Så himla skönt alltså

Med vad? Jo, med en ledig dag! Och jag sov faktiskt till ca 6.30!! Drog mig till 7.15! Vilken lyx alltså, jag som i vanliga fall går upp ca 4.10-4.15! Ja, ja, jag vet att jag inte behöver det! Men vaknar man innan klockan ringer, så tyder ju det på att man är  utsövd! Och jag tycker det är så skönt på arbetet innan alla har kommit!

Läste tidningen och så kom Fia upp. Vi pratade en stund innan hon åkte till arbetet! Hon skulle arbeta till 17.45!

Idag upphörde vår fasta telefoni, så nu är det mobilt! Är ju lite off till detta med mobilt hela tiden, men jag använder lurarna. Plockat ihop alla våra telefoner i en kasse.

Inge kom upp ca 9.45. Vi åt då frukost. Diskat och bäddat samt tagit bort telefonen på mitt nattduksbord.

Gick in till pappa med en bärbar, men insåg att det skulle nog inte bli bra! Så jag tog bara ur batteriet.

Inge och jag åkte sedan till återvinningsstationen och kastade alla gamla fasta telefoner. Så himla skönt att slippa ett dammoment :))

Sedan skickade jag tillbaka en sak till vår gamla telefonoperatör. Därefter åkte vi en sväng till Norrköping. Bara kul att göra något annat. Visst fanns det annat att göra hemma såsom fönstertvätt och pyssla på uteplatserna. Men det tar vi en annan gång. Funderar starkt på att inte köpa penséer till krukorna utan vänta till dess att sommarblommorna kommer!

Var sedan till Telenor och plockade ut en laddare till bilen. Därefter handlade jag på Willys till pappa! Regnade när jag kom ut!

Fia kom hem omkring klockan 18 och då stod maten på bordet. Vi hade chipslåda och sallad. Gott var det!

Sedan tog Fia cykeln och åkte till Thomas och barnbarnen. De skulle kolla på motorcykelkårtegen från vår stad till Skänninge. Men Inge och jag avstod. Vad är det att se en massa människor komma åkandes på sina dyrgripar? Tror inte heller det är det som "drar folk" utan det är att man träffar en massa gamla kompisar! Nej, ikväll var det skönast att vara hemma för det duggar ute.

Tittade precis ut genom fönster och det är helt otroligt vad björklöven slagit ut! De är nog som musens öron idag och då ska man klippa rosbuskarna :)


Nästan sommarvarmt

Imorse regnade det när jag kom upp, men det var drygt 8 plusgrader! Jag hade bilen idag, så jag brydde mig inte om att starta upp min dator utan åkte till jobbet när jag var klar! Var där 5.10!!! Gick in på tryckeriet och hämtade en rapport som var klar. När jag gick tillbaka, hade Tommy i vår restaurang kommit. Han undrade vad jag gjorde där och jag ställde samma fråga till honom :) Skönt att veta att det fanns någon mer.

Full fart med jobbet. Skrev offentliggörandebrevet och sedan delade jag ut rapporten till de som skulle ha den.

Fortsatte sedan med att göra en deltagarlista till RT-dagen. Nu är vi nog nöjda med antalet deltagare. Ska ringa på måndag och bekräfta än en gång samt berätta om möbleringen.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra. Han var redo för tandläkaren kl. 13.30!

Jag fortsatte sedan med att kolla tillbakstudsar vid elektroniska utskick.

Idag var det en medarbetare som gick i pension. Jisses alltså, det känns för nu har det varit många pensionärer. Nästa år blir det nog ännu fler. Det roliga med den killen, som gick idag, var att han bjudit in gamla pensionärer. Så himla kul att se många av dessa!

Solen har lyst, men det blåste naturligtvis massor.

Arbetade till 12.30. Hem och pappa var klar. Han hade borstat tänderna, bytt skor och kammat sig. Han är faktiskt duktig, tro inte annat.

Det var ju lika bra att åka, ifall de fått något återbud :)) Är ju så himla kul att sitta i ett väntrum...

Pappa kom in 13.40 och då gick jag ner i centrumet. Träffade en granne, som köpte en mjukglass. Så jag passade på att köpa en jag också. Gott var det!

Så var det dags att gå tillbaka till tandläkaren. Pappa var klar och jag betalade. Han fick en tid till tandhygienisten i juni.

Hem med pappa och Inge kom! Vi åkte till Maxi och handlade. Köpte 5 frysta rätter till pappa för 98:- bland annat.

Hem och in med varorna. Därefter till pappa. Han vilade för han hade inte sovit så mycket inatt.

Inge och jag käkade lite. Diskat och plockat lite. Ja, Inge hade dammsugit, så det slapp jag.

Pappa ringde och sade att elementen var iskalla. Samma här! Så jag ringde felanmälan för inte sjutton kan de stänga av värmen redan?????  Den ska baske mig vara på till den 15 maj (minst).

Fia kom hem omkring klockan 18. Hon har haft en bra dag!

Imorgon är jag ledig och det ska bli så himla skönt!


En mulen och kylig dag

Hade regnat när jag kom upp imorse, men då var det uppehåll och +4,8 grader. Inge skjutsade mig, vilket kändes skönt.
Hade egentligen ingen lust att åka till jobbet, men det är ju bara att bita ihop och försöka vara som vanligt. Jag skrev boxetiketter till biblioteket och så gick jag ner och tryckte ut på hårt papper. Fixade även de tidskrifter som låg.

Ringde pappa 8.30 idag för vi skulle ju ha möte kl. 9. Han hade inte fått morgonhjälpen!!! Naturligtvis så var han lite frustrerad. Men som jag sade; kanske är personal sjuka eller också hade det hänt något med någon boende. Så jag bad honom lugna sig.

Vi hade besök av två personer som pratade om terminologi. Ett intressant ämne faktiskt. Efter att de berättat om sitt, så hade vi ett kort enhetsmöte. Sedan var det lunch och därefter bytte jag av i växeln. Men jag behövde inte sitta så länge.

Hjälpte sedan en tjej med ett worddokument.

Och ute var det mulet och småkyligt idag.

Inge hämtade mig kl. 15. Vi åkte till vårt köpcentra, där jag köpte lite till pappa. Träffade en gammal arbetskamrat och det var jätte roligt. Vi har inte setts sedan han gick i pension och det var nog ett  par-tre år sedan. RC är hans initialer :))

In till pappa och pratade en stund. Sedan in och käkade lite tillsammans med Inge.

Fia kom hem kl. 18. Hon haft det bra på jobbet.

Pratat med Maria. Allt bra där! Barnen är hos pappa inatt!


Har gått en långpromenad

Regnade massor när jag kom upp imorse, men det var +9 grader!!!!!!!!!!!

På jobbet har det varit full fart! Skönt det! För det blev ingen rolig lunch, då jag kände det som att de hackade på mig (vuxenmobbing heter det visst). Men det var visst jag som inte förstod skoj. Ja, ja skitsamma. Trist var det i alla fall. Kände så väl igen mig från skoltiden och det gjorde riktigt ont i mig!

Naturligtvis så ringde jag pappa imorse och allt var bra!

Arbetade till ca 12.50, då jag stängde ner datorn och tog på mig! Promenerade ner till city och det tog nästan en timme. Jag stannade några gånger för jag gick nog lite för fort. Varit och kollat synen. Har ju s.k. terminalglasögon och nu fick jag lite starkare glas på vänstra sidan. Men jag behöver inte glasögon annars och det är ju positivt!

Inge  hämtade mig ca 14.40 då jag var klar. Hem och in till pappa! Pratade en stund med honom. Han hade varit ute och promenerat med personal från Hemtjänsten. Det är ju bra att han hänger med på det!

Det blev en solig och fin dag, men blåst! Gillar inte att det ska blåsa!Höll på att glömma

Imorse var det i alla fall inte minusgrader :) Men cyklade det gjorde jag inte för det skulle bli blåst. Och jag, cykel och blåst är ingen bra kombination. Så Inge fick skjutsa mig. Tackar :)))

Lite lugnt först, men så kom jag på arbetsuppgifter. Det fanns två rapporter att länka in på RT:s hemsida. Sedan kollade jag anmälningar till RT-dagen.

Därefter började jag gå igenom tillbakastudsar på mejlutskick. Fattar inte varför det var så många, men.....

Ringde pappa gjorde jag naturligtvis och allt var bra!

Därefter biblioteket och tog tidskrifterna.

Solen har lyst, men inte klart för den gömde sig bakom några gråa moln. Kan inte förstå det :))) Det var väl typ dimmoln.

Men varmt var det; +20 i skuggan!!!!

