Nedräkningen har börjat

Bestämde med Inge igår att han skulle skjutsa mig. De hotade ju med kraftig vind, regn och åska idag. Mulet var det när jag kom upp, men ingen blåst och inget regn. Väckte ändå Inge. När vi satt i bilen kom det lite, lite regn. Blev lite blött på asfalten, men inte mer.

På jobbet var det lite adressändringar. Plockade med lite allt möjligt. Imorgon ska jag städa skrivbordet och göra tidrapporterna. För efter lunch tar jag flexledigt. Även fredagen blir flex och sedan väntar 5 veckors semester! Jisses, som jag längtar. Visserligen vet jag att fem veckor går fort, men nu ska vi ta en dag i taget!

Bytt av i växeln alla rasterna. Ringt pappa och allt var bra. Inge hade varit in och hjälpt honom med en kartong.

Sedan klippte Inge gräsmattorna. Stefan klippte deras.

Jag varit på biblioteket. Inte många tidskrifter idag!

Mulet ute och när jag åt min lunch (sallad) satt jag ute. Men det var inget skönt då. Tyckte jag hörde någon säga att det var kvavt!!!

Inge, Fia och Tove  hämtade mig ca 14.35. Vi åkte till City Gross i Mantorp. De hade billigt, svenskt kött. Köpte lite av det och så lite annat. Handlade även till pappa. Ringde först och kollade men honom om det var okej att jag gjorde det. För hade han velat åka och handla med mig så hade vi gjort det.

In till pappa med hans varor och han blev nöjd. Pratade sedan med Stefan och Marita.

Fia skjutsade Tove till Thomas. Eller rättare sagt till Caspers fotbollsträning. Fia stannade och kollade på den.

Det började blåsa massor på eftermiddagen, men solen har lyst. Imorgon måste vi vattna rabatten för det är riktigt torrt där!


Längtar så efter min semester!!!!!!

Vaknade redan 23.30 och lyckades inte somna om förrän omkring kl. 2! Så typiskt alltså. Och så vaknade innan larmet gick igång.

Cyklade även denna morgon. Alltså det är så himla skönt när solen lyser, fåglarna sjunger och luften är klar, hög och fin! Det är även vindstilla så dags (för det mesta).

Jag satte igång att plocka med rapporterna som skulle skickas iväg. Det är s.k. Pliktexemplar. Lastade dem i min lilla varuvagn och körde ner till Vaktmästeriet. Där fick jag hjälp med att göra paket.

Fia ringde innan hon gick in på sin arbetsplats. Allt bara bra! Jag ringde pappa efter morgonfikat. Allt bara bra!

På biblioteket började jag med att registrera tidskrifter. Sedan flyttade jag om i hyllorna. Svettigt??? Ja, det är bara förnamnet. Svettas trots att där är aircondition!!! Kicki kom och underhöll mig en stund. Ja, jag blev ju inte klar förrän ca 13.30.

Fia ringde! Hon var i Berg med en kompis. Det var jätte skönt i vattnet!! Kan tänka mig det!

Cyklade  hem 14.30. När det är sommar och Inge är hemma, går jag in "bakvägen". Stannade till och pratade med Stefan och Marita, som satt ute och fikade. Inge kom ut en kortis.

Jag gick sedan till pappa och pratade en stund. Han satt och åt.

När jag kom in igen, tog jag datorn och satte mig på baksidan. Kollade dagens avsnitt av "Hem till gården". Fia kom hem. Hon hade fått färg på den stunden.

Fia gick sedan till Preem för  hon följde med Maria och barnen på fotboll. Lasse spelade.

Jag gjort sallad till imorgon. Det var så himla gott och lagom faktiskt. Ikväll åt jag bara en omelett.

Har sett första avsnittet av "Allsång på Skansen". Nu vet man åter igen hur fort sommaren springer iväg.


Linköpings nya flygvapenmuseum

Hade satt mobilen på väckning 5.15 imorse, men redan 4.35 vaknade jag! Och det av en fluga!!! Jag slog och fäktade, men han gav sig inte, så jag gick upp och gjorde mig iordning. Cyklade till jobbet, så jag var där 6.10. Inga rapporter som väntade. Endast lite adressändringar och nya prenumeranter.

Bytt av i växeln alla raster. Ringde pappa ca 9.40 och allt var bra! Fia ringde  ju skapligt. Casper kom till henne före kl. 7. Tove följde med Maria till jobbet idag.

Jag var till biblioteket och där tog det lite tid. Sedan lunch och så växeln.

Märks att många gått på semester nu för det är lugnt i korridorerna.

Jag cyklade hem ca 14.50. In till pappa och pratade en stund. Sedan in till Inge, som berättade att han, Fia och Casper besökt nya flygvapenmuseumet. Det var verkligen häftigt där!

Casper fick sätta sig i en drake och fick även en hjälm på sig:



Jag tycker att han är störtskön!!



En stor liten kille i ett riktigt flygplan :))

Så hade de gjort något som liknades vid ett fallskärmshopp:




Kolla in håret på dem och byxorna på Fia!

Måste nog se till att göra ett besök där vid tillfälle. Kolla även in Inge tillsammans med Casper:



Suttit ute hela kvällen och njutit av sommarkvällen. Mycket svårt att gå in. Okej då! Jag tog min lilla lap-top och satt och kollade på flera avsnitt av "Hem till gården". Till det så är den lilla lap-topen kanonbra, men att läsa eller annat så är den inte så bra.

Kramizzar och ha en trevlig fortsättning på kvällen!

Ännu en underbar dag

Vaknade flera gånger inatt av att jag svettades. Var uppe och vandrade runt. Slumrade till emellan. Så där höll jag på i ett par timmar. Sov sen till 7.15! Studsade upp för jag hade ju tvättstugan. Gjorde mig iordning. Så löjlig jag är, som inte kan gå ut till tvättis utan att sminka mig. Allt rann ju nästan av mig när jag senare satt i solen.

In till pappa ca 8.30. Allt bra med honom. Fyllt på medicinen. Fia och jag tog fram frukosten omkring kl. 9.30 och så väckte vi Inge.

Trodde att jag blivit inlåst i tvättstugan vid ett tillfälle. Det gick inte att öppna dörren. Då fick jag faktiskt lite av panik. Men till slut så.... Hade ju mobilen med mig, så jag hade ju fått ringt efter hjälp.

Fia och Inge kollat på "GP2" som är en biltävling. Idag vann faktiskt en svensk, Markus Eriksson. Helt otroligt att få höra den svenska nationalsången spelas vid sådana tävlingar. Så jag kan ju inte annat än säga: GRATTIS!!!

Jag satt ute i solen medan de kollade på tävlingen. Hade ju önskat att vi haft vatten bredvid för då hade jag doppat mig. Men man kan ju inte få allt.

Fia och jag åkte sedan med travet och därefter till Ikano, där Fia hämtade sin mobiltelefon. Jag köpte mig ett par linnen. Och Fia ville gå runt, så jag hängde på. Kände ju att jag ville ut i solen, men man ska ju ta det lugnt med den.

Var även till Rusta, där Fia köpte sig en ny resväska.

Hem och jag tog in tvätt som hängde ute. Sedan kom Thomas med Tove och Casper. Han skulle till Eksjö och Maria kunde inte komma förrän ca 18. Fixat potatis och Inge värmt pannbiff och stekt lök. Visserligen hade barnen ätit tidigare, men Tove hon åt en portion med oss.

De lekte och jag satte mig med räkningarna. Gjort pappas och våra. Min bank var lite seg, men till slut så gick det.

Tove följde med mig in till pappa en stund. Sedan kom Casper och hämtade oss. Maria var på väg. Och hon kom och hämtade barnen. Fia följde med dem hem, för hon skulle  hämta hem sin cykel.

Pratade nyss med grannen. Deras son och hans sambo + deras hund var där.

Och solen lyser från en klarblå himmel. Nu är det sommar!!!!


Och nog blev midsommaraftonen toppentrevlig

Eftersom Maria inte har barnen denna helgen, så blev det lite annorlunda. Maria ville inte fira på det sättet som vi brukar.

Hon kom till oss med en hel påse rabarber. Tack Lasse! Det blev 6 liter som jag frös in. Så gott att ha i vinter.

Pappa var jag och pratade med en god stund också.

