Åren går i ett rasande tempo

Vaknade strax efter 7 och gick upp direkt. Gjorde mig iordning och därefter gick jag till tvättstugan. Fy sjutton så sörjigt det är ute. Var ett elände att ta sig från porten till tvättstugan, men det gick :))

Mellan maskinerna blev det dator. Hämtade pappas tvätt ca 8.30. Allt bra med honom.

Ringde  och grattade Maria, som idag fyller 35 år! Fattar inte att det är så länge sedan  hon föddes. Vart har alla åren tagit vägen. Grattade även Tove på namnsdagen.


Fia kom upp och jag grattade även henne på namnsdagen! Hon var gullig och hade plockat fram frukosten när jag kom åter efter att ha varit i tvättstugan. Blir ju ett antal rundor.

Pappa var så himla tacksam för att jag tvättat åt honom.

Ringde min faster för igår sade hon att hon kanske skulle följa med till Maria. Men hon hade fått ont i höften efter gårdagen. Blev nog lite för mycket för henne. Dessutom så kände hon att det låste sig i benet, när hon skulle går ur bilen igår. Var lite trångt där vi stod.

Så vi åkte till Maria, som jag tror och hoppas blev glad för presenterna! Namnsdagarna firar vi ju inte, så Fia och Tove blev utan paket.
Maria bjöd på hemgjord smörgåstårta och den smakade kanon!!

Fia vill åka till Mantorp sedan och frågade om jag inte kunde följa med. Hade egentligen ingen lust, men när hon sade att hon skulle diska efter maten, så hängde jag på! Vad gör man inte :))

Fia köpte sig ett par linnen och jag hittade också ett plagg. Träffade en klasskamrat till Maria; Robert K. Han har även arbetat på mitt arbete. De hade fått sin tredje kille för ca 3 månader sedan. Tvillingpojkar först på 5 år och så den lille.

Sedan sprang vi på Anso och hennes bror. Alltid trevligt att träffa personer som man känner :))

Hem och direkt in. Jag satte igång med maten som idag blev köttfärs i ugn och ris till. Gott så alldeles (om jag får säga det själv). Fia tog sedan disken. Men först så trodde  hon nog att jag glömt.. men se sådana löften glömmer jag inte.

Ja, det var denna helgen och den gick lika fort som alla andra helger och alla år gör också. Vad är det vi jagar efter??? Vi längtar efter våren och sommaren, men tänker vi på att vi blir hela tiden äldre? Ja, ja, varje ålder har sin tjusning :))

KramizzarGrått och en himla massa blötsnö

Hejsan! Vaknade till en gråmulen dag. Inget kul alls, men vad göra. Vi hade -0,8 grader när jag kom upp.
Läste tidningen och sedan blev det datorn och webbradion (Ring så spelar vi).

Fia kom upp omkring 8.20. Hon kollade lite på OS-resultaten innan hon åt frukost. Och så kom Inge upp 9.15!!!!!!!!!! Helt otroligt alltså. Jag hade då ringt till pappa och allt var bra med honom

Vi åt frukost och det smakade bra. Fia åkte på fotbollsträning med tjejerna. Tove var inte med idag, för hon var hos sin farmor.

En kompis från jobbet ringde och undrade var jag hittat pizzasalladen på Maxi. Jag lotsade henne rätt :))

Jag duschat och gjort mig iordning. Klippte tånaglarna och så bar det sig inte bättre än att saxen slant och for rätt in i tummen. Om det blödde? Det var bara förnamnet.

Jag var inne hos pappa när Fia kom hem. Hjälpte honom med ett par saker.

Fia duschade. Vi åkte sedan och hämtade Casper  efter hans fotbollsträningen. Sedan hämtade vi min faster. Det är så dåligt skottat där hon bor, så det är sanslöst. Jag kan inte köra in på hennes gård, utan får stanna en bit därifrån. Gick och hämtade henne och tog även med hennes soppåse. Sedan åkte vi till Åhléns Parkeringstak och ställde bilen. Tog lite tid innan vi hittade en p-plats.

Ner för rulltrappan, men då blev min faster fundersam. Här brukar jag inte komma ner. Men det var ju ända utvägen sade jag. Då visade det sig att om man tog hissen, så kom man utanför Hemköp. Men det gjorde inget för hon skulle ju till Claes Ohlsson. Ner dit och hon kollade batterier. Hon kollade även "bäst-före-datum". Jag såg inte något, men det gjorde hon! Snacka om krutgumma!

Vi skiljdes åt sedan. Jag, Fia och Casper gick iväg och köpte en present till Maria. Sedan gick vi till Hennes & Mauritz och köpte present till Annelie och Uffe. Så skiljdes jag och Fia + Casper åt. Jag gick till Hemköp och sprang på faster direkt. Började plocka varor till pappa och även till oss. Fia och Casper kom dit, men då var vi inte klara. Faster vet ju precis vad hon vill ha :)

Casper mådde illa, men det berodde nog på värmen och bara en korv magen.

Skjutsade hem honom först och så min faster. Jag hjälpte  henne in med kassarna. Sedan hem och in till pappa med  hans varor. Han blev så tacksam för inköpen jag gjort.

Ikväll skulle jag ha lagat middagen, men jag orkade inte... fatta att det tar på en med att gå i affärer med en gammal faster. Hon är bara toppen go, det säger jag inte annat. Vi beställde pizza ikväll :))

Kramizzar

Fredag igen :))

Som du säkert känner till, så är fredagen min favvodag. Men inte när jag somnar redan någon gång mellan 19.15-19.30! Det är inte kul alls. Men det beror nog på att jag slappnar av så till den milda grad, just för att det fredag. Så idag har jag försökt att ställa in min kropp på en helt vanlig dag (en vardag mitt i veckan). Får se om jag lyckas.....

Har  jobbat med massor med olika projekt idag och det är ROLIGT! Man måste bryta av emellanåt och göra något annat.

Givetvis så ringde jag pappa och allt var bra med honom. SKÖNT!!

Sedan har både döttrar och man ringt mig :)) hehehehe det gillar jag... känner mig värdefull liksom :))

På förmiddagen satte det igång att regna så in i den. Hemskt och bra samtidigt. Hemskt om det fryser, bra för snön smälter undan.

Visst var jag till vårt bibliotek och registrerade tidskrifter. Missar ju inte det om jag  kan. För det är roligt att registrera och kolla se att det stämmer.

Mer om denna dagen då???

Inte mycket, men lagom så att säga. Fia hämtade mig kl. 14,30 (ja, jag gick lite tidigare och det gjorde jag med gott samvete). Åkte direkt hem och jag gick in till pappa. Han var lite "off" just då. Kan ju förstå honom. Det är väl inte roligt att gå fram och tillbaka mellan hemmets väggar.
Sedan in och bytte om och därefter ut till fågelautomaten och fyllde på. Lade även ut äpplen, som jag hoppas att rådjuren kommer och äter upp.

Ikväll har vi ätit biff och stekt (fryst) färskpotatis. Gott var det. Brorsan ringt och det var jätte bra. Vi redde ut några frågor som jag hade.

Än är jag vaken, men orolig för att John Blund ska komma med sitt sömnpulver. Vill ju inte det :))

Kramizzar

Trött ikväll

Blev inte många timmars sömn inatt. Kom inte i säng förrän ca 22.45. Var ju tvungen att se skidstafetten! Jisses vilka killar :)) Så kunde jag inte somna direkt heller. Inges mobil larmade kl. 01.20! Han skulle se Canada-matchen. Hej och hå alltså. Om det varit Sverige, så hade jag förstått... men inte nu. Jag trodde att jag skulle somna om direkt, men så började tankarna fara hit och dit. Visserligen hade Inge sagt att han kunde sova i Fias säng eftersom hon inte är hemma. Men det tyckte jag var onödigt (då i alla fall). Somnade till slut, men vaknade omkring 3 och sedan var det kört. Så inte underligt att jag är trött ikväll. Hur ska jag då vara imorgon??? Förra fredagen somnade jag ju redan innan 19.30. DET VILL JAG INTE IMORGON!!!

