Anders braskade inte, så....

Imorse när jag kom upp var det +7 grader! Jisses alltså, det är ju vår. Vi sade just det igår, när vi åkte till Motala, att det känns som vår och inte som att vi snart har jul. Dock var det väldigt tomt i Göta kanal. Inte en båt så långt ögat kunde se.

Idag åkte jag med Stefan och Marita. Marita fick penicillin för sin inflammation i tanden. Hua ligen.

Porten var nu utbytt och den är precis likadan som den gamla.

Dagens pussel:

Click to Mix and Solve

Det finns inget mysigare än att ta tidiga morgonpromenader utmed stranden, när man är utomlands. Ja, det är säkert lika fint här i Sverige, men se det har jag inte upplevt. Har jag varit vid havet, så har det varit där det är klippor. Eller som när vi var i Gladsax och åkte för att fiska. Vi blev helt översållade av rapsbaggar. Det var nästan så att vi alla fick panik. 

Som rubriken säger, så braskade inte Anders idag. Undrar om det blir minusgrader och kanske lite snö till jul. Ja, ja, det får vi se.

På jobbet har det varit fullt upp (som vanligt). På eftermiddagen fick jag min nya telefon. Snacka om snabb leverans. Den beställdes igår och idag var den på jobbet. Susanna hjälpte mig att fixa till den. Det är en HTC, vilket räcker åt mig.

Inge hämtade mig efter jobbet. Vi åkte hem efter de kassar, som jag gjort iordning åt pappa. Inge hade nämligen glömt dem, trots att det var det sista jag sade till om :) Jag gick in och kände att dörren var upplåst. Nej, inte glömde han väl låsa? Men Fia var hemma och hon hoppade till när jag kom in. Hon skulle precis cykla iväg till Malmslätt.

Jag och Inge åkte till pappa. Han körde runt i rullstolen. Vi ställde in blomman och lite annat. Sedan fikade vi med allihop. Pappa tjatade om julen och hade fått för sig att det är julafton imorgon. Nej, pappa det är 25 dagar kvar. Oh, fy f*n... 25 dagar!!!!!!!!!! Och det tjatar som f*n om julen här. De är ju inte kloka. 

När vi kom hem, fixade jag en omellett och så har jag duschat. Därefter kollade jag på "Hem till gården".
Shit.. jag tryckte på krysset

Imorse skjutsade Inge mig för Marita skulle på kurs och började senare. Han fick släppa av mig på baksidan pga. att de byter ytterdörr på framsidan.

Fullt upp på jobbet. Gjorde klart en rapport och skickade till författaren. Fick en ny!! Alltså det är ingen ände på rapporter  just nu.

Inge hämtade mig kl. 12. Vi var och lämnade pappas lägenhetsnycklar + våra garagenycklar. Tyvärr fattas det en nyckel till pappas lägenhet och jag har ingen aning om var den kan vara. Hittade ingen när jag städade hos honom. Tror inte att  han lämnat ut till någon granne. Hittar vi den inte, så kostar det 1 400:- att byta ut låset. Inget roligt alls.

Sedan åkte vi till Motala och träffade brorsan. Vi hade lite att gå igenom. Bland annat ska han kolla om han möjligtvis har någon nyckel, men han tror det inte.

På hemvägen åkte vi in till Synoptik så att jag fick hämta mina nya terminalglasögon. Sedan till vårt köpcentra, där jag köpte kyckling och bröd.

Fia stod och väntade på oss på parkeringen. Hon skulle åka till Mia (tror jag).

Vi har ätit och jag diskade. Har sett på "Hem till gården". Är så himla trött nu, så jag skulle kunna lägga mig direkt.


Dagens pussel:

Click to Mix and SolveNy vecka och nya kunskaper

Vaknade långt innan klockan ringde imorse igen. Men jag lade mig ju vid 21-tiden igår och släckte nog ca 21.30. Förnattssömnen är ju viktigast och då sover nog jag som allra bäst.

Idag var det Stefan som skjutsade oss. Stackars Marita hade tandvärk och var lite svullen på kinden. Hon hade tid hos tandläkaren på eftermiddagen. Hoppas att det gick bra!

Fullt upp på jobbet. Inge ringde mig ca 7.10. Jag höll precis på att ringa honom. Han skulle nämligen följa med Mia till Lasses bilservice. Tyvärr så hade Mia ont i halsen och kände sig febrig, så Inge skjutsade hem henne istället för till jobbet efter att de lämnat in bilen. Ja, det sista fick jag ju veta lite senare. Jag ringde för att kolla så att Inge var vaken.

Ny kunskap blev det sedan i form av att lära sig boka konferenslokaler på Stockholmskontoret. Ska testa att boka själv imorgon (om jag hinner).

Gjorde klart en rapport idag och började på en ny! Här finns det att göra. Och däremellan lite koll av anmälningarna.

Soligt, men blåst kallt. De byter ytterdörren på jobbet, så imorgon får jag gå in vid grindarna.

Åkte hem klockan 14. Fia hade varit  hemma en sväng men åkt tillbaka till Håkan. Inge har varit och kastat allt skräp idag. Imorgon ska vi lämna in nycklarna.

Vi åkte och hämtade Mia ca 15.15. Bilen var klar och det var en massa elfel och annat. Inge och jag åkte till Fia för att hämta garagenyckeln till vårt tidigare garage. De ska ju också inlämnas. Så imorgon slutar jag tidigt för vi ska till Motala.

Har sett på "Hem till gården" och nu ska jag surfa lite!

Höstlövet är väl fint eller hur?


Click to Mix and SolveNu är jag klar med pappas lägenhet

Kom i säng vid 23-tiden igårkväll. Hade nickat till framför datorn, vilket inte är ovanligt. Men jag vaknade redan 3.45!!! Försökte att hitta JB, men det lyckades inte. Gick upp ca 5.15 och kollade ut på blåsten samt temperaturen!! Jisses alltså, idag får det bli en tunnare jacka. Vi har +11,4 grader och det är 1:a advent!!!

Därefter satte jag igång att göra räkningarna. Så skönt att de är gjorda för veckan som kommer är fulltecknad! 

Fia och Tove kom upp och åt frukost. Sedan åkte de till fotbollsträningen. Jag gjorde mig iordning och därefter pressade jag apelsiner till frukosten. Väckte Inge ca 9.10. Flickorna kom 9.15 och då sov Inge igen!!! Han blev lite sur när jag väckte honom igen. Ville ju att vi skulle äta gemensam frukost. Ja, tjejerna åt ju bara en liten smörgås innan träningen, så de var sugna nu. Efter frukosten, duschade Tove och när alla vara klara, åkte vi till Gamla Linköping, där det var julmarknad. Men i år var det inte alls så mycket stånd som det brukar vara. Berodde säkert på vädret. Stämningen höll sig borta liksom. Träffade dock en gammal grannes mamma. Köpte ljus av henne. Ja, jag skäms, men jag kände absolut inte igen henne, men hon kände igen mig. Positivt för min del eller?

Vi avslutade med att gå tipspromenaden. Blåsten bet tag i oss stundtals. Skjutsade sedan Tove till Thomas och sedan Fia till Håkan. Hem och bytte om.

Jag gick in till pappas lägenhet. Fick ner fönsterbelysningen. Sedan dammsög jag och torkade golven; ett rum i taget.  Var även ut och sopade av golvet i cykelboden + förrådet. Inge kom in och hämtade lite som vi ska slänga. Han ställde det i cykelboden så länge. Tog ner lamporna och lade de brorsan ska ha i en säck. Ja, vi lade även de som ska kastas i en säck. Inge tog ner kökslampan och bad mig hålla. Det gick inte så bra för kupan åkte i golvet och gick i 1 000 bitar. Attans alltså! Vi hade gått iväg med både sopborste, skyffel och dammsugare. Jag fick ta trasan och ta det sista. Gick ju bra. Så skönt att få stänga dörren om lägenhet och avsluta det kapitlet. Ska bli spännande att se vem som flyttar in där.