Så var jag, Inge och Fia iväg en sväng. Kompletterade lite inköp på Coop Extra. När vi kom hem, satte Fia igång att göra en jordgubbstårta och jag skrapade potatisen. När jag satt på potatisen  så fortsatte jag med att skriva rabarbern. Det känns i armen idag :))

När allt var klart, åt vi sill (Fia skinka), potatis och gräddfil + egenodlad gräslök (Fia som fixat det). Naturligtvis var det en liten nubbe till. Inte nog med vår egen nubbe, grannarna, Stefan och Marita,  kom över och bjöd på Ouzo! Fia svepte den och jag ljuger inte: Hon blev röd ända ut på öronsnibbarna! Hon är ju absolut inte van att dricka snaps.

Vi satt ute och hade trevligt. Så blev det dags att grilla fläskfilén. Jag gjorde hasselbackpotatis och sallad. Tyvärr så misslyckades grillningen så Stefan lade det på sin grill istället. Dessutom fick vi 3 skivar av deras. TACKAR!!!!

När jag diskat och gjort iordning, satte jag på kaffet och så kom Stefan och Marita över till oss. Vi fikade och åt av den goda tårtan. Tog även en varsin Bristol Cream till kaffet.

Lite senare satte vi igång och spelade kubb utanför tomten. Även grannen, Lisa, med sina små flickor kom och spelade med oss.



Lisa närmast kameran och så en av hennes döttrar. På "andra sidan" står Inge, Lisas andra dotter och så Stefan!



Marita, Lisa, Lisas yngsta dotter och Sofia.

Vi satt ute till ca kl. 23.30. Lite kyligt blev det, men trevligt var det!

Idag har vi tagit det lugnt. Jag har varit in till pappa en god stund. Han fick en tårtbit till kaffet.

Sedan gick jag över till Stefan och Marita och pratade en  stund. Inge och Fia kollade på Formel I-träningen.

Därefter åkte vi med tipset och så blev det turen runt Brokind, Bjärka Säby och hem. Midsommarstången vid Bjärka Säby var lika fin som alla år:



Så köpte vi grillkol och tändvätska. Inge har nu lagt på både kol och briketter. Vi får hoppas att han lyckas med fläskkotletterna idag. Till det värmer jag hasselbackpotatisen.

Ha en trevlig fortsättning på midsommaren! Igår skulle jag lagt in nedanstående bild, men den får duga även idag. Midsommaren är ju inte över ännu!


Vilken trevlig grillfest på jobbet igår

Ja, jag måste berömma vår egen kock på jobbet! Han grillade karrékotletter och det är något som jag inte är superförtjust i. Men dessa! Åh, alltså de var supergoda. Vi fick även var sin stekt, tjock korv, egentillverkad bearneisesås och så en grönsaksröra (rata.... ja, jag kan inte stava till det) samt färskpotatis. Verkligen supergott!



Kocken ser du längst bort!

Så drack vi givetvis vin! Och vi satt i solen, som synes!

Strax efter klockan 20 kände jag att det var dags att bryta upp, så jag ringde till Inge. Vi skulle skjutsa hem Anita också. Såg någon sitta i en bil och vinka, men jag kunde inte lista ut vem det var. Då klev hon ur bilen! Det var en arbetskamrats fru. Hon har jobbat  hos oss tidigare, men nu hade hon annan hårfärg :)) Kul att prata med henne.

Hem med A och så åkte vi till stan för att hämta Fia. Hon, Maria och några kompisar till Maria satt på Stora Torget och festade. Och nog  hörde Maria att jag var berusad :)))

Väl hemma, så sminkade jag av mig, borstade tänderna och jag tror att jag sov innan jag kom till sängen :)) Klockan var nog bara 21 (hej och hå).

Vaknade vid 1.30 inatt och låg vaken en bra stund, men somnade om och sov till kl. 5. Upp och gjorde mig iordning samt käkade frukost. Omkring 6.30 tog jag en promenad till jobbet. Det tog exakt en halvtimme!

Haft lite lagom att göra! Växelavbyte alla tre rasterna. Maria ringde imorse och hon var imponerad över att jag var på jobbet!! Jisses, jag var nog lite berusad när vi pratades vid igår. Men roligt hade vi och vi satt ju faktiskt mitt i solen och drack vin. Ja, jag erkänner! Det blev ett glas för mycket.

Inge och Fia hämtade mig kl. 14.30 idag! Varit och handlat. Gick bra. In till pappa med  hans mat. Allt bra med honom.

Nyss gjorde Fia och jag klart rabarbersaften. Den fick stå ett dygn längre, men den blev jätte god. Tack Lasse för rabarbern! Tar gärna emot mer :))



Det är kul med dessa pubar, för pensionärerna dyker upp och har trevligt. Killen i gula tröjan är pensionär sedan ett par år tillbaka.

Och nu är det midsommar! Så det blir väl lite mera vin och kanske till och med en nubbe imorgon!


Sommarlunch

Även idag blev det cykeln till jobbet. Lite kyligt var det allt. Tog ingen promenad idag heller för det skulle bli cykel till stan. Man behöver ju inte överdriva med motionen :))

Har plockat med tidningar och röjt på bokhyllan i vår korridor. Är ju lugnt på rapportredigering just nu, så då får man hitta på annat.

Satt ute och drack morgonkaffet. Underbart i solen. Ringde pappa sedan och det var bra. Han hade varit lite yr imorse, men det hade gått över. Skönt det!

Ringde hem och det var bra där också.

Var till biblioteket och gjorde det jag ska :))

Cyklade till stan omkring kl. 11. Jag vill ju helst cykla själv för annars blir jag stressad. Till stan är det ju i princip bara glidåkning eftersom det är så mycket nedför.

Vi på enheten träffades på restaurang "Strandgatan 2". Satte oss på pråmen och åt. Det var antingen strimlad entrecote och ris eller raggmunk och stekt fläsk. Jag tog det sista. Men först blev det sallad. Alla tyckte det var trevligt. Men så släppte Magda bomben! Hon ska sluta hos oss och det tycker jag var hemskt tråkigt. För jag tror det blir svårt att ersätta henne.

Några spelade bowling efter lunchen för det ingår i priset :) Jag valde att titta på.

Så skiljdes vi åt. Jag tog flexledigt från kl. 13. Är ju bättre att passa på och plocka timmar när det är lugnt. Träffade "Patto" utanför. Pratade en stund med honom. Sedan cyklade jag upp i stan. Träffade "Daggan" och hon blev så glad att jag stannade och pratade. Hon kom hem till oss när Maria var sjuk som liten. Det finns ju inte nu, men då hette det barndagvårdare! Hon var helt enorm denna kvinna. Det roliga är att  hon och pappa är lika gamla (89 år i år). Så Maria, om jag glömmer säga det, så hälsade hon massor till dig!!

Cyklade hemåt i motvind och uppförsbacke. Skönt att komma hem och tvätta av sig. Fia och jag tog bilen och åkte till Coop Extra och handlade till oss och till pappa. Köpte även rosor till graven, dit vi åkte på hemvägen. Och där var vattenspridarna i full gång. Vi försökte springa emellan, men lyckades inte. Jag skrek rakt ut ett par gånger. Snacka om att kyrkogårdsarbetarna fick roligt :)) Jag frågade varför de inte ställde ut paraplyer vi ingångarna :)))

Hem och jag gick in till pappa. Han hade kollat på tennis. Allt var bra med honom.

När jag kom in till oss, tog jag en dusch.

Jonas och Sharmin kom och fikade med oss. De åker till Göteborg imorgon, Köpenhamn på torsdag och till KL på fredag.
Så himla roligt att träffa dem. Efter deras besök hos oss, skulle de träffa en kompis till Jonas på stan.

Fia tog cykeln och cyklade till Maria när de hade åkt.

Jag har sett på "Hem till gården".

Solen lyser och vinden har mojnat lite. Imorgon är det pub och grillfest på jobbet. Jag har anmält mig till den. Det var kanske meningen, för det blir väl sista festen med Magda!

Så vi får se hur sent det blir imorgon. Blir det för sent så blir det ingen blogg :))


Oh, vad jag längtar.....

Ja, nu börjar jag verkligen att längta efter min semester! Imorse när klockan ringde, var jag så himla trött. Stängde av och tänkte: Jag sover till dess jag vaknar. Men då blev jag givetvis klarvaken! Cyklade till jobbet och det var skönt. Passade på att pumpa i lite luft i däcken.

Tog ingen promenad idag för jag kände mig lite sliten. Och jag får ju motion när jag cyklar eller hur?

