Så har jag då börjat på gym

Ja, det är knappt jag tror det är sant! Men jag har äntligen tagit tag i mitt liv. Här ska gymmas bara så ni vet. Var på introduktion efter jobbet och jag fick, hör och häpna, beröm! Så nu kommer Fia och jag att åka tillsammans minst 2 gånger i veckan och köra.

Imorse vaknade jag 3.30 och kunde inte somna om, så 4.10 gick jag upp och gjorde mig iordning. Åt frukost och fixade matlådan (nötfärsbiffar och wokgrönsaker). Sedan hann jag med datorn en stund. Åkte till jobbet och fixade en hel del innan det var dags att åka iväg och räkna cyklister vid en skola. Vi räknar bara eleverna och det vi observerar är cykelhjälmsanvändningen. Måste säga att killarna i ålder 6–12 är suveräna. Av 25 killar så hade 21 hjälm! Det är positivt. Maria kom med barnen, men de promenerade. Fick bamsekram av Tove. Casper var lite mer dämpad. Sade åt honom att inte ens titta på gungorna på skolan. Då skrattade han.
Min kollega och tillika projektledare för cykelhjälmsstudierna kom  8.30 och vi körde tillbaka till arbetet. Då kände jag att det varit lite kyligt. Ringde pappa och allt var bra. Fia ringde efter fikat och det var bra hemma också.

Jobbade en timma på vårt bibliotek. Sedan har jag fixat och styrt med RT. Äntligen fick webbhotellet ordning på hemsidan, så jag kunde redigera den.

Arbetade till kl. 15 och så åkte jag då till träningen. När jag kom hem hade Fia gjort Korv stroganoff. Oh, så god den blev. Diskade och därefter gick jag in till pappa. Han skulle äta lite mat innan fotbollen på TV:n.

Jag har precis duschat och njuter av min dag, som är den 31 augusti 2009.

Kramizzar

Söndagen den 30 augusti 2009

Hej kompis!

Ja, idag har det varit tvättstugan (stortvätt). Körde igång strax efter kl. 7. Tog även pappas tvätt, vilket han uppskattar. Fia kom upp tidigt, redan strax efter kl. 8. Inge sov lite längre.

Pappa och jag åkte till Willys och handlade ca 10.40. Förstår inte varför det måste vara så in i vassen kallt när man går in i "rummet" där de har smör, ost, ägg, mjölk och andra drycker. Finns inga dörrar, men så fort man kommit in en halv meter så fryser man. Och pappa går ju inte så fort numera.

Hemvägen körde vi i nya rondellen, som nu är färdig (invigs imorgon). Den har de fått himla bra måste jag säga. Undrar om vi är rondelltätast i Sverige eller om det finns fler städer som älskar rondeller. Men de är bra för man slipper ju rödlysen :))

Fia kört sitt i tvättstugan. Hon och jag åkte sedan och handlade till oss. Det blev Coop Extra. När vi kom hem och hade plockat in varorna, gick vi ut och hämtade tvätten samt städade efter oss. Pappa hade fått sin tvätt tidigare.

Jag gjort nötfärsbiffar och wokgrönsaker. Även en god sås till. Vi åt ca 15.15. Smakade gott. Fia diskade!!!!!!!!!!!!! Sen kom det: Kan vi åka till Tornby? Jag behöver en sak. Så det blev att hänga med dit. Är faktiskt jätte trött nu för det har liksom varit lite körigt idag.

Sol, regn och blåst idag och betydligt svalare ute.

Pratade nyss med Maria och allt var bra. Imorgon ska Casper till 6-års igen och Tove till sin klass (2:an). Jag kommer att träffa dem när de nästan är framme vid skolan eftersom jag ska stå där och räkna cyklister, de som har hjälm och inte har hjälm.

Är det något som jag tycker ser löjligt ut, så är det när föräldrar kommer med sina barn i cykelsitsar. Barnen har hjälm, men inte föräldern. Undrar vad de tänker med? Föräldern kan ju skadas också, om något skulle hända.