På jobbet har det varit lagom att göra. Ringde pappa som vanligt. Allt var bra.

Fia ringt också. Barnen städade sina rum. De ville överraska mamma Mia.

Utanför mitt kontorsfönster har de forslat bort snö idag. Jisses alltså! Jag undrar hur många turer det blev.

Inge hämtade mig kl. 15 och då började snöfallet iget. DET RÄCKER NU! Vi åkte till Norins ost. Träffade Lasse utanför (Mias kille). Snackade en stund. Han fortsatte sedan snacka med Inge medan jag köpte ost. Mums....

Så till Maxi! Men  hallå sade vi båda två när vi kom till parkeringen. Kaos på parkeringen!!! Inte underligt sade jag; Löning och sportlov. Och nog var det lite kaos även inne på Maxi. Men det var inte unga barnfamiljer som jäktade och studsade mest utan det var pensionärer! De for som tokiga och skulle bara fram. Efter dessa inköp blev det även ett besök på Systemet. Och även där var det en massa folk .... Så himla skönt att komma hem och plocka in varorna.

Vi åt sedan lite och så diskade jag. Gick därefter till pappa en stund. Han ville ha hjälp med ett par saker och det fixade jag.

När jag kom åter till oss, plockade jag bort det som står på köksfläkten för imorgon kommer sotaren. Passade på att spola av filtret. Våttorkade sedan där det behövdes. Imorgon får Inge och Fia städa!

Nu ska jag se "Halvåtta hos mig".

Kramizzar

Myst med Tove ikväll

Hade kommit lite nysnö inatt igen. Var på jobbet vanlig tid. Redigerat klart ett notat.

Ringde pappa och allt var bra. Precis som vi pratade, kom distriktssköterskan till honom, så vi avslutade samtalet.

Pratat med Fia. Ungarna och hon har kul. Det är nyttigt att de gör så här. Tror att alla mår bra av det.

Var inte många tidskrifter idag, så det gick fort på biblioteket.

Jag och en kollega tog en "rask" promenad efter att vi ätit. Var ute i ca 10 minuter. Solen lyste och det var så underbart vackert. Snön gnistrade verkligen. (Tog ett par bilder med mobilen, men har inte laddat över dem till datorn ännu.) Och runt om skottades det för fullt på taken.

Rättade sedan en rapport och efter det blev det jobb med RT:s hemsida.

Fia och barnen hämtade mig kl. 15. Men jag kom försent sade Tove för klockan var 15.05 när jag kom till bilen :)) Så noga är det inte...
Köpte bröd till pappa och barnen följde med in till honom. Han tyckte det var kul att hälsa på dem. Driver lite med dem och det gillar Casper.

Inge fixade maten; korv och pommes. Inte svårt att fixa liksom :)) Ungarna åt med god aptit.

Jag kollade ut och såg att fågelautomaten behövde fyllas på, så jag gjorde det innan jag diskade. Fia visade Tove hur hon skulle göra en sak och även Casper tog del och gjorde en sak han med. Berättar inte vad de gjorde just nu :))

Sedan åkte Fia, Casper och Inge till Cloetta Center för att se träningsmatchen mellan LHC och HV71. Tove tog en dusch och sedan har hon och jag myst framför TV:n. Vi zappade och kom till SF-kanalen som visade "Lejontämjaren". En film som både Tove och jag gillade.  Därefter kopplade vi över till "Halvåtta hos mig". Pappa ringde i reklamavbrottet!!! Bra att pricka in just den tiden :)

Maria har också ringt och kollat läget.

Innan programmet var slut, kom de hem. LHC hade vunnit med 5-3! Casper var lycklig för  han hade fått en puck på knät och pucken tog han som minne. Sedan hade han snackat med några spelare.

Fia åkte hem med barnen. Känns ju  märkligt att det är hon som gör det :)) Imorgon ska de till brandstationen. Maria ska också följa med på det.

Har ringt min faster och hon vill jätte gärna följa med Fia och mig till stan på lördag. Krut i henne, det lovar jag!

Nu har vi -10,6 grader och imorgon ska det bli mildväder....

Kramizzar

Jo, då det snöade hela natten och halva dagen

Lade mig tidigt igårkväll för jag var trött. Läste Året Runt en stund och så släckte jag. Inge och Fia satt och kollade på OS. Jag hatar att ha stängd dörr, så jag får ju skylla mig själv, men till slut hörde jag spänningen och var ju bara tvungen att gå upp och kolla tjejerna. Det blev silver och det tycker jag är kanonbra gjort av dessa tjejer! Lade mig efter det, men kunde inte somna. Grr, så arg jag blir. Naturligtvis så var jag precis på väg att somna när Inge lade sig! Klarvaken igen. Sådant är mycket, mycket irriterande. Somnade till slut och väcktes inatt av Inges mobil. Den behövde laddas!!!!!!!!! Inte första gången som detta händer.

När vi kom till mitt arbete, körde de i skyttetrafik med lastbilar och traktorer. De fraktade bort alla stora snöhögar.

Inge ringde vid 7-tiden och berättade att rådjuren var och käkade av både hö och äpplen. Härligt! Vi får nog be Lasse om mer. Men jag kan inte följa med och hämta pga. allergin. Jisses jag kände lukten länge i bilen länge efter att de hämtat sist.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Sedan biblioteket och efter det så satte jag mig i växeln. Måste ju lära mig det nya så jag vågar sitta själv sedan. När jag skulle gå därifrån stannade allt! Vi undrade vad det var, men det var Telenors stora server! Snart kom det igång igen :)) Så allt kan hända!!

Snöandet slutade efter lunch och solen kom fram. Men det har blåst!

De skottade snö på taken hos oss på jobbet idag. Vilka snöhögar det blir!! Helt sanslöst måste jag säga. Just där änderna brukar ligga och ruva är högarna stora, så jag undrar hur det blir i år. Kommer de att kunna ruva eller sätter vår hyresvärd stopp för det. Det är ju onekligen ett passande när väl äggen är kläckta och mamman + ungar ska ta sig ut till vatten. De är liksom inlåsta på denna innergård och måste ha hjälp av oss människor.

Men jisses vad jag halkar hit och dit idag då! Så lätt att halka av spåret nu för tiden :))

Höll på med RT:s hemsida på morgonen. När jag skulle fortsätta efter lunch så fungerade inte allt igen. Jag kontaktade de som skapat sidan och de skulle kolla på det. Det var snart fixat. Jag hade i en meny skrivit citat-tecken och det fick man inte göra! Hur sjutton skulle jag veta det :)))

Klockan 15.15 kom Fia, Tove och Casper och hämtade mig! Fia hade hämtat dem på Fritids. Vi åkte till köpcentrat och handlade lite + att vi tankade. De hade min pappas bil. Så hem med mig och Fia sprang in och hämtade sina termobyxor. Fia ska nämligen sova hos barnen i två nätter nu och ha lite kul med dem på dagarna (ja, de har säkert kul på kvällarna också). Barnen har ju sportlov och Maria arbetar/pluggar.

Jag gick in till pappa och ställde iordning efter besöket av sotarna. Fick med mig en räkning in.

Klädde om och gjorde iordning äpplen till rådjuren. Gick ut med dem och fyllde även på fågelautomaten.

Sedan satte jag igång att duscha väggar och golv på badrummet. Jisses så mycket damm det blir där. När jag var klar, tog jag en dusch och därefter åt jag lite.Denna tog jag i söndags. Har väl kommit ännu mer snö sedan dess!

Kramizzar

Snöar nu igen!

