Brr, vintern kom väldigt tidigt i år

Wow, inatt sov jag underbart skönt! Sov till klockan ringde! Undrade vad det var som lät! Kopplade inte alls först :) Men det behövde jag! Hinner ju verkligen med det jag ska ändå. Så fick jag ännu en överraskning när jag satt här vid datorn. Porten öppnades ca 4.50 och jag tänkte att nu har väl grannen snett ovanför varit ute och gått igen. Men det var morgontidningen!!!!! Vet inte när den kom så här tidigt sist. Det är nog två månader sedan. Jag fick alltså läsa en morgontidning!

Stefan skjutsade oss. Jag frågade varför han inte stannat och sett klart "El classico". Han kände sig lite förkyld och förstod att Barca skulle vinna :))

Gått igenom nya deltagare. Sedan gick jag ner i källaren och tog upp två backar med namnbrickor som vi hade haft vid konferensen i januari i år. Vi uppmanar ju alla att lämna sina namnbrickor. Så jag plockade bort namnen. Nu är de redo att användas igen :))

Ringt pappa och allt var bra. Han hade också fått en tidning idag!!! Vi förstod ingenting. Så jag ringde Inge och sade att han behövde inte gå till pappa. Men han kunde ta hans sopor när han gick med våra!

Var till biblioteket där det idag fanns en hel del.

Soligt ute, men nordlig vind. Den avtog dock, vilket var skönt. Arbetade till 14 och Stefan och Marita väntade på mig. När jag kom hem och varit in med väskan gick jag till pappa. Sedan tog jag en kort, men rask promenad. Solen lyste ju fortfarande och blåsten hade verkligen mojnat.

När jag kom åter, åkte Fia iväg på ett ärende. Jag tog en dusch och så var det dags för insmörjning när jag torkat. Så himla skönt det är efteråt. Känner ju att kroppen verkligen behöver krämen. Och i synnerhet nu när det är så kallt!

Vi har just nu -12 grader. Natten blir nog kall den med. Brr...... väldigt tidig vinter i år!

Ska ta en sväng till pappa och byta kanal åt honom på TV:n. Han ska se på LHC.Ovanstående foto tog jag ut från mitt fönster mitt på dagen idag!Och denna tog jag på min promenad. Tyckte det såg ut som att tre människor satt på bänken :))
Sol och blå himmel, men blåst

Gick upp 3.55 för då var jag utsövd :) Gjorde mig iordning och så åt jag frukost. Därefter datorn en stund.
Idag var det Stefan som skjutsade oss. Hade faktiskt snöat lite till inatt.

På jobbet kollade jag nyanmälda och besvarade lite mejl. Ingen ny rapport som väntade.

Ringde pappa och allt var bra. Har även pratat med brorsan idag.

Var till biblioteket. Blev bara fredagens tidskrifter för dagens post kom inte upp så länge jag var där.

Ja, det har väl inte hänt så mycket på jobbet. Jag slutade klockan 14 och Stefan och Marita kom precis när jag kom ut genom porten.

Solen har lyst och himlen var blå, men det blåste en kall nordanvind. Så inget skönt alls. För oss med astma är den bästa temperaturen högst -5 grader och vindstilla.

Hem och in. Fia vara på "G". Jag gick in till pappa först, som bad mig köpa mjölk och pålägg. Bra!!!

Fia och jag åkte och mötte Mia. Fick pengar av henne. Sedan åkte vi och fixade en julklapp till Tove. Jag berättar inget om det här för man vet aldrig med de små. Hon kan nog luska ut min blogg. Snöigt var det på vägarna, men det gick bra. Ja, se jag kör ju inte så mycket nu för tiden :)))

Handlade i vårt köpcentra och jag gick in till pappa med hans. Han såg på TV.

In och plockade in vår mjölk. Sen kollade jag på "Hem till gården".

Nu har vi -10 grader och det snöar.

Ska se på "Halvåtta hos mig".Fia igår på kyrkogården!
Snöat hela dagen

Vaknade 2.30 och var klarvaken. Ställde mig i vardagsrummet och kikade ut. Då snöade det inte. Lade mig och då började tankarna galoppera! Tänk om pappa blivit yr när han skulle lägga sig och ramlat. Jisses lyer det hos honom när jag går till tvättstugan så blir jag ju livrädd. Så där höll jag på, men till slut så lyckades jag att somna om. Sov till ca 6.40. Gick upp och tittade ut. Som det snöade!!! Gjorde mig iordning och på med gubbistövlar. Till tvättstugan. Laddade två maskiner och så in. Men då var jag blöt om ena strumpan. Insåg att trasiga gummistövlar var inget bra alternativ idag. Så nästa gång blev det mina vinterstövlar. Ingen plogning utan det var att plumsa. Gick in till pappa och hängde upp hans skjorta! Allt bra med honom och han lovade att dricka och äta ordentligt.

Fia kom upp och hon följde med mig nästa vända, som var den sista. In till pappa med hans tvätt. Sedan in med vår.

Därefter tog vi fram frukosten och väckte Inge. Klockan var då 9.55. Och snöfallet fortsatte.

Omkring klockan 11.15 åkte vi till Gamla Linköping. Hade tur och fick en parkeringsplats. Det brukar ju vara kaos, men vädret gjorde nog att många stannade hemma. Eller också var det för att vi åkte tidigare i år. Mysigt var det med snöfallet. Jag skulle köpa ett ljus med en ängel på, men de var slut :( Fick ta ett med julmotiv i stället. Förbannar mig för att jag inte köpte ett i Trädgårdsföreningen förra lördagen.

Träffade på barnbarnen och Thomas. Tove ville följa med oss hem för hon ville inte kolla på Casper när han tränade innebandy. Så vi sade att vi skulle hämta henne efter att vi varit till kyrkogården.

Vi körde till kyrkogården och jag tog med mig ett nytt ljus. När vi kom till mammas grav såg vi inte lyktan! Fia tog bort snö så att den kom fram. Gav henne det nya ljuset, men då  hittade jag inte tändaren. Letade i båda fickorna. Jag hade ju känt den igår när vi var ute och promenerade. Inge hade ingen med sig! Så det blev att gå därifrån utan att ha fått eld på ljuset. Hämtade Tove och när vi kom till garaget, så var ju givetvis tändaren i fickan. Hur kunde jag missa den??? Var det inte meningen att vi skulle tända ljuset denna snöiga söndag?

Tove och Fia åt makaroner till lunch. Sedan gick de ut i snön. Tove är tokig!! Hon stoppar huvudet i snön och ser ut som en struts :)) Jag kollat på "Hem till gården".

Mia hämtade Tove strax efter klockan 15.

Skalat potatis. Inge brynt kassler och så gjorde han potatismos. Vi hade svampsås till. Så himla gott. När vi hade ätit kom traktorn och plogade. Det var inte för tidigt!

När jag hade diskat gick jag in till pappa och fixade TV:n åt honom. Han skulle nu sitta i köket och lyssna på sportradion och så äta igen. Idag har han skött sig :))

Ikväll är sista programmet av "Ensam mamma söker". Ska bli kul att se om vi har rätt i våra antaganden.Tove och Casper i Gamla Linköping.Fia på kyrkogården vid mammas grav.Så här såg det ut på vår gård idag!

Nu säger jag:
Hundvakt åt Nalle idag

Först och främst så måste jag be Neta om ursäkt! Skrev själv en kommentar till ditt inlägg, men det blev lite fel. Skulle ta bort det, men tog bort fel. Så klantigt av mig!

Min vana trogen, så vaknade jag 3.45 även imorse. Jag visste precis vad klockan skulle visa när jag kollade, så egentligen hade jag inte behövt kika. Lyckades somna om efter någon timme och sov till ca kl. 6. Blev lika arg då! För jag vill ju få sova ut på helgen. Behöver liksom det efter så lite sömn i veckorna. Och jag somnade om och sov till 7.40. Gick då upp och läste tidningen noga. Så skönt med den stunden. Sedan blev det datorn och så på med "Ring så spelar vi". Fia kom upp ca 8.50. Hon tog fram frukosten när jag ringde till pappa! Allt bra med honom.

Väckte Inge och så åt vi gemensam frukost. Diskade och därefter hjälptes Inge och jag åt med att bädda! Duschade därefter och gjorde mig iordning. Fia åkte på träningen med tjejerna. Jag gick in till pappa med tidningen. Han skulle se på skidåkningen.

Fixade kaffe och det var klart när Mia och Lasse kom med Nalle. Vi åt lussekatter och pepparkakor till. Fia kom från träningen och hon bytte om. Sedan åkte de tre till Sporthallen. Inge och jag tog med oss Nalle till vårt köpcentra, där vi lämnade in travet. Jisses så kallt det blåste när vi kom ut från vår skog. Jag hade ju luvan, men Inge borde haft en mössa.Här är Nalle och jag på väg hem.

När vi kom hem, gjorde jag räkningarna och så hängde jag ut fågelmat. Jisses så hungriga de är nu!

Nyss var Nalle och jag in till pappa. Jag tog fram pappas adventsljusstake, men det var han inte förtjust i. Du kan väl ha den nu över jul i alla fall för den lyser ju upp så fint. Får se om han tar bort den eller om han låter den vara kvar :))
Inge har satt på steken nu och jag har skalat potatis och morötter. Ska bli gott med husmanskost.

Vet inte, men snart ska nog Nalle och jag ta en promenad eller om vi gör det efter maten. Han har i alla fall fått sin mat och den gick åt fort!


