Det heter vårdplanering

Tack Karin och Marita för era kommentarer. Vad gäller pusslen, så kan man ändra hur bitarna ska vara. 

Sovit skitdåligt inatt igen. GIck upp ca 3.20 och gjorde mig iordning. Därefter blev det datorn och lite spel. Frukost när jag tyckte det var dags och så kom tidningen.

Idag tog jag bilen och Marita åkte med mig. Hon hade ju lämnat sin cykel på jobbet igår för det regnade när även hon skulle hem och ringt efter sin man. Jag skulle ju inte hem direkt efter jobbet så därför var det ju tur i oturen.

Jag hämtade upp allt material från källaren, som jag skulle lägga i tidskriftshållare. Skrev även "ryggetiketter" och satte på. Så ner med allt i arkivet när det var klart. Kändes skönt.

Det har varit varierande att göra.

Arbetade till 13.15. Åkte då till sjukhuset för vi skulle ha vårdplanering med någon samordnare. Kom upp innan kl. 14 så jag satte mig hos pappa och tog en fika. Han var som igår. Fick höra att han gått 50 m med sjukgymnasten, men sjukgymnasten säger att pappa får inte gå själv för han är lite vinglig.

Så kom då samordnaren och en undersköterska var också med. De anser att pappa kan åka hem för han är färdigbehandlad!!! Ja, jag vet att han är det och de har inte sängplatser i överskott. Men jag anser inte att han kan vara hemma i sin lägenhet, där badrumsdörren är på tok för smal. Han kan inte ta in rollatorn där än mindre rullstolen. Undrar hur hemtjänsten ska göra när det är dusch??? Finns inga platser på korttidsboende heller. Men vi skrev upp att han ska till ett sjukhem. Svar ska komma inom 3 månader. Alltså jag var ledsen för jag vet ju att jag får springa in till pappa flera gånger. Okej, motion är bra, men detta blir jobbigt i längden. Och på jobbet kommer jag att oroa mig. Hinner att hända mycket mellan gångerna som hemtjänsten är där. Hua alltså... Detta var alltså vårdplaneringen :(

Åkte hem vid 16-tiden. Mötte Fia vid garagen. Hon skulle på tjejernas träning och så kolla en A-lagsmatch.

Jag ringde brorsan och berättade. Inge fick då samtidigt informationen. Ringde Maria, men hon svarade inte. Dröjde inte förrän hon ringde mig. Alla tycker det är en märklig situation.

JO, MÅSTE JU BERÄTTA DETTA OCKSÅ: Pappa hade en uvisepsis vilket innebär: urinvägsinfektion med blodförgiftning!!!! Inte underligt att han var så dålig när vi åkte in med ambulansen!!

Inge gjorde en omelett åt mig och den ska jag ha med till jobbet imorgon. Längtar till lunch hahahahahaha.. lade även i lite kantareller, som jag hade i frysen. Får väl dra på mig strumpor och skor i helgen och glömma min fästingsrädsla.

Och så dagens pussel som jag tillägnar Karin. Visserligen är det ingen fyr, men nästan :))


Click to Mix and Solve

Trött ikväll

Blev cykel även imorse och det var skönt. Även om jag känner mig lite tungandad emellanåt. Tror det beror på den höga luftfuktigheten. På jobbet var det full fart och klockan gick fort. Rätt som det var så var den 7.15 och jag tog cykeln och åkte till märkesbacken vid universitetet. Jörgen och Anita anslöt. Vi började räkna klockan 7.30. Först är det lätt att göra 4 raka streck och ett snedstreck över, men när lemmeltåget drar igång på allvar är det bara att räkna i huvudet och skriva, t.ex. 42 + 25 osv.... Men så började det att regna fint. Vi stod kvar, men klockan 8.35 bröt vi. Skulle ha stått till 9.15, men det går inte att skriva på blött papper. Och resultatet blev mycket lika förra årets studie.

Varit till biblioteket, där det var en lagom hög. Rättat en rapport och lämnat vidare.

Har även hållit på med nya webben. Och ute har det regnat, regnat och regnat.

Naturligtvis så regnade det när jag skulle cykla hem. Hittade ett par gamla skor i mitt skåp, som jag tog på mig + min regnponcho. Attack till cykeln :))) Upp med luvan och på med hjälmen. Hej och hå vad det gick. Skvätt och plums, men jag skulle ju hem. Var bara lite, lite fuktig på byxorna när jag kom hem. Bytte genast om. Fia skulle hämta barnbarnen och då passade hon på att skjutsa mig till pappa. Men först  hämtade vi barnen.

Pappa blev glad då jag kom. Han är lite aningen förvirrad, men... Tog med honom ner till entréplanet och så gick vi runt där. Köpte en tidning åt pappa, men den ville han inte ha. Alltså  har han tappat det intresset, vilket inte känns så bra.

Fia och barnen  hämtade mig ca kl. 16. De hade varit på IKANO och handlat. Hem med mig. Sedan skulle Casper på fotbollsträning och Fia skulle spela fotboll.

Inge och jag åkte och köpte mjölk. Sedan hem. Jag åt lite. Inge är  helt otrolig; han går 5 km-spåret så gott som dagligen. Jag är imponerad. Jag ska också sätta igång med mina promenader, men just nu har jag så mycket annat och så får jag ju lite motion i och med cyklingen.

Är så himla trött ikväll, så jag skulle kunna lägga mig nu, men.... klockan 20.05 är väl i tidigaste laget :)

Bifogar en länk till ett pussel. Något för min goa granne, Marita, som älskar delfiner. Click to Mix and Solve
Curlingföräldrar

Sovit dåligt inatt och varit uppe och vandrat runt. Jobbigt när det blir så. Hörde även att Inge hade svårt att somna. Men vi pratar inte med varandra :))

Gick upp ca 4.10 och gjorde mig iordning. Åt frukost och läste tidningen. Hade faktiskt 2 dagens ros med idag och hoppas att nästa kommer imorgon. Man ska vara vänlig här i livet!!! Det kostar så lite!

Marita och jag cyklade även idag. Jisses vad duktiga vi är!! När jag kom till jobbet, fortsatte jag att lägga in rapporter på  nya webben.

Klockan 7 cyklade jag till Tornhagsskolan, där jag och Jörgen skulle räkna cyklister och om de använder hjälmar. Jag stod vid 6–12 årsgruppen. Fia kom för hon ville göra mig sällskap. Efter en stund kom Tove och Casper och promenerade till skolan. Oh, det värmde i mormorshjärtat att se dem komma. Tar hand om varandra på morgnarna och går iväg själva. Maria öppnar ju en del morgnar på sitt arbete.

Fia följde med dem till skolan. Rätt som det var så kom Anders Karlsson. Oh, den killen saknar jag på arbetet. Om man var lite nedstämd någon dag, så piggade han upp med ett rolig kommentar. Vi pratade en stund. Så kom Fia åter och då kom även Tesa. Hon hade lämnat sin dotter till skolan.

Men det var inte många cyklister. Jag fick ihop till 23 killar, varav 21 hade hjälm på huvudet och 3 tjejer, varav 2 hade hjälm.

Resterande barn som går in från detta håll, där jag står och räknar, fick antingen skjuts med bil eller av föräldrar som promenerade med barnen. Stundtals är det kaos när alla bilar kommer. Bildörrar slängs upp och är nära att träffa någon cyklist. Nog är det bra att skjutsa sina barn, men...... 

Klockan 8.30 slog jag igen blocket. Fia cyklade hem och jag cyklade tillbaka till jobbet. Motvind hade jag, så jag fick trampa hårt. Det var nästan fikadags så jag gick bara upp och tog av mig jackan. Kaffet smakade gott.

Har sedan haft fullt upp med olika arbetsuppgifter. Växelavbyte vid lunchen. De ringde från sjukhuset. Ska träffa några för vårdplanering på onsdag kl. 14. Ringde brorsan och han kunde tyvärr inte vara med.

Sjuksköterskan som ringde, berättade att pappa hade rest sig upp från rullstolen igårkväll och tagit ett par steg. Men så ramlade han!!!! De hade undersökt honom och han hade tur. Ja, fy säger jag.

Cyklade hem klockan 14. Kom ett par regnstänk. Brorsan ringde. Han var i Linghem och vi bestämde att han skulle besöka pappa istället för mig. Jag tar det imorgon och på onsdag.

Fia och jag kollade på "Hem till gården". Sedan åkte hon på tjejernas träning. Det kom en rejäl skur, så Fia tog bilen.

Har pratat med Maria. När vi pratades vid, ringde Thomas och undrade om jag ville ha svenska kräftor. Och det ville jag :))

Ikväll har Neta ringt och vi pratade länge.

