Pappa fyller 89 år idag

Stefan skjutsade även idag. Tänk det var frost och dimma när vi kom ut! Hua alltså!! Bara att gilla läget att "Herr Frost" åter igen har dykt upp.
Var ner i förrådet på morgonen och letade rapporter. Hittade det jag sökte. Fortsatte redigeringen.

Min mobil ringde och det var Yvonne från  hemtjänsten. Hon var hos pappa och han hade misslyckats inatt. Varit lite lös i magen och hon undrade om hon kunde tvätta lakanet i pappas maskin. Det gick bra och jag lovade att hänga upp det när jag kom hem.

Ringde pappa omkring 8.35. Han gillade inte alls att han misslyckats för det har han aldrig gjort. Jag bad honom att glömma det och sade att det är många som har misslyckats. Jag fick honom nog att inse att sluta skämmas.
Grattade honom på födelsedagen! Han vill ju inte bli firad, men ett "GRATTIS" tar han emot.

Kurs mellan 9 och 12 i powerpoint. Jisses vilka finesser det finns. Nu använder ju inte jag det så mycket. Det är mest pdf-filer som man gör åt andra. Men kul att känna till vad som går att göra.

Hade tacofisken med mig och det smakade ljuvligt. Var visst hungrig när jag gjorde matlådan för jag orkade inte äta upp.

Soligt och fint blev det. Jag borde ha gått ut på lunchen, men jag kände att tiden inte räckte till.

Slutade kl. 14.10 och Stefan o Marita väntade på mig. In med matlådan och tänk att Inge och Fia var redo att åka. Jag som nästan slog vad med Stefan o Marita att de inte skulle vara klara.

Gick in till pappa och hängde upp tvätten. Sedan åkte vi till Maxi och handlade.

Blev väldigt irriterad och faktiskt lite förbannad även om jag förstår att regler finns. Men när jag betalade pappas varor, gick Inge och Fia och fyllde i en oddslapp. Sedan skulle jag lämna in den när jag köpte snus åt Inge. Hon undrade om det var dagens spel och vände mig om och frågade Fia. Då kräver expediten legitimation av Fia. Men det är ju jag som lämnar in och betalar, svarade jag! Det hjälper inte! Jag såg när hon satt och fyllde i lappen. Ja, visst svarade jag, men min man stod ju bredvid. Han kunde inte fylla i pga. att glasögonen var hemma. Det hjälps inte blev svaret. Du langar i princip åt din dotter. Men hur kan jag langa åt henne. Hon fyller 21 år på söndag och jag, som är hennes mamma vet väl för sjutton när hon är född. Spelar ingen roll! Vi har våra regler! Gissa om jag blev ilsk! Vi är storkunder på ICA Maxi och så blir man tagen för en idiot.

Åkte till Coop Extra och lämnade in. Då var jag själv hehehehehe

Hem och plockade in varorna. Jag gick sedan till pappa med en blombukett + ett par trisslotter. Men han skulle ju inte ha något! Skrapa du lotterna sade jag och det gjorde han. Han vann 50:- på en lott. Tror nog att han blev glad över blommorna. Satt och pratade en stund med honom och fixade även TV:n. Han skulle se på rysk ishockey kl. 17 och så ska jag gå in till kl. 19 och ställa in rätt kanal. Då ska han se Färjestad-LHC.
Jag fattar inte att pappa redan är 89 år, men så är det. Han blir mer och mer lik sin egen pappa, alltså min farfar.

När jag kom in så dammade jag. Städade även badrummet. Nu har Inge bara att dammsuga och torka golv imorgon. Bara förresten! Man blir rätt så svettig av det jobbet också! Önskar bara att han kunde tvätta fönstren. Jag har stundtals så ont i fingrarna. Men det är väl bara att bita ihop och göra det en dag.Födelsedagsbarnet!!!!


Tacofisk

Så hände det som inte får hända när jag skriver blogg! Allt som jag skrivit försvann när jag skulle klistra in receptet på fisken.

Imorse skjutsade Stefan oss till våra jobb. Full fart direkt.

Ringde pappa omkring kl. 9 idag för vi hade möte från 9.30 till kl. 11. Har även pratat med Fia, som mådde bättre idag.

Därefter gick jag och vår nya medarbetare på enheten, Kattiz, till krocken och kollade på hur förstörd en Volvo 850 blivit vid ett krockförsök igår. Då krockade bilen med en manlig förare (docka) med en älg, ingen riktig älg, men den motsvarar en sådan. Vikt på älgen 350 kg och hastigheten var 90 km/h. Föraren dog och bilen blev skrot. Jag fotograferade, men har ännu inte fått tillstånd att lägga ut dem. Så en uppmaning till alla som är ute och kör bil, speciellt på vägar som saknar viltstängsel: Kör sakta och håll full koll på omgivningen. Det kan lura en älg bakom kröken!

Stefan hämtade oss och när vi kom hem, gick jag in. Frågade Inge om han skulle med på en promenad och det skulle han. Men först gick jag till pappa. Därefter gick Inge och jag till vårt köpcentra där jag köpte TV-tidningen till pappa + grädde, tacosås och blomkål. In till pappa och pratade en stund samt fixade TV-kanalen. Sedan in och satte igång med fisken. Kokade även blomkål. Här kommer receptet:

Tacofisk

600 gr fiskfilé
1 tsk salt
2½ dl grädde
½ dl Tacosås
2 dl riven ost
Tortillachips

Lägg fisken (eller fiskblocket) i en smord ugnsform och salta.
Jag satte in blocket i ugnen i ca 10 minuter.
Blanda grädde, tacosås och ost och häll över fiskblocket.
Krossa chipsen och strö över.

225 grader ugnstemperatur
Låt stå i ca 25 minuter.

Till det kan du ha broccoli, blomkål eller potatis. Eller varför inte allt ihop :))

Medan fisken stod i ugnen, klippte jag av mina tomater och knöt ett snöre om grenarna. Hängde dem sedan upp och ner på en torkställning. Nu får de hänga där och mogna.

Vad gäller fiskrätten, så blev den supergod. Verkigen supergod. Det var inte sista gången jag gjorde den. Tror att alla ungar älskar den. Gick in till pappa med en bit och han tyckte den var supergod.

Nej, nu har snart kvällen gått höll jag på att skriva, men snart är det "Halvåtta hos mig" och så "Superstars". Efter det är det väl natti.

Säger till er alla:


Lite småkallt imorse

När jag kom upp ca 4.15 var det bara +4,4 grader ute! Kylan kryper sig närmare och närmare. Väckte Inge så han skjutsade mig och Marita.

Var på jobbet 5.35 idag och jag satte genast igång med redigeringen. Är så himla kul, för jag har lyckats med massor i det nya Office-paketet. Och ju mer man håller på med det, desto bättre verkar det att vara. Det är ju en inköringsport, men jag är säker på att när man använt det en tid, så kommer det gamla att kännas antikt.

Ringde pappa och allt var bra! Grattade honom på namnsdagen (Lennart). Ringde även och grattade brorsan, som har det som andranamn. Inge kom till jobbet ca 9.50 för att köra simulatorn. Det tog 1½ timme, så han fick med sig min diskade matlåda med hem.

Varit lite småplock mellan redigeringen. Var ej till biblioteket idag, men får ta det imorgon (antingen tidigt på morgonen eller efter lunch). Vi har ju enhetsmöte. På torsdag är det utbildning igen. Då är det Power Point.

Gick ut kl. 14.10 och Marita stod utanför, men ingen bil kom!!! Ringde Fia och hon trodde att pappa skulle hämta. Men det blev  hon som fick komma och hämta. Snacka om att de har bra kommunikation. Jag gick in till pappa och allt var bara bra. Satte in fotbollskanalen åt honom När jag kom in till oss, frågade jag om någon skulle med ut och gå 2½:an. Inge hakade på :) Vi gick i rask takt och tänk att det gick riktigt bra för mig. Blev inte alls så flåsig som jag brukar bli. Men luften idag var verkligen hög och klar. I skogen märktes det inte att det blåste. Och solen strålade! Jo, vi hörde något och Inge trodde att det var ungar som sjöng, men jag sade att det är bara en person! Det var en tjej som gick och sjöng! Vilken röst!! Och vilken underbar akustik i skogen! När hon mötte oss, slutade hon! Inge frågade henne varför och bad henne fortsätta. Jag fyllde i med att hon sjöng underbart. Jisses, så glad hon blev. Hon ville bli operasångerska och det tror jag minsann att hon blir. Vilken glädje denna tjej spred där i 2½ km-spåret!

När vi kom hem, skulle jag slänga något i soppåsen, som var full. Grymt, grymt!! Ja, den skulle jag ju tagit med mig, blev kommentaren från Inge. Men bäst jag höll på där, så slog jag sönder en ytterkruka i glas! Så det slutade med att jag städade skåpet, vilket behövdes. Sedan en sväng med sopor. Duschade när jag kom in. Därefter kollade jag på "Hem till gården".

