollat på helikoptrar. Barnbarnen vill ha lite egentid med sin moster :)
Ja, de hämtade alltså mig. Hem och in med väskorna. Sedan till pappa. Han och jag åkte till Willys och handlade.

När vi kom hem, hjälpte jag honom med varorna och så ställde jag in hans dekoder på kanal 100 (TV4Sport) för han skulle se Åtvidaberg ikväll.

När jag kom in så visade Inge vad han och Fia gjort idag. De har hjälpts åt med alla kablar som var i ett kaos. Gick visst att ta bort en hel del. Så har Inge flyttat dekoder, stereo och video till bänken som TV: står på. Då blev det plats för DVD-filmerna på den andra hyllan. Blev så fint.

Jag satte sedan igång att göra min mat. Lade två laxskivor i en ugnssäker form och kryddade med citronpeppar. Rörde sedan ihop grädde, vatten, creme fraiche, fransk senap och hummerfond. Kokade sedan upp det och hällde över laxen. In i ugnen i ca 30 minuter (200°). Till det åt jag broccoli. Mums så gott det blev.

Och så ringde pappa :)) Vad tror du han ville?!?! Jo, han hade pillat på dekoderdosan, så kanal 100 var borta! Gulliga papsen.. han glömmer från den ena sekunden till den andra. Men jag tror nog att han lyssnade på mig, för nu har han inte ringt.

Fia varit iväg och tränat flickorna i fotboll.

Nu är jag så trött så det är sanslöst! Inatt får inte gubben börja att prata med mig heehehe

Kramizzar!

Måste äta mer fett...

Sovit dåligt inatt och förstår inte varför. Ingen morgontidning vilket är vanligt numera. Åkte till jobbet ca 5.25 och var på plats 5.40. Tur att man kan bläddra igenom tidningen på jobbet :)

Satte igång att sortera etiketterna till tidskriftsboxarna. Fick ju inte plats med dem i den boxer som var med, utan jag tömde ett par diskettboxar och lade i där. Vissa tidskrifter går det åt många lappar till.

Naturligtvis har jag pratat med alla i familjen och det var bra med alla.

Var till biblioteket och gjorde tidskrifterna. Tog inte så lång tid, så jag fortsatte med etiketterna på mitt rum.

Efter min lunch satt jag i växeln/receptionen. Kom en kille som arbetar i samma hus som mig, men på det andra företaget. Han har gått ner massor och jag frågade om  han körde GI. Nej, då han körde LCHF. Jag berättade att jag gör det också, men har inte märkt något på vågen. Han frågade hur jag åt och jag berättade. Då säger han att jag ska äta mycket mera fett! Jisses alltså, blir att äta mer mat med grädde i. Och linfrö på filen ska jag absolut inte äta. Det som är så gott.

Blev ingen rask promenad på lunchen idag eftersom jag bytte av i växeln. Fick en ny rapport för redigering, vilket är roligt.

Drack eftermiddagskaffet ute och det var hur skönt som helst.

Arbetade till kl. 15. Åkte till Maria, där Fia var. Hon hade hämtat hem Casper från Fritids. Tove var med en skolkompis hem. Casper gick in till grannen för Maria slutade inte förrän kl. 16.

Fia och jag åkte och tränade! Körde 15 minuter uppvärmning. Oh, så skönt det är. Och maskinerna gick som en dans idag. Det är ju riktigt roligt alltså.

När så Fia och jag satte oss i bilen, ringde Maria. Hennes bil hade kokat så vi fick åka och hämta henne. Imorgon får hon ta EU-moppen till jobbet. Måtte den starta nu.

Var in till pappa när jag kom hem. Allt bra med honom. Han hade ätit dillkött, som han fick av mig igår!

Nu har jag precis varit ute och klappat grannens barnbarn; en hund. Han är så söt och bara 5 månader.

Japp, då kör vi igång imorgon med mera fett i maten :))

Kramizzar!

Söndag med växlande väderlek

Jag vaknade redan vid 4-tiden, men lyckades somna om till ca 5.40. Gick upp 6.20 och gjorde mig iordning. Skrev i min fysika dagbok om gårdagen. Klockan 7 gick jag till tvättstugan. Och som vanligt blev jag arg. Inga tvättvagnar fanns i tvättstugan och ostädat var det också. Fick borsta av filtret i tumlaren för det var inte heller gjort. Får nog ta och ringa hyresvärden och be att de håller tvättstugan stängd nattetid. För jag tror att många går dit berusade och tvättar och struntar i ordningsföreskrifterna.

Strax efter klockan 8 hämtade jag pappas tvätt. Hemtjänsten var hos honom och fixade frukost samt bäddade.

Inge kom upp och vi tog en fika. Frukost blev det ca 9.30. Efter det så gick jag till tvättstugan och hämtade pappas tvätt samt städade efter mig.

Pappa ville följa med mig på en promenad, vilket jag tyckte var roligt. Blåste lite, men solen sken. Vi gick runt lite.
Sen hem och jag satte då igång att koka dillkött. Skalade även potatis och morötter. Det var Fia som bad om dillkött idag :))

När köttet var kokt åkte vi iväg en sväng. Träffade före detta svärsonen och passade på att be honom tacka den arbetskamrat som han köpt kräftorna av. De var verkligen supergoda.

Stannade till och köpte blomkål på ICA. När vi kom hem kokade vi potatisen och så fixade jag blomkålen också. Gjorde dillsåsen och Inge skar upp köttet.

Nej, jag åt inte potatis utan blomkål, men jag syndade och åt av såsen, som innehåller lite mjöl. Men någon gång måste man ju få synda och bryta lite mot LCHF-kosten?!?!

Diskade sedan och plockade iordning. Därefter gick jag till pappa med mat. Han äter det imorgon, eftersom han hade mat idag.