Och snart är det dags att bänka sig och kolla på "Halvåtta hos mig".Hälsat på pappa

Vaknade inatt ca kl. 2.10 och gick upp. Det började regna då. Försökte somna om, men ännu efter en timme var jag vaken. Gick upp och vandrade runt och kollade ut. Sedan somnade jag och sov till ca 6.15. Då kom en vallning, som gjorde att jag gick upp. Hatar när jag drabbas av detta :)

Var på plats i tvättstugan kl. 7 och körde igång. Tog långa programmet, så jag gick in och satte mig vid datorn. Ut igen ca 8.20. Flyttade till tumlaren och körde 2 nya maskiner. Gick in till pappa och bäddade rent samt gick ut med hans tvätt. Jag diskade även av lite som stod och kollade igenom kylskåpet.

Frukost blev det ca 9.50 för då var alla uppe. Diskat och så ut till tvättstugan igen. Klar med allt ca kl. 13.30.

Tog bilen och åkte till sjukhuset. De håller på och bygger om Södra entrén, vilket gör att det inte bara är att gå rakt in. Pappa satt i rullstol i sitt rum. Han blev glad när jag kom och jag tog med honom ner till entréplanet. Vi gick runt lite där och så upp igen. Frågade personalen varför han satt i rullstol. De sade att han är lite vinglig. Men då kan han inte åka hem imorgon!! Hans lägenhet är inte handikappanpassad. Men han får utökad tid av hemtjänsten svarade en personal. Hjälper väl inte sade jag. Toalettdörren är så smal, så pappa kan inte ens ta in sin rollator där. Jag var kvar hos pappa till 15.30. Tankade på hemvägen.

När jag kom till garaget, hämtade jag fönsterputsen som vi har i garaget och tvättade av rutorna. Fia hade bilen en dag till Maria och vid p-platsen är det träd som savar eller vad det är de gör. Det var kladdiga rutor.

Fia hade cyklat iväg till flickornas fotbollsmatch. Innan hade hon gjort köttfärssås. Jag åt det och sallad.

Det har varit soligt idag, men mycket blåsigt. Så trist, med tanke på att det var så fint igår.

Ja, det var den helgen det. Imorgon ska jag räkna de som har och de som inte har cykelhjälmar vid en grundskola! Detta om det är uppehållsväder.Om gårdagen då höken kom

Ja, igår blev det ingen blogg skriven. Vädret var alldeles för fint för att sitta inne. Kollade inte ens på TV.

Bror och svägerska var uppe hos pappa igår, så jag slapp. Han satt uppe och var "med i matchen". Men om han promenerat något, det vet vi inte. Han får på inga villkor komma hem på måndag (som de trodde) om han inte kan gå.

Jag satte mig hos Stefan och Marita en stund på förmiddagen igår. Inge kollade på motorsport och Fia satt vid min dator. Dessutom var det ju supervarmt. Stefan höll på att mata småfåglarna. Det dröjde inte förrän de kom i en stor flock. Ja, det var gråsparvar. Rätt som det var så smällde det till i vinbärsbusken och ut kom en hök!!! Den tog en fågel i flykten och försvann in i skogen. Och flocken med gråsparvar försvann och det blev knäppt tyst. Det dröjde säkert 10 minuter innan vi fick se att det rörde sig i vinbärsbusken. Där satt de och tog skydd och var tysta som möss. Till sist så kom de fram och åt upp brödet.

Vi blev lite chockade för vi har aldrig sett en hök på någon tomt tidigare.

Dagen igår, var som sagt, mycket varm och behaglig. Jag var och hällde salt mellan plattorna hos pappa och så försökte jag rensa rabatten. Men jag inser att det är lönlöst, eftersom det bara är ogräs i pappas rabatt. Jag pratade med Inge om att ta bort den.

Hällde även salt mellan plattorna hos oss och insåg efteråt att det var mycket dumt. Vi drar ju in massor.

Senare på kvällen, då Inge åter igen satt och kollade på sport, bjöd Stefan och Marita mig på en drink. TACK!! Så himla god den var. Fia var med över och hon drack iste.

Ja, det var gårdagen det. Om denna dagen skriver jag ikväll. Ska göra räkningarna och skriva en massa OCR-nummer!Underbart väder

Ja, sömnen blev inte som jag tänkt mig. Hade mycket svårt att somna och så började det att krypa i benen. Tände lampan och läste lite till. Till sist så somnade jag nog och sov till strax före 4! Gick upp och gjorde mig iordning. Åt frukost och så blev det faktiskt datorn en stund. Tidningen kom och jag bläddrade igenom den. Funderade på hur det var med pappa!

Marita och jag cyklade iväg till jobbet. Vilken underbar morgon!!! Det var +16,8 grader och nästan vindstilla. Snacka om att cykelturen gick som på räls! När Marita och jag skiljdes åt, möttes jag av två harar. Blir ju så glad av att se de små "vilda" djuren. Lite beställningar som jag greppade. Gick till biblioteket och gjorde en hög med tidskrifter.

Sedan visade Katarina mig hur jag skulle göra för att lägga in rapporter. Så himla roligt.

Ringde sjukhuset för att höra hur det var med pappa. Han mådde mycket bättre och var feberfri. Vilken lycka!!!!

Brorsan har ringt mig och jag berättade om läget.

Arbetade till klockan 14. Cyklade då till sjukhuset i en helt underbar augustidag. Solen värmde och jag blev smått svettig. Framme vid sjukhuset efter 20 minuter. Hissen upp till pappa. Han sov!! Jag sade att jag var där (här). Efter en stund: Är du hemma  nu? Men pappa, jag är hos dig på sjukhuset! Visst ja!!! Personalen kom in och pappa hade varit uppe en god stund + ätit mat. Kanonbra!! Men när jag var där, märkte jag hur trött han var. Cyklade hem efter ca 30-45 minuter. Och nog blev jag svettig!!!!!

Det har verkligen varit en underbart fin augustidag. Fia lagade till sin mat. Inge åkte till Vårdcentralen för att få ett recept. Fattar inte att han fick betala för det besöket, som var ett led i besöket i måndags. Måste ringa och kolla detta.

Fia cyklade till Caspers match och Inge tände grillen. Jag gick ut med soporna samt kollade till hos pappa.

Vi har ätit grillade fjärilskotletter + grönsaker. Senare gick vi över till Stefan och Marita och pratade. Fia kom hem. Brorsan ringt och kollat läget.

Skönt ändå att pappa återhämtar sig även om vi alla vet att man inte lever i evighet. Jisses alltså, han fyller snart 90 år!!!!Suttit på akuten ikväll

Sorry, men jag är super-dupertrött nu, så det blir inget långt inlägg.
Imorse när Marita och jag cyklade till jobbet så höll några studenter på att städa på cykel- och gångbanan!!! Det var glas och annat. Jag gav dem en eloge!!!

Hemtjänsten ringde! Pappa ville inte gå upp för han kunde inte, sade han. Och duscha ville han inte heller. Han hade 38,5 i feber och Yvonne lovade att de skulle titta till honom fler gånger under dagen. De skulle även ta hem mat.

Jag harhållit på i källaren och rensat. Bytte av Kicki i växeln på lunchen. Fia kom sedan en sväng. Jag hade nämligen fått med mig hennes plånbok. Hon hjälpte mig i källaren en stund.

Sedan ringde Thomas från hemtjänsten. Han hade fått i pappa maten, men han kunde inte gå själv! Inte bra!!!

Jag satte mig i växeln klockan 15, så att Kicki fick åka hem. Varit lugnt där. Cyklade hem och gick in till oss. Fia åkte till Caspers fotbollsträning, jag gick in till pappa. Jisses alltså; han var förvirrad. Jag skulle lyfta upp benet och då vrålade han. Distriktssköterskan ringde och undrade om jag fått besked att det fanns penicillin att hämta ut. Men ingen hade meddelat mig. Pappa hade urinvägsinfektion. Så jag gick hem, tog cykeln och cyklade till apoteket. Då ringde Thomas. Pappa mådde illa hade tjejen sagt, som varit där. Så vi bestämde att vi skulle ses. Gick direkt in till pappa och han ville själv till sjukhuset!!! Thomas ringde och beställde ambulans. Den kom och jag följde med. Sjuksköterskor tog prover. Han hade fått dropp redan i ambulansen. Läkaren som undersökte pappa var jätte bra. Men nog yrade pappa allt. Han såg fjärilar och blommor i taket! Jobbigt, att som anhörig, se honom så. Till slut så beslutades det att han skulle läggas in på urologen. Det är ju lämpligt med tanke på UVI.

Inge och Fia hämtade mig ca 21.10. Duschade när jag kom hem och så gjorde jag mina frukostmackor. Ringde brorsan, men han var inte hemma. Kristina skulle meddela honom.

Ja, den här dagen blev helt annorlunda. Nu säger jag natti till er!


Tack

Tack underbara vänner som kommenterat gårdagens blogg. Härligt att läsa att ni läser min sida. Så sant så; man kan ju inte kommentera allt! Nu fick jag inspiration till att fortsätta skriva :) TACK!!!