Styrkekramar till Neta med familj

Gick upp 3.45 för jag var klarvaken! Gjorde mig iordning, åt frukost och sedan datorn. Skrev en hälsning på Lucas sida. Han skulle fyllt 13 år idag, så jag skickar mina styrkekramar till Neta med familj. Jisses vad dessa årsdagar är tunga att ta sig igenom. Men det går. År läggs till år. Men de finns för alltid kvar i våra hjärtan.

Snöade även imorse när vi åkte! Hur mycket ska det komma?

Notatet som jag skickade på tryck igår var klart, så jag såg till att det kom ut på webben.

Växelavbyte vid morgonfikat. Jag ringde till pappa och allt var bra.

Fia ringde. Hon varit i Domkyrkan och lyssnat blandat annat på Tove, som sjöng adventssånger.
Fortsatte jobba med mitt. Efter min lunch var det åter dags att byta av i växeln. Fick då veta att det blivit fel titel i sammanfattningen på det där "bråttomjobbet". Lovade att rätta till så att webbversionen blir rätt. Trycker inga nya. Så går det när vissa tror att de är bäst och säger att det är granskat. Blir så himla arg på besserwissrar.

Bilden nedan tog jag i Trädgårdsföreningen förra lördagen. Var ju julmarknad där!


Nedanstående bild tog jag på innergården på min arbetsplats idag:Nog har det kommit en hel del snö.

Klockan 13 hade jag utvecklingssamtal med chef. Innan hon kom så tog jag denna bild:Det är ett tak och det har blåst massor, men visst är det ändå sanslöst?

Samtalet gick bra och det kändes skönt.

Inge, Fia och Marita kom 30 sekunder efter att jag kom ut. Var in och hämtade tipskuponger och så hem.
Jag gick in till pappa och pratade en stund. Fia och Inge var tillsammans med Stefan ute i skogen.

In och Fia hade strukit panelgardinerna till sitt rum och även till sängkammaren. Jag tog köksgardinerna. Inge och Fia gjorde fint på altan med ris och slingor. Slingan i cypressen var bara att hämta sladden till. Strök gardinen till köket. Fia hjälpte mig att få upp den. Det är gardin och kappa :)) Ljusstakarna kom på plats och även stjärnan.Ska ta en ny bild imorgon så får ni se hur mycket snö vi har! Förra året var det ingen alls som synes.

Fia åkte och köpte kina/thaimat. Jisses så gott det är! Jag fick en matlåda och även Inge har till en lunch nästa vecka. Så dyrt blev det ju inte.

Nu är Fia iväg och kollar på LM i Sporthallen.

Jag ska ta det lugnt och njuta av att det är helg!
Ännu mera snö

Vaknade ca 3.45 imorse och gick upp 3.50! Varför skulle jag ligga kvar? Gjorde mig iordning och åt min frukost. Väckte Inge 5.10. Han skjutsade Marita och mig. Lite slirigt, men gick bra.

Fortsatte redigera rapporten. Skickade en fråga till författaren för jag tyckte det lite konstigt formulerat under en rubrik. Fick ett positvit svar tillbaka att jag såg helt rätt :)) Blev klar så här långt med den rapporten. Det fattas lite i den, som jag får på måndag. 

Ringde pappa och allt var bra!

Gick till biblioteket och idag var det en hög, vilket är kul.

Kollade sedan igenom den rapporten som jag gjorde igår och jag hittade lite småfel. Skickade den sedan på tryck.

Så har jag kopplat anmälda till konferensen med företagskort. Det finns hela tiden att göra.

Ja, dagen sprang iväg och rätt som det var så var klockan 14. Fia hade hämtat upp Marita och nu väntade de på mig. Hem och bytte ut Marita mot Inge. Sedan till Maxi. Träffade en gammal arbetskamrat även idag. Vi sågs förra veckan och så nu igen. Jag blir så glad när vi träffar honom.

Hem och in med våra varor och därefter till pappa med hans. Pratade en stund. När jag kom tillbaka hem, satte jag igång att damma och städa badrummet. Imorgon dammsugs det och golven tvättas. Ska byta gardiner i köket, sängkammaren och Fias rum när jag kommer hem imorgon.


Fia bakat lussebröd

Sov till ca kl. 4 imorse. Hade varit vaken någon gång inatt, men lyckades somna om. Kollade ut och det snöade. Hade kommit en del under natten. Väckte Inge 5.10. Grattade honom med en kram. Vi firar ju inte varandra med paket utan ett "Grattis" och en kram. Var inga problem att köra oss till jobbet.

När jag suttit och jobbat en stund, tyckte jag det var så himla kallt. Kände på elementen och de var iskalla!!!! Gick ner med post för jag tänkte att det är nog bäst att röra på sig. I vår restaurang var det ännu kallare. Tog med mig lite kaffe upp och så tände jag en massa värmeljus! Skickade även en felanmälan. Vid 7.30 kom värmen så sakta. Det hade att göra med strömavbrottet som var igårkväll.

Jobbat på med rapporten och även kollat anmälningarna. Biblioteket struntade jag i idag.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Fia ringt! Hon skulle baka lussekatter! Yes!!!  Jag blir så glad när jag får hjälp med sådant.

Ute har det snöat och blåst. Snöskottning för fullt utanför.

Marita ringde och sade att hon skulle bli hämtad av Stefan. Jag ringde hem och berättade det. Så kom en forskare med ett jobb när klockan var 13.35! Det var bråttom och skulle vara hos uppdragsgivaren idag. Men snälla du, så fort går det inte! Jag vill göra ett bra och läsa igenom ordentligt. Men det är gjort fick jag till svar. Okej, jag ska se vad jag kan göra! Ringde hem och bad dem komma kl. 15 istället! Vilken tur att Stefan hämtade Marita :))

Jag slet som ett djur med detta d*a dokument. För naturligtvis så strulade det. När jag skulle ha rubrik 3.1 så skrev den 1.1! Sådant där gör jag mig galen. Men till slut så, med lite pyssel så fick jag en pdf-fil. Skickade den till honom när klockan var ca 14.50! Hörde inget innan jag gick hem! Jag hoppas att det var okej!

Fia och Inge väntade på mig. Till affären och köpte mjölk. In till pappa och pratade en stund. Sedan när jag kom in, fikade vi och åt av de goda lussebullarna!

Jag kollat på "Hem till gården". Sedan satte Fia igång att göra pepparkakor, men det var inte så roligt. Slutade med att jag fick kavla och stansa och hon skötte plåtarna i ugnen istället!

Blir lite TV även ikväll innan det är dags att krama kudden!
Har vintern kommit för att stanna?

Inatt sov jag betydligt bättre än tidigare, vilket var skönt! Ja, jag sov när klockan ringde!!! Snöade ute, men inte så mycket. Inge skjutsade oss och det var lite småslirigt! Då var det mest som blötsnö och så blåste det massor.
Hade fått en rapport, som jag började på. Trycklovet låg i mitt fack och eftersom jag var först, så tog jag givetvis hand om det.

Kollegan frågade om jag hade tagit det och så sade hon: Jag trodde att du hade jobb! Nej, jag har bara småplock svarade jag.

Så fick jag en rapport till och den personen kom personligen till mig. Men det var bara att fixa till utseendet. Snart gjort alltså!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Både Inge och Fia har ringt. Maria pratade jag tidigt med för jag sms:ade henne och varnade om halkan.

Hann med biblioteket också idag. Var inte så mycket.

Rapporten strulade och jag hade problem, men löste det (tror jag).

Inge och Fia hämtade oss för Inge ville inte att Fia skulle köra i ovädret. Hem och jag gick in till pappa. Pratade en stund med honom.

Fia har gjort lax i ugn och skalat räkor. Vi åt hon och jag och det var jätte gott. Jag diskade och Fia gick ut och skrapade bort snö vid garagen och p-platsen. Lite nytta gör det väl. Sedan plockade hon fram ett par saker åt mig från förrådet.

Jag satte mig och kollade på "Hem till gården" på datorn, Inge kollade på TV och även Fia. Rätt som det var så blev det kolmörkt! Överallt!!!! Så handfallen man blir. Inte hittade jag ficklampan, som ska hänga i köket. Fick ta små lampor som jag fått på mässor. De dög. Fia och jag sprang in till pappa. Man blir ju livrädd att han ska ramla i mörket. Men han gick omkring :) Hittade hans ficklampa och jag bad honom att ha den i sin korg på rollatorn om det skulle hända fler gånger. Strömmen kom tillbaka innan vi gick in.

Och snön fortsätter att falla! Undrar om vintern har kommit för att stanna eller? Hur ska det se ut imorgon bitti? Tar vi oss till jobbet?

Lider med alla som har långt till sina arbetsplatser och inte kan komma dit annat än med bil.
Fattar inte varför gårdagens blogg inte kom in

Sovit urdåligt även natten till idag! Blir galen snart alltså. Vaknade ca 00.15 och låg vaken och vred mig. Cirka 2.30 gick Inge upp och stängde dörren till sängkammaren. Jag var faktiskt på väg att somna precis då, men blev klarvaken. Först när klockan var omkring 3.45 somnade jag till. Och det var ju kul. För klockan ringer 4.15! Ikväll ska jag försöka vara  uppe lite längre och se om jag sover bättre då.

Inge skjutsade oss idag. Var lite småhalt på sina ställen. Snöat till och från under dagen och så har det blåst. Inget skönt alltså!

