Anders slaskade så då får vi hoppas att julen braskar

Så var det måndag och den är ju snart till ända. Har varit fullt upp på arbetet idag. Men jag gillar ju det!

Ringde som vanligt till pappa och allt var bra.

I februari byter vi telefoni på arbetet och alla, som inte har, får mobiltelefoner och headset. Det blir nog bra det för då kan alltid nå de som glömt stänga av sin telefon :))

Fia varit på vårdcentralen idag. Det var inte lunginflammation. Hon har ju varit mycket sämre i astman sedan i lördags och det är nog en kombination av hundallergi, vädret och förkylning.

Ute har det varit mulet och trist. Regnat lite till och från.

Fia hämtade mig klockan 15. Hon hade hämtat Tove som var kvar hos Inge. Jag hämtade pappa och så åkte han och jag till Willys. Gick bra med handlingen och det var inte så mycket som han behövde idag. Hjälpte honom med att sätta på hockeykanalen till kvällen. Det är E4-derby; LHC-HV71. Heja LHC!!!!

När jag kom in från pappa, hade Tove och Fia åkt. Inge och jag kollat fredagens avsnitt av "Hem till gården". Nu är det uppehåll till den 1 mars!!!!

Känner mig lite trött ikväll, men ska kolla på "Halvåtta hos mig" och därefter är det " Livet i Fagervik".

Hoppas nu att det stämmer med att Anders slaskade och då ska julen braska!

Kramizzar!

Dimman har legat tät idag

Vaknade ca 6.30 och gick upp 6.45. Gjorde mig iordning. Sedan till tvättstugan. Mörkt och dimma ute. Riktigt hemskt novemberväder.

Familjen sov lugnt och skönt. Jag satt vid datorn mellan maskinerna. Omkring 8.40 hämtade jag pappas tvätt. Allt bra med pappa.

Sedan tog jag mig äntligen i kragen och sydde fast knapparna i mockajackan. De har hängt på trekvarten och jag har varit livrädd för att tappa dem. Men, som nog alla vet, så är det tufft att sy i mocka. Där gick fingerborgen åt. Fia frågade faktiskt häromdagen vad man hade den till. Nu fick hon se. För hon kom upp när jag satt med detta, ca kl. 10!!! Väckte Inge 10.15 för då var det frukost.

Diskade och sedan var det dags för en tur till tvättstugan igen. Var faktiskt klar då och gick in till pappa med hans tvätt.
Tove ringde och undrade var familjen var någonstans. Hon och Casper var med Thomas i Gamla Linköping och vi lovade att komma så snart alla var färdiga.
Var ut på altan och såg att mina ringblommor blommar!!!

Hade ju först tänkt att ta en promenad, men dimman var inget vidare att promenera i. Dessutom hade Fia svår astma i natt och då blir man väldigt trött dagen efter. Hon var på fest igår och där fanns en hund (en labrador). Det gick inte alls bra eftersom Fia fick så svår astma. Så cyklade hon hem och var hemma strax efter 23.30. Jag vet ju själv hur  himla jobbigt det är. 

Tog en himla tid att hitta en parkeringsplats, men till slut så. Förstår inte vissa bilister. Det finns en ruta utanför Gamla Linköping som är avsedd för bussar. Där stod en buss, resten var parkerade bilar! Dessutom lite längre ner på den gatan finns en vändzon där det klart och tydligt står en skylt med "Förbjudet att stanna". Där stod det fullt av bilar!!! Så skulle då den enda bussen åka. Han kunde ju vända i vändzonen utan fick åka en bit längre bort. Han hade ett elände att vända sin stora buss. Ris åt alla bilförare som bara släpper sina bilar utan att tänka!

Oj, vad mycket folk det var på adventsmarknaden. Tove och Casper blev glada när vi kom. Casper var bara med oss en kort stund för Maria hämtade honom. De skulle köpa en ny innebandyklubba innan träningen.

 

Jag hann i alla fall ta denna bild!

Tove frågade Thomas om  hon fick tända ett ljus till. Men du har ju redan tänt tre svarade han. Men Tove, sade jag: Har du redan tänt det tredje ljuset? Men då berättade Thomas att BRIS hade samlat ihop en snöhög och så sålde de ljus för 10:- som man fick sätta i snöhögen. Pengarna gick oavkortat till BRIS. Så dit gick vi. Så här såg det ut:Tove fick naturligtvis tända ännu ett ljus.

Jag tog lotter och vann en julost :))

Något som stör mig är hur hundägarna kan ta med sig sina hundar på dessa marknader. Det är ju så mycket folk och mycket lätt att trampa en hund på tassen. Det var både stora och små hundar.

När vi var nöjda med dagens besök i Gamla Linköping, skjutsade Inge Fia och mig till parkeringsplatsen hos Maria. Där hade Fia ställt pappas bil igår. Inge åkte hem och Fia och jag åkte till Tornby. Fia sprang in och handlade på Lindex. Sedan var vi till Maxi och även till Rusta.

Inge fixat spagetti och köttfärssås. Jag var bara in till pappa en kortis innan vi åt. Diskade och därefter hjälpte jag Fia med att röra i sockret till pepparkakshuset. Idag lyckades hon!!! Blev verkligen kanonfint.

Nyss drack vi adventskaffe och tände första ljuset.

Kramizzar!

Tänk, men vi fick med min faster i bilen idag!

Vaknade vid 7-tiden och drog mig ca 20 minuter. Upp och läste morgontidningen. Massor att läsa på lördagar, så det tar sin tid.

Efter det besvarade jag mejl och så in på webben. Sökte upp www.sr.se och på med "Ring så spelar vi". Avkopplande att lyssna på det.

Fia kom upp ca 9.15. Jag ringde pappa och allt var bra. Fixade sedan frukosten och Fia väckte Inge. Jag  hade faktiskt bestämt mig för att baka saffransbröd på eftermiddagen.

Efter frukost och disk, duschade jag. Gjorde mig sedan iordning. Fia åkte för att ta hand om barnbarnen en stund. Sedan var det fotbollsträning med Tove och övriga tjejer. Casper tränar i hallen bredvid samtidigt. Det var så att Thomas hade innebandymatch och även Maria. Det var därför som Fia fick ta hand om barnen.

Jag gick in till pappa. Hans element i vardagsrummet var skållhett. Jag försökte fixa det, men gick inget bra. Pappa kom med en rörtång och jag drog åt en mutter. Bad pappa att ge sjutton i elementet. Det var bättre om jag ringde och felanmälde på måndag. Han sade varken bu eller bä, men jag vet ju hur han tänker; gammal rörmokare som han är!

Inge och jag åkte med tipset. Och så kom jag på: Glömt gravljuset hemma. Ska vi vända frågade Inge, men jag bad honom åka till en ICA-affär så jag fick köpa ett. De som var hemma går nog åt ändå. Sedan till kyrkogården.

Där var min faster och hon stannade när vi kom. Undrade om vårt ljus lyste, men jag sade som det var. Jag glömde det förra helgen, så det som var brann inte. Sedan säger hon att hon ska ta bussen till Tornby och handla på Willys. Men då kan du åka med oss säger både jag och Inge. Vi ska också dit. Ja, då kan jag följa med! Alltså hon är 91 år och far fram som en tonåring (nästan).

I bilen diskuterade vi om vi skulle till Tornby eller till Skäggetorp. Min faster sade att det var längde sedan hon var i Skäggetorp. Vi beslöt att åka dit. På vägen var vi nära att krocka pga. att en körde ut mitt framför oss. Gick bra tack vare att Inge ställde sig på bromsen.

Väl på Willys, kollade min faster noga varorna. Jaha, den varan kostar 16.90 på Netto och här tar det 21.90!!! Men hallå! Hon är otrolig alltså. Jag konstaterade att hon är väldigt lik min farmor och att min pappa är lik min farfar. Karlarna blir nog liter åderförkalkade. Pappa är ju helt annorlunda mot faster, vilket jag är ledsen för. Men å andra sidan så har ju pappa haft ett tungt arbete och arbetat utomhus vid rörbänken. Men han kommer ihåg massor från förr och det är jag glad över.

Efter handlingen, skjutsade vi hem min faster. Jag fick inte bära upp hennes kassar utan dem tog hon själv. Envis gammal dam!

Fia var till LM i Sporthallen efter träningen. Hon kom hem precis som vi skulle äta middag: kl. 18.30. Det blev stek idag och det var supergott. Fia åt dock inget för hon skulle iväg på fest. Blir nog kanske utgång också. Hon behöver det. Alltså vara med kompisar.

Så saffransbröd får jag baka en annan dag. Imorgon kan vi köpa i Gamla Linköping, så att vi har till adventsfikat. Ska bli så himla kul att besöka Gamla Linköping imorgon!

Blev så arg när jag läste om ordföranden för Swedish Meats i nätupplagan av Aftonbladet. Hur sjutton kan man sitta som ordförande i flera organisationer och sedan missköta sina grisar som denne man har gjort. Fy fa* säger jag. Sparka iväg denne man så långt det går och låt det svida utav tusan i baken på honom grrrrrrrrrrrrrrrrrr Som grisen sade: DET ÄR GRYMT!

Kramizzar

Fredag och jag känner att jag går ner i varv

Eller gör jag verkligen det?? Blev så arg när vi satt och fikade imorse och fick höra om en ny lag. Den träder i kraft vid årsskiftet och gäller de som är sjukskrivna på halvtid! Något som inte denna regering tänkt på när de tog beslutet om att "jaga sjukskrivna!!!! Det kommer att bli som så: De som är sjukskrivna på halvid måste säga upp sig för att leta jobb!!! Hur sjutton ska det gå till. De jobbar ju halvtid för att de inte orkar mer. Ska de då säga upp sig och ut och leta jobb? Har jag fattat fel, så rätta mig snälla!!!

Som det är nu så har ju nästan alla som inte har jobb eller är sjukskrivna "kniven mot strupen". De som bestämmer och beslutar har verkligen tjocka, feta plånböcker och behöver inte tänka på hur de skulle få det. Dessutom har de hunnit med att skaffa sig feta försäkringar.