Inge fixade maten som idag blev köttbullar och potatismos. Gott var det. Diskade och så blev det en dusch.

Ute blåser det massor och regnar. Hua alltså...

Fia kommer inte hem ikväll.....

Det är väl nästan så att båtägarna kan sjösätta igen:

Click to Mix and SolveJa, det var första advent det. Men jisses vi har ju glömt att tända ljuset.. ja, ja...


Blåsig lördag, men solig

Vaknade någon gång mitt i natten av blåsten. Såg då att det även regnade. Lyckades somna om, men sov bara till ca 4.40!!! Blir tokig alltså. Jag försökte verkligen att somna om, men det gick inte, så klockan 5.15 gick jag upp och läste morgontidningen. Därefter kollade jag på ett program på TV3 play innan jag slog på webbradion för att höra "Ring så spelar vi". De börjar sändningen klockan 7 och då sitter Lisa Syrén och Bengtsson och snackar. De ger oss även information från lokaltidningarna. En mysig start på morgonen när man inte kan sova. Sedan blev det facebook, men radion var givetvis på.

Telefonen ringde ca 9.25. Det var Mia. Hon hade ringt Fia på mobilen med Fia pratade med kärleken. Knackade på och bad henne ringa Mia. Jisses alltså. Nu blev det raketfart. Inge kom också upp. Vi åt frukost tillsammans. Mia hämtade Fia strax efter klockan 10. De skulle till Sporthallen där det spelas inomhusfotboll hela långa dagen.

Efter disken och bäddningen, duschade jag och gjorde mig iordning. Kändes ju nästan meningslöst att fixa håret, med tanke på blåsten. Ringt brorsan, som hade sovit ut idag. Han hade fått klåda över hela kroppen av hostmedicinen och kliat hela natten. Stackarn! Allt detta för att han tog influensavaccinationen. Han får hosta av den, men denna gången blev den extra jobbig. 

Inge och jag åkte med travet och så hann vi med ett ärende till innan vi åkte hem. Hämtade lite skräp till hos pappa och gick ut med. Brorsan kom och vi lastade på vår gamla bokhylla som var i garaget + allt det andra från pappas cykelförråd. Till slut bar Inge och Lasse ner badkaret från pappas förråd och ställde i badrummet.

Lasse åkte tillbaka hem och Inge och jag åkte till pappa. Han körde runt i korridorerna. Goer han är då! Vi pratade en god stund och jag hjälpte honom att besvara en enkät som han fått. Klockan 14.05 kom de och frågade honom om  han ville med till avdelningen inunder och lyssna på musik. Och det ville han!!! Härligt att de ordnar med så mycket och även på helgerna. Det uppskattas. Jag ska skicka in en "Dagens ros" till boendet. De ska inte bara få det när folk dör utan även när de lever.

Efter besöket hos pappa, åkte vi till Rusta och köpte en ny ljusslinga till cypressen. Köpte även en lykta till framsidealtan. Den har solcellsdrivet ljus och det kan vara skönt för då behöver jag inte springa ut och släcka innan jag lägger mig. Ställde dock den andra lyktan på baksidan så länge. Den lär nog rosta för det finns ju inget tak där.

Ljusslingan blev mycket bra och även där kastade vi den gamla. Det var bara ca 15 ljus som brann i den, så........

Blåsten gjorde att jag fick ont i huvudet, men det finns ju bot för det.

Tove ska sova hos oss inatt, men jag vet inte när hon kommer.


Dagens pussel ser ut att vara precis lika trött, som jag är nu .)
Click to Mix and Solve


TACK ännu en gång

Jag blir så glad när jag får kommentarer i min blogg. Det visar på att någon (några läser). Klart Karin att jag tänker på dig och det gör jag ofta. Vi har haft så trevliga stunder då du varit här och hälsat på din son och hans familj.

Gissa vad som hände imorse!!! Jo, jag vaknade någon inatt och var i behov av ett toabesök. Kände det som att: "snart ringer klockan", så jag tog med väckarklockan och satte den på tvättmaskinen. Gjorde det jag skulle och så, efter handtvätt, gick jag till köket och kollade på väggklockan. Den visade på 3.10! YES!!!! Dyk i sängen och jag somnade om. Väcktes av ett ljud, som jag inte kände igen. Lyssnade och lyssnade... Till sist kom jag på att det var mobilen som larmade. Har ju även den på väckning. Tur var väl det!! För jag kollade på tiden och den var 4.30!! Jag brukar gå upp ca 4.10. Alltså dessa 20 minuter gör massor. Jag hann inte starta datorn och skriva inlägg till min grupp, men jag tror att de överlevde dagen :)

Väl på jobbet så var det högsta växeln i. Det är hur mycket som helst. En positiv sak i alla fall. Jag vågade skicka en kundenkät på helt eget bevåg. Känner mig stärkt av detta.

Haft planeringssamtal med min chef idag och det gick bra. Men, jag var till biblioteket redan klockan 6. Visste ju att det skulle vara en massa tidskrifter och det var det! Men det var även en hög med rapporter!!! Detta accepterar jag inte och påtalade detta vid samtalet med min chef.

Ute har det regnat, blåst och har det inte regnat så har det varit mulet.

Fia har jobbat idag och Inge hämtade henne innan han hämtade Marita och så lilla jag :)

När vi kom hem, satte jag fram ljusstakar där de skulle vara och även stjärnan kom upp. Till sist så satte vi i ljusslingan i cypressen. Men det blev inte bra! Nästan alla ljus är trasiga. Så imorgon blir det ett besök på Rusta och nya slingor.....

Fia och jag åt en supergod kycklingrätt ikväll.

Pussel??? Näe mina goa vänner jag har liksom inte haft tid med det!!!


Inge fyller idag

Ni får ursäkta, men det är så otroligt mycket att göra på arbetet, att jag är helt slut när kvällen kommer. Alla vill ha sitt gjort och så är det alltid innan jul. Tänk om de kunde sprida ut sina redovisningsdatum istället.

Imorgon måste jag försöka registrera tidskrifterna för annars växer den högen till ett berg. Det stressar mig något oerhört.

Fia har arbetat idag och det har varit bra. Hon ringde förut och berättade. Var då i Malmslätt och sover där inatt.... 

Inge hämtade mig kl. 14. Stefan hade hämtat Marita för hon skulle till frissan.

Vi handlade och när vi kom hem plockade jag in varorna. Efter det plockade jag iordning på hatthyllan. Inge hade nämligen satt upp ett nyckelskåp och då såg  han hur mycket grejer det var på just hatthyllan. 

Förresten så fyller Inge år idag. Jag sade, som brukligt är, grattis imorse och gav honom en kram. Fia sade också grattis när hon kom upp. Och nu har både Jonas och Mia ringt och grattat. Precis så som vi vill ha det. Kanske är det därför som man inte känner sig så gammal :)) vi firar ju inte..... Skönt att vi alla är olika och att man kan välja.

Dagens pussel har jag inte lagt, men jag kopierade länken. Ja, Karin jag tänkte på dig när jag såg pusslet :)


Click to Mix and SolveEn kort blogg idag

Ja, idag blir det en kort blogg, då jag snart ska iväg på "Enhetsrådsmöte" på pappas boende. Attans att jag anmälde mig, men så är det!

På jobbet har det var mer än fullt hela dagen. Har skickat iväg "min" första kundenkät till uppdragsgivare. Ska bli så spännande och se hur många svar vi får in.

Har  precis strukit julgardiner och satt upp där vi har sådana. Tvättat fönstren? Nej, det har jag inte gjort. De är inte alls så smutsiga. Känns skönt att veta att det bara är ljusstakarna och stjärnan som ska på plats på fredag.

