Hu jeda mej....

förstår inte att äldsta dottern, Maria, fyller 36 år idag! Jag är ju inte än äldre än vad jag var när hon föddes :)))

Nu vecka och det är Inge som skjutsar Marita och mig till jobben. Lite småkallt; -4,6 grader....

Full fart på jobbet, men jag tog mig tid att smsa Maria och gratta på födelsedagen samt ett sms till Tove på namnsdagen. Fia grattade jag via facebook.

Sedan läste jag igenom en rapport. Jag kan inte redigera i den för den är gjord i ett program, som jag inte har. Så författaren får rätta själv.

En av tjejerna i växeln har åkt på influensan, så nu får vi avbytare hjälpa till. Jag lovade att öppna växeln samtliga morgnar denna veckan + ett par lunchraster.

Fia ringt och allt var bra! Jag har ringt pappa och det vara bra med honom.

Inge varit och klippt sig idag. Det behövdes verkligen.

Fia hämtade oss. Jag bytte om och gick in till pappa innan vi alla (ej pappa) åkte till Maria.

Hon blev glad för presenten, som Fia och vi delade kostnaden på. Det var ett par Converseskor. Fia hade även köpt blommor.

Fikat och haft trevligt. Men våra telefoner fungerade inte. Hela 3 utslaget!! Maria lånade en grannes telefon och ringde kundtjänst. Först skulle de inte felanmäla, men till slut så.

När vi var på väg hem, gick våra telefoner igång. Jag ringde också kundtjänst hemifrån. Men de kunde inte se några driftstörningar där Maria bor. Kvarstår problemet imorgon vid 15-tiden, ska hon ringa igen. Men jisses alltså!! Telefonin ska bara fungera!!!!

Ute är det gråkallt och jag tycker det är lite småkyligt här inne också. På jobbet var det kallt idag och jag satt med min sjal runt mig.





Söndag......

Vaknade först 3.20 och tänkte: NEJ!!!!! Men jag somnade om och sov till ca 6.50. Härligt med andra ord. Och inte någon tvättstuga att gå till eftersom jag tvättade här hemma igår. Så skönt så!!! Gjorde mig iordning och skrev i min fysiska dagbok om gårdagen. Sedan blev det datorn. Fick ett sms från Maria, där hon skrev att Tove inte fick sova för långe. Jag lovade att gå in och peta till henne strax efter klockan 8. Men jag behövde inte peta till henne för både hon och Fia var vakna.

Vi tog det lite lugnt innan Fia och jag tog fram frukosten. Väckte Inge så vi fick äta tillsammans. Sedan diskade jag och plockade iordning. Ringde pappa och allt var bra.

Vek sedan ihop tvätten och tog pappas tunna + alla sopor (blev ju en del igår, när Fia och jag röjde! Tove följde med mig och hon drog vagnen. Först slängde vi sopor och därefter in till pappa. Plockade in hans tvätt och så fyllde jag på hans medicindosett. Tove fixade TV-kanalen åt honom. När vi kom in, satte vi oss vid köksbordet och spelade "Hej knekt". Fia var också med. Jisses alltså vilket kortspel hahahahahahaha Tove skrattade åt mig för mina tårar rann. Ett gott skratt förlänger livet heter det ju!

Sedan skjutsade Fia och jag hem Tove. Därefter parkerade vi bilen på stan (mitt emot Trädgårdsföreningen). Men fy attan vad det blåste isande kallt. Ångrade att jag inte hade mössan på mig. Vi gick till Filbyter Gallerian först. Fia är på jakt efter en munkjacka eller munktröja. Sedan till Stadium och Intersport. Hon bestämde sig för att beställa via nätet istället. Jag köpte färg till håret. Men jag har inte använt det idag. Måste mogna lite mer känns det som.

Fia tankade för ett par hundra. Ja, ja, inte mer än rätt för hon är en flitig användare av bilen.

När vi kom hem fixade jag lergrytan och sedan kryddade jag kycklingen och in i ugnen. Fia tog bilen och åkte till Maria och barnen. Hon skulle värma maten när hon kom hem.

Ris och currysås till kycklingen. Inge trancherade den. Det var vad han gjorde med dagens middag. Den här helgen har han verkligen haft det bra. För i fredags var det Fia och jag som fixade middagen (Inge stekte bara lövbiffen). Igår var det jag (Inge skar bara köttet). Och disken överlåter de med glädje till mig. Ja, ja, kanske bäst det för jag kan nog diskstället bäst. Har lärt mig hur man ska ställa sakerna på ett säkert sätt nu.

Gick in till pappa vid 17-tiden för jag skulle ändra kanal åt honom. Men det hade han fixat själv hahahahahaha... Jag hade i alla fall med lite sallad till honom. Han fick ju dillkött av mig igår och det uppskattade han!

Helgen har gått fort och den lediga fredagen var välbehövlig. Nu hoppas jag kolesterolvärdet var bra i fredags.




Morgonstund har.....

guld i mun sägs det! Jag sov till 5.20! Klarvaken!!! Men hallå alltså! Jag vill ju sova lääääänge. Men bara att gå upp och läsa tidningen. Sedan blev det datorn och TV4Play = Hem till gården. Hade torsdagen och fredagen att se. Gick sedan ut i köket och började koka saft på svarta vinbär. Hade tagit fram en 2-literspåse från frysen igår kväll. Lite lagom att göra på 2 liter åt gången för det blir inte så mycket skvättande då.

Duschade under tiden som saften silades. Gjorde den klar efter att jag själv var fixad.. Satte därefter på dillköttet. Började fundera på det här med kryddburkarna på kryddhyllan. Numera är det ute att ha kryddorna där! Man har nämligen konstaterat att kryddburkar ska stå mörkt! Men jisses alltså, tänkte jag!! Vi som har så lite utrymme i vårt kök!

Skam den som ger sig. Jag gjorde plats i ett skåp brevid kryddhyllan/fläkten. Fanns massor där som "bäst-före-datum" passerats för länge sedan. Torkade av och så in med de kryddor, som vi använder dagligen. De kryddor, som används mer sällan, satte jag i två tomma glassburkar och in i ett annat skåp. Mycket nöjd med resultatet.

Inge kom upp ca 9.50 och undrade vad jag höll på med! Jag berättade vad jag gjort medan han sovit. Jag har allt hört dig, blev svaret. mm säger du alltid, trots att jag hör timmerstockarna.....

Naturligtvis så ringde jag till pappa och allt var bra med honom.

Inge och jag åt frukost och så var det disk.

In till pappa med tidningen och pratade en stund. Jag skulle hämta Fia hemma hos Maria ca 12.15 men så kom jag på att Fia hade garagenyckeln!!! Vi fick nämligen lämna in den ena garagenyckeln till vår hyresvärd igår. Det hade blivit fel låscylinder när de bytte garageportarna. Jag sade direkt att vi får ha den enda nyckeln tillsammans med en av bilnycklarna. Men det glömdes bort igår när Fia och Casper tog bussen till Maria och Tove.

Så Maria skjutsade hem Fia efter fotbollsträningen. Vi åkte sedan med travet. Fick en glad överraskning, när jag lämnade fram förra helgens travkupong. En vinst på 624:- Hade ingen aning om detta :))

Vi tog sedan ett varv och så fixade vi en sak innan vi åkte hem. Då skalade jag potatis och morötter. Sedan kom Fia på att vi borde kanske ha kryddorna i en låda i stället. Om vi hjälps åt mamma, så fixar vi det. Sagt och gjort! vi drog ut lådan med recept. Där fanns massor att kasta. De recept som vi skulle spara, lade vi i en plastmapp så länge. Ska in i en pärm sedan. Efter att lådan var torkad, så lade vi i det som låg i översta lådan (grytunderlägg och lite annat). Och vips så fick vi plats med alla kryddorna i en kökslåda!!! Även de som inte används så ofta!

Så med denna lördagen är  jag mer än nöjd! Har även kört en maskin med tvätt.

Middagen blev supergod. Det är gott med dillkött, sås och potatis.

Fia åkte och hämtade Tove, för hon ville sova här. Hon fick äta när de kom hem.. Jag hade gjort iordning till pappa också. Gissa om han blev tacksam! Oh, vad du är snäll mot mig!! Jag ser verkligen fram emot imorgon, då jag får äta det. Sådant värmer! Satte in ishockeyn åt honom (LHC-Frölunda).

