Nu har jag påskledigt

Har nu, efter att ha åkt med Fia till jobbet 3 tidiga morgnar, märkt att hon är lik Inge! Hon vill helst inte prata på morgonen. Inge var sådan förr, men det har blivit bättre. Han var ju tvungen att ge sig :))
Tur att vi alla är olika!

Hade en utmaning att börja med när jag kom till jobbet. Men när jag skulle in på länken för att komma åt manualen så fungerade det inte. Jag försökte och försökte. Till slut gav jag upp och såg till att två rapporter kom ut på webben istället! Därefter skickade jag iväg rapporter i kuvert.

Efter fikat fick jag hjälp av författaren! Sedan gjorde jag jobbet och det gick bra!

Men klart att jag ringde pappa! Han skulle få fotvård idag (en tjej som kommer hem).

Var även till biblioteket och gjorde tidskrifter. Lånade hem en tidskrift till Inge!

Fortsatte sedan att redigera en rapport. Härligt att det finns att göra!

Vi fick förresten ett stort påskägg till vår enhet. Och i vår reception stod det ett "Bamse-påskägg". Gissa om receptionen var populär hos vissa!

Fia ringde och sade att hon inte hann att träna för hon skulle till Fritids och vara med när Casper och hans kompisar hade "Melodifestival". Jag blev faktiskt glad för jag hade ont i huvudet. Nu behövde ju inte säga det.

När vi kom hem, gick jag in till pappa, som fick skön fotvård! Så himla bra att de kan få hjälpen hemma. Det besparar ju mig en massa farande. Tänk om man kunde hitta någon som kom hem och klippte håret på honom också. Det finns säkert de som gör det, gäller bara att hitta rätt!

Fia var bara inne och hämtade ett par saker och sedan åkte hon.

Jag och Inge fikade. Därefter tog vi en skön promenad. Visserligen blåste det och ingen sol, men skönt att röra på sig nu när det inte blev någon träning. Huvudvärken försvann utan tabletter.

Nu har jag ledigt över påsken och det ska bli så skönt!Solen strålar och jag har snart påsklov!

Imorse kom Fia upp som vanligt och läste tidningen, men hon hade koll på klockan!!! Idag tog vi pappas bil för Inge skulle iväg till facket med papper.

Var frost imorse, så det var fläckvis halka. De varnade på radion hela tiden.

Full fart har det varit hela dagen! Skickat ner rapporter för tryck, fått en rapport klar, så den kan offentliggöras. Ringde pappa gjorde jag efter morgonfikat och allt var bra!

Sedan var jag till biblioteket och där var en stor hög som väntade. Var ju inte där igår och det märktes. Men jag gjorde allt på en timme, vilket är bra!

När jag hade ätit lunch, tog jag en rask promenad i 10 minuter. Sedan var lunchen slut :( Det som var så underbart väder ute. Solen strålade verkligen. Tog en bild som jag ska lägga in.

Fick ett nytt jobb innan jag gick hem. Det ska jag sätta mig med direkt imorgon bitti. En utmaning är det, men det gillar jag!

Fia och jag handlade på hemvägen. Sedan in till pappa. Han ser fram emot morgondagen då han ska få fotvård!

Sedan åt Fia och jag lite mat. Jag diskade.

Ikväll spelar LHC sjunde och avgörande match mot Frölunda! Oh, vad jag håller tummarna för att LHC ska vinna ikväll!
Den här bilden tog jag förra måndagen (22 mars).Och denna tog jag idag (30/3). Helt otroligt vad snön har smält undan.
Isen börjar släppa i kanterna, så snart är det nog öppet vatten igen.

Ha en trevlig kväll!

Kramizzar

Skönt med en kort arbetsvecka

Var faktiskt inget trött när jag gick upp imorse utan jag kände mig utvilad. Gjorde mig iordning och åt min frukost. Tidningen kom tidigt, så jag kunde läsa den. Fia kom upp ca 4.55. Hon läste tidningen i godan ro. Men hallå, säger jag!! Skulle inte vi åka 5.25? Men det är lugnt svarade hon. Vet du att klockan är 5.10. Men jag trodde att klockan i köket gick 5 minuter för fort! Ja, det gjorde den till igår, då jag ändrade tiden till den rätta! Snacka om att det blev fart på henne. Jag var på jobbet 5.40. Fia hann också, men det är  ju skönare att slippa stressa.

Redigerat klart en rapport och lämnat ifrån mig. Rätt som det var så kom Maria (ca 8.35). Hon plockade upp en massa böcker och så sin dator!!! Jag bara lurade. Hade hört något om att hon behövde min hjälp, men att hon skulle skicka det till mig! Hon skrev på och jag tog en fika med några av oss på min enhet. Det var en av tjejerna som kom tillbaka idag. Varit sjukskriven i 3½ månad efter att ha ramlat och skadat sig på julfesten.

Hjälpte sedan Maria att läsa igenom texten. De ska lämna sin uppsats imorgon. Hon går ju en utbildning för barnskötare och gör hon bra ifrån sig, så får hon högskolepoäng.

Sedan skickade jag en rapport på tryck och så fortsatte jag att redigera en annan rapport.

Jag har förankrat hos min chef att jag arbetar från ca 5.30 till ca 14.10 denna veckan. Det blir ju ordinarie tid, men jag går ju före den fasta arbetstidens slut.

Och inte hade jag mage att sätta upp 8 timmar idag utan det blev 5 timmar. Hjälpte ju Maria och det ska ju inte mitt arbete bekosta.

Man kommer längst genom att vara ärlig (hoppas jag i alla fall). Men gudarna ska veta om jag inte tror det är fel. För nog tycker jag att vissa gör som de vill utan att någon bryr sig.

Maria gick samtidigt med mig, ca 14.10. Fia väntade utanför. Hon och jag åkte direkt till träningen. Rätt så mycket folk var det där.

När vi var klara åkte vi direkt hem. Jag gick in till pappa och pratade en stund. Sedan in och åt lite.

Så har jag duschat och nu ska jag slappa!

Fia åkte nyss för att vara barnvakt åt Tove och Casper.

Inge tagit 2 promenader idag och en utav gångerna såg han 3 stycken rådjur.

För övrigt så har det varit mest mulet och det har även regnat!


Sommartid

Vaknade omkring klockan 6 och gick upp strax efter. Gjorde mig iordning och när klockan var 7 gick jag till tvättstugan. Var inte alls så mycket tvätt idag. Pappas tvätt tog jag in till oss igår.

Väckte Inge 7.45 för det var dags för Formel-1. Sedan till tvättstugan och flyttade tvätten till torktumlaren. Fia kom upp 8.10. Hon ville också se på Formel-1. Väckte Tove omkring 8.40. Det gäller ju att komma ihåg den tappade timmen.

Ja, nu  ser vi verkligen fram emot sommaren! Hoppas att vi får en varm och solig sommar. Det är vi verkligen värda efter denna snörika vinter. En vinter som jag tycker jag varit mysig med all snö även om den gjort att jag inte kunnat ta några längre promenader pga. att astman blir sämre. Men det får vi ta igen nu!

Naturligtvis så åt vi frukost och jag diskade efteråt.

Fia, jag och Tove åkte till City Gross och handlade. Köpte bland annat räkor och prinskorv till påskhelgen. Så skulle vi ju ha potatisbullar idag och det var jag tvungen att inhandla också.

Tankade också idag. Vad dyrt det är med dieseln; 12:36/liter. Helt sjukt tycker jag, men, men...

Mulet har det varit och blåst har det gjort.