Inge och jag har kollat fredagens avsnitt av "Hem till gården". Och så ringde pappa. Han ville ha hjälp med PPV-kanalen. Jag hade ställt in den åt honom tidigare, men jag vet inte vad han gör. Tur att vi bor så nära varandra. Ska bli intressant att se om han klarar av att bläddra ner till kanal 100 kl. 19 eller om han ringer igen.

Och Fia är iväg och kollar på fotboll tillsammans med Maria och barnen.

Nu ska jag inte göra ett dugg mer för idag. Just nu är det mulet ute och det blåser lite.

Kramizzar


Varit på bomässa

Hej kompis!

Så var då lördagen snart till ända. Vaknade 5.40 och gick upp 6.15. Läste tidningen noga, vilket är så skönt. Sedan blev det datorn och radion på. Lyssnade på "Ring så spelar vi". Njöt av min egen stund. Ringde pappa omkring kl. 9 och allt var bra! Både Inge och Fia var uppe och Fia hade till och med ätit frukost. Men hon skulle ju iväg och spela fotbollsmatch i Borensberg. Inge och jag åt frukost och så diskade jag. Passade även på att bädda. Slipper ju den biten i veckorna :)) Fia åkte och hämtade Maria och så skulle de till "uppsamlingsplatsen". Jag gick bort till pappa och hämtade diverse redskap i cykelförrådet. Sedan satte jag igång att rensa rabatten. Förstår inte vart allt gräs kommer ifrån. Pappa var så arg på sig själv för att han inte orkar detta längre. Men jag sade till honom att det är lugnt. Jag tycker det är skönt att få hålla på med detta. Ogräset mellan plattorna tog jag inte för som pappa sade: Det är snart vinter och jag sitter ju inte här ute. Höll dock på en timme med rabatten. Var sjöblöt av svett efteråt. Så skönt med en dusch sedan. Fixade mig iordning. Därefter åkte Inge och jag och köpte en ny TV. Den vi har ska in på reparation, men troligtvis så går den inte att laga (tur att vi har försäkring på den). Vi får den nya TV:n levererad på måndag. Sedan lämnade vi in travet och så hem. Nej nu ljög jag. Vi tog en sväng förbi Malmen, där det firades något (kommer inte ihåg vad). Det var flyguppvisning och när vi passerade höll en helikopter en uppvisning som var enorm.

In till pappa då vi kom hem och fixade TV-kanalen åt honom. Fia var hemma och hon och jag åkte iväg. Till Bomässan i Cloetta Center. Jag hade ju vunnit två biljetter. Träffade en arbetskamrat och hans fru. Köpte ett universalmedel, som jag hoppas fungerar här hemma. Det ska ta bort fläckar på kylskåp och man kan använda det på spishällen.

Efter det besöket åkte vi till Maria, Tove och Casper. Tove ville följa med hem till oss och äta kräftor, men eftersom det skulle bli så sent så tyckte inte Maria att det var någon bra idé. Hon ville ju mysa med barnen ikväll. Tove blev lite sur, men det gick över. Vi har ju mer kräftor i frysen.

Nyss ringde pappa för han fick inte in kanal 100 på dekodern. Jag sprang in och jag vet inte vad han hade gjort, men jag lyckades få in Barcelona-matchen. Sedan diskuterade vi dryckerna igen. Åhhhhh, jag blir galen på honom. Nu diskuterade vi dryckerna igen och jag påpekade för honom att han ska dricka både proteindrycken och näringsdrycken samma dag. Men det tyckte han var larvigt. Fy sjutton säger jag....

Vi åt i alla fall fläskfilé och till det åt jag broccoli + en massa andra grönsaker. Mums säger jag :)

Kramizzar

LCHF-kost

Jag är verkligen förvånad över att det går så himla bra med LCHF-kosten. På måndag har jag ätit den i 4 veckor. Visserligen har jag inte gått ner något i vikt, men jag börjar märka att det händer saker med kroppen. Det gör även familjen! Så, jag fortsätter. Jag är inte hungrig mellan målen och jag är inte sugen på godis. Jag som älskar godis. Nu tar jag en eller flera råa sockerärtor och tuggar på eller ocså blir det en kub av Röd primadonna-ost. Förvånades något oerhört över mig själv igår, när vi beställde pizza och jag tog kebabsallad! Och jag blev inte ens sugen på pizza när Inge och Fia mumsade i sig. Dock funderar jag lite över morgondagens mat, då familjen har beställt dillkött. Jag älskar ju verkligen dillsåsen, så imorgon "syndar" jag nog. Tar inte potatis till utan broccoli och blomkål. De andra får potatis.


Helt otroligt, men ännu en sommardag har vi haft

Hej kompis!

Aj, aj, aj, vad jag har ont i ryggen. Men det beror nog på att jag tränat musklerna i ryggen, som fått vila alldeles för länge. Klart att det ska kännas i denna gamla kropp att det verkligen är träning nu.

Min man var snäll och skjutsade mig imorse. Brr, det var lite kyligt denna morgon; +6,4 grader kl. 4.15. Ja, jag gick upp då för jag var klarvaken. Tänk om jag kunde vara lika klarvaken på kvällen . Fia har sagt till mig att jag måste hålla mig vaken under Doobidoo ikväll :)) Ge mig vakenpiller någon!!!

På jobbet har det varit full fart. Skickat iväg en rapport som var skriven på engelska. Och när det gäller sådana rapporter, så är det genast många fler som ska ha den. Totalt var det till 56 stycken runt om i världen som den skulle skickas till (Universitet, Forskningslaboratorier m.fl.). Alltså det är ett hästgöra; Först ska man stämpla ett B på alla påskuvert, sedan sätta på etiketten, så stoppa i rapporten och så på topp ska man dra av en remsa och vika en flik så att det klistras igen. Kan någon ta fram ett bättre sätt? För detta sliter på mina fingrar, som redan är så onda.

