Så annorlunda en dag kan bli

Vaknade faktiskt omkring 6.30 imorse och det var ju bara att gilla läget. Gick upp och läste tidningen innan jag satte mig vid datorn och kollade runt.

Blev lite som "hoppe skutt" för jag kände mig inte hemma någonstans. Hua, alltså hur kunde jag känna så!!!!

Fia kom upp ca kl. 9.15. Ringde pappa och allt var bra med honom. Fia och jag tog vår frukost och vi åt den på olika håll. Inge sov till ca 10.15! Ja, han kan sova den mannen!!!

Hade ju tänkt att börja städa här hemma, men ingen tyckte det var någon idé. Bättre att vänta till köksbordet var på plats.

Och jag var ju inte nödbedd liksom..... Bäddade rent i våra sängar och kollade runt. Hade ju faktiskt dammsugit i veckan, så så skitigt var det ju inte. Finns säkert de som har det värre, tänkte jag. Drog lite på smilbanden, det gjorde jag!! Så skönt att slippa skiten heehehehehehehe

Fia hade, när jag bäddade rent, röjt bland sina lakan och ratat en del. Dessa låg i en säck. Så när jag hade duschat och gjort mig iordning tog vi med säcken till bilen. Men jag gick in till pappa först. Han satt och kollade på friidrotten.

Jag och Fia lämnade tipset. Därefter for vi till Återvinningsstationen och de gamla lakanen gav vi till Myrorna. Dagens goda gärning var gjord.

Sedan ner till stan och då kläckte jag: I stället för att åka varvet, skulle vi kanske ställa bilen i ett P-hus och gå runt??? Fia anammade min idé. Parkerade bilen och så ut på stan. Den är ju inte så stor alltså. Norrköping är mycket större!!!!!!! Men vi gick till Stora Torget och där hade de ju..... Jaaaa, de hade orkidéer!!! Tag 2 för 100:- eller 3 för 50:-!!! Jag och Fia valde det första alternativet. Där var ju i alla fall lite mer knoppar på dem. Träffade en gammal arbetskamrat och han och hans sambo valde det andra alternativet. Sedan gick vi till Hemtex. REA, REA, REA!!! Skulle ju inte handla något!!!! Men jag gick ut därifrån och hade köpt två löpare till priset av en! Kunde ju inte motstå det priset!! Fia köpte nya lakan till sin säng och örngott (till förbannelse)......

När vi kom  hem och vi hade plockat iordning, gick jag till pappa. Bäddade rent hos honom och bytte handdukar. Såg till att han hade rätt TV-kanal på.

In till oss. Maria och Tove kom med vårt köksbord! Tack älskade dotter för att du slipat det åt oss!!! Skruvade ihop benen och så oljade Fia. Jag fortsatte med det efter att jag fixat med annat. Fia är ju suverän på att olja, men jag ville också känna att jag gjort  något med bordet.

Vi åt sedan panerad schnitzel och kokt potatis. Löparna gjorde sig bra och bordet blev fint.

Fia stack ut och sprang spåret med Maria och barnen. Jag diskade och när det var gjort,  så sov Inge. Han sov verkligen skönt i soffan. Smög ut och in till Stefan och Marita. De bjöd genast på ost och kex. Först sade jag ifrån, eftersom vi precis hade ätit, men så kunde jag inte bärga mig. Ost och kex är ju något som jag älskar.

Fia kom från spåret och även Inge vaknade till "liv". Stefan blandade drinkar till mig och Fia (Inge avstod). Jisses alltså; Rom och Cola ännu en helg! Så himla gott det var!

Vi satt hos dem till ca 21.50. En mycket, mycket trevlig kväll blev det och som jag skrev i rubriken: En annorlunda dag!!!

Och städningen????? Jaa, kära vänner, den finns kvar! Jag lovar er, det är ingen annan som gör den!!!!  Det blir jag som dammar, Inge dammsuger och jag (har lovat detta) knätorkar golven!! När??? När andan faller på hahahaha... vet ni vad jag säger nu??? JO, dj*la fluga!!!! Den retar mig till vansinne!!