Fy så kallt det var imorse; -22. Men det fanns de platser som hade det ännu kallare. De hade varit ute och plogat inatt. Till och med parkeringsplatsen vid garagen hade plogat! Men det blev blankis på vägarna. En bilist hade haft för hög fart ut från en väg och kört rätt in i en snövall. Med all sannolikhet så hade han för hög fart!

Fortsatte med RT:s hemsida. Men tyvärr så låg vår hemsida nere, så jag kunde inte fixa allt just då. Är i behov av att kunna länka.

Ringde Maria och bad henne ta det lugnt till jobbet. Fia skulle gå med barnen till Fritids och så skulle Inge hämta henne där.

Jag ringde pappa efter fikat. Sedan gick jag till biblioteket.

Har även varit i källaren och letat efter gammalt material, som jag inte lyckades hitta.

Tog ett par bilder ut från mitt kontorsfönster idag. Tog dem med mobilen:Förra veckan körde de bort massor med snö. Nu får de börja om igen!Inge hämtade mig kl. 15. Åkte direkt hem. Jag gick in till pappa en stund. Allt var bra med honom. En tjej från hemtjänsten hade varit hos pappa idag på s.k. "Social samvaro", vilket jag tycker är bra! Hon hade rakat honom och klippt naglarna. Kanonbra måste jag säga.

Gick in och bytte kläder. Fixade lite äpplebitar och tog dem + solrosfrön. Det var dags att fylla på automaten igen. De äter som sjutton nu.

Vår gulliga granne i huset mitt emot oss, kom med nybakta thekakor! Hon är för gullig alltså.

Fia kom hem ca kl. 18. Hon, Maria och barnen hade varit hos en före detta granne till Maria.

Snart är det "Halvåtta hos mig". Det är från Linköping denna veckan. Sedan "Annorlunda familjer" och sen är det väl natti!

Snöfallet började för ca 1 timme sedan. Undrar om det ska hålla på hela natten.....

Kramizzar

Mera snö kom det idag

Vaknade redan 5.20 idag. Försökte och försökte att somna om, men det gick inte. Så till slut gick jag upp. Tur var väl det! För de kom och skottade klockan 6. Tänk om jag hade somnat om, då hade jag väl väckts av oljudet. Jisses vad snö traktorn skottade ihop. Så var det 3 killar med skyfflar. Det gick verkligen åt. Sedan började ett nytt snöfall, som höll på till 11-tiden!

Jag bokade ju av tvättstugan igår för jag hade ingen lust att plumsa i all snö med tvätten. Men så kom de ju och skottade! Jag gick ut till tvättstugan och det var ledigt, så jag bokade. In efter tvätten. Det blev ju lite extra pga. olyckshändelsen med vinglaset igår. Bland annat en stolsdyna och så Inges kläder. Tyvärr fick jag inte bort fläckarna från hans vita pikétröja, så det får inhandlas nya sådana.

Roade mig med att fota lite imorse! Så här ser det ut där vi har våra altanmöbler under presenningen:Det är mycket snö som ni/du ser! Vi tror att det kommit upp emot 1 meter snö.Snön precis utanför fönstret ligger på fönsterblecket!

Hämtade pappas tvätt vid halvniotiden.

Såg att de skottat ihop en ännu större hög med snö just där jag gjort en gång, som jag använder mig av när jag fyller på fågelautomaten.Jag brukar gå till höger och hålla mig i stupröret. Idag var högen ännu störrre!

Så när vi hade ätit frukost omkring klockan 10, gick Fia och jag ut och skottade så att jag kunde göra en ny gång.

När tvätten var klar och inplockad hos alla, åkte vi till Ikanohuset. Köpt present till Maria + garn. Fia ville att jag skulle virka OS-mössan till henne. Men jisses alltså! Jag fixar visst inte att virka längre. Fingrarna i vänster hand somnar konstant. Var in till Willys och handlade lite till pappa. Sedan åkte vi till Plantagen och köpte lerkrukor. Därefter till Coop Extra, där vi köpte Inges mjölk och lite annat. Så till Clas Ohlssons där Fia köpte färg till lerkrukorna.

Fia har målat 3 stycken krukor och de blev jätte fina.

Vi har ätit ungsstekt falukorv och potatismos ikväll.

Solen lyste på eftermiddagen och där det var lä, var det riktigt skönt. Men det ska bli en kall natt och imorgon ska vi få ännu mer snö!

Nu ska jag njuta av söndagskvällen!

Kramizzar


Snöat hela långa dagen

Nog var jag supertrött igår kväll!! Somnade faktiskt någon gång mellan 19.15-19.30. Fia försökte att väcka mig till ishockeyn, men misslyckades. I stället gick jag upp från sängen och tog mig nattlinnet samt gjorde mig iordning. Sedan "dök" jag i säng. Så himla trött alltså. Sov till ca kl. 3 då jag var i trängande behov. Tänkte som så; inte kan du vara vaken från nu heller! Så efter ca 1 timme somnade jag om och sov till 6.30. Gick upp vid 7-tiden och läste tidningen. Beundrar verkligen de som delar ut morgontidningen! De får "Dagens ros" av mig. Väckte Fia 8.45. Hon kikade ut och konstaterade: Det går nog att köra! Oki tänkte jag! Kör du, men ring mig när du är på plats. Inge kom upp innan Fia åkte. Jag hade ringt till pappa och han kunde inte förstå att dessa små snöflingor kunde ge så mycket snö!!!!!
Inge och jag åt frukost. Fia ringde när  hon var vid träningslokalen. Skönt det! Jag diskade och så duschade jag. Sedan ringde jag till min faster. Hon förfasade sig över vädret Berättade att hon tagit en taxi till affären i torsdags så hon behövde inte vår hjälp. Trist, men sant. En krutgumma är hon, det måste jag säga!!!!

När Inge duschade, gick jag, eller plumsade jag, till fågelautomaten. Fyllde på den och lade även ut en massa brödsmulor. Gissa om det kommit mängder av snö!!!!!

Fia ringde och bad oss hämta henne hos Måns (ass. tränare/lagledare). Hon vågade inte köra mer idag. Så efter att vi lämnat travet, åkte vi och hämtade bilen. Inge körde Toyotan och jag körde vår bil hem. Vår bil  har bättre väghållning än pappas Toyota. Eller väghållning är väl synd att säga. Pappas bil har inte ABS-bromsar och inte heller ESP.. (vad nu det är).Denna bild tog jag i bilen när vi åkte på Malmslättsvägen (eller utmed kyrkogården).


Här ser man verkligen inte att vi åker på vägen. Allt blir ett eller hur?Och så här ser det ut vid vår framsida! Massor, massor med snö!

Kramizzar!


Högra sidan sover

Och nu undrar ni säkert vad det är som sover! Jo, det är min högra sida av ansiktet Känns hemskt det måste jag erkänna! Allra mest känns det i läppen. Den vänstra sidan sover liksom. Hoppas att det gått över imorgon.

På jobbet då???? Ja, det har varit som vanligt.  Eller jag  kan inte berätta mer nu...

Kramizzar Nilla

Det var nära att GD svor idag :))

Inge gick 01.20 inatt för att se Sverige-Tyskland i ishockey. Jag vaknade ju direkt när hans mobil larmade. Tänkte; Nu är det kört för min del. Men så fort han stängt dörren om mig, så sov jag igen. Tack och lov alltså. Vaknade innan 4 och då lade sig Inge. Sverige  hade vunnit med 2-0. Jag gick upp för jag var liksom i trängande behov :)) Gjorde iordning och åt min frukost. Tidningen kom innan, så jag läste den. Sedan datorn en stund.

Väckte Inge 5.20 med kaffe. När han druckit upp, skjutsade han mig till jobbet.

Fortsatte med adresserna direkt när jag kom imorse. Helt otroligt vilken tid det tar! Skickade även ett mejl till det företag som skapat RT:s hemsida.

