Nu är glada julen slut, slut, slut, julegranen åker upp, upp, upp

Hejsan!
Vaknade vid 6-tiden imorse, men lyckades somna om och sov till ca klockan 7. Det behövde jag verkligen. Läste Corren och så skrev jag i min fysiska dagbok om gårdagen. Skrev  även in dagens temperatur: -22,2 grader. Och för 23 år sedan var det exakt samma temperatur här i vårt bostadsområde! Jag vet att 1987 var en extrem vinter, för då väntade jag Henrik. Lycklig? Ja, jag var lycklig för Maria skulle äntligen få ett efterlängtat syskon. Tolv år mellan barnen var mycket , men.... Jag och Inge åkte buss till våra arbeten det året och jag hade min gamla päls på mig. En knapp åkte all världens väg pga. att Henrik tog plats. Att det sedan blev som vi aldrig trodde skulle hända, kan ni läsa om i mitt allra första inlägg här på blogg.se. Jag bara konstaterar att denna vinter är som 1987.

När jag varit in på blip, satte jag igång att plocka bort tomtarna. Hittade en bra kartong, som fick ersätta en gammal. Fia kom upp och strax efter även Inge. Vi åt frukost. När klockan var 9.30 åkte Fia och hämtade Tove. Det var dags för fotbollsträningen. Jag har strukit gardiner och bytt i köket, sängkammaren och i Fias rum. Plockat in ljusstakar och stjärnan.  Tömt granen från allt och Inge plockade ihop den. Han tog sedan upp den till förrådet + kassen med de saker som ska vara i granen (julegranen åker upp, upp, upp). Mellan allt så gick vi upp till skogskanten och kollade om fåglarna ätit upp från automaten. Men de hade knappt  hittat den. Så vi gick in och jag fortsatte plocka. Dammat och lagt på rena dukar. Men jag blev ju genomsvett och tog en dusch. Tänkte som så att dammsuga kunde jag göra senare på eftermiddagen. Julgardinerna (som ju inte blir särskilt smutsiga) vek jag ihop och lade i en väska. Inge tog upp väskan på förrådet och jag skrev in i min dagbok (veckan innan 1:a advent 2010), att julgardinerna finns på förrådet. Skulle nog leta ihjäl mig annars....

Maria ringde och kollade läget. Hon höll på att byta garderober med Tove. De två bytte rum med varandra igår och då måste ju även garderoberna skifta plats. Maria gjorde iordning en kasse med kläder som hon tröttnat på. Hoppas att jag kommer i något.......

Jag gick in till pappa med tidningen och pratade en stund med honom. Sedan ut med soporna och därefter åkte vi med travet.
Var även till Systemet och köpte rödvin. Sprang in på Coop och inhandlade lite saker. Därefter åkte vi hem. Jag var först in till pappa med lite mjölk. Sedan in och efter att ha bytt kläder, dammsög jag och torkade av golven. Så nu är julen verkligen utstädad från oss. Det är ju så mysigt att plocka fram den och lite vemodigt att plocka bort den. Men jag vet ju hör trött jag är nästa helg. Onsdag och torsdag med Transporforum® suger verkligen. Roligt är det och jag är så glad att jag är inblandad i det. Men kroppen...... Är ju inte 25  längre även om jag önskar att jag var det.

Vi har ätit kalops ikväll och det var supergott. Var in till pappa med en tallrik och nyss ringde han! Han var salig och bad mig hälsa till Inge och tacka för den supergoda maten. Vad roligt!!!

Nej, nu ska jag spela något eller???

Kramizzar!


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0