Oh, vad jag saknar vårt köksbord

Hade jätte svårt att somna igår kväll och har inte sovit så mycket alls. Men så är det!!! Bara att gilla läget. Gick upp före kl. 7 imorse. Läste tidningen och sedan datorn. Saknar köksbordet när jag läser tidningen och när vi ska äta. Frukosten äter vi på var sitt håll.

Ringde pappa ca 9.15. Då kom Inge upp. Fia sov till ca kl. 10 idag! Började att städa badrummet och sedan köket. Trodde att vi skulle få hem köksbordet idag, men inte. Så då tvättade jag köksfönstret i stället! Städningen får vara till imorgon.

In till pappa och allt var bra med honom. Regnat till och från idag och så har det blåst.

Sedan åkte vi alla en sväng, som slutade i Falerum. In på Klädhuset där, men jag hittade ingenting. Fia hittade något, som hon ville ha. När vi kom åter till stan, handlade vi först på Coop Extra och Fia var sedan in på Hemköp.

Fikade när vi kom hem. Jag var bara in och hjälpte pappa lite innan fikat. Gjorde baugetter med skagenröra. Så himla gott.

Ikväll har vi ätit revbenspjäll och potatissallad. Är väl inget som jag direkt älskar och framför allt inte att äta i vardagsrummet. Var ju inget superväder, så vi kunde sitta ute på altan.

Men imorgon kanske vi har bordet här!!!


Regnat idag

Höll på att slå imorse,  när jag såg att jag klockan var 8.25 då jag vaknade!! När hände det sist, att jag sov så länge? Var vaken ca 5.45 och då var det mörkt och trist. Tänkte att jag kan ju dra mig ett tag i alla fall och somnade om.

Fia hade varit uppe och hämtat tidningen, så den kunde jag inte läsa. Skrev i stället i min fysiska dagbok om gårdagen och så blev det datorn. Inge kom upp. Jag ringde pappa och då kom Fia upp. Hon hade somnat om efter att hon läst tidningen. Allt bra med pappa.

Vi åt frukost och vi satt på olika håll. Konstigt att inte ha något köksbord :)) Men så fint det blir när det är klart. Får se om vi ska ta stolarna senare.

Fia och jag åkte till Intersport, där hon lämnade tillbaka ett impulsköp. Jag satt kvar i bilen och väntade. Märkte att även vid IKANO-huset ställer sig folk som de vill. Där jag stod och väntade (inte i någon ruta), var det familjeparkering. Kom en äldre dam och jag tänkte att hon ska nog gå vidare! Pyttsan heller! Hon stod på familjeparkeringen. Och så fort hon åkte körde det in en bil. Ur den klev ett pensionärspar!! Jag var på väg att veva ner rutan och fråga var de hade barnen, men höll mig tyst. Tycker dock det är höjden av folk att göra så. Kommer man som småbarnsförälder och ska ut med små bilbarnstolar och vagnar, krävs det utrymme! Men det fattar visst inte alla.

Skjutsade Fia till Maria. De skulle äta kinamat och så skulle de  på bio! Det var en 3D-film som de skulle se. Jag åkte hem efter Inge. Först till K-Rauta och köpte mer sandpapper sedan Maxi. Flöt på bra där och vi var snart klara. Jag köpte snus till Inge och  när jag kom ut stod han och pratade med Bernt. Kul att träffa på honom.

Var även och köpte vin. Skrattade gott åt en liten kille på ca 4 år. När mamma plockade cider sade han: Men mamma ska du dricka vin igen? Hon skrattade gott och sade: Nej, lille gubben det här är cider. Så fortsatte de bort mot ölen och då sade killen: Den där tycker inte pappa om!!! Ja, nog är barn härliga. Jag tänkte genast på vad Casper sade till mig när han var med mig: Men mormor om du dricker vin så blir du ju full igen! Jisses alltså! Jag har aldrig varit berusad när barnen varit i närheten.

Och regnet har fortsatt och trött har jag varit. Inge och jag åt upp våra pizzor från i förrgår. Blev proppmätt. Så då är det inte så dyrt att köpa pizza eftersom det räcker till två middagar.

Har varit in till pappa ett par gånger under dagen.

Fia kom ca 17.30 och filmen hade varit bra.

Imorgon blir det städning här hemma!