Och snart är det ett par TV-program att se, så jag säger:


Blandade känslor

Imorse väckte jag Inge så han skjutsade mig och Marita till resp. arbetsplats. På plats ca 5.30. Gick igenom lite mejl.

Allt kändes helt okej så länge jag var själv. Sedan kom det några. Men det gick bra. Jag har varit rätt så neutral.

Ringde pappa och allt var bra!  Därefter gick jag till biblioteket och där var det massor! Fick sedan ett redigeringsjobb, som jag satte igång med.

Ute har solen lyst, men det  har blåst en nordostlig vind.

Jag hade satt upp mig på växelavbyte lunchen, men växeltelefonisten hade frågat en kollega om hon kunde ta rasterna. Så nu undrar jag vad vi ska ha kalendern till? Jag tänker inte gå in där och kolla och fylla i när jag ser att någon av tjejerna ska vara lediga. Så jag tog bara 20  minuters lunch idag (igen).

Fia hämtade mig och Marita ca 14.10. Hem och in till pappa. Han ville ha pepparkakor och Mariekex. Fia och jag åkte till Coop Extra.

In till pappa med hans fikabröd :) Ja, jag köpte mjölk också. Sedan in till oss. Fixade en räkning som kommit lite sent.

Fia varit och tränat tjejerna. Börjar bli lite kyligt med utomhusträning nu. Tror att de har sista matcherna på söndag, då det är cup.

Snart ska vi se på "Halvåtta hos mig" och så får det bli "Superstars". Efter det är det natti. Blev inte mycket sömn inatt, då jag hela tiden såg ett par mörka, ilskna ögon.


Mera frisk luft

Vaknade ca 6.15. Drog mig en stund innan jag gick upp och gjorde mig iordning. Gick till tvättstugan kl. 7 och körde igång. Bokade 1:ans tvättstuga också, men inte för att utnyttja maskinerna utan torkrummet. Det är ett mycket bättre torkrum till Ettans tvättstuga än vad det är till Grovtvätten och Treans tvättstuga. Och våra lakan får ju inte tumlas.

In till pappa ca 8.25. Allt bra med honom. Fyllde på dosetten. In till oss en stund. Fixade lite på datorn. Ut igen till tvättstugan. Och in till pappa med hans skjorta!

Fia hade kommit upp och vi fixade fram frukosten. Väckte Inge. Diskat och så ut till tvättis igen. Fia blev hämtad av Maria och barnen för vidare färd till Björsäter.

Min tvätt var torr och jag insåg att jag skulle hinna åka till i alla fall en match. Inge ville inte följa med för han hade Formel 1 på TV:n. Plockade in tvätten och så in till pappa. Berättade för honom att jag åkte. Uppmaningen direkt: Kör försiktigt! Tack goa pappa! Jag hade vidvinkelblicken med mig för nu far ju älgarna omkring. Kom fram till Björsäter (ca 3 mil från oss) precis när andra matchen var slut! Så typiskt!!! De hade förlorat den + den första. Nu var det vila i en timma. Men ungarna skulle inte vara ute i kylan utan vi satte oss i omklädningsrummet.

Så var då klockan 13.40 och vi gick ut för att tjejerna skulle värma upp. Tove skulle stå i målet. Det är alltid samma sak: ingen vill stå i  målet. Fia och lagledaren försöker bestämma sådant här på sista träningen, men ingen vill!!!

Matchen började 13.55. Och tänk, de vann!!! Tove var jätte duktig i målet och släppte bara in ett mål! De vann med 3-1!Här har Tove precis gjort en räddning och uppmanar spelarna att skynda på!Hon  har blick för det  här :))Fyra glada tjejer. Tove två från höger.

Men kallt var det och mulet var det. Maria åkte när jag kom för Casper började sin innebandy idag kl. 14. Jag bad henne hålla koll efter älgar!

Hon ringde sedan och hon hade sett en älg! Så det gäller verkligen att ha vidvinkelblick när man är ute och kör.

När vi kom hem, gick jag in till pappa och satte på TV-kanalen åt honom.

Sedan in och det var faktiskt skönt att komma in i värmen. Fia och Tove gick ner till Rydsplanen och kollade på Karle–Åtvidaberg. De spelar i samma serie som döttrarna gjorde.

Tove är kvar här, men Fia ska skjutsa hem henne snart. Det är dusch och annat för lilla fröken ikväll!

Själv sitter jag här och jag har inte någon längtan till jobbet. Men det är väl bara att "ta tjuren i hornen".


Detta hände igår (25/9)

Glömde ju skriva blogg igår! Sorry... men all den friska luften gjorde att jag blev så trött! Kommer lite kort om gårdagen här:

Vaknade tidigt och gick upp. Läste tidningen och sedan datorn. Fia kom upp och då duschade jag direkt samt gjorde mig iordning. Vi åt sedan frukost. Trodde verkligen att vi skulle hinna till Caspers första match, kl. 9, men det gjorde vi inte. Jag gick in till pappa en kortis. Fia höll på att leta efter ett pannband och hon blev stressad av att jag var klar :))

Vi kom när matchen precis var slut. Den förlorade de. En av papporna bjöd mig på fika. Smakade jätte gott. Thomas var också och kollade, vilket Casper blev glad över.

Nästa match var kl. 10. Den blev oavgjord. Det är en kille med i laget och i den här matchen var han målvakt. Men rätt som det var, när han gjort en räddning, tog han bollen och lirade över hela planen. Pappan stod och hejade. Han gjorde så flera gånger och en gång gjorde han mål. Men detta uppskattades inte av hans lagkamrater. Är man målvakt så ska man sköta den sysslan.

Vädret var skönt även om inte solen orkade igenom dimmolnen. Maria bjöd på hembakta bullar. Nästa match var kl. 11 och den vann de! Även där gjorde pappan till killen, som var målvakt i förra matchen, fel. Han flyttade om spelarna så hans son fick spela mer än de andra. Det hör till saken att pappan är hjälpande tränare. Men han fick en tillsägelse efter matchen och då hotade han med att ta sonen från laget. Detta händer alltså i knattelagen (7 år). Förresten så trodde jag att det var poolspel, men det var knatte-cup!

Efter att de fått medaljer åkte jag hem. Fia, Maria och barnen åkte för att äta.

På hemvägen kom det en ambulans med blåljus, men jag stod inte i vägen. Dock lite senare tyckte jag att det tutade och stängde volymen på radion samt tittade i backspegeln. Jo, då det var en brandbil. Tutade på framförvarande bil och vinkade åt honom att köra fram.

Hem och in till pappa. Allt bra. Sedan in till oss. Inge var klar. Tog tidningen och gick in med till pappa. Sedan åkte Inge och jag med travet. Tog ett varv på stan innan vi åkte hem. Vi åt ett par varmkorv innan jag åkte igen. Jag  passade även på att skala potatis och morötter.

Till samma fotbollsplaner (Johannelund) för att kolla på när Fia och Maria spelade match. Tove hade de skjutsat hem för hon hade visst fått brytläge, men Casper var med.

Emelie var där med en av sönerna. Hon är gravid, så hon spelade inte.

Blev så paff för rätt som det var kom tjejernas tränare, som de hade när de spelade 11-mannafotboll för många år sedan. Han heter Patrik "Kocken" Gustafsson. Fick en bamsekram av honom. Dottern, Emma, var också med. Hon fyller 13 år på torsdag! Jisses så lång hon var.

Efter en stund kom även Malin Karlén, som var målvakt i laget förr. Blev en liten nostalgistund faktiskt. Malin hade med sig den äldste sonen, Noel. Han är så himla go! När jag hade kramat Malin, gav han mig en kram!

I andra halvlek stod Maria i målet. Rätt som det var kom min kusins dotter, Charina, fram och kramade mig. Hon tyckte att hon kände igen Maria och så fick hon syn på mig. Det visade sig att hennes dotter spelade i motståndarlaget.

Fia gjorde två mål!! Stolt blev hon. "Kocken" stod ju verkligen och peppade alla.

Ljungsbro vann, men jag kommer inte ihåg resultatet :)))

Fia och jag åkte hem. Även då kom en ambulans med blåljus. När vi kom hem slog en underbar doft emot oss. Inge hade stekt en skinkstek och det luktade underbart!

Gick in till pappa och bytte lakan och handdukar. Han skulle se på LHC-Timrå.

Bäddade rent även hos oss när jag kom in. Inge kollade på hockeyn och jag satte mig vid datorn.

Vi åt middag ca kl. 18.30. Oh, så gott det var! Fia åkte till Maria och barnen en stund.

Satt och somnade framför datorn igår kväll igen! Händer lite då och då, men så piggnade jag till och var uppe till ca 23.15.
Mitt nya motto eller?

Igår kväll när jag skulle lägga mig, tog jag med mig min lilla lap-top och kopplade in den. Sedan låg jag och kollade på program som  jag missat. Så smidigt!!! Det blir mitt nya nöje :)) Sov till ca 4.30 men lyckades somna om och gick upp ca 7.10. Härligt med en hel ledig dag.