Tog en promenad med en arbetskamrat efter lunchen. Måste ju säga att vi har en underbar oas framför jobbet. Vilken park det är med massor med små bäckar. I det stora vattendraget stod en färgad man och vi undrade vad han gjorde. Nyfiken som jag är, så frågade jag. Han samlade något litet djur som han skulle forska på. Men det var en syn att se honom med "fiskarbyxor" och håv. Bild kommer på vattendraget där det placerats ett bord mitt i (konst kallas det för). Men jag tog inte den bilden idag.

När klockan var 14.15 kom Inge och Fia och hämtade mig! Jag hade gjort mer än en 40-timmarsvecka, så jag tyckte jag var värd att åka hem. Vi tog ett varv innan vi åkte till apoteket och hämtade ut medicin. Sedan hem med maten till pappa (Lammstek, råstekt potatis och sås). Därefter åkte vi till Plantagen och köpte blomjord. Hem och jag satte igång att plantera om hibiskusen, som var på väg ut ur krukan. Jisses vilka rötter det var. Jag blev genomsvett när jag höll på med den. Men till slut så. Därefter tog jag med lite jord och gick till pappa. Knackade på bakdörren och så tog jag hans Fredslilja. Den var genomsur och det berodde på att vi vattnat och vattnat och så var det bara rötter. Pappa blev så tacksam. Men han var arg för att han inte kunde hjälpa mig. Måste ta och rensa hans rabatt i helgen för den ser för hemsk ut!

Och så var det maten ikväll då :)) Fia gjorde Tzaziki och ratatoullie (eller hur det nu stavas), jag värmde blomkål och Inge grillade minutbiffar, som legat i marinad. Så skulle vi då äta! Vilken besvikelse alltså! Biffarna var värre än värst. För det första så var det svårt att dela dem och så tugga dem! Snacka om långtids-tuggummi! Helt sjukt säger jag. Frågade Inge var han fått receptet ifrån. Det var vid smakprov på ICA Maxi för några veckor sedan. Men grillade hon dem, frågade jag. Nej, hon stekte. Men är det hängmörat kött, så ska det gå att grilla, sade Inge. Tydligen inte säger då jag. Så nu har Fia beställt pizza till Inge och sig, själv tar jag en kebabsallad. Men just nu är jag inte hungrig :))

Så till vädret då! Det har varit ännu en kanondag, vilket är underbart.

Denna dagen minns vi nog alla! För 8 år sedan var det katastrofen i USA och för 6 år sedan dog Anna Lind. Och jag kommer säkert att minnas den också. För nästa år ska jag baske mig påminna gubben om den sega minutbiffen.Håll med om att det ser mysigt ut med bordet mitt i vattnet! Det var alltså i detta vattendrag som den färgade mannen stod idag :))

Kramizzar


Ännu en sommardag

Hej kompis!

Imorse skjutsade Inge mig till jobbet, eftersom det var handlardag. Full fart blev det direkt. Löste ett problem med vårt adressregister, vilket kändes skönt.
Maria ringde och kollade läget med mig :) Hon var på väg till sitt arbete. Jag hoppas att de fick tillbaka personal på hennes dagis idag. För så som de har det är inte acceptabelt. Då är det inte barnomsorg utan enbart en förvaringsplats med förhoppning att personalen hinner se och uppfatta allt. Grr säger jag! Varför kan inte arbetslösa få rycka in när det krisar??? Våra kära beslutsfattare borde själva jobba på dagis, så skulle de nog förstå. Tänk att inte få rast! Den rast de får är kanske när de går på toa om ens då. Det ska ni veta alla ni som arbetar inom barnomsorgen att ni är GULD värda som orkar!

För att återgå till mitt så tjafsas det om växelavbytena, men ännu har inga chefer träffat oss avbytare. Ska bli intressant att se hur det går.

Vi hade möte idag och det hade jag glömt bort. Kanske beror det på att jag inte tar något fikabröd längre :) Jisses alltså, det trodde jag inte att jag skulle bli så här ståndaktig och stå emot en sockerkaksskiva! Men LCHF-kosten gör att man inte blir sugen på sötsaker. Tar hellre en sockerärta eller en ostbit.

Blev en rask promenad efter min omelettlunch. Var himla skönt ute.

Eftermiddagen gick så himla fort, men har man mycket att göra så blir det så.

Fia hämtade mig för Inge var och hjälpte till hos min pappa. Han skulle få en ny boxer kl. 15.30 och då skulle Inge vara med. Inte lätt för pappa att fatta allt tekniskt.

Så vi åkte först till ostaffären och sedan till ICA Maxi. Fia hade gjort en matsedel och jag hade kommit lite också. Blev mycket grönsaker.

När vi kom hem (jag körde hem för Fia vågar inte köra in mellan murarna än så länge) kom Inge ut och tog in kassarna. Jag körde in bilen i garaget och gick in till pappa med hans mat.

Han undrade vad det var för tunna skivor som han åt idag. Det var kassler svarade jag. Jasså, men måste de vara så tunna? Ja, ja klaga du käre pappa. Sen började han snacka om sina näringsdrycker igen. Han hade minsann kommit på att han tar den blåa ena dagen och den röda nästa dag. Men snälla papsen! Vi har ju pratat om detta förr. Du ska ha båda dryckerna på samma dag för den ena är näringsdryck och den andra är proteindryck. Jaha, är det så är det bäst att jag dricker dem på samma dag. Och så förmanade jag honom om att dricka mycket vatten varje dag.