Nej, inget pussel blir det. Ni får ha överseende med det!

Ha det bäst alla läsare!


Nästan, nästan.....

Sovit mycket bra inatt, även om jag vaknade till när Inge fixade sig lite bubbelvatten :) Vakna till det ljudet hahahahaha... vad tror ni jag blev? Jo, just det. Men jag var för trött för att gå upp så jag gjorde som Susanne Lanfeldt (eller hur nu efternamnet är) och kneeeeep..... Gick bra ända fram till 3.20. Somnade om igen, tack för det!

Ute var det +4,4 grader, vilket är en behaglig temperatur så här års :)

På jobbet var det verkligen full fart. Nya anmälningar och nya mejl där jag ber om rätt fakturareferens och även fakturaadress. Webben krånglar ännu. Skulle nog  ha gått till biblioteket, men jag hann inte. 

Inge och Fia kom till jobbet strax före kl. 13. Inge skulle tvätta bilen. Fia var med mig. Jag fick ännu en rapport. Helt sanslöst alltså. 

Arbetade till kl. 14. Inge hade hämtat Marita. Direkt hem. Jag bytte om och gick sedan till pappas lägenhet. Städade lilla toaletten, torkade ur alla garderober. Stängde även av kyl och frys. Frysen var ju inte länge sedan som jag frostade ur, så det gick fort. Ja, nu är det i princip bara golven kvar. Vi ska även ta ner alla lampor och även ställa ner badkaret.

När jag kom in till oss, plockade jag in det som jag plockat åt mig. Sedan hade jag även med mig en vägglampa till hallen. Då kom Inge på att vi skulle ha spegeln, så han hämtade den. Blev bra, men inte helt. Slutade med att vi bytte plats med två möbler i hallen. Kistan under spegeln och den lilla hallmöbeln där kistan stod. Blev faktiskt riktigt snyggt. Och så en matta under lilla hallmöblen. Yes... det börjar arta sig...

Duschen var både skön och välbehövlig.

Fia är i Malmslätt :)

Dagens pussel:

Click to Mix and Solve
En ros till er alla goa läsare!


Helgen gick fort

Igår kväll klubbade verkligen JB mig. Och det redan före klockan 21. Men jag började plocka med lite, så jag kom nog inte i säng förrän ca 21.20. Dock är det väl inte underligt om jag blir trött eftersom jag går upp tidigt arbetsdagarna och inte kan sova särskilt länge på helgerna.
Jag sov i alla fall när klockan ringde, men jag hade varit vaken innan. Temperaturen var ca +5 grader och det var uppehåll.

Fullt upp på jobbet. Lade ut en ny rapport och den här gången hann jag knappt blinka förrän den låg på hemsidan :). Skönt att kunna göra avslut så snabbt. 

Lite solsken en kortis, men snart kom molnen igen. Skickat iväg 3 rapporter, vilket resulterade i en massa kuvert.

Inge ringt och kollat vad det är för fel med Mias bil. Hon kan lugnt köra den sade Lasse.

Arbetade till 13.45, då Inge och Fia hämtade mig. Skjutsade hem Mia och så åkte vi till IKANO. Jag hade tid hos optikern kl. 14.30. Synkoll för terminalglasögon, men jag fick ju samtidigt koll på synen och ett recept. När vi kom hem, gick jag in på datorn och fyllde i vilka glas jag ska ha. Vann ju ett par glasögon från Lens Way på facebook. Hoppas nu bara att jag skrev rätt :) Dessa kostar mig 49:- (frakten).

Fikat och ätit lite och så har jag sett "Hem till gården". Ska hämta Fia hos Mia snart. Fia har varit med Casper på hockeyträningen.

Click to Mix and Solve

Söta små ankungar :)

Regn och dis idag

ov till ca 5.30, men gick inte upp direkt. När jag kom upp, så regnade det och vi hade +4,4 grader. Gjorde mig iordning och därefter blev det datorn. Klockan 7 var jag ute i tvättstugan och körde igång. Tar långa programmet för då centrifugerar den så att tvätten nästan är torr.

Fia kom upp ca 7.15. Hon skulle och träna tjejerna i fotboll. Jag gick mellan bostaden och tvättstugan.

När Fia kom hem åt vi alla gemensam frukost. Jag hade pressat apelsiner, men jisses så sura de var. Oh, det vattnas i munnen bara jag skriver om det :)) Men gott ändå. Älskar helgfrukostarna!!!

Diskat och så ut igen. Det var sista maskinen som var klar.

Grannen kom (från Somalia) och hennes lilla dotter. Dottern är så mysig för hon kan ställa sig och bara skrika av glädje när hon ser mig. Jag blir så glad så. Hjälpte mamman att boka tvättid. Hon hade ena benet i gips pga. en benbrott, som hon fick innan hon kom till Sverige.

Förresten så var det 10 tjejer på fotbollsträningen idag. Positivt faktiskt.

Vi åkte allihop till pappa. Allt var bra med honom. Han sitter gärna och kasar fram och tillbaka i rullstolen. Naturligtvis så är ju inte pappa som han var förr. Men han är ändå min pappa. Humör har han för han tänder snabbt. 

Fia tog bilen och åkte till Malmslätt för att gå ut med Håkans hund.

Som rubriken antyder, så när regnet slutade blev det disigt istället. Vet inte vilket som är bäst.

Fia gjorde en jätte god korvrätt idag. Det var bara hon och jag som åt, för Inge hade ätit sin kyckling :)

Dagens pussel kommer här och det ser ut som det är från Grekland. Jag tänker på den blåa färgen på dörrarna.
Click to Mix and SolveJag har tagit hand om mig själv

Hej mina goa läsare!
Denna dagen har jag valt att helt (eller nästan) ägna åt mig själv. Jag skulle och jag borde ha slutstädat i pappas lägenhet, men kände att det får anstå. Veckan som gått har varit hektisk och full av nya lärdomar. Man blir liksom aldrig för gammal för att lära nytt, men man kan heller inte släppa tanken på varför vår nya webbsida beter sig som den gör. Snacka om att fundera på jobbet långt in på fredagskvällen......
I vilket fall som helst så bäddade jag rent i våra sängar imorse för imorgon väntar tvättstugan på mig. Vi var och lämnade tipset och tog ett varv, vilket resulterade i en mycket skitig bil. Vi märkte det när vi kom till kyrkogården och jag kollade på mina byxor! De var leriga!!!! Och Fias och Inges byxor var mer än leriga. De var skitiga!!! Jag var nog lite försiktigare när jag klev ur bilen än vad de båda var. När vi kom till mammas gravplats, var locket till lyktan öppet. Ljuset som vi satte dit förra lördagen var inte nedbrunnet, men blött. Blir så himla arg på alla dessa människor som förstör. 

Hem och vi gick in. Därefter tog jag och Inge en promenad till vårt köpcentra och Fia tog bilen. Hon skulle kolla på Casper, som åter igen hade cup i hockeyn. Promenaden var skön och när vi kom hem fikade vi. Sedan ringde Fia. Mia skulle spela innebandy och Tove ville inte vara kvar och kolla på Casper. Hon kom till oss.

Tove och jag kollade på en mycket gripande film: Älska mig! Den finns i 6 delar på Youtube och jag rekommenderar den verkligen. Den handlar om mobbing och griper verkligen tag. Jag kände igen mig i många scener. Min skolgång var en ständig värk i magen. Jag längtade bara till att skoldagen var slut så att jag fick gå hem. Och vad resulterade det i? Jo, jag ville för allt i världen inte fortsätta på gymnasiet utan såg till att jag hade ett jobb efter skolan. Hemska, avskyvärda skoltid. Jag slutade skolan med att i princip ha gått realskolan.

Vi beställde pizza samt kebab. Det var Tove som ville ha kebab i bröd. Jisses så gott det var!!!! Inge brukar aldrig äta en hel pizza, men det gjorde han idag. Jag lämnade halva som brukligt. Finns ju ett stopp liksom :)

Nyss blev Tove hämtade av Mia, Casper och med Thomas som chaufför. Underbart att de är vänner och kan åka i samma bil.

Fia då?? Ja, hon åkte till Malmslätt även ikväll. Kärlek???? Jaa, det är nog så...

En stressig dag

Mina goa läsare! Dagen har varit mycket stressig. Vi har haft och har problem med vårt internet och det gör mig mycket frustrerad.

Inge ringde ca 7.35 och jag undrade vad som stod på. Han hade gått upp strax efter att jag åkt för att se på NHL-hockey!!! Wow, blev min kommentar! Kan du gå in till datorrummet och kolla vad jag för jag för lösenord? Sorry, gumman, men jag sitter utanför Mia just nu! Va???? Ja, hon ringde och undrade om jag kunde hämta henne och barnen. Skjutsa barnen till skolan och Mia till jobbet. Men ring mig när du är hemma, bad jag. Dock kom Katarina innan och vi löste problemet. Inge ringde och berättade lösenordet. MEN DET VAR ÄNDÅ FEL!!! Vad sjutton har jag gjort?????

I vilket fall som helst så var det problem hela dagen. Jag lade in nya rapporter, men de syntes inte. Vi fattar ingenting av detta.

Jag var även till biblioteket och registrerade tidskrifter. Fanns en hel del :)

När jag slutade för dagen och kom ut, stod både Stefan och Inge där!! Snacka om kommunikation. Inge brukar ju alltid säga att de kommer, men inte idag. Är ju inte så vanligt att vi handlar på fredagar....

Och det gör vi  nog inte om. Alltså handlar på fredagar..... för fy så mycket folk det var!!!!

Hem och såg till att varorna kom in där de skulle. Fia tog bilen och åkte till Malmslätt!! Jaaa ännu en gång... kärlek eller????

Inge och jag åt schnitzel och grönsaker och det var supergott. Diskat och så satte jag mig och kollade på "Hem till gården". Tyvärr så somnade jag :(
Tove ringde mig och bad mig gå in på msn. Hon ville prata lite med sin mormor :)) Gullungen....
Pussel??? Nej, jag har inte haft tid att lägga något idag... 

Det kan vara förrädiskt

Den här årstiden är mycket förrädisk vad gäller väglaget. Temperaturen kan visa på plus, men vägbanan kan vara på minus. Så därför ska man köra som om det är halt ute.

På jobbet har det, som alltid, varit fullt upp! Vi hade enhetsmöte klockan 9.30 och det höll på till ca kl. 12! Så nu har min lunch blivit senarelagd 3 gånger denna veckan :)

Klockan 15.20 gick jag och bytte av Kicki i växeln/receptionen. Det var en lugn timme vad gäller samtal. Däremot var det många som kom och pratade med mig vid disken.

Inge hämtade mig. Fia var åter igen i Malmslätt hmmmmmm, hmmmmmm 

Började med att städa badrummet och mer hann jag inte. För brorsan ringde och sade att han var nära oss. Så vi tog på oss och gick bort till pappas lägenhet. Brorsan hade kommit. Han hade släpet och de lastade på retrobokhyllan. Hade den ute på blocket i 3 veckor och ingen hörde av sig. Jag undrar just om det hade varit många som hört av sig idag för i vår morgontidning var det ett reportage om en utställning. Och där fanns just denna bokhylla, men helt komplett. Pappa hade ju delat på den när han köpte en ny. Ett skåp har han i garaget. Men nu skulle brorsan och hans fru ta den själva + att de tog tvättmaskinen. Han tog även alla säckar med skräp. Så nu kan jag snart börja att städa klart och det ska bli så skönt.

Fortsatte att damma när jag kom in, så nu har de bara dammsugning och golvtorkning imorgon. Dessutom är det ju FREDAG imorgon!!!

Vädret var idag mulet och lite småkyligt.

Dagens pussel, som jag hoppas är ett "vanligt" fönster och inte något fängelsfönster :)

Click to Mix and SolveVinterljuspromenad ikväll igen

Imorse var det +1,8 grader, så ingen frost.

Full rulle på jobbet. En rapport var klar på tryckeriet och då ska det fixas lite. Sedan var det en massa annat såsom mejl att besvara. Skickade ytterligare en rapport på tryck. Nu är det fart på produktionen. Allt ska redovisas innan årsskiftet.

Klockan 9.15 var vi några stycken som träffade en person från det företag som vårt adressregister kommer ifrån. Vi pratade om kopplingen till Apsis. Apsis är ett program varifrån våra nyhetsbrev skickas ut. Vi höll på till klockan 12.05. Då var det gott med lunch. Fortsatte sedan genom att skicka ännu en rapport till tryck :) Blir de klara, så blir de det samtidigt :)

Klockan 14 åkte jag hem med Stefan och Marita. Solen lyste. Vi mötte Fia på hemvägen. Hon var på väg till Malmslätt och tog sig en promenad :) Ja, ja....

Inge höll på att läsa boken om Zlatan. Jag käkade lite samt fixade en omelett. Kollade på ett avsnitt av Hem till gården.

När det började bli mörkt, åkte vi till stan. Parkerade bilen vid Stångån och så gick vi "Vinterljus-promenaden". Nu fungerade allt, vilket var mysigt. Och inte var det lika mycket människor som det var i söndags. Tog lite bilder med min mobil:Globen var mycket fin. Den är på en flotte!Synd att lampskärmen blev så ljus, men denna var ljusblå :)Värmeverket! Röken som kom ut skiftade färg (den syns mellan de båda skorstenarna.På plastdunkarna, som jag visade i söndags, hade de satt upp stora foton från förr. Det här är hamnen och skorstenen som syns är Värmeverket.
Dagens pussel:

Click to Mix and Solve

Ikväll ska jag se på några program, bland annat Grey's Anatomy.

Lite frost imorse

Väcktes någon gång vid 23.20 av telefonen! Vilken telefon det var, vet jag inte, men Inge svarade! Det var Jonas!!! Jaha, så var det kört. Kunde inte somna om på grund av att jag blev väckt. Fick ont i magen igen och det är inte roligt. Var vaken även när Inge lade sig någon gång omkring klockan 1. Hatar när jag inte får sova mina timmar sömn.

Sov i alla fall när klockan ringde :) Temperaturen ute visade på -0,2 grader.

På jobbet var det fullt upp. Inge ringde och han berättade att Jonas var i Hong Kong när han ringde. Där var det morgon och hos oss mitt i natten.

Fick ta växeln vid lunchen, då S fick åka och hämta ett av barnen i skolan. Sedan bytte Kicki av mig. Jag åt min lunch efter klockan 12. Jisses vad många som äter då. Vi äter ju i normala fall vid 11-tiden och då är det relativt lugnt. Ingen trängsel till microvågsugnarna då inte. Jag har ju alltid mat med mig, men kön brukar vara lång vid 11.30 till dagens rätt.

Fått ut en rapport på webben, skickat en på tryck och mer till tryck blir det imorgon. Jisses alltså nu är det fart på forskarna och mer kommer det hörde jag idag :)
Inge och Fia hämtade mig klockan 14. De hade faktiskt supervattnat cypresserna idag, så nu hoppas jag att de är nöjda.

Vi åkte till pappa. Han satt i fönstret och kikade ut på Djurgårdsgatan. Idag, när sjukgymnasten var där, gåtränade han med rollatorn och gick från sin lya till dörren till trapphuset och åter. Det var mycket bra gjort. Han hade dessutom varit ute på promenad med en av personalen. Då åkte  han rullstolen. Vi fikade och sedan var det dags att åka hemåt. Stannade bara och handlade lite.

Jag åt lite och så kollade jag på "Hem till gården". Vädret varit soligt och jag hoppas att det blir så även imorgon!

Dagens pussel (ser ju inte klokt ut så här, men blev jätte fint):

Click to Mix and Solve


Det var måndagen....

Jisses, men jag sov när klockan ringde! Blev så snopen för jag var uppe på toan ca en halvtimme innan klockan skulle ringa. Trodde inte att jag skulle somna om, men det gjorde jag :)

Ute var det +4,4 grader. Underbart bara det. Åkte med Stefan och Marita idag, så Inge fick sova och det gjorde han.....

Full fart på jobbet! Klockan 7.20 kom en forskare och gick vi gemensamt igenom en rapport. Lättare när man är två att kolla. Nu ska den snart gå i tryck.

Var till biblioteket och registrerade tidskrifter.

Solsken mitt på dagen, men mulet när vi åkte hem klockan 14. 

Inge låg och läste boken om Zlatan. Jag sade att jag skulle ut och gå (han hade redan varit ute en runda). Mötte Fia och Håkan, så vi pratade en stund. Därefter gick jag 2½ km-spåret. Skitigt är det, men skönt var det.

När jag kom hem, käkade jag lite och gjorde även en omelett.

Har ringt och kollat läget med pappa samt sagt till om att det är ishockey ikväll. Allt var bra med pappa :)

Nu ska jag kolla runt lite på datorn och sedan är det ett par TV-program. Fia har åkt till Mia, där hon skulle bli bjuden på mat!

Dagens pussel blir en falk:

Click to Mix and SolveSnart så......

Sov till ca 6.30 idag och det var jag nöjd med. Gick upp och gjorde mig iordning. Fia, Tove och Hanna kom upp och de åt frukost, vilket inte jag gjorde. Jag gick istället till pappas lägenhet. Fia och tjejerna skulle iväg på fotbollsträningen.

Idag plockade jag ner sådant som Fia vill ha när hon flyttar hemifrån. Den kartongen ska ner i källaren. Sedan torkade jag ur fläkten och kastrullskåpet. Var även lite rörmokare, eftersom jag tog bort handduschen vid tvättstället.

Nu börjar jag se slutet på detta. Bara vi får bort alla säckar med skräp så ska jag torka av resten.

Fia och Tove kom hem och då gick jag in. Inge var uppe så han och jag åt frukost tillsammans. Tvättade mig och sminkade mig. Fia och jag skjutsade Tove till Embla. Stannade och köpte en ros till pappa. Han satt i matsalen då vi kom och frågade om vi var lediga från skolan idag. Ja, denna Alzheimer är inte rolig. Han trodde att Fia var  hans dotter också. Och Fars dag bryr han sig inte om och har aldrig gjort det. Han tycker inte att någon ska tvinga folk att tänka på sina nära och kära just en special dag utan man ska bry sig om varandra varje dag. Det kan göra ont hos så många, som inte har några barn eller barn som mist sin far eller mor.

Efter besöket hos pappa så åkte vi till Maxi och handlade lite. När vi kom  hem, satte jag igång att skala potatis, morötter och en kålrot. Just det; Det skulle bli rotmos! 

Fia hämtades av Mia. Döttrarna skulle ha en systerstund genom att åka till Maxi :) :)

Brorsan och Kristina kom och hämtade några kartonger efter att de varit hos pappa. Inom kort kommer brorsan med släpet för att hämta tvättmaskinen. Sedan kan jag städa det sista. Ska bli så skönt när allt är klart. Så jag börjar att se slutet.

Inge och jag åkte ner till stan. Parkerade bilen och så gick vi "Vinterljusslingan", som går utmed Stångån! Mycket folk som promenerade runt.Det här ser ut som ett spöke i dagsljus. På kvällen blir det också härliga effekter!Härliga lampor!Det här var mycket snyggt. Lamporna hänger under en bro och reflekteras i vattnet!Här har vi Tekniska Verken, som också gjort det mysigt!

Promenaden tog nästan en timme! Jag retar mig på alla som inte lärt sig att man går till vänster när det är kombinerad gång- och cykelbana. Om alla hade gått som man ska göra, så hade nog promenaden gått ännu fortare.

När vi kom hem, smakade det underbart gott med rotmos och köttkorv.

Fia är iväg hos en kompis och Inge ska  hämta henne senare!Jaha, så fort gick denna dagen

Shit alltså, men jag vaknade före klockan 5. Utvilad kändes det som och det förstår jag. Satt ju och sov i stolen framför datorn igår kväll. Mig likt liksom :)

Läste tidningen och så surfade jag runt lite. Gick sedan in till pappas lägenhet och tog fram klockradion. Yes!!! Jag fick in P4 och "Ring så spelar vi". Idag hade Lisa Syrén och Anders Eldeman bytt program med varandra. Så lätt det gick att röja i skåpen när man lyssnar på ett bra radioprogram. Skoja bara lite med er. Det är slitsamt alltså. Jag tog även bort betongkrokar och annat. Skruvade ner ett draperi, som pappa och mamma hade in till vardagsrummet.

Fia ringde vid 9-tiden. Hon var vaken och undrade när jag skulle komma in. Kände hur magen kurrade och lovade att snart komma. Skulle bara skruva ner lite mera.

Inge var uppe och han satt och åt frukost. Fia och jag åt en mycket god frukost med nypressad apelsinjuice (ja, jag fixade den).

Diskat och bäddat. Sedan var det verkligen skönt med en dusch. Så väntade vi på bilköparen. Till slut ringde Inge till honom och han skulle komma. Jag blev, ärligt talat, lite irriterad. Är man köpare så ser man till att komma i tid.

Eftersom Fia var med så kände han igen oss. Det var Caspers andretränare i fotbollen :) Han skrev på bytet och jag fick pengarna. Inte blev det den summan som vi hoppats på, men... nu är vi av med bilen....

Fia och jag åkte med travet och därefter hämtade vi Inge i Skäggetorp. Vi åkte till kyrkogården och tände ett nytt ljus hos mamma. Sedan körde vi runt lite. Fia tog bilen och åkte och kollade på Maria, som spelade innebandy.

Jag skalade potatis och så skulle jag precis börja med pannbiffen, då telefonen ringde. Det var från pappas boende. Pappa var helt "vild". Han skulle hem till Kaserngatan och "ta hand om oss". Det var ett jävla ställe som han var på för de släppte inte ut honom!!! Jag fick prata med pappa och han var så arg. Vi var rävar som satt  honom på sjukhemmet! Jisses, så ont det gjorde i mig, men jag tänkte: Det hör nog till sjukdomen.

Ringde efter att vi hade ätit pannbiff, lök, sås och potatis. Då var det lugnt och han var som vanligt igen. Jag förstår personalen som blir lite ställd när sådant  här händer och det blir även jag. Jag mår skitdåligt!!Fia var och hämtade Tove och Hanna. De två ska sova här inatt. Mysigt eller  hur?
Imorgon ska de träna fotboll inomhus.

Nej, jag har inte lagt något pussel idag... sorry, sorry....

Imorgon bitti ska jag fortsätta att röja inne hos pappa. Snart är jag klar och det kommer att kännas underbart!!!
Det har varit en enorm dimma hela dagen och minusgrader dessutom :)

2011-11-11

Igår kväll vid 21-tiden så slocknade ytterbelysningen igen. Det blev åter igen kolsvart!!! Ja,  jag sticker inte under stol, men det är lite läskigt!

På jobbet har det verkligen varit "ge järnet Gunilla". Igår upptäckte jag via en ny prenumerant att vår  hemsida var lite "kajko". Meddelade detta till vår webbansvarige, vilket resulterade i att jag imorse hade fått en fil med ca 35 nya prenumeranter!!!! Jätte roligt är det, men det kräver ju lite jobb från min sida! Fick hjälp av Kicki med att fylla kuverten! Tack vännen! 

Greppade sedan rapporter, som verkligen inte var helt okej! Detta beror inte på mig utan på en översättningsbyrå.

