En dag till eftertanke

Imorse gick jag upp före klockan 7. Kom ingen tidning, men jag satte mig och skrev i min fysiska dagbok vad som hänt igår. Inge kom upp och han insåg att det inte var någon idé att lägga sig för det var någon biltävling kl. 7.45. Efter en stund frågade han mig var tidningen var. Men lille vän, det är söndag idag svarade jag :))

Fia kom upp omkring klockan 8. Hon är ju också tokig i dessa biltävlingar. Jag lyssnade på "Ring så spelare vi" fram till klockan 9. Då tog jag en dusch och så gjorde jag mig iordning. Inge fixade frukosten. Ringde till pappa och sade att jag skulle höra av mig efter frukosten.

Maria ringde och allt var bra. Vi skulle försöka ses idag, men hon kunde inte säga när.

Jag gick in till pappa när jag var klar. Sedan åkte Inge, Fia och jag till Tornby. Inge och jag köpt nya långbyxor och Fia köpte sig en jacka. Hem och tog en fika!

Sedan åkte vi och köpte en ny golvlykta till hallen. Därefter med tipset. Sammanstrålade med Maria och nye killen på parkeringen vid vårt köpcentra. De följde sedan med hem och drack kaffe. Han var jätte trevlig :))

De skulle gå på damfotboll och Maria skulle hämta varmare kläder, så de åkte vid 14-tiden.

Fia och jag kollade på fredagens avsnitt av "Hem till gården". Därefter åkte vi alla tre till kyrkogården. Vi gick först till mammas (farmor, farfar och faster ligger också där; familjegrav) grav. Fick se min andra faster där, så vi tog det lugnt. Men så sade jag: Nej, nu går vi fram. Precis då gick hon, men hon vände sig om och jag vinkade + att jag ropade på henne, men hon gick. Så vände hon sig om igen och jag gjorde om samma sak, men hon gick. Orkade inte att springa ifatt henne. Lade en liggare och satte ner lyktan som vi hade satt ett ljus i. Det blev så fint. Sedan gick vi till Minneslunden, där vår son, Henrik, ligger. Tände ett ljus för  honom. Förstår inte att det är 22 år sedan, men åren går. Saknaden finns för alltid i våra hjärtan.

När vi kom hem, ringde jag direkt till min faster. Och som vanligt började hon att hacka på mig. Då bad jag henne att vara tyst! Jag har inte ringt för att få skäll utan jag har ringt för att jag vill höra hur det är med dig. Så sade jag att vi såg henne på kyrkogården. Jag är säker på att hon såg oss, men inte låtsades om det. Ja, hon är lite egen, men hon är faktiskt 91 år! Vi pratade i över en timme och så avslutar hon med att säga: Glöm bort mig! Hör du du, sade jag! Jag glömmer inte någon och jag vill att du ringer hit om du behöver hjälp med något. Men hon har hela tiden bortförklaringar.

Fia lagade middagen idag, som blev tacotårta. Jätte gott alltså.

Nu har Fia och jag varit inne hos pappa och ställt in kanalen på boxern. Han vill se Barcelona ikväll :)

Har tänt ljus här hemma också och de brinner för våra nära  och kära.

Kramizzar!

Ännu en gråmulen dag

Jag gick upp vid 7-tiden och läste tidningen noga. Haft en natt som jag vaknat flera gånger av att jag varit genomsvett. Hoppas att skiten går ut ur min kropp nu! Fia kom upp strax efter 7.30. Vi två åt frukost omkring klockan 8. Jag hade ju tagit min medicin när jag kom upp så det blev bra.

Inge kom upp och han åt sin frukost vid TV:n.

Igår, när Fia kom kom  hem från  jobbet, låg det massor med glassplitter utanför garaget och även inne på första gården. Så hon och jag gick ut vid 9-tiden och kollade läget. Men Fia kunde köra ut bilen utan problem. Hon åkte till jobbet. Det var någon som kört in en bil i muren och antagligen spräckt vindrutan. Så himla nonchalant att inte plocka upp glaset.

Jag hämtade pappa. Sopade av hans parkeringsplats och där var lite glas. Pappa och jag åkte till Willys och handlade.  Det gick kanonbra med inköpen.

När vi kom hem, ställde jag bilen på pappas p-plats och så hjälpte jag honom in med varorna. Han var så glad över att vi hade varit iväg och handlat och det var jag med :))

In till mig och där hade Inge bäddat och dammsugit. Han kollade på Formel I. Jag satte mig vid datorn en stund. När Formel I-träningen var slut åkte vi till stan. Vi var och letade jacka till Inge, men hittade ingen. Så då gick vi till City, där jag sett flera jackor till mig. Och jag hittade en!! Den hade kostat 1 000:- och nu kostade den 800:- Ett kap eller hur?

Sedan gick vi till Norén & Englund där Inge hittade en jacka, handskar och en långärmad tröja. Ja, jag köpte faktiskt en  halsduk där. Vi var så himla nöjda båda två över våra inköp.

Hämtade bilen och åkte till vårt köpcentrum. Där köpte vi russin till kvällens glögg och sedan köpte vi en liggare till mammas grav.

Så gick vi till kondiset och köpte en krans till kaffet imorgon. Varför det då? Jo, imorgon kommer nog Maria hem till oss med sin nya kärlek. Jag hoppas verkligen att det gör det också. Vill inte stå här med Pinnocio-näsa :)))

Därefter till spelbutiken, där vi hämtade morgondagens andel. De hade gjort lite fel, men det berodde på att ägaren hade förlorat en bror i veckan och det måste ha varit i onsdags eller i går. Ja, jag beklagar djupt. Kan inte säga det nog: Var rädda om er och om varandra! Vi vet aldrig när vår dag är kommen.

In till pappa när vi kom hem. Han satt och åt och var nöjd med dagens mat.

Fia kom hem 16.15 och hon var nöjd efter dagens arbete. Vi åt alla mat ca kl. 17.45. Idag blev det chipslåda, som var jätte god.

Rubriken då?? Jo, dagen har varit grå och trist, men det har inte stört mig. Men det var gråkallt på stan :)

Ett ljus brinner hos mig och det brinner för alla som mist nära och kära!

Kramizzar!

Idag har vi handlat

Jag gick upp vid 7-tiden. Det var -2 grader ute, så jag är glad att vi tog upp pappas träd igår. Läste tidningen noga. Maria skickade sms och grattade på namnsdagen. Jag skickade ett och grattade henne :))
Gjorde mig iordning sedan. Fia kom upp ca 7.45 och Inge strax efter. Vi åt frukost.

Inge följde med Fia till garaget för att kolla oljan i pappas bil. Fia åkte och gjorde matte-B-prov. Jag gick in till pappa och pratade en stund med honom.

Strax efter 10 åkte jag och Inge iväg. Först till ostaffären och sedan till Maxi. Fia ringde. Hon kände att provet gått bra så nu får vi hoppas att det gjorde det också. Skulle vara så skönt för henne. Efter Maxi var vi till Systemet och köpte en flaska glögg och vin.

Hem och in med varorna. Tog en smörgås och lite dryck. Sedan åkte Fia och jag till Tornby. Hon  hade sett en väska på Stadium, som hon ville köpa. Och Inge hade glömt att köpa mjölk till mig, så det blev Maxi en gång till :)

In till pappa när vi kom hem för jag hade köpt en baugette åt honom. Passade perfekt för han fick soppa idag.

Fia fixade iordning sin matlåda och så åkte hon till jobbet 14.10.

Jag och Inge åkte och tankade vår bil. Så tog vi en tur till nyöppnade Net o Net, men vi vände! Hahahahaha det var många som hade tänkt samma som vi.

Varit mulet och lite gråkallt idag. Funderar starkt på att köpa mig en vinterjacka, en som går ner över baken.

Fia arbetar till kl. 21 ikväll.

Pratade nyss med ex.svärsonen. Han, barnbarnen och Inge skulle ha åkt till ishallen imorgon. Men så ringde en kompis till Thomas och frågade om de skulle med till Simhallen imorgon. Och det ville ju barnbarnen hellre göra.

Kramizzar!

Varit en solig dag

Sov till ca kl. 7. Gick upp och läste tidningen. Åt frukost kl. 8. Strax därefter kom både Inge och Fia upp.

Jag duschade och fixade mig iordning. Solen lyste utanför och jag börjar äntligen känna mig lite, lite piggare.

Gick in till pappa ca 9.30. Vi pratade en stund. Bytte tröja på honom för han hade tagit på sig en sommarjacka. Det var nämligen så här: I måndags hade kvällspersonalen, som vanligt, hjälpt honom med pyamasen vid 21.30-22-tiden. Pappa lägger sig ju inte då för han vill fortsätta att se på TV. Han hade även fått på sig munkjackan för det blir ju lite kallt för äldre att sitta stilla. Men så hade pappa somnat i fåtöljen och vaknade vid midnatt. Då fick  han inte av sig munkjackan, som är lite trång i ärmarna. Han slet och drog och till slut fick han av den. Men då var han mör i kroppen. Så nu vill han inte ha munkjackan på sig längre. Men att sitta i en sommarjacka ser ju inte klokt ut. Så jag letade fram en annan kofta åt honom.