Imorse slog jag faktiskt på datorn när jag kom upp. Insåg att jag skulle hinna in på facebook för tidningen hade inte kommit. Jag hann spela ett spel och så kom då morgontidningen, som jag läste. Marita och jag cyklade iväg vanlig tid. När vi kom till universitetet, så höll några vakt där. De har några "tält" och det är staket runt om. Misstänker att de har musikanläggning och öl/cider där. Märkligt att se dem sitta där. De såg lite trötta ut och tittade förundrat på mig och Marita.

En rapport var klar för utläggningen på webben, så det gjorde. Sedan skickade jag iväg den till de som skulle ha. Hade även fått en annan rapport. Så nu börjar det ta fart, vilket är skönt.

När min chef kom, gick vi ner till källaren och kollade i de skåp som vi nu har lyckats öppna. Nycklarna fanns i ett av skåpen. Så det är bara att fortsätta att röja.

Ringde pappa och allt var bra. Gjorde klart den rapporten som jag började på imorse.

Inge varit med bilen på service. Usch och fy!!! Det kostar pengar det, men har man garanti, så gäller det att sköta bilen. Dock får vi ta och lugna ner oss med okynnesåkandet. Gick på över 4 000:- idag och det är mycket pengar för oss.

Efter lunch gick jag ner i källaren och började kasta. Oj, oj, oj!!! Det var mycket mer än pärmar i dessa skåp. Förresten så gick en kedja sönder i vårt kompaktsystem, men några killar på vår verkstad skulle fixa det. Jag ska ju köra bort alla pärmar, som ska sparas till kompaktsystemet.

Cyklade hem klockan 14. Mulet, men skönt! Fia och Inge var redo att åka till ICA Maxi. Jag tyckte det var lika bra att handla idag eftersom jag arbetar till 16.45 imorgon. In till pappa. Allt bra! 

Kanske inte så bra dag att handla på, för mjölken har kort datum och även annat. Så vi får komplettera i helgen. Det är inte bra alls!! För det kommer gärna med sådant som inte behövs vid dessa tillfällen.

När vi kom ut från Maxi hade regnet börjat. Hem och in med varorna. Jag gick till pappa med hans varor. Sedan åt Fia och jag makaroner och köttbullar medan Inge åt kyckling och grönsaker.

Fia cyklade iväg till träningen, trots att det regnade!!! Jag är imponerad :))

Inge och jag gick ut till garaget för han ville visa mig en sak som ska åtgärdas på bilen. Det är så att vid tillverkningen, drogs skruvarna åt för hårt vid bromsljuslampan (bakluckan), så nu har det blivit rost där. De fotade på bilverkstaden och skickar in fotot till KIA. Sedan blir vi kallade när det är dags att lacka om. Det är väl det som kallas för "Nybilsgaranti" :))

Jag gick in till pappa. Han frös!! Kände på honom, men ingen feber. Klart att blodcirkulationen blir sämre och sämre. Och så var det ruggigt ute med regnet. Dock har han det mycket svalare i sin lägenhet än vad vi har.

Jaha, då får jag se vad jag kollar på ikväll; Antingen "Fångarna på fortet" eller "Livet på BB".

Kära blogg

Ser att det inte är så många som läser här längre och jag förstår er! Vad är det att läsa?? Skriver ju bara om min dag i stort sett.

Dagen började med en skön cykeltur tillsammans med Marita. På jobbet låg det lite småplock. En rapport blev klar i tryckeriet.

Ringde pappa och allt var bra. Gick sedan till biblioteket, där det var en liten lagom hög.

Soligt och fint ute. Växelavbyte lunchen. Passade på att gå in på Facebook då. 

Inge ringt. Han gått 5 km i spåret och Fia skulle då gå ut och gå 2½ km! Ja, ja, jag ska också ta tag i det. Får ju i alla fall lite motion i och med att jag cyklar varje dag. Men promenader är viktigt också!

Fick veta att nycklarna till plåtskåpen kommit tillrätta, så nu kanske jag kan fortsätta tömma pärmar tillsammans med Kicki. Men förresten så kan nog inte hon hjälpa till nu för jag tror att hon har annat att göra. Ja, ja, det går ju själv också.

Cyklade hem klockan 14. Inge kollade på uttagningar till något.  Fia var i sitt rum. Jag tog soporna och slängde dem (jisses att ingen gjort det......). Gick sedan till pappa. Han följde med på en promenad och idag gick vi en längre runda. Han tyckte det var skönt och det gillar jag. Följde med honom in och så såg jag att Inge och Fia kom.

Vi åkte och hämtade pappas bil. Den har varit på service och reparation. Åkte med Fia hem, som tankade lite.

In till pappa när vi kom hem. Fixade TV:n åt honom.

Har suttit och pratat med Stefan och Marita en stund. Mysigt :)

Attans med jag har lite ont i magen ikväll. Hade det på jobbet på dagen också. Känns nästan som lite magkatarr.

Nej, nu ska jag snart se på "Fångarna på fortet". Fia har spelat cupfotboll och de gick vidare och spelar nästa vecka igen. Nu är hon och kollar på A-laget.

Skulle lägga in en bild, som jag fick av Mia idag, men det gick inte. I vilket fall som helst så Casper börja spela ishockey i LHC och Mia har lyckats få tag på en massa utrustning. Han är så stolt så!

Tjabba, tjena, hallå

Ja, vad ska man säga annat än "Tjabba, tjena, hallå"???? 

Sovit urdåligt inatt (ca 2-3 timmar). Det är på tok för lite. Gick upp 3.15 för jag insåg då att det var ingen idé längre. Gjorde mig iordning och sedan blev det datorn innan jag åt frukost. Och frukosten blev så god. Jisses vad det var gott med svartavinbärssylten i filen! Mums!! Och kanel på gick också bra.

Marita och jag cyklade iväg vanlig tid. Tack och lov så var där inget trasigt glas längs vägen. Risken är ju stor annars nu när nollningen är i full gång.

Lite småplock var det. Gjorde klart en rapport och fixade lite beställningar.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Ringde även Inge och kollade läget. Bra där med.

Fick sen jobb, så dagen gick fortare än vad jag trodde den skulle göra. Varit växlande, men mest sol. De hotade ju med både regn och åska, så jag var garderad. Men cykelturen hem gick bra. In med väskan. Fia skulle cykla till Tove och följa med henne till Skäggetorp. Där skulle Tove ta ytterligare ett hål i örat. De är tossiga de små. Men gott att de cyklade. Träning så ikväll.

Jag gick till pappa. Han följde med mig ut på en promenad. Men så blev det bråttom in :)) 

Jag följde med Inge till Vårdcentralen där han skulle kolla sockret. Jag passade på att fråga om bettet på benet. Skulle avvakta lite till.

På vårdcentralen var en granne och hennes lilla flicka blir precis vild när hon ser mig. Hon började att ropa direkt och sedan blev det kramar och slängpussar. Ja, hon är bra go med sitt mörka hy och fina ögon.

Jag passade på att handla lite till pappa. Inge kom och vi åkte hem. In till pappa. Han hade fått ont i en fot. Kanske att han sträckte sig lite när det blev så bråttom in efter promenaden.

Jag har käkat lite och så duschade jag. Var nyss in till pappa igen och foten var lite bättre.

Ska se på Maestro ikväll. Hoppas att det blir bra och framför allt att jag håller mig vaken!


Gjort svartvinbärssylt

Varit vaken vid två tillfällen under natten och haft vallningar. Inget kul alltså. Då är det skönt att öppna altandörren och dra in nattluften. När tredje vallningen kom omkring kl. 6.15 insåg jag att det var lika bra att kliva upp.

Skrev i min fysiska dagbok och sedan blev det datorn. Ringde pappa och allt var bra. Fia kom upp och vi tog fram frukosten. Väckte Inge så vi fick äta. Diskat och därefter gick jag till pappa och fyllde på hans medicin. Nej, jag hade inte tvättstugan idag. Unnar mig vissa helger att tvätta inne hos oss. Har insett att det är rätt så skönt att slippa springa ut till tvättstugan. Nackdelen är att jag inte har någon tumlare, men det torkar rätt bra ändå.

Tog ett par steg ut i skogen och hittade skogens guld. Även trumpetsvampen är igång nu. Underbart. Men attans, jag vet inte om jag fick en fästing på benet. Kan ju i så fall skylla mig själv, som inte hade långbyxor och strumpor över.

Fia blev hämtad av Thomas och barnen. Jag hade tänkt cykla till Skarpan, men Fia hade redan pratat med Thomas och så skulle jag ta med en stor kasse med ren tvätt till Maria. Sofia hade tvättat i tvättstugan åt henne i fredags. Så jag åkte ca 13.30. Inge var hemma. Först in till pappa.

Tove var lite ledsen för hon tyckte att Fia varit dum mot henne. Inte lätt att vara både tränare och moster  och tvärtom; spelare och syskonbarn. Men så är det nog annat som spelar in också som gör att tårarna kommer. Det är skönt att få släppa på gråten.

