Ny dataskärm blev det idag

Ja, denna timmen som vi tillbaka, den tar jag inte mycket för! Den förstör ju nattsömnen! Vaknade redan 3.45 och trodde det var dags att kliva upp! Försökte verkligen att somna om, men det gick inte! VINTERTID?? Hade varit bättre om vi aldrig gått med på detta med sommar- och vintertid! Gick upp kl. 6 och gjorde mig iordning. Så var det bara att vänta på att klockan skulle bli 7 så jag fick gå till tvättstugan.

Regnat inatt och när jag gick till tvättstugan kom det bara lite fint duggregn.

Fia kom upp omkring kl. 8. Jag gick då ut och lade över tvätten i tumlaren och så var det dags att gå ut kl. 9 och hämta tvätten. Städade efter mig och så in till pappa. Allt bra med honom. Han trodde jag hade satt rekord i tvättstugan :))) Fyllde på hans medicindosett och konstaterade att jag måste hämta nytt på apoteket.

När jag kom in var Inge upp och Fia hade tagit fram frukosten. Så skönt!!! Diskade sedan och därefter satte jag mig och kollade en film på TV1000! Det är inte ofta jag gör det.

Filmen var slut strax innan kl. 12. Vi åkte då till Tornby. Var först in på Maxi och köpte lite bröd och mjölk. Därefter gick vi in på Siba. Köpt en ny dataskärm. Men om det hade visat sig att inte den nya fungerade, så hade jag fått lämna den tillbaka. Men det var min skärm som var trasig! Nu har jag en toppenbra skärm och är mer än nöjd. Det är en Packard bell-skärm och den var nedsatt (990:-). Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att datorn fortsätter fungera lika bra som den gjort. För ny dator har vi inte råd med.

Varit mest sol idag och temperaturen har varit ca +12 grader.

Fia åkte och kollade på Caspers innebandyträning. Nyss ringde hon och sade att Tove skulle sova här. Men först skulle de åka och kolla på en hund! Fias gamla klasskamrat har en sådan där liten hund, som många kvinnor bär i sina handväskor. Jag kan inte stava till namnet, så därför skriver jag inte det här. Jag kallar inte rasen för hund, men kostar gör de!

Nu ska Inge och jag äta stekt fläsk, kokt potatis och löksås! Mums!!!

Avkopplande lördag

Vaknade ca 4.45 och tänkte: Fy tusan alltså! Det är lördag och jag vill sova länge! När klockan var 6 var jag fortfarande vaken. Men så lyckades jag! Jag sov till klockan 8! Yes...... Upp och läste tidningen. Bästa, skönaste stunden på hela veckan är lördagar och morgontidningen. Därefter blev det datorn och så på med webbradion; Ring så spelar vi!
Under tiden så ringde jag till pappa och allt var bra med honom.

När klockan var 10, tyckte jag det var dags för frukost, trots att både Inge och Fia sov. Men de kom faktiskt upp båda två när jag höll på att plocka fram.

Efter frukost och disk tog jag en dusch.

Fia åkte till Collegium för att träffa Tove. Thomas spelade innebandy. Jag gick in till pappa och pratade en stund.

Inge duschat också. Vi gick ut till klockan 12, men Fia var lite försenad så vi promenerade en bit. Träffade en f.d. arbetskamrat till Inge. Hans fru har troligen MS, men jag vet inte. Hon gick med stavar, men hade besvärligt med gången och så hörde jag på talet. Men pigg och glad ändå!

Så kom Fia och vi lämnade travet. Därefter ett varv på stan och så blev det en tur till Norrköping. Åkte ut till deras köpcentra, men det ångrade vi! Var totalkaos där! Vad bilar!!!! Till slut så kom vi därifrån och ut på motorvägen och hem igen.

In till pappa och pratade en stund samt fixade hockeykanalen. Tog med hans tvätt in till oss för imorgon är det dags för tvättstugan igen.

Mulet har det varit, men temperaturen var helt okej (+10 till +12 grader).

Jag skalade potatis och morötter, Inge gjorde färsbiffar. Vi åt i en periodpaus. Jisses alltså så dåligt det går för LHC! De är verkligen inne i en svacka nu!

Fia och jag var nyss in till pappa och ställde in en ny TV-kanal!


Varit ledig idag!

Först och främst så vill jag tacka mina goa granne, Marita för inlägget och jag önskar dig och Stefan detsamma! Njut som tusan, för snart är det måndag igen.

Ja, jag vaknade ca 5.15 och kunde inte somna om! Låg till ca 5.35, då jag gick upp och tvättade håret och gjorde mig iordning. Ingen frukost fick jag äta! Läste tidningen och sedan datorn.

Fia och Tove kom upp och de två åt frukost. Ja, Tove var med Fia hem igårkväll och sov över här! Fia och jag skjutsade sedan Tove till skolan! Därefter åkte vi till Vårdcentralen, där jag tog  prov för att se hur mitt kolesterolvärde ligger till. (Undrar om doktorn jobbar sent även ikväll, för sist jag tog provet, så ringde hon kl. 19 och det var en fredagkväll.)

Hem och in till pappa en sväng! Han höll på badrummet. Tydligen så hade han slagit ut tandborstmuggen med vatten igårkväll och fått torka lite.

Sedan in. Inge var uppe och han och jag åt frukost + fikade. Därefter satte jag igång att torka av i köket. Fixade filtret till fläkten och torkade diskbänken så den glänste. Jo, jag kan om jag vill :))) Fortsatte sedan att damma i alla rummen, utom Fias! Hon får ta hand om sitt. Så kom jag ut till badrummet och såg hur mycket damm det var på golvet. Hjälp, tänkte jag!! Det är åter igen dags att duscha golvet här! Så av med strumporna och så duschade jag golvet! Jisses så mycket damm det var!!!! Skönt att få det gjort. Så fixade jag till mig och därefter var både jag och Fia klara för avfärd till stan. Inge skulle dammsuga och torka golven under tiden. (Undrar hur mycket rengöringsmedel han har i hinken, för det hade gått åt mycket i flaskan.)

Parkerade bilen och tog en sväng in på Stadium innan vi gick till frissan. Jag blev klippt först och jag blev helnöjd! Så blev det Fias tur. Hon klippte säkert bort 5-6 cm. Bokade en ny tid och det blir i slutet av december. Sedan var vi in på H&M, där vi hittade en kofta till pappa. Köpte den och därefter gick vi till bilen. Stannade till i vårt köpcentra och där träffade jag Roland med hustru. Roland var tidigare intendent på mitt arbete och det arbetet skötte han perfekt. Och med perfekt så menar jag att jag kastar skit på nuvarande fastighetsskötare. Så var det sagt och nedskrivet.

Hem och in till pappa. Han blev så himla nöjd med koftan och jag blev glad för att jag lyckats. Den var mörkgrå och med dragkedja!

Sedan in till oss och då så kollade Fia och jag på "Hem till gården". Inge hade gjort så fint här hemma och jag var nöjd med det jag gjort tidigare.

Ikväll har vi ätit en ny rätt. Fläskfilé, kantareller, körsbärstomater, kantarellfond och creme fraiche. Till det hade vi klyftpotatis. Men vi konstaterade att det hade varit godare med pressad potatis och lite grädde i maten.

Och nu sitter jag här efter att ha diskat och jag har en enorm "badda". Är det kärringbadda eller beror det på tabletterna mot kolesterolet?
Tror inte att doktorn ringer ikväll utan jag får nog besked på måndag!


Silverfärg på fingrarna

Imorse var det +6,8 grader! Yes, så skönt! Inge skjutsade mig och Marita. Bläddrade igenom tidningen snabbt som sjutton.

Fortsatte sedan med pdf-filen! Då ringde den ena författaren. Ville rätta några siffror i en bilaga och det gick jag med  på :)) Hon ville även rätta i texten, men jag sade att jag hade redan gjort en massa arbete med pdf-filen, så då gav hon med sig. När jag var klar så skickade jag den på tryck! YES!!!

Min kollega (vi har nästan samma arbetsuppgifter) kom tillbaka idag efter 2 veckor i varmare land.

Fortsatte med en annan rapport. Börjat kopiera bilagorna och lägga dem  för sig. Fattar inte, men flera tabeller var gjorde på liggande A4 trots att de fick plats på stående. Så det har jag fixat till. Försvinner genast en massa sidor.

Ringde pappa och allt var bra! Gick sedan till biblioteket. Var en del tidskrifter. Skulle använda silverpennan, men hur jag än skakade på den så kom det inget. Men till slut så kom det!!! Ja, just det! Jag fick på fingrarna och det är himla svårt att få bort.