Ringde pappa och idag var han yr! Inte bra tycker jag. Men det beror säkert på att han dricker för dåligt. Bad Inge titta till honom.

Förresten så var Inge iväg med vår bil på service idag. Vi har kört 2 000 mil med bilen!! Helt otroligt alltså, med tanke på att vi har ju bara haft den i ca 1 år. Nu får vi skärpa till oss och inte köra så himla mycket.

Jag och Magda  har varit i källaren och röjt bland våra tidningar. Vi sparade 2 kartonger av varje nummer från de två sista åren och av de äldre blev det 1 kartong av varje nummer. Vilken skillnad det blev. Tyvärr så gick mina naglar åt fanders! Jag som var så glad att de blivit lite längre. Men de växer väl ut snart igen!

Solen har lyst och det  har blåst lite lagom.

Cyklade hem lite före kl. 15. In till pappa. Han mådde bättre och det var ju skönt. Men jag undrar om han får små proppar eller vad det är. För han ringde sedan och visste inte hur han skulle få in TV4 Sport. Måste jag slå TV4 eller räcker det med 100 på dosan. Men snälla pappa! Du kan inte slå in bokstäver på dosan utan bara siffror. Då undrar han: Hur kan TV:n veta att det då blir TV4 Sport???

Jag har gjort iordning rårörd rabarbersaft och så har jag bakat havrekakor med rabarber i. Gick in till pappa med smakprov och så ställde jag in TV:n åt honom.

Fia har fixat med sin bloggsida och Inge sitter och kollar på fotboll.

Ringde nyss min faster, som varit i Stockholm. Snacka om krutgumma! Hon har fyllt 92 år och tog bussen till Stockholm i fredags och hem idag. Men hon tjatar lite mycket.... Jag slår dövörat till då ....


Hann ju inte med att skriva blogg igår

och det har sina "randiga skäl och rutiga orsaker", som man brukar säga.

För det första var man ju bara tvungen att kolla på TV och se hur många det var som bänkade sig för att få en skymt av brudparet. Sedan var det  ju dusch och så iväg med tipset. Fia var med Maria och barnen i Norrköping, där Casper spelade fotbollscup. Inge och jag tog en tur till Berg och åt varsin glass efter att vi lämnat tipset.

När vi kom hem gick jag in till pappa och kollade läget. Allt bra med honom. Därefter blev det TV:n igen. För nu var man ju tvungen att se på alla gästerna när de gick in i kyrkan. Det var ju, trots allt en historisk dag igår.

Fia kom hem och hon undrade om vi var tossiga. Men även hon satte sig och kollade. Ja, det var helt enkelt ett mycket vackert bröllop, som vi alla har varit med och betalat till. Vi borde slippa TV-licensen i en månad!!! Höll ju på att slå i, när jag fick höra att kungen bestämt vilket porslin de  skulle ha på middagen. Ett porslin som var tvunget att torrdiskas!!!!!! Men hallå!!! Undrar vad det porslinet kostade...

Efter kårtegen och allt, så var det dags för oss att göra oss iordning. Vi skulle nämligen på en försenad bröllopsfest. Jonas och Sharmin gifte sig för 5 månader sedan i Malaysia och nu, när de är hemma på semester, passade de på att bjuda oss hem till Jonas mamma.

Mötte upp Maria och barnen på vägen dit, eftersom Maria inte var helt säker på var de bor. Där hade redan kommit några före oss. Och fler kom det. Vi blev totalt 19 personer (barnen inräknade). Först en drink och lite tilltugg, sedan blev det exotisk planka. Mycket gott var det. Och barnen, liksom vi vuxna, hade en mycket trevlig kväll.

Det blev kaffe med en helt underbar tårta!!! Och så fick de nygifta öppna sina paket. De blev glada för det de fick.

Maria åkte hem med Casper för han var trött, men Tove ville stanna så då blev det så att hon fick sova hos oss. Sängen stod ju kvar sedan fredagsnatten, så det var inga problem.

Vi kom hem ca 00.30!! Inge slog på TV:n och precis då inleddes brudvalsen! Jisses vilken tid det tog innan den blev av!

Undrar om jag hann lägga ner huvudet på kudden innan jag sov??

Sov till 7.15 imorse, vilket var skönt. Gjorde mig iordning och så blev det tvättstugan! Pappas tvätt hade jag glömt att ta in till mig igår, men jag hämtade den ca 8.15.

Maria ringde och bad mig väcka Tove. Då var klockan 9.25! Gick bra att väcka henne. Vi åt alla frukost inom en  halvtimme.

Tove följde sedan med mig till tvättstugan och därefter in till pappa. Hon ville att vi skulle stanna där länge! Vet du varför? Jo, hon älskar att sitta på pappas rollator och köra runt i lägenheten! Hon tog även en tur på motionscykeln.

Så bestämdes det att Fia, Tove, jag och Casper skulle åka och spela minigolf. Vi hämtade Casper och så åkte vi till Ryttargårdens minigolfbana. Men fy säger jag så dåliga banor. Knögliga banor pga. fukt under mattorna. Mycket dåligt skött måste jag säga, så dit åker vi inte mer.

Hem och värmde risgrynsgröt som vi åt direkt. Maria hämtade Fia och de åkte för att ladda inför sin fotbollsmatch.

Pratat med våra grannar en stund. Därefter åkte Inge, jag och barnen till fotbollsmatchen. Solen lyste och det var riktigt skönt. Men så försvann solen in i ett moln och då blev det genast kallt.

Tyvärr så förlorade "de våra" med 0-1 idag, men vad gör det....



Lite mörkt och lite suddig, men här har vi syskonen på bild + Jonas fru!

Nu ska jag slappa för jisses vad trött jag är!


Blev en brandkårsutryckning ikväll

Imorse tog jag faktiskt bilen till jobbet. Det blåste och det skulle bli ännu kraftigare blåst fram på dagen. Och är det något jag hatar, så är det cykling och blåst. Ställde bilen och tog en promenad på ca 25 minuter (utan stavar). Sedan in till jobbet.

Ringde pappa före kl. 9 idag för vi skulle ha ett möte kl. 9. Allt bra med honom. Mötet var om nya officepaketet och vår mall till rapporter.

Sedan ringde jag hem innan jag gick till biblioteket. Fia och Tove skulle ta pendeln till Norrköping. Inge skulle dammsuga och torka golven.

Jag hade inte så mycket att göra, så jag sade till min chef att jag tänkte gå hem vid 13-tiden. Helt okej. Men även om jag skrev på min tidrapport att jag gick 12.50, så kom jag inte iväg förrän 13.10. Jag fick rycka in i växeln/receptionen. Det är lugnt, som alla säger numera :))

Väl hemma, gick jag in till pappa, som satt och kollade på fotboll. Och när jag kom in till mitt, satt Inge och kollade på fotboll! YES!!!! Så jag startade min dator och kollade läget. Fia ringde. Hon och  Tove skulle komma till stationen 15.10. Inge och jag åkte och hämtade de båda. Därefter till G:a Linköping. Vi gick direkt till Kanevads och vi hittade en present till de nygifta! Vi är ju bjudna på en liten fest imorgon kväll! Hon som hjälpte oss på Kanevads, gav oss 3 kassar med klotsar! Så himla bra alltså för dels kan Maria ta med en kasse till sitt arbete (dagis) dels kan ungarna ha kul med dem.

Var in och köpte lite lök och annat innan vi åkte hem! Fia och Tove tog bilen för att köpa färg så de kan måla lite träklotsar!

Jag sköljde potatis och gjorde sallad. Inge kollat fotboll.....

Fia och Tove kom hem och då satte jag på potatisen. Fia hade köpt ett badmintonspel och hon och Tove monterade upp "nätet".

Inge stekt biff och lök. Jag ringde min faster, men fick inget svar. Jaha, sade jag till Inge! Hon har säkert åkt till Stockholm!!! Tuff kvinna alltså. Det gick inte så himla lång stund förrän det ringde på min mobil! Det var min faster!!!!!!! Hon hade hittat mitt mobilnummer. Ja, jag slutar aldrig att förvånas. Och visst var denna kvinna i Stockholm Det var bara det att hon hade fått för sig att hon inte låst sin dörr och undrade om jag kunde åka och undersöka saken. Visst, svarade jag! Vi ska bara äta mat först så åker vi. Ville ju inte säga att jag druckit lite vin och att Fia skulle köra.

