Sommar, sommar, sommar och sol :))

När klockan ringde imorse, 3.45, trodde jag att det var fel tid. Det var så himla mörkt. Gick upp och kollade fler klockor. Men de stämde för alla visade lika. Fasadbelysningen på huset mitt emot lyste och det brukar det inte göra så dags. Men det var mulet ute. Det räknade jag inte med :(

Men snart kom solen, ja jag var på arbetet då. Stefan körde oss, för det skulle bli blåst :)

Låg nya intresseanmälningar + lite annat som skulle göras med intresseanmälningarna.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Fortsatte jobba och det tog hela förmiddagen.

Efter lunch fortsatte jag redigeringsjobbet.

Förresten så åkte Inge och jag och kollade på döttrarnas korpfotbollsmatch igår. De förlorade, men vad gör det :) Tove och Casper sparkade boll med varandra. Casper var nyklippt och håret blev kanonbra!

Idag har Tove varit på den klassiska skolresan: Omberg, Rökstenen och Vadstena! Hon glömde kylväskan uppe på Omberg och orkade inte gå tillbaka och hämta den :)

Skickade även iväg en massa rapporter, som jag fått beställning på. Kom precis på att jag inte skrivit någon faktura ännu! Det måste jag göra direkt imorgon bitti. Är lite mycket just nu. Känner att jag ska hjälpa så många, men samtidigt så gillar jag ju det. Blir dock lite förb. när jag fick ett mejl om en tryckt rapport. Det var lite fel i den och jag bad författarna gå igenom ordentligt innan den trycktes, men när den är tryckt, då upptäcker de felen.

Blåst har det gjort, men det var en varm och skön blåst.

Har fått mina fönster tvättade på jobbet (ja, de gjorde det nog efter att jag gått hem).

Stefan och Marita kom även idag precis när jag kom ut genom porten. In till oss och ut på baksidan. Där satt Inge och Fia. Inge och Stefan har klippt gräsmattorna idag + kantklippt. De har visst hjälpt två ensamma mammor också :))

In till pappa och han ville med ut på en promenad. Härligt tycker jag. När vi kom åter, fixade jag TV:n åt honom.

Sedan gick jag och Fia 2½ km-spåret. Vi var nästan ensamma. Fåglarna kvittrar så det står härliga till.

Duschade när vi kom hem. Sedan satte jag mig i solen och bara njöt. Satt nästan en timme innan jag gick in och åt lite + fixade spenat och korv till morgondagens lunch.

Fia åkte iväg och kollade på Caspers fotbollsträning.

Var nyss in till pappa och kollade vad han skulle se på.

Fia och jag ska se på "Sofias änglar – hur det gick".


Tre arbetsdagar denna vecka

Blåste massor imorse. Stefan var snäll och skjutsade oss. Gulligt när våra karlar tänker på oss. Inte ska vi behöva kämpa i blåsten när det finns karlar som skjutsar i bil.

Full rulle på jobbet. Gjorde klart en rapport och började på en ny.

Ringde pappa och allt var bra.

Gick sedan till biblioteket. Nästa gång blir nästa tisdag och då har det säkert inkommit massor. Ja, ja, jag kanske kollar till det på onsdag också.

Blåsigt, men soligt och varmt ute.

Stefan och Marita kom precis som jag kom ut genom porten.

In till oss. Inge hade varit på AF och Fia hade tränat. Jag gick till pappa en kortis.

Sedan in och bytte kläder. Därefter gick Inge och jag 2½ km-spåret. Konstigt, men det blåste absolut inget alls inne i spåret! Jag blev mycket förvånad.

Fia åkte och tränade tjejerna.

Funderar på om vi ska åka och se döttrarna när de spelar korpfotboll. Kan ju faktiskt vara kul!


Firar inte påtvingade dagar

Och detta på grund av att just Mors- och Fars-dag är påtvingade dagar och det kommer, som allting annat, från USA! Och vi i Europa tar efter förstås. Samma sak med Hallowen. Allt är i kommersiellt syfte. Vad annars?

Så här står det i Wikipedia om "Mors dag":

Mors dag är en högtid då barn firar sina mödrar, men är även en kommersiell högtid som i Sverige inträffar den sista söndagen i maj. Dagen är officiell flaggdag i Finland, men dock ej allmän flaggdag i Sverige, men flaggning är vanligt förekommande.

Dagen introducerades i Philadelphia 1908 av amerikanskan Anna Jarvis för att på årsdagen av hennes egen mors, Ann Jarvis, bortgång hedra dennas minne. Den 10 maj 1908 hölls därför en gudstjänst med fokus på fjärde budet och moderskärlek. Kyrkan pryddes av Jarvis själv och till alla besökare delades vita nejlikor ut, moderns favoritblomma.

Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. Även till Europa kom seden, först till Storbritannien och sedan till Skandinavien. I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i större omfattning. Personer födda på tidigt nittonhundratal och deras barn firade inte dagen i någon större omfattning. Många hade uppfattningen att dagen endast tillkommit av kommersiella skäl för att handlarna skulle få sälja mera. De tyckte samma sak om Fars dag som inte heller den firades i någon större omfattning de första decennierna. Först på senare tid har dessa dagar uppmärksammats i större omfattning i Sverige.

Så inte sjutton kom dagen till för att mamma skulle få bli ompysslad inte. Vi minns väl alla våra döda på årsdagar och även varje dag.

Nej, vi måste faktiskt tänka om och bry oss om varandra varje dag. Tänk på alla stackars barn, som inte har sin mamma eller pappa i livet. Hur jobbigt är det inte för dessa? Så lider jag av hela mitt  hjärta med de kvinnor och män som inte lyckas på uppleva lyckan av ett barn.

Fia skrev i sin blogg idag:

Idag är det mors-dag, vi firar det inget spec men jag och
mor min ska upp till mormors grav och sätta dit lite liljekonvaljer!

Älskar dig mamma, bättre mamma är svårt att få :) 

Sådant värmer mer än allt annat. Likaså när Fia fixar middagen, bakar eller städar. Då känner jag att det kom från hjärtat. Maria skrev till mig på Facebook: Puss på din dag! Jag svarade: Puss tillbaka. Du är också mamma!

Nu blev det inga liljekonvaljer till mamma utan rosor. Och att det blev just idag, berodde på att vi inte besök graven på mycket länge. Det var så fint där med penséer som blommar. Inge var också med.

För övrigt så sov jag till 7.45 idag!!! Det trodde jag inte, men jag kan ju om jag vill hahahahaha

Kändes konstigt att inte gå till tvättstugan. Fia kom upp ca 8.30 och Inge 9.30. Hade då ringt till pappa och allt var bra. Frukost blev det och så bäddade jag innan disken.

In till pappa och fixade hans medicindosett. Därefter gjorde jag räkningarna åt både pappa och oss.

Sedan åkte vi till Blomstertorget, ett nybyggt sådant på andra sidan stan. Jisses så stort det var och mycket folk var det! Köpte rosor och så köpte jag två orkidéer till mig. Älskar ju verkligen denna växt. Har faktiskt en orkidée som har fått en unge. Ska snart klippa loss den och plantera i kruka. Ska bli så himla spännande att se om jag lyckas med den.

Mia hämtade Fia. De skulle handla och lite annat. Jag har hjälpt pappa med lite smått och gott.

Gjorde sedan svarta vinbärssaft på 2 liter bär. Nu är det bara 2 liter kvar i frysen :(

Fia kom hem och hon stekte bacon + fixade potatisbullar.

Vädret har varit växlande. Sol, moln och en himla blåst. Hatar blåsten!!!! 

Nej, nu ska jag fixa mackorna till imorgon och så ska vi se "Mästarnas mästare". Det är final ikväll och jag hoppas verkligen att Ingemar Stenmark tar hem det!

 
Växlande väderlek

Jaha, för 40 år sedan var det pingsafton idag :)) Onödigt vetande kanske, men kul ändå! Jag var hos mina kusiner + med den killen, som jag var ihop med då :) Låter så oliiiiiiiiiidligt länge sedan!

Sov i alla fall till 5.15 och tänkte: Nej, jag vill inte ännu. Somnade om och vaknade efter 45 minuter, men jag tvingade mig kvar till 6.40!! Skönt att inte behöva stressa upp.

Läste Corren och sedan blev det datorn. Fia kom upp omkring 8.20! Jag lyssnade då på "Ring så spelar vi" på webbradion. Ringde pappa ca 9.15. Han blev så ivrig när jag ringde, att han höll på att ramla! Tur att han inte gjorde det. Allt var bra i alla fall!

Väckte Inge och vi åt frukost. Fia åkte till Lingvallen för att samla ihop Tove och hennes lagkompisar. Det var familjedag på Lingvallen.

Jag duschat och gjort mig iordning. Gick in till pappa med Corren. Hans kateter hade läckt och de hade bytt byxor på honom. Men det läckte ändå! Så de hade ringt sjuksköterskan, som skulle komma och se vad det var för fel. Pappa ville ju inte ha sina röda mysbyxor så jag lovade att kolla om det fanns tvättid idag. Det gjorde det! Jag bokade mellan 16 till 19.