Ringt och kollat upp det här med tandvårdskostnader för pappa. Hon som jag pratade med visste inte hur det förhöll sig, men lovade att återkomma. Pappa ska visst har billigare tandvård pga. att han har hjälp från hemtjänsten flera gånger under dagen.

Telefonerna är ett stående samtalsämne på jobbet. Det strular ännu för många av oss. Men när det väl kommer att fungera, då tror jag verkligen att det kommer att bli toppen.

Ringde pappa och allt var bra (lite yr på morgonen bara).

Biblioteket en stund också. Sedan blev jag äntligen klar med adresserna.

Ringde vår byrå som fixat RT:s hemsida. Han skulle kolla upp imorgon vad det är för fel. Jag kan ju inte sitta och skriva om massor med sidor bara för att det blir herioglyfer i stället för –, å, ä eller ö.

Så hade vi personalmöte klockan 14. Vår GD fick verkligen till det antal gånger idag. Men roligast var nog när han var på väg att säga: "Det vore väl f*n...." Men ändrade sig i sista stund till: " Det vore väl illa om..." Jag vet inte om det bara var jag som tänkte på det. Men vi tackade ju av en kollega för några veckor sedan och då fick vi höra att han sagt till GD att han tyckte att han svor för mycket.

När mötet var slut, var det bara för mig att stänga ner datorn och ta mina kläder och gå ut till Inge, som väntade utanför. Var först och köpte ost. Sedan till Maxi.

Fia hade hämtat barnen på Fritids och åkt till Maria och Lasse. Där skulle barnen få åka snowracer efter Lasse's fyrhjuling. Det visste varken Fia eller barnen om, men jag visste det.
De hade haft jätte roligt. Fia skjutsade sedan  hem Maria och barnen.

Jag varit in till pappa med varor och så kollade vi matsedeln.

Käkat lite och diskat. Fyllt på fågelautomaten.

Fia och jag var nyss in till pappa. Han hade gjort något med boxerdosan. Men det fixade Fia!

Snöandet hade börjat. Det snöar rätt lugnt än så länge, men till natten ska det visst bli stora flingor. Åter igen ska vi få en hel del snö. Jag klagar inte, men nu kan det faktiskt räcka. Bara det är snö nästa vecka så är jag nöjd :))Ja, här är det Maria och Tove som åker snowracer efter 4-hjulingen. Casper sitter bakom Lasse och är så lycklig!Tove bakom Lasse. Även hon gillade detta!

Kramizzar!

En gråmulen dag

När jag kom till jobbet, fortsatte jag i excelfilerna och kollade dubletter. Det är helt otroligt vilken tid det tar.

Ringde pappa ca 9.15. Han kände sig lite yr även denna morgon, men trodde nog att det skulle gå att åka till tandläkaren. Jag måste ringa Vårdcentralen och be att de kollar pappas blodtryck. Det är ju snart ett år sedan han blev sjuk. Eller förresten så kan jag ju boka via nätet :))

Klockan 9.30 träffades enheten och drack kaffe tillsammans. En kollega hade med sig lussekatter och bjöd på. Smakade gott. Sedan möte till klockan 11. Blev inte så långa utlägg från vissa och skönt var det. Fortsatte sedan jobba till klockan 12 då Maria och Anso kom. De är på Universitetet idag och har lektioner. Vi åt lunch ihop. En av våra professorer känner ju båda tjejerna så hon slog sig ner vid vårt bord. Jag var tvungen att gå tidigare för jag ville hinna så mycket som möjligt innan jag blev hämtad.

Fia kom klockan 14. Hem och kollade läget. Lite tjurigt på alla håll och kanter och det gillar jag inte. Samtidigt så förstår jag båda två, som inte har något jobb.

In till pappa, som tagit på sig skor. Han var redo och jag hjälpte honom med jackan. Pappa har inte åkt i sin bil sedan vi var hos frisören i december. Givetvis så fick vi vänta hos tandläkaren, men det gjorde inget. Innan vi gick in till tandläkaren, träffade vi ett par gamla grannar. Pappa kände inte igen henne först, men sedan så gick det upp ett liljeholmens.

När pappa hade satt sig i tandläkarstolen gick jag och fixade ett par ärenden. Det tog en timme nästan för pappa. De undersökte, röntgade och lagade även ett hål. Men sedan var pappa yr. Jag bad honom sitta kvar i stolen en stund för vi hade ingen panik. Så frågade tandläkaren mig om pappa hade hemtjänst flera gånger per dag. Och det har han. Men då ska du ringa och be om ett speciellt tandläkarkort. Detta gör att det blir mycket billigare. Så imorgon ska jag fixa med det.

När vi gick förbi Tobak/Spelbutiken fick de syn på pappa och mig. Vi vände och Daniel blev så himla glad att se pappa. Pappa var nämligen där en gång i veckan innan han blev sjuk och Daniel frågar ofta efter pappa. Nu fick han hälsa på honom.

Hjälpte pappa att torka av rollatorn när vi kom hem. Han skulle äta då och det var ju bra.

Fia och jag åt lite när jag kom in. Inge har skickat iväg en jobbansökan nu ikväll. Jag vet också att Fia har skickat iväg ansökningar och nu håller jag mina tummar och tår för båda två.

Snöat lite, lite idag. Annars har det varit en gråmulen dag!

Kramizzar!

Snöat nästan hela dagen (lätta flingor)

Vaknade klockan 4 och kände mig verkligen utsövd, så jag gick upp och gjorde mig iordning. Tidningen kom efter att jag ätit frukost. Åter igen en skrynklig version. Jag öppnade dörren och pratade med tidningsbudet. Förklarade att jag inte gillade att alltid få skrynkliga och ibland våta tidningar. Han ursäktade sig med bindningen. Jag fick en ny och slät tidningen.

När jag kom till jobbet kollade jag direkt om det fungerade att ringa internt, men icke. Lite frustrerande att behöva slå riktnummer + hela telefonnumret till någon som man i regel bara slår 4 siffror för att nå.

Tog itu med adresserna till nästa nummer av vår tidning. Vi ska ju även skicka till de som deltog på vår stora konferens i januari. Sedan lägger jag dem i en excelfil. Därefter måste jag gå igenom och se så att de som närvarade på konferensen inte redan prenumererar på tidningen. Vilket slitgöra, men det går. Har fortfarande problem med RT:s hemsida, där jag inte får fram å, ä och ö på alla sidor. Vet ej hos vem felet ligger.

Ringde pappa och han mådde så där. Jag blir ju så himla orolig och bad honom att ta näringsdrycken. Jordgubbssmak är ju gott och han lovade.

Fia ringt. Hon varit och hämtat Maria och skjutsat henne till jobbet.

Snöfallet började tidigt imorse och det har hållit på hela dagen.

Dagen gick fort och det var nästan så att kunde ha stannat kvar, men vem tackar mig??? Fia kom ju och hämtade mig. Vi åkte till apoteket, där jag köpte Nozoil! ÄNTLIGEN! Har ju haft sår i båda näsborrarna sedan slutet av november. Är ju säker på att det beror på den torra inomhusluften.

Sedan in till pappa och pratade en stund. Han hade faktiskt druckit näringsdrycken och såg mycket piggare ut. Eller också var det för att  han rakat sig :) Pappa hade nämligen rakat sig med rakhyveln idag. Det tog tid sade han för han ville ju inte skära sig i ansiktet. Ska ju med honom till tandläkaren imorgon och då ville han vara fin :))

Inge hade maten klar när jag kom in. Pannbiff, sås, stekt potatis och lingon.  Lök förstås.... mums så gott det var. Diskade sedan och plockade iordning. Därefter delade jag äpplen och morötter. Klippte upp en ny påse med solrosfrön. Tog även med russin. På med jacka och gummistövlar och så ut i snön. Jisses alltså! Det gäller att hålla tungan rätt i mun. Fyllde på automaten. Lade äpplen och morötter på höhögen. Tror inte rådjuren gillar morötter för det var en del kvar. Men det kommer kanske en och annan hare skuttandes och tar en i farten :))

Fia åkte och hämtade Maria på jobbet. Jag slappat för jag kände att jag behövde det.

