Börjar se ljuset

Vaknade ca 4.45 vilket inte var konstigt. Jag sov nog när klockan var 21.15 igårkväll :) Gick upp och gjorde mig iordning. Sedan blev det tidningsläsning. Därefter datorn, men så började magen kurra. Jisses, den stackaren var ju hungrig. Det tänkte jag inte på :)) Det blev fil, kanel och min hemmagjorda sylt + en halv burk sardiner. Mums så gott.

Gick in till pappas lägenhet och plockade lite. Klockan 8.10 kom två killar från "Återvinningen". De tog alla möbler, som vi ville att de skulle ta + lite kläder efter pappa. Jag hittade nämligen en "ulster" + en superfin kostym på förrådet. Det går ju till välgörande ändamål. När de var klara, låste jag dörren och gick in till oss.

Både Fia och Inge var uppe. Utanför höll de på med plattorna från vår grind. Det blir säkert fint.

När Fia var klar, åkte vi först ill mitt arbete. Lämnade över en full kasse med handdukar till Bea, som hon kan ha till kommande valpkull. Därefter åkte vi till pappa. Han satt och åt frukost. Jag hade med mig 3 påsar frysta bullar + en limpa. Hämtade pappas glasögon. Han hade tappat dem igår och ett av glasen lossnade. Fia och jag åkte ner till Synsam. Fick mycket snabb hjälp. Tillbaks till pappa. De skulle ha lite "fredagsmys". Avdelningen under pappa kom upp och det luktade ljuvligt gott av nybryggt kaffe. Så himla mysigt de har det på sjukhemmet. Inte underligt att pappa trivs :)

Hem och så bytte vi om. In till pappas lägenhet. Fia tvättade köksfönstret och allt runt om. Jag tog fönstret i matrummet (som vi säger). Men innan sopade jag bort spindelnät på altan. Det fanns en del. Sopade även plattorna.

Sedan tvättade jag fönstret. Fia var klar och gick hemåt. Jag  höll då på att skruva isär balkongdörren. Ploff!!! Där skruvade jag ut skruven i mitten. Och vart hamnade den? Jo, under rampen!! Som tur var, så kom Inge. Då pratade jag med Stefan och Marita. Inge kom in och lyfte upp rampen så att jag fick tag på skruven. Tvättade klart och skruvade ihop.

In till oss och bytte kläder. Vi åkte alla ner på stan. Fia var och köpte sig ett par jeans. Hon hittade i första affären!!!! Hem och då kollade Fia och jag på "Hem till gården".

In till pappas lägenhet igen vid 16.45. Knöt ihop alla säckar och ställde dem i hallen Fia var med och hjälpte mig. Inge kom och han gick ner i källaren. Hämtade vårt gamla altanbord och ställde det utanför.

Så kom Lasse (brorsan) med släpkärra. Vi lastade på säckarna och altanbordet. Även allt annat som skulle slängas. Knöt fast presenningen och så åkte brorsan.

Vi gick in. Fia fixade färsen till Taco. Jag hade innan fixat grönsakerna. Inge åt sitt. Men vi åt tillsammans!!!!
Ringde brorsan och kollade om presenningen suttit kvar och det hade den!!!

Undrar hur länge jag orkar vara vaken ikväll? Känner mig rätt så mör i kroppen. Börjar dock se ljuset av röjningen i pappas lägenhet. Återstår en del skåp i köket, men de är snart fixade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0