Vi har en invandrarfamilj som bor nära oss. Barnen cyklar som sjutton och de älskar att vara vid p-platsen och garaget. Och inte har de hjälm. En dag pratade jag med pappan och berättade för honom att vi i Sverige ha lag på att alla barn upp till 15 år ska ha cykelhjälm. Jo, jag vet svarade  han, men barnen vägrar. Då tycker jag, att du som förälder låser in cyklarna till dess att de lovar att ta på sig hjälmen. Han tackade för min omtanke och skulle försöka. Men inte sjutton har han lyckats med det! Vad är det för föräldrar?? Låta en 4-åring fara fram som ett jehu.

Kramizzar

Kokar snart över av ilska

Igår ringde Maria till mig och berättade att Caspers cykel blivit stulen. Det var en mycket speciell cykel. Casper kallade den "Eldcykeln". Maria vet inte om han glömt att låsa den, men kan inte folk låta andras saker vara ifred.

När Maria och jag snackade, så grät Casper hjärtskärande i bakgrunden. Han var så ledsen så det är sanslöst. Det är ju inte första gången som de stjäl saker från Maria med familj. Sparkcyklar har stulits, vagnar i trappen, cyklar och Fia blev av med ett par nya gympaskor i trappen. Hon hade ställt dem där för de var blöta pga. regn. Men det hindrade inte tjuven från att ta dem.

Undrar vad detta ger för signaler till våra små barn?

Arg är jag för att folk inte kan inse: Allt mitt är inte ditt!!! Kom ihåg det!

Lördagen den 29 augusti 2009

Barnbarnet Casper efter en natt på sjukhuset då han fick ligga där för hjärnskakning

Hej kompis!

Ja, så  här glad var Casper på fredagsmorgonen. Han mådde som en prins kan man nog säga.

Vad gäller denna lördag, så sov ingen i familjen speciellt länge. Tove kom upp ca 8.15 (ja, det är äldsta barnbarnet det).
Frukost åt vi ca 9.30. Smakade ljuvligt måste jag säga :))

Jag har även bäddat rent med nya lakan i sängen. Ska bli så skönt att få krypa ner ikväll så det är sanslöst.

Fia och Tove åkte ca 10.45. De skulle kolla på fotboll tillsammans med Maria och Casper. Jag gick in till min pappa och pratade en stund. Allt var bra och det är så skönt.

När så Formel 1-träningen var över åkte Inge och jag iväg med travet. Sedan ett varv på stan (med bilen) :))
När vi kom hem, väntade Fia vid garaget. Hon och jag åkte till Mobilia i Mantorp. Först fixade hon framkallning av några bilder. Därefter gick vi in på Jysk och köpte underlakan. Tänk, men de hade födelsedagsfest där :) Kan de inte alltid vara så billiga på saker och ting. Tänkte på att de måste tjäna mer om varorna alltid kostade som de gjorde idag. Då handlar ju folk....
Sedan var vi och köpte hårvårdsmaterial. Dyra saker men mycket bra.
Hemåt via E4:an. När vi kom till vår avfart, säger Fia: Men mamma vad gör du? Drömmer svarade jag. Men du skulle ju åkt in där. Vet svarade jag, men jag vill kolla om det är kaos i Tornby.
Körde till Länsförsäkringar (Östgöta Brandstodsbolag, som det också heter). Hittade en p-plats direkt, så det var ju ingen kaos!!!! Vi gick tipspromenad och Fia anmälde att hon ville ha dem som bank. Magnus Bäcklund uppträdde utanför. Så typiskt! Det kom en regnskur som var enorm när han sjöng. Men jisses så duktig han är.

Rätt som det var så stod en kille framför mig och visade en knapp. Han frågade om jag såg vad det var :))) En trollkarl! hahahahahaha Han gjorde en massa trix. Så lade han två små kaniner i skumgummi i min hand!!! Han bad mig hålla hårt om dessa två, små kaniner och det gjorde jag. Sedan bad han mig öppna handen, vilket jag gjorde. Döm om min förvåning när det ramlade ut 5–6 kaniner! Jag förstod ingenting och det gjorde nog inte någon som stod bredvid och kollade. Till slut sade jag att jag hade en tid en passa. Vågade inte stå kvar hehehehe

Fia och jag åkte bort till Tornet. Vår hyresvärd  har byggt detta, som är 64 m högt. Mycket folk var där och vi gick tipspromenad och kollade på allt möjligt.
Jag har även anmält mig till Nautilus, så från och med nästa vecka ska jag börja på gym hahahahahha.. Hur ska det gå tror ni? Jag tror inget, men kan ju vara kul att göra något tillsammans med Fia. Så det får bli träning efter arbetsdagens slut.