Kollat på TV och nu är det dags att krama kudden.

Kramizzar

Rubrik? Ja, jag kan inte komma på någon bra sådan

När jag kom till jobbet och slog på min nya mobil, så kunde jag ännu inte ringa kortnummer internt. Det är lite frustrerande. Får slå riktnummer och så hela numret.

Fortsatte med RT:s hemsida. Det tar tid att lägga in nya uppgifter och leta bilder på projektledarna. Sedan finns de som har kontrakt, men inte något projektblad! Sanslöst säger jag, för tiden måste ju skrivas på projektet. För mig underlättar det att söka i projektdatabasen och sedan kopiera texter och lägga in på hemsidan. Men idag har jag fått skriva av texten från kontrakten och det tar tid.

Ringde pappa som vanligt och han mådde si så där. Men han vet ju hur nervös jag blir så snabbt sade han: Nu glömmer vi det här!! Och så vet att han att jag är "arg" på honom för att han inte vill dricka näringsdryckerna längre. Han får kväljningar bara han ser flaskorna. Då ska jag ju inte tvinga honom.

Klockan 10 fick vi information om nya telefonin. Blir bara så himla arg på de som kommer insläntrande 5–10 minuter efter att det börjat. Sådant stör ju! Informationen varade en timme  och därefter var det lunch.

Gick direkt till biblioteket efter att jag ätit. Var några tidskrifter att registrera.

Fortsatte sedan med hemsidan. Det är kul, men tidskrävande.

När klockan var 14:45 kom Casper till mig. Maria stod i början av korridoren. Jag stängde av och tog på mig! Fia hade nämligen hämtat Maria på hennes jobb. Sedan hade de hämtat Casper på Fritids (Tove var med en kompis hem) och så skjutsade Maria och Casper ner Fia till Arbetsförmedlingen. Och så hämtade de mig. Jag skjutsade hem Maria och Casper och så hämtade jag Fia. Vi två åkte och tränade. Inga väntetider på maskinerna utan det flöt på. Handlade mjölk på hemvägen.

In och hälsade på pappa, som satt och såg på TV. Jag duschade direkt och Fia lagade maten (kycklingfilé, stekt potatis och sås + grön sparris). Gott, men lite för salt och det sade Fia innan vi började att äta. Jag diskade och plockade iordning.

Snart är det dags att se vad det är några som ska laga mat åt varandra denna veckan i "Halvåtta hos mig". Därefter "Annorlunda familjer" och sedan är det väl nästan natti, natti.

Kramizzar!

Alla hjärtans dag

När vi var på väg att lägga oss igårkväll, kastade jag ett öga ut. Och vad fick jag se? Jo, där stod ett rådjur och åt av det hö, som vi lagt dit. Jag blev superglad!

Kanske var det detta rådjur, som var och åt. Här tittar ju rådjuret längtansfullt på fågelautomaten.Jag var i tvättstugan klockan 7. Förutom all tvätt, så hade jag även Fias dunjacka, som kräver tumling i flera timmar. Hade tur att tvättstuga 1 var ledig, så jag tvättade jackan där och sedan tumlade jag till ca kl. 10.

Tove kom upp ca 7.50. Hon ville inte följa med till tvättstugan utan hon ville spela spel på datorn. Det fick hon.
Hängde in  Fias jacka i torkrummet medan jag tumlade lakan och handdukar.

Hämtade pappas tvätt när jag kört igång två maskiner till. Allt var bra med honom.

Klockan 10.05 trodde jag att frukosten skulle vara framdukad, men både Inge och Fia sov! Så det blev lite buller och bång från min sida. Jag tror de förstod varför jag blev sur. Mitt i allt så ringde Maria. Var ju inte rätt tidpunkt när jag var sur på rösten.

Diskade och plockade iordning innan jag gick ut till tvättstugan igen. Hängde lite i torkrummet eftersom vissa plagg blir skrynkliga av tumling.

Fia och Tove klädde på sig för att gå till snöhögen som det lagt på en parkeringsplats här hos oss. Jag bytte om och följde med dem. Solen sken och det var underbart ute!Här har Fia och Tove klättrat upp till toppen.Här ser man verkligen att det är en enorm snöhög om man ser till gatulampan i bakgrunden.

Fia och Tove åkte till Maria ca kl. 12. De skulle med och kolla på Caspers inomhusträning i innebandy.

När jag tagit in pappas och vår tvätt, så klädde Inge och jag på oss och tog en långpromenad i skogen. Oh, vad det var skönt! Solen värmde verkligen.

Fia kom hem omkring kl. 15 och då åt vi spagetti och köttfärssås. Diskat och plockat iordning. Hämtat Fias jacka och städat efter mig.

Ikväll är jag trött, så det blir tidigt i säng. Fia ska åka ner och sova hos Maria och barnen. Imorgon skjutsar hon Maria till jobbet och så lämnar hon barnen til skolan.

Alla hjärtans dag var det ju idag. En dag som jag tycker kan firas varje dag. Man ska bry sig om sina nära och kära varje dag, inte bara en gång om året.

Kramizzar!


Kommer ännu mer snö

Sov till ca 6.45 och gick upp omkring kl. 7. Läste tidningen och tog tid på mig. Så himla skönt med dessa lediga lördagsmorgnar. Sedan blev det datorn och på med webbradion och lyssnade på Ring så spelar vi! Väckte Fia kl. 9. Därefter ringde jag till pappa. Han var lite yr imorse igen. Det oroar mig verkligen. Uppmanade honom att dricka proteindrycken, men då svarade han: Det var ett d*a tjat om att dricka. Sorry, men jag vill bara ditt bästa, käre far!

Snöat har det gjort hela dagen. Kommer fint, fint (nästan som snus). Moddigt ute på vägarna. Blåste imorse men det slutade.

Fia åkte på fotbollsträningen och när klockan var 10, så tyckte jag det var dags för frukost. Väckte Inge, som kom upp. Diskade och sedan satte jag igång att tona håret. Ville ha det lite ljusare. Men det blev bara lite, lite ljusare, så det syns inte vad jag gjort. Får lägga i slingor vid tillfälle.
Duschade sedan.

Tove och Fia kom hem ca 11.40. Då tog Tove en dusch, sedan Fia och så Inge. Jag har ringt min faster. Hon behövde inte följa med och handla idag.

Sedan åkte vi alla med travet och så blev det en tur till Coop Extra för Tove ville ha lördagsgodis :))

Hem och in med  varorna. Sedan gick Fia, jag och Tove till vårt förråd i källaren för att leta efter skolböcker. Jag lämnade båda där och gick till pappa. Bytte handdukar hos honom. Bäddar rent i sängen gör hemtjänsten.

Maria ringt och bett Fia vara med i innebandylaget för det fattades folk. Hon ställde upp! Kanonbra gjort, det måste jag säga :)) Tove följde med henne.

Så ringde telefonen och det var pappa. Han var alldeles ifrån sig för när han spolade vatten i köket, så skummade det. Han bad mig komma och kolla och det gjorde jag. Ja, jisses alltså! När vi spolade upp ett glas vatten, såg det ut som när man häller upp en öl. Massor med tjockt skum. Jag smuttade på det och det smakade inget konstigt (inte ens öl). Var på väg att ringa och felanmäla, men kollade först lilla toan och badrummet. Där var allt okej. Spolade massor i köket och till slut försvann det. Pappa trodde att det kunde vara något bakåtsug. Grannen ovanför honom duschar eller badar i flera timmar (hörs i rören) och eftersom vintern är som den är, kan något ha hänt i systemet.