Tove gick ut en stund innan vi skulle äta mat. Bacon till potatisbullarna och det var gott.

Så ville Tove gå ut igen och det var helt okej. Direkt så började hon att leka med två grannflickor. Den ena är faktiskt lika gammal som Tove. Hon följde med in till dem och lekte. Sedan gick de ut. Och snart var det dags för Fia att skjutsa hem Tove till Maria och Casper.

Det är så kul när barnbarnen sover över hos oss. Och de behöver lite egentid och få känna att de ensamma har blickarna riktade mot sig.

Jag gjorde räkningarna och det var mindre kul. Nu märker man verkligen att Inge är arbetslös!

Så har Fia och jag sett på "Djursjukhuset". Han är ju så rolig Anders!!! Nu är det uppehåll och jag hoppas verkligen att det återkommer i höst.Påskmarknad

Gissa om jag blev arg inatt! Väcktes åter igen av Inges mobil som bad om laddning! Det är inte första gången detta händer!!! Gick inte upp första gången jag hörde pipet, men andra! Då var klockan inte 4 ens. Tyckte att jag mådde illa, så jag gick till skåpet i köket och tog fram vitpepparpåsen (hela korn) och hällde upp i min hand. Det blev 12 stycken, precis som det ska vara. Nej, jag tände inte lyset för då har jag hört att man blir mycket piggare. Hällde upp ett glas vatten och tog mina korn. Ställde tillbaka påsen i skåpet, men swisch! Där åkte påsen ut och det "regnade" vitpepparkorn. Spishällen var full och likaså golvet. Just då orkade jag inte ta hand om det utan kröp ner i sänger igen. Då satte magen igång! Upp och ett toabesök var skönt. Tillbaka till sängen och funderade på dessa vitpepparkorn.

Jag kunde inte somna om! Förbannade Inges mobiltelefon! Gick upp och läste tidningen när klockan var 5.30. Därefter såg jag till att vitpepparkornen samlades ihop och slängdes i soppåsen.

Var ju absolut inte någon idé att ens tänka tanken på mera sömn. Satte därför på min dator och uppdaterade några sidor.

Fia och Casper kom upp omkring 7.30. Och hör och häpna, men Inge kom också upp. Så vi åt gemensam frukost.

Casper hade skoldag idag. Detta för att föräldrar och syskon ska få en chans att se vad de gör. Fia skulle följa med för Maria hade annat för sig på morgonen. Thomas skulle komma också. Fia och Casper promenerade iväg ca 8.30.

Jag diskat och bäddat. Ringt pappa. Och sedan ringde jag min faster. Men näe, hon skulle inte följa med och handla. Skönt på ett sätt, eftersom hon tar så lång tid på sig i affären. Jag bad henne komma hit i påsk, men det ville hon inte. Hon ville vara ensam! Ja, jag förstår mig inte på vissa. Hon är ju jämt ensam. Skulle varit kul och pappa och hon hade kommit hit.

Pappa och jag åkte iväg till Willys ca kl. 10. Gick jätte bra att handla och han köpte 5 frysta rätter från Dafgårds för 89:- Nu klarar han sig ett tag. Hemma ca 11.10 och då ringde jag Inge. Fia skulle bli hämtade 11.30. Han kom och vi tog vår bil till skolan. Vi skjutsade hem Maria och Casper. Tove sprang in och hämtade det hon skulle ha till oss. Ja, hon ville sova här inatt och det går ju bra.

Vi tog ett varv på stan och på tillbakavägen såg vi att det var något i Gamla Linköping. Men vad har de där idag? Men mormor, säger Tove! Det är ju Påskmarknad! Snacka om att jag läser tidningen noga. Nej, det gör jag ju inte. Så när jag lämnat in travet skjutsade Inge oss "tjejer" till Gamla Linköping. Det första jag gjorde, var att jag träffade en gammal klasskamrat. Vi har inte setts på massor med år så det var verkligen roligt!

Tove var hungrig, så vi köpte oss varsin korv med bröd. Sedan blev Tove målad i ansiktet för 10:- Köpte några lotter utan vinst innan vi tog bussen hem. Då lyste solen och det var så himla skönt ute.

In till pappa och hämtade det jag handlade på Willys.

Fia har fixat Toves naglar. Hon är superduktig på det. En dag ska hon få fixa mina också. Men innan de fixade naglarna gjorde Tove chokladbollar. Hon hade ett recept utan choklad :)))) Vi sade till henne att då blir det ju inga chokladbollar. Jo, om vi tar kaffe i :))

Nu är middagen klar! Det blir stek, potatis och sås. Men vi väntar på Fia och Tove, som varit och matat änderna.

Ikväll blir det lugnt. Jag lär nog lägga mig tidigt. Jo, då Inges mobil är fulladdad!!!

Kramizzar!


Blir så glad

Jag blir så varm i mitt hjärta när jag ser att ett par av mina goa vänner skriver att jag ska skriva som jag alltid gjort. Tack goa vänner!!!

Idag blir det kanske lite kort men det beror på att det inte hänt så mycket.

Ringde nyss min faster (snart 93 år) och jag  gillar henne skarpt. MEN! Jag vill inte höra hennes "elaka" kommentarer om att jag har nog med mina underbara barnbarn. Jag vill verkligen räcka till för alla i min familj; gammal som ung.
Jag bad henne följa med pappa (hennes lillebror) och mig till Willys imorgon, men hon visst inte. Jag ringer henne imorgon!!!

Men vi kan ju snacka om vädret! Det har varit sol på eftermiddagen och ca +12 grader. Inte illa!

Och ikväll sover faktiskt ett av mina älskade barnbarn här. Det är Casper ikväll och i förrgår var det Tove. Jag älskar båda mina barnbarn och även mitt bonusbarnbarn. Finns det kärlek så finns det. Jag  har massor med kärlek att ge!

Kramizzar!!!!

Inga kommentar :(

Ingen som kommenterat gårdagens blogg om huruvida jag ska skriva om min dag eller ej. Och inte heller någon som skrivit att jag skrev Västra Frölunda! Fia påpekade för mig att laget heter rätt och slätt  "Frölunda".

Nej, jag tappade lusten att skriva blogg ikväll. Får se om lusten kommer åter. Känner mig just nu lite överkörd av flera orsaker.

Kramizzar!

Blogg eller är det dagbok

Hörde något i omklädningsrummet innan jag skulle börja träna idag! Det var två tjejer som diskuterade blogg. Den ena berättade om någon kompis som skriver sin blogg som en dagbok och skriver om allt. Jisses tänkte jag! Det gör ju även jag. Så jag fick mig en tankeställare. Ska nog inte skriva så himla mycket och utelämna min familj så som jag gör.
En och annan bild lägger jag nog in och sedan får det bli lite tankar och funderingar om dagen som varit.

Och denna dag har varit bra. Jag var och tränade efter jobbet och jag fick lära mig en ny maskin. En som är för baksidan av låren.

Funderar även på detta med ishockey. LHC spelar just nu och de möter ju Västra Frölunda. Jag har inte nerver att kolla, men jag hör ju att LHC har massor med målchanser. Men det blir inte mål!!!! Västra Frölunda har däremot gjort 2 mål och då är det ändå på bortaplan. Nej, det är nog kört för LHC. De kan inte bli svenska mästare! Det är bara att inse.

Är det någon som har något att invända om mitt beslut, så skriv jätte gärna en kommentar!