De mötte Tinnis. Annelie, Alicia och Elin kom och kollade. Och det var inte bara för att Tove var där utan Annelies systerdotter spelade i motståndarlaget. Förresten så kom även Malin dit (Annelies syster). Jätte roligt för vi har bara kontakt via Facebook.

Thomas var också där och även Casper. Andra halvlek stod Tove i målet. Hon är jätte duktig där, men hon är även duktig på plan. Tyvärr så fick hon en riktig smäll. Bollen tog på kinden och det blev avtryck. Gjorde så hemskt ont, så de bytte målvakt.

Gotteflickorna förlorade, men inte med tvåsiffrigt, som det blev sist! Grattis tjejer!!

Fia och jag handlade syltsocker och annat på Coop Extra. Hem och jag gick in till pappa. Allt bra. Han såg på fotboll.

Vi åt skinka, skarpsås och potatis. Fia åkte iväg. Hon, Mia och Casper skulle på bio och se "Bilar". Jag diskade. Därefter gjorde jag "Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj".

Sylten blev supergod och den ska jag ha i filen imorgonbitti. Ja, just nu längtar jag till i morgonbitti :))) Så nu blir det inte bara saft på bären utan även sylt (undrar hur länge man kan köpa nektariner?).

Lade ut en bild på facebook på min orkidé, som fått en baby på en gammal blomstängel. Lägger ut den här också:Så måste jag bara visa er den underbara orkidéen, som jag fick av våra goa grannar, Stefan och Marita för en vecka sedan:Visst har den underbara färger!?!?! Den har fått sin plats i köket för i vardagsrummet är det fullt. Har en hibiskus, som breder ut sig. Ska nog snart ta och ansa den och då får jag plats igen.

Ja, dagens väder har varit underbart med sol och värme!!! 


Blåst, men sol

Jag gick upp ca 7.25!!! Yes, så skönt. Läste tidningen och så blev det datorn. Ringde pappa strax efter kl. 9 och allt var bra. Rätt som det var så hörde jag en smäll och ut kom Fia från sitt rum. Trodde först att ilskan höll i sig, men hon hade halkat på sitt hallgolv. Och varför hon halkade? Jo, hon använder något medel till sitt hår innan hon använder plattången. Detta medel är värre än såpa!!! Stressad var hon för hon skulle till Casper samling. Hon hade tvättat hans matchkläder och han var ju tvungen att ha dem. Kian fick hon inte ta för vi blev låsta. Mia hämtade henne!

Inge och jag åt frukost och efter att jag diskat, duschade jag. Tog sedan diskmedlet Yes på Fias hallgolv. Det blev bättre! Gjorde mig iordning och gick sedan till pappa med tidningen. Pratade en stund. Så åkte Inge och jag iväg med travet och därefter till Lingvallen. Casper och hans lag mötte Karle och de låg under med 3-0. Attans också. Men i andra halvlek vände de. Casper lade en ursnygg straff och därefter blev det ytterligare ett par mål. De vann med 4-3!! Vilka killar alltså.

Fia följde med oss. Hon lämnade in sitt tips i Tannefors. Sedan åkte vi och parkerade bilen och kollade runt vid Stångån, där det var lite tält och lotterier. Såg en kvinna som vinkade åt mig och jag undrade vem det var. Men så såg jag: Det var Karin!! Och en smalare Karin!! Grattis! Frågade var hon hade "Kocken". Han står där!!! Och där stod en kille, som jag inte kände igen!! Jisses alltså!! Han hade nog gått ner 45–50 kg på ett år!! Vilken skillnad!! Så härligt för de båda. 

Sedan träffade vi Inges gamla arbetskamrat, som också heter Karin. De hade mycket att prata om :)) Till slut så åkte vi hemåt, men stannade till på Hemköp, där vi köpte frysta kräftor och bröd.

In till pappa med ett paket kex och så fixade jag TV-kanalen åt honom.

Fixat potatis och Inge gjorde grytan. Vi åt ca 17.45 och det smakade bra. När jag diskat, gick jag till pappa för det var dags att byta TV-kanal. 

Skulle sedan kolla min tvättid nästa söndag, men då var lille Adam i lekparken med sin pappa och lillasyster, Ingrid. Han tog min hand och släppte den inte. Oh, jag älskar alla små barn på gården (-arna). Vi gick till vår gård (utan att ha kollat tvättstugan) då Adam snavade till och blev jätte ledsen. Pappan tog honom och gick in med barnen. Pappa ringde mig och undrade vad för kanal jag satt in. Slutade med att gick tillbaka till honom och tog en annan kanal.

Så till tvättstugan där jag ändrade nästa söndags tvättider. Börjar klockan 7, men har ända till klockan 17 på mig. Kan ju vara skönt att veta att jag inte behöver stressa upp.

Tog nedanstående bild på Linköpings egen playa :)Den här playan finns på baksidan av Scandic hotell och vattendraget är Stångån. Huset mitt över heter "Stångs" och innehåller en underbar restaurang. Har varit där med jobbet på både jullunch och sommarlunch. Kan rekommenderas :)

Vad gäller playan så blev det nog inte såsom kommunen tänkt sig. Det blev mycket bråk och fylla där första året och solstolarna som hade placerats ut, låg i Stångån.

Lite senare ikväll ska vi äta kräftor. Mums säger jag!


Och... det blev regn idag

Marita och jag cyklade imorse för det var ju uppehåll. Vi har sagt som så, att regnar det på morgonen, får någon av våra män skjutsa oss. Men det var uppehåll och + 9 grader. Ingen värme precis.

På jobbet låg det en rapport och väntade + ett rop på hjälp av en forskare. Greppade ropet på hjälp först och det var snart fixat. Sedan blev det rapporten, som saknade dokumentbladen. Inget ovanligt alls. Skulle vara bra om de var "inbakade" i mallen. Men det finns ju mejl, så då kan man meddela.

Ringde pappa efter fikat. Allt var bra och det känns skönt. SMHI hade sagt att regnet skulle komma vid 10-tiden. Det stämde inte på minuten, men ca 10.20 började det.

Jag jobbade på med mitt. Lunch och jag hade med Fias köttfärsbiff, pitabröd, sallad. Det var supergott. Strax efter kl. 12 kom Fia (Inge satt kvar i bilen). Hon skulle kolla om hon behövde skriva ut ett papper till fotbollen. Följde med ner till bilen och lämnade med attachéväska. Den kan jag inte ta på cykeln.

Gjorde klart rapporten så långt som jag kunde. Stängde ner och tog på mig "foppatofflor" + regnponchon. Lade ner min väska i en plastpåse. Så ut till cykeln. JAG VAR RUSTAD :)

Det gick bra att cykla i regnet och regnet gör mig inte ett dugg. Men den förb. blåsten!!!! Hatar blåst och det vet ni säkert vid det här laget.

In och hängde av mig och sedan till pappa. Pratade en stund med honom. Sedan blev det, tyvärr, lite tjafs mellan mig och Fia. Jag hatar att vi blir oense, men kan tyvärr inte göra något åt det.

Fixade en kyckling i lergrytan och gjorde sedan sallad. Har även sett på "Hem till gården". Fia åkte till Tornby. 

Maten blev i alla fall god. Och..... JAAAAAAAA det regnar ännu! Trevlig helg alla goa!


Lugnt

Imorse var det +10 grader och när vi kom till parken som ligger utanför våra resp. arbetsplatser, var det dimma över vattendragen. Jag sade: Det känns precis som hösten. Luften är ju klar och fin, men jag tycker det är för tidigt.

Hade lite småplock på morgonen. Ringde pappa och allt var bra. Gick därefter till biblioteket och där fanns det lite nya tidskrifter.

Gjorde sedan nya tidskriftslappar när jag kom tillbaka till mitt rum.

Har även fixat lite med föredrag till konferensen i januari.

Mejlkorrespondens mellan L I och mig. Hon är för härlig :))

Cyklade hem klockan 14. Vi åkte direkt till ICA Maxi och handlade. När vi var nästan klara, hittade jag inte mina rabattkuponger. Jag sprang runt som en stolle och frågade folk om de hittat några. Det var bland annat vår premiumcheck eller vad det nu är ICA kallar det för och så 2x25:- från Rydbergs. Gav upp och gick till Inge och Fia. Då säger Inge: Kan de inte ha ramlat ner här, när du lade ner kycklingen? Han lyfte på ett par saker och där låg de!!!! Yes, så glad jag blev. Vår ICA-premium var nämligen på 175:- så ni förstår att jag blev superglad :)) Konstigt att jag inte fick en besk kommentar av Inge. Men han var så tyst och lugn. Han fixar det här med att ha slutat röka mycket bra. Snart är det 2 veckor och jag måste säga att jag är stolt. 

In med våra varor och så gick jag till pappa med hans. Allt bra med  honom.

Vet inte om berättade om vad Casper sade när han fick smaka på vegan-cheesecaken?? Men det är så bra så det kan upprepas:

"mm mormor, så gott!!!! Har du receptet?" Det värmde gott i mormors-hjärtat.