Fia åkte till Erki ca 10.45. Erki skulle hjälpa henne med matten (prov i morgon). Inge och jag åkte och köpte TV-tidningen till pappa och därefter tog vi faktiskt en tur till Norrköping. Solen lyste och det var en riktigt fin höstdag.

Jag var ute en stund efter att vi kommit  hem. Kom på att vi skulle gräva upp pappas Fuchsia så Inge gjorde det. Jag var bara med och öppnade dörrar och så.

Fia kom hem, men det var bara en kortis. För hon började arbeta 14.30. Jobbar till 21 ikväll (tror jag).

Maria har ringt och allt var bra.

Nu har Inge och jag sett en dansk film. Den var väl si så där.

Kramizzar!


Äntligen en klok läkare!!!!

Imorse hade jag 37,3 och det är ju bara lite förhöjt. Jag gick upp ca 7.30. Fia och Inge kom strax efter mig. Vi åt frukost.
Läste tidningen och så diskade jag av efter oss.

Fia åkte iväg på utbildningen ca 8.10. Hon tog pappas bil idag, så Inge slapp köra.

Jag satte mig vid datorn och telefonen bredvid mig. Det var sagt att läkaren skulle ringa mellan kl. 8 och 9. När klockan var 8.55 ringde han! Det första han säger är: Du är mycket sjuk och jag vill att du kommer hit genast. Kan du det? Ja, det går bra! Min man skjutsar mig (tur att jag hade gjort mig iordning). Han berättade att min sänka förra veckan var 160 och det är tydligen väldigt högt!

Betalade och därefter gick jag till labbet och tog sänka och urinprov. Sedan satte jag mig i väntrummet, där det var livat. Pensionärer som skämtade och stod i. Sådant gillar jag :)

Så kom läkaren och jag blev så glad när jag såg att det var HAN! Jag har haft honom tidigare när jag sökt för min värk i fingrarna och han är verkligen en toppenbra läkare. (Måste bara lära mig att komma ihåg namnet, vilket inte är så lätt.)

Han sade att provsvaren var inte klara och att han skulle ta en fika, men sitt du kvar. Ja, det kan du lita på att jag gör, svarade jag. Jubel bland pensionärerna!!

Så kom  han från fikat och då säger han: Det kommer en flicka och pratar med dig och därefter får du träffa mig. Oj, oj, oj, vad många tankar som for i mitt huvud. Vad sjutton är det med mig? Ska jag läggas in på sjukhuset eller?

Men så kom då "flickan" som var en läkarkanditat. Hon undersökte mig och undrade hur jag mådde, med tanke på sänkan förra veckan. Jag sade som det var, att jag frånsett sveda och lite värk längst ner till vänster i magen, var trött efter denna infektion.

Så blev då "min" läkares tur. Sänkan hade dalat till hälften från förra veckan, men jag har fortfarande uvi. Så han skrev ut en annan antibiotika, som jag ska äta i 14 dagar. Han hade ringt till Infektionskliniken och hört sig för. Vilken läkare alltså! Tänk om jag  haft honom från början, då hade jag blivit besparad en massa. Innan han gick ville han ha ett blodprov för att se hur min njurfunktion är. Det provet skickades vidare.

Nu ska jag vara hemma resten av veckan och vila. Tillbaka och ta prover om en vecka och ytterligare prover och odlingar när jag har ätit upp kuren.

Ju mer jag tänker på den andra läkaren, desto argare blir jag! Hur kunde hon säga till sköterskan att jag skulle avvakta ett par dagar? Hade hon överhuvud taget kollat svaret på odlingen?

Blir bara så ledsen av detta för nu har jag i princip varit hemma hela oktober. Varför kunde inte denna kvinnliga läkare ta prover vid mitt första besök?

Ja, nog om detta. Nu ska jag baske mig se till att bli 100 % frisk.

Neta hade sökt mig för hon undrade vad de sade, så jag ringde upp henne. Tack för omtanken!

I eftermiddag har Jonas och Samuel varit här och fikat. Jisses vad kanelsnäckor Samuel kan äta! Han är verkligen enorm.

Fia är på hemväg efter sista utbildningsdagen och jag undrar hur den varit.

Även ikväll går mina tankar till Ånki med familj! Skickar med en massa styrkekramar till er!

Kramizzar!


Nu är jag riktigt arg

Ringde vårdcentralen direkt klockan 8 imorse och en sköterska ringde mig 8.50. Hon sade att doktorn skulle ringa upp mig så jag vet vad odlingen visade. Ännu har ingen läkare ringt och jag är så arg så jag skakar. Borde ju vara bra att få börja på en ny kur idag. Det ä ju mitt liv, min kropp det  handlar om. Man är i deras våld, det är då ett som är säkert.

Inge skjutsade i alla fall Fia till utbildningen imorse. Hon är på utbildning i två dagar så får vi se om det blir jobb efter det :)

På förmddagen ringde Neta till mig. Hon undrade hur det var med mig och så hade hon läst i min klans blogg på blip att en klanmedlem förlorat sin dotter igår. Det var en arbetsplatsolycka. Oh, så hemskt. Neta och jag ville ju inte uppehålla telefonen om uti fall läkaren skulle ringa (hånskrattar nu åt det).

Jag tog mobilen och ringde Anki. Det som inte får hända hade hänt. Deras näst äldsta barn hade igår klämts till döds i en maskin. Så oerhört tragiskt. Barn ska inte dö före sina föräldrar. Pratade även med hennes man och jag skickade dem min och min familjs styrkekramar i denna svåra stund.

Pappa har ringt och undrat om läkaren  hört av sig.

Maria ringde också och undrade. Ja, alla undrar ju hur det går. Skäms ju att jag inte kan ringa till jobbet och  meddela något.

Fias utbildning håller på till 17.30, så då hämtar Inge henne.

Har faktiskt varit riktigt fint väder idag. Så när +12 grader och uppehåll. Inge tog en långpromenad på eftermiddag och jag var faktiskt avundsjuk på honom. Måste få igen lite muskler snart. Det går inte detta.

Den här dikten hittade jag på nätet och jag tycker den säger så mycket:

Gråt inte vid min grav

Jag finns inte där

Jag finns i solens

Spegelbänk på fjärden

jag finns i vindens lek

över böljande sädesfälten

Och när du i tidig morgon

Väcks av fåglars kvitter

Är det min röst du hör

Så gråt inte vid min grav

Jag är inte död

Dikten skriven av: okänd


Kramizzar

Feber imorse igen :(

Vaknade vid 7-tiden och tog tempen. Jag trodde ärligt talat inte att jag hade någon, men den visade på 37,8! Och jag som var feberfri igårkväll. Fattar inte alltså. Men jag tror helt enkelt att jag måste ha ännu en penicillinkur för det svider nu, vilket det inte gjort förut.

Jag gick upp ca 7.30 och gjorde mig iordning. Kände mig stundtals svimfärdig och även lite illamående. Fia sov till ca 8.40. Vi gick då till tvättstugan och körde igång. Frukost sedan. Så till tvättstugan igen. Fia följde med och vi hämtade även pappas tvätt. Inge har också varit med ett par turer. Jag var med och visade hur man gör.

Är bara så himla trött på denna feber så det är sanslöst. Ska inte till jobbet imorgon utan jag måste ringa vårdcentralen.

Har regnat lite av och till idag.

Ja, mycket mer har inte hänt idag. Jag vilar och tar det lugnt.

Kramizzar

Feber imorse igen :(

Ja, imorse blev jag faktiskt riktigt ledsen. Hade ju 37,5 i temp i går kväll och jag trodde att det bara var tillfälligt. Men imorse vid 7-tiden,  när jag tog tempen, visade den på 37,7. Då blev jag superledsen och började gråta. Vad sjutton är det med mig???  Gick upp ca 7.30 och läste tidningen. Sedan blev det datorn och så på med radion. Det var "Ring så spelar vi".

Klockan 8.45 ringde Maria och hon väckte Inge. Men Maria var ju så uppåt idag, för  hennes kärlek kom hem idag och de har längtat efter varandra. Den kärleken, den kärleken. Ja, jag är verkligen glad att hon är lycklig igen och jag hoppas att det håller i sig.

Inge frågade vem det var som ringde så dags och jag svarade att klockan var faktiskt kvart i nio! Grymt sade han och lade sig igen. Det tog inte lång tid förrän han åter drog timmerstockar. Fia kom upp och allt var bra med henne, frånsett lite huvudvärk. Jag ringde pappa ca 9.20 och han blev helt bestört när jag berättade om min feber.

Klockan 10 tyckte Fia och jag att det var dags för frukost, så vi plockade fram den och väckte Inge.

Sedan diskade jag och bäddade rent i sängarna. Det sista skulle jag nog inte ha gjort, för jag fick näsblod. Det var nog verkligen kroppens sätt att säga STOPP! Duschade och gjorde mig iordning. Ja, jag  hade tagit Alvedon.

Fia åkte till Maria för  hon ville träffa Tove och Casper innan de skulle till sin pappa. De ska vara där en vecka nu (om de vill).

Inge kom på att orsaken till min feber var nog att jag började jobba heltid direkt. Hade ju faktiskt feber på onsdagen! Borde varit  hemma och vilat hela veckan. Jag blev utmattad som han uttryckte det. Jag hoppas att han och även min vän Ann-Christine har rätt. Och jag har ju försökt att lära mina barn: Var feberfri minst två dagar innan du börjar arbeta eller går till skolan. Så missköter jag mig själv så  till den milda grad. Jag har ju, trots allt, haft feber i över 2 veckor!

