Nyårsafton 2009

Imorse var jag lite lyxig och drog mig till ca 8.30. Det var faktiskt skönt och händer inte alltför ofta. Fia kom upp när jag satt och läste tidningen och strax efter kom även Inge. Jag vet varför jag går upp tidigt annars. Jag älskar mina "egna" morgnar. De övriga sover och bara jag är vaken. Inte för att de hindrar mig från att göra det jag vill, men det är väl kanske mitt sätt att "morna" till mig. Jag älskar de mina, så det gör ju egentligen ingenting att vi går upp nästan samtidigt.

Ringde till pappa innan vi åt frukost. Allt var bra med honom. Sedan åt vi en stadig frukost. Diskat och bäddat har jag gjort :)

Tog en bild när vi gick till bilen:Så här vintrigt är det hos oss. Gaveln som du ser är gaveln där vi bor :))


Var upp till kyrkogården och tände ett nytt ljus. Det var verkligen vintrigt där:Sedan åkte vi och köpte Beatles-boxen till Inge. Han har lovat att sluta röka efter helgerna. Om han inte gör det, så säljer jag boxen. Det lovar jag här och nu. Han har själv insett hur han låter och han låter hemskt. Själv har jag snart varit rökfri snart 5 år och jag har inte saknat cigarretterna någon gång (17 januari 2005 slutade jag).

Sedan åkte vi till Tinnerbäcken (Magnoliadalen), där jag fotade lite:Mycket häftigt med detta flöde och så allt vatten som frusit till is runt om.Lägg märke till istapparna som hänger från fönstren!!! Mäktigt måste jag säga.

Vi hade tänkt att ta en tur till Norrköping, men dimman låg tät, så vi tog en tur till Ekängen och runt där.
Stannade på ett ställe och Inge tog denna bild. På andra sidan Roxen ligger Stjärnorp:Ja, det var årets sista dag. Mulet var det och dimma över Linköping, men inte i Ekängen.
Jag kände av astman och det är inte kul. Men det gör vi astmatiker när det blir så här kallt och fuktigt.

Tog en fika hos Maria innan vi åkte hem. Jag gick in till pappa en kortis. Sedan började jag förbereda maten genom att skala potatis.

Fia skjutsade Maria, Lasse och barnen till Annelie och Uffe klockan 17.45. Hon ska hämta dem inatt. Sedan ska hon hämta ett gäng i Ekängen och skjutsa hem dem. Om jag är nervös? Det är bara förnamnet det.

När Fia var iväg, ringde Jonas och Sharmin. De hade haft nytt år i en timme. Det var ett fyrverkeri som var enormt. Fönstren i huset bredvid deras hade gått sönder. Jonas hade varit rädd att deras akvarium skulle ha skadats, men allt var okej.

Fia fixade sedan förrätten; räkcocktail. Mycket gott var det. Därefter blev det långpannerätten. Även den var god. Vi har ju den varje nyårsafton.

Har varit in till pappa med lite mat och räkor. Fixade även kanalen på TV:n så att han kunde se "småkronorna".

Tack alla goa vänner för detta året. Ni som haft ett fruktansvärt jobbigt år, hoppas jag verkligen får ett bättre år!

GOTT NYTT ÅR!

Kram från mig till er alla!

Idag har min äldsta brorson gift sig! GRATTIS!

Vaknade omkring klockan 7 och gick upp direkt. Gjorde mig iordning och sedan läste jag tidningen. Fia och Tove kom upp strax före 7.30. Jag plockade fram frukosten så snart jag hade läst klart tidningen. Tove var trött och det förstår jag! Blev alldeles för sent för henne igår.

Jag blev så full i skratt åt Tove igårkväll. För när jag duschade igårkväll, tog jag ju bort sminket innan. Men mormor! Du ser så ledsen ut nu. Men jag kan ju inte ha sminket på när jag duschar! Lova att du sätter på smink sen igen. Nej, lilla vän, inte tar jag på mig nytt smink efter det. Men du ser ju så ledsen ut :)) Barn är underbara!

Var ju så himla kallt imorse (-15,8 grader) så jag skjutsade bort Fia och Tove till Fotbollshallen. De  hade samling 8.40! Hem och jag gick in till pappa först. Allt bra med honom Sedan in till oss. Inge var uppe och han åt sin frukost. Jag bäddade under tiden. Vi åkte och kollade på matchen, som började 9.40. Tyvärr så förlorade Toves lag.Tove i mitten!

Efter första matchen blev det paus i ca 1 timme. Jag sprang på den ena kompisen efter den andra. Bland annat ett par tidigare arbetskamrater. Och så en mentor som Fia hade på Folkungaskolan. Och så känner man sig som en i gänget, trots att man är där som morförälder.

Förr for vi ju som tossingar när våra barn spelade. Vi var verkligen överallt. Det var både fotboll och handboll. Fia var bara 1 vecka när hon var med på sin första handbollsmatch :))Här tackar de spelare och domare efter matchen. Fia kom också med på bild (röd munkjacka).

Ja, nästa match förlorade de också. Inge åkte hem och tog det lugnt. Jag tog en promenad till vårt köpcentra. Solen lyste och himlen, ja den var blå!!! Helt fantastisk vinterdag, men lite för kallt. Maria och Casper fick skjuts av en mamma dit. Men vi promenerade tillbaka tillsammans. Gick i sakta mak, för Casper var lite sur på sin mamma, Maria.

Och så fick vi veta att nästa match var först 13.40. Vi trodde den var 13.00. Lite dumt för jag hade bestämt att vi skulle hämta min faster klockan 14. Hade redan ändrat tiden en gång. Så vi beslöt att avstå från sista matchen (även den förlorade de). Inge kom och hämtade mig och så hämtade vi faster. Hon var så himla tacksam för hon kände att det var isgata på hennes gård. Vi åkte till Maxi. Var nog lite dumt att åka den tiden dagen före nyårsafton. Såg att min faster blev lite stressad, men hon ville inte ha min hjälp. Dock tycker hon att Maxi är lite för stort och det förstår jag. Vi är ju vana vid att handla där. Hon bjöd Inge och mig på varsin korv när vi var klara.

Skjutsade hem henne och så åkte vi hem till oss. Efter att varorna var inplockade, gick jag till pappa en stund. Hjälpte honom med TV-kanalen till hockeymatchen (Brynäs-LHC).

Sedan dammsög jag och vattnade våra växter. Borde ha gjort ännu  mer, men......

Satte mig vid datorn och var inne på blip och uppdaterade. Sedan blev det Facebook. Där fick jag se att min brors äldste son, Peter, har gift sig med Anne idag! De vigdes i Högfjällhotellets kyrka i Sälen! En mycket vacker kyrka! GRATTIS TILL BRUDPARET!

Ikväll är Fia  hos Maria och barnen. Jag misstänker att de kör "Singis".

Kramizzar

Vart tog den här dagen vägen?

Hade svårt att somna inatt. Foten värkte och jag börjar mer och mer tro att det är fibro som jag fått. Till slut gick jag upp och tog ett par Alvedon. Somnade till slut och sov till ca 6.50. Jag gick upp omkring klockan 7. Läste tidningen noga. Sedan datorn. Min faster ringde strax efter klockan 8 och då vaknade Fia. Min faster ville inte åka iväg idag utan undrade om vi kunde vänta till imorgon. Det var inga problem för oss. Men så fort jag lagt på, påminde Fia mig om att det var fotbollscup imorgon. Ja, ja, vi kan nog åka med faster efter 13.30. Inge kom upp och vi åt frukost. Diskade och gjorde mig iordning.

Fia packade trunken och åkte till Stångebro. Thomas skulle dit med barnen. Jag gick in till pappa med Corren. Allt var bra.

Inge och jag bestämde att vi skulle åka till Systemet. Var först in på Coop för att köpa bullar till pappa och ett lysrör till spisfläkten. Men det blev även en ny julgransbelysning. Den vi har nu, har en lampa gått sönder i. Byter jag ut den mot en ny, så slocknar alla lampor, men får den trasiga vara kvar, så lyser den! hahahahahaha.. Men den nya sparar jag till nästa jul. Gav 89:- och tidigare hade den kostat 179:-

Så in på Systemet och där var inte alls så mycket folk. Snabbt klara. Därefter åkte vi till Stångebro för att kolla på barn och barnbarn. De drack varm o'boy när vi kom, men var snart ute på isen igen. Jisses vad de åker. Och en kul sak till. Jonas son, Samuel var där med sin mamma. Han åkte också jätte bra!Tove döljer sig bakom gallret!Casper kommer åkandes!Här har vi Casper, Fia och Tove.