Nej, det är upp och ner någonstans och jag hatar verkligen detta.

För övrigt så har det varit full fart på jobbet. Vågar kanske inte hålla på att skriva som jag gör. Jag kanske får en spark där bak. Men å andra sidan så har vi yttrandefrihet här i Sverige och jag säger bara vad jag tycker. Själv är jag glad att ha ett jobb. Ett jobb som jag verkligen gillar med alla utmaningar.

Men jag lider med min man och dotter och jag hoppas att allt ska ordna sig för dem och för alla andra som inte har något arbete.

När jag kom hem från arbetet gick jag in till pappa. Fia kom från affären och följde med in. Då var pappa på ett mycket negativt humör och kände som så att han ville dö. Jag förstår honom för det kan inte vara roligt att bara vara där i lägenheten. Jag dyker in i ca 5 minuter och hemtjänsten kommer några gånger per dag.

Efter att vi ätit (fläskfilé och potatisgratäng) gick jag in till pappa ännu en gång. Då var han på bättre humör.

Och vädret? Jo, det var sol mitt på dagen och det har inte regnat idag!

Kramizzar!

Lite som jag stör mig på

Ja, jag kan ju inte hålla på och skriva om jobbet och så varje dag. Det är ju ungefär likadant varje dag där.

Börjar mer och mer oroa mig för hur det ska får Inge. Kommer han att finna något nytt jobb? Det är ju kaos i Sverige just nu. Vore bättre att de gav de äldre en bra pension och såg till att ungdomarna får jobb i stället.

Tycker att Sverige är väldig upp och ner just nu. Läste om ett Serviceboende med olika grad av "brukare". På natten var där bara en person! En person på 38 brukare! Är det rimligt det? Tänk om några blir jätte sjuka och fler ringer och behöver hjälp. Jag fasar för att bli gammal om det ska hålla på så här.

Sedan läser man om att de tar in flyktingbarn  och till dem (28 barn)  har de 20 personer som arbetar i skift! Alltså detta gör mig så upprörd. Barnen är friska medan de gamla är sjuka. Jag menar inget illa om dessa flyktingbarn, men jag förstår inte resonemanget. Våra gamla har varit med och jobbat och slitit för att få en dräglig ålderdom. Nu sticker jag nog ut näsan, men jag vet att många håller med mig.

Så kan jag fortsätta med det nya lagförslaget om att cyklister ska få samma förmån som gångarna. Alltså de ska ha företräde vid övergångsställen. Visserligen tror många att det redan är så, men jag fasar över det klubbas. För cyklisterna kör som idioter. I alla fall de flesta. Inget lyse, ska fram över allt och tar inte  hänsyn. Nu säger jag: Det är inte alla som har detta beteende, så just DU behöver inte känna dig träffad. Men du som vet att du fullständigt skiter i andra: Tänk till ordentligt!

Använd lyse bak och fram på cykeln, reflex på kläderna. Och reflexer ska även alla som är ute och promenerar i mörkret ha! Går någon över vid en dåligt upplyst väg, så är det stört omöjligt att se en människa i mörka kläder om man kommer som bilist. Jag tror inte att folk fattat detta heller.

Ja, ja, så fick jag skriva av mig lite. Dagen har annars varit bra. När Inge och jag kom hem efter veckohandlingen och jag plockat in varorna, gick jag till pappa en stund. Allt var bra med honom.

Fia är barnvakt hos Maria, som är på ett möte.

Kramizzar!


Gjorde rätt som tog ledigt idag också

Kom faktiskt inte i säng förrän omkring 00.50 inatt. När hände det senast? Inge och jag satt och pratade om dagen som varit och vi insåg att vi haft en trevlig dag.

Sov till ca 7, men drog mig till 7.30. Gick då upp och läste tidningen. Sedan datorn en stund. Fia kom upp ca 9.30 och vi väckte Inge omkring 10.05. Jag hade ringt pappa innan Fia kom upp och allt  var bra. Regnade först imorse, men det slutade.

Frukost och disk. Sprang in till pappa för han hade problem med larmet. Tror inte att han tryckte tillräckligt hårt.

Sedan tvättade jag köksfönstret på in- och utsidan. Strök gardinerna och satte upp dem med hjälp av Fia. Strök resten av gardinerna och bytte i sängkammaren och i Fias rum. De fönstren var inte länge sedan jag tvättade så de fick vara.

Kollade även på "Hem till gården". Satte fram ljusstakarna och även adventsstjärnan. Inge fick ta en bild när jag hängt upp den, men inte satt upp gardinerna. Det finns bara just det exemplaret, för mannen som gjorde dessa, gjorde aldrig två likadana. Mamma köpte den för mer än 25 år sedan. Jag är mycket rädd om den.Visst är den läcker???

Har tänkt extra mycket på Ånki och hennes familj idag. Deras dotter begravdes idag och jag förstår att de haft det extra jobbigt. För det är mycket jobbigt med begravningar och ännu jobbigare när man får begrava sitt barn.

För övrigt så har jag precis gjort räkningarna, men även varit och handlat med Fia.

Ikväll är det många bra program att se på TV och imorgon väntar jobbet!

Förresten så lyste solen här idag och regnet kom inte tillbaka!

Kramizzar!

Idag blir min man 60 år!!!

Ja, idag har jag varit ledig och är det även imorgon. Vaknade vanlig tid, men låg kvar till 5.30, då Inge gick upp. Jag gick upp strax efter och gav honom en bamsekram och puss på munnen! GRATTIS PÅ 60-ÅRSDAGEN! Jisses vad skönt vi tycker det är att inte fira med buller och bång. Vi är ju inte något för detta att fira födelsedagar utan resonerar som så; lever man så blir man ett år äldre och ett steg närmare ....... Så egentligen är det ju hemskt att fira. Casper ringde och grattade  och Maria pratade också med Inge. Istället gjorde vi något kul ihop. Jag tog ledigt från jobbet och så tog vi tåget till Stockholm klockan 9. Var först in till pappa och gav honom en kram och att han skulle ha en bra dag!

Framme i Stockholm 10.40. Nästan så solen bröt igenom även där, men inte lika mycket som den lyste på vägen upp. Vi började promenera till Sergels torg och sedan Drottninggatan till Gamla stan. Gick Västerlånggatan så långt som den går och sedan tillbaka och vidare till Stortorget, där det var julmarknad.Riktigt mysigt med dessa små hus. Jag köpte några små tomtar av en farbror.

Vi passade på att göra ett besök i Storkyrkan, där  kronprinsessan och hennes käresta ska gifta sig nästa år. Där  hade de gjort en mycket fin julkrubba, som Inge fotade. Jag passade på att tända ett ljus för Ankis dotter, Annica.Så fortsatte vår promenad förbi slottet.Och så  här såg det ut när vi gick därifrån.

Fortsatte genom Kungsträdgården, för NK och till Hötorget. Vi gick runt i väldigt många affärer. Inge hade tagit på sig sköna skor (tyckte han), men vi fick besöka en skoaffär och köpa nya, mjuka skor. De var som tofflor tyckte han :))
Gammal man... hehehehe

Så fortsatte vi springandet ut och in i affärer. Fia letade klänning, men hittade ingen. Jag hittade däremot ett par tröjor.

Tillbaka till NK och där ville Fia in. Inge stannade utanför och fotograferade. För en sak är säker: NK har verkligen en kanonfin julskyltning, som fångar både ung och gammal.Denna bäver satt och fiskade. Jag kommer att lägga in fler bilder från dessa fönster, men inte ikväll.

Vi fortsatte sedan till Norrmalmstorg och upp Biblioteksgatan. Sedan till Stureplan och därifrån till Östermalmshallen. Där var vi tvungna att gå in och kolla :))

Sedan gick vi till "vår" kinarestaurang alldeles bredvid Östermalmshallen. Där åt vi buffé och skålade med Inge. Han tog öl, jag vin och Fia juice (för hon var chaufför). Åt långsamt och länge. Sedan promenerade vi iväg och gick runt innan vi till slut gick till Centralen. Så himla skönt att få sätta sig och vila. Jag har så fruktansvärt ont i min ena fot, så jag skriker nästan. Och Fia har ont i hälarna. Hon ska till sjukhuset den 10 december och kolla om det är en nerv som ligger i kläm.Jag var bara tvungen att ladda upp denna bild. Det är ett stort isblock, som var placerat utanför NK. Det var faktiskt två sådana här. Den ena hade en ren och denna en älg. Ni må tro att alla som passerade, var tvungna att känna på den.

Vårt tåg  hemåt avgick 19.30. Vi hade innan sett att det skett en olycka utanför Norrköping så vi kunde kanske bli försenade. Men vi fick veta att de hade fått ordning på olycksplatsen, som tyvärr hade varit ett självmord.

Ja, nu sitter vi här och ben och fötter pulserar på oss alla tre. Känns skönt att jag tog ledigt även imorgon.

Kramizzar!

Vem sjutton heter Klemens???

Ja, det var en tanke som slog mig imorse. Finns det verkligen någon som heter Klemens? I vilket fall som helst så var det många år sedan som det gick ett program på TV, som hette Hylands hörna! Vid något tillfälle så tyckte Lennart Hyland att de som inte hade sitt namn med i almanackan, borde få det. Yes, äntligen tänkte jag skulle jag få en dag till. Jag vet inte om det röstades eller hur namnen blev placerade, men Gunilla fick i alla fall namnsdag den 23 november, alltså idag.

Men numera har Gunilla en egen dag ihop med Gunhild den 30 januari. Nyss ställde jag frågan till min man om det verkligen finns någon som heter Klemens. Japp, det gör det svarade han. Jisses tänkte jag! Vad han kan då! Vet ni vad svaret blev: Det heter en reporter på Canal+. Men heter han Klemens i förnamn. Nej,  han heter Stefan Klemens. Det var skillnad det svarade jag.

Så nu är det upp till er som läser det att svara mig på om det finns några Klemens.