Efter det så var det lunch. Fortsatte sedan med mitt.

Solen lyste på förmiddagen, men sedan mulet.

Inge hämtade mig 14.10 och vi åkte till Maxi och handlade. Träffade våra vänner till slut. Jag sade till dem när vi sågs att jag var på väg att efterlysa dem :))

Hämtade sedan Fia på stan och så hem. Jag gick in till pappa när vi hade plockat in varorna.

Och nu sitter jag här och har uppdaterat på blip. Ska väl ta en tur till facebook också. Men klockan springer iväg ikväll. Hade ju tänkt kika på "Hem till gården", men vet inte om jag hinner det!

Dammar gör jag imorgon efter att jag varit på vårdcentralen. Sedan får Inge dammsuga och torka golven.


Det blir nog bra i slutändan

Jaha, så vaknade jag redan 3.40 och kunde inte somna om! Gick upp 3.55 och gjorde mig iordning. Åt min frukost och kollade på datorn. Ute var det -0,8 grader och dimma!!!
Inge skjutsade oss, vilket är skönt! Gillar inte den här första halkan. Inge skjutsade även Fia till Sturefors, men ca 6.20. Fia går bredvid på ett servicehus (igår och idag).
Jag körde igång direkt med en rapport. Kattiz kom och hon hjälpte mig fixa till bilderna till omslaget.
Ringde pappa och allt var bra! Var på väg till biblioteket, men det var inte så himla mycket. Bestämde att det kunde vara till imorgon.
Har sedan suttit med en annan rapport och haft en av författarna bredvid mig. Vi blev äntligen klara med den och imorgon skickar jag den på tryck. Ska även skicka en annan rapport med posten imorgon.
Och ute har det regnat. Bättre det än snö.
Jo, igår startade jag upp en grupp på facebook med samma namn som vi haft på blip. Då kan vi fortsätta hålla kontakten precis som vi gör på blip nu.
Inge, Fia och Marita väntade på mig när jag kom ut. Var bara in och köpte Aftonbladet. När vi kom hem, gick jag in till pappa. Allt bra med honom. Fixade TV-kanalen åt honom.
Sedan in och käkade lite! Fia och jag sett på "Hem till gården".
Gick in till pappa för att hjälpa honom att ta av stödstrumporna! Brorsan kom dit! Vi pratade en stund och pappa gillade det.
Inge och Fia ser på Häcken-Malmö eller om det var tvärtom :))
Ska se på Grey's Anatomy klockan 21. Hur sjutton ska jag orka hålla mig vaken???
Jo, Casper ringde mig imorse och frågade vad det är jag dricker till frukost! Nyponsoppa svarade jag och då sade han det till Maria. Han vill också dricka det och det är ju bra!

Man är kanske knäpp som reagerar som man gör

Oh, denna härliga fullmåne, som gör att sömnen blir störd! Nej, då jag tycker inte illa vara! Ser både min farfar och nu även min egen pappa stå och niga när fullmånen visar sig. Tre gånger ska det nigas :))
Men detta innebar idag att när klockan var 4.40 hade jag gjort både pappas och våra räkningar över internet. Och på topp så kom tidningen imorse, så jag fick läsa den! Med andra ord: Fullmånen hade fått "liv" i vårt tidningsbud också!
Jo, för att återgå till dagens rubrik, så är det ju bara en av flera sidor som läggs ner, så man är van. Hittade först en himla massa vänner via olika länkar och änglaforum. Och jisses så många olyckliga föräldrar det finns. Jag försökte stötta och trösta så gott det gick. Ja, så lades dessa sidor ner. Numera hittar jag många av mammorna och även någon pappa på facebook.
Och så detta med blip! Ja, där har jag också hittat en massa nya vänner och några har jag till och med fått väldigt bra kontakt med. Har till och med träffats.
Vissa pratar om spigo och visst där finns spel och man kan tydligen ha små grupper. Men jag vet inte. Ikväll kändes det som luften gick ur mig helt och hållet.
Imorse skjutsade Inge oss och sedan skjutsade han Fia, som skulle "gå bredvid" på ett serviceboende.
Jag fick iväg 2 rapporter med posten imorse. Så har båda kommit ut på webben. Har även uppdaterat lite i adressregistret.
Och pappa har jag ringt till. Allt bra med honom.
Soligt ute, men ingen promenad. För då fick jag ett uppdrag (alltså efter min lunch).
Jag slutade 14.10 och Inge, Fia och Marita stod utanför och väntade på mig. Hem med Inge och Marita! Fia och jag var sedan och tankade + handlade lite. Fia hade nämligen blivit sugen på kokt frukostkorv, kokt potatis och senapssås!!!
In till pappa när vi kom hem. Ställde in TV-kanalen åt honom.
Skalade potatis sedan och Inge fixade resten. Det var jätte gott!
Duschat och smort in mig med mjukgörande salva!

Blip.se ska läggas ner

Idag skjutsade Inge oss till arbetet. Var halt ute, men Inge tog det lugnt!

Full fart på jobbet. Känns lite som ett kaos nu för rapporter är tryckta och rapporter redigeras. Kicki kom åter idag och det var kul. De haft det bra!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Inge var då in med tidningen och sedan skulle han klippa sig.

Och jag har jobbat på. Var även till biblioteket för det hann jag ju inte i fredags. Efter lunch satte sig en författare hos mig och vi gick en rapport gemensamt. Jag hoppas verkligen att den kan skickas på tryck i morgon. Var tvungen att skicka hem wordfilen för jag fick inte sidfoten att fungera. Hemma har jag ju gamla versionen kvar (alltså av Office-paketet).

Fia hämtade oss. När vi kom hem, gick jag till pappa och Fia gick till tvättstugan. Hon tvättar sin vinterjacka idag och den tar tid i tumlaren.

Varit soligt, men kallt idag.

Sedan åkte Fia och jag till köpcentrat och handlade lite.

Åt lite när jag kom hem. Därefter satte jag mig vid datorn och gick först av allt in på blip. Där fick jag en chock!! TV4 lägger ner blip!! En sida som jag varit medlem på i många år nu. Har till och med en klan där och jag har hittat massor med nya vänner! Så nu är en namnlista igång och jag hoppas att vi kan få de som bestämmer att tänka om!

Nu ska jag se på "Hem till gården".


Tack alla som läser min blogg (eller dagbok)

Först vill jag tacka Elisabet för inlägget! Det verkar som de gjort om lite här och det var därför som jag trodde att jag glömt trycka på "spara och publicera".

Gick upp ca 6.45 imorse och jag ljuger inte om jag säger att det "pissregnade" verkligen! Men hellre regn än snö! Upptäckte när jag gick till tvättstugan att Foppatofflor var inget bra på fötterna denna dag! Borde jag väl räknat ut eller hur? Så till nästa besök i tvättstugan var gummistövlarna på. Barnbarnen, som hade vaknat, följde med mig ut. Ja, även gubben min var vaken. Han hade beställt väckning av mig 7.45 och jag lydde order. Det var nämligen Formel I på TV:n.
Barnbarnen vinkade åt pappa när vi sprang tillbaka in. Biltävlingen försenad på grund av regn i Korea! Så vi åt frukost! Jisses, jag förstår inte att Tove orkar äta 3 smörgåsar, men det gör hon. Diskat och så ut till tvättstugan igen. Ungarna stannade inne. Jag var även in till pappa och pratade en stund. Fyllde på dosetten.

Så var jag klar med allt i tvättstugan ca 11.30. Avbokade nästa tid, för den behövdes ju inte. Fixade chicken nugget och ris till lunch. Fattar inte var Tove gör av allt!!!! Roligt att hon äter! Casper äter ju också, men inte alls som Tove.

Sedan kom Maria och Fia. De hade haft en toppentrevlig kväll hemma hos en spelarkompis. Sedan fortsatte många av dem på Harrys  och däribland våra döttrar. När de promenerade hemåt hade de sällskap av Lasse. Han såg till att de kom hem. Tryggt med en sådan kille :))

Tjejerna och barnbarnen åkte till Caspers innebandyträning. Inge och jag tog en tur med bilen. Regnade även då. När vi kom hem skalade jag potatis.

Vi åt sprödbakad torsk idag och det var jätte gott.

Fia åt när hon kom hem. Ja, hon följde med Maria till Maxi så därför kom hon sent hem.

Nu är jag himla trött, men det ska man väl vara!!!