Pappa var så glad att jag kom in och kollade för som han sade: Folk kan ju tro att jag blivit knäpp, men det har jag ju inte! Stackars lille pappa!

Ikväll blir det stek, sås och potatis. Mums alltså.

Kramizzar!


P.s. Rådjuren lyser med sin frånvaro. De har inte visat sig, vilket är synd för nu har vi ju lagt ut mat till dem!


Fredag=Favvodagen

Igår postade jag en massa kort till några underbara vänner. Jag gjorde det bara för att jag kände för det. Hade först inte en tanke på att det var "Alla hjärtans dag" på söndag, men det blev ju ett bra sammanträffande. Även om jag har många av mina vänner kring mitt  hjärta utan att skicka kort. Så där nu kan alla känna sig träffade även de som inte fick något kort av mig! Ni finns alla i mina tankar!

Kunde inte ringa varken externa eller interna samtal på min mobil idag! Mycket frusterande. Dock  hade jag inte plockat bort  min fasta telefon och tur var väl det. För den använde jag när jag ringde äldsta dottern, Maria och även till min pappa.

Var till biblioteket en stund och sen tillbaka till mitt. De har ringt mig från vår mobilleverantör vid ett flertal tillfällen. Fick vid lunchen veta att jag och några till hade zon inlagt på oss, vilket innebär att vi inte kan ringa utanför vår arbetsplats. Detta ställde till problemet. Gissa om jag blev arg!! Ja, rent utav sagt förb*. Det var min chef som beslutat att jag och ett par till inte skulle ha användning av telefonen utanför huset. Så jag gick in till henne och bad henne se till att detta ändrades. Jag har inte för avsikt att använda min telefon utanför arbetstid, men är jag på tjänsteresa är det bra att kunna använda den!!!!! Snacka om att vi med låga löner ska ha shit alltså. Nu får vi se om det ändras. Löjligt tycker jag att det är att särskilja på kreti och pleti.

För övrigt så har jag  hela dagen ägnat mig åt RT:s hemsida utom när jag tagit emot samtal från vår operatör.

Mulet har det varit och det är ju inte roligt.

Fia hämtade mig strax efter klockan 15. Vi åkte till apoteket där jag hämtade medicin som inte fanns i onsdags.

Sedan in till pappa. Han hade känt sig yr och det gör ju mig supernervös. Men det är inte så farligt säger han direkt. Han vet att jag blir superorolig.

Ikväll åt vi stekt potatis och fläskkotlett. Supergott var det. Naturligtvis så hade vi sallad till.

Fia och jag har lagt ut morötter och äpplen till rådjuren. Köpte det idag!

Kramizzar!

Ny telefoni på jobbet

Det var med spänning jag åkte till jobbet idag. För idag skulle vi alla bli mobila. Växelsystemet är mobilt och vi har alla mobilen med oss vart vi än går. För min del är det bra eftersom jag nu slipper skicka mina samtal till växeln och därifrån hänvisa till min mobil. Nu når alla mig direkt.

Jag och en kollega testat olika vägar att nå varandra.

Ringde pappa ca 9.30 (från den gamla telefonen) och allt var bra. Han hade duschat på morgonen.

Därefter var det biblioteket. Sedan upptäcktes det att jag inte kunde ringa externa samtal. Det var ju en miss och det felanmäldes direkt. Jag kan heller inte hänvisa min telefon ännu, så det sköter växeln. Finns ju alltid lite barnsjukdomar i början.

Har fått iväg en rapport på engelska idag och det känns skönt.

Ute har solen lyst och det var faktiskt en underbart vacker vinterdag.

Inge och Fia var till Lasse och hämtade hö på eftermiddagen. Jag kan ju inte vara med vid sådana tillfällen pga. allergin. Inge lade sedan ut i skogskanten. Men vi såg inga rådjur när vi kom hem.

Ja, de hämtade mig kl. 15 och så åkte vi till Maxi. Hem och in med varorna och som sagt; inga rådjur! När jag plockat in varorna, tog jag pappas kassar och gick in till honom. Hade handlat lite frysta rätter och annat.

Sedan åt Fia och jag potatis- och purjolöksoppa, som Fia hade tillagat. Jätte gott. Jag gjorde en äpplepaj och så hade vi vaniljsås till. Gott så alldeles. När jag hade diskat, gick jag över med lite till pappa.

Nu är det snart dags för veckans sista "Halvåtta hos mig" och efter det "Vinterspelen från Åre".Kramizzar!

Snöar åter igen

Sov inte så jätte bra inatt, men så blir det ibland. Var på jobbet vanlig tid (5.45) och full fart direkt. Fick iväg en rapport på tryck idag. Lite bråttom var det med den, för den skulle visst presenteras på någon konferens i USA nästa vecka.

En kollega till mig hade varit hos frissan igår. Hon blev jätte snygg i håret. Hon hade fått för sig att ändra frisyr, men hon passade inte i den. Hon såg trött och ledsen ut, men nu blev det samma vanliga tjej igen. Tänk vad håret gör!!!!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Var till biblioteket och gjorde tidskrifter, vilket tog nästan en timme.

Fortsatte sedan att uppdatera adressregistret. Ett evighetsarbete. Snöat ute under dagen.

Klockan 13 var det utbildning för oss som byter av i växeln/receptionen. Vi kommer från och med i morgon att ha mobilt växelsystem och alla anställda ska använda mobiler i stället för fast telefon. Så jag tänker inte att ha min privata på under arbetstid eftersom jag alltid kommer att vara anträffbar. Utbildningen höll på till 15.45. Ringde och bad Fia komma och hämta mig.

Vi åkte in och handlade lite + apoteket. Snöade massor när vi kom ut till bilen. Jag gick in till pappa en stund. Sedan in. Då hade Fia åkt till Maria och barnen.

Inge berättade att han fotograferat rådjuren precis utanför vår tomtgräns. Jag tog påsen med fågelfrö och gick ut och fyllde på automaten.

Träffade våra dörr-i-dörr-grannar (S + M) när jag kom på gården. Tänk vad sällan man ses på vintern. Det är skillnad mot sommaren för då sitter vi ofta ute på våra altaner.

Inge och jag åt lite. Sedan diskade jag och så var det dags att gå ut med soporna. Träffade då en annan granne och vi pratade superlänge.

Inge var tidigare idag ute och fotade snöhögen som de lagt på parkeringsplatsen, inte långt från oss.


Man ser hur hög snöhögen är mot det lilla fordonet.Snö med en massa sand i!


Tre rådjur som äter där vi har fågelautomaten. Precis utanför vår tomtgräns. Klockan är 16:36 och inget annat :))Medge att den är söt!!!!!

Kramizzar!

Kändes bra att jobba idag

Ja, idag har arbetat igen. Hade nog tur som satte in KanJang så fort jag kände att förkylningen var på väg för annars hade den nog blivit mycker mer besvärlig. Hostar ju visserligen ännu och trött blir jag, men min kollega var ju hemma en hel vecka.

Ringde pappa ca 8.30 för jag ville berätta att Fia och Inge skulle fixa hans glasögon på förmiddagen. En glaset lossnade ju naturligtvis igår kväll. Men vilken tur att pappa inte kastat sina gamla glasögon! Dem hade han använt resten av kväll och förmiddagen idag.

Fia skjutsade Maria till jobbet och efter det åkte hon och Inge till Synsam.

Jag har haft fullt upp på jobbet. Ringt till konferensbokningen i Stockholm. De skickade en ny bekräftelse som SS skrev under och så faxade jag iväg den.

Var till biblioteket också. Där var massor med tidskrifter, så det tog sin tid.

Har även fått en rapport offentliggjord så jag skickade iväg den och gjorde allt för att den ska komma ut på webben. Men hon som lägger "sista handen" är sjuk också. Jag tror att denna förkylning sprider sig som tusan på jobbet.

