Vispgrädde med chokladsmak!!!!!!!!!!

Yes, idag sov jag till ca 7.20!! Visst var jag vaken ett par gånger under natten, men jag är ändå glad att jag lyckades somna om och sova lite längre än vanligt.

Upp och läste tidningen. Så hemskt med den här killen med slaktmaskmannen, som härjar i ett område här i stan. Jag hoppas verkligen att de får tag i  honom. Han rånar nämligen folk på bilar och skjuter på dem med vapnet.

Blev datorn sedan och lite surfande. Tove ringde och  undrade om Fia var vaken, men det var hon inte då. Barnbarnen är hos pappan denna helgen. Deras lillebror var iväg med mamman till föräldrahemmet. Lite synd kanske, för barnbarnen vill nog få så mycket tid som möjligt med sitt nya syskon. Tove mest kanske. Casper bryr sig nog inte så mycket. Fia kom upp strax efter. Hon hade hört telefon.

Ringt pappa och allt var bra. Han lyssnade på "Ring så spelar vi" och det tycker jag var bra!


Fixade frukost och även färskpressad apelsinjuice. Fia väckte Inge. Frukosten smakade bra och efteråt så diskade jag.

Så blev det dusch och sedan fixade jag mig iordning. Fia åkte och tränade Tove och hennes lagkompisar. Jag gick in till pappa och pratade en stund.

Fia och Tove kom hem 12.30. Tove åt en apelsin och lånade kläder av Fia. Hon fick dessutom en tröja av Fia. Vi tre åkte sedan med travet. Inge stannade hemma för det var skidskytte på TV:n. Oh, jag älskar verkligen all sport, som är viktigare än allt annat.

Sedan skjutsade vi Tove till Thomas. Följde med in så jag fick se deras nya lägenhet. Jätte fint var det även om den förra hyresgästen misslyckats totalt med att lägga ny matta i barnens rum.

Efter husesyn, åkte Fia och jag till Ö & B, där vi handlade lite smått och gott. Nej, inget godis utan enbart nyttosaker. Okej då! Det slank visst ner en förpackning med salta kex...

Hem och jag gick till pappa. Han hade lyckats sätta in rätt kanal på boxern, så jag lovade att återkomma till kl. 16. Fia åkte och kollade på innebandy. Marias kille, Lasse, mötte Thomas (barnbarnens pappa) lag.

Jag satte mig vid datorn och njöt av ledig lördag. Inge kollade på idrott. Gick in till pappa ca 15.40 och satte in hockeykanalen. Tände lampan bredvid TV:n. PANG! Det blev svart i vardagsrummet. Lampan gick sönder och "proppskåpet" löste ut en knapp. Det är ju inga proppar längre utan en knapp eller ratt, som faller ner. Det var bara att kliva upp och fixa det. Bytte glödlampa och på med boxern. Då uppgraderade den, så vi fick vänta en stund. Himla tur att det hände när jag var där! Pappa hade ju undrat annars.

Inge skulle fixa min älsklingsrätt ikväll; panerad schnitzel som får koka ihop med creme fraiche, grädde  och tomatpuré. Pommes till det. Som jag längtade.... När han skulle hälla i grädden, kom Fia ut i köket och skrek: STOPP! Hon kollade på förpackningen och Inge hade köpt vispgrädde med chokladsmak!!!!! Det gick ju inte, som alla förstår. Varför måste man ha smaksatt grädde tillsammans med "vanlig" grädde??? Tydligen måste man alltid ha glasögonen med sig och kolla noga.

Så istället för min älsklingsrätt, blev det schnitzel med svampsås och friterad pommes. Det gick det också, men besviken var jag allt......

Efter disken, gick jag till pappa. Han satt på toan och jag frågade om han larmat, men det hade han inte gjort. Han frågade om jag kunde hjälpa honom. Och vad f*n har man torkat ungar och sig själv, så visst fixar man sin pappa. Jag har hjälpt honom ett antal gånger sedan han blev sjuk. Och jag vet hur pappa slet med mamma. Han var suverän alltså. Kunde han, så kan jag! Kan jag ge tillbaka på detta sättet, så gör jag det. Han är min pappa och jag älskar honom. Jag älskar alla i min familj bara så ni vet!! Osams kan vi bli, men vi blir sams lika fort (nästan). Jag vet att jag har himla lätt för att bli arg och det är bättre att visa sin ilska än att hålla den inombords.

Imorgon väntar tvättstugan på mig, men jag behöver inte rusa ut klockan 7. Har ju tvättid till kl. 12. Visst kunde jag ha kört två maskiner här inne, men jag har ju ingen tumlare.







Kommentarer
Postat av: Skruttmärtha

Satt här och fnissa när jag läste om grädden.

Har inte glömt att jag ska skriva andningsövningar till dej. Har mått ganska dåligt. Men snart har du dom.

Kramar om och ha en bra dag

2011-01-23 @ 13:49:17
URL: http://metrobloggens.voila
Postat av: Skruttmärtha

Lär dig andas rätt.



1. Sitt eller ligg bekvämt. Lägg ena handen över magen, vid naveln och den andra över bröstet, under nyckelbenen.



2. Andas in långsamt och djupt genom näsan. Känn hur magen spänns ut när den fylls med luft - fortsätt att fylla lungorna så att också bröstkorgen spänns ut.



3. Slappna av i bröstkorgen och låt luften sakta pysa ut - av sig själv - långsamt, långsamt tills lungorna töms på luft.



4. Ta inget nytt andetag förrän kroppe säger till. Upprepa denna övning under 10 - 15 minuter varje dag.



5. Räkna hur många andetag du tar under en minut - jämför före och efter andningsövningen. Hos många sjunker antalet andetag ned tll 2 - 3 per minut vilket är jättebra för hjärtat.



Försöker andas så här när jag inte kan sova. Att räkna andetagen funkar inte än för mej så bra.



Kram och ha en bra kväller

2011-01-23 @ 18:45:40
URL: http://metrobloggen.se/voila

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0