En strålande vinterdag

Inatt var det inte lika kallt som igår natt (-14,6). Jag gick upp ca 6.30 och gjorde mig iordning. Till tvättstugan och  körde igång klockan 7.05. När jag kom in, så kom Tove upp!!! Jag satte igång att koka dillköttet (skinkstek). Tove var med och kollade och undrade varför jag skummade köttet. Försökte förklara för henne. Sedan satte sig Tove och kollade på TV. Ville inte följa med mig till tvättstugan när jag gick dit igen vid 8-tiden. Hämtade då pappas tvätt. Allt bra med honom.
Fia kom upp ca 8.45. Vi plockade fram frukosten 9.30 och väckte Inge.

När jag hade diskat gick jag till tvättstugan och hämtade pappas torra tvätt. Han var så tacksam för hjälpen. Vår tvätt hade jag tagit in tidigare. Därefter skalade jag potatis och morötter. Så himla skönt att ha allt klart.

Jag och flickorna åkte till Kinda Kanal med lite bröd. Solen lyste och det har varit en jätte fin vinterdag. Tyvärr klarar jag inte av att vara ute för länge i kylan pga. astman, men är tacksam för den tid jag klarar.
Jisses vad fåglar det var där:Men dit tog vi oss inte med brödet.

Så vi vände och gick med raska steg till en bättre plats.
Tycker de här två änderna är så himla söta! Fick känslan av att de frågade efter mer mat :))När vi matat klart, åkte vi hem efter Inge. Vi var bjudna till Lasse (Maria's kille) på fika.

Han bor helt underbart ute på landet. Där kan man verkligen snacka om vita vidder:Maria följde med oss när vi åkte strax efter klockan 13. (Vi har inte ändrat tiden på kameran (fortfarande sommartid). Klockan var 12.25 när bilden togs.)

Flickorna släppte av oss hemma. Maria och Sofia åkte och kollade på Casper när han tränade innebandy. Jag gick ut och fyllde på fågelautomaten. Tove satte sig vid datorn och Inge framför TV:n.

Efter Caspers träning, kom de hit för att äta middag. När det är dillkött, blir alla så glada. Men barnbarnen äter inte såsen!!

Maria och barnen var kvar till ca klockan 17, då Lasse hämtade dem. Lasse skulle iväg och träna fotboll och hämtade dem på vägen.

Jag varit in till pappa med dillkött. Han blev jätte glad för det.

Nu ska jag njuta lite av kvällen!

Kramizzar


Brr, så kallt det var inatt :))

Ja, inatt slog vi nog köldrekord för denna vinter; ca 25 minusgrader hade vi. Jag minns att vi hade väldigt kallt i början av 1960-talet för då tog fick jag gå och handla åt familjen under oss efter skolan. Det var så himla kallt :))
Och det har vi också nu :)
Fia kom upp ca 8.30. Hon skulle iväg och träna med tjejerna (födda 2001). Så hon åt frukost själv och läste tidningen.

Hon gick till garaget någon gång mellan 9.40-9.45 och innan så berättade hon att det varit svårt att få upp garagedörren kvällen innan. Jag tänkte ju för mig själv; att då går man ut lite tidigare, men sade inget. Naturligtvis kom Fia tillbaka och var jätte arg. Ja, jag kan inte hjälpa dig, svarade jag. Fia blev jätte sur och gick in med skorna och väckte Inge. Om  han blev sur? Det är bara förnamnet. Jag tänkte direkt: YES!! Där kom han upp från sängvärmen och direkt ut i vinterkylan. Jag passade på att bädda medan han var ut och hjälpte Fia.

Ringde till min faster och det var nog lite som hon behövde handla hem, men hon ville ju inte vara till besvär. Jag sade att hon inte var det. Vi skulle ju ut. Under tiden kom Fia och Tove hem från träningen. De skulle till Simhallen. Bestämde med faster att jag skulle ringa när vi var på väg.

In till pappa och där hämtade jag mammas minkpäls (tror jag det är). Jag fick ju den när hon dog, men har inte använt den. Är ju livrädd för alla djurrättsaktivister. Men så tänkte jag: Det är svinkallt ute och varför ska jag vara rädd. Det är ingen som kan se skillnad längre. Pappa blev mycket glad över att jag tog på mig den. Och jag kände ju mamma i den. Min goa, underbara mamma!!!! Älskar dig ska du veta och jag vet att du och vår son Henrik har det toppen där i Sommarlandet. En sak är säker: Den värmde gott!

Var och lämnade tipset. Ringde sedan min faster och sade att vi var på väg. Gick inte att köra in på hennes gård pga. en stor snövall. Så vi fick ställa oss på gatan och så hämtade jag henne. Inge hade kommit på något bra. Han skjutsade oss till Willys och så skulle jag ringa när vi var klara. Det var kanon. För min faster blir så stressad om hon har en tid att passa. Så vi gick nog där i nästan två timmar :)) Men hon är helt otrolig denna kvinna. Snart blir hon 92 år och hon handlar jätte bra varor. Rätt som det är så sade hon: Jag handlar alldeles för mycket. Jag kan ju ramla ner och dö idag!!! Nej, sade jag inte ska du dö.

Inge hämtade oss strax efter klockan 15. Skjutsade hem faster och jag hjälpte henne med kassarna. Hon var så himla glad. Och jag tänkte: Tänk om det kunde vara så här alltid. I onsdags när jag pratade med henne drog hon upp allt det gamla. Hur dum min pappa var när han började köra ut dricka (öl och läsk) med häst och vagn. Han kom minsann i dåligt sällskap. Och så rabblade hon på i nästan en timme. Dessa telefonsamtal gillar jag inte. Däremot när hon var som idag, då är hon som förr.

Hem och jag gick in till pappa med hans varor. Så fixade jag TV-kanalen åt honom.

Sedan in till oss. Fia och Tove kom strax efter. Inge har gjort sin specialgryta. Vi åt först omkring klockan 18, men det var supergott :))

Tack alla vänner som grattat idag. Kul när några kommer ihåg :))
Kramizzar

Någon påminde mig

Höll på att glömma bloggen, men hörde någon säga på TV:n: Kolla bloggen! Så nu ska jag försöka skriva om min lediga dag.

Vaknade ca 6.30 och jag gick upp på direkten. Så skönt med en stund för sig själv och läsa morgontidningen i lugn och ro.

Inge kom upp omkring kl. 8. Han åt frukost och kollade på TV.n samt läste tidningen. Han skulle till Industrikompetens och träffa kompisar (var visst bara 3 stycken som kom... skandal säger jag). Fia kom upp och hon och jag åt frukost ihop. Sedan satte jag igång att damma. Fia dammsög vartefter. Skönt att få hjälp med städningen. Men jag fick en underbar kommentar av Fia. Det var så att jag hittade en massa "skit" i min garderob, bland annat en lampa (och det var inte skit, för min mamma hade gjort den i makramé). Men jag visste att det var något fel, så jag kunde ju inte låta bli att börja "pilla". Då kom Fia: Mamma! Måste du göra en massa andra saker nu när vi städar? Du är otrolig med att börja "pilla"....inte underligt att det tar tid att städa ,,,,,  ja,så'n är jag :))

Inge kom hem och som sagt; bara 3 personer som kom på träffen. Det kallar jag för intresse.. yes, jag vill gärna jobba, men inte just nu......

Tog en dusch och gjorde mig iordning. När jag var lagom torr, gick  jag ut och matade fåglarna. Stackarna, de behöver massor nu.

Klockan 13.30 gick jag in till pappa och kollade läget. Allt var bra, men  han var irriterad på korven, som jag hade med hem igår. Den var svår att dela :) Skitsamma för pappa gnäller ofta på all mat.

Sedan skjutsade Inge och Fia mig till frissan. På vägen såg vi en polisbil parkerad på en cykel-/och gångväg. Han höll på att inte komma ut och när han väl kom ut, så fick han hoppa över snövallen. Inge kunde inte låta bli att veva ner vindrutan och fråga om de inte hade en spade i bilen :) och jag, som satt i baksätet skrek och tackade honom för uppvisningen.

Min frissa, Pernilla, klippte mig kanonbra även idag! TACK!

Var sedan och köpte vin och så till Fia och Inge. Vi åkte direkt hem och när vi hade kört in bilen, gick jag till pappa. Han hade glömt att äta och skulle fika. Men, snälla pappa! Det är viktigare at du äter mat än att fika.