Jag och Inge åkte med tipset och så tog vi ett varv. Var bl.a. till Coop Extra. Det blev bara toapapper och apelsiner :))

Hem och in till pappa. Fixade TV-kanalen åt honom.

Därefter skalade jag potatis och morötter. Inge fixat steken. Och sedan var det dags för ishockey. Ja, Fia kom hem förstås. Hon kollade lite på hockeyn också.

Det har varit mulet och det har regnat idag. Men vad gör det, när man har tak över huvudet. Jag inriktar mig till 100 % på att bli helt okej nu.

Efter att jag diskat middagsdisken gick jag till pappa med mat, så han har imorgon. Han blev så himla glad!

Så får vi inte glömma en mycket viktig sak och det är: SOMMARTIDEN ÄR NU SLUT och VINTERTIDEN TAR VID. Ställ alltså tillbaka klockan en timme innan du lägger dig ikväll/inatt. För nu ska vi se tillbaka på sommaren och det gör jag med glädje, för den var toppen!

KramizzarTove och Casper vid Pinnarp (utanför Kisa). Det var så himla skönt i vattnet!

Aj, aj, aj

Var på jobbet 5.45 imorse och det var Inge som skjutsade mig. Satte igång med en rapport på engelska. Kom in lite nya prenumeranter under  tiden samt beställningar. Efter fikat ringde jag pappa och allt var bra. Hemma städade Inge och Fia. Efter städningen fixade de en TV, som vi faktiskt fick på försäkringen. Solid gav med sig.

Ja, jag har känt mig som en bläckfisk på jobbet. Alla drar i mig. Vid lunch började jag frysa massor igen.

Tänkte att det kanske var bäst att ringa och be någon hämta mig. Men då ringde Maria och när hon fick höra om TV:n, så ville hon ha Fias gamla. Hon skulle bara på kvartsamtal med Toves fröken och sen hämta mig. Det var bara det att hon kom inte förrän 15.10!!!

Hem och hon lastade in TV:n i sin bil. Jag gick in till pappa, som kollade på tennis. Så  han var inte särskilt pratsam

Alltså jag är så trött nu ikväll så det är sanslöst. Värker längst ner i ryggen och är orolig för att det är något annat skit som satt sig.

Vad gäller vaccineringen mot svininfluensan, så blir det vårdcentralen nästa vecka.

Sorry alla, men jag orkar inte skriva mer!


Kramizzar!


Började åter igen att arbeta efter drygt 2 veckors sjukskrivning

Imorse ringde den älskade väckarklockan 4.20. Men.... den fick repetera två gånger innan jag stängde av och klev upp. Hade legat vaken inatt och funderat på om jag skulle ta av mina sparade semesterdagar eller om jag skulle låta sjukskrivningen gälla?

Gjorde mig iordning, åt min frukost, läste tidningen och väckte Inge 5.20. Då hade varit in på datorn en stund. Inge och jag åkte ca 5.35. Var på jobbet 5.45. Tyst och lugnt. Det enda som slog emot var en vitlöksdoft blandat med öl och vin. Det hade varit pubafton på jobbet igårkväll. Dessutom 15-årsjubileum. Ja, synd att jag inte kunde vara med. Men å andra sidan så går jag ju inte så ofta på after work :))

Upp till mitt rum och på med datorn. Började med att byta lösenord. Sen hände något! Datorn låste sig och jag kom inte in någonstans. Då gick jag och tog en fika samt pratade med kocken i vår egna restaurang. När jag kom tillbaks till mitt rum så fungerade lösenordet igen, men jag fick starta om för att det skulle lagras.

Massor med mejl att gå igenom. Har fått två nya rapporter att redigera. Skrev ut en del mejl.

Omkring klockan 7 kom vår löneadministratör och jag gick till henne med sjukintygen och så diskuterade vi semester contra sjukskrivning. Hon tyckte absolut att jag skulle vara sjukskriven för jag var ju sjuk, så jag gav med mig. Tog dock 3 dagar på flexen.

Min chef kom och han var glad att jag var tillbaka. Hon hade med ett par vinterkängor till Tove, som en av hennes döttrar vuxit ur sedan länge. Jag blev jätte glad.

Ja, så kom resten av arbetskamraterna och hälsade mig välkommen åter. Det värmde! Jag hade varit saknat...härligt alltså :))

Ringde till Inge och berättade att jag skulle få sjukavdrag. Då blev han arg på mig! Men då svarade jag emot, för jag blev arg. Du röker för mer pengar än vad jag förlorar på detta! Då blev han tyst. Japp, sätt dem på plats direkt hehehehe

Semestern vill jag ju ha till något roligt. Kanske kan vara kul att ta ännu fler än 5 veckor någon sommar.... Eller också, om det blir skralt i kassan så kan man få betalt för dem...

Idag kom Jonas hem från Malaysia, vilket är roligt! Så nu har Inge, Fia, Jonas och hans son åkt på ishockey. Jag ville inte följa med för det är, trots allt, lite kyligt i hallen emellanåt.

Ja, Inge hämtade mig 14.30 idag, så det blev drygt 8 timmar, jag som sade: högst 6 timmar idag. Vi åkte och köpte ost. Sedan släppte vi av Fia hos Maria, där hon skulle ta hand om barnbarnen en stund. Inge och jag handlade.
Hämtade sedan Fia. Hem och in med varorna. Gick sedan till pappa. Allt var bara bra med honom. Vi pratade en stund.

Nu är jag verkligen trött. Känns att jag  hållit igång hela dagen.

Det har varit mycket grått och disigt idag. Trist, men bara att gilla läget!

Kramizzar


Mår ännu inte toppen

Igårkväll frös jag så jag skakade. Gick då upp och tog två alvedon och lade på mig ett sovtäcke. Somnade och vaknade omkring kl. 1. Jag var sjöblöt av svett! Då lyckades jag kissa massor. Somnade om och sov till ca 6.30. Gick upp och läste tidningen och så lade jag mig igen. Men jag jag lyckades inte somna om, så jag var snart uppe igen. Tänkte att nu vänder det nog! Nu blir Nilla frisk och som vanligt!

På med datorn och besvarade några mejl. Strax efter klockan 8 ringde min kollega. Hon behövde komma in i min dator. Den excelfil över utländska prenumeranter på vår utländska tidning, accepterade inte tryckeriet. Jag sitter ju alltid och gör om så att hela fältet blir på en rad. Nu skulle de skicka adresserna från förra numret, vilket gjorde mig lite ilsk. Var de verkligen tvungna att skicka adresserna idag? Kunde det inte vänta till imorgon? Men det gick inte, så jag fick lämna ut mitt lösenord. På grund av detta "påhitt" så missar vi ju en massa nya prenumeranter. Ja, ja... I vilket fall så väcktes Inge av telefonen och Fia kom upp strax efter. Vi åt frukost.

Sedan ringde jag pappa, men fick inget svar. Ja, ja, han ringer väl upp tänkte jag och tog en välbehövlig dusch och hårtvätt.

När jag var klar, ringde jag pappa! Han hade varit på toan :)) Nu var han redo för en tur till Willys. Jag svarade att jag snart var hos honom. Klädde på mig och gick dit.

Bad pappa ta på sig en jacka, men han tyckte det räckte med skjorta och munkjackan! Jisses alltså; barn är jätte envisna och det är även  gamla människor. Ordspråket stämmer: "Blir som barn på nytt".
Vi ska ju bara åka bilen och den står i garaget.

Ute låg dimman tät och jag sade till pappa: Idag är det inte den 6 november! Han kom allt ihåg: 1632 :))) Men det är trots allt dimma och den är tät.

Vi mötte en lastbil, som var på väg att köra på oss! Både pappa och jag blev superrädda. Jag fick styra ut åt höger så långt jag  kunde. Jag undrar vad den chauffören gjorde? Pratade han i mobilen eller var han påverkad av något? Skönt att det slutade lyckligt.

När vi så kom till Skäggetorp, fungerade inte hissen utan vi fick ta rullbandet. Jag stod bakom pappa och det gick bra. Vi skulle  ha en kundvagn idag för pappa behövde toalettpapper. Ja, så handlade vi ju en massa annat förstås.

Färden ner för rullbandet gick kanon och jag var så glad över det. Vi åkte hem och jag hjälpte pappa in med varorna. Ringde till Inge och bad honom komma.

Vi lånade sedan pappas bil för Fia hade vår till något möte och åkte till vårt köpcentrum. Behövde mat till idag och mjölk. Förstår inte det :))

Sedan hem! Maria ringde precis som jag kom innanför dörren. Hon berättade att min faster ringt igår och frågat om hon kom till kl. 12. Nej, det gör jag inte svarade Maria, vi bestämde klockan 15 eftersom jag arbetar. Själv har jag inte någon vidare kontakt med faster pga. en massa tjafs. Men jag får kanske ta mig i kragen och ringa en dag.

Inge och jag kollade sedan på "Hem till gården". Därefter åt vi lite lunch. Sedan blev det "Förlossningskliniken". När det nästan var slut ringa Anki! Så himla kul att prata med  henne. Men samtalet bröts nog 3 gånger och vi fattar inte varför.

