Är det gallan eller muskelsträckning

Näe, det är nog en muskelsträckning. För om det vore gallan, skulle jag nog ha ännu mer ont (säger min man). Jag har hög smärtgräns, men efter vad Inge hört så är visst gallbesvär lika besvärligt som njurstensanfall, vilket Inge har haft. Det var fruktansvärt att se honom ha så ont!!!

Imorse när vi åkte, såg vi att två bilar drabbats av skadegörelse på parkeringen. Fönsterrutor sönderslagna! Alltså jag blir rent ut sagt förbannad. Har inte folk något annat att göra än att förstöra för andra. Dessa stackars människor, som nu fick rutorna krossade kanske inte har så gott om pengar. Det är ju, trots allt, en självrisk på
1 200 kronor!

Villa- och lägenhetsinbrott är det också mycket av. Och inga "bovar" hittar de!

På jobbet har det varit fullt upp. Känner mig lite taskig när jag inte kan gå alla till mötes och ta just deras rapport. Men jag måste köra turordningsprincipen, oavsett vad jag sade i december. Har aldrig tidigare fått in så många rapporter i januari som jag fått nu. Dock har jag ännu en "Prio-1-rapport" inom kort.

Har även ringt runt och jagat fakturareferenser.  Delade min bunt med Kicki för nästa vecka ska fakturorna skickas iväg.

Fia hämtade oss idag för Stefan hade förhinder. Inge hade varit ute och promenerat och kollade på TV.

Jag och Fia gick ut på en långpromenad. De höll även idag på med grusgångarna. Det blir så himla fint. Träffade Lennart med hunden Emma! Lennart är barnbarnens "farfar". Pratade en stund med honom.

Väl hemma satte jag mig och kollade på "Hem till gården". Sedan drack jag te och åt knäcke medan Fia åt lax med hollandaiesås och sparris + ris. Jag får det i matlåda imorgon; MUMS!

Sedan kollade jag och Fia på "Sofias änglar" från igår! 

Dagens pussel gillar säkert många av mina läsare :)


Click to Mix and SolveEn solig dag

Vaknade inatt och hade ont i magen (höger sida). Förstod inte varför. Somnade om och sov till klockan ringde. 

Var kallt imorse; -10,2 grader!

Idag var det Stefan som skjutsade oss. Låg en hel del och väntade. Först såg jag till att en rapport kom ut på webben och sedan fortsatte jag redigera. Hade ställt in mig på att ha lönesamtal med chefen idag, men jag hade tagit fel på dag. Det är imorgon :) Mitt uppe i alltihop glömde jag att fika, så när lokalvårdarna kom och skulle städa mitt rum, tog jag en fika. 

Mer rapporter kom det in idag och jag fyller på min hög. Gör så gott jag kan.

Ute var det soligt och nästan vindstilla. Arbetade till kl. 14. Stefan och Marita väntade på mig. Fia hade hämtat Casper. Casper  hade testat om isen  höll på ett ställe, men det gjorde den inte.

Jag gick ut och promenerade drygt 30 minuter. De håller på lägger nytt grus på gångarna och det behövdes verkligen. Blir så fint nu.

Jo, då magen har jag haft ont i hela dagen. Kom på att det nog berodde på träningsvärk efter gårdagens avloppsrensning. Gjorde väl rörelser som jag inte gjort tidigare hahahahahaha... ja skönt när man kommer på orsaken.

Fia och Casper tog bilen och åkte till Ikano.  

Jag har sett "Hem till gården".

Nu åkte Fia och Casper till Håkan och Stoffe för att se på ishockey. Känns väl si så där för jag tyckte att de kunde vara hemma.

Dagens pussel föreställer väl två personer då eller? Sötisar.....Click to Mix and Solve


En lugn dag

Vaknade vid 6-tiden och gick upp. Gjorde mig iordning. Skrev min dagbok och så blev det datorn. Fia och Tove kom upp strax före klockan 7. De åt lite frukost. Sedan åkte de till träningen. Tove skulle inte träna idag pga. att hon stukat stortån. Ja, den är både blå och svullen!

Jag gjort våra och pappas räkningar! Skönt att ha det gjort, men inte lika skönt att se vad som blir över.

Pressat apelsiner till frukosten. Plockade fram och fixade kaffet. Inge kom upp av sig självt :))

Flickorna kom hem och vi åt en gemensam frukost. Tove var riktigt hungrig. Hon frågade mig hur många smörgåsar hon ätit, men inte satt jag och räknade!

Igår kväll hade Fia Mias bil med hem. Hon parkerade på besöksparkeringen. Mia åkte nämligen med Lasse efter att fotbollen var slut. Till träningen idag hade de vår bil.

Efter frukosten, åkte Fia och Tove till fotbollshallen. Jag kört en ljus maskin. När den var klar, åkte Inge och jag iväg. Först till Tobak där jag köpte snus till Inge. Sedan ett varv och kollade vägbygget. Jag satt och tänkte: Skulle vara kul med en tur till Norrköping. Obs! Jag tänkte inte högt! Rätt som det är vänder sig Inge mot mig och säger: Ska vi ta en tur till Norrköping? Det var inte första gången som jag tänkt en sak och han tänkt på samma. Så vi åkte till "Peking". Solen lyste, men det blåste en snål vind.

Hem och Inge satte igång att fixa korv stroganoff. Jag kokade riset och dukade. Fia kom när vi var klara. Inge skulle skjutsa henne till Håkan. Det blev ändringar vad gäller sova här eller där! Nu sover hon där inatt och hemma imorgon. För då ska Casper sova här. 

Tog bort alla "rattarna" på spisen och diskade dem. Inte för att de var jätte smutsiga, men jag gör så allt emellanåt. Borde ta ugnen också. Ja, ja...

Jag har i alla fall rensat stopp i tvättstället! Förstår inte varför det blir stopp så ofta. Är det tandkrämen som ändrat karaktär eller? Ja, ja, det blir alltid hårstrån som åker ner och de fastnar ju till slut, men jag tror nog mer på att tandkrämen innehåller något som det inte gjorde förr.

Igårkväll satt Tove och lade pussel på Inges dator. Hon var skön för hon testade olika antal bitar, men samma pussel.

Hon frågade mig: Mormor har ni skinka hemma? Japp, det har vi. Har ni sådan där skalad skinka? Förlåt, men vad menar du med skalad? Jo, en sådan där naken rumpa. Hahahahahahahahaha... hon menade att det inte skulle vara någon hård kant runt.


Click to Mix and SolveTove sover här inatt

Var uppe omkring 2.15 inatt. Somnade om ganska snabbt. När jag vaknade nästa gång kändes det som att jag inte sovit något mer. Kollade på klockan och den stod på 3.30! Upp till toan. Såg att tidningen kommit och tänkte: Så d*a typiskt att den kommer så tidigt när det är lördag! För säkerhets skull gick jag ut i köket och kollade på klockan där! Den var ju 6.30!!!! hahahahahaha. jag hade sovit!

Läste tidningen och sedan blev det datorn. På med "Ring så spelar vi". Fia ringde. Hon skulle komma hem omkring 8.30! Det gjorde hon. När jag lyssnat klart på "Ring så spelar vi" satte jag igång att pressa apelsiner. Fia plockade fram frukosten och väckte Inge. Ätit frukost, diskat och bäddat. Fia åkte bussen till stan för att träffa Mia och Tove.

När jag kom ut på gården träffade jag först Gunnar och sedan kom hans fru Tove med barnen. Hon berättade att de köpt hus i Rimforsa och flyttar i april. Trist, för de är så trevliga, men samtidigt så förstår jag! Fyra personer i en trea är nog ingen höjdare! Och så kommer deras föräldrar och hälsar på lite då och då. Då blir det mer än överfullt!

Inge och jag åkte med tipset! De stod nästan utan småpengar och uppskattade att jag hade lite sådant i plånboken. De behövde ännu mer, så vi åkte hem och hämtade de 60:- jag hade i en burk. Gissa om detta uppskattades!

Blev ett varv och så till Coop Extra där vi köpte apelsiner och yougurth. Sedan var vi och tvättade bilen, vilket behövdes. Ska ju vara kallt i en vecka nu och jag hoppas att det blir så. För det är så tråkigt när bilen är skitig.

Sedan ringde vi och kollade om Tove skulle med oss hem från fotbollshallen, men det ville hon inte. Vi käkade lite och sedan plockade jag i en garderob. Det behövdes verkligen.

Inge och jag har ätit kalops, kokt potatis och grönsaker. Mums så gott!

