Stockholm idag

Idag fick jag lite sovmorgon, vilket innebar att klockan ringde 5.25!! Och jag sov till dess! Gick upp och gjorde mig iordning. Sedan frukost och tidningsläsning. Väckte Fia 6.45 och hon kom upp direkt. Skjutsade mig och på vägen hämtade vi upp Anita.

Övriga stod vid tåget eller kom. Tåget avgick 7.24 och var framme i Stockholm 9.20. Jag och Anita tog tunnelbanan till KTH för de andra går betydligt fortare än vad vi gör. Väl framme säger Anita att det ligger vid gamla VTI och vi gick den vägen som jag gick nästan varje dag (om jag inte hade bilen) 1972-1975. Vi kom fram till min gamla arbetsplats och huset var sig precis likt. Men så säger min kollega, att här är det inte!! Jisses, då kom jag också på att vi har haft ett lokalkontor på annan plats i det här området (det  hade jag glömt bort). Så vi gick tillbaka neråt och så in på KTH-området. Till slut hittade vi en skylt med vårt företagsnamn på. Gick upp för några trappor och väntade på de övriga.
Till slut tyckte jag att det gått längre tid än 20 minuter så jag ringde min chef. Hon undrade var vi var och jag berättade. Men det var ju fel!! Vi skulle gå ner för trapporna igen och så till höger. Chefen stod så vi såg henne.

Väl på plats så fikade vi och åt en smörgås. Smakade ljuvligt. Sedan lite rundvandring och hälsade på några arbetskamrater. Därefter hade vi vårt enhetsmöte som höll på till ca 12.50. Därefter gick vi iväg för att äta lunch. När vi sitter där och jag tittar ut, så upptäckte jag att det var samma restaurang som jag åt på under åren 1972-75!! Men givetvis ombyggd och nya ägare. Nu hette den: Syster och bror. När jag kom ut fotade jag mot min gamla arbetsplats:


Det är det gula huset bakom träden som var min arbetsplats. Den 4 december är det 39 år sedan jag klev in där och jag är kvar på samma företag, men nu i en annan stad :))

Så försökte jag fota mot restaurangen:Blev väl inte superbra, men.....

Sedan tillbaka till arbetsplatsen, där vi deltog på personalmötet via storbilds-TV. Personalmötet är ju på vårt huvudkontor, där jag arbetar. Slut vid 15-tiden och då fick vi fria timmar. Anita och jag gjorde sällskap och gick till Drottninggatan. Men ack, ack, ack, vad jag hade ont över lilltån och tån bredvid på höger fot. Hade nämligen lånat Fias stövletter och min strumpa skavde!!! Bet ihop och in i affärer. Kom till min favoritaffär: Manhattan! Idag hittade jag två tröjor eller jumprar. Anita hittade en och jag fastnade också för den, men vi tog olika färger. Så gjorde vi som vi brukar; vi köpte varsin trisslott och skrapade. Jag vann 50:- på min och då gick vi runt kvarteret och köpte 2 nya, men de var nitlotter! 

Sedan väntade vi på övriga kollegor utanför restaurang Sahara på Olofsgatan. Det var en libanesisk restaurang och de hade mycket god mat.

Tåget hem avgick 19.30 och vi var hemma 21.22. Fia väntade och vi skjutsade hem Anita.

Nu är klockan alldeles för mycket för mig!! Dock tror jag att jag inte kommer att somna direkt, men....

Imorgon somnar jag nog framför datorn redan klockan 19 :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0