Hemliga prinsessor

Oh, fy för den lede alltså! Var supertrött när jag lade mig igårkväll och somnade väl ganska kvickt efter att jag läst klart. Men vaknade vid 23-tiden och var klarvaken. Hörde att Inge var uppe. Han lade sig och vi sade inget till varandra. Gäller ju att försöka somna kvickt. Men se det gick inte. Inge och jag löste av varandra med att gå upp. Han gick ju ut och rökte. Undrar om han förstått att det inte hjälper att ta ett bloss när man inte kan sova. Jag hade klåda på fötterna och en konstig bränn-/sveda-värk. Det går inte att beskriva, men hemskt är det.

När klockan ringde då sov jag i alla fall :)) Alltid något sade  han som fick se Åmål.

Inge kom upp 4.50, så jag behövde inte väcka honom. Vi fikade innan vi åkte till jobbet! Marita åkte med oss.

Fixat lite redigeringar och lite fakturareferenser.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Gick sedan till biblioteket och körde tidskrifterna.

Kicki berättade om TV-programmet "Hemliga prinsessor" och uppmanade mig att försöka kolla på SVT Play.

Arbetade till klockan 14. Fia och Marita väntade utanför. Var bara in på Tobak och bad dem skicka till en bok. Sedan in med väskan. Därefter till pappa. Jag satte in en fotbollskanal åt  honom. Ska snart in och ändra till hockey :))

När jag kom åter till oss, åt vi varsin semla. Jag åt som hetvägg. Sedan har vi laddat  hem nya Microsoft. Var ju lätt. Tack mitt arbete för den förmånen!

Sedan kollade jag på "Hem till gården". Därefter in på Facebook en stund. Men så tänkte jag: Nu ska jag kolla första avsnittet av "Hemliga prinsessor". Kicki! Du har rätt!!! Det är kanonbra. Skrattade gott åt dem.

Och vädret idag då: Mulet, blåsigt och plusgrader.
Men? Det var ju nyss fredagkväll

Igårkväll  när vi hade lagt oss, så säger Inge: När skulle Fia komma hem då? Hon var nämligen hos Mia och barnen. Ja, inte vet jag blev mitt svar. Sedan säger Inge något annat varmed jag började skratta högt. Hörde nyckeln i låset och väntade in Fia. Men rätt som det är skriker någon "Buuuu". Det var Tove som var  med hem. Klockan var ju över 22.30. Så fortsatte Inge skämta och det gillade Tove. Drag i sovrummet alltså :))

Jag sov till ca 5.30! Grr alltså!! Varför kan jag inte sova längre. Gick upp och gjorde mig iordning ca 6.30. Skrev i min fysiska dagbok om gårdagen innan jag gick till tvättstugan. Två maskiner idag också. Körde långa passet på 40 grader. Gick ut klockan 8 och flyttade över till tumlaren. Tog med pappas skjorta och gick in till honom. Allt bara bra. Fyllde på medicindosetten. In till mig och hängde upp lite på galgar. Vattnat växterna. Alla sov så gott. Gick ut igen till tvättstugan klockan 9. Då var det torrt. Städade efter mig och gick in till pappa med hans tvätt.

In till mig sedan. Tove kom upp 9.40!! Då började jag att plocka fram frukosten. Fia kom upp och strax efter Inge. När jag diskat och plockat iordning, satte vi oss och kollade på "Fångarna på fortet" från igår. Efter det kollade vi på "Sveriges värsta bilförare". Man kan ju undra hur vissa fått sina körkort. Sanslöst alltså.

Inge och jag tog sedan en långpromenad. Solen lyste, fåglarna kvittrade och det var underbart. Mötte Stefan och Marita, som gick samma härliga runda som oss, men åt andra hållet. Den rundan tar mellan 40 och 50 minuter. Såsom Inge och jag gick, fick vi en seg backe som verkligen suger. Mer än nöjda när vi kom hem. Fia och Tove åkte strax efter. Fia skulle laga middag hos Maria idag. Det skulle lagas slottsstek. Här hemma gjorde hon pressgurka, som hon tog med sig.

Jag skalat potatis. För när Inge och jag fick veta att Fia skulle äta hos Maria, så ville vi passa på att äta sådant som Fia inte äter. Det blev dillstuvad potatis och isterband! Mums så gott!!! Vi åt i halvlek för vi kollade på handbolls-VM. Hade ju hoppats på brons till Sverige, men de hade verkligen domarna emot sig. Spanien vann med en enda boll!

Nu sitter  jag här och konstaterar att helgen har gått rasande fort, precis som alltid. Men veckorna går ju också fort, så snart är det fredag igen :))

Tove fick en ny mobil i fredags. Den är rosa och hon älskar den verkligen. Hon har sms:at massor till mig och jag måste ju säga att hon är jätte duktig på att skriva och stava.

Statistik; Vad är det??

Jaha, lördagmorgon var det och jag hade hoppats på att få sova till minst klockan 8. Men inte då! Vaknade redan 4.50 och jag kunde inte somna om. Försökte så in i den, att jag fick ont i huvudet. Var bara att gå upp, ta ett par Alvedon och läsa morgontidningen. Men skam alltså. Jag lade mig igen och försökte att somna om. Det gick inte. Bara att gilla läget och gå  upp när klockan var ca 7.05. In på datorn och surfade runt lite. Alltså jag avskyr mig själv som inte kan sova när jag är ledig. På med "Ring så spelar vi". Så coolt det är alltså. De spelade en låt enbart för Sten Laurin (?) från SMHI. Han gillade Queen. När jag hörde låten så fastnade jag genast för den. In och rotade bland Inges CD-skivor och visst hade  han den.

Ringde pappa och allt var bra. Han satte på radion under tiden. Jag vet ju att han gillar Ring så spelar vi. Jag gick ut och pressade apelsiner när programmet var slut. Fia kom upp och hon undrade varför jag hade Queen-boxern vid datorn. Berättade då att jag letat efter en låt. Men mamma!!! Du kan ju ladda ner den från Spotify! Yes!! Efter frukost och disk, så gjorde jag det. (Ja, då vi fick väcka Inge även idag.) Tog även en massa andra bra låtar. Jag glömmer ju bort Spotify. Låten som jag fastnade för heter: "A kind of magic". Helt otroligt så fin den är.

Jag bäddade idag för då blir det som jag blir. Ikväll kommer Inge att gnälla för jag har "packat in" bäddningen :))) Oh, jag älskar att bara öppna en liten flik, krypa ner och dra upp täcket över huvudet. Men Inge han ska böka och knöka innan han hittat bra sovställning.

Duschat och gjort mig iordning. Fia var och tränade tjejerna. När jag var klar, gick jag till pappa med tidningen. Inge duschade medan jag var där.

Så kom Fia hem och vi åkte med travet. Därefter blev det en tur till Tinnerö, ni vet platsen, där jag tog julkortet. Så himla fint där ute. Nu börjar vi längta efter fågellivet. Faktum var att vi letade efter vildsvin, för de lär hålla till där ute i omgivningarna. Nu såg vi inga.

Så åkte Inge till SAAB-flygfältet och vad fick vi se där? Jo, planet som skulle ta LHC till Timrå (Sundsvall):Detta flyg delar LHC med HV71 och Färjestad. Visst är det ett klokt val?

Igår morse var det en härlig morgonrodnad och jag tog nedanstående bild från mitt rum på jobbet:Ikväll har vi ätit Sjömansbiff så just nu sitter jag och sjunger: I'm sailing :)))

Fia har åkt till Maria en sväng. Hon skulle gå ut med Nalle, som är där ikväll. Lasse är på lagfest med fotbollen.

Nu förstår jag att ni undrar över min rubrik. Jo, så här är det: man kan kolla statistik på besökare och det är riktigt roligt. För staplarna är som en berg- och dalbana. Härligt när stapeln är på topp :)))
Ibland ska man ha turen på sin sida

Även idag sov jag till klockan ringde! Förstår inte att jag hux flux blivit i stort behov av sömn. Är det månne lite vårtrötthet som drabbat mig eller?

Åkte med Stefan och Marita och var på jobbet 5.25. Fixade en del på "mitt bord" innan jag gick till biblioteket. Ringde och grattade Casper på namnsdagen. Det är ju Karl idag! På biblioteket var det en stor hög och jag gjorde den. Hade bäst med tid innan klockan 8 eftersom jag skulle ringa runt sedan. Ringde även pappa och allt var bra med honom. Han hade fått hjälp med rakningen idag och var så glad så. Tack Yvonne!

Idag, vilket kändes trist eftersom det var Allmän flaggdag, hade vi flaggorna på halv stång. Klart att det är trist! Man ser ju helst flaggorna på hel stång, men idag begravdes vår arbetskamrat så därav halv stång.

Växelavbyte på lunchen. Fortsatte sedan ringa runt. Tur är väl det, för jisses så mycket fel vissa personer gör.

Så blev klockan 14 och jag gick ut. Stefan och Marita kom precis lagom. Hem och in till oss. Inge hade dammsugit idag och Fia hade faktiskt dammsugit sitt rum. Jag gick över till pappa och pratade en stund. Fixade TV:n åt honom och så gick jag in till oss igen. Tog en fika. Kollade sedan på "Hem till gården".