Missade jag att spara gårdagens blogg?

Ser ut som att jag missade att spara gårdagens blogg. Men nu har jag gjort det :)) Bättre sent än aldrig!

Vaknade tidigt imorse och kl. 6.30 var jag uppe! Läste tidningen samtidigt som jag oroade mig för grannen mitt över oss. Det lyste på hennes badrum i över en timme och jag började bli orolig för att hon kanske hade ramlat. Men till slut så fick jag se henne! Hade jag inte gjort det, så hade jag letat reda på dotterns telefonnummer.

En kul sak i dagens Corre! Jag har vid flera tillfällen skickat in en fråga till Corren om vad det är för stolpar som står på olika platser. Det är som en glob i silvrigt material i toppen. För övrigt ser det ut som en lyktstolpe, men kortare. I onsdags var det en reporter/fotograf på jobbet och jag satt då i vår växel/reception. Frågade honom om detta och då mindes han att han fått min fråga, men glömt bort den! Så han åkte direkt och fotade + att han tog reda på det var. Det är en sak som mäter utsläppet från fjärrvärmebrunnarna! Nästan som jag trodde med andra ord!

Satte mig vid datorn när jag läst tidningen. Fia sov till 9.20. Precis då ringde jag pappa! Allt bra med honom. Vi väckte Inge så att vi fick äta frukost tillsammans. Diskat och bäddat rent i sängarna. Duschat och gjort mig iordning.

Gick in till pappa med tidningen och då duggade det.

Vi åkte sedan med travet och så tog vi ett varv innan det var dags att skjutsa Fia till Toves gemensamma kalas med Elvira! De var i en lokal som de får låna av hyresvärden. Fia skulle vara med och hjälpa till! Inge och jag var bara och köpte läsk till barnbarnen. Väl hemma bytte jag om och gick in till pappa. Bäddade rent åt honom också och bytte handdukar. Ställde även in hans TV och pratade en stund.

När jag kom in, skalade jag potatis och morötter. Därefter blev det datorn en stund. Då fungerade min stationära, men inte nu ikväll! Den vill helt enkelt inte. Tror att jag ska testa att byta sladd till skärmen för det verkar vara något som är glappt.

Tove och Casper kom ca kl. 17! Full rulle är det!!! Det är studsboll som far omkring över lägenheten och Tove har målat naglarna, så det stinker. Men roligt har de och det har vi också! Döttrarna är på avslutningsfest med sina lagkompisar från fotbollen! Laget upplöses nu och i fortsättningen kommer de att spela i korpen!

Det har regnat idag, men nu är det uppehåll!

Snart ska barnen och jag mysa framför TV:n med en ENORM godisskål!P.s. Nu förstår jag varför det inte blev publicerat igår. Man måste tydligen klicka två gånger på spara och publicera numera!

Stort TACK

Först och främst vill jag bara säga: STORT TACK till Hillevi för allt beröm jag fick! Men vet du vännen; man hinner och gör det man känner att man orkar! Ibland är jag bara så trött, så då gör jag det jag "vill". Vill ju bara finnas till för alla mina vänner! Sådan är jag!

Imorse tog Stefan det mycket lugnt! Han blev så himla snopen när vi kom ut från porten och såg det vita!! Men vad är det där, sade både han och Marita! Det är liksom snö, svarade jag, som var uppe vid 23.45 och besökte toan och såg "eländet". Ja, för nu tycker jag att det är ett elände, men om vi kommer fram emot jul så är det helt okej med lite snö!!!!

Som vanligt sista tiden, så var det full fart när jag kom till jobbet! Ringde pappa omkring kl. 9. Allt var bra med honom!

Vi har haft enhetsmöte från 9.30 till ca klockan 11. Lunch och så fortsatte jag med min redigering.

Gick inte till vårt bibliotek för  jag hade fullt upp med mitt! Så på måndag har jag säkert en hel del.

Men vad ska jag skriva om nu då???? Tror att min skrivarlust försvann in i skogen eller??

Jo, Linköping har ju invaderats av en massa vildsvin!! Vad ska man göra för att stoppa deras framfart?
Det gäller att skjuta galten först. Tydligen så har suggan massor att säga till om, så henne ska man skona mot smällen! Detta har jag hört i andrahand, men det låter troligt.

Vädret då??? Jo, det blev en solig dag och snön låg kvar i skuggan! Blåsten ökade en hel del på eftermiddagen, men....

Stefan och Marita hämtade mig ca  kl. 14.10! Direkt hem och jag kollade läget. Inge satt vid datorn och Fia var iväg och hämtade Tove och Casper. Jag gick in till pappa. Han kollade på tennis.

Men nu är jag trött!! Ska inte sova för jag ska in till pappa och ändra kanal åt honom. Dock kan jag säga att veckan har varit tuff och det är mycket som snurrar runt i skallen på mig!

Sammanträffande eller?

Oh, så skönt att vakna och se att det inte snöat inatt. Det var -2,2 grader och torrt på vägen! Stefan skjutsade oss. Full fart på jobbet, som vanligt!

Två rapporter klara på tryckeriet så jag skrev följebrev till berörda personer. Sedan är det bara att vänta på offentliggörandet, så jag kan gå vidare i processen.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Uppdaterat lite i adressregistret och så har jag fortsatt redigerat en ny rapport. En rapport som har många sidor, vilket tar tid.

Efter min lunch bytte jag av i växeln/receptionen. Därefter gick jag till vårt bibiliotek och registrerade tidskrifter.

Fortsatte sedan med mitt. Ute lyste solen och himlen var klarblå! Hade behövt tagit en promenad, men tiden räcker inte till!

Inge hämtade mig 14.15 och så hämtade vi Fia. Därefter till ICA Maxi och veckohandlade. Träffade faktiskt en gammal skolkamrat och vi hade massor att prata om! Så himla roligt alltså!

Varit in till pappa och ställt in hockeymatchen åt honom; LHC–Färjestad! Hoppas nu att LHC vinner ikväll!!!!

Jo, just det nu undrar du säkert vad jag menar med rubriken! Det ska du givetvis få veta:

Vi är 7 kvinnor på min enhet (jisses vilken hönsgård)! Jag och min kollega (alltså hon som jag delar vissa arbetsuppgifter med) vi fyller båda i augusti 8 resp. 14. Min chef fyller den 12 oktober, så har vi en som fyller den 14 oktober och en som fyller 16 oktober och så fyller vår senaste tjej/kvinna den 21 oktober (alltså idag). Det är bara vår webbredaktör som fyller i en egen månad (juni tror jag det är). Är det inte märkligt!!!!!
Mycket att göra

Åkte med Stefan och Marita även imorse. Full fart på direkten det vill jag lova! Har så mycket rapporter så det är sanslöst. En rapport som redan tryckts ska göras om pga. upptäckta fel i den.

Så har jag fått nya rapporter för redigering. Ja, ja, kan ju inte mer än jobba! Var ner till källaren och letade material också.

Ringde till pappa och allt var bra! Har även pratat med Inge.

Hann inte med biblioteket idag, men får ta det imorgen. Och då är de säkert massor, men vad göra!

Mulet och kallt idag. Jag hoppas att det inte blir snö ikväll eller snöblandat regn. Det är för tidigt. Till jul kan snön få komma :))

Bytte av i växeln/receptionen efter min lunch.

Trodde faktiskt att jag skulle få klart rapporten som redigeras om, men när jag gjort pdf-fil så upptäckte jag att korsreferenserna ställt till det igen. Det blir sidbrytningar där det inte ska vara några. Så nu får jag sitta och ta bort alla korsreferenser. Ändå så jobbade jag till klockan 16 idag! Fia var snäll och hämtade mig. Var in och köpte TV-tidningen + Aftonbladet.

In till pappa när vi kom hem. Pratade en stund med honom och fixade TV:n

Sedan in till oss. Inge och jag kollat på "Hem till gården".


Regn imorse

Vaknade före kl. 4 imorse igen. Men denna gång var det inte av tidningen utan jag var helt enkelt utsövd! Gjorde mig iordning och åt min frukost. Tidningen kom inte denna morgon heller. Regnade ute och det var +6 grader!

Stefan skjutsade oss. Full fart på direkten. Tyvärr hade ingen varit och fixat kontakten med skrivaren, så jag kunde inte skicka på tryck. Men jag greppade adressregistret i stället. Där finns hur mycket som helst att göra.

Ringde pappa och allt var bra. Därefter började jag ringa runt till länsstyrelserna och kollade om folk slutat.