Vi åt en mycket god middag. Och så himla roligt att se Tove äta! Hon åt massor!! Men hon ville inte följa med mig och Fia. Inge fick ta disken. YES!!!!

Måste ju säga att Fia är helt otrolig på bilkörning! Hon körde lätt som en plätt in på gården och vände. Min faster hade låst dörren. Jag ringde henne direkt och hon tackade så mycket.

Fia och jag åkte till Maria och Casper + Lasse. Hämtade ett par mjukisbyxor till Tove. De hade ätit kinamat. Mums, mums...

Och så kom vi då hem. Tove nyser som sjutton. Hon är helt enkelt genomförkyld! Månne hon orkar och följa med imorgonkväll?

Nu sitter jag här och halva jag kollar på konserten för det blivande brudparet med gäster. Ja, ni förstår säkert vilka jag menar. Det är helt sanslöst samtidigt som det är lite historia! Undrar hur många som gifter sig imorgon och som inte får samma uppståndelse??? Men jag hoppas alla lever lyckliga i alla dagar!


Är det okej att dricka vin mitt i veckan?

Någon ställde frågan i en blogg om det var okej att dricka mitt i veckan. Jag ställer då frågan om det är okej att dricka vin mitt i veckan? Nog tycker jag att det är helt okej om man får gäster. Men även om man har för vana att ta ett glas vin varje kväll. Men då ska man också bara ta ett glas vin. Själv tycker jag att det är supergott med vin på fredagen och lördagen.

Igår fick vi ju besök av Jonas (min mans son) och hans fru S. De bor ju i Malaysia, men är hemma på några dagars semester. De hade med sig kycklingfilé, vin och whisky. Kycklingfilén grillade vi. Jag hade kokt färskpotatis och även blomkål. Gjorde även en sallad. Så fixade jag en rabarbertårta.

Vi hade en mycket trevlig kväll och vi satt ute. Myggen blev lite besvärliga, men vi härdade ut. S gillade verkligen rabarbertårtan och det var ju kul.

Fia skjutsade hem dem ca kl. 23. Inge följde med. Jag tog den sista disken och så lade jag mig. Supertrött alltså, men jag kunde inte somna förrän Inge och Fia var åter. Sov sedan till kl. 3.30 då jag var klarvaken. Gick upp kl. 4 och gjorde mig iordning.



Far och son!

Tog en promenad till jobbet idag eftersom det var handlardag. Men jag blev livrädd vid ett tillfälle. Stod  unga killar på ett ställe och då visste jag inte om jag skulle våga gå förbi dem. Men det vågade jag. Efter en stund kom min granne, Marita på cykeln. Även hon hade blivit rädd. Man undrar ju verkligen vad så unga killar gör ute den tidpunkten. För de skulle nog inte iväg och jobba.

Jag var på jobbet klockan 6. Då smakade det gott med kaffe. Fia ringde. Hon skulle jobba idag. Sedan rullade det på till klockan var 9. Satt ute och fikade. Bytte sedan av i växeln. Därefter ringde jag till pappa och till Inge. Allt bra med dem :)

Till biblioteket sedan och där fanns det lite tidskrifter.

Avbyte i växeln lunchen och eftermiddagsfikat.

Inge och Fia hämtade mig kl. 15. Till Maxi och handlade. När vi kom hem, hjälptes Fia och jag åt att plocka in varorna. Gick sen till pappa med kaffe, som jag köpt!

Åt sedan lite och därefter satte jag igång att skära all rabarbern som jag fått av Lasse. Frös in lite och lite behöll jag i kylen. Tänkte göra rabarbersaft på söndag.

När det var klart satte jag igång att damma och städa badrummet. Imorgon får Inge dammsuga och torka golven.

Fia är på fotbollsplan med sitt tjejlag! De har avslutning med korvgrillning och lekar. Tove följer med henne hit sen för hon ska sova här.


Kanske ett tillägg ikväll

Imorse när jag kom upp var det bara +8,4 grader! Hej och hå!! Men jag hade bestämt mig för cykeln och det fick bli den. När jag gick hemifrån var det +8. Cyklade iväg och luften var hög och klar. In på jobbet med lunchen och så till mitt rum. Besvarade några mejl och sedan tog jag stavarna och gick ut på en halvtimmes promenad. Vinkade åt Marita!  En karl kom ifatt mig och gissa om hjärtat for upp i halsgropen!! Det låter ju om mina stavar så jag hör ju inte ordentligt, men jag kände liksom, så jag vände mig om! Sade att jag kände mig jagad. Då skrattade han åt mig! Det var nog en karl som promenerade till sitt arbete!

Väl tillbaka slutredigerade jag en rapport. Sedan har det flutit på med småplock.

Pratat med pappa, Inge, Maria och Fia (i tur och ordning). Maria har rabarber i bilen! Mums alltså. Får bli rabarbersaft.

Inge berättade att Jocke och Sharmain kommer ikväll. Vi ska grilla. Ska bli så himla roligt!! Så jag ska göra en rabarbertårta innan de kommer.

Var ute på en 10-minuterspromenad på lunchen. Jätte skönt och ännu skönare vore det om vi slapp blåsten.

Ja, ja.. önskar alla som läser min blogg en underbar Axel-dag!!! Jag har ett mycket starkt minne av den här dagen för 36 år sedan :))


Nytt.......

Imorse tog jag cykeln till jobbet. Så uppfriskande och skönt. Ingen "Olle" (hägern) vid dammen när jag cyklade förbi. Gick in med maten och sedan startade jag datorn och kollade mejlen. Efter en stund tog jag mina stavar och gick ut på en halvtimmes promenad. Underbart var det. När jag kom till dammen så satt "Olle" på gräset. Han lurade på mig och så flög han rakt över dammen. Han trodde nog att jag skulle fota igen, men det hade jag inte tänkt.

Fortsatte sedan att redigera en rapport. Ja, tiden gick fort och rätt som det var så var det kaffedags. Oh, så gott med smörgåsen.

Ringde sedan till pappa, men han svarade inte. Han ringde mig sen. Hade inte hunnit fram. Allt bra och just då vill han handla efter att jag slutat jobbet.

Fia ringde. Maria hade blivit stoppad av polisen när hon och Tove kom farandes på EU-moppen. Det blev körförbud, för Maria hade glömt betala försäkringen. Ja, hon erkänner: Hon är slarvig, men idag lovade hon bot och bättring. Fia, som då var med Casper på fritids, fick cykla hem och hämta bilen och skjutsa Maria till jobbet.

Jag varit på biblioteket. Lite mer lagom idag.

Idag fick vi nytt på jobbet! Vaddå nytt? Jo, vi fick nya möbler till cafeterian! Vilket lyft alltså även om stolarna inte så supersköna, så var det snyggt. Man sitter kanske inte så länge på dem :)) Men förresten det måste vi ju. För vi har ju våra personalmöten där! Ja, ja, det är ju inte varje dag.

Arbetade till 15. Cyklade hem direkt och in med matlådan. Fia skulle ta vår bil och hämta Maria på jobbet. Jag tog med pappa i hans bil till Willys. Han handlade en del, vilket var bra. Kul för pappa att följa med för han går ju jämt där hemma.

När jag kom in, så plockade jag lite. Gick sedan ut till parkeringen. Fia, Maria och Casper kom och Maria skulle låna pappas bil. Hon och Casper skulle till Lasse. Casper blev så avis igår när han fick höra att Tove och Maria sov över där igår, så han ville göra det idag. Tove sover hos Thomas.

Duschade sedan och så smorde jag in mig. Därefter åt jag lite.



En häftig bild eller hur?


Äntligen .....

Jaha, så var det en ny vecka igen! Det springer snart iväg till den efterlängtade semestern. Men jag undrar så var sommaren är!?!?! Den vill liksom inte infinna sig. Imorse skjutsade Inge mig, för han skulle ha bilen idag. Skulle iväg och klippa håret. Han släppte av mig ca 5.20 och jag gick in med maten samt till mitt rum och startade datorn. Tittade ut och det var mulet. Hade överläggningar med mig själv! Men till slut segrade det goda!!! Tog stavarna och gick ut på min promenad.

Poliserna hade ställt sig i en korsning och börjat med hastighetskontroll. Då var klockan bara 5.50!!! När jag nästan hade gått runt och kom till dammen, så satt  hägern Olle där i dammen. Sedan flyttade  han på sig och satte sig på bordet mitt i dammen! Tyvärr fick jag ingen bra bild. Jag blev alldeles för ivrig.