När jag så kom in till mig var det till två tjuriga familjemedlemmar. Fia visste inte varför och Inge sade att han inte var tjurig. Men det var han. Det såg jag på hans kroppspråk. Men sen var det min tur att bli riktigt förb*. Såg att soppåsen fortfarande var kvar och den var mer än full. Jag tog den och knöt ihop. Grymtade lite och svor nog också. Sedan tog jag kassen med mjölkkartonger och annat + tidningspåsen och så lastade jag det på vagnen och ut till soprummet. Om jag var arg? Det är lindrigt sagt. Här har de inte gjort speciellt mycket idag. Inge var visserligen iväg på ett möte, men..... Jag ska väl inte behöva göra sådant nu när båda är hemma? Men detta ledde till att jag satte igång att damma när jag kom in. Torkade köksfläkten också. Sen frågade Inge om vi skulle se på "Hem till gården". Näe, jag ska äta lite när jag dammat klart och sedan har jag lite att göra på datorn. Så det får vi ta en annan dag. Imorgon får de båda dammsuga och torka golven.


Tove igår när de hade uteaktivitet på skolan!Casper håller igång han också på aktivitetsdagen.

Ja, det var lite om min dag idag!

Kramizzar

Ännu ett träningspass

Hej kompis!

Gick upp 4.25 och gjorde mig iordning. Åt sedan min frukost. Morgontidningen hade inte kommit (idag heller). Diskade och plockade fram matlådan. Sedan skulle jag in på blip och skriva, men det gick inte denna morgon heller. Jag ger mig tusan på att blip är mycket morgontrött och inte riktigt vaken strax efter kl. 5. Men när jag kommer till jobbet, har han vaknat. Observera att jag skrev HAN för det kan inte vara något annat än en han.

Fick se något i mitt fönster som gladde mig. Kolla nedan så för du också se!Det är min Drottningkaktus som nu blommar. Men tyvärr bara två blommor! Hade den + en till hemma på semestern och gav dem ny jord. Sedan fick de tillbringa 5 veckor på vår altan med eftermiddagssol.

Inge ringde vid 8-tiden. Han hade gått upp strax efter kl. 6. Skulle gå upp i skogen och kolla efter barnbarnen. Deras skola hade en motionsdag idag. Han fick jätte fina bilder på båda barnbarnen. Kul att de hamnade på samma bild.Våra två underbara barnbarn: Tove och Casper.

Ja, jag fortsatte att arbeta. Jisses så fort klockan går. Rätt som det var så var det dags för fikapaus. Sedan ringde jag till pappa och allt var bra.

Inge varit in och hjälpt honom med boxern. Den är tydligen trasig och imorgon får pappa en ny.

Fia varit iväg till en kompis ett par timmar. Så inga fönster tvättade idag heller :(
Men gräset har Inge klippt.

Vi haft diskussioner angånde oss avbytare i växeln/receptionen. Vi behövs ännu mer  ett år framåt, men det känns inte rätt heller. Jag kan givetvis byta av fika och lunch, men inte sitta kanske 4 timmar i sträck. Vi ska träffas tillsammans med ett par chefer och diskutera. Tyvärr så är vi ju bara 4 avbytare.

Solsken, varmt och blåst idag. Tog en rask 10-minuterspromenad efter att jag ätit. Arbetade sedan till kl. 15. Köpte cigarretter till Inge på hemvägen. Gick först in med mat till pappa och sedan in till oss. Därefter åkte Fia och jag till gymmet. Idag kände jag att det börjar bli riktigt roligt. Kommer ju underfund med hur maskinerna fungerar :) Vissa kan jag lägga på vikter och vissa sänker jag.
Handlade på hemvägen och tankade även. Inge hade gjort en omelett till mig och Fia åt vårrullar.

Kramizzar!

Sommarväder idag

Hej kompis!

Imorse vaknade jag och stängde av klockan. Gick upp och kollade temperaturen (+13,4). Slängde en blick på boxern och där stod det att klockan var 3:23. Den går fel sade jag till mig själv. Gick ut på badrummet och tände lyset (gör jag aldrig nattetid). Kollade på mitt armbandsur och den var 3:24!!!! Men hallå sade jag till mig själv! Vad gör du uppe! Så jag lade mig igen och satte på väckarklockan. Slumrade till ca 4.20, då jag gick upp. Gjorde mig iordning och åt frukost. Skulle in på blip och skriva lite där, men det gick inte att komma in, så jag blev arg och stängde ner datorn. Åkte till jobbet och var där 5.35! Full fart med adressregistret. Inge ringde ca 6.50! Han hade gått upp omkring kl. 6! Bravo! 

Naturligtvis ringde jag och kollade läget med  pappa. Det gjorde jag efter fikat. Därefter gick jag till vårt bibliotek. Gjorde först tidskrifterna och sedan fortsatte jag med etiketterna till boxarna. Det tar tid! Och mycket klättrande blir det.

Hade en omelett med till lunchen idag. När jag ätit slog jag följe med en arbetskamrat och så gick vi en mycket rask promenad på drygt 10 minuter. Vilket kanonväder! Det var riktigt varmt även om det blåste. Kollade termometern när vi kom åter. Den visade +36 i solen!! YES. Så här kan det få vara i minst två månader!

När jag var tillbaka på mitt rum, fick jag lite att fixa med vad gäller RT. Lade in lite på hemsidan m.m.

Arbetade till kl. 15. Fia hade varit och hämtat bilen på mitt jobb, så hon hämtade mig! Direkt hem. Jag gick in till pappa och han ville allt åka till affären. Så vi åkte till Willys. Idag blev det inte så mycket. Men bullarna var ju slut :)) Pappa har blivit ett bullmonster. Men det gör inget för han äter ju mat också.
Jag skulle sätta på TV4 sport åt pappa och då gick inte dekodern. Gjorde allt som man ska göra i sådana lägen, men det hjälpte inte. Ringde då till Comhem. Efter mycket om och men så upptäckte de att någon glömt att avregistrera pappa från den nya boxern (vår hyresvärd har nämligen givit alla hyresgäster boxrar; "Framtidens TV") och vi meddelade att pappa hade en och inte ville lära sig en ny dosa. Det var helt okej att göra så. Vi skulle ställa undan den nya boxern och modemet. Det tillhör lägenheten. Och pga. att någon glömt notera detta, så hade pappas kort blivit avregistrerat. Jag fick öppna den nya och ta korter därifrån. Sedan gick dekodern igång.