Ikväll fixade Inge karrékotletter (sorry, men jag är inte förtjust i det) och Fia och jag friterade pommes i grytan. Jag åt bara lite av köttet. Jag kan inte hjälpa det, men hade hellre ätit en lövbiff. För karrékotlett och entrecote klarar jag mig utan. Jag äter det, men inte med god aptit.

Innan jag diskade, gick jag till pappa och ändrade kanal åt honom. Han ville också se på handbollen. Sedan gick jag till soprummet med soporna.

När jag kom in till oss igen, diskade jag och så satte jag igång att hälla över oljan från grytan i flaskan. Men det bar sig inte bättre än att grytan gled ur händerna och for ut över spisen. Tur att det inte var mycket olja kvar och STOR TUR ATT INTE GRYTAN SLOG HÅL PÅ SPISHÄLLEN!!! Så därav rubriken. Det kunde verkligen gott illa. Berodde det på att jag inte fick i mig karrékotletten eller?

Förresten så brände jag mig på oljan när Fia och jag friterade. Så det svider gott på ovansidan av min hand.

När jag var ute nyss, så kändes det som att något kom ner ovanifrån. Vad vet jag inte riktigt, men något var det.

Ska väl gå in till pappa efter handbollsmatchen och ändra kanal. Till vad vet jag inte just nu.
Det är torsdag .....

Imorse sov jag till klockan ringde och jag satte den på repetition!! Inte ofta det  händer, men jag var superdupertrött. När jag väl kom upp, var jag snabbt pigg. Gjorde mig iordning och därefter åt jag frukost samtidigt som jag läste tidningen.

Så till min rubrik! Naturligtvis så är det torsdag idag, men när jag var barn stod följande att läsa i vår morgontidning:

"Det är torsdag på fredag i stället för på lördag"! Jag läste om och om igen, men fick inte ihop det. Hur sjutton kan de flytta på dagarna på det där sättet? Till slut så läste jag  texten för min mamma. Först undrade även hon, men så frågade hon vilken sida det stod på (kommer inte ihåg det nu), men jag sade det! Kanske det var under typ "Det händer i Linköping". Mamma kom då på vad det skulle stå och det var så här:

Det är torgdag på fredag i stället för lördag". En enda felskriven bokstav kan ställa till så mycket. Men detta har satt sig fast i mitt minne och jag glömmer det aldrig.

Dagen har varit fylld av arbetsuppgifter och jag har fått kontakt med många olika företag, som hjälpt mig med fakturareferenser.

På förmiddagen hade vi en kort Minnesstund för en bortgången kollega.

Arbetade till 14. Inge och Fia hämtade mig och så åkte vi direkt till Maxi och handlade. Maria och barnen kom också dit. Men familjen I träffade jag inte idag :(

Fick höra att det varit bombhot på IKANO, men det står inte att läsa någonstans.

När vi kom hem, plockades varorna in. Fia satte en bulldeg. Jag var in till pappa med hans varor. Åt sedan lite mat.

Sedan såg jag "Hem till gården". Och så in till pappa för att ställa in hockeykanalen.

Just nu grädddas bullarna.

Jo, på jobbet luktade det apa idag! Verkligen apa. Det var från något avlopp (vet inte om det var översvämning igen). Men det luktade som amoniak.

Nu säger jag:


Datahaveri på jobbet

Sov till klockan ringde! Jippie!!!! Åkte med Stefan och Marita. Fy attan så kallt det var: -11 grader och blåst! När jag kom till jobbet och hade satt igång datorn, fungerade ingenting. Mejlsystemet fungerade inte, inte nätverket och inte internet. Och allt är man ju beroende av. Skulle t.ex. ha tag på telefonnummer, men det gick ju inte. Inte kom jag åt adressregistret! Så vad göra??? Inte mycket. Först ca 9.15 hade de löst problemet. Full fart då. Lagt ut en rapport, ringt far, uppdaterat i adressregistret m.m.

Efter lunch hade jag ett roligt samtal. Ringde Transportstyrelsen och ville bli kopplad till deras fakturasupport eller ekonomiavdelningen. Någon som hade fakturareferenser på personalen. Ett ögonblick! Jag kopplar dig till fordon! Jäklar tänkte jag! Nu blir det fel. Och fel blev det! En telefonsvarare rabblade upp en himla massa om vad det gällde och vilket registreringsnummer jag hade. Jag svarade: Detta gäller inte fordon utan människor! Knäpptyst blev det. Så kom det: Jag uppfattade inte ditt svar. Om du har glömt ditt registreringsnummer så var snäll och säg Fortsätt. Det gjorde jag. Hamnade då hos en levande telefonist i Borlänge (tack och lov). Hon var tillmötesgående och bad mig vänta för hon skulle koppla över till växeln i Norrköping. Men jag väntade och väntade så till slut orkade jag inte mer. Skickade ett mejl till berörda istället och hoppas på svar.

Arbetade till kl. 14. Stefan och Marita väntade utanför. Hem och där stod Fia och barnen och väntade på mig. Fia skulle låna pengar av mig till en present barnbarnens nya syskon.

In och pratade med Inge. Därefter till pappa. Allt bra med honom. Vi pratade en stund. Gick sedan in och gjorde räkningarna. Skönt att ha det gjort. Såg därefter på "Hem till gården".

Ringde min faster ikväll. Oj, oj, oj!! Ikväll var hon ledsen och jag erbjöd mig flera gånger att hjälpa henne, men näe då. Hon hade klarat sig själv och det ska hon fortsätta att göra. Men hallå! Inse att du snart är 93 år. Vad kan jag göra mer än att säga att jag "sträckt ut handen" och vill hon greppa den så är hon välkommen.

Var nyss in till pappa. Fick mig ett gott skratt igen. Han skulle sätta in Canal+ Fotboll och nu skulle han slå in ordet "FOTBOLL" på dosan. Tänk så det kan snurra till i huvudet. Nu var det ju tur att jag gick in dit, för jag hade sagt fel kanal till honom. Det skulle vara 114 och inte 75.

Ska snart se på "Halvåtta hos mig".

Säger till er alla:


Planeringsdag

Sovmorgon idag, men jag vaknade givetvis 4.15!!!Lyckades slumra om och gick upp ca 5.55. Gjorde mig iordning. Åt frukost och läste tidningen. Sedan datorn. Inge kom upp och han hade kaffet klart. Även Fia kom upp. Så klockan 8 åkte Fia och jag. Hämtade Anita och så till Tornet. Där har vi på min enhet haft en planeringsdag. Vi var verkligen högt uppsatta personer :) Satt på våning 18 och huset har 19 våningar. Synd bara att det först var dimma och sedan snöade det. Solen visade sig en kort stund, men då hade vi inte rast.

Tog denna bild under en rast. Det är Götgatan som syns (där vi bodde när jag föddes för många år sedan):
Tyvärr är jag inte så van vid min nya mobil och har svårt att veta när jag tagit ett foto för det hörs inget. Så har jag även svårt att  hålla handen stilla :))

Men dagen var givande och vi konstaterade att det är mycket som ska hända under året och vi har alla något att tillföra. Positivt med andra ord.

Dagen avslutades med middag på en italiensk restaurang. Gott så alldeles. Fia hämtade mig och Anita. Skjutsade Anita till porten och så hem. Jag gick bara in till pappa och sade "Hej". Hemtjänsten var där och hjälpte  honom till natten.

Fia berättade att Casper haft krupp natten till idag. Inte bra tycker jag! Så Maria och han har varit hemma, vilket var klokt gjort.

Idag har solen lyst :)

Vaknade redan 3:45. Ja, jag låg kvar en stund innan jag klev upp och gjorde mig iordning. Så härligt det är när tidningen dimper ner och jag hinner att läsa den till frukosten. Hann även med ett besök på Facebook innan det var dags att stänga ner. Åkte med Stefan och Marita idag. På jobbet 5.25. YES! Äntligen måndag :)) Greppade faktiskt en rapport, som det var slutredigeringar på.

Maria ringde imorse! Hon var så himla arg på barnbarnens pappa. Han ljuger och har sig. Lurar barnen gör han dessutom. Grrrrr

Klockan 8 började jag ringa runt och jaga fakturareferenser. Svårt att få svar på en del  håll. Så kom solen och jag såg att det var +17 grader mot husväggen! Tog ingen promenad efter lunch utan den tog jag och Fia när jag kommit hem.

Naturligtvis har jag ringt pappa och allt var bra med honom. Inge hade varit in med tidningen och även satt in "Animal planet".

Arbetade till kl. 14. Stefan och Marita väntade på mig. Hem och in med matlådan. Gick sedan till pappa. Han satt vid TV:n, men skulle snart äta lite.

Jag och Fia gick till vårt köpcentra. Fia hade ett "paket" att hämta. Jisses alltså jag skickade tillbaka avin i förra veckan, för Fia trodde att det var en DVD, som hon glömt avbeställa. Fia undrade så vad det var och öppnade givetvis snabbt som ögat! Det var en T-shirt och ett kort från SVT :)) Hon hade deltagit i någon tävling. Vi fick oss ett gott skratt båda två.

Var till apoteket och hämtade medicin till både mig och pappa. Promenerade sedan hem och då kom solen fram lite igen.