Fia fixar sina naglar och Tove tittar på! Nyss stod Tove inne hos mig och undrade varför jag inte gillar Melodifestivalen. Swisch, så viftade hon till med handen och mitt vinglas lade sig ner. Hade bara smuttat, så det var en del som rann ut. Men nu är det upptorkat och ordningen är återställd. Tur att det inte kom på tangentbordet.

Har förresten ringt Bredbandsbolaget ikväll och klagat på att internet segar. De startade om och nu verkar det att fungera som det ska göra! Tack!!!!

Varit plusgrader idag, men mulet. Imorse var det dock -2,6 grader.

Nu säger jag:





Varit ledig idag!

Ja, idag var jag ledig och jag sov, hör och häpna, till ca 6.20!!! Så himla skönt alltså för det var ju i alla fall drygt 2 timmar längre än arbetsdagar. Gick upp och tvättade håret samt gjorde mig iordning. Läste tidningen och åt ingen frukost! Blev datorn en stund innan jag åkte till Vårdcentralen. Tog kolesterolprov, men även diabetesprov enligt tjejen, som tog provet. Läkaren brukar ringa samma dag, men än har hon inte ringt. Hoppas verkligen att kolesterolvärdet gått ner och jag att jag inte har diabetes!! Mamma fick ju det, så varför skulle inte jag.......

Hem och åt frukost tillsammans med Fia och Casper. Inge kom upp när vi åt frukost. Jag diskade och bäddade. Fia skjutsade Casper till Fritids. När hon kom hem, tvättade hon håret och torkade det. Jag gick in till pappa med tidningen. Allt bra! Han skulle få städning idag. Fia och jag åkte till stan och parkerade bilen. Till frissan (Pernilla). Fia först! Hon klippte en rejäl bit. Sedan var det min tur. Hade ju bestämt mig för enbart toppklippning och så blev det. Men det var ju nödvändigt att putsa till lite. Men Pernilla ser säkerligen till att det blir bra i slutändan. Blev ju bra nu också så det så. Gick runt lite på stan och kollade innan vi åkte hem efter Inge. Till Maxi där vi köpte skinkstek, som nu inkommit. Var även och köpte vin.

Hem och jag gick in till pappa en stund. När jag kom in, åt vi lite lunch. Fia tog sedan bilen och hämtade Casper och en kompis. Så hem till Maria. Maria och Tove skulle ha en tjejeftermiddag, bland annat bio och lite mys.

Jag skalade potatis och gjorde sallad. Kollade sedan på TV3 Play samt hjälpte Inge att skicka iväg en ansökan på ett jobb. HÅLL TUMMARNA ALLA SOM LÄSER!! Han behöver ett jobb!!!!!

Fia och Casper kom hem och genast satte Fia igång med potatisen. Casper hjälpte också till. De skivade den i assistenten och så kokade Fia den ihop med purjo- och vitlök + mjölk och grädde. Sedan in i ugnen. Jag fick ta hand om kastrullen! Ja, det satt fast ordentligt. Tur att det finns SVINTO!!!

In till pappa och satte in ishockeykanalen åt honom (Rögle-Malmö). Därefter åt vi den underbart goda potatisgratängen och lövbiff. Måste ju säga att Fia är en fena på att fixa god mat. Okej, Inge stekte lövbiffen, men det var det enda som han behövde göra. Nej, nu ska jag inte vara elak. Han dammsög när vi var hos frissan :))

Men jag fick ta disken och lägga upp rester i burkar. Fia och Casper tog bussen till Maria och Tove. Fia ska sova där inatt. De ska ha mys (tror jag). Nej, jag är säker på att de kommer att ha det mysigt; syrrorna och barnbarnen.

Jag ska koppla av och kanske spela lite bingo. Har inte gjort det på länge, så det kanske är läge för det.

Men det var helt underbart med denna "lediga" fredag. Har ju jobbat varje arbetsdag sedan den 3 januari så jag tycker att jag värd denna dag.





Iskalla morgnar

Attans så kallt det är på morgnarna. Men det är bara att gilla läget och se framåt! För nog kommer det en vår efter det här?!?!?! Jag gillar våra årstidsväxlingar, men framför allt våren och sommaren.

Fullt upp på jobbet och det känns ju bra.

Växelavbyte förmiddagsfikat och därefter ringde jag pappa. Allt bra med honom. Gick till biblioteket och gjorde tidskrifterna. Fia ringde och sade att hon skulle hämta mig efter jobbet. Så jag ringde till Marita och sade att de inte behövde hämta mig.

Solsken ute, ja även inne i mitt  hjärta :))

Blev klar med det jag höll på med innan jag fixade min tidrapport. Imorgon är jag ledig och det ska bli så himla skönt. Har inte varit ledig sedan veckan mellan jul och nyår (okej då; två dagar innan jul också). Så nu tycker jag verkligen att jag är värd denna lediga fredag. Ska iväg och ta prov på Vårdcentralen på morgonen. Det är kolesterolvärdet som ska kollas igen. Hoppas att Betaglucare har sänkt det nu. Annars vet jag inte vad jag gör!

Så ska Fia och jag till Frissan. Den  här gången ska jag bara klippa topparna för håret ska växa ut lite.

Fia hämtade mig klockan 14. Jag skjutsade ner henne till Brandstationen, där Maria och barnen var. På sportlovet har alltid Brandstationen "Öppet hus" och de har även en massa kul saker för sig, såsom att någon ramlar i Stångån och blir livräddad. Bra saker som tas upp alltså. I år är det sista gången som det blir "Bad i Stångån" eftersom brandstationen flyttar till nya lokaler i höst. Där finns inget vatten utanför.

Jag åkte hem och gick in till pappa. Berättade att jag skulle återkomma efter att vi handlat. Men Inge skulle först se på skidorna.

Men så kom Fia hem. Det var kallt tyckte de!!! Vi bestämde att hon och jag skulle åka till Maxi och handla. Vi fixade det galant :)) Träffade många som jag kände, så det blev mycket prat hahahahahaha .. tur att inte Inge var med!! Trist bara att skinksteken var slut. Men vi får svänga förbi där imorgon för skinkstek ska jag ha!!! Jag ska koka dillkött.

Hemma strax efter kl. 17. Då hade Lasse varit här med Nalle. Vi är nämligen hundvakt ikväll för Lasse och Maria är på ishockey. Casper är också det, men han är med sin pappa. När ishockeyn är slut kommer Maria och Lasse hit med Casper och så tar de med sig Nalle. Casper sover här inatt.

Nu ska jag se på "Halvåtta hos mig".




Nu är ordningen återställd

Så himla skönt, men imorse sov jag till klockan ringde!! Underbart med sådan sömn! Kollade utetemperaturen och den visade på -16,4 grader. Åt min frukost och läste tidningen. Hann med datorn en stund. Kollade temperaturen en gång till och då var det -17 grader! Så kollade jag fel på klockan och stressade på mig själv. Stefan och Marita blev kanske stressade av att de hörde mig gå ut. Sorry!!!

På jobbet var det lite lugnt, men jag kom på att börja med adresserna till vår tidning. Måste ju kolla så det inte blir dubletter.

Fick en ny väggalmanacka imorse så nu är ordningen återställd och alla dagar finns med (vad jag kunnat se).

Ringde pappa och allt var bra med  honom.

Ute  har solen lyst och det har varit vindstilla. Men för kallt för promenad. Så är det här nere i södern för det blir mera fukt i luften och det är inte bra för oss med dåliga luftrör.

Åkte hem kl. 14. Tove och Casper var här hemma. De hade varit i Simhallen med Fia. Inge skjutsade och hämtade dem, så de slapp att sätta sig i en kall bil efter badet. 

Jag gick in till pappa och pratade en stund.

 Fia höll på med maten och jag fick fritera pommes. Det blev kycklingfilé och pommes. Gott!!

Thomas hämtade barnen ca 16.15. Jag diskat och plockat iordning. Fia och jag sett på "Hem till gården".

Var nyss in till pappa och satte in fotbollskanalen åt honom samt smorde hans öra.

Eftersom jag är ledig på fredag, verkar det som om min kropp ställt in sig på att det är torsdag idag. För igårkväll trodde jag det var onsdag! Så det är nog dags för en ledig dag.

Tyckte Facebook segade massor, så jag gick ur. Hatar när det blir så!