Fia kom hem efter att ha träffat en kompis. Imorgon ska hon på jobbintervju! Hoppas att det blir något!

Vi har nu ätit potatisbullar och bacon. Tyvärr är jag inte så hungrig. Nu ikväll har jag 37,4. Det är inte mycket, men det är ändå lite förhöjd. Och imorgon ska jag jobba! Hej och hå alltså! Det blir att bita ihop det!

Kramizzar!

Idag har pappa fått ny kyl & frys + ny spis

Sov till ca 5.15. Tog febern och den visade på 37,4. Vände och vred på mig. Hade lite ont längst ner i magen. Till slut gick jag upp och tog ett par Alvedon och satte mig vid köksbordet, där jag läste morgontidningen. Lade mig igen och det tog en bra stund att somna om, men till sist så gick det. Vaknade 8.15 nästa gång och då gick jag upp. Maria ringde och kollade hur det var. Så har jag ringt och pratat med chefen. Därefter ringde en kollega och behövde lite hjälp.

Fia kom upp och hon satte sig i vardagsrummet. Ja, jag satt vid min dator :))

Tack alla goa vänner som skickat mejl till mig om att jag ska krya på mig. Sådant värmer i hjärtat.

Inge kom upp. Jag pratade då med pappa. Han hade fått ny kyl och frys. Spisen skulle snart komma.

Vi åt frukost och vi hade lite att titta på utanför. Oj, vad många kylar och frysar + spisar som de körde in på gården. Nej, vi fick inget utbytt eftersom vi bytte för ett par år sedan och har det som tillval. Så skönt med hel kyl och hel frys, som dessutom är avfrostningsfria. Visserligen blev vi av med 3 skåp när vi gjorde så här, men det är det värt. Och så har vi en spis med häll. Men å andra sidan, så fick de som nu fick nya en spis med varmluftsugn (tror jag i alla fall).

När vi ätit och diskat gick vi alla tre till pappa. Han stod och räknade in oss :) Blev nog mycket glad över att se mig ute. Allt var så fint som han fått och han var nöjd. Hjälpte honom med lite.

Sedan har jag tagit det lugnt. Legat på soffan och kollat på TV. Fia varit iväg på något möte, som sedan inte blev av. Ja, jag säger då det! När konsulter ska ta över Arbetsförmedlingens uppgifter, då blir det fel. Hon åkte till Maria och barnen i stället.

Nu fick jag höra att barnen + en kompis, som skulle leka med Tove skulle gå hem själva från fritids klockan 15. De hade inte kommit hem 15.30 så Fia gick ut och letade. Ingenstans såg hon dem. Hon ringde till fritids och de sade att de hade gått kl. 15. Men var var de??? Så till slut gick Fia hem igen. Då hade barnen kommit hem. De hade gått till en kompis och pallat äpplen :)) De visste inte att det var förbjudet att göra så. Kanske de lärt sig en läxa nu :) Ja, barnen blir allt yngre när de pallar. Jag var nog omkring 12–13 år när jag var med och pallade päron första gången. Jisses, vad det kittlade i magen.

Nej, nu ska jag snart krypa ner och läsa min Året Runt! Imorgon ska jag ge mig ut och handla med pappa. Han längtar efter det förstår jag. För han har skrivit upp vad han behöver :))

Kramizzar

Nytt besök på vårdcentralen

Hade 37,5 i temp imorse och det tog ner mig direkt. Ringde vårdcentralen när de öppnade klockan 8. Fick till svar att de skulle ringa mig 8.50. Så jag hann att ringa till jobbet och berätta att jag inte kom idag heller. Inge kom upp ca 8.40 och Fia strax efter. Hon och jag åt frukost ihop. Så ringde de från vårdcentralen och jag fick tid idag klockan 15.20!

Ringt pappa och allt var bra med honom. Tur är väl det!

Fia åkte iväg för att klippa sig och sedan hämta barnbarnen från skolan och ta hem dem till sig. Jag och Inge kollade på "Hem till gården". Sedan tog Inge en rask promenad. Jag åt lite och därefter tittade jag på "Förlossningskliniken".

Inge skjutsade mig till vårdcentralen. Inte kom jag in klockan 15.20. Massor med patienter i väntrummet. Kom in ca 16.15 och läkaren sade direkt att jag skulle ta sänka och urinprov. Så jag gick till labbet och efter en stund fick jag ta mina prover. Sedan väntan på läkaren igen. Till slut blev det min tur och det visade sig att jag hade urinvägsinfektion! Jisses alltså om de tagit prover förra veckan, då hade jag varit frisk nu. Läkaren sjukskrev mig till och med onsdagen. Sedan räknar hon med att jag kan börja jobba igen. Så det var nog en dundermedicin jag fick. Jag kanske hänger i takkronan på onsdag :)))

Kramizzar!


Inte ett dugg bättre

Vaknade ca kl. 7 imorse och tog tempen. Den visade 37,7!!! Luften gick ur och jag somnade om en stund. Fattar inte, men jag orkar ju ingenting. Hade bokat tvättstugan mellan 7 och 12, men jag orkade inte gå ut och avboka och förresten så går det inte efter att klockan slagit 7.
Gick upp ca 9.05 och då tog jag en dusch, men det var inte skönt. Åt sedan lite, lite frukost. Höll på att somna vid köksbordet! Jag lyder mig inte själv eller hur jag ska uttrycka mig. Inge sov till ca 9.50. Då hade Sofia ringt. Hon sov kvar hos Maria och barnen igår. Pappa ringde för han hade inte tid när jag ringde 9.30. Allt bra med honom.

När Inge var klar, gick han till pappa och hämtade dosetten + blodtrycksmedicinen samt tvättunnan.
Inge och jag hjälptes åt att tvätta här  inne.

På eftermiddagen kollade jag på Easter Parade med Fred Astaire och Judy Garland. En helt underbar film! Inget våld, bara mysig.

Fia kom hem och vi pratade en stund. Hon och Inge kollat på fotboll. Jag lade mig och läste, men det dröjde inte förrän jag sov. Vaknade av ett illvrål! Det var Fia, som jublade när Åtvidaberg gjorde mål. De är tydligen klara för spel i Allsvenskan nästa år.

Nu ska jag snart äta lite. Klockan 20 är det dags för "Ensam mamma söker" och sedan är det natti igen. Får ringa vårdcentralen imorgon igen.

Kramizzar

Är så trött på detta virus

Imorse hade jag feber igen och när jag gick upp, var jag nära att svimma. Orkar ingenting, vill inte göra någonting. Mår bara shit!

Fia åkte iväg och grattade Casper innan hon skulle på ledarutbildning fotboll. Kursen håller på hela dagen. Jag ringde och grattade Casper på 6-årsdagen. Pratade med Maria och sade att jag inte orkade komma. Hon förstod.

Inge kom upp och vi åt frukost. Smakar inte med något. Är inte heller sugen på något.

Suttit och slappat vid datorn för jag kan inte ligga hela tiden. Lägger mig ju tidigt på kvällarna och ligger länge på morgnarna.

Har pratat med pappa ett par gånger. Han tycker det är så trist att jag inte mår bra. Sedan oroar han sig för bytet av vitvaror på tisdag, trots att jag ringt och pratat med de som ska utföra det.

Inge fick åka och gratta Casper själv. Casper accepterade att jag inte var med, men så är han en klok liten kille. Han blev glad över paketen.

Nedanstående bild är avfotad och inte så bra, men jag vill även visa att det finns en bild på Casper i min mammas famn (jag kom visst med på ett hörn). Jag tror att bilden är tagen i slutet av 2003 eller början av 2004. Hon hann uppleva våra båda barnbarn (hennes barnbarnsbarn):Och så tar vi en bild på dagens födelsedagsbarn: Casper 6 år idag!!!!Är så ledsen att jag inte orkade följa med och gratta Casper, men jag måste se till att bli bra!

Kramizzar

Ett virus i min kropp

Ja, jag har ett virus i min kropp och det har verkligen slagit rot. Vaknar feberfri, men mycket, mycket trött. Så jag tar det jätte lugnt och gör inte något alls, mer än kanske min frukost. Sedan skriver jag lite på datorn och pratar med min pappa i telefonen. Tycker så synd om honom, som inte kommer iväg på handling. Vi är ju ett bra team han och jag.
Så klockan 11.55 är det dags för en timme med "Hem till gården". Efter det är det lagom att tag något i magen innan "Förlossningskliniken" börjar. Och innan det programmet är slut har feber återvänt. Lägger mig direkt och sover. Vaknar med huvudvärk och då tar jag ett par Alvedon. Läkaren sade visserligen att jag inte skulle ta Alvedon för att få bort febern, men det gör jag ju inte. Jag jagar ju bort huvuvvärken.

Undrar så hur länge detta virus ska stanna i min kropp. Jag räknar krasst med att jobba på måndag, men som jag mår just nu, så är det mycket avlägset. Och så läser jag om virus på nätet. Man är väldigt mottaglig för andra sjukdomar, såsom förkylning och halsont. Och det är flera på jobbet som drabbats av det. Så på ett sätt vore det nog bäst att jag blir 100 % frisk innan jag går till jobbet. Tur att jag sparat semesterdagar, men det var ju inte till detta som jag tänkt använda dem. Men nu gör jag det eftersom det kostar så himla mycket att vara sjukskriven.