In till oss först. Jag gjorde iordning lunch och middag till pappa av slottssteken. Gick in med det + hans medicin. Han blev så glad över morgondagens mat. Lovade att titta in en gång till och ändra TV-kanal åt honom.

När jag kom in tog jag en dusch och sedan åt jag lite. Har även sett på dagens avsnitt av "Hem till gården".

Var in till pappa, men jag behövde inte byta kanal för det hade han gjort själv :)

Nu ska vi snart se "Halvåtta hos mig" och därefter är det "Annorlunda familjer". Så då har snart denna kvällen också gått.
Snöat lite lätt

Vaknade först ca 4.30, men somnade om och sov till ca 6.15. Gick upp 6.25 och gjorde mig iordning. Satte mig en kort stund vid datorn. När klockan var 6.55 stod jag utanför tvättstugan och väntade på att klockan skulle bli 7. Snacka om att längta hahahah... Hade bara två maskiner, så klockan 9 var jag tvätten torr (alltså det som jag tumlade). In till pappa och han tyckte jag jobbat så snabbt :)) In med hans tvätt och så fyllde jag på medicindosetten. Sedan in med vår tvätt och plockade in den. Fia kom upp och vi tog fram frukosten. Väckte Inge, som sov så gott.

Diskat och vattnat växterna. Fia och jag åkte till Maxi och köpte mjölk till Inge och till pappa. Glömde givetvis mig själv. Köpte även apelsiner för ICA:s är supergoda att pressa. Innehåller mycket saft måste jag säga. Saft ja, nedrans alltså. Jag skulle ju gjort svartvinbärssaft den här helgen, men det kom jag ihåg först nu. Ja, då får det bli nästa helg.

Maria ringde och vi pratade en god stund. Ja, ända till dess Fia sade att hon skulle iväg på Caspers innebandyträning :)) Det var till Fia som Maria hade ringt.

Skalat potatis. Inge stekt fläsk och gjort löksås. Vi åt utan att Fia kommit hem. Hon skulle ju hem till Maria efter träningen, så vi visste att det skulle bli sent.

Snöat lite lätt idag igen. Mer som fjun :))

Varit in till pappa och kollat vad han ville se. Han berättade att han ramlat på hallgolvet. Detta pga. att hemtjänsten hade dragit ett löv från trappan. Pappa undrade vad det var, så han satte sig på stolen i  hallen och böjde sig ner. Det bar sig inte bättre än att han ramlade. Som tur var så ramlade han inte på huvudet och han tog sig upp för egen maskin. Jag bad honom ge f*n i om det ligger något på golvet. Det kan ligga till jag kommer. Men jag vet ju hur han är!!!

Inge och Fia kollar handbollen  (Sverige-Kroatien). Jag har inte nerver att kolla för jag lever mig in i det så mycket. Bättre att sitta här och lyssna :)) Sverige vann!!!

Helgen har gått alldeles för snabbt. Men det gör den ju alltid. Önskar att jag kunde sova lite längre på morgnarna, men det går ju inte.

Vispgrädde med chokladsmak!!!!!!!!!!

Yes, idag sov jag till ca 7.20!! Visst var jag vaken ett par gånger under natten, men jag är ändå glad att jag lyckades somna om och sova lite längre än vanligt.

Upp och läste tidningen. Så hemskt med den här killen med slaktmaskmannen, som härjar i ett område här i stan. Jag hoppas verkligen att de får tag i  honom. Han rånar nämligen folk på bilar och skjuter på dem med vapnet.

Blev datorn sedan och lite surfande. Tove ringde och  undrade om Fia var vaken, men det var hon inte då. Barnbarnen är hos pappan denna helgen. Deras lillebror var iväg med mamman till föräldrahemmet. Lite synd kanske, för barnbarnen vill nog få så mycket tid som möjligt med sitt nya syskon. Tove mest kanske. Casper bryr sig nog inte så mycket. Fia kom upp strax efter. Hon hade hört telefon.

Ringt pappa och allt var bra. Han lyssnade på "Ring så spelar vi" och det tycker jag var bra!


Fixade frukost och även färskpressad apelsinjuice. Fia väckte Inge. Frukosten smakade bra och efteråt så diskade jag.

Så blev det dusch och sedan fixade jag mig iordning. Fia åkte och tränade Tove och hennes lagkompisar. Jag gick in till pappa och pratade en stund.

Fia och Tove kom hem 12.30. Tove åt en apelsin och lånade kläder av Fia. Hon fick dessutom en tröja av Fia. Vi tre åkte sedan med travet. Inge stannade hemma för det var skidskytte på TV:n. Oh, jag älskar verkligen all sport, som är viktigare än allt annat.

Sedan skjutsade vi Tove till Thomas. Följde med in så jag fick se deras nya lägenhet. Jätte fint var det även om den förra hyresgästen misslyckats totalt med att lägga ny matta i barnens rum.

Efter husesyn, åkte Fia och jag till Ö & B, där vi handlade lite smått och gott. Nej, inget godis utan enbart nyttosaker. Okej då! Det slank visst ner en förpackning med salta kex...

Hem och jag gick till pappa. Han hade lyckats sätta in rätt kanal på boxern, så jag lovade att återkomma till kl. 16. Fia åkte och kollade på innebandy. Marias kille, Lasse, mötte Thomas (barnbarnens pappa) lag.

Jag satte mig vid datorn och njöt av ledig lördag. Inge kollade på idrott. Gick in till pappa ca 15.40 och satte in hockeykanalen. Tände lampan bredvid TV:n. PANG! Det blev svart i vardagsrummet. Lampan gick sönder och "proppskåpet" löste ut en knapp. Det är ju inga proppar längre utan en knapp eller ratt, som faller ner. Det var bara att kliva upp och fixa det. Bytte glödlampa och på med boxern. Då uppgraderade den, så vi fick vänta en stund. Himla tur att det hände när jag var där! Pappa hade ju undrat annars.

Inge skulle fixa min älsklingsrätt ikväll; panerad schnitzel som får koka ihop med creme fraiche, grädde  och tomatpuré. Pommes till det. Som jag längtade.... När han skulle hälla i grädden, kom Fia ut i köket och skrek: STOPP! Hon kollade på förpackningen och Inge hade köpt vispgrädde med chokladsmak!!!!! Det gick ju inte, som alla förstår. Varför måste man ha smaksatt grädde tillsammans med "vanlig" grädde??? Tydligen måste man alltid ha glasögonen med sig och kolla noga.

Så istället för min älsklingsrätt, blev det schnitzel med svampsås och friterad pommes. Det gick det också, men besviken var jag allt......

Efter disken, gick jag till pappa. Han satt på toan och jag frågade om han larmat, men det hade han inte gjort. Han frågade om jag kunde hjälpa honom. Och vad f*n har man torkat ungar och sig själv, så visst fixar man sin pappa. Jag har hjälpt honom ett antal gånger sedan han blev sjuk. Och jag vet hur pappa slet med mamma. Han var suverän alltså. Kunde han, så kan jag! Kan jag ge tillbaka på detta sättet, så gör jag det. Han är min pappa och jag älskar honom. Jag älskar alla i min familj bara så ni vet!! Osams kan vi bli, men vi blir sams lika fort (nästan). Jag vet att jag har himla lätt för att bli arg och det är bättre att visa sin ilska än att hålla den inombords.

Imorgon väntar tvättstugan på mig, men jag behöver inte rusa ut klockan 7. Har ju tvättid till kl. 12. Visst kunde jag ha kört två maskiner här inne, men jag har ju ingen tumlare.Favvodagen är här!!!

Vaknade för kl. 4 imorse, så det var bara att kliva upp. Finns ju ingen anledning att somna om så dags!! Gjorde mig iordning och åt sedan frukost. Därefter datorn. Men så kom morgontidningen och den var jag bara tvungen att läsa. Stängde av datorn och sedan väckte jag Inge. Marita kom ut samtidigt som oss.

Blev lite konfundersam då jag kom till jobbet. Den röda lampan på insidan av yttre porten lyste inte. Det borde den har gjort för den ska inte släckas förrän kl. 6 och jag kom till jobbet 5.25! Jag ställde bara in min mat och så gick  jag direkt till mitt rum. Vi har "drag kort" för att komma in i vår korridor och det gjorde jag. Startade min dator och då kom jag på!!! Jag hade glömt att ta med mig kaffet upp och så kände jag att jag hade fått väldigt ont bak i ryggen på vänster sida. Antagligen blev jag lite stressad av att inte yttre porten var larmad, att jag sträckte mig. Kaffet hämtade jag efter klockan 6 och då kom "kocken". Han sade att lampan i dörren på baksidan inte lyst på länge. Skrev en lapp till Annette i växeln och bad henne kolla upp.

Redigerade klart en rapport och skrev ut den. Sedan, när klockan var 8, ringde jag runt till olika företag och frågade efter referenser. Till vissa skickade jag mejl.

Ringde pappa och allt var bra. Gick sedan till biblioteket. Var inte så himla mycket idag.

Fick lite andra arbetsuppgifter, som jag greppade på eftermiddagen.

Varit mulet idag, trots att de sade att det kunde bli en solig dag :(

Bestämde att vi skulle skjutsa hem Kicki idag. Men först skjutsade vi hem Marita. Sedan hem med Kicki. När vi släppte av henne, fick jag ta över ratten :)) Handlade ansjovis på hemvägen.