Tove kom när jag hade diskat och hon var inte hungrig. Så hon målade lite och jag torkade av på badrummet. Förstår inte varför det blir så dammigt just på badrummet! Så har det inte varit förr. Får nog ta och duscha golvet och väggarna snart igen.

Dagens pussel ser ni väl alla var det kommer ifrån :)) Det är solnedgång i Mallorca! Och jag som varit där ser ju direkt var det är  hahahahahahahahaha
Click to Mix and Solve

Som sagt inatt sover Tove här. Hennes lillebror, Casper, har åkt på sitt första ishockeyläger och kommer hem imorgon. Jag sms:ade honom imorse och grattade på Karl-dagen!
Döttrarna är fortfarande i fotbollshallen och kollar på cupen!


"Besöksförbud"

Hej alla goa läsare!

För det första så blir det inget pussel idag. Jag har inte haft tid eller ork att gå in där.

Så blir det en kort blogg!

Konstaterade att när jag gick in på blogg.se så hade gjort om utseendet. Jag kände inte igen mig. Från att ha varit rött och vitt så var det nu svart och vitt. En mycket dålig kombination. Rött betyder kärlek och jag skriver blogg av kärlek till mina goa vänner som läser bloggen.
Som många av er redan vet, så har jag varit iväg på internat. Vi åkte till Tokeryds Herrgård, som ligger en bit utanför Jönköpings centrum (5 km). Det var min enhet och vi var 8 av 9 som deltog. Först åt vi lunch, som inte gick av för hackor. Ja, okej då! Köttet var kanske lite segt, men...

Efter lunchen satte vi oss och gick igenom verksamheten för året. Det är en hel del som vi ska klara av och det gör vi!!! Vi har ju rutin vid det här laget. 

Vi höll på till ca kl. 17 och så gick vi, som skulle bada i badtunna, och bytte om. Jag avstod från bastubadet, då jag inte är så förtjust i det. Men wow!!!! Ja, jag kan inte säga annat än WOW! Detta med att bada i tunna utomhus var verkligen en höjdare. Klar himmel, men en nymåne och lagom kyligt + lite snö på marken. Ja, det var verkligen fantastiskt.Här är beviset. Jag sitter närmast kameran! Helena (i mitten) uppmanade oss att ta med mössor och det var bra!

Efter detta åt vi en 3-rättersmeny. Helt enorm alltså! Vi satt kvar till ca 21.40 för då var vi alla trötta!

Kunde jag somna? Näe!! Det gick inte hur jag än försökte. Jag var som en d*a studsboll. Hörde  nämligen flygplan som var på väg till Axamo. Upp och så upp med rullgardinen. Wow, det var nästan så att jag kunde "plockat ner" planet". Mycket trafik så där på sena kvällen.

Somnade nog inte förrän ca 00.45 och så ringde klockan 6.20. Då sov jag!!! Har ni hört (eller läst). Jag sov!!!! Upp och duschade. Tog en evighet innan det blev varmvatten men till slut. Gjorde mig iordning och kollade lite på TV4. Lokalnyheter var det och då tänkte jag på Neta. Det var ju hennes nyheter :)

Gick ner till frukosten och det var några som kommit. Resten kom och vi åt alla! Sedan fortsatte vi med vad som ska hända. Det tog till ca 12.15. Så lunch, som återigen var mycket god. En förrätt som inte gick av för hackor och lunchen.... jaaa lax alltså och så ostsåsen till... det var bara så himla gott. Så väl man mår av fisk!

Så satte vi oss i bilen. UKK vid ratten, S bredvid och jag där bak. UKK var inte van vid bilen, men hon lärde sig. Var på arbetet ca 14.45 och Inge svängde in precis framför oss. Vi tog ett varv innan vi åkte in till vårt köpcentra.

Väl hemma pratade vi med Stefan och Marita. Härligt när man hör: "Välkommen hem" efter att ha varit borta en natt! Tack! Jag packade jag upp och därefter kollade vi på "Hem till gården". Fia kom hem och bytte jeans. Hon ska ha bilen till imorgon.

Ringde till pappa och fick  höra att det "härjar" maginfluensa". Pappa hade haft diarré igår och många har spytt, så de avrådde oss från att komma. Ja, inte vill man hämta denna hemska sjukdom! Ringt brorsan och berättat. Vi åker nog inte dit förrän  nästa helg. Bättre att de alla får återhämta sig.

Inge och jag har ätit schnitzel, grönsaker och svampsås.

Ja, detta vara lite om mina två dagar som gått. Imorgon ska jag se till att det blir ett pussel om inte alla OCR-nummer tar musten ur mig!


Är rätt så trött

Ja, nu när jag satte mig ner för att koppla av, så känner jag att jag är supertrött. Men då vet man ju att man gjort något i alla fall! Men ska väl försöka att skriva lite. 

Väckte Inge när min klocka ringde. Han skulle upp och se på NHL-hockey!!! Sedin-bröderna var med och då är det extra spännande. Men Inge tog en paus och skjutsade mig och Marita till arbetet. En rapport och ett notat var klart. Gjorde det jag skulle med dessa.

Fortsatte redigera och fixa. Jisses vad mycket jobb det blev eftersom figurerna var felinlagda.

Skickade ju ner en rapport igår för tryck och så ringde "tryckar'n" och sade att det fattades bokstäver. Alltså detta är så frustrerande så det är sanslöst. Samma sak hade hänt med rapporten som trycktes igår. Då skapade jag en ny pdf-fil och valde "högkvalitetsutskrift" istället för "tryckkvalitet". Så gissa om jag slet mitt hår!!! Testade då att göra om denna till "tryckkvalitet" och baske mig! Det fungerade tydligen. Så här går ju inte att hålla på! Jag måste kunna lita på maskinen skriver ut exakt såsom det ska vara. Jag skickade nämligen manuset till vår skrivare och det var inga problem.

Ja, ja, dagen gick fort och rätt som det var så var klockan 14. Jisses alltså! Inge och Marita väntade när jag kom ut. Vi skjutsade hem Marita och så åkte vi till Maxi och handlade. Nej, jag vet att det inte är torsdag, men jag åker ju bort imorgon och Inge ville att jag skulle med, vilket jag även ville.

När vi kom hem, kollade jag på "Hem till gården" efter att varorna var inplockade. Sedan åt vi lite Inge och jag. Diskat och så har jag plockat ner det som jag ska ha med mig imorgon. Så imorgon blir det ingen blogg för jag tar inte med mig min lilla dator (tror jag i alla fall).

Ja, då jag har pratat med båda döttrarna idag! Mia hade fått tejpa Caspers randiga glasögonbåge. Han vägrade att ha en randig och en enfärgad :) En bestämd, men känslig lite herre.

Fia arbetar kväll och slutar klockan 22.

Nej, nu ska jag surfa runt  lite innan mitt TV-program börjar!

Pussel blev det ju. Idag tänker jag på Karin, som gillar fyrar. Ja, detta är ju ingen fyr, men byggd som en sådan!

Click to Mix and Solve"Brandkårsutryckning"

Det jag skrev om tidningen är att jag gillar inte att den kommer sent, men jag kan inte klaga! Utdelarna har till klockan 6 på sig. Det beror helt och hållet på vilka tidningsbud man får och i vilken de börjar och slutar. Jag är dock van vid att den brukar komma mellan klockan fyra och fem. De boende på landet får den oftast omkring tre eller halv fyra.

Full fart på jobbet. Fortsatte där jag slutade igår. Det var en figur, som jag inte lyckades att gruppera. Jag har gjort detta så många gånger, men denna var det något tokigt med. Svor nog till ett  par gånger för jag var ju ensam.

Men efter en stund kom en forskare och jag frågade om han hört mig, men det hade han inte. Berättade om mitt problem och han kom med tips. Tyvärr har jag inte Windows 7.0 så jag hade inte heller det verktyget. Dock gjorde han en annan sak, så jag fick ordning på figuren. Skönt!

Så har det varit rapporter som kommit åter och jag har gjort pdf-filer och skickat på tryck. Så kom det in fler för redigering. Ja, ja, det är jätte roligt att ha mycket att göra, men det kan bli lite för mycket. Bättre om det är jämt fördelat så att säga. Så går ju 1½ dag bort eftersom vi åker på internat på torsdag. Vi ska till Tokaryds herrgård, ca 5 km utanför Jönköping. Attans, men jag hinner nog inte träffa Neta eftersom vi har gemensam middag på kvällen.

