Så glad jag blir över beröm

Tack Karin för berömmet du gav mig om bloggen! Det värmer gott! Igår orkade jag dock inte skriva någon blogg. Jag var  helt enkelt supertrött efter veckans jobb.

Och det hände inget speciellt igår så jag hade inget spännande att skriva.

Idag då? Jo, jag vaknade ca 5.30 och låg kvar till omkring 5.45. Gick då upp och skrev ner om gårdagen i min fysiska dagbok. Blir ju lite ändå :)) Sedan läste jag tidningen och därefter blev det datorn. På med P4 och "Ring så spelar vi". Attans pappas slutsiffror kom, men jag vågade inte gå in till honom för han sov säkert. Eller sov och sov. Det gjorde han nog inte, men han väntade på hemtjänsten.

Solen lyste och det märktes att det skulle bli en fin dag. Äntligen säger jag. För veckan som gått har inte varit såsom vi ville ha den. Snö, frost + en himla blåst.

Ringde pappa innan klockan 9 för jag ville kolla om han hade radion på. Det hade han inte :)) Allt var bra, vilken kändes skönt. Han skrämde mig så himla mycket igårkväll, så jag var ärligt talat lite orolig imorse. Jag var in och ändrade kanal åt honom igårkväll och då var han riktig skraltig. Trodde att han skulle ramla.

Inge kom upp och jag tog fram frukosten. Diskade och bytte i sängarna. Ringde Fia. De hade haft det bra igårkväll. Ja, Fia var barnvakt åt barnbarnen för Mia var på personalfest.

Duschat och gjort mig iordning. In till pappa med tidningen och så bytte jag i hans säng + handdukar. Tog med hans tvättunna in till oss.

Och nog har solen lyst och värmt frusna själar idag!

Inge och jag åkte med tipset. Men jisses alltså! Vi undrade vad det var för söndagsåkare ute och körde idag. Det flöt inte i trafiken! Vi åkte till Ö & B, där jag köpte toapapper + lite annat. Sedan åkte vi och kollade på vägbygget med "Södra länken". Kommer några bilder här:
På en vecka har det hänt massor!



Här sprängde de i veckan och det bar sig inte bättre än att några stora stenar träffade ett 15-tal bilar på SAAB:s parkering. Höjden var det en kvinna sade, som blev intervjuad i morgontidningen: "Det var ju synd att  jag tog BMW:n idag". Så fick hon det sagt, att jag har minsann mer än en bil! Blä för skrytiga personer!!!


Och där har vi Vattentornet!!! Fattar inte att jag gått alla trappor  i den byggnaden för att komma till toppen. Men det har jag!! Och jag var nog bara barnet då :)))



Mitt bland bygget av vägen stod denna röda, fina tulpan!!!

När vi kom hem, tog jag med pappa på en promenad. Sedan in och fikade. Bytte om och så gick jag till pappas baksida. Har rensat rabatten. Fy som den såg ut! Han har ju inte mycket växter, så jag funderar på om vi ska ta bort den. Hällde sedan ut grovt salt mellan plattorna, men det räckte inte. Tove var med Fia  hem och hon ska sova hos oss!

Fia ville iväg till IKANO och jag ville till Biltema och köpa grovt salt. Så vi åkte! Inge fixade under tiden kalops. Ja, jag hade skalat potatis och morötter så jag kunde allt åka iväg.

Köpte "Tö-salt", 10 kg för 29:90. Tove bar påsen till bilen och även från garaget och in. Undrar om hon kommer att ha ont i ryggen imorgon.

Var sedan till IKANO, där Fia köpte lite till sig och Tove köpte sin allra första BH! Oh, vad  hon tyckte det var spännande. Jag gick till Din Sko och köpte mig ett par  nya skor. De kändes jätte sköna!

Utanför IKANO sålde de kokt korv med bröd för 1:-!!! Ja, du läser rätt!! EN KRONA för korv med bröd. Trodde jag var tillbaks till 1950-talet! Då kostade väl en korv i papper 75 öre om jag inte minns fel..... Vad den kostade med bröd, minns jag inte.

Väl hemma, hällde jag upp saltet och gick till pappa och saltade resten på plattorna på baksidan. Sedan in, men jag hade inte ro. Fia och Tove satt vid min dator och Inge kollade fotboll. Jag gick ut!! Jag anslöt mig till småbarnsföräldrarna vid lekparken :))) Jisses, men jag saknar den där tiden, då man var ute med barnen (och även barnbarnen) och pratade med andra småbarnsföräldrar. Nu är jag en mormor och en glad sådan :))

Vi har ätit kalops, potatis, morötter och rödbetor. Mums så gott det blev. Köttet smälte i munnen. Den här rätten kan min man laga. Ja, han kan laga andra rätter också, men....

Oj, oj, det blev visst mycket idag, men... inget igår, desto mer idag!!!

Det har verkligen varit en fin dag och jag hoppas att morgondagen blir lika fin!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0