Tisdagen som inte fanns

Vaknade ca 3.30 och kunde inte somna om. Gick upp och gjorde mig iordning. Läste tidningen noga och njöt av frukosten.

Åkte iväg till jobbet med Stefan och Marita. Snöade lite lätt då.


Hade lite småplock när jag kom. Sedan var det lugnt. Gillar det inte, men så blir det ibland.

Ringde pappa och allt var bra med honom. Men han hade haft näsblod inatt och blodat ner rätt mycket. Hemtjänsten hade fått bort allt blod. Märkligt att han fick det!

Var till biblioteket och där tog det en timme!

Hem åkte vi klockan 14. Tove var här hemma. Hon ville inte följa med Fritids när de åkte till Flygvapenmuséet, så Inge och Fia hade hämtat henne.

Jag gick in till pappa. Upptäckte att han haft lite näsblod igen. Men själv hade han inte märkt något. Förresten så trodde han själv att det var örat som hade blött inatt. Stackarn.

Ikväll ringde jag till Pia för det var så länge sedan vi pratades vid. Hon har haft mycket sorg och elände och jag kan inte annat än ge henne mina styrkekramar.

Tove ska sova här inatt. Hon är rolig hon. Igår sov hon hos en kompis, inatt hos oss, imorgon hos sin pappa och torsdag natt hos sin farmor!

Om du inte har något att göra, så kan jag rekommendera den här sidan:

http://alltroligt.nu

Där väljer du pussel och kommer till en ny sida. På den sidan väljer du 6. Jigzone! Sedan kan man välja antal bitar och så. Jag gillar 70 bubbles. Lycka till!

Så måste jag ju berätta om dagens rubrik! Jag har en väggalmanacka på jobbet, en sådan där man drar bort ett blad varje dag. I Januari saknades en helg och det gjorde ju inget. Men när jag kom till mitt rum imorse och skulle dra bort gårdagens blad, så fanns inte dagens (tisdagens). Sade till Tommy, på Intendenturen och det blev ju skämt av det förstås. Men han bad mig kolla om det saknades mer blad. Är du tokig!!!! Jag kan väl inte hålla på och gå igenom den!!! Men så ströbläddrade jag och upptäckte att tisdagen den 4 oktober fattades. Så nu ska jag få en ny :)) De skojade med mig och sade att jag inte ville ha tisdagar! Men, jag gillar alla dagar, så det så :))

Nu ska vi snart se på Halvåtta hos mig och därefter 112–på liv och död.






Kryper i benen...

och ögonlocken känns som de är på väg ner i knävecken igen! Varför denna trötthet????

Ska ta mig i kragen och snart gå in till pappa. Då blir jag kanske lite piggare. Har ju TV att se ikväll!!!

Denna veckan är det Stefan som kör. Så skönt vi har det jag och Marita. Men jag tycker vi är värda denna omtanke. För det är av omtanke som de skjutsar oss.

Snart blir det, förhoppningsvis, vår och varmare och då tar vi fram våra cyklar igen. Längtar faktiskt efter den tiden.

På jobbet har det varit full fart med rapportredigering.

Solen lyste utanför och det snöade lite lätt.

När jag kom hem från jobbet, tog Inge och jag en rask promenad. Lite rå luft var det allt och det snöade även då.

Fia är hos Maria och barnen och jag har ingen aning om när hon ska komma hem.

Jo, förresten! Nu har det börjat att rivas i stan igen! Där brandstationen ligger för närvarande, ska det byggas nytt. Lägenheter och kontor. Men husen bakom brandstationen började visst rivas idag! Hyrorna kommer väl att bli skyhöga, men läget blir ju toppen.

En ny brandstation håller på att byggas utanför stadskärnan.

Näe mina goa vänner. Har nog inte mer att skriva om denna måndag. Bara konstaterar att det är en vecka på denna månaden och räkningarna ska väl göras...






Klok jag var då....

Vaknade ca 3.30 och tänkte: NEJ!! Jag måste somna om och det gjorde jag faktiskt. Sov till ca 6.10 och sedan slumrade jag till omkring kl. 6.45. Så skönt att jag var klok igår och avbokade tvättstugan. Tvättade vår + pappas tvätt här hemma. Det skulle ju bli 20 minusgrader sade de och det var -19,4 grader när jag kom upp. Kände mig nöjd alltså.

Satte mig vid datorn och kollade runt. Fia kom upp ca 8.20. Ringde pappa strax efter kl. 9 och allt var bra med honom.

Därefter pressade jag apelsiner till oss alla tre. Inge kom upp utan att vi behövde väcka honom. Vi åt alla frukost.

Fia fick besök av sin kompis, Sara. De tog bussen till IKANO.

Jag gjorde därefter köttfärspiroger. Inte dagens middag, men bra att ha i frysen.

Konstaterade sedan att soppåsen åter igen var full och så ville jag dessutom ta en promenad i solen. Visserligen är inte det här kalla vädret så bra för luftrören, men man behöver ju inte gå i flera timmar. Klädde alltså på mig och tog soporna. Kollade om pappa hade något, men det var bara en liten sak, som jag tog med mig.

Gick korta rundan och det var jätte skönt. Kom ifatt grannen ovanför oss. Mannen ville gå lite längre, så Inez och jag slog följe.

In och strax efter ringde Fia. Hon undrade om jag kunde hämta henne vid IKANO. Och visst åkte jag iväg. Inge fixade middagen under tiden (potatisbullar och bacon).

Stefan och Marita haft besök av sonen + sambo och så deras hund, Milo. Alltså när de skulle åka hem (Stockholm), så ville inte Milo följa med. Han beter sig alltid lika dant. Det slutade med att de fick bära honom till bilen :))
Han trivs här med skogen utanför :))

Jag skjutsade sedan Fia till Maria och barnen. Hon ska sova där inatt för imorgon ska hon vara hemma med barnen. Det är ju sportlov. Så fick jag nyss höra att de ska ha "Nalle"; Lasses hund en stund.

Varit in till pappa och ändrat TV-kanal.

Inge och jag har sett en bra film med Sandra Bullock och Hugh Granth: Kärlek på jobb (typ så hette den). En film i min stil....

Och nu är det -13 grader ute.




Varför måste alla klaga på vädret???


Vaknade före klockan 6, men låg kvar till ca 6.10. Då gick jag upp för jag hade bestämt mig för att baka Thekakor. Gjorde degen, som inte skulle jäsa förrän det var "bullar" som låg på plåten. Och nog var det många bullar allt. Jag trodde de skulle jäsa massor efter att de var utkavlade, men så var det inte!!! Hjälp vad gör jag??? Jo, jag tog ihop 2 och plattade dem till en Thekaka :)

Men inte var det som jag trodde!!! Till slut så hittade jag en sak, som fick tjäntgöra som mått. Det gick lite bättre.

Nästa gång vet jag i alla fall vilket mått jag ska ha. För jag kommer att baka även nästa helg:)

Fia kom upp innan jag var klar. Väckte Inge ca 09.40 för då var jag hungrig. Visst hade jag ringt till pappa och allt var bra med honom.

Marita, skrev på Facebook att hon skulle sätta på kaffet. Men inte sjutton ville jag bjuda på mina thekakor. Jo, jag ringde på och gav dem en påse med lite lagom storlek.

Rubriken då? Jo, jag har några vänner som ständigt och jämt klagar på vädret. Visst, det är jobbigt med vintern, men hellre vit vinter än en grön vinter. Februari är den kallaste vintermånaden, det vi alla.

Och vad gäller sol och värme: Jag skulle inte  palla med att ständigt och jämt ha sol och varmt. Våra kroppar (vi som är födda i "norden" är inte gjorda för extrem värme). Jag älskar verkligen växlingarna i vädret och det är så himla skönt att sitta här just nu och LÄNGTA efter våren. Gör man det, där i landet som alltid som har värme???? Älskar Sverige för där är jag född och jag har alla mina förmåner. Och så är det som så; min man blev arbetslös och detta gör att vi har absolut inte råd att åka utomlands. Vi har inte tidigare åkt varje år heller, men nu har vi absolut inte råd att åka till sol och värme. Vi hoppas att Sverige bjuder oss på denna varan kommande sommar. Skitsamma förresten! Det absolut viktigaste är att vi får vara friska! Inget annat betyder något! 

Nej, nu ska jag faktiskt göra Fia sällskap och kolla på Melodifestivalen. Jag gillar det inte, men det kommer ju från "staden där idéer blir till verklighet"... Trodde han ja!! .... en person som jag inte gillar alls....





