Söndagen den 30 augusti 2009

Hej kompis!

Ja, idag har det varit tvättstugan (stortvätt). Körde igång strax efter kl. 7. Tog även pappas tvätt, vilket han uppskattar. Fia kom upp tidigt, redan strax efter kl. 8. Inge sov lite längre.

Pappa och jag åkte till Willys och handlade ca 10.40. Förstår inte varför det måste vara så in i vassen kallt när man går in i "rummet" där de har smör, ost, ägg, mjölk och andra drycker. Finns inga dörrar, men så fort man kommit in en halv meter så fryser man. Och pappa går ju inte så fort numera.

Hemvägen körde vi i nya rondellen, som nu är färdig (invigs imorgon). Den har de fått himla bra måste jag säga. Undrar om vi är rondelltätast i Sverige eller om det finns fler städer som älskar rondeller. Men de är bra för man slipper ju rödlysen :))

Fia kört sitt i tvättstugan. Hon och jag åkte sedan och handlade till oss. Det blev Coop Extra. När vi kom hem och hade plockat in varorna, gick vi ut och hämtade tvätten samt städade efter oss. Pappa hade fått sin tvätt tidigare.

Jag gjort nötfärsbiffar och wokgrönsaker. Även en god sås till. Vi åt ca 15.15. Smakade gott. Fia diskade!!!!!!!!!!!!! Sen kom det: Kan vi åka till Tornby? Jag behöver en sak. Så det blev att hänga med dit. Är faktiskt jätte trött nu för det har liksom varit lite körigt idag.

Sol, regn och blåst idag och betydligt svalare ute.

Pratade nyss med Maria och allt var bra. Imorgon ska Casper till 6-års igen och Tove till sin klass (2:an). Jag kommer att träffa dem när de nästan är framme vid skolan eftersom jag ska stå där och räkna cyklister, de som har hjälm och inte har hjälm.

Är det något som jag tycker ser löjligt ut, så är det när föräldrar kommer med sina barn i cykelsitsar. Barnen har hjälm, men inte föräldern. Undrar vad de tänker med? Föräldern kan ju skadas också, om något skulle hända.

Vi har en invandrarfamilj som bor nära oss. Barnen cyklar som sjutton och de älskar att vara vid p-platsen och garaget. Och inte har de hjälm. En dag pratade jag med pappan och berättade för honom att vi i Sverige ha lag på att alla barn upp till 15 år ska ha cykelhjälm. Jo, jag vet svarade  han, men barnen vägrar. Då tycker jag, att du som förälder låser in cyklarna till dess att de lovar att ta på sig hjälmen. Han tackade för min omtanke och skulle försöka. Men inte sjutton har han lyckats med det! Vad är det för föräldrar?? Låta en 4-åring fara fram som ett jehu.

Kramizzar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0