In till pappa. Allt bara bra med honom. Sedan in och skalade potatis. Fia satte igång att göra slottsstek. Jag försökt att se på gårdagens + dagens avsnitt av "Hem till gården". Fick springa och torka spisen ett par tre gånger för det kokade över i stekgrytan. Fia var mycket irriterad, men jag sade att sådant  händer. Dock fick vi ett par duster med varandra innan maten var klar. Kan ju inte alltid tycka lika liksom....

Maten blev mycket, mycket god. Heder åt Fia, som gav sig på denna rätten! Dessutom hade hon under dagen gjort pressgurka. Något som tillhör slottsstek. Och varje gång så tänker jag på min mormor. Hon gjorde ofta pressgurka och jag vet att jag alltid väntade på att prästen skulle komma. Frågade varför han inte kom. Vem, sade mormor. Prästen, svarade jag. Du har ju gjort prästgurka igen. Gissa om min mormor skrattade gott1

Jag diskade efter maten och så gick jag ut med soporna. Passade på att titta in till pappa också. Han satt och åt och skulle se på TV efter det.
Härliga människor

Hua, imorse var det en kall morgon igen; -8,2 grader. Inge skjutsade mig och Marita. Jag hade inte så mycket, men lite plock och nya prenumeranter.

Ringde pappa och allt var bra. Var inte till biblioteket idag. Det får räcka med varannan dag.

Fick sen listor av chefen. Jag ska ringa runt och kolla fakturareferenser på ett antal personer. Tar ju sin tid. Strax efter kom en rapport åter. Jag hade skickat fel version när jag var klar och hon undrade vad som hänt. Det undrade jag också för jag trodde datorn fått fnatt. Men sedan hittade jag den rätta och skickade den. Så himla skönt.

Solen har lyst idag och det såg ut att vara fint. Men det blåste.

Fia och Marita kom när jag kom ut genom porten. Hem och Marita bytte med Inge. Men Inge fick köra :)

Till Busfabriken med Fia för där var Maria med barnen + ett par kompisar. Inge och jag åkte till ICA Maxi och handlade. Idag träffade vi familjen Ingemarsson igen. Vi har inte setts sedan före jul. Det blev kramkalas! Så himla kul med härliga människor!!!

Hem och in med varorna. Jag gick sedan till pappa med  hans varor. Var inte så mycket idag. Sedan in och käkade lite. Diskade och därefter gjorde jag pizzasallad. Blev bara så himla sugen på det. Tar ju ingen tid att göra det heller. På jobbet tar de ju 15:- för en salladstallrik och det betalar jag inte. Har ju alltid mat med mig och även sallad.

När det var klart satte jag igång att damma och våttorka. Inge har rengjort ugnen idag. Blev nästan bra. För helt okej fick han den inte. Men skönt att han gav sig på det.

Inge åkte och hämtade Fia hos Maria. När de kom hem, var det dags för mig att gå till pappa och ställa in hockeykanalen. LHC är och spelar i Luleå ikväll!

Så kom herr Frost tillbaka

Vaknade vid 4-tiden och var utsövd!!! Gick upp och gjorde mig iordning och därefter blev det frukost. Kollade igenom lite reklam under tiden. Sedan datorn. Tidningen kom vid 5-tiden och jag greppade den direkt. Väckte Inge 5.10. På jobbet 5.25. Fixade det sista på en rapport och skickade till författaren för granskning.

Lagt in nya prenumeranter och skrivit till några som redan är prenumeranter.

Ringde pappa och allt var bra! Därefter gick jag till biblioteket och gjorde tidskrifterna. Bäst att hålla efter nu. Kör varannan dag.

Ja, sen blev det lugnt! Ringde brorsan på jobbet, men fick inget svar. Då ringde jag hem. Kristina svarade för hon var fortfarande sjuk. Lasse var på jobbet. Han  hade haft maginfluensa han också.

Fia och Marita stod utanför när jag kom ut. Jag gick in till pappa direkt. Han satt och kollade på Animal planet. Jag lovade att återkomma senare, när jag visste vad det var för sport. Därefter in med väskan och hälsade på Inge. Sedan gick jag och Fia ut på promenad. Vi var ute i ca 40 minuter. Så skönt så.

När vi kommit in igen, satte jag mig och kollade på "Hem till gården". Mellan avsnitten gick jag till pappa och ändrade TV-kanal. Efter att jag sett klart, åt jag lite.

Fia gjorde en rabarberpaj ikväll och den blev supergod. Men jisses vilket dåligt samvete jag får när jag ser våra svarta vinbär. Skulle ju göra saft!! Ja, jag får se om jag kanske kan göra det i helgen. Lovar inget utan säger kanske :) Osvuret är ju bäst.

Som jag skrev i rubriken så kom ju Herr Frost åter idag. Hellre lite kallt  än milt denna årstiden. Vi vet ju alla att våren inte kommer ännu i alla fall.

Snart är det helg igen :)

Sov gott hela natten och lät klockan repetera imorse. Hann ju med mitt ändå. Väckte Inge och han skjutsade mig och Marita till våra resp. arbeten.

Satte mig med adressregistret och började gå igenom referenser. Det tar sin tid.

Ringde pappa och allt var bra.

Kände imorse att jag hade ont i armarna och började fundera på vad det kunde vara. Kom till slut på att det var träningsvärk från gårdagens tidskriftsregistrering. Det var ju ett himla plockande med dem. Så jag höjde mitt skrivbord och stod och jobbade i flera timmar. Gick bra att ringa runt till olika företag på stående fot också. Så bra med headsetet till mobilen.

Solen lyste visst där ute en kort stund (tror jag).

Hann med lite på rapporten som jag håller på med innan klockan var 14. Fia och Marita stod utanför och väntade. In och hälsade på Inge och så klädde jag om. Tog soporna och gick till pappa. Pratade en god stund med honom och så tog jag även hans soppåse med mig.

När jag kom in, duschade jag och smorde in mig. Åt sedan lite mat. Därefter datorn. Så trött när jag satte mig och kollade på "Hem till gården".

Gick ut i köket och plockat in disken. Såg då att det var Obo'y utspillt på diskbänken och kom på att det fanns även i torrskåpet (eller speceriskåpet). Hämtade stegen och satte igång att städa det. Behövdes verkligen, för där fanns massor med grejer som jag inte använt på länge. Gör ju mina försök att få lite viktnedgång allt emellanåt och då köper jag hem lite påsar. Nu åkte de ut! Fint blev det i skåpet och jag blev supernöjd.

Gick ut med skräpet och så in till pappa. Han hade faktiskt lyckats sätta in kanal 76 och skulle bara äta lite innan hockeyn.

Jag och Fia har sett på "Halvåtta hos mig". Snart är det väl läggdags, men inte riktigt än.

Även oxveckorna rullar på :)

Igårkväll när jag hade släckt lampan, så poppade det upp i hjärnan: Kolla väckarklockan!!! Vilken tur att jag gjorde det! För något av barnbarnen hade ändrat väckningstiden från 4.15 till kl. 6!! Tycker de att mormor sover för lite? Undrar om jag sovit till kl. 6?? Tror  ju inte det för jag brukar ju vara som en klocka! Men om jag hade det, så hade nog Marita undrat var vi var! Inge kör oss denna veckan och Fia hämtar.

Full fart på jobbet! Gjorde klart en rapport som jag skickade till författaren. Började på en annan rapport. Men efter att jag ringt pappa, så gick jag till biblioteket. Där har jag inte varit sedan den 20 december och det straffar sig eller hur man ska uttrycka sig. Lite trist att allt läggs på hög för det är ju inte bara detta som fått vänta utan även ett antal rapporter. Men när jag väl kom igång så gick det bra. Inge ringde och kollade läget. Lunchen blev 20 minuter (knappt). Ville bli klar med tidskrifterna och det blev jag ca 13.30. Det tog 3 timmar alltså. Hann ju inte mycket med rapporten, för det kom en beställning som jag greppade.

Ute har snön smält bort massor. Det har blåst och solen har lyst.

Fia hade hämtat Marita och de väntade på mig. Hem och bytte om. Gick sedan till pappa, som satt och kollade på "Animal planet". Han var precis salig av det han såg :)) Sade att jag skulle komma tillbaka senare och ändra kanal åt honom.

In och åt lite. Sedan datorn en stund. Inge drog timmerstockar från soffan. Jag börjar förstå varför jag inte vill se på Sport längre. Det är ju bara sport på vår TV dagarna i ända. Är det inte fotboll så är det ishockey eller skidor. Och nu är det handboll. En kul sport i och för sig, men jag har fått nog. Det är som låten som de spelade när "Sportextra" sändes på radion: "Bara sport, sport, sport.....

Brorsan ringde förut. Han skulle ju ha hälsat på pappa imorgon, men har fått ställa in besöket pga. att han inte mår bra. Han har ont i kroppen. Kristina, hans fru har haft maginfluensa i helgen.