Fredag I love this day

Vaknade ca 3.15 och så somnade jag om innan klockan ringde! Shit alltså!! Jag sov så himla gott då. Men det var bara att kliva upp och gå på toan. Då kom Inge!!! Jaha, det var bara att ge plats. för vi har en tyst överenskommelse: Gå inte till duschrummet om det inte är jätte nödvändigt! hahahahaha nu för jag vitsig..
Jag hann ju med mitt ändå.

Idag åkte inte Marita med för hon var ledig. Och jag tänkte: Yes, nästa fredag är det jag som är ledig. Längtar massor för nu har det varit fulla arbetsveckor sedan nyår (okej då; första veckan var inte full, men sedan blev det mer än fullt).

På jobbet har jag haft så där lagom att göra.

Ringde pappa och han hade minsann plockat bort från bordet och lite annat för städerskan skulle komma! Men snälla pappa!! Hon var ju hos dig förra fredagen. Du får allt vänta till nästa fredag! Jaha! Då får jag ställa tillbaka allt redan nu då! Stackars lille far, som kollar fel på almanackan. Och inte kommer de och byter kateter heller sade han, för de ringde nyss och sade att de inte hann. Lika glad är jag, sade pappa!! Oh, han är så go!!!!

Var till biblioteket och gjorde tidskrifter. Sedan fick jag ett uppdrag av chefen vad gäller Lime. Så kom det en ny rapport och jag började lite smått på den.

Ute har det snöat lite till och från under dagen.

Fia hämtade mig klockan 14. Vi åkte till Coop Extra för vi glömde ju ett par saker igår. Naturligtvis blir det lite mer när man åker och  kompletterar. De  hade apelsiner för 5:-/kilo. Vi var ju bara tvungna att köpa ett par kilo och ha till "pressen".

Hem och jag gick in till pappa. Allt var bara bra. Tog hans soppåse och gick ut med innan jag gick hem till mitt. Kollat på hur det gick för prinsar och prinsessor, men det gav inte så himla mycket. Där hade SVT gjort en miss faktiskt.

Jo, jag hörde på radion idag att Linköpings kommun kammat in en himla massa pengar från barnfamiljer som har barnen på dagis. Kommer inte ihåg summan nu, men... det var mycket pengar. Och jag blir så himla förbannad! Hur kan de komma och kräva pengar efteråt. De borde väl skicka ut lappar om inkomst varje år. Tycker det är så fel att kräva in pengar i efterhand och ännu mer sedan jag fick höra att pengarna går till kommunen. Alltså inte till barnomsorgen.

Så fick jag ur mig det också... härligt alltså.. töm allt negativt när det finns möjlighet... ja, jag har  nog mer, men jag väntar... eller gör jag det.. näe det gör jag inte....jo det gör jag...

Vi har nyss ätit mat och jag har diskat. Nu ska jag bara koppla av och ta det lugnt. Tog förresten in pappas tvätt redan idag och så avbokade jag tvättstugan på söndag. Jag ska tvätta här hemma imorgon.





Har inte hänt något speciellt

Näe, det har faktiskt inte hänt något speciellt idag. Det har varit en helt vanlig torsdag, vilket innefattar veckohandling efter jobbet!
Vi mötte faktiskt våra vänner där idag. Var nog 3-4 veckor sedan sist, så det blev ett kärt återseende. Var som jag trodde; hon har haft massor på jobbet och så har pendeln varit försenad. Men nu hoppas vi på att ses nästa torsdag och nästa och nästa ......

På jobbet var det möte idag och vi fick berättat om medarbetarenkäten.

Fia hämtade Marita och mig och så hem och då bytte vi passagerare. Marita klev ur och Inge klev in.

Efter handlingen och allt var inplockat, gick jag till pappa med hans varor. Han stod och diskade sin mugg.

In och åt lite. Därefter satte jag igång att dammtorka i köket. Upptäckte att kryddhyllan behövde få sig en genomgång. Jisses vad fett det blir där, trots köksfläkten. Jag tror att den bara är ett spel för galleriet. Tog även ner lampan i taket och rengjorde kupan.

Nu ska jag alldeles strax gå in till pappa och sätta in hockeykanalen åt honom.


Skitig bil igen

Jaa, vad ska jag skriva om idag då? Har inte hänt mycket om jag ska vara ärlig och det är jag ju :))

Ringde pappa som vanligt imorse och allt var bra.

Ute sken solen, men det blåste massor.

Så har de vräkt på en massa salt på vägarna igen och vad blir det av det? Jo, åter igen en skitig bil! Blir så himla trött på detta saltanden. Varför kan de uppe i norr klara sig utan saltet på vägarna? Jag bara undrar alltså. Jisses, men nog sjutton ska väl folk här nere kunna lära sig att köra med insidan av skallen de också???? Hatar salt så det så! Alltså på vägen! I maten är det ett behov.

Fia har varit snäll och tagit hand om Casper idag. Inge skjutsade henne till Maria vid 9-tiden. Var ju skönare för Casper att få vara hemma med sina saker. Han har krupphosta och det är inte roligt.

Inge hämtade Marita och mig kl. 14. Hem och jag gick direkt in till pappa. Pratade en stund med honom. När jag kom in till oss, tog jag en kopp kaffe. Fixade även morgondagens matlåda och smörgåsar.

Bredbandsbolaget har bytt en massa teknisk utrustning idag och det berörde för vår del internet. Så Inge har inte kunnat gå in och kolla idag. Inte förrän omkring kl. 15.

Inge och jag åkte och hämtade Fias tidrapport till Arbetsförmedlingen. Åkte ner och lämnade den. Sedan ett varv på stan innan vi hämtade Fia. Maria hade då kommit hem. Jag fick en skjorta och en munkjacka av Maria.

Casper verkar lite bättre nu, så han ska nog gå till skolan imorgon.

Blir lite TV ikväll. Ska snart gå in till pappa och byta kanal åt honom. Jag var in och hjälpte honom både med TV-kanal och lite annat.

Men aj som f*n, vad jag fått ont i min halluz vallux på högerfoten. Det värker verkligen. Kan knappt sitta still.

Tröttnat lite på facebook just nu. Men så är det ju ibland....




Börjar längta

Ja, jag ljuger inte, men nu börjar jag faktiskt längta efter våren. Ändå så tycker jag att vintern varit och är toppen med snö, för vintern ska vara vit och inte grön. Dock gillar jag inte när kvicksilvret kryper under -5 grader. Nu har det verkligen varit några kalla nätter igen.

Casper (yngsta barnbarnet) har fått krupphosta och det beror med säkerhet på det kalla vädret. Jag tror att han har s.k. köldkrupp. Så Maria har varit hemma med honom idag och även Tove var hemma för hon var förkyld. Imorgon vet jag inte om Fia ska dit och ta hand om dem.

På jobbet har det varit full fart! Två rapporter som blev klara. Skickade dem och såg även till att de blev klara för webben.

Var även till biblioteket i en timme.

Inge hämtade oss kl. 14 (Marita först). Hem med Marita. Inge och jag sedan till vårt köpcentra där jag köpte mjölk.

Hem och in till pappa. Allt bra med honom. Han har varit på skämthumör idag. Till och med Inge stannade en stund hos honom på förmiddagen för det var "fart på pappa".

Duschade när jag kom in och gjorde insmorningen. Jisses alltså! Tänk om jag kunde läsa på uppmaningen på mina recept. Jag ska visst smörja mina fötter varje dag!!! Inte en gång i veckan. Skärpning nu alltså!

Var nyss in till pappa och fixade TV4 Sport. Han får se första halvleken av fotbollen. Sedan går jag in och sätter in Canal+Sport 1 där det är ishockey (AIK-Djurgården).

Just nu sitter Inge och Fia och ser på "Allå, allå, hemliga armén". Jisses alltså vad de skrattar stundtals. De har verkligen samma humor de båda.

Och ute har det småsnöat idag, men det har kommit så himla fint. Imorse var det -14,6 grader. Lite väl kallt alltså.




Alla hjärtans dag ♥♥♥♥♥

Jaha, så var det då Alla ♥♥♥♥♥-s dag!! Ett himla dumt påfund måste jag säga. Här ska det köpas blommor och hjärtan för stora summor bara för att ...... ja, vadå??? Man bör faktiskt bry sig om varandra varje dag och inte  just en speciell dag.