Fia åkte på Caspers träning och jag satte mig och kollade på dagens avsnitt av "Hem till gården". Pappa ringde och undrade om jag hjälpa honom att ställa in telefonen!!! Jag undrade vad han menade. Ja, jag ska se fotboll sen. Men snälla pappa du behöver inte telefonen till det. Jag gick in till honom när jag sett klart programmet. Då var det sängen, som han var mest bekymrad över. Den var felbäddad!!! Jag fixade det och så frågade jag vad det var för fotboll han skulle se. Det vet jag inte. Jag ska inte se på något. Men snälla pappa, du ringde ju och bad mig komma in och fixa det, sade jag. Ja, ja, men nu var det sängen. Stackars lilla pappa. Och så ber han om ursäkt för att han besvärar mig. Spelar ingen roll hur mycket jag säger att allt är OK.

Imorgon är det åter igen favvodag, vilket känns skönt! Vädret idag har varit växlande, men mycket sol och den lyser ännu!

Lång dag eller långdag

Tidningen kom sent imorse, men jag hann bläddra igenom den. Innan hade jag försökt klura ut hur jag skulle frakta min vegan-cheesecake till jobbet på cykeln. Men det var inte så svårt. Lade i formen i en plastkasse och så i cykelkorgen.

Marita och jag cyklade iväg. Lade in min cheesecake i frysen och jordgubbsröran i kylen. Sedan upp och kollade datorn. Lugnt! Grr, så trött jag blir. Tur att vi skulle ha enhetsmöte.

Ringde pappa och allt var bra. 

En av kollegorna var förkyld och är det något som jag stör mig på, så är det när de snyter sig och slänger pappret i papperskorgen på toan. Det är inte underligt att bascillerna sprider sig. Jag har fått lära mig att spola ner i toaletten.

Letade faktiskt efter nycklar innan mötet. Ringde även till en pensionär samt en som slutat hos oss. Ledtrådarna som jag fick hjälpte inte.

Alla tyckte min vegan-cheesecake var supergod. Kul alltså. 

Några fick ta till 14-fikat och de tyckte också att den var god.

Som sagt, lugnt även idag vad gäller jobb, så det blev en lång väntan till ca kl. 15. Då gick jag ner till receptionen och bytte av Kicki. Och där var det ju rätt lugnt också. Några få samtal fram till kl. 16.40.

Cyklade hem och gick direkt in. Fia var iväg på flickornas träning. Tog en bit av cheesecake (gjorde ju 2 stycken) och tog med till pappa. Han tyckte också den var god. YES!!!

Lovade Marita att hon skulle få smaka, men här  hade Fia och Casper ätit idag, så det var inte mycket att bjuda på.

Kom en regnskur vid 18.30. Fia skulle spela match, men motståndarlaget lämnade WO, så hon kom hem efter flickornas träning.


Sicken blåst imorse, på jobbet alltså

Imorse tog vi våra cyklar, jag och Marita och trampade till jobbet. Märkesbacken vid universitetet var nymålad. Märkesbacken säger väl allt! Där är cirklar, fyrkanter och en massa andra former, beroende på hur resp. linje har sin logga. Kreativa studenter eller hur?

Hade kollat mina jobbmejl hemifrån igår och såg att jag fått en rapport för redigering. Svarade att jag skulle greppa det direkt när jag kom. Men gissa om jag blev snopen, då jag fått ett nytt mejl om att min kollega tagit hand om det. Hon hade fått ytterligare ett notat. Jag blev så himla besviken för det fanns inget direkt som väntade. Saknas fortfarande nycklar till skåp, så jag kunde inte slänga heller.

Ringde pappa och allt var bra. Gick sedan till biblioteket och där var inte så mycket heller. Efter lunch höll jag på att smälla av. Sade till min chef att jag skulle gå hem och plocka av flexen. För det finns inget värre att rulla tummarna. Hon tyckte det var okej. 

Cyklade till vårt apotek och hämtade ut medicin till pappa och även till mig. Inge blev snopen då jag kom. Fia var och hämtade Casper.

Hjälpte Inge skicka iväg en ansökan. Gick sedan till pappa. Han ville inte gå ut, trots sol. Men fotvården hade varit där idag, så han var nog lite trött.

Gick in och satte igång att göra kakan eller vad vi nu ska kalla den för. Den ska med till enhetsmötet imorgon.

Jonas hade varit här och lämnat kameran. Han skulle till Arlanda och flyga hem till Malaysia. Just nu har han mellanlandat i Helsingfors. Inge har följt hans resa dit via datorn.

Hittade ett par bra bilder från i lördags:Samuel (blir mycket bra på bild).Tove och Casper.Jag, Fia och Mia (eller Sofia och Maria). Tyckte jag valde korta namn åt dem båda, men inte tillräckligt korta :)Ovanstående tog Jonas i Kolmården, när han var där med Samuel. Tycker bilden var så fin!Ledig idag

Väcktes av en envis fluga imorse omkring klockan 6. Till slut vann flugan och jag gick upp. Det var så himla grått ute, så jag trodde inte klockan var så mycket.

Läste tidningen och sedan skrev jag bloggen för helgen. Inge kom upp ca 8.40. Jag ringde pappa omkring klockan 9.15. Allt bra. Fia kom upp och vi åt frukost.

Tagit det lugnt innan vi gav oss iväg. Var och handlade lite. Jag ska bjuda på fikabröd på onsdagens möte, så jag ska "slänga ihop" något imorgon. Spännande??? Jaaaaaaaaaa.. snälla håll tummarna för att det blir gott!!!

Hem med varorna och så åkte vi till Mobilia i Mantorp. Fia var på jakt efter jeans, men hon hittade inga som passade eller såg ut såsom hon ville.

Vi har ätit stekt fläsk, potatis och löksås. Diskade och plockade iordning.

Följde med Fia till bilen. Hon hade några fotbollar, som hon pumpat. Först skulle hon till tjejernas träning och sedan match själv. Jag tog med pappa ut på en promenad. De har idag rivit planket som var kvar vid tvättstugan. Förr fanns där en piskställning, men den är borta sedan länge. Vi "unga" piskar inte mattorna längre. Tvättar och sliter ut istället och köper nytt... Läste du? Vi unga!!! hahahahaha nu var väl kärringa rolig..

Har precis fixat mina smörgåsar (frukost hemma och 9-fikat på jobbet).

Tyvärr så har inte kameran (systemkameran) kommit tillbaka, så jag har inga nya bilder att visa. Ha tålamod!!


Helgen har varit toppen

Nu ska jag väl försöka att berätta lite om helgen som gått.

I lördags tog jag med pappa ut på en promenad. Blåste till och då blev det svalt, annars var det  jätte skönt. När Inge och Fia var klara, åkte vi tre till stan. Besökte "Bondens Marknad". Det var första lördagen och de kommer nu att återkomma fram till den 1 oktober. Tyvärr var kräftorna slut, vilket var snopet. Köpte jordgubbssylt + saft från "Hyddas" gård ("Hydda" är kompis med Jonas och Mia). Så köpte vi flytande honung på ett annat ställe. Innan vi åkte  hem, var vi till ICA Maxi och kompletterade lite.

Väl hemma, satte Fia igång att göra egen bearniessås och jag fixade sallad. Sköljde sedan potatis, som jag delade i klyftor.

Var in till pappa emellan och fixade TV:n.

Omkring klockan 16 kom Jonas och Samuel och strax efter kom Mia, Tove och Casper. Grillen var tänd och Inge fixade kycklngfiléer. Potatisen var i ugnen.Kusinerna på samma bild.

Maten smakade bra och vi hade mycket trevligt. När jag diskade gick alla utom Inge till dammen i skogen för att kolla om de kunde se några salamandrar.

Ungarna fick tag i ett hopprep och då blev det, istället för hopp, limbo. Ja, jag försökte också, men det gjorde jag bara en gång. Insåg att jag snart var 60 :))Mia håller tungan rätt i mun allt medan syrran och Samuel kollar på.
Fia fixade det med bravur. Stark koncentration så .....En liten groda fångade barnens uppmärksamhet. Casper satte den på väderkvarnens tak.Den här bilden blev bra, tycker jag! De båda är är födda samma år.

Bilderna ovan är tagna med min mobil. Återstår att se hur bilderna blev med systemkameran. Den lånade Jonas och Samuel igår, då de var till Kolmården. Så mer bilder kommer kanske i slutet av veckan.

Mia och barnen åkte till Lasse och Fia och Jonas skjutsade hem Samuel till hans mamma. Sedan kom de två tillbaka. 

Igår började dagen precis som alla dagar. Jag vaknade tidigt och gick upp. Mia och barnen ringde och sjöng så fint för mig. Då blev jag rörd.

Fia kom upp och grattade. Jag gick till pappa istället för att ringa. Hade nog kanske glömt att fylla på medicinen annars. Allt bra med honom.

Så ringde min goa vän, Anki och grattade. Vi pratade länge. Blev så glad över samtalet.