Inge hämtade mig kl. 15. Vi åkte direkt hem och jag gick in till pappa. Han hade också ätit dillkött idag. Mums så gott det var.

När jag kom in till oss,  gjorde jag först pappas räkningar och därefter våra! Skönt nu kan vi bo en månad till ....

Fia arbetade till 17:45 idag, men hon började kl. 9!

Tagit det lugnt ikväll. Nu är det dags att smörja kroppen och sedan krama kudden!


Idag gjorde vi något spontant

Vaknade omkring 4.30, men lyckades slumra till ca kl. 6. Gick upp 6.30 och gjorde mig iordning. Klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. Även idag blev det två maskiner, så jag skulle ju kunna boka 7-10 och inte 7-12. Men samtidigt är det skönt att veta, att jag kan sova över (om nu det skulle hända).

Igårkväll omkring 21.30 ringde det på Fias mobil. Hon svarade och jag hör att hon låter jätte glad. Jag blev ju givetvis nyfiken :)) Så berättade hon att hon ringt in och svarat på vem som skulle bli matchens lirare i SM-hockeyfinalen tidigare på kvällen. Hon hade svarat rätt och fick nu en följdfråga, som hon klarade. Och hur svår var den frågan då :)) Vad heter Sveriges ishockeylandslag? Ja, just det!! Kan det vara 4 kronor eller hehehehehe..
Hon vann en X-box + NHL-spel. Detta är värt över 3 000:-

Casper hade visst vaknat tidigt, men Fia fick honom att somna om och sova till ca kl. 8.

Klockan 9 var och hämtade tvätten samt städade efter mig. Gick in till pappa med hans tvätt och så fyllde jag på hans dosett.

När jag kom upp lyste solen från en klarblå himmel, men senare kom det moln och det blev inte alls så soligt, som jag hade önskat.

Vi åt frukost och så diskade jag. Vi bestämde oss för att ta en tur med bilen. Jag ville åka Roxen runt, men det ville inte Fia. Hon ville till Gränna!!! Så Inge styrde bilen mot Gränna. Upptäckte att jag inte hade min mobil med mig. Bytte ju jacka när vi åkte och tänkte inte på mobilen. Casper hade sin med och även Fia. Men Fias mobil hade mycket låg batterinivå. I vilket fall som helst, så när vi kom till polkagrisfabriken säger Fia: Det är ju inte så långt till Jönköping!! Så du vill dit, säger jag! Jaaaaaaa.. HV-fantast som hon är så förstod jag att hon ville se resterna efter gårdagens firande. Inge var med på noterna. Men då kan vi ju kanske hälsa på Neta och Per säger jag. Visst så himla bra att jag hade memorerat Netas nummer i hjärnan då. Det hade jag ju inte. Men Fia fann på råd och sökte efter Carls mobilnummer. Så jag ringde till honom och fick Netas nummer. Men det gick inte att nå!

När vi var utanför där de bor, ringde jag Carl igen. Då lämnade han över telefonen till Neta. Hej, sade jag! Vi står utanför dig! Hon blev helt paff! Men jisses, vi ligger och solar på terrassen. Ge oss 5 minuter sedan är ni välkomna upp! Vi parkerade bilen och gick tillbaka.

Det blev stora kramen! Inge har ju inte varit i deras nya våning och jag och Fia har inte varit där sedan de byggde till ett rum! Det blev verkligen kanonbra!

Vi blev bjudna på middag! Per grillade en ytterfilé och Neta kokade potatis, gjorde sås och sallad. Vi satt på terrassen och avnjöt denna underbara måltid! TACK än en gång. Så blev det kaffe med dopp. Solen lyste och när det var dags för oss att tacka för en trevlig eftermiddag säger Neta att jag fått färg! Underbart alltså. Och det känner jag nu.

Tog vägen till A6 för Fia ville köpta guldtröjorna. Svart T-shirt med guldtryck! Hon köpte även varsin till barnbarnen. Så åkte vi hem.

Fia åkte hem med Casper och jag gick till pappa och berättade om vår eftermiddag.

Sedan in och kokade potatis. Gjorde sedan dillsåsen. Gick in till pappa med mat så han har imorgon. Gjorde matlåda till mig och sedan gjorde Fia en till sig.

Har precis duschat och smort in mig.
Solig dag, men blåst

Vaknade ca 6.15 imorse, men njöt av att ligga och dra mig. Omkring klockan 7 öppnades dörren från Fias del, hårt och fast! Det var Tove och hon kom in till mig. Bra mormor att du är vaken!!! Kom in till Fias rum så ska du få se något. Jag gick upp och gick in dit. Har du sett hennes blommor mormor? De dör!!! Jaa, sade Fia! Alla blommor dör i mitt rum. Nu var det inte så för har man blommande kaktusar, så blommar de inte i tid och evighet. De har helt enkelt blommat klart :)) Men visst, även orkidéer har dött i Fias rum och jag tror att felet är mitt. De  har nog behövt mer vatten än vad jag givit dem. Hoppas att jag lärt mig en läxa nu.

Fia och Tove kollade på film och jag läste först tidningen och sedan blev det datorn. Ringde pappa strax efter klockan 9 och allt var bra. Därefter gick jag ut på badrummet och smorde in mig. Bäst att lyda doktorns order och smörja 2 gånger per dag. Men jag gillar inte att smörja fötterna. Det blir ju så kladdigt. Konstigt är det, för idag har jag haft mer utslag än tidigare och de kliar. Tänk om jag inte tål salvan..... Ja, jag ska i alla fall ge det lite tid. En remiss är ju skickad till hud.

Fia och Tove tog fram frukosten och jag fixade kaffet. Inge kom upp och vi åt frukost. Tove duschade sedan. Jag gick in till pappa med tidningen och pratade en kortis.

Solen lyste, men vinden var kall. Så typiskt att det måste blåsa. Vill inte ha en blåsig sommar igen. Jag vill ha en solig, varm och mysig sommar :)) Regna kan det göra nattetid.

Till slut så kom vi iväg med travet. Tog ett varv på stan och så åkte vi till Tornby. Inge köpte sig två nya tröjor och jag inlägg till skorna. Handlade även lite på Willys. Pappa behövde bröd och pålägg. Därefter gick vi in på "3" och bytte till dem som leverantör av hemtelefonin. Ska visst bli billigare och "alla bäckar små".......

Hem med mig och Inge. Fia och Tove åkte till stan för att träffa en kompis till Fia och köpa glass på "Bosses glassbar".

Jag gick in till pappa med varorna. När jag kom in till oss, satte jag på dillköttet och så skalade jag potatis och morötter. Därefter gjorde jag iordning blandfärs till pannbiffar. Inge stekte dem.

Fia kom hem (Tove lämnad hos Maria). Vi åt i en periodpaus av ishockeyn (Djurgården-HV71). Maten smakade gott och när vi ätit klart, gick jag till pappa med en portion. Han blev superglad för han hade bara ätit smörgåsar. Oh, jag blir tokig på honom. Jag kände nog på mig detta! Vet inte  hur många gånger jag sagt: ÄT MAT!!! INTE smörgåsar!!! För du blir ju yrslig! Men jag har mått så bra nu. Ja, tack vare att du äter mat och inte bara smörgåsar.

Pappa ringde sen och tackade så jätte mycket för en god middag :)))

Och HV71 vann SM-guld till Fias glädje. Jag kunde, tyvärr inte, dela hennes glädje. Jag hade ju helst sett att LHC blivit SM-vinnare, men de hade tyvärr alla domarna emot sig under hela serien. Säger någon emot  så gör det. Men tyvärr så var det så. Jag vet att många skyllt på domarna nu i SM-finalen så de borde hålla med mig!

När det blev klart att HV71 vunnit, åkte Fia och hämtade Casper. Han hade varit på kalas. Det var en liten tuffing som kom hit. Han hade jeans, tröja, skinnjacka och så en hatt. Skulle hämtat ett foto, som Mia lagt in på Facebook, men tyvärr så strular Facebook idag.

Solen har lyst och i lä var det skönt, men i blåsten var det kyligt.

Förresten så är det idag 44 år sedan jag fick smak på alkohol!!!! Ja, alltså jag tog nattvarden då hehehehehe.....

Och så kommer här ett tillägg: GRATTIS FIA! Du är ju bara bäst alltså. De ringde från kanal 5 och sade att hon vunnit, men fick en följdfråga. Den svarade hon rätt på och vann ett sprillans nytt X-box med NHL-spel! Grattis gumman!

Ha en trevlig kväll!


Fredagsmys

Hallojs! Ja, imorse var det åter igen frost ute. Vi hade -2,4 grader! Helt sjukt alltså. Men som jag sagt tidigare, så får vi ingen värme förrän all snö och all kall luft kommit ner. Det är bara att gilla läget!