Mitt nya motto borde bli: Sköt dig själv och skit i andra! Ja, inte de andra som har det svårt och kanske förlorat någon nära anhörig, men de som bara tänker på sig själva! För det finns många sådana. Och många som är mytomaner, vilket jag tycker är hemskt.

Denna dagen blev i alla fall skön och avkopplande. Efter att jag ringt till pappa och vi hade ätit frukost, dammsög jag.

Fia duschade och jag gjorde mig iordning på vanligt vis. Duschar ju imorgon i stället. Sedan åkte Fia och jag ut på stan. Hade tänkt fota lite, men höstens färger har inte kommit överallt ännu. Det är mest i topparna på träden, som man ser skiftningarna. Passade på att tanka, eftersom dieselpriset idag var 11:91!! Sedan handlade vi på Hemköp!

In till pappa med  hans varor. Städerskan hade varit där idag. Sedan in och då fikade vi.

Har haft både mejlkontakt och telefonkontakt med min vän Anki idag. Vilken tur att jag var ledig så jag fick ordning på allt!!!

Dagens väder har verkigen varit underbart. Vi hade +19 grader i skuggan länge. Tog en promenad i skogen och det var så himla skönt.

Ikväll har vi ätit hemlagat potatismos och kassler i ugn med Cambell's champinjonsoppa. Supergott alltså!!! Snabbt, enkelt och lättlagat. En sallad hade vi till!

Har varit in till pappa och hjälpt honom med TV:n. Hans fråga eller kommentar är alltid så skön: Vet den att jag bor  här då? Då hade jag ställt in TV 4 Sport åt honom. Vad svarar man? Nej, pappa boxern går inte efter var du bor utan efter kanalplats och programval. Förstår om det går runt i huvudet på honom.

Fia är nu iväg och kollar på Maria som har innebandymatch. Imorgon har Casper poolspel i fotbollen. Vet inte om jag ska följa med. Det ska tydligen bli regn hela dagen och jag fick liksom nog av regn förra lördagen :))

Nu säger jag:


Göteborg igår

Igår åkte vi, ett gäng på ca 19 personer, till vårt lokalkontor i Göteborg. Vi åkte med en liten buss och resan startade omkring kl. 8. Stannade mellan Jönköping och Ulricehamn och fikade! Vi hade nämligen med oss fikakorg och goda smörgåsar. Var framme vid lokalkontoret ca 11.40. In med de saker som vi hade med oss. Därefter gick vi och åt lunch. Det var en märklig restaurang!!! Ingen logistik alls. Betalade när man kom in och sade vad man skulle äta! Blev hänvisad till det stället. Men där var ju ingen köbildning! Vi fattade ingenting. Men till slut så förstod vi att vi var på rätt ställe! Vi hade beställt kycklingwok. Oh, vad mycket!!!! På topp så tog jag lite sallad. Vi satte osss vid ett bord, som var typ barbord (högt bord och höga stolar). Ja, jag fick ju ta sats för att komma upp på stolen :)))

Tillbaks till jobbet och där fick jag och Kicki i uppgift att skruva ihop två stycken av IKEA's klädställning!!! Första tog en himla tid. På med hjulen och så ställde vi den på avsedd plats. Den andra gick betydligt fortare att skruva ihop. Därefter tog vi tag i namnbrickorna. Frågade chefen om hon fått med anmälningslistan, men det hade hon inte. Hon bad mig ringa kollegan och be henne skicka ner den. Det var upptaget och upptaget. Chefen bad mig då ringa en kille ett par rum bort och be honom gå in, men han var inte där. Då bad hon mig ringa en annan person, vilket jag gjorde. Hon fixade det och min kollega ringde. Men hon hade ju ingen ordning på listan, så jag sade att hon kunde strunta i att skicka den. Sedan fick jag den i min hand ändå. Och vi hade ingen användning av den. Vi fixade det ändå.

Folket kom och det blev ett lyckat mingel. Lokalerna blev invigda!! Vi åkte hem omkring kl. 18. Gjorde ett stopp på vägen. Var vid jobbet ca 21.35. Inge och Fia väntade på mig och Kicki. Jag gick in med kaffekorgen och sedan skjutsade vi hem Kicki.

När vi kom hem, kikade jag in lite på datorn, men kände att jag var supertrött, så det blev natti.

Imorse åkte jag med Stefan och Marita och var på jobbet vanlig tid. Gick igenom lite post. När min kollega kom, gick jag och frågade henne hur det var med hennes mamma. Det fick jag inte reda på, men jag  fick mig en avhyvling i stället. Hon hade blivit kränkt igår när jag ringt och bett om hjälp med att få telefonkontakt med henne! Jag sade att det var på chefens uppmaning och att hon skulle ta det med henne. Men hon fortsatte att spy galla. Jag blev så förb. att jag smällde igen dörren om mig. Måttet är rågat alltså. Hon gör inte annat än spänner blicken i mig och skäller. Säger att jag mobbar henne, men jag tycker det är precis tvärtom. Känner mig som ett mobbningsoffer faktiskt.

Gick till biblioteket, där det låg lite och väntade på mig. Sedan beslutade jag mig för att ta ledigt. Skrev ett mejl till chefen att jag tar flex idag och imorgon.

Ringde Inge och han hämtade mig. Vi åkte och handlade. In till pappa när jag plockat in våra varor. Varit jätte skönt ute idag.

Inge och jag kollat på Superstars.

Vi var sedan och hämtade Fia. Stannade ute och pratade med en granne, som var ute med deras lilla dotter på 10½ månad.

Nej, nu ska jag nog ta mig ett glas vitt och koppla av!Vissa behöver inte mycket för att ha roligt

Regnade imorse när jag kom upp! Stefan skjutsade mig och Marita, så jag var på jobbet 5.37 idag! Gick igenom lite mejl coh lade in nya prenumeranter.

Sedan har jag försökt lite med nya och gamla dokument i word. Det går, men ibland blir jag tokig på att jag inte hittar.

Brorsan ringde imorse. Han kunde ha lurat mig ordentligt för jag hörde inte att det var han! Han var hos pappa!!! Hade några möten runtom och passade därför på att hälsa på pappa. Detta uppskattades av pappa!

För när jag ringde honom efter fikat så pratade han hela tiden om att Lars varit där! Klart det är kul att se honom också. Mig träffar han ju varje dag!

Jag varit på biblioteket och där fanns det en hel del att göra idag! Får väl ta det varannan dag i fortsättningen.

Tycker det är lite tjurigt bland vissa på jobbet och det är trist. Gillar inte stämningen alltså! Men det är bara att bita ihop och se glad ut. Försökte hjälpa Kicki i word idag eller rättare sagt vi försökte att fixa en sak tillsammans. Jag lyckades lösa problemet till slut.

Stefan och Marita hämtade mig 14.10 och vi åkte direkt hem. Jag gick in till Inge, som satt och kollade på handbollen (Sverige–Ryssland, damer). Sverige vann!

Sedan in till pappa och pratade en stund. Han tyckte verkligen det var roligt att brorsan kom dit imorse. Och frukost åt han hos pappa. Han hade med sig en matlåda, men pappa kunde inte förklara vad det var han åt.

Sedan in och duschade samt smorde in mig ordentligt!

Fia varit hos Maria och barnen en sväng. Maria, Casper och Caspers kompis, Mio, skulle på ishockey ikväll (LHC-Timrå). Tove skulle till Marias kompis, Annelie.

Så till rubriken! År 2007 åkte vi (jag, Inge och Fia) + Maria, Thomas, Tove och Casper med Silja Line till Helsingfors. På dessa båtar (Serenade och Symphoni) är det glashissar. Vi satt alla i Marias och deras hytt och de hade fönster mot affärsgatan. Vi fick se en japansk eller kanske var hon kinesisk kvinna åka en av hissar upp och ner och fotografera. Vi skrattade så vi kiknade. Och Maria passade på att filma:

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=7491

Tänk att man kan ha så roligt åt någon som åker hiss upp och ner :)))

Nu undrar jag vad det blir för mat i "Halvåtta hos mig".

Imorgon åker jag till Göteborg med jobbet, så jag vet inte om det blir någon blogg när jag kommer hem. Troligtvis inte!


Utbildning idag

Fick lite sovmorgon idag! Gick upp ca 5.20 och gjorde mig iordning. Läste tidningen och åt frukost. Blev ju lite förgrymmad när jag såg valutgången. Men vad göra? Bara inse att de flesta verka gilla det blåa styret och att det är okej som det varit i fyra år. Men de har väl jobb alla och ingen i familjen som lever på a-kassan. Den blir man inte fet på, det kan jag garantera! Jag lider även med alla utförsäkrade som tvingas att söka jobb trots att de är jätte sjuka.

Inge skjutsade mig till jobbet och jag var där 6.50. Kollade igenom posten och fixade med lite. Ringde pappa och allt var bra!