Inge och Marita väntade på mig. Vi skjutsade hem Marita och sedan till pappa. Jag hann inte in för mobilen ringde. Det var Mia som undrade om jag var kvar på jobbet. Näe, jag har precis kommit till morfar! Då berättade hon att Casper ringt och var jätte ledsen. Han hade åkt skridsko och tydligen hade bågen på glasögonen gått sönder. Mia arbetade till 16 och undrade om vi kunde hämta Casper och åka till glasögonaffären. Visst kunde vi det. Vi stannade hos pappa i ca 20 minuter. Han förstod att vi måste räcka till för både ung och gammal i familjen. Detta var ju faktiskt en "brandkårsutryckning".

Hämtade Casper vid skolan och så åkte vi till stan. Bågen hade gått sönder så den gick inte att laga mer än provisoriskt. Nya glasögon beställdes och nya glas. De här var mycket repiga. Kostnaden blir 725:- med en ny försäkring. Mia tyckte det var bra.

Casper ville hem, så vi skjutsade hem honom trots att ingen var hemma. Jag följde med honom upp med väskan, vari han hade skridskor och annat. Mia skulle komma inom 45 minuter. Tove var med en kompis hem.

Väl hemma kollade jag på "Hem till gården". Druckit te och ätit knäcke. Mums så gott. Har även tagit en dusch.

Click to Mix and SolveFick ont i halsen igårkväll

Oj, oj, vad jag fick ont i halsen igårkväll! Fattade inget, men tänkte att det är nog sjutton en förkylning. Vill inte!!!! Fixade lite te och knäckemackor, som jag fick i mig. Men det halsonda gick inte över. Klockan 20.40 tog jag ett par Panodil och sade natti till Inge. Det här måste jag bara sova bort. Somnade efter att ha läst en stund. Och så vaknade jag mitt i natten. Inget ont!!!! Yes!! Så började jag fundera på om det onda berodde på kvällens helt hysteriska skratt. Det var nog så! Jag använde muskler i  halsen som jag inte använt på länge. Är ju inte ofta som man skrattar i nästan 2 timmar!

Idag var det Inges tur att skjutsa oss, så jag väckte honom. Tidningen kom när vi kom ut genom porten. Tack för det!! Snart så slutar vi med prenumerationen (tror jag). 

På jobbet var det full fart. Fått tillbaka två rapporter från författarna. Skrev ut dessa och lade in hos en kollega för granskning av ett par sidor.

Började redigera en ny, men mycket kom emellan. Det var adressregistret och det var supporthjälp m.m.

Solen har lyst, men det har blåst. Inge ringde. Han skulle ta en promenad.

Fia ringt! Hon har jobbat och ska även jobba imorgon och på onsdag.

Inge och Marita väntade när jag kom ut 14.05. Det är ju alltid så att det kommer frågor när man ska gå  hem. Ibland funderar jag på om jag ska ändra arbetstiden, men då kan vi ju inte samåka. Och förresten så får folk finna sig i att vissa är morgonpigga och vissa är morgontrötta. De når mig på telefon om det skulle vara något. Så vi kör så länge.

Nog är väl jycken söt!

Click to Mix and Solve

Funderar på om jag ska se "Halvåtta hos mig" eller om jag ska avstå denna veckan. Ibland tycker jag att programmen har gjort sitt....Par i trubbel

Vaknade ca 5.30 och gick upp strax efter. Skrev i min fysiska dagbok om gårdagen och därefter blev det datorn. Kollade på gårdagens avsnitt av "Stjärnorna på slottet" och även det första. Förstår inte, men jag måste ha somnat när det visades! Bra var i alla fall samtliga avsnitt!

Väckte Inge ca 9.30 för då var frukosten framdukad och pressad apelsinjuice också. Diskat och plockat. Inge bäddade.

Satte in en kyckling i lergrytan. Den ska vi ha i veckan.

Fia och Håkan kom hem med bilen. De kollade på skidor. Sedan skjutsade jag tillbaka dem till Malmslätt. Åkte in på MacDriven på hemvägen. Det fick bli skräpmat idag för vi konstaterade att bruna bönor var nog ingen bra maträtt innan teatern.

Lasse och Kristina hämtade oss strax efter klockan 15. De hade varit hos pappa och allt var bra.

Parkerade bilen i ett av P-husen och så promenerade vi till Sagateatern. Där såg vi "Par i trubbel" med bl.a. Carina Perenkranz. Alltså vi skrattade från start (nästan) och till dess den var slut! Snacka om att bjuda på sig själva!! Tur att jag hade servetter i väskan för de gick åt!!

Lasse och Kristina skjutsade hem oss. Inge och jag käkade lite.

Dagens pussel är ju något man inte vill möta:

Click to Mix and SolveEn kort blogg

Supertrött igårkväll redan klockan 22. Jag lade mig och somnade ganska omgående. Men jag var uppe ett par gånger under natten för toabesök. Somnade dock om direkt. När klockan var ca 4.15 vaknade jag och fick kramp i vänstra benet! Som en vessla kröp jag ner och tryckte benet mot chiffonjén! Det  hjälpte! Förstår inte att jag drabbats i bägge benen denna veckan. Är det månne kalkbrist eller? Har fått tips idag på vad jag ska äta. Tack goa vänner!

Lyckades inte somna om, så jag gick upp 5.30! Corren hade kommit, så jag satte mig och läste den. Därefter blev det datorn och på med webbradion. Klockan 7 var det dags för "Ring så spelar vi" och idag var Rickard Olsson med som programledare. Lisa fanns i bakgrunden. Han skötte sig bra :)

Inge kom upp strax efter 9 och då ville han ha frukost direkt. Men hallå, sade jag!! Annars får jag väcka dig strax före klockan 10. Jag vill höra klart på programmet. Han dukade fram och började äta! Jaha, sade jag!! Vi ska ha pressade apelsiner också! Jag fixade det.

Åt, diskade och så bäddade jag. Var ju i farten då! Duschade och gjorde mig iordning. Vi diskuterade hur dags vi skulle åka till pappa. Slutade med att Inge "kastade" sig in i duschen och när han var klar åkte vi! Pappa blev glad och frågade om det var helg! Jag hade med mig lite foton, som jag hoppas uppskattas.

Handlade på hemvägen! Kört en maskin med tvätt. Skalat potatis.

Försökte lägga ett pussel, men allt hakade sig! Så jag ber er vänta till imorgon, då jag hoppas att det fungerar!

Fia och Håkan var här och hämtade bilen! Fia tar sig ju inte till fotbollsträningen utan bil!

Vi har precis ätit rostbiff och pom de chess! Wow så gott!

Ha en trevlig kväll alla!


Stannar upp och tänker efter

Imorse, när jag nästan var klar på badrummet, hörde jag någon spola vatten. Jaha, någon mer i huset är redan uppe tänkte jag. Öppnade dörren till hallen och tänkte: Men jag har inte tänt någonstans (går nämligen i mörkret och ut på badrummet när jag kommer upp från sängen). Men där stod Inge!! Det var han som spolat vatten för det skulle bli kaffe! Jag undrade vad  han gjorde uppe! Jo, det är NHL-hockey!! Alltså den karln slutar aldrig att förvåna mig. Han ställer in sin kropp på kvällen, om det är något han ska se på TV, antingen mitt i natten eller tidigt på morgonen.

Jag hade inte hört Stefan och Marita gå ut, men när jag öppnade dörren stod Marita i trapphuset. Stefan hade gått före. Men jag var inte sen :))

När vi kom ut hörde vi ett pipande och vi undrade vad det var. Det låter som en brandvarnare, konstaterade vi båda två. Jag gick mot ljudet, men kände ingen röklukt. Det lyste i två lägenheter, men jag såg ingen. Vi var ju tvungna att åka till jobbet. När jag kom till jobbet, ringde jag Inge och bad honom gå ut på altan. Det pep fortfarande, men inte heller Inge kände någon röklukt.

Efter ca 45 minuter ringde Inge. Mysteriet var löst! Han hade gått igen och då kom en annan granne. De lyssnade och luktade. Till slut fick grannen syn på vad det var! Det var en brandvarnare!!! Och den låg på muren. Vem f*n är så dum och lägga ut en sådan???? Undrar hur många som blev väckta av den. Hade väl varit okej om personen tagit ur batteriet. Men det gjorde grannen och då blev det tyst :)

På jobbet gjorde jag klart en rapport på förmiddagen. Började på en ny och den blev jag klar med innan jag slog igen datorn och tog helg. Denna veckan har jag redigerat 4 rapporter, vilket känns skönt. Har ju även gjort en massa annat!