Väckte Inge, men han mumlade något om att jag kunde ta bilen. Jag hörde inte så jag frågade om! Men du ska ju till vårdcentralen idag! Varför ska jag hålla på och åka fram och tillbaka! Ja, det undrade jag med :))

Jag tog alltså bilen och var på jobbet 5.35. Tommy (vår kock) hade precis kommit. 

Ringde pappa efter fikat och allt var bra. Sedan gick jag till biblioteket och tog tidskrifterna.

Kollat igenom antalet anmälningar till RT-dagen ännu en gång. Har alla namnbrickor klara, men väntar på en person, som vi inte hittar någonstans.

Jag gick från jobbet ca 13.40. Åkte till vårdcentralen. Det var provtagning på direkten. Skönt att Lena kollar upp ordentligt. En stor rosbukett till denna läkare, som har gått i pension, men älskar sitt arbete och sina patienter.

Hon funderade på vad som fattades mig och insåg ju att jag var mycket torr  i huden. Ja, jag vet!! Jag är dålig på att smörja in mig efter duschen. Liksom hatar den proceduren. Men måste skärpa mig nu för jag fick salva både till kroppen och till fötterna. Så fick jag ett tips om ett inlägg att ha i skorna. Detta ska eller bör hjälpa min onda vrist! Så jag ska åka och köpa ett sådant imorgon

Det togs även prov på kolesterolvärdet och det var högt! Så nu ska jag ta två tabletter varje kväll! Återbesök på fastande mage om en månad! Håller ni med? Jag berättar verkligen om min dag :))))

Gick till apoteket och hämtade salvorna + att jag hämtade ut annan medicin. Ringde Maria och jag skulle hämta Casper. Men först in på Hemköp! Sedan till Maria. Där var Tove och Casper i luven på varandra. Inget ovanligt enligt Maria. Och jag vet! Kommer så väl ihåg bror min och jag. Det är 5 års åldersskillnad (han är 5 år äldre än mig), men jisses vad vi retades. Han hade ju alltid övertaget och jag skrek! Skrek verkligen högt.
Syskonkärlek kallas det visst för :))

Fia hann att komma till Maria innan vi åkte!

Hem och jag gick in till pappa en kortis. Sedan in till oss och försökte få iordning på TV/Xbox. Efter ett antal samtal till Fia så fungerade det! Casper spelat hockeyspel. Jag gjorde sallad.

Nyss åt vi; korv och pommes + sallad. Enklare kan det inte bli!

Nu ska jag njuta av kvällen! Hoppas att även DU gör detsamma!Jag bjuder på att inte hela texten kom med! Men jag tror nog att ni kan läsa: Ha en trevlig kväll! Kram Nilla

Aprilväder

Wow, så trött jag var imorse. Sovit som en stock hela natten. Lite vitt på backen och en halv minusgrad. Aprilväder kallas det för. Och jag säger som så: Det blir inte varmt förrän snön kommit ner! Så kom nu!!!!!!!!! SNÄLLA!

Haft lagom att göra på jobbet, men hade gärna haft lite mer. Vill inte ha dessa "döpunkter".

Personalmöte kl. 14 och det skulle hålla på till kl. 15. Men idag gick det fort! Vi var klara 14.35. Satte  mig då i receptionen en stund. Övning är ju aldrig fel. Snöade förresten massor under mötet.

Har även varit på biblioteket idag och gjort tidskrifter.

Inge hämtade mig kl. 15. Till ICA Maxi. Idag kom vi på direkt vilka middagar vi ska  ha. Skönt det. Köpte 5 frysta rätter till pappa.

Regnat en del igen. Ja, nog är april en lurig månad.

Hem och in med varorna. Så gick jag till pappa med hans varor. Vi pratade en stund. Han skulle se på Landgång på SVT 1 klockan 20.30 och han var rädd att glömma det. Men jag lovade att ringa och påminna honom.

In och käkade lite. Diskat. Fia kom hem ca kl. 17. Så ringde pappa och undrade över TV:n. Jag sprang in och hjälpte honom samt förklarade. Alltså det är hemskt när hjärnan inte hänger med. Han är så med på vad jag säger när jag är hos honom, men så fort jag försvunnit så glömmer han.

Jag duschat ikväll. Fia gjort iordning mat till imorgon. Jag kokade riset och så fick jag diska :))

Men jisses så trött jag är! Fattar nada alltså. Imorgon ska jag till Vårdcentralen och kolla min utslag.
Hemma från Göteborg

Ja, så var jag hemma igen efter resan till Göteborg. Igår var det, som jag skrev igår, mycket trevligt. Idag var väl inte seminariet något som direkt innebar en kick för mig och min kollega. Ingen sådan där "AHA-tanke" poppade upp. Så vi frågade vår chef om vi fick fritt på eftermiddagen och det fick vi. Flexade alltså. Oj, vad vi promenerade runt i Göteborg. Vi var nog överallt (känns det som). Och växlande väder upplevde vi; snö, hagel, regn och så sol. När solen lyste, var det kanonskönt.

Ja, nu sitter jag här  hemma vid min stora dator. Och den älskar jag verkigen. Fia hämtade mig på Centralen.

Är så trött, så jag ska snart lägga mig!

Kramizzar

Jag vänjer mig nog aldrig vid min lilla lap-top!

Nej, det gör jag inte!! Den är inte gjord för mina fingrar! Skriver nu snabbt som tusan, så att detta kommer med. Vi är i Göteborg, jag och 11 personer till från min enhet. Har haft en spännande och intressant dag som avslutades med en god middag.
Imorgon väntar ett seminarium på oss och jag hoppas att det blir bra.
Hotellet kunde väl ha legat lite bättre till för utanför dundrar tåg och spårvagnar hela tiden. Exakt: Bangården är utanför! Men vi ska ju bara sova här en natt så det ska nog gå bra!
Kramizzar!

Blev ju en jätte fin dag

Legat vaken inatt och det har verkligen kliat över allt på kroppen. Försökte att inte riva utan bet ihop. Men tankarna malde naturligtvis! Somnade om frampå småtimmarna och jag sov faktiskt när klockan ringde 4.10. Gick upp och gjorde mig iordning.

Inge skjutsade mig för Fia började senare. Jag ville inte cykla för det skulle blåsa massor enligt tidningen.
Fullt upp på jobbet.  Redigerat klart en rapport och skickat den för granskning.

Ringt och bekräftat antalet deltagare på RT-dagen och så har jag fixat tågbiljetter. Sedan fick jag iväg 2 rapporter med posten till 20 personer.

Ja, då inte glömde jag att ringa till pappa heller. Och jag hann även med mina göromål på biblioteket.

Lite mulet mitt på dagen, men sedan kom solen. Blåsten lugnade sig och det var kanonfint väder när Inge hämtade mig. Hem och när vi kört in bilen i garaget kom jag på att Inge skulle kolla om han fått sms angående medicin. Och det hade han. Så han gick in och bytte kläder och jag gick in till pappa. Allt bra med honom. Inge och jag åkte till apoteket. Sedan köpte jag mjölk till pappa.

Därefter åkte vi till Eon (Electrolux) och köpte porslinslagning till spisen. Inge slog ju av en flisa av emaljen på spisen i lördags. Passade även på att köpa nytt kolfilter till köksfläkten. Total kostnad: 501:-     Jisses alltså! Men nu har jag noterat när jag köpte detta filter. Ska bytas vart 3:e år.

In till pappa med hans mjölk. Han satt och åt och som sagt allt var bra!

Inge och jag ätit pytt i panna och stekt ägg. Gott var det. Diskat och ut med soporna. Pappa vinkade in mig. Han undrade över TV-kanalen om jag ställt in den. Han är så go min pappa. När jag var hos honom efter jobbet, så visste han precis hur han skulle göra med TV:n En och en halv timme senare har han glömt det. Stackarn!!!

Fia kom när jag stod och pratade med grannarna. M hade ont i halsen så jag bad henne krya på sig!

Vi har precis ätit upp de sista kräftorna och det var gott!

Solen lyser ännu och det är så gott som vindstilla. Det blev en fin dag. Hoppas att Göteborg bjuder på så här fint väder tisdag och onsdag!


Solig dag, men mycket blåsig

Varit vaken till och från under natten. Sov sen till ca 5 och drog mig till 6.30, då jag gick upp och gjorde mig iordning. Kan ju inte gå till tvättstugan omålad heller :))) Ibland blir jag arg på mig själv, men...

Körde igång två maskiner och sedan in. Alla sover så gott så. Jag satte mig vid datorn och fixade med lite allt möjligt. Just nu roar det mig att skriva texter på bilder och lägga ut lite här och där.

