En föraning om att våren är på väg

Gick upp 6.10 imorse och gjorde mig iordning. Då var det -6,8 grader ute. Klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. In och åt frukost. Därefter satte jag mig vid datorn och surfade lite. Ut till tvättstugan igen ca 7.45. Tog in det som inte skulle tumlas. Då ringde min faster!! Hon sade att hon kunde ta en taxi till mig, men jag sade NEJ!

Jag ska snart åka till dig! Och det gjorde jag. Fixade att köra in på gården och vända bilen. Upp till min faster och så hjälpte jag henne med påsen med tvätt. När vi kom hem, fick hon själv plocka in tvätten i maskinen. Därefter gick vi in till pappa. Jag lämnade dem för jag tyckte att det var bra om de fick prata med varandra i lugn och ro. När jag kom in, så hade ingen kommit upp ännu. Men snart kom Inge o ch strax efter Fia. Jag gick tillbaka till pappa när det var dags att flytta över tvätten i tumlaren. Nymodigheter, som min faster sade (93 år i maj). Men ändå så ville hon att vi skulle torka tvätten där. Vi gick sedan till oss så att hon fick hälsa på Inge och Fia. Fia hade hon för all del hälsat på innan, för hon gick in till pappa tidigare. Visade min faster lite foton på datorn. Så var det dags att gå ut och ta hand om den torra tvätten.

Städade efter oss och så gick vi till bilen. Styrde så kosan mot ICA Maxi. Min faster ville gå för sig själv för hon blev stressad av att jag gick bredvid. Så jag plockade de varor som jag skulle ha, betalade och gick ut till bilen med det. Sedan tillbaka in. Efter en god stund fick min faster syn på mig och bad om min hjälp! Hon hittade inte allt. Så när hon var klar och hade betalat, bjöd hon mig på kaffe och semla. Himla gott!!

Skjutsade sedan hem henne och hjälpte henne upp med kassarna. Stannade en liten stund. Passade på att tanka på hemvägen. De hade sänkt dieselpriset (14.04 på morgonen och nu 13.79). Jag som tänkte tanka imorse, men gjorde inte det! Dyrt är det så det förslår, men....

In till pappa när jag kom hem. Han satt och kollade på skidor!!! Härligt alltså! In till oss. Fia var på väg. Hon skulle följa med Maria och Tove på smyckesparty. Kul grej :))

Jag frågade Inge om han skulle med ut på en promenad, men det var ju SKIDOR på TV:n. Oki sade jag! Då går jag själv för ut nu det ska jag! Solen lyser och det blåser knappt något.

Rydsskogen har så många vägar att gå, men jag har fastnat för ett par som tar mellan 40 och 50 minuter att gå.



Så här såg det ut på ett ställe i skogen den 9 februari 2011! Då trodde vi våren på väg!



Idag, på ett annat ställe i skogen, var det tjock is igen. Var är våren? Var lugn!! Vi väntar ju på den och en försmak fick jag när jag kom hem och kollade på tomten på framsidan:



Vitsippor bland snön! De har säkert funnits där länge, men jag  har inte tänkt på att titta. Såg också att krokusbladen sticker upp. Så.... snart är våren här!!!

Till middag idag blev det spagetti och köttfärssås. När jag diskade så fick jag diskmedel i ögat. Det var inte skönt, det kan jag lova!

Har varit in till pappa och satt in en fotbollskanal. Ska in och ändra till en annan match kl. 19.

Pappa ringde strax före klockan 20. Han hade ramlat och ville ha hjälp att komma upp. Inge och jag gick in direkt. Han vet inte om han blev yr eller varför han hade ramlat. Han hade slagit i huvudet i elementet. Vi undersökte honom, men såg inga synliga skador. Han fick stå upp så vi såg att det gick bra. Inge gick hem och jag stannade kvar så pappa fick äta. Det klarade han och så såg jag till att han satte sig till rätta i fåtöljen vid TV:n. Jag gick in och hann väl vara inne i 10 minuter, så ringde han igen. Jag blev livrädd och tänkte: INTE EN GÅNG TILL! Men lampan som han har vid TV:n stod inte som den skulle. Pappa ville ha hjälp med att nå kontakten. Så jag gick in en gång till. Upptäckte då att han slagit i högra armen. Plåstrade om det och pappa tackade så mycket för min hjälp!

Har ringt Hemtjänsten och berättat vad som hänt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0