Igår glömde jag skriva om det jag skulle pga. olyckan med pojken på cykel, som cyklade mot rött och rakt in i en bil.

Man måste ibland stanna upp och tänka efter. Värdesätta livet mer än vad man gör, inte jaga och jaga.

Hade mejlkontakt med en väninna och jag frågade hur det var. Då skrev hon och berättade att deras dotter, som är 27 år, hade fått en hjärnblödning i fredags. Så ung människa ska väl inte drabbas av sådant tycker man. Läkarna lyckades få bort proppen genom att gå in via ljumsken och upp i hjärnan!!! Proppen var ca 1 cm. Nu återstår en lång rehabilitering, men hon mår bättre och bättre. Dock får hon, pga. sin ålder, genomgå en himla massa undersökningar.

Detta gav mig en tankeställare åter igen! Värdesätt det du har och var tacksam för livet!

Inge hämtade mig klockan 14 för vi hade bestämt att uträtta ett par ärenden direkt. När vi kom hem, fikade vi och jag/vi såg på "Hem till gården".

Vi ska snart äta och det blir Lasagne. Längtar!

Fia är  hos Håkan, så egentligen borde vi ätit bruna bönor :))

Tyvärr så lyckades jag inte komma in på pusselsidan, men jag hoppas att ni står ut ändå!

Ha en mysig fredagskväll!

Kom precis när en olycka hänt

Imorse var det halt när vi åkte till jobbet. Det glittrade verkligen på vägen! Jag blev så snopen när jag kom upp, för jag hade räknat med att det skulle vara vitt ute och liksom lite ljusare! Det snöade nämligen igårkväll. Men det hade smält bort :(

På jobbet var det som vanligt fullt upp. 

Ringde till Mia strax efter klockan 6. Jisses, men hon sov!!!! Jag hade inte fått veta att hon ändrat sitt schema. Hon började visst kl. 8 istället. Ville ju bara kolla så att hon kommit till jobbet. Men jag hann att varna henne!

Växelavbyte efter mitt fika imorse. Trodde först att skulle få vara kvar till kl. 15 idag, men Susanna skulle till tandläkaren med ett av barnen, så jag behövde bara byta av en kvart. Ringde Inge och sade att han kunde komma ca 14.15. Jag har åter igen 100 timmar plus och över det får vi inte ha. Får prata med min chef.

Fia var med när Inge kom. Vi åkte först och lämnade nycklarna på Fias arbete, som  hon fått med sig hem idag. Sedan till Maxi och handlade. När vi var på hemväg,  hade det precis skett en olycka. Vi såg ganska snart att det var mellan en cyklist och en bil. Bilen hade massor med bucklor och jag sade: Det är säkert så att cyklisten har kört rakt ut och mot rött. Det  har nu visat sig att min teori stämde. Vi såg personen ligga på backen och ambulanspersonalen höll på med honom (ja, då visste vi ju inte att det var en 12 årig pojke. Mötte polisbilen när vi fortsatte hemåt.

Har nu läst att pojken är allvarligt skadad och förd till intensivvården. Undrar så om han hade hjälm eller inte. Troligtvis inte.

En sak som jag inte förstår är alla invandrarbarn som inte har hjälm. Vi har en lag i Sverige som säger att alla barn ska bära hjälm upp till 15 års ålder! För ett par år sedan hade jag en livlig diskussion med en pappa som hade sin bil vid vår parkeringsplats. Hans barn cyklade omkring bland bilarna och hade ingen hjälm! Jag sade till honom att vi har en lag och att  han som pappa borde ställa undan barnens cyklar så länge de inte använde hjälmar. Han lovade att göra det, men inget hände.

Så nog är det väl Migrationsverket som ska upplysa alla om detta eller har jag fel? En hjälm räddar liv!! Vad gör det väl om frisyren blir förstörd. Den går att fixa till, men om man skulle råka ut för en olycka och överleva, men få men för livet, då tror jag att man förbannar sig själv för fåfängan

Har sett på "Hem till gården" och innan det så dammade jag överallt. Städade även badrummet.

Kanske ett flygtur med detta safariplan skulle vara något:


Click to Mix and SolveKundenkäter

Tack för kommentaren! Jo, det är underbart att vara rökfri och jag var så dum som började att röka en gång i tiden. Skulle vilja gå fram till alla som röker och berätta hur dumt det är. Det är på grund av rökningen som  jag fick Kol. Den lungsjukdomen är inte rolig. Så har jag astma i botten. Ja, jag vet att jag var en jubelidiot som tackade ja till första cigarretten. 

Vad gäller lungsjukdomen Kol, så reagerade jag lite, lite grann när jag läste om Peter Himmelstrand, som hade drabbats av detta för många år sedan. Ja, ja, det händer inte mig. Men det gjorde det. Det är hemskt när lungorna drar ihop sig och man får jobbigt med andningen. Nu mår jag ju mycket bättre och hade jag inte slutat röka, så hade jag nog sjutton inte suttit här idag.

Jag skulle nog kunna skriva en bok om detta, men nu ska jag berätta lite om dagen.

På jobbet har jag skickat iväg kundenkäter och både jag och en kollega lärde oss något nytt. Alltid lika roligt när det "poppar upp". Nu hoppas jag på svar från de uppdragsgivare som fick kundenkäten.

Har även redigerat rapporter och varit lite support.

Ute har det tyvärr varit en grå och trist dag, men vad gör det när man sitter inne och arbetar.

Fia har också arbetat idag. Hon är hos killen nu :)

Inge var uppe tidigt och det är ju bra! Tidningen hade inte kommit när jag åkte till jobbet imorse. Den kom visst inte förrän ca 7.20!!!!!

När jag kom hem, sjönk jag ner i soffan och kollade på dagens avsnitt av "Hem till gården". Jisses den nedsjunkningen är rätt så skön faktiskt. Sedan har jag läst morgontidningen och käkat lite.

Ringde brorsan och han och svägerskan följer med på farsen! Jag berättade väl att jag vunnit biljetter? Om inte så vann jag en tävling och jag vann 4 biljetter till "Par i trubbel". Ska bli så himla roligt och kul tycker jag det är att brorsan och Kristina hade tid.

Dagens pussel är ännu en djurbild:


Click to Mix and SolveRökfri i 7 år idag

Grattis, grattis till mig själv som idag har lyckats vara rökfri i 7 år! Och tänk att det blev på min goa väns födelsedag. Grattis Pia! Det tänkte jag ju inte på den dagen :) Skönt är det i alla fall! Och gubben varit rökfri i drygt 5 månader. Visserligen snusar han, men.... hoppas att han kan lägga av med det också!

I söndags undrade jag och Inge vart rådjuren tagit vägen. Imorse, när jag åkte med Stefan och Marita, fick vi se dem. Tre stycken var det och de var vid vändzonen. Ja, jag vet!! De har en massa fästingar, men jag är säker på att skogen varit full av dessa småkryp ändå.

På jobbet har det varit fullt upp! En massa nya prenumeranter även idag och det är ju faktiskt positivt.

Mulet och grått har det varit hela dagen.

På radion var det "Speakers Corner" och en dam ringde och var upprörd över alla bilister som blinkade i rondellen. Jisses vad den kvinnan ska svära på mig då! Jag blinkar en hel del för att visa vart jag ska. Många har förb. svårt att köra i rondeller. Vallarondellen är en hemsk rondell, där folk byter fil så det står härliga till. Och detta utan att blinka!! Då blir jag förbannad, det lovar jag! Och så alla tveksamma som inte vågar köra ut i rondellen. Helst av allt ska de inte se någon bil någonstans :) Nog om detta!

Inge hämtade mig klockan 14. Trodde först att jag skulle bli tvungen att ta växeln, men jag slapp. Vi åkte till pappa, som blev glad över besöket. Blev bjudna på fika. De är så himla gulliga så det är sanslöst!

På hemvägen handlade jag lite på Hemköp!

Håkan var hos Fia. De ska äta stekt fläsk, potatis och löksås innan Håkan cyklar hemåt.

Jag har sett dagens avsnitt av "Hem till gården".
Så kommer dagens pussel:


Click to Mix and Solve


Vunnit teaterbiljetter – Yes!

Vaknade innan klockan ringde. Kände inget från ryggen och tänkte: Nu har det släppt. Men så skulle jag inte ha tänkt för strax efter började det att värka igen. Låg dock kvar till dess klockan ringde. Tog ett par värktabletter och gjorde mig iordning. Åt frukost och plockade lite. Tidningen kom så jag hann i alla fall att bläddra igenom den innan jag åkte till jobbet med Stefan och Marita.