Vid 8-tiden var jag och flyttade över tvätten till torktumlaren samt tog in sådan tvätt som ska torkas hängandes.

Fia kom upp ca 8.15! Inte illa alltså. Hon blir nog sjutton lik mig :))

Inge kom upp ca 8.45. Ja, han hade nog gärna sovit till 10, men det var ju Formel 1 på TV!! Jag gick till tvättstugan och sorterade tvätten. Städade efter mig och gick in till pappa. Han tyckte det var enormt att jag REDAN var klar med allt. Lade in hans tvätt och så fyllde jag på hans medicindosett.

In och då hade Fia tagit fram frukosten. Den smakade verkligen gott då.

När Formel 1 var slut åkte Fia och jag till Stadium, där vi köpte strumpor och annat. Sedan gick vi till Maxi och handlade lite.

Maria ringde när vi var på väg till bilen. Hon var hemma hos Inge. Så när Fia och jag kom hem, tog hon över ratten och Fia och hon åkte till Berga. Casper spelade fotboll där och de ville kolla en stund.

Sedan kom de hem och vi åt spagetti och köttfärssås. Därefter åkte de båda till samlingen av "damerna" för vidare färd till Qvarsebo, som ligger en bit norr om Kolmården. Där skulle de spela fotboll.

Jag diskat och grejat. Grannen kom ner tidigare. Hon hade problem med sitt bredband och undrade vilken operatör vi har. Vi har inte samma!

Så berättade hon om vad som hänt den dagen som polisen knackade på vårt fönster. Det var grannen bredvid henne, som hade varit ute och fiskat. Han hade visst parkerat bilen vid en bom och sedan gått runt sjön. Fiskat och druckit av sitt kaffe. Men någon hade gått förbi vid ett par tillfällen och sett bilen stå kvar, så när de hade kommit hem, hade de ringt polisen. De trodde att personen som ägde bilen hade plumsat i. Det hade visst börjat bli mörkt. Men vår granne hann köra bort med bilen. Så det var därför som polisen kom och så ville de kolla grannens bil :))) Skönt att det var något allvarligt, men skönt att höra att det finns folk som bryr sig.

Fick våldsamt ont i ryggen nu på eftermiddagen och vet ej varför. Just nu känns det lite bättre och jag hoppas att det går över.Känns som att jag tagit hand om mig själv idag

Jisses alltså, men jag stängde inte ner datorn förrän ca 22.40 igårkväll. När Fia kom hem från jobbet, så tror jag att hon blev paff över att se mig vaken :)) Vi pratade om hennes dag på jobbet och lite annat. Även Inge var trött när jag sade natti, så han lade sig också. Ja, jag vet varför! Det var Formel 1-träning imorse kl. 8!!!!

Sov ända  till 6.30 imorse!! Jo, jag var vaken flera gånger under natten, men jag somnade om! Gick upp och läste morgontidningen. Sedan datorn och på med webradion för att lyssna på "Ring så spelar vi". Fia kom upp 7.45. Hon fixade sin frukost och satte sedan på Formel 1 på TV:n. Och..... jaa då! Inge kom också upp utan att vi behövde väcka honom. Han har en inbyggd väckarklocka när det är något som han vill se på TV :)))

Fia åkte till jobbet ca 8.30 och Inge och jag tog vår frukost. Ringde pappa och allt var bra med honom.

Duschat och gjort mig iordning. Upptäckte att jag hela tiden får mer och mer utslag på kroppen och som kliar. Inge trodde det var psoriasis. Gick in och kollade på webben. Jag tror att jag har psoriasisartrit. För det kan antingen börja med utslag eller med ledvärk. På mig började det med ledvärk! Så jag har skickat ett meddelade till Vårdcentralen om en läkartid. Det  här måste utredas! Slurp sade det, så var mitt vinglas tomt :)))

Ringde min faster. Hon behövde inte följa med och handla. Men vi pratade i drygt en halvtimme!


Jag gick in till pappa med tidningen. Pratade en stund med honom. Inge kom utanför och då gick jag. Lämnat in travet. Sedan åkte vi till kyrkogården och hämtade hem gravlyktan. Alltså nog är det helt otroligt!! Jag och min faster var där den 13 mars och då var det hur mycket snö som helst. Idag var det grönt och fint!! Sverige är fantastiskt!

Sedan åkte vi till Maria, som var ute med Nalle. Hon hade en fråga till Inge om en mutter till däcket. Hon och Nalle (en Golden retriver) skulle åka och kolla på Lasse när han spelade fotbollsmatch.

Därefter åkte Inge och jag till Ikano-huset. Jag handlade lite prylar till Fia och så handlade jag lite till pappa på Willys.

Ikväll, mina kära vänner, ska vi äta svenska kräftor (fångade i Vättern). Jag fick ett tokinfall igår och tog fram från frysen. Men först lite middag; skinkstek, sås och potatis + moröttter. Familjen är tokiga i kokta morötter!!

Just nu, höll jag på att skriva, skiner solen, men det gör den inte alls. Det blåser och det är lite grå himmel. Kyligt har det varit, trots +10 grader. Vinden är bitande kall!
Känns som snö i luften

Gick upp klockan 4 för då var jag tydligen utvilad. Inge skjutsade mig för Fia började inte förrän vid 13-tiden idag. När Inge och jag kom till "röda mattan" så frågade han något och jag svarade. Rätt som det är så säger Inge: UT, det kommer en bil bakom. Jag "studsade" ut från bilen vände mig om och log mot bilisten bakom. Vilken d-a tjurig person. Han log inte han!!! Och en idiot var det också för han gasade på, trots att det bara är 30 km/tim på den gatan. Kommer in och ska lägga in min matlåda i kylen, då jag upptäcker att "Kicks-påsen" inte är med!! Dj*vlar, tänkte jag!! Ringde Inge efter ca 10 minuter och den var ju givetvis kvar i bilen. Han skulle be Fia köra vägen förbi när hon skulle iväg.

Jag fixade adressetiketter och skickade iväg en rapport som var klar. Sedan fick jag höra om gårdagens turbulens på jobbet. Det är sanslöst vad en person kan ställa till med! Vi är alla mycket bekymrade över detta och undrar vad som kommer att ske. Men det är klart, sköter denna person sina arbetsuppgifter, så finns det nog inget att gå på. För vuxenmobbing är ju inget skäl att låta någon gå. Alltså denna person är bara för mycket. Jag "hamnade i luven" med denna person vid ett tillfälle. Jag hade rätt och det visste jag och medhåll fick jag omedelbart.

Fia kom med min matlåda och min frukostmacka. Tack älskade dotter! Jag vet ju att du älskar att köra bil, så då var nog inte omvägen till mamsen något att  gnälla över. Fia skulle iväg på ett möte om fotbollen vad gäller flickor födda 2001 (laget som hon tränar och där Tove spelar). Vilken höjdare för henne! Mötet var i Tornet!!! Vi som försökte komma in där vid invigningen, men hade otur att alla platser var slut. Nu skulle hon få komma upp på höga höjder!

Ringde pappa och allt var bra. Sedan var det bibliotekets tur att få mina tjänster. Fia ringde när hon kommit hem. Pappa hade ringt och han ville att jag skulle köpa småfranska till honom.

Jobbade vidare med allt möjligt. Ja, jag säger allt möjligt för det har varit en sådan dag. En dag, som jag inte riktigt kunde precisera mina timmar.

Inge hämtade mig 14.15. Vi var in till vårt köpcentra så jag fick köpa småfranska till pappa.

Hem och in till pappa. Han blev superglad över brödet och vi frös in lite! Pratade en stund med honom. Så in till oss. Inge har dammsugit och plockat iordning idag. Vi fikade. Jag kollade sedan på "Hem till gården" på TV4-play. Så himla bra att man göra det.

Sedan har vi ätit schnitzel, stekt potatis och svampsås. Gott så in i den.

Diskat och ringt pappa. Ska alldeles strax se på "Så ska det låta".

Solen har lyst och det har varit klarblå himmel nästan hela dagen. Men det har blåst en mycket kall vind och det kändes som snö i luften. Ja, jag tror att det kommer mera snö innan vi har den riktiga våren här!

Fia jobbar till ca kl. 22 ikväll!


Så det kan gå

Gick upp klockan 4 för då var jag visst utsövd! Blir tossig på detta. Och så har jag legat vaken inatt. Men nu kan jag lova, är jag supertrött. Borde nog lägga mig, men det är inte bra det heller! Så jag sätter tändstickor i ögonen :))

Inge skjutsade mig idag för Fia började senare. Massor som väntade på mig. YES!!!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Därefter gick jag till biblioeteket och gjorde tidskrifterna. Sedan kändes det dåliga vibbar i korridoren och flera sade detsamma. Men, som vanligt, fick vi inte veta vad som hänt.

Tog en rask promenad på 10 minuter i samband med min lunch.

Fixat en rapport för webben och så fick jag en ny för redigering idag. Gillar detta alltså.

Arbetade till 14.15, då Inge hämtade mig. Vi åkte till Maxi och handlade. Därefter blev det vininköp.

Och solen lyste, men det blåste lite.

Men tänk så det kan gå! På grund av ett vulkanutbrott på Island, har all flygtrafik ställts in i Sverige och även i andra länder i norra europa. Så glad jag är att vi inte är ute och flyger, men jag undrar var Jonas är. Inte på väg till Sverige hoppas jag.

Dessutom uppmanas de som ha astma/kol att inte anstränga sig för mycket nu. Tänk vad lite aska kan ställa till med.

Idag fyller en av mina idoler år! Jerry Williams, still going strong, fyller 68 år. Jag gjorde det här kortet för att fira honom!Jag glömmer aldrig när Maria var i 6-årsåldern. Hon blev helt såld på Jerry. Vi for runt i Folkparkerna där han spelade. Vid ett tillfälle när vi var i Mjölby (kom dit alldeles på tok för tidigt), men för Maria var det bara plus. Hon fick trumpinnar av trummisen och hon fick handdukar. När Jerry rockat klart, skulle Maria ge honom blommor. Killarna i bandet visade henne vägen till hans loge. Men Maria vände och kom till mig. Mamma! Han står ju där i bara kalsongerna. hahahahahha Gå du vännen. Jag följer med. Vad gör man inte för sina barn :)))

Kramizzar!

Ännu en natt med lite sömn

Sovit dåligt även inatt, så 3.50 var jag uppe. Det var -2 grader ute, men det spelade ingen roll för jag tog ju bilen idag (pappas bil). Var på jobbet 5.30. Lagom med arbete som väntade på mig.

Växeln mellan 9.30 till 11.30.

Inge och Fia varit och tvättat vår bil på jobbet idag (alltså mitt jobb).

Jag åkte 12.30. Gissa om det var skönt att få göra det idag! Hämtade pappa och så åkte vi till tandläkaren. Han hade tid 13.30 och kom in 13.40. Klar på 25 minuter. Hem och hjälpte pappa av med jackan. Sedan in till mig. Bytte om och sade att jag skulle klippa ner pappas Clematis. Fia följde med! Hon hjälpte mig att slänga riset. Pappa blev så himla tacksam :))

Därefter en kopp kaffe och sedan gick jag och Fia 2½ km-spåret. Hade bra tempo, men så mötte vi ett par med en hund och då blev vi ståendes och pratade.

Duschade när vi kom åter. Fia fixade maten. Hon är bara bäst på att fixa kycklingfiléer med vitlök :))

När vi hade ätit diskade jag och Fia duschade.

Inge letar febrilt efter jobb på datorn och nyss hittade han ett som han ska söka.

Känner inte för att skriva mer idag! Har liksom ingen inspiration!


 

Ännu en fin dag

Gick upp klockan 4, för då vaknade jag! Varför vänta på att klockan skulle ringa 4.10?!?! Gjorde mig iordning, men gjorde inte mycket med håret. Använder ju cykelhjälp och då kändes det bättre att fixa till håret på jobbet. Fia kom upp 4.45! Krut i henne också :)) Bråds på sin mor :))

Vi trampade iväg 5.20. Tog det lugnt. Jag på var på jobbet 5.35! Fia ska  ju en liten bit till. Gick igenom mejl och besvarade. Sedan annat plock. Och så plötsligt var jag klar med sysslorna. HJÄLP!! Panik, så vill jag inte ha det. Tog min "varuvagn" och åkte ner för att hämta upp tidningar som vi började få slut på. Såg då dörrarna på vårt kompaktsystem. Ännu inga lappar om vad som döljer sig bakom. Så jag skrev upp på en lapp och satte genast igång.

Fikarast och sedan ringde jag pappa! Allt bra med honom. Därefter gick jag till vårt bibliotek och greppade tidskrifterna. Så snart det var gjort tog jag mina lappar och gick ner och satte upp dem. Hann inte allt innan lunchen utan fortsatte efter lunchen. Blev så himla bra!

Men det är fortfarande en tidning som jag inte hittar. Förstår inte vart den finns? Letat överallt, utom i ett rum och det får jag ta imorgon.

Soligt, men blåsigt var det ute. Fia ringde strax före kl. 14 och undrade när jag kom. Inte före 14.10 blev mitt svar. Men cykla du hem för jag vill ta det lugnt i blåsten och inte känna att du får sakta ner för min skull!.

Så när jag cyklade hemåt tog jag det lugnt! Fia var inte  hemma då jag kom för hon hade tagit bilen och hämtat Tove. Skulle fixa något åt henne.

Jag pustade en kortis innan det var dags att gå in till pappa! Han var nästan klar (skönt att han inte satt och väntade). Vi åkte till frisören och var där supertidigt. Men pappa tyckte det var skönt att vänta där. Efter klippningen handlade vi på Willys.

Hemma omkring 17.15. Hjälpte pappa in med varorna och sedan in till mig. Fia var på väg till Sara. Ska ev. sova där inatt för Fia är ledig imorgon. Så jag tar pappas bil imorgon bitti. Ska bara jobba till ca 12.30 eftersom jag ska följa med pappa till tandläkaren.

Inge har tagit fram altanmöblerna idag. I helgen får jag köpa en ny vaxduk till bordet eller om jag ska lugna mig lite till.

Pappa behöver hjälp med att klippa ner sin clematis, så jag får nog ta det först. Hej och hå! Inte saknar jag jobb på lediga stunder inte!


Nu är det kanske vår eller......

Imorse var det -2,2 grader, men det hindrade inte Fia och mig från att cykla till våra resp. arbeten. Vi startade 5.20 och det var vantar på. Skönt var det när jag var framme (Fia hade en liten bit till att cykla). Var på jobbet 5.40. Kaffet smakade ljuvligt som jag tog med upp till mitt rum. Satte igång att gå igenom mejlen och sedan blev det lite med adressregistret.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Gick sedan till biblioteket och där var det en del att göra.

Pratade med min chef om att jag fortsätter arbeta 5.40-14.10 ännu en tid. Är ju så skönt att ha sällskap med Fia. Det går bra. Jag gör ju mina 8 timmar, precis som det ska vara. Annars får jag ju extra tid varje dag. Och jag tycker det här passar mig kanonbra. Får ju ut mycket mer av dagen känns det som.

Fia kom till mig ca 14.00 Vi cyklade hemåt 14.15. Lite tungt var det och jag blir ju tungandad. Jädrans cigarretter som förstörde mina lungor. Oh, vad önskar att alla ungdomar kunde läsa vad jag skriver nu. TÄNK ER FÖR NOGA NI UNGA SOM RÖKER!!! Alla får inte förstörda lungor, men de allra flesta. Det är ingen hit att kippa efter luft, det lovar jag er.

Så då blev det lite ant-rök-kampanj också. Hoppas att det når många!

När vi kom hem, gick jag in och bytte till träningskläder. Inge hade gått en långpromenad på dagen och det var ju kanonbra! Fia hade träningsvärk efter fotbollsträningen igår, så hon ville inte följa med mig.

Gick först in till pappa och kollade läget. Allt var bara bra med honom.

Sedan till träningen. Körde mitt pass. Ökade på vikterna på ett par redskap och minskade antalet gånger. Gäller ju att ta det lugnt! AJ!!! Tog nog i för mycket med armarna idag hehehehe.... ja, ja...

När jag kom hem, gick jag in till pappa igen. Han kollade på någon gammal fotbollsmatch.

Inge och Fia satt med varsin dator. Jag dök ut i duschen (om man nu kan göra det). Så himla skönt att få börja duscha med normal temperatur och så ta det kallare och kallare.

Fia och jag åt sedan nudlar. Diskat och även sköljt av filtret till fläkten och torkat rent. När jag nästan var klar, ringde Neta! Jätte kul att pratas vid med henne. Det blir inte så ofta, konstaterade vi båda två.

Vädret har ju varit toppen, men kan man tro att det är våren som kommit eller blir det bakslag! Jag tror förr på det senare!

Pratade nyss med Maria och allt var bra!

Lite för tidigt kanske att säga detta, men det blir väl läggdags någon gång :))


Vaknade ännu tidigare idag

Alltså nu måste något vara galet! Vaknade 3.30 idag och kunde inte somna om! Lyckades väl slumra till en kortis, men... Gick upp 5.50 och gjorde mig iordning. Sedan datorn en stund innan det var dags för tvättstugan klockan 7. Körde igång två maskiner. Gick sedan ut vid 8-tiden och lade i tumlaren och fyllde två nya maskiner. Hade ju hämtat pappas tvätt igår, så det var ju skönt.