Detta torn är 64 m högt.

Så ser det alltså ut!  Hade ju hoppats på att få följa med på en guidad tur, men biljetterna var slut.

Ja, detta var lite om min dag idag. Så för sjutton håll tummar och tår för att jag fixar detta med att gå på gym!!!

Kramizzar

Fredagen den 28 augusti 2009

Hej kompis!

Sovit rätt så bra natten till idag. Gissa om jag blev snopen då jag såg morgonens temperatur. Det var +15,8 grader! Väckte Inge då kaffet var klart. När vi skulle åka hörde jag att någon var på toan i duschrummet. Precis som vi öppnade dörren, kom Tove. Yrvaken var hon, men hon sade att hon var jätte kissnödig. Hon frågade vad vi skulle göra och jag berättade att morfar skulle skjutsa mig till jobbet. Jag vill se på barnkanalen sade hon då. Men lilla gumman, jag tycker att du ska lägga dig igen och försöka sova (klockan var drygt 5.30). Det ville hon inte utan Inge gick in och satte på TV:n, men barnkanalen började inte förrän kl. 6. Då ville hon följa med och skjutsa mig. Vad många frågor hon hade på vägen till jobbet. Härligt med 8-åringar måste jag säga. Kändes konstigt att vara på jobbet hela veckan :)

Hade fått en ny rapport på engelska som handlar om äldre bilförare i Sverige och i Norge. Hade gjort mycket med den rapporten i vintras för då skulle det bli en vetenskaplig artikel. Men nu har nog den artikeln publicerats eftersom jag kunde göra den till rapport.
Ringde hem strax efter 8. Inge hade följt Tove till skolan. De tog en promenad dit.  Sedan skulle Inge och Fia städa.

Maria skickade ett MMS till mig. Casper satt i sängen och åt frukost samtidigt som han gjorde segertecken! Läkaren kom sedan och undersökte honom. Allt var bra och han fick åka hem. Orsaken till hjärnskakningen var att Casper och några till hade gungat utanför Fritids och tagit hög fart och sedan hoppat av.  Läkaren frågade Casper: Du måste berätta en sak för mig innan du får åka hem. Casper lurade lite och så sade han: DET VAR JAG! Och läkaren skrattade gott och sade: det förstod jag allt. Men nu får du inte gunga på ett tag!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Så skönt så!

Efter min fikarast, bytte jag av i växeln. Efter det så gick jag till biblioteket och registrerade tidskrifter. Tog ca 1 timme.

Fortsatte sedan med mitt till lunch kl. 11. Och när jag hade ätit var det dags att byta av i växeln igen. Därefter fortsatte jag redigera och fixa omslag till rapporten.

Tog även sista växelavbytet klockan 14. Administration kom tillbaka från sitt internat (växelpersonalen ingår där). De har varit i Arkösund och haft toppenfint väder. Men jag förmodar att de suttit inomhus och jobbat.

Arbetade till kl. 15, då Fia och Tove hämtade mig. Fia hade varit hos frissan och klippt håret  (rätt så mycket). Vi åkte och köpte godis till Tove. Hon ska nämligen sova här inatt också och det  är ju fredag och fredagsmys. Casper sover hos sin pappa för Maria ska ha jobbarkompisarna hemma hos sig ikväll. Kan ju vara skönt för henne att koppla ikväll efter gårdagens händelse.

När vi kom hem, gick jag och Tove in till pappa (gammelmorfar). Han hade fått en sittdyna med luftbubblor. Detta för att han tydligen fått sittsår. Stackars lilla pappa! Men jag är supertacksam att hemtjänsten såg detta och ringde till Vårdcentralen. Det tackar jag för.

Ja, ni må tro att det var en fröjd att komma hem. Fia hade dammat och Inge dammsugit och torkat golven. Och jag har lovat mig själv att inte kolla hur noga de städat. För detta är guld värt. Fattar ni hur skönt det är för mig att slippa städa imorgon? Jag har marktjänst mina vänner nästan till 100 %.