Varningar på radion på morgonen om mycket halt väglag. Alltså jag gillar inte när det fryser på så där. Senare blev det milt och regn!

På jobbet fick jag fler rapporter! Jag ser hur min hög växer. Det notat som jag håller på med, trodde jag skulle gå snabbt att fixa till. Men så kom där tabeller på liggande A4. Vet inte hur de är gjorda, men jag kunde inte få till sidbrytningarna. Så jag har börjat att skriva om tabellerna.  Varit en massa annat också som t.ex. nya prenumeranter.

Klockan 14 åkte jag hem med Stefan och Marita. Fia och Tove stod uppe i skogen, men jag såg inte att det var de. Men vinkade gjorde jag :) Är ju artig hehehehe

Inge var inne och jag bad om att få se på "Hem till gården". Så skönt att krypa upp i soffhörnet och bara slappa!

Därefter blev det datorn och koll av mejl! Fick se att jag fått ett mejl från Stångåstaden! Yes, yes, yes!! Jag hade vunnit 4 biljetter till "Par i trubbel". Föreställningen är på söndag! Ska bli så himla roligt för jag har läst och även hört att den ska vara bra. Carina Perenkrantz är med och det säger ju allt :)

Fia ska sova hos Mia inatt för de ska se på Idrottsgalan!

Dagens pussel kommer här:


Click to Mix and SolveTvättstugan idag

Sov till ca 6.20, men drog mig ca 15 minuter. Gick upp och gjorde mig i ordning. Så kom Fia och Tove upp för att äta frukost. Jag gick till tvättstugan med en stor, stor hög! Bara att köra igång.

Fia och Tove åkte till träningen och jag satte mig vid datorn. Besvarade några mejl och så surfade jag runt lite. Ut nästa gång vid 8-tiden. Hängde lakanen i torkrummet, då de är av satin och får ej tumlas (nästa gång jag köper påslakan ska jag kolla så att de är tillverkade i bomull). In igen och plockade lite. Nästa gång jag gick ut, var vid 9-tiden. Då hade inte maskinen med handdukar centrifugerat!!!!!!!! Gissa om jag blev frustrerad. Fick lägga hälften i en vagn och så tryckte jag fram programmet till centrifugering. Det fungerade :) Väntade på att nästa maskin skulle bli klar, så att jag fick ta resterande handdukar i den. Men akta er!! Det blev ju massor med vatten på golvet, så jag fick torka och torka. På topp höll jag på att halka. Hade ju "Foppatofflorna" på och de är ju hala utan vatten under sig.

In med handdukarna i torktumlaren och så fyllde jag två maskiner till. Sedan in och pressade apelsiner till frukosten. Fia kom hem och hon hjälpte till att ta fram frukosten. Väckte Inge och så åt vi. Diskat och plockat iordning. Inge bäddade och Fia följde med mig till tvättstugan. Hon vek handdukar medan jag hängde in ett par filtar i torkrummet. Sedan in och skalade potatis och morötter.

Nästa gång gick jag ut själv till tvättstugan och då var det dags att ta med allt in. Städade efter mig i både tvättstugan och i torkrummet. Plockade in tvätten och så satte jag mig och  kollade på SVT Play på datorn. Såg gårdagens avsnitt av "Stjärnorna på slottet". Mycket bra var det. Fia gjorde en kålpudding under tiden. Hon hade sagt åt Mia och Casper komma hit. De kom ca 13.30. 

Maten blev jätte god och det smakade verkligen underbart. Mia sköljde av disken. Sedan åkte hon och Casper och Fia tog vår bil och åkte till Håkan.

Jag satte igång att diska. Fixade även spishällen. Funderar på om jag ska göra så här nästa gång jag lagar mat. Bara åka iväg och strunta i disken. 

I vilket fall som helst så tog Inge och jag en promenad på drygt en halvtimme. Det var inget väder för oss med astma! Rått!!! Jag kände så fort vi kom upp i skogen, men bet ihop och sade att vi går inte så himla fort. Men automatiskt så ökas ju stegen :) Så får jag stanna och "pusta". Skitsamma! Viktigast är att röra på sig. Snöade lite hela tiden!

Funderar på om krokodilen, som sköldpaddan kliver på var proppmätt eller om den ratar sköldpaddor!
Click to Mix and SolveSkönt att vi städade bort julen förra helgen

Lade mig vid 22-tiden för jag var helt slut. Ont i ryggen och trött. Vet ju att det brukar bli så här efter Transportforum, men i år kändes det värre. Och det beror nog på att jag gick och stod så mycket på mitt arbete innan, då jag och kollegorna höll på med namnbrickorna. Men jag valde själv att stå pga. att armarna inte räcker till om jag ska sitta och arbeta över ett helt bord :)

Dock är jag glad att vi städade bort julen förra helgen, för nu kan jag återhämta mig ordentligt. Visserligen finns det vardagssysslor, men de är inget måste som det är med att plocka bort julen.

Jag sov till ca 6.25 och gick då upp för att läsa tidningen. Sedan blev det datorn och webbradion! Fia kom upp ca 7.45! Då var hon också utsövd. Hon läste tidningen och så kollade hon sin dator. Men vid 9-tiden var hon rastlös och satte igång att baka scones! Mums, så gott med färskt bröd till frukost. Jag lyssnade klart på Ring så spelar vi och efter det, pressade jag apelsiner.

Fia väckte Inge och så åt vi gemensam frukost. Scones var jätte goda.

Diskat och så bäddade jag rent i sängarna. Därefter dusch. Då ringde brorsan, så jag ringde upp när jag var klar.

Gjort mig iordning. Övriga har också duschat. När alla vara klara, åkte vi med  travet. Sedan kollade vi vägbyggena som pågår. Händer verkligen saker i den här staden :)

Så åkte vi till pappa, som blev glad när vi kom. Han kom allt ihåg att Ann varit där i veckan, men jag fick ju "puffa" lite först. Vi blev bjudna på kaffe. Och då säger pappa: Jag tror inte jag har något fikabröd hemma! Gullig han är! Men personalen hade :)

Efter ca en timme var det dags att åka, då vi skulle handla lite och även till apoteket på sjukhuset. De hade flyttat apoteket från Norra entrén till Södra entrén, vilket jag läst om. Så fin lokal de fått nu. De håller nämligen på att bygga om Norra entrén nu, då Södra nyss blev klar. Jag är säker på att det kommer att bli jätte fint när allt är klart.

På hemvägen såg vi Mia, som var på väg till oss för att lämna av Casper. Hon ringde och frågade var vi var. Precis då såg hon oss, så vi bestämde att köra in till Statoil, så skulle vi ta med Casper och trunken. Mia skulle iväg och spela 2 innebandymatcher. Casper skulle spela typ Stanley cup klockan 17.

Fia och Casper åt lite när vi kom hem. Sedan åkte de till Stångebro ishall.

Inge och jag har nyss ätit potatisbullar och bacon. Riktigt gott är det. Ute såg vi aftonstjärnan lysa så klart!

Det har varit soligt, men blåst en nordvästlig vind, som inte alls var skön.Fia innan vi ska äta buffé på årets Transportforum. Bakom henne ser ni några namnbrickor, som inte hämtats ut. Visserligen kom några bara till dag 2, men inte alla!


Dagens pussel blir apelsinträd. Alltså jag älskar den här tiden när man kan färskpressa apelsiner.


Click to Mix and SolveFredag och helg!!!

Ja, äntligen är det fredag och två dagar ledigt. Ska inte göra många knop, som många uttrycker det. Men på söndag väntar tvättstugan :)

På jobbet har det varit massor att göra! Har nog ca 8 rapporter som väntar på min handpåläggning.  Nästa vecka tar vi itu med det. Har skickat två idag och så var det en massa annat.

Men jag har så himla ont i ryggen så det är sanslöst och trött är jag också :)

Solen har lyst, men det blåser  halv storm. Har haglat och även snöat. Man kan ju tro att det är aprilväder :)

Fia har jobbat idag och Inge hämtade henne innan de hämtade Marita och sedan mig. Fia ska vara hemma hos oss några dagar och hon har lovat lagat middagen idag och på söndag. Jisses så skönt. Ikväll blir det  taco. Längtar!!!

Nu ska jag se "Hem till gården". Har ju inte sett på 3 dagar nu!