Idag blev det lite gjort

Sov till ca 6.30! Sist i säng och först upp, det är min melodi det. Läste tidningen och sedan datorn. Sofia sov inte så himla länge utan kom upp ca kl. 8.45. Jag ringde far och idag mådde han mycket bättre! Skönt det. Inge kom upp och vi åt då frukost.

Diskat, bäddat och duschat. Så himla skönt. In till pappa med tidningen. Pappa ville följa med på en promenad. Jag blev superglad och vi gick den "vanliga" rundan. Han följde även bort och kollade på mina tomater.

Maria och Casper kom och hämtade vårt köksbord, som Inge och Fia skruvat bort benen på. Hon tog skiva och ben i pappas bil och åkte ut till Lasse. Där skulle hon slipa allt. Sedan ska vi olja det. Behövdes verkligen. Sist gjorde Maria och Thomas det på vår baksida, men då fick vi bannor av grannen ovanför.

Sedan åkte Fia och jag och hämtade ett paket som kommit + att vi handlade lite. När vi kom hem, satte Inge igång att klippa gräsmattorna (pappas och vår). Jag kantklippte, vilket verkligen behövdes. Fortsatte sedan med att röja bland mina skor. Det blev en del som slängdes.

Fia körde in bilen på gården, så att vi kunde slänga in säckarna där. Åkte sedan till Återvinningsstationen. Därefter ut och kollade hur det gick för Maria. Hon var klar med bordsskivan och höll på med benen. Men hon hann inte med allt idag!

Margareta ringde och kollade om jag ville komma till G:a Lkpg ikväll och jag sade att jag skulle se om jag hann. Nu gjorde jag ju inte det eftersom familjen vill åka till Norrköping där Fia ville visa oss lite på Sports Camp. Käkade sedan glass på ett ställe. Men det går fler tåg Margareta!

När vi kom hem, satte jag igång att borsta potatisen och så gjorde jag biffar på nötfärs. Gick till pappa och kollade läget. Han hade fått för sig att han skulle lyssna på radion istället för att se friidrotten på TV. Jag intalade honom att det är roligare att se än att lyssna.

Pratade sedan med en granne en stund. De flyttar nästa helg, men vi har blivit Facebook-kompisar, så vi ska hålla kontakten.

Åt på altan, eftersom vi inte har något bord. Regnar det imorgon, får vi väl äta frukosten ståendes vid diskbänken.

Fia åkte och träffade en kompis. Jag gick till pappa med mat. Fixade TV:n åt honom.

Har scannat en bild på mamma och pappa idag och lagt in den på Facebook. Det är deras bröllopsfoto. De gifte sig den 27  juli 1946.



Ha en trevlig kväll alla!

Kramizzar Nilla

Sjusovaredagen

Sov till ca 6.30. Gick inte mer alltså, så jag gick upp och läste tidningen. Såg att det var "Sjusovaredagen" och då ska man minsann inte sova massor. Så jag gjorde rätt :))

Datorn efter tidningsläsandet. Var in på Facebook och grattade min brorson, som fyller 44 år idag! Så grattade jag ett par vänner till. Märkligt, men en av tjejerna fyller också 44 år idag. Måste kolla om hon föddes på vårt BB.

Mina föräldrar gifte sig idag för 64 år sedan. Helt sanslöst alltså. Men mamma har ju inte varit med oss här på jorden på drygt 5 år nu. Saknar dig mamma och den saknaden finns alltid i mitt hjärta!

Det är även 35 år sedan Maria döptes. Peter (brorsonen) bar  henne till dopet. Han fyllde själv 9 år den dagen. Jisses han var lika gammal som Tove blir i år!

Ja, ja, Maria ringde och bad mig väcka Fia och Tove klockan 9. De skulle till Valkebobadet och bada. Var inget svårt att väcka dem och Inge kom upp av bara farten. Gemensam frukost alltså.

Flickorna åkte och jag gick in till pappa. Han var lite ledbruten idag och trodde att han legat konstigt inatt. Hoppas att det är så.

Fia ringde och ville hem från badet, så Inge och jag hämtade henne. Fia och jag ville till Söderköping, men Inge tyckte att vi skulle coola ner oss vad gäller bilåkandet! Han har ju i och för sig rätt.