Fia hämtade mig kl. 15. Hon har ont i bihålorna, men det hade jag ju jag i lördags också, så det hör väl till.

Direkt hem och jag gick in till pappa. Han var så glad att han fick glasögonen fixade.

Vi har ätit hemgjort potatismos och falukorv. Efter maten åkte Fia och hämtade Maria på hennes jobb. Jag diskat och duschat.

Ikväll har vi; "Hemma hos mig", "Mästarnas mästare" och så något nytt program med Gunde Swahn. Måste ju bara kolla alltså. Skulle ju kunna börja jobba lite senare imorgon eftersom vi har kurs mellan 13-16 imorgon. Men varför bryta vanorna :))

Snöat lite idag och det har varit omkring 3 minusgrader.

Kan väl bjussa på en gammal vinterbild :))

Kramizzar!


Börjar känna mig normal igen

Varit vaken ett par gånger inatt pga. torrhet i munnen.
Gick upp ca 7.30 och läste då tidningen.

Ringde pappa och allt var bra. Inge sov till ca 9.40! Snacka om att kunna sova. Frukost då.  Gick till pappa med tidningen efter att jag diskat.

Solen kom fram och vi sade direkt att vi var bara tvungna att ta en promenad. Men så besvikna vi blev, för det blåste och den blåsten var bitande kall. Hur som helst så blev det en promenad.

Hämtade sedan Fia och så åkte vi till Coop Extra och köpte mjölk och annat.

Fyllde på fågelautomaten och sedan åt vi faktiskt varsin semla till lunch. Jag har ju varm mjölk och det blir så gott.

Fia och jag hämtade Maria på jobbet klockan 14. Skjutsade hem henne. Casper hade följt med en kompis hem och Tove skulle gå hem själv efter melliset.

Vi har ätit potatisbullar och bacon. Mums så gott det var.

Imorgon ska jag jobba för nu känner jag mig nästan helt okej. Astman känner jag ju av, men jag får säga ifrån om det blir något jobb som kräver kroppslig anstränging.

Förresten så började det snöa nyss. Skulle ju inte komma förrän imorgon :)

Tog en bild på hackspetten idag. Visst är den fin?!?!

Kramizzar!

Gör allt för att bli av med förkylningen

Lade mig mycket tidigt igår kväll (strax efter 20.30). Somnade genast och sov till ca 00.30. Sedan var jag vaken länge och hostade och snörvlade. Tog nässpray och Panodil. Somnade till slut och sov till ca 4.30. Vaken ett par timmar. Gick upp ca 7.30. Var då -4,8 grader ute.

Ringde pappa ca 9.15. Allt var bra med honom. Tack och lov för det. Jag är livrädd för att ha smittat honom.

Inge kom upp ca 9.45. Vi två åt frukost. Sofia och hennes kompis, Sofie sov och vi väckte dem inte.

Flickorna kom upp ca 10.50. Fia är förkyld, men  de skulle iväg och kolla damishockey och sedan skulle Fia kolla på Casper som hade innebandycup. Trist att jag missade det.

Fick se en granne, som jag inte visst väntade barn, men de har  i alla fått barn. Pappa hade pratat med dem och han var lika snopen som jag var. De fick nu i veckan och gick ut på jungfruturen idag. En del kan dölja det bra.

Har bestämt att stanna hemma även imorgon. Sedan får vi se. Har ju utbildning i nya telefoniväxeln på onsdag och då måste jag vara där känns det som.

Kramizzar!

Så höll jag på att glömma igen....

men det gör väl inte så mycket om jag skulle glömma att skriva här. Verkar ju inte att vara en välbesökt sida och aldrig några kommentarer. Så jag skriver nog rätt så trist......

Var i alla fall med i bilen när vi lämnade tipset. Snorig och ont i huvudet.

För övrigt så ringde jag min faster och berättade för  henne att jag var genomförkyld och att jag inte ville smitta henne. Det uppskattade hon och hon avstod från handlingen idag.

Pappa, däremot, var glad att se mig på benen som han uttryckte sig. På benen var jag ju igår också, men jag gjorde ingenting.

Och det har jag inte gjort idag heller. Inge dammsög och jag gjorde ingenting. Jo, jag var och fyllde på fågelautomaten. Man måste ju tänka på de små djuren också.

Fia varit och tränat tjejerna. Sedan har hon suttit vid tidtagningen i fotbollshallen tillsammans med en gammal kompis från gymnasiet (Sofie). Hon sover över här förresten.

Nu ska jag snart stänga ner datorn och krypa ner mellan lakanen. Längtar verkligen efter min sköna säng nu. Har ont i bihålorna och vill inte ha bihåleinflammation.

Kramizzar!!

Blir en bild på vår väderkvarn:


Förkyld!!!

Ja, vet inte om jag ska säga: Förkyld igen för det är länge sedan jag var det. Sist jag var  hemma så var det inte förkylning i alla fall.

Igår kväll hade jag verkligen tänkt att ta hand om mig själv, men så blev det inte. När Inge åkt iväg och hämtat Samuel för att se på ishockey tillsammans med Maria, Casper och Lasse så och Fia var i Simhallen med Tove, skulle jag verkligen ta hand om mig själv. Men telefonen ringde och det var pappa. Han satt på toa och väntade på hemtjänsten och han hade suttit där i ca 45 minuter. Naturligtvis så led jag med honom och lovade att komma om han avstyrde hemtjänsten. Det skulle han göra. Jag tog på mig kappan och gick in. Hua säger jag bara och skriver inga detaljer. Men jag fick verkligen ett ****jobb. Så kom, trots allt, en tjej från hemtjänsten (pappa hade inte hunnit stoppa) och tur var väl det. För jag hade inte orkat att ta på pappa byxor och strumpor. Kände verkligen att förkylningen var på väg!!! Men jag ville inte visa pappa något. Han betyder så mycket för mig och jag vet (och jag ser framför mig) hur han trälade med mamma. Han hjälpte henne på ett helt otroligt sätt. Så jag försöker ge tillbaka, det som mamma inte kunde ge pappa.

Efter ett besök till soprummet (Gula huset) gick jag in till mig och tänkte: NU!! Nu ska jag ta hand om mig själv. Men jag hann bara tänka tanken, så ringde pappa. Denna gången hade han inte larmat! Jag bad honom vänta för jag var tvungen att avsluta en sak (kunde ju inte säga att jag spelad Bejweld). Gick in och då låg han på badrumsgolvet!! Jag blev livrädd, men  han hade lagt ner sig för han  kände att han inte orkade stå upp. Och jaaa, vad ska jag skriva här då? Ingenting för jag tror att ni förstår. Jag slet som ett djur och jag larmade och berättade att pappa låg på golvet. Det var ju bra, för det kom två från Hemtjänsten. De hjälpte mig och vi såg till att pappa kom i fåtöljen. Han ville ju se på LHC-Frölunda. Men jisses så oroligt. Gick in till mig och tänkte åter igen: NU!!! Nu ska jag koppla av.

Blev inte lång stund för rätt som det var så ringde det på dörren. Det var Fia och Tove som kom från Simhallen. Tove satte sig och kollade på TV hos mig (datorrummet) och Fia kollade på HV på stora TV:n.

Pappa ringde och sade att han mådde bra och jag sade att jag skulle följa med när Fia skjutsade hem Tove.

Borde väl inte följt med, men jag gjorde det. Tove var supertrött. Maria och Casper väntade på oss utanför. Casper var, som han uttryckte det, bara tvungen att vattna snön :))))

Ja, så blev kvällen igår. Den som jag skulle ägnat åt mig själv. Men jag älskar hela min familj och kan jag så ställer jag upp. Att förkylningen bröt ut, beror kanske på att jag tog i med pappa igår. Eller också var jag dum som tränade i måndags.