Inge och jag åkte sedan med travet. Mulet och blåsigt ute. Attans skitväder!! Kan det inte vara soligt och varmt lediga dagar????

Sedan åkte vi till Lingvallen. Tove och hennes kompisar spelade då, så vi gick till den planen. Tyvärr så förlorade de, men.... I slutet av andra halvlek hörde vi att det dundrade till. Det var en häst, som smet från vagnen, som den togs ut från (gratis ponnyridning). Den sprang givetvis ner mot planen. Jag var inte tillräckligt snabb med mobilen, så kortet är när ägarna hade fått tag på den:


 
Inge och jag åkte hem när Casper hade spelat och vunnit! De skulle möta ett lag till, men Inge hade ju FormelI att se :))

Jag gick in till pappa och sade att jag skulle ta hans tvättkorg när jag gick ut klockan 16.

In till mitt och började mitt klädbyte. Inge stekte korv åt sig och rätt som det var så gick brandlarmet. Jag tog ett reklamblad och började vifta. Samtidigt säger Inge: Ringde det på dörren? Jag vet inte, för jag hör inte! Han öppnade och det var Marita och Stefan. De hörde larmet och visste inte om vi var hemma eller ej! Vad gulligt av dem! Tack goa grannar!!!!  

Jag skalade potatis och morötter sedan blev det datorn. Till pappa ca 15.50 och hämtade hans tvätt. Fy f-n säger jag! Det såg ut för hemskt i tvättstugan. Jag fick sopa golvet först och så fick jag torka av maskinerna för där var fullt med utspillt tvättmedel. Sådant gör mig verkligen irriterad. Men jag blev ännu mer irriterad då den ena maskinen inte gick igång. Det stod E3 på den. Tog mig bakom maskinerna och drog ut sladden för att kunna öppna luckan. Försökte igen, men samma fel hela tiden. Gick hem en stund och när jag kom ut igen lade jag över tvätten från den fungerande maskinen till torktumlaren.  Så lade jag in ljus tvätt i den maskinen som jag tömt. Kollade så att den drog igång och det gjorde den (den väger in). In och grejade lite. Ut igen. Då blev jag riktigt förb. (ursäkta alltså). Men det var E3 även på den maskinen!!! Det hade inte tvättats. Hade ingen lust att fortsätta utan jag gick in till pappa med det som var torrt och så in till oss. Körde igång det i min egna maskin. Nackdelen är ju att jag inte har någon tumlare, men.....

Har försökt ringa felanmälan, men blivit bortkopplad. Försökte igen och nu gick det. De skulle skicka ut en tekniker. Som jag sade; det är ju ingen katastrof, men synd om de som bokat tvättider. Skrev lappar på svenska och engelska och satte på tvättstugedörren.

Tyckte ju innerst inne att det var skönt att få det tvättat idag för då kanske jag kan sova lite längre imorgon. Men jag tror ju inte att jag gör det. Far nog sjutton upp och går till tvättstugan av ren vana :)))

Nej, nu ska "bara vara" och surfa lite på datorn. Inge och Fia ser på motorcross. Ska in till pappa ca 20.30 och byta program.


Vilken jobbig natt

Igårkväll fick jag en hemsk huvudvärk (stress eller åska i luften?). Så där ont är sällan jag får, tack och lov för det. Så jag lade mig strax före kl. 21. Läste lite i Året Runt innan jag släckte. Var på väg att somna, då jag hörde telefonen ringa. Ingen som svarade, så jag gick upp. Det var Mia (Inge var ute och rökte). Men när hon fick höra att jag lagt mig, så bestämde vi att höras idag istället. Lade mig och lyckades somna. Men väcktes vid midnatt av: pip, pip, pip, pip... attans också!! Det var frysen, men Inge fixade den. Dock piggnade jag ju till lite, men somnade ändå ganska kvickt. Nästa gång var klockan 2.10 och åter igen pip, pip, pip... For upp och samtidigt kom Inge in. Han kunde inte sova och hade varit ute och rökt!!!! Han gick direkt och stängde av. Somnade och så väcktes jag igen efter en timme. Då gick jag upp och stängde av. Här ska inte gubben väckas för en sådan sak, tänkte jag!

Tyvärr så var det kört med sömnen, då jag insåg att det snart var dags att gå upp. Gick upp 3.40 och gjorde mig iordning. Huvudvärken var kvar!!!!

Därefter startade jag datorn och upptäckte att internet inte fungerade. Ja, tänkte jag; ska det djävlas så gör det ordentligt. Stängde av rautern och väntade i en halv minut. Inget hände, så jag höll på så där ett par gånger till. Men till slut tog jag bort USB:n och tog ut kortet samt blåste lite på det. Därefter fungerade allt! Käkade frukost och sedan kollade jag runt lite på datorn.

Ute var det +8,4 grader och det regnade! Väckte Inge när kaffet klart. Vi åkte ca 5.10 (Marita var givetvis med).

Full fart på jobbet. Och så kom huvudvärken tillbaka igen. Attans alltså!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Ja, just det! Jag ringde ju felanmälan klockan 7, då de öppnade. Hon trodde det var automatisk avfrostning!! Nej, du sade jag!!! Det måste ha varit många automatisk avfrostningar under de år som vi haft frysen och det har aldrig blivit så här. Det är något som är trasigt! Blir så arg, när de nästan idiotförklarar en.
Ringde Inge och sade att de skulle höra av sig.

Redigerat och redigerat, men roligt är det.

Sedan har jag gått igenom intresseanmälningarna. Får se om det inkommit några nya på måndag.

Fia kom till mig på jobbet. Hon hade dammsugit och plockat in disken idag. Inge slapp alltså detta!!! Undrar om han blev glad :)) Det borde han bli.

Fia och jag hämtade Marita. Och jisses alltså! Himlens portar öppnade sig och det öste ner. När vi kom på "vår" väg, så kom det en blixt och Fia hajade till!! hahahahaha... vi sitter ju i bilen och då behöver du inte bli rädd! Släppte av Marita och så vände vi och åkte till vårt köpcentra. In på apoteket och hämtade medicin. Därefter in på Hemköp och köpte bröd + lite annat, som vi missade igår. Handlade även utanför (2 frallor för 10:- + grillkorv för 29.90). Det kallas fynd eller hur?

In till oss med varorna. De hade varit och fixat frysen, men den stod fortfarande på -12 grader, så jag sade att vi skulle låta sakerna vara kvar hos pappa till imorgon.

Gick in till pappa och pratade en stund. Han skulle äta och jag lovade att återkomma senare för att ställa in TV-kanalen åt honom.

När jag kom in, så vad tror ni jag hörde? Jo, pip, pip, pip igen!! Jag höll på att gå i atomer och ringde direkt till felanmälan. Talade om att jag inte stod ut om detta skulle pågå i helgen.

Efter en stund ringde killen som hade varit här och bytt fläkten. Han sade att vi skulle trycka på "OK-knappen" och hålla dörren stängd om det hände igen. Han sade även att det kunde ta upp till 6 timmar innan graderna var på -18! Och fortsatte det pipa, skulle jag ringa Securitas. Det kan du ge dig på att jag kommer att göra. För jag vill SOVA. Detta pipande var för hemskt. Så mycket har inte ens mina barn väckt mig nattetid.

Kollade sedan på dagens avsnitt av "Hem till gården".

Inge berättade att åskan gått rejält, men det hade inte Fia och jag hört när vi var inne på apoteket.

Ikväll har vi ätit fläskkotletter på nytt vis och det blev supergott. Efter maten åkte Fia till Västerlösa, där det är fotbollsmatch.

Måste berätta något kul: Mia var på Systemet idag och köpte öl. Casper står bakom en monter och säger: Mamma, ska du bli full nu när du ska dricka öl?
- Nej, det ska jag inte. Varför undrar du? (Svarade Mia rätt så högt.)
- Jag skulle vilja se dig full någon gång, blev svaret.

Alltså den lille killen kan verkligen. Han gjorde ju nästan exakt samma sak med mig för ett par år sedan!!!!

Nu önskar jag alla mina goa vänner en skön och avkopplande helg!
Frysen åter igen sönder

Imorse var det bara +5,4 grader. Helt sjukt med denna kyla, men men  maj ska ju vara kall, säger jag åter igen.

Inge skjutsade oss även idag och det är skönt. Full fart direkt. Hade kommit ett par nya anmälningar, som jag fixade direkt. Därefter blev det rapportredigering. Skulle även ta ett nytt nummer till en annan rapport, men upptäckte att min kollega hoppat över 4 nummer. Frågade henne när hon kom och hon visste inte varför. Men vi rättade till det.

Ringde pappa och allt var bra. Han var bara lite irriterad på killen som varit hos honom på morgonen. För han kan inte bädda!!!!! Och inte raka honom ordentligt heller.

Efter min lunch, bytte jag av i växeln. Solen lyste och det var många som hade långlunch idag. Tar de månne igen det på kvällen????

 Fortsatte sedan arbeta med mitt fram till klockan 14. Då stod Inge, Fia och Marita och väntade på mig. Skjutsade hem Marita och sedan åkte vi till Maxi och handlade.

Samma rutin som alltid när vi kommer hem :) In med våra varor och så till pappa med hans. Men idag bäddade jag även om hans säng och tog fram rena nattkläder åt honom. Pratade även en stund innan jag gick in och åt mat.

Efter disken satte jag igång med att lägga in vita Västeråsgurkor. Då började det att pipa bakom mig. Trodde först att det var kylskåpsdörren som inte var stängd, men upptäckte att det var frysen som lät. Och där var dörren stängd. Gradantalet visade på -11. Bad Inge komma, men han kollade bara. Då kom Fia och tryckte på lite knappar så att oljudet upphörde. Sedan gick temperaturen upp till -9. Men så kom Inge ut och tryckte på ett par knappar han också och det verkade som att kylan gick åt rätt håll. Pyttsan heller! När jag kom ut till Fia, som bakade bullar, så var det åter igen -9. Ingen idé att ringa felanmälan nu, men imorgon bitti så får vi göra det.

Jag plockade ur det som var viktigast i frysen och gick bort till pappa med den. Skönt att han bor nära oss. Han fick även några nybakade bullar :))

Har haft en himla huvudvärk ikväll och det har inte släppt helt, trots tabletter.

Imorgon är det fredag och det ska bli så skönt!


Oj, vad fort dagen gått

Men fy alltså!! Det blåste hur mycket som helst imorse och kallt var det dessutom; +7,2 grader!!! Inte mycket för att vara slutet av maj! Okej, maj ska vara våt och kall, men nu är den inte våt utan kall och blåsig. Inte bra för sådden om jag förstått rätt.

Var på jobbet omkring 5.20. Full fart direkt. Gjorde allt klart med en rapport som var tryckt. Fixade iordning den för webben och arkiverade allt.

Sedan blev det att kolla så att det fanns pdf-filer av alla intresseanmälningar. Ringde pappa och allt var bra. Har även varit i kontakt med min bror. Han blev galen när han fick höra om svaret från en viss person.

Gick till biblioteket och gjorde en hög med tidskrifter. Men ändå var det inte supermycket för det trodde jag att det skulle vara.

Efter lunch, nej när jag gick från lunchen, så wow alltså!!! Vi  hade besök av ett antal poliser och jag säger bara: Attans att jag inte var 35 år yngre för vilka läckra poliser några vara. Det var så jag började dregla hahahahahahaa.

Ja, ja, jag fortsatte arbeta efter lunchen. Tro inget annat. Har ju påbörjat redigering av en rapport och nu var det dags att fortsätta med den. Lite seg tycker jag den är, men.....

Blev bjuden på tårta idag för vår "tryckare" går i pension nästa vecka. Han fick jätte fina presenter av oss alla.

Arbetade med mitt till ca 15.10. Då gick jag ner och löste av Kicki i växeln. Hör och häpna, men jag hade endast 2 samtal från det att jag kom till dess jag stängde kl. 16.40.

Inge hämtade mig och vi passade på att tanka på hemvägen. In till pappa, som jag tyckte var lite off. Fixade lite därinne innan jag gick hem. Jobbat 11 timmar idag. För jag tar inte fulla lunchraster och det skriver jag upp. Har jag mycket att göra, finns det ingen anledning att sitta kvar för att det ska gå en halvtimme.

Fia har haft barnen här på eftermiddagen. Sedan fotbollsträning med tjejerna.

Jag stekt ägg till mina smörgåsar och stekte då även ett till pappa. Var nyss in med det och nu verkade han piggare och inte alls off. Tack och lov. Jag blir ju så himla orolig.

Nej, nu ska jag spela lite spel på FB innan Fias och mina TV-program börjar. Förresten så blåser det ännu och solen lyser.


Nog finns det knäppgökar

Även imorse fick vi skjuts till jobbet. Vi vägrar att cykla i denna blåst, som råder. Och stämmer 10-dygnsprognosen, så ska det fortsätta blåsa! Shit också!!

Fullt upp på jobbet. Har ägnat även denna dagen åt intresseanmälningar. Har satt in dagens och gårdagens i pärmar, som nu börjar bli tjocka! Alltså det är bidrag från de som vill föreläsa eller ha en session på nästa års stora konferens. Som ni förstår så gör sig inte detta av sig självt utan det är förberedelser lång tid innan. Nämnden ska gå igenom allt och sortera ut.

Ringde pappa imorse och allt var bra!

Hann inte med biblioteket idag, men får ta det imorgon. Ska även skicka iväg en rapport och sedan ska jag väl sätta mig med redigering.

Fia hämtade oss klockan 14. Direkt hem och jag gick in till pappa, som satt och kollade på en gammal ishockeymatch :))

Fia och jag sett en film. Sedan duschade jag. Hade ju tänkt att gå spåret, men törs inte pga. blåsten. Det kan ju faktiskt blåsa ner träd för hur konstigt det än låter, så har vi träd kvar i skogen :))

Var in till pappa och ändrade kanal åt honom. Han skulle se Malmö–Helsingborg.

Fia följde med Maria och Casper på fotboll. Lasse spelade. Tove var hemma själv. Eller rättare sagt; hon hade en kompis hos sig.

Jag satte mig och kollade på "Hem till gården" och sedan "Arge snickaren". Tack för att det finns Play på datorn!!!! Guld värt måste jag säga.

Så kom Inge in till mig och berättade att matchen var avblåst. Helsingborg hade gjort mål och strax efter slängdes ett knallskott nära Helsingborgs målvakt. Matchen ställdes in efter diskussioner.

Men hallå! Är detta idrott? Verkar ju som att de som gör så här, inte har på arenorna att göra. Ska det bli så att det blir total kroppsvisitering innan man släpps in på matcher??? Verkar ju inte bättre. Eller ska våra lag spela för tomma läktare?

Ringde till pappa och sade att  han kunde ta pil upp och se på speedway istället!

Och ute fortsätter det att blåsa. Ja, det blåste så mycket, att Fia kom hem efter första halvlek. Naturligtvis så åkte Maria och Casper också hem för Fia åkte ju med dem.


Ny vecka (igen)

Nog går veckorna i ett rasande tempo! Snart är det dags för semester och det ska bli skönt samtidigt som man vet att efter semestern så återstår bara hösten och vintern. Men varje årstid har sin tjusning.

Inge skjutsade oss idag. Vi ville inte cykla i den här blåsten. Marita känner av allergin och mina lungor är ju inte de bästa, men nästan hahahahaha.....

På jobbet var det verkligen högsta växeln i på direkten. Massor, massor med intressenanmälningar. Och det tar tid att ta hand om dem, men roligt är det. Jag älskar ju när det är lite stress.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Ute har solen lyst, men blåsten har varit kraftig.

Arbetade till klockan 14. Fia och Marita stod utanför och väntade. Hem och jag hämtade lånetelefonen. Sedan åkte Fia och jag till stan. Jag gick till "3" och hämtade min Xperia! På hemvägen åkte vi in på Hemköp och handlade lite.

Jag gick in till pappa när vi kom hem. Lovade att återkomma innan klockan 19 och sätta in fotbollskanalen.

Har fått ett svar från den mannen som hjälper min faster. Vad  han skrev? Näe, det berättar jag inte här. Men jag fick mig ett bibelcitat serverat. Ja, ja, var och en blir salig på sin tro.

Fia är iväg och ska spela match med Korpen. Vet inte hur dags det var matchstart, efterson hon hade träning med småtjejerna innan.


Bra att bli arg ibland

Vaknade omkring klockan 6 (hade varit vaken tidigare, men somnat om) och gick upp 6.15. Gjorde mig iordning. Skrev dagbok och satte igång datorn. Klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. Två maskiner idag; en mörk och en ljus. Ut igen klockan 8 och flyttade över till tumlaren samt tog med sådant som ska hängas. Gick in till pappa, som var  uppe. Hängde upp hans skjorta och fyllde på medicinen. Sedan in till mig och hängde upp de plagg som skulle hängas. Fia kom upp och Casper var vaken. Ut till tvättstugan igen vid 9-tiden. Då var allt klart och jag städade av efter mig. In med pappas och så in till oss. Fram med frukosten. Väckte Inge. Casper tuggade och tuggade på sin smörgås. Till sist kom det: Jag gillar inte den här sorten. Men han hade ätit den dubbel och hade nästan fått i sig allt, så han var mätt.

Diskat och plockat iordning. Ut på altan och solade. Maria ringde och ville att jag skulle komma till parkeringen. Hon ville gå in och hälsa på pappa, så vi gick dit båda två. Sedan kom Casper. När de skulle åka, följde jag och pappa med ut för vi tänkte ta en promenad. Men det blåste så himla mycket, att pappa ville vända. Och tur var väl det för hemtjänsten kom med hans mat. Den tog vi emot ute vid lekparken. Jag gick sedan hem till mig och vidare ut på altan, där jag njöt av solen!