Detta tog ju lite tid, så det var bara att gå in och fixa min mat. Fia hade ätit och hon åkte på flickornas fotbollsträning. Jag tog två laxbitar och lade i en ugnssäker form. Lade på gorgonzolaost och så hällde jag på lite grädde. In i 200° ugn i 25–30 minuter. Till det blev det kokt blomkål och en sås gjord på creme fraiche, lite grädde och mixade, soltorkade tomater.

Inge gjorde en omelett till sig. Jisses så god min mat blev. Det var verkligen LCHF-mat det! Blev även en matlåda till imorgon.

Ja, det dagen så här långt! Ska snart se ett TV-program och sen är det väl natti!

Kramizzar!
Måndagen den 7 september 2009

Hej kompis!
Sovit så himla skönt inatt och kanske att det beror på gårdagen :)

Tog pappas bil till jobbet, så jag väckte inte Inge. Fia sov hos Maria och barnen. Var på jobbet 5.45. Tog hand om nya prenumeranter och sedan körde jag ner pliktexemplaren av våra rapporter. Fick hjälp av "Lappen" att paketera och skicka iväg.

Inge ringde. Han hade gått upp straxt efter det att jag åkt.

Så ringde det på min mobil och i displayen stod det: PAPPA! Oh, nej nu har det hänt något var min första tanke. För pappa ringer inte på min mobil utan det gör hemtjänsten. Och visst var det hemtjänsten som var hos pappa. Men allt var bara bra med honom. Det var bara det att jag hade glömt att lägga i ny medicin i dosetten igår. Han har en blodtryckstablett morgon och kväll. Det är allt. Jag talade om var hans medicin fanns och bad henne ge honom en tablett. Du har verkligen min tillåtelse, för jag kan ju inte åka hem bara för en tablett. Så det gjorde hon.
Sen ringde de från vårdcentralen för även de hade fått veta att jag missat att fylla på. Men, som distriktssköterskan sade, en tablett mindre är ju ingen fara. Och det höll jag med om. För personalen har missat ett par gånger att ge pappa tabletten.

Jaa, det var ju inte konstigt att jag glömde det igår. Men att pappa skulle vattna sina blommor, det kom jag ihåg :))

Har haft massor att göra på jobbet och det älskar jag. Speciellt att ha "många bollar i luften", vilket jag har just nu.

Arbetade till kl. 15. Åkte direkt hem och in till pappa. Fyllde genast på dosetten! Allt var bra med pappa. Fia kom och så åkte hon och jag och tränade. Idag kändes det i både armar och ben :))

På hemvägen hämtade vi den nya boxern. Den andra gick ju sönder, så vi fick en ny. Äntligen kan de spela in "Hem till gården" åt mig. Missade ju hela förra veckan och även dagens. Men när sjutton ska jag hinna med att se? Måste skärpa mig och kolla nästan direkt efter jobbet de dagar som det inte är träning.

Nu ska jag snart se på Färjan. Vi åkte ju med den båten till Riga i somras och då var de ombord och filmade. Men vi höll oss borta från kamerorna.

Fia var ju med Tove i skolan idag. Och det var visst himla roligt. Hon åt även mat med Tove. Så nu har hon varit hos båda barnbarnen. Önskar så att även jag skulle hinna vara med dem någon gång.

Kramizzar!

Söndag den 6 september 2009

Hej kompis!

Vaknade ca 5.45 och gick upp kl. 6. Varför ligga kvar, när jag skulle vara i tvättstugan kl. 7? Gjorde mig iordning och fixade iordning tvätt-tunnan. Var in på blip innan jag gick ut och körde igång. Inge sov så gott. Fia sov över hos en kompis. De var ju ute igår.

Så var det tvättstugan då! För det första så fanns där bara en vagn och det ska finnas två. Sedan så hade de som tvättat före mig inte borstat av filtret i tumlaren. Alltså jag blir galen, så folk missköter sig. Förstår inte vad det är för nya hyresgäster som flyttat in. För det har blivit värre nu.

Inge kom upp 8.20!! Jag gick in till pappa 8.30 och han hade inte fått hjälp med att komma upp. Jag tog hans tvätt och körde igång.

Gick in och åt frukost och diskade. Fia ringde och ville bli hämtad kl. 10. Så jag lade pappas tvätt i tumlaren och så åkte Inge och jag och hämtade henne. De hade haft det kul ute.

Vi gick alla tre spåret när vi kom hem. Så skönt så! Brorsan var hos pappa när vi kom åter, så jag och Fia gick in och pratade med honom. Berättade att vi skulle till Vallerstad där Maria och Fia skulle spela fotboll. Och brorsan talade om att vi skulle till Skänninge och sedan köra mot Motala. Kanonbra att han sade det.

Fia åt lite och jag förberedde lite mat. Så åkte vi ca 13.20. Hämtade Maria och en tjej till som vi kaller för "Vassen". Åkte till uppsamlingsplatsen och vi behövde inte ha fler med i bilen. Nettan frågade om vi hittade och jag svarade: Absolut! Jag drog iväg motorvägen och svängde av vid Mantorp. Mot Skänninge. Sen fick vi se en skylt: Vallerstad 6 km, men jag körde förbi. Vi har ju inte kommit till Skänninge än sade jag. Men så kom det en skylt till: Vallerstad 5 km! Men sväng mamma, sade Fia och jag svängde. Det var en krokig väg. Kom fram till en 4-vägskorsning och där stod vi och inte visste åt vilket håll vi skulle åka. Vi valde åt höger. Såg inte till någon fotbollsplan. Så till slut bad jag Maria att ringa Nettan. De var redan framme! Men hur kan de vara det? Jag såg dem ju inte någon gång. Nettan sade att vi skulle tillbaka till 4-vägskorsningen och åka in på grusvägen och åka rakt fram. Och det gjorde vi! Vi åkte rakt fram, trots att vägen svängde lite till vänster på ett ställe. Och vi körde och körde, men ingen fotbollsplan såg vi. Så fick då Maria ringa igen. Vi hade kört fel! Jo, tack det förstod även vi. Så vi skulle vända och åka tillbaka mot kyrkan. Där skulle Nettan möta oss (vi hade hennes väska i vår bil). Naturligtvis var det så, att vi skulle svängt till vänster, där vägen vek av och inte kört rakt fram.  Sedan visade det sig att om vi åkt som min bror sade, så hade vi även sett skylten till fotbollsplanen. Så lyssna på den som berättar om vägen istället för att tro att man vinner något på att åka av tidigare.
Men roligt hade vi i bilen och vi fick ju se landet :)))