Tove undrade imorse varför inte Musse,  Håkansson var med och spelade igår. Maria svarade att han fått ryggskott. Vad är det, blev Toves motfråga. Då säger Casper: Han fick en puck i ryggen så det blev ryggskott!!!! hahahahahahaha barn är underbara eller hur?

Idag har jag bara tagit hand om mig själv. Sett på film och slappat. Det är så man ska göra om man inte orkar att arbeta eller hur!

Kramizzar


Skönt att det är fredag imorgon

Mår si så där. Svider i halsen och lite snuvig, men jag har ingen feber! Har orkat med alla göromål på jobbet och det känns skönt. Men jag måste ju säga att det är skönt att det är fredag imorgon.

Har haft många bollar i luften hela dagen och det gillar jag. Naturligtvis ringde jag till pappa. Det får jag ju inte glömma.

Fia skulle träffa några tjejkompisar och luncha ihop med dem. Sedan skulle hon hämta Maria och så ikväll ska hon och Tove till Simhallen.

Inge ska snart hämta Samuel och så ska de på ishockey tillsammans med Maria, Casper och Lasse. Skönt att jag tackade nej, för som jag känner mig nu, vill jag inte gå på hockey.

Inge hämtade mig strax efter kl. 15. Han hade varit på möte på Industrikompetens så han kom direkt därifrån. Vi åkte till Maxi och handlade. Gick kanonbra.

När vi kom hem, halkade jag och slog i rumpan. Men det gör inte ont. Är ju så mjukt med all snö.

Jag hoppas verkligen att Inge ska hitta något jobb. Ni som läser detta kan ju tänka på min man om ni hör något om lediga arbeten; typ chaufför, arbetsledare, logistikjobb....

Kramizzar!


Förstår inte var all snö kommer ifrån

Imorse snöade det och blåste. Märkte blåsten först när vi gick till garaget. Jag kan inte hjälpa det, men jag gillar all denna snö. Det är så ljust och fint. Olyckor borde inte  hända om folk tänker på att det inte är sommarväg utan vinterväg. Man ska alltså dämpa hastigheten. Men folk kör på som vanligt. Helt sjukt, men det är så.

Varit fullt upp på jobbet. Idag kom jag ihåg att ringa pappa och allt var bra med honom.

Och snöandet fortsatte! Fia ringt och frågat vad jag gjorde :)) Just då var jag på biblioteket och fixade med tidskrifterna.

Klockan 11.40 kom Maria och "Anso" till mitt arbete. Vi åt lunch ihop. Riktigt trevligt var det. De skulle tillbaka till universitetet efter lunchen. De läser svenska och matte i 10 veckor och det ska ge 7½ poäng. Kan ju vara skönt med avbrott.

När de gått, gick jag och packade RT-rapporten till styrelsen. Undrar när jag ska få tid att lägga in den på webben och även kolla igenom avslutade projekt.

Nästan så att solen lyste igenom en stund, men så återkom snöandet.

Har suttit och ringt runt till olika myndigheter för att få veta fakturareferenser. Roligast var nog Transportstyrelsen, som skulle koppla mig till ekonomi och jag hamnade hos en telefonsvarare, som frågade om det gäller ägarbyte eller något annat, som jag inte kommer ihåg. Jag svarade tydligt: Nej, det gör det inte. Jag förstod inte svaret säger rösten. Då svarade jag: Jag vill bli kopplad till en telefonist. Men det blev jag ju inte utan jag kom till "ägarbyte" hahahahahha...
Ska fortsätta ringa runt imorgon.

Fia hämtade mig kl. 15. Vi skulle ha åkt och tränat, men jag känner mig förkyld och har ont i huvuvudet och då ska man inte träna. Så vi åkte till apoteket i stället.

In till pappa när vi kom hem. Jag tycker så synd om honom, som går där mellan rummen. Men vad göra? Jag kan ju sitta där hur länge som helst heller. Och idag ville jag inte stanna och smitta honom.

Åt lite när jag kom in. Sedan har jag hjälpt Inge med CV och personligt brev. Han hade fixat det bra faktiskt.

Och ute snöar det ännu. Det var faktiskt riktiga snöstjärnor när vi kom hem. Så himla vackra de är. Men det haglade också en stund.

Men nu kan det räcka med snö, bara det ligger kvar denna månaden ut.En vinterbild är väl inte helt fel. Älskar att se när snön nästan är orörd. Här har det bara gått rådjur!

Kramizzar

Så trött ikväll

Hade mycket svårt att somna igårkväll! Inge hade TV:n på högt för det var på svenska :)) Till slut gick jag upp och stängde dörren om mig, men det hjälpte inte. Vaknade klockan 4 och var pigg. Så då förstår jag ju att jag måste vara trött nu.

Varit massor på jobbet. Så mycket, att jag glömde ringa pappa omkring 9.30. Fia ringde nämligen och skulle åka och besiktiga pappas bil. Och så höll jag på med en baksida till en rapport. Det skulle vara 11 olika loggor så jag fick pussla lite. När Fia ringde och berättade att bilen gick igenom, då kom jag ihåg. Ringde direkt och pappa sade att han funderat på om jag sagt att jag skulle göra något särskilt. Nej, då sade jag. Men jag glömde dig i röran här på jobbet. Han hade full förståelse för det.

Fia kom till mig och åt lunch innan hon åkte hem med pappas bil. Det passade ju kanonbra!

Fick ordning på baksidan. Rättade sedan en annan rapport och så kollade jag fakturareferenser.

Klockan 13.15 åkte jag på läkarbesök. Allt var bra så långt och det var ju skönt det. Fia hämtade mig på stan. Var till Konsum och handlade. Träffade min goa vän, Pia. Hon har gått ner 13 kg sedan vi sågs sist!!! Kanonfin i kroppen. Det strålade om henne!

Och snöfallet fortsatte. Ska visst snöa hela natten!

Imorgon kommer Maria och Anso och äter lunch på mitt jobb. Båda pluggar ett par ämnen på universitet denna termin (tror jag). Så de äter dagens och jag tar min matlåda :))

Kramizzar!En sothöna och en gräsand vid Kinda kanal i söndags!Beviset på att det heter Kinda kanal :))

Var på nollan mitt på dagen

Snöade massor här hos oss när vi gick till garaget, men när vi kommit en bit, så slutade det. Märkligt alltså.
Full fart på jobbet. Fått tillbaka en rapport och mina rättningar godkändes. Himla skönt alltså. Även RT-rapporten låg på mitt bord och jag igenom den.
Men jag hade lite annat som jag var tvungen att göra först. Och författaren hade inte tid heller. Men till slut så satte vi oss. Då upptäckte jag att det fattades en lägesrapport (en bilaga). Vi förstod ingenting och började gå igenom "portföljen". Till slut kom vi på att det blivit något missförstånd så vi löste det. Jag upptäckte också felnumrering av rubrikerna. Tack och lov att man ser sådant innan den är tryckt.

Ringde naturligtvis till pappa och allt var bra.

Fia skjutsade Maria till jobbet ca 6.30 imorse. Avgasröret smällde ju till och gick sönder i torsdags på Marias bil. Så himla trist.

Jag blev hämtad av Fia kl. 15. Vi åkte direkt till träningen. Nu jädrans börjar vi igen. Måste ju tag i det någon gång. Och jisses så skönt det var efteråt.

ICA Maxi bombhotat, så vi fick köpa mjölken på Coop när vi åkte hem. Snöade då också.
In till pappa med mjölk till honom. Allt var bra. Men han hade ringt till Inge idag och yrat om att det var val. Inge talade om för honom att det är först i höst. Klart att det blir rörigt för honom.

Fia gjorde pizza och jag tog en dusch under tiden. Efter maten diskade jag och Fia tog en dusch.Vår "matargata" igår. Gillar när det är vinterväg :))Rådjur som gått i snön.

Kramizzar

RSS 2.0