Fia och jag kollade på "Halvåtta hos mig". Hon ser nu på Sportgalan eller vad sjutton det heter och Inge ser på handboll. Det är ju Sverige som spelar, men jag orkar inte. Ska ta ett par spel på Facebook innan det är dags att krama kudden och det är det snart om man ska orka vara på allerten på jobbet.
Slit och släp

Även idag vaknade jag omkring 3.45! Blir galen alltså. Och inte lade jag mig speciellt tidigt igår heller. Slumrade till mellan ca 5.30 och 6.15! Gick sedan upp och gjorde mig iordning. Till tvättstugan så jag var där klockan 7. Körde igång lakan i båda maskinerna. In och surfade runt lite. Så ut igen ca 8.20 (kör långa programmet). Tove ringde! Hon hade vaknat och undrade om hon fick sätta sig vid min dator och det fick hon. In till far och fyllde på medicindosetten. Allt bra med honom. Sedan in och Tove satt vid datorn. Fia var i vardagsrummet. Vi började ta fram frukosten, men innan så pressade jag apelsiner. Så gott med färskpressad juice på morgonen. Tove väckte Inge. Jag diskade innan jag gick till tvättstugan igen. Var in till pappa med hans skjorta, som jag hänger i badrummet.

Ja, så där var min förmiddag; fram och tillbaka mellan  hemmet och tvättstugan + in till pappa. Och ute har det regnat och är milt. Så himla tråkigt alltså.

Klockan 13.30 skjutsade jag hem Tove och Fia var med för hon skulle ta Toyotan och följa med Casper till innebandyträningen. Jag åkte till ICA Maxi och köpte blandfärs + lite annat. På hemvägen åkte jag in på Statoil och tankade. Jisses så dyr dieseln är nu: 13:44/liter! Skandal att de höjde skatten. Här köpte vi en dieselbil för att det var dieseln var billigare än bensinen då och så ska det ju vara miljövänligt. Sådant borde väl regeringen uppmuntra istället för att göra som nu. Idag skiljde det 4 öre mellan bensin och diesel.

Förresten så var det stora sjöar på sina håll! Jisses alltså! Bara det inte fryser på nu för då blir det hemskt!

När jag kom hem och hade kört in bilen i garaget, öppnade jag bakluckan, men inte fullt upp. Så skulle jag inte gjort! För jag skrapade i skallen i låset. Shit vad ont det gjorde! In till far med  hans Lätta och så in till oss. Inge kom och tog emot kassarna.

Klädde om och så satte jag igång att göra deg till piroger. För det var just piroger jag blev sugen på. Vi skulle haft kassler, men den kan vi ha i veckan. Så fick degen vila medan jag brynte köttfärsen, lök och morötter.

Inge fick åka och hämta Fia för Maria kunde inte skjutsa hem henne. Och gå ville hon inte för det är så himla blött och halkigt. Inge var även in till pappa och bytte TV-kanal.

Jag gräddat pirogerna och vi åt när inge och Fia kom hem. Pirogerna blev faktiskt jätte goda. Sallad hade vi till dem.

Diskade sedan. Jisses så bra Inge  har det! Han tackar för maten och bryr sig inte om disken.

Varit in till pappa och bytt TV-kanal. Han sade att han kunde fixa att ändra till kanal 100 klockan 20.40. Jag  hoppas att han gör det nu.....

Blir inte uppe så länge till ikväll för jag känner att ögonlocken är på väg ner i knävecken!

Nu får jag skärpa mig

Kom på när jag vaknade ca 3.45 imorse, att jag glömde skriva bloggen igår. Men jag ska kort göra en resumé av gårdagen.

Gick upp före klockan 6 igår, för jag hade då legat vaken länge. När jag kom ut från badrummet, kom Fia ut (Casper sov hos oss). Tove hade ringt före klockan 6 och berättat att hon och Casper fått en lillebror. Han föddes i fredagskväll klockan 23.54. En kille på nära 4 kg och 53 cm lång. Men Fia och Casper lyckades nog somna om för de kom inte ut igen förrän ca 8.30. Jag passade på att duscha och göra mig iordning.

Vi åt frukost och sedan diskade jag samt bäddade rent i sängarna. Gick in till pappa och bäddade rent även där + bytte handdukar. Tog med mig tvättunnan till oss.

Fia och Casper åkte till tjejernas fotbollsträning. Maria lämnade av Tove där. Casper skulle på kalas, så de hade lite att fixa med.

Skalade sedan potatis och morötter till middagen.

Jag och Inge åkte med travet och sedan till Ö & B, där jag köpte salta kulor (godis, som vi kallar för "harskitar").

Skitigt på vägarna och det är inte alls roligt. Hatar när det blir milt och sedan fryser det på igen.

När vi kom hem, var jag först in till pappa och sedan satte jag igång att göra en köttfärslimpa. Jag gjorde den i lergrytan.

Fia ringde och undrade om Maria och Casper också kunde äta här. Tove skulle ju sova här, så henne hade jag räknat med. Hade ju, som tur var, skalat mycket potatis, så det räckte även till de båda.

Barnen hade förresten varit uppe på BB och hälsat på sin lillebror. Det är ju superviktigt, som Maria säger, att de får känna sig delaktiga. Så naturligtvis var det på Marias inrådan som de fick åka och hälsa på.

Maten smakade bra. Inge åt fort för det var ju ishockey på TV:n. Döttrarna plockade av från bordet och disken tog jag.

Tove och jag såg på "Fångarna på fortet" tillsammans. Därefter tog Fia och Tove en promenad i skogen och fotade lite. Jag var trött, så ca 22.15 låg jag i sängen.

Detta var alltså lite kort om gårdagen. Idag vaknade jag redan 3.45 igen och låg vaken länge. Slumrade till en stund. Klockan 7 var jag igång ute i tvättstugan.
Har inte landat riktigt ordentligt

Sorry alla goa som brukar läsa min blogg/dagbok! Jag har inte landat riktigt ordentligt ännu. F*n är det ett tecken på att man åldras eller?

Ja, ja, i vilket fall som helst så fick jag mig ett gott skratt imorse, när jag åt frukost! Klockan var ca 4.40 och jag hörde Inge från sängkammaren: "Ja, jag ska hämta dig efter jobbet, mummel, mummel, mummel". Jag blev så full i skratt. Åkte med Stefan och Marita, så Inge fick sova idag :))

På jobbet har jag haft fullt upp dels med nya prenumeranter, dels med att vi tog emot lastbilen, som kom med våra saker som vi hade med oss. Sedan har jag fortsatt redigeringsjobbet med en rapport som jag fick före jul. Den var lång och seg, men nu är den nästan klar.

Naturligtvis så ringde jag till pappa och allt var bra med honom. Har även pratat med min bror och han lider när han hör hur jag ställer upp för pappa. Men vi bor ju så nära och kan jag hjälpa pappa så gör jag givetvis det. Även om jag kanske ibland fräser till. Jag har ju också rätt att vara trött efter jobbet.

Arbetade till kl. 14. Då hämtade Stefan och Marita mig och det var guld att få komma hem. Har haft ont i huvudet och jag har frusit på jobbet. Vet inte vad vår hyresvärd gjort med värmen, men det är inte som förr! Jag fick ta på mig min sjal!!!

Inge och Fia kollade på skidor så jag passade på att gå in till pappa och prata en stund.

Fia har hämtat Casper för han ska sova hos oss inatt. Vi har ätit fläskfilégryta och friterad pommes. Gott så in i den. Har precis diskat efter oss.

Undrar så om barnbarnen ska få ett litet syskon idag. Deras pappas nya sambo är på förlossningen sedan förmiddagen.

P.s. Det räcker väl kanske att skriva som jag gjort nu :))

Helt färdig

Hallojs!

Blir bara några rader just nu. Är totalt slut efter årets konferensdagar. Det tar på hela kroppen detta. Men ändå så tycker jag att det är så himla roligt. Roligt också att höra alla förklaringar till varför de inte är anmälda.

Vi hade två vaser med tulpaner på disken där vi stod. Underbara färger och de var bundna. Idag när vi kom, stod det en tom vas och en vas med tulpaner. Någon hade nog blivit lite förälskad igårkväll och helt sonika tagit buketten och givit bort. Det finns folk till allt!

I vår monter (jag stod inte där), fanns en förseglad glasburk där man fick gissa på antalet måttband. Den burken var öppnad och de hade tagit en massa måttband.

Nu ska jag snart lägga mig och sova. Imorgon väntar vanliga jobbet på mig.
Det blev en lååååååång dag

Wow, men inatt sov jag som en stock!! Blev jätte snopen när klockan ringde 4.15! Var uppe på toa vid 00.30, men somnade om direkt.
Åkte med Stefan och Marita även idag. Full fart på jobbet. Nya deltagare tillkommit och några ringt och sagt att de är sjuka. Jag satte in alla namnen.

Ringde pappa och allt var bra. Fia kom klockan 11. Vi packade in flera IKEA-kassar med namnbrickorna. Fick i 5 plattor i varje kasse.

Sedan åkte jag och Fia i vår bil, Helena och Anita och åkte i Helenas bil. Färden gick till Konsert & Kongress. In med allt och hälsade på en del personal. Så kom några värdinnor till och när klockan var 12 åt vi lunch. Smakade jätte gott.

