Lite som jag stör mig på

Ja, jag kan ju inte hålla på och skriva om jobbet och så varje dag. Det är ju ungefär likadant varje dag där.

Börjar mer och mer oroa mig för hur det ska får Inge. Kommer han att finna något nytt jobb? Det är ju kaos i Sverige just nu. Vore bättre att de gav de äldre en bra pension och såg till att ungdomarna får jobb i stället.

Tycker att Sverige är väldig upp och ner just nu. Läste om ett Serviceboende med olika grad av "brukare". På natten var där bara en person! En person på 38 brukare! Är det rimligt det? Tänk om några blir jätte sjuka och fler ringer och behöver hjälp. Jag fasar för att bli gammal om det ska hålla på så här.

Sedan läser man om att de tar in flyktingbarn  och till dem (28 barn)  har de 20 personer som arbetar i skift! Alltså detta gör mig så upprörd. Barnen är friska medan de gamla är sjuka. Jag menar inget illa om dessa flyktingbarn, men jag förstår inte resonemanget. Våra gamla har varit med och jobbat och slitit för att få en dräglig ålderdom. Nu sticker jag nog ut näsan, men jag vet att många håller med mig.

Så kan jag fortsätta med det nya lagförslaget om att cyklister ska få samma förmån som gångarna. Alltså de ska ha företräde vid övergångsställen. Visserligen tror många att det redan är så, men jag fasar över det klubbas. För cyklisterna kör som idioter. I alla fall de flesta. Inget lyse, ska fram över allt och tar inte  hänsyn. Nu säger jag: Det är inte alla som har detta beteende, så just DU behöver inte känna dig träffad. Men du som vet att du fullständigt skiter i andra: Tänk till ordentligt!

Använd lyse bak och fram på cykeln, reflex på kläderna. Och reflexer ska även alla som är ute och promenerar i mörkret ha! Går någon över vid en dåligt upplyst väg, så är det stört omöjligt att se en människa i mörka kläder om man kommer som bilist. Jag tror inte att folk fattat detta heller.

Ja, ja, så fick jag skriva av mig lite. Dagen har annars varit bra. När Inge och jag kom hem efter veckohandlingen och jag plockat in varorna, gick jag till pappa en stund. Allt var bra med honom.

Fia är barnvakt hos Maria, som är på ett möte.

Kramizzar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0