För övrigt så har jag haft fullt upp på jobbet idag. Koordinatorn ville få iväg blanketten till lägesrapporten IDAG! Men först skulle vi gå igenom listan så att summorna stämde. Naturligtvis blev han störd av ett samtal från Bryssel, så jag sade att gick och åt under tiden. Åt på 10 minuter (inte underligt att jag har gaser ikväll) och han var inte klar med samtalet när jag kom åter. Då var ju han tvungen att äta. Jag körde lite uppdateringar i adressregistret. Biblioteket hade jag hunnit med tidigare på förmiddagen. Och jag hade även ringt pappa :))

Så kom då koordinatorn till slut (SS) och vi fortsatte. Men han ville att jag skulle upp en sak innan jag skickade iväg det. Och det gjorde jag, men jag ville ha goodwill tillbaka. Då satt han och pratade i telefonen igen. Klockan gick och jag blev stressad. Hade ju bestämt med pappa att vi skulle handla efter jobbet.

Till slut knackade jag på och bad om ursäkt, men han tyckte att jag kunde skicka iväg det. Kom ut till Fia ca 15.10. Hem och in med vår bil i garaget. Fia hämtade bilnycklarna till pappas bil och jag gick in till pappa. HAN HADE GLÖMT BORT ATT VI SKULLE HANDLA! Och jag som stressade så! I vilket fall som helst så åkte vi till Willys. Fia gick in på Lidl och köpte mjölk + apoteket.

När vi hade betalat, bar det sig inte bättre än att småpengarna rullade ut från pappas plånbok (jag ansvarar för den). Pappa blev arg och skällde på mig, men då blev även jag arg och svarade att jag fick tag på allt. Naturligtvis såg han en krona när vi skulle gå och han skulle böja sig ner och ta upp den, men jag hann före. Så kom det en besk kommentar till, men då (ursäkta) svor jag till. Ja, ja, vi är ju inte mer än människor.

Sedan sade pappa att vi kunde åka och handla på förmiddagarna i stället. Men det går väl inte svarade jag för jag jobbar ju. Visst ja svarade han och på helgerna sover du. Näe, se det gör jag inte alls, men jag vill faktiskt ta det lite lugnt på lördagarna. Vi kan åka och handla vid 11-tiden. Så idag var han på hugget och det blev jag med :))
Min goa lilla pappa. Jag förstår honom om han blir irriterad och jag tar inte åt mig.

Väl hemma hjälpte jag honom med varorna + TV-kanalen. Sedan in. Fia höll på att göra pannkaksmet och Inge åt rester från igår. Jag var inte hungrig just då utan tog soporna och gick ut med dem i stället.

Sedan kollade vi på "Hem till gården". Därefter duschade jag. Maria ringde mig imorse. Allt var bra. Fias jacka var nästan torr.

Men Fia har torkat den mer i tumlaren i tvättstugan idag.

Nu ska jag se lite på TV!

Kramizzar!

Oj, vad denna söndag sprang iväg

Vaknade omkring klockan 7 och trodde att klockan bara var omkring 5. Det var så mörkt! Men bara att gå upp det. Gjorde mig iordning och sedan gick jag till tvättstugan. Hade massor av tvätt idag. Uppehåll var det då, men sedan kom regnet.
Här sov både Inge och Fia så gott så. Jag satt vid datorn mellan maskinerna. Omkring 9.30 hämtade jag pappas tvätt. Förresten så hade Inge kommit upp då.

Hängde lite i torkrummet. Inge hade tagit fram frukost, så vi åt. Fia kom upp när vi var klara (ca kl. 10). Snacka om att kunna sova. Önskar så att jag kunde göra detsamma, men icke.


Efter disken följde Fia med ut till tvättstugan. Hon hade ju också en hel del. Vi lät maskinerna och tumlaren bli klara och det var de omkring 12.30

Då åkte vi allihop till Mantorp. Inge köpte sig en tröja och Fia ett par jeans i Outlet-butiken. Sedan var Fia och jag in till Jysk, där jag köpte en ny dammvippa.

Efter besöket där, åkte vi till Gunnes väskor och jag köpte mig faktiskt 2 nya väskor. Köper så sällan väskor, så jag tyckte att jag kunde kosta på mig.

När vi kom hem, fick Fia för sig att tvätta sin dunjacka. Det var mycket dumt gjort, för den ska tumlas på svag värme i flera timmar. Så länge kan man ju inte boka tvättstugan. Hämtade in pappas tvätt från torkrummet. Han var så tacksam för hjälpen.

Vi insåg ju att Fias jacka inte kan vara utan tumlare, så hon ringde till Maria och frågade om hon kunde få tumla den i hennes tumlare. Det gick bra. Så hon åkte nyss dit.

Till middag idag fixade jag kyckling i lergryta och till det hade vi ris och currysås. Mums!!!!!

Men jag undrar faktiskt vart söndagen tog vägen! Den gick rasande fort.

Regnar gör det visst ännu :(

Kramizzar!

P.s. Tack Mia för kommentaren igår. Den värmde :))

En solig dag, men blåsig (och vinden var kall)

Sovit urdåligt inatt. Kom i säng vid 1-tiden (ja, jag hade nog sjutton slumrat vid datorn). Hade Tove i min säng och det var jag som ville det, så jag får verkligen skylla mig själv. Men, en åttaåring har långa många armar och ben som far kors och tvärs i sängen. Jag låg verkligen längst ut och var nära att ramla ur sängen. Vaknade mitt i natten och hade superont i vänster axel, men jag lyckades somna om! Klockan 6 väcktes jag av ett brummande. Det var grannen på gården bredvid som startade sin motorcykel. Djävla tidpunkt alltså. Jag trodde att han ställt in den på vinterförvaring.

Var på väg att somna om, då nästa granne (grannen i vår uppgång) brummade in med sin gamla Volvo. NEJ, skrek jag för mig själv. Nu har det hänt flera helger i rad att grannarna väckt mig på morgonen. Funderar starkt på att gå ut med buller och bång på måndag när jag ska till jobbet.

Gick upp klockan 7 för det var ingen idé att sova. När jag skulle plocka upp tidningen från golvet, öppnade Sofia dörren. Hon blev skiträdd när jag stod där. Casper hade misslyckats! Det var bara för honom att ta en tidig dusch. Fia ville inget annat än att få somna om. Efter duschen kollade Casper på Barn-TV och jag läste tidningen.

Inge kom upp omkring 7.30!!!! Tove sov till ca 8.15 och Fia??? ja, jag är inte säker, men omkring 8.50. Jag ringde till pappa 9.15 och allt var bra.

Tove ringde och väckte Maria. Hon var lite snuvig, men ville kolla med Maria om hon kunde vara med och träna. Jag hade ju sagt nej, så det är bra att förankra det hos fler :))
Maria tyckte att hon skulle avstå.

Jag diskade frukostdisken, Tove duschade. Efter  henne duschade Sofia och sedan var det min tur.

Tove följde med mig in till pappa med tidningen. Tror inte att hon är så förkyld. Hon har trånga kanaler och tidigare har hon fått  hjälp mot det. Så himla synd om henne.

Sedan tog Fia med sig barnen till fotbollsträningen. Casper tränar i en hall bredvid Tove. Fia tränar flickorna.

Jag satte mig vid datorn en stund och bara kopplade av. Det är helmysigt att ha barnen här, men jag tror ändå att just nu är det bättre att ha en i taget. De blir så himla osams för tillfället. Och fredagar då är ju jag supertrött och det är även barnen. Men jag älskar dem verkligen av hela mitt hjärta!

När Fia kom  hem, åkte vi med travet. Tog ett varv och sedan hem. Jag gick in till pappa. Fia hämtade en jacka och sedan åkte hon till Maria. Skulle hjälpa henne med julbelysningen på altan.

När  hon kom hem, fixade hon klyftpotatis i ugnen. Jag gick in till pappa och hjälpte honom med TV-kanalerna.

Vi åt sedan fläskkotlett, klyftpotatis, sås och sallade. Smakade jätte gott.

Och disken?? Ja, den tog jag hand om heheheheheBilden nedan tog Inge igår när vi pysslade med barnbarnen. Vi gjorde smällkarameller!Kramizzar

Så höll jag på att glömma bloggen ikväll

Hallojs där!
Imorse när jag kom upp (4.15) höll jag på att slå i! Termometern visade på + 9 grader!! Och det är den 20 november!!!

Ja, jisses min mormor fyllde år den här dagen och om jag inte minns fel så skulle hon fyllt 111 år idag, men tyvärr så dog hon alldeles för tidigt. Hon var bara 65 år och det är ju faktiskt ingen ålder. Hon hade cancer och på den tiden (början av 1960) så lyckades de inte rädda så många.

Det blåste i alla fall imorse. Men vad gjorde det.

Varit fullt upp på jobbet och jag ljuger inte. Vet knappt vad jag håller på med. Ringde pappa och allt var bra. Därefter var det dags för medarbetarsamtal med min chef. Det samtalet gick också bra.

Sedan lunch och så  bytte jag av i växeln/receptionen. Fia ringde. Hon hade spelat på något resultat igår och spelat för 10:-.  Hon vann drygt 1 400:- Helt otroligt alltså. Gissa om hon var glad....

Och så var det dags för biblioteket. Ja, jag säger ju det; det finns alltid något att göra om man bara vill. Vissa kan ta lunch i drygt 1½ timme och det tycker jag är så fel. Vet ju att även dessa personer har jobb att göra. Är glad att jag inte är som dessa personer. Jag känner faktiskt ett ansvar mot min arbetsgivare. Och skulle det vara så att jag inte har något att göra, så inte sjutton går jag ut och går.

Fia hämtade mig klockan 15. Vi åkte till "Med Mera" och köpte silkespapper och lite annat. Sedan hämtade vi Tove, som var hemma och så Casper, som var hos en kompis. När vi kom hem, gick jag in till pappa. Fixade TV-kanalen åt honom.

Sedan in och då satte vi igång att pyssla genom att göra "smällkarameller". Tog lite tid, men när vi gjort en så gick det av bara farten.