Var till biblioteket efter min lunch. Tog nästan en timme där. Sedan fick jag in mer rapporter för redigering! Plus att det är ett par rapporter som min kollega haft hand om från början, men som jag skulle slutföra. Den ena ska tryckas om pga. fel i den. Så är det de som jag själv har. Känns lite rörigt just nu, men....

Fick i alla fall ordning på skrivaren till tryckeriet. Och rapporten blev bra. Vi körde ett provex., så jag fick se.

Inge hämtade mig 14.10. Marita var på kurs så därav kom Inge. Uppehållsväder och solen kom!

Inge och jag kollade på "Hem till gården". Jo, visst var jag in till pappa, men han satt och kollade på tennis och var inte så pratsam. Ska gå in till honom och ställa in en fotbollskanal.

Jag hoppas att det inte fryser på inatt för då blir det halt med tanke på att det regnat.

Imorgon åker en av tjejerna i växeln/receptionen till England och blir borta resten av vecka. Tre avbytare till är på semester utomlands. Det är jag och kanske en till som är kvar. Men jag vet inte om hon som kanske är kvar kör nattkörningar. Är det så, ja då är det jag som får byta av rasterna. Det är nog första gången som det blir så här en höst. Sommaren kan det ju bli så, men....


Ny vecka – nya utmaningar

Vaknade före kl. 4 imorse och kunde inte somna om. Så jag gick upp och vad fick jag se? Jo, tidningen hade kommit! Det var nog den som väckte mig. Gjorde mig iordning och åt frukost. Så trevligt att få läsa tidningen samtidigt :))

Stefan körde Marita och mig idag. Jisses så halt det var vid garagen. Jag höll på att halka omkull :) Blev så snopen för det var +1 grad. Stefan körde lugnt och tryggt. Tack för det!!!

Full fart på jobbet. Gjorde matsedeln och givetvis så glömde jag ändra veckonumret!! Annars var allt okej.

Ringde pappa och allt var bra! Sedan pratade jag med Inge och lite senare med Fia. Gick ej till biblioteket idag, då mitt egna upptog min tid. Tar tidskrifterna imorgon istället.

Blåst idag och inte så mycket sol. Inge och Fia varit till Arbetsförmedlingen.

Stefan och Marita hämtade mig 14.10. Direkt hem och jag gick in till pappa. Pratade en stund med honom. Ska gå in och fixa kanalen på TV:n så han får se LHC. Men innan dess kan han ju gläppa lite.

Fia har precis gjort en kladdkaka. Och så hade vi inget fluorsocker hemma, men det har ju inte så stor betydelse.

Fick förresten ett par kängor av min chef idag. Ska se om Tove kan ha dem.

Har kollat på "Hem till gården". Faktum är att än så länge fungerar min stationära dator. Bäst att passa på.

Nu säger jag:


Yngsta barnbarnet fyller 7 år idag

Vaknade omkring klockan 7. Gick upp och gjorde mig iordning. Dagens morgontemperatur: -1,8 grader!
Sedan till tvättstugan. In och satte på den bärbara datorn för jag tänkte att min stationära skulle få vila till kvällen.
Fram och tillbaka till tvättstugan. In till pappa strax efter kl. 9 med hans tvätt. Han blev så snopen över att jag redan var klar. Fyllde på hans medicindosett och pratade en stund.
Sedan in till oss. Fia kom upp och efter att jag plockat in tvätten så tog jag fram frukosten. Väckte Inge och då var klockan 10!
Diskade sedan, men idag fick allt Inge bädda!
Vattnat orkidéerna. Fia gjort korv stroganoff. Smakade gott. Maria hämtade Fia omkring kl. 12. Precis innan hade jag sett att någon parkerat sin bil på pappas förhyrda p-plats. Gick in och frågade pappa om han lovat någon att stå där, men det hade inte. Då skrev jag en lapp och satte på vindrutan. Person ifråga ska vara glad att jag inte ringde parkeringsbolaget! Men alltså jag blir så förbannad på folk som bara "gör som de vill". Det finns ju en skylt där det står: "Förhyrda parkeringsplatser".
Fia och Maria skulle köpa något paket till Casper och så skulle de kolla på hans innebandyträning.
Inge och jag åkte ca 15.15 för att gratta Casper. Han blev jätte nöjd med presenterna som han fick.
Fikade och pratade en stund. Åkte hem omkring 16.45. Det skulle ju kom mer gäster och vi hade ju inte ätit middag.
Jag gick in till pappa och ändrade kanal!
Kokade sedan ris, medan Inge värmde korv stroganoffen. Vi åt och det var jätte gott!
Diskade och vattnade sedan blommorna! Satte på min dator, men det hjälpte inte att den fått vila! Skärmen bara stänger av sig!! Jag blir tokig. Kanske är det ett kretskort, som gott åt skogen. Vad vet jag. På grund av att datorn strular så kommer jag inte åt några bilder och jag kan inte heller göra nya animeringsbilder.
Varit soligt även denna dag, men blåsigt.
Nu säger jag:

Herr Frost

Gick upp strax efter klockan 7 och då var det -5,2 grader! Herr Frost hade verkligen målat gräset vitt. Läste Corren. Sedan in och kollade runt på datorn innan jag kollade på torsdagens och fredagens avsnitt av "Hem till gården". Fia sov till ca 9.45! Jag hade då ringt till pappa. Allt bra med honom.

Frukosten plockades fram så vi åt strax efter klockan 10. Väckte Inge. Förstår inte att han kan sova så länge. Alla grannar är i full gång och iväg. Här kommer vi iväg vid lunchtid. Ja, ja, jag klagar inte så mycket. Jag stressar ju iväg varje vardagsmorgon till arbetet, så det är skönt att sitta och ta det lugnt.

Men idag har jag himla ont i höger axel. Kanske kommer det efter från fönstertvätt i 4 dagar eller också är det den vanliga värken som tillhör mitt liv numera.

Diskat, duschat och bäddat. Var in till pappa med tidningen.

Vi åkte med travet ca kl. 12. Maria och Lasse hade precis varit inne och lämnat sitt. Pratade en stund. De skulle åka en sväng innan nästa innebandymatch.

Vi åkte och bytte en present ill Casper för vi hade köpt fel storlek. Tur att de hade mindre. Sedan var vi till Bilbörsen och provlkörde en Kia Wenga. Njae, den gillade jag inte så mycket. Bara kul att provköra. Vi har inte råd att byta bil, men drömma kan man ju få göra.

Sedan till kyrkogården där vi gick runt. Hittade Fias klasskamrats gravplats. Vi letade ju efter en gul träpinne med namnet på igår. Fia visste inte att stenen hade kommit upp, men idag hittade vi den. Jätte fin sten var det.

Var och handlade lite till pappa. In med det när vi kom hem. Därefter skalade jag potatis och morötter. Inge har gjort kalops.

Vi äter väl i någon periodpaus.

Solen skiner, men det är kyligt ute.

Jag vet inte hur länge min datorskärm tänker vara igång idag, så det är därför som jag skriver bloggen redan.


Besökte kyrkogården

Imorse hade Herr Frost åter igen varit och målat marken vit! Det är för tidigt!! Snöat har det också gjort på sina  håll.
Inge skjutsade oss och Marita sade att hon skulle sluta kl. 12 idag. Men det kunde inte jag. Stefan skulle hämta henne.

Jag har jobbat med massor av olika projekt idag. Det jobbigaste är att göra något, där jag själv inte varit med från starten.

Ute lyste solen, men det var riktigt kyligt. Ringde pappa och allt var bra! Skönt!!! Jag är så tacksam för varje dag som han är helt okej!

Var till biblioteket innan lunchen och där fanns det en hel del. Hade en skaldjurspaj med till lunchen och det var gott.

Fortsatte sedan med rapporthanteringen. En kollega bjöd på fikabröd idag och det var supergott. Hon fyllde igår!

Arbetade till kl. 14 då Fia hämtade mig. Vi åkte till kyrkogården. Var först och tittade till mammas grav. Sedan letade vi efter en gravplats. Fias klasskamrat, som gick bort i cancer i somras, ligger begravd någonstans. Men vi tror att vi kan hitta den imorgon. Vilka gravplatser vi såg!!! I vanliga fall går man ju inte runt så som vi gjorde, men nu såg vi!!