Nog om detta! På jobbet har jag ägnat mig åt adressregistret hela dagen. Var ju en himla massa studsar vid utskicket i förra veckan.

Solen har lyst, men det har varit kallt. Kom även lite snö. Imorse var det förresten -16,2 grader!

Denna veckan är det Inge som skjutsar och Fia som hämtar.

När jag kom hem från jobbet gick jag in till pappa. Han var så glad över att koltrasten åter igen hittat till honom. Det är kärlek det!! Koltrasten blir så tacksam över lite bröd och pappa blir så himla glad.

Har sedan sett på "Hem till gården" samt ätit en omelett. Känner mig supertrött ikväll igen. Fattar det inte för jag lade mig ju tidigt igårkväll.

Men inte sova ännu. Ska se på TV. Inge skjutsade precis iväg Fia till Maria. Fia och Tove skulle ha en myskväll medan Maria, Lasse och Casper är på ishockey. Fia ville inte ta bilen för hon tycker inte om att sätta sig i en iskall bil. Så Inge skjutsar och hämtar. Tack för det! Även det är kärlek med ett stort ♥. Eller hur?






En smak av sommar

Jag var verkligen supertrött igårkväll och lade mig ca 21.15. Tove kom hit ca 19.50 för hon ville sova här och så ville hon se på Melodifestivalen  med Fia.
Jag somnade väldigt snabbt och sov till ca 1.30. Då var det något som störde mig, så jag låg vaken en stund. Men till slut så somnade jag om och sov till ca 5.40. Väcktes då av att en bil körde in på gården (det knarrar i snön av bilens hjul). Gick upp och kollade vem tusan det var. Det var en taxi som lämnade av några. Om det var några som kom hem från en fest, så kunde de väl gått av på gatan!!!

Gick upp 6.35 och gjorde mig iordning. Klockan 7 var jag i tvättstugan och körde igång. Hade inte Fias lakan med mig, men maskinerna blev fyllda ändå. Körde långa programmet. Bokade även grovtvättstugan och gick och hämtade den stora vita mattan. Skönt att få den ren. Sedan in och en stund vid datorn. Ut igen ca 8.15. Flyttade över till tumlaren och hängde lite i torkrummet. In till pappa och pratade en stund. Sedan in till mig. Alla sov, så det blev datorn igen. Ut igen och då vek jag ihop lakanen. In till pappa med hans skjorta, som skulle hängas.

Nästa gång jag kom in, hade de vaknat. Maria hade ringt och väckt dem 9.20. Vi åt frukost och sedan tog jag med mig Fias lakan och handdukar. Ja, jag vet!!! Hon kunde gått ut och tvättat själv, men kanske jag får igen detta på något annat. Var ju liksom för kallt idag för en långpromenad, så jag var glad för den här motionen som jag fick. Klättra och sträcka på sig ett antal gånger.

Inge gjort köttfärssås och jag satte igång att göra svarta vinbärssaft. Tog fram 4 liter från frysen. Det var det jag menade med dagens rubrik. Det blev lite smak av sommaren. Fia hjälpte mig att hälla över i silduken. Jisses som det skvätte! Jag fick naturligtvis på mig, så det blev mera tvätt.

Vi åt färsk pasta och köttfärssås. Jisses så gott det var. Diskat och så kokade jag upp saften och skummade. Rörde i socker och lite natriumbensonat. Hällde sedan upp på rena flaskor. Tove tyckte detta var superspännande!

Fick drygt 3 liter saft, vilket jag tycker är ett bra resultat. Ut till tvättstugan och då hade jag med mig silduken, min tröja + att jag tog tygkassen, som vi samlar kartonger i (alltså mjölkkartonger och annat smått).

Klockan 15 kom Maria och hämtade Tove. Jag följde med henne ut till bilen och pratade en stund med Maria. Sedan till tvättstugan, där tvätten var klar och jag städade efter mig. Helt slut var jag. In till pappa bara och frågade om läget.

Ringde på hos Marita och lämnade över en flaska saft. Stefan var ju så flitig i augusti och hjälpte mig att plocka. De ville inte ha några vinbär för egen del. Så då var det inte mer än rätt att de fick en flaska.

Och när vi ändå har smak av sommar, så ska vi äta varsin kantarellsmörgås  ikväll. Längtar massor!!!

Trött är jag ikväll, men så har jag klättrat på stegen, klättrat på pallen i torkrummet och sträckt på mig. Imorgon hoppas jag på mildare temperatur så jag kan få en promenad.




En solig lördag

Vaknade någon gång mellan 1.30 och 2. Konstaterade att tjejerna inte var hemkomna. Lade mig igen och så gick Inge upp. Men han gick ut och rökte. (Skyller alltid på att han somnar lättare efter ett bloss.) Slumrade till och vaknade åter igen ca 3.15. Inga tjejer. Men omkring 3.40 kom de. Så tysta, så tysta. Amy tog en smörgås och Fia pumpade upp "sängen". Amy måste ju äta pga. diabetes. Sedan stängde de dörren tyst och försiktigt. Jag var åter igen på väg att somna. Då smäller det till i brevinkastet och in ramlar Corren. Tack goa tidningsbud för den smällen! Jag gick upp och läste tidningen. Tänkte att det får bära eller brista. Men jag hoppas att kunna somna om sedan.

Lade mig igen och efter många om och men så somnade jag. Vaknade med ett ryck omkring 6.15-6.30. Traktorn kom in och plogade!!! Men vad f*n!! Varför så tidigt en lördagsmorgon. Snöar det på vardagar så kommer de sällan förrän sent på eftermiddagen eller kvällen!! Klart är ju att de vill ha extrapengar. Men att djävlas med oss som så väl behöver sömnen lediga dagar är bara för mycket.

Slumrade till 7.30 då jag gick upp. Maria ringde och undrade vad jag gjorde!! Kom nyss upp svarade jag. Men mamma du brukar ju vara uppe mycket tidigare :)) Fia kom upp och hon pratade med Maria. Då verkade Fia att må bra.

Jag satte mig vid datorn och lyssnade på "Ring så spelar vi". Omkring 8.50 kom Fia och Amy upp. Amy skulle iväg för  hon skulle träffa en scoutkompis. Fia vände och ropade på "Ulrik". Jaha, tänkte jag!!! Hon hade visst druckit några cider igår och så någon öl. Inte bra med tanke på att hon så sällan intar alkoholhaltiga drycker.
Efter någon timme började Fia tro att hon fått maginfluensa, men jag trodde nog inte det.

I vilket fall som helst så fick Maria ta fotbollsträningen med tjejerna idag. Fia höll sig lugn.

Brorsan kom hit efter att ha hälsat på pappa. Inge och han tog en fika och vi pratade en stund. Alltid roligt med "oväntat besök".

Inge gick in med tidningen till pappa samtidigt som brorsan åkte. Jag duschat och tvättat håret. Gjort mig iordning. Fia mår inte alls bra!!

Hon stannade hemma när Inge och jag åkte med tipset. Vi var även och tvättade bilen på Statoil. Hade en gratistvätt. Det var välbehövligt med denna biltvätt. Köpte med mig Cola till Fia. Vi körde sakta hem för det var skitigt på sina ställen av saltet.

In och bytte om. Fia låg fortfarande. Jag gick in till pappa och bytte lakan + handdukar. Tog med  hans tvättunna in till oss.

Sedan piggnade Fia till och hon började nog inse att det berodde på alkoläsken igår. Men nu sover hon och har så gjort ett par timmar. Klart; komma hem ca 3.45 det tar på kroppen det.

Inge och jag har avnjutit en god middag som bestod av skinkstek, sås och potatis. Mums alltså.

Ska in till pappa innan klockan 20 och byta kanal åt honom.

Ute är det -10 grader nu. Men dagen har varit solig med lite blåst. Hann inte med någon promenad idag, vilket var synd.



Klockan var 16.50 och inte 17.01 när jag tog bilden.



Så här fin var månen ca kl. 16.50!







Ännu mer snö idag

Gick upp ca 3.55! Gjorde mig iordning och åt min frukost. Sedan datorn för tidningen hade inte kommit. Men den kom ca 4.55, så jag läste den innan det var dags att åka med Stefan och Marita till jobbet. Saltbilen var ute och körde.
Marita hade halkat omkull igår och sträckt sig. Inte bra, inte bra!