Sedan greppade jag arbetet. En rapport på engelska som var språkgranskad låg på mitt bord. Tog även lite mejl emellan.

Fia ringde när jag fikade. Allt bra. Jag ringde pappa efter fikat och allt var bra med honom.

Till biblioteket och där fanns det en massa tidskrifter. Märktes att jag var ledig två dagar i förra veckan.

Sedan var det lunch.

Gjorde klart rapporten innan jag slutade kl. 15. Fia hämtade mig. Hon har äntligen städat sitt rum!!!! Hon undrade om jag kunde hänga med till stan och antingen vänta i bilen eller följa med till Ur & Penn. Jag valde att stanna i bilen.

Det tog inte lång stund för henne. När vi kom hem, gick jag in till pappa. Han skulle äta precis.

Inge satt och kollade på fotboll när jag kom hem till vårt. Bra klippt var han.

Fias rum var nu kanonfint. Hon åkte till tjejernas fotbollsträning. Sedan kommer hon att ha Casper med hem hit. Han ska sova hos oss.

Jag har sett på dagens avsnitt av "Hem till gården".


Flyguppvisning

Vaknade tidigt även denna söndagsmorgon, men låg kvar till ca 6.20. Då gick jag upp och gjorde mig iordning. Hann att starta datorn innan jag gick till tvättstugan kl. 7. Blev endast 2 maskiner idag, så jag kunde ju ha bokat tvättstuga 1. Men det är så skönt att veta att jag har tvättid mellan 7 och 12 om uti fall jag skulle sova länge.

In till pappa kl. 9 med hans tvätt och så fyllde jag på medicindosetten. Allt bra med honom. Fia var vaken när jag kom in till oss. Vi tog fram frukosten och så väckte jag Inge.

Diskat och plockat iordning. Vattnat orkidéerna.  Vi åkte till Linköpings flygklubb och parkerade bilen på avsedd plats. Gick mot detta stora fraktflygplan:



Detta plan skulle visst hämta en massa som sedan skulle till något land, där det råder brist på just dessa saker. Mäktigt att gå in i det. Tänk att det kan landa på ett hangarfartyg!!

Vi gick framåt till det var stopp (inte långt från planet). Solen värmde gott just då och himlen var nästan klarblå.



Så kom detta gamla franska flygplan. Jag vet inte alls om jag stavar rätt nu,  men: Bereliots gissar jag på!

Jo, Thomas, hans bror och barnbarnen kom innan själva uppvisningen började. Casper kunde inte vara med hela tiden för han skulle på kalas. Tove stannade hos oss för Thomas hade annat för sig.



Det var även helikopteruppvisning, men de var så himla långt bort ifrån oss. Den här bananhelikoptern kom dock där vi stod. Skickliga piloter måste jag säga!.



Här har vi en gammal DC:3a. Den är också mäktig måste jag säga.

Så kom det allra häftigaste (i alla fall så länge vi var kvar); Breitling-gruppen. Det var 7 stycken plan och de kommer från USA.



Och så till sist: Tummelisa!!! Vi såg henne aldrig i luften, men väl så fin även på marken:



Ja, det var lite om flyguppvisningen. Flyget fyller ju 100 år i år.

Nu känner jag mig mycker urblåst, för det blåste rätt friskt ute på fältet. När solen gick i moln, blev det dessutom kallt.

Kramizzar och ha en trevlig kväll!!

Nu vill jag ha sommar!!!!!!!

Vaknade vid 4-tiden imorse av att det blåste storm! Träden vek sig verkligen. Tog in mina två tomatplantor för jag var rädd att de skulle blåsa sönder. Somnade om och sov till kl. 7!! Upp och läste tidningen och därefter blev det datorn.

Maria ringde ca 8.50 och undrade om Fia var vaken! Det var hon inte. Hon bad mig att Fia skulle ringa när hon kom upp för de skulle springa spåret. Är ni inte kloka, frågade jag! Det blåser ju halv storm ute och det kan falla träd i spåret. Men näe då!! Det blåser inte i skogen mamma!!! Ja,  ja tänkte jag. Jag har ju skogen utanför fönstret och jag ser ju , men...

Fia kom upp 10 minuter efter och hon ringde Maria. De skulle mötas om ca 20 minuter. Inge kom upp. Skönt att jag inte behövde väcka honom. Ringt pappa och allt var bra med honom.

Fia stack ut och mötte Maria och Lasse. Efter en stund kom Maria och bad om en allergitablett. Sedan upp i spåret igen. Inge har kokt ägg. Jag dammsugit. Så skönt att ha det gjort. När Fia kom åter, åt vi frukost. Diskade sedan och så därefter blev det dusch. Gjorde mig iordning. Fia tog en dusch.

Jag ringt min faster. Allt bra med henne. Hon behövde ingen hjälp av mig. Hon säger alltid: Du har nog med din familj och dina underbara barnbarn. Men jag har det lugnt idag, svarade jag henne. Det lyssnade hon inte på. Blir så irriterad på henne för jag frågar ju inte om jag inte menar att jag kan hjälpa henne.

Gick in till pappa och pratade en stund. Sedan kom Inge och Fia och vi åkte med tipset. Därefter åkte vi förbi Flygvapenmuséet, som invigs idag. Imorgon är det flyguppvisning och jag hoppas verkligen att det blir bättre väder då.

Idag är det så himla tråkigt väder så det är sanslöst. Det har blåst hur mycket som helst och nu regnar det också!

Vi åkte sedan till Berg (gästhamnen) och kollade på den nya minigolfbanan. Ja, nu är det inga banor direkt utan det är som en riktig golfbana, fast i miniformat. Ville inte testa den idag eftersom det blåste så mycket. Men en fin sommardag ska vi göra det. Det kostade 55:- för vuxen att spela.

Jo, Fia berättade att barnbarnen hade åkt Minivätternrundan igårkväll! Maria hade fått ett sms från Thomas när de hade gjort det. Så himla grymt taskig att inte berätta något innan. Vi hade  ju kunnat åkt dit och hejat på dem och hängt en blomma om deras halsar.

Nu har jag skrapat färskpotatis. Vet inte vad vi ska till; antingen kassler och kantarellsås eller så blir det biff med lök.

Har så himla ont i axlar och armar + fingerlederna idag. Tror det beror på vädret.



Här ser ni vilken fin minigolfbana de byggt i Bergs slussar. Rakt fram är just gästhamnen. Det var lite båtar faktiskt, trots det dåliga vädret. Och husbilar var det också gott om.

De har verkligen rustat upp och fixat till det där ute. Vi åker ju ofta dit när det är soligt och fint. Idag var det verkligen skitväder.


En regnig dag för alla studenter

Sov till klockan var 7!!!! Det behövde jag verkligen. Läste Corren och då kom Tove upp! Hon vill spela spel på min dator, så det fick hon. Kör något med hästar. När jag hade läst klart tidningen satte jag igång min lilla lap-top och så kopplade jag in en mus. Då gick det lite bättre. Men skärmen är liten, det går inte att komma ifrån. Och vad annat kan man begära, när hela lap-topen är liten :))

Fia och Casper kom upp ca 8.20. Efter en stund plockade vi fram frukosten och väckte Inge. Ute regnade det och det var mörkt och trist. Ungarna började gå "varandra på nerverna". Men det fanns ju inget att göra ute. Tove följde med mig in till pappa. Fy alltså, så äckligt det är med alla myror hos honom. Det var en hel hög på ett ställe och jag trodde de var döda. Men det var de inte!!!! Började krypa uppför mina armar. Men jag samlade ihop massor i ett papper som jag sedan skakade ute.

När vi kom tillbaka in, så gjorde de sig iordning. Vi åkte och kollade på de som tog studenten vid Birgittaskolan. Tänk att det är 2 år sedan Sofia sprang ut från den skolan. Vad åren går fort!!! Tyckte dock synd om dagens studenter för vädret var vekligen inte på topp. Regn, regn , regn.....

Åkte sedan in till Hemköp och handlade lite. Hem och fixade hamburgare och pommes, som ungarna gillade.

Maria ringt ett antal gånger under dagen. Klart att hon oroar sig när jag berättar att ungarna är superkänsliga och bryter ihop för minsta sak.