Fia kom upp ca 8.40. Hon väckte Tove så att vi kunde äta frukost. Inge sov och jag väckte honom inte. Diskade och gick sedant till tvättstugan igen. Pappa vinkade åt mig. Hängde våra lakan i torkrummet för de får ju inte tumlas. Sedan vek jag en massa handdukar. Gick in till pappa sedan. Han hade blivit så orolig för mig att han ringt till Fia. Han tyckte jag var borta så länge. Och det tar ju tid vissa saker i tvättstugan. Fia åkte och tränade fotboll med damerna. Tove följde med.

När klockan var 10 frågade jag Inge om han skulle sova hela dagen! Så han gick upp och han fick äta frukost själv. Fattar inte att han kan sova så länge. Dessutom sitter han och somnar i soffan!

Klar med all tvätt kl. 11.30 så då bokade jag av eftermiddagstiden. Gick in till pappa och lade in hans tvätt. Fyllde även på hans medicin. Lovade att komma tillbaka och ta hans sopor. Jag var genomsvett. Pappa såg det. Och förresten så tyckte han att vi inte behövde åka och handla idag. Jag hade tillräckligt att göra. Oh, så glad jag blev. Vi ska ju till hans köpcentra på tisdag för att han ska klippa sig. Då passar vi på att handla också.

Plockade sedan in vår tvätt. Bad sedan Inge ta ner min cykel. Det hade faktsiskt inte gått ur mycket luft under vintern. Men jag tog mig ändå en cykeltur till macken och fyllde på lite luft. Handlade lite också på Hemköp. Det var riktigt skönt att cykla, så jag tog en liten omväg för att komma hem. Knackade på altandörren. Inge sov!!!! Fia och Tove var iväg. Inge kom och tog min kasse samt gav mig soporna!

Cyklade bort med soporna och sedan gick jag till pappa och skulle ta hans. Går fram till kassen i hallen (tidningar) och den var tom! Då myste pappa! Jag är lite busig jag hahahaha... Han hade varit ute med soporna för han tycker inte att jag ska göra allt åt honom. Så då ställde jag in cykeln i vår bod och gick in.

Fia och Tove kom och strax efter åt vi falukorv och potatismos. Diskade och därefter skjutsade Fia och jag hem Tove.

Det har och är ett underbart väder. Klarblå himmel och strålande sol! DET ÄR VÅR!!!! Så imorgon cyklar nog Fia och jag till jobbet.

Fia var och köpte en ny dator för hennes har börjat krångla och lägger av rätt som det är. Skulle hon lämna in den, så tror jag kostnaden skulle bli hög för att reparera.


Även lördag blev mulen

Jisses alltså, men jag vaknade 4.10 och jag kunde inte somna om!!! Såg att altandörren var lite, lite öppen och efter det var det kört! Kunde absolut inte somna om! För jag började kolla min väska och så gick jag upp och kollade om Inges dator stod kvar. Satte mig och läste tidningen och sedan blev det datorn. Fia kom upp före klockan 7. Hon skulle iväg och göra högskoleprovet idag. Fia åkte ca 7.55. Jag lyssnat på "Ring så spelar vi". Skrattade gott åt Pia Johansson som vikarierade idag . Hon är ju störtskön den kvinnan. Det ringde en kvinna långt uppifrån och berättade att hon kunde prata norska. Då satte Pia igång och prata norska. Ja, hon var verkligen kanonbra.

Jag ringde pappa, men fick inget svar. Släppte bara fram 3 signaler för jag tänkte att han kanske var på toan. Jag hann knappt lägga ifrån mig telefonen förrän pappa ringde. Men hallå, sade jag! Jag trodde du var på toan. Näe skrattade pappa! Jag försökte svara med rakapparaten!!! Skrek HALLÅ, men fick inget svar. Gissa om jag skrattade gott. Han är för rolig det är ju en sak som är säker.

Sedan tog jag en dusch och gjorde mig iordning. Inge kom upp när jag var klar!!! Klockan var då 9.55! Snacka om att kunna sova (och så har han sovit framför TV:n nu på eftermiddagen). Vi åt frukost och jag diskade. Tog sedan bort lakanen och lade i smutskorgen. Imorgon är det STORtvätt!

Jag ringde min faster och pratade en stund. Hon är helt sanslös det är då ett som är säkert. Imorgon ska hon åka bussen till Stockholm och kolla på en lägenhet!!! Alltså hon fyller 93 om en månad!! Men hon vill inte vara kvar här. Jag erbjöd mig att skjutsa henne till bussen, men hon tackade nej.

Gick in till pappa med tidningen. Sedan åkte vi med travet och därefter till Ljungstedtska skolan, där Casper spelade innebandy (en cup). De skulle börja 11.40, men allt var försenat så först 12.15 började de. Casper var jätte duktig. Han ser verkligen vad som ska göras. Hela tiden i rörelse och såg till att målet bevakades (de har ingen målvakt i den åldern).Casper närmast kameran :))

Efter den matchen åkte Inge och jag och hämtade Fia. Hon hade lunch och var tvungen att få något i magen. Vi åkte till en Sibylla-kiosk. Sedan tillbaka med Fia. Det var tuffa frågor och hon trodde inte det skulle gå bra! Jag tycker hon var tuff som gjorde det och hon säger att hon vill göra det i höst igen. För nu vet hon vad det  handlar om!

Maria sms:ade till mig att Casper hade gjort 2 mål i andra matchen (som de vann). Ja, man ser faktiskt att han är en duktig lirare.

Vi åkte hem efter att ha släppt av Fia. Jag gick in till pappa och bäddade rent åt honom. Bytte även handdukar och tog med hans tvättkorg in till oss.

Fikat och skalat potatisl Sedan gjorde jag iording köttfärsen till biffarna.

Fia och Tove (som ska sova hos) kom ca 17. Vi åt omkring klockan 18. Biff med lök, sås och potatis (sallad förstås). Gott var det. Sedan gick Fia och Tove till en kompis till Fia. Och jag tog hand om disken och spisen.......

Blir väl natti tidigt ikväll :))En mulen och lite kylig dag

Imorse var det faktiskt drygt +5 grader, men det blåste snålt! Inte alls så skönt med andra ord!

Ja, kära granne idag är det  FREDAG, den bästa dagen på hela veckan! Tänk när vi kan sitta ute och skåla med varandra och diskutera vad som läggs på grillen. Din man har ju alltid så bra tips att ge till min man :)))

Dagen har varit bra med "många bollar i luften".  Och med pappa var det bra! Han har fått städat hos sig och det är ju skönt (för mig alltså). Jisses om jag hade sagt att jag kunde fixa det, då hade jag ångrat mig. Man är ju inte mer än människa faktiskt!

Tove ringde mig imorse och var överlycklig! Hon hade deltagit i en tävling på City Gross när hon, jag och Fia var där veckan före påsk. Man skulle rita en teckning om LHC och hockey. Hon och Fia satte sig vid ritbordet medans jag gick omkring och plockade varor. Tove visade mig teckningen innan hon lade den "på lådan". Den var jätte fin, så mycket som jag kunde se utan glasögon.
Idag ringde de och berättade att hon vunnit (jag tror det var 1:a pris) en LHC-tröja med alla spelares autografer!!
Alltså hon var verkligen lycklig! Och det är ju roligare att ha autografer på en matchtröja än, som sist när Linköpings Innebandyklubb gick upp i Superligan. Då fick både Tove och Casper autografer på sina magar! Kanske inte så bra, med tanke på att man både duschar och badar!

Har varit mulet och småkallt idag. Blåste en kall vind.

Var och handlade lite efter jobbet. Glömde ju "Torky" igår och det måste bara finnas i vårt hem.

Varit in till pappa med hans medicin. Han hade ätit fryst rätt idag och det hade varit gott.

 Nu ska vi snart äta en ny rätt; lövbiffsgratäng! Ska ta och diska det som Inge använt.


Snart är det helg igen

Imorse var det "bara" +0,8 grader när jag kom upp! Men det var ju i alla fall plusgrader!

Haft många bollar i luften även idag! Men roligt är det!

Ringde pappa och han hade blivit duschad idag. Fy, sade han, jag blev så blöt hehehehehehe.. ja, man blir ju det. Och idag fick han håret tvättat. Tänk, att han gillar inte hårtvätten. Det är ett d-a slöseri med schampoo. Inte f-n tvättade jag håret varje vecka förr. Näe kanske inte det. Men när du jobbade gjorde du det. Ja, men då  blev jag ju skitig också! Det blir jag ju inte nu. Sitter ju bara här! Förklara för honom att håret blir smutsigt även av att bara sitta i köket eller vid TV:n, det gör jag inte.