Inge ringde vid 8-tiden imorse och han blev så chockad när jag direkt säger: Grattis på namnsdagen, att han nästan glömde vad det var han ville. Vad han ville? Jo, han satt och kollade på morgon-tv och såg inslag från Stockholm. Där gick inte bussarna. Det var KAOS.

Här gick radion in ständigt och varnade för halkan samt avåkningar.

Jag haft lagom på jobbet och roliga uppgifter måste jag säga. Utmaningen som jag fick, fixade jag faktiskt och jag blev mycket glad för det.

Ringt pappa och allt var bra med honom.

Efter lunchen gick jag till biblioteket och gjorde tidskrifterna.

Och ute fortsatte det att snöa och blåsa. Fy tusan alltså :))

Fick hemskt ont i magen, neråt blindtarmen till. Men nu är det bättre. Vet inte om det är Betaglucare som kört runt i hela mag/tarmkanalen på mig, men hoppas att det är så. Kör ju med pulver nu istället för havrehjärtana.

Inom kort ska vi äta Tacos. Fia har en kompis som kommer hit och äter med oss. Tjejerna ska senare ikväll ut med ytterligare en kompis. Hoppas att de får kul.

Var nyss in till pappa och pratade en stund. Han lyssnade på barnradion :)) Ikväll ska han se på tennis och han sade att han fixar kanalen själv.






Vintern släpper oss inte....

..... och det vi ju att den inte gör ännu. För februari är ju trots allt vintermånad. Mars kan man väl säga börjar kännas lite som vår, men attans alltså! Både mars och april kan ställa till det för oss.

Har som sagt snöat sedan morgonen och det har kommit en hel del. Massor med olyckor på vägarna åter igen. Jag begriper inte att folk inte lär sig att släppa gaspedalen! Nej, då "ge järnet". Så är det säkert i de flesta olyckorna med bil. Fotgängare kan jag förstå halka omkull. Jisses, man är ju inte mer än människa. Vi pratade broddar igår vid fikat och jag inser nog att jag borde inhandla mig ett par. Det är inget "skämsigt" så det så.

Tycker Marita är helt underbar. Hon skulle vara på Vårdcentralen klockan 8 för att ta  prover på fastande mage. Så åker hon och arbetar innan!!! Inte många som gör så. Jag själv brukar ta ledigt en hel dag och då ser jag till att pricka in frissabesöket samma dag.

Med pappa var allt bra när jag ringde och det är alltid skönt att få höra det.

Varit lagom med jobb idag. Biblioteket tar jag imorgon för då är det lite mer att greppa.

Fia och Inge hämtade mig kl. 13.50. Inge hade varit på Arbetsförmedlingen och hämtat ett papper och de tyckte inte det var någon idé att åka hem. Jag satte upp tiden till 14 för jag tar sällan eller aldrig mer än ca 15-20 minuters lunch. Ja, jag vet att vi ska ha en halvtimme, men varför sitta kvar om man har massor att göra?

Var till Maxi och handlade. Lugnt där faktiskt så det gick bra. Handlade åt pappa också.

Hem och in med varorna. Sedan till pappa. Pratade en stund med honom. Lovade att återkomma och sätta in kanalen så han kan se på Tjeckien-Sverige i ishockey. Den börjar på SVT2.

Pratat med Maria. Hon har varit hemma från jobbet idag pga. magbesvär. Lasse trodde det berodde på att hon fått i sig för mycket järn. Hon har nämligen ätit leverstuvning tre dagar i rad. Kan ju vara så eller också en liten bascill.

Och imorgon är det favvodagen igen. Jisses så skönt alltså!

 


Yes, jag gjorde det!!!

Wow, men jag sov visst hela natten utan att behöva gå på toa. Eller har jag varit uppe? Saksamma för jag blev jätte glad när klockan ringde. Glad? Över klockans larm? Jaa, jag är så himla glad att jag har ett arbete att gå till. Lider med maken och dottern som inte får några rutiner i sin vardag. Dock förstår jag inte att gubben min kan ligga och somna på soffan på eftermiddagen. Eller förstår jag det? Tristessen gör det kanske så. Men är det någon som borde somna på soffan så är det jag. Men i och för sig, jag sätter mig sällan i soffan efter jobbet.

På jobbet har det varit lagom att göra.  Och tänk, jag åt en liten bit tårta redan klockan 6.30! Det var en kollega, som bjöd igår eftersom  han går i pension. Tarja på min enhet, var gullig och tog en liten bit åt mig. Och tårtan var supergod! Det var Viktoriatårta. Tror aldrig att jag ätit tårta 6.30 någon gång i mitt liv. Men någon gång ska vara den första.

Ringde pappa och allt var bra. Därefter tog jag tidskrifterna och det var en del faktiskt. Och några hyllor var fulla, så jag fick flytta över till boxar.

Efter lunch gjorde jag en pdf-fil av en rapport. Tur att man kollar sida för sida för något hade hänt med figurtexten på vissa sidor.

Klockan 14 gick jag ut till Stefan och Marita som väntade på mig. Hem och in med väskan. Pratade några ord med Inge och Fia. Inge hade varit ute och promenerat. Jag gick bort till pappa och kollade läget. Allt bra med honom. Hjälpte honom med att dela raggmunk och fläsk. Skönt att man kan hjälpa honom.

Därefter gick Fia och jag vår långpromenad. Ännu skönare idag och jag behövde inte stanna så ofta för att "pusta". Bricanylen använde jag inte någon gång. Oh, så skönt.

Så till rubriken, som ni kanske undrar över! Jag går ju lite då och då in på Mamamiabingo och spelar. Har haft turen att få några jackpottar, så jag har på inga sätt och vis gått med förlust. I november så utlyste de en tävling. Alla som skriver blogg, skulle lägga in en MMB-symbol och det har jag gjort, som ni säkert har sett.
Idag fick jag ett mejl!!!! Jag blev Januari månads vinnare. Vad jag vann? Jo, 500 kronor! Så himla glad jag blev!!!




Sol och blåst

Snacka om att inte sova speciellt mycket! Lade mig vid 22-tiden igårkväll och läste en god stund. Somnade ganska snabbt för att vakna vid midnatt och i behov av ett toabesök. Somnade om ganska snabbt. Nästa gång jag vaknade, så trodde jag att jag stängt av klockan, men det hade jag inte. Stängde av den och gick upp. Tände lampan i badrummet och kollade klockan på armen. Men, har den stannat? Kollade en gång till och så gick jag ut i köket och kollade där. Den var bara 3.05!!!! Klockan hade inte ringt. Så jag lade mig igen och satte på alarmet. Men kunde jag somna??? Nej, inte alls. Jag gick upp 3.55 och gjorde mig iordning. Käkade frukost och läste tidningen. Ute regnade det när jag kom upp, men det slutade när jag åt frukost. Lite dator innan jag åkte med Stefan och Marita till jobbet.

Idag låg det en rapport och väntade på mig. Greppade den genast genom att göra omslaget först. Sedan började jag läsa och redigera.

Ringde pappa och allt var bra! Fortsatte med redigeringsjobbet. Tog även emot ett samtal om en faktura som hamnat fel.

Ute lyste solen, men det blåste. Ringde hem och frågade om någon skulle med på en promenad när jag kom hem. Fia hade varit ute redan och Inge skulle gå rätt så snart. Jaha, då får jag väl ta en promenad själv eller om jag kanske går hem från jobbet. Men jag ringde inte Marita direkt och tur var väl det! För Fia ringde och sade att  hon kunde gå en runda till. YES!!!

Åkte hem med Stefan och Marita klockan 14. In med väskan och snackade lite. Sedan till pappa. Allt bra med honom. Han hade ringt sin syster idag. Jag lovade att återkomma framåt kvällningen. Tog med han soppåse när jag gick.

Fia kom ut. Vi tog en runda på ca 40 minuter. Stundtals får vi ju stanna för jag blir så himla flåsig. Hatar att det blir så, men är glad att jag kan gå. Jag måste ju inte öka takten hela tiden :))

När vi kom hem, tog jag en dusch. Åt sedan lite och pratade med Inge. Fick se en granne utanför och jag var bara tvungen att öppna altandörren och fråga om de redan fått en bäbis. Det hade de!! I fredags fick de en liten flicka, så nu har de önskebarnen.

Jag gick in till pappa och vi konstaterade att han kunde ha Animal Planet på ikväll för det fanns ingen sport för honom eftersom han inte har Eurosport.