Åt sedan Tacos, som barnen beställt. Smakade gott. Därefter åkte Fia och Tove och hämtade Maria och Lasse. De skulle på fest och Fia var chaufför.

Omkring klockan 19.30 tog Fia och jag en promenad med barnen. Hade varit lite mycket bråk då. De blir tjuriga och jag förstår dem. Inte bara de utan även vi vuxna är ju trötta när fredagen kommer.

Förresten så ringde jag min goa vän på eftermiddagen. Det går, men det är jobbigt, som  hon sade och jag förstår verkligen. Massor med styrkekramar kommer även här vännen!

Nu tror jag att barnen har somnat och det gör nog jag också snart. Klart att man är supertrött efter en full arbetsvecka.
Får se om vi åker på julmarknad i Trädgårdsföreningen imorgon.

Kramizzar! Och DU! Jag kom ihåg att skriva även ikväll :))

P.s. Solen var framme, men jag hann inte ta någon lunchpromenad.

Jisses vad trött jag är ikväll

Var på jobbet vanlig tid, vilket innebär 5.45. Full fart direkt. Kommit in lite frågor om konferensen i januari och så nya prenumeranter.

Morgontimmarna rusade iväg och snart var det dags för kaffe. Ringde sedan till pappa och allt var bra. Ringde hem också för jag skulle på möte.

Vi som byter av i växeln/receptionen träffades och diskuterade hur det går nu när vi ska byta av mycket mer. Än så länge fungerar det, men det är ju ett helt år till.

Varit växlande väder. Ena stunden regn och nästa uppehåll. Fia kom till mig strax efter klockan 11. Hon hade varit och lämnat blod och ville äta lunch med mig. Så det gjorde vi.

Fia följde med mig till biblioteket, där hon hjälpte mig att stämpla datum och "utlånas ej" på tidskrifterna.  Hon åkte  hem ca 13.00 för hon skulle iväg på något mer.

Jag fortsatte med mitt fram till dess det var dags att sluta för dagen. Jo, jag drack allt lite kaffe vid 14-tiden :)

Inge hämtade mig och vi åkte och köpte ost. Därefter till Systembolaget och köpte en flaska glögg. Så till Maxi, dit Fia kom. Hon hade varit hos Maria och barnen en stund. Oj, vad mycket smakprover det var idag.

Regnet vräkte ner när vi kom ut. Hem och in med varorna. Därefter gick jag till pappa med hans mat. Den ska han ha på lördag (köttfärslimpa, ris och sås). Fixade även TV-kanalen åt honom.

In och käkade lite samt diskade.

Jag är verkligen supertrött ikväll, men så sov jag jätte dåligt natten till idag. Fattar inte varför, men det blir så ibland.

Kramizzar!


Mitt-i-veckan eller Lill-lördag

Imorse var det gråkallt när vi gick till garaget. Blåste lite, så det var väl därför. För det var ju så nära +7 grader.
Full fart på jobbet och det är ju toppen! Det finns alltid att göra.

Ringde pappa redan omkring klockan 9 för vi hade enhetsmöte klockan 9.30. Allt var bra med pappa. Ringde även hem och kollade läget. Bra där också :))

Idag var det jag som hade med fikabröd till enhetsmötet och det lät som att mina muffins var goda. Mötet gick bra och vi var klara strax efter klockan 11. Lunch då och sedan gick jag till biblioteket. Var bara en tidskrift, så den fick ligga till imorgon. Var ju inte någon idé att starta upp datorn för den. Istället satte  jag på nya etiketter på boxar och sorterade in föreskrifter i en pärm.

Det var uppehåll vid lunchtid och nästan, nästan att solen syntes. Men sedan kom regnet på eftermiddagen och nu ikväll har det vräkt ner.

Fia hämtade mig klockan 15. Vi åkte in och köpte mjölk och tidningen. Fia gick till tvättstugan och hämtade sin tvätt. Ja, hon har städat garderober och då blev det en massa tvätt. Jag gick in till pappa. Hjälpte honom med TV-kanalen och så pratade vi en stund.

När jag kom in gjorde jag iordning sallad som jag ska ha med till jobbet imorgon. Funderar på om jag ska lägga i lite ost.

Inge och jag har sett på dagens avsnitt av "Hem till gården". Det fungerar inte riktigt med boxern, så imorgon får Inge ringa ComHem. För rätt som det är så stannar det och hoppar över till ett annat program. Så ska det ju inte vara.

Har inte pratat med Maria idag, men jag vet att hon har innebandymatch ikväll. Barnen är hos Thomas inatt. Han har dem varje onsdag.

Jag ska se på Stockholm-Arlanda och Grey's Anathomy ikväll!

Kramizzar!

Vissa kvällar borde jag ta på mig hörlurar

Regnade när jag fick skjuts till jobbet imorse. Men det gjorde inte mig något för jag jobbar ju inomhus! Nya prenumeranter så jag plockade ihop tidningar och så. Upptäckte att vissa nummer var slut, så jag gick ner i arkivet och hämtade upp.

Gjorde klart notatet som jag fick igår. Hade ju bara lite kvar, så det var snart gjort.

Min chef hade ställt in en kasse med vinterkängor till något av barnbarnen. Jätte fina kängor var det och jag tror knappat att chefens döttrar använt dem.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra. Sedan till biblioteket och tog tidskrifterna.

Fia ringde. Hon skulle iväg och handla. Idag hade hon lovat mig att baka för det är min tur att ha med fikabröd till enhetsmötet imorgon.

Solen bröt nästan igenom vid lunch, så jag tog en rask promenad på ca 10 minuter. Såg Olle! Ja, nu undrar du säkert vem Olle är. Det är en häger som håller till i parken utanför mitt arbete. Någon på mitt arbete lyckades fånga honom på bild när han satt på en parkbänk!! Olle stormtrivs bland forskare och studenter hehehehe

Fortsatte sedan med en ny rapport. Tog ett avbrott för en forskare behövde hjälp med att kopiera powerpointbilder och lägga in i ett worddokument. Lyckades till slut få ordning på det.

Klockan 15 hämtade Inge och Fia mig. Vi var till Resecentrum och köpte tågbiljetter. Sedan tankade vi och så hem. Jag och Fia gick in till pappa en stund. Fia satte in PPV-kanalen åt honom. Jag tog med räkningarna som kommit.

Och när vi kom hem, satte Fia igång att laga mat. Hon hade inte bakat, så jag satte igång med det. Det blev stora muffins med hallon och björnbär i. Jag hoppas att det smakar bra imorgon.

När jag var klar i köket, tog jag en dusch. Då jag var klar, ringde telefonen! Det var doktorn från vårdcentralen. Den läkare som jag haft de två sista gångerna. Klockan var faktiskt 19.15 så jag blev mycket snopen. Hon ville tala om för mig att jag inte hade några bakterier i urinen. Gissa om jag blev glad?!?! Och jag tackade henne så jätte mycket för att hon tog sig tid att ringa och berätta detta för mig!

Vissa kvällar borde jag ha hörlurar på mig här hemma. Inge sitter i vardagsrummet och kollar på TV. Ljudet är på så högt. Jag frågar honom om något och får till svar: "Jag hör inte". Tro sjutton det. Och Fia är i sitt rum och lyssnar på musik. Ja, ibland blir det lite mycket oljud, men jag är glad att ha min familj.

Nyss var det +5 grader och det är ju faktiskt en bra temperatur. Kylan kan komma till jul och även snön, men inte förr.

Bilden som jag lagt in idag, tog jag förra året. Tycker det är fantastiskt att naturen kan "ställa till det så här". Denna pensée blommade länge och väl. Vi tror att det är så att en fågel satt ett frö, men vi vet inte! Det var en strid ström av människor som fotade den och den fanns utanför där vi bor.Kramizzar


Åter igen en gråmulen dag, men sol i sinnet det har jag allt

Sov underbart natten som var. Verkligen skönt att vara utvilad när klockan ringer. Regnade när jag kom upp och det regnade när vi åkte. Så skönt att Inge skjutsar mig.

Jag gjorde matsedeln idag, men hade problem med att lägga ut den på webben. Fick väl en blackout eller vad det kallas. Är ju mest på externa webben när jag lägger ut saker, så jag kopplade inte var jag skulle in. Men det löste sig när vår duktiga webbansvariga tjej kom.

Fick ett notat för redigering + allt annat som jag har, men jag älskar att ha många bollar i luften. Efter fikat ringde jag till pappa. Idag lät han lite piggare, alltså inte så off. Skönt det, för jag blir ju orolig.

Sedan gick jag bort till vårt bibliotek och registrerade tidskrifter. Fia ringde och allt var bra.

Jobbat lite med RT-projektet. Har fått in nästan alla kontrakt, vilket känns toppen.

Regnet upphörde, men dagen var grå och mulen. Temperaturen ska vi inte klaga på: +8 grader! Det accepteras absolut. Inte minusgrader förrän dagarna innan jul och då ska det också finnas snö!

Maria ringde. Hon och Lasse ska anmäla sig som försökspersoner till körsimulatorn på jobbet. Jag vet vilka problem tjejerna har när de jagar folk till försök. Vi har ju inte försök varje dag eller vecka, men då vi har försök får de jaga folk.

Arbetade till klockan 15, då Fia hämtade mig. Hon berättade att hon och Erki skulle till Jönköping ikväll. De skulle på hockey. Jag blev ju inte superglad, men vad göra. Hon är myndig.
Vi var in till Hemköp och handlade lite.

In till pappa och pratade en stund. Fixade ppv-kanalen till honom.

Sedan in till oss. Fia och jag åt upp de bitar av pizzan som vi hade kvar. Sedan kollade Inge och jag på "Hem till gården".

Fia åkte ca 16.45 för hon skulle tanka innan hon hämtade Erki.

Idag har jag haft himla ont i fingrarna. Vänsterarmen värker också men det beror säkert på vaccinationen.

Kramizzar!