Nu svettas jag så till den milda grad och jag önskar av hela mitta hjärta att jag svettas ut febern. Bort, bort, bort långt från mig.

Vet inte om jag orkar följa med och gratta yngsta barnbarnet imorgon. Han fyller 6 år och tror att han skulle bli jätte ledsen om inte mormor är med. Men vi får se.

Ute regnar det, så jag är glad att jag inte behöver gå ut. Fia är iväg och hämtar sin syster Maria på jobbet. De skulle visst fixa någon mer present till Casper.

Kramizzar!

Feber ikväll igen

Orkar inte skriva något  speciellt. Har skött mig och enbart vilat. Inge och Fia var iväg och handlade och jag låg i soffan.
Men det hjälper visst inte! För nu ikväll kom febern åter och jag har precis sovit en stund. Detta tar på mig ska ni veta. Nu är det ju tredje dagen som jag äter penicillin och om det var något i kroppen, så borde det vända. Får väl ha "is i magen".

Kramizzzar

Äldsta barnbarnet fyller 8 år idag

Imorse hade jag betydlig mindre feber än igår, så jag hoppas att det vänder nu (37,5). Men så trött jag är! Gick dock upp ca 7.10 för att ringa och gratta Tove innan hon gick till skolan! Hon var så nöjd med presenterna hon fått av mamma, pappa och lillebror.

Inge kom upp och vi åt frukost. Fia kom lite senare. Ringde pappa och allt var bra med honom. Är så glad för det.

Neta ringde mig och vi pratade länge! Även hon var krasslig, men inte virus som jag (tror jag i alla fall).

Inge och Fia åkte och handlade till pappa, vilket kändes skönt för mig. Hoppas att jag är helt okej i helgen, så att han och jag kan åka tillsammans. Men nu försöker jag bara att vila så mycket som jag bara kan.

Tog en dusch, vilket var välbehövligt mycket skönt.

Åt sedan lite mat, men jag är ju inte supersugen på något. Kaffe äcklar mig nästan och Inge gör inget annat än tjatar om kaffe :))

Klockan 15.45 åkte vi och hämtade Fia på stan och sedan vidare till vår stora prinsessa; Tove! Jag fattar inte vart alla år har tagit vägen??Här är hon min mammas famn endast några dagar gammal. (Saknar dig mamma!)Och så här stor är hon nu!

Tove blev mycket nöjd med presenterna, som mest bestod av kläder och örhängen. Får jag inga leksaker? Nej, svarade jag! Mamma säger att du inte leker så mycket längre och ditt rum är fyllt med leksaker! Okej! Men får Casper leksaker på lördag? Jag nickade, men hon accepterade det.

Fikat smakade ljuvligt och dill denna goda tårta var det gott med kaffe!

Ute var det bitande kallt. Oj, vad jag frös!

Kramizzar!

Varit på Vårdcentralen

Jag som trodde att jag skulle kunna åka till jobbet, blev helt paff när jag kände mig febrig imorse. Kollade och den visade på 38,5! NEJ! Vad är det med mig? Drog täcket över huvudet och somnade om. Vaknade vid 6.50 och då tog jag två Alvedon. Lade mig och slumrade ca en timma. Ringde jobbet och berättade att jag inte tänkte komma. Klockan 8 ringde jag vårdcentralen. De ringde upp mig 8.25 och jag fick en tid; 9.20! Snacka om att lägga i högsta växeln. För trots att jag har feber, så vill jag måla ögonen. Så åt jag lite frukost. Väckte Inge och sade att jag skulle iväg. Han gick upp och strax efter kom även Fia. In till pappa och berättade att jag skulle träffa en läkare. BRA, tyckte han. Kom snabbt in. Läkaren undersökte mig och körtlar och lymfor var okej. Även halsen såg bra ut. Så säger hon att det är en virus och mot den finns inget annat att göra än att vila. Jag berättade att jag hade en obehagskänsla längst ner på vänstra sidan av magen, men det var nog ingenting att oroa sig för. Så berättade jag om mina två fästingbett (det sista i slutet av september). Då skriver jag ut penicillin, så motar de bort eventuella boreliabasciller.

Sjukskriven veckan ut och med förmaningen: VILA! Jag lovade att göra det.

Till apoteket efter medicinen och så hem. In till pappa och berättade. Och jag sade till honom, att om han behövde något från affären, så kunde Inge eller Fia fixa det. För nu ska jag vila! Och det förstod han.

Så in och skrev lite på datorn och så ringde jag givetvis till jobbet och berättade. Bad Kicki fixa en sak i mitt rum :)) TACK!!!

Sedan har jag sett på TV och bara slöat. Inge kommer med kaffe och jag känner inte för kaffe. Har inte varit sugen på det hela denna sjukdomsperiod. Det äcklar mig nästan.

Fia har hämtat Maria och de bakar nu ihop till imorgon då Tove fyller 8 år! Tove har beställt en sköldpaddstårta och jag är säker på att Maria fixar det. Vet inte om Fia och barnen bakar bullar eller annat.

Inge har varit ute och promenerat i nästan en timme. Ja, jag får lugna mig med rörliga aktiviteter till dess att jag varit feberfri några dagar. Sedan får jag mjukstarta med träningen.

Nu ska Inge och jag se på "Sex in the City". En film på en av filmkanalerna!

Kramizzar!

Snart feber i en vecka

Vaknade faktiskt före klockan 6 imorse (var flexledig). Tog febern och den visade 37,5! Nej, sade jag för mig själv. Varför håller den på så här? Visserligen är det inte någon hög temp., men den är förhöjd. Tog genast 2 Alvedon och så läste jag morgontidningen. Sedan datorn och gjorde uppdateringar. Därefter fixade jag mig iordning. Inge kom upp  och vi åt frukost tillsammans. Telefonen ringde och det var Casper, som ville prata med Fia. Så det var bara att väcka henne! Thomas har barnen pga. två studiedagar och de skulle till Simhallen och Fia skulle följa med. Jag gick till pappa. Han var redo och taxin kom 9.20. Först skulle inte jag få följa med! Men, sade jag detta är en sjukresa och jag uppgav vid beställningen att en följeslagare är med. Men det står bara en person här säger taxikillen. Så han ringde och det var okej att jag följde med (phuu). Ibland får man mardrömmar  :))

Och vi åkte iväg, men så vek han av och svängde höger istället för att fortsätta rakt fram!! Då kunde ju inte jag vara tyst utan säger: Vi ska till Södra Entrén! Ja, men jag ska hämta en person till i nästa bostadsområde. Ett mycket rörigt område. När jag fick sen personen som skulle åka med, förstod jag varför pappa fick sitta bak! Hon var STOR. Oj, oj, oj. Jag kände mig som en liten fluskit där jag satt bakom. Så småningom kom vi till Södra entrén och vi gick direkt till Urologen. Pappa har ju frikort, så det gick snabbt. Sedan hann vi bara att sätta oss, så fick vi gå till ett undersökningsrum. Jag kan vänta här, sade jag till sköterskan, men hon tyckte att jag kunde följa med in. Läkaren kom mycket snabbt! Och det var en mycket trevlig läkare :)) Han frågade lite om hur pappa mådde och så och så säger han: Nu kör vi ett ultraljud! Då går jag ut och väntar säger jag. Nej, du kan vara med säger läkaren. Hjälp din pappa med byxorna (jeans och kallingar ska ner). Oh, shit tänkte jag! Detta vill jag inte! Läkaren gick och hämtade något till ultraljudet och hade med sig en kvinnlig läkare (tror jag). Vad bra sade jag, nu väntar jag utanför och så gick jag.

Undersökningen gick snabbt för rätt som det var så säger läkaren: KLART! Och jag gick in och fick höra resultatet. Allt var jätte bra med prostatan. Ingen cancer och storleken var rätt normal. Oh, så glad jag blev. Trodde första att detta oroat mig så jag fick feber för det, men jag har ju feber ännu, grrrrrrrrrr.
Vi diskuterade med läkaren om katetern och kom fram till att pappa skulle ha den kvar. Då behöver han inte gå upp på nätterna och bli yr, vilket är en trygghet.
Vi tackade för oss och gick därifrån.

Jag ringde till Inge och han blev jätte snopen när han hörde att vi redan var klara. Men då sade jag att vi går till sjukhusapoteket, så hämta oss där! Var och köpte schampoo till pappa. Sedan fick vi vänta lite på Inge, men vi satt ju inte i sjön.

Hem och jag följde med pappa in. Pappa hade nog också funderat på cancer, fast han inte sagt något. Men jag fick det ju slängt i örat av distriktssköterskan i förra veckan och det var inte roligt.

Inge och jag kolla på "Hem till gården". Åt sedan lite mat.

När Fia kom hem, åkte hon och jag till Ö & B. De har även byggt en netonet lagerhall bakom Ö & B, så vi körde dit. Vad fick vi se?

Jo på detta fundament har SAAB 340 varit placerat i ett antal år:Ett kul inslag för de som besöker Linköping, som ju är en gammal flygstad. Men nu har våra kära politiker i kommunen beslutat att planet ska flyttas en bit norrut. Detta kostar multum och dessa pengar hade kunnat läggas på antingen dagispersonal eller vårdpersonal.

Och så såg planet ut, där det stod på marken:Det stod ju bra där det stod, men så tycker inte vissa andra.

