Halloween

Idag är det tydligen "Halloween". Förstår inte varför vi i Sverige ska ta efter allt från USA. Visst, det kan och det är, jätte fint med lyktorna gjorda av pumpor. Men jag gillar inte detta med att klä ut sig och ringa på dörrarna. Förr var det bara påskkärringarna som ringde på, men numera är det både luciatåg och halloween. Ringde på vår dörr två gånger igår och jag hade ärligt talat inget hemma. Småpengarna var slut och godis hade vi inte köpt något. Nej, det är rena tiggeriet. För får inte ungarna något godis, så säger de: Men pengar då?

Åkte med Stefan och Marita imorse. Full fart på jobbet. Nu börjar rapporterna komma så sakteliga. Typiskt när så mycket annat hopar sig också.

Arbetsdagen gick fort och rätt som det var så var klockan 14. Stefan och Marita väntade på mig. Fia åkte om oss på motorvägen. Hon  hade varit dels och pratat med sin nya arbetsgivare, dels på Gottes kansli. Inge gick ut när jag kom. Han skulle fota Toyotan. Jag gick in och plockade lite.

Tog sedan en promenad till Tornhagsskolan med Fia. Hon skulle bli hämtad av Thomas och barnen där. De skulle till Ljungsbro, där Casper skulle ha hockeyträning. Jag promenarade hemåt, men gick runt lite vår skog. Hittade sedan ett pass, så när jag kom hem ringde jag polisen. Ska lämna in det imorgon, när vi besöker pappa.

Har nu sett på "Hem till gården". Alldeles nyss ringde det på dörren och det var åter igen: "Bus eller godis". Fick väl bli bus då, för jag har inte varit i någon affär. Oh, jag gillar inte alls detta.

Men dagens pussel gillar jag, för det är mysigt med ljus i pumporna! Tänk om det kunde räcka med att fira på det viset!
Click to Mix and SolveLite trött och lite småstressad

Igår kväll när jag Fia kollade på "Så mycket bättre", ringde en kompis till henne och frågade om hon ville hänga med ut. Men Fia hade ingen lust. Kompisen skulle ringa igen, vilket hon gjorde. Jo, Fia skulle med. Hon tog Toyotan till kompisen, som hjälpte Fia med sminkningen. Sedan tog de bilen och ställde den hos Maria. Därefter till något inneställe.

Jag lade mig ca kl. 23 (00.00) och somnade. Men vaknade givetvis ett par gånger (hönsmamma). Hörde Fia komma någon gång strax efter kl. 3. Somnade om till slut och sov till ca kl. 7 (6 kan man ju säga). Gick upp och efter en stund kom Fia. De hade haft trevligt och hon hade bara druckit en Cider och lite, lite vin. Hade tagit sista bussen hem. Men hon mådde lite illa och trodde det var för att hon suttit på en kall bänk. Men det trodde jag inte.

Inge kom upp och han och jag åt frukost. Fia ville inte ha. Efter frukost gick jag bort till pappas lägenhet och röjde i köksskåpen. Plockade ner sådant som vi ska ha till loppisen och så blev jag lite tveksam över lite annat.

Fia kom in en sväng. Jag gick in när jag kände att det fick räcka för idag. Blir dock stressad av att det är en hel del som ska gås igenom.

Inge och jag skjutsade Fia till Maria. De två skulle iväg och shoppa lite. Inge och jag åkte därefter till pappa. Han satt i sin lya och kollade på TV. Vi var kvar till ca 15. Var in till Pia och köpte lite. 

Skurit vitkål och så gjorde jag kålpudding. Skalade även potatis. Inge åkte och kollade på Caspers hockeyträning. Fia var där också. Inge och jag åt när han kom hem!

Varit mest mulet idag och vi fick även lite regn.

Nu är jag trött, men ska se lite på TV.
Nummer 2 är barnbarnet; Casper. Jisses så stor han blivit :))


Blå himmel och sol

Orkade inte skriva blogg igårkväll. Har blivit alldeles för lite sömn veckan som gått. Efter ett glas vin igårkväll, somnade jag framför datorn. Fia och jag satt och kollade på "Play". Vaknade till, men då orkade jag inte skriva.

Brorsan (Lasse) och jag var på samtal igår tillsammans med pappa, hans kontaktperson, Linda, verksamhetschefen och sjuksköterskan på boendet. Det var mycket givande och vi satt i pappas lägenhet. Fikade tillsammans och de fick veta lite mer om pappa. Pappa skämtade och vi skrattade gott åt honom.

Imorse vaknade jag redan före klockan 6. Gick upp och läste tidningen noga och sedan datorn. Inge kom upp ca 8.20 och Fia strax efter.

Först var det dimma, men nu är det sol och blå himmel.

I eftermiddag blir det ishockey. Casper spelar sin första "riktiga" match.
Vi hörs ikväll!
Kram på er!

Stockholm idag

Idag fick jag lite sovmorgon, vilket innebar att klockan ringde 5.25!! Och jag sov till dess! Gick upp och gjorde mig iordning. Sedan frukost och tidningsläsning. Väckte Fia 6.45 och hon kom upp direkt. Skjutsade mig och på vägen hämtade vi upp Anita.

Övriga stod vid tåget eller kom. Tåget avgick 7.24 och var framme i Stockholm 9.20. Jag och Anita tog tunnelbanan till KTH för de andra går betydligt fortare än vad vi gör. Väl framme säger Anita att det ligger vid gamla VTI och vi gick den vägen som jag gick nästan varje dag (om jag inte hade bilen) 1972-1975. Vi kom fram till min gamla arbetsplats och huset var sig precis likt. Men så säger min kollega, att här är det inte!! Jisses, då kom jag också på att vi har haft ett lokalkontor på annan plats i det här området (det  hade jag glömt bort). Så vi gick tillbaka neråt och så in på KTH-området. Till slut hittade vi en skylt med vårt företagsnamn på. Gick upp för några trappor och väntade på de övriga.
Till slut tyckte jag att det gått längre tid än 20 minuter så jag ringde min chef. Hon undrade var vi var och jag berättade. Men det var ju fel!! Vi skulle gå ner för trapporna igen och så till höger. Chefen stod så vi såg henne.

Väl på plats så fikade vi och åt en smörgås. Smakade ljuvligt. Sedan lite rundvandring och hälsade på några arbetskamrater. Därefter hade vi vårt enhetsmöte som höll på till ca 12.50. Därefter gick vi iväg för att äta lunch. När vi sitter där och jag tittar ut, så upptäckte jag att det var samma restaurang som jag åt på under åren 1972-75!! Men givetvis ombyggd och nya ägare. Nu hette den: Syster och bror. När jag kom ut fotade jag mot min gamla arbetsplats:


Det är det gula huset bakom träden som var min arbetsplats. Den 4 december är det 39 år sedan jag klev in där och jag är kvar på samma företag, men nu i en annan stad :))

Så försökte jag fota mot restaurangen:Blev väl inte superbra, men.....

Sedan tillbaka till arbetsplatsen, där vi deltog på personalmötet via storbilds-TV. Personalmötet är ju på vårt huvudkontor, där jag arbetar. Slut vid 15-tiden och då fick vi fria timmar. Anita och jag gjorde sällskap och gick till Drottninggatan. Men ack, ack, ack, vad jag hade ont över lilltån och tån bredvid på höger fot. Hade nämligen lånat Fias stövletter och min strumpa skavde!!! Bet ihop och in i affärer. Kom till min favoritaffär: Manhattan! Idag hittade jag två tröjor eller jumprar. Anita hittade en och jag fastnade också för den, men vi tog olika färger. Så gjorde vi som vi brukar; vi köpte varsin trisslott och skrapade. Jag vann 50:- på min och då gick vi runt kvarteret och köpte 2 nya, men de var nitlotter! 

Sedan väntade vi på övriga kollegor utanför restaurang Sahara på Olofsgatan. Det var en libanesisk restaurang och de hade mycket god mat.

Tåget hem avgick 19.30 och vi var hemma 21.22. Fia väntade och vi skjutsade hem Anita.

Nu är klockan alldeles för mycket för mig!! Dock tror jag att jag inte kommer att somna direkt, men....