Kändes som en vårdag

Vaknade redan omkring kl. 6, men slumrade till ca 6.50! Gjorde mig iordning. Kollade temperaturen och den visade +7,4 grader!! Helt otroligt alltså. Regnade lite smått och det har regnat inatt. Jag gick till tvättstugan när jag var klar.

Sedan blev det datorn en stund innan det var dags att gå till tvättstugan igen. Regnet upphörde, vilket var skönt. Hämtade pappas tvätt 8.30. Han var lite "off" idag och jag vet inte varför. Men det är väl inte så himla roligt att sitta vid köksbordet eller framför TV:n med avbrott för de gånger som jag kommer in eller när hemtjänsten tittar till honom.

Inge var uppe när jag kom in (8.45) och Fia kom upp efter kl. 9. Vi åt frukost när jag hade flyttat över tvätten till tumlaren.

Diskat och bäddat har jag också gjort. Lika bra att hålla igång så att säga. Skalade även potatis och morötter, så det var förberett till middagen.

När jag var klar med tvätten, bytte jag om. Ville ta en promenad och bestämde mig för att gå till ICA Maxi. Fia skulle ta bilen och komma dit. Solen lyste och det var som en vårdag. Svårt att tänka November faktiskt. Det var bara alla löven på backen som påminde om det.

Jag vågade inte gå igenom Skäggetorp för  jag visste inte riktigt hur jag skulle gå. Så istället gick jag runt, vilket blev mycket längre. Fia ringde när hon hade kört ut bilen. Jag var då nästan framme. Svettig var  jag, men jag försökte ju gå rätt så fort.

När Fia kom gick vi in till Ljusglimten. Jag trodde att de hade batteridrivna gravljus, men det hade de inte. Min faster har nämligen köpt ett som ser ut precis som de vanligt oljeljusen.

In till Maxi där vi handlade lite. Så hem. Maria och hennes nya, Lasse, kom samtidigt med oss. De skulle ta en fika, som vi bestämt. Fia gjorde ju Cupcakes igår och de ville hon bjuda på. Och de var verkligen goda! Hon lade glasyr på och lite karamellfärg. Mums!

Så frågade Maria vad vi skulle ha för mat idag. När  hon fick höra att vi skulle  ha stek, så undrade hon om det räckte till henne och barnen. Det gjorde det allt. Fia följde med Maria för att kolla på Casper när han hade innebandyträning. Lasse åkte hem till sitt.

Jag var in till pappa med en Cupcakes samt ställde in TV-kanalen åt honom.

Vattnat växterna och dukat. När klockan var 15.25 kom matgästerna. Gissa om maten smakade bra? Inge hade verkligen fått till en god stek och sås.

Jag tog hand om disken när vi ätit. Alla bara försvann hehehehehe

Nyss åkte Maria och barnen hem och jag sitter här och hör snarkningar från vardagsrummet! Inge sover framför TV:n!!! Livet är  hårt!

Och imorgon börjar en ny arbetsvecka. Bara att konstatera att helgerna springer iväg!

Lägger in en bild på Tove och Casper när de leker med grannens sons hundvalp, Milo. Grannarna brukar skoja och säga att det är deras barnbarn.Kramizzar!


Lördag och det har varit en skön, ledig dag

Sov till ca klockan 7 och det är ju faktiskt över 2½ timme längre än på vardagarna. Gick upp och läste tidningen noga. Så himla skönt att kunna göra det. Vardagarna är det knappt man hinner. Regnade ute och temperaturen var +3,6 grader.

Satte mig sedan vid datorn och på med "Ring så spelar vi". Gillar mina lördagsmorgnarna. Snackade även med en arbetskamrat.

Fia kom upp omkring kl. 9. Jag ringde till pappa 9.20 och allt var bra. Väckte Inge 9.30 för då var det frukost. Diskade och bäddade sedan. Därefter en dusch. Fia duschade efter mig. När jag var klar, gick jag in till pappa. Han berättade att det var ont om pålägg. Då föreslog jag att vi skulle åka och handla idag och det var han med på. Men först skulle han fika.

Fia skulle iväg och träna flickor födda 2001 i fotboll, så hon tog vår bil. Jag och pappa tog hans bil. Vi åkte till Willys och det blev en del i korgen. Småstänk ute, men inte så mycket. Väl hemma hjälpte jag pappa plocka in varorna. In till mig sen. Inge hade också duschat.

Jag satte mig vid datorn en stund. Fia kom hem 13.20. Hon bytte kläder och därefter åkte vi med travet. Så tog vi en sväng. På stan hade de tänt girlangerna. Jag hoppas bara att de testade dem för det är ju inte advent ännu.
For även ut till Ö & B. Tänk att man alltid hittar något där :)) Köpte mossa för det är snart dags att fixa adventsljusstaken. Och så kom jag ihåg att köpa MrMuscle till spishällen. Mycket billigare där faktiskt så det måste jag komma ihåg.

Inge undrade om någon var sugen på pizza idag och det är klart; pizza är ju inte fel. Så det blir stek imorgon istället.

Var även till mammas grav och tände ett ljus.

LHC vann över Luleå idag och det var ju ett stort plus. Vi beställde pizza och den kom precis när hockeyn var slut. Smakade ljuvligt. Ingen av oss orkar ju en hel pizza, så det blir bra lunch imorgon.

Inge har varit in till pappa och skiftat TV-kanaler.

Jag har ringt min faster och ikväll flöt samtalet på bra. Bad henne höra av sig om hon vill följa med och handla och jag föreslog även att hon kan följa med pappa och mig på tisdagarna.

Nu ska Fia och jag se på Körslaget.

Kramizzar!

Äntligen har jag vaccinerat mig!

Vaknade vid 2.15-tiden inatt och var i himla stort behov av toan. Kom då ihåg en sak: För att lämna ett bra urinprov skulle inte blåsan vara tömd på minst 4 timmar. Snabbt som ögat räknade jag bakåt. Yes!! Jag kunde fixa urinprovet. Ut på toan och tände lyset. Något som jag aldrig gör vid toabesök nattetid. Men nu var jag ju liksom tvungen. Det är en liten procedur att fixa detta. När jag var klar, lade jag provet i en mörk påse och in i kylen. Somnade om ganska kvickt faktiskt

Frågade Inge om han möjligtvis kunde åka och lämna in provet, men han avstod. Så jag fick ta en kylväska och lägga i frysklampar oh is. Sedan fick denna kylväska stå i bilen.

Var på jobbet som vanligt (5.45) och det var full fart direkt. Vår chef kom tillbaka idag efter att ha varit i New York och även i Miami. Hennes man sprang nämligen New York-maran. Hon var mycket nöjd med resan. När jag så skulle ta en fika, kom koordinatorn för RT och behövde min hjälp. Jag lovade att fixa det, men ville gärna ta en fika först. Tog med kaffet upp och så gjorde jag det som han bad mig om. När det var klart (ja, jag hade ringt min pappa och Fia hade ringt mig) gick jag till biblioteket. Var en del tidskrifter.

När jag var klar på biblioteket gick jag ner och bytte av i växeln/receptionen. Därefter fortsatte jag mig med mitt. U
Fia ringde och berättade att hon och ca 22 personer till var övertaliga på jobbet. Det hade inte mer timmar till dem. De fick gå idag eller vara kvar i 2 veckor till. Fia valde att gå idag. Nedrans skit säger jag, men tyvärr så är det nog så med telemarketingföretag. Blommar upp som en maskros och vissnar som en anemon.

Inge hämtade mig ca 12.50 och skjutsade mig till Vårdcentralen. Tog nya prover och lämnade urinprovet. Fick vänta en bra stund på läkaren, men det gjorde inget. Till slut så ropade hon in mig. Värdena blir bättre och bättre, så idag tillät hon mig att ta vaccinationen mot svininfluensan.

Fick vänta en stund på min tur och sedan fick jag stanna kvar i drygt en halvtimme. Detta för att se så jag inte blev allergisk och det blev jag inte. Kände absolut ingenting.

Fia hämtade mig ca 15.10. Jag gick in till pappa och pratade en stund. Sedan in till oss.

Inge har dammsugit idag och det är så himla skönt att veta att helgen är fri. Visserligen finns det massor att göra här hemma, men  viljan ska finnas till det också :))

Pratat med Maria. Hon är hos Lasse. De skulle spela innebandy ikväll. Barnen är hos Thomas denna helgen.

Nyss åt vi potatisgratäng och lövbiff. Jätte gott alltså.

Kramizzar!

Efter jobbet var det veckohandling

Imorse var det lite kyligt ute. Inge skjutsade mig och det är jag så tacksam för. Fortsatte med RT-projektet. Men så bröt jag en stund för en rapport var klar att skickas ut. Och innan den skickas är det massor att göra. Den ska förberedas för webben och en massa annat.

Näe, idag har jag visst ingen inspiration. Vad jag gjort på jobbet, spelar ju egentligen ingen roll. Jag har ju jobbat för sjutton. Och ringt min pappa har jag också gjort.

Mina tankar far väldigt ofta iväg till mina goa vän och hennes familj. De förlorade ju en dotter för snart 3 veckor sedan.

Fia kom ca 13.40. Jag hade köpt mat åt  henne, som hon skulle ha med till jobbet. Det var revbensspjäll, potatis och sås.

Jo, Fia har ju klarat matten (matte-B). Hon blev godkänd så nu ska hon skicka in betyg och ansökningar till en massa högskolor. Hon vill bli sjuksköterska. Heja, heja, heja... älskade gumman!

Inge hämtade mig kl. 15 och vi åkte till ICA Maxi. Nej, ingen ost idag. Jag köpte så stor bit förra veckan så den räcker än hehehehe

Handlingen gick kanon och så var jag och köpte glögg. Mums alltså så gott det är med lite glögg på fredagskvällen.

Var in till pappa och pratade en stund efter att jag plockat in varorna. Han ska se på ishockey ikväll på TV:n, så jag satte in rätt kanal åt honom.

Nyss ringde jag till Maria. Det var Tove som svarade och hon mådde toppen. Skönt att hon inte blev dåliga av vaccinationen.