Därefter satte vi igång med namnen och satte upp plattorna på borden. Det blev omflyttning för några ville att Ö skulle börja från vänster! Jag bryr mig inte, för jag ska inte stå där. Så skulle vi skriva ut namnbrickor till sent anmälda, men då fungerade inte våra datorer. Så vi fick ringa efter Tommy så han kom och hämtade dem. Fortsatte med annat plock. Skoputsen kom och de ska ju delas ut imorgon. Ja, det finns hela tiden att göra (om man vill).

Klockan 16.10 kom datorerna åter. Det var bara Fia och jag kvar och Fia fixade utskrifterna av de nya namnen. Hon fixade även att registrera dem efteråt. Jag delat ut namnbrickor till utställare som kom sent. När klockan var 17.40 åkte Fia och jag hem. Då hade jag jobbat i 12 timmar eller 11½ om vi tar bort lunchen.

In till pappa och pratade en kortis. När jag kom in pratade jag lite med Inge. Sedan duschade jag och så åt jag lite. Nu när jag sitter här, efter att ha sett "Halvåtta hos mig", känner jag hur trött jag är! Men imorgon får jag sovmorgon. Klockan ringer 6!!! Då har jag lite tid på mig. Fia och jag ska vara nere 7.45 och Inge skjutsar oss.
Dagen imorgon blir lång för den avslutas med middag och uppträdande. Så jag tror inte att jag skriver blogg imorgon av förklarliga skäl!

Så jag önskar mina läsare en underbar dag imorgon! Var rädda om er och om varandra!
Så är det oxveckor :(

Fy, så lång tid det tog att somna igårkväll. Jag var jätte trött när jag lade mig, men så "flög väl f*n i mig".  Tankarna for kors och tvärs och det är inte bra! Hörde TV:n också. Inge satt och kollade på fotboll.

Klockan ringde 4.15 och jag gick upp direkt. Bara att inse att det nu är oxveckor framför oss. Men en och annan fredag ska man väl kunna ta ledigt.

Åkte med Stefan och Marita imorse. Marita stod i trappan och kollade på förteckningen över de som bor i trappen. Hon undrade vem NN var. Vad då? Jo, efter mitt namn så var det snedstreck/NN. Jaha, så Fia kanske skaffat kille :))) Nej, vi förstod ingenting.

På jobbet satte jag igång att koppla ihop nyanmälda med företag. Sedan redigerade jag en stund i en rapport. Ringde vår hyresvärd och frågade om namnet. De fattade heller ingenting, men ett gott skratt fick vi. Passade på att fråga om murar som rivits. Det var inte alls som jag trodde, att gårdarna ska rustas upp (jo, det ska de). Helst av allt skulle de vilja ta bort alla murar, men det kostar alldeles för mycket att forsla bort det. Så nu har de gått igenom de murar, som kan vara farliga för barn. Vad vi ska få i stället, visste hon inte.

Även ringt pappa och allt var bra. Efter fikat gick jag runt med  namnbrickor och påsar till alla på jobbet som ska deltaga på konferensen. Det tog till en stund efter lunch.

Fortsatte sedan med namnbrickorna och de nyanmälda. Det tog verkligen tid. Var klar precis till klockan 15. Då kom Fia! Men jag var ju bara klar i det rummet. Var tvungen att fixa tidrapporten och kolla mejlen. Så kl. 15.15 slutade jag idag! Trött och sliten kände jag mig. Vi for till  Hemköp och köpte mjölk till både oss och pappa.

In till pappa när vi kom hem. Fixade en TV-kanal åt honom. När jag kom in, åt jag lite och så kollade jag på "Hem till gården", som började idag.

Ikväll ska vi se på "Halvåtta hos mig" och "Annorlunda familjer". Jag somnar nog sjutton för jisses så trött jag är!

Blåst ute och mildväder har det varit.

Solsken idag

Undrar vem som klubbade mig igårkväll :)) Jisses alltså, men jag sov från det att jag lade ner huvudet på kudden (hann jag det förresten?) till klockan var 6.10. Då såg jag att det lyste i köket. Inge förstås, som trodde att jag flyttat över timern till fönsterlampan. Ja, okej då! Lite mitt fel också, som inte släckte innan jag lade mig.

Skönt att slippa gå till tvättstugan. Jag låg och drog mig till klockan var nästan 7.30 och det var så skönt. Mildväder var det ute. Satte mig vid datorn och spelade lite spel. Gick in till pappa vid 9-tiden. Hade hans tvätt med mig. Fyllde på medicindosetten och pratade en stund. När jag kom in igen, tog jag nyponsoppa och Betaglucare. Gott är det inte, men sänks mitt kolesterolvärde så är det ju bra. Fia kom upp och vi tog fram frukosten. Väckte Inge. Diskat och plockat. Varit ut med soporna. Sedan satte jag vid datorn och kollade på gårdagens avsnitt av "Stjärnorna på slottet". Jisses så otroligt bra det är. De bjuder verkligen på sig själva och man får faktiskt en helt annan syn av vissa deltagare.

Var in till pappa och satte  på en kanal åt honom. Fotboll skulle det bli 12.30! Därefter tog jag en promenad i solen. Gick samma runda som vi gick med grannarna förra veckan. Men fy sjutton vad det blåste snålt när jag kom ut på "öppen mark". Idag tog denna rundan bara 40 minuter. Berodde kanske på att jag inte träffade någon att prata med. Nog är det konstigt, men när man har sällskap springer man på massor av "känt". När man går själv träffar man ingen.

Fia och jag satte igång med maten när jag kom in. Jag stekte falukorven och Fia gjorde såsen till korv stroganoff. Så kokade jag makaroner till. Blev jätte gott måste jag säga! Fia vågar krydda, men jag fick mig en skrapa för att jag lade i korven för tidigt. Fia hade fått telefon. Jag tyckte att  hon kunde sagt att hon lagade mat, men.....

Och vem fick diska då? Naturligtvis blev det jag igen. Inge dyker in till TV:n. Så himla mycket sport alltså... skönt att jag inte är naglad där. Men jag är naglad vid datorn istället.

Fia åkte iväg till Maria. De och Tove skulle till Sporthallen, där Casper är med sitt innebandylag och spelar i pausen på LIBK-matchen. Hade ju varit kul att åkt och kollat på detta, men....

Har nyss varit in till pappa för andra gången på en halvtimma. Först var det fel kanal som jag satt in till kvällsmatchen. Sedan ringde pappa och bad mig lägga fram ett par kortare strumpor till honom. Imorgon kommer nämligen fotvården och pappa tycker inte att hon ska kämpa med hans stödstrumpor. Så jag skrev en lapp till hemtjänsten och lade fram korta strumpor.

Tack Elisabeth för ditt inlägg. Det var skönt att slippa tvättstugan idag. Borde kanske använda min maskin ett par gånger i månaden :))

Och imorgon börjar oxveckorna igen. Jisses alltså, det blir tufft, men man får väl ta en och annan fredag ledig framöver.

Nu ikväll är det minusgrader igen. Oh, vad jag hatar detta hoppande. Var tydligen svåra problem på E4 vid Nyköping idag.

Vilken toppendag!!!

Hör och häpna alltså, men imorse vaknade jag ca 3.30!!!! Hur  kul är det då? Visserligen så sov jag nog när klockan var 21.30 igår, men avsikten var inte alls att vakna så urbota tidigt. Försökte verkligen att somna om, men det gick inte. Hörde att tidningen kom ca 4.30, så jag gick upp och läste den noga. Lade mig igen strax efter klockan 5 och jag lyckades att somna om!!! Sov till ca 7.40! Gick då upp och satte mig vid datorn och lyssnade på Ring så spelar vi. Ringde pappa straxt efter klockan 9 för att jag ville att han skulle sätta på radion. Allt bra med honom. Inge kom upp och Fia kom upp ca 9.55. Var nästan på väg att gå in och väcka henne.

Ute var det minusgrader och det började att snö. Stora flingor först. Sedan små, små flingor och så när vi åt frukost var de som "dasslock".

Fia åkte och tränade tjejerna. Tove skulle inte komma för hon hade spytt igår. Maginfluensa eller? Jag gick in till pappa med tidningen och pratade en stund med honom.

Fia kom hem ca 12.15. Hade varit 2 tjejer och tränat. Skandal av föräldrarna att inte höra av sig och meddela att dottern gör si eller så. Här ställer tränare och ledare upp på sin fritid och blir behandlade som skit!! Det är faktiskt inte så svårt att ta telefonen och ringa och meddela. Undrar varför de betalar för sin dotters medlemskap?????

Inge ville inte följa med travet, så Fia och jag åkte själva. Hon ville ju inte  hemma, det hörde jag. Och jag tänker bara på dieseln som vi kör upp. Måste ju för f*n tänka på varje öre. Så är det när två är arbetslösa i familjen, men jag tror inte någon av dem har förstått allvaret. Tyvärr.... I vilket fall så åkte vi varvet och sedan till IKEA. Vad ska vi göra på IKEA frågade Fia. Vi ska köpa ett nytt diskställ! Letade och letade efter p-plats och till slut så hittade vi en låååååååångt bort. Men, so what!! Vi har ju friska ben båda två! Ibland har nog allt en mening. Vi åkte upp till plan 2 och gick runt. Rätt som det var så sprang vi på Eva Druvfa och Linn Drufva + Linns lille son, Oskar snart 9 månader. Vi pratade och pratade och till slut så tyckte vi att vi skulle fika på IKEA. Eva bjöd både mig och Fia på varsin räkmacka. Oh, så gott det var! Tack än en gång. Så himla mycket vi hade att prata om och samtidigt så kändes det som att "vi bara tog vid". Ja, dettta förgyllde verkligen vår dag.