Skulle ha gått till biblioteket, men insåg att inte tiden räckte till. Blev klar med mitt och var redo när Maria kom. Men jag fick ett telefonsamtal precis som jag skulle gå! Maria och jag åkte till pappa. Maria har inte varit hos honom, så det var första besöket. Pappa blev glad och sade till de runt om: Detta är mina barnbarn!!! Tack goa pappa!!! Vi fikade tillsammans med alla och så skjutsade Maria mig till "tunneln". Jag tog en skön promenad därifrån.

Väl  hemma, så var allt frid och fröjd (eller?)... Fia och jag åt lövbiff och bakad potatis och Inge åt sitt (enligt  hans eget "race"). Alldeles nyss tog Fia och jag en rask promenad. Det är mycket dimmigt ute.


Pusslet då??? Ja, denna speciella dag, måste jag ju bara ge er detta:

Click to Mix and SolveFortfarande mörkt

Imorse var det en mer behaglig temperatur; +6,2 grader. Mörkret råder fortfarande och jag tycker det är märkligt att det inte åtgärdades under gårdagen. Det är ju vår trygghet det handlar om!!!!

Hittade ett par gulliga bilder på barnbarnen. De är tagna i slutet av 2004:


Tove är här 3 år!


Casper är 1 år!

Oj, vad tiden går! På tok för fort för man hinner liksom inte med.


Dagens pussel; vi närmar oss julen med stormsteg :)


Click to Mix and Solve

Dagen blev solig och jag tog en 10-minuterspromenad på lunchen. Så himla skönt det var.

Skickat en rapport till tryck, vilket känns bra!

Inge hämtade mig kl. 14. Stefan skulle hämta Marita idag för de skulle till kyrkogården.

Åkte till Maxi och handlade. Fia började arbeta klockan 16 idag, så hon tog bussen.

Käkat lite och sett på "Hem till gården". Det kom en kille och kollade på Toyotan. Han prutade och prutade, men jag satte stopp. Slutade med att han ska höra av sig imorgon igen. Och shit, jag hittar inte besiktningsprotokollet från årets bilbesiktning.

Nu ikväll fungerade fasadbelysningen igen. Känns skönt :)

Nu ska jag surfa lite innan mina program börjar!Lite spöklikt

Inatt har inte ytterbelysningen fungerat på våra hus, vilket gjorde att det var hemskt mörkt. På topp så låg dimman tät, vilket gjorde att det nästan blev spöklikt! Dessutom så lyste det inte i våra trappuppgångar, vilket det borde ha gjort (s.k. nattbelysning). Felet är tydligen bara husraden där vi bor (6 hus).

Det var bara +0,6 grader imorse och jag hörde på radion att de varnade för lokal halka. Det får gärna vara vinter, bara man slapp dessa hala vägar.

På jobbet var det fullt upp. Ny rapport inkom, som visade sig tillhöra en annan serie. 

Haft genomgång i Apsis. Snart så ska väl även jag komma igång med det.

Tog en promenad på en halvtimme tillsammans med Kicki mitt på dagen. Solen lyste och det var verkligen ett helt underbart väder.

Fortsatte redigera rapporter. Ner till växeln ca 15.15. Bytte av Kicki. Fia ringde när hon slutade för dagen. Haft det bra även idag. Härligt alltså! Inge har också ringt. Han kom och hämtade mig 16.40. Vi tankade och så hem. Jag käkade lite och så har jag sett på "Hem till gården".
Trots att jag ringde felanmälan imorse, så har vi ännu inte några fungerande lampor utomhus och ej heller nattbelysning i trapphuset. Sådant här är ju viktigt att de åtgärdar med tanke på tryggheten.

Dagens pussel; Kortet kan vara taget precis var som helst i Sverige, men kommer säkerligen från Canada:

Click to Mix and Solve


Tisdag, en dag som många hatar

Ja, idag är det tisdag och jag vet att många hatar denna dagen. Förstår inte varför, men tur att vi människor är olika. Jag älskar alla dagar, för de har alltid något nytt att lära mig. Naturligtvis är ju fredagen den bästa dagen, men det är ju för att man ser fram emot att få tillbringa ett par dagar med familjen och koppla av lite.

Jag väckte Inge redan 4.30 imorse, för han bad mig om det igår. Det var NHL-hockey som lockade. I periodpausen var det lagom att skjutsa mig och Marita till våra resp. arbetsplatser.

Idag har även Fia börjat arbeta. I tre dagar ska hon "gå bredvid" och lära sig rutinerna på arbetet. Det är inom hemtjänsten och jag hoppas verkligen att hon kommer att trivas.

Jag gjorde klart en rapport och därefter gick jag till biblioteket. Gjorde klart högarna som var där och det tog cirka 2 timmar. Efter det, satte jag igång med en ny rapport. Skönt att det finns jobb hela tiden.

Inge  hämtade oss klockan 14. Vi skjutsade hem Marita och sedan åkte vi till pappa. Hade med hans nya rakapparat. Pappa mådde bra och idag hade  han varit ute på promenad med Mona. Det uppskattade han. Han har ju för sjutton inte varit  ute sedan i början av september.

Vi fikade tillsammans och så var det dags att åka. Var ner till "3" och kollade det här med uppdateringar. Man behöver inte göra det varje gång, så han stängde av meddelandet. Tack för det. Var sedan till Netto och handlade lite.

Fia var hemma. Inge hade hämtat henne innan han hämtade  oss. Jobbet verkade vara bra och det är ju positivt.

Duschat och ätit lite. Har sett på "Hem till gården". Snart är det TV. Så var denna dagen snart slut.

Dagens pussel gör att jag längtar lite, lite till Grekland :)

Click to Mix and SolveGråmulen dag

Jag var super-duper-trött igårkväll, så strax före klockan 21 lade jag mig. Somnade ganska snabbt och sov till strax före midnatt. Då kom Inge och lade sig och jag vaknade. Sedan var det kört. Kliade både här och där. Men till slut så somnade jag tydligen. När klockan ringde, undrade jag vad det var som stod på!

Inge skjutsade mig och Marita till jobbet. Full fart när jag kom dit. Greppade mejlen först och sedan kollade jag igenom nyanmälningar till nästa års konferens. Det flyter in :)

Fortsatte sedan att redigera en rapport.

Varit mulet ute, men uppehåll. Fia hämtade oss kl. 14. Vi skjutsade hem Marita och åkte därefter till ICA Maxi. Köpt en elektrisk rakapparat till pappa. Personalen efterlyser en sådan och nu var det bra pris på Braun.

När vi kom hem, bytte jag om och så körde jag igång en tvättmaskin. Inge hade varit ute på sin promenad. Det borde jag också tagit en, men det fick bli step-up istället. Hur jag gjorde då? Jo, jag gick in till pappas lägenhet och fortsatte med köksskåpen. Det blir mycket klättrande då. Börjar se en ljusning även om inte allt är klart ännu. Ja, det är givet, att snart är det ju klart. Jag ger mig ju inte :)

Men det är klart, visst hade det varit en skönt med en promenad.

Det blev ett pussel lagt idag i alla fall! Varsågoda!

Click to Mix and Solve


Hämtade våra goa grannar i Stockholm

Jag sov till ca 6.20 idag, men var vaken inatt. Fia kom upp strax efter kl. 7. Hon åkte till tjejernas fotbollsträning. De tränar klockan 8 på söndagsmorgnarna (inomhus). Jag gjorde mig iordning. Såg sedan på fredagens avsnitt av "Hem till gården". Väckte Inge ca 9.05. Han trodde att jag ätit frukost, så han gjorde iordning åt sig själv. Men jag hade ju väntat på honom :)

Fia kom hem efter en lyckad träning. De hade kört något nytt med tjejerna, som verkligen uppskattades. Fia gjorde sig iordning och klockan 10.01 åkte vi ut från parkeringen och mot Stockholm.