Så till matchen! Himla kul när gamla spelare hoppar in och spelar. Det var "Vassen" och "Björken" som gjorde inhopp idag. Och vilken spelglädje alla har. Maria gjorde 5 assists och Fia fick in ett mål precis innan slutsignalen gick. Gissa om hon var lycklig!!! De vann med 8-2.

Hem åkte vi rätta vägen :) Åkte direkt och hämtade Tove och Casper hos Thomas. Tove hade klättrat upp i ett träd och den gren som hon satt på, gick av. Hon hade slagit i ryggen och örat. Att inte de båda lär sig!

Gick in till pappa när vi kom hem. Allt var bra med honom. Sedan in och satte igång att laga mat. Det blev färsbiffar, potatis till den som ville och en aburgini/squachgratäng. Så gott så. Och jag var superhungrig.

Nu har Inge skjutsat Fia till Maria. Hon sover där inatt för imorgon ska hon vara med i Toves klass.

Vädret har jag ju glömt! Det regnade lite mitt på dagen, men annars har det varit soligt och relativt varmt. Blåst har det gjort, men det är man ju så van vid.

Kramizzar!

Lördag den 5 september 2009

Hej kompis!

Igår kväll var det verkligen någon som klubbade mig totalt! Hade bara druckit ett glas vin och satt vid datorn. Kollade även lite på TV:n. Somnade och vaknade kl. 21.55 och undrade vad som hänt. Jag blev verkligen klubbad. Inge hade gått och lagt sig och sov djupt. Men det är klart: Jag har ju sovit skit i veckan och så längtar man så mycket efter fredagen. Sov till ca 6.30 men låg kvar till kl. 7. Gick då upp och läste tidningen noga. Det tog en timme. Så himla skönt att ta sig den tiden.
Sedan blev det datorn och så lyssnade jag på "Ring så spelar vi".

Ringde pappa ca kl. 9. Allt var bra med honom. Inge kom upp 9.50 och Fia strax efter. Men Fia hade varit vaken en god stund, men legat kvar i sängen och läst.

Så skönt att slippa tänka på städning. Jag bryr  mig inte nu utan låter man och dotter ta hand om det. Men jag kan ju inte låta bli att torka lite både här och där.

Duschade och gjorde mig iordning. Gick sedan bort till pappa med tidningen. Jag frågade om vi skulle åka och handla och det ville han. Men först på eftermiddagen. Ja, inte mej emot för vi skulle lämnat in travet och även tippa åt Maria, som ringde och bad oss om det.

Vi åkte och fixade detta. Sedan till Maria och lämnade hennes kuponger. Hon var hundvakt!!! Och Tove som inte är  hemma utan hon och Casper är hos Thomas denna helg. Tove älskar ju hundar. Men jisses alltså. Denna lilla Totte, som hunden heter, är ju stollig. Han totalvägrar att gå emellanåt. Jag tror att det är en typ pegineser, men lite större.

Så frågade Inge oss vad vi skulle göra? Vi ska väl hem svarade jag, men han ville köra bil! Han är sådan!! Så jag ringde till pappa och sade att vi skulle åka och handla vid 15.30. Det var helt okej :))

Och vart åkte vi då? Jo, till Norrköping. Men innan stannade vi vid en McDonalds-restaurang för Fia var hungrig. Vi diskuterade vilket som var nyttigast: hamburgare eller korv. Och det blev hamburgare. Men gissa vad jag gjorde! Jag åt bara hamburgaren och slängde brödet. Ingen av oss tog pommes. YES säger jag. Det gick allt att  äta det med.

Så körde vi runt lite i Norrköping. Även där asfalterar de gator och vägar :) Bäst att passa på innan vintern kommer.

När vi kom hem gick jag in till pappa. Vi tog sedan hans bil och åkte till Willys. Han skulle ha tre saker, men vi fyllde två kassar :) Passade på att köpa frysta rätter, så han har i frysen. Hjälpte honom plocka in varorna och sedan gick jag in till mig.

Vi har precis ätit mat. Det blev benfria kotletter. Inge och jag hade kokt blomkål till och Fia hade potatisklyftor. Tänk, Inge hänger på lite grann med den kost som jag äter. Men än har jag inte märkt någon viktnedgång. Det kommer väl på sikt hoppas jag.

Får nog snart sätta på lite fika för det har bara blivit en mugg idag. Alldeles för lite eller hur?

Fia ska ut med en kompis ikväll. Sover hos henne, så jag behöver inte hämta henne. Hoppas bara att de får kul.

Kramizzar

Äntligen fredag

Hej kompis!

Ja, äntligen fredag säger jag. Så underbart det är med denna dag. Visserligen brukar ju bli trött tidigt, men känslan av att vara ledig i två dagar är toppen.

Inge skjutsade mig imorse. Hade inget direkt när jag kom, så jag satte igång att göra iordning rapporter, som är pliktexemplar (9 olika universitet m.fl.). Det tog sin tid. Lade högarna på ett bord och så ska de skickas på måndag (glömde ju att "Janne" även är ledig på måndag, men "Lappen" får ta det).