Därefter hämtade vi Fias kamera, som hon glömde hos Maria igår! Sedan till Systemet, för ikväll ville Fia ha vin!
Så åkte vi till Hemköp i vårt köpcentra. Därefter apoteket. Blir så arg när de pratar om alternativa tabletter. Vill jag ha Panodil så ska jag få det. De borde verkligen finnas hemma, men icke.

In till pappa och pratade en stund. Han hade rakat sig idag och det hade gått bra.

Inge och Fia har städat här hemma och det var jätte fint. Så skönt att komma hem och kunna ta det lugnt!

Nu ska vi äta lövbiff och bakpotatis. Mums!!

Så jag säger:För 9 år sedan blev jag mormor för första gången

Imorse satte jag visst väckarklockan på repetition och sov vidare till den ringde nästa gång! Har ingen aning om detta. Och ingen morgontidning idag heller. När vi alla satt i bilen, kom han cyklandes i sakta mak! Och inget kan jag göra! Han kommer ju till klockan 6.

Full rulle på jobbet. Och idag fick jag beröm. Jag suger åt mig som en tvättsvamp. Skrev nämligen till författaren till den rapport som jag redigerar att jag inte var nöjd med ett par meningar. Gav förslag på hur jag tyckte de skulle skrivas och han tyckte det var imponerande! Har ni hört IMPONERANDE!!! Så glad jag blev!

Ringde pappa och allt var bra! Fortsatte redigera och så fick jag slutredigering på en annan rapport.

Ute har solen lyst, men det har blåst. Löven virvlade verkligen runt i luften.

Fia hämtade mig och Marita 14.10. När vi kom hem, stod Inge och väntade så han bytte med Marita!! Vi åkte till Tove, som idag fyller 9 år! Casper var lite sur. Han fyller ju på söndag och får vänta på sina presenter. Tove blev glad för det hon fick. Hon fick även gå med på Facebook. Fia och jag försökte stoppa henne, men hon har ju klasskamrater som är med. Maria får övervaka och se så att hon inte blir vän med vem som helst.

Efter firandet åkte Inge och jag till ICA Maxi och handlade. Fia följde med Maria och barnen till frissan. Casper skulle klippa sig! Det behövdes kan jag lova!

Väl hemma så plockade jag in varorna. Därefter gick jag till pappa med hans varor. Hjälpte honom med lite annat innan jag in och åt lite. Städade sedan av på badrummet. Fia lovade att damma imorgon. Så skönt för jag är helt slut efter allt jobb denna veckan.

Och nu sitter min kompis, Kicki och hennes man och väntar på flyget till solen!
Nu äntligen är alla fönster tvättade

Frost imorse igen (-2,4). Inge skjutsade mig och Marita. Fick bläddra igenom tidningen på jobbet i vanlig ordning. Sedan full fart med jobbet.
Verkligen massor att göra, men roligt är det. Fick dock himla ont i ryggen, så jag har växlat mer än vanligt mellan att stå och jobba och att sitta. Tur att man har höj- och sänkbart bord.

Maria ringt och vi pratade länge. Så mycket som händer runt om henne!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Var ej till biblioteket idag utan tar det imorgon eller på fredag.

Min bror skrev i ett mejl till mig häromdagen att han numera heter Lasse och inte Lars. Trodde att han skojade med mig, för vi säger ju alltid Lasse. Men han har verkligen bytt namn :))) Pappa reagerade inte när jag berättade för honom för till och med han säger ju Lasse. Mamma däremot sade alltid Lars.

Snacka om att jag blev en meter lång när jag öppnade min matlåda. Hade tagit med rödbetor för jag var ju så säker på att det var pytt i panna i min matlåda. Så öppnade jag den och jag bara stirrade!!! Det var Tacogratäng! Ja, ja, det var  ju inte något annat än att värma den. Men jag tog inte rödbetorna till utan en tomat.

Har varit lite support till några på jobbet. Alltid kul om man, trots massor med jobb, kan hjälpa andra.

Inge och Fia  hämtade Marita och mig. Direkt hem och jag gick in till pappa! Pratade en stund med honom och fixade TV-kanalen.

När jag kom in, hade Fia plockat bort växterna från köksfönstret. Gulligt av henne! Men jg började med fönstret i sängkammaren. Jobbigast är det att behöva skruva isär altandörren, men allting går. Därefter tvättade jag alla sidorna på köksfönstret. Strök sedan panelgardinerna och hängde upp i resp. fönster. Oh, så nöjd jag är med mig själv! ÄNTLIGEN fick jag ork och energi till att göra detta. Vilka gympapass jag gjort under tre dagar. Många step-up det :))

Så det var skönt att sätta sig vid datorn och kolla på "Hem till gården" samt äta en tallrik med Cornflakes och mjölk.

Men trött är jag och ryggen värker ännu. Gnäller inte för det finns de som har det tusen gånger värre.


Jaha... vad ska man skriva idag då?

Trodde det skulle vara frost även imorse, men det var +3,6 grader!!! Blåste gjorde det däremot! Var på jobbet 5.30 och full fart direkt. Vid 6-tiden hörde jag något och jag spärrade verkligen upp öronen. Det brukar ju vara så tysssssst så dags. Bara jag i hela 60-meterskorridoren! Så jag smög ut och fick se att det en enhetschef som kommit. Hon hade skjutsat sin man till tåget och tyckte att det var lika bra att åka och jobba! Men jag sade åt henne att inte skrämma mig :))

Ja, som sagt massor att göra är det och jag gillar ju att ha många bollar i luften.

Ringde pappa och allt var bra.

Sedan kom experten på nya officepaketet. Hon hjälpte mig med det som jag kört fast i. Men även hon blev som ett frågetecken över vissa saker. Dock lärde hon mig att göra kortkommandon, vilket jag lärde vidare!

Efter lunchen gick jag till biblioteket och gjorde tidskrifterna. Vill ju hålla efter där, så inte högen växer sig alltför hög.

Ringde även Marita och kollade om Stefan kunde hämta henne! Det var okej. Jag skulle jobba lite längre och så skulle vi handla på hemvägen. Obs! Vi skulle kompletteringshandla.

Inge hämtade Fia ca 14.30 och så hämtade de mig. När vi närmade oss köpcentrat upptäckte jag att jag glömt ett brev på jobbet som absolut skulle postas idag. Det var bara att vända och åka tillbaka. Sedan blev det bara ett frimärke inköpt. Fia skulle hämta Tove och Casper på fritids så vi hann inte handla! Det skulle hon göra!

Väl hemma gick jag in till pappa och pratade en stund. Fixade även TV:n åt honom. När jag kom hem, ringde jag Karin, min väninna från Västerås, som är i "min" stad och hälsar på sonen med familj. Vi skulle ha försökt att ses denna veckan, men konstaterade att tiden inte räcker till. Imorgon fyller hennes yngsta barnbarn 2 år och på torsdag fyller vårt äldsta barnbarn 9 år! Efter samtalet satte jag igång att tvätta fönstret i Fias rum. Alla sidor och emellan och så strök jag gardinerna och satte upp dem. Tack spåkulan på Facebook, som  gav mig denna energi.

Duschade sedan och åt lite.

Fia kom nyss hem! Hon hade varit på Maxi och handlat. Jag ska snart springa in till pappa och ändra kanal åt honom. Ja, inte än men till klockan 20. Nu ser han på hockey och det är ingen rolig hockey. Fattar inte vad som hänt med LHC. De började så bra, men nu går inget deras väg igen.


Massor att göra

Sovit urdåligt inatt. Inge lade sig långt efter mig och jag sov så skönt. Så vaknar jag av att Inge ligger och gäspar! Men hur kul är det då??? Jag blev klarvaken och sedan började tankarna att mala. Gick upp kl. 4 för jag insåg att det var lönlöst! Hade väl kanske slumrat ett par timmar.
Väckte Inge 5.15 för idag var det han som skjutsade mig och Marita till vår resp. arbeten.

Det var -2 grader när vi åkte. Skönt att ha garage till bilen så man slipper skrapa rutor.

Låg en rapport på min stol med massor med gem i :)) Ja, det var inte mina fel utan det hade tillkommit ett par bilagor i rapporten. Gjorde den till pdf och skickade till författaren. Sedan var det en tjej på min enhet som hade glömt plånboken på sitt rum och hon skulle till Stockholm ett par dagar (semester). Så hon bad mig komma ner och möta henne vid entrén.

Ja, jisses alltså vad jobb och vad frågor. Och så typiskt för ett par frågor var avsedda för min kollega, som nu har semester i 2½ vecka. Ja, jag fixar det nog.