Ringde till Stefan och Marita när vi passerade Sillekrog. De undrade om vi inte ville komma och fika hos sonen och hans sambo. Det ville vi gärna, men först skulle vi ta en promenad inne i Stockholm. Strax efter ringde de igen. Sonen (jag kan inte stava till hans namn, men tror typ Georgies) skulle skjutsa in dem till stan (de bor på Värmdö) så vi bestämde att träffas i närheten av Grand Hotell. De kom och de flyttade över till vår bil. Vi hade tänkt att parkera på Skeppsholmen, men då säger Georgies att det är fri parkering runt om inne stan på söndagar. Det hade vi ingen aning om :)) Så vi parkerade på Sveavägen, precis utanför Adolf Fredriks kyrka. Sedan promenerade vi bort till Drottninggatan. Första stoppet blev Manhattan. Där köpte både Marita och jag varsin tröja. Precis som den jag köpte förra torsdagen, men en annan färg. Sedan fortsatte vi mot Gamla Stan. Vi fick se en "staty". Jag sade till Stefan att det var en livs levande människa, men Stefan trodde mig inte. Han plockade upp ett mynt och gick och lade i hinken. Gissa om han blev rädd när "statyn" rörde på sig och gav ljud ifrån sig. Vi fick oss alla ett riktigt gott skratt! Gick till pappers och bokaffären, där vi köpte vykort och  julkort. Sedan vände vi och gick tillbaka. Rundade "Plattan" och gick mot Hötorget. Sedan till Drottninggatan igen. Fia var in på Zara och köpte en kofta. Därefter till Adolf Fredriks kyrkogård där jag fotade Olof Palmes gravplats:Vi började bli lite sugna på något och det slutade med att Stefan och Marita bjöd oss på korv och pommes. Det smakade jätte gott. Var ju inte liksom meningen att de skulle betala, men Stefan är så himla envis.

Därefter satte vi oss i bilen, som inte hade några böter, och styrde färden hemåt. Stannade i Nyköpings Bro, där vi besökte toan samt tankade i lite. 

Inge älskar verkligen vår nya bil. Det märkte han verkligen nu när han fick köra lite längre. Och på hemresan satt jag i mitten där bak, vilket var helt okej. Vi hade liksom plats.

Var hemma omkring 17.15. Jag ringde brorsan. Han var på väg till pappa och kommer hit när han hämtat Kristina vid tåget.

Har precis gjort stuvad potatis och stekt isterband. Passade även på att fixa en omelett till frukosten måndag och tisdag.

Nu ska jag surfa runt lite innan det är dags att bära kartonger från pappas lägenhet och in i brorsans bil!Alla Helgons dag

Jaha, det var bara en engångsföreteelse med att sova länge igår! Idag vaknade jag 5.30. Ingen idé att försöka hitta John Blund igen!

Gick upp och skrev min fysiska dagbok. Jisses, men den sidan blev full. Sedan datorn. Kollade runt på olika händelser i världen. Är det inte störtregn så är det bilolyckor. Ja, mord också förstås. Det sker ju runt om i hela vår värld. Till vad nytta? Och varför?

Gick och kollade i vardagsrummet för att se om det var några besökare till vårt nya hus :) Ja, vi har tagit över pappas hemmabyggda fågelhus. Se så fint det är:


Och besökarna kom i en strid ström. 

Fia och Tove kom upp vid 9-tiden. Frukost och nypressade apelsiner blev det ca 9.40. Då var även Inge uppe.

Varit med travet och därefter hem med Tove, för att hon skulle byta kläder. Sedan till Blomstertorget, där vi köpte två nya krukor till uteplatsen. De hade kostat 248:- styck men var prissänkta med 70 %. Jag räknade på det igår och insåg att de kostade "bara" 74.40 nu. Så vi köpte två. Ska bli så mysigt i vår att plantera där. Vi ska nämligen gräva igen vår rabatt och på det viset slipper jag att rensa ogräs. Får tid till att njuta med andra ord.

Därefter åkte vi till kyrkogården och var först till mammas grav med en liggare samt gravljuset. Blev jätte fint. 

Sedan hörde jag någon ropa på mig. Det var "Maggan" och Inger. "Maggan" arbetade tidigare på min arbetsplats, men är numera en glad pensionär. Inger arbetar fortfarande på mitt arbete. Vi hade mycket att prata om. Så kom ytterligare en pensionär. Hon arbetade på vårt bibliotek, Sonja, och jag har inte sett henne på länge. Det blev verkligen en arbetsplatsträff precis där de serverade kaffe och bullar :) 

Fia och  Tove gick och tände ljus hos Tobias, en gammal klasskamrat till Fia, som gick bort i cancer förra året.

Inge gick och hämtade sitt snus i bilen. Ja, ja, vi kärringar kan ju prata :)

Men Inge träffade en gammal arbetskamrat, så han pratade också! Och det roliga är att vi träffade hans arbetskamrat på Blomstertorget för ca en timme sedan. Dessutom såg vi hennes man igår.

När Fia och Tove kom tillbaka, gick vi till Minneslunden. Inge kom också. Vi tände ljuset för vår son, som somnade i min mage 1987-03-20. Men saknaden finns för alltid i våra hjärtan. Tove tände ljuset och sedan satte hon sig på huk:Som ni ser, så var det många ljus. Detta är vid "gamla" Minneslunden, som ligger på kullen. Det finns en nyare och den finns framför "Uppståndelsens kapell".

Stannade till på MCDonalds för både Tove och Fia var hungriga. Inge och jag tog "bara" en cheesburgare. Den åt vi på hemvägen i bilen :) När vi kom hem, bestämde jag mig för en promenad. Hade ju mina nya skor på och jag var bara tvungen att gå lite längre. Och det var så himla skönt! Kändes inte att jag hade några skor på mig :)

När jag kom hem, pratade jag med Lisa och hennes äldsta dotter.

Inge kollade på fotboll och Fia och Tove satt vid min dator. Jag läste reklam och så gjorde jag fint på bordet på framsidealtan. Ljus i lyktan + en nyinköpt ljung i kruka. Flyttade även över pumpan till framsidan.

Sedan åkte vi åter igen till kyrkogården! Oh, så fint med alla ljusen. Mycket folk även då. Tog inga bilder för vi hade inte med oss kameran och med mobilen blev det inte bra bilder, så de slängde jag.

Åkte hem med Tove. Hon, Mia och Casper skulle på bio ikväll. De skulle se Tintin!

Har ringt och pratat med Stefan och Marita och allt är OK inför morgondagen! Yes :))

Pussel? Näe idag har jag absolut inte haft tid med det!


Den skönaste lediga dagen på länge

Vaknade till vid 4.15 och tänkte: Jaha, så var det kört igen då! Går tydligen inte att sova längre. Gick upp på toan, men jag vägrade att stanna uppe så jag lade mig igen. Och döm om min förvåning, men jag somnade om och sov till 7.15!!!! Så himla, underbart skönt! Det behövde jag verkligen. 

Läste tidningen när jag kom upp och sedan blev det datorn. Fia kom upp omkring klockan 8. Jag berättade för henne om vad som fanns på Stadium Outlet idag och hon blev eld och lågor!
Ett par Puma body train för 390:-!!!! De kostar normal 1 200:- Jag ville förankra hos Inge först om att det var ok att jag köpte mig ett par. Satte igång att damma och torka. Allt medan Inge sov. Jag åt sedan frukost och när Inge kom upp kollade jag. Helt OK. Sagt och gjort! Fia och jag klädde på oss och så åkte vi till Stadium Outlet. Var där ca 9.55 och de öppnade kl. 10. Yes, vi hittade storlek 36!! Tyvärr fick vi samma färg (stålgrå), men....
När vi kom hem, var grannen Tove ute med sina barn; Kajsa och ... jaa, de vet inte om hon ska heta Maria eller Hanna. Hon föddes den 16 oktober. Inge höll på att dammsuga. Gick in efter en stund och då torkade jag golven.
När klockan var omkring 12 skjutsade vi Fia till Mia. De skulle iväg och åka skridsko med barnen. Inge och jag var och köpte ost och därefter till pappa. Han satt och sov i sin rullstol, men han vaknade när jag petade på honom. Pratade och hade trevligt. Så kom Lotta och frågade om vi ville ha kaffe och det ville vi. Alltså, det är så himla trevligt på detta boende så jag saknar ord. Lotta tog påtåren tillsammans med oss. Jag ska nog se till att de får Dagens ros i vår lokaltidning för det är de värda. Man känner sig hela tiden välkommen, oavsett när man kommer. Och att pappa trivs, det syns på honom.