Och nu (17.40) har det börjat att regna, Har varit mulet hela dagen, men uppehåll.

Önskar alla som läser min blogg en trevlig fredagskväll!

Kramizzar

Torsdagen den 27 augusti 2009 (yngsta barnbarnet har hjärnskakning)

Hej kompis!

Inatt förstår ni så fick jag sova! Inga studenter som festade och spelade hög musik. Men tydligen så räckte det med 5 timmars sömn för mig. Vaknade ca 3.30 och var klarvaken! Men jag låg kvar till 4.20. Gjorde mig iordning och åt min frukost. Väckte Inge 5.20 då vi drack kaffe. Han skjutsade mig till jobbet. Fortsatte redigera rapporten. Fia ringde vid halvniotiden. Hon är fortfarande förkyld, så hon hade ringt till sitt arbete (timvikarie) och sagt ifrån om jobb i helgen. Det gjorde hon rätt i. För inte ska man gå hem till äldre människor om man själv är förkyld! Visserligen förlorar Fia pengar, men mycket klokt tänkt. Och har man astma, som Fia har, så blir man mer nedsatt. Jag har det också så jag vet.

Ringde min käre pappa efter fikat och allt var bra. Han hade fått hjälp med att duscha. Det var en manlig sade han lite kryptiskt :))

Gick till vårt bibliotek och registrerade först tidskrifter sedan fortsatte jag med att stryka över placeringsnamn på ett antal rapporter. Blev klar till kl. 11. Då var det lunch och sedan fortsatte jag med redigeringen.

Inge ringde. Han hade gått 2½ km-spåret. Jag borde ge mig ut också, men det får bli en annan dag. Har fortfarande ont i vristen och jag tror att det är vila som hjälper. Cyklar ju lite då och då istället.

Maria ringde ca 13.50 och bad mig leta efter numret till Sjukvårdsupplysningen. Hon hade fått åkt hem från jobbet för Casper hade ramlat på Fritids och slagit i huvudet. Efter min fikarast, fick jag veta att hon var tvungen att åka till sjukhuset. Fia fick ta min pappas bil och hämta Tove.

Inge hämtade mig kl. 15 och vi åkte först och köpte ost och sedan till Maxi. Sofia ringde och berättade att Casper hade spytt ner Maria när de satt på Akuten. Så de får stanna där över natten. Men tydligen så kom Casper ihåg hur det hade gått till och vilka som var med när det hände. Det är ju, trots allt, positivt. Men visst blev jag superorolig innan jag fick besked.
Fia hade handlat mat och åkte hem till oss och fixade till det. Hon och Tove var här när vi kom från Maxi. De åkte strax efter. Skulle hämta kläder till Maria och Casper och så skulle de till sjukhuset.

Jag varit in till pappa med mat från mitt arbete. Idag fick han kålpudding. Ja, han äter nog inte det förrän på söndag för imorgon och på lördag kommer hemtjänsten hem med mat.

Efter att jag och Inge ätit lite, gjorde jag räkningarna. Skönt när de är gjorda.

Sitter nu här och väntar på att Fia och Tove ska komma hem. Är så nyfiken att få höra hur det var med mormors lille kille!
Älskar dem alla!

Kramizzar!

Onsdagen den 26 augusti 2009

Hej kompis!

Jaha, vad tror ni om natten som var då?  Tror ni att studenterna höll sig hemma? Nej, då de hade musik på högre än någonsin. Jag lade mig tidigt för jag var supertrött pga. för lite sömn. Musiken dånade, men jag lyckades somna. Vaknade vid midnatt och då hördes den fortfarande, men jag lyckades somna om ganska snabbt. Så var det ett reportage i dagens morgontidning om gårdagens fest. Nu är det visst slut, för tälten har plockats ner. YES!!

Så har jag då jobbat och det har varit full fart från det att jag kom till dess jag åkte därifrån. Ringde pappa som jag alltid gör och det var bra med honom. Glömde ju berätta, men min man väckte jag 5.20 imorse och så skjutsade han mig till jobbet. Började regna lite lätt då. Men sedan öppnade sig himlens portar! Jisses vad det regnade.