Själv fick jag en helt ny rapport och den ska jag försöka greppa så snart jag kan. Hann ej till biblioteket idag, men måste ta det imorgon. Vill inte komma efter där.

Ringde givetvis pappa och allt var bra.

Solen har lyst och visst borde jag tagit en promenad, men.....

Inge hämtade oss 14.10. När vi kom hem, gick jag in till pappa och pratade en stund. Fixade TV-kanalen åt honom så han kan se  ishockey 17.40. Skrev en lapp:  Tryck på TV:n kl. 17.40.

När jag kom in till oss, tvättade jag fönstret i datorrummet även emellan och satte upp rena gardiner. Sedan kollade jag på "Hem till gården". Då ringde pappa! "Jag har nog förstört kanalen som du satte in åt mig". Ja, ja, jag kommer och kollar när jag sett klart mitt program.

Och mycket riktigt! Han hade väl bläddrat hahahahahaha .. ja, jag kan inte annat än skratta. Tur att vi bor så nära. Har nyss varit in och fixat till det. Ska in och byta kanal åt honom till 19.45.

Inge ska hämta Fia senare ikväll och samtidigt lämna strumpstickor till Maria. Det här ska bli spännande. Är så nyfiken på om hon ska ha tålamod att hålla reda på 5 stickor. Hon ska sticka sockor till sig och ska få hjälp av någon på jobbet. Ja, nog har jag försökt att lära henne när hon var liten, men hon var inte ett dugg intresserad. Nu kan jag ju inte hålla på med handarbete pga. värken i fingrarna.

Lovade en bild igår och då kom det ingen. Men idag kommer en höstbild, nej vi tar två,
som jag tog igår (101010).Kinesiska klockor i rabatten.Höstfloxen blommar på sluttampen!


10-10-10, då kom energin

Märkligt att vakna till denna dag; 20101010! Funderade imorse på hur det var 19101010! Reflekterade de på det märkliga datumet på samma sätt som vi gör?
Var i tvättstugan 7.05 och körde igång. Blev mer tvätt än jag hade tänkt mig. Det beror på att jag hade plockat fram gardiner, som rentvättade redan under min sommarsemester. Hade räknat med fönstertvätt, men av någon konstig anledning som kom inte lusten, bara tanken. Så idag tvättade jag gardinerna ännu en gång. Var in på Facebook och lät spåkulan säga sitt. Det stod att jag skulle ta fram ett älskat smycke och så skulle jag få energi.
Fia och Inge gick upp tidigt idag! Det var formel 1-tävling. Jag gick in till pappa med hans tvätt. Han ville genast ha på sig sina älskade jeans :)) Naturligtvis hjälpte jag  honom med det. Fyllde även på medicindosetten. När jag kom in, hade Fia och Inge redan ätit frukost, så jag fick äta själv. Diskade och så ut till tvättstugan igen. Gardinerna hängde jag i torkrummet.
Inge följde med mig ut och hjälpte mig att ta ner gardinerna. Jag gick in till pappa med hans mysbyxor, som var torra.
Och så kom då energin!! Smycket som jag älskar har jag ju alltid runt min hals! Det är guldplatta med Carin och Helenas namn ingraverade. Den fick jag när de flyttade till Stockholm. De var som mina småsystrar. Carin har jag mest kontakt med. Det har bara blivit så. Jag satte igång att tvätta vardagsrumsfönstret, alla sidor, vilket inkluderar emellan också. Fia var gullig och strök gardinerna som skulle vara där. Imorgon tar jag ett nytt fönster och tvättar efter jobbet! Här ska minsann energin sitta i :))
Inge och jag skjutsade sedan Fia till Maria och barnen. De skulle med Casper på innebandyträningen. Inge och jag körde "Roxen runt" i hopp om att få se massor med rådjur, men där fick vi nit. Det är ju älgjakt, så djuren håller sig gömda.
Hem och jag skalade potatis och morötter samt gjorde en sallad. Sedan in till min dator. Då började skärmen stängas av igen. Fattar inte att den fungerar så bra på förmiddagen. Nu sitter jag med en bärbar igen. Och här har jag inga bilder. Jag tog ju kort idag, men de får jag väl lägga in vid annat tillfälle.
Inge har gjort köttbullarna från start idag och de blev goda. Sås gjorde han också och jag måste säga att maten smakade gott :))
Nu säger jag:

Dj***a skit säger jag!!!!

Blev väckt ca 5.45 av Inge som nös i sömnen!!! Jag blev både rädd och klarvaken, så strax efter kl. 6 gick jag upp. Läste tidningen, som nyss hade kommit! Sedan blev det datorn och då fungerade min stationära.

Ringde pappa och allt var bra! Fia kom upp ca 9.30 och hon väckte Inge kl. 10 för då var det frukost. Jag diskat och duschat. Gick in till pappa med tidningen och pratade en stund.

När övriga i familjen var klara åkte vi med travet och så körde vi ett varv. Sade att vi borde inhandla barnbarnens presenter och Inge var med på noterna! Till Tornby, men då kände Inge att det "tryckte på". Han släppte av oss och åkte hem. Fia och jag hittade det vi skulle på IKANO-huset. Därefter gick vi över gatan och även där hittade vi allt. Ringde Inge och sade att han kunde komma och hämta oss.

Väl hemma, gick jag direkt in till  pappa. Han hade ätit och satt vid köksbordet. Jag fixade TV-kanalen åt honom och då sade att han att han kunde sätta sig i fåtöljen redan nu. Men då trycker jag på TV:n, sade jag. Nej, det gör jag nu när jag kommer in (klockan var 15.45). Han sade att han kände sig sämre på att gå, men låsa efter mig, det skulle han :))

Så kom jag in och möts av Fia och rökos. Inge hade gjort grytan när han var hemma och nu satte han på den för att värmas. Sätter på högsta och går ut och röker. Där kom en granne, Lisa, som han pratade med. Grytan hade han glömt bort. Ja, den blev vidbränd och gick inte alls att äta. Bara att slänga innehållet i grytan och diska ur den. Det föll på min lott. Konstigt.....

Så ringde pappa ca 16.05 och frågade om ishockeyn hade börjat!!!! Ja, det har den gjort. Det är svart hos mig, säger han. Men snälla pappa!!! Du måste ju trycka på TV:n. Och det gjorde han och bilden kom. Nu börjar jag att bli mörkrädd, det lovar jag.

Fia åkte till Maria och Inge kollade på ishockeyn. Shit att LHC förlorade, men.....

När Fia åkte från Maria åkte hon in på en pizzeria och köpte med hem. Det var ju inte riktigt vad jag räknat med, men..... Blev ju över så jag kan ha med till jobbet.

Och så började min dataskärm att krångla igen. Stänger bara av sig och jag skrek "Dj**la skit!! Fick ta den bärbara igen och jag gillar ju inte den!

Dagen var i alla fall underbar med sol och klarblå himmel!


Sårbart eller????

Vaknade av att Inge var uppe ca 3.45! Efter det kunde jag inte somna om, så jag gick upp ca kl. 4. Det regnade inte och temperaturen visade på ca +9 grader! Någon morgontidning kom inte heller denna morgon och det gör mig så ilsk!!!! Mina rutiner rubbas ju!!! Blev datorn och frukost. Vilka ovanor eller?

Gick ut ca 5.25 för jag var irriterad på tidning och för lite sömn! Då regnade det!!! Stefan skjutsade oss och jag var på jobbet 5.35! Bläddrade igenom tidningen och sedan satte jag igång min dator. Skulle direkt in till vårt adressregister. Då gick inte det!!!! Försökte massor, men det gick ej. Hela dagen skulle jag ägna åt registret. Vad göra? Jo, ner i arkivet och letade rapport åt en medarbetare. Den fanns! Sedan gick jag till biblioteket och fortsatte mata in studenter. Blev superglad över att jag kom ihåg lösenordet till det systemet.

Jag hade, innan jag gick till biblioteket, felanmält vårt adressregister. När jag satt på biblioteket kom en av datakillarna. Jag bad honom kolla upp min felanmälan direkt.

Efter fikat satte jag mig i växeln ca 1 timma. Jo, jag hade ringt pappa och allt var bra med honom. Visste inte att jag skulle mer än kafferasten i växeln, men det gick bra! Efter växeln fick jag felanmäla vårt adressregister till de som "äger" systemet.

Omkring 13.30 fick de ordning på det, men då var det ju nästan dags för hemgång för min del. Stefan hämtade mig 14.00 och Marita hade han redan hämtat.