Och idag så blev det regn

Började att regna när Inge skjutsade mig imorse. Ett vårregn kanske? Fixat med några rapporter och annat. Klockan 7.50 gick jag till vår växel/reception. Hade sagt att jag kunde sitta på förmiddagen. Men så ringde hon som egentligen skulle ha vikarierat idag och var genomförkyld. Så jag blev kvar där till 14.30. Det är så gott som alltid två ordinarie tjejer  växeln, men den ena har semester och den andra hjälper till på ekonomiavdelningen också. Som ni förstår så får vi "gräsrötter" hoppa in både här och där. Tur att vi finns eller hur?!?!  Jag struntade i vårt bibliotek idag, för de tidskrifter som inkom idag, kan vänta till imorgon.

Naturligtvis så ringde jag pappa, men jag hade inte tid att prata med honom så länge. Allt var bra i alla fall.

Fixade lite med mitt egna innan Inge hämtade mig klockan 15. Vi var till Arbetsförmedlingen med ett papper, som Fia skulle ha lämnat in i fredags och därefter köpte vi mjölk.

När vi kom hem, gick jag in till pappa. Han kollade på TV. Jag hade glömt att köpa bröd till pappa, så jag fick gå in till oss och hämta lite. När jag gick till honom med det, tog jag med fågelfröna och fyllde på. Undrar hur länge jag måste hålla på att mata dem?

Fia blev hämtad av Maria så vi slapp det. Fia tog vår bil och åkte och köpte nya jeans. Jag åt nudlar för jag var inte så himla hungrig. Och förresten man blir ju proppmätt på nudlar.

Regnar nu igen och så blåser det. Känner mig supertrött ikväll, men....


Strålande solsken idag

Så underbart det är när Inge skjutsar mig till jobbet! DET ÄR LJUST UTE!! Bara det blir lite varmare på morgnarna så ska jag börja cykla! Längtar faktsiskt efter de motionen.

På jobbet var det som vanligt. Några åker till Abu Dhabi imorgon. Det är en konferens där, som min arbete arrangerar. Nej, då på sådana konferenser får vi inte följa med :(

Ringt pappa och allt var bra med honom!

På lunchen blev det en rask promenad i solskenet. Tog ett par bilder med min mobil, som jag visar nedan.

Inge hämtade mig kl. 15. Han berättade att en gammal kompis till Fia hade ringt på dörren kl. 9 imorse. Men Fia var ju på nya jobbet då. Har utbildning nu i 2 veckor.

Jag skjutsade hem Inge och så åkte jag och tränade. Lagom med folk var det så det flöt på bra. Efter träningen åkte jag bara förbi och hälsade på Maria och barnen.

Hämtade sedan Fia. Hon gick in och handlade lite medan jag väntade i bilen.

Jag gick in till pappa en kortis. Satte på den kanalen som han ska se på.

Fia och jag har ätit och sedan diskade jag och duschade.


Bordet står kvar i dammen! Fortfarande is på den.Som ni ser så är det en del snö kvar!

Kramizzar!


Regn och även snö

Vaknade supertidigt även denna morgon. Trött på kvällarna, men pigg på morgnarna. Klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. Tog in pappas tvättunna till oss igår, så hans tvätt gick med i vårat. Två maskiner körde jag igång på direkten. In till oss och så blev det datorn en stund innan det var dags att gå ut igen. I med tvätten i tumlaren. In till pappa och hämtade hans kofta, som var i behov av tvätt.

Allt bra med pappa. Fyllde även på medicindossetten hos honom.

Fia hade kommit upp när jag kom in. Vi började ta fram frukosten. Då kom även Inge upp. Diskade efter frukosten och sedan var det dags att hämta in det sista från tvättstugan. Pappa var så tacksam :))

Så tyckte Fia och jag att vi skulle göra något eftersom Inge hade sport på TV:n. Vi tog bilen (regnade ju) och åkte till Skänninge! Där besökte vi Ö & B. Naturligtvis handlade vi lite. Sedan åkte vi till Motala och hälsade på min bror. Kristina (min svägerska) var och jobbade. Trist att vi inte fick ses. Brorsan bjöd på kaffe och glass och det smakade gott. Det regnade och var grått även i Motala.

Vi åkte över Fornåsa och hemåt. Oj, det var som mjölk ut över åkrarna och så regnade det fint, fint. In till pappa och hälsade från brorsan. Pappa undrade om jag kunde komma tillbaka lite senare och hjälpa honom bädda om. Han var inte nöjd med hemtjänstens bäddning. Åh, han har alltid något att gnälla på.... Men jag förstår honom samtidigt för det kan inte vara kul att gå där i sin lägenhet. Man retar sig nog på mycket då.

In till Inge. Han tyckte inte att vi varit borta länge :)) Och vi som tyckte det. Han hade i alla fall gjort köttfärssåsen, så Fia satte på pastan. Smakade bra med mat.

Diskade sedan och så tog jag med soporna och gick till pappa. Han hade fixat sängen själv.... Men  jag tog med lite sopor från honom. Började snöa när jag gick tillbaka hem. Och det kom stora flingor. Nu har vi -1 grad!! Nedrans skit. Kunde visst bli riktigt kallt inatt. Vill ju ha vår nu!!!!

Nu har jag hjälpt Inge med personligt brev och CV. Ska skicka in en ansökan imorgon.


Sorg och glädje går hand i hand

Jag vet att det idag har gått 23 år sedan vår lille son, Henrik föddes. Och han var död vid födseln. Detta är något som vi aldrig glömmer. Sorgen finns för alltid i våra hjärtan. Det borde inte fått hända, men det gjorde det. Kanske var det för att vi skulle prövas. Alla människor prövas någon gång under sin levnad. Detta förde Inge och mig närmare varandra. Och även Maria.  Maria som verkligen längtade efter ett småsyskon. Hon, liksom vi, blev snuvade på lillebror. Han valde att bo i Sommarlandet och jag hoppas att han har det bra där.

Att sorg och glädje går hand i hand är verkligen något som stämmer. För drygt 2½ år efter att vi miste Henrik, kom Sofia som ett litet yrväder. Wow, säger jag! Tänk att vi fick tillbaka glädjen till oss. Fia gjorde helt enkelt underverk.

Men vi glömmer alrig vår son, Henrik! Det var ju en fotbollsspelare i min mage. Det fattas alltid någon vid bordet när vi äter. Och det är Henrik!!!

Idag var vi inte till kyrkogården för där är så mycket snö vid Minneslunden. Det brinner ett ljus här hemma och det  brinner för Henrik.

Jag vill inte att någon  ska uppleva det som hände oss. Men tyvärr så förlorar många sina barn, antingen under graviditeten eller efteråt. Vi hann ju aldrig lära känna Henrik utanför magen, som så många andra gör. Skickar mina styrkekramar till er alla.

För övrigt så har jag hjälpt pappa idag. Han får sina "tokidéer" och jag försöker hjälpa honom.

Vi tog en tur till Åtvidaberg och kollade på fotbollsplanen. Gräset var grått, inte grönt. Men de kan nog spela på måndag.Här kommer en bild på Fia. Hon var väl ca 4 månader här. Datumet på fotot är när bilden togs med kameran för att sedan scannas in.Och här är vår son, Henrik. Det är min bästa vän, Neta, som gjort hjärtat och lagt blommorna på Henriks bröst.  Tack vännen! Jag älskar den här bilden. För tyvärr så blev det ju bara två bilder på vår son.

Kramizzar!

Äntligen fredag!!!!

Ja, nog är det sant; äntligen fredag! Den dagen är bara bäst. Så skönt att veta att två dagar med ledighet väntar. Ja, ledighet och ledighet, men jag bestämmer själv över mina timmar.