Fia har ringt ett par gånger. Hon skulle käka lunch med en kompis. Jag åt min hemgjorda omelett på min lunch. Oh, så god den blev. Skryt och skrävel hehehehe

Jag köper mat från vår restaurang på jobbet till pappa vissa dagar. Idag hade de oxbringa, fransk senapssås och potatis. Var ner med "matlådor# + betalade imorse. Hade satt lappar på burkarna, för han vill även ha morgondagens mat, som är kålpudding. Gick ner och skulle hämta maten när jag slutade. De hade glömt bort att göra iordning!!!! Och plockat undan hade de också gjort. Men kocken fixade till schnitzel, rödvinssky och potatis. De beklagade djupt det inträffade.

Inge och Fia hämtade mig och vi parkerade bilen på FOI:s parkering. Sedan gick vi runt och kollade på konstutställningen som är i parken. Kommer att lägga in bilder vid tillfälle.

Handlade lite på hemvägen och jag gick in till pappa med hans mat. Han höll då på att värma fryst mat. Hade glömt att jag sagt åt honom vänta till dess jag kom hem och att jag skulle bli lite senare. Så jag hade bett honom att äta ägg eller något mitt på dagen. Men det hade han glömt alltså. Ja, ja, han får väl ta den mat som jag kom med imorgon.

Maria ringde när jag kommit hem. Allt var bra. Barnbarnen sover hos sin pappa ikväll. På fredag kommer kanske Tove att sova hos oss. Oh, vilken gåva det är med barn och barnbarn. Ja, det är en gåva, det är säkert.

Fia fixade äggröra, bacon och prinskorv till sig. Inge och jag åt rester. Det blev köttfärslimpan, som vi hade i förrgår. Måste säga att Fia är suverän vid spisen. Hon är inte rädd för att göra nya saker för hon gillar att laga mat. Maria är lite avis på henne för hon gillar inte alls att laga mat.

Borde väl göra min räkningar, men jag gör dem imorgon. Har i alla fall gjort pappas, så något har jag gjort.

Kramizzar!

En solig, underbar tisdag (25/8-09)

Hej kompis!

Oj, vad dåligt jag sov inatt igen. Lade mig tidigt, för jag var verkligen supertrött efter att inte ha sovit så bra lördag- och söndagnatt.
Somnade före kl. 22 och så vaknade jag vid midnatt. Inge satt uppe och kollade en film! Var sedan på väg att somna, då han ska ut och röka och vår altan kan verkligen låta, när den inte ska det. Klarvaken!!! Hur kul är det då? Inge lade sig och det dröjde inte förrän han drog timmerstockar. Men jag låg vaken! Hörde musik som dunkade på håll. Var tvungen att gå upp och öppna altandörren (jag kan öppna utan att den låter). Det var studenterna som hade fest. Helt okej att de har fester, men måste de spela så himla högt att det hörs vida omkring. När klockan var 01.40 var det inte tyst. Nog borde det finnas en regel för de som bor ännu närmare, de sov nog inte mycket. Och många är vi som ska jobba. När klockan ringde 4.20, sov jag gott i alla fall.
Var på jobbet 5.40 och det blev full fart med rapportredigering. Inge ringde. Han skulle på coachmöte. Ringde pappa omkring kl. 9 och allt var bra. Fia ringde också. De hade det bra och skulle åka hemåt fram på dagen. Så ringde Inge! Coachmötet inställt pga. sjukdom.
Jag skickat iväg rapporter och fått ännu en rapport tryckt, som ska offentliggöras. Det rör på sig :)

Klockan 10 samlades vi på min enhet och diskuterade Verksamhetsplanen.  Jag gillar inte sådana här möten, men detta gick kanonbra. Vi blev klara på knappt två timmar. Efter det så promenerade vi till Golf Inn, en restaurang inte långt från jobbet. Vi tog alla Gorgonzolaöverbakad lax med soltorkad tomatcreme. Alltså det finns inte ord att berätta hur gott detta var!
Vi satt ute och åt och solen riktigt värmde. Hade ju ingen lust att gå tillbaka och arbeta. Men eftermiddagen gick fort den också. Slutade kl. 15 och åkte direkt hem och in till pappa. Han var redo att åka och handla. Gick bra på Willys. På hemvägen hämtade vi ett paket från Jotex. Ringde Inge och bad honom komma ut och hjälpa till med att ta in det. Jag hjälpte pappa med hans varor.
När jag kom in till oss pratade Inge och jag lite om dagen. Fia kom hem från Kalmar. Hon haft det bra, men är geomförkyld. Hon åkte iväg till fotbollsträningen med tjejerna födda 2001. Där är Tove (äldsta barnbarnet med och spelar). Inge blev så himla sur, för den inspelningsbara boxern, som vi haft på service och kom åter idag, lade av och fungerar inte alls.
Jag har precis duschat och sitter nu här. Fia kommit hem från träningen.

Kramizzar

Måndag kväll

Hej igen kompis!

Så där nu var jag hemma. Ja, jag har varit det en stund. Men vi lagade mat tillsammans (jag och gubben) och så har vi ätit. Vi åt en LCHF-rätt idag och den var mycket god. Köttfärslimpa med blomkålsbuketter.

Sofia har åkt till Kalmar med en kompis (som också heter Sofia). Hon kommer hem imorgon.

På jobbet har det varit full fart. Redigerar en rapport. Så har jag varit till vårt bibliotek (mitt jobb har ett eget) och hjälpt till där i 2½ timme. Jag jobbar 20 % i veckan där¨. Brukar arbeta ca 2 timmar per dag måndag till torsdag. Men ibland säger mina fingrar ifrån. Det är mycket lyft av tung litteratur.

Vädret har verkligen varit kanon idag. Strålande sol och vindstilla.

Varit in till pappa nu ikväll. Han hade mått lite illa, men nu var det bättre. Satte in ppv-kanalen åt honom. Han ska se på Djurgården.

Maria stukade foten igår när de spelade fotboll. Hon skulle hämta bollen och missade att det var ett dike. Så idag hade hon ont. Ska väl ringa till henne snart och kolla hur det är. Vill även höra om barnbarnen haft det bra i skolan.

Kramizzar!

Måndagmorgon

Sitter här och är redo för en ny arbetsvecka. Väckte precis min man, som ska skjutsa mig. Han vill nämligen inte att jag cyklar till jobbet, vilket jag gjorde förr. Men som han säger; det finns så mycket konstiga människor. Det blev så här efter mordet, som skedde i våras. Det var inte långt från min arbetsplats.
Nu på morgonen är det bara + 8 grader och det känns bara hur trist som helst. Vi går mot hösten med stormsteg.

Lite om mig, så förstår du kanske hur det är att vara änglamamma/mamma

Jag heter Gunilla och har fått 3 barn. Maria född 1975, Henrik f/d 1987 och Sofia född 1989.

Den 20 mars 1987 föddes vår lilla ängel Henrik. Samma dag som jag gick in i vecka 40 fick jag fruktansvärda magsmärtor. Trodde först att det kanske berodde på pizzan som vi ätit. Men så var inte fallet. Min man ansåg att vi skulle åka till förlossningen på Universitetssjukhuset i vår stad.. Möttes av en något irriterad undersköterska. Jag hade ju så ont, så jag kunde inte gå. Men hon tyckte att jag var gnällig och det var bara att gå. I hissen upp till förlossningen hängde jag som en trasa. Inne på undersökningsrummet blev det kontroll av barnmorskan. Snabbt körde hon in mig i en förlossningssal dit läkare tillkallats + ultraljudsapparat. Läkaren kollade på ultraljudet och bad om en annan ultraljudsapparat. Men efter att han kollat, skakade han på huvudet och sade: tyvärr, barnet har somnat in och nu gäller det ditt liv. MITT LIV!!!!!! Vad pratar han om? Jag har ju ett liv i magen som vill ut. Han sade att moderkakan hade lossnat och att barnet somnat in. Jag ville inte höra mer. Oh, vad arg jag blev. Och min stackars man, så ledsen han blev. Han fick ju åka hem och berätta för en förväntansfull blivande storasyster vad som hänt. Maria var då 12 år. Mina föräldrar tog hand om henne och min man kom tillbaka.

