Tack!!!!

Tack Sickan och Marita för era underbara kommentarer. Jo, då det händer saker, det gör det ju!

Inatt t.ex. så kom Fia hem ca 01.50 efter att ha varit med syster yster (Maria) och barnbarnen till en kompis, där de grillat. Fia var lite skärrad för hon hade fått tvätnita för ett rådjur. Både rådjuret och bilen klarade sig, men Fia tyckte det var läskigt. Och hon var faktiskt beredd på att något skulle hända eftersom jag varnat henne för just den sträckan. Skönt att allt gick bra!

Sov till ca 7.15. Upp och läste Corren och sedan blev det datorn. Hur jag än försökte, så fick jag inte radion på datorn att ge ljud ifrån sig. Attans alltså, missade ju "Ring så spelar vi". Jag gick ut och satte mig på altan och läste min bok. Så himla skönt att få ta det lugnt. Solen värmde. Pratade med Stefan och Marita. De var inne på sin "andra frukost!. Jag började bli hungrig. Hade ringt pappa och allt var bra med honom.

Inge kom upp ca 9.30 och Fia kom upp  klockan 9.45!! Frukost omkring kl. 10. Diskat och så blev det rena lakan i sängarna.

Fia åkte till Valkebobadet med Maria och barnen. Jag duschat och när jag var klar, gick jag till pappa med Corren. Vi passade på att ta en promenad. Inge och jag åkte sedan med tipset och så varvet. Därefter till Valkebobadet. Jag fick gå in och leta efter Fia. Fick tag på henne. Därefter åkte Inge och jag till Mantorp. Kollade vid travbanan och där var det mycket folk. Sedan till Mobilia. Jag köpte saltvatten till  håret. In på Citygross, där vi handlade lite. Så åkte vi och kollade lite på motortävlingen genom en staket.

Väl hemma, gick jag till pappa och bytte lakan + allt annat som ska tvättas imorgon.

Sedan satte jag mig i solen för att få lite färg. Men jag hade inte ro.... höll ut i ca 45 minuter.

Fia kom hem. Vi kom på att vi glömt köpa bearneisesås, så jag tog fram cykeln. Tove kom precis då. Jag cyklade till affären och fixade det som skulle fixas.

Hem och in i köket. Skrapade färskpotatisen. Kokade i 5 minuter. Därefter tog jag bort de potatisar som Fia, jag och Tove skulle ha och rörde dem i smält smör + vitlök. Så in i ugnen med dessa! Mums!!! Det skulle bli gott. Inges potatisar fick fortsätta att koka klara.

Inge grillade kycklingfiléer. Fia lade in vitlöksbaugetter i ugnen. Hon hade gjort en sallad tomater, rödlök och vinäger. Tove hade gjort en vanlig sallad.

Alltså: Detta var en helt underbar måltid. Men jag känner, när jag sitter här vid min dator, att jag stinker vitlök :)))

Tove och Fia spelade kubb på tomten. Sedan kom Stefan över och spelade tillsammans med dem. Inge kollade på fotboll. Så kom Marita över och satte sig och pratade med mig.

Tove följde med Majlitz ut med Santo. När hon kom tillbaka, hade hon så bråttom och genade över rabatten. Något man inte ska göra och det  har nog Tove lärt sig nu. Hon slog nämligen i knät i en av plattorna och det blev ett djupt sår! Fia tog in henne och tvättade rent, men ett knä blöder som bekant. Efter en stund gick jag till pappa och hämtade en massa kompresser och tejp. Jag tror att Fia fixat detta.

Nu sitter Inge i soffan och sover framför TV:n. Jag ska hjälpa Tove med fottvätt.

Så idag har det hänt saker här :)))


Kommentarer
Postat av: Karin

Äntligen kunde jag göra en kommentar på din blogg :) läser den varje dag och tycker det är roligt att höra vad du gjort :) Nu skulle jag gärna vilja ha receptet på den där färskpotatisen i ugnen med vitlök, lät ju såååå gott!

Kram Karin

2011-06-05 @ 13:34:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0