På jobbet har det varit full fart idag. Jag gillar ju det och det vet ni ju vid det här laget!

Ringde pappa efter morgonfikat och allt var bra med honom.

Fia ringde. Hon var då på väg till introduktionen på nya jobbet.

Var till biblioteket och gjorde dagens tidskrifter där.

Sedan gjorde jag klart en rapport och skickade till författaren.

Ute regnade det, men det är ju bra för det tar på snön.

Men jisses Nilla! Nu har du inte mycket att skriva om. Små korta meningar ser ju inte alls bra ut. Så är det! Så skärp dig och skriv lite mera.

Sorry, men jag kan inte just nu. Gubben sitter och träter med vår kabel-TV leverantör och det är inte roligt. Stackars den personen som han pratar med. Men i och för sig så har vi ju haft problem sedan nya lanseringen i höstas. Och det har gubben ringt och påpekat från start. Men de lyssnar inte!!!

Nu ska vi snart äta revbenspjäll och potatissallad!

Kramizzar!

Plusgrader inatt

Ja, det är helt otroligt, men när jag kom upp imorse så var det +1 grad! Vet inte när det var det senast. Har ju varit minusgrader nattetid läääänge.

På jobbet var det full fart från början.

Ringde pappa och allt var bra. Han hade blivit duschad idag och han var så glad att han inte fick shampo i ögonen. Jisses, men det stämmer ju. De gamla blir som barn på nytt. Jag minns när jag var barn och det skulle bli hårtvätt. Då sade jag till mamma: "Inte tätta håbet, mamma! Nej, det minns jag ju inte hehehehehe... Men mamma berättade det för mig ett antal gånger. Ska ju inte sitta här och ljuga.

Jag tycker det är så kul att jag hittat min gamla lekkamrat (CC) på Facebook. Hon bor inte här i stan och frågar efter gamla kompisar på den gården som vi bodde. Ja, det är himla roligt och så blir man lite nostalgisk. Jag hoppas att hon kan komma ner hit i sommar, så vi får vara runt och kolla om allt är sig likt.

Skickat iväg ett par inbjudningar till idag vad gäller RT-dagen.

Rättade klart en rapport precis till eftermiddagskaffet. Känns skönt faktiskt.

Inge och Fia hämtade mig kl. 15. Vi åkte direkt till Maxi och handlade. Gick suveränt snabbt idag. Var på väg hem kl. 16. Plockade in varorna. Jag gick sedan till pappa med hans varor. Kastade sopor åt honom och sedan fyllde jag på fågelautomaten.

Därefter åt vi lite och så diskade jag. Satte mig sedan vid datorn en stund. Inge somnade på soffan och drog rejäla timmerstockar. När han vaknade, kom han in till mig och berättade att rådjuren var i skogskanten imorse. Så det var bara för mig att dela äpplen och gå upp med.

Så blev det en dusch och det känns skönt. Fattar inte men jag har det besvärligt med andningen. Blir andfådd så fort jag gör något och det känns inte bra. Borde kanske ringa och få ny medicin för kolen? Det borde ju inte bli sämre nu när jag varit rökfri i 5 år utan bättre. Eller också har det att göra med den långa vintern och mina förkylningar.

Ja, ja, det finns de som har det värre. Snart ska jag se på "Halvåtta hos mig".


Varit en tuff dag :))

Oh, så arg jag blev imorse när jag kom upp. DET SNÖADE!!!!! Nu får det väl vara nog för denna säsong. Jag vill ha vår NU! Men dagen blev mild och mulen. Kunde bara ana att solen fanns där någonstans. Men spelade ju ingen roll. Jag hann inte ens med någon promenad idag.

När jag kom till jobbet imorse, fortsatte jag med rapporten. Sedan fick jag höra att inbjudan till RT-dagen skulle iväg och det skulle även läggas en länk på vår hemsida, där de kan anmäla sig. Givetvis så kom det ju inte på en gång, men jag redigerade under tiden.

Ringde pappa som vanligt och allt var bra.

Meddelade biblioteket att jag inte hann dit idag. Hoppas  jag hinner imorgon.

Fick sedan sändlistan (mejl) och gick igenom den. Började så att förbereda mina mejlutskick till föreläsare, ordförande samt inbjudningar till ett antal personer.

När klockan var 15.15 blev sidan klar på vår hemsida, så jag kunde skicka iväg all information. Kändes skönt. Fia hade jag ringt och stoppat och sagt till att jag skulle ringa när jag såg att jag kunde åka.

Ringde Fia 15.30. Plockade ihop och stängde ner dator och telefon. Lade på ett brev i postrummet (men det kommer nog inte förrän imorgon).

När vi kom hem, gick jag in till pappa en stund. Tycker det är så trist att jag inte kan stanna hos honom längre, men det finns ju att göra hemma också. Och pappa förstår! Tog i alla fall med hans sopor.

Fia hade skalat potatisen. Hon hjälpte mig sedan med laxen på folie som jag hade smörat. Jag skalade räkor under tiden som potatisen kokade och laxen var i ugnen. När Fia och jag åt så åt Inge Findus djupfrysta. Han äter inte lax!!! Tycker det är sanslöst. Han ville gärna smaka på räkorna, men det satte vi P för. Ingen lax, inga räkor. Så är det bara!

Jag diskade och Inge gick faktiskt ut med påsen med räkskal, trots att han inte fick smaka.

Trött efter min tuffa dag på jobbet. Men jag älskar ju när det händer saker. Trist bara att man ska bli trött :))


Åter igen en solig dag, men blåst

Var kallt även natten till idag (-8,4). Inte underligt att det tar tid för snön att smälta. Ändå så märker man att den sjunker, om än långsamt.

Skrattade så gott åt Tove i söndags när jag sade att det var skare. Då svarade hon direkt: Skara sommarland :)))

På jobbet var det verkligen fullt ös idag! Rapporten på engelska, som jag fick igår, fanns det bara 10 timmar kvar för min redigering. Det hade väl gått om han använt rätt mall från början. Men det slutade med att gjorde pdf-filer av bilagorna, så slapp jag göra något åt dessa, som var 7 till antalet och en himla massa sidor (bara tabeller).

Naturligtvis ringde jag pappa och allt var bra med honom. Ja, så bra det nu kan vara! Han är lite virrig ibland och han lägger saker där de inte ska vara.

Jobbade vidare och var även och gjorde tidskrifterna. Sedan ner i källaren och letade efter en sak, som jag inte hittade.

Ja, ja, det finns jobb.. Och på tal om jobb, så har Fia fått ett. Hon ska på utbildning i 2 veckor med start på måndag. Det är att sitta och svara i telefon. Vad för ärenden det vet jag inte nu. Men bättre än inget. Nu håller jag tummar och tår för att även gubben hittar något.

Fia hämtade mig kl. 15. Vi var till Ekoholmens centrum och handlade lite. Träffade en gammal kompis. Våra äldsta tjejer spelade i samma fotbollslag för många år sedan. Dessutom var Gunilla och jag med i "mammagruppen" som fanns då. Ja, hon bor också kvar i samma område, men var hos barnbarnen.

Sedan köpte vi en ny laptop (en liten sak). Den kan Fia och jag ha när vi sitter i vardagsrummet.

In till pappa och hjälpte honom fila en tånagel. Sedan in och bytte om. Därefter var jag tvungen att fylla på fågelautomaten. Undrar varför inte Inge gjort det????