Imorgon somnar jag nog framför datorn redan klockan 19 :)


Härligt när det röjs

Vaknade innan klockan ringde. Det var väl för att håret var nytvättat och då är det lite extra som ska fixas. Men, jag tycker att håret har vuxit som sjutton sedan jag klippte mig sist (4½ vecka sedan). Hur ska jag stå ut till den 2 december????

Det har varit en blåsig och mulen dag. Inne på jobbet är det kyligt för det blåser kalluft. Vi klagar och klagar. Stackars Herr B på AH. Men jag har ju satt på värmen blev svaret. Ja, men det blåser ju kall luft!! Aj, då är det på viset? Då ska jag se om jag kan fixa det :) Jag tog med mig en filt hemifrån, som jag lade på min stol. Det blir lite varmare, men inte i nacken. Kan ju för sjutton inte sitta med filten om axlarna :)

Fixat lite med TP. Haft möte med min chef om lite av varje som rör jobbet.

Inge och Fia har röjt på förrådet idag. Fia ringde vid ett tillfälle och frågade om de fick kasta en madrass. Släng!!! En matta då? Släng!!!! Så himla skönt att få röjt där.

Gick och bytte av Kicki i växeln klockan 15.15. Men så kom Susanna och sade att hon kunde sitta för hon skulle på puben. Jaha, tänkte jag!! Fia skulle ju hämta mig efter sitt besök hos en kompis. Jag ringde henne, men fick inget svar. Efter en stund ringde Fia och hon skulle komma. Så jag jobbade "bara" till kl. 16 idag. Inge höll på i garaget när vi kom hem. Vårt är nästan tömt. Vi ska ju ta pappas garage. Pratade lite med alla gulliga små barn som var i lekparken med sina föräldrar. Oh, de är för goa när de är i 2-årsåldern :)

Fia fixade sin mat och jag värmde min blodpudding. Åt tillsammans och så fick jag diska :) Nej, det gör mig ingenting, då jag gillar att diska.

Brorsan var nyss här och hämtade pappas sekretär. Inge  hjälpte honom att lasta in den i bilen. Jag känner att jag måste in och fortsätta att röja i lägenheten. Får bli helgen eller? Njae, nästa helg är nog bättre (tror jag).

Började regna nyss och det skulle ju bli regn så.....

Om en halvtimme börjar våra TV-program och de håller på klockan 22. Kvällen är räddad! Imorgon ska jag till Stockholm med mina kollegor. Kommer hem på kvällen. Dock är jag nog för slö för att starta datorn och skriva blogg. Men håll ut!! På fredag ska  jag väl orka med att skriva en :) Må så gott alla!


Click to Mix and SolveDimmoln

Sov till klockan ringde och det var verkligen skönt. Gick upp och gjorde mig iordning. Nej, inga incidenter idag :) Väckte Inge så han kunde skjutsa mig och Marita.

Jag gjorde klart rapporten, som jag fick igår. Gick till biblioteket före klockan 8. Där fanns det en stoooor hög! Var inte klar till 9-fikat. Fikade och så bytte jag av i växeln, så att Kicki fick fika. Fortsatte nästan en timme till på biblioteket. Sedan lite hjälp med word till en, men jag klarade det inte fullt ut.

Lunch och sedan skrev jag ut rapporten. Efter lunch började dimmolnen att lätta på och man kunde börja ana en blå himmel. Lite senare kom solen fram.

Ringde Inge och bad honom att först hämta Marita och sedan komma tillbaka och hämta mig. Jag skulle nämligen vara med på ett möte kl. 13 och det är skönt att slippa stressa på. Alla vet ju att jag slutar kl. 14, men... Nu var det om vårt nya verktyg vad gäller utskick av nyhetsbrev m.m. Vi höll på till ca 14.10. Inge stod utanför och väntade. Vi åkte till pappa. Idag var han helt okej och inte så vimsig som han var i lördags. Vi fikade tillsammans med pappa och övriga boenden. Vi var där i drygt en timme. Till frisören i Åbylund. Han hade tid att klippa Inge, vilket behövdes. Sedan till vårt köpcentra, där jag handlade lite + tog ut pengar. 

Nu har de lagt ut stora naturstenar på gårdarna. Dessa ska de måla vita (undrar hur det blir när snön kommer). Fia höll på att baka muffins och hon väntade på blåbären, som jag hade köpt.

Jag duschade och sedan gjorde jag en omelett. Åt därefter blodpudding.  Har precis sett dagens avsnitt av "Hem till gården".

Dagens pussel:

Click to Mix and SolveMulen dag

Imorse blev det en dominobrickseffekt på badrummet. Jag ställde en flaska lite tokigt på tvättmaskinen och den föll, slog omkull en sak som i sin tur slog ner min deodorant (glasflaska). Trodde först att den höll, men blev snart varse att det inte var så. Slängde flaskan och så gjorde jag mig iordning. Såg då att det blänkte på golvet! Det var små, små glasbitar. Bara att plocka upp. Ut i köket och började med min frukost. Då hörde jag något konstigt, men det tog en stund att komma vad det var för ljud! Jisses, men det var ju mobilen som jag glömt stänga av alarmet på. Jag har den på alarm som en extra säkerhetsåtgärd om jag, mot förmodan, skulle somna om. Eller om batteriet skulle ta slut i min väckarklocka. Det kan ju faktiskt hända.

Väckte Inge 5.05. Men han var redan vaken! Förstår inte det :)) Jo, det var ju larmet, som väckt honom. Han skjutsade mig och Marita. 

På jobbet var det mycket att greppa. Först allt det administrativa och sedan en ny rapport. Biblioteket hann jag inte med idag och jag vet att där är massor för ingen registrerar när jag är ledig.

Inge varit på Vårdcentralen idag och han fick beröm. Har gått ner 5 kg sedan sist, vilket var bra.

Mulet har det varit hela dagen och inne på jobbet var det småkallt. Attans alltså, men en tjockare tröja går det åt. Det drar från fönstren.

Inge kom ut klockan 13 för han skulle tvätta bilen. Jag hade bokat. Sedan hämtade han Marita kl. 14. När jag kom ut, tog jag nyckeln till tvätthallen och gick in med.

Hem med Marita. Inge gick in och torkade av sig, för han fick nämligen en dusch av slangen. Fia följde med och vi åkte till affären och handlade lite.

När vi kom hem, kollade jag på "Hem till gården". Sedan förra veckans avsnitt av "Arge snickaren". Men det var hemskt vilka långa reklamavbrott Kanal 5 har. Över 2 minuter, ja nästan 3. 

Ringt och pratat med pappa. Allt var bra med  honom. Jag lovade att besöka honom imorgon.

Måste komma ihåg att säga till Marita att jag arbetar sent på onsdagen och på fredagen ska ju brorsan och jag vara på pappas boende och prata lite med personalen. Torsdagen berättade jag om imorse. Då ska jag ju till Stockholm. Vilken vecka :))

Dagesn pussel ser väl mysigt ut :)

Click to Mix and SolveSolig söndag

Vaknade omkring 5.15 och kunde inte somna om. Gick upp ca 5.50 och gjorde mig iordning. Datorn fram till ca 6.55 då jag gick till tvättstugan.

Fia kom upp ca 7.40. Hon skulle iväg och kolla Caspers hockeyträning. Jag gick ut och hängde tvätt samt lade i tumlaren. Fyllde två maskiner till med tvätt.

Klockan gick och Inge sov som en stock. Jag åt frukost, för min mage kurrade. Fia kom ca 10.15. Jag var då ute och på väg till tvättstugan. Hade kommit i samspråk med grannar på vägen till tvättstugan. Solen lyste och det var verkligen skönt ute.

När jag var klar med tvätten, tog vi en tur. Det blev Roxen runt med bilen. Oh, jag älskar alla fina färger. Inge fotade lite när vi var utanför Stjärnorps slott. Visar dem senare :)

Thomas och Tove kom och vi gick till pappas lägenhet, där Thomas fick lite bestick och annat. Han har nämligen separerat.

Brorsan ringt. Han kommer hit ikväll vid 20-tiden. Ska nämligen hämta Kristina vid Resecentrum klockan 21.12. Han skulle inte besöka pappa så jag ringde och meddelade detta.
Pappa hade glidit ur rullstolen flera gånger igår efter att vi varit där. Han har svårt att ta till sig instruktioner och det har med hans sjukdom att göra (Alzheimer). Trist att höra detta, men så är det.

Fia och jag åt köttbullar, sås, potatis, rårivna morötter och lingon. Mums så gott det var. Inge åt sin kyckling. 

Så har Fia städat sitt rum, vilket var behövligt.

Attans alltså att jag ska bli så trött på kvällen. Är redan sömnig, men det måste jag råda bot på :))
Morgonstund har.....

Jag sov till ca 4.45 och jag försökte verkligen att somna om. Men det gick inte! Gick upp ca 5.10 och läste morgontidningen. Mycket att läsa och det är skönt när det är lördag för då finns tiden :) Läste om Magnus Bäcklund och hans fru. Hon drabbades av bröstcancer för två år sedan. Sedan blev det datorn. Men så kom jag på att jag kunde ju koka dillköttet!! Under tiden som det kokade upp skalade jag potatis och morötter. Skummade och satte på alarmet på mobilen. Klockan 7.50 var det klart! Inte så tokigt!!!! Som sagt: Morgonstund har guld i mun :)

Diskade även det som var från kvällen. Lyssnade på Ring så spelar vi. Fia kom upp ca 8.50. Hon satte då igång att göra scones. Även Inge kom upp. Jag pressade apelsiner så att vi fick färskpressad juice. Oh, vilken underbar frukost; nybakat och så färskpressad juice. Bättre kan det knappast bli.

Efter frukosten diskade jag och så bäddade jag rent i sängarna. Därefter blev det en skön dusch. Fixade mitt hår och sminkade mig. Oh, det är så skönt med dessa lördagsmorgnar/-förmiddagar. Man slipper stressa!!!! Vi åkte sedan med travet och så körde vi ett varv. Det händer hela tiden något nytt i vår stad. Det rivs och det byggs :))

Till pappa sedan. Han satt och åt, men var nästan klar. Inge och Fia gick in till pappas lägenhet och kollade på storslalom. Jag tog in pappa när han var klar. Men idag var han inte alls med. På TV:n var det båtar och svallvågor! Inte skidåkning och snöyra. Det är hemskt att se sin pappa bli så här. Och fort har det gått. Jag vet att det är upp och ner med Alzheimer. Imorgon är han kanske annorlunda. Men idag var han rädd när han åkte rullstolen och när han skulle trycka på larmet, tryckte han på pekfingernageln. Det är inte så här man vill se sina föräldrar. Men man tvingas och man blir nog härdad.

Tydligen så är pappa väldigt trött och lägger sig redan vid 19-tiden! Imorse gick han inte upp förrän 8.30. Men det är klart, mörkret har kommit och då blir man nog tröttare.

Vi åkte hem och jag hämtade lite saker inne hos pappa. Bland annat en burk med kanel. Min burk, som var av plast, åkte i golvet och sprack.

Det ringde på vår dörr och där stod Stefan med två flaskor Ozo!!! Så nu sitter vi här med var sin drink och drömmer oss till Grekland; Kreta eller Cypern. Mmmm så mysigt,  men Fru Fortuna är inte på vår sida.....

Snart ska vi äta dillkött, potatis och sås!
Ha en trevlig kväll alla mina goa vänner och andra som läser min blogg!

Börjar se ljuset

Vaknade ca 4.45 vilket inte var konstigt. Jag sov nog när klockan var 21.15 igårkväll :) Gick upp och gjorde mig iordning. Sedan blev det tidningsläsning. Därefter datorn, men så började magen kurra. Jisses, den stackaren var ju hungrig. Det tänkte jag inte på :)) Det blev fil, kanel och min hemmagjorda sylt + en halv burk sardiner. Mums så gott.

Gick in till pappas lägenhet och plockade lite. Klockan 8.10 kom två killar från "Återvinningen". De tog alla möbler, som vi ville att de skulle ta + lite kläder efter pappa. Jag hittade nämligen en "ulster" + en superfin kostym på förrådet. Det går ju till välgörande ändamål. När de var klara, låste jag dörren och gick in till oss.

Både Fia och Inge var uppe. Utanför höll de på med plattorna från vår grind. Det blir säkert fint.

När Fia var klar, åkte vi först ill mitt arbete. Lämnade över en full kasse med handdukar till Bea, som hon kan ha till kommande valpkull. Därefter åkte vi till pappa. Han satt och åt frukost. Jag hade med mig 3 påsar frysta bullar + en limpa. Hämtade pappas glasögon. Han hade tappat dem igår och ett av glasen lossnade. Fia och jag åkte ner till Synsam. Fick mycket snabb hjälp. Tillbaks till pappa. De skulle ha lite "fredagsmys". Avdelningen under pappa kom upp och det luktade ljuvligt gott av nybryggt kaffe. Så himla mysigt de har det på sjukhemmet. Inte underligt att pappa trivs :)

Hem och så bytte vi om. In till pappas lägenhet. Fia tvättade köksfönstret och allt runt om. Jag tog fönstret i matrummet (som vi säger). Men innan sopade jag bort spindelnät på altan. Det fanns en del. Sopade även plattorna.

Sedan tvättade jag fönstret. Fia var klar och gick hemåt. Jag  höll då på att skruva isär balkongdörren. Ploff!!! Där skruvade jag ut skruven i mitten. Och vart hamnade den? Jo, under rampen!! Som tur var, så kom Inge. Då pratade jag med Stefan och Marita. Inge kom in och lyfte upp rampen så att jag fick tag på skruven. Tvättade klart och skruvade ihop.

In till oss och bytte kläder. Vi åkte alla ner på stan. Fia var och köpte sig ett par jeans. Hon hittade i första affären!!!! Hem och då kollade Fia och jag på "Hem till gården".

In till pappas lägenhet igen vid 16.45. Knöt ihop alla säckar och ställde dem i hallen Fia var med och hjälpte mig. Inge kom och han gick ner i källaren. Hämtade vårt gamla altanbord och ställde det utanför.

Så kom Lasse (brorsan) med släpkärra. Vi lastade på säckarna och altanbordet. Även allt annat som skulle slängas. Knöt fast presenningen och så åkte brorsan.

Vi gick in. Fia fixade färsen till Taco. Jag hade innan fixat grönsakerna. Inge åt sitt. Men vi åt tillsammans!!!!
Ringde brorsan och kollade om presenningen suttit kvar och det hade den!!!

Undrar hur länge jag orkar vara vaken ikväll? Känner mig rätt så mör i kroppen. Börjar dock se ljuset av röjningen i pappas lägenhet. Återstår en del skåp i köket, men de är snart fixade.


Så himla trött ikväll

Gick upp strax före kl. 6 imorse. Skönt att jag faktiskt kan sova lite längre. Men å andra sidan så är jag ju uppe längre på kvällarna. Gjorde mig iordning. Åt frukost och läste morgontidningen. Sedan en kort stund vid datorn.

När jag var klar, gick jag till pappas lägenhet. Insåg att det var nog bäst att packa ner porslinet i kartonger. Men det ska ju slås in också. Tack, mina goa pappa för att du hade en hel rulle med mjukt papper. Jag klippte till ca 10 bitar i taget och slog in.

Rörmokaren kom strax för kl. 8. Han körde med rensfjädern, men inget lossnade. Det var inget stopp i rören! Han tog fram den klassiska sugproppen och efter ett par försök, rann det som det ska göra! Sedan hjälpte han mig med slangen till tvättmaskinen. Tack för det :)
Fia kom in när hon hade vaknat. Efter en stund ringde de från Återvinningen. De undrade om de fick ändra dag istället för det hade kört ihop sig. Visst, det var inga problem. Så vi bestämde till klockan 8 imorgon bitti. Men detta gjorde att luften liksom gick ur. Följde med Fia in. Inge var uppe. Klockan var ca 9.15. Vi snackade om att åka till Maxi, men så insåg vi att det var bättre att åka till Återvinningsstationen med det som vi hade röjt i vår lägenhet. Men de öppnade inte förrän kl. 11. Drack lite kaffe och så hämtade Inge bilen. Vi lastade in. Jisses alltså, men det var en hel del. Och mer ska det bli, det lovar jag. Det går inte att leka ekorre.