Vad gäller hockeyn igår så var det trist att det blev förlängning. Det är inte LHC:s starka sida. Nu håller jag både tummar och tår så hårt jag bara kan för vinst ikväll. Nej, jag har inte nerver att sitta och kolla.

Barnbarnen har varit med sin pappa idag. Han tog ledigt och de har visst varit i simhallen. Hörde av Maria att de börjat tröttna på att vara med Maria på jobbet bland alla "småbarn" som jagar dem. Igår hade visst Tove och Casper suttit i ett träd länge, länge för att få vara ifred.

Fia hämtade Inge efter jobbet (hon slutade 13.45). Så hämtade de mig 14.10. Då hade jag gjort 8 timmar. Oh, vad jag önskar att jag kunde få ändra på min fasta arbetstid. Känner att det är så skönt att komma iväg från jobbet den tiden. Får ut mycket mer av dagen!

Vi varit och veckohandlat och det gick bra! Kom bara på när vi kom hem, att jag skulle köpt Torky!

Handlade lite till pappa, som jag varit in med. Allt var bra med honom.

Sedan har vi ätit lite och jag diskade. När det var gjort dammade jag, så nu har Inge bara att dammsuga och torka golven imorgon. Skönt att slippa det tycker jag!


Yes!! Imorse var det +5 grader kl. 4.10

Ja, nu är det väl vår eller vad sägs om +5 grader klockan 4.10?!?! Jag var tvungen att kolla två gånger. Fia kom upp ca 4.55 idag, men vi hann ju ändå! Hade pappas bil idag för Inge skulle skifta däcken på vår. Skönt nu har båda sommardäcken på!

På jobbet har det varit full rulle. Så många bollar i luften så det är sanslöst. Ringde pappa ca 9.20. Sedan gick jag på vårt enhetsmöte. Det höll på till nästan 11.30. Lunch och så jobb igen.

Varit mulet ute och det kom även några regnstänk.

Hann inte med vårt bibliotek idag, så jag har väl dubbelt upp imorgon. Hoppas att jag blir klar med rapporten imorgon bitti. Var inte så mycket kvar såg jag.

Fia hämtade mig 14.10. Var bara och köpte TV-tidningen till pappa. In till honom och pratade en stund. Tog hans sopor och slängde dem.

Sedan in och kollade läget. Inge hade nyss ätit, så han ville inte gå ut. Jag bytte skor, tog våra sopor och slängde. Sedan gick jag iväg genom skogen, förbi skolan där barnbarnen går och så vidare ut på en stor genomfartsväg. Gick in i en Coop-butik och köpte creme fraiche och Risifrutti till Fia. Sedan gick jag parallellt med genomfartsväg till en stor rondell. Där jag ner (gick alltså i rondellen, där det finns gång- och cyckelvägar), vidare upp i skogen och så hem till oss. Denna promenad tog en timme drygt. I trängande behov när jag kom innanför dörren :)) Att det alltid måste bli så!

Fia hade satt in lax i ugnen. Den ska hon ha imorgon. Jag tar med mig Janssons frestelse. Skalade räkor till Fia. Sedan ut med räkskalen och så lite mera sopor. Pratade med pappa.

Nu ska jag slappa en stund. Får se om jag har nerver att se Djurgården-LHC ikväll.


Ny arbetsvecka som är lite kort

Imorse var det i alla fall plusgrader när jag kom upp. Skönt det! Fia kom upp ca 4.50 och var pigg!

Vi åkte ca 5.30 och jag var på jobbet ca 5.40. Full fart på direkten. Kollade igenom rapporten, som det var något fel med figurerna. Jag kunde först inte se vad som var fel, men fick lite senare veta att det blivit utdragna linjer. Dock inte i alla rapporter, men nu var de ju borttagna från utgående posten, så nu får vi skriva ut nya så fort kopieringsmaskinen blivit lagad. För det är den som är orsaken till missödet.

Så har jag fått tillbaka två rapporter som varit hos författarna. Ringde pappa innan jag gick till biblioteket. Där fanns det en stor hög åt mig.

Inge har varit och bytt däck på pappas bil. Imorgon blir det vår bil som får sommartofflorna :))

Tog en promenad på ca 10 minuter tillsammans med en kollega. Ingen sol, men skönt ändå! Och vem satt vid dammen om inte hägern Olle!Var tvungen att försöka förtydliga lite, för han är inte lätt att se :)) Men Olle är i alla fall där!

Fortsatte sedan att arbeta. Hade informerat min chef om att jag skulle gå ca 14.10 även idag. Men så sms:ade Fia att hon inte slutade förrän 14.45. Hon skulle ha börjat kl. 7 idag!! Mig gjorde det inget för jag hade ju att göra.

Vi var till apoteket på hemvägen. Skulle hämta till pappa, men han hade inget kvar. Handlade bara lite på Hemköp. Sedan hem och jag gick in till pappa. Allt bara bra med honom.

Fia och jag ätit rester. Inge hade ätit tidigare. Han kollade på en film när vi åt.

Beställt nytt recept åt pappa via datorn. Var nyss in till honom med lite Janssons frestelse. Det kan han äta imorgon :))

Stannade sedan ute en stund och pratade med en granne, som har 3 små barn.
Jätte skönt i solen.

Kramizzar!

Annandag påsk

När jag vaknade imorse vid ca 5.40 och gick upp för att gå på toa, fick jag en chock. Det såg ut så här:
Jag blev så förskrämd att jag kröp ner igen. Men inte kunde jag somna om. Så jag gick upp och hämtade kameran. Sen stannade jag uppe.

Nog vet vi att april är en lurarmånad och man kan  inte räkna med att det ska vara sol och fint varje dag. För som sagt; det skiftar fort!

Fia kom upp och hon och jag plockade fram frukosten. Väckte Inge 9.40 för då stod den på bordet. Jag duschade sedan och därefter gick jag till pappa en sväng.

Mulet och grått ute. Såg på Fia att hon ville att något skulle hända! Hon har så svårt att "bara vara hemma" och slappa. Frågade om hon hade pengar för jag visste att hon ville köpa nya växter. Det hade hon. Så vi åkte till Plantagen. Jag köpte 2 lerkrukor. Men det fanns inte så många växter. Fia köpte bara en orkidée. Vi åkte till Blomstertorget, där hon hittade ett par krukväxter till. Jag köpte såjord.

Hem och in och bytte om. Gick till pappa och fixade TV:n åt honom. Han skulle se fotboll!

Inge har fixat middagen; stekt fläsk och löksås. Jag hade skalat potatisen innan, så den var bara att koka. Maten smakade kanongott.

Fia åkte till Sara för att se HV där. Men jag lovade att ringa om Maria och barnen kom och det har de gjort nu! 

Vi ska se på LCH. Jag hoppas av hela mitt hjärta att de vinner ikväll!

Kramizzar

Påskdagen

Gick upp ca 6.50, men då hade jag varit vaken en god stund. Gjorde mig iordning och efter det gick jag till tvättstugan. Hade hämtat in pappas tvätt igår och det är ju bra! Blev två maskiner. In och satte mig vid datorn sedan. Ut vid 8-tiden och lade tvätten i tumlaren. Lite tog jag in, som jag hängde. Fia kom upp!!!  Jag gick ut vid 9-tiden igen. Då var tvätten torr och jag gick in till pappa.

Allt bra med honom. Jag plockade in hans tvätt och sedan in till oss. Fia hade tagit fram frukosten och väckt Inge. Vi åt och sedan diskade jag. Inge och Fia satte sig och kollade på Formel 1 från Malaysia. Idag skulle Jonas och Sharmin sitta på en av läktarna. Men det är ju omöjligt att se dem!

Jag gick till pappa och tog med honom på en kort promenad. Lite jobbigt att köra rollatorn i allt grus. Sedan har han ju inte gått så speciellt mycket denna vinter. Det han går inomhus kan ju inte räknas.

Thomas och barnen kom när pappa och kom åter. Barnen glömde ju sina påskägg igår och så ville Tove ha hjälp med mobilen, som hon fick av mig igår.

När de åkte, tog vi på oss och gick till bilen. Var först och tvättade den, vilket behövdes. Jag älskar när bilen är ren. Sedan blev det Norrköping och så bilfärjan över till Kvarsebo och vidare genom Kolmårdsskogen till Norrköping och hem.  Det var en hel del is kvar på Bråviken.