Fia åkte nyss till Annelie för att vara barnvakt åt Alicia och Elin en stund.

Ska väl se lite på TV ikväll innan det är dags att krama kudden.





Ge din kära, din vän.....

Ja, nu är det igång igen då! Ge din älskling rosor den 14 februari eller köp en ny doft m.m. Varför måste vi hela tiden ge något på en speciell dag och varför ska denna saken behöva kosta? Jag tycker nog att vi ska bry oss om varandra varje dag. Och med det menar jag inte att ge prylar utan att ge av sig själv. Finnas till hands om någon behöver en hjälpande hand. Livet är så kort och man vet aldrig vad som lurar runt hörnet.

Nej, njut av att du vaknar varje morgon och är frisk. Det är mer värt än alla prylar i världen.

Idag förresten så var det Stefans tur att köra och jag premiäråkte i deras nya bil (en Hyundai) som påminner lite om vår Kia.

Tog en promenad tillsammans med Kicki på lunchen. Riktigt skönt var det då för solen lyste och det blåste bara en svag vind.

Åkte hem med Stefan och Marita klockan 14. Fia hade Casper hos sig. Han hade varit hemma från skolan idag pga. att glasögonen gått sönder.

Inge hade tagit en promenad på förmiddagen till affären och köpt en köttkorv till.

Fia och Casper åkte strax efter att jag kom hem. Jag gick till pappa. Han satt och kollade på Animal Planet.

Inge och jag har kollat på TV3 Play och jag har även sett "Hem till gården".

Var nyss in till pappa och ändrade TV-kanal. Det är fotboll ikväll. Förresten så regnade det ute.




Det blev rotmos idag :)

Vaknade ca 3.15 och tänkte: Nej, inte redan!!! Men efter toabesöket, så somnade jag om. Yes!!! Sov till ca 5.50. Låg och drog mig till ca 6.30, då jag gick upp och gjorde mig iordning.

Var ute i tvättstugan klockan 7. Körde igång maskinerna. Kollade filtret i tumlaren och som vanligt (nästan) så fick jag borsta rent det! Fattar inte att det ska vara så svårt att borsta av efter sig.

In och satte mig vid datorn. Ut och flyttade över tvätten till tumlaren ca 8.05. Fia kom upp ca 8.40!!! Jisses alltså. Jag gick till tvättstugan igen vid 9-tiden. Då var allt klart och jag gick in till pappa med hans tvätt. Fyllde även på medicindosetten och pratade en stund med honom. När jag kom in till oss, plockade jag först in tvätten och därefter pressade jag apelsiner åt oss alla. Fia hjälpte till med att ta fram frukosten. Väckte Inge. Att han kan sova!!!!

Diskat och grejat lite i köket. Tog bland annat bort rattarna på spisen och torkade rent. Men ärligt talat så var det inte så skitigt där. YES :)))

Fia och jag hjälptes sedan åt med att skala potatis, morötter och kålrötter. Lade allt i vatten utan att dela på det. Därefter gick vi båda ut på en långpromenad. Inge kollade på TV. Men jisses så halt det var på sina ställen. Så vi gick med korta steg för då hanterar man halkan bättre. Solen lyste och det blåste. Men inne i skogen kände man inte av blåsten så mycket. Däremot på öppna fält. Mötte Rune (grannen ovanför oss). Han vände och slog följe. Tyvärr så blev ju jag flåsig, så jag var tvungen att stanna och ta Bricanyl. Fia fortsatte hemåt. Jag vill rikta ett varningens ord till alla ungdomar, som kanske läser detta! BÖRJA ALDRIG RÖKA OCH HAR DU BÖRJAT SÅ SLUTA NU!!!! Alla kan drabbas av kol och det är ingen rolig sjukdom. Man vill så mycket, men man fixar inte allt. Jag ångrar så himla mycket att jag började röka över huvud taget. Nu har jag varit rökfri i 6 år, men sjukdomen finns kvar.

Fia kom hem lite innan oss. Sedan åkte Fia och jag till IKANO. Jag var in på Life och köpte havrepulvret, som ska sänka kolesterolet. Har ju ätit hjärtan nu i en månad, så nu tänkte jag testa pulvret (Betaglucare). Så var vi till Maxi och köpte mjölk samt Stadium, där Fia köpte ett hårband.

Vinkade åt Maria, som skulle till Maxi. Tog ett varv innan vi åkte hem. In till far och fixade TV:n.

Fick sedan hjälp av Fia med att skära potatis, morötter och kålrötter. Kastrullen blev mer än full. När det var kokt turades Fia och jag om att stöta. Gick ju inte att ha allt kvar i kastrullen utan jag flyttade över i en stor rostfri skål. Inge hade fixat köttkorven. Och nog smakade det allt! Jisses så gott det är.

Har precis varit in till pappa med lunch och middag på tisdag. Så ändrade jag kanal.

Innan jag gick till pappa, så var jag på väg att somna. Så himla trött alltså.

Men jag tror att jag piggnade till för jag fick en himla massa pussar av Milo! Milo är Stefan och Maritas sons och sambos hund. Först luktade han bara lite på mig, men sedan så blev det pussar :)))




Regn och blåst

Hua, hua säger jag! Somnade rätt skapligt igårkväll och det var ju skönt. Men att vakna 3.45 och inte kunna somna om, det är inte bra! Försökte verkligen, men till slut gick jag upp och läste tidningen. Lade mig igen, men insåg att det var kört. Satte mig då vid datorn och kollade lite på svt play. Det var -0,6 grader när jag kom upp och uppehåll. Blåste inte heller så farligt.

Satte på radion och lyssnade på Lisa Syrén. Hon har så mycket tänkvärt att säga och detta innan själva programmet startar. Alltså "Ring så spelar vi".

Fia kom upp ca 6.30! Ja, ni läser rätt. Hon hörde att jag var vaken och då kom hon upp. Ja, hon skulle ju iväg och passa klockor på en fotbollscup inomhus. Hon och Maria skulle hjälpas åt. Så när klockan var ca 7.40 åkte hon. Jag passade då på att duscha och fixa mig iordning. Sedan datorn igen. Och Inge sov och sov. Så började det smattra på fönsterblecket. Det regnade massor!

Ringde pappa omkring klockan 9 och allt var bra. Han hade suttit uppe till 00.30 och sett på boxning!!!! Men han hade nog nickat innan i fåtöljen.

Väckte Inge klockan 10. Då var frukosten framdukad. Jag köpte ättiksinlagd strömming på jobbet igår och en arbetskamrat tipsade mig om att lägga det på en knäckesmörgås. Gjorde det till frukosten och jisses alltså! Det var verkligen supergott. Försökte få Inge att smaka, men han påstod att det skulle bli en massa ben i munnen. Jag sade till honom att man känner inga ben, men han tror inte på mig. Han borde ju lita på mig, eftersom jag hatar fisk med en massa ben i.

Diskat och bäddat. Gick in till pappa med tidningen och pratade en stund. Fia kom hem ca 12.15. Vi åkte då med tipset. Jisses vad det regnade och blåste då. Inget skönt alls. På hemvägen släppte vi av Fia vid fotbollshallen. Hon och Maria skulle till Jysk och sedan skulle de se en match, där Lasse spelade.

Jag har gjort biffar av blandfärs och skalat potatis + morötter. Inge stekte biffarna, löken och gjorde såsen. Det blev gott!

Var ju in till pappa innan middagen och fixade TV-kanalen åt honom. Han kan ha samma på hela kvällen. Så bra så!

Snart börjar LHC-Luleå. Får se om jag kollar något. Melodifestivalen roar mig inte, så den tittar jag inte på.




Fredag = höga förväntningar

Jisses alltså, men jag tror att någon klubbade mig igårkväll! Jag somnade säkert före klockan 22 och sov till klockan ringde ca kl. 4! Kände mig verkligen utsövd. Gjorde mig iordning och åt min frukost. Tidningen kom sent idag. Fixat kaffet och väckte Inge ca kl. 5. Han skjutsade mig och Marita och vi var på jobbet 5.25 (ja, Marita lite före mig).

På jobbet har det varit lite si så där. Snabbt avklarade arbeten. Men snart kommer det väl en hög med rapporter igen, så det kan ju vara bra att plocka lite.