Men han fixade bacon och Fia gjorde äggröra. Supergott så här på kvällen!

Jo, det var ju en solig dag och jag tog en rask 10-minuterspromenad på lunchen. Skönast när blåsten var i ryggen.


Jobbat idag

Ja, idag blev det jobb igen och det kändes helt okej. Mår ju mycket bättre även om blir flåsig ibland. Fattar inte detta! Tycker ju att det borde bli bättre och bättre. Men kolen försvinner ju aldrig, det vet jag. Dock vet jag ju att det blir sämre när jag spänner mig så jag måste försöka att slappna av.

Inge var ju gullig, som vanligt, och skjutsade mig till jobbet. Men snart så behöver han nog inte det för det blir ju ljusare och ljusare på morgnarna. Längtar faktiskt efter att få börja cykla igen. Än är det dock för kallt på morgnorna och det är ju  inte snöfritt heller.

På jobbet var det verkligen massor som väntade. Dels var det nya prenumeranter, dels nya rapporter. Men jag gillar att ha många bollar i luften.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Tog en rask promenad på 10 minuter efter att jag ätit. Solen lyste, men det blåste lite nordan. I lä var det ju skönt :))

Gick sedan till biblioteket och där fanns det jobb!!! Men det gick ju det också :))

Ja, eftermiddagen den rusade iväg. Vips så var klockan 15 och Inge stod utanför. Hem med honom. Jag tog sedan bilen till träningen. Fia var med en kompis, så jag åkte själv. Gick kanonbra. Kom en hel del folk under tiden jag var där. Så det är nog bäst att åka den tid vi gör. Handlade lite mjölk när jag åkte hem. In till pappa med hans varor.

Sedan in till oss. Inge kollade lediga jobb på datorn. Fy sjutton säger jag! Det är inte roligt alltså. En mardröm skulle jag nog vilja påstå.

Duschade och sedan åt jag lite. Ska se lite på TV innan det blir natti.


Ännu en underbar dag

Vaknade redan före kl. 5, men låg kvar i ca 1 timme. Då var det bara att inse: Jag var utsövd!! Upp och gjorde mig iordning. Skrev i min fysiska dagbok om gårdagen. När klockan var 7 var jag i tvättstugan och körde igång. In till datorn sedan. De övriga sov ju så gott så!

Hämtade pappas tvätt ca 8.30. Allt bra med honom och det är ju skönt.

Fia var uppe när jag kom in. Hon plockade fram frukosten och väckte Inge och Tove. Tove följde med mig till tvättstugan. Sedan bestämde vi att vi skulle gå ut, så Tove på sig termobyxor och jacka. Fia åkte till Ikano för att träffa en kompis (skönt att jag slapp ge mig iväg idag). Tove och jag gick till snöhögarna. Där satte sig hon :)Och just där var det mycket smutsigt! Men hon njöt av solen och snön.

Senare kom en bekant (Bengt) och gick med deras hund som heter Molly. Deras dotter spelade handboll ihop med Maria och de två träffas fortfarande tillsammans med barnen.Ja, vi njöt verkligen av dagen och solen, men så började Tove frysa (det är klart hon sitter ju mest). Men när vi kom till vår gård, så kom Inge ut. Han ville se vad vi gjorde. Och då ville Tove vara ute lite mer. Så vi gick till baksidan Tänk, men skaren bar oss. Varje gång jag sade "skaren" så svarade Tove: Skara Sommarland. Det var helt otroligt att gå där i solen. Sedan gick vi en lillsväng, men inte Tove. Hon gick in till farstun och tog av sig de blöta kläderna.

Tvätten var ju klar och inplockad även hos pappa. Och jag hade även fyllt på hans dosett. Så Tove och jag satte oss och spelade Uno och sedan ett frågespel. Fia kom hem och då satte hon igång att fixa Toves naglar.

Inge började med maten (Korv stroganoff) och jag fixade riset. Efter att vi hade ätit, så skjutsade Fia hem Tove.

Nu ska jag bara slappa resten av kvällen.

Kramizzar!

Promenader idag

Gick upp 5.55 för då var jag väl utsövd. Satte mig och läste morgontidningen noga. Sedan på med datorn. Väckte Inge 8.45 för då skulle han se på Formel 1. Fia kom upp och vi åt frukost tillsammans. Ringde pappa och allt var bra med honom.
Hängde ut madrasserna och täckena på vädring. Diskat och plockat iordning. Fia åkte på fotbollsträning med småtjejerna.

Jag klädde på mig och gick in till pappa med tidningen. Sedan tog jag en promenad i solen. Blåste så jag insåg att det fick inte bli den sträckan som jag tänkt först. Men det blev en skön promenad även om det var jobbigt att gå på vissa ställen på grund av cykelspår som frusit. Mötte en granne, som var ute med sin hund. Hon undrade om jag vill slå följe med henne och det ville jag! Blev ju längre än vad jag tänkt. Hennes hund fick syn på en Mastiff som var på väg att börja löpa. Detta gjorde hennes hund helt i extas. Men till slut så fick vi med honom. Efter en bit så slet sig hennes hund och han sprang raka vägen till mastiffen!!!! Efter en stund så kom matte till mastiffen med Santos. Grannen tackade och vi gick vidare. Sedan tyckte grannen att hon kunde släppa sin hund, men det var ingen bra idé. För han vände som på en femöring och sprang direkt till den andra. Hon sade att vi kunde gå vidare. Och det gjorde vi. Jag trodde att Santos skulle vara hemma när vi kom hem, men icke. Vi stod kvar och pappa kom ut på sin altan. Han undrade vad det var. Men då kom Santos! Även Fia och Tove kom (Tove ska sova hos oss inatt). In till oss. Min faster hade ringt och jag ringde upp. Hon ville så gärna till kyrkogården idag. Jag lovade att komma lite senare! Skalade potatis och morötter så det var gjort.

Tove åkte till Busfabriken men en kompis och hennes mamma. Fia och jag åkte med travet. Sedan skjutsade hon mig till faster. Jag och faster fikade först. Sedan gick vi och köpte var sin ros. Jisses så svårt det var att gå. Hon höll hårt i mig. Och jag spände mig naturligtvis. Ont i högra foten och det har jag haft länge nu. Till gravarna! Men jisses alltså. Där var så mycket snö så det var sanslöst. Gravlyktan syntes inte. Jag försvann när jag skulle lägga våra rosor på snön. Ja, inte jag, men halva mitt ben försvann. Följde sedan min faster tillbaka till hennes hus. Därefter gick jag åter igen över kyrkogården och till bussen. Ja, jag hade gärna gått hem, men foten sade ifrån. Hade tur att bussen kom när jag nästan var vid busshållplatsen.

In till  pappa  och där bytte jag handdukar åt honom. Allt bra och det var ju skönt. Fia kom på gården när jag var på väg in. Hon skulle köra in bilen (som hon och Inge varit och tvättat). Men så kom vi på att vi glömt köpa popcorn till Tove och lök till maten, så hon fick åka och handla det.

När hon kom åter var Tove med. Hon hade haft jätte roligt på Busfabriken.

Vi har ätit malda biffar, lök, sås och potatis. Diskat och därefter bäddade jag. Då var väl madrasserna vädrade :))

Faster har ringt för hon undrade om jag kom hem lyckligt och väl........

Tog en bild när jag gick i skogen idag. Så här såg det ut:En hel del snö kvar och skrovliga promenadvägar! Det känns i låren nu, det lovar jag!

Kramizzar!