Ett pussel ska ni få och det blir Ferrari-bilar :)


Click to Mix and SolveSnart är allt som vanligt igen

Ja, snart är jag tillbaka med bloggen, men ni får ha lite tålamod. Det frestar på att jobba och slita såsom jag gjort nu. Är ju inte 25 i prästbetyget och ta mej tusan så börjar kroppen säga mig det också!

Dock ska ni veta att gårdagen gick kanonbra! Allt bara flöt på och en stor eloge vill jag ge till gäng deltagare, som ställde sig på rad för resp. bokstav. Det var en fröjd att se.

Jobbade till ca 18.15 igårkväll. Bytte om och så minglade jag lite hos Sjöfartsverket. Mycket trevligt. Fia var också med. Sedan blev det buffé och vin till det. Hade en trevlig måltid.

Klockan 21.15 var det så dags för uppträdandet. Det var bra, men jag måste ju säga att jag har varit med om bättre. De här fick inte igång i publiken, men....  När uppträdandet var slut, ringde Fia till Inge. Då var klockan 22.22! Han kom ca 22.45 för han skulle se klart matchen. Skjutsade Fia till Håkan. När vi kom hem, plockade jag in skor, kläder och gjorde mig iordning. Därefter hällde jag vatten i fotbadet och så satte jag mig i köket och njöt av behandlingen.

Så lade jag mig och läste lite. Släckte och lade mig till rätta. Då kom det: Pip....... pip..... pip. Men vad sjutton är det tänkte jag. Gick upp och då insåg jag att det var brandvarnaren i hallen. Somnade till slut och sov till ca 5.45.

Väckte Inge 6.45 för då var kaffet klart. När vi var klara, hämtade vi Fia och så till konferensen. Det var några som kom idag och de fick det de skulle ha.

Flutit på med allt. Ute har det både regnat och snöat. Inge hämtade oss omkring kl. 16. Skjutsade Fia till Håkan och sedan till Maxi.

Där blev det en "arbetsplatsträff". Träffade en gammal kollega, Gunnel, och vi hade mycket att prata om. Sedan kom Anette O och ännu mer pratade vi tre :) Så bröt jag upp och letade reda på Inge. Men på vägen till Inge, träffade jag ytterligare en gammal kollega, Anette K. Såg hur Inge "led" :)))

När vi kom hem, upptäckte jag att det runnit vatten i trappan och följde detta. Visade sig komma från taket. Jag har ringt och felanmält, men de behövde inte komma idag.

Ja, mina trogna läsare, det blir inget pussel ikväll heller för nu tänkte jag kolla in på FB och sedan på Play. Därefter är det verkligen snart natti.


Kort även idag

Inge skjutsade mig och Marita även imorse. Jag greppade mejlen direkt. Fått in nya + några som meddelat sjukdom.

Helena och jag plockat iordning på alla brickor, vilket känns skönt. Allt packades i IKEA-kassar (de blåa i plast). Får plats med 5 brickor i varje :)

Åkte till Konsert & Kongress klockan 11.20. Plockade in allt. Fia kom med bussen. Vi åt lunch och efter lunchen gick vi igenom allt som är viktigt.

Satt upp sessionslappar på dörrarna och fått ordning på borden. Vi är redo för anstormningen imorgon :)

Fia och jag arbetade till 16.15. Inge hämtade oss och vi skjutsade Fia till Håkan. När vi kom hem, bytte jag om och så kollade jag på "Hem till gården". Därefter åt jag lite och läste morgontidningen. Sedan blev det en skön dusch. Det var riktigt skönt att bara stå där och låta det varma vattnet strila över kroppen. Är rätt så mör i kroppen och än värre lär det vara imorgon :)

Det blir inget pussel idag heller och jag hoppas att ni förlåter mig. Imorgon blir det nog ingen blogg heller för jag kommer nog sent hem och då dyker jag i säng!


Lite kort

Jag är helt slut efter att ha jobbat från ca 5.15 till klockan 17, så det blir inget pussel idag. Ska försöka skriva lite mer imorgon, då jag hoppas att det inte blir mer än 8 timmars arbetsdag (kanske det blir 9). På onsdag blir det mer än full arbetsdag och torsdag lite lagom. Men torsdagkvällen är man alltid totalt färdig.

Inge var i alla fall och hämtade Casper och Oscar vid skolan och skjutsade ut dem till ishockeyträningen. Fia följde också med. 

Gulliga grannarna, Marita och Stefan, ringde och sade att de kunde hämta mig. För jag skulle inte gå hem i halkan. Jag lovade att ringa dem om det behövdes.

Men så sade min chef att vi skulle köra till klockan 17 och så skulle hon skjutsa hem mig. Jag blev mycket tacksam och sade att hon kunde släppa av mig vid vårt köpcentra. Det gjorde hon. Jag ringde Fia och sade att jag var där. Men de hade inte åkt från Ljungsbro, så jag köpte snus och så tog jag en promenad hem. Uppfriskande och skönt efter att ha jobbat så hårt.

Ringde på hos Marita och Stefan och sade att jag var hemma. Inge kom ca kl. 18. Har sett på "Hem till gården". Nu ska jag kolla runt lite, men jag känner att ögonlocken börjar bli tunga :)Jag är redo för arbetsveckan

Sov till ca 6.10 imorse. Ett plan var antingen på ingåg eller så stack det :) Men det gjorde mig inget för jag var säkert utsövd. Upp och skrev i min fysiska dagbok. Sedan datorn. Men efter en stund gjorde jag mig iordning. Är så skönt att vara klar till frukosten. Den började jag med vid 9.40. Pressade apelsiner och plockade fram. Väckte Inge. Under tiden som han gjorde sig iordning, bäddade jag samtidigt som jag vädrade. Frukost och disk.

Vi åkte sedan till pappa. Hade fikabröd med, som de skulle ha till eftermiddagen. Pratade med pappa och Ingrid i matsalen. Jag höll på att slå i när jag fick höra att Ingrid snart ska fylla 97 år. En riktigt go tant är det. Så kom Maj och hon är född samma år som pappa. Det trodde jag inte heller.

Pappa pratar inte så himla mycket. Men han tycker det är mycket trafik ute på vägen :) Det är lite tråkigt att han aldrig själv inleder ett samtal. Men vi ska köra försiktigt säger han när vi går.

När vi kom hem, tog jag på mig understället, långbyxor och ett annat ytterplagg. Gick ut på en promenad som varade nästan en timme. Det bet om kinderna. Träffade en dam och herre med deras hund. Damen är blind och vi träffades lite då och då förr, när pappa och mamma hade Noble resp. Barka. Hon kommer allt ihåg pappa och bad mig hälsa.

När jag kom hem, mätte jag upp längden på jeansen, som jag köpte i oktober eller var det i början av november? Har inte haft lust för jag avskyr detta. Men det gick bra och jag sydde på maskinen. Det första som hände, var tt nålen gick av. Inget ovanligt när man syr i jeans.

Thomas och barnen kom med Caspers hockeytrunk. Inge ska skjutsa Casper och Oskar till träningen imorgon. 

När de åkt, värmde jag min mat. Inge hade ätit innan. Vi åt rester idag.

Sedan strök jag min skjorta, som jag ska ha på onsdag och jag strök även till  uppläggningen på jeansen.

Nu är jag redo för Nordens största konferens :))

Jo, jag skulle ju säga det, att det är meningslöst att tvätta bilen. Vi tvättade ju vår i förrgår. Igår snöade det och då saltas det. Nu är den smutsig igen. Gillar det inte! 

Dagens pussel kommer här:


Click to Mix and SolveVarit på ishockey

Sov till ca 5.15 och det får jag vara nöjd med. Gick ju för sjutton och lade mig före klockan 20 igårkväll. Ja, du läste rätt! Inge lade sig också. Han satt och sov i soffan och jag hade nickat vid datorn. Blev ju inte mycket sömn natten till igår pga. juniorkronorna. Läste tidningen och sedan blev det webbradion och "Ring så spelar vi".

Fia kom upp ca 8.30. Hon läste tidningen. Inge kom upp omkring klockan 9! Då hade han sovit 13 timmar! Fia pressade apelsiner och jag plockade fram frukosten. Vi åt, sedan bäddade jag och även diskade. 

Ringde brorsan och kollade vilken dag han tänkt besöka pappa. Han hade tänkt morgondagen. Aj, då sade jag!!! Men det är lugnt! Vi försöker hinna med pappa också. Fia duschade. Brorsan ringde och sade att han och Kristina kunde åka idag, eftersom jag  hade lite "körigt". Tack bror och svägerska!

Skalade potatis och morötter, så det var klart.