Så började utbildningen i Office-paketet 2010. Först hade vi excel från kl. 9 till 12. Sedan en timmes lunch och därefter var det utbildning i Word. Allt är så nytt så det är sanslöst. Men det är väl bara att ge sig på det. Systemet är nog egentligen lite lättare, men det är ju bara det att allt det andra sitter ju i ryggmärgen.

Inge hämtade mig 16.10. Jag gick in till pappa och pratade en stund. Fixade även TV-kanalen åt honom.

Åt lite när jag kom in. Fia är på någon kurs eller vad det nu är :)

Just nu mulnade det på, men jag tyckte mig se solen på dagen. I rummet som vi satt i, finns det bara små fönster högst upp på ytterväggen.

Har ett par TV-program ikväll!Får bli en delfinbild till! De är så fantastiska!


Två små filmsnuttar

Wow, så trött jag var igårkväll! Jag somnade när jag satt framför datorn!!! Fia skrattade åt mig  när jag vaknade.

Gick upp ca 6.50 imorse och gjorde mig iordning. Sedan till tvättstugan och körde igång. Fick borsta ur tumlaren för där var ett lager av ludd! Att det ska vara så svårt och göra iordning efter sig.

Maria ringde mig och berättade att hon fått ett sms från exet (barnens pappa). Han skrev att barnen ska få ett syskon inom kort. Vilket sätt att berätta det på! Han skrev det 22.30. Hade väl varit bättre att ringa. Senare idag har vi fått veta att det är bf 13 januari. Hoppas bara att barnen får vara delaktiga i detta för det är ju jätte viktigt. Tänk att vi misstänkt rätt.

Varit in till pappa ett par vändor. Han förvånas alltid över att jag är klar så snabbt  tvättstugan :)) Så frågade han efter grannarna, som flyttade till Åtvidaberg. Märkligt, för nu på eftermiddagen kom de hit. De skulle rösta och jag sprang ut och hälsade på dem. Så kul att se dem igen.

Vi åkte i alla fall och röstade ca 11.30. Stefan och Marita kom också dit och vi frågade om de skulle följa med till Coop Extra. Det ville de. Så tog vi även en tur till Tinnerö eklandskap. De hade aldrig varit där och uppskattade verkligen att vi visade dem.

Fia har gjort egen korv stroganoff och den blev supergod. Jag provsmakade bara. Inge och jag åt stuvad blomkål och stekt falukorv. Underbart gott.

Solen skiner och det är faktiskt riktigt skönt ute.

Igår filmade jag två små snuttar med min mobil och det blev så här:

http://www.youtube.com/watch?v=zNH41hYxwDc

http://www.youtube.com/watch?v=wh4MhJH9qEgFia har åkt och kollat på Lasse när han spelar match ute i Vreta.

Jag ska ut och se om grannen kommit åter från röstlokalen.
Kolmården idag

Sovit mycket dåligt inatt pga. att Tove sov hos mig. Hon har fart fram och tillbaka. Rätt som det var hade jag ben runt om mig och över mig. Tror att den lilla tjejen hade växtvärk!!! Gick upp ca 6.20 för jag kunde inte somna om. Läste tidningen och sedan blev det datorn. Casper vaknade tidigt och kom in till mig. Han var hungrig!! Jag fixade ett par mackor åt honom. När klockan var 8.30 tog jag en dusch och gjorde mig iordning. Fia vaknade och kom upp. Casper väckte Tove och av bara farten så vaknade även Inge. Vi åt frukost tillsammans alla fem! Därefter gjorde jag iordning mackor till matsäcken.

Ringde pappa och allt var bra! Tove fixat håret och det tog tid. När klockan var ca 10.30 åkte vi med travet och sedan åkte vi till Kolmården. Inge var hemma. Och det regnade!!! Fia körde till Kolmården. Regnet fortsatte och där gick jag med mitt paraply.

Första stoppet var vid dessa hjortar (var det Davidhjortar de hette eller?)


Sak samma!

Så kom vi till björnberget och där plåtade vi dessa:
Ljust det!! Brunbjörnarna var framme!!!

Regnet fortsatte men vi brydde oss inte!Vi kom till savannen och där såg vi denna lilla kamel (eller var det dromedar?)-unge inklämd!

Fortsatte mot aprummet. Ja, där kan man stå i timmar:
Men söta var även de här små miniaporna:Efter besöket hos aporna, satte vi oss i "Lagunen" och åt matsäck:Så ut i regnet och väntade på att få gå in till delfinshowen:


De är verkligen helt otroliga!!

Sista stoppet blev hos tigrarna:De är så mäktiga! Det roliga var att två gruffade med varandra och en av dem bet den andra i låret!!

När vi kom till Bamses Värld slutade det att regna!!! Vi trodde inte att det var sant:Men här har då Tove och Casper besökt "Skalmans hus".

Så kom vi till parkeringen och där var det verkligen översvämning:När vi kom in i bilen var både skor och strumpor blöta. Alla, utom jag, kunde ta av sig skor och strumpor. Men jag satt verkligen i fotbad hela vägen hem eftersom jag körde!

Och klockan var inte 14.56 utan 15.56!!!

Regnet fortsatte, men när vi släppte av barnbarnen hos deras pappa, var det uppehåll!

Jag gick in och bytte om och sedan gick jag till pappa. Han frös idag och hade tagit på sig ordentligt. Stackarn!

Vi har ikväll ätit potatis köttfärsbiff och sås. Gott var det och Inge hade lagat till alltihop.

Nu sitter jag här och jag måste erkänna att jag är trött. Mycket frisk luft och väta denna lördag!

Kramizzar och ha en trevlig kväll!

Nilla

Lubbfilé

Jag tog bilen även idag och Marita åkte med mig! På jobbet samma tid som vi alltid är :))

Gick igenom lite på min  dator och uppdaterade i adressregistret.  Växelavbyte morgonfikat.

Magda bjöd sedan på marrängtårta vid våra samlingspunkt. Hennes sista dag på jobbet och det kändes hur trist som helst.

Fixade sedan en tabell åt en kollega. Finns säkert massor som jag och kollegan kan hjälpa till med på vår enhet.

Var även till biblioteket och gjorde tidskrifterna.

Sedan bytte jag av i växeln kl. 11 så hon fick äta. Klockan 11.40 åkte vi på min enhet till stan. Jag åkte med Magda. Vi åt på Stångs magasin. Det var alltså avtackning av Magda.

Jag åt: "Ugnsbakad lubbfilé med kräftvermiceller samt räkor och sojasås". Har aldrig ätit detta förut, men det smakade mer! Lubb=fisk och påminner om marulk, enligt de som vet. Marulk tillagade de på "Halvåtta hos mig" igår. Kräftvermiceller då? Ja, kan det var det som påminde om nudlar? Men så himla gott det var!!!! Det var jag och en kollega som åt detta. De andra tog: "Fisk och skaldjursbouillabaisse serveras med rouille & krutong". Men det innehöll palsternacka så därför vågade jag inte ta den rätten.

Tillbaks på jobbet ca 13.30. Jag fixade adresser + lite annat innan det var dags att gå till parkering. Då ösregnade det! Det studsade verkligen i backen! Marita kom samtidigt som mig. Direkt hem och då kom Inge ut! Jag pratade med pappa genom fönstret. Fia kom och vi åkte till Arbetsförmedlingen med Fias tidrapport! Sedan var Fia och jag in på Hemköp och handlade lite!

När vi kom hem tog Inge och en fika! Sedan gick jag in till pappa och pratade en stund. Satte in kanalen till honom (fotboll ikväll).

Ikväll kommer Tove och Casper hit. De sover hos oss inatt för imorgon ska de, jag och Fia till Kolmården! Fia fick ju fribiljett när hon arbetade på Sports Camp i somras och på den biljetten ingår 2 barn. Jag får betala :( Så jag hoppas på uppehållsväder!!!

Snart ska vi äta biff med lök och klyftpotatis.

Nu säger jag till er alla:
Och snart är det favvodag idag

Marita och jag åkte före 5.30 och jag var på jobbet 5.38 (pip) (släpper ju av Marita innan jag parkerar bilen. Blåste som sjutton när jag gick från bilen. Sedan kom det regn.

Har försökt klura ut lite i nya Office-paket, men det är nog bättre att vänta till måndag, då vi ska ha en heldagsutbildning!

Ringde pappa och allt var bra! Sedan var jag till biblioteket och gjorde mitt där.

Varit lite småplock. Växelavbyte på lunchen. Hela administrationen + växel och data är på internat och kommer tillbaka någon gång efter lunch imorgon. I växeln sitter det en inhyrd tjej.

Regn på förmiddagen och sedan kom solen. Men jisses vad det har blåst.

Slutade 14.10 och gick till bilen. Marita stod där redan och även Fia, som kommit med bussen dit. Hem och bytte ut Marita mot Inge. Sedan till Maxi och handlade. Och vad glömde vi idag då? Jo, diskmedel och diskdukar! Får komma ihåg det imorgon. Ingen kris för än har jag, men snart så.