Ringde pappa innan mitt fika, för jag visste att det skulle komma folk till honom dels distriktssköterskan, dels en servicekille. Distriktssköterskan skulle kolla såret på skinkan och servicekillen skulle laga en väggkontakt. Allt var i alla fall bra med papsen.

Inge varit iväg på en träff med sina gamla arbeetskamrater. Bra att de håller kontakten, tycker jag. Fia, som sovit hos Maria inatt, har varit med Casper på 6-års. Och på måndag ska hon med Tove, som går i andra klass.

Akta er alltså, men vilken underbar lunch jag åt idag! Önskade att jag hade haft massor med mig. Men.... jag hade delat en avakado och lade majonnäs i djupet på båda. Ovanpå det blev det räkor och så mer majonnäs. Sedan hade jag lite ost, paprika och citron med mig. Jisses så gott det var!!! Efter disken, tog jag en rask promenad på 5 minuter för sedan var min halvtimmes lunch slut. Har vi en halvtimme så har vi. Tar man mer så ska det baske mig gå på flexen, men tyvärr så syndas det friskt. Ibland önskar jag att vi hade en tidsstudieman på jobbet.

Var även och jobbade på vårt bibliotek, men tidskrifterna gör jag snabbt. Så jag satte igång att kolla läget på boxarna, där tidskrifterna står i. Många saknade information om vad som var i boxen. Så jag skrev upp och gick till mitt rum och fixade nya. Det gäller ju att vara lite framåt och ta tag i saker själv.

När jag kom tillbaka till mitt rum efter eftermiddagsfikat, hade jag fått uppgifter att göra i vårt adressregister. En tjock bunt var det. Men så blev ju klockan 15 och jag stängde ner datorn och knappade ut min telefon. Hämtade mat till pappa och så ut till Inge och Fia. YES!!! FREDAG!!! Vi tog ett varv och kollade asfalteringsarbeten hehehehehe så roligt har vi.
Sen till vår spelbutik och även postombud. Fia hämtade ut ett par REK-brev. När vi kom hem, gick jag in till pappa.
Vi pratade en stund innan jag gick in och satte igång att göra sallad + koka blomkål. Inge håller på med någon ny fläskfilégryta. Ska bli så spännande!

Fia ska iväg och kolla på innebandy ikväll. Det är hennes före detta svåger som spelar och han har barnbarnen denna helg, så Fia ska finnas till hands.

Själv sitter jag faktiskt med ett glas vitt vin nu och njuter av att helgen är här!

Vädret?? Ja, nästan så solen kommer och det blåser. Men jag ska nog inte ut mer ikväll :))

Kramizzar

Sovit si så där

Sovit skitdåligt igen. Tror att det undermedvetna mal och mal. Än är det nog gubben och framtiden jag funderar över än är det alla skriverier om svininfluensan. Jag intalar mig själv att det är som vilken influensa som helst, men se det fungerar visst inte. Jag tillhör ju dessutom riskgruppen och undrar när vaccinet ska komma. Ikväll blir det ett par glas vin och sen hoppas jag få en god natts sömn. Jo, det här med min man. Han är som sagt var arbetsbefriad fram till sista februari. Men sen då!!!! Finns det några jobb till en man som har 5 år kvar till pension??? Blir det någon ljusning?


Torsdagen den 3 september 2009

Hej kompis!

Jisses alltså, tänk att det idag är 42 år sedan vi fick högertrafik i Sverige. Jag och några kompisar var på stan när trafiken lades om. Dagen efter blev jag jätte sjuk i astma! Fy så hemskt alltså. Kommer så väl ihåg den dagen, eftersom det var just dagen efter trafikomläggningen. Jag arbetade som barnflicka och skulle hem efter jobbet. Hade en väldigt brant backe att ta mig uppför så därför ledde jag min cykel. Sedan trampade jag hemåt. Och så bodde vi på tredje våningen (utan hiss). Jag kröp nog uppför trapporna. Dagen därpå fick jag uppsöka en läkare så att jag fick medicin. Han sjukskrev mig ett par veckor också. Men familjen som jag var barnflicka hos kunde inte vara utan mig, så de kom med pojken hem till oss.  Tur att mamma fanns! Ja, det var lite om dåtiden. Nu kan vi ju gå till idag.

Känner mig så himla stressad så det är sanslöst. Borde inte göra det, men så är det i alla fall. Inge skjutsade mig till jobbet imorse. Gick först igenom lite mejl och skickade iväg bestälningar. Sedan skulle jag ta tag i rapporten som jag höll på att redigera. Då låg servrarna nere igen. Jag blev så arg för så dags som jag är på jobbet så finns ju inga datakillar där. Men jag skickade ett mejl till dem i förhoppning att någon skulle läsa det hemifrån. Men icke. Det tog 3 timmar innan jag kom åt jobbet! Som tur var så ringde Maria. Vi pratade en god stund. Hon hade studiedag idag och skulle arbeta hemma. Fattade nog inte riktigt med vad för jag fattade som att jag skulle hjälpa henne med ett dokument, men inte hört något. Hon fixade det nog själv :) Jo, jag passade ju även på att ringa min bror. Var så länge sedan vi pratades vid. Han hade som vanligt mycket att stå i.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra. De hade varit och kollat hans vitvaror i köket och de ska bytas ut, men de visste inte när. Ringde även hem till familjen. Frågade om de inte skulle dammsuga av idag, men näe då. Det tar jag imorgon sade Inge. Ja, men då ska du ju på möte! Hinner när jag kommer hem blev svaret. Fia sover hos Maria och barnen inatt för hon ska med Casper till 6-års imorgon.

Tog en rask promenad efter lunchen, som idag bestod av en svampomelett. Gott så alldeles. Gjorde klart rapporten och författaren blev så glad att få den idag.

Och så började då regnet. Visste ju att det skulle komma, så det är ju bara att gilla läget.