Inge kom ut och även Fia! Fia undrade om vi skulle göra något! Nej, sade jag!! Det är så skönt att vara ledig och njuta av solen! Men då.... Då blev jag ilsk och undrade om hon missunnade mig min ledighet. Ett lite muttrande svar, som gjorde mig arg. Jag gick in och hämtade hink, trasa och skrapa. Sedan blev det fönstertvätt i sängkammaren (alla sidor). Bytte gardiner. Tog sedan utsidan på köksfönstret för det hade bivit smutsigt sedan sist. Fortsatte därefter med vardagsrumsfönstret. Jisses vad spindelnät!!! Rena gardiner blev det där också. Till slut var det bara fönstret i datorrummet kvar så jag tog även det och bytte gardiner!

Det var nog bra att jag blev arg, för jag vet inte annars när dessa fönstret hade blivit tvättade. Har inte känt för det och det måste man göra. Fia tog ju sitt fönster för lite sedan så det slapp jag.

När vi hade ätit spagetti och köttfärssås, gick jag ut på framsidan och solade en stund. Man ska ju ta det lugnt med solen och det har jag gjort idag.

Fia och jag blev vänner igen och vi var väl inte helt osams heller. Hon är nu med flickor 01 och spelar fotbollsmatch.

Jag har gjort klart ett jobb, som jag tog med hem.

Ska se på Mästarnas mästare klockan 20 och därefter är det natti!


Lite om veckan som varit

Nu så ska jag försöka att sammanfatta tisdag till idag.

I tisdags (Norges nationaldag) så gick jag och 4 till på min enhet från huvudkontoret här i Linköping ut till busshållplatsen.

På taket till busskuren mitt emot där vi stod har en fiskmås ett bo. Vet inte om det syns, men fiskmåsen ligger och ruvar upp till höger:Vi tog bussen till Centralen och inväntade tåget, som skulle ta oss till Nässjö! Avgångstid: 13:00! Och det gick i tid. Till Nässjö tog det knappt en timme. Vi passade på att fika där. Blåste och regnade, så det var inte något skönt ute.

Klockan 14:18 avgick Västtrafik-tåget mot Göteborg. Stannar på väldigt många ställen, men jag tycker det är häftigt. Man får se så mycket. I Falköping vänder tåget  och vi fick oss ett gott skratt. Det far ju iväg på ett sidospår och resan gick vidare genom ett underbart landskap.

När vi kom till Göteborg klockan 17 kom solen fram, men det blåste. En kollega skulle träffa sin son, som bor i Göteborg, men vi andra letade upp en Thai-restaurang. Smakade ljuvligt. Sedan tog vi bussen till vårt hotell, som låg ute på Lindholmen. Quality hotell 11. Utanför såg det ut så här:Vatten, vatten, vatten bara vanligt vatten! UNDERBART! Men attans vad småkyligt det var!

Vi gick checkade in och sedan bestämde vi att ses i restaurangen och ta ett glas vin.

Vilken utsikt det var från våning 6:När klockan var omkring 21 skiljdes vi åt för vi kände oss alla trötta!

Jag tog ett glas vin på mitt hotellrum (hade med mig för meningen var att jag och min kollega skulle ses, men eftersom alla vara trötta ställde vi in). Kollade utsikten från mitt rum och så här såg det ut (fönstren var skitiga):Bakom det tegelfärgade huset ligger Eriksbergsvarvet (om jag förstått rätt).

Så måste jag visa en bild inifrån hotellet. Jag hade känslan av att det är byggt som en båt :)På morgonen åt jag och min kollega (vi har likartade arbetsuppgifter) frukost kl. 6.30. Chefen anslöt sig till oss. Hon hade arbetat till midnatt!!!! Övriga kollegor kom ca kl. 7. När alla vara klara med frukost och hade checkat ut, tog vi bussen till lokalkontoret. Min kollega fick åka bil med filmteamet, men det berodde på ryggvärk.

När vi kom fram och plockat in våra ytterplatt och ryggsäckar i låsta skåp, kände jag på min rygg. Jag var blöt!!!! Men, visst regnade det, men inte såååååå mycket. Jäklar tänkte jag och öppnade mitt skåp och tog fram ryggsäcken! Naturligtvis hade vinet (1 liters förpackning i tetra) gått sönder. Jag hade inte med mig en full, men nästan full (tagit 2 glas hemma och ett på hotellrummet). Tur ändå att mina kläder och skor låg i plastpåsar i ryggan. Det var bara att  hälla ut vinet. Sade till killarna som städade att de skulle sno sig på och städa toaletten och tvättstället, då det stank vin! De fick sig ett gott skratt. Tur att inte jag stank!!! Men när jag öppade skåpet vid lunchtid, så stank det från ryggan.

Vi satte igång att förbereda inför invigningen. Fixat ficklampor och broschyrer. Sedan blev det lite "dötid", vilket jag inte gillar, när jag visste att  jag hade massor att göra hemma. Men vi pratade med våra arbetskamrater i Göteborg, vilket var trevligt.

Omkring  klockan 11.30 gick vi till lunchen, som var en bit bort. Småregnade och blåste. Lunchen var väl ingen höjdare. Det var mingeltallrikar med lite kallt och så öl/vatten till. Kul för min förra chef var där och skulle deltaga på seminariet + invigningen. Även vår högste före detta GD var där och han hälsade så glatt.

Klockan 15.30 var det så dags för invigningen av den nya körsimulatorn:Lite suddigt men... Sådan tröja som killen har, hade även vi på oss. Men jag och min kollega som stod vid en stor port till vänster och hälsade alla välkomna, fick ha jackorna på oss! Småregn och blåst. Partytältet med dryck och snittar var precis utanför.

Klockan 17.10 satt vi på bussen tillsammans med ett antal andra från huvudkontoret. Färden gick hemåt i regn och grått. Cirka 3½ mil innan Jönköping stannade vi för att äta eller sträcka på benen. De flesta valde att äta, vilket även jag gjorde då lunhen inte var särskilt mättande. Jag tog en halv pannbiff och fick betala för barnportion hahahhaha.. ibland har man tur!! Och mätt blev jag!

Hemma vid huvudkontoret omkring 21.10. Fia stod och väntade med bilen. In till pappa när vi kom hem. Allt bra med honom och han blev glad att se mig :))

Så in till oss. Inge kollade på TV... hade ni trott något annat??? Jag plockade upp och så satte jag mig vid datorn och kollade på mejlen. Men jag insåg ju att jag var tvungen att lägga mig för en ny dag kom ju snart.

Och på torsdagen var det, vilket jag skrev tidigare, full fart. Vi handlade efter arbetet och äntligen träffade vi Lena och Tommy!!! Det blev Maxikramar!!!!

Igår hade jag också fullt upp hela dagen. Tar emot intresseanmälningar till nästa års konferens. Och det strömmar in! Var även till biblioteket för jag vill inte ha alltför stora högar. Bättre att det tar högst en timme.

Blåste även igår, men solen lyste. Stefan skjutsade och hämtade. Varken Marita eller jag gillar att cykla i hård blåst.

På kvällen igår åt Fia och jag kebabkött och pommes och Inge åt schnitzel.

Fia var iväg på fotboll. Hennes tjejers lag var matchvärdar, vilket innebar att några tjejer var bollkallar.

Inge och jag gick över och pratade med Stefan och Marita en stund.

Jag ringde även brorsan för jag blev så arg. Ringde nämligen och kollade hur det var med min faster och undrade om hon givit med sig om att jag kunde hämta personliga tillhörigheter. Då säger personalen att hennes "gode man" skulle komma i helgen och skjutsa hem henne för att hämta saker! Alltså det är ju inte klokt. Han bor visst i Dalarna och ska alltså göra detta. Jag bor i samma stad som min faster!!!! Nej, jag blev uppriktigt sagt jätte ledsen.

Och så idag; lördag.

Jag väcktes av en fluga omkring klockan 6 och gick upp strax efter. Är väl inte meningen att man ska sova!!! Läste tidningen och sedan blev det datorn. På med webbradion.

Fia kom upp 7.30!!!! Klockan 9 hade vi tagit fram frukosten och väckt Inge. Diskat och bäddat. Ringde sedan pappa. Allt bra! Duschade därefter och gjorde mig iordning.

In till pappa med corren. Omkring kl. 11 åkte Inge, jag och Fia med travet. Sedan ett varv, som slutade i Norrköping!!! Körde runt där, vilket alltid är lika trevligt!

Väl hemma, gick jag till pappa och städade hans framsidealtan. Allt för att slippa tvätta fönstren här hemma... hahaha.. Nej, jag ska ta dem snart, men inte just nu.

Nu inväntar vi Casper, som ska sova hos. Tove är hos deras farmor för hon ville sova där!

Fia ska grilla kycklingfiléer. Jag får gå in till pappa och ändra TV-kanaler ikväll!


Jag beundrar....

alla flerbarnsmammor, som orkar skriva blogg varje dag! Själv är jag snart 60 och är supertrött när kvällen kommer. Jag försöker dock skriva varje dag, men när jag åker iväg på semester eller tjänsteresa, så blir det inte så.

Jag har varit till Göteborg och arbetat på vårt lokalkontor. En ny körsimulator har invigts. Idag var jag åter på mitt arbete och har haft fullt upp.

Hade tänkt att berätta lite om resan till Göteborg, men återkommer i helgen. Då kommer även några bilder (om de blev bra).

