Uppe innan tuppen vaknat eller har han det?

Vaknade strax efter klockan 3. Nej, tänkte jag!!! Inte så här tidigt!! Slumrade i alla fall till ca 5.20 då jag gick upp och läste tidningen. Var ca +3 grader ute. Efter tidningsläsandet strök jag lite kläder + gardiner. Sedan blev det fönstertvätt av köksfönstret. Alla sidor. Och jag ljuger inte!! Det behövdes verkligen. Sedan upp med gardinerna. Jag kände noga på fästena och de kändes bra.
In till datorn och surfade runt. Blev ju facebook och en massa svaranden och inlägg.
Fia kom upp ca 8.15 och satte sig i köket och läste tidningen. Rätt som det var smällde det till och ner ramlade gardinstången i köket med gardiner. Fia for högt. Min fråga var förstås: Men vad gör du? Jag gör inget, svarade hon mer än läser tidningen. Jädrans fästen alltså. Fia skruvade åt dem innan vi på nytt satte upp gardinstången och hängde på gardinerna. Detta missöde resulterade i att Inge vaknade! YES!!!! Han satte igång med frukosten och det blev ägg idag. Kokta sådana. Jag saltade mitt och såg till min förfäran att det blev mycket salt. Tro sjutton det!! Jag hade ju stora hålet öppet på saltkaret.
Efter frukosten, ringde jag till pappa. Allt bra med honom. Sedan blev det dusch, vilket var skönt. Det tar på krafterna att tvätta fönster för jag får ju klättra så himla mycket. Och på topp extra när nu gardinstången for i golvet. Tyvärr så knäcktes en tomatplanta. Även min ena rosengeranium fick sig en knäck. Men det får bli ett skott!
När Fia skulle iväg på träningen med tjejerna, tog jag soppåsen och tidningen. Först till soprummet, sedan stängde jag garagedörren åt Fia och så in till pappa. Pratade en stund med honom.
När Inge hade duschat och var klar, åkte vi med travet. Därefter varvet på stan. Så åkte vi mot Berg för vi trodde nog båda att det skulle vara is på Roxen. Men det var helt öppet. Dock såg vi att mot Ekängen var det vitt. Och det är klart, det har ju med vindarna att göra.
Sedan letade vi efter Bauhaus i Tornbyområdet, men det fanns ju inte. Corren hade nämligen en helsidesannons idag och bland annat fanns det penséer för 19.90 (8 stycken). Sådana priser lockar ju.
Tankade i alla fall även om det inte var nödvändigt. Men varför inte fylla på, när du dieselpriset var 13:29. Detta på grund av att Preem lanserar någon ny diesel. Det tackar vi för!
Maria ringde. Hon berättade om varför Casper inte ville till Thomas. Jag vill inte gå in på det  här, men varför måste hans nya sambo vara sådan pedant och kräva det att Tove och Casper ska lyda henne! Jisses, de är ju bara barn!!!
Sedan in till pappa där jag bäddade rent åt honom. Fyllde tvättunnan med lakan och handdukar och så in till oss. Inge  hade kaffet klart och det smakade underbart.
Borde väl ha tagit en promenad, men jag kände inte för det. Solen sken och det var jätte härligt, trots blåsten. Imorgon får jag ta en långpromenad istället.
Fia kom hem. De har haft avslutning på inomhusträningen med tjejerna. Inge började med middagen; lövbiff, bacon, svamp och grädde + ris.
Var in till pappa innan klockan 18 och ändrade kanal åt honom.
Precis när vår mat var klar, så ringde han. Kan du hjälpa mig med uteplatsen på baksidan? Ja, pappa jag har lovat att jag ska göra det, men då ska det vara vindstilla. Ja, ja, svarade han.... Han är så arg på sig själv för att han inte kan fixa med det själv.
Maten var i alla fall god och jag fick till matlåda.
Den 9 april 1971
Ja, då var det långfredag och jag var först tillsammans med mamma och pappa, hos farmor och farfar på middag. Sedan tog jag med mig en flaska vin och åkte till mina kusiner i Ekängen, där jag låg kvar. Jisses jag var nästan 20 år och vi hade jätte roligt ihop. Ja, jag hade en kille där ute också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0