Ringde pappa och allt var bra! Men han ville veta var jag gömt dosan till TV:n. Han tycker den är bättre. Men jag sade till honom att den ska inte använda för alla program utom ett går vi boxern. Inte lätt för honom att förstå detta.

Kollade in på min blogg från jobbet och såg att gårdagens inte kommit in. Den fanns ju där och jag vet att jag tryckte på "Spara & publicera". Märkligt alltså!!

Haft en massa småplock idag så dagen gick snabbt. Fia hämtade oss. Hon glömde köpa saffran så vi stannade till vid Hemköp. Tog en himla tid.

När vi kom hem så gick papperkassen sönder. Vilken tur att inte Rapsoljan gick sönder. Gick in till oss och bytte om innan jag gick till pappa. Han satt och kollade på ishockey, men följde med mig ut i köket. Vi bockat för vilka dagar han ska ha mat från hemtjänsten. Pratade en stund.

Sett på "Hem till gården". Inge och Fia åt potatisbullar och bacon. Jag tar med mig i matlåda på onsdag.

Ska se lite på TV:n ikväll.
Planerat besök idag (ej oväntat)

Sov jätte skönt fram till klockan var 2.30! Klarvaken!!! Visserligen var munnen torr som sandpapper, så jag får nog erkänna: Jag snarkar!!! Låg vaken ett par timmar och så slumrade jag till 6.30. Gick upp och gjorde mig iordning. Klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. Lakan idag + allt det andra. Tryckte på fel 60 grader, så maskinerna skulle ta nästan 80 minuter. Men å andra sidan så centrifugerar de mycket bättre då och torktiden blir kortare.

Började regna när jag gick tillbaka in. Satte mig vid datorn. Inge var uppe, men han kröp ner igen. Lyckost!! Det dröjde inte förrän han drog timmerstockar.

Väckte Fia innan jag gick ut nästa gång. Hon skulle se något på TV. Vinkade till pappa.

Frukost ca 9.15 och så disk. Sedan in till pappa med hans skjorta. Fyllde på hans dosett. Ut till tvättstugan och flyttade till tumlaren.

In och då vattnade jag krukväxterna. Plockat lite. Till tvättstugan igen. Allt var klart (11.15). Torkade golven i både torkrummet och tvättstugan. Behövdes verkligen. Imorgon måste jag ringa och felanmäla mangeln. Mangelduken är på tok för kort. Fick bara plats med 2 örngott!

Fia och jag åkte sedan till Maxi och handlade lite. Regn, regn, regn!!!

Hem och Fia satte igång att röja lite i köket! Tack gumman!

Neta skickade ett sms när de åkte från Stockholm (13.36). Jag räknade ut på ett ungefär när jag kunde börja med maten. Gjorde köttfärsrätten med curry, grädde och chilisås. Till det ris och sallad. Maten blev klar 10 minuter innan de kom.

Hade ju först sagt att de skulle stanna och ta en fika, men insåg att mat var bättre. För äta ska vi ju alla! Kaffe tog vi efter maten. Var ett par trevliga timmar tillsammans.

Och snart är helgen över och vädret har verkligen varit urtråkigt! Men man rår ju inte över det. Hoppas på en natt med god sömn!

Tydligen lite strul med blogg.se ikväll så jag lyckas inte lägga in någon bild!

Ha en fortsatt trevlig kväll alla!

Kramizzar Nilla
Dumt att skriva nu

Ja, det är kanske lite dumt att skriva bloggen nu. Jag vaknade ca 3.15 och kunde inte somna om! När klockan var 5.25  var jag fortfarande vaken. Men till slut så lyckades jag! Sov till klockan var 7. Gick då upp och läste tidningen. Sedan datorn. Rätt som det var så kom Inge upp! Han fixade kaffe och ett par små smörgåsar. Wow säger jag!! När hände detta sist? Inte ofta jag blir "bortskämd på helgerna".

Fia kom upp och undrade varför jag inte väckt henne! Nu förstår jag varför jag vaknade mitt i natten. Jag kan inte ha det hängande över mig att se till att någon kommer upp i tid. Det förstör hela min nattsömn när det är helg! Jag behöver min helgvila!!! Nästa gång så får Fia sätta sin mobil på väckning.

Ringde pappa innan vi åt frukost. Allt bra med honom! Efter frukost och disk, bytte jag i sängarna! Det tar på krafrerna hehehhehehe

Fia åkte och tränade tjejerna i fotboll. Jag duschade och gjorde mig iordning. Sedan gick jag in till pappa. Alltså jag förklarade för honom hur han skulle göra med stora TV:n, men det var nog för mycket för han satt vid lilla TV:n. Jag fixade kanalen åt honom och han gick genast till vardagsrummet! Stackars papsen!!!

När Fia kom hem och hade gjort sig iordning, åkte vi med travet. Därefter hämtade vi Maria och barnen. Så till Trädgårdsföreningen där det var Julmarknad. Vädret var helt enkel skit för det duggregnade och var gråkallt. Det enda positiva var att vi träffade massor med kompisar. Bland annat Linn Drufva, som numera bor i Karlstad. Så träffade vi även  hennes kusiner; Mojs och Tesa. 

Åkte hem till Maria och fikade. Alla var vi lite frusna. När vi kom hem gick jag direkt till pappa och bytte lakan och handdukar. Tog med hans tvättunna till oss.

Ikväll har vi ätit baconinlindad fläskfilé och klyftpotatis. Jätte gott blev det.

Jo, igår så var det Neta och Per som var  hos oss. Neta hämtade vi på stan och när vi kom hem, drack vi kaffe. Per kom efter jobbet i Vadstena och då var klockan ca 16.30.

 

Oväntat besök

Sov till klockan ringde och trodde det var lördag! Hur dum får man vara! Klockan ringer väl inte en lördag om man inte ska göra något? Ja, jag hade varit uppe någon gång under natten.

Stefan skjutsade oss även denna morgon. Var en hel del att greppa när jag kom. Beställningar och lite annat. Men kul när det händer saker.

Såg att det snöade lite lätt på morgonen.

Ringde faktiskt hem först idag. Och hör och häpna, men Inge hade varit med Fia till DäckStop och skiftat däck!!! Det  hade de bestämt efter att jag lagt mig igårkväll! Däckbytet hade gått snabbt.

Ringde sedan till pappa och jag fick mig ett gott skratt. Ibland är han helt otrolig med sina kommentarer. Efter det samtalet gick jag till vårt bibliotek och ankomstregistrerade tidskrifter. Två av tjejerna röjde bland överexemplaren och det var bra! Jag fick med en massa tidskrifter hem till Inge.

Inge skjutsade Fia till blodgivningen idag. Fia var inte säker på om hon skulle bli yr för det blev hon sist! Idag blev det visst bara lite svettningar :)

Ja, dagen flöt på och jag fixade nog allt som skulle fixas.

Stefan och Marita stod utanför och väntade på mig. Gick först in till oss. Inge hade bytt mobiltelefon. Oh, han var som ett barn på julafton. Jag gick in till pappa och satte mig och pratade med honom. Han hade fått ett frikort från Vårdcentralen. Men han var arg! Tala om för mig vad det står på lappen! Jag berättade vad det stod. Då säger han: Vem som helst kan ju ta kuvert! Men snälla pappa! NU får du lugna dig. Du har gjort så många besök på vårdcentralen att du nu har fått ett frikort! Det ska du vara glad för! Och hade det stått ett namn i stället för Mvh så hade du inte vetat vem det var ändå. Pappa lugnade sig och jag tror att han förstod.

In till oss och då fick jag ett sms. Det stod att personen var i Linköping, men jag kände inte igen numret. Efter många om och men så fick jag veta att det var min goa vän N. Fia och jag åkte och hämtade henne. Detta var ju verkligen ett oväntat besök och då ska man ju bjussa på Gevalia! Men se det har vi inte här hemma! Jag bjöd på Löfbergs Lila (nej, jag är inte brynäsare). Vi satt i köket och fikade. Inge hade fullt upp med sin nya mobil :))

Omkring klockan 16.30 kom hennes man. Vi bjöd även honnom på Löfbergs och då slet sig Inge från mobilen och gjorde oss sällskap.

När de hade åkt satte Fia igång med köttfärsen (nej, vårt oväntade besök ville inte stanna och äta) och jag fixade grönsakerna. Det blev en Taco-kväll! Så himla gott det är!

Just nu så snöar det en hel del och vi har -1,4 grader. Fia är och kollar på innebandy. Skönt att dubbdäcken är på!

Om ca 45 minuter ska vi se på Dobidoo!

Berodde det på ärtsoppan

Är det ärtsoppa man ska äta för att få sova nästan 6 timmar i ett streck? Men som Inge sade idag. Det var nog ångorna som klubbade oss. När jag vaknade klockan 4 vet jag att jag drömde om vatten och det var Motala ström. Fia skulle bada, men jag bad  henne låta bli! Så vaknade jag o ch jisses alltså; jag var så kissnödig så det hade växt ut näckrosor i örona på mig.

Åkte med Stefan och Marita imorse. Fullt upp på direkten. Beställningar och tilltryck. Har även skickat iväg rapporter till våra utbytesbibliotek.

Så bytte jag av i växeln/receptionen morgonfikat. Ringde pappa och han väntade på distriktssköterskan. Allt var i alla fall bra med honom.

Bytte av i växeln/receptionen även lunchen. Ute var det mulet och blåsigt.

Arbetade till klockan 14. Inge och Fia hämtade mig och vi åkte till Maxi för att handla. Fest där! De firar 17 år så det var en himla massa extrapriser och smakprov. Jag  handlade åt pappa. Idag gjorde vi så att Fia tog en scanner med sitt ICA-kort och så betalade jag med pappas. Då får ju Fia lite poäng.

Hem och in med varorna. Sedan gick jag till pappa med hans. Plockade in och kollade TV-kanalen. Pappa sade att glödlampan i köket gått sönder. Men då ska jag byta åt dig. Jag har ingen 60 W sade pappa. Kollade i skåpet och såg att han hade flera stycken. Men de såg ju inte han för jag tog stegen. Klättrade upp på diskbänken och tog bort kåpan. Pappa var livrädd att jag skulle ramla. Men snälla papsen, så här gör jag hemma hos mig. Det gick bra och pappa blev nöjd. Så tog jag med hans sopor när jag gick därifrån.
Åt en vårrulle när jag kom hem. Var faktiskt gott.

Diskat och plockat lite. Kollade sedan på "Hem till gården". Fia kollade väderprognosen och såg att det skulle bli snö på lördag. Hon frågade Inge om han inte skulle åka och byta däck, men fick till svar att det är onödigt. Då röt jag i och sade att dubbdäcken ska ju på om drygt en vecka, så finns det tid någonstans är det lika bra att göra det. Men det var han inte med på. Fia bokade en tid till imorgon och så gick hon ut och lastade i däcken i bilen. Jag är så flåsig så jag kände att jag inte orkade. Men Inge han stannade kvar inne och är sur som ättika. Tycker det är löjligt av honom att ha detta beteende. Men han tycker att det sliter på däcken att köra på barmark. Visst, det kan jag hålla med om, men vi har ju en lag. Imorgon hoppas jag att han är på bättre humör :))
Fia lade in däcken otroligt fort.

Och nu så har det faktiskt börjat att snöa... hehehehehe

Grått och disigt

Igårkväll, när jag precis hade somnat, väcktes jag av ett oljud utanför. Det var grannen, som kom in med sin gamla Volvo, vilken låter som ett tröskverk! Han backade in till porten och gasade på som tusan. Jag blev så himla arg, att jag tittade ut genom köksfönstret. Då tittade han in och han tittade även upp till grannen ovanför oss. Jag är säker på att även hon blivit väckt. Så tog det en stund att somna om.

Sov till ca 3.50. Gick upp strax efter och gjorde mig iordning. Käkat frukost och så lite dator. Man hinner en del.

Stefan skjutsade oss och jag var på jobbet 5.30. Kom en forskare samtidigt som mig. Han undrade vad jag gjorde där och jag sade att jag alltid kommer så dax. Han skulle ut och mäta.

Jobbat på med lite allt möjligt! De sade på radion att det skulle bli sol på förmiddagen, men den kom inte. Orkade nog inte ta sig igenom molnen.

Ringde pappa och allt var bra! Var till biblioteket en sväng. Lämnade lite fler boxlappar.

Varit lite support till ett par stycken idag.

Infrastrukturministern gjorde en snabbvisit på jobbet idag. Jag såg inte till henne, men jag höll mig faktiskt undan. Det bjöds på tårta till eftermiddagskaffet, men det brydde jag mig inte. Stefan och Marita väntade på mig. Skönare att komma hem.

In till pappa och bara checkade läget. Fia och jag åkte till Blomsterlandet, som flyttat till nya lokaler. Köpte inget utan kollade bara. Därefter åkte vi till Chrianne. Träffade Annette så jag fick gratulera till vinsten. De blev valda till "Årets butik". Jag röstade faktiskt på dem för affären är så himla gullig. Massor med presentartiklar och ljus har de. Köpte lite grejer :) Fia köpte också.

Var sedan och köpte mjölk och soppa till Fia på ICA Supermarket! Så åkte vi hem. Jag gick in till pappa och fixade TV:n åt honom

När jag kom in och hade bytt om, fixade jag pannkakor och så värmde jag 1 kg ärtsoppa! Fyndade på Coop Extra i söndags. För 1 kg ärtsoppa betalade jag 7:- Fia värmde köttsoppa till sig.
Wow, så gott det blev. Men jag åt alldeles för mycket. Nu är jag både mätt och trött! Hur ska detta gå? Inge har tagit en liten lur. Jag kan ju inte det och jag blir så avis på honom.

Varit mulet och disigt idag. Den luften är inte bra för oss med astma. Jag hade ju annars jätte gärna tagit en promenad.

Kolla vad jag hittade idag

Vaknade före 4 även denna morgon, men höll ut till 4.10 innan jag gick upp och gjorde mig iordning. Jisses så gott det var med äggmacka till frukost. Jag stekte nämligen 10 ägg igårkväll! Två gick jag in med till pappa, som blev jätte glad. Fyra ägg till mig (2 till tisdagen och 2 till onsdagen). Sedan kom Fia ut i köket och frågade om jag stekt svamp utan att fråga om hon ville ha *asg*. Hon vill ju inte ha gulan med! Så jag stekte 4 vitor till henne och sen stekte jag gulorna till mig.

Imorse pratade jag med tidningsbudet. Han börjar att dela ut i andra änden och har inga planer på att ändra. Synd sade jag, för den som delade ut innan började i vårt området och då hann jag läsa tidningen innan jag åkte till jobbet.

Stefan skjutsade oss imorse. På jobbet 5.30 och jag satte igång att göra boxlappar till biblioteket.

Ringde pappa efter fikat och allt var bra! Sedan ringde jag hem och det var bra även där. Gick till biblioteket och fixade tidskrifter.

Ja, sen rullade det på med småjobb. Ute lyste solen och himlen var klarblå. Även vindstilla. Slutade klockan 14 och Stefan o Marita väntade utanför. Jag gick in till mig och frågade om någon skulle med ut på en promenad. Men ingen ville. Inge hade precis ätit och då vill han vill han vila magen efteråt. Fia  hade ingen lust. Gick bara in till pappa först och kollade läget samt lovade att komma in efter promenaden.

Jag drog grusgången ner. Det är sanslöst alltså, men snart är den gången borta pga. att de huggit ner så mycket träd. Det är massor med vatten på båda sidor och gången är snart borta. När jag promenerat i drygt en halvtimme avvek jag från gången och gick in i skogen. Alltså kolla in vad jag hittade:En gul kantarell och resten trattkantareller. De var lite frusna, men tinade snart. Jag hade ju ingen påse med mig, så jag fick lägga dem i fickan. Ska torka dem och lägga dem i min glasburk!

Var in till pappa och fixade TV:n åt honom. Pratade givetvis en stund. När jag kom in kollade jag på "Hem till gården". Därefter blev det dusch och insmorning. Men faktum är att jag tycker huden känns bättre sedan jag började med en matsked olivolja per dag!

Blir lite TV ikväll innan JB får erövra mig!
 

Just nu känns allt så ytligt

Men fy alltså! Jag tappade lusten för datan! Det bara ramlade över mig, så jag får nog sjutton ta en paus. Men det är klart jag vill ju skriva av mig, så bloggen får jag väl hålla igång med. Har faktiskt väntat på att detta skulle komma någon gång och det kom nu!

Vaknade före kl. 4 och gick upp. Gjorde mig iordning och åt frukost. Hörde porten öppnas och tänkte: Yes! Idag kommer tidningen i tid. Men det var inte tidningen. Det var en granne som tog en morgonpromenad. Han kan visst inte sova den mannen. Ja, det är  han som kör in på gården med sin bil och smäller i bildörrarna. Han är 70 år men visar ingen hänsyn.

Idag var det Stefans tur att skjutsa oss. Gissa om det regnade!! Det forsade vatten överallt.

Varit si så där på jobbet idag. Inte supermycket att göra coh det hatar jag! Ska vara många bollar i luften. Men snart drar allt igång, så då  hinner man knappt att andas.

Med pappa var allt bra. Och Fia kom iväg till skolan med Casper imorse.

Regnet upphörde och det blev en mulen dag.

Stefan och Marita väntade på mig när jag kom ut 14.05. Jag gick in till de mina först. Fia  hade stekt kycklingfiléer till sig. Luktade himelskt gott!

Jag gick in till pappa och pratade en stund. Han hade ätit och skulle se på någon gammal fotbollsmatch. Bra att han gör det!

Jag kollade på dagens avsnitt av "Hem till gården".

Nu så säger jag:

Fars dag

Vaknade före klockan 6, men låg kvar till ca 6.30! Då gjorde jag mig iordning. Gick till tvättstugan klockan 7. Först fick jag sopa rent filtret i tumlaren och sedan torka bort tvättmedel från båda tvättmaskinerna. Skandal säger jag. Så skulle jag hälla i sköljmedel i den ena maskinen. Det bar sig inte bättre än att jag hällde i massor i facket och även utanför.

Gick in till pappa ca 8.30 för jag trodde att han ville raka sig, men inte då! Vi kunde vänta lite till. Jag fyllde på medicinen och så gick jag till tvättstugan. Tvätten var torr och jag gick in till pappa med  hans. Sedan in till oss! Fia var uppe! Plockade in vår tvätt och så tog Fia och jag fram frukosten. Inge kom upp. Nej, vi firar inte Fars dag! Han kommer ju nästan alltid upp till dukat bord och disken slipper han. Så det är baske mig Fars dag varje helg hos oss. Okej, middagar brukar han laga på helgerna, men det slapp han denna!

Fia och Inge satte sig och kollade på GP2 och jag blev rastlös. Borde ha tagit en promenad, men jag tänkte på pappa och gick in till honom. Nu var han pigg på att raka sig! Det är lödder och hyvel som gäller! Jag passade på att smörja honom på ryggen när han rakade sig! Så gick jag in till oss och strax efter åkte vi till Team Sportia. Fia skulle kolla på träningskläder till F01 i fotbollen, men de som har hand om den biten, arbetar bara vardagar. Var sedan till Coop Extra och köpte lite till en tårta. Maria hade ringt till Fia och hon och barnen tänkte komma och fika.

När vi kom hem, satte Fia igång att göra iordning tårtan. Jag hjälpte till genom att jag diskade efter att hon var klar med skålarna.

Därefter kokade jag ris! Inge fick dela kycklingen. Detta mitt uppe i Formel1-starten! Så värmde han kycklingen i micron. Jag gjorde currysås. Inge åt i vardagsrummet medan Fia och jag åt i köket! Ja, ja, det är ju Fars dag :))

Varit in till pappa och fixat TV:n åt honom.

Maria och Casper kom ca 16.40! Tove var hos en kompis. Casper gav Inge en snusdosa :)) Vi fikade och åt av den goda tårtan!! Jisses så saftig den blev.

När Maria och Casper skulle åka hem, sade Casper att han ville sova  här! Gick bra för Fia. Hon följde med Maria hem efter Caspers skolväska och Maria skjutsar hem henne.Inte ser han ut att vara 89 år eller????

Vaknade alldeles för tidigt

Ja, fy alltså, men jag vaknade 4.40 och kunde inte somna om. Försökte verkligen, men när jag hörde tidningen komma ca 5.20 då klev jag upp! Läste tidningen noga och därefter satte jag mig vid datorn. På med TV4Play och så kollade jag torsdagens och fredagens avsnitt av "Hem till gården". Vilken himla tur att detta finns så man kan se när man vill.

Väckte Fia klockan 8 för att hon bad mig göra det igår! Varför visste jag inte. Och inte kom hon upp, så 8.15 gick jag in till henne och frågade varför hon skulle upp! Oj, då! Jag skulle se starten på GP tvåorna, men den missade jag visst. Snacka om att ha fått motorintresset av sin far! Men så intresserad var inte Inge för han sov. Jag duschade och gjorde mig iordning. Ringde pappa och allt var bra!

Inge kom upp och vi åt frukost. Klockan 10.25 gick jag bort till pappa med tidningen. Sedan åkte Fia och jag och hämtade Tove. Därefter skjutsade jag dem till Tornhagsskolan där det var fotbollsträning för småtjejerna. Jag tog ett varv på stan och så åkte jag med travet. Var in till en affär och köpte ett ljus till graven och även en tändare. Sedan till kyrkogården och tände ljuset på mammas grav. Just då var det faktiskt uppehåll, men så fort jag satt mig i bilen igen så började regnet! Tack mamma och Henrik för att jag inte fick regn på mig!

In till pappa och han var faktiskt på väg att sätta sig och kolla på ishockeyn (Ryssland-Sverige). Jag lånade in pappas lergryta. Gjorde en köttfärslimpa, som jag lade i vår lergryta. I pappas lade jag en färsk kyckling. Så in i ugnen i 1½ timme! Vad skönt att få två middagar gjorda på en och samma gång! Pappas lergryta var lite mindre än vår.

Jo, då Sverige vann ishockeyn! Bra va?

Och ute regnar det! Har varit in till pappa och hjälpt honom. Han ringde efter mig och jag har ju närmare till honom än hemtjänsten.

Alltså den här dagen har varit lång, men jag har hunnit med massor.

Fia är på ledarträff och klockan 18 blir det middag för dem. Hon blir hemskjutsad av Måns.

Har tänkt mig att se lite på TV ikväll. Och kanske blir det lite bingo på MMB.


Regn och dis

Imorse var det +1,4 grader! Snacka om temperaturskillnader under denna veckan. Inge skjutsade oss och det var blaskigt och slaskigt!

Varit lite lagom att göra idag. Kanske lite för lite i min smak! Jag vill att det ska vara massor hela tiden.
Ringde papsen efter morgonfikat och allt var bra!

Gick sedan och gjorde tidskrifterna på biblioteket. Har förresten äntligen fått Tommy på vaktmästeriet att inse vilka urdåliga datumstämplar han köpte! Så på måndag ska han åka till Stämpelfabriken och be dem ta fram något som passar bättre i tiden. Jag blir ju för tusan svart varenda dag som jag ändrar datumet. Och på topp så torkar inte färgen på tidskrifterna. Nej, bara skit med det!

Till lunch idag åt jag medhavd paj. Så himla god den var.

Arbetade till klockan 13. Då kom Inge och Fia och hämtade mig. Vi åkte till Norrköping. Fia skulle på anställningsintervju och under tiden körde jag och Inge runt. Var bland annat in på ICA supermarket och handlade lite! Intervjun hade gått bra och Fia får veta om hon får jobbet i slutet av nästa vecka. Visserligen ett vikariat, men ett jobb! Och jag är så glad för hennes skull som kommit så långt att det blev en intervju! Så gissa om vi håller både tummar och tår!

Hemresan på E4:an mellan Norrköping och Linköping var lite jobbig! Regn och dis och så allt vatten som sprutar om bilarna! Det är ingen höjdare alls det! Tur att Inge körde för jag gillar inte sådant väder!

Väl hemma så gick jag direkt in till pappa. Allt bra med honom. Han lovade att höra av sig om det var något han behövde hjälp med. Han ringde förresten när vi åt middag. Ytterligare en person hade ringt och ville köpa hans bil! Tänk att den är så eftertraktad. Pappa ska inte sälja sin Toyota Corolla! Kan ni fatta det någon gång!!!! Har massor med brev sparade här hemma från de som vill köpa. Snart kommer jag att säga: Ge mig 100 000:- så är bilen din!! hahahahahahaha

Vi åt i alla fall fläskkotletter och strips (blev inte potatisklyftor, som jag trodde) + sås på Karl Johansvamp. Gott blev det, men gubben hade varit lite väl hård med vitpeppar. Tänk om det varit chili istället! Då hade det blivit fart på förbränningen *asg*.

Borde nog ta kontakt med min läkare nästa vecka och informera om att jag slutat med tabletterna mot kolesterolet. Tar istället en matsked olivolja per dag. Gott? Nej, fy för den lede! Men hjälper det så är det värt allt guld i skogen. Jag sover numera underbart, har ingen klåda eller några stickningar.

Ja, det var det om detta! Måste ju även tala om att jag älskar att spela bingo. Har gjort det sedan jag var i 15-årsåldern. Då, när man gick till Cupolen eller Folkets Hus och spelade så var det bingovinster i form av kastruller, påslakan, dukar, presentkort m.m. Detta leder till att jag måste berätta följande:

Bingoutroparen stammade väldigt mycket och han skulle berätta om vinsten på rad 1. Det var: laaaaaaaaaaaaaaaakkkkaaaaaan. Bredvid mig satt en äldre dam och hon säger: "Jag undrar hur djävla långa lakan det är den här gången". Jag brast ut i ett skratt som jag hade svårt att avsluta! Alltså: där satt den!!!

På den tiden vann jag en hel del till mitt kommande hem och jag har faktiskt kvar vissa saker ännu.  Numera spelar jag bingo på nätet och jag måste säga att jag har inte förlorat utan jag ligger på plus. Har till och med kunnat köpa lite nytt till hemmet! Så tack säger jag till MMB! Men man måste lära sig att hålla en viss begränsning och inte bli hysterisk när man vinner och om man vinner! Vi är många som spelar!

Fia åkte nyss iväg och kollade på syster yster när hon spelar innebandy. Hon träffar även barnbarnen där.
Och jag säger dessutom:


Inte hänt så mycket

Imorse när vi gick till garaget höll jag på att halka omkull ett par gånger! Det var som såpa över gården!

Hade fått en utskrift på det som jag skickade igår innan jag gick hem. Tyvärr så var det inte bra heller. Skrev en felanmälan till datakillarna. Kunde ju inte göra mycket mer. Gick ner till vaktmästeriet och packade rapporter, som skulle skickas iväg.

Sedan kollade jag igenom anmälningarna. Fick hjälp av en datakille. Ska spara worddokumentet som en pdf-fil. Inte skriva ut som pdf. Blev jätte fint när jag skrev ut. Men då undrade jag om det blir tillgänligt på webben! Vi måste tänka på våra synskadade som också ska kunna läsa våra rapporter. Jag ska be Elisabet om hjälp vid tillfälle. För hon måste ju veta vad jag menar med tillgängligt!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Gick till biblioteket och det var en rejäl hög idag! Sedan lunch och därefter var det annat plock.

Fia, Marita, Tove och Casper satt i bilen och väntade på mig. Hem med Marita och så ringde Fia efter Inge. Var till postterminalen och postade lite. Bland annat ett kort som skulle inom stan så jag sade till Fia att lägga det i den blåa lådan. När hon kom tillbaka till bilen, så säger hon att den lådan töms kl. 7 varje morgon! Men, då kunde du lagt i den gula, svarade jag!!

Hem till Maria med barnen. Hon kom precis då från jobbet. Vi åkte till Maxi. Träffade familjen I även idag. De frågade var vi var förra torsdagen och jag frågade detsamma :))

Hem och in med varorna. Jag gick därefter till pappa med hans varor. Pratade en kort stund och ställde in TV:n. Så in och åt lite. Diskat och därefter dammade jag! Skönt att det är gjort. Inge får dammsuga och torka golven imorgon.

Känner mig jätte trött ikväll, men ska se lite på TV.


Lite mer snö idag

Sovit relativt bra även inatt! Kanske bra att jag tagit uppehåll från tabletterna mot mitt kolesterol. Nu tar jag en matsked olivolja per dag istället. Nej, det är inte gott, men hjälper det så är det bra. Slipper  ju stickningar och klåda nattetid och det är guld värt.

Inge skjutsade oss imorse och det var lite småhalt på sina ställen. Full fart på jobbet. Satte igång att göra en pdf-fil av en rapport. Så var det lite annat smått och gott som skulle fixas med. Ringde pappa redan vid 9-tiden för vi hade möte från kl. 9.30 till kl. 11! Och därefter lunch. Tyvärr gick inte pdf-filen så bra som jag hoppats på. På vissa ställen hade bokstäver tagits bort i rubriken. Det var bara att börja om från början. Vet inte hur många gånger det krånglade. Skickade ner ett försök vid 14-tiden och hur den blev, vet jag inte. Jag hoppas att den blev bra.

Fia och Inge var och tankade tidigare på dagen och så var de till Arbetsförmedlningen, där Inge hämtade ett intyg. De köpte även mjölk till pappa.

Solen försökte komma fram mitt på dagen, men sedan blev det mulet.

Fia hämtade mig och Marita och jag gick faktiskt in till oss först. Bytte om och sedan till pappa. Pratade med honom stund. Hade tänkt att ta en promenad, men luften var inte så behaglig och så började det att snöa igen.

Åt lite när jag kom in och så kollade jag på "Hem till gården".

Därefter plockade jag lite och så vattnade jag träden. Snöandet upphörde och det gjorde inget.

Fia känner sig lite bättre i förkylningen och det är ju bra. Imorgon ska hon vara med Tove i skolan, vilket Tove ser fram emot!

Har några TV-program ikväll, vilket är skönt.


Idag kom vintern

De hotade med 15-20 cm nysnö inatt, men när jag kom upp kl. 4.15 imorse hade det inte kommit någon snö. Dock började det att snöa när jag åt frukost! Och det blåste massor. När jag, Marita och Inge gick till garaget hade det blivit vitt på backen. Inge tog det lugnt för vi har ju inte bytt däck ännu. Det gäller att köra med insidan av skallen när väglaget är så här.

Full fart på jobbet. Kunde ju inte låta bli att titta ut allt emellanåt och snöandet fortsatte. Skönt att vara inomhus när det blir så här! Snö ska det vara  på vintern, men jag tycker det räcker om den kommer till jul! Inge tror ju att den snart är borta igen och att detta bara är en försmak!

Ringde pappa och allt var bra med honom. Fia ringt och hon är förkyld, vilket inte är så kul.

Fick problem när jag gjorde en pdf-fil. Bilderna delade på sig och det blev inte alls bra! Frågade en av författarna om råd och han förstod inte heller något. Till slut så var det en annan kille som hjälpte mig. Han hade laddat ner ett program från nätet, där man gör pdf-filer. Så man undrar ju vad det är som inte kompatibelt med varandra i nya systemet.

Klockan 11.30 bjöd min fackförening på lunch. Det var stekt strömming, sås och potatis. Gick bra för mig med strömmingen ända till dess att benen började hopa sig i munnen. Då var det kört! Jag klarade det inte och det skäms jag inte för. Jag försökte ju och jag fick mig nästan en strömming.

Efter lunchen samlades vi i ett sammanträdesrum. Även ST:are från SGI var med. Hon som pratade var Britta Leijon. Hon är vice förbundsordförande och var jätte bra. Höll på till 13.30.

Då fortsatte jag med pdf-filen, men det gick tokigt igenom. Fick börja om från början och då som först gick allt bra.

Inge, Fia och Marita väntade på mig kl. 14.10. Åkte  hem med Marita och sedan var vi och köpte mjölk. Jag gick in till pappa en stund. Han skulle äta mat. Fixade TV-kanalen. När jag kom in åt jag lite och därefter kollade jag på "Hem till gården".

Därefter har jag duschat och smort in mig! Snöandet fortsätter och jag kunde inte låta bli att ta ett par bilder:Så mycket snö har det kommit idag!Lite tidigt som jag skrev tidigare, men vad göra?!?!

Nu ska jag slappa en stund innan jag se på "Halvåtta hos mig".

Så jag säger så här:Kramizzar Nilla

Ny vecka

Har sovit urdåligt inatt och med urdåligt menar jag högst 2 timmar. Har haft stickningar i armar och ben. Dessutom klåda på kroppen! Så när jag kom upp var det första jag gjorde att ännu en gång kolla biverkningar vad gäller Simvastatin, som jag äter pga. för högt kolesterolvärde. Och visst finns det biverkningar! Det första var klåda och utslag på kroppen! Troligen det jag fick för ca 1 år sedan, men som  har blivit lite bättre nu. Så i augusti började jag ta 2 tabletter till kvällen pga. att värdet inte gått ner så mycket. Nu stämmer biverkningarna med stickningar och klåda. Sömnen är viktig så man orkar att jobba.

Hua, så kallt det var imorse! När vi åkte (Inge skjutsade) var det -7,8 grader ute. De som fick skrapa sina bilrutor hade det svårt. På jobbet 5.30. Rättade lite på en rapport, som snart borde vara klar.

Pratade med Kicki om mina besvär och hon tipsade mig om att i stället ta en matsked olivolja och skippa tabletterna. Hon har hört att det är bra. Så fick jag tipset om linfrön! Här ska testas!!!

Ringt pappa och allt var bra! Ringde till Inge efteråt för jag visste att han varit in till pappa. När jag var på biblioteket, ringde Fia.

Har rullat på med jobbet. Anmälningar till konferensen rullar in.

Soligt var det och när vi gick och åt visade termometern på +21 grader i solen! Men det var där alltså!

Fia hämtade mig och Marita 14.10. Ja, Marita hoppade in först. Jag är ju alltid sist ut :)

Hem och jag gick in till pappa, som satt och såg på TV. Fia skulle iväg till Maria och barnen. Jag frågade Inge om han skulle med på en promenad och det skulle han. Vi tog en rask promenad på drygt en halvtimme! Var jätte skönt. Direkt till pappa och kopplade in hockeykanalen åt honom.

Sedan in och käkade lite. Därefter kollade jag på "Hem till gården". Fia var snart hemma igen. Det var visst lite surt mellan systrarna. Jag orkar inte att bry mig. Det är bara trist att det  hänt lite ofta på sista tiden.

Fia gjorde pannkakor, men det gick inte så bra, så jag fick hjälpa henne. Gjorde Fia sällskap och åt en jag också.

Vädergubbarna hotar med 20 cm nysnö inatt! Jag hoppas verkligen att de har fel! Vi har fortfarande sommardäcken på bilen. Så är det så att det kommit snö imorgon får Inge verkligen köra lugnt!


Sol och klarblå himmel

Sovit mycket, mycket dåligt inatt! Kan det vara så att när jag somnade framför datorn så sov 3 timmar på 45 minuter??? Blir så irriterad så det är sanslöst.

Gick upp ca 6.25 och gjorde mig iordning. Var ute i tvättstugan klockan 7 och körde igång. Blev datorn under tiden som maskinerna gick.

När jag gick ut nästa gång träffade jag en somalisk granne och hennes lilla dotter ca 1½-2 år. Mamman ville ha hjälp i tvättstugan med bokningen och hon ville tvätta NU. Jag försökte boka, men fick då se att hon bokat från kl. 10. Så jag avbokade den tiden och bokade från NU. Så bad jag henne öppna dörren. Därefter bokade jag även nästa tvättid åt henne. Hon blev så tacksam. Jag lovade att vänta till dess hon återkom. Plockade in min tvätt i tumlaren och så öppnade dörren ut mot gården. Då fick jag se två polisbilar! Naturligtvis så undrar man vad som står på. Den somaliska mamman kom och jag gick. Poliserna kom och de hälsade på mig hehehhehe.. men det var tydligen lugnt, vilket var skönt. In till pappa och fyllde på medicinen. Tog med hans pyamas och gick tillbaka till tvättstugan. Då kom den lilla tjejen och sprang mig till mötes. Fick en så himla go kram av henne. Oh, jisses så söta de är. De gick samtidigt som mig och hon höll mig i handen. Ville helst av allt följa med mig in, men det gick ju inte.

Väckte Tove och Fia när jag kom in. Frukost blev det omkring kl. 9. Inge kom upp också. Diskat och så ut till tvättstugan igen. Allt torrt, vilket var skönt. Frågade pappa om vi skulle gå ut och det ville han, men vi kunde lugna oss lite.

På vägen till vårt hus, kände jag att det blåste, så jag ringde till pappa och sade att vi kunde vänta lite.

Maria kom och hämtade Tove. De skulle till IKEA och handla lite.

Inge pch jag gick ut på en långpromenad. Var även till affären och köpte pasta. Var jätte skönt med en sol från klarblå himmel. Blåste lite på sina ställen.

In till pappa och han avstod från promenad idag. Fixade TV:n åt honom istället. Fotboll för hela slanten.


Fia åkte och träffade en kompis på IKANO-huset. Inge gjort köttfärssås.

Jag har röjt i städskåpet. Blev så arg för varje gång jag öppnade dörrarna så kom ett paket med dammsugarpåsar utfarande. Ut med alla påsar. Och jag säger bara: Jag är nog en liten ekorre. Vad småpåsar jag sparat på. Nu slängde jag dem eftersom de inte går att ha till soppåsar. Påsar som jag har till matlådan har jag massor av, så där rensade jag bara lite. Efter detta så blev det faktist fint igen. Ett städskåp borde ju vara finast i hela huset egentligen *asg*. Men faktum är att hyllorna i städskåpet är på sniskan och mycket fel och brister är det där.

Inge och jag åt middag för vi var hungriga. Förstod att Fia skulle äta ute idag hehehehehe..

Inge lade sig tillrätta på soffan med TV:n på. Rätt som det var så sov han.

Jag pysslat lite vid datorn. Gjort grattiskort och lite annat kul.

Var nyss in till pappa och bytte från Milan-matchen till Malmö-Helsingborg.En dag att tänka på de man förlorat

Vaknade omkring klockan 5 och gick när klockan var 6. Det är ju ngen idé att kämpa och försöka somna om när det inte går. Och ingen tidning kom det, denna röda lördag. Så jag skrev i min fysiska dagbok om vad som hänt igår. Därefter blev det datorn. Tack och lov för denna tingest som jag har nöjet att ha! Stör ingen och jag går runt och surfar på olika sidor. Poppar det upp något som gör mig nyfiken, så söker jag på det. Vad sjutton gjorde jag förr? Jo, jag städade, bakade och så handarbetade jag. Men mina fingrar har tagit stryk, så numera klarar jag inte av att handarbeta. Baka går väl, men inget jag gör varje vecka. Städa? Ja, det behöver jag inte göra så ofta numera eftersom gubben min är arbetslös. Visserligen måste det göras en ordentlig städning då och då. Vid dessa tillfällen får vi hjälpas åt! Ibland har jag så svårt att greppa saker. Ett glas kan t.ex. bara glida ur näven på mig om jag inte tar ett stadigt grepp från början. Vänstra handen kan sova i princip dygnet runt. Då känner jag inte vad jag håller i. Allt kretsar kring stickningarna i handen.

Men jisses!! Nu blev det en lång ingress eller vad vi ska kalla det för.

Jag ringde till pappa ca 8.45 och sade åt honom att sätta på radion och lyssna på "Ring så spelar vi". Det skulle han göra. Fia kom upp och strax efter ringde pappa. Han fick inte in kanalen. Jag bad om ursäkt och sade att jag var inte klädd och kunde alltså inte springa in till honom. Han förstod. Fia och jag plockade fram frukosten. Vi behövde inte väcka Inge för han kom upp innan!

Efter frukost och disk, tog jag en dusch. Fixade mig iordning. Gick sedan in till pappa. Han trodde att batterierna var slut i radion. Naturligtvis var det så. Jag letade efter en elanslutning, men hittade ingen. Fortsatte då leta efter nya batterier, men  hittade inga. Däremot så såg jag en sladd och undrade vad den var till. Efter en stund såg jag att det fanns ett uttag för el i radion. Sprang och hämtade sladden, som jag sett! Och den passade. Fick in P4 och pappa blev superglad. Nu ska jag försöka att vara inne hos honom och kolla om det är rätt P4-kanal (alltså länsmässigt).

In till mig och de började bli klara. Träffade Stefan och Marita utanför porten när vi var på väg till bilen. De skulle ha gäster ikväll och jag önskade dem en trevlig kväll!

Vi åkte med travet och därefter till kyrkogården. Gick till mammas grav och lade en liggare samt satte dit lyktan och tände ett ljus. Därefter ett varv på stan innan vi åkte till Maria och lämnade av Fia. Hon skulle med Maria och barnen till Laserdome, där Casper skulle ha sitt kalas. Jisses så tuff han var.

Inge och jag åkte hem. Jag gick in till pappa och fixade en TV-kanal. Tog med hans tvättunna in till oss. Väl hemma, skalade jag potatis och morötter samt lade fram köttet till Sjömansbiffen, som Inge skulle göra.

Blev dator en stund. Åkte sedan och hämtade Fia och Tove. Vi åkte till kyrkogården, där vi tände ett ljus i Minneslunden för Henrik.Fia och Tove tänder ljuset!
Ser ni hjärtat? Det är ett hjärta runt vår älskade son, Henrik. Hjärtat och blommorna har min bästa vän, Neta, gjort för några år sedan. Det är så fint och jag blir lika rörd varje gång som jag skriver ut detta! Tack Neta!

Så här ser det ut vid Minneslunden! Vi har aldrig köpt någon krans eller liggare till  Henrik eftersom Minneslunden egentligen ska vara en plats att minnas. Man ska kunna åka till vilken Minneslund som helst i vårt avlånga land och tänka på de som man förlorat. Men tidens anda har gjort det så här:Efter besöket hos Henrik, gick vi till mammas grav. Där brann lyktan så fint:Sorry, men Tove sträckte ut handen precsi när jag tog bilden.

Efter besöket vid mammas grav (det är en familjegrav och mina farförfäldrar samt min ena faster finns också där) gick vi till Tobias' grav. Tobias var klasskamrat med Fia på högstadiet och dog i somras. Han hade en elakartad cancer.Här sätter Fia ner sitt ljus.Det var mycket blommor och även ljus hos Tobias, som gick bort alldeles för tidigt. Mitt i livet kanske man skulle säga, men jag vill nog säga: Han var i början av livet!

Så kom vi hem och då åt vi Sjömansbiff, som Inge tillagat. Det var jätte gott. Tove älskar mat och hon åt!

Därefter satte Fia och Tove igång att gräva ur en pumpa. Så här fin blev den:Ja, Fia är fin, men huvudet under armen blev också fin! Eller hur ??

Ut på altan, där Fia och Tove satte värmeljus i huvudet. Blev verkligen fint!
Nu önskar jag er alla:


Nu trodde ni jag hade glömt

Nej, då inte har jag glömt att skriva blogg om denna underbara dag! En helt ljuvlig ledig dag! Vaknade före klockan 5 och kunde inte somna om, så när klockan var 6 gick jag upp och läste tidningen! Blev riktigt arg när jag läste om en miss som ST-läkare gjort på vårt sjukhus! Hur kan de nonchalera en människa som söker för svår huvudvärk, med yrsel och kräkningar! Säga att det är migrän och skicka hem henne! Oh, jag blir bara så d*a arg på sjukvården! Efter ett par turer och efter sista besöket på sjukhuset så visade det sig att hon fått en hjärnblödning (stroke) och är nu förlamad i vänstra sidan! Borde inte den första läkaren direkt gjort en datortomografi????? Så denna artikel förstörde lite av morgonens glädje. Man blir ju liksom livrädd för att bli sjuk!!!

I vilkelt fall som helst så satte jag mig vid datorn och kollade på gårdagens avsnitt av "Hem till gården". Inge kom upp 7.45!!! Höll ju på att svimma när jag fick se honom vid denna tidpunkt hahahahahha Och strax efter kom Fia! Vi åt en stadig frukost med kokta ägg och annat. Diskat, bäddat, torkat primsor på kristallkronan i sängkammaren. Ja, du läste rätt!! Flott har vi det inte, men i sängkammaren har vi en kristallkrona! Eller är det det? Skitsamma! Jag älskar lampan för den har min faster haft en gång i tiden. Kristall eller inte! Så ringde jag till pappa och allt var bra med  honom.

Därefter tog jag fram Pluto från städskåpet. Jisses så hungrig han var! Är ju en vecka sedan han fick mat sist. Men att han var så hungrig, det trodde jag inte. Han slog ner en flaska med Soja i köket och den flaskan var inte stängd ordenligt. Det kom soja på tapeten i köket! Jag bara skrek till och sprang fort efter en trasa som jag hade kallt vatten på! Och kan ni tänka er! Det blev inga fläckar!!!! Lugnade ner mig och så ut i hallen där jag fortsatte att mata Pluto. Då slog han ner ännu en flaska, men det var en flaska med hårspray. Tack och lov.

Så gjorde jag mig iordning och frågade Inge om han skulle med mig och Fia på en tur. Okej svarade han. Först in till pappa med tidningen. Han hade städhjälpen där! Vi åkte sedan till stan. Fia köpt ett nytt navelsmycke. Förresten så blev jag så himla glad för jag "sprang på" "Daggan" när jag klev ur bilen. Underbara, goa Daggan! Som denna dam tog hand om Maria när  hon var sjuk som liten. Daggan byggde lego med Maria så det stod härliga till. Denna underbara dam fyller 90 år nästa år! Hon är nästan på dagen lika gammal som min pappa.
Efter besöket hos smyckesskaparen, gick vi till en glasögonaffär, där Fia fixade till sina glasögon.

Så sade jag till Inge att vi ville till Ö & B i Skänninge och han var med på noterna! YES, YES, YES.. Fia och jag gjorde nästan "give me five". Inge har aldrig varit där, men det har ju Fia och jag. Visst handlade vi lite!

Men det allra dummaste gjorde jag! Testade en doft, som jag tyckte såg intressant ut! Jo, först luktade den ingenting, men sedan kom det!! Fy f*n säger jag!! Billig dj*la skit som verkligen kan ta ner oss med astma. Nu förstår jag varför det luktar så himla mycket om en del. Det är inte för att de har "äkta vara" utan det beror på "billig skit". Jag tog våtservetter för att få bort doften!

Vi vände kosan mot hemstaden och till Tornby. Var och köpte en liggare till mammas grav. Fia köpte nya stövletter på "Din sko". Hem och jag gick till pappa. Hjälpte honom med TV:n. Han skulle se på SVT kanal 1 ikväll!

In till oss och då åt vi lite. Fia åkte till Maria och barnen och jag satte mig och kollade på dagens avsnitt av "Hem till gården".

Sedan skalade jag potatis. Inge gjort en lövbiffsröra och jag pressade potatisen när den var kokt.

Maten blev jätte god!

Kollade sedan på "Dobidoo". Fia kom hem ca 20.45.

Jag tackar verkligen för denna lediga fredag, som jag känner att jag ägnat mycket åt mig själv. Har helt enkelt kopplat av.

Jo, just det! Vi tog en jägermaister ikväll, men jag blandade även i "typ" Baileys i min. Jisses så gott det blev! Tack för tipset!!

Nu säger jag så här till er alla, även om min kväll snart är till ända. Känner att ögonlocken är på väg ner i knävecken. Då är jag ärlig i alla fall :))


E4 Derby ikväll

Åkte med grannen även denna morgon till jobbet! Tog itu med dagens jobb. Lite rättningar i en rapport och så blev det adressregistret.

Ringde pappa och allt var bra med honom, men han var ilsk på den som varit och duschat honom. Hon var slarvig tyckte han.

Varit på biblioteket och gjort tidskrifterna. Vad gäller e-postutskicket som vi skulle gjort idag, väntar vi med till på måndag.

Soligt ute, men kraft blåst, som dessutom var kall.

Kändes skönt att veta att jag är ledig imorgon och jag tror att de flesta kommer att vara det.

Inge och Fia hämtade mig 14.15 och vi åkte direkt till ICA Maxi och handlade. Var även och köpte vin. Hem och in med varorna. Sedan gick jag till pappa med hans varor. Pratade en stund med honom och fixade även hockeykanalen.

Sedan in och då åt vi lite. Jag skjutsade Fia till Thomas, där hon skulle vara hos Casper till dess att Maria och Lasse hämtade båda två. Hockey ikväll och det skulle visst Thomas också på. Tove är hos en kompis.

Fia fick en hockeybiljett i present av Maria och barnen när hon fyllde. Fia håller ju på HV71 :))

Detta möte mellan LHC och HV71 kallas för E4 Derbyt. Undrar så om LHC ska vända ikväll och vinna! Man kan ju alltid hoppas. Jag håller tummar och tår så hårt som jag bara kan!

Tänk, att de vann ikväll! Resultatet blev 4-1! Visserligen hade HV71 många skadade, men det var faktiskt dags för LHC att vinna!

Fia ringde mig och sade att hon promenerade från Tornhagen. Vi pratade hela vägen hem. Detta på grund av att skogen är kuslig och belysning finns inte överallt. Och när man spänner sig så blir det genast känning av astman.


Har ju inte något att skriva om

Morgonen var precis som vanligt. Jag vaknade innan klockan ringde!!!! Stefan skjutsade oss även denna morgon. Min man han sov så hårt så! Men inatt var han uppe och sprang!

Varit fullt upp med en massa olika projekt på jobbet. Gillar ju det, så det passar mig som handen i handsken.

Regnet satte igång vid 7-tiden igen och det regnade massor!

Växelavbyte efter morgonfikat. Passade på att ringa pappa och allt var bra med honom Bägge döttrarna har ringt och även Inge. Man är populär :)))

Biblioteket fick också ett besök och det var en hög med tidskrifter. Så blev det lunchdags. Hade med mig den maten, som Fia lagade igår och det var supergott! Tunna kycklingfiléer, strimlad bacon, purjolök, tomat och matlagningsgrädde!

Arbetade till ca 14.10 (okej jag gick kanske 2 minuter innan, men jag hade bara 20 minuters lunch). Stefan och Marita stod så snällt där ute och väntade på mig. Hem och in till oss. Flickorna var iväg och fixade något. De hade tidigare varit till Folkungaskolan och haft lite kul med några kompisar till Tove och Casper.

Jag gick in till pappa och pratade en stund med honom. Fixade TV-kanalen till kvällen.

När jag kom åter hade Fia och Tove kommit hem.

Jag käkat lite samt sett på "Hem till gården".

Thomas kommer och hämtar Tove. Casper är hos sin kompis och han ska också hämtas. Nu är Thomas ledig i två dagar och ska ha barnen.Kinesiska klockor i min rabatt!


Vaskonerat mig :)

Vaknade vid midnatt av att jag satte något i halsen. Kanske satt det något i en tand? Jag hostade så jag trodde jag skulle avlida. Tårarna sprutade på mig. Det var hemskt alltså. Men till slut så somnade jag om och jag sov till klockan ringde!!! Så skönt, så skönt. Åt frukost och fixade.

Stefan skjutsade även idag. Full fart på jobbet. Skickade ner en rapport på tryck. Hade fått en offentliggjord, så den såg jag till att göra klar för webben. Skickade även iväg de fysiska exemplaren.

Biblioteket tog jag inte idag utan det gör jag imorgon. Pratat med Kicki, som kom åter idag.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Slog även en signal hem! De skulle komma förbi jobbet och hämta ICA-kortet för det behövdes visst handlas lite.

Så blev ytterligare en rapport klar från tryckeriet. Imorgon får jag se till att skicka iväg den. Jisses hur ska jag hinna allt imorgon? Men det går väl förhoppningsvis.

Åkte med Stefan och Marita hem. Mulet ute och lite snålblåst. In med matlådan. Sedan gick jag till pappa och pratade en stund. Fia kom och vi två åkte till Vårdcentralen för att vaccinera oss mot influensan. Det var kö!!!! Men bara att sitta ner och vänta. Det gick rätt fort ändå. Jag fick stanna kvar i ca 15 minuter efteråt för att se så att jag inte reagerade mot vaccinet. Det gjorde jag inte, tack och lov!

Jo, när jag var barn så fick alla barn gå till Stadshuset och vaccinera sig mot TBC. Där stod vi på rad alla och en efter en som fått sprutan grät så det stod härliga till. Naturligtvis grät jag också! Varje gång vi åkte förbi Stadshuset efter den här händelsen, sade jag: Näe, mamma inte till statthuset och vaskonera mej, näe mamma! Jisses sådan skräck det satte i mig.

Väl hemma gick jag in till pappa igen. Fixade med TV:n åt honom. Sedan in och då duschade jag på direkten. Åt sedan lite. Fia hade gjort en rätt med kycklingfilé, som var himla gott. Det tar jag med till jobbet imorgon.

Kollade därefter på gårdagens och dagens avsnitt av "Hem till gården". Tove kom ca 16.35. Hon ska sova här inatt. Casper sover hos en kompis. Just nu är Fia och Tove iväg och äter kinamat!! Vilken lyx alltså.

Regnet började ca 15.30 och nyss öste det ner.
Höstlov för de som vill

Vaknde för kl. 4 även imorse! Gick upp och gjorde mig iordning. Åt frukost och kollade runt på datorn. Tidningen kom precis innan jag gick. Stefan skjutsade mig och Marita.

Full fart på jobbet. Gjort det sista med en rapport och så skickade jag allt till författaren för en sista koll.

Ringde pappa och allt var bra med  honom. Så ringde jag hem och kollade läget! Därefter gick jag till biblioteket och det fanns en del att greppa där.

Anmälningarna har nu börjat komma in till vår stora konferens i januari, så jag har kollat igenom lite och svarat några.

Ringde Marita och sade att jag inte behövde åka med dem hem efter jobbet idag.

När jag slutade arbetet för dagen, tog jag en promenad till Collegium (tar ca 20 minuter för mig att gå dit). Fia mötte mig en bit på vägen. Där var det skolinnebandy och Casper spelade med sin klass. Inge var också där och kollade. Tove var lite trött på att vara där och hon ville åka till en kompis som bor ute på landet. Vi åkte hem efter den matchen som spelades mellan 14.40 och 14.55. Jag gick in till pappa och kollade läget. Sedan åt jag lite tillsammans med Inge och Fia. Klockan gick fort och snart var det dags att åka till nästa match. Maria hade skjutsat Tove till hennes kompis. Den här matchen blev oavgjord. De gick inte vidare till kvällens finaler. Vi tog ett varv och så hem. In till pappa igen och ställde in fotbollskanalen åt honom. Han ville se Åtvidaberg.

Det är alltså höstlov för alla skolelever och lärare! Många föräldrar passar också på att ta ledigt. Maria och Thomas har delat på veckan med hjälp av Fia. Maria är ledig idag och imorgon. På onsdag har Fia har barnen (ja, det kanske bara blir Tove) och så har Thomas dem torsdag och fredag! Skönt för barnen att få känna att de har lov!

Har så fruktansvärt ont i mina fingrar igen. Värst är vänstra lillfingret. 

Stefan (grannen) är här här och ser på fotboll (Brommapojkarna-Malmö).

Jag ska se på Biggest loosers klockan 20.

                                              

RSS 2.0