Nu ska jag snart se på Grey's Anatomy, som Fia spelade in igår. Sedan är det dags att krama kudden. Imorgon är det fredag! YES!

Ha en fin dag imorgon!


Varierande väderlek idag

Stefan skjutsade oss idag och tur var väl det. För det har regnat, blåst och varit sol. Blåsten är det värsta.

På jobbet var det fullt upp. Gick ej till biblioteket, men imorgon måste jag nog det.

Inge varit iväg och lagat punkteringen. Det kostade 320:-. Jädrans spikar på vägbanan!!!!

Ringde pappa och allt var bra. Han hade  inte fått någon kopia på matsedeln, så han visste inte om han skulle få någon mat idag.
Fia har ringt. Hon hämtat Tove och så tog de en sväng. Casper var hos en kompis. Det var nämligen studiedag idag.

Pappa hade ringt till Inge och sagt att han inte fått någon mat. Jag ringde till hemtjänsten, men han skulle visst ha fått mat. Jag ringde pappa och visst  hade han fått det. Men han hade inte fått matsedeln och den är superviktig för honom. Så när jag kom, ringde jag och de lovade att fixa en kopia till honom.

Duschat och tvättat håret. Strukit en hög och så har jag varit in till pappa. Ska snart in igen.

Sett på "Hem till gården". Fia och Tove kom hem. De gick till träningen. Fia skulle bara vara med en kort stund för hon har själv match ikväll. Nu sitter jag och väntar på att Tove ska komma, så hon får duscha.

Solen skiner, men det blåser. Imorgon åker jag till Göteborg, så det blir ingen blogg varken imorgon eller på onsdag. Tror jag i alla fall. Men jag tar inte med någon dator och på onsdag kväll är jag nog supertrött när jag kommer hem.
Så ha det bra alla mina läsare!


Lite kyligt idag

Gick upp ca 6.15 och gjorde mig iordning. Hade regnat inatt, men det vara inte mycket (2 mm). Gick ut till tvättstugan och var där klockan 7. Fick börja med att städa av innan jag kunde köra igång att tvätta. In och så kollade jag på datorn.

Ja, Sickan du har rätt! Visst ska man kolla "Bäst före datum" i butiken. Men inte sjutton tror man att  de har varor som ligger i disken och som har bäst före datum samma dag som man handlar. Borde vara röda märken på sådana förpackningar!!!!

Fia kom upp ca 8.10. Jag gick då ut och flyttade över tvätten i tumlaren. In och tog det lugnt innan nästa tur. Då var klockan strax efter 9. In till pappa med hans tvätt och fylllde på medicinen. När jag kom in till oss var det dags för frukost.

Diskat och vattnat krukväxterna. Klockan 10.40 cyklade Fia och jag ner till fotbollsplanen. Inge tog en promenad för han gillar inte sadeln på sin cykel.

Caspers lag hade poolspel och mötte Karle. Tyvärr fick de storstryk.

Efter matchen cyklade jag till affären och handlade lite. Väl hemma, så plockade jag in varorna och så gick jag till pappa med det jag handlat åt honom. När jag kom åter till oss, satte jag igång att bryna köttfärs och gul lök.  Rörde sedan ihop grädde, chilisås och curry. Fia hjälpte mig att lägga över färsen i en ugnssäker form och så hällde vi över såsen. In i ugnen och under tiden kokade jag riset.

Maten blev verkligen god! Diskade och gjorde iordning. Datorn en liten stund. Var in till pappa och ändrade kanal innan jag och Fia åkte till Lingvallen. Där skulle Tove och hennes kompisar spela match mot Kenty.

Tove stod första halvlek och hon gjorde det bra. För att vara målvakt så behöver man ha bra backar också, så målen som "rann in" berodde inte på Tove.

Thomas kom dit också och han hade med sig lille Liam. Wow, vilken härlig liten kille på 4 månader. Han skrattade och hade en massa ljud för sig.

I pausen bytte de, så Olivia fick vara målvakt. Tove jobbade som sjutton och gjorde 2 mål. Matchen slutade 3-8 (tror jag).

Kyligt var det även nu ikväll och det kom lite regnstänk innan matchstart.

Nu väntar hockeyfinalen mellan Sverige och Finland. Jag hoppas ju förstås att Sverige tar VM-guld, men jag vet inte om jag orkar sitta uppe och kolla!


Känns som det är fredag den 13:e idag :)

Vaknade redan straxt efter klockan 3 och tänkte:  NEJ!!!! Måste sova mer, det är ju lördag. Efter många vändningar och räknande av får, så somnade jag om och sov till ca kl. 7! Gick upp och läste tidningen. Sedan datorn och så lyssnade jag  på "Ring så spelar vi". Fia kom upp ca 8.40 och Inge omkring kl. 9. Ringde pappa innan vi skulle äta frukost. Allt bra med honom.

Frukost, disk och bäddning. Sedan duschade jag och gjorde mig iordning. Gick till pappa med tidningen och pratade en stund med  honom.

När alla var klara, gick vi till garaget. Inge körde ut bilen och då såg Fia och jag: PUNKTERING på vänster bakdäck. Jag såg att det satt en stor spik i däcken. Shit!!! Fia hämtade bilnyckeln till pappas bil + garagenyckeln. Iväg med travet och sedan ner till stan. Vi parkerade bilen i P-huset där fängelset låg en gång i tiden. Träffade Kåre med fru och vi pratade en stund. Då ringde Maria till Fia. Hon ville bli hämtad hos Lasse, så Fia åkte och gjorde det. Det var ju bara att hålla tummarna för att det skulle finnas p-platser kvar. Inge och jag ner till Stora Torget och lyssnade på musik. De spelade bra! Därefter till Trädgårdstorget och där var det fart på de spelande och dansande:Denna orkester hette "Blåslaget". Just det Blå-slaget eller Blåslaget hahahahaha.. ungefär som finskorna och fin-skorna...
Här dansas det :)

Så gick vi till Gyllentorget och där spelade dessa (som jag ej vet vad de heter):Oj, vad fel det blev. Hade inte zoomat in dem, men....

Fia ringde! Hon och Maria satt vid Storans uteservering och drack öl :) Härligt tjejer!!

Inge och jag dit sedan, men vi tog ingen öl. Jag drag vatten ur min "motionsflaska – för ett liv i rörelse". Vi  gick sedan upp mot gamla fängelset för att invänta kårtegen. Tog nedanstående bild på döttrarna:Själva kårtegen gav ingenting. De brukar ha mycket bättre inslag, som road både gammal och ung, men i år kändes det mest som att de själva hade roligt. Många kollade också efter kompisar utmed folket som kollade.

En bild från kårtegen ska jag väl bidraga med:När vi kom hem, gick jag in till pappa. Han ville se på "Trafikpoliserna" istället för allsvensk fotboll. Jag fixade det åt honom.

In till oss och då satte jag igång att skala potatis och morötter. Därefter lade jag ströbröd i blöt och kryddade det samt rev i en gul lök. Tog fram blandfärsen (1666 gram). Tyckte den var lite grå i botten och kollade datumet! Bäst före datum 2011-05-12!!!!! Det var den dagen vi köpte färsen!! Jag ringde direkt och hon sade att det stod kort datum och sänkt pris på skylten. Jag kollade inte på den utan på vilket paket jag skulle ha. Hade ju tänkt att även göra piroger. Hon bad mig kasta paketet och så får jag pengar tillbaka nästa gång jag kommer till Maxi.

Jaha, vad skulle vi ha nu då? Det fick bli söndagens mat; ungstekt falukorv och potatismos. Men det blev potatismos med inslag av morötter (Inge tog bort en stor del av morötterna). Det blev gott, men Fia var inte glad åt denna lördagsmat!! Dock är det viktigast att bli mätt och få mat i magen. Nu fixar Fia en rabarberpaj. Det ska bli gott :))

Summering: Punktering och gammal köttfärs....
Ledig dag – så skönt!!!

Jaa Sickan!!! Jag förstod precis som jag skrev min kommentar!! Det är ju fredagen den 13 idag, men jag har haft en helt underbar dag!! Vaknade tidigt och gick upp och läste tidningen. Sedan datorn och även mejl.

Vi åt gemensam frukost och så diskade jag. Gick in till pappa med tidningen innan jag och Fia åkte till stan. Först klippte sig Fia och hon blev jätte bra klippt. Sedan var det min tur och jag blev supernöjd. Min man, Inge, vill ju att jag har lite mer hår på skallen, så jag försöker att få till en bra frisyr nu. Den måste vara bra, eftersom jag alltid använder hjälm när jag cyklar. När jag tar av hjälmen så ska jag i princip bara köra fingrarna genom håret, så är frisyren på plats hahahahahahahaha

Efter frissan, gick vi in på 3. De skulle köra en uppgradering av min Xperia X10. Fia och jag gick runt på stan och så hamnade vi på City. Och där hängde den!!! Min blus alltså.. Den bara ropade: Ta mig Nilla, jag tillhör dig.... och jag provade och blev salig. Den var min!!! Den kostade 4 askar cigarretter och det var jag värd!!! Har ju för sjutton varit rökfri i drygt 6 år.... men gubben röker fortfarande.

