Hur mycket snö ska vi få???

Vaknade vid 5-tiden imorse och gick upp 5.30. Gjorde mig iordning och startade sedan datorn. När klockan var 7 var jag ute i tvättstugen. Ett elände att köra vagnen ut dit. Körde igång två maskiner, som tog drygt en timme var. In och fortsatte surfa runt. Ut igen omkring klockan 8.15. Jag har en ful ovana eller vana.. och det är att jag tar gummistövlarna på mig. Men nu går det inte längre! De är trasiga både här och där! Jag blir ju genomblöt om strumporna. Får nog kasta dem även om det bär emot. Är ju så lätta att kliva i och ur dem.
Var in till pappa och snackade en stund. Sedan in till mitt. Inge kom upp och strax efter Fia. Jisses alltså, men båda uppe före klockan 9!! Så det blev frukost och disk innan jag gick till tvättstugan igen. Fick ett tokinfall och satte igång att mangla lakan och örngott! Aldrig mer säger jag! Det blir lite plattare, men skrynkligt blir det allt. Så i fortsättningen sträcker och viker jag bara. Blir ju skrynkligt så fort man lägger sig.

Var in till pappa med hans skjorta som jag hängde på en galge. Skjortorna får alltid självtorka. Resten av tvätten fick han vid nästa besök i tvättstugan, som var vid 11-tiden. Plockade in hans tvätt på sin plats. Så in till oss och där plockade jag in vår tvätt på sin plats. Ej Fias för hon får ta hand om sitt själv. Jag vet att många nog skulle säga att hon kan tvätta sin egen tvätt! Men varför säger jag då! När jag ändå tvättar så kan jag tvätta åt samtliga. Men sin dunjacka tvättar hon själv numera och det tycker jag är skönt.

Varit mycket sport på TV:n idag så jag passade på att skala potatis i väntan på att vi skulle iväg. Så ringde telefon och det var min svägerska, Kristina. De skulle åka hem till pappa och fika och undrade om vi också skulle komma in. Jag sade som det var att vi skulle iväg och handla, men givetvis skulle jag komma in och hälsa. Och det gjorde jag. Fia kom också in. Pappa blev glad över besöket. Han fick en tomte av dem :)

Vi var till Coop Extra och handlade. Sedan till Maria, där Fia hämtade sina vantar. Allt bra med dem.

Jisses så mycket snö det har kommit. Man märker det när man är ute och åker för det var inte plogat överallt.

Väl hemma satte Inge in fisken i ugnen och potisen på plattan. Under tiden gjorde Fia en sockerkaka till adventskaffet.

Maten var god och sedan blev det disk. Klockan 17 satte vi oss för att kolla på handbollen, men jag har inte nerver att kolla, så jag gick ifrån. Såg dock slutet för då drack vi adventskaffet och avnjöt det tillsammans med Fias sockerkaka, som hon hade smällt mjölkchoklad och lagt på. Jisses så god den blev!!!
Handbollen gick inte svenskornas väg. Men ett silver tycker jag är strongt! De har varit superduktiga!

Var nyss in till pappa och fixade TV-kanalen åt honom. Han fick en bit av sockerkakan.

Och det snöade fortfarande!!! Vi har nu -10 grader!


Undrar vart dessa fyra söndagar har tagit vägen!! Så fort tiden går!!!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0