Tacofisk

Så hände det som inte får hända när jag skriver blogg! Allt som jag skrivit försvann när jag skulle klistra in receptet på fisken.

Imorse skjutsade Stefan oss till våra jobb. Full fart direkt.

Ringde pappa omkring kl. 9 idag för vi hade möte från 9.30 till kl. 11. Har även pratat med Fia, som mådde bättre idag.

Därefter gick jag och vår nya medarbetare på enheten, Kattiz, till krocken och kollade på hur förstörd en Volvo 850 blivit vid ett krockförsök igår. Då krockade bilen med en manlig förare (docka) med en älg, ingen riktig älg, men den motsvarar en sådan. Vikt på älgen 350 kg och hastigheten var 90 km/h. Föraren dog och bilen blev skrot. Jag fotograferade, men har ännu inte fått tillstånd att lägga ut dem. Så en uppmaning till alla som är ute och kör bil, speciellt på vägar som saknar viltstängsel: Kör sakta och håll full koll på omgivningen. Det kan lura en älg bakom kröken!

Stefan hämtade oss och när vi kom hem, gick jag in. Frågade Inge om han skulle med på en promenad och det skulle han. Men först gick jag till pappa. Därefter gick Inge och jag till vårt köpcentra där jag köpte TV-tidningen till pappa + grädde, tacosås och blomkål. In till pappa och pratade en stund samt fixade TV-kanalen. Sedan in och satte igång med fisken. Kokade även blomkål. Här kommer receptet:

Tacofisk

600 gr fiskfilé
1 tsk salt
2½ dl grädde
½ dl Tacosås
2 dl riven ost
Tortillachips

Lägg fisken (eller fiskblocket) i en smord ugnsform och salta.
Jag satte in blocket i ugnen i ca 10 minuter.
Blanda grädde, tacosås och ost och häll över fiskblocket.
Krossa chipsen och strö över.

225 grader ugnstemperatur
Låt stå i ca 25 minuter.

Till det kan du ha broccoli, blomkål eller potatis. Eller varför inte allt ihop :))

Medan fisken stod i ugnen, klippte jag av mina tomater och knöt ett snöre om grenarna. Hängde dem sedan upp och ner på en torkställning. Nu får de hänga där och mogna.

Vad gäller fiskrätten, så blev den supergod. Verkigen supergod. Det var inte sista gången jag gjorde den. Tror att alla ungar älskar den. Gick in till pappa med en bit och han tyckte den var supergod.

Nej, nu har snart kvällen gått höll jag på att skriva, men snart är det "Halvåtta hos mig" och så "Superstars". Efter det är det väl natti.

Säger till er alla:


Kommentarer
Postat av: Marita

Fiskrätten lätt god Ha en bra kväll ses i morron

2010-09-29 @ 18:59:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0