Vi åkte och slängde och så till Maxi. Hem med varorna och så åt vi lunch. Ärligt talat så kände jag inte för att fortsätta med fönstren hos pappa utan kände för ta hand om mig själv. Vi åkte till Norrköping och Ingelsta. Jag ville visa Inge Willys där. Det är så himla stort!! Köpte lite smått och gott där :))

Regnade när vi åkte  hem. Då var det dags för middag. Fia fixade hennes och min; fish and chips :)) Inge åt sin kyckling och grönsaker.

Kom en rejäl skur till på kvällen. 

Ringde och kollade  hur det var med pappa och allt var bra. Men han hade tappat sina glasögon så ena glaset sitter inte fast. Måste alltså fixa detta imorgon.

Nu ikväll är jag så himla trött, så jag blir inte uppe till 23 ikväll! 


Semester resten av veckan

Wow, men jag kom in i "andra andningen" igår kväll och lade mig först ca kl. 23! Sov till ca kl. 6! Helt otroligt, eller hur? Läste tidningen och så datorn en stund. Inge kom upp ca 7.30. Jag hade ätit frukost och bad honom komma in med kaffe till mig. Jag gick till pappas lägenhet och började röja i skåpet i hallen. Vad mycket "skit". Det var bara att kasta. Sedan blev det badrummet. Bytte ut  handikaptoalettsitsen och så städade jag ur badrumsskåpet. Tvättade sedan fönstret på alla sidor + målningen. Men fy alltså! Det är så trist för vår hyresvärd sköter inte om fönsterblecken. Färgen flagnar och det växer mossa. Inte roligt alls. Inge kom in och hjälpte mig att slänga lite i soprummet. Han fixade även lådan med verktyg. Jag tog även fönstret i pappas sovrum.

Fia var i väg och hämtade barnbarnens skridsko. Jag gick in och duschade ca 11.40. Då höll Inge på att städa vårt städskåp. Det behövdes verkligen och det blev så himla fint.

Klockan 12.40 skjutsade vi Fia till Syokonsulenten. Därefter åkte vi till Rehab med toasitsen, duschstolen och lite annat, som pappa har haft hemma. Bilen var fullastad.

Hämtade Fia och så hämtade vi barnbarnen. Hem med dem till oss. De skulle ta Toyotan till Ljungsbro för att åka skridsko. Jag och Inge åkte till Vårdcentralen, där jag lämnade några blöjpaket, som var över hos pappa. Sedan till Hemtjänsten, där jag lämnade in larmet och annat som var deras.

Så handlade vi! Och när vi kom åt vi. Därefter gick jag åter igen till pappas lägenhet. Regnet öste ner! Skulle tvätta fönstret i vardagsrummet, men började istället lägga papper om en massa glas och packade dem. Regnet upphörde, så jag tvättade även fönstret i vardagsrummet.

Fia, Tove och Casper  kom in till mig. Sedan kom grannen utanför och jag var bara tvungen att springa ut och gratta. De fick sitt andra barn i söndagskväll; en tjej till!! Fick se henne lite senare. Oh,.. så söt!!

Lasse kom för  han hade en spekulant på Toyotan. Sedan kom Mia. Hon fick lite saker med hem. Inte kom det någon spekulant. Lasse blev arg och åkte en sväng till pappa. Idag var visst pappa virrig igen.

Fia och jag har sett på TV. Just nu är det Grey's Anatomy. Jag skriver lite i reklamavbrotten.

Imorgon ska vi hämta upp lite från vårt förråd, som ska med till återvinningen.

Går visst inte att hämta bilder. Men tack mina vänner för att ni läser min blogg!
Kram Gunilla

Ingen frost imorse

Imorse, när jag kom upp strax före klockan 4, var det +5,4 grader. Det tackar vi för. Kylan kan hålla sig borta ännu någon månad. Lite senare blev det regn, precis som de lovat. Men det blev också blåsigt. Med andra ord; en riktig höstdag!

På jobbet rullade det på! Registrerade tidskrifter på biblioteket.

Klockan 15.30 gick jag till växeln och löste av Kicki. Fia kom ca 16.10. Superlugnt med samtal. Jag hade ett enda samtal fram till 16.25. Då kom Bea och bytte av för hon hade inget särskilt för sig. Det var ju supergulligt.

Vi åkte hem och hämtade Inge. Sedan till Mantorp, där vi köpte jeans. Inge har det ju bra; han behöver ingen uppläggning, men jag!!!!!!!!!!!!!!!

Regnade massor då med. Fia tog bilen och åkte till Thomas, Liam, Tove och och Casper. Förresten så pratade jag med Thomas mitt på dagen idag.

Nej, nu är jag supertrött och ska snart lägga mig. Visserligen har jag semester resten av veckan, men jag ska ägna mig åt att röja i pappas lägenhet.

Dagens pussel påminner oss om sommaren.


Click to Mix and SolveGårdagen och dagen, som är Caspers födelsedag!

Vaknade vid 5-tiden och kunde inte somna om. Men jag lade mig ju redan vid 21-tiden igår och somnade ganska snabbt. Var väl utsövd. Till tvättstugan klockan 7. Hade "Ettans tvätt" idag. Brukar inte ha den så ofta för jag vill gärna ha "Treans tvätt" eftersom man då har tid mellan 7 till 12. Men nu var det så att jag glömt att boka eller om det var så att jag tänkt mig tvätta inne. Nu var det mycket tvätt denna gången, så jag bokade tvättstugan igår. Jag ringde och felanmälde torktumlaren för över en vecka sedan och den var fortfarande inte lagad. Den går och går och går.... Normalt ska den stänga av sig när tvätten är torr, men det gör den inte. Och snacka om att man bränner sig på kläderna! Fy!!!

Inge kom faktiskt upp redan vid 7.30. Det var ju Formel1 på TV:n :)) Han åt frukost. Fia kom upp vid 9-tiden. Hon och jag åt frukost ihop. 

Vi åkte till Tornby när tvätten var klar. Köpt presenter till Casper, som fyller 8 år imorgon. Inge var chaufför!
Lasse och Kristina kom en sväng efter att de besökt pappa. Vi kollade runt i pappas lägenhet.

Sorry mina vänner, men jag glömde att fortsätta på bloggen igår och publicera den, så nu fortsätter jag på dagen.
Imorse åkte jag med Stefan och Marita. Tog itu med det som kommit in sedan i fredags. Det var en del faktiskt.

Ringde och grattade Casper ca 7.15. 

Pratade med Kicki när hon kom. Kollade sedan med chefen om det är ok att jag tar ledigt onsdag-fredag och det var det. Så jag skrev semesterlappen.

Ringt och felanmält stoppet i slasken inne  hos pappa. Brorsan ringt och berättade att han bestämt tid med de som ska hämta möblerna.

Arbetade till kl. 14 då jag åkte hem med Stefan och Marita.

Fia har idag varit med Casper i skolan och fritids. Sedan följde hon med på hockeyträningen. Mia hämtade då upp dem.

Inge och jag åkte och hälsade på pappa. Han var pigg och satt i matsalen/dagrummet. Där trivs han :) Han fikade och även vi fick varsin kopp! Kvar där till 16.50! Det var bilköer utanför, så vi körde åt ett annat håll. Men vi hann ju ändå till födelsedagsbarnet. De kom inte förrän 17.35.

Casper blev så glad för presenterna. Tove var på gitarrkursen. Jisses alltså, men hon åker bussen hem själv!

Lasse och Paulina kom också och firade.

Vi åkte ca 18.40. 

Varit en solig och fin dag. Även vindstilla :)


Nu är jag trött i kroppen

Vaknade redan kl. 4.15!! Gick upp 4.50 och läste tidningen. Därefter blev det datorn. Klockan blev 7 och Ring så spelar vi började! Lisa och Bengtsson fick med att skratta gott några gånger.