Ja, de hade det mysigt där. Jag är så arg på att jag en gång i tiden lånade ut min skridsko till en granne, som har flyttat och glömde lämna tillbaka skridskorna till mig. Inte köper jag mig några nya för jag tror inte mina fötter klarar av att åka längre, vilket är så trist.

Inge och jag åkte till vårt köpcentra och hämtade kuponger. Sedan hem och jag gick in till pappa med bullarna. Lovade pappa att jag skulle hämta lite kokt potatis. Och det gjorde jag. Pappa skulle äta sylta, potatis och rödbetor.

Fia kom hem från Stångebro. Vi käkade lite rester och jag passade även på att skala potatis till middagen. Därefter åkte Fia och jag till stan. Fia skulle köpa en CD. Sedan åkte vi till en nyöppnad klädbutik i Tornby, men de hade inget i vår smak.

Åkte hem och tog det lite lugnt. Tove kom efter en kort stund. Hon ska sova här inatt. Inge hade då börjat med maten. Stekt fläsk, potatis och löksås. Mums.

Ringde min faster innan vi åt och bestämde vilken tid vi skulle komma imorgon. Det får bli efter cupen.

Har diskat och gjort ren spisen. Bredvid mig sitter Tove och tjatar och undrar när jag är klar med min blogg. För hon vill att jag läser allt som jag skrivit.

Kramizzar!

Varit med min faster och handlat idag :)

Gick upp omkring klockan 7 och läste morgontidningen. Sofia kom upp ca 7.45. Jag gjorde mig då iordning. Hon hade fått ett sms om att Casper inte följa med och åka skridsko, men Tove ville det. Inge kom också upp. Ringde min faster ca 8.30. Jo, hon ville följa med och handla. Jag sade att jag skulle ringa henne när vi hade lämnat av barnen vid Stångebro. Men så bestämdes det att Fia skulle ta pappas bil och då behövde ju inte vi. Jag plockade med lite  här hemma och gick sedan till pappa. Inge kom och när vi hade satt oss i bilen, så ringde jag min faster. Men jag ringde ju nyss till dig och du svarade inte. Men jag sitter ju i bilen. Måste vi åka nu? Jag vill ha lite mer framförhållning. Och så började hon älta och älta. Till slut bad jag henne lugna sig. Jag är snart framme vid ditt hus. Men oj, oj, oj... kom upp snälla du så jag får prata med dig. Och då fick jag minsanna höra, att är man 91 år så sticker man bara inte iväg. Men snälla faster, vi var ju överens redan i förrgår om att vi skulle åka på förmiddagen. Ja, jag skulle kunna skriva en hel bok, men ska inte trötta er andra med detta :))

Inge hade ju kört in på gården och tur var väl det för det var isgata runtom. Åkte till postterminalen och lade på hennes kuvert med räkningar. Sedan till ICA Maxi. Då blev hon orolig när vi sade att vi inte skulle storhandla. Åker ni bara för min skull? Nej, vi ska köpa mjölk och lite annat svarade jag. Men jag blir så nervös om jag vet att ni väntar på mig. Då frågade jag henne om det räckte med en timme eller om hon behövde mer tid. Men en timme räckte sade hon. Vi bestämde var vi skulle ses.

Jag köpte mig en ny orkidé. Kunde inte låta bli. Hoppas verkligen att denna klarar sig. Sedan blev det batterier, potatis, tvätt- och sköljmedel, ja helt enkelt sådant som går åt. Sprang på min faster ett par gånger. Fattar inte, men kvinnan är 91 år och ser "bäst-före-datum" utan glasögon. Helt otroligt alltså. Krymt  har hon gjort för jag hade svårt att se henne ibland (kortare än mig numera). Jisses hur liten ska jag bli. Jag blir nog som Tekskedsgumman. Göta Petter!!!!

Inge gick faktiskt och tog sig en kopp kaffe. Och jag hittade ju mer att köpa :)) Inte alls så svårt. Men nog är det märkligt. Idag hade jag all tid i världen att träffa bekanta och prata en stund, men då träffar man ingen! Är man däremot en torsdag och stressar, så träffar man massor med känt folk.

Efter en timme var faktiskt min faster klar. Hon betalade i kassan medan jag lämnade in scannern. Inge körde fram bilen och lastade in hennes varor. När vi satt i bilen kom hon på att hon glömt köpa bullar. Men det kan vi köpa imorgon svarade jag för då ska vi skjutsa henne till banken.

Hon var faktiskt jätte tacksam för den här hjälpen och jag lovade henne att vi åker med henne när helst hon behöver handla.

Hämtade ut hockeybiljetter på hemvägen. Ikväll ska Inge, Fia, Maria, Lasse och hans två barn gå och se LHC-Rögle. Jag ville inte följa med. Har lite ont i nacken och då är det skönast att vara hemma.

Fia lagade köttfärssås idag och den blev jätte god.

Varit in till pappa och skiftat TV-kanal åt honom. Ska in senare och ställa in hockey-kanalen.

Nu är jag trött mina vänner, men klockan är ju bara drygt 16. Ska ta mig lite kaffe, så kanske jag blir pigg.

Regnade förresten på förmiddagen och sedan blev det snö. Ett riktigt skitväder med andra ord.

Kramizzar!

Varit på bio ikväll

Jag lade mig väldigt tidigt igår och det var skönt. Men jag vaknade ett par gånger inatt. Fattar inte varför, men....

Vid 7-tiden kom de och plogade!!!! Helt sanslöst alltså. Igår såg vi inte skymten av dem. Det blev många spår av fötter och bildäck i nysnön. Såg att de plogade borta vid studenthusen och det tycktes ju faktiskt lite onödigt. Är ju inte många studenter som är där nu.

Gick upp omkring klockan halv åtta. Gjorde våra och pappas räkningar. Känns skönt när det är gjort. Undrar om jag ska lära mig att skriva in räkningarna samma dag som kommer :)
Inge kom upp och strax efter kom Fia. Vi åt frukost och så diskade jag. Ringt pappa och allt var bra även om  han lät lite tvär.

Vi har tagit det lugnt på förmiddagen. Jag planterade om en orkidé. Är så himla ledsen för de dör en efter en. Verkar som de fått någon sjuka. Nu testade jag att plantera om en. Håller tummar och tår för att det lyckas.

Omkring klockan 14 åkte vi till stan. Parkerade bilen och därefter gick vi till Ming Palace och åt kinamat (buffé). Jisses så gott det var. Sedan promenerade vi runt på stan i cirka en timme. Därefter till Filmstaden. Vi har sett Göta kanal 3. Klart mycket bättre än 2:an måste jag säga.
Och vi blev sugna på att se en film till. Det får bli "Farsan". Ska köpa biljetter genom Hyresgästföreningen imorgon eller på tisdag.

Maria varit här och hämtat sin julklapp, som hon inte kunde ta hem på julafton. Det var mikrovågsugnen. Barnen är hos Thomas.

Den här bilden kopierade jag någonstans. Loffe är  ju för skön alltså :))Kramizzar

Har jag misslyckats eller?

Ja, ibland känner jag mig totalt värdelös. Kan inte hjälpa det och därför undrar jag om jag har misslyckats. Försöker finnas till hands för flesta, men räcker ändå inte till. 

Idag var jag uppe vid 7-tiden och Inge kom faktiskt upp strax efter mig. Fia behövde jag inte väcka heller. Vi var i Tornby strax efter kl. 10. Köpte mig ett par träningsbyxor. Ja, jag lovar att de ska användas flitigt. Så for vi runt lite. Till slut kläcker Fia att hon vill till Stadium och köpa hockeyhandskar. Hon skulle med Thomas och barnbarnen till Stångebro. Och då ville hon spela hockey med Casper.

Snöat massor hela dagen och det gör inte mig något. Men jag vill absolut inte ha mildväder på detta.