Fia och Tove åkte i alla fall till Stadium, där Fia köpte sig regnställ, tidtagarur, visselpipa och fotbollstrumpor. Nu är hon rustad inför ledarskapet på Sports Camp :))

Casper och jag spelade minigolf på datorn. Jisses vad han skrattade gott. Hans skratt är så himla smittsamt :)) Vi hade roligt i alla fall och det är det viktigaste.

Fia åkte med dem till Thomas ca 15.30. Det är pappahelg.

Jag var totalt slut när jag väl satte mig ner och kopplade av. Kände att jag inte orkade ställa mig med färskpotatisen och tackar Inge för att han föreslog "Hämtmat". Vi beställde från Thai-restaurangen hos oss. Fia och jag hämtade. Jisses så gott det var!

Undrar hur länge jag håller mig vaken ikväll.......


Skolavslutning för grundskolan

Semester idag!!!! Så jag hade klockan på väckning 5.30. Hade varit vaken innan, men när klockan ringde, var jag supertrött. Skönt att höra eller?!?!

Gick upp och gjorde mig iordning. Därefter läste jag morgontidningen. Sedan blev det datorn en stund. Fia kom upp och när klockan var 7 väckte jag Inge. Dags för frukost. Fixade kaffe så att det räckte till termosen också. Maria ringde och undrade var vi var. Folk började strömma till och hon kunde inte hålla platser åt oss  hur länge som helst. Stress då eller?? Väskan var packad och jag var klar. Det var bara Fia och Inge som inte var  helt klara, men det blev de snart. In till pappa med tidningen. Han låg kvar i sängen för hemtjänsten hade inte kommit ännu. Vi parkerade vid Gamla Linköping för hela parkeringen framför Cupolen var upptagen av ett stort tivoli!!!! Halvsprang lite in i Folkets Park och till Konsertteaterna. Hittade Maria och Thomas. Sedan kom även Thomas mamma och hans bror. Så kom då förskoleklasserna och därefter följde 1:an, 3:an och sist 2:an.

Rektorerna pratade en stund, bland annat om särskoleelevernas lärande. Hur de var ute i naturen och så "klick" så blev det en bild. Så fortsatte en av rektorerna sitt tal. Nästa rektor ville att barnen skulle se bakåt och inte framåt på sommarlovet. De skulle se bakåt och försöka förstå hur mycket de lärt sig under detta år. Tack framfördes också till föräldrar.

Vi sjöng alla både "Du gamla du fria" och "Den blomstertid nu kommer".

Till slut så var det dags för eleverna att sjunga. Först ut var 3:orna som sjöng "Härliga sommardag".

Så 2:orna som sjöng: "Jättesköna sol" (den innehöll ordet "rund" och där hörde man klart och tydligt att barnen kommer från Östergötland för det blev det klassiska breda r:et).

Ettorna sjöng "På ett berg" och till slut var det förskoleklasserna som sjöng "Den olydiga ballongen".

Därefter sjöng de tillsammans "Sommarlov" och "Vi har pluggat färdigt".



Tove sjunger verkligen, det syns!

Så gick vi alla ut i det mulna vädret, men som tur var inget regn. Kyligt var det. Flickorna frös i sina tunna klänningar.

Men fikade gjorde vi och det smakade gott. Min rabarbertårta uppskattades (i alla fall så sa de att den var god).



Här står då gullungarna efter att ha fikat. De följde med kompisar hem, Maria åkte och jobbade. Thomas hade åkt tidigare.

Vi åkte hem med "fikakorgen". Ringde och kollade hur länge vi skulle behöva vänta på gångjärnet till frysen. Fick då veta att de skulle komma idag mellan 13 och 16. Vi passade på att åka och veckohandla.

Hann knappt plocka in varorna förrän en kille ringde och sade att han var på väg. Klockan var ju bara 12 då! Fy alltså, men det lät på honom som att vi hade orsakat böjningen på gångjärnet. Vi står väl för sjutton inte och trycker igen dörren. Nej, det måste varit ett fabrikationsfel.

In till pappa ca 13.10. Vi åkte till tandhygienisten. Pappa skulle vara där 13.40, men kom in 13.50. Jag gick runt i vårt affärscentrum under tiden. När jag kom åter dröjde det inte förrän jag hörde pappa muttra. Han var arg på den höga kostnaden: 768:- Det är skandal att ni ska suga pengar ur oss gamlingar hörde jag honom säga. Och han har rätt. Pappa borde fått tandvårdskortet eftersom han har hjälp från hemtjänsten flera gånger per dag. Undrar vem som inte vill ge honom detta kort????

Hem och hjälpte pappa med gröna dosor som han fått från Anticimex. Han har nämligen fått oönskade hyresgäster. Just det! Myror i mängder! Hoppas nu att han snabbt blir av med dem.

Fia hade gjort lax i ugn och det var varmt när jag kom in. Smakade jätte gott! Diskat och så drog Inge ut spisen åt mig. Det behövdes nämligen städas bakom den.
 
Nu är Fia och tränar Tove och gänget i fotboll. Sedan kommer barnbarnen med hem hit för de ska sova här inatt. Imorgon får vi väl hitta på något kul!



Här kramar Maria om Ulrika, som varit både Toves och Caspers fröken i 6-års.

Kramizzar alla och ha en trevlig kväll!

Wroooooooom det var bara Ahlgrens bilar

Vaknade ca 3.30, men somnade om och sov till klockan ringde ca 4.05. Var på väg att stänga av och somna om, men så tänkte jag på min promenad.

Var på jobbet 5.20. Kollade igenom lite mejl och så blev det 30 minuters stavgång. Men blä vad  mördarsniglar det ligger på gångbanorna. Man får verkligen ziz-zagga mellan dem.

Fortsatte sedan med jobbet jag håller på med. Ringde pappa redan 8.35 för vi skulle ha möte 9.30. Allt bra med pappa.

Ringde hem också och informerade. Mötet var vårt enhetsmöte och vi höll på till drygt kl. 11. Lunch och sedan gick jag till biblioteket. Lite tidskrifter idag. Men det gjorde ju inget för jag kör ju kontroll av våra rapporter.

Mulet hela dagen. Det var bara imorse när jag gick promenaden som solen lyste.

Arbetade till kl. 15. Var in och köpte Aftonbladet + TV-tidningen (pappa får alltid TV-tidningen på onsdagar) samt en påse Ahlgrens bilar. (Ja, Inge jag vet; nu sponsrade jag Brynäs igen.) Men jisses det blev en rivstart och så var de slut hehehehe..

Var in till pappa en stund och pratade lite med honom.

Har tvättat badrumsfönstret och satt upp filmen vi köpte igår. Jisses så mörkt det blev!!! Men inifrån blev det bra. Tyvärr bubblar det nog lite åt utsidan, men det bjuder jag på :))

Sedan gjorde jag en rabarbertårta, som vi ska ta med till skolavslutningen imorgon. Hoppas verkligen på sol och fint väder, så vi kan fika efter barnbarnens avslutning i Folkets Park.

Nu är jag sur på mig själv för att jag tillät mig att äta Ahlgrens bilar grrrrrrrrrrrr Och inte blir det någon stavgång imorgonbitti. Men det blir full fart på mig!!




Mia (Maria) gjorde mig orolig igårkväll

Fia följde med Tove hem till Mia och Casper efter tjejernas fotbollsträning igårkväll. Trots regnet, så hade det kommit 10 tjejer. Det är kul för både tränare och ledare. Casper hade dunderhuvudvärk och sov berättade Fia när hon kom  hem.

Lite senare ringde Mia och då fick Casper spy. Snacka om att min hjärna började gå runt. Tänk om mormors lille plutt har hjärnhinneinflammation? Började genast googla. Nej, man skulle nog ha feber, så då uteslöt vi det (tack och lov). Men migrän då? Ja, det kan även små barn få och min farmor hade ju det.

Ringde Mia innan jag lade mig och då sov han. Tove, som inte gillar detta med att spy, ringde sin pappa och bad att få sova där. Det fick hon (som tur var). Annars hade hon givetvis fått sovit hos oss.

Ja, det var gårdagskvällen det. Så till dagen som är den 8 juni.

Jag vaknade redan 3.15 och kunde inte somna om. En hel timme innan klockan ringer. Helt sanslöst, men bara att gilla läget. Låg i alla fall till 4, då jag gick upp och kollade temperaturen, som visade på +9. Tömde regnmätaren. Vi fick ynkliga 3 mm. En droppe i havet eller hur....