Väl hemma plockade jag in varorna och sedan gick jag till pappa med det jag köpt åt honom. Vi pratade en stund. Sedan satte jag igång att göra rent på badrummet. Därefter köket! Där gjorde jag iordning diskbänken för det behövdes. Så dammade jag överallt! Imorgon kan Inge och Fia dammsuga och torka golven.

Och nu ska jag koppla av en stund. Sedan blir det ett par program på TV:n innan det är läggdags!
En vanlig dag

Sovit gott inatt faktiskt och det var skönt. När jag kom ut från oss, frågade Stefan om han skulle skjutsa oss. Det fick han gärna göra, för Fia ville ju ha bilen idag. På jobbet 5.40. Det hade hänt saker från det jag gick hem igår. Nya officepaketet var installerat, vilket innebär att word, excel, powerpoint och outlook är helt annorlunda mot förr!

Jag satte mig genast och spånade lite och försökte klura ut ett och annat. Mycket annat var  ju inte att göra. Excel använder vi ju inte så mycket, men... Ska ju bli superanvändare på programmen så det är väl bäst att försöka lära sig.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Fia ringde också. Hon skulle till vårdcentralen. Gjorde ju illa foten i måndags när  hon tränade tjejerna.

Gjort en adresslista till en av enhetscheferna. Annars har det varit lugnt. Gick inte till biblioteket för det var inte många tidskrifter idag.

På radion sade de att det skulle bli regn med inslag av åska!! Blåste gjorde det, men solen lyste stundtals mitt på dagen.

Fia ringde och det kunde vara en spricka i foten. Uppmanades att ta det lugnt några dagar.

Inge hämtade mig och Marita, som kom gåendes från sitt jobb kl. 14.10. Direkt hem och jag gick in till pappa. Fixade lite åt honom. Sedan in och plockade lite. Fia var iväg och jag åkte och hämtade henne kl. 16. Kom några regnstänk då! Därefter kom solen!!!! Vi stannade till vid vår köpcentra och köpte TV-tidningen till pappa.

Har stekt ägg ikväll. Ska ha det på smörgåsen imorgon bitti.

Solen är på väg ner och snart är det mörkt ute! Och ikväll för elitseriehockeyn igen. LHC är i Stockholm och möter AIK! Heja LHC!!!!

Nu säger jag:
Lite höstlikt

Jag lade mig strax efter 21.30 igår kväll! Som vanligt läste jag en stund och efter att jag släckt, somnade jag snabbt. Vaknade vid midnatt och såg att sängen bredvid var tom!! Gick upp och där satt Inge lugnt och stilla och kollade på en Beck-film!!! Jag gick på toa och sedan bad jag Inge att snart lägga sig. Inte bra att göra om dygnet bara för att man är arbetslös. Han lyddde och kom snart och lade sig. Var nog inte så bra att jag bad honom göra det. För först låg han och gäspade ett antal gånger och sedan drröjde det inte förrän han drog timmerstockar! Hej och hå!!!! Och jag låg där och vände o vred på mig. Shit alltså!

Cirka 1.15 var jag uppe och drack mjölk. En halvtimme senare var jag mycket nära att ge upp och kliva upp, sätta på datorn och invänta frukost. Men jag somnade! Och där klockan ringde ca 4.10 var jag supertrött!

Jag tog bilen idag och Marita åkte med mig! På jobbet 5.40 och där låg lite och väntade på mig. Annars är det himla lugnt just nu. Vet att det ska komma rapporter, men när???? Nästa vecka har vi kurs och Göteborgsresa, så det blir inte mycket över till jobb-tid.

Ringde pappa och allt lät bra. Skönt att höra.

Gick till biblioteket och där var lite tidskrifter idag. Fick silverfärg på händerna, men det gick bort med två, vatten och handsprit.

Småregnade en stund. Sedan har det blåst och varit mulet. Rätt höstlikt faktiskt. Jag måste nog inse att det är dags att hänga in piratbyxorna (tvättas först) och ta fram jeans och andra långbyxor. Hatar det, men....

Bytte av i växeln på lunchen.

Marita kom ut samtidigt som mig och vi åkte till Hemköp! Ja, Marita satt kvar i bilen medan jag köpte mjölk till Fia + kex till pappa!

Jag gick in till pappa när vi kom hem. Han skulle värma soppa, som kom från hemtjänsten idag. Allt var bra och det kändes skönt. 

In till oss. Satte igång att göra ny dillsås för den hade tagit slut. Finns ju kött kvar och då är det gott om det finns sås också. Jag hade ju sparat spadet från köttkoket.

Fia kom ut och åt lite mat.

Jag skickat iväg ett mejl åt Inge. Var sedan in till Marita och kollade på Facebook-inställningar. Vet inte om jag fattade rätt.

Jag kollade sedan på "Hem till gården". Fia åkte till Maria för att vara barnvakt.

In till pappa och talade om vad det var på TV:n ikväll! När jag kom in igen, tog jag en dusch och så smorde jag in mig. Även fötterna, så nu sitter jag här med strumpor :))

Solen kom ikväll. Den lyser så fint på träden, som nu börjat skifta massor.

 


Blev en mycket solig dag

Vaknade redan 3.15 och kunde inte somna om. Så jag gick upp 4.05 och gjorde mig iordning. Åt frukost och läste tidningen.

Sedan datorn en stund. Väckte Inge 5.15, så han skulle få vakna till. Han var snabbt klar. Marita kom ut och Inge skjutsade oss till jobbet.

Var på jobbet 5.35 idag :)) Så tyssssssssssst. Fixade adresser till ett utskick av rapporter. Sedan postade jag dessa när jag var klar.

Bytt av i växeln förmiddagsfikat och lunchen.

Ringde pappa och han mådde bra. Så himla skönt. Men han hade visst somnat framför TV:n igårkväll och vaknat ca 1.30! Det var någon som varit snäll och tänt i alla rummen, var hans kommentar. Det hjälpte inte att jag sade att det var han som inte släckt. Inte lätt att bli gammal!

Har gjort ett elektroniskt utskick om nya rapporter idag. Lite kul med något nytt.

Solen kom och det blev riktigt fint.

Fia hämtade mig och Marita ca 14.10. Var in till Hemköp och köpte mjölk. Jag gick direkt till pappa. Han skulle äta mat från frysen.

Sedan in . Fia gjorde en pizza, Inge såg på TV.

Jag satte mig och kollade på "Hem till gården". Smakade faktiskt en bit av pizzan och den var god.

Fia åkte till Maria för att sedan träna tjejerna i fotbollen. Jag varit ute med sopor. Tog även pappas påse.

Men hua alltså, vad löven gulnar på björkarna utanför!!!! Men än är det inte mörkt  ute.

Ska snart se på "Halvåtta hos mig" så jag säger redan nu:Men jag ska alltså inte sova ännu :))

Kramizzar

Blev en sådan där orolig dag (igen)

Sovit nästan hela natten (från ca 23.45) till ca 6.45! Gick upp ca 7.10 och gjorde mig iordning. Sedan till tvättstugan. Kikade in till pappa och då började en oroskänsla i magen direkt. Dörren till köket var inte stängd, vilket den alltid är. Den står i alla fall inte helt öppen. När jag gick till tvättstugan nästa gång, satt pappa vid köksbordet, men jag såg på honom att allt inte var helt okej. Casper var med mig och vi gick in till pappa efter att vi hämtat sådan tvätt som skulle hängas. Jo, pappa sade att han varit på sjukhuset inatt! Men, pappa inte har du det, sade jag. Jo, jag åkte taxi dit. Jaha, och var fick du pengar ifrån. Nej, jag var nog inte där svarade han.

Så när Casper och jag varit inne hos oss en stund, ringde jag hemtjänsten. Då var de hos pappa!! Han hade larmat för han hade ramlat! Imorse hade vid 5-tiden hade han också larmat. Då hade det varit ett veck på slangen och han hade ont i magen.

Hemtjänsten lyfte upp pappa, men inga skador. Han fick lägga sig och så skulle de ringa sköterskan. Jag fixade tvätten. Fia och Casper åkte iväg med Maria och Tove. Jag tillbaka till pappa och bad honom ligga så skulle jag återkomma efter en timme.

Sedan fick han lov att ligga en halvtimme till. Då kom Anita från hemtjänsten och vi tog upp pappa för att han skulle känna om det var okej. Jag tog ut hans stol från matrummet (en stol med armstöd). Sedan tog pappa och jag en fika ihop.

Jag har sprungit fram och tillbaka så jag är supertrött nu (18.41). Hjälpte honom med maten ca 14.30. Kycklingfilé, potatis, dragonsås och grönsaker. Diskat och hällt upp Tranbärsjuice åt honom. Klockan 16.25 hjälpte jag honom med en annan fåtölj inne vid TV:n.