Och nu då!!! Jag blev verkligen superdupertrött. Ska bara lägga in en vinterbild:En nötskrika som hittat mat.

Kramizar

Mer snö kom det idag

Det är ingen hejd på snöandet. Snöat hela natten. Jag måste dock ge vårt tidningsbud en stor eloge! Jag trodde inte att tidningen skulle komma innan jag åkte till jobbet. För på gården var det hur mycket snö som helst och inte plogat. Men gissa om jag blev förvånad när jag hör det prasslar till i brevinkastet ca 4.30! Det var tidningen. Den duktiga killen promenerade och drog tidningsvagnen efter sig.

Så kom nästa chock kl. 5.20. En traktor kom in och plogade en bred gång!! Så när vi gick ut strax efter, fick vi ta ett skutt över snövallen. Vid garagen var det oplogat. Men alla övriga vägar var plogade. Min man älskar när det är vinterväglag och inget salt på. Vi har ju dubbdäck!

På jobbet har det rullat på och naturligtvis har jag ringt pappa och även sagt grattis på namnsdagen; Karl idag. Har även ringt och grattat Casper och hans pappa, som båda  har Karl som andranamn. Grattis alla som heter Karl :))

Vi tackade av en anställd idag, som går i pension. Vart har alla dessa 36 år tagit vägen? Känns inte klokt när man ser tillbaka på dessa år som givit oss både barn och barnbarn. Och jag tycker det känns som högst 10 år.

Inge och Fia hämtade mig klockan 15 och så åkte vi och veckohandlade. Var lite moddigt på sidan ställen. Det är väl främst där de inte hunnit med att ploga innan bilarna började köra.

Jag bad Fia på förmiddagen att ta lite vinterbilder. Några kommer i dagens blogg. Fia är nu hos Maria och barnen. Inge ska  hämta henne senare ikväll.Från vår framsidealtan!
Altan på baksidan. Under all denna snö döljer sig våra altanmöbler. De har en presenningen runt om sig :))Någonstans bland alla grenar hänger fågelautomaten. Det var en jämn ström med matgäster berättade Fia.

Kramizzar!

Mera snö :))

Imorse hade inte tidningen kommit när jag kom upp och då blir man ju lång i ansiktet. Ja, ja, tänkte jag den hinner nog komma medan jag gör mig iordning. Men inte sjutton kom den. Hann äta och gå in på datorn innan den kom. Var på jobbet lite innan 5.45 och restaurangägarna kom samtidigt.  Körde igång med jobbet. Maria ringt. Hon mådde bättre idag och det var ju skönt (förkyld är hon). Ringde pappa strax efter kl. 9. Allt bra med honom. Inge och Fia skulle åka och byta strålkastarlampa på pappas bil.

Vi haft enhetsmöte och vi börjar med kaffe. Idag var det jag som hade fikabröd med (bullar). Mötet var slut precis innan kl. 11. Åt min lunch och bytte sedan av i receptionen.

Snöfallet skulle börja vid 13-tiden, men vad fel de hade. Det började redan vid 9-tiden. Blåser gör det, men inte så mycket som jag trodde det skulle göra.

På eftermiddagen gjorde jag en rapport klar för webben och sedan gjorde jag en annan rapport klar till författaren för ytterligare granskning.

Vid 14.40 ringde de från växeln och sade att det var några som frågade när mormor slutade. Poletten ville inte trilla ner så jag frågade om hon inte ringt fel. Men hallå! Tänk efter nu! Men det var svårt hahahahahaha .. Till slut kom jag på att det var Tove och Casper så jag gick ner till dem. Maria satt kvar i bilen. Tove var, som vanligt, hungrig. De fick var sin frukt och varm choklad. Följde med dem ut till Maria. Det började ju närma sig hemdax för mig.

Inge och Fia kom kl. 15 och vi var bara in och köpte tv-tidningen till pappa. Jag gick in med den  till honom och pratade en kort stund.

Fia har gjort fiskgratäng ikväll och den skulle garneras med räkor. Jag skalade dem och fixade även potatismos. Oh, så god den fiskgratängen var! Gjorde iordning en portion till pappa. Tog med mig det när jag gick ut med soporna. In till pappa först och han fick smaka på såsen. Tyckte det var supergott. Tog även hans sopor och så gick jag ut med allt.

Och snön den fortsätter att vräka ner. Plogbilarna körde i skyttetrafik när vi åkte hem från mitt arbete. Det går nog åt.

Fia ska iväg på fotbollsmöte nu. Lagledaren i det laget, som Fia tränar, kommer och hämtar henne och skjutsar hem henne. Det var ju supersnällt.Ute vid fågelautomaten. Det är jag som trampat upp i snön :))) Gillar ju orörd snö, men i det här fallet gör det inget.

Kramizzar


Gjorde kålpudding efter jobbet

Dagen har flutit på som vanligt. Bytte av i växeln/receptionen efter min lunch. Och innan lunchen var jag till vårt bibliotek.

Ringde givetvis till pappa och allt var bra med honom.

Skulle bli sol hos oss idag, men den solen lyste med sin frånvaro.

Ringt och bokat konferensrum i Stockholm. FUD-centrat ska ha möte där i maj och det gäller att vara ute i tid.

Fia hämtade mig klockan 15 och vi handlade lite mjölk och bröd till pappa.

När jag varit inne hos pappa satte jag igång att fixa kålen och färsen. Och tänk!!! Det blev en kålpudding det. Skalade potatis och morötter när jag satt in den i ugnen. Inge gjorde lite sås när kålpuddingen var klar. Jag klarar mig utan sås bara jag får lingon till.

Precis när jag hade ätit upp, ringde telefon. Det var brorsan och han var inne hos pappa. Undrade om jag kom in en stund.

Så jag tog med lite mat till pappa och lät disken stå. Sade att det får någon av er göra till man och dotter.

Hemtjänsten kom till pappa och då sade att brorsan att han skulle åka och jag gick in till mig. Det var diskat, men jag fick ta kastrull och form. Så duschade jag och nu ska jag snart se på "Halvåtta hos mig".

Kramizzar!

Måndag och en ny vecka

Har varit lagom att göra idag. Så där så jag själv bestämmer och det är skönt.

Ringde pappa och allt var bra med  honom.

Fia har skjutsat Maria till jobbet på morgonen och sedan lämnade hon barnbarnen i skolan. På förmiddagen var hon och Inge till ishallen och kollade på MoDo:s träning. De fick ju se "Foppa". Några biljetter till kvällens match finns inte. Jo, ståplats, men det är ju inte så roligt.

Jag har haft lönesamtal idag och det gick bra.

Idag var Fia på reservplatsmöte på US. Tyvärr så kom hon inte med. Det var många som var i reservgruppen. Så himla synd.

Hon och Maria hämtade mig klockan 15.20. Såg att ett framlyse var trasigt, så vi åkte till Lasses bilservice och fick en tid för byte. Lika bra att smida......

Har ont i huvudet ikväll så det blir tidigt i säng.

Kramizzar!

Bakat bullar

Vaknade vid 7-tiden, men drog mig kanske i 10 minuter. Gick sedan upp och gjorde mig iordning. Därefter ut till tvättstugan.

När jag kom in, skrev jag först i min fysiska dagbok och sedan in till datorn. Kom inte in på internet!!!! Försökte då att ringa vår leverantör, men det var upptaget!!! Då förstod att jag de hade problem. Provade även att ringa från mobilen och då blev det ett svar: Just nu är det många som ringer oss, var god försök igen". Var ju inte mycket att göra, så jag bläddrade på TV:n i stället.

Så till pappa efter hans tvätt och i med vår i tumlaren.

Fia kom upp ca 8.45. Efter en timme, då tvätten var klar, väckte vi Inge och åt frukost. Diskat och gjort iordning.

Ringde Bredbandsbolaget och kom fram! De kunde inte se att det varit störningar, men jag berättade för honom att det inte hade gått att ringa till dem. Ja, vi har har inte haft så många samtal under ett par timmar!!! Men hallå! Då är det ju något fel....
Jag fick i alla fall hjälp och kom in på internet. Telefonen kom igång också. Kan vara modemet, som har barnsjukdomar. Trist, men.....

Efter en stund så säger Inge att inte han kom in på internet. Ringde igen och fick god hjälp även denna gången.

Satte sedan bulldegen. Medan den jäste förberedde jag plåtarna. Fia hjälpte mig sedan att pensla och ha på pärlsocker.

När bullarna var klara, skalade jag potatis och plockade iordning på diskbänken.

Fia och jag åkte till Maxi och handlade lite. Jag ska göra kålpudding i veckan och Fia ska göra potatis- och purjolöksoppa! Hon ska även fixa en fiskgratäng.

När vi kom hem, gick jag och fyllde på fågelautomaten. Sedan till pappa och sydde i ett par knappar i ett par skjortor. Han blev så tacksam. Jo, naturligtvis fick pappa några nybakade bullar :))

Vi hade sprödbakad torsk till middag idag. Det är verkligen supergott.

Så när jag skulle sätta mig vid datorn efter ett gott dagsverke, gick det åter igen inte att komma in på internet. Ett nytt samtal. Men de såg inte problemet. Kan ju vara min dator som börjar visa ålderstecken. Internet kom igång i alla fall.Det här fotot tog Fia igår. Solen lyste, men över ett fält låg dimman cirka 2 meter ovanför backen. En häftig syn.

Kramizzar!

Ett d-a virus tog över min dator idag

Sovit supergott inatt och jag sov till ca kl. 7. Det får jag vara nöjd med. Gick upp och läste tidningen noga. Så himla skönt det är att ta det lugnt. Sedan till datorn och letade efter sr.se. Ville lyssna på "Ring så spelar vi". Och det hittade jag. Dagens kändis-programledare var Martin Timell. Vilket smittande skratt den mannen har. Jag skrattade gott vid flera tillfällen.
Fia kom upp och hon åt sin frukost. Inge kom upp ca 9.30 och då var Fia på väg att åka till fotbollsträningen.

Inge och jag åt frukost, men först ringde jag ju till pappa. Allt var bra med honom. Sedan tog jag en dusch och det var skönt.

Gjorde mig iordning och så lagade jag ett par strumpor till pappa.

Min faster ringde 11.30 och hon sade att hon inte behövde handla något idag. Jag kan ju inte tvinga henne att följa med, utan det känner hon själv. På tisdag  har hon frissabesök + fotvård och då tar hon en taxi. Så försöker hon handla lite.

Fia kom hem från träningen ( 8 tjejer idag). När alla var klara, åkte vi med travet. Så tog vi en sväng. Köpte mjölk till pappa och till oss.

När jag skulle in på netlog.se omkring kl. 16, fick jag virus!! Ett virus som jag inte kom åt. Jag fick ringa Bredbandsexperten, som tog hand om det. Tack snälla!!
Därefter skaffade jag "säker bas" till den här datorn också. Fy för dessa virus, som letar efter bra sidor.

Medan datorn sökte igenom, ringde jag Neta. Vi har inte pratats vid på mycket länge. Kommer att ses i början av februari!

Är superglad att jag fått ordning på datorn!En märklig vinterhimmel. Obs. Klockan är 14.04!!!Och åt andra hållet såg himlen ut så här! Nog är det helt otroligt!!!


Kramizzar

Tackat av en toppengo tjej

Var på jobbet vanlig tid; 5.45. Ja, det är okristligt tidigt, men jisses så skönt att jobba då! Lugnt och tyst är det och jag får massor gjort. När klockan var ca 7 gick jag ner i vårt förråd. Då har städpersonalen kommit och jag vågar gå ner. Lade in några arkivexemplar. Det är ju viktigt att spara till eftervärlden. Slog mig när jag höll på, att vi borde kanske spara det material som läggs i mappar eller påsar vid vår stora konferens. Men ingen har tänkt på det, så varför ska jag göra det :))

Casper ringde och sade att Tove ville prata med mig! Och det första hon sade var: Jag har löss!!!! Men stackare svarade jag. Hej då kom det :)) Barn är ljuvliga, det är då säkert.

Ringde pappa efter förmiddagsfikat. Allt var bra och han skämtade med mig. Berättade att vi skulle till Gamla Linköping på lunch och då bad han mig låta bli!!! Varför sade jag. Akta dig för gammal mat hahahahahahahaha...

Sedan gick jag till vårt bibliotek och det var en del att registrera. Även att registrera om, men det är inte så lätt att upptäcka fel. Jag fixade det nu.

Fia har ringt. De skulle städa och det är jag glad för. Lite "marktjänst" är ju skönt att ha.

Ringde Maria och kollade läget. De hade varit och köpt shampo efter att de lämnat Casper på 6-års. När de åkte hem från apoteket, ramlade avgasröret av. Fy sjutton vilken otur. Jag hoppas att Lasse kunde hjälpa henne!

Arbetade till ca 11.35. Då tog jag och kollegan bussen till Gamla Linköping. Ja, vi kunde ha promenerat, men min  kollega har ont i ryggen och ville åka buss.

Vi var sju från enheten som åt. Jag tog köttgryta och ris. Kanongott. Sedan tackade vi alla Johanna (toppengo tjej) för det jobb som hon gjort i två års dig (graviditetsvikariat). Hon tackade oss alla och speciellt Katarina, som valde att skaffa barn (och dessutom tvillingar), så att hon fick möjlighet att lära känna oss :)) Underbara tjej säger jag bara.

Jag hade bestämt att sluta dagen efter lunchen och det hade 2 till gjort. Ringde hem och sade att jag promenerar ner mot stan! Hämta upp mig på lämpligt ställe! Hann en bra bit innan de kom. Vi körde ett varv (som vi säger). Sedan till Jysk, där vi köpte en uppblåsbar madrass. Hoppas att båda barnbarnen kan sova på den. De kan ju ligga skavfötters. Madrassen, med inbyggd elektrisk pump, kostade 399:-

När vi kom  hem, gick jag in till pappa och snackade en stund. Han satt och åt då. Och vad åt han? Jo, dagens från hemtjänsten var: dillkött, sås, potatis och grönsaker. Pappa tyckte det var lite potatis, så han lade på stuvad spenat!!!! Skitsamma för han får ju i sig vitaminer. Men kombinationen!!!!

Gick in till mig och då satte jag in papper i pärmar, som jag borde gjort för länge sedan. Så ringde någon och vi bytte elleverantör. Lätt som en plätt eller hur?!?!?!

Ikväll har vi ätit fläskotlett, sallad och klyftpotatis. Gott, mycket gott. Disken fixade undertecknad hehehhehe

Fredag är det och det är ju absolut en toppendag!!!

Kramizzar

Fullt ös från 04.15 till 19.30

Ja, rubriken ljuger inte! Det har varit fullt ös från det jag gick upp imorse till 19.30!

Varit fullt upp på jobbet. Gjorde klart ett notat och lämnade ifrån mig. Sedan har det varit massor med andra jobb.

Ringde pappa innan jag gjorde tidskrifterna på biblioteket. Var lite annat att fixa med där idag.

Fortsatte sedan med uppföljningen av deltagarna på konferensen i förra veckan. Vissa människor slarvar och skriver i anmälan korrekt.

Klockan 15 hämtade Inge, Fia och Casper mig. Fia hade hämtat Casper vid lunch och så hade de åkt skridsko. Tove ville vara kvar på Fritids och se på film. Vi åkte först och köpte ost. Sedan hem till Maria och Tove med Casper. Därefter till Maxi och handlade. Passade på och köpte 5 förpackningar flytande tvättmedel (Ariel) för 99:- Det går ju åt alltså.....

På hemvägen åkte vi in på Preem och hämtade ett nytt modem från Bredbandsbolaget. Hem och in med varorna. Därefter gick jag till pappa med en ny diskborste + tvättlappar. Ska inte hemmet hålla med det, sade pappa! Nej, men det vet du väl, svarade jag att det är du som köper sådant. Jaha, men så borde det inte vara.. hehehehehe Nog är han rolig ibland.

Hämtade fågelautomaten på vägen hem. Åt lite och diskade sedan. Därefter tillbaka med fågelautomaten (den hänger uanför vår tomt numera).

Fia hade öppnat kartongen och plockat ut kablar och allt. Sedan ringde jag Bredbandsbolaget för assistans. Allt flöt på och det fungerade. Tackade för hjälpen.

Kopplade bort routern och insåg att jag kunde frigöra en förlängningsdosa! Så underbart att kunna göra det.

När jag trodde att allt var frid och fröjd, ropade Inge: Jag kommer inte in på internet!!! Ringde supporten. Men då kom Fia på att vi var tvungna att uppdatera internetanslutningen och uppge det nya numret. Så rätt hon hade!

Sen kom inte Fia in på sin dator och hon kunde inte skriva hela koden. Men till slut så fungerade det och nu fungerar även Voddler (elleer vad sjutton det heter).

Kollade sedan på "Halvåtta hos mig" och nu känner jag faktiskt att jag är trött :))

Kramizzar!

Åter igen underkylt regn, sedan snö

Kom ner något när vi gick till garaget 5.35. Det var regn!!! Fattar inte detta. Det var ju faktiskt -3,2 grader. Och gissa om det var halt på vägen! Tur att jag inte behöver köra utan har privatchaufför :))

Regnet övergick i snöfall och det har snöat hela dagen. Om jag är trött på det? Nej, det är jag inte. Jag tycker att det blir så ljust och fint med all snö. Det som retar mig är att det inte skottas ordentligt. Men allt kan ju inte vara bra.

Allt var bra med pappa när jag ringde honom.

Idag var det lite mer tidskrifter på biblioteket, så jag gjorde dem. Efter min lunch, bytte jag av i växeln/receptionen.

Sedan har det rullat på med än det än det andra. Det gäller att ha många bollar i luften.

Satt nyss och bläddrade i min dagbok från 1987. Den vintern var precis som nu. Den 20 januari 1987 hade vi -6 grader på morgonen. Dock inte något underkylt regn. Jag väntade Henrik, så därför minns jag den vintern. Det är jobbigt ibland att skriva dagbok, men attans vad roligt det är att gå tillbaka och se vad man gjorde då och då. Jag skriver fortfarande dagbok, trots att jag skriver här. Men det kan jag bara inte sluta med.

Pappa var också en flitig dagboksskrivare fram till han blev sjuk. Men gissa om jag blev förvånad när jag kom dit för några år sedan (mamma levde fortfarande) och fann pappa riva sönder sina dagböcker!!!! Men hallå!! Vad gör du? Det är väl inget att spara på. Oh, så ledsen jag blev för det kan ju vara kul för barnbarn och längre ner i ledet att läsa om vad pappa gjort.

På jobbet har maginfluensan börjat härja och jag blir ju genast illamående. Förbannar mig själv för att jag är så kvacklig. Tog vitpepparkorn i måndags och åter igen idag. Det är ju en beprövad gammal metod som jag tror på.

Fia hämtade mig efter jobbet med pappas bil. Inge var på möte med coachen. Vi var in och handlade lite. När vi kom hem, gick jag in till pappa. Han höll på att diska.

Fia gjorde korv stroganoff när jag kom in och jag fixade då makaronerna. Jisses så gott det blev. Inge kom strax efter och även han tyckte det var gott. Tänk, han märkte inte att Fia haft i lite vitlökspulver :)) Lättlurad!!Kramizzar

En vanlig dag har det varit :))

Ja, vad ska man skriva om egentligen. När man jobbar så är ju faktiskt nästan alla dagar lika. Händer inget speciellt på jobbet som jag kan berätta om.

Pappa ringer ju alltid till för att kolla läget!

Vädret idag var mulet och snöfall. Jag hatar dock detta salt som vräks ut. Tänk om alla människor kunde lära sig att köra med insidan av skallen. Som det är nu, när det saltas så in i bomben, så kör ju folk på som att det vore sommarväg.

Och hur roligt är det på en skala från 1 till 10 att tvätta bilen och så är den nästan lika skitig innan man kommit hem? Städar du hemmet, så varar det ju (tack och lov) lite längre.

Dessutom är jag superarg på de som beslutat att pensionärerna skulle få sänkning!!!! Kollade pappas pension idag och han fick sänkning med 151:- Löjligt att gnälla säger DU kanske, men så kommer en hyreshöjning på 87:- inom kort. Förstår absolut inte att de kunde sänka pensionen. Men det är klart de som styr ser nog f*n till att få mer i plånboken. GRRRRRRRRR

Jag oroar mig också för hur det ska för Inge! Ska han lyckas hitta något nytt arbete? Idag fick jag ca 115 personer till veta att de mister sina arbeten på SAAB.

Hua, så negativ jag blev idag, men jag måste få skriva av mig detta. För naturligtvis är jag orolig för framtiden. Skulle jag säga något annat, skulle jag ljuga.

Nej, nu ska jag vila mina fingrar lite och min sovande vänsterhand. Jisses men nu vaknade den visst :)) Det är inget roligt att ha de här besvären i synnerhet när det inte går något att göra åt dem.

Ska se på "Halvåtta hos mig". Tänk att det alltid är någon som gnäller. Som tanten igår: Pappersservetter sade hon lite förnämt! Och efterrätten borde inte ha ställts direkt på bordet!! Petiteser tycker jag :))
Vi tar en reprisbild på vintern:

Kramizzar!

  

Måndag den 18 januari 2010

Imorse när vi gick till garaget kom det ner något. Vi konstaterade ganska snart att det var underkylt regn. Det var -2,8 grader!! Det märktes inget på vägen först, men när vi kom till en rondell, tappade vi fästet. Det är inte ofta jag ser min man rädd, men imorse blev han det. Halt var det utanför jobbet, men jag gick lugnt. När jag kommit iordning och fått igång datorn m.m. skickade jag sms till några kollegor, bror och svägerska + barnbarnens pappa om att köra försiktigt. Maria skulle inte iväg för hon hade studiedag, vilket innebar studier hemma. Fia hade lovat att komma och hjälpa henne med datorn. Hon skulle tagit bilen, men Inge skjutsade henne!

Jag haft fullt upp med olika saker. Ringde pappa och allt var bra. Gick sedan till biblioteket och där var det en hel del. Dock har Kerstin skött mina göromål under tiden jag inte varit där, så där låg ju inte en massa högar. Tack för det!!

Skickat en rapport på tryck. Fick sedan höra att maskinen var sönder, men det var ingen superpanik med rapporten.

Det underkylda regnet övergick i snöfall. Och det snöar ännu (19:02), men det är små tunna flingor som faller.

Fia ringde precis innan jag skulle åka från jobbet. Hon hade inte ätit något på hela dagen och ville att jag skulle köpa med något på vägen. Vi skulle ju köra igång att träna idag. Men jag sade ifrån. Hon var tvungen att äta mat. Inge stod utanför jobbet och väntade på mig. Vi hämtade Fia och så åkte vi direkt hem. Jag gick in till pappa, som satt och kollade på någon gammal fotboll :))

Sedan in. Fia och jag käkade lite, men vi konstaterade att det inte var någon idé att åka iväg. Inge behövde hjälp med lite papper. Sedan upptäckte Fia att något krånglade med datorn och ringde Bredbandsbolaget.  Det är routern och vi ska få en ny. Hoppas att det kommer att bli bättre när vi väl fått den.

Det gjorde faktiskt inget att det inte blev någon träning för jag känner mig lite mörbultad i kroppen efter fallet i lördags.

Kanske att vi åker på onsdag. Jag vill ju komma igång!!!!!!!!

KramizzarPassar på att skriva nu när handen är vaken

Ja, nu passar jag på att skriva när handen är vaken. Den vänstra envisas med att somna både nu och då. Det är inte roligt, det måste jag erkänna.

Igår när jag bytte påslakan i sängarna, bytte jag till de som jag fick i julklapp från jobbet. Underbart fina, men.... Vad då men? Jo, det var knappar både i örngotten och i påslakanen. Tror att det är 6 stycken knappar i påslakanet. Och det var ett elände igår för då sov handen som värst. Men jisses så gott man sov med dem :)))

Gick upp ca 6.30 imorse och gjorde mig iordning. Till tvättstugan sedan och körde igång. In och satte mig vid datorn en stund innan nästa vända till tvättstugan. Klockan 8.30 hämtade jag pappas tvätt. När jag kom in, hade Tove och Fia vaknat.

Fixade frukost med hjälp av Fia. Tove fick väcka Inge. Varför vi åt omkring kl. 9 beror på att det var skidor på TV:n från klockan 9.15. Skidor både på längden och tvären och liggande..... Jag har inte kollat. Tove följde sedan med mig till tvättstugan ett par vändor.

Klockan 12 var jag klar med allt och tvätten var inplockad hos pappa och även hos oss. SKÖNT!

Maria ringde och frågade vad vi skulle ha för mat idag. När hon fick höra att vi hade spagetti och köttfärssås, så frågade hon om det gick bra att  hon och Casper kom och åt. Visst gjorde det. Vi köper  ju alltid lite extra köttfärs :)

Så jag, Fia och Tove åkte till City Gross i Mantorp och köpte lite mjölk och annat.

Grått och mulet idag + att det har blåst. Inte alls så skönt.

Maria och Casper kom ca 15.30 och vi åt strax efter. Sedan tog jag disken :)) Maria fixade kaffe på maten.

Fia åkte till en kompis strax innan Maria och barnen åkte hem (omkring kl. 16.45).

Och idag har jag varit rökfri i 5 år! Tänk att jag slutade på Pias födelsedag! Grattis Pia än en gång.


Fia på Mallorca 2007. Vi hyrde en bil och körde runt!Kramizzar


En lördag som inte blev riktigt som jag tänkt, men......

Imorse sov jag till ca klockan 7. Slumrade sedan till ca 8.15. Skönt säger jag för det behövdes. Läste tidningen och sedan datorn. Fia kom upp ca 9.00. Hon åt frukost och kollade lite på TV. Hon fick låna min dator en stund. Fia åkte ca 9.40 till fotbollsträningen med tjejerna (födda 2001). Jag tog en dusch och det var skönt. Inge kom upp när jag var klar och jag sade åt honom att också duscha på direkten. Naturligtvis hade jag ringt till pappa mellan alltihop. Allt var bra med honom.

Inge och jag åt frukost därefter och det smakade gott. Fia kom hem och då hade min faster ringt. Vi bestämde när vi skulle ses.

Fia gjorde sig iordning. Jag gick till pappa med tidningen. Sedan åkte Fia och jag med travet och därefter hämtade vi min faster. Hon  hatar att ligga andra till last. Men jag talar om för henne att vi åkter alltid och kompletterar på lördagar. Idag blev det dock till pappa. Men det har ju ingen betydelse. Vi handlade ju. Klockan 14.20 var min faster och även vi klara med inköpen. Packade in i bilen och så skjutsade vi hem faster. Hon var så himla tacksam.

När vi kom hem, gick jag direkt till pappa och hälsade från hans syster. Plockade sedan in hans varor och kollade vilken kanal som hade inställt. Jag ändrade till den kanalen som han ville se på.

Sedan in till oss. Fia hade åkt iväg för hon skulle sammanstråla med Thomas och barnen. Tove ville sova här och det är ju okej. Men ibland känns det skönt att vara lite mer inställd på att barnbarnen kommer hit. Det är ju trots allt ett ansvar att ha dem här.

Men Tove fick sig ett gott skratt här ikväll. Vi hade nästan ätit klart middagen, då gardinstången rasade i golvet. Jag berättar inget mer om vad som hände, men roligt fick vi alla.Tove och Casper. Det är skolbilder från hösten 2009.Tove och Fia kollar i gamla fotoalbum i dag!

Kramizzar

Det blev mer än en halv arbetsdag

Var på jobbet vanlig tid, vilket innebär 5:45. Om jag är klok?? Jaaa, jag värderar eftermiddagen mycket mer än morgonen. Man måste ju gå upp för att komma till jobbet och då kan man lika gärna gå upp tidigt. För upp måste vi ju alla, som har ett jobb. Hade fått en massa nya prenumeranter och lite beställningar. Greppade detta och gick ner i vårt förråd och letade. Det gjorde jag strax före klockan 7. Vill inte gå ner i arkivet utan att tala om det för någon. Så dags har vår duktiga städpersonal kommit och jag meddelade dem. När jag var klar, sade jag till att jag var tillbaka. Tack Marianne och gänget!!!!

Inge skulle på någon information på Industrikompetens klockan 8 idag. Ringde pappa "vanlig" tid och allt var bra! Han hade lite bekymmer om vad han skrivit upp på en "kom-ihåg-lapp". Men vi löste det tillsammans. Fy sjutton för att bli gammal. Minnet kan även jag tappa, men ändå... Jag hoppas att jag blir som de farmor och min faster :))

Fixat lite med den årliga rapporten till RT. Fia ringde och undrade när jag ville hem. Jag sade att jag ringer när jag ser att det är läge.

Ringde ca 12 och bad om  hämtning. Vi kommer om 5-10 minuter blev svaret. Jag stängde av datorn och gick ut. Väntade och väntade. Ringde 2 gånger och de var på väg. Blev ju orolig att något hänt dem. När klockan var 12.35 kom de. När jag skulle kliva in, satt Casper i bilen!!!! Det var överraskningen. Ja, jag älskar mina barnbarn, det gör jag. Men idag hade jag faktiskt haft en stor förhoppning om hämtning, inköp av mjölk till pappa och sedan  hem. Nu blev det: inköp av mjölk och även vin till oss, hämtning av Tove (som åkte skridsko) och sedan hem. Jag och Tove gick direkt och kollade fågelautomaten. Vi fyllde på den för nu har de upptäckt den! Tove var hungrig och det hjälpte inte med fika. Fia kokade nudlar till henne. Casper var inte hungrig. Han spelade TV-spel och det var lite irriterande att höra ljudet. Men som sagt: Jag älskar mina barnbarn. Men idag hade jag nog helst av allt fått "bara vara". Vi har  haft tillräckligt med ljud på konferensen. Men so what!!! Man lever bara en gång. Jag får ta en annan dag där jag "bara får vara". Barnen växer så himla fort och snart vill de nog inte komma till oss bara så där. Så jag njuter ändå!

Varit in till pappa med  hans mjölk och allt var bra.

Thomas hämtade barnen strax före klockan 16. Tove skulle sova hos sin farmor inatt.

Fia ska iväg ikväll och hämta Maria och några till. De har "jobbfest". Roligast är att en före detta kollega kommer och deltager på festen. Bara Maria vet om detta. Så det blir verkligen tidernas överraskning.

Kom ju på att jag vill dela med mig av denna bild, som Hejdlösa bilder® tog den 13 januari 2010. Jag tycker att den är helt fantastisk!Kramizzar


Så var konferensen slut och det är jag med :)

Det blev inget skrivet igår för jag och Fia kom inte hem förrän 00.45! Inge hämtade oss och vi skjutsade ett par tjejer till deras hotell. Jag mer eller mindre dök i säng och när klockan ringde imorse, blev jag inte glad.

Maria Möller underhöll igår och hon var verkligen uppskattad. Sedan var det dans till ett Coverband från Linköping. Och så blev det ju ett glas vin till eller två.....

Vad gäller gårdagen så var det väldiga tågförseningar! Så himla typiskt alltså.

Idag var det också tågförseningar och vissa turer ersattes med bussar. Allt går inte på räls :))

Fia tog på sig att svara de som undrade över tågen. Hon hade till och med meddelat i ett antal salar om detta.

Inge hämtade oss 16.20. Vi skjutsade Fia till Maria och så åkte vi vidare till ICA Maxi och veckohandlade. Träffade grannarna där. Sedan träffade vi en familj, som vi haft mycket roligt tillsammans med när Fia och deras dotter spelade fotboll och handboll ihop.

När vi kom hem, plockade jag in varorna med hjälp av Inge. Sedan gick jag till pappa en sväng. Allt bra med honom.

Här kommer en bild på värdinnorna, som Hejdlösa bilder tog innan den stora ruschen satte fart:Fia står till vänster om "D" (sett härifrån). Jag står bakom "F–H". Jag och min kollega tog hand om de som inte hade några namnbrickor. Det ligger alltså drygt 1 800 namnbrickor på borden!!! De som inte har röda skjortor/blusar kom enbart och hjälpte till vid registreringen.

Jag måste bara lägga in en vinterbild också:


Den här bilden tog min man i förrgår!

Kramizzar

En frostig vinterdag (och kall)

Imorse hade vi återigen -15,8 grader. Och massor med rimfrost på träden. Dimma var det också, men ändå så himla vackert! Ja, jag tycker det är vackert med all snö och rimfrost i träden, men jag gillar inte denna extrema kyla. För vi astmatiker mår inte alls bra! Var på jobbet 5.45 och full fart direkt.

Ringde pappa efter morgonfikat och allt var bra med honom. Fia kom till jobbet 10.30, men vi var ju inte klara! Chefen borde ha åkt klockan 10, men hennes telefon ringde hela tiden. Nu hade många gått in på vår hemsida och kollat i deltagarlistan och inte hittat sitt eget namn! Naturligtvis kastar de sig på telefonen. Men vi har ju svart på vitt. Många börjar att göra sin anmälan, blir avbrutna av något annat och åker ur systemet. Så tror de att de har anmält sig. Men det står klart och tydligt att de får en bekräftelse. Ja, ni kan inte ana vilka ursäkter vi får.

Lastade in i vår bil + chefens bil och så åkte vi till konsert & kongress. In med alla namnbrickor och annat. Övriga värdinnor kom och vi åt gemensam lunch. Därefte fick vi alla direktiv. Så fortsatte vi med att fixa iordning namnbrickorna och annat.

Roligt är det. Jag ljuger om jag skulle säga något annat. Men det är jobbigt för hela kroppen. Jobbigt för i vanliga fall går och står ju inte vi kontorsråttor så mycket.

Fia och jag var sist kvar, men klockan 17.15 fick vi gå. Åkte och köpte en ny klänning till Fia. Hemma ca 18.20. In till pappa först. Allt bara bra. Sedan in och på med myskläderna. Sedan åt Fia och jag lite.

Inge har varit ute i skogen idag och fotat lite. Så det får en bli en vinterbild:Så här ser det ut på vår framsidealtan!I vår skog har vi en frisbeegolfbana!

Kramizzar

Trött eller...

Var lite mildare idag på morgonen (-7,6). Solen tittade fram en stund på dagen, men det har blåst. Innan solen bröt igenom var det som dimma.

Jag var på jobbet 5.45. Inge skjutsade mig och det är en trygghet faktiskt. Hade massor med nya prenumeranter, som jag inte hann med förra veckan. Skrev ut alla mejl och "betade" av dem.

Ringde pappa och allt var bra med  honom.

Fixat lite material till konferensdagarna som jag fick hjälp med att laminera. Började lite smått att redigera en rapport, men så kom det fler anmälningar, som jag fick registrera.

Ja, dagen den bara sprang iväg. Fia och Casper hämtade mig. Vi kom iväg 15.15. Casper och Fia hade åkte kana på sopsäckar. Kul hade de haft!

Vi åkte h em med Casper. Maria hade varit med Tove och tagit andra svininfluensasprutan. Idag gjorde det ondare, sade Tove.

Sedan åkte Fia och jag hem. Jag gick in till pappa, som kollade på ishockey.

När jag kom in åt jag lite. Trött så in i norden. Så här vill jag inte känna mig på onsdag för jag vill vara med på middagen och uppträdandet!

Ikväll är det dags för serierna att dra igång igen.

Nu har vi -13,8 grader :)

Kramizzar

Dominoeffekten

Jag sov till ca 6.30 och gick upp strax efter. Gjorde mig iordning och gick sedan till tvättstugan. Fyllde en mörk och en ljus maskin. Så upptäckte jag till min fasa, att jag hällde det flytande tvättmedlet i sköljmedelsfacket på den ena maskinen!! Som tur var så hade jag inte tryckt på "Start". Ut med tvätten och satte maskinen på 30°. Tog en hink och fyllde vatten i den. Så när maskinen började skölja hällde jag vatten i sköljmedelsfacket. Höll på så där under alla sköljningarna. Körde sedan igång och därefter gick jag hem en stund.

Inge och Fia sov så gott. Skrev i min fysiska dagbok om gårdagen och sedan blev det datorn till det var dags för nästa besök i tvättstugan. Då körde jag Fias tvätt + lite annat.

Fia kom upp ca 9.10. Jag hämtade pappas tvätt och körde den. Allt var bra med honom. Fia och jag tog fram frukosten och väckte Inge. Diskade sedan och därefter gick jag till tvättstugan igen. Lade pappas tvätt i tumlaren. Sedan in och då så skulle jag passa på att vattna de få orkidéer jag har kvar. Insåg att en borde planteras om och öppnade skåpet under diskbänken. Tog tag i en påse, men det blev som en dominoeffekt. Allt rasade ut på golvet med buller och bång. Ja, jag vet att det är mitt eget fel, som inte hållit ordning. Nu blev det städat där och det hade jag inte tänkt göra idag. Fyllde en kruka med jord och skulle precis sätta ner orkidéen, då jag upptäckte att det var vanlig blomjord!!!! Jaha, då får vi köpa ny orkidéjord när vi handlar.

Ut till tvättstugan efter pappas tvätt och in till honom. Fyllde även på hans medicindosett.

Sedan in och satte igång att nåla upp mina byxor. Fram med symaskinen och zig-zagade. Tog sedan Fias byxor och gjorde samma sak. Sedan lade jag upp båda paren. In med symaskinen och fram med strykbrädan och strykjärnet. Först strök jag juldukarna och sedan byxorna! Därefter strök jag de blusar som vi ska ha på konferensen (2 var). När jag var klar, åkte Fia och jag till ICA Maxi.

Jag skulle handla lite till frysta rätter till pappa och så orkidéjord till oss. När vi kom hem, skulle jag plantera orkidén. Då visade det sig att den var helt rutten!!! Bladen föll av helt enkelt. Men den hade fått  nya blad på två stränglar, så jag klippte av dem och planterade. Det är ett rent försök. Men jag förstår inte vad som hänt med alla mina fina orkidéer!?!?! Är det för dragigt i fönstren? Men de har ju stått där i alla år och klarat sig.

I vilket fall så har vädret idag varit mulet, men mycket mildare än igår. När jag kom upp imorse var det -11,2 grader. Det har snöat från och till.

Ikväll är jag super-dupertrött, men det har jag nog rätt att vara!

KramizzarNu är glada julen slut, slut, slut, julegranen åker upp, upp, upp

Hejsan!
Vaknade vid 6-tiden imorse, men lyckades somna om och sov till ca klockan 7. Det behövde jag verkligen. Läste Corren och så skrev jag i min fysiska dagbok om gårdagen. Skrev  även in dagens temperatur: -22,2 grader. Och för 23 år sedan var det exakt samma temperatur här i vårt bostadsområde! Jag vet att 1987 var en extrem vinter, för då väntade jag Henrik. Lycklig? Ja, jag var lycklig för Maria skulle äntligen få ett efterlängtat syskon. Tolv år mellan barnen var mycket , men.... Jag och Inge åkte buss till våra arbeten det året och jag hade min gamla päls på mig. En knapp åkte all världens väg pga. att Henrik tog plats. Att det sedan blev som vi aldrig trodde skulle hända, kan ni läsa om i mitt allra första inlägg här på blogg.se. Jag bara konstaterar att denna vinter är som 1987.

När jag varit in på blip, satte jag igång att plocka bort tomtarna. Hittade en bra kartong, som fick ersätta en gammal. Fia kom upp och strax efter även Inge. Vi åt frukost. När klockan var 9.30 åkte Fia och hämtade Tove. Det var dags för fotbollsträningen. Jag har strukit gardiner och bytt i köket, sängkammaren och i Fias rum. Plockat in ljusstakar och stjärnan.  Tömt granen från allt och Inge plockade ihop den. Han tog sedan upp den till förrådet + kassen med de saker som ska vara i granen (julegranen åker upp, upp, upp). Mellan allt så gick vi upp till skogskanten och kollade om fåglarna ätit upp från automaten. Men de hade knappt  hittat den. Så vi gick in och jag fortsatte plocka. Dammat och lagt på rena dukar. Men jag blev ju genomsvett och tog en dusch. Tänkte som så att dammsuga kunde jag göra senare på eftermiddagen. Julgardinerna (som ju inte blir särskilt smutsiga) vek jag ihop och lade i en väska. Inge tog upp väskan på förrådet och jag skrev in i min dagbok (veckan innan 1:a advent 2010), att julgardinerna finns på förrådet. Skulle nog leta ihjäl mig annars....

Maria ringde och kollade läget. Hon höll på att byta garderober med Tove. De två bytte rum med varandra igår och då måste ju även garderoberna skifta plats. Maria gjorde iordning en kasse med kläder som hon tröttnat på. Hoppas att jag kommer i något.......

Jag gick in till pappa med tidningen och pratade en stund med honom. Sedan ut med soporna och därefter åkte vi med travet.
Var även till Systemet och köpte rödvin. Sprang in på Coop och inhandlade lite saker. Därefter åkte vi hem. Jag var först in till pappa med lite mjölk. Sedan in och efter att ha bytt kläder, dammsög jag och torkade av golven. Så nu är julen verkligen utstädad från oss. Det är ju så mysigt att plocka fram den och lite vemodigt att plocka bort den. Men jag vet ju hör trött jag är nästa helg. Onsdag och torsdag med Transporforum® suger verkligen. Roligt är det och jag är så glad att jag är inblandad i det. Men kroppen...... Är ju inte 25  längre även om jag önskar att jag var det.

Vi har ätit kalops ikväll och det var supergott. Var in till pappa med en tallrik och nyss ringde han! Han var salig och bad mig hälsa till Inge och tacka för den supergoda maten. Vad roligt!!!

Nej, nu ska jag spela något eller???

Kramizzar!


 


Vi är klara!!!

Fia och jag var på jobbet 5.45 även idag. Körde igång direkt med namnbrickorna och biljetterna. Det tar tid, det lovar jag! Jag har stått nästan hela dagen, så ryggen är helt slut.

Vi fick sköta oss själva. Min kollega körde ut påsar till de anställda, som ska deltaga på konferensen (borde ha kunnat vara till måndagen, men....). Ringde pappa efter fikat och allt var bra med  honom. Hade inte tid att prata så länge och han förstod.

Fia och jag blev klara med namnbrickorna på förmiddagen. Då satte Fia igång att packa påsar och jag packade påsar, som chefens döttrar packat igår, i kartonger. Vi insåg att det var bäst att packa i kartonger och inte i backar. Efter lunch kom en kollega  in och kollade om hon skulle hjälpa oss. Vi blev supertacksamma! Hon satte genast igång. (Suveränt och stort tack till dig KK!) Sedan kom en av chefens döttrar och hjälpte till. Och vid 14.45 kom min kollegas dotter och då kom även kollegan. Ja, kollegan hade skrivit ut namnbrickor på nytillkomna samt ordnat med referat som blivit fel. Men om jag minns rätt, så brukar vi vara många fler som jobbar med dessa förberedelser. Skitsamma för nu är allt gjort. På måndag tillkommer några nya namn och några faller bort, som lämnat återbud. Men vi har fixat påsar åt totalt 1 750 deltagare, vilket är rekord (tror jag i alla fall).

Inge hämtade mig och Fia ca 16.45. När vi kom hem, satte sig Fia vid ratten och åkte till Maria och barnen! Hur sjutton orkar hon???? Hon skulle hjälpa dem att byta rum (Maria till Toves och tvärtom). Jag är helt slut alltså. Gick in till pappa och jag fick ta hans soppåse och gå ut med. Inge ställde in en TV-kanal åt honom.

Aj, aj, aj säger jag! Har så himla ont i ryggen nu. Hur ska jag fixa att städa bort julen imorgon, tvätta på söndag och lägga upp byxor????
Allt fixar sig som det heter!

Ikväll börjar Let's dance igen. Får se om jag kollar på det!

Kramizzar!

Glömde visst skriva blogg igår

Igår glömde jag bort att skriva blogg. Hände väl inte så himla mycket. Jag borde eller jag skulle ha lagt upp två par långbyxor, men det får jag göra på söndag. Vi tog en sväng med bilen och sedan ville Fia att hon och jag skulle till IKEA. Så vi skjutsade hem Inge och sedan blev det IKEA och en massa smått och gott. Fia köpte en sak att ha under tvättstället i duschrummet. Hon kan ha sin plattång på den och diverse annat.

Och idag väckte jag Fia 4.30! Vi åt frukost tillsammans. Väckte Inge 5.20 och han tog sitt kaffe. Sedan skjutsade han Fia och mig till jobbet. Vi var där 5.45 och först kollade jag mejlen sedan satte vi igång med namnbrickorna. Det flöt på riktigt bra. Jag tyckte att vi hade på tog för många vin/ölbiljetter och det tyckte Fia med. Så vid morgonfikat kom min chef och sade att vi skulle lägga 2 biljetter i varje namnbricka. Så det var bara att börja om från A och lägga i en till. Tur i oturen så hade inte allt material kommit från tryckerierna, så vi kunde ju inte börja packa i små kassar ändå.

Naturligtvis så ringde jag min pappa och allt var bra med honom.

Omkring klockan 14.30 kom chefens ena dotter och satte igång att hjälpa till. Vi beslöt att hon och Fia kunde börja att packa, trots att vi saknade ett blad. Men det kom också, så de körde på. Jag och min kollega fortsatte enträget med att lägga i fler biljetter. Det tar tid! Och ont i ryggarna får vi, för det är inte någon bra arbetsställning som vi står i.

Inge hämtade Fia och mig 16.45. Då hade vi varit på jobbet i 11 timmar. Åkte till Maxi och veckohandlade. När vi plockat in varorna, gick jag till pappa. Han hade undrat var jag var :)) Jo, han visste att vi skulle jobba länge, men inte sååå länge.

Åt lite sedan och nu skulle jag nog kunna somna om jag lade mig :))

Temperaturen är nu -13,8 grader.

Kramizzar!

Så in i vassen trött

Säger bara: Varför är jag så himla trött efter dessa arbetsdagar? Jo, förresten jag begriper nog allt. För det första så väcktes jag av min mobil 2.58 inatt! Den var på alarm!!! Har jag lyckats fixa det med dessa d-a touchknappar??? Säkert så är det så. För jag tror inte att någon i familjen velat spela mig ett spratt. Var ju inte lätt att somna om eftersom in vanliga klocka ringer omkring 4.10.

Kallt var det ute också; -14,4 grader. Inge kom upp utan att jag behövde väcka  honom. Han skjutsade mig och jag var på jobbet före 5.45. Kollade lite  mejl innan jag satte igång med namnbrickorna.

Kollegan kom och hjälpte tll efter klockan 8. Jag tyckte det gick bra att köra ensam och föreslog att hon skulle börja med "Ö". Men hon trodde inte på det, så vi hjälptes åt.

Ringde pappa ca 9.20 och allt var bra med honom.

Dagen fortsatte och vi fick ont i våra ryggar. Fia ringde när hon var på väg till frissan och efter att hon var klar. Insåg att det var nog läge att packa ihop och följa med  henne. Hon kom klockan 13 och vi hämtade Inge. Var iväg och handlade lite.

Sedan åkte vi hem. Jag gick in till pappa och fixade hans TV.

In till oss. Men jisses alltså... jag är så himla trött nu så jag orkar inte skriva inte ett dugg mer. Natti på er mina vänner.

Kramizzar!

Första arbetsdagen avklarad

När jag kom upp imorse (4.15) såg jag att det lyste hos Fia. Hon kollade på ishockeyn!!!! Snacka om stort intresse. Ställa klockan mitt i natten... nej, så tossig har jag nog aldrig varit :)
När jag var klar och kom ut från badrummet, kom även Inge upp! Jag trodde faktiskt att även han skulle gå upp mitt i natten, men inte denna gången. De fick se sista perioden, som Sverige förlorade, innan de båda skjutsade mig till jobbet. Där var jag 5.45 och körde igång direkt.

Fick iväg en rapport och det var skönt.

Det var inte så många som arbetade idag och ännu mindre blir det väl imorgon, när det bara är halvdag. Ja, jag får nog jobba mer än halva dagen.

Ringde pappa 9.30 och allt var bra med honom.

Inge ringt och då sov Fia fortfarande.

Efter lunchen satte jag och min kollega igång med att fixa namnbrickor. De skrivs ut i bokstavsordning och sorteras på förnamnet! Oj, oj, oj vad många Anders det finns :) Vi hann bara med till och med bokstaven C. Sjukt alltså, men det är ju över 1 600 som anmält sig.

Fia hämtade mig 16.30. Vi åkte till vårt köpcentra och köpte mjölk. Fia hade med sig pappas klocka för batteriet var slut i den. Fick hjälp i en av affärerna.

Gissa om pappa blev glad när han fick ordning på klockan. Pratade en kortis med honom samt ställde in TV:n åt  honom.

Fia fixade lite kvällsmat åt oss; chicken nugget och ris. Gott var det allt.

Så har Fia tvättat idag. Hon köpte nya lakan igår och vill använda dem, men de skulle tvättas först. Hon var nyss ute för att hon trodde tvätten var torr, men det var den inte. Jag följde med henne och det visade sig tumlaren inte fungerar. Så hon hängde in sitt i torkrummet.

Nu är jag supertrött; ryggen värker och det är ett bevis på att jag slitit idag.

Kramizzar!

Så var ledigheten slut

Sov till ca 6.35 och gick upp ganska omgående. Vi hade -12,8 grader då! Gjorde mig iordning. Klockan 6.59 var jag i tvättstugan. Kommer inte in förrän klockan är prick 7. Körde igång två maskiner och gick sedan in och kollade datorn.

Ut igen omkring kvart i åtta. Såg att pappa fick hjälp så jag lugnade mig med att hämta hans tvättkorg. Hade två maskiner till att köra, så det gjorde inget. Nästa gång jag gick ut, hämtade jag hans tvätt. Inge hade kommit upp när jag återkom. Fia kom upp strax efter. Frukost innan det var dags att gå till tvättstugan igen.
Blåste idag, men när solen kom fram, blev det skönt. Ja, skönt och skönt, men... luften var lite behagligare idag.

Mellan två maskiner, dammsög jag hos pappa. Jag förstår inte, men det blir inte dammigt hos honom. Han blev så himla tacksam för hjälpen och frågade om inte han kunde göra något. Du kan vattna dina krukväxter sade jag då :))

Omkring klockan 13 skjutsade Inge mig och Fia till min faster. Hon skulle iväg och köpa nytt årskort på bussen. Men jag klarar inte av att köra in och vända bilen på hennes gård. Så innan vi åkte och köpte årskortet, skjutsade vi hem Inge. Han skulle se  TV :))
Efter att vi köpt årskortet, åkte vi till IKANO-huset. Min faster gick in på Willys och Fia och jag gick och letade långbyxor till henne. Vi hittade ett par rätt så snabbt. Men det blir uppläggning förstås. Så gick vi in på Hemtex och sedan till apoteket. Därefter till Willys. Min faster gick där med vagnen och kollade. Hon frågade om vi var klara, men det var vi inte. Så Fia och jag gick till frysdiskarna och plockade lite. Men sen letade min faster efter oss. Hon var klar och undrade om vi också var det :))
Lastade in kassarna i bilen och så åkte vi bara över till Jysk, där Fia köpte två nya kuddar + påslakan. Så skjutsade vi hem faster. Vi stannade på gatan och så följde jag henne till porten.

In till pappa när vi kom hem. Han såg på handboll.

Naturligtvis har vi ätit, men vi åt alla olika rätter.

Och imorgon börjar arbetet igen. Har varit en skön ledighet. Helgerna har gått bra och det är ju det som är viktigast.

Maria ringde för en stund sedan. Allt var bra med  henne. Hon hade varit och umgåtts med barnen en stund. Även Maria börjar arbeta imorgon. Thomas är ledig, så barnen är kvar där.

Kramizzar!


Belysningen på framsidealtan var dold av snö redan den 15 december 2009.


Vänd på dagens datum så blir det lika

Visst är det häftigt att det blir så (20100102).

Sovit dåligt inatt, men så blir det ibland. När jag väl slumrat till vid 8-tiden, kom traktorn in och plogade. Tack så jätte mycket. Gick upp och läste tidningen. Sedan blev det datorn. Ringde pappa ca 9.20 och allt var bra!

Inge kom upp och vi åt frukost. Ringt flickorna. Maria och Fia kastade ut granen för den barrade massor. Men det var bara granen som åkte nu.

Duschat och gjort mig iordning. Inge klar att åka ca 12.15. Först med tipset och sedan var vi och köpte en liten ostbit. Var även och handlade lite till pappa på ICA i Tannefors. Sprang på en kompis från förr så vi pratade en stund. Han och Inge känner också varandra. Så nu har vi träffat två kompisar, som båda känner från förr :))

Åkte sedan till Maria på en fika. När vi åkte,tog vi med barnbarnen och skjutsade dem till Thomas. Fia och jag hjälpte dem in med väskorna. Jag tycker så synd om barnen som åker fram och tillbaka mellan Maria och Thomas. Visserligen är det så bestämt att Thomas ska ha dem mer nu när han är ledig, men jag märker på barnen att de tycker det är jobbigt.

Jag hittade en nyckel vid garagen när vi kom hem. Gick först till pappa med hans varor. Sedan ringde jag på hos grannen ovanför oss. Men "frun i huset" kände inte igen nyckeln. Jag får sätta upp en lapp i tvättstugan, tänkte jag. Ner till oss och satte in kycklingen i ugnen (1½ timme skulle den stå där). Rätt som det var så ringde det på dörren. Det var mannen ovanför oss. Det visade sig att det var hans nyckel! Han var så himla glad att jag plockat upp den. Den låg nämligen utanför deras garage och jag vet hur lätt det är att dra med sig något från fickorna när man ska öppna dörrar.

Vi åt sedan kyckling, ris och currysås resp. sötsur sås. Jag tog med sötsur sås, vilket var kanongott. Klockan 18 skjutsade jag Fia och Inge till ishockeyn (LHC-Timrå). Just nu står det 4-2! Hoppas att det håller sig.

Så här sitter jag och väntar på att de ska ringa om att bli hämtade. De kan ju också få skjuts av Maria och Lasse.

Måste berätta om en kul grej som hände när jag var barn. Mamma höll på att koka ärtsoppa i tryckkokaren. Pappa upptäckte att ventilen inte var riktigt rätt, så han petade till på den! PANG! Locket for av och ut kom ärtsoppan som skjuten ur en kanon! Det var ärtsoppa överallt i köket! Jag ljuger inte! Det hängde i taket och golvet ska vi inte prata om. Pappa halkade omkull och låg på ändan i det. Det var en syn det!!!

Tror att batterierna håller på att ta slut i tangentbordet för det segar som sjutton!

Kramizzar!
Nyårsdagen 2010

GOTT NYTT ÅR!!!!

Sofia gav sig iväg 00.40 inatt. Hon hämtade först Maria, Lasse och barnen hos Annelie och Uffe. Tove sov visst kvar förresten, så det var bara Casper som var med. Skjutsade hem dem. Sedan åkte första turen till Ekängen och hämtade 4 personer och skjutsade dem till respekte boende. Så en vända till. Då skickade hon ett sms till mig (2.37). Jag slumrade till och vaknade 3.40! Hon var inte hemma! Gissa om det blev fjärilar i magen. Jag ringde henne direkt. Hon var nästan hemma! Tack och lov. Snart såg jag henne komma från garaget. Sade till henne att sova ut. Förresten så tog Fia ett nytt hål i örat igår. Blev jätte snyggt.

Jag somnade ganska omgående och sov till 7.50. Gick upp och skrev min dagbok. Lade 2009 till handlingarna och startade upp 2010 med att skriva dagens temperatur. Sedan datorn. Fia sov till ca 10. Jag hade naturligtvis ringt till pappa och allt var bra med honom.

Ringt Maria. Casper sov till 10.15. Men värst var Inge, som kom upp klockan 11. Jag och Fia hade ätit frukost så han fick äta för sig själv.

Gick ut med soporna och så en vända till pappa. Vid 13-tiden åkte vi en sväng. Var till Tinnerö där vi fotade lite vinterbilder. Tyvärr så stämmer inte klockan på kameran med verkligheten. Den har sommartiden kvar :))

Börjar med en bild från nattens fyverkeri:Innan vi kom till Tinnerö, tog jag denna bild här hemma (mot Rydsskogen):


Visst är det vackert :))


Så kom vi till Tinnerö och därifrån kommer nästa bilder:
Var bara tvungen att ta denna bild på elstängslet.

Och så till sist denna:Visst är det fint med sådana här gärdesgårdar. Dessutom är det verkligen vinterväg!

Fia har varit med med Maria och barnen och åkt pulka/kälke. Hon sover hos dem inatt.

Inge och jag har ätit rester från gårdagen. Den rätten räcker lääääääänge :)

Önskar alla som läser min blogg En God Fortsättning!

Kramizzar

RSS 2.0