Ringde på dörren och utanför stod Marita med ett orkidéträd i en ljuvlig färg. Jag hade sagt ifrån om firande, men en blomma skulle jag ha :) Tack så jätte mycket!

Klockan 13.30 åkte vi till stan. Tutade på min chef som kom och gick med sin man.

Parkerade bilen och så mötte vi upp Mia och barnen. Vi åt buffé på Ming Palace. Jisses så gott det är. Döttrarna berättade att de ger mig en fotmassage och jag får den när jag själv valt tid och dag. Vad goa de är!! 

Tove följde med hem till oss för hon och Fia skulle iväg. Tove och hennes lagkompisar i fotbollen hade match.

Jag var in till pappa och han var så nöjd så :))

Så ringde brorsan och grattade. Innan vi hade avslutat, ringde min mobil. Det var min andra goa vän, Karin. Vi pratade också en god stund.

Det var alltså min 60-årsdag igår och jag är helnöjd med den. Man fyller år varje år och att fylla 60 är inget speciellt för mig. Det är ju så, lever man så blir man ett år äldre varje år.

Idag är det måndag och jag är flexledig. Den lyxen unnar jag mig.Hoppas att ni har tålamod

Ja, jag hoppas att ni har tålamod att vänta på blogg. Blev ingen igår och inte ikväll heller. Fyller man, som jag 60, så kan man väl få lite respit!!! 

Ska försöka att få till en bra blogg imorgon med lite bilder.

Kram på er och tack för att just DU läser min blogg!

Elefantöron

Imorse cyklade jag och Marita tillsammans till våra resp. arbetsplatser. Kyligt var det, men luften var klar och fin. Attans alltså; det var bara +9,2 grader när jag kom upp. Alldeles på tok för kallt i augusti. Jag hoppas verkligen att det vänder snart och att vi får tillbaka värmen.

Gick igenom mejl och svarade en person, som försökt ladda ner en massa rapporter. Jag gick in på vår hemsida och kunde ladda ner dem. Samtidigt så hade  han beställt fysiska exemplar. Men då jag såg att det var en herre från utlandet och samtliga rapporter var på svenska, skrev jag till honom samtidigt som jag skickade med pdf-filer. Det finns ju alltid en engelsk summary i våra rapporter. Lite senare hade jag fått svar och han var såååå tacksam för mitt agerande :))
Gick ner i källaren klockan 7 och började slänga. Kicki kom strax efter och så även min chef. Vi tömde ett antal pärmar. Jag hade även flyttat över från kartonger och in i ett skåp. 

Efter fikat gick jag till mitt rum och kollade mejl samt ringde till pappa. Allt var bra. Fia ringde mig. Hon frågade om hon fick ta Kian till sin kompis. Vad skulle jag säga mer än att fråga pappa om det är okej. Är jag på jobbet så använder ju inte jag bilen.

Ner till källaren igen, men nu till ett annat ställe. Det visade sig nämligen att det fanns ett plåtskåp till. Detta stod utanför vårt utställningsförråd. Kicki och jag tog med en tunna + en kartong. Vi slängde som sjutton. Men det som var på skåpets topp kastade vi i brännbart. Så mycket damm och även fuktskadat.

Ja, så långt var vi klara. Nu väntar vi på att nycklarna hittas till övriga skåp. Jag var till biblioteket och kollade om där fanns några tidskrifter, men det var inte många. Beslöt att återkomma på tisdag.

Käkat lunch och plockade sedan lite. Sade till min chef att jag tänkte ta ut timmar och gick klockan 12. Men jag kom inte ut från huset förrän klockan var 12.30. Det var många som ville snacka på vägen :) Och det känns så skönt att kunna göra det. Man blir liksom avslappnad.

Cyklade hemåt, men stannade vid universitetet och pumpade åter igen luft i mina däck. Nej, jag menar i mitt däck. Det är framdäcket som inte håller luft ordentligt. Men sedan hem och in. Inge hade dammsugit och torkat golven. Underbart!!!

Inge och jag tog en fika. Sedan gick jag till pappa och tog med honom på en promenad. Lite kyligt var det allt.

Tog med pappas tvättunna och ställde den utanför hans köksfönster. Gick till tvättstugan för att avboka morgondagens tvättid. Träffade då Åsa, som arbetar inom hemtjänsten och brukar komma till pappa. Hon bor på gården längst ner (som vi uttrycker oss). Pratade en god stund med henne. Fia kom från sin kompis och till sist så avbokade vi tvättiden.

Fia och jag kollat på "Hem till gården". Tvättade en maskin här hemma. Gick till pappa och hängde upp hans tvätt. 

Och ikväll har jag då gjort ELEFANTÖRON. Vad detta är? Jo......

Vi köpte fläskfärs i torsdags och jag tog cirka 700 gram. Körde runt i dessa 700 gram med degkrokorna samtidigt som jag kryddade med salt, vitpeppar och Piffi allkrydda. Det skulle bli trådigt och det blev det efter ca 7 minuter.

Sedan rev jag av en bit plastfilm och lade på diskbänken. På den lade jag ungefär en knytnäves storlek (obs. min knytnäve :) ). Vek ihop plasten och så tog jag fram min släta brödkavel (skulle varit en taggad, men jag har ingen sådan). Kavlade till dess det var lövtunnt. Gjorde alla och sedan fixade jag pommes i stekgrytan (friterade alltså). Därefter stekte Inge "Elefantöronen" en minut på varje sida. Mums så gott det blev.....

Diskat och plockat iordning. Inge ringde Mia och de var på tåget. Bytet i Stockholm hade gått jätte bra och det var skönt.

Ska nog snart se på Postkodlotteriet eller vad det nu heter...

Känns att jag gjort lite idag

Imorse väckte jag Inge klockan 5 för han skulle skjutsa mig. Marita cyklade för hon slutar lite tidigare. Imorgon ska jag dock cykla igen! Det är så skönt motion.
På jobbet fixade jag med lite småplock. När min chef kom, gick vi ner i källaren. Hon visade mig ett antal pärmar som skulle tömmas. Dessa är från ett tidigare dotterbolag som är nedlagt sedan länge. Vi hjälptes åt fram till fikat.

Ringde pappa och allt var bra. Sedan till källaren igen. Kicki kom ner och hjälpte mig i ca en timme. Lunch och efter den fixade jag lite med mitt ordinarie jobb. Sedan ner igen. Körde själv i 1½ timme. Torr om fingrarna och ont i ryggen. Så det känns att jag jobbat idag. Skönt är det.

Inge väntade på mig. Jag kom inte ut förrän 14.10. Kicki behövde fixa ett par saker. Hon satt ju "låst" i växeln. Ja, nästa vecka kör vi igång igen. Jag sitter till 16.40 på onsdagen. YES!!!

I vilket fall som helst så gick handlingen bra. Hem och in med varorna. Sedan till pappa med hans varor. Han såg på fotboll.

In och käkade lite. Vi hade köpt potatissallad, men potatisen var halvrå, så det åt vi inte upp. Diskat och så satte jag igång att damma och torka.

Har även hjälpt Inge med datorn. Oh, ibland så är man på väg att gå i taket för han vill ju ha hjälp omedelbart. Men jag älskar honom ändå :)

Nej, nu ska kolla lite på fejan. Snart är det natti känner jag.
Fia då? Jo, hon är hos en kompis och jag vet inte när hon kommer hem.

Vad trött jag är ikväll då

Inga problem att skippa datorn på morgonen. Har ju telefonen, så jag kan läsa nyheter där :) Skönt att sova en halvtimma längre.

Marita och jag trampade iväg ca 5.10. Lite småkyligt är det, trots att vi bara är i augusti. Lite småplock när jag kom.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Gick sedan till biblioteket och fortsatte att "beta av" högarna.

Mia ringde. De hade det bra och skulle ut på sjön. 

Fortsatte på biblioteket efter lunchen. Till lunch hade jag ju med Fias laxrätt, som hon gjorde igår. Supergott!!!!

När jag cyklade mot vårt köpcentra strax efter kl. 14 blåste det massor. Höll faktiskt på att blåsa omkull vid ett tillfälle.

Från centrum och hem är det inte superlångt och jag kände först en regndroppe och så en till. Därefter öppnade sig himlens portar. Jag ljuger inte, men det störtregnade! hahahahahahahahaha... hade regnponchon i cykelkorgen, men det var ju ingen idé att ta upp den. Jag var ju redan blöt.

Inge skrattade åt mig när jag kom in. Bytte om och gick till pappa. Pratade en stund med honom och fixade en TV-kanal.

Fia var iväg till Norrköping med en kompis. Hon kom hem och bytte om för att åka till träningen med tjejerna (flickor -01). Därefter till sin egen fotbollsmatch.

Usch, är ju ingen skön kväll att spela fotboll i. Det blåser kraftigt och vi har  bara +14,8 grader.