Fia varit med flickor 2001 till Mantorp där de spelat poolspel. Maria och Casper var också med. Första matchen vann de och Tove gjorde ett mål. Hon blev jätte glad! Sedan förlorade de två. Men huvudsaken att de haft roligt. På hemvägen stannade de till i Ledberg och kollade på Lasse, som hade match. De såg en halvlek.

Mellan mina turer till pappa så har jag fixat rotmos. Inge och jag åt ca 16 och det var gott.

Var nyss in till pappa och skulle ge honom kvällsmat, men det var för tidigt. Han skulle fixa det själv. Ja, hoppas att han inte ramlar omkull! Men nu måste jag försöka koppla av.

Fia och jag ska se "Ensam mamma söker" (om jag orkar).

Sent på eftermiddagen började det regna, men nu är det uppehåll.

Varit rätt så varmt ändå. Middagstid hade vi +19,2 grader. Inte illa för att vara i mitten av september.


Min lördag och lite fredag

Var vaken inatt och trodde inte jag skulle somna om, men till slut så gick det!

Såg att min vän Neta, kommenterat att jag glömt skriva att hon ringde igår. Jag hade nog skrivit bloggen redan, så det var därför :)) Det är sällan som jag går in och redigerar. Gör det bara om jag upptäcker något stavfel. Men oftast läser jag inte bloggen utan skriver och sparar.

Och nu när jag ska skriva så har jag drabbats av en enorm kärringbadda!! Fy sjutton alltså! Får nog öppna altandörren och gå ut en stund innan jag fortsätter.

Pust då gör jag ett nytt försök!

Fia var ju som sagt var iväg och kollade på innebandy igårkväll. Sedan ville Tove följa med hem till oss och sova över. Fia ringde ca 21.30. Hon bad mig kolla vad som hänt i Vallarondellen. Jag gick in på corren.se, men såg inget. Men 2 sekunder senare så stod det. Ringde direkt och berättade. Jo, hon hade förstått att det var en olycka för polisen omdirigerade trafiken. Maria fick också ta en helt annan väg hem. Det var en stolle som kört i 200 km/h på motorvägen och polisen hade tagit upp förföljandet. Sedan slutade det med att han som kört för fort brakade rätt in i en skyltanordning i Vallarondellen. Idioter finns det gott om och jag är glad att inte någon annan bilist blev inblandad. Hur det gick för föraren? Inte en susning.

Gick upp ca 7.20 och läste tidningen. Mycket att läsa idag, så det tog sin tid. Därefter blev det datorn. Fia kom upp ca 8.05. Tove hade vaknat och hon började genast att kolla på "Adam och Eva". Hon är helt inne i den just nu.

Ringde pappa och allt var bra. Inge kom upp och vi åt frukost, som Fia tagit fram. Sedan diskade jag och därefter blev det en dusch.

När jag var klar och iordning, gick jag till pappa med tidningen. Tove kom efter en stund. Satte in en TV-kanal åt pappa.

Fia och jag samt Tove åkte med travet. Passade på att tanka också för det var evigheter sedan som dieseln låg under 12:-/liter! Idag tog de 11.84! Sedan var vi bara tvungna att kolla Vallarondellen! Hela vägskyltsanordningen låg i rondellen. Undrar vad det kostar att laga den?!?!

Jag var även in och köpte stödstrumpor till pappa för det behöver han ha.

McDonalds fick ett besök i drive-in. Tove var ju tvungen att få något i magen. Hämtade sedan Inge och så åkte vi till fotbollsplanerna vid koloniområdet (Johannelund). Casper spelade poolspel där. Vi fick se en match och den blev 2-2. Sedan hem. Jag gick in till pappa och därefter in och fikade. Klockan 14.30 åkte Inge och Stefan (grannen)  och hämtade Fia och Casper. Därefter åkte de till Åtvidaberg för att se dem möta Malmö! Gissa vilka Fia håller på??? Ja, hon är inte lokalpatriot för 5 öre. För är det hockey så håller hon på HV71 och är det fotboll så är det MalmöFF. Men var och en gör ju som den vill.

Jag fick en dunderhuvudvärk och fick ta ett par Alvedon. Hade ju faktiskt planerat att tvätta fönstret i vardagsrummet. Men det fick vara. Istället kokade jag dillköttet och så skalade jag potatis och morötter.

Spelat lite på datorn och så fick jag springa in till pappa ett par gånger. Det var problem med kanaler. Egentligen inte, men pappa hänger inte alltid med.

Fia ringde när jag skulle sätta på potatisen. Bad henne köpa smör, för det var jag tvungen att ha till såsen.

Casper var med hem till oss. Nu är det  hans tur att sova över här. Älskade barnbarn!!! Det är så mysigt att rå om dem en och en för då får de hela våra uppmärksamhet.

Vi åt dillkött, sås och potatis och det smakade underbart!! Sedan tog jag disken och det var då kärringbaddan satte in! Jag ljuger inte, men den håller på ännu.  Och då har jag varit ute en vända ännu en gång. Var in till pappa och satte på kanal 100 som är TV4 sport. Milan spelar och Slatan gör debut. Pappa blev jätte glad för att jag fixade de.

Att jag fick sådan badda kan bero på huvudvärken och att jag tog Alvedon.

Har TV:n på och ser med ett halvt öga på "Här är ditt liv". Idag är det Kjell Bergqvist som blivit kidnappad. Vilken kille alltså!!!

Nu säger jag:


Regn idag

Ja, igår missade jag att skriva blogg. Jag satt och såg på "Välkommen hem" och i sista reklampausen somnade jag!!!! Vaknade när programmet var slut och då hade jag ingen som helst lust att skriva om dagen som var. I vilket fall som helst, så hade jag bilen igår och Marita åkte med åt båda hållen.

Tog bilen även idag och Marita åkte med mig. Jag skickade in Stefan och sade att han kunde lägga sig. Var på jobbet kl. 5.40. Lite småplock, men det var ju snart gjort! Vet ju att det blir så här emellanåt. Regnet började ca 8.30 och sedan har det hållit på!

Ringde pappa och distriktssköterskan var hos honom. Jag fick prata med henne och hon berättade att pappa hade ett sår på fotknölen på vänster fot. Så har han vätska i benet och ska använda stödstrumpor. Tyvärr så hade jag köpt fel storlek till honom. Får köpa nya imorgon. Men det var bra att jag fick höra läget.

Var sedan på biblioteket och där fanns det några tidskrifter.

Fia ringde. Hon ville hämta bilen för hon skulle hämta Tove och Casper. Det var okej! Marita ringde och sade att hon skulle gå tidigare, så Stefan hämtade henne! Jag hade väl också kunnat gå tidigare, men nu har jag ju förankrat hos min chef att jag gör mina 8 timmar och går som jag gör! Alltså jag är inte kvar till kl. 15 om det inte är massor att göra. Om jag hade velat gå tidigare, så skulle jag sagt till. Så känner jag i alla fall!

Fia och barnen hämtade mig ca 14.10. Vi åkte till vårt köpcentra, där jag  hämtade medicin och så handlade vi lite. Alltid fynd utanför Hemköp! Köpte sallad i kruka för 10:- och pyttipanna för 10:- Det gäller att passa på :))

Maria kom till parkeringen och hämtade barnen. Fia och jag åkte hem och jag gick in till pappa. Imorgon måste jag köpa nya stödstrumpor och rätt storlek. Någon som behöver stödstrumpor i storlek 39??? Säg då till för det finns oanvända!

Hjälpte pappa att sätta in kanalen som han ska se på ikväll!

Sedan in till mig. Fia och jag har sett på "Hem till gården". Gjort sallad och snart ska vi äta. Ikväll blir det schnitzel, pommes och champinjonsås.

Det duggar nu och jag hoppas på en solig dag imorgon. Vi ska åka och se på Casper när han spelar fotboll!
Mitt i veckan

Imorse var det åter igen dimma. Stefan hade glömt att köra in bilen i garaget igårkväll, så den var lite fuktig på rutorna. Vad bra vi har det Marita och jag, som får skjuts till våra arbeten.

Skickade iväg en rapport på tryck imorse. Sedan var det lite nya prenumeranter. Hjälpte en kollega med lite trick och tips.

Ringde pappa ca 8.35. Allt bra med honom. Vi hade sedan möte. Diskuterade nya hemsidan. Vet inte om jag har så mycket att tillföra, men...

Efter lunch lärde jag mig att göra omslag i InDesign. Jag har ju jobbat lite i programmet innan.

Växeln innan jag hemgång. Fia och Tove hämtade mig ca 14.30. Hem till Maria och tog en fika. Hon hade bakat en jätte god kaka som innehöll en del kanel.

Hem och jag gick in till pappa. Han hade inte ätit och klockan var 15.45!!! Maten räcker inte sade han. Men hallå pappa lille. Jag har sett till att den ska göra det. Men jag har ätit mackor! Oh, vad jag blir ledsen när han inte förstår hur viktigt det är med lagad mat. Han tog i alla fall fram och värmde.

