Växlande väderlek

Jaha, för 40 år sedan var det pingsafton idag :)) Onödigt vetande kanske, men kul ändå! Jag var hos mina kusiner + med den killen, som jag var ihop med då :) Låter så oliiiiiiiiiidligt länge sedan!

Sov i alla fall till 5.15 och tänkte: Nej, jag vill inte ännu. Somnade om och vaknade efter 45 minuter, men jag tvingade mig kvar till 6.40!! Skönt att inte behöva stressa upp.

Läste Corren och sedan blev det datorn. Fia kom upp omkring 8.20! Jag lyssnade då på "Ring så spelar vi" på webbradion. Ringde pappa ca 9.15. Han blev så ivrig när jag ringde, att han höll på att ramla! Tur att han inte gjorde det. Allt var bra i alla fall!

Väckte Inge och vi åt frukost. Fia åkte till Lingvallen för att samla ihop Tove och hennes lagkompisar. Det var familjedag på Lingvallen.

Jag duschat och gjort mig iordning. Gick in till pappa med Corren. Hans kateter hade läckt och de hade bytt byxor på honom. Men det läckte ändå! Så de hade ringt sjuksköterskan, som skulle komma och se vad det var för fel. Pappa ville ju inte ha sina röda mysbyxor så jag lovade att kolla om det fanns tvättid idag. Det gjorde det! Jag bokade mellan 16 till 19.

Inge och jag åkte sedan med travet. Mulet och blåsigt ute. Attans skitväder!! Kan det inte vara soligt och varmt lediga dagar????

Sedan åkte vi till Lingvallen. Tove och hennes kompisar spelade då, så vi gick till den planen. Tyvärr så förlorade de, men.... I slutet av andra halvlek hörde vi att det dundrade till. Det var en häst, som smet från vagnen, som den togs ut från (gratis ponnyridning). Den sprang givetvis ner mot planen. Jag var inte tillräckligt snabb med mobilen, så kortet är när ägarna hade fått tag på den:


 
Inge och jag åkte hem när Casper hade spelat och vunnit! De skulle möta ett lag till, men Inge hade ju FormelI att se :))

Jag gick in till pappa och sade att jag skulle ta hans tvättkorg när jag gick ut klockan 16.

In till mitt och började mitt klädbyte. Inge stekte korv åt sig och rätt som det var så gick brandlarmet. Jag tog ett reklamblad och började vifta. Samtidigt säger Inge: Ringde det på dörren? Jag vet inte, för jag hör inte! Han öppnade och det var Marita och Stefan. De hörde larmet och visste inte om vi var hemma eller ej! Vad gulligt av dem! Tack goa grannar!!!!  

Jag skalade potatis och morötter sedan blev det datorn. Till pappa ca 15.50 och hämtade hans tvätt. Fy f-n säger jag! Det såg ut för hemskt i tvättstugan. Jag fick sopa golvet först och så fick jag torka av maskinerna för där var fullt med utspillt tvättmedel. Sådant gör mig verkligen irriterad. Men jag blev ännu mer irriterad då den ena maskinen inte gick igång. Det stod E3 på den. Tog mig bakom maskinerna och drog ut sladden för att kunna öppna luckan. Försökte igen, men samma fel hela tiden. Gick hem en stund och när jag kom ut igen lade jag över tvätten från den fungerande maskinen till torktumlaren.  Så lade jag in ljus tvätt i den maskinen som jag tömt. Kollade så att den drog igång och det gjorde den (den väger in). In och grejade lite. Ut igen. Då blev jag riktigt förb. (ursäkta alltså). Men det var E3 även på den maskinen!!! Det hade inte tvättats. Hade ingen lust att fortsätta utan jag gick in till pappa med det som var torrt och så in till oss. Körde igång det i min egna maskin. Nackdelen är ju att jag inte har någon tumlare, men.....

Har försökt ringa felanmälan, men blivit bortkopplad. Försökte igen och nu gick det. De skulle skicka ut en tekniker. Som jag sade; det är ju ingen katastrof, men synd om de som bokat tvättider. Skrev lappar på svenska och engelska och satte på tvättstugedörren.

Tyckte ju innerst inne att det var skönt att få det tvättat idag för då kanske jag kan sova lite längre imorgon. Men jag tror ju inte att jag gör det. Far nog sjutton upp och går till tvättstugan av ren vana :)))

Nej, nu ska "bara vara" och surfa lite på datorn. Inge och Fia ser på motorcross. Ska in till pappa ca 20.30 och byta program.


Kommentarer
Postat av: Marita

Ja vi blev lite oroliga när vi hörde att det tjöt där inne. Vi ringde på för att se om ni var hemma annars hade vi ringt brandkåren. Kram

2011-05-28 @ 20:58:38
Postat av: Gunilla

Så tryggt det känns att veta att vi har grannar som bryr sig om! Tack Marita och Stefan! Kram

2011-05-29 @ 19:17:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0