Vi skjutsade Fia till Stångebro och inväntade där Thomas och barnen. Åkte och lämnade travet och sedan hem. In till pappa gick jag efter att vi kollat TV-kanalerna. Därefter gick jag tillbaka till honom.

Tog med hans tvätt in till oss och så har jag kört två maskiner. Kände att jag inte har någon lust att plumsa ut till tvättstugan imorgon bitti. För de  har inte plogat här och jag tror inte att de gör det inatt heller.

Skalat potatis och morötter. Inge stekt en stek.

Fia kom hem ca 15.00. De haft det bra.

Ringt min faster ikväll. Nu sade jag till henne på skarpen att vi hämtar henne på måndag  så hon får handla. Blir så trött ibland för hon "vill inte vara till besvär".

Har precis varit in till pappa och ändrat TV-kanal. Han fick lite stek, sås och potatis. Men ikväll skulle han äta omelett.

Kramizzar!

Juldagen = slappardag

Jag var sist i säng och först upp i morse. Inge först i säng och sist upp. Tove och Fia sov till ca 9 och då hade jag varit uppe i drygt en timme.

Temperaturen var ca -2,8 grader, men det blev mildare och snön började falla. Väckte Inge när det är dags för frukost.

Naturligtvis pratade jag med pappa innan och allt var bra med honom. Han satt och kollade på något program på TV:n.

Och snön fortsatte falla utanför. Tove lekt med sin docka och lyssnat på musik i sin MP3-spelare. Lite senare spelade jag och Fia Alfapet med Tove. Jisses vad duktig  hon är.

Thomas och Casper hämtade Tove omkring klockan 12. De skulle till Thomas mamma och fira  jul. Jag och Inge gick in till pappa med lite julmat. Pappa skulle s på ishockey, så Inge hjälpte honom sätta in kanalen.

I eftermiddag har Inge och jag kollat på DVD. En kanonbra film såg vi.

Sedan åt vi rester från gårdagen. Ja, som sagt; det har varit en riktig slappardag.

Kramizzar!

Julafton

Vaknade redan 4.15, men slumrade till omkring 7.50. Då gick jag upp och läste tidningen. Sedan datorn. Övriga i familjen sov till ca 9.10. Ringde pappa och allt var bra med honom.

Vi åt grötfrukost med skinksmörgås. Smakade ljuvligt. När disken var gjord, åkte vi till kyrkogården och tände ljus, dels vid mammas grav, dels hos Henrik i Minneslunden. Körde ett varv och så tyckte vi nog att bilen kunde få en tvätt. Visserligen var det saltat på vägen, men vi bor ju inte så långt från macken. Behövde inte vänta så länge på vår tur. När vi kom hem, så hade ju bilen blivit skitig. Så trist alltså. Men den värsta smutsen var borta.

In till pappa och pratade en stund. Han ville inte komma in till oss på eftermiddagen. Kan ju inte tvinga honom liksom.

Inge och jag satte igång förbereda; han gjorde omelett och kokade ägg, jag dukade. Sedan höll jag efter och diskade av vartefter.

Maria och barnen kom ca 13.45. Maten smakade bra. Tove åt massor med räkor :))

Sedan började Kalle Anka och då stod jag och diskade. Därefter en lång väntan på tomten. Men till slut så kom hanfrån skogen.

Barnen blev så glada när de fick se honom.Naturligtvis var de spända på vad som fanns i paketen.Även Fia fick paket :)Mamma Mia hade lovat barnen att hon skulle pussa tomten och det gjorde hon! Gissa om barnen skrattade!

När tomten hade gått, kom Jonas på besök :))Imorgon åker han tillbaka till Malaysia.

Det har varit en mycket trevlig julafton. Tove sover kvar hos oss, men Casper följde med Maria hem.

Kramizzar

Nu luktar det jul

Vaknade tidigt imorse, men tvingade mig att ligga kvar till i alla fall nästan kl. 7.30. Läste tidningen och där var ett mycket bra inlägg av Gerda Antti, som fängslade mig. Det var sanning i det hon skrev.
Sedan blev det datorn, men när klockan var 9.15 tyckte jag att det var dags för frukost. Fia kom upp när jag höll på att plocka fram och strax efter kom Inge. Vi åt, jag diskade och så ringde jag till pappa.

Inge och Fia gjorde sig klara. Jag gick till pappa med tidningen. Sedan åkte vi till Systembolaget. När jag skulle betala med kortet, låste sig kassapparaten. Hur hon än försökte, så gick det inte. Fia försökte med sitt kort, men inte heller det fungerade. Kassörskan ringde på hjälp. Men inte heller hon förstod vari felet låg. De andra kassorna klarade korten. Kön växte och jag svettades massor. Till slut bad de mig att ta ut kontanter från automaten. Gjorde det och så tillbaka in. Tog en himla tid innan det fungerade att betala kontant. Killen som stod bakom mig hade samma problem. Men till slut fungerade det.

Åkte sedan till Hemköp och handlade lite. Skjutsade därefter Fia till en "nagelfixare". Sedan hem. Jag gjorde iordning köttfullesmeten.

Jonas och Samuel kom klockan 13. De hade julklappar med sig. Skäms gör jag för vi brukar aldrig byta julklappar. Samuel fick av oss, men inte vi vuxna. Fia fick en kombinerad 20-årspresent och julklapp av Jonas och Sharmin.
Inge åkte och hämtade Fia. Och då ville Samuel att vi skulle öppna våra julklappar. Han fick Playstationspel av oss, Fia fick en Ipod, något som drömt om länge! Jag fick en underbar sjal från Malaysia och Inge fick en flaska whisky. Men jisses som jag skäms som inte köpt något till varken Jonas eller Sharmin. Sharmin är kvar i Malaysia.

De var kvar till ca kl. 16. Jag satte sedan igång att göra iordning Janssons frestelse. Men innan den åkte in ugnen satte Inge in revbensspjäll.
Därefter rullade jag köttbullar och Inge stekte dem. Det kallas för "Teamwork".

Sedan fixade Inge skinkan och nu luktar det verkligen JUL här!

Varit in till pappa och lånat hans elektriska skärmaskin. Han hade glömt bort att han hade en :))

Ska snart bänka mig vid TV:n och köra bingolotto.

GOD JUL alla som läser min blogg eller dagbok!

KramizzarSå här såg det ut för fem dagar sedan!

Julmaten är inhandlad

Var vaken ett par timmar inatt och tankarna for runt. Men det gjorde ju inget eftersom jag är ledig nu. Gick upp 6.30. Gjorde mig iordning och läste morgontidningen. Sedan datorn. Inge kom upp, vilket var positivt. Han väckte Fia ca 8.20 så vi kunde äta frukost.
När alla var klara, åkte vi till ICA Maxi. Det var vi inte ensamma om :)) Jisses vad många människor som går upp tidigt för att handla!!!

Inge hade svårt att hitta en bra skinka, men till slut så. Var även och köpte ost till julen. Hem och in med varorna. Jag gick och hämtade pappa, som tagit på sig gummistövlar! Jag bad honom att ta läderstövlarna, men... Och så skulle han ha munkjackan, men det satte jag STOPP för. Du måste ha din vinterjacka för det är 8 minusgrader. Men vi ska ju inte vara ute. Spelar ingen roll för vi ska till och från och bilen. Bilen är inte heller supervarm även om det står i garaget.

Fia tog vår bil och åkte till stan för att köpa julklappar från henne till barnbarnen. Pappa och jag åkte först och tankade hans bil innan vi åkte till frisören.

Pappa blev så fin i håret. När vi skulle därifrån fungerade inte handikapphissen utan jag fick hjälp med att frisören lyfte rollatorn uppför trapporna och jag gick bakom pappa. Det var ju bara 5 trappsteg. Sedan in till Willys där pappa köpte lite bröd  och mat.

Så skulle vi ta "vanliga" hissen ner. När vi kom till BV gick inte dörrarna upp. Jag tryckte upp oss en våning och så ner igen. Då drog jag i dörren så den gick upp. Snacka om panik :))

Hjälpte pappa med varorna och sedan in till oss. Inge fixade kaffe. När jag druckit det, så dammsög jag och torkade av golven. Fia kom hem. Hon lyckades hitta det hon ville till barnbarnen. Hade även köpt en ny gratängform till oss. Superfin var den.