Vi åkte med tipset och så ett varv. Sedan till mitt arbete, där jag hämtade lite pengar i mina gömmor :) Bra att göra så, för då kunde jag ta av dem till kvällens hockeymatch. Man får inte vara dum. Hem med Inge och så åkte Fia och jag till Ikano. Vi köpte vita tröjor till konferensen nästa vecka. Så skönt att vi inte är tvungna att ha vita skjortor. Det ska jag och Fia ha dag 1, men dag 2 blir det annat, men vitt.

Vi träffade lite känt, som vi pratade med. Ja, jisses vi var nog borta ett par timmar för när vi kom hem, undrade Inge var vi varit!!! Han hade startat tvättmaskinen när han kom hem. Jag bad  honom göra det. Jag hängde tvätten. Därefter fixade jag köttfärsen och gjorde biffar. Inge stekte dem och lök. Potatisen sattes på spisen.

Ute snöade det, vilket i mitt tycke kom 2 veckor för sent. Det skulle varit snö på julafton!!!

Vi åt biff med lök, sås, potatis, lingon och sallad. Mums så gott det var.

Fia packade det hon skulle ha med till Håkan. Ja, det är bra mellan dem, vilket är okej. Hon kommer hem på fredag och är hemma en vecka. Bra om de kör så en tid. 

Och så åkte vi då till Cloetta Center. Mötte Mia och Lasse utanför, eftersom vi hade biljetterna. Vi satt precis bakom motståndarlagets utvisningsbås. Visserligen såg man inte allt, men man fick bättre kontakt med spelarna kändes det som.

I periodpausen spelade LCH:s Björnligelag. Casper, yngsta barnbarnet, spelar ju som bekant ishockey i LHC. Han var med i pausen mellan andra och tredje perioden.

Casper har nr 19 på sin tröja. Det var så roligt för de läste upp spelarnas namn när de gjorde entré! Det kändes i mormorshjärtat :)Att sedan LHC förlorade mot Växjö med 2-1 är en annan historia! Undrar om tränaren får sparken för så här kan det inte fortsätta. De är nu på kvalstrecket!!!

Snöat hade det gjort när vi var på ishockeyn. Tyvärr blev bilen skitig när vi åkte hem. Det är helt sanslöst, men denna vinter går det visst inte att ha ren bil i ett dygn. Vi skjutsade Fia till Håkan.

Nu är Inge och jag hemma och vi har hällt  upp ett glas vin. Vet ju att det inte går att lägga sig tidigt när man varit i väg.

Dagens pussel blir ett pyssel :)


Click to Mix and SolveJulen är nu utstädad

Inatt satt Inge och Fia uppe och kollade på "juniorkronorna" i VM. De gick upp vid 2-tiden (trodde jag), men Inge hade gått upp strax efter midnatt och kollat på några serier! Jag vaknade när båda var uppe och kunde inte somna om. Men jag ville inte "ge mig till känna" utan "smög" till toan. Lade mig igen, men hade hemskt ont i ryggen. Till slut var jag tvungen att gå upp och ta ett par Panodil (smög då med). Somnade inte om förrän Inge lagt sig, då matchen och firandet var slut, ca 5.30. Sov drygt en timme. Upp och skrev dagbok och sedan blev det datorn. Döm om min förvåning när Fia kom upp 7.30! Hon hade vaknat av telefonen och ringde upp. Det var jobbet, men de hade hittat en annan timvikarie. Jag satte igång att stryka panelgardiner och dukar. Tvättade sedan köksfönstret på in- och utsidan.

Följde med Fia till tvättstugan för att se om det var ledigt och det var det. Hon skulle tvätta sin vita dunjacka. Tar ju ingen tid att tvätta, men att torka!!!!!!!!!!!!!!! Det tar ju flera timmar i tumlaren.

Satte sedan upp rena, fräscha gardiner. Klockan gick och det blev frukostdax. Jag pressade apelsiner och Fia plockade fram. Väckte Inge. Jag startade en tvättmaskin innan vi satte oss till bords.

Diskat, bäddat och plockat. Inge hjälpte mig att plocka ihop alla tomtar och dukar (trodde vi ja). Fia plockade ihop i sitt rum.

Ner med allt i kistan. Tyvärr fick inte allt plats, så vi lade lite i min gamla väska från jobbet, där jag alltid lägger julgardinerna.

Dammade och lade på rena dukar. Inge dammsög. Håkan kom till Fia. Det är bra mellan dem, vilket är okej! De passar ju så bra ihop. 

Jag torkade golvet och torkade in mig i vardagsrummet. Spelade lite Wordfeud med kompisar. Sedan fikade vi med Håkan.

När han hade cyklat hem, tog jag en dusch. Inge duschade efter mig. Gjort mig iordning.

Därefter åkte vi och tvättade bilen för den var så skitig så den stod för sig själv! Tog sedan ett varv och visade Fia vad som hänt med vägbyggena i stan.

När vi kom hem, var Fias jacka torr. Jag skalade potatis, gjorde sallad, delade paprika, champinjoner och purjolök. Till sist rev jag ost. Inge gör "sin" goda gryta och till den ska vi äta pommes de chess! Längtar!!!!!!!!!!!!!!

Ja, det var dagen som julen åkte ut hos oss. Det känns skönt för nu ser vi fram emot våren och sommaren. Ljusare tider och förhoppningsvis varmare tider. Julen är den tid då vi behöver ljus och umgås för att sedan få längta.....

Pappa hade frågat efter oss idag och det känns positivt. Ska ringa och kolla när brorsan tänkt åka. 

Casper  har namnsdag idag och jag har grattat honom via sms!

Dagens pussel får mig att längta till sommaren :) Inte utlandet utan svensk sommar, när den är som bäst!


Click to Mix and SolveNu är jag ledig (igen)

Morgonen som vanligt! Tidningen kom precis när jag skulle åka! Lade en gul notis på den där det stod att Inge skulle spara tidningen åt mig :) 

Full fart på jobbet. Först fixade jag en logga till namnbrickor. Det är en endagskonferens i Sthlm nästa fredag. Sedan packade jag program, block och namnbrickor i "min lilla kundvagn" och så gick jag runt till alla på vårt kontor som ska deltaga på konferensen nästa vecka. Det tog sin tid, men skönt när det var klart. Efter fikat fixade jag brickor med nytillkomna. Vi vet med säkerhet att mer deltagare kommer det att bli på måndag och även tisdag och onsdag. Vi är liksom vana vid detta. Många bokar hotellrum och tror att det räcker. Men så är det ju inte!^

Konstaterade sedan att namnbrickan med loggan som jag gjorde imorse blev inte så jätte bra. Men det lyckades jag fixa och jag fixade även ett antal tomma sådan. Brorsan ringde under tiden och kollade läget.

Arbetade till klockan 12. Då hämtade Inge mig. Han hade glömt väskan och vi åkte hem efter den. Jag ringde till Fia för hon hade Toves nycklar. Så vi bestämde att vi skulle hämta dem. Åkte dit och Fia kom ut. Hon var lite blek och sade att det inte var helt bra. "Jag kommer kanske hem". Vi åkte till Mia med Toves nycklar. Då ringde Fia till Mia och ville bli hämtad. Inge och jag åkte. Fia kom ut med alla sina saker och var jätte ledsen. Problemet ligger väl i att sonen vill bestämma och det är inte lätt då. Hem med Fias saker och så skjutsade vi henne till Mia. För i Mia finns det en psykolog, vilket känns skönt.

Inge och jag åkte och handlade. Småregnade, vilket gör att bilen blir mer än skitig. Vore bättre om det var lite snö än detta skitväder. Imorgon ska det visst bli minusgrader och sol. Men det är väl bara någon dag.

Vi åt kyckling och grönsaker, vilket var gott. Sedan fikade vi.

Fia kom hem ca 18.30. Hon sover hemma inatt så får vi se hur det blir.

Dagens pussel är i alla fall ett vintrigt sådant!


Click to Mix and SolveHar ej lagt pussel

Hej mina goa läsare!

Som ni säkert förstår så är jag lite stressad. Försöker att hålla mig från datorn efter jobbet. Inte för att jag sitter vid datorn så mycket på jobbet just nu. Igår kväll så satte jag mig och kollade på Västra Frölunda – LCH klockan 19. Jag stängde av datorn!!! Det ni!! Inte illa av datatokiga mig.

Imorse regnade och blåste det när vi åkte till jobbet. Högsta växeln i från start.