Köpte ett diskställ och även ett bestickställ. När vi kom ut, ösregnade det. Skitväder säger jag om detta. Hatar regn och milt när det ska vara ca 5 minusgrader!!!

Har nyss varit in till pappa med nytvättad skjorta. Bestämde mig för att strunta i tvättstugan imorgon och körde två maskiner här inne istället. Man kan ju få vara lata någon gång.

Fia och jag ska se på "Fångarna på fortet" klockan 20.

Så nu säger jag:

Nu är glada julen slut, slut, slut.....

Vaknade före klockan 7 imorse och gick upp. Läste tidningen i lugn och ro. Sedan datorn. Rätt som det var så var Inge uppe! Jag hade då varit på förrådet och hämtat ner gardiner + annat. Han fixade kaffe och jag ställde mig och strök. Strax efter kom Fia upp!! Ringde pappa och allt var bra med honom. Sedan blev det frukost. Tove ringde och pratade med Fia. Hon hade fått maginfluensa och skulle inte vara med på träningen imorgon. Shit så synd alltså att hon skulle drabbas av det.

Efter frukost och disk bytte jag gardiner i kökert, sängkammaren och i Fias rum. Plockat bort ljusstakar och stjärnan. Inge gick till pappa med tidningen och fixade även TV:n. Pappa skulle se på "Gröna hissen". Dammat och lagt på rena dukar. Fia dammsög och sedan torkade hon även golven. Ja, jag tog badrumsgolvet.

Efter att jag svettats klart, gick jag in i duschrummet och spolade av golvet där innan jag tog en dusch. Jisses så skönt det var då!! Gjort mig iordning och så slappade jag en stund. Väntade på att Inge skulle bli klar efter att han duschat.

Vi åkte ca 12.45. Till stan där Fia och jag gått runt och letat vita blusar, men vi hittade inget. Får se om vi kan hitta något på söndag. Annars får vi ha de vi har.
Var sedan till Coop Extra och handlade lite. Fia ville ha kebab så det blev kebabkött, bröd och pommes. Hem och jag gick till pappa. Hjälpte honom med ett par saker.

När jag kom in till oss, berättade Fia att kebabköttet var kryddad med selleri! Det vågade jag inte ge mig på, eftersom kryddorna säkert gått in i köttet. Så vi åkte tillbaka med köttet och jag fick pengarna åter. Träffade min gamla kollega, Magda utanför. En bameskram fick jag och hon fick en av mig. Pratade en stund om ditten och datten.

Sedan åkte Fia och jag till Hemköp och köpte kycklingkebabkött utan sellerikrydda.

Fia satte igång att steka köttet och värmde brödet. Sedan gjorde hon något, som jag aldrig kommit på tanken att göra: Hon gällde en liter rapsolja i stekgrytan och hettade upp. Därefter friterade hon pommes. Aj, aj, aj, så himla gott det blev. Ja, hela måltiden blev underbart god. Hon kan den tjejen!!!

Nu ska Fia och jag se på en film; Matilda!

Ännu mera snö

Sov bara till ca 6.30. Gick inte att somna om, så jag gick upp innan klockan 7. Satte mig och kollade på "Emma". Vi såg ju på "Gröna Hissen" igår. Men bra att man kan se på datorn.

Ringde pappa ca 9.20 och allt var bra! Fia sov till ca 9.40 och Inge väckte vi efter klockan 10. Då var det frukost.

Snöat massor idag igen. Men hellre det än regn. Det ska ju bli regn och milt framöver och det hatar jag. För sedan fryser det på igen och då blir det en massa olyckor. Blä alltså... vill ju ha omkring 5 minusgrader stadigt.

När jag hade gjort mig iordning, gick jag till pappa och pratade en stund med honom. Fixade även TV-kanalen. Samma kanal hela dagen och kvällen för hans del.

Började plocka ner tomtarna när jag kom in igen. Har även plockat bort allt utom kulor och ljus från granen. Resten tar vi imorgon. Nej, jag kan inte vänta till Tjugondag knut för jag vet hur slut jag är nästa helt. Det är jobbigt att stå och gå och 2½ dag på ett jobbigt golv. Och så allt sorl som blir stundtals. Så därför tar vi bort julen nu.

Inge och jag tog sedan en promenad. Det var tufft det. De har ju inte skottat någonstans. Bakhalt stundtals.. ja, det kändes i benen.

Tog en sväng till pappa vid 15-tiden. Han satt då och åt mat. Sedan ishockey för hans del. Ja, det såg även Inge och Fia på. Jag tycker det är skönast att vara på håll och lyssna.

Fia bakade en tigerkaka och den blev supergod. Så har hon och jag druckit färskpressad juice. Så gott det är!!!

Gick bra för de svenska killarna i slalom idag. En blev etta och en blev trea (om jag inte fattat fel). Klockan 22 ska Inge och Fia se på skidskytte. Enligt Fia så vann de svenska damerna, men vi har inte sagt något till Inge. Så det har varit en bra svenskdag :))
Sorry vännen

Läste Sickans inlägg om att det var svårt att läsa min blogg med den gröna bakgrunden. Ska höra med Fia om  hon kan hjälpa mig att byta. Vill ju att alla ska trivas här och läsa min dagbok (blogg).

Sov när klockan ringde imorse (4.15) och undrade vad det var! Men jag gick upp och gjorde mig iordning. Åt min frukost och läste tidningen. Underbart att den kommer i tid numera! Inge kom upp ca 4.55 och han satte på fikat åt oss. Jag gick in på datorn och kollade läget. Fikat och sedan åkte vi. Var på jobbet 5.20 idag. Full fart direkt. Skrivit ut en massa mejl, som jag ska åtgärda efter konferensen.

Städat efter oss i lokalen som vi håller till i.

Ja, det rullade på. Var ner i arkivet med material och så ringde jag pappa. Allt bra med honom.

Fia ringde vid 10-tiden och undrade när jag skulle hem. NU!!! Så de kom och de släppte av mig vid Vårdcentralen, där jag fick vänta på distriktssköterskan. Inge och Fia åkte hem och bytte om. Jag hade ju trott att de var klara, så vi kunde åka direkt till Maxi. Efter många om och med blev distriktssköterskan klar och jag kunde få några blöjor med hem till pappa. Inge och Fia hade kommit och väntade på mig.

Iväg till Maxi och vi lyckades ganska bra med matsedeln, men sprack på lördagen. Fia hade föreslagit en rätt, men det passade inte Inge. Han blev sur och tvär och då leder det genast till en massa onödiga ord mellan far och dotter. Jag hatar detta. Båda två mår dåligt av att inte ha ett jobb och båda vet att pengarna ska räcka till en massa. Och där står jag, som håller i ekonomin. Ja, det är inte lätt!!!

Hem och in med varorna. Jag gick till pappa med hans varor. Har även ringt till Hemtjänsten och klagat på att det inte fungerat med maten till pappa!

In och fikade samt diskat. Fia åkte och hämtade Tove och Casper. De skulle inte behöva vara så länge på fritids idag, tyckte Fia. Men jag visste inte att Thomas slutade klockan 15....

Barnen kom och de spelade spel med Fia. Så var Tove hungrig och jag hade inte köpt hem något speciellt i mellanmål. Men jag hade ju nyårsrätten kvar så den fick Tove och Casper ta. Hittade ytterligare en köttbit och ringde till pappa! Har du ätit ännu? Nej, svarade han!! Bra! Gör inte det för jag kommer med mat till dig.
Så när barnbarnen hade ätit och jag diskat gick jag till pappa med en tallrik. Han stod och väntade på mig!!! Och  han värmde det bums och satte sig att äta. Det smakade underbart sade han. Oh, så skönt!!!!

Thomas kom och hämtade barnen ca 15.30. Men då var Fia redan ute med dem hahahahahahaha

Vi har ätit lövbiff och bakad potatis ikväll. Tyvärr var inte potatisen riktigt klar, men.....

Fia tog bilen och åkte till Lasse och Mia nyss. Kul för henne att göra något annat än sitta med oss. Jag ska ju se på "Emma" klockan 20 om jag inte somnat innan dess.

Ute var det på nollan på eftermiddagen, men senare blev det -1 grad och det har snöat.

Ja, det var denna Trettondagsafton det!! Visserligen är den inte slut ännu, men... jag njuter!!!
Är helt slut

Sov si så där natten till idag, men när klockan ringde 4.15, då sov jag gott! Så typiskt alltså. Studsade upp och gjorde mig iordning. Åt frukost och sedan kom tidningen. Vad härligt att få läsa den innan jobbet. Väckte Fia 4.50 och hon åt sin frukost och gjorde sig iordning. Väckte Inge 5.10. Han var snäll och skjutsade oss även idag. Skönt att slippa tänka på bil och snö.

Först upp och kollade igenom nyanmälda Det fanns det så jag kopplade ihop dem med resp. arbetsplats. Sedan gick Fia och jag ner och fortsatte med namnbrickorna. De sorteras på förnamn och vi hade kommit till He.... så som ni förstår var det en hel massa kvar.