Fick så himla ont i ryggen förut, men nu har det släppt. Då kom tröttheten istället. Får väl sätta tändstickor i gluggarna, så jag håller mig vaken!
Min man fixar det nog denna gången

Det känns faktiskt riktigt skönt att sova till ca 4.15. Jag hinner gott och väl med det jag ska. Går kanske ut lite tidigt och hämtar cykeln, men jag blir så rastlös att bara vänta på att få åka iväg :) 

Gick till vårt bibliotek och där fanns det tidskrifter. Jag ljuger inte, men under de fem veckor, som jag varit på semester, hade det kommit en  hel del. Registrerade massor, men inte allt. Dock sorterade jag i bokstavsordning, så imorgon ska jag ta den stora högen.

För övrigt så har inte alla kommit tillbaka ännu, så forskningen ligger på sparlåga. Men jag har ju insamlingen av abstract, så det finns.

Jo, dagens rubrik då! Det är så att min man har inte rökt sedan söndag eftermiddag. Det verkar gå bra. Jag säger inte så himla mycket, men inombords jublar jag. Snusar gör han ju och det lägger han nog inte av med. Sista tiden har jag farit illa av röken.

Cyklade hem strax efter klockan 14. Blåste lite, men solen lyste. In till oss. Fia hade gjort en ny laxrätt. Inge hade ätit kyckling och grönsaker. Jag tar fiskrätten med till jobbet imorgon.

Gick in till pappa och tog med honom på en promenad. Fixade sedan TV:n.

Nu ikväll gjorde Fia pannkakor med proteinpulver i. De blev faktiskt riktigt goda.

Fia och jag varit in till pappa med kålpudding, sås och potatis. Det får han äta imorgon.

Ska snart se "Allsång på Skansen". Förresten så fick Fia kort på barnbarnen och de ser ut att ha det toppen hos Anna.
Så var semestern slut

Igårkväll kom Jonas till oss. Han kom till Sverige från Malaysia på morgonen. Naturligtvis så ska han komma fler gånger under den dryga veckan som han är hemma.

Jag bestämde mig under semestern för att gå upp en halvtimme senare. Med andra ord så gjorde jag det imorse. Gjorde mig iordning, åt frukost och läste tidningen. Startade inte datorn utan den fick vara. 

Marita och jag cyklade iväg ca 5.10. Fick sällskap av en kollega till Marita. Jag hade en himla massa nya prenumeranter på tidningar + en del beställningar.

Min kollega kom inte idag, så jag gjorde matsedeln och lade ut på webben. K och jag har pratat en hel del. 

Ringde pappa och allt var bra med  honom.

Hann inte med biblioteket idag, men det  hinner jag säkert imorgon. Soligt och blåst ute.

Dagen gick som sjutton och rätt som det var så var klockan 14 och jag packade ihop. Kom några regnstänk när jag kom ut, men de slutade. Stannade och pumpade luft i däcken. Sedan träffade jag Per, så vi stannade och pratade en stund. Hem och in till oss. 

Fia åkte iväg till Mia. Skjutsade dem till tåget. Jag gick in till pappa. Han ringde mig på jobbet och yrade om matsedeln. Jag drog ut en på jobbet. Himla tur att jag skrivit upp i min dagbok vilka dagar som han ska ha mat. Men han hade hittat sin matsedel. Strunt samma. Den tar jag med till jobbet, så jag har koll. Han fick ta den som jag skrev ut och så fyllde jag de dagar som han ska ha mat.

När jag kom in, vek jag tvätten och plockade in. Har även stekt ägg till smörgåsarna imorgon.

Nu ska jag ta det lugnt och slappa.


Attans vad det regnade på förmiddagen

Jaha, där ser man! Då har det hänt igen alltså. Jag missade att skriva blogg igår. Men det hände inte så himla mycket. Tvättade två maskiner här hemma och avbokade tvättstugetiden till idag. Tog en promenad med pappa på förmiddagen.

Vi åt grillat på kvällen och det smakade gott. Satt ute en god stund för kvällen var skön.

Dock blev jag tidigt trött, så jag lade mig och somnade genast. Men attans alltså! Jag vaknade 2.45 och var klarvaken. Upp och vandrade, lade mig igen, så upp och vandrade. Höll på så där, men så omkring 5.30 somnade jag visst om och sov en timme. Hade ju bestämt mig att jag var tvungen att vakna omkring 6.30. Gick upp och gjorde mig iordning. Datorn en stund. Väckte Fia och så åt vi frukost. Tove ringde och undrade om vi kunde  hämta henne. Självklart svarade Fia.

Regnet hade börjat, men vi tänkte: Det slutar nog snart för enligt prognosen igårkväll skulle inte regnet komma förrän omkring kl. 14. Hämtade Tove och så åkte vi till Linghem. Regnet öste ner. Fick ställa bilen en bit bort. Tur att vi hade paraplyer med oss. Brassestolarna fick stanna i bilen. Hittade Mia. Ja även Thomas var där. Caspers första match började och den vann de. Blev bara en kort stund som regnet höll sig borta.

Thomas hade ingen paraply så han fick ta min. Jag hade en regnponcho med mig så jag drog på mig den. Det var ju luva på. Nästa match vann Caspers lag också och nästa, men den fjärde och sista förlorade de. Och regnet? Jo, det spikregnade (om man kan säga så?). Började känna att byxorna var blöta liksom skor och strumpor. 

Jag tröstade mig med att jag hade ju fått frisk luft. Fia och jag skjutsade Mia och barnen till deras bil. De hade nämligen fått ställt sig ännu längre bort än vad vi fick göra.

Stannade på Tempo i Tallboda och köpte mjölk till pappa + lite annat. In tll pappa med mjölken. Allt var bra. Jag lovade att återkomma och fixa TV:n efter att jag bytt kläder och torkat lite.

Fia satte igång att strimla vitkålen. Jag fortsatte och så brynte Fia den. Inge gick till pappa och fixade TV:n.
Jag gjorde sedan kålpudding och fixade potatisen. 

Gick in till pappa omkring klockan 16.30. Han berättade att han hade ramlat på köksgolvet. Som tur var, så larmade han. Han hade slagit i baken och där har han ju inget mer än ben. Ja, nog blir man orolig allt.

Mia och barnen kom och lånade två resväskor av oss. 

Kom en rejäl skur när de var här. Men sedan kom solen.

Jonas kom hem på semester idag. Han har precis varit här och fikat. Så himla kul att ses.

Imorgon börjar jag åter igen att arbeta. Känns så där, men jag är glad att ha ett jobb. Vet ju att Inge inte tycker det är så kul att inte ha något arbete.

Lite kvavt idag

Ja, idag har det inte hänt så himla mycket. Det är sista dagen på min semester. Fattar inte att jag redan varit ledig i 5 veckor! Tiden går alldeles för fort!! Har jag gjort det jag ville då? Ja, det har jag nog gjort. Första veckan blev ju lite "kaiko" då pappa fick ont i sitt ben. Men sedan har det bara varit toppen.

Jag har laddat batterierna och jag är redo att ta itu med jobbet (hoppas bara att det inte är "världens hög" med tidskrifter på biblioteket). Dock tycker jag väl att det är en aningens trist med växelavbytena. Hade ju helst sluppit dessa långa dagar en dag i veckan, men..... I bibeln står det (om jag minns rätt) att kvinnan må tiga i församlingen. Det stämmer ju nästan in på oss, men jag ändrar lite på betydelsen och säger: Gräsrötterna gör som de blir tillsagda. För så känns det faktiskt. Många av oss förstår inte riktigt varför det blev som det blev.

Men nu struntar vi i jobbet och återgår till dagen. Efter frukost, disk och bäddning, gick jag till pappa. Han hängde med mig ut på en promenad. Corren fick han senare.

Inge skjutsade mig och Fia till Mia. Vi hämtade våra cyklar. Barnen hade följt med sin farmor och "farfar" till Stockholm. Fia och jag cyklade ner till stan. Ställde cyklarna och så gick vi runt. Blev en ostbit på Norins ost och ett par citroner inköptes på Stora Torget. Fia köpte ett lerkrus på Myrorna. Hon har aldrig varit inne där, men upptäckte att man kan verkligen fynda!!!!

Cyklade hem i mulet väder och vi fick några regnstänk på oss. Inge  hade dammsugit när vi var borta. Underbart!!! Jag gick genast ut i trädgården och plockade av 2 dl svarta vinbärsblad (små). Kokade sedan vatten och hällde i socker. Ja, jag gjorde ännu en gång "Toras dricka".

Blev grill ikväll. Karrékotletter, kokt potatis, bearneiesås och sallad. Mycket gott. Och vi kunde till och med sitta ute och äta.

Diskat och silade även drycken. Gick till pappa med lite och han tyckte det var jätte gott.

När jag kom hem, gick jag över med lite till Stefan och Marita.

Har förresten pratat med goa Pia idag. Hon ringde mig och jag tog tillfället i akt att än en gång gratta henne till att ha blivit farmor.