Vi har under dagens lopp gjort klart alla namnbrickorna (så här långt). Kommer en massa efteranmälningar och de ska ju också ha namnbrickor. Så ligger middagsbiljetten i bakom namnet. Våra urbra "plattor" tLogga utog slut, men personalen på Konsert & Kongress fixar nya åt oss. Så de har vi på måndag. Då ska vi se till att alla namnbrickor hamnar på plattor.

Fia ringde imorse. Hon mådde inte riktigt bra. Men så ringde hon vid lunch och mådde bättre. Skönt det. Inge har också ringt. Men jag är tyvärr väldigt osocial just nu och pratar bara lite kort.

Inge hämtade mig 15.30. Hem och jag slog på datorn, men kände att jag inte ville kolla runt. Bad Inge leta fram en bra film i Com Hem:s biblotek. Och han hittade en. Så himla skönt att bara sjunka ner i soffhörnet och kolla film.

Därefter har jag pratat med båda döttrarna. Jag har även kört lite Wordfeud.

Något pussel blir det inte idag, då jag inte känner för att lägga något själv.Wow, så trött jag är

Lade mig omkring kl. 21 igår kväll och läste en hel del i Året Runt. Det var många bra reportage, som växlade mig. Somnade och sov till ca kl. 12. Inge var fortfarande uppe! Somnade om och sov till till klockan ringde, ca 4.10. Upp och gjorde mig iordning, åt frukost. Ingen tidning och datorn startade jag inte. Går så bra att kika in från mobilen så det är sanslöst.

Åkte med Stefan och Marita. Igårmorse hade Marita halkat när hon klev ur bilen (jag släpps av först) och slagit i huvuet med en himla smäll. Hon tänkte: Nu dör jag!. En rejäl bula hade hon fått. Det var verkligen halt för jag var på väg också att halka omkull. Likadant var det imorse. Förrädiskt när temperaturen visar på plusgrader och så är det alldeles vitt och frostigt när man kommer ut.

På jobbet idag var åter igen full fart. Greppade lite administrativt först, såsom nya prenumeranter. Lade ut en rapport på webben och så skickade jag iväg till de som skulle ha.

Helena och jag fortsatte med namnbrickorna efter förmiddagsfikat och efter lunchen var det Kicki och jag. Jag har stått och gått hela tiden, men tycker det är bättre än att sitta och sträcka sig.

Vi höll på till 15.30, då våra respektive män hämtade oss. Ja, Kicki fick vänta ett par minuter på sin.

Skönt att komma hem. Ringde till Fia. Allt var bra. Ska ringa Mia lite senare. Tog en dusch och det var hur skönt som helst. Bara låta vattnet strila utmed ryggen.

Sedan satte jag in en kyckling i lergrytan. Skönt när det sköter sig självt.

Nu är det bara att invänta blåsten, som är på väg. Hatar detta skitväder med blåst.

Jo, jag är faktiskt trött ikväll och då vet man ju att man gjort något i alla fall :)

Har precis lagt ett pussel, som jag delar med mig av:


Click to Mix and Solve


Arbetsdag igen

Attans (idioter) människor som skjuter starka smällare ett dygn efter nyåret. De sköt när jag lade mig igårkväll och klockan 00.30 dånade det ute! Gissa om jag blev arg. Kunde ju inte somna om i oljudet. Men till slut så gjorde jag det. Gick upp 4.08. Har svårt att få till rätt väckningstid, men snart så.

Bestämde mig igår för att inte starta datorn på morgonen. Jag kan ju gå in och skriva i min grupp på facebook från mobilen. Lite smidigare. Men har jag tid över och tidningen inte kommer så vet i sjutton :))

Stefan skjutsade idag. Var lite halt utanför entrén på jobbet så det vara nära ett fall :)

Fullt upp på direkten. Beställningar och nya prenumeranter. Sedan greppade jag anmälningarna till konferensen nästa vecka.

Helena och jag skrev ut namnbrickorna och Tommy tryckte upp dem. Sedan, efter lunchen, satte jag och Kicki igång med att får ordning på det. Det tar ju sin tid. Men i år har vi inget som ska packas och det känns skönt. Lite synd bara om den extra förstärkningen som vi brukar ha.

Arbetade till 14.45 då Inge hämtade mig. Han hade skjutsat Fia och Tove till simhallen och hämtat dem. De hade haft en mysig dag. Imorgon ska Casper sova över hos Fia, Håkan och Stoffe.

Inge och jag åkte till Ljusglimten där jag köpte en glödlampa till pappas "hall". Jisses alltså den var dyr den! Etthundratjugonio kronor ville de ha. Nu hoppas jag att den håller lääääääänge.

Sen till pappa. Allt var bra med honom. Vi blev bjudna på fika av personalen. Jag dukade bort efter alla innan vi åkte hemåt. Men först in till Konsum och handlade lite. Skulle ju köpt bananer, men det glömde jag. Attans alltså!

Imorse regnade det och sedan har det nog varit uppehåll, men mulet.

Såg att de som fått pappas lägenhet bor nu i huset mitt emot. Lite synd för de har ju en trea. Men å andra sidan så hade inte Thomas poängen som behövdes, vilket var synd.

Dagens pussel är nog inget yrke för mig:


Click to Mix and Solve


Gott nytt år!

Ja, inte blev nyårsafton som jag hade tänkt mig! 

Inge och jag åt för rostbiff och potatissallad, vilket var precis lagom och gott var det också. Skönt att slippa stå vid spisen och fixa varm mat. Efter att vi sett Grevinnan och betjänten, satte vi oss till bords igen. Denna gången skulle vi äta hummer. 

Vi provade ju hummer för ca 2 veckor sedan och då delade vi på en. Det smakade ju underbart. Så till nyår bestämde vi oss för att ha två var. Äta dem i princip som man äter kräftor med bröd, smör och ost till.

Det smakade ljuvligt och vi åt med andakt. Men när vi ätit 1½ var tog det stopp. Betämde oss för att spara till Nyårsdagen.

Inge satt och kollade på idrott och jag satt vid datorn. Kände att jag blev trött och insåg att det var ju som en vanlig lördag. Hade nyårsafton legat på annorlunda så hade det varit bättre. Jag lade mig omkring kl. 22.30. Inge var nog på väg strax efter, men ändrade sig visst.

Jag gick upp vid midnatt och då sköt de ännu mer än vad de gjorde 22.30. Det var enormt!! Varför??? Inge gick ut i kortärmat på framsidealtan. Jag såg att det var -9 grader, så jag bad honom komma in. Han lade sig och det gjorde även jag.

Men så började det att klia på kroppen. Jag hade känt att det var salt runt munnen och hade tagit in en vattenflaska. Men jag gick upp. Wow, som jag såg ut!!! Svullen i ansiktet och rödflammig över hela kroppen. Jaha, så typiskt alltså! Totalallergisk mot hummern. Det blev för mycket av det goda. Letade fram Tavegyl och Betapred. Satt uppe i ca 45 minuter efter att jag tagit dem. Det blev datorn. Men fy så jag mådde. Och Inge han sov som en gris.

Lade mig och somnade rätt så snabbt. Sov till ca 5.30 och så somnade jag om igen. Sov till ca 8.15. Man blir så trött efter ett allegianfall så det är sanslöst.

Det var -5,6 grader när jag kom upp! Mia ringde! Hon hade blivit orolig när hon läst om mig på facebook. Så hade jag  inte mobilen på. Hon tänkte: Jaha, då får jag åka till sjukhuset nu då! Men jag svarade på hemtelefonen. Tack för omtanken Mia!

Senare började det att snöa lite. Ringde Fia och kollade hur det gått för henne att ta sig till jobbet. Det hade gått bra! Hon har ju en kompis bil.

Väckte Inge vid 10-tiden så att vi fick äta frukost. Sedan har han kollat på sport och jag har plockat lite.

Fixade middagen till ca 14.30. Det blev hemgjord Leverstuvning och ris. Mums så gott alltså! Diskat och gjort iordning.

Vi tog en sväng sedan. Tankade bland annat. Ösregnade!! Så sjukt alltså. Hoppas verkligen inte att det fryser på till kvällen. Fia ska ju iväg och hämta kompisen, som de lånat bilen av.

Någon håller på att flytta in i pappas lägenhet och jag tror att det är en familj i huset mitt emot.

Thomas fick, som tur var, en liten etta än så länge. Han får söka något större nu i tre månader.

Dagens pussel tillägnar jag Fia, som älskar pingviner:


Click to Mix and Solve

Imorgon börjar arbetetsveckorna igen. Skönt att komma in i rutiner, men det är faktiskt skönt att vara ledig!RSS 2.0