Fia köpte Patrik Sjöbergs bok på vägen till bilen. Hem efter Inge för han behövde ut och "luftas".  For ut till Saab och visade Fia vägbygget. Sedan till Coop Extra där jag handlade lite.

Ja, där gick den lediga fredagen i ett nafs, men roligt var det.

Nu får ni ursäkta, men jag tänkte kolla på "Så ska det låta". Önskar er alla en trevlig kväll!

Kom på en sak: Vi fick ju agera sköterskor innan frissan. Tove ringde till Fia. Hon hade fått astma och hade ingen medicin med till skolan. Jag hade en oöppnad förpackning, så den tog Fia. Vi stannade alltså vid skolan och Fia gick in med den. Jag led verkligen med Tove för ett astmaanfall är ingen hit precis.
 
Sedan fick jag höra att Tove hade klättrat upp i ett träd på skolan och ramlat ner. Hon slog i huvudet och Maria fick åka från jobbet. Som tur var så hade hon inte fått hjärnskakning. Känner igen det där! Maria skrämde livet ur mig många gånger!!!!
Och tack och lov: Inget allvarligt har hänt med döttrarna!!


En låååång dag

Imorse skjutsade Stefan oss till jobbet. Det bestämde vi i förrgår och det berodde på att jag skulle arbeta till 16.40 och handla direkt efter samt att de hotat med regn. Nu var det uppehåll, så vi kunde ha cyklat.
Full fart på jobbet. Två rapporter som var klara från tryckeriet. Jag såg till att de förbereddes för webben.

Fick mejl av Lena! Hon arbetar till kl. 16 och sedan skulle de bort. Så nu riktar vi in oss på nästa torsdag. Hon skrev om bil-bingo och undrade om jag ville följa med vid tillfälle. Och det vill jag naturligtvis.

Ringde pappa och allt var bra. Enhetsmöte 9.30–11. Sedan lunch. Hade kycklingfiléer med, som Fia anrättade igår. Till det lite sås och grönsaker. Jisses så gott det var. Fia är suveränt duktig vid spisen.

Fortsatte med en ny rapport. Härligt när det är så här med jobbet.

Klockan 15 löste jag av i växeln. Idag ringde det mer än vanligt.

Inge stod utanför och väntade när jag kom ut 16.45. Vi åkte direkt till Maxi. Solen lyste och jag sade att det där regnet, som de hotat med, valde nog en annan bana.

Handlingen gick bra. Jag berättade sedan för Inge att Lena mejlat mig och berättade om bil-bingon. ALDRIG, svarade han :)) Men du kan sitta utanför bilen och röka (sade inget om att dricka en öl, men ....) Ja, ja, jag ska nog övertala honom.

På hemvägen började det att regna! In med varorna och så gick jag till pappa med hans varor. Då ösregnade det, men när jag gick därifrån så hade det slutat.

Ätit och diskat. Fia kom hem från matchen, som de vann.

Vi har sett på inspelning av "112 – Luftens hjältar".

Men attans vad trött jag är nu då. Ska dock tvinga mig att vara uppe lite längre eftersom jag är ledig imorgon.


Må jag aldrig bli bitter

Underbart att cykla till jobbet även denna morgon. Fortsatte med rapporten + lite annat emellan.

Ringde pappa och berättade att hans syster låg på sjukhuset. Jag hade nämligen ringt kommunen  och berättat om att vi inte fått något svar hos henne och att jag visste att hon hade larm till hemtjänsten. Det dröjde inte förrän de ringde och berättade att hon hade ramlat i fredags i en matvaruaffär. Jag fick veta vilken avdelning och sade till pappa att jag skulle cykla dit efter jobbet. Han var så tacksam för att  jag gjorde det.

Gjorde klart rapporten och skickade till författaren. Skickat en annan på tryck och så började jag på en annan. Ja, visst ja! Jag var ju till biblioteket också. Det var en hög där :))

Arbetade till kl. 14. Tog då cykeln och cyklade till sjukhuset. En härlig cykeltur var det. Upp till avdelningen på ortopeden och frågade efter henne. Efter en stund meddelade de mig att hon hade åkt till ett korttidsboende igår! Träffade en grannes dotter, som arbetar där och vi pratade en stund. Cyklade sedan iväg och letade efter boendet och till slut så hittade jag det. Oh, vilket blick jag fick! Min faster undrade vad jag gjorde där! Jag berättade att både pappa och jag varit oroliga för henne. Då fnyste hon och undrade hur jag fick veta att hon var där. Hon hade brutit axeln. Ja, jag förstår väl att hon är bitter, men hon behöver ju inte bete sig som hon gör mot mig. Jag sade att jag var där för att jag brydde mig, men då svarade hon att jag bara ville se hur hon såg ut. Alltså det är skrämmande, men hon har inte uppgivit mig eller pappa som nära anhöriga, utan sin "god man". Visst hon gör som hon vill, men jag tycker det är tråkigt för vi finns ju. Ja, jag skulle kunna skriva en bok om detta och vem vet, en vacker dag kanske jag gör det.

Var kvar till drygt 16, då jag cyklade hem. Jisses vad motion det blev idag :)) In med väskan och så gick jag till pappa och berättade. Han blev arg, för han tycker inte att  hon har rätt att vara så bitter mot mig. Han vet ju hur mycket jag ringt och frågat om vi ska handla eller annat.

Nu ska jag ta det lugnt.

Casper kommer med Fia hem snart. Han ska sova här inatt!


Oh, så varm dagen har varit

Imorse var det +9 grader när vi cyklade iväg! Faktiskt riktigt skönt och det behövdes inga vantar :)

Full fart på jobbet med redigering. Ringde pappa och allt var bra med honom.

Sedan kom chefen och behövde snabbt min hjälp! Jag släppte det jag höll på med och jobbet jag skulle göra skulle vara klart till imorgon. Det är inför nya webbsidan. Jag började ca 10.45 och var klar strax efter klockan 13. Tog bara 15 minuters lunch. Ja, det gör jag nästan alltid förresten eller ca 20 minuter. Varför sitta kvar och kolla på andra som äter om man har massor att göra. Då är tiden dyrbar tycker jag.

Sedan fick jag tillbaka två rapporter. Imorgon ska jag skicka dessa på tryck. Vad var det jag sade till vår nye tryckare: Lugn du ska nog få jobb...hahahahaha

Arbetade till 14.15. Cyklade direkt hem, trots att jag hade tänkt cykla runt Origo-huset på universitetet. Får ta det imorgon. Inge hade varit och handlat, Fia var iväg med Casper. Jag gick till pappa och tog med honom på en promenad. Så skönt.

Sedan satte jag mig på framsidan en stund. Lite rastlös, eftersom vi skulle iväg på möte hos hyresvärden. Vi åkte med Stefan och Marita klockan 17.20. Man skulle ha anmält sig, men in kom 3 stycken oanmälda.

Många knäppa frågor ställdes, men så är det. Vi skulle främst få information om innergårdarna. De kommer att sätta igång efter semestern. Ska bli så spännande.

Nej, nu ska jag se på "112 – Luftens hjältar".


Mindre träningsvärk idag :)

Imorse cyklade jag och Marita till våra arbeten. Lite småkyligt var det och jag borde nog  haft vantar, men.... Det var ju plusgrader i alla fall (+2,6). Så skönt att cykla och inte flåsa!

Hade fått en ny rapport, som jag satte igång med. Men först det vanliga administrativa arbetet. Mitt uppe i allt så kom jag på att jag glömt ta med fika när jag kom! Så jag gick ner och hämtade en mugg. Klockan var då 6.15 och ingen Tommy (kocken) hade kommit. Han gjorde ju en operation i torsdags och jag började fundera. Men klockan 7 var han där! Skönt att allt hade gått bra.

Ringde pappa och allt var bra. Han skulle ringa sin syster. Jag försökte massor igår, men inget svar. Vi är ju oroliga att något hänt. Men  hon kanske har åkt till Stockholm. Vi vet inget!

Som sagt full fart har det varit idag. Och två rapporter till inkom. Frågade min kollega om hon kunde ta den ena, men hon hade. Okej, sade jag, jag lägger den hos mig så länge. Men så efter någon timme så kunde hon ta den!!

Soligt och varmt har det varit hela dagen. Cyklade en liten omväg när jag åkte från jobbet ca 14.10. Det är riktigt roligt cykla just nu.

Fia och Inge kom när jag körde in cykeln i förrådet. De hade varit på Arbetsförmedlingen resp. sjukgymnasten. In med väskan och så gick jag till pappa. Han skulle precis äta, så jag satte mig ner och pratade. Frågade om han ville gå med på en promenad och det ville  han. Så vi gick vår lilla runda. Han var lite trött när vi kom in.

Tove och Casper  hade kommit till oss. Fia och jag tog med dem till lekparken. Oh, så skönt det var där. Klockan 16.30 åkte de till fotbollsträningen. Fia for sedan och spelade fotbollsmatch.

Min träningsvärk är nästan borta, så ikväll har jag gjort 3 x 10 rörelser med pilatesbollen. Nu jädrar alltså!!

Nyss var jag in till pappa och skulle ändra kanal. Men han hade redan fixat det. Han  hade ringt sin syster utan svar. Stackars pappa, men nu är han orolig. Nedrans tant, som inte kan meddela oss om hon åker iväg någonstans. Och ingen nyckel har vi till henne.


Aj, aj, aj; Träningsvärk idag

Gick upp omkring klockan 6. Hade jag legat kvar, så hade jag nog somnat om, så det var bäst att kliva upp. Gjorde mig iordning och så datorn en kort stund. Lastade på all tvätt på vagnen. Det var en hel del idag; Fia hade två kassar! Satte den ena kassen på den andra och så skulle jag gå ut genom porten. Pang, så åkte kassen i golvet och ut ramlade tvätt- och sköljmedel (flytande båda två). Korken på sköljmedlet gick sönder och ut rann sköljmedlet. Vad jag sade? Det skriver jag inte här :)) Men bara att torka upp och så ut till tvättstugan. Hade bokat både ettan och trean, så det blev 4 maskiner på en gång. När jag kom tillbaka så luktade det väldigt gott i trappan. Men jag insåg att det blir halt på golvet, så jag skrev en stor lapp och satte upp i trapphuset om att det kunde vara halt!

Ut nästa gång strax efter klockan 8. I med nästan all tvätt i tumlaren och lite i torkrummet. Fia, som hade vaknat, var med och hjälpte till. Tove ringde och undrade var hon var :)

Jag gick in till pappa med hans skjorta och så fyllde jag på medicinen. Lovade att återkomma. Fia och jag tog fram frukosten och väckte Inge. Diskat och bäddat. Sedan till tvättstugan igen. Då följde Tove med mig. Hon plockade ur från maskinerna. In till pappa med hans tvätt. Tove och jag tog med pappa på en promenad. Jag passade på att fota de båda:Jag kunde inte låta bli att ta denna bild på Tove:Plupp, så var Tove där :))

När jag var klar i tvättstugan, gick Inge, jag, Fia och Tove ut i spåret. Vi hade bestämt oss för 5 km-spåret. Tove ville det och så fick det bli. Frågan var om hon skulle orka. Stundtals så gjorde hon nog inte det, men hon fixade det.

På ett ställe har naturen gjort en portal av björkar:

Det är så underbart i skogen nu. Såg att liljekonvaljerna är på väg, så snart kan man plocka dem. Men jag kan inte ha dem inne utan endast ute på altanbordet.

Vi har ätit rotmos och köttkorv. Det tilltalade tyvärr inte Tove, men vi andra älskar det. Jag förberedde allt imorse, efter att jag startat i tvättstugan.

Jag har en himla träningsvärk och den kommer sig nog av att jag rensade pappas rabatt igår och lite annat smått och gott vad gäller utearbete. Dessutom visade Fia mig en rörelse med pilatesbollen. Aj, aj, aj hahahahahaa...

Nu ska jag snart gå in till pappa och ändra TV-kanal. Har försökt att få fatt på min faster, som idag fyller 93 år, men inget svar.


Så glad jag blir över beröm

Tack Karin för berömmet du gav mig om bloggen! Det värmer gott! Igår orkade jag dock inte skriva någon blogg. Jag var  helt enkelt supertrött efter veckans jobb.

Och det hände inget speciellt igår så jag hade inget spännande att skriva.

Idag då? Jo, jag vaknade ca 5.30 och låg kvar till omkring 5.45. Gick då upp och skrev ner om gårdagen i min fysiska dagbok. Blir ju lite ändå :)) Sedan läste jag tidningen och därefter blev det datorn. På med P4 och "Ring så spelar vi". Attans pappas slutsiffror kom, men jag vågade inte gå in till honom för han sov säkert. Eller sov och sov. Det gjorde han nog inte, men han väntade på hemtjänsten.

Solen lyste och det märktes att det skulle bli en fin dag. Äntligen säger jag. För veckan som gått har inte varit såsom vi ville ha den. Snö, frost + en himla blåst.

Ringde pappa innan klockan 9 för jag ville kolla om han hade radion på. Det hade han inte :)) Allt var bra, vilken kändes skönt. Han skrämde mig så himla mycket igårkväll, så jag var ärligt talat lite orolig imorse. Jag var in och ändrade kanal åt honom igårkväll och då var han riktig skraltig. Trodde att han skulle ramla.

Inge kom upp och jag tog fram frukosten. Diskade och bytte i sängarna. Ringde Fia. De hade haft det bra igårkväll. Ja, Fia var barnvakt åt barnbarnen för Mia var på personalfest.

Duschat och gjort mig iordning. In till pappa med tidningen och så bytte jag i hans säng + handdukar. Tog med hans tvättunna in till oss.

Och nog har solen lyst och värmt frusna själar idag!

Inge och jag åkte med tipset. Men jisses alltså! Vi undrade vad det var för söndagsåkare ute och körde idag. Det flöt inte i trafiken! Vi åkte till Ö & B, där jag köpte toapapper + lite annat. Sedan åkte vi och kollade på vägbygget med "Södra länken". Kommer några bilder här:
På en vecka har det hänt massor!Här sprängde de i veckan och det bar sig inte bättre än att några stora stenar träffade ett 15-tal bilar på SAAB:s parkering. Höjden var det en kvinna sade, som blev intervjuad i morgontidningen: "Det var ju synd att  jag tog BMW:n idag". Så fick hon det sagt, att jag har minsann mer än en bil! Blä för skrytiga personer!!!


Och där har vi Vattentornet!!! Fattar inte att jag gått alla trappor  i den byggnaden för att komma till toppen. Men det har jag!! Och jag var nog bara barnet då :)))Mitt bland bygget av vägen stod denna röda, fina tulpan!!!

När vi kom hem, tog jag med pappa på en promenad. Sedan in och fikade. Bytte om och så gick jag till pappas baksida. Har rensat rabatten. Fy som den såg ut! Han har ju inte mycket växter, så jag funderar på om vi ska ta bort den. Hällde sedan ut grovt salt mellan plattorna, men det räckte inte. Tove var med Fia  hem och hon ska sova hos oss!

Fia ville iväg till IKANO och jag ville till Biltema och köpa grovt salt. Så vi åkte! Inge fixade under tiden kalops. Ja, jag hade skalat potatis och morötter så jag kunde allt åka iväg.

Köpte "Tö-salt", 10 kg för 29:90. Tove bar påsen till bilen och även från garaget och in. Undrar om hon kommer att ha ont i ryggen imorgon.

Var sedan till IKANO, där Fia köpte lite till sig och Tove köpte sin allra första BH! Oh, vad  hon tyckte det var spännande. Jag gick till Din Sko och köpte mig ett par  nya skor. De kändes jätte sköna!

Utanför IKANO sålde de kokt korv med bröd för 1:-!!! Ja, du läser rätt!! EN KRONA för korv med bröd. Trodde jag var tillbaks till 1950-talet! Då kostade väl en korv i papper 75 öre om jag inte minns fel..... Vad den kostade med bröd, minns jag inte.

Väl hemma, hällde jag upp saltet och gick till pappa och saltade resten på plattorna på baksidan. Sedan in, men jag hade inte ro. Fia och Tove satt vid min dator och Inge kollade fotboll. Jag gick ut!! Jag anslöt mig till småbarnsföräldrarna vid lekparken :))) Jisses, men jag saknar den där tiden, då man var ute med barnen (och även barnbarnen) och pratade med andra småbarnsföräldrar. Nu är jag en mormor och en glad sådan :))

Vi har ätit kalops, potatis, morötter och rödbetor. Mums så gott det blev. Köttet smälte i munnen. Den här rätten kan min man laga. Ja, han kan laga andra rätter också, men....

Oj, oj, det blev visst mycket idag, men... inget igår, desto mer idag!!!

Det har verkligen varit en fin dag och jag hoppas att morgondagen blir lika fin!


Nu hoppas vi på sol och värme i helgen

Hua, så kallt det var imorse! Kung Bore släpper inte taget om oss. Det var -3 när vi gick hemifrån. Ja, gick och gick... det var till garaget det hahahahahaha

Full fart på jobbet. Men jag passade på att mejla till min Maxi-kompis, Lena! Saknar henne. Fick svar att hon jobbar över även idag, så nu får vi hoppas att vi ses om 14 dagar.

Ringde pappa och allt var bra!

Vi har fått våra tröjor som vi ska ha på invigningen i Göteborg. Undrar om det blir bra temperatur, så man kan ha kjol. Hoppas på det i alla fall!

Gjorde klart notatet som jag fick igår. Har en ny rapport på ingång.

Inge, Fia och Marita väntade på mig när jag kom ut! Hem med Marita och så åkte vi till Maxi.

Lite tjurigt mellan oss alla tre. Det var liksom laddat. Blir så ibland och tur är väl det. Delade meningar måste man ju få ha. Dock är det tråkigt när vi kommer till ämnet middagar. Det äter inte den och det äter inte den....

Hem och in med varorna. Jag gick sedan till pappa med hans. Inge och jag åt sedan ärtsoppa (igen). Diskat och så satte jag igång att damma. Skulle ju inte det först, eftersom "Nalle" skulle vara här, men det  har blivit ändrade planer. Så då dammade jag och så får Inge och Fia ta resten imorgon.