Ja, snart ska jag se på Aftonbladet eller Expressen??? Vet inte om jag ska se "Mammas pojkar" eller "SOS Gute". Tror att det blir "Mammas pojkar". Det är ju så bra nu för tiden med att man kan se missade program på datorn.Sommaren är ju förbi, men det kan vara skönt att se tillbaka på den sommar som var. Den här bilden är från Göta Kanal (Bergs slussar).

Kramizzar


Ont i fingrarna igen

Inatt har jag sovit urdåligt igen! När jag väl somnat, så drömde jag att jag tagit vaccinationen och jag blev jätte dålig. Drabbades av förlamning. Sedan vågade jag inte somna om. Hade en överläggning med mig själv och det var: Läs inte allt som står om vaccinationen i tidningarna.

Inge var snäll, som alltid, och skjutsade mig till jobbet. Full fart när jag kom dit. Gjorde klart adresserna till VTI Aktuellt och skickade excelfilerna till tryckeriet. Känns alltid skönt när det är gjort.

Efter det greppade jag RT-projektet. Ska kolla upp kontrakten och budgetarna och skriva in i ett excelblad.

Ringde pappa efter fikat och jag ringde även hem. Allt bra på alla håll. Gick sedan till vårt bibliotek och där väntade en stor hög på mig. Men jag körde på och blev klar med högen på 1½ timme. Det kändes skönt.

Åt lunch och då regnade det med inslag av snö. Fortsatte sedan med att leta siffror och kontrakt. Bröt emellanåt och kollade anmälningar till Transportforum samt besvarade mejl. Och så kom det nya prenumeranter på den engelska tidningen. Man får verkligen anstränga sig för att förstå vissa människors adresser. Det var en professor på ett universitet i Turkiet som skrivit in gatuadressen ungefär så här: Torso 3# vin #4 osv. i en enda lång rad. Men detta kan ju inte stämma tänkte jag och letade upp universitet på webben. Där fick jag den korrekta adressen, men först var jag ju tvungen att översätta sidan. Jisses så bra att Google har den tjänsten.

Fia varit iväg och gjort ett matteprov. Imorgon ska hon lämna in en övning och sedan  hoppas jag att hon klarat kursen. Håller mina tummar för att hon fixar detta och att nu kan söka till sjuksköterskeutbildningen.

Inge  hämtade mig klockan 15. Jag gick in till pappa en stund och pratade lite. Han åt rotmos och det smakade gott.
Sedan in och fikade med Inge. Vi skulle se "Hem till gården", men det hade inte kommit in på boxern.

Så jag ringde Maria och kollade hur det var med henne. Allt var bara bra. Tove hade inte märkt något av vaccinationen.

Jag har rejält ont i mina fingrar ikväll (haft hela dagen). Mest är det vänstra lillfingret, men de övriga känns också. Så nu ska jag inte skriva något mer ikväll utan bara vila och se på TV.

Kramizzar!

Ingen vaccination idag heller :(

Oj, så skönt jag sov natten till idag! Riktigt härligt att vakna och märka att man sovit gott. Inge skjutsade mig till jobbet. Kom ner lite fint regn då.

Full fart på jobbet, vilket är skönt. Lagt in publikationer i NR & TR.

Ringde pappa efter fikat. Allt var bra med honom. Cirka klockan 10.15 blev det en fikarast till för då kom en mammaledig kollega på besök. Hon har en son på 6 år och så ett tvillingpar (killar) på snart 1½ år. Så nog vet hon vad hon gör. Men hon verkade så lugn och det är klart, man blir väl van. Hon börjar arbeta igen efter nyår och då ska hennes man vara hemma med barnen.

Så var det dags för lunch. Därefter började jag ta ut adresser till nästa tidning, som är på tryck. Lite pyssel med adresserna, men bara man sätter sig så går det bra.

Fia hämtade mig 12.45. Hon skjutsade mig till Vårdcentralen. Därefter åkte hon hem och hon var även in till pappa med hans mat, som jag köpt på jobbet. Fia börjar ju att arbeta 14.30. 

Fia hade ju hämtat sina glasögon idag. Hon har ett par vid bilkörning och ett par när hon ser på TV eller sitter vid datorn. Hon passade jätte bra i dem!

Väl inne på vårdcentralen fick jag ta prover. Sedan fick jag vänta  läkaren. De vill ju att proven ska analyseras långsamt. Pratade under tiden med den läkaren, som ringde mig i torsdags. Han sade att det hördes på mig att jag mådde mycket bättre, men så säger han: Du var riktigt illa däran ska du veta. Jisses alltså. Tänk att den första läkaren kunde missa detta så totalt. Vad hade hänt om jag inte stått på mig och krävt en ny läkare? Det sade denne läkare också! Det var tur att du själv var så handlingskraftig att du stod på dig och krävde byte av läkare.

Efter en tid fick jag komma in till den läkaren som skulle ta ställning om vaccination.  Ännu var inte alla prover helt okej, så hon vill att jag väntar till fredag. Då ska jag ta prover som ska på odling också. Även hon påpekade att jag varit riktigt dålig och att det tar tid för kroppen att återhämta sig efter den infektionen. Ja, jisses säger jag!

Det var uppehåll när jag kom ut från Vårdcentralen, så jag tog en promenad hem. Lite gråkallt , men skönt ändå. Klädde om och så gick jag till pappa en stund. Ställde in TV:n åt honom. Det är ju ishockey ikväll!

Sedan kollade Inge och jag på dagens avsnitt av "Hem till gården". Därefter tog jag en dusch.

Har nu sett på "Ullared" på webben. Förstår inte vissa personer hehehehe

Maria ringde! Tove har fått sin vaccination idag och det gick bra. De fick vara kvara ca en halvtimme för att se så att hon inte reagerade. Det gjorde hon inte. Däremot hade hon lite ont i magen och det får hon av ägg!

Kramizzar!

Ny vecka och första arbetsdagen är avklarad

Sovit dåligt inatt och jag blir så himla arg. När klockan ringde däremot, var jag supertrött. Gick upp och gjorde mig iordning. Tidningen kom innan jag gjort min frukost. Härligt att få läsa den samtidigt med frukosten. Väckte Inge 5.20 för då var kaffet klart. Sedan skjutsade han mig till jobbet.

Jag satte genast igång att gå igenom ansökningarna. Numrerade dem och skrev dit diarienummer. Kollade att budgeten var inskriven.

Ute var det gråmulet och blåste lite. Fikat smakade ljuvligt klockan 9. Efter det ringde jag till pappa. Allt var bra med honom.

Maria ringt och allt var bra!

Arbetade med en massa annat medan jag väntade på ansökningarna.

Fia kom ut till mig innan hon skulle till sitt arbete. Hon provade skjorta/blus, som vi ska ha på Transportforum. Knallröda är de, vilket inte riktigt är Fias färg. Men vi värdinnor ska ju synas och det gör vi säkert :))

Fia åkte när jag tog en fika. Kollade sedan med koordinatorn om de sista ansökningarna kommit in, men det hade de inte. Så han tyckte att jag kunde zippa filerna. Det gick ju snabbt och enkelt.

Ringde Inge och sade att han kunde åka hemifrån kl. 15. Han brukar ju annars hämta mig så dags. Men då kände jag att jag inte behövde stressa.

Det var ju tur, för 8 minuter i 3 så kom det 3 ansökningar. Gick igenom dem och satte dit nummer + diarienummer. Sedan fick jag zippa om alla worddokumenten. Klar 15.10!! Yes!

Inge kom precis när jag gick trappen ner. Var och köpte mjölk. Jag gick in till pappa och pratade en stund.

Sedan åt jag lite och därefter kollade vi på dagens avsnitt av "Hem till gården".

Jag är supertrött ikväll, så det blir natti skapligt.

Kramizzar!

Fars dag – Köpmännens marknad

Väcktes klockan 6 av en bil som backade in vid cykelförrådet. Förstod direkt att det var grannen snett ovanför oss. Dags för en fisketur för honom. Men att aldrig den karln kan lära sig att packa in i bilen på kvällen innan. Han har ju bilen i garage!!! Han slår i bildörrar och springer i trappan......

Så jag gick upp ca 6.25 och gjorde mig iordning. Klockan 7 gick jag till  tvättstugan. Döm om min förvåning! Passet var inte bokat av mig! Men jag visste ju att jag bokade direkt förra söndagen. Det hör till saken att vi numera kan boka tvättstugan via TV:n och boxern. Inge visade mig detta i torsdags och då såg jag på skärmen att tiden var bokad! Rör inget, snälla Inge. Gå bara bort ifrån den sidan! Men troligen tryckte han på något, så att tiden blev avbokad. Tekniken är fantastisk! Dock hade jag tur, för tvättstuga 1 var ledig. Visserligen blir tiden kortare, men jag hann ändå.

Tove kom upp ca 7.35. Hon hade haft en mardröm. Jag försökte lugna henne. Hon ville inte följa med till tvättstugan utan satt och kollade på TV. Jag hämtade pappas tvätt.

Fia kom upp och hon tyckte att vi skulle äta frukost, så Tove väckte Inge. Jag sprang dock ut och flyttade över tvätten i tumlaren innan vi åt. Började prata om detta med Fars dag och Fia frågade Tove om hon gjort något till Thomas. Nej, jag glömde det. Men han kan få en kram för det har jag alltid med mig! Förståndig liten tös. Jag tycker det är märkligt att de håller på och ritar till Mors- och Farsdag i skolorna. Det är så många barn som kanske har mist sin mamma eller pappa eller båda två. Tove har ett par klasskamrater, där en mist sin far och en mist sin mor. Nej, detta firande är bara för att köpmännen ska tjäna pengar. Man ska bry sig om sina föräldrar och alla andra runt omkring varje dag! Jag hjälper min pappa och det gör jag för att jag älskar honom. Men jag ger honom inte presenter för att det är Fars dag!