Kortklippt igen :)

Gick upp ca 6.30 för då var jag utsövd. Räcker med 6-7 timmars sömn och det är ju bra att veta :)) Läste morgontidningen.
Väckte Inge kl. 7. Han gick upp och åt frukost. Sedan kollade han lite på Formel 1. Vilket intresse alltså. Fia kom upp och även hon satte sig och kollade!

Innan Inge åkte till datakursen, satte jag igång att torka prismorna i lampan i sängkammaren. Inge åkte och jag fortsatte med kristallkronan i vardagsrummet. Fia suckade! Mamma! Måste du alltid hitta på en massa en annat när du städar? Ja, sådant här ingår också i städningen om än inte varje vecka så ett par gånger om året! Pust och stön.. kan vi äta frukost nu? Oki, det gör vi. Och vi åt frukost och jag diskade. Sedan såg jag lyktan i hallen, som någon slagit emot och värmeljusen hade hällt ut stearin på glaset. Satte naturligtvis igång att skrapa bort det. Ännu mera pust och stön från Fia.....

Fortsatte sedan att damma. Fia dammsög när det var klart. Jag knäskurade golvet i köket och jaaaaa det behövdes verkligen. Men gissa om jag blev svettig. Jag borde nog inte gjort det också. Blev långborsten till badrummet, hallen och datarummet.

Satte mig sedan vid datorn och relaxade innan det var dusch och hårtvätt.

Naturligtvis mina vänner så har jag varit i telefonkontakt med pappa. Hans städerska skulle komma idag. Skönt säger jag att det finns sådana för jag skulle inte orka.

Inge kom  hem. Vi åt lunch, men inte tillsammans. För det var ju  åter igen Formel 1 på TV:n.

Fia skjutsade sedan mig till  frissan. Under tiden jag var där, så besökte hon Maria och barnen. Blev riktigt kort idag och det var ju så jag ville ha det. Vill få lite burr när jag har i vax och att det ligger som jag vill.

Imorse snöade det och jag skrek: NEJ!!!! De har ju lovat regn och det accepteras. Men snöandet gick snart över och sedan kom solen. Och jag ljuger inte, men den lyser ännu. Wow, så det spritter i kroppen (så gott det går alltså).

Snart ska vi äta bakpotatis och lövbiff. Längtar faktisk. Sallad blir det till och jag tar dessutom lite Hallomiost. Mums... Grekerna visste vad de gjorde....

Nu säger jag så här:


Något bättre

Ja, det går åt rätt håll! Gjorde helt rätt som lyssnade till min kropp och gick hem från jobbet i måndags. Att jag drabbats av två förkylningar på kort tid beror nog på för lite vila under helgerna. Men jag vill ju räcka till för alla, både ung och gammal.
 
Fia skjutsade Inge till datakursen. Hon och jag åkte sedan till Maxi och handlade. Ja, vi var även och köpte ost. Och vi hann även till Team Sportia för Fia behöver nya fotbollsskor. Fanns inte de som hon ville ha. Hämtade sedan Inge. Hem och in med varorna. Upptäckte att jag glömt nypon- och blåbärssoppa. Nedrans alltså! 

Solen har lyst, men det har blåst. Pappa mår bra, men jag förstår inte vad han åt idag. Han tog potatis och sill! Hade ingen gräddfil eller gräslök hemma och han konstaterade att det inte var så gott. Förstår inte varför han inte tog fryst rätt. Bad honom ta fryst soppa till kvällen.

Jo, det  hände en kul grej idag. Vi hade med oss burkar och flaskor och så skulle jag ta de som fanns i bilen. Bland annat så var där en Päron-Mer med lite dryck kvar. Tänkte, det måste jag hälla ut innan vi krossar flaskan. Öppnade kapsylen! Och det blev en himla smäll!! Säger som "Dynamit-Harry" i Jönssonligan: Vilken dj*la smälla! En dam i rullstol kom fram och frågade om det var Pomac! Nej, sade jag det var en kolsyrefri dricka. Vi skrattade så gott åt det. Och när vi sedan berättade för Inge skrattade vi ännu mer.

Fia kollade om fotbollsskorna fanns i Norrköping och det gjorde de! Så det blev en utflykt! Vi åkte alltså dit och hon köpte ett par. Stannade till vid en ICA-butik och  köpte nypon- och blåbärssoppa. Sedan hem.

Jag var in till pappa. Han har haft sådana bekymmer över en fluga som var mellan köksfönstret. Jag sade att den fryser ju ihjäl om den kommer ut. Men han ville att jag skulle dela på fönstret och släppa ut den. Snacka om att vara djurvän ända ut i fingerspetsarna. Samtidigt så säger han: Överansträng dig inte nu........


Aningen bättre

Sovit gott inatt, men naturligtvis vaknar jag både nu och då av täppt näsa och lite jobbig andning. Gick upp 6.30 för då var jag tvungen att ta mediciner. Läste tidningen och sedan blev det datorn.

Fia kom upp ca 8.45. Hon tog på sig och gick en promenad. Inge kom upp och undrade var hon var :) När hon kom åter, åt vi frukost. Jag ringt pappa och allt var bra.

Tagit det lugnt och "bara varit".

Inge och Fia var iväg en sväng efter lunch. Solen har lyst men det har blåst.

Maria ringde. Hon skulle ta hem cykeln, som hon ställt vid Universitetet för ett par veckor sedan. Men där fanns ingen cykel! Så typiskt alltså. Tror det är tredje cykeln som blir stulen för henne.

Nu ska vi snart se på Grey's Anatomy och sedan är det natti.


Vårdar min förkylning

Sovit relativt skapligt inatt, men naturligtvis är det svårare att sova när näsan täpps igen hela tiden. Gick upp ca 6.30 och läste tidningen. Ute var det -8,6 grader. Inge kom upp ca 7.30. Han käkade frukost och åkte till IK kl. 8.

Fia kom upp och hon och jag åt gemensam frukost. Ringt pappa. Han hade blivit orolig när Inge kom med tidningen så tidigt. Han trodde att jag behövde åka till sjukhuset. Ja, han vet ju hur det kan bli ibland när förkyklningen dj*las. Han har ju skjutsat upp mig ett par gånger. Men som väl är så hoppas jag att de nya medicinerna hjälper mig från att behöva åka in akut.

Inge kom hem och vi pratade om vad de gjort på IK. Fia tog bilen och åkte till Maria och Tove. Tove hade ont i halsen igår, men var bättre idag.

Inge och jag sett på "Hem till gården" och därefter såg vi "Flickan som lekte med elden". Jisse så bra den var.

Har med andra ord bara tagit det lugnt och vilat. Rester blev det till både lunch och middag. Skönt att rensa kylen.

Ikväll blir det väl lite TV-tittande.


Trodde att jag skulle......

... kunna arbeta hela dagen, men näsan rann och även ögonen! Så jag ringde och bad att bli hämtad. Fia kom ca 11.15. Jädrans förkylning alltså. Det är ju bara en månad jag sist drabbades. Och har man astma, så mår man ju inte  bättre precis.

Pratade med pappa via hans altan för jag ville inte gå in med smitta till honom. Hoppas bara att jag inte delade med mig igår.

Käkade min lunch och så kollade vi på "Hem till gården". Bara tagit det lugnt och använt nässpray + tagit Panodil.

Pratat med Maria. Tove har ont i halsen och feber, så de blir hemma imorgon.

Ikväll åt vi kokt potatis, som Fia skalat, stekt fläsk och löksås. Mums så gott det var.

Sett på TV ikväll. Saltön började igen och pga. det så höll jag på att missa bloggen. Men Fia påminde mig!