Pratat med Lotta C. Jisses, men vi pratade nog en timme idag igen. Och så kom Martas dotter med familj.

Var in till pappa och informerade om hockeyn ikväll. Han skulle fixa att ändra till kanal 6, så jag satte in 115 så länge. In till oss och började kolla på "Hem till gården". Då ringer pappa. Det var inget ljud på TV:n. Sprang över och visst var det ljud, men dåligt. Det var just den kanalen, så det var väl tur att jag kollade!
Det kan bli lite spring vissa dagar.

Nu håller jag tummar och tår för att det blir sol och varmt i helgen!

Nej, nu ska jag kolla in på "fejan" innan Fia kommer (hon är och kollar på Caspers fotbollsträning). Hon och jag ska se på inspelade program!
Kom på en sak när jag lagt mig

Igårkväll kom jag på en sak angående kommentaren från "Mira". Klickade ju på länken och hamnade på en VVS-firma i Växjö hhahahahahaha... det var ju mitt jobb som rörkrökare som du undrade över. Jo, du sådana saker som att rensa avloppet i tvättstället fixar jag hur lätt som helst. Pappa var inte rörmokare för intet. Han lärde mig ett och annat!

Morgonen var bitande kall; -0,8 grader och blåst. Skönt att åka bil till jobbet. Full fart på direkten.

Ringde pappa och allt var bra! Fixat ett notat för webben. Gjort klart ett annat och så fått ett nytt. Härligt nu är det fart på produktionen igen. Alla på en gång hahahahahaha...

Ett fjärrvärmerör hade gått sönder i centrala Linköping, vilket resulterade i att värmen försvann och även varmvattnet. Tur att jag inte behövde diska på jobbet, bara skölja av! Ringde pappa när jag bytte av i växeln och berättade för honom. Han har ju inte radion på och får färska nyheter precis. Jo, han tyckte att det var lite kallt. Men ta på dig en extra tröja sade jag till honom.

Arbetade till kl. 14 då Inge hämtade. Fia var och hämtade barnbarnen. In och hälsade på dem och därefter gick jag till pappa. Pratade en stund med  honom. Så in och skalade potatis. Rätt som det var hörde vi en grävmaskin. Han var hos oss och grävde där muren en gång varit. Gick ut och pratade med honom och bad honom gräva upp rosbusken. Den får ju aldrig mer det stöd den hade av muren. Visserligen har den funnits där i ca 26 år, men... Så fyllde de igen med jord. Inget mer just nu. Ska visst få nytt staket nästa vecka. Det ser jag fram emot för jag måste plantera om mina tomater och ställa ut dem i hinkarna.

Fia värmde köttbullar och gjorde en kanongod sås. Hon kan hon, det måste jag säga. Ungarna åt så det stod härliga till. Och det var mamma Scans köttbullar inte mina....

Sedan blev det bus av och skrik. Jisses alltså, när de kommer igång då lyssnar de inte. Inte ens på mormor! Men det är klart, jag  har ju svårt att hålla mig för skratt emellanåt.

Fia och barnen åkte till träningen och jag följde med till bilen. Sedan kom brorsan. Han hade hälsat på pappa en kortis. Vi pratade en stund.

Vart den här eftermiddagen tog vägen, det undrar jag. Har sett på "Hem till gården".

Fia är iväg och spelar korpfotboll. Premiär ikväll. Jag borde väl ha åkt och kollat, men det känns lite kallt och så dra iväg med två bilar kändes lite onödigt. Nästa vecka, om vädret tillåter, ska jag nog kolla. Åker då med henne till uppvärmningen.

Nej, nu ska jag kolla in på Facebook innan mina TV-program börjar!


Vem är du?

Hade fått en kommentar från "Mira" och jag undrar så vem du är?!?! Visst gick min semester bra. Den var underbar!

Imorse kom inte tidningen och jag väntade och väntade. Hällde upp kaffet till mig och Inge och kikade ut. Såg tidningskillen komma ut  från en port gården före oss. Men inte sjutton kom han!!! Till slut kikade jag ut och han var borta! Verkligen borta!!!

Sade till Inge att vi skulle hålla kontakten. För hade inte tidningen kommit till kl. 7 så skulle jag ringa. Men den kom!!

Full rulle var det på jobbet. Skickat iväg en rapport och fixat för webben. Sedan en massa annat småplock.

Ringt pappa. Allt bra! Var sedan till biblioteket, där det väntade en liten hög.

Fia kom  ut och skrev i pappret som hon måste ha till Sportscamp i sommar.

Fortsatte jobba. Wow, men jag älskar när det är mycket på gång. Ute har det regnat.

Fia hämtade oss kl. 14. Hem och bytte om. Sedan till pappa en stund. Därefter in och gjorde iordning min matlåda. Fia hade gjort fisk i ugn. Den ska jag ha på torsdag. Imorgon blir det kycklingsallad.

Duschat och tvättat håret. Fia åkte och kollade på Caspers fotbollsträning. Det har snöat ute. Och vilka flingor. Stora som dasslock :))Vitt, vitt, vittNej, nu ska jag gå över till pappa och ställa in TV:n åt honom.


Så har maj börjat med aprilväder

När jag kom upp imorse var det -2 grader. Okej bara att ta på sig ordentligt. För vi skulle ju cykla, jag och Marita! Men så fick jag se att det blåste rätt mycket. Kollade då på väderprognosen på datorn. Såg inte så lovande ut. Skrev en lapp, som jag lade hos Marita om att Inge skjutsar oss. Väckte Inge 4.50 med kaffe och bad om skjuts :)

Så säger Marita att hon ringde på vid 19-tiden igårkväll för att säga att Stefan kunde köra oss. Men ingen av oss hörde ringklockan. Kan det bero på hög ljudnivå på TV:n eller???

Fullt upp på jobbet. Gjorde klart ett notat så långt som jag kunde. Tjafs om ett omslag till ett annat.

Ringt pappa och allt var bra!

Börjat lägga in NR & TR på webben. Himla kul faktiskt.

Regnat lite under dagen och blåst.

Fia hämtade oss kl. 14. Hon berättade att det haglat massor hemma. Nog är det märkligt att vädret växlar som det gör.

In till pappa och pratade en stund. Sedan åt jag lite och fixade även iordning matlåda till imorgon. Varit ute med soporna och pratat med en granne.

Sedan har jag kollat på "Hem till gården". Kom en rejäl hagelskur igen. Fy alltså!! Verkligen aprilväder nu i maj. Men bondens önskeväder sägs ju vara: Maj våt och kall fyller bondens lada all! 

Vi blev alla så bortskämda med sommarvärmen under påskveckan. Dock sade jag vid flera tillfällen: Det kommer att bli bakslag och jag fick rätt.

Inge skjutsar även imorgon.

Fia är iväg och tränar tjejerna nu, men kommer väl snart hem. Har väl något program att se ikväll.


Kyligt idag

Vaknade vid 3-tiden, men somnade om. Tack och lov för det. Men sov bara till ca kl. 5 därefter slumrade jag till 6.30. Upp och gjorde mig iordning. Klockan 7 var jag i tvättstugan. Innan jag kunde börja, fick jag städa efter den som tvättat innan GRRRRRRRRRRRRRRRR... Skräpigt på golvet, tvättmedel på tvättmaskinen och i facken, ej tagit bort luddet i torktumlaren. Så vill man inte finna tvättstugan.

Gick ut igen strax efter kl. 8 och flyttade över till tumlaren samt tog in det som skulle hängas. Datorn under tiden. Klockan 9.10 gick jag ut igen. Fia var uppe då, men vi skulle vänta med frukosten till dess jag kom in. Plockade ur tvätten och städade efter mig. Till pappa med hans tvätt. Vi pratade en stund och jag fyllde på hans medicin.

Frukost, disk och bäddat. Ute var det småkyligt idag. Solen kommit och gått.

Inge och jag åkte iväg ca 11.50. Fia skulle bli hämtad av Mia. De skulle handla.

Vi körde ett varv på stan. Sedan ut på landet en sväng. Hade varit en bilolycka på ett ställe, men ingen var skadad. Bilarna gick dock inte att köra utan de fick bärgas.

På vägen in mot stan fick vi se att det håller på att byggas en ny sträckning; "Södra länken" heter det visst. Det är vid SAAB:s flygfält!Stenhögen var tidigare ett berg!
Vägen ska gå fram här! Ska bli så spännande att följa detta vägbygge!

Nej, inte blev vädret som jag trodde. Blåst en nordlig vind och solen har som sagt hoppat fram och tillbaka. Men det är ju så här maj ska vara. Fattas bara regnet då. Det kommer nog sjutton. Kan ju regna på natten, så vi slipper bli blöta när vi cyklar.

Pappa hade inte fått någon mat när vi kom hem från åkturen. Jag ringde och undrade varför. Det hade blivit ett missförstånd och de skulle komma med den. Och det gjorde de!

Nej, nu ska Fia och jag kolla på "Världens bästa hotell". Därefter "Mästarnas mästare" och sedan är det natti för mig!


RSS 2.0