Fikarasten var välbeövlig måste jag säga. Ringde pappa. Han hade visst larmat inatt för han hade varit orolig. Jisses bara det inte blev så för att jag skrek i igår efter jobbet. Men de hade kommit och pratat med honom.

Lunchen var god. Hade med mig "Flygande Jakob", som Maria skickade med hem i lördags. Jisses så gott det var!!!! Det får du göra om :))

Ute har det snöat  massor idag. Och Fia och jag  har kämpat med namnbrickor och matbiljetter, som läggs i namnbrickan. Vi upptäckte tidigt att plattorna inte skulle räcka så Helena ringde till Sis och frågade om vi kunde få hjälp med att göra flera sådana. Jag vet inte alls hur det gick. Men vi fick lägga namnbrickorna på bordet. Och det var rätt många det.

Pappa ringde och beklagade sig för att larmet inte fungerade. Jag ringde Hemtjänsten och de skulle åka och kolla på direkten.

I vilket fall som  helst så när klockan var 16.20 var Fia och jag klara! Trötta båda två. Fia ringde efter Inge. Så himla skönt att vara klar så här långt. Att det kommer fler namnbrickor det vet jag. För jag kollade anmälningarna innan jag stängde av datorn och det har kommit fler.

Köpte mjölk till pappa. Gick in med det. Han satt vid TV:n. Jag frågade vad han ätit för jag såg inte till någon tallrik. Jag har väntat på mat, men inte fått någon. Och visst skulle han haft mat från hemtjänsten idag. Det är tredje gången denna perioden, som de missat honom. Det är oacceptabelt för jag vill lita på att  han får mat. Jag frågade varför han inte tagit från frysen, men det hade han inte tänkt på. Tog fram ett paket åt honom och han skulle genast äta. Så såg jag att han inte fått hem några blöjor ännu, så imorgon måste jag åka in till Vårdcentralen och be att få. Ja, alltid är det något.

In och åt lite och så har jag duschat. Så himla skönt alltså. Skönt för ryggen med en varm dusch. Ska gå in till pappa och ändra TV-kanalen åt honom till kl. 19. LHC spelar då.

Nu säger jag:
Så är man igång med jobbet igen

Sov dåligt inatt och så är det alltid när man har varit ledig. Gick upp 4.15 och gjorde mig iordning. Åt frukost och så datorn. Väckte Fia 4.45. Hon kom upp och åt sin frukost. Väckte Inge 5.10. Han skjutsade Fia och mig och vi var på jobbet 5.30! Fanns inget vi kunde sätta igång med, men vi skrev ut en massa mejl. Tyvärr så blev det svårläst, då en massa bokstäver ramlade bort. Får skriva ut på en annan skrivare vid tillfälle.

Fortsatte redigera på en rapport. Så kom Helena och hon satte sina döttrar + Fia i arbete. De började packa material. Jag gick ner i samband med fikat och satte igång med namnbrickorna.

Slitit som sjutton. Det var skönt med lunchrast och maten smakade gott. Fortsatte sedan jobba. Anita var med och packade material, men hon fixade även referaten.

Imorgon får vi skriva ut nytillkomna. Jag hade fallit bort och vi förstår inte varför. Var ju bland de första som anmälde mig.

Vi höll på till kl. 16. Ringde efter Inge, som hämtade oss. Till IKANO-huset, där Fia handlade något. Sedan var vi till Maxi och köpte mjölk.

In till pappa när vi kom hem. Hjälpte honom lite. Ångrar lite att jag fräste till och bad om ursäkt. Pappa förstod ju att jag var trött. Men jag blir så arg på mig själv.  Jag kunde väl ha tigit!

Åt lite när jag kom in och nu sitter jag  här och slappar. Rygger ömmar och fingrarna känns. Man blir ju så fruktansvärt torr om fingertopparna.

Imorgon är en ny dag  och jobbet fortsätter :)) Detta är bara en försmak på nästa vecka. Då ni!!!

Fick kort från Thailand idag! Tack Carin med familj!!!

Pratade nyss med Mia. Barnen varit full dag på fritids. Casper tyckte väl inte det var så kul för han hade inga kompisar där! Stackarn!

Var soligt ute idag, men det hann man ju inte njuta av :))
Årets andra dag

Tove kom in till mig ca 00.25 och kunde inte sova. Hon hade drömt en mardröm och hon fick krypa ner hos mig. Men jisses jag fick kärringbadda och svettades något otroligt. Tove hade svårt att somna och frågade mig om lite. Till slut somnade hon, men inte jag. Slumrade dock till, men var vaken när det knäppte till i klockan, 4:15. Det är då den väcker mig vardagarna. Jag somnade om och sov till 7.40!! Jisses jag hade ju tvättstugan! Men so what. Tiden jag har är mellan 7 och 12, så jag hann ju. Har tagit den tiden för att jag ska kunna försova mig hehehe...

När jag kom in, satte jag mig vid datorn. Gick ut igen ca 9 och flyttade över till tumlaren. Gick in till pappa med hans skjorta och så fyllde jag på medicinen. Fixade även TV:n åt honom för det skulle komma program om späckhuggare på Animal planet. Då sitter pappa fängslad, det lovar jag.

Väckte alla när jag kom in för det var dags för frukost. Hade ju lovat Tove kräftor till frukost + smörgås. Och vi åt och det smakade. Diskat och så ut till tvättstugan igen. När jag var klar och på väg ut, kom Fia och Tove. Fia skulle skjutsa hem Tove. Barnen ska till Thomas nu och vara där en vecka. Och Maria åker till Lasse denna veckan. Så Fia hade hjälpt henne att kasta ut granen för den barrade så till den milda grad.

Inge och jag gick ut på en långpromenad tillsammans med Stefan och Marita ca 11.50. Det var jätte skönt ute. Mötte flera par som haft barn i flickornas klasser. Peggy och Magnus slog vi följe med en bit. Jag hoppas att Stefan och Marita ursäktar oss för det :)

Tog vägen genom några gårdar för att se om de tagit ner många murar. Och det har de!

Vi var ute i ca 50 minuter. Jag gick in och bytte om och sedan gick jag till pappa. Dammsög överallt och så torkade jag några fläckar på hallgolvet. Var väl saltfläckar från skor.

Sedan in och då åt vi lite. Fia kom hem och hon åt också.

Annars blev det en lugn eftermiddag. Har bara sprungit ett par vändor till pappa och bytt TV-kanaler.

Imorgon väntar jobbet på både mig och Fia. Förberedelser inför den stora konferensen nästa vecka.
Nytt År

Ja, vi var ute när år 2010 övergick till 2011. Stod på vår altan och regnet öste ner! Samtidigt blåste det något helt otroligt. Några hugade vågade ge sig ut, men vi stod kvar under taket och skålade i mousserande vin! SKÅL OCH GOTT NYTT ÅR!
Jag satte mig vid datorn och Inge kollade på TV:n. Fia gick och lade sig före oss.

Men när klockan var 01.55 var det dags att krama kudden. Somnade ganska kvickt! Men så vaknade jag vid 3-tiden och var tvungen att gå på toan. Shit att bara få sova en timme. Sedan var det kört liksom. Hade väldigt svårt att somna om. Gick upp ca 6.30 och satte mig vid köksbordet och skrev i min fysiska dagbok. Avslutade år 2010 och inledde år 2011!

Ett nytt år, som jag fyller jämna och även min pappa. Men vi firar inte. Jag är bara så tacksam att jag har ett rikt liv. Jag har man, barn och barnbarn all övrig släkt och jag är frisk!!! Okej att jag har astma, kol och högt kolesterovärde, men det är en baggis. Finns de som har det värre!

Jag ringde pappa ca 9.20 och allt var bra med honom. Fortsatte vid datorn. Inge kom upp ca 10.35. Jag satt då och åt frukost. Väckte Fia klockan 11.05. Konstigt att hon inte vaknade innan för Stefan, vår goa granne, sköt smällare :)))

Jag duschat och sedan diskade jag. Därefter gick jag till pappa. Pratade en lång stund med honom och det slutade med att vi fikade tillsammans. Det tyckte han var trevligt och även jag :))

När jag kom in, skulle Fia åka till Simhallen med Tove. Casper hade nämligen haft migränanfall idag och skulle ta det lugnt!

Jag satte mig och jobbade lite med en rapport, som är hur tjock som helst. Körde en timme. Sedan frågade Inge om vi skulle ta en promenad. Jag var genast med på det. Frisk luft i blåst och halka är ju härligt!!!!

Träffade Stefan och Marita. De skulle göra som vi gör annars, ta en sväng med bilen. Men vår bil fick vila från oss idag eftersom Fia hade den.

Gick in till pappa och sade att han kunde ha samma kanal på hela kvällen!

Inge och jag har sett en Wallanderfilm; Arvet! Den var bra. Fia ringde när hon och Tove kom ut från Simhallen. Jag ville ha korv och pommes, men hon ville ha pizza. Och tydligen så är det så att många vill ha pizza idag. Vi har alltså beställt.

Så kom Fia hem och med sig hade hon Tove. Tove ska sova hos oss inatt.
RSS 2.0