Vi åkte sedan till Coop Extra och handlade lite. Därefter till Blomstertorget i Ullstämma. Där köpte vi en liggare till graven + 20 kg solrosfrön till fåglarna. Hade rabatt genom Corren med mera! Tack för det!!!

Letade ju efter Pumpa på Coop Extra men de hade ingen och inte heller på Blomstertorget. Så vi åkte till vårt köpcentra.  På parkeringen hörde jag någon ropa på mig. Det var Marianne G!!! Jag sprang bort och gav henne en kram. Strax senare kom hennes man, Rolf. Han och Inge känner ju varandra sedan förr och hade hur mycket som helst att prata om (speedway). Min mobil ringde och det var Fia. Jisses!! Klockan var ju 16! In till centrumet och jag hittade en liten pumpa. Den kostade 60:-..... Men vad gör man inte..

Hem och som tur var så hade vi vagnen i garaget. Vi lastade på 20 kg-säcken. Den ska vara på förrådet. Tove stod i duschen och Fia hade precis duschat. 

Jag fyllde på fågelhuset och konstaterade att det går nog åt 3 små hinkar att fylla huset. Nu blev det en hink.

Så här fint blev det när pumpan var klar:
Visst blev den fin!!!???

Nu ska vi snart äta benfri kotlett och pommes. Lite senare blir det, till Toves glädje, kräftor!!!

Ha en underbar kväll! Jag säger bara en sak: Min lediga dag har varit hur underbar som helst!


Ledig imorgon :)

Click to Mix and Solve
Ja, jag börjar visst med dagens pussel, men då ser ni på direkten att jag hunnit med att lägga ett. Gjorde de alldeles nyss :)
För på jobbet har det varit fullt upp att göra. Efter lunch var det två som skrämde mig; Fia och Casper kom. De hade tagit en promenad till mig. Jo, Fia hade med sig Casper hem igårkväll. De kom när jag hade lagt mig, men jag låg och läste.

Förresten så var det en sådan där natt när Inge inte kunde sova. Givetvis vaknade jag när han gick upp mitt i natten och slog på TV:n. Detta är just nu jätte jobbigt för jag behöver så väl mina timmars sömn. Samtidigt så förstår jag Inge! Han har ju inget arbete att sköta.

Så ringde Inge. Han skulle komma ut till jobbet och tvätta bilen. Det var ju bra för då åkte Fia och Casper hem med honom. Och inte nog med det; Han fick ju hjälp med biltvätten :)

Jag var glad åt att jag fick fortsätta med arbete. Hade gett mig sjutton på att jag skulle bli klar med den rapporten som jag höll på med. Och det blev jag!!! Väntar bara på lite översättningar och de kommer nog på måndag.

Klockan 14 kom Inge, Fia och Casper och hämtade mig. Vi skjutsade hem Casper och därefter åkte vi till Maxi och handlade. Vi blev scannade idag igen och då blev Inge riktigt förbannad. De kollade och de insåg också att det varit väldigt ofta och detta trots att vi alltid gjort rätt för oss.

Hem och plockade in varorna. Fia tog bilen och åkte till Maria och barnen. Hon skulle följa med Casper på hockeyträningen.

Borde kanske damma ikväll, men näe!! Jag är ledig imorgon och då kan jag lika gärna damma. 

Nej, nu ska jag surfa runt lite!


Högarna växer :)

Sov till klockan ringde!!! Var bara uppe en gång inatt, men jag somnade om direkt. Känns skönt. Frukost och tidningsläsning.

På jobbet var det full fart direkt. Det strömmar in arbeten och högarna växer. På tal om högar, så på vårt bibliotek hade jag 2 enorma högar och  jag kunde inte förstå varför. Jag var ju där i fredags. Men så fick jag förklaringen: Det var en forskare, som prenumererar på en tidning och när han läst klart dem, så ger  han dem som gåva till vårt bibliotek. Men denna hög gjorde mig stressad. För först ska jag spara på datorn och sedan ska jag skriva p-nummer + lite annat på alla tidningarna. 

Jag pratade med Kicki och hon lovade att  hjälpa mig med att skriva på alla tidningarna vid tillfälle. Så skönt att ha Kicki, det måste jag säga.

När jag kom efter arbetsdagens slut, stod Fia och gjorde chips. Inge hade röjt på pappas förråd och han och Fia hade varit till Återvinningscentralen och kastat. Så skönt det känns att Inge tar tag i detta.

Fikade och kollade på "Hem till gården". Sedan åkte vi till flygplatsen och kollade på KLM:s lite större flygplan, som nu börjat trafikera vår flygplats. Det är häftigt att se sådana plan starta :))

Tankade på hemvägen (sänkt pris: 13:83/liter). Fixade middagen som blev pastahjul och köttbullar!

Jag hade faktiskt med mig fiskgratäng till lunchen idag. Var på väg att kasta den, men det luktade inte alls som igår, så jag åt. Det var gott :)

Nej, nu ska jag fortsätta att se på TV. Pussel? Sorry mina goa vänner, jag har inte haft tid att lägga något idag heller.


Trodde hummersoppa skulle lukta gott

Sovit dåligt på efternatten. Gick upp före klockan 4 för jag kunde inte somna om. Gjorde mig iordning och åt frukost. Tidningen kom så jag läste den. Lite dator hann jag också med innan jag åkte med Stefan och Marita till arbetet.

Full fart på jobbet och det gillar jag. Pratat med Kicki. Tyvärr känner hon sig överflödig, då det är inte så mycket att göra för hennes del. Tråkigt måste jag säga. Nog vet jag att det blir många toppar hos oss och det är märkligt att alla kommer på en och samma gång.

Varit mulet idag, men varmt! Mitt på dagen var det +15 grader! Inte illa för att vara 1 November.

Gjorde klart en rapport och började på en annan. Imorgon måste jag ta biblioteket också. Högen är säkert stor där.

Åkte hem med S och M. Inge och Fia satt i vår bil och väntade. Vi åkte till apoteket och hämtade pappas medicin. Sedan till polisen med passet, som jag hittade under min promenad igår. Därefter till pappa. Han var så pigg. Vi fikade tillsammans med alla boende. Åkte hem efter ca en timme.

Fia satte igång med fiskgratängen och jag skalade potatisen. Därefter duschade jag. När jag kom till köket höll Fia på att klökas. Hummersoppan luktade inte alls gott. Jag höll med henne. Blä och fy alltså. Och inte såg den god ut heller. Den skulle hällas över fiskfiléerna. Ja, ja tänkte jag! Ge det en chans, det blir kanske gott. Men njae, godare fiskgratäng har jag ätit. Ärligt talat så känner jag ännu lukten. Så jag kommer aldrig att köpa hummersoppa och äta den som soppa så mycket ni vet. Jag får rysningar :)

Har sett på "Hem till gården". Fia åkte till Håkan för att se på hockeyn ihop med honom och hans son. Det är HV71-LHC ikväll. Hua alltså... Pappa skulle också se den matchen.

P.s. Har inte hunnit med att lägga pussel efter jobbet!

RSS 2.0