Läkaren som först undersökte mig, skulle ha gått av sitt pass när vi kom in. Han stannade kvar hos oss hela natten. Han låg så att säga "steget före" hela tiden. Att händer det, ja då sätter jag in det osv. Jag blev givetvis igångsatt och under natten fick jag blodtransfusion. I sådana här lägen är det bäst att föda naturligt. Hade givetvis hemskt ont i magen. Men till slut, ca 3.36 kom han ut med hjälp av sugklocka. En så fin liten kille! Han fick namnet Carl Inge Henrik med sista namnet som tilltalsnamn. Hur jag/vi mådde efteråt går jag inte in på här.

Vi valde att lägga Henrik i Minneslunden. Tog alltså avsked av honom på sjukhuset. Jag bad om att slippa få vara med på begravningen. Vi ville inte någon av oss. Det var ju inte det vi räknat med, att få föda ett barn och sen direkt följa det till graven. Den 14 april ville jag absolut ta en promenad till Minneslunden. Och det gjorde vi. Döm om min förvåning när vi dagen efter får besked från begravningsbyrån, att Henrik var urnsatt den 14 april! Då kände jag att Henrik var med oss och att han gav mig en "puff" den 14 april.

Min man ville i alla fall inte att jag skulle bli gravid igen, men jag tjatade så till sist gav han med sig.
Inom parentes kan jag ju berätta om min farmor som fyllde 95 år 2 dagar efter Henriks födelse. När jag träffade henne, gav hon mig en kram och sade: Gunilla lilla, jag vet att du har det jobbigt nu, men lita på farmor, allting ordnar sig. Dessa ord upprepade farmor sista gången jag träffade henne i januari 1989. Min farmor dog den 23 januari och samma natt blev Maria's och Henrik's lillasyster till!

Hela graviditeten gick bra. Jag blev sjukskriven från 5:e månaden och fick även tabletter mot moderkakavlossning. Blev inskriven på Spec.mödravård och hade samma barnmorska på Mvc som tidigare + samma läkare som var med den natten Henrik blev en ängel. Kändes hur tryggt som helst. Sattes igång 2 veckor före bf och hade tur att få en barnmorska, som jag känner sedan tidigare, under förlossningen. Läkaren tyckte att min man skulle hämta Maria så att hon fick se att jag mådde bra. Han skulle inte ha åkt, för Sofia fick bråttom. Knappt 2 krystvärkar så var hon född! Hon föddes 18.26 och 18.30 öppnade min man dörren! Tyckte synd om honom för han blev ju liksom snuvad på konfekten.

Maria har givit oss två barnbarn, Tove, född 2001 och Casper, född 2003.

Så här skrev Sofia den 31 augusti 2006:

"Undran

Man kan ju alltid undra....jag undrar hur det skulle ha varit om min storebror hade velat vara kvar här oss hos...och inte somnat in i mammas mage den 20 mars 1987..många tänker säkert men de är ju 19 år sen...men för mig som aldrig fick träffa honom så känns det jobbigt..för ibland tror jag att det skulle vara skönt med en storebror runt mig och ha någon att snacka med..än att bara kunna prata med sin syster hela tiden, fast jag älskar henne så otroligt mycket också ska ni veta! Jag har sett bilder på min underbara storebror han var så fin på korten att man trodde att han låg och sov istället för att ha gett sig av. Jag kommer ihåg första gången jag såg bilderna på honom jag blev skärrad av bilderna men jag insåg ganska snabbt att han hade blivit en perfekt storebror nu...Älskade Henrik...Jag hoppas att han har återförenats med vår älskade mormor som valde att lämna oss den 15 juni 2005..hoppas hon lär dig alla dom där sakerna som hon lärde mig och Mia..hon är klok våran mormor! Ta hand om henne och dig själv "Henke".
Älskar er båda!
Saknar er så otroligt mycket i vissa stunder.

Alla Saknar er!"

Denna presentation har jag även på Familjeliv.

I fortsättningen kommer jag att skriva min blogg som en dagbok.

När vi förlorade Henrik, trodde jag inte att skulle överleva, men det gjorde jag. Han fattas oss och sorgen i mitt hjärta kan ingen ta bort, Men ju mer år som läggs bakom, desto lättare  har det blivit att hantera detta.


Kram Nilla

"Vi bör odla våra egenskaper
inte våra egenheter"  (av Goethe)


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att skriva lite om dagens händelser.

RSS 2.0