Gick in till pappa när vi kom hem. Han skulle äta och det trodde jag även att vi skulle. Vi skulle ätit rester från igår, men till min lycka så var det inte mycket kvar. Så vi ska beställa pizza lite senare. Är ju inte helt fel det heller.Bråviken och här var det bara is kvar vid kanterna!Längre bort ser man att det är mycket is kvar. Och när vi kom längre in mot Norrköping var faktiskt Bråviken väldigt isklädd.

Kramizzar

Påskafton

Vaknade ca 5.30 imorse och kunde inte somna om. Omkring kl. 5.50 gick Inge upp och ut på altan!!!! Jag undrade vad han gjorde!! Han röker ju inte. När han kom in, hade jag gått upp och frågade vad han gjorde! Det är så mysigt att gå ut och lyssna på fågelsången!!!! Jaha, tänkte jag!!

Jag läste tidningen och sedan blev det datorn. Fia kom upp omkring 8.45. Då var det -3,8 grader!!!!! Helt sanslöst alltså.

Jag fixade sedan en Janssons frestelse och rullade även köttbullarna.

Vi väckte Inge ca 9.15 för då var frukosten framme. Ringde pappa sedan och allt var bra.

Inge och Fia kollat från Formel 1-träningen i Malaysia. De väntade sig att se Jonas på läktaren i första kurvan, men icke! Han var där, det vet vi och han ska dit imorgon och kolla på loppet. Regnet vräkte ner, det såg vi på TV.

Fia och jag åkte sedan med travet. Därefter till Ikano. Fias mobil hade bara lagt av och jag skulle kolla mina gamla. Fia skulle få sin efter 40 minuter. Så det blev att gå runt och så köpte Fia sig ett par jeans (baggyjeans). Snygga var det och kanske är det något för mig :))

Så handlade vi lite på Willys innan Fia hämtade sin mobil, som de lyckats få igång. Tack och lov!

Hem och jag gick in till pappa! Sedan in till oss. Inge hade fixat spjällen. Jag dukade och så fortsatte jag fixa med det som skulle fram.

Tove och Casper kom på sina cyklar. De är hos Thomas denna helgen, men naturligtvis fick de komma och äta påskmat hos oss.

Sedan kom Mia och Lasse. Jag fick en bukett tulpaner. Vi satte oss och började med det kalla. Tyvärr så var det inte mycket som passade Casper, vilket var supertråkigt. Men Tove åt räkor och skinka.

Efter maten diskade jag och så fikade vi. Sedan var det dags att kolla Djurgården-LHC! Allt såg så himla bra ut, men DIF kvitterade så det blev förlängning. Stod 2-2 länge, men när det hade gått 19.35 av fjärde perioden fick DIF ett mål. Vad jag skrek, det skriver jag inte här! Men jag har märkt att LHC har domarna emot sig. Det verkar som att de inte ska få vinna.

Fia och Mia följde barnen genom skogen på cyklar och så mötte Thomas upp. Jag var in till pappa en sväng. Mia och Lasse åkte sedan och nu sitter jag här. Hoppas och tror att maten smakade bra. Känns som att det var en lyckad påskafton.

Solen har lyst och det har varit riktigt skönt ute! Imorgon måste jag ut på promenad!

Kramizzar

Lååååååångfredag

Vaknade omkring klockan 6 och gick upp före klockan 7. Det går ju inte att somna om  hur jag än försöker.

Har fått en massa blåsor (som vattenkoppor, men det är inte det) på kroppen. Naturligtvis så kliade jag till på en så det gick hål. Gissa om det sved!!! Det är bara förnamnet. Måste nog ringa Vårdcentralen så jag får kolla detta för det är ju inte normalt (tycker jag).

Ingen tidning att läsa idag, men jag skrev i min fysiska dagbok om gårdagen. Sedan blev det datorn. Fia kom upp ca 8.50. Ringde pappa 9.15, men fick inget svar. Tänkte att han kanske var på toan. Vi väckte Inge så att vi fick äta frukost. När klockan var 9.50 så ringde pappa och undrade vad jag gjorde. Han hade väntat på samtal från mig. Jisses, tänk om jag slog fel nummer. Lätt att ta fel på en nolla och en åtta.

Diskade, dammsög och så avslutade jag med att först duscha golvet i duschrummet och sedan mig själv! Gjorde mig sedan iordning

Gick in till pappa en stund och pratade med honom. Han hade hittat en trådlös telefon sade han, men det kom inget ljud i den! Det var ingen trådlös telefon utan en rakapparat!!! Men pappa sade jag! Det är ju en rakapparat och den här behöver du inte använda! Du har ju en som är mycket bättre. Men det kan vara bra att ha två!! Ja, inte lätt att bli gammal. Jag blir mörkrädd emellanåt.

Maria, Lasse och Nalle (Nalle är hunden) kom förbi och lånade ett par DVD-filmer av Fia. De följde med till pappa och hälsade.

När Inge och Fia var klara, tog vi en sväng med bilen. Solen lyste ju så fint imorse, men sedan blev det mulet. Kom till och med regn när vi körde runt. Handlade lite på Willys i IKANO-huset.

Hem och kollade på "Hem till gården" på datorn. Så himla bra att man kan se där numera.

Jag hade skalat potatis till middagen idag och jag skalade även till Janssons frestelse, som jag gör imorgon. Kände inte för att ställa mig i köket efter maten.

Vi åt kassler med svampstuvning och pom de chess. Var in till pappa med en tallrik. Han ville inte äta fryst mat och inte ville han komma in till oss och äta. Men mat ville han ha :))


April, april.....

Nej, då jag lurar ingen mer än mig själv :))
Undrar dock vilket som var aprilskämt i dagens tidning. Nej, jag undrar inte längre! Det var nog det om att det skulle grävas i Göta Kanal och för hand. Till detta ville de använda fångar och arbetslösa (tror jag det stod).Så nu har  jag nog listat ut detta.

Gick upp 6.50 imorse och det var ju vanlig tid när jag är ledig. Fattar inte att jag inte kan sova längre. Men så är det och det är bara att gilla läget.

Läste tidningen och jag läste även Linköpings Posten. Sedan blev det datorn.

Fia kom upp ca 7.50. Hon åt frukost och så ville hon använda min dator. Under tiden gjorde jag mig iordning. Skönt att vara redo.

Fia åkte ca 8.35. Och jag satt vid min dator och väntade på att Inge skulle vakna. Men klockan 9.15 väckte jag honom. Tyckte verkligen det var dags att äta frukost. Han frågade varför jag inte väckt honom!!!! Men jag trodde att du hörde mig och Fia. Det  hade han gjort, men ........

Ringde pappa efter frukosten och allt var bra.

När Inge var klar, gick jag in till pappa med tidningen. Sedan åkte vi till ICA Maxi och handlade. Trodde att vi fått med allt, men när vi satt i bilen, kom jag på: PÅSKMUST!!! Ja, ja sade Inge det tar vi imorgon. Systemet efter Maxi. Så tog vi ett varv på stan och därefter åkte vi till Coop Extra. Jag köpte Påskmust och så blev det ju lite mer (naturligtvis). I entrén stod Telenor!! Slutade med att jag sänkt mina kostnader med 50:- i månaden och kom ut med en ny mobil! Nu ska vi testa och se om inte Tove kan få en mina gamla. Hon vill ju så gärna det. Hem och in med varorna. Kollade om det ringt någon och det hade det. De hade ringt från hemtjänsten så jag ringde upp. Pappa hade ramlat på förmiddagen och de hade inga nycklar. De ringde mig för att kolla om jag var hemma för den som hade nycklarna till pappa var ute med matkorgarna (pappa skulle inte ha dagens mat). Men allt hade gått bra. De hade kommit och hjälpt pappa upp.

Jag såg framför mig förra årets påskhelg. Pappa hade kommit hem från korttidsboendet och mådde inte alls bra. Det visade sig så småningom att  han hade urinvägsinfektion. En sådan helg vill jag inte ha igen!

Inge och jag tog en promenad efter att vi ätit varsin smörgås med stekt ägg. På sina håll har snön smält bort helt, men på vissa ställen ligger den verkligen kvar (se bilder). När vi var ute var det mulet, men sedan kom solen åter (den lyste när vi handlade).

Inväntar Fia snart (hon borde varit  hemma nu, men det var säkert samtal på jobbet, som hon inte kunde bryta).

GLAD PÅSK säger jag till alla mina vänner som läser denna sida. NJUT AV LEDIGHETEN!Här promenerar Inge på en kombinerad gång-/cykelväg. En hel del snö kvar!

Cirka 50 meter längre bort såg det ut så här:Inte kan man tro att det är samma skog som vi befann oss i!

GLAD PÅSK än en gång!

Kramizzar Nilla

RSS 2.0