Inge satt och kollade på Formel 1 när jag kom hem och det gillar jag inte. Han hade dammsugit, så det var ju fint här hemma. Gick in till pappa. Allt bra med honom. De ringde från hemtjänsten och frågade om han ville gå ut på en promenad och det ville han!!! Så märkligt alltså!! De brukar ringa kl. 9 på morgonen och då vill inte pappa, men nu?????? Mycket bättre tid måste jag säga.

Jag gick in och bytte om. Därefter ut i skogen och letade efter trattkantareller. Jo, jag hittade lite, men inte så som i förrgår. Var ute i en timme och promenaden var skön.

Fia kom hem straxt efter mig. Jag sköljde svampen och så ska den torkas.

Jag och Fia kollade på "Hem till gården" samt "SOS Västkust". Därefter åt vi en tacogratäng på fläskfilé. Den var mer än hot den...hehehehehe host, host...

Pappa ringde när jag diskade. Han visste inte riktigt hur han skulle få in kanalen på TV:n. Förstod att det var bäst att gå in. Han stod ju för sjutton i köket och skulle sätta på tv:n som är i vardagsrummet!

Ja, så blev det då tid för mig och min dator. Då strular den. Skärmen slocknar hela tiden och det hjälper inte vad jag gör. Slog till och med ut ett glas vin, men inte hjälpte det heheheheh.. oki, vinet kom på golvet.

Så idag har inte datorerna varit som jag vill ha dem. Sitter nu vid Fias gamla bärbara dator och jag är ingen kompis av dessa bärbara. Hoppas att min fungerar snart.


Jisses så trött jag är

Inte kom det någon tidning idag heller! Jo, kom gjorde den, men efter att jag gått! Stefan skjutsade mig och Marita. Jag var på jobbet 5.35. Satte genast igång att lägga in nya prenumeranter. Och så fortsatte jag kolla de hårda studsarna från utskicket igår.

Igår, förresten, fick jag ju svaret från mammografin. Snacka om "snabba puckar". Jag var ju där i fredags! Allt var bra och det känns skönt.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Sedan gick jag till biblioteket där jag fick nya uppgifter. Ska lägga in en massa studenter som låntagare. Var där till lunch. Fortsatte sedan med adressregistret. Dessutom har det ringt en massa trevliga personer idag. Sådant gillar jag :)

Inge hämtade 14.10 och vi åkte direkt till ICA Maxi. Jag handlade åt pappa också och hans mat betalar jag manuellt.

Lämnade in ett odds i förbutiken. Hon som var så nitisk förra veckan, var inte där. Hade hon varit det, så hade jag inte lämnat in. Det lovar jag!!!

Var även och köpte vin och sedan hämtade vi Fia. Vi fick vänta på henne en stund. Regnet öste ner, men vad gjorde det?

Väl hemma plockade jag in varorna. Så gjorde jag iordning 2 portioner med dillkött, sås och potatis till pappa. Tog med det och gick in till honom. Naturligtvis glömde jag ta med pengar till honom. Han får städning imorgon. Gick in och åt lite och så kollade jag och Fia på "Hem till gården". Sedan till pappa igen. Han ville ha jeans på sig, så jag hjälpte honom med det. Lite trånga kanske, men.... Han hade fått näsblod tidigare. Fixade även TV:n åt honom. Han ska se Frölunda-LHC ikväll.

Hann bara komma in så ringde pappa! Hur ska jag göra med TV:n? Det står att jag ska sätta på den 18.55. Ja, pappa du ska bara trycka på TV:n och inget mer. Jag har satt in kanalen åt dig. Ja, en sak är säker: Det är inte lätt att bli gammal!

Nu ska jag bara kolla runt lite på datorn innan det är dags att se "Halvåtta hos mig" och "Superstars". Därefter är det verkligen natti för mig. Jag är supertrött alltså!


Undrar hur många som blev skrämda

När jag kom upp imorse hade vi +5,2 grader. Stefan skjutsade mig och Marita. När vi kom ut från vår "matargata", fick vi se två personer som gick mitt i vägen. Den ena med typ ett lakan utfällt och den andre med en kasse. Stefan gasade på, men inte flyttade de på sig. Han med lakanet hade en blick, som kommer att förfölja mig. Han var med all sannolikhet drogpåverkad. Undrar hur många som blev skrämda av dessa två?

På jobbet har det varit en massa småplock. Ringde pappa och allt var bra med honom. Gick till biblioteket, där det låg en del och väntade på mig.

Lovade ju en bild häromdagen från krocktestet som var på jobbet. Denna bil (Volvo 850) har krockat med en fullvuxen älg som vägde 350 kg. Föraren klarade inte denna smäll!Som ni ser så blev taket intryckt! Bilens hastighet var 90 km/h. Så jag uppmanar alla som åker på vägarna att ha vidvinkelblick, alltså full koll på vägen och omgivningen.

Innan jag åkte från jobbet, bytte jag av i växeln en stund. Stefan och Marita väntade utanför. Hem och in till Inge. Han satt och kollade datorn. Jag gick in till pappa och sedan ut i skogen. Var säkert ute i en timme och jag hittade drygt en liter trattkantareller:Har rensat dem och nu ligger på tork! Är så gott att ha i vinter. Antingen till stuvning eller också en god soppa. Känner mig så himla nöjd. Promenad och skörd på en och samma gång är ju inte helt fel.

Fönstertvätten är kvar, men jag lovar att snart ska den också bli gjord.

Varit in en tur till hos pappa. Han är för go, för han tror att han satt på TV:n, men det  har han inte. Jag får ju motion, som han säger :))) Tack för det lille far!

Fia och jag har precis sett dagens avsnitt av "Hem till gården". Nu är det en rast till "Halvåtta hos mig", "Superstars" och så, det roligaste av allt: "Grey's Anatomy" börjar ikväll. Så det blir sent, men det ska väl gå.

Neta ringde mig förresten idag. Trodde först att något hänt, men hon ville kolla lite om bussar från Arlanda.

Nu säger jag till er alla:
Ännu en underbar höstdag

Tack Hillevi för kommentaren! Försöker att göra så gott jag kan! Detta blir ju mer som en dagbok än en blogg :))

Stefan skjutsade oss damer även imorse. Lugn, bara lugn! Nästa vecka ska min man köra oss! Tidningen kom precis innan vi skulle åka! Vill ju ha den till min frukost. Ja, ja, hoppas att killarna blir varma i kläderna snart. Är ju van att få den tidigt, faktiskt innan jag är uppstigen.

Lite adressändringar hade kommit in, så jag gjorde dem. Ringde pappa som vanligt och allt var bra. Inge hade precis varit där, så jag passade på att ringa honom också. Sedan bytte jag i växeln/receptionen och satt där i en timme.

Borde ha tagit en promenad på lunchen för jag hann inte efter jobbet idag.

Stefan hämtade oss som vanligt. Fia kom när vi kom till parkeringen. Hon hade hämtat Tove på fritids. Casper ville inte följa med. In till pappa och kollade om han behövde mjölk och det behövde han! Sen till affären och handlade det som behövdes. Borde gått in på apoteket och hämtat ut värktabletter, men det var så mycket folk där, så jag struntade i det. Hem och jag gick in till pappa med mjölken. Sedan in och tog en fika först. Därefter satte jag igång att rensa svampen som jag fick av Maria igår. Gula kantareller och så STORA!!!! De var ju inte alls skitiga utan väldigt lättrensade. Blev två pannor! Beslutade oss för att frysa in så vi har till vintern. Vi åt ju varsin svampmacka igår! Får inte skämma bort oss.
Så satte jag in Felix potatisgratäng och brynte rökt ytterfilé. Det får bli lunchen imorgon.

Maria hämtade Tove ca 16.15. Jag gick in till pappa efter att jag diskat och gav honom lite svamp. Kan ju vara gott att få smaka av skogens guld!

Nyss tog jag en dusch och snart är det TV-program. Blev alltså ingen promenad efter jobbet idag, men får ta det imorgon istället.

Går inte in på politik här, men kaos är det visst!
Underbar höstdag

Vaknade strax efter kl. 4 och kunde inte somna om, så jag gick upp och gjorde mig iordning. Åt frukost och väntade på tidningen. Men den kom inte, så det blev datorn en stund. Stefan skjutsade Marita och mig.
Svarade på några mejl. Sedan har jag försökt att hitta lite trix i nya versionen. Kompetensutveckling heter det :))) Men det är så mycket i word som inte alls är som det var i gamla versionen. Ta till exempel sidhuvud och sidfot, som är helt annorlunda nu. Men lär man sig det, så är det säkert mycket bättre i den här versionen.