Fia och Tove åkte till Collegium, där Casper hade innebandy-cup. Jag vill undvika folksamlingar just nu. Hoppas ju att få ta vaccinationen på tisdag.

Jag tog pappas bil och åkte och handlade dels till honom, dels till oss. Maria ringde och bjöd sig och barnen på middag (spagetti och köttfärssås).

När jag kom hem och varorna var på plats, tog jag och Inge en långpromenad. Oh, vad skönt det var trots att det var mulet ute.

Kollade sedan på en film. Jisses så bra den här boxern är på det viset. Man kan se Canal+-filmer precis när man själv vill. Ja, andra filmer också förstås.

Fia och Tove kom hem ca kl. 13. Tove satte sig vid min dator och spelade spel.

Maria och Casper kom strax efter klockan 15. Då åt vi och det smakade gott.

Sedan tog jag hand om disken och därefter tog vi en kopp kaffe.

Nu är jag faktiskt rätt så trött. Imorgon blir det en mycket tuff dag på jobbet!

Kramizzar!

Tänk, men solen lyste igenom en stund idag

Jag sov till ca kl. 7 och det är jag jätte nöjd med! Gick upp och läste tidningen och sedan blev det datorn. Lyssnade även på "Ring så spelar vi". Fia och Casper kom upp 8.45! Helt otroligt att Casper sov så länge. Maria ringde strax efter och hon blev chockad när hon fick höra det. Men han var ju faktiskt uppe till klockan var nästan 22 igår. Och det är inte heller likt honom enligt Maria. Inge kom upp och det bestämdes att vi skulle ha ägg till frukost. Jag passade på att duscha och tvätta håret. Inge hade kokt 2 ägg till mig och 1 till Casper, men han tyckte det var så gott, så han fick ett av mig. Han åt frukosten med mycket god aptit. Ringde pappa efter att vi ätit och allt var bra. Dock hade han haft en dröm inatt, som gjorde att han inte kunde somna om.

Han hade drömt att 4-5 personer av personalen från hemtjänsten hade anmält pappa för att ha tagit dem på brösten! Föreståndaren för hemtjänsten hade kontaktat pappa om detta och det blev ett möte. Pappa hade slagit näven i bordet och sagt att han aldrig hade gjort detta. Ja, så vaknade han och han var så uppjagad att han inte kunde somna om! Stackars papsen. Hoppas att inte drömmen återkommer!

Jag diskade sedan och så gjorde jag mig iordning. Casper borstade sedan tänderna och efter det spelade han ett spel på X-boxen.

Jag gick in till pappa med tidningen och pratade en stund. Sedan var det dags för Fia och Casper att åka till fotbollsträningen (inomhus). Tove skulle komma direkt dit. Hon sov som sagt var hos en kompis inatt.

Jag och Inge åkte med tipset och så tog vi ett varv. Åkte förbi Flygvapenmuséet, som verkligen växer! Ska bli kul att åka dit när bygget är klart.

När vi kom hem, skalade jag potatis och morötter samt gjorde sallad.

Fia och Tove kom ca kl. 14. Tove duschade och sedan målade hon lite.

Inge satte igång att göra kalops och jag och flickorna åkte till kyrkogården. Först till mammas grav, där vi tände ett nytt ljus. Sedan till Minneslunden, där vi tände ett ljus för Henrik! Ja, det ljuset får även brinna för mina vänner, som mist någon.

När vi kom hem, var maten nästan färdig. Det blev jätte gott. Tove åt med god aptit. Hon är ständigt hungrig den tjejen (i alla fall när hon är hos oss).

Jag har diskat och gjort köket fint igen :)

Blir lite TV ikväll. Men jisses alltså! Jag tycker det känns som att klockan är mycket mer än vad den är!

Och så har vi solen då?!?! Jo, den lyste faktiskt när vi var iväg med tipset, men det var inte så himla länge. Men nog blir man glad av att se solen :))

Nedanstående bild på Tove och Casper tog Fia förra hösten vid Stångån!Kramizzar!

Så var det äntligen fredag

Inatt har jag verkligen sovit underbart. När klockan ringde, ville jag inte gå upp, men jag var tvungen!!! Nöden har ingen lag heter det visst. Gjorde mig iordning och sedan åt jag frukost. Tidningen kom, så jag fick läsa den.

Min insändare var inte med idag heller :( Men å andra sidan så har ju läkarna som arbetar ordinarie på "min" vårdcentral verkligen tagit hand om mig på bästa sätt nu. Känner mig nästan som en kändis. För jag är inte van vid att läkarna ringer hem och kollar läget. Jo, en privatläkare gjorde det för ca 30 år sedan  när jag hade svår astma. Han stod verkligen på sig och tvingade mig till sjukhuset. Han ska ha stort tack för jag hade nog inte levt idag.

Och så hade jag en läkare som ringde mig efter att vi förlorat Henrik. Jag hade svåra blödningar och han ville kolla upp det. Han talade om att det inte var farligt och att det skulle gå över. Och det gjorde det!

Inge skjutsade mig till jobbet. En rapport var klar, så jag gjorde det vi ska enligt checklistan. Sedan hade jag en massa småplock. Fia ringde och allt var bra. Hon började arbeta 9.30 idag.

Efter fikat ringde jag till pappa och allt var bra. Därefter gick jag till vårt bibliotek. Tog ungefär en timme där. Så var det lunch och idag tog jag "varma koppen" + en smörgås.

Så började jag få mejl med ansökningar. Visste att det skulle komma in 59 stycken. Jag blev lite arg när jag såg att de skulle vara mig tillhanda senast klockan 15 idag. Och på måndag ska alla var skickade till styrgruppen! Vem sjutton har bestämt detta? Det är  ju inte bara att ta emot dessa ansökningar. Jag ska kolla så att budgeten stämmer med angiven och även kolla om det finns medfinansiärer. Så ska jag numrera och skriva in diarienummer.

Jag hoppas att jag hinner resterande på måndag morgon. Annars funderar jag på att jobba lite på söndag.

Inge hämtade mig kl. 15. Var till Hemköp och kompletterade lite. Det gjorde även vår granne, Stefan :)

Gick in till pappa när vi kom hem. Hjälpte honom med TV-kanalen och så gick jag ut med tidningar. Sedan in till oss.

Vi har sett på "Hem till gården". Sedan ringde det på dörren och jag öppnade. Höll på att få en chock. Utanför stod Casper (yngsta barnbarnet) och så stack Fia fram huvudet. Casper ville sova  här inatt. Tove sover hos en kompis. Och det är ju så mysigt att få rå om barnbarnen. Tove ska sova hos oss imorgon :)

Ja, nu har vi ätit en seg minutbiff och potatisgratäng. Vi lovade varandra att aldrig mer köpa minutbiff :))

Casper spelar hockeyspel och myser.

Kramizzar

Ikväll ringde en läkare mig

Sov himla gott mellan ca 22.30 till ca 02.45. Sedan var det kört. Jag var klarvaken! Gick upp 4.15 och gjorde mig iordning. Åt frukost och läste en tidning. Morgontidningen kom senare. Väckte Inge 5.20 och så tog vi då lite kaffe. Nu smakar faktiskt kaffet gott igen. Ett friskhetstecken :)

Var på jobbet 5.45 och som vanligt full fart. En rapport till var klar att skickas på tryckning.

Maria ringt. Hon var ledig idag och skulle fixa lite ärenden. Pengarna fick hon idag, så det blev en ny jacka.

Jag ringde till pappa omkring 9.30. Han hade blivit duschad idag. Blir ju så full i skratt åt honom. För det där med dusch och hårtvätt varje vecka är ju ingen höjdare :)) Men innerst inne tycker han det är skönt.

Och jag jobbade vidare. Fia ringt och det var bra.

Det har snöat och det har regnat. Grått och trist med andra ord hela dagen.

Inge hämtade mig kl. 15. Först åkte vi till Norins ost. Sedan till ICA Maxi. Där träffade vi våra goda grannar, Stefan och Marita. Vi konstaterade att kylskåpet alltid är tomt :))

Efter handlingen åkte vi och köpte vin + en flaska glögg. Ska bli gott med ett glas glögg imorgon efter jobbet. Man blir så varm :))

Plockade in varorna och så gick jag till pappa med mat, som jag köpt med från jobbet. Han skulle få städat imorgon, men städerskan ringde och sade att hon var genomföryld. Det är ju bra att hon inte kommer då. Så nu får han vänta 2 veckor till. Jag kanske kan dammsuga av åt honom i helgen.

Inge och jag åt när jag kom in igen. Maria ringde och vi pratade en stund. Så ringde det på min mobil; okänt nummer. Det var en av läkarna på vårdcentralen (han som ringde mig i tisdags när jag upptäckte att jag nog slängt en karta med antibiotika). Nu frågade han hur jag mådde! Och om läkaren som jag hade förra veckan hade gjort upp en plan vad gäller mera prover. Jag berättade då att jag var och tog prover i tisdags (har fortfarande lite vita i urinen, men sänkan var normal nu) och att jag sedan varit i kontakt med vårdcentralen igen, eftersom jag vill vaccinera mig. Han tyckte att allt lät jätte bra.
Och, sade han! Du låter faktiskt ut att må bra!

Jag var helt paff måste jag säga. Så nog ska det bli dagens ros till ett par läkare, en sköterska och en sekreterare på min vårdcentral. Men först hoppas jag att min insändare kommer in. För där får den första läkaren mycket skit av mig. Hon borde verkligen inte arbeta med människor.

Efter samtal och disk, satte jag igång att damma och våttorka på sina ställen. Imorgon ska Inge dammsuga och torka golven.

Ska se på TV nu och sedan är det nog natti. Men först vill jag prata med Fia när hon kommer från arbetet, ca 21.15.

Kramizzar!


Snöat idag och det snöar än

Gick upp 4.20 för jag var tvungen att fixa håret. Helt enkelt styla det :) Lite ovant att kolla sig själv i spegeln när det är nytonat.

Inge skjutsade mig till jobbet. Tog genast itu med arbetet. Härligt när det finns att göra.