Och nu fryser jag som tusan igen och febern stiger upp emot 38 grader. Får nog ringa Vårdcentralen imorgon, för detta accepterar jag inte.

Kramizzar!

En mulen dag

När jag hade släckt ner igårkväll skickade Fia mig ett sms och frågade vad jag gjorde. På väg att sova, svarade jag. Här på festen är det skittråkigt. Sorry, sade jag, men jag kan inte komma. Hade tagit ett glas vin och de (Maria var också med), var långt ut på landet. Oki, svarade Fia och jag somnade. Väcktes senare av att jag hörde någon i dörren. Det var Fia, men inte ensam. Maria var också med hem! De hade åkt taxi. Maria lade sig på soffan med täcke och kudde, Fia in till sig och jag försökte att somna om. Gick ju till slut och jag sov till ca kl. 7. Gick upp, tog febern, som visade 36,5! Yes, så skönt. Gjorde mig iordning och gick sedan till tvättstugan. Körde två maskiner. Maria vaknade när hon hörde mitt smattrande på tangenterna! Oj, mamsen vad du är flitig :))) Är ju så härligt att nå'n gång ibland få rå om båda döttrarna. Inget ont om barnbarnen, för de älskar jag till tusen. Men just det; kunna flaxa bakåt i tiden. Nu blev jag väl tossig?

Hämtade sedan Fias kasse med tvätt och gick till pappa efter hans tvätt. Fia ringde och sade hon kom för hon hade mer :))  Så vi hjälptes åt hon och jag. Hon sorterade tvätten, hällde i tvätt- och sköljmedel och tryckte på gradantalet och så gick vi in.

Inge kom upp och han gjorde stora ögon när han fick se Maria. Vi åt gemensam frukost. Maria ringt till barnen och de mådde så bra. Sade till Inge att jag var tvngen gå till tvättstugan igen, så han tog disken!!! Och bäddat hade han också gjort. "Det tar sig som bonnen sade, när skithuset brann ner".

Så när Fia och jag kom ut till tvättstugan och jag öppnade den första maskinen känner jag att tvätten är torr! Men hallå Fia, den är ju torr!!! Jaa, det är det den! Ett klart konstaterande från oss båda. Och vad tror ni vi missat? Jo, att trycka på "startknappen". Fia trodde att jag gjorde det och jag förlitade mig på henne, eftersom hon gjorde allt annat. Ja, ja, vi tog med Maria i bilen och åkte och hämtade Casper hos sin farmor. Sedan hem med Maria. Casper bytte byxor och jag hämtade bilkuddarna i pappas bil, som då stod hos Maria. Hem och jag tog hand om tvätten. Gick in till pappa. Casper följde med mig och morsade på sin gammelmorfar.

När så tvätten var torr och jag hade städat, åkte vi allihop och hämtade Tove, som sovit hos en klasskompis. Det första som händer, är att barnen blir osams. Den ena ville att Fia skulle sitt i mitten och den andra inte. Till slut fick de ge sig. Lugnet lägrade sig :) och vi åkte ut mot E4:an.

I Norsholm stannade vi vid Statiol och köpte bullar till barnen + dricka. Sedan åkte vi mot Grensholmen och vidare mot Stjärnorp. Vilka underbara kommentarer man får höra från barnen när man åker i småbackar! Vi var på jakt efter rådjur eller hjortar. Tänk, på den platsen där vi såg massor förra veckan, fanns inte en enda idag. Vi blev så himla besvikna. Hade ju hoppats att barnbarnen skulle få se de stora flockarna. Men jag påpekade att älgjakten börjar imorgon och de har nog viskat till varandra att hålla sig gömda för jägarna.

Men så fick vi se tre stycken inne på en tomt. Inge stannade bilen och jag fram med kameran (oh, vad jag önskar att kameran kunde vara tyst) och tog ett par bilder. Se nedan:Så hör de kameran och:de springer och gömmer sig i ett buskage med samma färger som deras egna.

Vi åkte hem med barnen. Fia och jag pappas bil och åkte till Stadium. Handlade inget. Åkte hem. Jag gick in till pappa. Inge har fixat middagen. Det kom en hagelskur. Jag sade innan att det känns som snö i luften, men det var hagel.

Ringde nyss och grattade en kompis som blivit mormor. Härligt med barnbarn :))

Och så tog jag febern och rullgardinen åkte ner ända till tårna: 38,1!!!!! Men det är klart, ska jag ha som alla andra feber en vecka så ska jag. Men jag säger shit! Hoppas verkligen inte att jag smittat någon nu.

Kramizzar


Idag släpper jag nog lite på LCHF-kosten

Sov till ca 7 imorse och jag lade mig omkring kl. 20 igår!! Men jag var vaken inatt och det är väl kanske inte så konstigt. Tog febern och den visade på 37,5. Inte mycket, men feber på morgonen ska man inte ha!!!!
Läste morgontidningen noga. Därefter blev det datorn och så på med radion. Försöker att lyssna på "Ring så spelar vi".

Gubben min kom upp ca 9.40. Då hade jag pratat med pappa och även med Maria. Maria skulle försöka att få tag på någon annan som kunde ha Casper inatt. Tove skulle till en klasskompis och sova där. Det är nämligen fotbollsfest för ledare och tränare ikväll. Klart att de vill gå på det. Och jag hade jätte gärna haft Casper, men känner att orken inte är som den borde vara och så ska jag ju inte smitta ner dem. Så han sover hos sin farmor istället. Pappan är visst också iväg på något eftersom han inte kunde ha honom.

Jo, gubben min var sur när han kom upp och det var även jag. Vi hade nämligen en dispyt igår kväll. Man kan ju inte alltid hålla sams :)) Han ställde nämligen in något i kylskåpet, varmed ett mjölkpaket ramlade ut. Och inte böjde han sig ner för att ta upp det. Jag blev superarg. Tog upp mjölkpaket och frågade vad han höll på med. Det är ju du säger han då! Du kan inte plocka in varorna i kylskåpet! För om du gjort det rätt, så hade detta inte hänt. Men vad konstigt svarade jag då. Jag har varit i kylskåpet ett antal gånger idag och det har inte ramlat ut något för mig. Arg som ett bi var jag och bad honom lämna köket. Försökte torka golvet så gott jag kunde, men insåg att det vara bara att ta mattan och lägga den i tvättmaskinen. Skulle ju lukta surt annars. Ja, sedan diskade jag och gjorde köket fint. Fia åkte till Maria eller rättare sagt till Tove, för Maria var iväg och spelade innebandy.

Så ilskan höll i sig imorse. Han sade inte "gomorron" och inte jag heller. Men han frågade om jag skulle ha ägg till frukost, vilket jag ville ha.

Måste ju säga att män har väldigt svårt att be om förlåtelse. Inges sätt att be om ursäkt på var att han tog frukostdisken :))) Förstod ju att han menade "FÖRLÅT" för det händer inte så ofta att  han tar disken.

Vi åkte med tipset, men innan hämtade vi upp Fia vid fotbollshallen. Sedan tog vi ett varv och så handlade vi på Coop Extra till pappa. Där stod Telenor (min mobiloperatör) och hade ett jätte erbjudande. Jag fick en ny mobiltelefon!!! Och så har vi min gamla att ringa för hemifrån (100:-/månad). Suveränt alltså.

Jag gick in till pappa med hans varor och han var glad över det jag handlat. Ställde in hans TV på PPV-kanalen: Timrå-LHC klockan 16.

Fia hjälpte mig med telefonen. Den verkar helt okej. Skjutsade sedan henne till Maria. Hon och Måns satt i bilen och de åkte direkt till festen eller först var det workshop.

Vi har idag diskuterat min kost och både Inge och Fia tycker att jag kan äta lite på deras villkor. Så jag kommer att ändra lite. Men inte för mycket. Har ju börjat märka att LCHF-kost är toppenbra, men bäst är ju om hela familjen håller sig till samma kost.

Ska faktiskt äta pizza ikväll. Men jag kommer inte att äta så mycket av brödet (bara lite).

Har idag pratat med både Anki och Karin. Anki ringde mig för att höra hur jag mådde och jag ringde Karin för att höra hur hon mådde. Karin är rejält förkyld och har hosta. Det är jag glad att jag inte har. Har räckt så bra med febern.

Fotot tog Inge idag för jag ville visa min nya, kortklippta frisyr :))Kramizzar!

En dag som började bra, men slutade som shit

Ingen feber imorse. Visserligen var jag vaken vid 4-tiden och tog då två tabletter, men sedan  har jag inte känt något. Visserligen var det jätte jobbigt att damma, en det är det ju annars också. Fia åkte iväg och hämtade syrran på jobbet och golvtorkningen var kvar. Då gjorde jag även det. Men Inge sade att han kunde. Då kände jag mig helt okej och körde på de rum som behövdes. (Var ju inte alla.) Duschat och sminkat mig. Behövdes faktiskt lite smink för att känna sig fräsch. In till pappa och han blev så snopen att jag kom! Men då mådde jag jätte bra. Därefter skjutsade Inge mig till frissan. Yes, min frissa, Pernilla, har klarat gesällprovet. Hon klipper mig kanonbra! Efter det letade jag upp Inge. Vi gick in till min kompis R-M och köpte falukorv + rökt skinka! Hon är för go alltså.
Hem och jag gick in till pappa igen. All bara bra. Så in och då började jag åter igen att frysa. MASSOR!!! Hoppas att jag inte smittat någon. Den var 37,7 grader. Förstår inte varför.
Så dagen började bra, men slutade sämre. Så på topp slog I ut mellanmjölk från kylen och vem fick skulden? Absolut inte roligt, men så är det i ett äktenskap. Vi ger och tar!

Fia har åkt iväg och tagit hand om Tove. Maria är iväg och spelar innebandy och Casper följde med henne.

Kramizzar!

Eftersom jag fortfarande har feber så....

tänkte jag berätta om en kul (eller dråplig) grej som hände för många år sedan. Som ni förstår så har jag tagit det mycket lugnt även idag. Febern kommer fram på dagen. Men idag var den lägre, så jag hoppas att det vänder nu.

Förresten så skjutsade Inge Fia till Motala idag. Hon har besökt en specialistläkare på ortopeden. Han kommer nu att skicka en remiss till neurofysiologin på US. Äntligen någon som tog henne på allvar. Har haft problem i 5 år.

Och Maria har jag pratat med. Hon och Casper skulle mysa ikväll. Tove sover hos en kompis. Jag längtar efter dem. Givetvis har jag pratat med pappa och jag hoppas av hela mitt hjärta att han inte bivit smittad av mig!

Så till detta som hände förr:

Det var så att vi hade en sommarstuga ca 9 km från stan. Mina föräldrar började hyra den 1958. Rakt över gärdena + väg bodde mina morföräldrar, vilket var ett extra plus.

En lördag var vi bjudna dit på middag. Pappa tyckte att vi skulle gå över gärdena. Sagt och gjort. Vi knallade iväg. Men så kom vi till ett dike. Mamma stannade tvärt och undrade hur hon skulle komma över. Mamma fick ju MS när jag var 9 månader, men hon kunde gå och sköta hemmet. Dock var väl motoriken inte som förr. Det här förstår du, sade pappa, det fixar jag! Jag är väl gentleman sade han och tog upp mamma i famnen! Nu hoppar vi! Och mitt i hoppet tappade  han mamma! Rakt i diket. Oj, vad vi skrattade! Pappa fick vackert gå hem efter torra kläder åt mamma. Tänk att detta sitter på min näthinna. Förresten så har jag många roliga saker från tiden i Höga att berätta om. Mer kommer vid tillfälle!

Kramizzar

Feber och ont i lederna

Ja, idag blir det inte en lång blogg. Har feber och ont i lederna. Inte gjort något mer än sett på filmer samt spelat lite spel på datorn. Det är vad jag orkar med. Men det ska väl ge sig det  här också hoppas jag!

Kramizzar!

Har feber nu ikväll

Imorse tog jag pappas bil till jobbet. Var lite frostnedslag när jag kom ut, men jag märkte inget på vägen. Hörde dock på lokalradion under morgonen att det varit några olyckor på E4:an pga. halkan. Alltid lika överraskande när den kommer.

Så läser jag om att de vill förbjuda dubbdäcken pga. partiklarna som bildas. Visst vi som bor i stan behöver inte ha dubbar, men tänk de som bor på landet! Dubbdäcken ger ju trots allt ett mycket bra väggrepp. Det skulle vara skandal om de förbjuder dubbdäck nu till denna säsongen. Alla har inte råd att köpa sprillans nya vinterdäck. Eller har de tänkt som så att vi kan köra med samma däck året om? Som du ser så har jag inte läst mer än rubriken :))

Igår kväll hade jag 37,6 i feber och lade mig faktiskt före kl. 9. Imorse var den 36,5, så jag kunde ju jobba.

Maria ringde mig och frågade vilken bil jag hade. Hon undrade nämligen om hon fick låna Toyotan ikväll och om Fia kunde skjutsa och hämta henne på jobbet. Inga problem svarade jag. Så Maria ringde och väckte Fia. Fia åt frukost och sedan skjutsade hon Maria till arbetet. Kom till mig på jobbet efter det. Jag skulle till biblioteket och hon fick följa med dit. Fick god hjälp av henne där. Ringt pappa och berättat att vi tar vår bil till affären idag. Det gick bra!

Fia åt även lunch med mig och de övriga kring runda bordet. Sedan åkte hon hem en sväng innan hon skulle hämta Maria! Och jag började åter igen att frysa. Frös inifrån så det var otäckt. Men så tyckte jag det kändes bättre när jag åkte hem efter pappa. Solen lyste och vindstilla.

Vi åkte till Willys och handlade. Blev en hel del idag. Hjälpte pappa in med varorna och sedan in till Inge. Han har gått 5 km-spåret idag igen.
Fixat en omelett + stekt isterband, som jag hade till stuvade grönsaker nu ikväll.

När jag diskat och satt  mig ner kände jag åter igen att jag frös. Tog febern. Jo, då 37,8 nu ikväll. Undrar jag om jag ska jobba imorgon. Får se hur det blir. Har ju värk i kroppen också. Men inget förkyld.

Fia är som sagt barnvakt ikväll och jag vet inte när hon kommer hem.

Kramizzar!

Sofia och Maria för ett år sedan!

Så var måndagen gjord

Imorse var jag supertrött när klockan ringde. Förstod först inte att det var den! Men det vara bara att "ta tjuren i hornen" och gå upp.  Till frukost idag blev det äggröra och bacon. Mums säger jag :)

Jag tog bilen idag, så både Inge och Fia fick sova. En massa nya prenumeranter som jag lade in i vårt register.

Solen kom upp och det blåste inte alls så mycket som de sagt att det skulle göra. Ringde pappa efter fikat.

Sedan ringde Inge och vi pratade om gräsklippningen. Fia pratade jag också med. Hon ska till Motala och röntga hälarna på torsdag. Det var kort varsel. Helt sjukt alltså. Hon har väntat jätte länge på att få en tid. Och så får hon en bara några dagar efter att hon fyllt 20 år. Uträkning? Ja, det är nästan så jag tror det. För Motala har ju privatiserats, så de behöver väl få in alla pengar som går.

Var till biblioteket sedan och det var en del tidskrifter. När Kicki och jag ätit, tog vi en rask promenad på 10 minuter. Men idag hjälpte inte den luften mig. Blev supertrött omkring kl. 13 :)) En halvminuts-napp och så var jag pigg igen :))

Arbetade till kl. 15. Åkte direkt till träningen. Fia är hos en kompis och stod över idag. Jag fixar det ju själv. Efter träningen handlade jag lite. In till  pappa när jag kom hem. Allt bara bra med honom. Så skönt så!

Jo, jag pratade med brorsan imorse, för jag tänkte om han kunde följa med pappa till urologen, men tyvärr så har han själv en tid till röntgen den dagen. Så jag följer med pappa. Men undersökningen är jag inte med på :))

Inge har stekt kassler åt mig och jag håller på att göra en grönsaksstuvning. Ska bli så gott. Har precis duschat.

Och ute lyser solen och det blåser knappt något. UNDERBART!Denna bild tog Fia för nästan exakt ett år sedan. Den är tagen vid Stångån!

Kramizzar!

Ett växlande väder idag :))

Inges mobil ringde ca 2.20 inatt. Det var Fia som ville bli  hämtad. Inge åkte och jag försökte somna om, men det gick ju inte. Hade jag räknat med annat? Så när de kom hem, satte sig Fia på sängkanten och berättade om överraskningsfesten och sedan blev det Harrys. De hade  haft jätte roligt. Maria och hennes nya kille fick skjuts av Inge och Fia hem.
Så berättade Fia att några satt igång en massa bus mot Maria. Gömt tandborste och kaffe + en massa annat. Ja, ja, jag vet att Maria brukar vara den som hittar på bus hemma hos kompisar. Så "hut går hem".

Lyckades somna och sov till ca 6.30. Gick upp strax efter. Jisses vilket busväder! Regn och blåst så till den milda grad. Väckte Inge precis innan kl. 7. Han skulle se Formel I-tävlingen. Jag gick till tvättstugan och körde igång.

Klar med vår tvätt ca 8.30. Då hämtade jag pappas tvätt. Allt bra med  honom.

Fia kom upp omkring kl. 9. Inge hade lagt sig efter Formel I och sov så gott. Men kl. 10 väckte vi honom. Jag åt bacon och äggröra till frukost. Mums :))

Klar med all tvätt ca 10.30. Pappa och jag har fyllt i papper, som han ska ha med till sjukhuset nästa måndag. Han ska till urologen och kolla prostatan samt katetern.

Så kom solen och det såg jätte härligt ut. Jag bytte kläder och tänkte ta en promenad. Då öppnade sig himlens portar igen, så det var bara att stanna inne. Men det slutade och då frågade jag om vi inte kunde åka och mata änderna med de brödsmulor som vi hade. Sagt och gjort. Vi åkte till Stångån, där jag slängde ut brödet. Därefter åkte vi Roxen runt. Gillar den turen. Och jisses vad många rådjur och hjortar vi såg på ett par ställen. Kameran var med, men tyvärr inte zoomen. Nedanstående bild togs förra året, när vi körde samma runda.

Denna bild tog Fia förra året. Den är tagen vid Stångån. Tycker den är så himla fin.

Nu har vi precis ätit spagetti och köttfärssås, resp. blomkål och köttfärssås (jag det sistnämnda).