Vi åt falukorv och makaroner. Mums!!
Diskat och gjort ren ugnen.
Nu har jag superont i fingrarna igen. Ska vila dem resten av kvällen, så jag orkar rulla köttbullar och fixa Jansson imorgon.

Kramizzar!


Nu är jag ledig :))

Äntligen är min julledighet här! Så underbart alltså. Och ännu skönare känns det nu när julklapparna är klara och bara julmaten återstår.

Var på jobbet 5.40 idag. Full fart direkt. Skönt att känna att man är ifatt och har koll på läget.

Ringde pappa och allt var bra.

Inge ringde och berättade att Jonas skulle komma och fika. Jag får träffa  honom på onsdag. Han är bara hemma till fredag, så det blir en kort med intensiv visit för honom. Sharmin är kvar i Malaysia så jag förstår ju att han vill tillbaka och fira lite jul med henne också.

Så rullade dagen på och Fia kom innan klockan var 15. Men hon hade varit och fotat lite vinterbilder utanför mitt arbete. Synd bara att inte solen lyste.

Vi kom  iväg lite efter kl. 15. Önskade alla som jag såg en God Jul :))

Var in och handlade på hemvägen. Sedan in till pappa. Han hade inte ätit mat så jag bad honom vänta. För vi hade rester som han kunde få. Det uppskattades vill jag lova. Han föredrar att fika och äta smörgås istället för att ta fram en fryst rätt :))

Sedan fikade Inge och jag medan Fia åt lite mat.

Nu njuter jag av att vara ledig i 13 dagar :) Imorgon ska jag med pappa till frisören. Men innan dess så hoppas jag att vi varit och inhandlat julmaten på ICA Maxi.

Kramizzar!


Tiden rusar iväg

Vaknade före klockan 6, men låg kvar till ca 6.30. Gick då upp och gjorde mig iordning. Läste även LinköpingsPosten, som kom i veckan.
Kommit lite nysnö inatt och det var inte så kallt; -11,2 grader. Betydligt kallare var det ju igår, med -16 grader.

Gick till tvättstugan klockan 7. Körde igång två maskiner. Sedan in och satte mig vid datorn. Både Fia och Inge sov.

Därefter hämtade jag pappas tvätt och pratade lite med Yvonne (från hemtjänsten).

Allt som allt blev det 6 maskiner idag. Hängt lite i torkrummet för det var sådant som inte får tumlas. Jisses vad bekvämt det är med tumlare, när det passar plaggen.

Fia var med mig ut en gång. Och när vi kom åter, levde vi loppan för att väcka Inge. Klockan var då över 10 och vi var båda hungriga. Tog fram frukosten och till slut så kom även Inge upp.

Diskat och sedan ut till tvättstugan igen. Tog in lite av pappas tvätt. Han är så himla tacksam för att jag hjälper honom.

Fia och jag hade bestämt att vi skulle till Tornby när jag var klar med tvätten. Men då säger Inge att han vill följa med oss!!! Jag trodde inte det var sant. Jag sprang iväg och fixade ett par julklappar till Fia.

Sedan köpte vi mera  julgranskulor och glitter till granen. Nu är den så fin så.

Jagade efter en stavmixer eller vad det nu heter och till sist så hittade vi en på Coop. Fia får den i julklapp, men så länge hon bor hemma, så delar vi på den. Nyss gjorde hon senap i den.

Tiden går så himla fort. Fattar inte att det är 4:e advent idag, men så är det.

Trött är jag ikväll så jag skulle kunna somna redan nu. Men vi ska ta lite adventskaffe, så jag hoppas att jag blir lite piggare efter det.

Kramizzar!

Sol, snö och väldigt kallt

Hejsan!
Imorse hade vi -16 här och det är kallt här "nere i södern". Solen kom och det blev kanonfint, men lite för kallt.
Satte igång att damma och byta dukar imorse. Plockade fram tomtar (och troll höll jag på att säga). Granen satte vi ihop igårkväll, men längre kom vi inte då.
Fia åkte och tränade tjejerna i fotboll och jag fortsatte att julpynta. Inge gick in med tidningen till pappa. Sedan blev det dusch och därefter fixade jag håret :))

Fia kom hem och hämtade oss. Lämnade tipset och sedan var vi till Återvinningsstationen och kastade skräp. Därefter varvet runt stan innan vi åkte till Tornby. Var in till Jysk för de hade gjort reklam om julsaker. Men det var verkligen urplockat. Blev ett par underlakan och örngott. Sedan till Coop Extra för att köpa lite till pappa och det blev även till oss.
Därefter till Maria och barnen, där vi tog en fika. Sedan hem och jag gick in till pappa.

Sedan in. Inge och jag satte i ljusen i granen och så blev det Fia som fick klä den. Vi lovade henne att åka och köpa mer kulor imorgon :))

Inge skulle fixa schnitzel, men när han tog ut dem från kylen, så kände han att de inte var okej. Kollade "bäst före datum" och det var igår. Vi köpte dessa i torsdags!!! Borde stått: "OBS! Kort datum" på förpackningen. Vi vågade inte tillaga dem utan beställde pizza. Imorgon tar jag med dessa schnitzlar till Maxi.

Just nu sitter jag här och badar i svett. Beror det på  ljusen eller på att jag drack lite glögg :)))

Solen lyste i alla fall, men sedan blev det mulet och det kom åter igen snö! Förstår inte att det kan snöa när det är så många minusgrader, men .......

Imorgon väntar åter igen tvättstugan och därefter julklappsinköp (till Fia). Inge sitter just nu och tjatar om att åka till Stockholm på annandagen för att se Djurgården-LHC och övernatta på hotell Globen. Men jag tvekar så in i norden.

Kramizzar

En strålande vinterdag

Hua så kallt det var imorse. Men det blåste inte och det var ju ett plus. Önskade våra grannar en God Jul och Ett Gott Nytt År. De åker till Grekland imorgon. Är väl inte supervarmt där heller, men lite bättre än här eller hur man nu ska uttrycka sig, är det nog. Jag är ju glad att vi fått snö nu till jul för det är så det ska vara. Men att grannen åker iväg beror till viss del på att sonen skulle fira jul med sin sambos familj. Sedan kan det ju vara kul för vår granne (den manlige, säkert också för hans fru) att fira jul med sina släktingar. Grekiskt julbord går inte av för hackor :))

På mitt arbete var det julfest igår (jag var inte med), men jag såg resterna imorse. Fick sedan höra att ingen från festkommittén stannat kvar till slutet, utan att andra hade tagit hand om städningen.

Det blev lite skitsnack vid lunch och jag fick mig en skrapa :)) Men skit i det.. jag står för vad jag tyckte. Är  man med i en festkommitté, så ska man ta sitt ansvar. Som jag sade: var med "to the bitter end".

Naturligtvis så har jag haft ett snack med min familjemedlemmar. Allt var bara bra.

Och ute har solen lyst från en klarblå himmel. Det gnistrade verkligen i snön. Med andra ord: En strålande vinterdag!Så här såg det ut i vår rabatt :) Dessa foton tog Fia idag, för som ni förstår så arbetade jag.
Grannens fågelbord. Vi får väl se till att det blir påfyllt nu :))

Och på jobbet har det varit fullt upp. Trodde först att jag kunde gå skapligt, men så blev det inte.
Blev som vanligt och då var det Fia som hämtade mig. Vi handlade på hemvägen. Sedan in till pappa med en matlåda. Allt var bara bra. Satte in TV-kanalen åt honom.

Vi har nyss ätit mat och jag har diskat. Inge och Fia håller på att fixa granen :))

Snart är det jul här... tomtarna kommer fram imorgon!

Kramizzar!

Nedrans blåst

Imorse var det -9,8 grader och jag tänkte bara: Nu är det kallt ute. Men hua så hemskt det var! Det blåste nästan storm. Snöade och snön den yrde. Skönt att åka bil då :))

Varit massor på jobbet. När jag skulle ta fikat, kom jag på att vi hade personalmöte kl. 9.30. Tog ändå en kopp kaffe och så gick jag och slog in en bok, som en kund beställt. Sedan ringde jag pappa, men fick inget svar. Ringde hem och meddelade att  jag skulle på möte.

