Trodde jag försovit mig

Vaknade 3.45 och trodde att jag hade försovit mig! Det knäppte till i min väckarklocka och jag kände på den. Knappen var nedtryckt! Men, glömde jag sätta på alarmet igårkväll? Gick upp, tog min väska som jag alltid har med mig och gick ut i vardagsrummet. Kollade utetemperaturen. Svor till för jag hade ju inte gjort frukostmackorna igår kväll. Gick ut på badrummet! Då kom jag på att det var lördag!!!! YES!!! Tillbaka till sängen och så slumrade jag till ca 6.15. Gick upp och läste tidningen noga. Sedan satte jag mig och kollade på gårdagens avsnitt av "Hem till gården". Därefter blev det radion och "Ring så spelar vi".
Väckte Inge ca 7.50. Formel 1-träning på TV:n. Fia skulle inte väckas. Hon kom upp ca 8.45. Jag ringde pappa innan frukost. Allt bra med honom Vi tog ägg till frukosten idag (inte Fia).
Diskat och därefter kokade jag svartvinbärssaft på 2 liter bär. När det silades så duschade jag och gjorde mig iordning. Kokade upp och så hällde jag på flaskor. In till pappa med tidningen. Pratade en stund med honom.
Vi åkte sedan med travet och så tog vi ett varv. Jag bad Inge åka till Blomsterlandet för att kolla på pensé. De hade 10 stycken för 39:90 och 3 påsar jord á 50 liter för 100:- Vi tittade på varandra och Fia ville åka till Bauhaus i Norrköping. Sagt och gjort. Vi bestämde oss för det. Men först hem till pappa och fixade in fotbollskanalen åt honom. Sedan till Norrköping. Var in på Willys, som ligger nära Bauhaus och köpte släta bullar till pappa. Alltså det var det största Willys jag varit  på!! Enormt  helt enkelt. Sedan över till Bauhaus. Det första vi fick syn på var solcellslampor för 10:-!! Vi köpte 6 stycken. Shit alltså, vi borde ju tagit 10 när vi nu var där! Men....
Så pensé som var i 8 pack för 19:90!!! Fem säckar jord (50 liter i varje säck) för 99:- Så nog fyndade vi allt! Trist att vi inte har Bauhaus här hemma. Man kan ju tro det när man läser Corren. Både idag och förra lördagen har de haft dubbeluppslag om Bauhaus. Det står inte var det ligger någonstans och naturligtvis så tror man att det ska vara i vår stad, eftersom tidningen riktar sig mest till oss. Absolut inte till Norköping.
När vi kom  hem och hade lastat av allt (Fia tog det mesta), gick jag till pappa med hans bullar. Sedan satte vi igång att plantera. Fia gjorde fint i sin rabatt. Den stora ska vi ta, men inte idag. Behöver gräva i den.
Stefan band upp vinbärsbuskarna och jag hjälpte honom med ett par.
Inge bad Fia ta upp grytbitarna av nöt och spola av dem. Han skulle göra kalops. Då frågar Fia vad det är för datum och jag svarar att det är den 16. Mamma!!! Det står bäst före den 15 april. Oj, sade Inge! Det ska vi inte använda. Jag gick och letade efter kvittot, men hittade det inte. Ringde till Maxi och sade att jag kastat kvittot, men frågade om det inte borde ha stått "kort datum" på förpackningen? Vi köpte det ju den 14 april! Och visst skulle det ha stått så. Jag var välkommen in med köttet och jag behövde inte komma idag. Det tar vi imorgon. Och här stod vi utan någon mat. Jo, falukorv fanns det, men.... Vi beställde pizza. Var jätte länge sedan vi åt det. Och med tanke på att vi får dubbelt upp för köttet, så tyckte jag att vi kunde ha råd med det.
Var nyss in till pappa och pratade en stund.
Nedrans också! Nu sitter jag ju och skriver bloggen via google chrome igen. Då blir det inga styckeavstånd. Men...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0