Naturligtvis så ringde jag pappa imorse och allt var bra. Han undrade lite över besöket hos frissan och jag förklarade. Snackade med min kollega om att pappa skulle ta på sig skor för första gången sedan oktober. Han har ju inte varit iväg någonstans sedan sista besöket hos frisören i oktober. Möjligtvis så har han varit ute med soporna innan snön kom, men då hade han säkert "Foppatofflorna" på sig. Jag sade till min kollega, att pappa hade nog redan tagit fram skorna. Ringde pappa igen ca 13.30 för att säga åt honom att äta lunch. Det hade han redan gjort. Och så hade han tagit på sig skorna! Yes, jag fick rätt!!! Han undrade om han skulle ta på sig jackan, men jag bad honom vänta till dess jag kom hem. Och NÄR JAG KOM hem, så skulle jag gå direkt till mig. "Räck ut tungan åt mig då", sa han. Han är lite rolig alltså.

Slutade 13.45 idag och det gjorde Marita också. Man har ju så höga förväntningar när det är fredag och har ju längtat efter ledigheten. Så börjar det redan när man sätter sig i bilen. Fia pratade i mobilen och körde i väg. Alltså jag hatar när någon kör och samtidigt pratar i mobilen. Hade vi haft en automatväxlad bil, så hade det varit lättare. Men att både växla, köra och prata i mobil är ingen bra kombination. Och Fia vet min syn på den saken. Så var alltså bråket igång redan innan vi var  hemma. Yes! But I don't like it! Så kom nästa kommentar och det var att Inge tyckte jag var knäpp som slutade 13.45. Min pappa skulle ju inte vara hos frisören förrän kl. 15. Men vad då??? Gamla vill ha tid på sig. Och jag vill också ha tid på mig. Det är tufft att hjälpa pappa in i bilen. Det är tufft att "platta" till rollatorn och stoppa in den i bagaget. Dessutom är vår bil så skitig, så man vill knappt ta i den. Så har jag astma och kol, vilket innebär att stress inte är någon bra kombination med sjukdomen (-arna).

Pappa var nästan klar när jag kom in. Han fick behålla fleesevästen på och så tog vi sommarjackan. Men jisses, det blåste ju satan vid garaget. Jag hade bilen på p-platsen och där var lite is, så jag fick ta det lugnt. In med pappa i bilen och så plattade jag till rollatorn. Pappa kände inte alls igen sig på vägen till frisören. Men när vi väl kom in i köpcentra så visste han åt vilket håll vi skulle.

Vi gick in på Willys för jag skulle köpa chips till Fia. Där har de ju gjort om sedan sist och jag såg att pappa blev lite trött. Så gick vi till frisören och pappa blev klippt. Han betonade flera gånger att vi inte varit hos någon annan och det förstod hon :))



Pappa innan klippningen. Hon hade bara börjat lite lätt vid sidan, men det märks ju inte.



Och så här fin blev han! Inte kan man tro att fyller 90 år i höst. Hyn är så himla fin på honom.

Pappa var så tacksam för min hjälp och sådant värmer.

Hjälpte honom in när vi kom hem och satte på TV:n.

Sedan in till oss. Här hade de faktiskt  dammsugit och torkat golven idag. Ja, jag dammade ju igår :)

Jo, man har höga förväntningar på sin helg och fredagen är ju den bästa dagen. Jag älskar min familj och jag skulle absolut inte vilja vara utan dem. Bråkar gör alla, det har jag förstått! Tyvärr så vet ju både Inge och Fia hur det ska få mig "att gå upp i taket". Jag tänder verkligen på alla stubiner!





Äntligen ett bio-besök

Fy attan så halt det var på vägarna imorse.  Vi kom lyckligt och väl fram till våra arbeten, jag och Marita :))
Sms:ade till Maria om att köra försiktigt. Tyvärr så väckte jag henne, men jag vet att hon förstår mig. Vill ju varna henne innan hon ska iväg.

Satte igång att göra högar av rapporter som producerats under  hösten. De ska skickas till Kungliga biblioteket, Regeringsbiblioteket samt ett antal Universitet. Det är s.k. "pliktexemplar. In alles var det 23 stycken och 9 högar.

Ringde pappa och allt var bra med honom.

Solen har lyst, men det har blåst.

Fia och Marita stod utanför när jag kom ut. Fia vände och åkte för att hämta Tove och Casper. Jag gick in till oss först och sedan gick jag till pappa och pratade en stund.

Därefter så kollade jag på "Hem till gården". Fia och barnen kom hem för att hämta kameran och lite annat. Sedan åkte de till Flygvapenmuséet. Tove har inte varit där, men Casper var ju med Fia  och Inge när det var precis nytt.

Jag fixat matlådan och lite annat.

Fia och barnen kom ca 17.20. Inge och jag åkte till stan 18.30. Parkerade bilen och så gick vi till Filmstaden. Löste in våra biljetter och sedan gick vi ut på stan. Mötte Tommy och Irene Nilsson. Att det var Irene, det såg jag, men Tommy kände jag inte igen. Jisses alltså, men det är nog minst 10 år sedan jag såg honom sist och då hade han glasögon. Klart att vi åldras, det är ju bara att inse.

Sedan gick Inge och jag in på Karamello, för lite godis vill man ju ha. Det är inte varje dag man går på bio. När vi kom tillbaka till biografen, så stod Tommy och Irene utanför. De skulle se samma film som oss. Vi pratade och insåg att det var en härlig tid när våra "Marior" spelade handboll. Ja, Mariorna gick även i skolan tillsammans.

Vilken film vi såg??? Jo, vi såg faktiskt Änglagård – tredje gången gillt! Den var mycket bra och jag hoppas ärligt talat på en fjärde film, så man får se hur det blev :))

In till pappa när vi kom hem. Han såg på fotboll.

Thomas hade hämtat barnen omkring 18.15. Det är pappatid på onsdagar och varannan helg. Tyvärr så ville inte Casper till Thomas, men, men....

Nu är det dags att krama kudden. Klockan går fort till det är dags att gå upp igen.





Dieselpriset är högre än bensinpriset!!!!

Jaha, vad ska man skriva om idag då?? Inte mycket! Men vi har i alla fall kommit in i februari nu och det känns ju inte helt fel. Ljusare och ljusare blir det för varje dag, vilket känns skönt.

Marita och jag fick skjuts av Inge även imorse.

Jo, nu kom jag på en sak. Jag satt vid min dator och arbetade imorse. Klockan var nästan 6 då jag hörde en bil som tutade. Äh, tänkte jag, jag ska väl inte vara nyfiken, men vem sjutton tutar utanför jobbet så här dags? Naturligtvis tog nyfikenheten överhanden och jag reste mig upp. Fick se en bil som blinkade med lysena och så gick det ut en person (såg ju inte vem eller vilket kön). Jag öppnade fönstret och då hörde jag att det var vår eminente kock, Tommy! Hans inpasseringskort fungerade inte så han bad mig komma ner och öppna. Vilken tur att han gjorde så!! Och att jag blev nyfiken :))

Fia varit och besiktigat pappas bil idag och den gick igenom. Jag ringde till pappa och allt var bra.

Så ringde Inge till mig. Han skulle plocka ner granriset på altan och skar sönder snöret med en kniv. Han tänkte att han var tvungen att vara försiktig eftersom ljusslingorna satt kvar. Men rätt som det var så hade  han skurit sönder den ena. Ja, ja, allvarligare saker har hänt. Skönt att han inte skar sig själv.

Jag kom faktiskt ut innan Fia och Marita kommit utanför mitt arbete :))

Hem och in med väskan. Jag gick sedan till pappa. Fixade TV-kanalen åt honom (fotboll). In och fixade lite. Sedan skjutsade jag och Fia ner Stefan och Marita till Hyundai (vet inte om jag stavat rätt), där de skulle hämta sin nya bil. Fia och jag åkte till Maxi och köpte mjölk.

Nog är det både blött och skitigt på vägarna! Vår vita bil är inte vit längre. Den är HEMSK! Men vad göra? Så länge det är våta vägbanor är det inte någon mening att tvätta bilen.

Vi har konstaterat något mycket märkligt och det är att dieselpriset är 6 öre dyrare än priset på bensin!!! När vi skaffade vår KIA Ceed (diesel) så valde vi diesel för att det var ett miljövänligare bränsle och literpriset var då ca 2 kr lägre än bensinpriset. Jag undrar vad som hänt i politiken????? Nu straffas vi hux flux. SKANDAL!!!





RSS 2.0