Vasaloppet åkte jag inte

Vaknade redan 5.10 imorse, men lyckades slumra om till ca 6.30. Snuvig är jag, men inte så farligt. Gick till tvättstugan kl. 7 och körde igång. Som vanligt var en tvättvagn borta och filtret till tumlaren fick jag borsta efter den som tvättat innan. Så är det nästan varje söndagsmorgon.

Satte mig vid datorn när jag kom in. Inge kom upp ca 7.55. Han är som en tidsinställd väckarklocka när det är någon idrott på TV:n. Nu skulle han se Vasaloppet. Jag klarar inte att sitta där i 4 timmar. Det kunde jag förr. Då åt vi till och med frukosten i vardagsrummet.

Hämtade pappas tvätt när jag gick ut nästa gång. Allt bra med honom.

Fia hade kommit upp när jag kom in, så det blev tidig frukost och vi åt den i köket. Inge kunde slita sig :)

Jag kokade dillkött och Fia skalade potatisen och morötterna. Skönt att ha allt förberett.

När jag var i tvättstugan, fick Fia syn på två ekorrar, som satt och åt solrosfrön och äpplen. Hon lyckades fånga dem på bild:Både jag och Fia vill ut på en åktur och Inge var med på noterna. Han tog med oss till Brokind och runt där. En tur som vi åker på somrarna. Men det var fint nu också.
Så åkte vi till Berg och slussarna. Där tog vi en promenad och Inge fotade lite:En frusen slussport!


Slussen ut mot Roxen. Inget vatten i bassängen, men en himla massa snö. Nedanstående bild tog vi den 27 juni 2009. Snacka om kontraster!!!
Måste ju säga att jag längtar till våren och sommaren när jag ser den sista bilden!

När vi kom hem från åkturen och promenaden, satte vi på potatisen. Jag gjorde sedan såsen till dillköttet. mm så gott det blev. Diskade och sedan kollade vi på "Hem till gården".

Sitter här med ett glas vitt vin. Fick ett tips av en kollega i fredags om ett vin som heter Leth. Så jag köpte en flaska igår, men då smakade vi inte. Är ju inte helt fel att ta ett glas så här på söndagskvällen.

Kramizzar

Vaknade inatt och kände mig genomförkyld

Ja, inatt vaknade jag och kände mig verkligen genomförkyld. Tror dock att jag hade snarkat så det var därför :))
Sov till ca 6.20. Gick upp strax efter och läste tidningen. Sedan blev det datorn och blip en stund.
Solen gick upp och det såg så himla vackert ut.

Beslutade mig för att tvätta håret, för duscha tyckte jag inte att jag behövde. Kan ju inte göra det var och varannan dag för då torkar ju huden ut fullständigt.

Väckte Fia kl. 9. Hon var vaken, men tyckte det var skönt under täcket. Vi började plocka fram frukosten och då kom Inge upp!! Ja, ja, han lade sig tidigt också igår kväll.

Vi åt frukost och sedan ringde jag till pappa. Han skulle förbereda sig inför besöket på Willys.

Fikat och diskat. Fia gick samtidigt som mig. Hon skulle på träningen med tjejerna. Jag hämtade pappa, som tagit på sig stövlarna. YES!!! Hjälpte honom med  jackan och så åkte vi till Willys. Han handlade en  hel del idag. Bland annat räkor för 29.95 per kilo. (Dessa har jag nu skalat och varit in till pappa med en viss del.)

Fia kom hem och hon blev förvånad över att jag var hemma :)) Pappa kan ibland gå runt och kolla, men idag körde han "järnet".

Jag tog soporna och gick ut med. Sedan kom Fia och Inge och vi åkte med travet. Körde ett varv och även runt Rosenkällasjön. Där var det många som var ute och promenerade, trots den ihärdiga vinden.

Hämtade sedan Maria och Lasse och skjutsade dem till en förfest. Hem och jag gick in till pappa. Sedan matade jag fåglarna. Apropå fåglar så tog Fia den här bilden förra helgen. Tycker den är så skön:


Talgoxen väntar till dess Kurre ekorre är klar :))

Jag tog ett par bilder när jag fyllde på fågelautomaten idag:


Vår baksida från utsidan!Ser ni kvarnen till vänster om cypresserna?? Jag har tagit bilder på den från insidan av fönstret...

Nu ska vi snart äta lite mat! Gratinerad fläskfilé!! MUMS

Kramizzar

Favvodagen – Yes

Spelar ingen roll om jag så somnar före klockan 20 så är fredagen Favvodagen! För två veckor sedan somnade jag innan 19.30 men det har jag inte gjort ikväll. YES!!!!

Men jag blev väckt inatt! Någon på ett främmande språk och hemligt nummer ringde verkligen mitt i natten! Jag sade att han kommit fel och så lade jag på luren. Sedan tog det tid innan jag somnade!!!

Arbetet har idag flutit på! Redigerat rapporter och så har jag suttit i växeln/receptionen på lunchen. Jag fixade det!!!! Gick sedan ut och ställde mig i ett hörn där det var lä! Jisses så skönt det var! Sedan skickade jag ut Susanna (hon som jag bytte av på lunchen) i solen!

Imorse ringde jag och grattade Tove på namnsdagen. Hon konstaterade att det var fyra som grattat henne och räknade upp namnen: Hon själv, mormor (jag), Casper och pappa Thomas. Men jag har inte fått någonting!!! I nästa stund så konstaterade hon att Casper hade hål i kallingarna hahahahahahaha... barn är underbara. Mia hade skickat sms redan igårkväll och hon ringde straxt efter mig.

Och hos pappa var allt bra!

Jag gick inte till biblioteket idag för jag ville göra klart mina rapporter.

Fia kom till mig omkring 13.30 så hon fikade med mig och kollegan.

Inge hämtade oss strax efter kl. 15. Körde ett varv och sedan till vårt köpcentra. Fia och jag kompletterat med de varor vi missade igår.

Ja, ja.. ikväll har vi ätit taco. Pappa har ringt två gånger. Första samtalet gällde att åka till Willys imorgon och det kan vi göra. Nästa var att han skulle se på tennis och inte hittade kanalen. Så jag sprang in och fixade det åt honom.

En sak är säker: Jag hoppas att inte min faster vill åka och handla imorgon. Jag orkar inte hur mycket som helst. Tror att pappa är lite avis på min faster som hängt med oss till affären. Nu ska han visa att även han kan.....

Kramizzar


Ursäkta röran.....

Imorse var det -11,2 grader igen! Hua alltså! När ska Kung Bore släppa taget? Två veckor till kan jag stå ut, men sen vill jag att våren kommer sakta och fint.

När jag kom till jobbet så var det inget som låg och väntade på mig! Trist, men så blir det ibland. Då kom jag på att jag kunde ta tag i pliktexemplaren. Vi hade 20 färdiga rapporter, som skulle skickas till 9 olika ställen. Jag skrev lapparna och så lastade jag rapporterna på vagnen och ner till vaktmästeriet. Där fick jag hjälp med att packa dem. Så hade en av våra tidningar kommit. Hämtade ett antal av de. Först såg jag till att 11 ex. kom ner i arkivet och därefter upp till vår hylla.

Snart var det dags för morgonfikat. Längtade faktiskt efter den koppen och smörgåsen. Ringde sedan till pappa. Allt var bra med honom. Nyduschad var han  också :))

Gick sedan till biblioteket och registrerade tidskrifter. Därefter satte jag mig i växeln/receptionen en halvtimme! Måste få lite mer kött på benen.