Fia kom upp omkring klockan 8 och Inge ca 8.30. Vi åt frukost tillsammans. Jag diskade och sedan gick jag in till pappas lägenhet. Började röja ett par köksskåp innan brorsan kom. Full fart på oss. Vi tömde bokhyllan och sedan skruvade brorsan isär den. Det är en fin bokhylla, som stod i ett hörn. Men ingen av oss har plats för den. Brorsan ska ringa Återvinningen, så får de hämta en del möbler, ja nästan allt faktiskt. Vi gjorde iordning en kartong med saker till "Loppis". Inge var in och hjälpte till också. Vi tog in vitrinskåpet från pappas kök till vårt kök. Vår byrå kommer att följa med till Återvinningen. Så tömde vi alla garderober. Brorsan åkte hem till sitt och jag tog en dusch. Det var välbehövligt!!! 

Fia var förresten iväg och spelade innebandy med Mia och hennes kompisar. De vann med 2-1. Fia gjorde 1 mål.
Jag åkte med tipset och därefter till pappa. Han blev så glad när jag kom. Vi satt i matsalen och pratade. Vid fikat bjöd Kenneth och Susanne (gamla kompisar till mig från förr, som har sin mamma resp. svärmor där) på hemgjord tårta!!! De boende gillar verkligen detta. Så nu vet jag vad vi kan göra vid tillfälle :)

Jag åkte hem vid 16-tiden. Hade då ställt in  TV:n åt pappa. Mia och Lasse hade varit hos oss och sett på fotboll.

Fia och jag började med maten, vilket innebar att jag skalade potatisen och ett par morötter. Därefter gjorde jag salladen. Fia stekte kycklingbröst och så gjorde hon rödlöksmarmelad!!

Under tiden som maten fixades, satte jag igång att röja ett skåp i sängkammaren. Jisses alltså, men det blev två säckar!!! Vad skit man har!! Ska nog fortsätta med mina garderober inom kort.

Jag sparade förresten frottéhanddukar hos pappa. Dessa ska jag ge till arbetskamrat, som har hunduppfödning.

Så var maten klar och jag säger bara: FIA KAN LAGA MAT!!!!!! Egentligen skulle det varit ankbröst, men vi tog kycklingbröst. Och båda två var skeptiska till rödlöksmarmeladen! Men det var verkligen supergott!
Kicki! Du ska få smaka på måndag (om du läser detta).
Disken var enorm, men ack så skönt när det är klart. Jag älskar att se resultatet :)
Nu sitter jag här med en baccardi och cola. Jisses så gott det är. Längtar till Mallorca igen. 

Och så fotot: Jag tog detta på fullmånen i torsdagsmorse. Månen var helt enorm!


Nu ska jag surfa runt lite på facebook. Trött i kroppen och ryggen är jag, men det går nog över det också :)

Äldsta barnbarnet fyller 10 år idag

Tack mina vänner för kommentarer. Sickan: Jag har svarat i din blogg; Karin: Tack själv för allt roligt med spelet. Jag har också många som jag spelar med, men Xperia är lite sämre än Iphone. För jag fick veta idag att med Iphone kan man skicka korta meddelanden. Har en kille på jobbet, som trodde att jag var snorkig för att jag inte kommenterade hans inlägg. Men jag visade honom att jag inte kunde det. Jag får inte heller några pling utan jag får hålla kollen själv!
Ja, detta var lite om gårdagens blogg :))

Morgonen bjöd på frost och det känns alltid lika skönt att slippa skrapa bilrutorna. Ja, Inge skjutsade mig. Nästa vecka får han sova för då är det Stefan som kör.

Ringde och grattade Tove, som idag fyller 10 år. Jisses alltså vad åren springer iväg.

Fortsatte sedan med finslipningen på vår nya webbsida. Var även till biblioteket och registrerade tidskrifter.

Kicki och jag tog en promenad på lunchen. Vindstilla och soligt, så det var underbart. Promenaden och den friska luften behövdes för jag jobbade till 16.45 idag. 

Möte om nya webben till oss sidansvariga kl. 13. Vi var fyra som deltog och det är lagom. Webbansvarig har delat upp oss och det är bra. Så sitter vi ju så nära varandra att jag kan få snabb hjälp.

Bytte av Kicki ca 15.15 i växeln. Jag hade ett enda samtal fram till 16.40 och det var en felringning!!! Jag räknar inte med postkillen, som ringde 2 gånger. Han fattar inte att han ska ringa på "godstelefonen". Jo, han ringer kanske, men han väntar inte de sekunder som han ska göra innan någon svarar. Det slutade med att jag fick springa ifrån receptionen för att öppna åt honom. Grrrrrrrrr
Fia kom in till mig! Jag stängde ner klockan 16.40 och så kollade jag så att allt var släckt. Ut till Inge, som väntade i bilen. Vi åkte till födelsedagsbarnet!

Hon blev jätte glad för pengarna från Inge och mig. Fia gav henne jätte fina kläder och Tove blev nöjd.

Klockan 18.05 kom Lasse (Mias kille) och hans barn, som är 18 resp. 20 år. Vi åkte hem då, för det blir liksom lite trångt. På måndag ska vi dit igen för då är det Caspers tur att fylla år!

Vi åkte in och köpte revbensspjäll och potatissallad. Det åt vi när vi kom hem. Potatissalladen var inte alls lika god som den var förr.

Nej, jag har inte hunnit med något pussel idag, men...


Nordanvinden är grym

Även imorse drabbades jag av näsblod. Förstår inte riktigt varför, men det kan ju vara dels att jag är lite stressad, dels att slemhinnorna blir tunnare med åren. Får köpa nooze-oil :)

Inge skjutsade mig!

Det har blåst en nordlig vind och den är inte alls så skön. Står i fönstret på jobbet och tittar ut med längtansfull blick. För väl ute, tar vinden tag i en.

Mia ringde vid 6-tiden. Blir lite rädd innan jag ser vems nummer :)

Haft fullt upp med olika saker. Däremellan har det blivit ett och annat ord. Ja, vi är några som spelar Wordfeud på våra mobiler. Det är riktigt roligt och man håller hjärnan igång. Varje gång jag gått till skrivaren så har jag funderat och lagt. Det är verkligen beroendeframkallande. Men ett ofarligt sådant.

Vi åkte och handlade efter jobbet. Sedan hem och in med varorna. Därefter till Arbetsförmedlingen. Det var ju inte givande, som Inge sade. En massa bemanningsföretag, som presenterade sig. Inge har CV hos de flesta av dem och de ska höra av sig, men han har inte hört något. Åldern emot sig.

Fia åkte till Maria och skjutsade henne till macken. Hon behövde fylla på olja i bilen.

När man lägger detta pussel, ser man tillbaka på sommaren och samtidigt längtar man till nästa!

Click to Mix and SolvePappa är helt otrolig

Fullmåne imorse igen, men jag har sovit gott inatt. Det är skönt det :) Inge skjutsade mig.

Jag satte mig med jobbet som chefen gav mig igår. Sedan blev det finputsning av nya webben.

Har sagt upp elen i pappas lägenhet och jag har även ringt och frågat om telefonin.

Fia var med Casper till skolan imorse och så fick hon med sig Tove hem. Tove hade allergi och lite förkyld. De haft det mysigt. Inge gick halvmilen.

Fia och Inge hämtade mig kl. 14. Vi åkte till pappa. Han satt i sin lya och såg på TV. Gissa vad!! Jo, pappa går med rollatorn igen!!! Och jag satte på honom Inges gamla sandaler för "Foppatofflorna" var inget bra. Sandalerna satt perfekt och  pappa blev glad.

Klockan 15 var det födelsedagskaffe för en boende. Pappa gick ut dit och vi åkte till stan. Fia och jag tog en sväng till en väskaffär, men köpte inget. Ringt brorsan och berättat.

Väl hemma åt jag lite. Fia gjorde muffins, som blev supergoda. Hon åkte sedan och kollade på Lasses innebandymatch.

Nu ser vi på TV!
Nej, inget pussel idag heller!

Härlig kommentar

Tack min vän Sickan, för kommentaren. Ja, jag kände mig som betjänten :)

Imorse var himlen helt fantastisk. Månen var full och stjärnorna gnistrade. Önskar att jag kunde namnen på stjärnorna (Lilla Björn vet jag ....)