Inge och Fia hämtade mig kl. 15. Var först och köpte ost och sedan till Maxi. Hem och in med varorna. Jag gick sedan till pappa med kaffe, som jag köpt till honom. Vi satte oss ner och pratade en stund. Sedan in och där stod disken!!! Grr, så arg jag blev. Sade till Inge, att jag minsann inte hade ätit något. Då skyllde han på Fia att hon använde så mycket saker när hon fixade sin mat. Så det slutade med att jag diskade. När Fia var klar, skjutsade jag henne till Maria. Regnade massor när vi åkte och mörkt var det.

När jag åkte hemåt, kom jag på att jag glömde köpa TV-tidning till pappa igår, så jag åkte in på Statoil och köpte den. Han fick Aftonbladet också :)) Men när jag kom in så kollade han på ishockey. Och det gör även Inge.

Jag har precis ätit lite korv stroganoff. Men känner mig stressad ännu. Får ta och skärpa till mig tror jag!

Kramizzar!

Onsdag den 2 september

Hej kompis!

Även inatt sov jag supergott. Toppen säger jag! Regnade massor när jag kom upp. Åt min frukost och sedan skulle jag in på blip och kolla läget. Inte sjutton fungerade det! Error stod det, så jag gav upp. Åkte istället till jobbet utan att ha fått någon morgontidning. De höll på att dela ut den.

Regnet hade upphört, men jisses så mörkt det var!! Kom till jobbet 5.40 och passade på att bläddra igenom tidningen där innan jag satte igång att jobba.

Telefonen ringde vid 7-tiden! Det var Karin! Oh, så kul att hon ringde mig. Även hon var arg på blip och ville veta om jag hade samma problem.

Fortsatte med mitt arbete. Hade fått en ny rapport för redigering och så var det en massa nya  prenumeranter.

Efter fikat ringde jag pappa. Allt bra och det är skönt. Har även pratat med Inge och Fia. Fia skulle träffa en kompis och äta lunch ihop med henne.

Kom en rejäl skur vid lunchtid, men sedan uppehåll, lite sol och blåst.

Arbetade till kl. 15. Direkt hem och in till pappa med hans mat. Vet du vad han säger? Jo så här: Du skulle äta här eller hur? Men snälla pappa, jag kommer med din mat här och ska iväg och träna. Javisst, ja! Vad är det som luktar frågade jag honom. Jag har värmt fryst mat. Men pappsen!!! Jag komme ju här med lever, sås och potatis! Ja, visst det hade jag glömt, men du får frysa in det. Att jag inte ringde och kollade innan jag åkte från jobbet! Imorgon och på fredag kommer de med mat från hemtjänsten. Stackars lilla pappa! Jag blir så ledsen när jag ser hur han åldras. Han går där i sin lägenhet och varje dag är precis lika utom  när vi åker och handlar.

In till oss sedan och hämtade Fias träningsväska. Inge skulle ut och gå spåret. Hämtade Fia vid Resecentrum. Först åkte vi till Oriflame där de hade rea. Köpte ett par saker. Sedan till träningen. Var massor med folk där, men det var ändå inga väntetider. Träffade en arbetskamrat. Hon visade mig lite mer. Det här ska nog gå bra! Jag är på väg mot mitt nya liv! Ska inte ge mig utan verkligen kämpa på. Och det är ju kul att Fia och jag kan göra något tillsammans. Inge vill inte. Han tycker det är skönt att gå ut och gå spåret. Det tycker jag med och kommer att försöka hinna med det de dagar vi inte tränar för det ska i alla fall jag bara göra 2-3 dagar per vecka. Blir nog måndag och onsdag. Sen får vi se. Bättre att börja mjukt.

Ja, det var lite om dagen idag. Jo, Maria ringde mig på jobbet. Hon är barnledig ikväll och skulle iväg och spela innebandymatch. Allt var bra med barnen.

Kramizzar!

1 september, men det känns som en sommardag

Hej kompis!

Imorse, när klockan ringde, sov jag som stock. Förstod inte vad det var först. Kändes underbart att ha fått sova så skönt. Kanske beror det på träningen igår?

Inge kom upp innan jag åkte och jag sade till honom att jag tänkte ta cykeln! Okej, svarade han och jag blev förvånad. För jag har ju inte fått cykla sedan mordet ägde rum i maj i närheten av mitt arbete. Märkte att det var snudd på lyse när jag cyklade. Och så blåste det lite motvind. Men skönt när jag var framme! Fixade med rapporter, som skulle iväg till olika universitet och forskningsinstitut.

Cirka klockan 7.10 trampade jag iväg till märkesbacken vid universitetet. Dit kom även två kollegor. Vi räknade cyklister och noterade vilka som hade hjälm och vilka som inte hade det. Jag räknade männen som cyklade i märkesbacken. Utav 753 män hade 22 hjälm! Inte illa va? Vi konstaterade när vi var klara, att männen är bättre på hjälm än kvinnor (i alla fall de som cyklade till universitetet). Mätningar i city brukar visa på att trenden med hjälm har ökat. Ska bli intressant att se om det är så i år också.

Tillbaks till jobbet  och jag arbetade till 12.30 med avbrott för lunch. Naturligtvis har jag pratat med pappa och min familj, fattas bara annat! Måste ju ha koll på läget.

Cyklade hem och då hade jag vinden i ryggen. In och snackade lite med Fia och Inge. Sedan till pappa. Klockan 13.35 kom Caroline som är fotvårdsspecialist. Hon tog sig an pappas fötter och han tyckte det var så skönt. En mycket trevlig tjej måste jag säga. Höll på i en timme ungefär.

Inge och jag tog sedan en cykeltur. Det är ju sommar ute (+26 nu kl. 16.55).

Fia har hämtat Tove på fritids och ikväll ska  hon träna småtjejerna i fotbollen.

Kramizzar

RSS 2.0