Så var det lunch. Idag hade jag med mig champinjonsoppa och en pannkaka. Var himla gott.
Blev ingen promenad pga. den isiga vinden.

Hittade andra arbetsuppgifter. Tur att man är lite kreativ. Men sen fick jag en rapport att redigera. Härligt!! Ni ser det är inte långa stunder som det blir lugnt!

Inge (som förresten varit på datakurs idag) och Fia hämtade mig kl. 15. Vi åkte först och köpte ost och sedan till Maxi.
"Ursäkta röran" stod det innan man gick in i själva "hallen". Det första jag fick se till vänster var chips!!!!! Nej!!! Annars brukar där vara schampo. Det är så himla typiskt! När man precis har lärt sig var saker och ting finns, då plockar de ner alla hyllor och skakar om och så ut med det på nya platser! Men det är väl bara att gilla läget.

Hem och in med varorna. Därefter gick jag till pappa med lite som jag handlat till honom. Pratade en stund innan jag gick vidare. Det var dags att fylla påfågelautomaten och lägga ut äpplen.

Sedan åt vi lite och så diskade jag.

Imorgon är det fredag, vilket är lika med FAVVODAGEN!

Kramizzar


Äntligen tid för träning

Imorse hade vi -11,4 när vi åkte hemifrån. Fy för den lede alltså. Hur länge ska Kung Bore hålla oss i sitt järngrepp????
Den gnistrade i snön och det knarrade under våra fötter. Och så på topp var det en kall, bitande vind.

Men det är en positiv sak! Ljuset återvänder mer och mer för varje dag. Man anar ljuset redan 5.30! Och före kl. 7 är det ljust.

Fortsatte med adressregistret. Och därefter blev det RT:s  hemsida.
Ringde pappa som vanligt och allt var bra.

Fia hade skjutsat Maria till jobbet och Inge hade tagit en promenad. Det var rapporter som jag fick under förmiddagen :))

Skulle ta en promenad på lunchen, men nöjde mig med att stå mot husväggen, där det var lä i 5 minuter.

Gjorde klart alla inlägg med dokumentationer på RT:s hemsida. Nu inväntar jag bara ett antal kontrakt på nya projekt, så att jag kan uppdatera den sidan också.

Fia hämtade mig kl. 15. Vi åkte direkt till träningen. Ökade på vikterna och så körde jag 2x10 av de flesta. Gick kanonbra. Så fick jag hjälp med ett redskap och det tackar jag för. Nu blev det genast roligare att använda den apparaten. Duschar gör vi inte där utan vi åkte i träningskläderna. Var bara in och köpte soppa på hemvägen. Jag gick in till pappa och Fia gick hem och fixade pannkakssmet. Sedan gräddade jag dem. Fia värmt våra olika soppor. Jag åt champinjonsoppa och Fia åt köttsoppa. Pannkakor åt vi alla tre. Sedan diskade jag.

Därefter blev det dusch och så insmorning. Imorgon ska jag nog köpa någon olja som man kan ta på kroppen innan dusch och duschtvål. Då slipper man att smörja in sig.

Ikväll börjar mitt favvoprogram: Grey's Anatomy.

Kramizzar!

Solen lyste mitt på dagen

Imorse var det åter igen kallt ute; -8,4 grader. Kung Bore släpper inte taget om vintern. Herr och Fru Tö lyckades ju inte hålla sig kvar i helgen.

Redigerat ett notat på jobbet. Sedan har jag även varit och registrerat tidskrifter på biblioteket. Men innan dess, så ringde jag till pappa. Allt var bra med honom.

Efter lunchen, så kände jag att det skulle vara skönt med en rask promenad. Diskade av och så gick jag upp till mitt rum, där jag tog på stövlar och kappan. Så ut. En kollega stod och väntade på mig. Det var gulligt gjort. Men hon sade att det var så skönt i solen. Men när vi gått en bit, så var det inte alls så skönt. Det blåste en västlig vind och den var kall. Hjälpte ju inte att solen lyste då inte. Så det blev snabbt tillbaka. Skönt att komma in i värmen igen.

Fortsatte jobba.  Såg att det blev molnigt ute och så började det att snöa igen. Men det varade inte så länge.

Fia hämtade mig kl. 15 och vi åkte och köpte mjölk. In till pappa med hans mjölk. Pratade en stund med honom. Sedan in och fixade äpplen + solrosfrö och så ut till utfodringsplatsen. Gick lite lättare att gå på snön idag.

Fia åkte och hämtade Maria på hennes arbete (Inge skjutsade henne på förmiddagen). Jag satte igång med maten. Lax i foliepaket, potatis, broccoli och en sås gjord på créme fraiche, röd kaviar i burk + räkor. Mums så gott det blev.

Duschade sedan. Fia åt när hon kom hem. Hon tyckte det var gott. Men gubben min kan man bli galen på. Han vägrade smaka!! Han hade väl ätit rester innan, men smaka kunde han väl gjort!


Den här statyn finns i parken utanför min arbetsplats. Bilden tog vi sommaren 2009.Här syns statyn långt borta. Men vilka kontraster!!!!

Kramizzar

Vintern släpper inte sitt grepp

Snöat inatt och det snöade när jag kom upp imorse; stora, stora flingor var det. Var omring -0,5 grader när Inge skjutsade mig till jobbet.

Snön som legat på taket där vi har vårt beredningskök, alltså där våra mikrovågsugnar, kylar, frysar och diskbänkar finns, hade rasat i helgen. I raset hade även följt de snöstopp som satt på taket. Tur att det hände i helgen för då var det väl inga rökare som jobbade (får vi hoppas i alla fall). Rökarna går nämligen ut där, men idag fick de hitta andra ställen att gå till. Jisses så skönt det är att vara rökfri. Jag saknar det INTE!

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Fia var uppe tidigt imorse och skjutsade Maria till jobbet och sedan barnbarnen till skolan.

Jag haft fullt upp på jobbet och det är ju kul.

Flickorna och barnbarnen hämtade mig 14.15. Vi åkte till Annelie, Uffe, Alicia och lilla Elin. Elin föddes den 18 februari. Oh, så söt hon var. Tyvärr blev inte de bilder bra, som jag tog med min mobil. Lite arg på att vi inte hade med stora kameran.
Alicia fick en leksak av oss och Elin fick kläder.
Snöandet ökade när vi var där. Helt otroligt vad det vräkte ner.

Vi fikade och så kollade vi på bilder från den dagen Elin föddes. Så mysigt att snooza bäbis :))
Tänk att de har vårt skötbord. Det som vi köpte till Maria när hon föddes 1975 (sätts på badkaret). Sedan lånades det ut till kompisar till mig och så fick vi tillbaka det när Fia föddes, 1989. Därefter har Tove och Casper haft. Och så Alicia och nu Elin. Det är kvalitet det!!!

När vi skulle hem, var det nära att vi inte kom loss med bilen. Fick skjuta på! Maria körde hem till sig. Sedan tog jag över. Halt var det, men det gäller ju att köra med insidan av skallen.

In till pappa och allt var bra med honom.

Sedan in och fixade äpplen och så tog jag dessa + fågelfröna och gick ut. Sjönk i snön. Det gick över knäna på mig. Naturligtvis blev jag blöt, för snön rasade ju ner i stövlarna. Bara att byta när jag kom in efter att ha utfordrat fåglar och förhoppningsvis rådjuren.

Nu ska jag slappa en stund innan "Halvåtta hos mig".

Kramizzar

RSS 2.0