På jobbet var det full fart. Var även till biblioteket på förmiddagen. 

Inge och Fia har röjt i cykelförrådet idag och varit till Återvinningsstationen med två lass. 

Fia och Casper hämtade mig klockan 14. Vi åkte bort till Valla och matade änderna.Casper på väg mot en anka!Ett par änder.Här blev ankan riktigt arg på en hund :)Fler och fler änder kom och maten tog slut :)

Så hittade Casper en linbana och både han och Fia fick roligt:
Som synes så lyste solen.

När vi kom hem, gick Inge och jag ut och kollade i vårt och pappas cykelförråd. Vårt blev jätte fint. Inge åkte iväg med ett lass till. Lasse kom och han och jag gick till pappas lägenhet och diskuterade hur vi ska göra. Vi har en plan nu och ska börja lite smått på lördag. Förresten så fick jag en flaska Baccardi av honom. 

Casper sover hos oss inatt. Mysigt!!!

Något pussel har jag inte hunnit med att lägga. Ni förstår säkert varför!


Höll återigen på att snubbla

Imorse när Inge och jag gick till garaget, var jag nära att återigen snubbla. Förr fanns det en mattstång på gaveln av garaget (bredvid ingången till tvättstugan). Det var ett plank runtom, men sedan flera år tillbaka är mattstången borta och för ett par månader sedan revs även planket ner. Det asfalterades där hålen varit. Men det blev förhöjningar av asfalten och på dessa snubblar jag både nu och då :) Skrattar varje gång jag gör detta.

Marita har semester denna veckan, så därför var hon inte med när Inge skjutsade mig.

På jobbet har det varit full fart! Många som var sjuka idag. Hua säger jag... 

När vi hade fikat och vi skulle skölja av våra muggar, stod där en papperskasse med massor av trattkantareller. "Varsågod" stod det på ett papper. Två av mina kollegor tyckte att jag skulle ta påsen. Men... sade jag... Gör du det!! Det står ju varsågod. Så jag gjorde det :) Vilka stora svampar!!!

Dagen bara sprang iväg. Jag blev hämtad av Fia kl. 13.30. Hem och in med matlådan. Sedan till pappas lägenhet. Marina stod och väntade. Hon skulle besiktiga pappas lägenhet. Inge och Fia kom lite senare. Men hon var supernöjd med skicket! Den ska renoveras! Vi behöver i princip bara se till att toalett, badrum och kök är städade noga. Resten, såsom golv och lister behöver vi inte bry oss. Alltså detta känns underbart. Sedan pratade vi om buskarna hos oss och givetvis ska vi få nya.

Började regna och vi skiljdes åt. Vi åkte till apoteket i Tannefors, där Fia hämtade ut medicin och så köpte vi mjölk på ICA. Sedan blev vi snopna, när vi fick se vad de gjort i slutänden av Nya Tanneforsvägen. Det händer saker i stan, det lovar jag.  Och regnet öste ner :)

Hem och då åt jag blodpudding. Mums så gott. Satte mig sedan och rensade svampen. Jisses det var en del. Har nu stekt den. Satte även in en kyckling i lergrytan.

Fia är och tränar tjejerna i fotboll. Stackarna alltså!! Det regnar ju ännu :(


Dagens pussel:

Click to Mix and SolveSöndag

Vaknade efter ett par timmars sömn! Inge satt uppe och kollade på en film. Jag försökte verkligen att somna om, men det gick inte. Inge kom och lade sig. Han gäspade ett antal gånger och sedan dröjde det inte förrän han drog timmerstockar! YES!!!! Jag kastade mig hit och dit. Gick upp och kollade på den underbara stjärnhimlen. Lade mig igen och skulle börja räkna får! Men det kom inte några! Hur jag än letade, så ville de inte visa sig. I vilket fall som helst, så somnade jag till slut och sov till 6.40. Ute var det -2 grader! Blä, det är för tidigt.

Ingen tvättstuga, vilket kändes skönt. Fia kom upp! Hon skulle ha kaffe med sig till ishallen. Jag gick in och tog en termos hos pappa. För det skulle även med varm choklad. Jag fixade kaffet. Hon åkte ca 7.30.

Inge om upp 7.45 för det var Formel1 på TV. Jag bäddade och plockade. Klippte även av tomatgrenar och hängde dem upp och ner inne. Vill ju inte att frosten tar dem. 

Inge och jag gick in till pappas lägenhet och tog med hallbyrån. Fia kom och vi åkte först till Maxi. Köpte en golvskrapa till duschen hos pappa. Sedan till honom. Han blev så glad när vi kom. Jag och Fia satte upp en gardinkappa vid det andra fönstret. Blev jätte bra. Pappa fick en Tempurmadrass i sin säng och det ska vara bra. Han har ju trycksår på hälarna och även något på ryggen. Vi pratade lite och sedan åkte vi. Fia skulle iväg på fotboll med sina tjejer (Flickor -01). De skulle se LFC dam. Gemensam cykling till Folkungavallen.

Jag och Inge tog en tur till Norrköping. Var till Hageby centrum och kollade runt. Vi har inte varit in där sedan ombyggnaden. Hem fick jag köra. Det var en fröjd att sätta in farthållaren. Den här bilen trivs jag med :) Ja, ja jag har trivts med de andra också.

När vi kom hem gjorde jag sylt på nektariner och svarta vinbär. Gjorde även en omelett till imorgon. 

Fia kom hem och åter igen blev vi osams. Alltså detta är jätte tråkigt. Och jag blir ju så himla arg, vilket jag inte kan hjälpa. Men sedan blev vi sams igen. Fia lagade middagen och jag diskade.

Nyss åkte Fia iväg till Mia och barnen.

Vädret har varit soligt, men senare på eftermiddagen blev det mulet.


Tvättat köksfönstret

Ja, som ni säkert  har läst, så klev jag upp tidigt imorse. Attans att jag inte kan sova när det är helg.

Tack goa vänner för kommentarer. Nog är en moppe bra, men.. en bil är faktiskt toppen när man ska åka iväg flera.

Efter att vi ätit frukost och jag hade diskat, började jag leta efter gardiner till pappa. Dett resulterade i att jag bestämde mig för att tvätta köksfönstret.  Tog alla sidor och efteråt såg jag att det blev flamigt. Men vad göra? Jag skiter i det för fönstren är ju, trots allt, rena. Önskar verkligen att vår hyresvärd kommer och byter fönstren. De vi har nu har suttit där sedan 1971. Och dessutom ska man öppna och tvätta emellan. Önskar mig 3-glasfönster.

Efter att jag tvättat fönstret, strök jag panelgardinerna. Jag strök även kappan, som pappa skulle få hos sig. Satte upp gardinerna och så gick jag in i vardagsrummet för att plocka iordning. Då.... Pang!!! Ja, gissa vad som hände!! Jo, gardinstången i köket åkte ner med en dj*la smäll! Det är inte första gången detta händer. Vad jag sade? Näe, det går inte ens att skriva ner. Fia hjälpte mig att få ordning på det.

Vi åkte sedan med travet  och därefter till apoteket på sjukhuset. Jag skulle hämta ut "bromsmedicinen till pappa. Träffade en gammal klasskamrat, Anders Ö. Så himla roligt alltså. Han hade inte tid att vänta, så jag fick hans kölapp. När jag var klar där (670:-) åkte vi till pappa, där Inge hjälpte mig med sakerna. Sedan åkte Inge och Fia till ishallen för att kolla på Casper, som hade träning. Jag satte upp en gardinkappa hos pappa. Sedan fikade han och jag. Pappa trivs verkligen där!! Jag är så glad över detta, så det är sanslöst. Personalen är urgulliga. Det kom några besökare och de hälsade så glatt. Visade sig att det var kompisar till mig från den tiden när jag var ihop med Bernt. Världen är bra liten. Det var Kenneth's mamma som bodde på samma ställe som pappa. Sedan kom Inge och Fia och vi åkte hem. Fia fixade salladen och jag köttfärsrätten (curry) + riset. Jisses så gott det blev.

Har faktiskt kört ett par maskiner med tvätt här hemma. Så jag tänker ta sovmorgon imorgon hahahahahahaha... tror du på det? Jag gör det inte!

Ringde min faster ikväll och ........ tjaaa säger ingenting, så var det osagt...
Ny bil

Sorry, men jag orkade inte skriva blogg igår. Men nu skriver jag istället. Har varit vaken sedan 3.40 och gick upp klockan 4. Har sett på TV3/Play och så har jag läst tidningen.


Igår hämtade vi vår nya bil, Kia Wenga. Den är mindre än Kia Ceèd, men känns mycket större. Nu är det säkert många som förfasar sig och säger: "Hur kan de byta bil, när Inge är arbetslös?" Men, hur konstigt det än kan låta, så kommer vi ner i månadskostnad. Så detta var en bra lösning.

På jobbet gjorde jag klart tidningen till webben (så långt som jag kunde). Var även på biblioteket och registrerade tidskrifter.

Klockan 14 hämtade Inge och Fia mig med nya bilen. Jisses vad det luktar nytt :) Vi åkte först och tankade. Och precis som jag sade i förrgår, så hade de höjt bensinpriset precis till bilbytet. Vår förra bil var en diesel och den nya är en bensinare. En tid så har bensinpriset var lägre än dieselpriset, men precis som vi bytte bil, så höjdes priset och nu är bensinpriset högre än dieselpriset. Innan vi skaffade Kia (diesel) var dieselpriset mycket, mycket lägre än bensinpriset, men när vi skaffade dieselbil, blev priset ungefär lika. 

Sedan åkte vi till pappa! Fia och jag gick in till honom med lite klädhängare och en skjorta. Han var lika glad idag som igår och han hade sett ishockeyn. Kom även ihåg resultatet :)

Började regna och det regnade massor. Så typiskt när nu bilen var ren och fin. Ja, ja......

Så blev vi lite osams med Fia och det är aldrig roligt. Inge och jag tog en tur lite senare. Fia var då hos Mia och barnen. 

Vi åkte till Mjölby för att det skulle bli lite landsvägskörning. Åkte motorvägen dit och hem blev det Sya, Mantorp och så hem. Jag körde hem och bilen kändes helt okej. Något som är bra är: Om man står vid rödljus eller i bilkö, lägger man i friläget och då stannar motorn. När det blir klart att köra, trycker man bara ner kopplingen och motorn går igång igen. Så det är en miljövänlig bil!

På kvällen var Inge och Fia ute och körde. Ja, det var Fia som körde :) Jag var hemma och tog det lugnt.

Nu är klockan 5.50 och jag ska väl fortsätta surfa runt här på datorn. Inväntar även "Ring så spelar vi".

Ute är det just nu +3,6 grader! Brr.....

Ha en bra dag alla så hoppas jag att det blir en blogg ikväll :)


Pappa på plats

Ja, vad ska jag säga om dagen på jobbet! Det har flutit på med finliret av webben. Ute har det regnat. Emellanåt massor och så nästa stund var det nästan att solen kom fram.

Jag ringde till pappas nya boende och han hade kommit dit. Han satt och åt och hade hittat en "kompis". Allt verkade bra.

Innan jag slutade för dagen, började jag lägga in artiklar i vår utländska tidningen. Oh, älskar att få göra det.

Inge hämtade mig och så åkte vi och handlade. Fia var iväg med en kompis. Jag köpte lite prylar till pappa. Hem och in med varorna. Därefter dammade jag överallt. Så ringde brorsan och undrade om jag kunde åka till Biltema och köpa en presenning. Visst kunde jag och Inge göra det.

När Inge och jag kom hem, gick jag in till pappa och började plocka ner lite prylar. Sedan kom Lasse och Kristina och Inge. Vi tog matrumsbordet och stolarna, pappas fåtölj och lite lampor. Pappa blev jätte glad när vi kom och han såg så himla pigg och fräsch ut. Han var verkligen supernöjd med sitt nya boende. Vi plockade iordning i hans lya och när vi åkte satt pappa och kollade på LHC! Ja, det kändes så himla skönt. Hoppas att han slipper fler infektioner nu.

Detta blev kort idag och inget pussel.

Internet segar

Sov hela natten och det behövde jag. På jobbet väntade det jobb, som min chef ringde om igår. Körde igång direkt.

Men så kom chefen och då skulle jag släppa det jag höll på med för att ta tag i en annan sak. Det var lite bråttom, så jag satte genast igång. Blev klar till kl. 9.30 då vi hade enhetsmöte. Fyra personer från SGI var med och fick information om vår nya webb. När de gick, fortsatte vi med genomgången. Eva från Göteborgskontoret var också med via videon. Sanslöst alltså så bra det är med videokonferenser eller -möten.

Vi höll på till 11.15. Jag skulle byta av i växeln, men Bea hade kommit och gjort det. Så snällt av henne.

En av läkarna på Geriatriken, ringde mig och berättade om pappa. Han var mycket trevlig.

Fortsatte sedan med jobbet. Bytte av i växeln på fikarasten och så var det jag som stängde idag.

Inge och Fia hämtade mig klockan 16.45. Bilen var lastad med det som jag gjort iordning igår och så hade Inge lastat in TV:n, boxern och en TV-bänk. Vi åkte till boendet och plockade in. Inge fick igång TV:n. Ingen personal i närheten, men det gick ju bra ändå.

Hem och då käkade jag lite. Sen TV. Har dock försökt spela lite på facebook, men det segar, så jag ger upp.

Inget pussel idag, för jag har inte haft tid själv att lägga något.Ordentligt trött nu

Fy sjutton för sådana nätter, när man inte kan sova. Lider verkligen med de som alltid har det så. Jag sov mellan ca kl. 22 till ca 00.50. Sedan var det helt kört. Gick upp 2.20 och gjorde mig iordning. Rätt som det var knackade Inge på dörren och frågade vad jag höll på med. Ja, jag kan inte sova!!! Datorn blev det sedan. Sedan gjorde jag mig en omelett till frukost. Mums så gott. Och så en tallrik filmjölk. Tidningen kom, så jag fick även läsa den.

När jag varit en stund på jobbet, kom tröttheten. Jisses så trött jag blev. Gick och hämtade mig mer kaffe. Fortsatte med nya webben.

Frågade min chef om jag kunde gå tidigare idag (en timma) och det var inga problem. Var till biblioteket och registrerade tidskrifter.

Lite trist för Kicki har semester resten av veckan.

Fia hämtade mig kl. 13. Jag hade ringt Marita för att höra om hon ville gå tidigare, men hon avböjde :)

När vi kom hem, hämtade jag pappas rullstol. Inge och jag lastade in den i bilen. Fia tog Toyotan och åkte till Mia.

Inge och jag åkte till Hagalund, där pappa ska bo. Vi fick se hans lilla lya och den såg så fin ut. Personalen verkade vara underbara. Sedan till sjukhuset. Tog med rullstolen. Pappa var i sängen idag igen. Men han hade varit uppe. Fick höra att hans blodvärde var lite dåligt, så de skulle ge honom lite blod. Vi åkte efter ca 45 minuter. Var och sade upp pappas lägenhet + vårt garage. För vi tänker ta pappas eftersom han har så himla mycket bra prylar där.

Min chef ringde och bad mig fixa ett par saker imorgon bitti.

Hem och då hämtade jag tvätt hos pappa, såsom täcke, kudde och sängkläder. Tvättade det. Fia hade bokat tvättid åt mig.

De har rullat ut färdiga gräsmattor på gårdarna nu. Det  blir mycket gräs nu.

Fia kom hem ca 19.40. Jag var då  och hämtade lite i pappas lägenhet.

Nu börjar jag längta efter sängen och hoppas på en god sömn.
Dagens pussel:


Click to Mix and Solve


Yngsta fyller 22 år idag

Vad underbart det är att komma upp och se att det är +15 grader ute klockan 4.10! Blåste visserligen, men....

Gick inte in och sjöng för Fia utan hon fick vänta :) 

Åkte med Stefan och Marita. Fortsatte med nya webben och det har jag hållit på med hela dagen.

Ringde sjukhuset och pappa mådde bättre idag. De hade fått besked om annat boende, men skulle återkomma. Ingen ringde och jag åkte hem från jobbet klockan 14.

Fia hade precis garnerat smörgåstårtan, Inge hade duschat efter sin promenad. Jag ringde sjukhuset och det visade sig att pappa skulle till Bastuplan på fredag och det var ett fast boende. Samtidigt ringer det på andra telefon. Det var samordnaren på kommunen. Hon sade till Fia att pappa skulle till Hagalund. Sedan gick telefonnen varm. Han ska till Hagalund och det redan på torsdag! Det var ett boende som inte var med bland mina önskemål!!!
Under tiden hann Mia och barnen att komma och vi hann även sätta oss till bords. Jag blev helt snurrig. Måste fixa dit lakan, täcke kudde, handdukar och annat. Ja, ja, ska väl hinna med det. Men jag vill ju även dit och kolla hur det ser ut.

Fia åkte till träningen samtidigt som Mia och barnen åkte.

Ringde brorsan. Han har ju en fulltecknad vecka. Bad mig vänta med det mesta till nästa vecka.

Det är väl bra att pappa får ett fast boende, men att det skulle så snabbt när det väl blev av.

Fia blev i alla fall glad över de presenter som hon fick :)

Dagens pussel:

Click to Mix and Solve


Dimma även imorse

Jag gick upp vid 6-tiden och gjorde mig iordning. Det var dimma även imorse och endast +8 grader ute. Gick till tvättstugan klockan 7 och körde igång. När jag kom tillbaka, var Fia uppe. Jag blev så himla paff för jag hade räknat med att väcka henne 7.15.

Vi åt frukost ihop. Sedan åkte Fia och hämtade Tove och därefter till samlingen. Flickor -01 skulle spela cup i Malmslätt. Tove hämtades i ishallen, där Casper hade träning. Men Tove skulle inte vara med och spela på grund av att hon har ont i ryggen. Dock skulle hon med och kolla.

Inge sov till ca 10. Innan han vaknade hade jag tömt blomlådorna och spolat rent dem. Fikade ute på altan. Solen hade kommit och det var underbart. Sommarvärme helt enkelt.

Vi beslöt oss ändå för att packa ihop utemöblerna. Inge  hämtade presenningen och så packade vi in möbler och grillen. Det är ju bara att inse att den kalla årstiden kommer närmare och närmare. Men vi har ju en ny vår att se fram emot!

Sedan åkte vi och handlade till smörgåstårtan. När vi åkte hem, kom en kort intervju med Inge på radion. Den långa var ju tydligen i torsdagskväll. Det handlade om KRAV.

Hem och tog en fika. Jag åkte sedan till pappa. Idag låg han! Han hade haft feber igår och jag misstänker starkt att han åter igen  har drabbats av en infektion. De hade tagit prover, men inte fått svar. Han hade ont i benen igen, precis som förra gången. Men han hade varit uppe och ätit. Och han fick in fika medans jag var kvar. Hjälpte honom med kaffet. Pappa tyckte inte att jag behövde stanna så länge. Han ville nog sjutton slumra lite :)

Inge blev snopen när jag kom hem så tidigt.

Satte igång att göra smörgåstårtan så långt det gick. Fia får garnera den imorgon. Hon kom hem. De hade förlorat alla fyra matcherna, men hon var jätte nöjd med tjejerna. För de spelade riktigt bra och nog är det bra att bara släppa in 8 mål på 4 matcher. I serien kunde det hända att de släppte in 15 mål på en match.

Fia och jag åt fish & chips = fiskpinnar och pommes. Jo, det var faktiskt gott. Remouladsås till.

Har inte lagt något pussel, så ni får vänta :))


När dimman lättat.....Jaha, kunde inte sova länge idag heller. Vaknade först 3.30 och trodde klockan var 5.30. Lyckades somna om och sov till ca 5.20. Insåg när klockan var 5.30 att det var lika bra att gå upp. Ute var det +12.6 grader!!!! Mörkt ännu, så jag läste tidningen vid ljuset från bordslampan i köket. När morgonen grydde och det blev ljusare, ja då blev det inte ljusare. För attans vilken dimma det var.


Tog denna bild och ni ser själva!
Efter en stund lättade det på:


Tog en bild på mina kinesiska klockor:


Jag lyssnade på "Ring så spelar vi". Fia kom upp strax efter kl. 9 och var lite irriterad på mig, som inte väckt henne. Jag hade glömt det. Vi har räknat med att vara på stan klockan 10, men... Väckte Inge och frågade om han skulle äta frukost med oss och det skulle han. Jag berättade för honom att "Tumba" lämnat jordelivet. Det var väntat, sade han. Frukost, disk och så bäddade jag. Fia och jag åkte till "Bondens marknad". Sista gången för i år. Köpte lite smått och gott. Vår landshövdning, Elisabeth Nilsson, var också ute och shoppade.

Träffade en gammal, go arbetskamrat, Anders K. Pratade länge med honom. Alltså den killen visste verkligen när man behövde "livas upp". Han chockade Inge för många år sedan. Vi var ute på en promenad och rätt som det var kom Anders. Anders lägger ner sin cykel och går ner på knä! Säger något ur Shakespeare samtidigt som Inge är på väg att tappa hakan. Jag skrattade så jag låg dubbelvikt. Det är Anders det! Attans att du övergav oss!!!

Fia åkte till ishallen för att kolla på Caspers isträning. Jag hann inte långt förrän jag mötte en mamma till en gammal klasskamrat till Fia. Vi pratade också länge. 

Vidare ner till Stora Torget. När jag kom fram till gågatan mötte jag goa, underbara Kristina H. Vi var lekkamrater en gång i tiden och sedermera blev vi grannar. Ja, jisses mina vänner: Vi hade hur mycket som helst att prata om. Hon berättade att hon i mars ska få barnbarn nummer 2. Så kom två gamla arbetskamrater när vi stod och pratade; Anita B och Birgitta J. Kristina var tvungen att rusa för hon skulle börja arbeta. Jag slog följe en bit med Anita och Birgitta. Sedan ner till Gränden, där jag sprang på Ciss. Köpt present till Fia. Var även in på Stadium. I torsdags hade de en annons om Everestjackor för 199:- men de var slut!

Fia och Tove hämtade mig och vi åkte hem efter Inge. Ja, Tove följde med Fia för det var iskallt i C-hallen. Lämnat travet och så körde vi ett varv. Sen åkte vi till Maxi där jag köpte Mr Cheng (sötsur sås). Tove vill till IKANO-huset för att köpa pennor, så vi åkte över dit. Tove och Fia gick in och handlade. När vi var på väg därifrån, var det hur nära som helst att vi krockat. Det kom en tjej från höger (vi åkte på utfartsgatan) i hög hastighet (40-50 km/h). Inge fick tvärnita. Hade han inte gjort det, hade hon kört in i sidan på mig. Alltså jag blev dyngstel!!! Fy f*n.... På en parkeringsplats kör man inte fortare än 20 km/h!!!!

Hem och Fia och Tove tog bilen för att åka till Lingvallen. Jag bytte om när vi kom in och så gick jag ut i skogen:


Så mysigt det är i skogen och numera skiter jag i dessa små kryp, som heter fästingar!!! De ska inte få hindra mig från ljuvliga promenader. Hittade ca 1 liter trattkantareller. Var ute i 1 timme och ca 20 minuter.

Direkt när jag kom hem, skakade jag kläderna och så tog jag bort sminket. Därefter en dusch. Den var skön!!!

Nej, jag har inte varit hos pappa idag. Jag får rikta in mig på varannan dag, så imorgon åker jag dit.

Fia kom hem och vi funderade på mat. Jag kläckte då: "Skulle ju vara gott med pizza". Till och med Inge hängde på. 

Vi beställde, men Inge tog kyckling och pommes. Får inte han nog av kyckling????

Jisses så gott det var, men inte mer än halva (knappt) åt  jag. Fia likadant. Man blir proppmätt!!!

Jo, dagen har varit  helt fantastisk vädermässigt. Soligt och varmt blev det.

Sorry, men jag har inte lagt något pussel idag heller! Nu säger jag:


RSS 2.0