Ute har det varit grått och trist och gråkallt. Även inne var det kallt. Jag frös om ryggen, så jag sade för mig själv: Köp en sjal!

Ringde pappa 9.30 och allt var bra. Fia ringde också och det var bra. Fick ringa min bank för Maria hade inte fått några pengar. Hennes bank svarade de henne att det inte finns något felkonto. En mycket otrevlig kvinna som svarade så! Jag hade tur, för pengarna hade kommit tillbaka till mitt konto. Men jag kunde inte överföra från arbetet för jag hade inte dosan med mig.

På biblioteket var det inget idag heller, så nu kollar jag på fredag. För imorgon har jag nog fullt upp med RT.

Suttit i växeln/receptionen i 3 timmar! Hände konstiga saker med den och jag satt där som ett frågetecken. Men datakillar hade gjort något, så vi var tvungna att stänga ner och öppna igen. Inte lätt för mig att veta det.

Fick iväg en rapport på tryck innan jag hämtades av Inge. Oj, vad det snöade då! Stora lovikavantar hehehehe

Jag hämtade pappa och Inge gick hem. Pappa och jag åkte till Willys, men först gick jag in till Klädjätten och köpte mig en sjal. Ska bli skönt att ha den på axlarna imorgon.

Gick bra att handla och pappa var nöjd. Hjälpte honom med varorna och så satte jag in TV-kanalen åt honom.

Fixat bankärendet nu ikväll så nu hoppas jag att Maria får pengarna imorgon.

Fia sms:ade precis. Hon har sålt även ikväll. Klart att hon tycker det är roligt!

Ikväll är det bra TV-program och det känns ju bra!

Kramizzar

Det var tisdagen det

Gick upp 4.20 imorse för jag insåg att det skulle ta lite att fixa håret. Jag ser verkligen för hemsk ut efter nattens snurrande i sängen. Sover jätte dåligt och svettas gör jag. Men faktiskt så fick jag ordning på håret rätt så snabbt :)

Åt sedan min frukost och så blev det datorn en stund. Tidningen kom och då läste jag den. Väckte Inge 5.20 och så tog vi en kopp kaffe. Han skjutsade mig sedan till jobbet. Underbart alltså!

Satte igång med efterarbetet av det jag gjorde hemma igår. Totalt 52 personer som inte fick den utländska tidningen pga. att jag var sjuk. Men idag skickade jag iväg till dem också.

Ringde och grattade Casper på namnsdagen! Det är ju Hugo idag. Och jag grattade även Inge imorse för även han heter det. Nu duggar väl  hans namnsdagar tätt om  jag inte minns fel. Tur att vi bara säger "Grattis". Men Casper han tyckte att jag skulle köpa en present åt honom.

Ringde pappa vid 9.30-tiden och allt var bra. Gick därefter till vårt bibliotek, men det var bara ett par tidskrifter, så de får vara till imorgon.

Fia ringt! Hon hade gjort matte-prov idag igen. Det ser ut som att hon blir godkänd vilket innebär att hon nu kan satsa på sjuksköterskeutbildningen! Grattis gumman! Jag är stolt över dig ska du veta och det är pappa också!

Fortsatte redigera en rapport och så skickade jag den till författaren när jag var klar. Fortsatte med adressregistret, där det finns hur mycket som helst att göra.

Efter lunch ringde Tove. Hon  hade varit på Allergicentrum och var jublande glad. Hon har inte astma så Bricanyl behöver hon bara ta när hon blir förkyld. Men hon ska akta sig för nötter. Thomas hade varit med  henne. Och så säger hon: Nu är jag jätte, jätte hungrig. Vi ska till MCDonalds :)) Underbara barn och barnbarn säger jag!

Jag arbetade till 14.30 då Inge hämtade mig. Vi åkte direkt till vårdcentralen där jag tog nya prover. Hur mycket folk som helst där. De flesta skulle vaccinera sig.

In till pappa och pratade en stund. Allt var bra med honom och det är jag glad för.

Sedan in och kollade mejl. Skrev därefter ett meddelande till vårdcentralen, där jag undrar lite över när jag kan ta influensavaccinet. Fick svar ca 18.40 av sekreteraren. Jag ska dit om en vecka igen och ta nya prover. Därefter ska jag träffa en läkare (inte samma som sist, men en mycket omtyckt, kvinnlig läkare). Hon ska ta ställning om jag kan vaccinera mig efter att hon sett provsvaren. Vilken service alltså!

Fia jobbar och hon ringde för en stund sedan. Hade sålt en produkt ikväll. Hon var så himla glad över det.

Jag har tonat håret ikväll och det är väl ett bevis på att jag mår bättre och bättre :))

Har även pratat med Maria nu ikväll. Allt är bara bra.

Nej, nu ska jag nog kolla lite på "Hemma hos mig".

Kramizzar

Nu är jag på banan igen. Verkligen underbart!

Gick upp 4.20 imorse och gjorde mig iordning. Åt sedan frukost och läste tidningen. Såg att det blåste massor ute, men det var plusgrader. Väckte Inge 5.20. Vi tog en kopp kaffe och sedan skjutsade han mig till jobbet. Kändes betydligt lättare att kliva ur bilen idag än vad det gjorde förra torsdagen. Nedrans läkare säger jag. Jag hade då 160 i sänka och borde ha varit kvar hemma i sängen. Jag hoppas verkligen att detta inte givit mig några följder.

Jag greppade direkt jobbet som låg. Började redigera en ny rapport. Ibland gick jag emellan och lade in nya prenumeranter i adressregister och tog bort sådana som flyttat eller slutat. Ja, jag tar inte bort dem, men jag avaktiverar dem.

Fia ringde. Hon skulle träffa matteläraren idag och sedan var det synundersökning. Inge skulle iväg och klippa sig på förmiddagen.

Ringde pappa efter att jag fikat. Allt var bara bra. Sedan var det dags för biblioteket. Som tur var så hade Kerstin skött mina arbetsuppgifter. Det kändes skönt. Jag var så rädd att det skulle vara massor med högar med tidskrifter.

Så var det lunch och efter det bytte jag av i receptionen/växeln.

Som ni hör så var det ingen rast, ingen ro :)

Maria ringde. Hon hade varit på synkontroll med Casper. Synen hade förbättrats lite, vilket innebar att han ser raden under nu. Det är ju mycket positivt.

Fia ringde efter sin synundersökning. Hon har brytningsfel och ska ha glasögon både när hon kör bil och när hon ser på TV, läser, sitter vid datorn m.m. Detta innebär 2 olika glasögon.

Jag fortsatte redigera rapporten. Och utanför mitt fönster blåste det massor.

Arbetade till kl. 15, då Inge hämtade mig. Vi åkte till vårt köpcentra. Jag var in på apoteket och hämtade resten av min antibiotika. Passade även på att  hämta ut den medicin som jag behöver för astman.

Så handlade vi lite mjölk och en kyckling. När vi kom hem, gick jag direkt in till pappa. Han satt och kollade på TV. Allt var bra.

Käkade lite när jag varit hemma en stund. Sedan satte jag mig och jobbade ett par timmar. Hade nämligen ett jobb med hem.

Nyss ringde min bror och kollade hur det var med mig! Vi pratade lääänge. Jag sade att vi skulle titta över någon kväll för jag ville besöka hans arbetsplats när det är mörkt (Motala griftegård).

Regnar visst nu enligt Inge. Ja, ja det gör inte mig något för jag ska inte gå ut mer ikväll. Fia arbetar till klockan 21. Vi hinner nog att prata lite innan det är dags för mig att sova.

KramizzarSå här ser det bland annat ut på Motala griftegård. Det är visst belysning i mitten om jag inte minns fel.


LFC tog SM-guld! Hurra, hurra, hurra för tjejerna

Somnade vid midnatt och så vaknade jag omkring klockan 3! Var klarvaken! Nej, jag ljuger inte. Det var verkligen svårt att somna om. Till slut, någon gång efter 5.30 så slumrade jag till och vaknade igen vid 7-tiden. Då var det bara att kliva upp. Gjorde mig iordning, tog min antibiotika och gick sedan till tvättstugan. Skönt att det är ljust ute :))

Satte mig sedan vid datorn till det var dags att gå ut igen. Då hämtade jag även pappas tvätt. Han är så tacksam för min hjälp. Jag är glad att jag kan hjälpa honom.

Fia och Inge vaknade sedan och då följde Fia med till tvättstugan. Hon hade inte så himla mycket heller.

Frukost och disk. Fia åkte och hämtade Tove o Casper. De var och kollade en stund på Filbyter Cup i ishallen.

När jag var klar i tvättstugan, satte Inge och jag igång att fixa på baksidan. Lade pressenning runt altanmöblerna och grillen, klippte ner höstfloxen och gjorde höst/vinter. Caspers traktor ställde vi ner i förrådet för vi vill ju inte kasta den. Tänk vilket fynd vi gjorde där :)) Glömmer nog aldrig det. Kunden har ju alltid rätt och det stämmer. Affären hade prissatt fel. Denna traktor med släp borde ha kostat 850:- men det stod 350:- Jag gav mig inte och jag fick den för det priset som stod på varan.

Bar även upp dynorna till altanmöblerna på förrådet. Sedan blev det lite lunch. Fia kom hem. Hon jagade familjebiljetter till hockeyn ikväll, men de var slut. Maria och barnen hade så gärna velat följa med, men det får bli en annan gång. Så Inge och Fia är nu iväg och kollar på LHC-MoDo. Jag vågar ännu inte sätta mig i hallen pga. kylan.

Och idag blev LFC svenska mästare. Vad kul och så blev de cupmästare tidigare. Det är de värda tjejerna!

Har varit inne hos pappa och satt in TV-kanalen åt honom. Nu säger jag: Heja LHC!!! Se till att vinna även idag!Den här bilden tog vi förra året. Ljuset i mitten är till vår son Henrik. Jag hade en likadan bild i år och ljuset ställde jag på ungefär samma plats. Saknar dig vår son!

Kramizzar!

RSS 2.0