Varit flitig idagVaknade före klockan 6 och gick upp. Gjorde mig iordning och skrev sedan i min fysiska dagbok om gårdagen. Därefter datorn en stund. Sedan till tvättstugan och där var jag klockan 7. Körde igång 2 maskiner. In och det blev datorn en stund. Inge och Fia sov ju, så det gjorde ju inget. Till tvättstugan igen klockan 8. Flyttade över till tumlaren och  hängde lite i torkrummet. Körde igång en maskin till. In till pappa. Han blev så glad när jag kom. Igårkväll stängde jag av strömmen till hans frys och nu plockade jag ur det han  hade och lade i en kylväska. Så hade jag med mig min hårtork och satte igång att blåsa varmluft. Jisses så fort det gick att få loss allt. Tog nog drygt 20 minuter. Torkade sedan ordentligt innan jag satte på strömmen igen.

In till mig med vår tvätt. Inge var vaken! Det trodde jag inte för persiennerna var fortfarande vinklade. Frågade om han hade bäddat, men näe då. Så efter att jag plockat in tvätten, bäddade jag. Kollade sedan till på datorn. Fia kom upp och då blev det frukost. Diskat.

Mia hade skickat ett sms att vi var välkomna ut till Lasse och plocka klarbär och vinbär. Jisses så gott! Jag gick in till pappa och plockade in hans varor i frysen. Sedan åkte Fia och jag till Lasse och Mia.

Plockade av 5 liter klarbär och 4 liter röda vinbär. Fikade och när vi gjort det, ville Fia prova studsmattan.Lasse var inte sen att hoppa upp han också. Och han hoppade så Fia hade inte en chans. Jag skrattade gott åt dem.Innan vi åkte hem säger Lasse att de skulle iväg och leta efter svamp. Fia och jag åkte direkt hem. Jag gick in till pappa och kollade om han hade en 10 liters kastrull, men det hade han inte. Hjälpte honom att dela maten innan jag gick in. Satte igång att koka saft på klarbären. Jag tog den stora kitteln för det var ju 5 liter bär och 1 liter vatten.

När saften rann igenom silduken, satte Fia igång att göra köttfärssåsen. När den var gjord, fixade jag resten med saften. Hällde upp på flaskor och det blev lite drygt 3 liter!!! Vilken tur att jag sparat literflaskor. Visserligen har jag nog några gamla med patentkork på förrådet, men....

Så kokade vi makaroner och så var det dags för mat. Wow, vilken god köttfärssås Fia hade gjort!!! Jag diskade sedan och plockade iordning.

Gick ut med soporna och tog samtidigt med mig ett smakprov av saften till pappa. Han tyckte den var supergod.

Mia kom sedan med Rocky (hamstern). Fia ska ha hand om honom i en vecka nu. Barnen är hos Thomas och Mia jobbar.

Hon hade inte bara Rocky med sig utan även en kasse med:Skogens guld!!! Tack snälla Mia och Lasse. Jag ska rensa dem imorgon. Blir så himla glad för här älskar vi alla svamp och jag älskar att plocka dem, men är ju tyvärr livrädd för fästingar. 

Varit över och pratat med Stefan och Marita. Bröllopet, som de var på i Göteborg, var helt fantastiskt!!!

Nu har Fia avslutat bullbaket och bullarna blev super-duper-goda. Så idag har vi verkligen varit duktiga. Njae, Inge har väl inte gjort många knop, men han ska få jobba med pappas spireahäck i veckan!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0