Blev ett besök i Vadstena

Jag gick upp ca 7.20 imorse och gjorde mig iordning. Datorn blev det sedan. Fia kom upp ca 8.45. Jag ringde till pappa omkring 9.20 och allt var bra. Maria ringde. Fia och jag tog fram frukosten och så väckte vi Inge.

Diskat och bäddat. Gick till pappa sedan och han följde med mig ut på en promenad. Så himla varmt alltså! Blåste gjorde det, men idag var det faktiskt en skön blåst.

Maria och barnen kom för att  hämta Fia. De åkte mot Vadstena lite innan oss. Måste ju ha två bilar på grund av säkerheten. Inge och jag körde av vid Mantorp, som vi alltid gör. Rätt som det var ringde telefonen och det var Fia. Vi har kört av vid MCDonalds i Mjölby. Kommer vi rätt då? Ja, då det gör ni, men det blir ju en längre väg :))

Inge och parkerade bilen då vi kom fram och strax efter kom de andra. Vi gick direkt till slottet, som hade fängslat Tove så enormt när hon var där på skolresa förra tisdagen. Tove och Casper gick ner för en trappa och en dörr var öppen!! Oh, så spännande:



Casper kom tyvärr inte med på bilden. Rätt som det skriker Maria till och jag vet inte hur fort Tove var uppe för trappan. Hur Casper kom upp, såg jag inte.

Då tog jag denna bild på en nöjd mamma, som bara var tvungen att skrämma barnen lite:



Och så här såg det ut i hålet:



Sedan skulle Tove visa oss en toalett, som nog fängslade ännu mer än vad slottet gjorde. Men vi var tvungna att stanna till vid vattnet (Vättern, som idag höll +15 grader).



Vi gick och gick, men inte hittade vi toaletten. Var på väg tillbaka, då vi mötte en nunna och frågade om hon visste. Och visst kände hon till det stället.
Inge var lite trött och varm, så han satte sig på en bänk och vilade medan vi andra gick iväg.

Och här har ni bilden på toaletten:



Förr i tiden satt de och gjorde sina behov så här. Rätt ut på gården! Detta tyckte Tove var mycket märkligt.

Vi åkte hem vid 14-tiden. Släppte av Inge och så åkte Fia och jag till Ikano för hon ville köpa en ny plånbok. Hittade ingen, så vi var snart hemma igen. Jag gick in till pappa. Han hade haft det bra och skulle precis äta. Han fick ju dillkött av mig igår, men hade tydligen ätit den ena portionen igårkväll!!! Så igår åt han väl. Jag lovade att komma in med mera mat till honom efter att vi ätit.

Skalade potatis och morötter. Fia gjorde sedan korvgryta. Jisses så gott det blev. Och det blev massor, så pappa fick till kvällen. När jag varit hos honom och kom tillbaka hem, var Maria och barnen här. Tove skulle hämta sin cykel. Jag hjälpte Casper med läsläxan.

De cyklade hemåt ca 18.20. Vattnade då och sedan har Fia gjort en rabarberpaj. Mums så god.

Jaha, så var då denna lång helg till ända och imorgon väntar jobbet på mig. Men nu är det bara 18 arbetsdagar kvar innan semestern. Ja, jag har kanske 17 arbetsdagar för jag hoppas kunna vara ledig den 15 juni, så barnen slutar skolan.

Varit en underbar dag med mycket sol och blåst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0