Min faster fyller 92 år idag

Sorry alltså, men jag glömde bort att skriva om gårdagen. Barnbarnen sov över här så det var säkert därför som jag glömde bort det.

I vilket fall som helst så arbetade jag mellan 5.30–12.35. Bussen till stan för det blåste så himla kallt. Hade först tänkt att promenera, men då hade jag behövt haft en annan jacka på mig. (Ja, Inge skjutsade mig på morgonen.)

Var först och hämtade mina nya datorglasögon. Därefter var jag och köpte mig en ny blus. Sedan sprang jag på en gammal lekkamrat. Jisses så glada vi blev över att se varandra. Det var verkligen evigheter sedan sist. Agneta, som hon  heter, tog hål i mina öron när vi båda var 12 år. Hon hade hål i öronen och jag ville också ha det. Men mamma vägrade att låta mig göra det. Då tog Agneta och jag saken i egna händer. Satte oss i köket hos henne. Hon märkte ut var hålen skulle vara med en kulspetspenna (ja, nu vet vi ju hur dumt det var, men allt gick bra). Sedan tog hon en isbit och en stoppnål. Stick någon gång sade jag. Men jag har redan gjort det, svarade hon. Jag kände absolut ingenting. Fick låna hennes läkringar (som vi hade kokat). Jag var så stolt över mig själv, men jag var orolig för utskällningen som skulle komma. Och den lät inte vänta på sig! Men vad göra? Jag fick behålla läkringarna, men mamma var rädd för blodförgiftning eftersom vi hade märkt upp med kulspetspenna. Men allt gick bra och något år senare gick mamma och tog hål i öronen!
Så ni förstår ju nästan vad Agneta och jag pratade om :)) Vi lovade att höra av oss till varandra.

Sedan gick jag och klippte mig. Blev jätte nöjd med resultatet. Nu är det superkort igen, men ändå frisyrvänligt.

Inge hämtade mig och vi var bara och köpte bullar till pappa! Inge hade dammsugit och torkat golven på förmiddagen!

Sedan hem och jag gjorde sallad. Såg sedan på "Hem till gården". Naturligtvis var jag in till pappa med hans bullar och pratade en stund med honom.

Fia kom hem med barnbarnen ca kl. 18. Då var pommesen i ugnen och Inge hade gjort någon röra med bacon, creme fraiche och purjolök. Jag hade även gjort vitlökssmör! Inge stekte lövbiffen och vi åt vid 19-tiden.

Barnen har sett på TV. Jag diskade och Fia gick ut med soporna!

Jag kollade också lite på TV.

Imorse vaknade jag först 4.30, men somnade om och sov till 5.35. Tände lampan och läste lite innan jag gick upp 6.10.

Läst morgontidningen. Sedan datorn. Casper kom upp ca 7.30. Han satte igång min lilla bärbara dator och spelade spel. Jisses vad duktig han är!

Så kom Fia och Tove upp och det blev dags att fixa frukost. Innan ringde jag till pappa och allt var bra med honom.

Väckte Inge så att vi fick äta. Diskat och lagt i rena lakan i sängarna. Sedan duschade jag och gjorde mig iordning. Himla insmörjning varje dag:)) Och inte hjälper det heller. Tycker att utslagen blir mer och mer..... Exakt som punkter ser de ut, men större.

Ringde och grattade min faster på 92-årsdagen! Hon är helt otrolig alltså!

Tove följd med in till gammelmorfar. Då var pappa irriterad på bullarna jag köpte igår och även på brödet som jag köpte i torsdags. Alltså det är inte lätt att vara honom till lags. När jag kom hem igår, sade jag att det inte fanns släta bullar, utan det blev de med lite socker på. Det var okej blev svaret då. Och i torsdags bad han mig köpa hålkaka, men den fick inte vara för tjock. Den var för tjock, så jag köpte några rektangulära rågbitar. Nu var det fel även på dem.

Vi åkte sedan med travet och dit kom även Maria och Lasse. Casper åkte med dem, medans Tove följde med oss. Fia och jag var in på Maxi, där jag handlade frysta maträtter till pappa + släta bullar. Fia köpte plastfickor och lite annat. Sedan till Maria, där vi fikade.

Hem och jag gick in till pappa med hans varor. Även då var han irriterad och jag undrade varför. Jag köpte nämligen färdig raggmunksmet åt honom i torsdags (i en hink). Det stod ingenstans hur man skulle göra och tjock var smeten. Men han fixade att steka det. Har inget hört från honom om det var gott eller ej. Jag fick i alla fall med mig hinken till mig. Flyttade hans säng och så bäddade jag rent. Bytt handdukar också.

Och ute regnar det! Men det behövs ju också för det har inte kommit så mycket regn. Är lite irriterad på att jag inte satt ut regnmätaren än.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0