Barn är verkligen livets krydda. Barnbarn är livets efterrätt. Så sant så!!Hann inte sola något idag

Sov till ca 6.40. Gick upp och läste tidningen och därefter datorn. Jag gjorde mig iordning efter en stund. Lika bra det. Maria ringde och undrade om Casper fick vara här när hon och Tove var på Skänninge marknad. Det fick han. Hon skulle höra av sig. Ringde pappa och allt var bra. Fia kom upp och Inge strax efter. Frukost och disk. Bäddade också innan jag gick till pappa. Tog med honom på en promenad. Lite svalare, men inte kallt. Det var nog blåsten som kändes lite kall.

Plockade av 2 dl vinbärsblad för jag skulle prova "Toras dricka". Receptet fanns i dagens morgontidning:

Toras dricka

2 dl svartvinbärsblad, hårt packade
2 citroner
1 l vatten
2 dl strösocker

Plocka små blad från busken, sköj dem noga. Skiva citronerna och varva sedan blad och citronskivor i en burk. Koka upp vattnet och häll i sockret, rör tills det löst sig. Häll i sockerlagen och låt blandningen dra med lock i åtminstone tre timmar. Sila och servera med is.

Sedan åkte Inge, Fia och jag till ICA Maxi och handlade. Hem och plockade in varorna. Gick till pappa med hans varor. Sedan åkte vi iväg och uträttade ett ärende till. Det tog lite tid, men vi hade ju ingen panik. Synd bara att jag inte kunde sola :)

När vi kom hem gjorde jag "Toras dricka". Därefter fikade vi och åt daimtårta. Fick den + en tårtspade av ICA Maxi. Jisses så söt tårtan var!

Maria ringde och sade att Casper skulle följa med till Skänninge. Fia undrade om hon kunde få följa med, men de var fullt i bilen.

Sedan klippte Inge gräset. Fia började, men Inge slutförde. Stefan klippte deras gräs och så avslutade Inge med att klippa pappas.

Fia undrade om inte vi kunde åka till Skänninge. Inge vägrade! Han kunde tänka sig att följa med imorgon, men då har många lämnat marknaden. Så Fia och jag åkte. Köpte universalmedlet (det som jag tog bort alla insekter på bilen igår). Den burken som jag har hemma, har jag nog haft i 2 eller 3 år och det är inte slut. Så köpte vi oss varsin ryggkliare :)

Köpte även ett par Foppatofflor till Inge. Jo, en rulle med avfallspåsar blev det också. Träffade Maria och barnen. Imorgon åker barnen med sin farmor och "farfar" till Stockholm. De kommer hem på lördag igen.

Fia och jag kom hem strax efter klockan 20. Då åt vi middag!!! Inte klokt, men daimtårtan tog bort hungern.

"Toras dricka" blev riktigt läskande, så den ska jag göra fler gånger innan hösten kommer.
Utflykt igår (igen)

Ja, igår blev det ingen blogg skriven, men nu ska jag försöka få till den. Det kommer att bli mycket bilder, tagna med både mobilen och systemkameran.

Vi hämtade Pia ca 8.40 och styrde färden mot Stockholm. Ett bensträckarstopp blev det i Sillekrog. Sedan fortsatte vi. Åkte ner vid Danvikstull där jag fotade denna fina båt:Så fortsatte vi färden och hamnade ute på Djurgården! Där fick jag syn på denna lyxkryssare (ja, vi hade sett den tidigare, när vi passerade VikingLine):Jag zoomade verkligen, som synes.

Därifrån åkte vi till Siljaterminalen och ett besök på deras fräscha toaletter. Så nu skulle vi klara oss en stund till :)

Färden gick nu ut till Vaxholm. Hittade en bra p-plats och vi gick direkt till korvkiosken och köpte lite mat. Traditionen ska vi hålla hårt på. Pia var helt betagen i vad hon såg. Efter maten promenerade vi runt lite.

Visade Pia Monica Linderoths tidigare affär, där det numera ser ut så här i skyltfönstret:Det är så sorgligt att hon inte finns med oss här på jorden längre!

Liksom för fyra veckor sedan, så gick vi in hos:Vi gick även in i en annan butik mitt emot Lena Linderholm:Jag, Fia och Pia.

När vi var på väg till bilen, såg jag denna fina cykel utanför en blomsteraffär:Och även detta var fint vid blomsteraffären:Sedan åkte vi bilfärjan över till Rindö och så bil till Oxdjupet. Färja därifrån till Värmdö. Pia saknade ord för vad hon fick se på denna resan. Det var inte betongStockholm utan naturStockholm. Finns ju så otroligt mycket fint att se. Mellan alla träden så ser man vatten :)Detta märkliga pilträd fann vi ute på Blockhusudden (var där precis i början, men det gör ju inget).Likaså den här bilden kom lite fel, men vad har det för betydelse. Den är tagen på vägen till Vaxholm. Träden har redan börjat gulna på sina håll. Lite väl tidigt!Här njuter Pia av utsikten vid Nacka Strand.Fia njuter också av båtar och vatten.Här är vi då lite närmare lyxkryssaren från Panama. Häftigt, eller hur?Den här bilden är tagen med systemkameran. Tiden är felinställd.Och där kom Silja Symphony!

Tog sedan en tur ut på Skeppsholmen och då tog jag denna bild. Man ser scenen på Skansen. Där skulle det snart bli Allsång.Vi åkte därefter till en Kinarestaurang (vårt favoritställe vid Östermalmshallen). Där bjöd Pia oss på asiatisk buffé. Tack goa Pia för den goda maten och trevligt sällskap hela dagen!

Så var det då dags att åka hem igen. Strax efter Södertälje blev det tvärstopp. Vi trodde först att det var en olycka för Fia gick in på Trafikverkets hemsida och kollade efter vägarbeten. Fanns inga uppgifter. Men vi blev sedan varse att det var vägarbete. Det skulle asfalteras och trafiken leddes in till ett körfält. Tog väl drygt 20 minuter. Men det viktigaste är ju att allt går bra.

Pia bjöd in oss på öl resp. vin (Fia fick köra hem). Fia passade på att fota lite växter på Pias altan. Hon har så gröna fingrar och älskar att hålla på med växter.

Oh, dessa skulle jag också vilja ha hos mig :))

Till slut så var jag bara tvungen att ta denna bild på Pias katt, som heter Pamela och är 14 år. Någon snällare katt får man leta efter. Vi satt ju ute, så jag klarade allergin.Och idag har vi tagit det mycket lugnt. Jag tog en promenad med pappa. Han tyckte det var skönt. Har pratat med Mia. Hon och barnen skulle bada. Jag försökte ligga i solen, men jag fixar det inte längre. Jo, om jag har vatten i närheten, så att jag kan doppa fötterna :))

Vi har ätit på baksidan och snart ska vi äta varsin räksmörgås. Fia åkte iväg med Sofia B. De skulle ta ett kvällsdopp någonstans.

Nu hoppas jag att ni är nöjda med bilder och text från gårdagen. Ha en riktigt mysig onsdagskväll!

Kram Gunilla

Varit i Gränna

Sov till ca 7.20 idag och det behövdes. Somnade nog omkring 22.15 för jag var jätte trött. Inge och jag försökte att se på en film, men jag fixade det inte. Det gjorde inte han heller.

Läste tidningen och så datorn. Inge kom upp ca kl. 9. Jag ringt pappa. Allt bra med honom. Fia kom upp strax efter jag hade lagt på. Frukost och disk. Gick sedan till pappa, som följde med mig ut på en promenad. Så himla skönt det var!

Frågade Inge och vi inte kunde åka till Gränna och det var han med på. Parkerade bilen och så gick vi runt i hamnen. Jag hade gärna åkt över till Visingsö, men tiden var för knapp.En polkagrisbagare!Här har vi gått ut på en pir och jag tar fotot in mot land.Himlen var fin och här hade två flygplan korsat varandra. Syntes bättre "live".

Och Vättern är verkligen blå:Eller hur? Vi satt ute vid den lilla fyren och njöt!


När vi kom hem fick jag se att en lilja börjat blomma i min rabatt. Vet faktiskt inte var den kommer ifrån :)) Men fin är den.

Pratade med Stefan och Marita! De hade också varit i Gränna, men tagit båten över till Visingsö! De haft det kanonmysigt där. Attans alltså, vi kunde ju ha åkt dit ihop, men lite fel dag med tanke på vad vi gjorde sedan :)

Så åkte vi till Stångebro ishall, där först LHC:s damer gick på is och efter dem så var det herrarnas tur. Var mycket folk och kollade. Vi satt med Mia, Casper, en kompis till Casper, Thomas och Tonny.

Nöjd med dagen som varit och så himla skönt att vi fått sol och varmt. Om jag längtar till jobbet? Nej, faktiskt inte, men jag är glad att ha ett jobb. Ett jobb som jag trivs med!


P.s. Nu är klockan 21.17 och jag har duschat. Fia och jag har gått 2½ km-spåret!RSS 2.0