In till mig. Inge hade stekt isterband, så det får det bli i morgondagens lunchlåda och så stekt potatis. Jag satte mig och kollade på "Hem till gården". Inge sade att det var rysk hockey på Viasat, så jag gick in till pappa och ställde in kanalen. Han höll på att ramla när jag kom in. Detta för att han skulle plocka upp något från golvet.
Så hade han visst fått hälen omlindad. Han sade att sjuksköterskan gjort det och att doktorn skulle komma. Jag vet ingenting, men hälen eller foten var omlindad. Nej, ikväll tyckte jag att han var sämre och lite vimsig. Blir ju så himla orolig även fast jag vet att han blir äldre och äldre.

Vädret har varit soligt, men det  har blåst en ostlig vind.


Idag blev min dator lagad!!!

Imorse kom dimman inrullandes, men vi hade nästan kommit till jobbet. Stefan skjutsade mig och Marita. Var på jobbet 5.40 även idag!

Lite småplock som jag fixade. Sen var det faktiskt rätt så lugnt!

Ringde pappa och allt var bra! Inge skulle ställa in kanal 10 åt honom. Ikväll är det fotboll på den kanalen, som är ny från i dag.

Inget bibliotek idag heller! Det skulle var någon information där idag!

Växelavbyte vid lunchen.

Solsken ute, men en ostlig vind har det blåst.

Inge ringde ju och berättade att Stefan hämtat datorn! Jisses så snabbt han kunde lämna den.

Fia hämtade mig kl. 14.15. Hem och hämtade pappa och så åkte vi till biblioteket, där pappa röstade! Han ville ha det gjort! Träffade en gammal chef där! Och han kände igen mig.

Hjälpte pappa med att komma in och så kollade jag om TV-kanalen var inställd. Men det var den inte! Jag fixade det.

När jag kom till vår gård, började jag prata med grannen mitt över oss. En äldre kvinna, som också bodde i Berga när vi bodde där! Hennes dotter var där och klippte busken framför köksfönstret. Hon är två yngre än jag, men kunde inte riktigt komma ihåg mig. Men vi pratade länge. Fia kom ut. Hon skulle hämta Tove och Casper.

Jag hann duscha och klä på mig, så ringde Stefan på dörren. Han hade hämtat datorn!!!! Snacka om snabba bud alltså! Det var nätaggregatet som gått sönder och det var nu utbytt. Så fanns där en himla massa damm!! Förstår inte var det kommer ifrån. Detta kostade 525:-! Jag är så tacksam så det kan ingen ana! Lap-top i alla ära, men inget går upp emot en stationär dator. En lap-top kan man ha för att kolla film på :))
Tack än en gång till Stefan och Marita!!

En liten gentjänst gjorde Inge! Han hjälpte dem med att få fram kanal 10 på deras TV. Känns skönt att kunna ge något tillbaka.

Ska se på "Halvåtta hos mig". Sedan tror jag inte att det var något mer att se.


Min stationära dator har pajat :(

Imorse efter frukost och tidningsläsande, satte jag mig vid min dator. Inga problem! När jag sedan stängde av den, så kollade jag så att det inte stod och blinkade blått. Det gjorde det inte!

Stefan skjutsade mig och Marita. Vi åkte 5.30, så jag var på jobbet 5.40. Hade en rapport att gå igenom och så lite nya beställningar.

Ringde felanmälan kl. 7 om kylskåpet. Ringde pappa som vanligt och allt var bra med honom!

Gick inte till biblioteket idag för jag hade fullt upp. Fick ett notat till, som inte var rättat i den riktiga versionen. Jag rättade och gjorde en pdf-fil.

Fia ringt! Min dator var sönder!!! Den stod och blinkade på startknappen, men gick inte igång. Shit, shit, shit. Fia skulle skriva något worddukment, men hon fick ta Inges dator.

De var i alla fall och lagade kylskåpsdörren och det var inte gångjärnet. Så skönt att få det fixat. Stefan hade ringt en kompis och fått tips angående min dator. Men inget av detta hade hjälpt.

Fia hämtade mig kl. 14.50. Till apoteket där jag hämtat ut det som fanns. Kostade mig 1 530:- idag. Hutlöst alltså. Tur att man har det jobbet man har, så man får tillbaka nästan allt. Hur länge till vi nu har det?!?!

Var även in och köpte mjölk. In till pappa när vi kom hem. Allt var bara bra.

Sedan in. Jag försökte också med datorn, men det gick inte. Fick låna Fias gamla, men den stänger ju bara av sig. Så tog jag den där lilla, som jag köpte (undrar varför jag gjorde det egentligen). Men den är ju inte för mig alltså. Till slut fick jag låna Inges och det är den jag har nu. Men jag är inte kompis med dessa lap-toppar. Rätt som det är när jag skriver så kommer bokstäverna någon helt annanstans. Då har jag kommit emot musen av misstag och utan att märka det.

Jonas ringde nu ikväll. Han är i Japan!!! Vad han reser den killen.

Så ringde Stefan nyss på dörren. Hans kompis har lovat att kolla datorn och se om det är ett fel som går att laga. Oh, säger jag: Vilka underbara grannar vi har!!! Tack!!!!!

Nu ska jag snart se på "Halv åtta hos mig". Får bli TV ikväll för jag är inte kompis med denna lap!!!


Kramizzar Nilla

Söndag

Gick upp ca 7.15 och gjorde mig iordning. Gick sedan till tvättstugan och körde igång. Blev 2 maskiner. Cirka 8.30 gick jag ut och tumlade. Sedan in till pappa. Sydde i en knapp i en skjorta och fyllde på medicindosetten. Vi pratade en stund.

Fia kom upp. Vi pratade om frukost, men jag ville ut och hämta tvätten först. Det gjorde jag ca 9.30! In till pappa med hans tvätt.

Fia och jag tog fram frukosten och så väckte jag Inge. Diskat och därefter satte jag igång att rensa svampen som vi plockade igår. Stekte den på direkten. Därefter skalade jag potatis och morötter. Sköljde köttet och bad Inge att steka det. Plockade ur skåpet över kylskåpet för om de kommer och lagar kylskåpsdörren imorgon, vill de nog att det är urplockat.

Sedan gick jag och Fia med soporna. Sade till Fia att jag skulle kolla om pappa hade något. Då var han på väg ut med sina också! Så vi gjorde sällskap. Pappa ville dessutom gå en promenad och jag följde med honom. Jätte skönt i solen.

Vi åt middag ca kl. 14. Kalops blev det idag och det var supergott. Det är husmanskost det.

Maria ringt ett par gånger. Hon var arg på Thomas för han har så svårt att ta beslut.

Fia hämtade Sofie vid Resecentrum. Fotboll här i Ryd idag (Karle-Ljungsbro). Jag cyklade ner för jag hade lovat att  hålla koll på Casper och hans kompis Mio. De höll till i Aktivitetsparken.

Såg grannen, Stefan, men han såg inte oss. Men så mötte han Inge och gjorde sällskap med honom. Maria stod i målet idag. Ont om avbytare. Och en himla dålig plan var det.

Tyvärr så fick våra tjejer stryk, men vad gör det?? Ingenting.

Blev lite småkallt när vi stod där. Kom hem ca 17.20.

Druckit kaffe och ringt pappa. Marita ringde på. Stefan skjutsar imorgon bitti. Just nu känns det skönt att åka bil. Men vi måste nog cykla lite också :)) Såg dock att det ska blåsa mycket i veckan även om det kommer att bli varmt.


Så det kan gå

Igår kväll, efter att jag hade lagt mig, skulle Inge ut i kylen och hämta sin älskade mjölk! Men något hände och han ramlade! Det var nog sjutton ett blodtrycksfall. Jag blev livrädd och kom ur sängen fortare än kvickt! Mjölken hade åkt ut och det var ju en baggis att torka upp. Vad värre var, var att kylskåpsdörren gick sönder och även ett plastfack. Det är säkert ett gångjärn, som måste bytas ut. Inge lade sig och Fia och jag försökte att få igen dörren utan att lyckas! Jag sade: Jag sätter mig på golvet och sover! Men, mamma det kan du ju inte. Då hittade jag bred tejp och vi satte igång att tejpa. Vi lyckades!!! Dörren höll sig stängd!!! Vi kunde lägga oss. Men inte har jag sovit mycket inatt! Vaknat flera gånger och gått upp och kollat. Allt har varit lugnt. Men som sagt, mycket sömn blev det inte.

Gick upp ca kl. 7 och läste tidningen. Ute var det +3,6 grader!! Skönt att man inte behövde ge sig ut. Satte mig sedan vid datorn.

Maria ringde ca 8.30. Hon var ute och gick med Nalle, men han vägrade att gå långpromenad, så vi bestämde att hon skulle komma hit efter att vi lämnat travet.

Ringde pappa ca 9.20. Allt bra med honom.