Så gjorde jag mina morgonsysslor och därefter tog jag cykeln till jobbet. Var där 5.20. In med maten i kylen och så till mitt. Satte igång datorn och kollade mejlen. Men så tyckte jag att det var dags för stavgång. Ut igen alltså och så gick jag 30 minuter med stavarna. Solen lyste, fåglarna sjöng och luften var ljuvlig. Dock gillar jag väl inte fiskmåsarnas skrän och flygande över huvudet.

När jag kom åter, tog jag dagens första kopp kaffe och fyllde även på vattenflaskan. Sedan fortsatte jag med att gå igenom titlar på webben. Ja titlar som våra rapporter har fått :)) Inte överste, general eller friherre osv.....

Ringde Mia 7.20. Tyvärr så väckte jag dem. Casper hade sovit hela natten, men nu fick han spy igen. Kanske att han fått en bascill  i magen??

Vi pratades vid några gånger till och han mådde bättre och bättre.

Fia och jag har sms:at till varandra. Det går bra det med.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra. Ringde även till Inge. Ingen reparatör hade hört av sig, så de fick nog inga delar till frysen idag. Så himla tråkigt att vara utan frys!!!!!!!!!

Till biblioteket och gjorde tidskrifterna. Sedan var det lunch och därefter mera jobb.

Cyklade hem och då kom det lite regnstänk. In till pappa och pratade en stund. Sedan in och pratade med Inge :))

Fia var hos Mia och barnen. Jag åt lite och kollade på ett avsnitt av "Hem till gården". Fia kom hem. Hon hade fått en himla massa papper från Sports camp. Ett skulle ifyllas och skickas tillbaka. Så när hon gjort det, åkte vi alla till postterminalen med det. Sedan var vi till K-Rauta där jag köpte film som jag ska mellan badrumsfönstret. Nu kära grannar ska jag ta bort det trasiga, men inte ikväll. Blir kanske imorgon men jag lovar inget.

Har precis duschat och smort in mig. Idag struntade jag i Galltvålen. Den verkar inte hjälpa  mot utslagen. Börjar bli väldigt irriterad av dessa utslag som ibland kliar så jag är på väg att gå upp i atomer.


Blev en mulen måndag

Har sovit urdåligt inatt igen. Fattar inte varför! Men när klockan ringde, då hade jag precis somnat. Så typiskt. Tog bilen idag för jag såg att det skulle bli regn. Visserligen var det soligt när jag åkte, men jag såg mörka moln.

När jag hade kört en bit, fick jag se kraftiga bromsspår. Bilen hade kommit från höger och hade två valmöjligheter; antingen svänga vänster eller svänga höger. Absolut inte köra rakt fram. Bilen hade kört in i stora betongblock för där var information om vad kommunen håller på med samt en skylt till en pizzeria. Men där fanns ingen bil!!! När jag kommit en bit till på vägen, så stod det en mindre lastbil i en bussficka. Jag saktade ner och såg att hela grillen var söndertrasad och det var även punktering. Jaha, han eller hon kom alltså hit och inte längre.

När jag kom till jobbet, ringde jag polisen, men jag fick inget svar!!!!!!!!!!! Så efter att ha kollat lite mejl och annat, tog jag mina stavar och gick ut på en 30-minuterspromenad. Vinkade åt min grannfru och hon vinkade tillbaka :))

Åter på jobbet blev det en kopp kaffe.

Hade det lite lugnt och det hatar jag. Men så kom en kollega och hon bad mig hjälpa henne.  Tack och lov. Visserligen inte något kul jobb, men det måste göras.

Ringde pappa och allt var bra! Inge ringde och berättade att de varit och kollat frysen. Det var ett gångjärn som hade gått sönder!!!

Biblioteket sedan och där fanns det en stor hög att greppa. Tog drygt en timme. Sedan var det lunch. Fortsatte sedan med det jobb som jag fick tidigare.

Fia ringde. Hon var superglad! Har fått jobb på Stadium Sports Camp i Norrköping. Hon ska jobba 1 vecka, ledig 1 vecka och så jobbar hon en vecka till. Ska vara ledare i fotbollen. Så himla roligt alltså.

Förresten så ringde Fia polisen och de kände inte till detta med lastbilen, men de skulle kolla! Lastbilen stod kvar när jag åkte hem så jag vet inte om de undersökt saken.

Jag gick in till pappa. Allt bra och han hade ätit.

In till oss. Tove var här. Hon hade cyklat hit efter skolan. Men strax efter att jag kommit hem, så åkte hon och Fia hem till Maria. De lastade in Toves cykel i bilen.

Tove och hennes lagkompisar har fotbollsträning ikväll.

Ska snart se om TV4 Play lagt in dagens avsnitt av "Hem till gården".


Sveriges Nationaldag

Vaknade redan ca 5.30 men låg till omkring kl. 6. Gick då upp och gjorde mig iordning. Klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. Sedan blir det ett spring mellan bostaden och tvättstugan. Allteftersom klockan gick, så det blev det skönare och skönare ute. Var in till pappa vid 9-tiden. Hängde då upp hans skjorta och så fyllde jag på medicinen.

Inge kom upp ca 9.15. Jag gick ut till tvättstugan ca 9.45 och flyttade över tvätt till tumlaren. Sedan in och åt frukost. Fia sov till 9.55 (jag väckte  henne)!!!

Fia åkte och hämtade Maria och barnen  hos Lasse. De skulle till Brokind, där Tove skulle spela fotbollscup (2 matcher).

Jag och Inge cyklade till Gamla Linköping där skolmusikkåren samt helikopterdivisionens musikkår marcherade från Borggården till G:a Lkpg. Det såg ut så här när de kom:



Alltså kan det var bättre än denna klarblåa himmel och så musik!!

Inge och jag gick till torget i G:a Lkpg där de spelade ett par låtar, men sedan skulle de ta en paus. Vi tog då cyklarna och cyklade till Valla fritidsområde. Där fanns en scen precis nedanför den stora pulkabacken. När vi kom dit, så var det en ett smakprov på  sommarens friluftsteater; "Folk och rövare i Kamomilla stad". Solen gassade och det var så underbart.

Ragnar Dahlberg hälsade oss alla välkomna.

Det roliga var att jag träffade min gamla lekkamrat och granne. Hon är med i klädgruppen och idag hade hon en klänning från sent 1800-tal kanske t.o.m. början av 1900-talet. Så himla elegant hon var. Jag visste ju att hon skulle vara där idag, men var inte säker på att vi skulle få tillfälle att prata. Men det fick vi! Tack Maggan för en trevlig pratstund.

Så uppträdde även gruppen "MEN". De är ju kanonbra! Tänk bara låten: "Kolmårdstroll" :)))))

Anna Bergendahl skulle uppträda, men vi var tvungna att cykla hemåt. Mötte henne förresten när vi ledde våra cyklar.

Jag gjorde en köttfärslimpa i lergrytan och sedan skalade jag potatis och morötter.

Fia kom hem ca 15.45. Hon har tagit årets första dopp! Kallt var det sade hon :))

Maten smakade gott. Sedan återstod disken och den tog  ........ jag :) Ont i högra axeln har jag, men finns ingen anledning att gnälla.

Fia och Inge åkte nyss iväg och kollade på Lasse när han spelar fotboll. Jag ville inte följa med. Har ju hållit igång nu hela dagen och det kan vara skönt med lite vila!

Hur det gick för Tove och hennes lagkompisar? Inget vidare, men roligt har de och det är viktigast!


När frysen går sönder hjälper inte ens Ouzo!

Alltså fatta detta: Hur underbart är det att vakna 3:45 en lördagmorgon??? Inte alls. Hade önskat att jag somnat om, men så fort jag var på väg, hände något, som störde mig. Jag såg nämligen Sofia komma farandes och ramla med bakhuvudet rakt i ett soffbord. Nu var ju detta något som inträffade någon gång mellan vakenhet- och trötthet. Med andra ord; Det har inte hänt!!!

Dagen flöt på precis som vanligt. Var in till pappa och bytte till rena lakan. Hade bytt hos oss innan!

Sedan åkte jag, Fia och Inge iväg med travet. Körde ett varv och så ringde Maria och undrade när Fia skulle komma. Alltså, vi hade precis köpt varsin glass och vi var ju bara "tvungna" att ät upp. Stannade i alla fall och köpte lite på Hemköp. Fia tog pappas bil när vi kom hem. Förresten så var pappa  ute. Han hade slängt sopor. Så himla kul att se honom hålla igång.