Ringde pappa och allt var bra. Inge hade varit med tidningen, så då ringde jag honom efter att jag pratat med pappa.

Var till biblioteket och gjorde tidskrifterna. Ute blåste det massor, men solen har lyst och himlen varit blå.

Stefan och Marita hämtade mig 14.10. In med väskan. Tog sedan soporna och gick och slängde. (Undrar vad Inge gjort idag?) Fia har varit på sitt.

Gick in till pappa och pratade en stund. Sedan hämtade jag en lite plastpåse och gick ut i skogen. Vilken härlig höstdag!!! Efter ett tag hittade jag trattkantareller!!! Blev nog drygt 1 liter (orensad). Hem och så rensade jag direkt. Det blev varsin svampsmörgås.

Maria ringde nyss och frågade om jag ville ha en kasse svamp. Jag blev jätte glad!!! Så Fia ska hämta den. Får rensa imorgon, för ikväll har jag ett par TV-program att se.


Fia 21 år idag

Vaknade omkring 3.15 och hade jätte ont längst ner i magen. Kändes som jag hade feber också. Tänkte: Nu har fått en UVI igen. Gick upp och tog ett par Alvedon och sedan somnade jag. Sov till 7.30!!! Upp och gjorde mig iordning. Därefter till tvättstugan. Hade bara två maskiner idag, så det var lugnt.

Fia kom upp och jag grattade henne. Inge sov och det fick han göra. Fia blev glad för badlakan, örhängen och hårbalsam. Hon var tvungen att äta frukost. Maria och Nalle (Lasses hund) kom och hämtade henne 9.15. Det var fotbollscup Malmslätt idag och Fias tjejer spelade där. Tur med vädret måste jag säga.

Varit in till pappa ett par turer. Han uppskattar mina korta besök :))

Satte på dillköttet innan frukosten. När det var kokt åkte Inge och jag till Malmslätt och kollade en match. Tyvärr så förlorade de även den. Men inte lätt. De har aldrig spelat på 7-mannaplan tidigare och hade självklart svårt att hitta sina roller. Men det ger ju övning.

Hem och skalade potatis och morötter. Fixade sedan dillsåsen. Maria och Casper kom först. Casper hade varit och tränat innebandy. Sedan kom Fia och Tove. Vi åt mat och det smakade. Alla var superhungriga och det får man förstå. Så mycket frisk luft som de fått.

Barnen började tjata om tårta innan vi ens hade ätit klart. Jag bad att få diska efter middagen först. Och det fick jag :))) Inge fixade kaffet under tiden.

Jisses så god tårtan blev!! Så himla saftig. Tove åt med god aptit. Casper tyckte inte om den.

Fia fick en hockeybiljett av Maria och barnen. De ska se LHC-HV71 i november.

När Maria och barnen skulle åka hem, gick jag till pappa med en liten tårtbit.

Vattnat växterna och plockat iordning. Är rätt trött nu, men det är väl okej :)))
Vispsprits ????

Jag trodde inte mina ögon imorse när jag kollade klockan! Den var 8!!!! Jag hade sovit till dess. När hände det senast???? Men jag var ju uppe till midnatt också och det händer inte så ofta. Hämtade Fia igårkväll och Inge var med!  När vi kom hem,  hällde jag upp ett glas vitt vin och satte mig vid datorn.

Inge lade sig, men inte jag :)))) Kanske satt jag och nickade en stund, men jag vet inte. Skitsamma för jag hade ju inte sovit så mycket natten till fredagen. Nya grannar, som flyttade in i uppgången bredvid störde mig ju!

Fia kom upp ca 8.15! Vi läste tidningen och sedan satte jag mig vid datorn. Därefter kollade Fia och jag på förra säsongens sista avsnitt av Grey's Anatomy. Ringde pappa mitt i och allt var bra.

Omkring kl. 10 tog vi fram frukosten och väckte Inge. Diskat och bäddat. Sedan blev det en dusch och så gjorde jag mig iordning.

Har grattat min kompis Neta på alla ställen som jag kan :))) Grattis Neta! Hoppas att din dag varit bra!

Vi åkte med travet och sedan blev det en sväng till Mantorp. Jisses vad bilar det var överallt! Varför då? Jo, på Mantorp Park kördes idag STCC-rallyt. Prins Carl Philip var där och körde och hans pappa, kungen, var visst där och kollade. Men vi var inte där!! Nej, gudbevars...... Vi var till CityGross och köpte tårtbottnar + ingredienser till den.

Hem och  Fia satte igång att fixa tårtan. Jag vispade grädde. Fia lade mellanlagren och så skulle hon spritsa grädden. Men mamma!!! Jag köpte ju en sprits och jag letade. Till slut så hittade jag en sprits, som hade Nils Johan-märken kvar. Det var en sprits som jag fått efter min faster, som avled 2005. Den tog vi i bruk ikväll! Men jag har lagt undan märkena!!! Om jag blev nostalgisk? Det tro sjutton det. Kom just ihåg alla saker vi hade i mitt barndomshem. Det var saker från Nils Johan det.... kvalitet!!!!!

Varit in till pappa och satt in TV-kanalen samt tagit in hans tvättunna till oss. Imorgon är det söndagsnöjet igen.

Just nu diskuterar vi: Hämtmat eller potatisgratäng och rökt kött????? Vet inte vad det blir om jag ska var ärlig.
Hungrig är jag det lovar jag!


Strul

Stefan skjutsade mig och Marita imorse. På jobbet vanlig tid. Fortsatte redigeringsjobbet och gjorde det klart. Fick även ordning på pdf-filerna. Jo, det börjar allt bli mer och mer roligt med nya Office-paketet.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra med honom. Fia hämtade mig ca 9.40 och skjutsade mig till mammografin. Tur var väl det för jag har ingen aning om hur bussen kör numera. St:Larsgatan var nämligen avstängd mellan Torkelbergsgatan och Lasarettsbacken. Skulle vara där 10.10, men jag gick ju in så fort vi var framme. Gick i ett rasande tempo och klockan 10 var jag ute igen :)
Fia skjutsade tillbaka mig till jobbet. Då fick jag höra att en arbetskamrat hade cyklat iväg till samma ställe precis efter att jag hade åkt. Hon kunde ju fått åkt med oss om jag hade vetat.

Efter lunchen var jag till biblioteket och gjorde mitt.

Har pratat med Maria. Hon ringde faktiskt till mig imorse och så ringde hon nyss. Men det var främst att motkolla tiden för revbensspjällen i ugnen.

Inge hämtade mig och Marita 14.10. Hem och jag gick in till pappa en kortis. Sedan in och fikade. Därefter åkte jag och köpte presenter till Fia i Tornby. Gick suveränt bra faktiskt.

In till pappa med två nya lotter,  som vi skrapade. Blev vinst igen: 50:- Så imorgon löser jag in till nya.

Sedan in till oss.  Satte mig och kollade på "Hem till gården" vid min dator. Men innan vi skulle äta, började datorn strula och hängde sig. Jag stängde av den.

Inge har fixat revbensspjäll i ugnen han också. Fia är iväg, men hon hade gjort en räksallad. Jag åt den för jag är inte så himla förtjust i spjällen. Inget vin ikväll för jag ska hämta Fia senare ikväll.

Varit in till pappa och fixat hans TV. Så skulle jag sätta mig vid datorn, men hur jag än gjorde så ville inte skärmen lysa. Jag kände på varenda sladd, men det gick inte. En aning frustrerad blev jag allt. Därav rubriken "STRUL".

Maria ringde mitt upp i allt. Hon sade att hon har en skärm hemma, men ingen platt.

Tog fram Fias gamla bärbara dator. Ja, då strulade den också och krävde en reparering. Gjorde repareringen och så skulle jag då logga in! Inte sjutton kom jag ihåg lösenordet. Vad gjorde jag då? Fia kan ju inte svara i telefon! Jag ringde Tove. Men hon svarade inte. Så jag ringde Casper. Han svarade och blev glad när mormor ringde :)
Naturligtvis så kunde Tove lösenordet. Tack älskade barnbarn för att ni finns båda två! Men samtidigt som jag höll på med detta, så testade jag att starta min igen. Och döm om min förmåning, men skärmen gick igång!!!! Så jag sitter nu vid min dator och jag hoppas att den inte strular mer.

Varit en mulen dag, men relativt skönt ute.

Nu säger jag:
RSS 2.0