Fia kom upp och efter en stund så drog vi bort tejpen och tog fram till frukosten. Jag gick efter kylväskan och så tog jag även fram de små kylväskorna. Vi lade ner sådant som absolut skulle vara i kyla! Väckte Inge och vi åt frukost.

Inge tyckte nog att vi borde få igen dörren utan tejp och han skulle fundera på hur. Då kom jag  på en idé!! Vi tog den gamla datorn och satte för. Men det hjälpte inte. Fick lägga i en massa tunga saker i den  stora kylväskan. Det blev lyckat. Efter en stund var temperaturen +5, precis som den ska vara.

Det här är kanske ett bra bantningstips! För inte är det så kul att dra bort dessa grejer varje gång.

Duschat och gjort mig iordning efter att jag diskat och bäddat. Jo, jag fick även gno bort tejpen på dörrarna. Jisses vad den satt.

Gick in till pappa med tidningen och pratade en stund. Sedan kom Inge och Fia och vi åkte till Spelbutiken. Maria kom dit också. Inge tog hand om Nalle medan vi gick in och lämnade travet.

Maria åkte och besökte morfar (min pappa) medan vi åkte till flygplatsen för att se om där var mycket folk. Det var det inte. Vi trodde det skulle vara mycket fler.

Hem och Maria och Nalle kom ut från pappa. Jag och Fia klädde om och så gick vi ut i skogen. Hittade lite små kantareller och även trattkantareller. På hemvägen hittade vi trumpetsvamp. Jag tar hand om det imorgon för idag känner jag mig helt färdig.

Fikade med Maria innan hon åkte ut till Lasse.

Varit in till pappa och hämtat hans tvättunna! Skönt att jag bokat mellan 7 och 12 för då gör det inte något om jag "försover mig"!

Nu ska vi äta chipslåda! Ska bli gott hoppas jag :)))

Så säger jag till er alla:


Olle Häger? Nej men Häger Olle

Fy tusan så kallt det var imorse; +4 grader. Men jag vägrar ta på mig långbyxor ännu, så det blev piratbyxor. Dagarna är  ju soliga och relativt varma (om man är i lä). Marita kom  och vi tog vår bil och åkte till våra resp. arbeten. Vi hade bestämt det igår.

Idag tog jag en annan grind och en dörr och kom in i vår restaurang. Smidigt alltså. var på jobbet 5.30 även idag.

En rapport var klar och jag såg till att den gjordes iordning för webben samt skickade till berörda. Sedan var det rätt så lugnt.

Ringde pappa och allt var bra. Skönt det.

Var sedan till biblioteket och registrerade tidskrifter.

Fia ringt. Hon bakade bullar! Mums, mums....

Dagen blev solig, men blåsig (nordan). Inte så kraftig blåst kanske, som det stod igår, men....

Passade på att ringa brorsan. Vi pratade om ditten och datten.

Klockan 14 gick jag från jobbet och till bilen. Marita kom samtidigt som mig. Hem och jag in till pappa med ättiksinlagd strömming. Fia kom, men jag vill gå in med min strömming. Då hade Inge dammsugit och torkat golven! Det är det enda positiva med att Inge är arbetslös!!! Annars är det bara nackdelar!

Fia och jag åkte till Ikano. Fia köpt nagel-fixar-grejer :))) Därefter till Willys och handlade.

Hem och då satte jag igång att plocka ner bullarna, som var supergoda, i plastpåsar. Därefter fixade jag grönsaker för snart ska vi äta Taco.

Stefan ringde på och gav oss en flaska Ouzo och en flaska likör. Alltså dessa grannar är helt otroliga! De gör så mycket för oss och vi försöker återgälda, men vi når aldrig dit känns det som.

Igår var jag och min kollega, Kicki, ute parken och gick. Då fick vi se Olle Häger eller är det Häger Olle. Nej, jag skämtar bara, men vi har ju en häger i parken och han (eller är det en hon) har vi döpt till Olle. Kicki lyckades fånga honom på bild och den kommer här:Foto: Kicki


Och nu säger jag:


Kom inte in på jobbet

Imorse åkte grannfrun med mig till jobbet. Vi jobbar nära varandra. Hon gick till sin arbetsplats och jag bortåt till min. Klockan var då 5.30. Drog mitt kort och slog koden! Inget hände! Nytt försök och jag lyssnade efter surret, men inget surr. Trodde att mitt ID-kort var för gammalt, men det var det inte och då skulle det inte lysa grönt efter att jag slagit koden. Försökte en gång till, men NEJ! Det var bara att gå till de stora grindarna och dra kortet där. Inga problem! Grindarna öppnades och jag gick in. Fick stå och vänta en stund på att grindarna stängdes. När jag kom in i byggnaden, gick jag direkt och kollade om det gick att öppna dörren inifrån! Men det gick inte det heller. Då såg jag att någon öppnat nödlåset för plastkåpan var borta.

Jag skrev en lapp att dörren inte gick att öppna och hänvisade till grindarna. Klistrade upp den på dörren, så att alla skulle se!

Tog med mig kaffe och när jag var på plats i mitt rum skickade jag sms till tjejen i växeln och bad henne ringa mig. Och det dröjde inte länge förrän hon ringde. Hon skulle komma till jobbet vid 7, vilket hon också gjorde. Strax efter henne kom reparatören. Anette hade ringt till företaget hemifrån. Suveränt alltså. Han undersökte låset och det var kaputt! Dessutom tillverkas inte de här låsen längre, så imorgon sätter de dit ett helt nytt lås. Medans han höll på med detta, fick jag trycka på en knapp hela tiden eftersom, det piper när dörren varit öppen för länge. Så snacka om en trevlig morgon :))

Ringde pappa som vanligt och allt var bra! Gick sedan till biblioteket. Jag fick öppna posten för de satt i möte!

Redigerat lite i adressregistret. Annars lugnt måste jag säga. Gick från jobbet kl. 14. Grannen hade kommit ut från sin arbetsplats och vi åkte hem! Jag glömde ju ringa Inge, så han var inte klar!!! Men det blev han snart. Jag gick in till pappa en stund.

Fia var hos Maria. De skulle möblera och fixa.

Inge och jag åkte till Maxi. Inte alls så mycket folk. Handlade åt pappa också.

Plockade in våra varor när vi kom hem. Klantade till det och slog till Inges mjölkpaket och naturligtvis rann det ut en del. Fick genast mer att göra.

Sedan in till pappa med hans varor. Han satt och såg något program på TV 8!! Jag tror att han blivit lite trött efter maten och gick därför och satte sig vid TV:n.

Jag har dammat och våttorkat. Rensade även stopp i tvättstället! Nu rinner det som det ska igen. Ja, jag vet att jag kan ringa och få hjälp med det, men jag fixar det själv så himla bra!

Har även tagit in min drottningkaktusar och ställt dem i en korg för imorgon ska de med tillbaka till jobbet!

En tomat håller på att rodna, men inga mer. Två gröna hade ramlat av så de tog jag in idag.


Den första september

När jag kom upp imorse var det bara +8,2 grader. Gjorde mig iordning och så tog jag på mig mysbyxorna. Käkade frukost. In på datorn sen. Tidningen kom och jag läste den. Sedan på med tröja, strumpor och jacka! Gick ut och bort till pappa! Kikade in och det släckt.  Fick ju en sådan där obehaglig känsla att han kanske hade ramlat innan han skulle lägga sig. Men om så varit fallet, hade det ju lyst hos honom. Jag blev genast lugn. Jag måste ju erkänna att jag inte sovit så himla mycket inatt pga. att pappa ramlade igår.

Marita kom ut och vi cyklade iväg. Idag hade jag det rätta cykellyset! På jobbet 5.50. Fixade med lite redigeringar. Sedan blev det lugnt!!! Och på biblioteket var det bara ett par tidskrifter, så jag startade inte datorn för dessa.

Ringde pappa och han trodde nog att ramlade för att han satt och somnade vid köksbordet. Ja, jag måste se till att han får en annan stol, typ en kontorsstol med armstöd. Mamma hade ju en sådan och den var bra!

Solen har lyst fram till ca 13.55! Då öppnade sig himlens portar och jag tänkte: Typiskt!! Men när jag cyklade hem ca 14.30 var det soligt igen.

Ikväll ska visst studenterna ha party igen. De testade musikanläggningen och dukade upp öl och annat. Tur att vi inte cyklar imorgon för det lär väl ligga en massa trasigt glas.

In till pappa när jag kom  hem. Han skulle äta, men jag stannade en stund och pratade. Är så glad att han inte bröt sig igår.

Sedan in till oss. Inge satt vid datorn och Fia var i sitt rum! Jag ringde på hos Marita och vi bestämde att åka när vi är klara imorgon bitti. Vi åker bil.

Fia blev hämtad av Maria! De skulle fortsätta måla väggar och ev. flytta möbler på plats. Jisses vad de sliter. Fia är ju superduktig på att hjälpa syrran sin.
RSS 2.0