Men efter en stund åkte Fia och jag till Stadium i Tornby. Fia var in och handlade. Sedan åkte vi till Tannefors slussar och åt "glass". Därefter åkte vi faktiskt in till stan. Gick i affärer och jag som inte skulle handla något, handlade förstås. Köpte ett par jumprar (två kortärmade och en långärmad). Men det var fynd.

Hem och vi hade bestämt att vi skulle ha sejfiléer, som vi hade i frysen. Men Inge blev så besviken när han såg dem för det var inga filéer. Så nu har vi beställt pizza. Alla nöjda hoppas jag. Det var ett dividerande om skinka på burk, köttbullar, men det blev pizza. Ja, ja, någon gång ska man äta det också.

Efter att vi ätit ska vi iväg och spela minigolf med Maria, Lasse och Casper. Ska bli kul. Vi får se om jag tar någon bild. I så fall lägger jag in den senare.

Nu säger jag:



Och här kommer då en bild från kvällen! Den är tagen vid det 18:e hålet! Vem som förlorade? Det pratar vi mycket tyst om! Vem som vann? Ja, det gjorde Lasse!


Mulen dag, som blev lite bättre fram emot kvällen

Sovit gott inatt! Det var nog för att vi såg på Wallander: "Vittnet" igår :)) Vaknade vid 7-tiden, men försökte somna om. Fia kom ca 7.30. Hon hade fått sms från blodcentralen. Det var akut brist på blod och de ville att hon skulle komma. Så ringde Maria. Hon ville till Västervik över dagen!!! Så Fia åt frukost och åkte sedan och lämnade blod. Därefter direkt till Maria. Så åkte de + barnbarnen till Västervik. Var ju inte direkt något toppenväder. Det småregnade faktiskt på morgonen.

Jag ringde pappa och allt var bra med  honom. Inge kom upp ca 9.30. Vi åt frukost. Sedan diskade jag och därefter gjorde jag pappas och våra räkningar. Det finns ju liksom ingen återvändo när man kommit till slutet av månaden. Hej och hå!

In till pappa med tidningen. Snackade en stund med honom och kollade vad vi skulle handla.

Inge klar när jag kom åter. Vi åkte först det klassiska varvet på stan....hahahahahaha.. ja, jisses alltså, men sådana är vi.

Men så kom vi på att vi skulle ta en sväng ut till Lasse (Mias kille alltså). Han hade lovat oss att vi kunde komma dit med vårt köksbord och slipa det. Vi ville kolla vad han hade för maskin och vad vi skulle köpa för något till det. Efter att vi fått reda på det åkte vi mot stan. Men inte vilken väg som helst. Vi åkte över Kolbyttemon och så passerade vi Raelstorp. Tänk när vi åkte dit på skolresa i småskolan och även med söndagsskolan. Ja, det var tider det. Och då tyckte vi att det var så lååååååååångt dit. Tänker på Stefan Andhé som skrev om just Raelstorp i sitt kåseri i Året Runt. Han funderade på om det låg åt Kolbyttemon!!!

Vi var först till ByggMax, men de hade inte sådana maskiner. Då åkte vi till K-Rauta. De hade det vi sökte efter.

Handlade på Hemköp hemma hos oss. Fia ringde precis när vi gick ut därifrån. Hon hade blivit yrslig och det var väl pga. blodgivningen! Vi sade åt henne att äta och det hade hon gjort.

In till pappa med hans grejor från affären. Inge och jag tog en fika.

Därefter kokade jag blomkål, som jag sedan stuvade. Inge stekte isterbanden. Wow, så gott!!! Kom på nu vad jag glömde att ha till: Rödbetor!!!! Ja, ja, gott var det ändå och jag saknade det ju inte när vi åt.

Nu ikväll sprack det upp lite. Inte helt, men nästan. Hoppas på fint väder imorgon.

Har faktiskt plockat ur mina garderober. Där har hängt så himla många plagg som krympt. Fattar det inte alltså, men vi måste ha fukt i garderoberna!!! Två säckar har jag fyllt och det känns skönt.

Fia, Mia och barnen skulle köra hemåt ikväll. Först skulle de ha tältat, men vädret är inte att lita på just nu.


En gråvädersdag

Fy sjutton alltså, men jag vaknade redan 4.15 och kunde inte somna om!!! Mörkt var det, så jag var ju tvungen att kika ut. Det regnade!!!! