Fredag och jag känner att jag går ner i varv

Eller gör jag verkligen det?? Blev så arg när vi satt och fikade imorse och fick höra om en ny lag. Den träder i kraft vid årsskiftet och gäller de som är sjukskrivna på halvtid! Något som inte denna regering tänkt på när de tog beslutet om att "jaga sjukskrivna!!!! Det kommer att bli som så: De som är sjukskrivna på halvid måste säga upp sig för att leta jobb!!! Hur sjutton ska det gå till. De jobbar ju halvtid för att de inte orkar mer. Ska de då säga upp sig och ut och leta jobb? Har jag fattat fel, så rätta mig snälla!!!

Som det är nu så har ju nästan alla som inte har jobb eller är sjukskrivna "kniven mot strupen". De som bestämmer och beslutar har verkligen tjocka, feta plånböcker och behöver inte tänka på hur de skulle få det. Dessutom har de hunnit med att skaffa sig feta försäkringar.

Nej, det är upp och ner någonstans och jag hatar verkligen detta.

För övrigt så har det varit full fart på jobbet. Vågar kanske inte hålla på att skriva som jag gör. Jag kanske får en spark där bak. Men å andra sidan så har vi yttrandefrihet här i Sverige och jag säger bara vad jag tycker. Själv är jag glad att ha ett jobb. Ett jobb som jag verkligen gillar med alla utmaningar.

Men jag lider med min man och dotter och jag hoppas att allt ska ordna sig för dem och för alla andra som inte har något arbete.

När jag kom hem från arbetet gick jag in till pappa. Fia kom från affären och följde med in. Då var pappa på ett mycket negativt humör och kände som så att han ville dö. Jag förstår honom för det kan inte vara roligt att bara vara där i lägenheten. Jag dyker in i ca 5 minuter och hemtjänsten kommer några gånger per dag.

Efter att vi ätit (fläskfilé och potatisgratäng) gick jag in till pappa ännu en gång. Då var han på bättre humör.

Och vädret? Jo, det var sol mitt på dagen och det har inte regnat idag!

Kramizzar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0