Vår generaldirektör berättade lite om vad som hänt sedan sist. Sedan pratade ekonomichefen om budgeten.
Mötet höll på ca en timme. Fortsatt jobba fram till lunch. Jo, jag ringde allt pappa :))

Skickade iväg en rapport på tryck, vilket känns skönt.

Inge och Fia hämtade mig klockan 15. Först till ostaffären och sedan till ICA Maxi. Plockade in varorna när vi kom  hem och därefter gick jag in till pappa. Han satt och löste korsord. Gick riktigt bra idag tyckte han.

Sedan in och käkade lite. Därefter torkade jag av kryddhyllan och lite annat i köket. Först nu satte jag mig här och då tänkte jag att det var bäst att blogga först.

På jobbet är det julfest ikväll, men som sagt; jag kände inte för det.

Nu är det två arbetsdagar kvar och sedan väntar lite välbehövlig ledighet.

Kramizzar

Nonchalans bland bilister

Jisses, men igår glömde jag skriva blogg :)) Ja, ja, har ju lite mycket på jobbet nu så jag hoppas att jag är ursäktad.
Snöade här igår och det var lite halt. Men så himla mysigt. Jag vill ju ha snö när det är vintermånader.

Imorse när Inge skjutsade mig till jobbet och vi kom fram till en rondell, stod där en bil! Fullt med snö på den. Till slut så rullade bilen iväg. Det var en kvinna som körde och jag kunde inte annat än blänga på henne. Sådan himla nonchalans att inte sopa bort snön. Hon hade tydligen stannat för att hon inte såg ut! Fattar inte att en del får körkort.

Nu när vintern kommit gäller det att man kör lite varsammare och inte gasar på som man gör det är snö- och isfritt. Man ska inte förlita sig på dubb- eller vinterdäcken. Och för sjutton, se till att sopa ren bilen från snö. Man är en trafikfara om man åker omkring med en snöig bil.

Ja, jag har haft massor att göra även idag. Biblioteket hinner jag inte ens tänka på. Pratat med min familj, även pappa och allt var bra.

Lunchen intog jag på 15 minuter, vilket är helt fel. För jag blir så uppkörd i magen sedan, men.... Vill ju försöka få så mycket som möjligt klart innan julledigheten.

Snöat och blåst idag. Vinden var kylig. Riktigt kylig faktiskt.

Inge och Fia hämtade mig 15.15. Vi hade en stor förhoppning om att få se flyg-granen! Det är 12 stycken SK60-plan som flyger i formation och gör en julgran. Det är Malmens julhälsning till oss. Men vi missade den!!! Förstår verkligen ingenting. En stor besvikelse måste jag säga.

Vi var sedan till apoteket och hämtade medicin. Jag gick in till pappa när vi kom hem.

Nu slappar jag och går ner i varv. Måste det helt enkelt.

Temperaturen ute är nu -6,2.

Kramizzar

Vill inte slå in en enda julklapp till i år :))

Måndag och ny arbetsvecka. Och denna arbetsdag blev extra lång. Haft massor att göra hela dagen. Tycker ju om att ha många bollar i luften och det har jag haft idag.

Fia ringt och allt var bra. Ringde pappa och även där var det bra. Snöat en del idag och det är bara så himla mysigt. Hörde på radion att vi kommer visst att få en vit jul och blir det så, är det helt otroligt! EN VIT JUL!!!

Meddelade biblioteket att jag inte hann dit idag. RT-projektet är ju inne i slutredovisningen och Transportforum® fylls på med nya som anmäler sig. Positivt med andra ord.

Klockan 15.30 åkte jag och min enhet hem till Magda. Hon åkte före i sin bil. Två cyklade, men jag och 3 till åkte med UKK.

Vi bar in kartongerna med det som skulle slås in. Och sedan satte vi igång att slå in julklappar. Tre olika föremål hade vi. Magda hade fått tag på festliga papper; rött och vitt! Vi bröt en stund och åt en smörgås samt drack kaffe/the. Magda hade gjort jätte goda smörgåsar. Sedan fick vi glögg. Gick genast mycket bättre att slå in paket :))

Men det tar på krafterna att göra detta. Så när klockan var nästan 20 bröt vi upp. Har ett antal kvar att slå in, men jag tror att vi gjorde omkring 500 paket.

Fia hämtade mig, Anita och Johanna. Skjutsade först Johanna till Resecentrum och sedan hem med Anita.

In till pappa när vi kom hem och han undrade varför jag inte kommit hem tidigare :)))

Nog är jag trött allt, det säger jag utan att ljuga!

Kramizzar

Handlat julklappar och bakat en kokostoscakaka

Imorse gick jag ut till tvättstugan klockan 7.15. Och det var lite vitt på backen. Fick se att någon bil kört på gräsmattan och vidare upp i skogen på cykel- och gångbanan, vilket är helt olagligt!

Hade hämtat in pappas tvätt till oss igårkväll, vilket var bra. Var inte så mycket tvätt idag, så det räckte med en mörk och en ljus maskin. Gick in till pappa ca 8.20. Allt bra med honom. Inge hade kommit upp när jag kom in. Fia sov till ca kl. 9.

Frukost, disk och sedan städning i tvättstugan.

Klockan 10.30 åkte jag och Fia till Tornby. Först hade vi bestämt att Inge skulle skjutsa och hämta oss, men i och med att vi kom iväg så skapligt så tog vi bilen. Flöt på riktigt bra med julklappsinköpen måste jag säga. Fia klurar ut vad barnbarnen vill ha. Tove tjatade ju om en ny docka och dockkläder när vi var i Gamla Linköping. Tycker det är bra att de leker med dockor. Barn ska vara barn och inte jagas in i vuxenvärlden. Själv lekte jag med mina dockor länge och det skäms jag inte för :) Men det är klart, då fanns det inte datorer och TV-program var det inte många att välja på. Såg Andy Pandy och Inga Tobiasson, som sjöng med sina barn. Lite senare blev det Humle & Dumle. Och så "Småstad"...

Sprang på Magda inne i Ikano-huset. Igår bakade vi lussekatter samtidigt och idag ägnade vi oss åt julklappar.

Fia och jag var hemma klockan 13.30!!!! Inge trodde inte det var sant. Har ni köpt allt redan? Japp,  jag har ju Fia kvar att handla åt, men det kan jag göra någon kväll eller nästa helg.

Vi åt spagetti och köttfärssås till middag. Efter disken satte jag igång att baka en jätte god långpannekaka. Någon hade lagt ut länken på Facebook och jag blev nyfiken på kakan. Blir du det också? Här kommer länken:

http://www.recepten.se/recept/kokos_tosca_kaka.html

Den fick "Med utmärkt beröm godkänd" av familjen :))

Vi avnjöt den till adventskaffet. Sedan satte jag och Fia igång att skriva julkorten.

Och nyss kom vi hem efter att ha letat efter Lucia, men vi hittade ingen. Trodde det skulle vara någon ute på stan, men...

Vi åkte och kollade på ett par ställen, där de verkligen satsar på ljus på sina hus :))

Maria ringt och vi berättade vad vi köpt till barnen. Lite trist om det blir dubbelköp.

Och nu kan jag berätta: JAG ÄR SUPERTRÖTT!!!!

Kramizzar


Mera lussekatter

Gick upp före kl. 7 och satte en saffransdeg. Medan den jäste, läste jag morgontidningen. Därefter blev det lussekatter! Allt medan familjen sov så skönt i sina sängar. Jag älskar dessa morgnar :))
Klockan 9, jag till och med före det klockslaget, var jag klar. Och fina såg de ut att bli. Fia kom upp för hon hade hört mig skramla i köket. Jag som trodde att hon vaknade av doften :)) Skoja bara, för gjorde inte Inge det, som låg närmast köket så.....

Ringt pappa och allt var bra med honom.

Omkring klockan 10 väckte Fia Inge och vi åt frukost. Diskade och så blev det en dusch.
Gick in till pappa med tidningen och pratade en stund. Fia tog en promenad till fotbollsträningen med flickor födda 2001.

Inge och jag åkte med tipset omkring klockan 12.40. Därefter hämtade vi Fia. Körde ett varv och så hamnde vi på Net o Net. Vilket lagerhus!!! Stort som sjutton. Om vi handlade något? Ja, jag köpte plastpåsar :))) och så cider till Sodastreamern. Sådant har de alltså på detta lagerhus.