Och blåser gör det fortfarande, men det regnar inte.

Kramizzar!

Tjugo år sedan jag fick sista barnet

Ja, jisses alltså, tänk att det idag är 20 år sedan jag fick yngsta dottern! Förstår inte vart tiden tagit vägen.

Jag vaknade först 3.30 och då  hade vi -1 grad ute. Slumrade sedan till ca 6.30. Då var det +1,4 grader. Läste tidningen noga och sedan blev det datorn en stund.

Väckte Inge 8.30 och jag gjorde mig redo att sjunga. Men så tog Inge fram två kastrullock och då var det kört. Jag började skratta så tårarna sprutade. Och in till Fia gick vi med buller och bång. Sådant gör man bara på födelsedagar :))

Hon blev så glad över presenterna. Kul också att hon uppskattade "Vår kokbok". Tack för tipset Kicki och Susanna! Koftan hade hon heller inte räknat ut att jag köpt. Av pappa fick hon pengar.

Sofia ringde till pappa och tackade, men han hade glömt bort att hon fyllde.

Efter frukosten åkte Fia till busfabriken. Avslutning med flickorna i fotbollen. Gissa om det uppskattades.  Tur i oturen att det inte blev någon cup för dem idag. För fy vilket väder vi fick fram emot lunch. Regn och blåst och kallt!!!

Jag gick in till pappa och han hade låst upp dörren. Frågade varför han gjort det, men det visste han inte. Hans grannar flyttar idag och jag tror att han tycker det är trist.

Inge och jag åkte sedan med tipset. Därefter till EM-möbler där de hade rea. Vi träffade våra vänner, Bernt och Yvonne. Evigheter sedan vi sågs. Hade massor att prata om. Inte hittade vi något bland reavarorna och förresten så behöver vi ju inte heller :))

När vi kom hem, tog jag in smörgåstårtan från pappa. Dukade och gjorde allting klart. Fia kom hem från busfabriken. Hon hade fått presentkort på Stadium av barnen.

Klockan 14.30 kom Maria, barnen och Thomas. Kul att han följde med. Men han har ju barnen denna helgen. Skönt att vi kan umgås som normala människor. Det är ju inget vi kan göra något åt att de två separerade även om det var jobbigt när det hände (ett år sedan på måndag).

Vi åt smörgåstårta och fikade. Fia fick smycken och 20 röda rosor av dem. Dessutom hade Thomas givit Fia en V75:a och lottorader.

Jag var in till pappa med en bit smörgåstårta och då hade han låst upp dörren igen!! Fattar inte varför han gör så! Tänk om han fått urinvägsinfektion för då blir man ju lite förvirrad. Hoppas verkligen inte att det är så, men.....

Fia har duschat nu och om en timme ska jag skjutsa henne till Maria. Där är det överraskningsfest för Fia ikväll. YES!

Inge ska hämta Fia inatt eller när det nu blir :))Denna bild är scannad, därav lite suddig. Men det är en stolt storasyster som har Fia i famnen. Fia är där en vecka!Så här glad var hon efter att ha slumrat i systers säng :) Har blivit ett år!Och nu är hon 20 år!

Kramizzar


Sprungit i affärer och shoppat

Så var jag då flexledig idag och det har varit skönt. Visserligen kan jag ju inte påstå att jag kopplat av speciellt mycket, men sov i alla fall 2 timmar längre än vanligt (6.30). Gick upp och läste tidningen. Sedan kollade jag lite på datorn. Därefter satte jag mig köksbordet och skalade 1½ kg räkor.

Maria ringde ca 8.30 och det var ju bra! För först kom Fia upp och strax efter Inge! Så det blev frukost skapligt idag. Jag bäddat och diskat. Gjorde mig sedan iordning.

Fia och jag åkte till stan. Vi blev chockade när vi skulle parkera bilen. Tänkte ställa oss på Åhléns parkering, men det var fullt!! Och klockan var inte 10.30. Men hallå, sade jag! En fredagsförmiddag och inte en p-plats. Har alla tagit ledigt idag :)) Åkte till ett P-hus istället och vi fick åka upp till 3:e våningen innan vi fick en parkering. Helt sanslöst. Och nog var det folk på stan! 

Först gick vi till "gamla" Gyllen, där nya småbutiker har öppnat. Och jag tror att Lagerhaus öppnade idag. Vad mycket roliga saker de hade. Vi kunde inte låta bli, utan vi köpte lite kul saker till Tove och Casper. Där träffade jag min kusins dotter, Charina. Kul att se henne för det var länge sedan.

Sedan till Åhléns, där vi lämnade tillbaka de kläder, som jag köpte till Tove i förra veckan. Fick pengarna åter. Fia tog dem och så gick vi åt var sitt håll. Jag fixade presenter till Fia och Fia fixade till Tove. Träffade Susanne E och vi hade massor att prata om. Sedan sammanstrålade Fia och jag. Fixade det sista till Tove.

När vi kom ut från KappAhl träffade vi Irena och Bertil. De mådde bra och berättade att de promenerat till stan och skulle promenera hem. Inte illa måste jag säga! Men de hade ju inte något att bära på.

Var sedan till Apoteket och därefter gick vi till Dolce Delikatesser! Rose-Marie blev superglad när hon fick se oss. Och hon berättade att affären går jätte bra. Jag blev så glad av att höra det. Köpte olivolja och en flaska saft. Sedan åkte vi till Blomstertorget, där jag köpte 2 orkidéer + rosor.

Därefter bar det iväg till Tornby och jakten på presenter till Casper började. Till honom går det inte att köpa kläder, för den mannen är mycket egen vad det gäller just kläder. Så det fick bli leksaker och han är ju duktig på att leka. Även ett spel blev det.

Vi var borta i 3½ timme och jag var helt slut. Just det vi åt varsin sallad på ett ställe bara för att vi var tvungna att få i oss något.

När vi kom hem, satte Fia igång att kantskära brödet. Jag rörde ihop majonnäs, senap och skinka. Det var till första lagret. Sedan bredde Fia leverpastej med hackad gurka på lager två och så vispade jag grädde. Lade sedan i riven pepparrot och tonfisk i grädden. Det var till lager tre! Till slut så bredde Fia på majonnäs på det översta lagret och så garnerade vi med tomat, ägg (hackade), citronskivor och massor med räkor. Gurka runtom. Och så till slut: en dillkvist i tomaten. Lade på plastfolie och så gick vi till pappa med den. Han hade nämligen plats i sitt kylskåp. Nu får den "dra till sig" till imorgon. Då fyller nämligen Fia 20 år!

Ja, på tal om att fylla 20 år så är det idag 20 år sedan jag åkte in till BB. Vart har tiden tagit vägen? Två vuxna döttrar har vi från och med imorgon :) Tonårstiden är förbi kan man väl säga. Undrar jag hur barnbarnens tonår ska bli?

Vädret har jag ju inte skrivit ett dugg om. Det var minusgrader imorse (-1,6) och dagen har varit solig och fin. Helt enkelt kanonväder. Och pappas fuxia har klarat natten :))

Ja, så här fort går en ledig dag. Jag känner mig helt slut nu! Ska snart äta biff med lök och grönsaker.

Kramizzar!

Tänk om man kunde dela på sig

Imorse regnade det massor när Inge skjutsade mig till jobbet. Skönt att bli avsläppt vid porten sådana morgnar.

Full fart med rapporter som skulle ut på webben. Bland annat var det en rapport, skriven 1976, som scannats och så skulle den ut på webben. En efterfrågad rapport är det tydligen.

När så både den gamla och den nya rapporten var förberedda för webben var det dags att fixa kuvert och få iväg rapporter till de som vi har utbytesavtal med. Ett jobb som sliter på mina fingrar. I sådana lägen skulle jag vilja vara två :) En som gör det roliga jobbet och en som gör det tråkiga. Ja, vi delar på mig :))

Ringde pappa efter morgonfikat. Han hade blivit blöt idag igen för han hade blivit duschad! Ilsk blir han för att de tvättar håret varje vecka... hehehehehe

Sedan var det biblioteket igen. En hel del tidskrifter. Fixade även några nya boxar. Tillbaka till mitt och då var det adressregistret.

Sedan lunch och därefter bytte jag av i växeln/receptionen.

Regnet då? Jo, det slutade vid 12.30 och solen kom fram. Hörde på radion att det snöat utanför Motala!! Och det  hade lagt sig på staket, men inte så länge. Är väl lite väl tidigt för snö i våra trakter.

Eftermiddagen gick rasande fort! Inge hämtade mig kl. 15 och vi for först och köpte ost och sedan Maxi. Fia kom dit. Hon hade haft pappas bil och hämtat Maria på jobbet.

Handlingen gick bra och när vi kom hem hjälptes Fia och jag åt att plocka in. Jag gick sedan till pappa och pratade en stund med honom. Men  han är ju rolig. Inte lägger han ifrån sig tidningen när jag kommer in :)) Fixade i alla fall TV-kanalen för kvällen.

Gick in och åt lite och så diskade jag. Känns så skönt att vara ledig imorgon även om jag har fullt upp med annat. Tänkte skala räkorna till smörgåstårtan direkt imorgon bitti.Så här blev smörgåstårtan, som jag gjorde till min födelsedag!

Kramizzar


RSS 2.0