Fia kom hem med Casper och "Nalle", som är Lasses hund. Efter en stund var Caspers lilla mage hungrig och han gick in. Ropade på mig och jag gick in. Mormor var är bullarna?????? Han hade öppnat frysen och på en av lådorna har vi en lapp med " Bullar och glass". Men i den lådan fanns ingen glas. Hittade dock en annan låda med glass, så att Casper fick.

Fia och Casper har gått promenader med Nalle i skogen. Grannen kom vid ett tillfälle med sin hund, en storpudel. Hennes hund morrade åt Nalle, men Nalle han rörde inte en min. När de hade gått, var Nalle tvungen att "pinka revir". Här är det minsann jag som bestämmer, var det som han tänkte.

Efter en stund gick jag in och tur var väl det. För frysdörren stod öppen. Hur jag än gjorde så gick den inte att stänga. Fick ringa jouren för vårt fastighetsbolag och till slut så kom det en kille. Han tog med sig allt från vår frys. Lagar den gör de tidigast på måndag. Efter detta tog vi var sin Ouzo. Så himla trist när sådant händer. Inte kul att vara utan frys. Men man får tänka som så; Hur klarade sig människan förr?

Kramizzar Nilla



Skapa en blogg

Ja, det kan väl vem som helst! Det gäller nog bara att ha skrivandets tålamod eller hur man nu ska uttrycka sig. Jag har nog lätt för att skriva om min dag.

Men min dag på jobbet var inte så jätte spännande för det var så himla lugnt. Hatar sådana dagar. Vill ju ha full rulle!

Så Fia hämtade mig 12.35 och vi åkte och köpe en ny vaxduk till altanbordet. Sedan blev det lite växter till krukorna på altan.

Hem och strax efter så kom Tove från sitt fritids. Jag var bort till pappa en stund. Sedan planterade jag växterna.

Maria hämtade Tove ca klockan 17.10. Då var grillen igång.

Av våra underbara grannar fick vi en flaska Ozo eller Ouzo. Vet inte hur det stavas, men gott är det :)) Jag älskar lakrits....

Nyss skickade Fia iväg ett mejl till Jonas.

Jag är super-dupertrött ikväll och jag blir så himla arg över det.



Kolla in trollungen Sofia!!

Kramizzar Nilla

Sommar, sommar....

Vaknade före 4 även denna morgon! Vi hade +11 grader, så det såg ju lovande ut. Var på jobbet 5.20. Körde igång och svarade på några mejl. Sedan tog jag stavarna och gick ut i en halvtimme. En underbar morgon (igen). Stannade till vid dammen och iakktog hägern.

Sedan in och fortsatte jobba. Fick en rapport lite senare. Den var på engelska med en himla massa foton.

Fia ringde och ville komma till mig och äta lunch när hon slutade. Det var helt okej.

Ringde pappa och allt var bra. Inge ringt. De har nu börjat byta ut bräder i vårt plank på baksidan.

Biblioteket sedan. Inte så mycket där.

Ja, nog blir man glad när solen skiner! Men vissa tar sig friheter och tar extra lååååååånga lunchraster och sitter i solen.

Fia kom ca 12.40 och då åt vi. Vi satt ute i solen och det var helt underbart. Fia åkte sedan och hämtade Alicia. De skulle till Toves Fritids där det var Melodifestivalen. Vet inget om hur det gick för Fia och Tove har inte kommit hem ännu. Tove ska sova här inatt.

Jag arbetade till strax före kl. 15. Hem och hämtade Inge och så åkte vi till Maxi. Gick bra att handla för det var inte så mycket folk.

Hem och in med varorna. Sedan till pappa med hans varor. In och käkade lite. Diskade och så tillbaks till pappa med pengar till städhjälpen, som kommer imorgon.

Sedan har jag dammat och gjort iordning på badrummet. Inge dammsuger och torkar golven imorgon.

Nu ska jag koppla av med något spel på datorn.






Idag kom sommaren

Gick upp kl. 4 för då hade jag legat vaken sedan 3.40! Gjorde mig iordning. Tog lite tid att fixa håret :)) Käkade frukost och sedan blev det datorn en stund. Tidningen kom och den ville jag ju läsa. Väckte Inge ca 5.15 för då var kaffet klart.

Vi åkte och hämtade upp Anita och sedan till Resecentrum. Katharina kom till perrongen också och tåget avgick kl. 6. Framme i Stockholm 7.55. Vi bytte perrong och inväntade där tre kollegor till. Sedan till Sundbyberg. Vi gick lite fel, men kom rätt ganska snabbt.

Kände att det skulle bli en kanonfin dag vädermässigt.

Kursen i tillgänglighet vad gäller pdf-hantering startade kl. 9. Vi var totalt 10 kursdeltagare; 7 från mitt arbete (ja, en tog sig dit på sitt eget sätt, fråga mig inte hur) och 3 från en kommun utanför Stockholm.

Kursledaren var mycket bra och gick igenom allt på ett bra sätt. Vi fick jobba vid datorer och hon visade oss. Lunchen intog vi mellan 12.30-13.30. Jag tog ankbröst med grönsaker och sås. Tyvärr blev det bara 5 minuters vistelse ute i solen. Det var kanonväder! SOMMAREN HAR KOMMIT. Ringde hem och Inge och Fia satt ute!

Kursen höll på till kl. 16. Till pendeltåget, som var försenat. Då ställde vi oss i solen. Gäller ju att ta vara på den. Vårt tåg hem skulle avgå 17.06, så vi ställde oss utanför Centralen och solade! Brorsan ringde! Han  hade pratat med pappa (ja, jag ringde imorse) och pappa hade kallat mig för Sonja (mammas namn). Detta upprepade han flera gånger. Så brorsan undrade hur jag hade det.... 

Hade fönsterplats hem (även till Stockholm). Tåget framme 18.40. Fia hämtade och vi skjutsade hem Anita. Sedan in och köpte juice.

Jag in till pappa och lämnade TV-tidningen samt pratade lite med honom. Sedan in till mitt. Gissa om jag höll på att svimma  när jag fick se Inge! Så himla brun han blivit idag! Där kom jag hem och såg ut som en Albyl. Näe nu skulle jag verkligen vilja vara ledig och få ta mig en liten bränna.

 

Första sommarmånaden

Ja, då var vi inne i första sommarmånaden. Hoppas verkligen att den blir bättre och varmare än vad denna dagen har varit. Började bra för vi hade +8,4 grader, men mulet. Var på jobbet 5.20 och körde igång. Gick sedan ut en halvtimme och det blev stavgång. Ingen sol, men rätt så skönt ändå.

Fortsatte sedan med ett jobb jag hade fått.

Fia ringde och berättade att de varit och kollat på avskiljaren vid vår altan. Trät ruttnar nämligen så de måste nog byta ut alla plankor.
Fia jobbade mellan 8.30–12.30 idag. Nästa gång hon jobbar blir på torsdag. Vet inte vad detta företaget håller på med, men....

Ringde pappa och Inge efter mitt morgonfika.

Därefter deltog jag i ett försök på bakgården på arbetet. Skulle bedöma tydligheten på skyltar. Men fy så kallt det var! Blåsigt och molnigt. Hoppas att man inte blir förkyld.

Biblioteket tog jag efter lunchen, som idag bestod av köttbullar, sås och potatis.

Arbetade till 14.30, då jag åkte till vårt köpcentra! Var så glad att jag hade bilen idag för det blåste massor.

In till pappa med hans varor. Pratade en stund med honom. Sedan in till Inge. Han skulle precis äta lite rester.

Jag tog en dusch och sedan smorde jag in mig. Pappa ringde strax efter. Han var irriterad på bäddningen och bad mig komma och kolla. Jag berättade att jag precis hade duschat och smörjt mig, men han propsade på att jag kunde komma lite senare.

Satte mig och kollade på "Hem till gården" på datorn och efter det gick jag bort till pappa. Fixade bäddningen som han ville ha den. Jisses, jag undrar om man kommer att bli lika gnällig.

Så kom Fia hem med Casper. Han ska sova är inatt och så skjutsar Fia honom till skolan imorgon. Han ville sova här och då fick han det :))



Casper i Kolmården!

Ha en trevlig kväll!

Kramizzar

RSS 2.0