Meningen var att vi skulle tvätta bilen och jag hade lagt i en sprillans ny flaska med avfettning i bagaget. När vi skulle lägga in kassen från Net o net fick vi se att flaskan var tom!!!! Skruvlocken hade skruvat loss sig själv. Shit alltså. Men vi åkte mot Statoil för vi hade bestämt oss för en biltvätt. Jag hatar när bilen är så skitig som den är nu. Då ringer Maria. Hon och Lasse skulle på ishockey, men de hade glömt biljetterna hemma hos Lasse! Nu undrade hon om de kunde komma till oss och skriva ut nya. Och vad gör man? Ställer givetvis upp :))

Gick ju snabbt att skriva ut nya biljetter och de åkte till Cloetta Center. Inge, jag och Fia tog lite fika och smakade på lussekatterna. De fick: Med utmärkt beröm godkänt heheheehe

Även pappa fick smaka av lussekatterna och det blev han glad över.

Ikväll var vi lite lyxiga och beställde pizza. Vi tog från ett nytt ställe och jag måste säga att de var verkligen supergoda. Har kvar så jag får till lunch imorgon.

Inge har varit in till pappa och skiftat kanal på boxern. Han ska se på Barcelona!

Och även idag vann LHC!!! Yes, yes, yes......

Imorgon blir det först tvätt och därefter ska Fia och jag handla julklappar!

Så kan jag meddela följande: DET SNÖAR JUST NU!

Kramizzar

Luciatåg på jobbet idag

Fredag, vilken dag är just min favvodag. Det finns ingen bättre dag när man arbetar, förutom semestern. Njuter så in i den, men det går väldigt fort till söndagen :))

Hade fått en rapport offentliggjord och jag gick ner för att skicka den. Förstod inte varför jag tryckt upp så himla många exemplar och var på väg att ge överskottet till författaren. Men då slog det mig: Jag hade tagit ut adresser till en svensk rapport och denna rapport var skriven på engelska!!! Fort som sjutton sprang jag till mitt rum och in på registret. Genast blev det skillnad på antalet. Fick be om några extra i stället av tryckeriet. Så det kan bli!!! Skönt i alla fall att jag upptäckte mitt misstag i tid.

Ringt pappa och allt var bara bra. Hade inte tid med biblioteket på förmiddagen, men efter att jag bytt av i växeln/receptionen gick jag dit. Då fungerade inte inloggningen. Hade inte tid att vänta på datakillarna utan lät alla tidskrifter vara till måndag. Jag har ju massor att göra hos mig.

Jobbade på som sjutton och klockan 14 var det dags för Luciafirande på jobbet. Vi blev bjudna på glögg (alkoholfri), lussekatt, pepparkaka och skumtomte. Kaffe förstås!! Så kom då Lucian med tärnor. Jag är van att någon tärna har en stämgaffel, men idag hade en tärna en liten synt och en pärm! Kanske inte så trevligt för hon fick allas blickar på sig. Lite oproffsigt med andra ord. Men jag måste var ärlig! Jag blir alltid så rörd när jag hör dessa Luciasånger och jag rår inte för det.

Fia hämtade mig kl. 15. Vi åkte och kompletterade lite inköp vad gäller mjölk. In till pappa när vi kom hem. Han satt och kollade på fotboll. Jag skrev upp vilken kanal som han skulle se på senare ikväll.

Sedan in till oss. Inge fixade lite glögg. Skål!!! Lite senare åt vi fläskfilé och potatisgratäng. Så himla gott. Diskat och gjort iordning.
Och så ringde pappa :)) Jag undrar vad det var jag skulle se på? Har kanal 9 nu! Vet inte vad han gjort, men Inge sade att han kunde gå in. Han fick med sig lite mat till pappa. För idag hade han bara ätit två smörgåsar och druckit buljong. Jag blir galen!!!  Han har ju frysta maträtter!!!!!!!!!!!!!

Men alldeles nyss ringde pappa igen. Han tackade så mycket för maten. Den var supergod. Yes, yes, yes... bra pappsen.
Vad gör man egentligen? Förut var det barnen man tjatade på att äta, nu är det pappa!!!

Fredag är det i alla fall och jag njuter.

Kramizzar!


Vilken tur att man inte ska på någon Nobelfest :)

Säkert undrar du varför jag tycker så, men jag är så uppkörd i min mage, så jag skulle aldrig palla med det. Tänk dig att släppa en liten smygare eller kanske rent utav en riktig brakare. Smygarna brukar ju dessutom ha en förfärlig odör.

Nej, skämt åsido så behöver jag inte oroa mig för att bli bjuden på någon Nobelfest heller. För där deltager nog ingen vars ena hälft blivit arbetslös under året.

Jag lider verkligen med min man för han har jobbat varje dag sedan han var 18 år. Vem sjutton trodde att det skulle bli så här. Läste i morgontidningen att det kommer att bli ännu fler uppsägningar nästa år. Så för sjutton se till att de som fyllt 60 år får pension i stället för att leta jobb. Ge jobben till de unga! ÅHHHHH, om jag kunde få gehör för detta önskemål. Snälla makthavare lyssna på oss!!!!!!!!!!!

Och så har vi Fia då. Hon har kämpat med matteB under hösten och klarade den. Sökte direkt till sjuksköterskeutbildningen runt om i vårt avlånga land. Hon är reserv!!! Snälla högskolor låt henne komma in någonstans (inte alltför många mil härifrån).

Så var det dagen då! Har varit som vanligt med möten och jobb. Ringt pappa har jag också gjort och allt var bra med honom.

Fia och Inge hämtade mig och vi åkte först till ostaffären och sedan Maxi. Idag köpte vi oss en ny stekpanna (familjens gemensamma julklapp). En teflonpanna (Jamie Oliver's serie).

När vi plockat in varorna, gick jag bort till pappa. Han såg på en gammal ishockeymatch, som precis var slut. Satte in PPV-kanalen så han kan se Södertälje-LHC ikväll. Heja LHC!!!!

Imorgon är det favvodagen = FREDAG!

Kramizzar!

Jädrans nu glömde jag en sak :))

Lutfisken skulle ju läggas i blöt idag och det har jag glömt. Skoja bara! Skulle aldrig komma på tanken än mindre äta lutfisk. Se det får ingen i mig. Verkar även som att pappa tappat längtan efter den rätten. Förr vet jag att han och mamma åt lutfisk några gånger innan jul. Jag och brorsan fick annan mat. Vi var dock tvungna att smaka, men höll på att klökas båda två :)
Pappa hade lutfisk på matsedeln från hemtjänsten, men han hade tackat nej.

Naturligtvis har jag jobbat idag och det har varit full fart.

Vi har ju en egen liten restaurang på jobbet, där vi kan köpa mat eller äta egen medhavd. Där har trivselkommittén på jobbet smyckat något alldeles med blinkande lampor, girlanger i alla möjliga färger, "julklappar" både här och där, lysande tomte. Så har det aldrig varit något år tidigare. Nästa vecka är det julfest, men jag har inte anmält mig.

Inge och Fia har varit iväg och bytt däck på vår bil och även pappas. Skönt att jag slipper oroa mig för vinterväglag och sommardäck på bilen :))

Fia hämtade mig med pappas bil och vi åkte hem efter pappa! Sedan till Willys där pappa handlade. Jag hjälpte honom att plocka in varorna när vi kom hem. Själv så torkade pappa av hjulen på sin rollator. Fixade TV:n åt honom innan jag hem till mig.

Nu ska jag snart se lite på TV!

Kramizzar!


Koltrasten tror visst det är vår

Imorse när jag kom till jobbet, hörde jag koltrastarna sjöng så himla vackert. Undrar om de tror att det är vår i luften. Det var ju +4 grader, så jag förstår dem. Men sjunga så himla tidigt, som 5.30!

Har haft fullt upp på jobbet idag också. Gillar ju att  ha "många bollar i luften". Men ibland kan det bli lite för mycket även för mig :))

Varit uppehåll och det var nästan så att solen bröt igenom. Men jag hann inte ut på lunchen.  Naturligtvis så ringde jag pappa imorse och allt var bra.

Var till biblioteket och tog hand om tidskrifterna + Vägverkets författningssamling. De skickar ut massor just nu. Får ofta göra nya pärmar (känns det i alla fall som).

