Snöat idag igen

Ser att inte så många läser bloggen längre och jag förstår! Det är liksom lite mycket att göra inför julen! Återkommer till ämnet julen.

Jag var superdupertrött igårkväll och lade mig innan klockan 21. Slocknade direkt och sov verkligen underbart. Vaknade omkring 2.40 och var klarvaken. Försökte verkligen att somna om, men det gick inte. Till slut satte jag mig vid köksbordet och läste lite, bl.a. Linköpingsposten, Välkommen hem och så någon tidning från Hyresgästföreningen. När jag skulle lägga mig, såg jag att en hare fått känn på äpplena som jag lade ut innan all snö kom. Jisses vad den åt!

Efter många om och men somnade jag (ca kl. 5) och sov till ca kl. 7. Gick då upp och läste tidningen.

Satt sedan en stund vid köksbordet och funderade på detta med julen. Egentligen borde man bara köpa en julklapp och inte en massa bara för att det ska se mycket ut under granen. Ja, jag känner det så. Det är ju till syvende och sist köpmännen som tjänar en himla massa pengar på oss köpare. Så hinner knappt julafton övergå i juldagen, så har priserna halverats på många varor. Och att jag tänker så här nu, beror nog på att jag verkligen märkt vad det innebär att maken är arbetslös! Hemskt är det! Och här jagar de alla utförsäkrade med blåslampa! UT OCH JOBBA!!! DU ÄR INTE SJUK! Oh, jag blir bara så himla förbannad. Hur kan de säga åt svårt sjuka människor att de ska ut och jobba! Nej, låt alla som är sjuka få vara sjuka och ge jobben till de som är arbetslösa istället. Men se det kostar ju en massa för arbetsgivaren. Vilken dj*a soppa vi lever i numera! Men det är ju så här svenska folket vill ha det om jag förstått det rätt. Jag ville det absolut inte för jag är inte en person som skaffat ett stort kapital. Jag tillhör gräsrötterna och det är jag stolt över. Jag är så glad att jag har ett arbete, som jag älskar och lönen jag får är helt okej. Även om jag kanske just nu önskar att jag haft lite mer. Hoppas innerligt att min man får ett jobb snart och att Fia kommer in på sjuksköterskeutbildningen.

För övrigt så har det snöat här nästan hela dagen. Fia var och tränade tjejerna i fotboll och under tiden duschade jag. Var även in till pappa en stund. När Fia kom hem, åkte vi med travet och sedan ett varv. Så passade vi på att tvätta bilen, vilket behövdes.

När vi kom hem, skalade jag potatis och morötter. Inge fixade steken. Vi åt mellan andra och tredje perioden av Frölunda-LHC. Tyvärr så förlorade LHC (igen). Shit, shit, shit..

Jag diskade och sedan gick jag med soporna. Glömde ta med pappas mat, så jag fick gå tillbaka hem och hämta den. Pappa kan ta den maten imorgon. Satte in fotbollskanalen åt honom. Tog med hans sopor till soprummet.


Den här bilden tog jag från mitt kontorsfönster igår, när solen lyste!

Ni ser vilka snöhögar som plogats upp!Fönsterblecket på baksidan hos oss. Taget idag!Från framsidealtan. Ni ser så mycket snö vi har!!!

Nu säger jag:
Kommentarer
Postat av: MaritaJag läser din blogg varje kväll. Ha en trevlig kväll hela familjen Kram

2010-12-11 @ 20:04:23
Postat av: elisabet öström

ja du jag håller med om det du skrev om de sjuka läste i aftonbladet i dag och en kille som bara hade ledsyn satt i rulstol och gick på ialys och de sa att han kunde jobba så man kan ju undra på hur de tänkerja ni har mycket snö kram

2010-12-11 @ 22:43:13
Postat av: Nilla

Tack för kommentarer! Jag vet att ni båda läser min blogg och det gör mig glad :))

Ha en bra dag!

Kram Nilla

2010-12-12 @ 11:00:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0