Fortsatte sedan med lägesrapporterna och förberedelserna till rapporten. Saknas ett antal lägesrapporter och konstigt nog så är det från samma personer som i fjol. Gör de inte av med pengarna som de fått eller?? De kanske finansierar något annat. Nog kan man undra.

Fia och Inge tog en tur till Norrköping idag. Kul för dem :))

Sedan hämtade Fia Casper på fritids och såg till att han kom till frisören.

Inge hämtade mig klockan 15 och vi åkte till affären. Jag fattar inte detta med att vi måste handla varje dag. Nu var det mjölken, pålägget och smöret som var slut.

In till pappa när vi kom hem. Samtidigt så kom de från hemtjänsten. Pappa hade ingen färg på TV:n och han bad mig hjälpa honom. Han påstod själv att  han kommit åt någon knapp på dosan. Men varken jag eller hon från hemtjänsten lyckades lösa problemet. Ringde till Fia, som kom in och hjälpte till. Hon var smart hon. Drog ur kontakten och väntade några sekunder. Sedan fungerade allt igen. Pappa blev glad och nöjd. Han ska se på LHC-Färjestad ikväll.

Fia och jag gick in. Blev skrämd ordentligt. För ut i från sovrummet hoppade Casper och skrek: Buuuuu.. Jag hade inte en aning om att han var med hem hit. För Fia hade sagt att han var hos en kompis. Lurad med andra ord.

Jag tråcklat sömmar på Fias klänning. Hon fick fixa maten, som blev kebabkött och pommes. Casper åt med god aptit.

Inge och Thomas ska på hockeyn och Fia, Casper och Tove skjutsar dem dit. Maria och Lasse skulle iväg och handla på Intersport, så Fia är barnvakt. Hon ska sedan  hämta Inge och Thomas.

Så jag är ensam hemma ikväll :)) Har precis duschat och ska bara ta det lugnt. Se lite på TV och spela lite spel på datorn.

Kramizzar!

Ny vecka och snart är det jul (igen)

Ja, denna dagen gick himla fort måste  jag säga. Haft många bollar i luften, men jag har nog fixat allt. Ett himla jagande efter lägesrapport (som alltid).

Sista dagen var i fredags, men idag fick jag skicka påminnelse. Detta resulterade i att jag fick in ca 7 stycken.

Ringde pappa imorse och allt var bra med honom.

Fia ringde när jag var på biblioteket. Hon var uttråkad och jag kan förstå det faktiskt. Men just nu har jag inte något jobb, som hon kan hjälpa mig med.

Fick lite roligt efter lunch för jag hade givit en forskare ett nytt rapportnummer. Han fick 666, men det ville han inte ha. Detta på grund av detta:

"Numret "666" kommer från Johannes uppenbarelsebok och tidigare grekiska källor och brukar i regel tolkas som en kodad referens till en fientlig politisk makt, t.ex. kejsar Nero. Har förvaltats vidare av satanister och andra ockulta kretsar och används idag oftast som en direkt referens till den onde själv. Både i mer oförargliga sammanhang som i Iron Maidens berömda låt "The number of the beast" där det i och för sig inte är någon tvekan om vem som åsyftas, och i andra sammanhang som är lite mer problematiska. Väldigt många människor kopplar idag ihop "666" med ockult satanism, helt enkelt."

Så långt tänkte inte jag. Vi kör ju nummerserien från 1 och framåt. Men han fick ett annat nummer.

Nog har man kul på arbetet allt :))

Ute har det regnat och det är inte roligt. Jag vill ha ett par minusgrader nu och gärna lite snö.

Sofia hämtade mig och vi åkte till banken och fixade en sak. Sedan var vi till Apoteket och hämtade ut pappas näringsdryck. Ringde till Inge så han kom ut med vagnen. Plockade sedan in drycken i pappas skåp.

Fia och jag åt lite innan hon åkte till Maria och barnen. Sedan skulle hon till Britt och få hjälp med klänningen, som hon syr. Skönt att det finns någon som kan  hjälpa henne.

Men hua vad klockan springer iväg så här på kvällen! Tycker inte att jag hinner något, men......

Kramizzar!

Andra advent och bröllopsdag

Vaknade före klockan 3 och kände som något kallt. Riktigt otäckt faktiskt. Sedan tyckte jag att någon klappade på mig. Vände mig om, men inte var det Inge. Var tvungen att kliva upp och gå runt lite. Hade svårt att somna om, så det blev mest slummer till klockan 7. Då gick jag upp och gjorde mig iordning.

Till tvättstugan med veckans "skörd". Så himla skönt att tvätta där ute får då blir det torrt på direkten i och med att det finns tumlare. Och så spar man ju på lite ström  hemma. När pappa  hade kommit upp, tog jag även hans tvätt.

Fia sov till ca 9.15. Hon följde med mig ut till tvättstugan och sedan in till pappa med hans skjorta, som jag alltid låter torka i badrummet. Pappa säger att det känns som att katetern läcker (igen). Och visst hade slangen lossnat. Så det blev mer tvätt att ta hand om. Sedan försökte jag tejpa slangen. Hemtjänsten lovade att ringa vårdcentralen imorgon, för det är ju något galet när det lossnar på det där viset. Var ju bra att jag hade tvättstugan.

Sedan var det verkligen dags för frukost. Plockade fram den och Fia väckte Inge. Diskat och när det var gjort, tog jag med soporna och gick till pappa. Han följde med ut med sina sopor. Därefter hämtade jag tvätten till pappa och plockade in. Städade efter mig i tvättstugan.

Solen lyste och det kändes som det var lite kallare ute. Framför allt var luften torrare än igår :))

Ringt Maria och kollat hur det var med nyckelbenet. Hon blev skadad på innebandymatchen igår. Kändes bättre som tur var. Tove ville följa med till Gamla Linköping. Men Casper ville vara hemma. Och förresten så hade han innebandyträning klockan 14.

Inge ville inte följa med, men han skjutsade oss. Hämtade Tove och så släpptes vi av vid G: Lkpg. Mycket folk även idag. Köpte lite lotter utan vinst. Så köpte jag ett ljus till mig och två till barnbarnen. Fia köpte sig ett jätte fint armband. När vi kände oss nöjda, gick vi över till Cupolen där det var typ "loppis". De tog 20:- i inträde för mig och Fia. Att vi gick in, berodde på att Tove frös. För det var inget som vi ville ha av utbudet.

Inge hämtade oss och vi skjutsade Tove till den lokal där Casper tränade. Handlade mjölk på hemvägen. In till pappa och kollade så allt var bra och det var det.

Vi åt kassler med svampstuvning idag och det var supergott.

Så har vi druckit adventskaffe. Det är så kul för Inge och Fia berömmer mina lussekatter, vilket är kul. Jag lyckades faktiskt denna gången :))
Vi borde ju haft tårta, tyckte Inge eftersom det är vår bröllopsdag, men det gick så bra med lussekatter och pepparkakor.

Fia och jag har satt upp en omgång till med ljusslingor på framsidealtan. Blev superfint.

Kramizzar!

Grått och trist med regn

Sov faktiskt till klockan 7 och det är jag nöjd med. Inge kom upp strax efter mig! Det chockade mig :) Jag läste tidningen och Inge fick ta den när jag var klar.

Så himla skönt att de städade här hemma igår. Skönt att slippa tänka på det. Jag bäddade sängarna så Inge slapp det. Han bäddar ju resten av veckans dagar.

Fia kom upp när  hon hörde Inge fråga mig om äggfrukost. Ringde pappa och allt var bra med honom.

Efter frukosten, duschade jag och gjorde mig iordning. Hörde att regnet ökade utanför fönstret. Blä alltså. Kunde vi inte fått haft ett par minusgrader i stället.

Ringt brorsan, som fyller 63 år idag :))

Gick sedan till pappa med tidningen. Hjälpte honom med några saker. Pappa skulle också ringa till brorsan.

Fia åkte iväg och tränade tjejerna i fotbollen. Hon kom hem och hämtade Inge och mig ca 13.30. Åkte med travet och sedan var vi till kyrkogården och tände ljus. Så trist när det regnar. Idag har det varit en sådan där dag som det aldrig blivit ljust.

Var även till Coop Extra och handlade lite.

Vet inte om jag skrev det igår, men kan ju lika gärna göra det nu. Igår hade jag jobbat på samma företag i 37 år! Helt sanslöst eller hur?

Nej, nu ska jag vila mina fingrar för de värker rejält ikväll, speciellt på vänster hand.

Kramizzar!

Internat i Tranås

Ja, igår åkte jag och min enhet (totalt 7 tjejer) till Tranås. Vi skulle  ha varit 8 stycken, men en kollega hade så ont i ryggen att hon inte kunde följa med.

När vi kom fram (åkte pendeln dit) så gick vi till konferensdelen. Där diskturade vi nästa års arbete. Mycket inressant måste jag säga. Kommer verkligen att hända saker. Så frågade Magda om någon hade något förslag till vår monter på Transportforum®. Ingen sade något, mer än att någon började prata om plundring. Och då  fick Magda en toppenidé. Transportforum® börjar den 13 januari. Men jag kan inte berätta mer här. Bara att vi alla, i alla fall nästan alla, var med på idén.

Efter mötet var det lunch, som bestod av lax. Supergott alltså.

Klockan 14 var det några som skulle på Spa-behandling. Jag och en kollega gick ut på "stan". Mycket små och mysiga affärer. Var även till systemet för jag hade blivit ombedd att köpa mousserande vin.

Klockan 15 var det jag som skulle få behandling. Jag hade valt lera. Visste absolut inget om detta. Trodde att de  skulle smörja in mig, men så var det  inte. I stället skulle jag ligga på en bädd av lera och sedan packas in i lakan. Temperaturen blev 55 grader. Jisses alltså! Jag trodde att jag skulle rinna bort. Men skönt var det. Rensade ur en massa slaggprodukter och ett skönt välbefinnande. Några av mina kollegor, som varit med förr, hade bikini/baddräkter med sig. Jag hade ju inte det, så efter min behandling duschade jag. Därefter tog jag en långpromenad. Kallt och mysigt ute.

När klockan var 18 samlades vi hos Magda och skålade i vinet som jag köpt. Därefter var det middag. Vi fick oxfilé. Jisses så gott det var. Orkade verkligen inte att äta upp.

Vi satt kvar och pratade och hade trevligt. Till slut var det några som blev trötta och gick och lade sig. En kollega tog pendeln hem för hennes man skulle arbeta dagen därpå och hon var tvungen att vara hemma hos barnen (mammaledig).
Jag, Magda och Johanna beställde var sin drink och satte oss i en soffgrupp. Jag höll ut till klockan 23, men då var det dags för John Blund.Magda och Johanna!

Förresten så fick min mobil fnatt ikväll. Jag skulle skicka ett meddelande vidare, men det gick inte. Men däremot så hade jag ringt till två kompisar utan att veta om det. Ber så himla mycket om ursäkt.

Sov till ca kl. 7. Kollade lite på TV och gjorde mig sedan iordning. Ringde faktiskt brorsan. Allt var bra med honom. Hade sett ett inslag på "Smålandsnytt" där det stod "Uppgrävd rabbat". Jag undrade vad som menades :))) Dum är jag inte och visst var det "rabatt" som menades.

Därefter tog jag en promenad. Var ute drygt en halvtimme.Härlig morgonbild i Tranås :))

Jag åt en stadig frukost när jag kom åter och fick sällskap av Johanna och Helena.

Sedan blev det soffgruppen och där fanns denna kamin:Så mysigt så!

Vi åkte tillbaka kl. 9.45 med pendeln och var på jobbet drygt en timma senare.
Där var det massor att göra. Arbetade till 14.30. Inge och Fia  hämtade mig.

De skjutsade mig till frissan. Så jätte skönt att få håret klippt.

Var in till pappa när jag kom hem. Allt var bra!

Kramizzar!

Idag slog Kung Bore till

Brr, så kallt det var imorse! Vi hade -8 grader. Lite skillnad mot igår, då det var +2,5 grader. Finns ju kläder att ta på liksom. Och jag tror att vi behöver lite kyla nu så att alla baciller flyger iväg. Ibland slår Kung Bore till ordentligt!

Gnistrade i backen  när vi åkte imorse. Så skönt att ha skjuts på morgonen. Förstår inte, men varje kväll hör jag Inge sitta i soffan och snarka! Han lägger sig nog inte när  han kommer hem igen utan läser väl tidningen och kollar datorn.

Jag hade fått hemska mejl från en kines. Han skrev för ett par veckor sedan och ville prenumerera på vår engelska tidning och jag svarade att det gick bra. Men för att skicka den behövde jag hans namn och adress. Då svarade han att han inte var forskare, men jag skrev att han fick pren. som privatperson. Jag fick namn och adress och så skrev jag till honom att jag skickade de två senaste numren med post. Igår skrev han och frågade var tidningarna var som jag lovat honom. Jag svarade att det kan ta tid med posten. Så inatt hade han skickat mejl om mig till flera e-postadresser på jobbet. Han undrar varför jag gör narr av honom!!! Jag visade vår korrespondens för flera kollegor och jag har inte gjort något fel. Men obehagligt är det.

Ringde pappa som vanligt. Han skulle få hjälp med fötterna idag. Så skönt att jag hittade en tjej, som åker ut till gamla och hjälper dem.

Till lunch fick jag äntligen klart på alla adresser vad gäller just den engelska tidningen. Skickade iväg adresserna till tryckeriet. Efter lunch var det dags att gå till biblioteket. Stressad??? Nej, det är bara förnamnet.

En kollega tog en rask promenad på lunchen. Tur hade  hon som  hade kameran med sig. För på bordet (konstverket) i "sjön" satt hägern! Någon har ju döpt den till "Olle".
Kicki snabbt fram med kameran och jag är säker på att jag får dela med mig till er andra:Visst är han för skön!!! Ibland sitter han på en parkbänk!

Efter biblioteket fixade jag en rapport. Den är klar för tryck nu. Sedan gick jag igenom anmälningar till den stora konferensen i januari. Kommer fler och fler nu.

Inge och Fia hämtade mig klockan 15. Vi åkte först och köpte ost. Sedan till Maxi. Ja, det blev veckohandling idag istället för imorgon. Jag ska nämligen på internat imorgon och återkommer på fredag. Så imorgon blir det nog ingen blogg (om jag inte hittar någon dator där).

Varit in till pappa och allt  var bra med honom.

Nu ikväll lyser månen så fint. Den är full :)) Temperaturen var nyss -8,6 grader.

Kramizzar!

1 december och nu är vi inne i julmånaden

Sovit urdåligt inatt och jag vet inte varför. Men så är det ibland. På jobbet gick inte lyset i korridoren igång kl. 7, som det brukar. Jag skulle hämta mig en kopp kaffe ca 7.10 och trodde att jag sett fel på klockan. Men det var visst något fel i hela huset.

Har haft massor att göra på jobbet idag. Ringde och kollade så att fotvårdstjejen kommer till pappa imorgon. Han var lite orolig så att hon inte fått barn. Men hon kommer. Kunde alltså ge pappa ett lugnande besked när jag ringde honom. 

Inge och Fia har städat förrådet idag, vilket verkligen behövdes. Blev jätte fint.

Är lite irriterad på vårt adressregister. Jag trodde ju att när vi bytte upp oss, så skulle inget försämras. Men det är försämrat för jag har ett elände med att ta ut adresser till våra tidningar. Tryckeriet vill inte ha adresserna uppdelat på två rader för det klarar inte deras maskiner. Så jag får sitta och gå igenom excelfilerna, vilket är ett "hästjobb".

Tog en rask promenad på 10 minuter idag. Hade sällskap med Anita. Solen lyste och det var lite bistert.

Arbetade sedan till klockan 15, då Fia hämtade mig. Vi var och handlade lite. In till pappa när vi kom hem. Allt bra med  honom. Han hade gjort iordning de burkar, som han fått mat i av oss. Så gulligt av honom.

När vi kom hem, satte jag igång att göra saffransdeg. Hade kesella i idag och det blev faktiskt jätte gott. Gick in med ett par lussekatter till pappa när första plåten hade svalnat.

Därefter blev det en dusch. Ska snart se "Halvåtta hos mig". Blir nog natti tidigt ikväll!

Kramizzar!

RSS 2.0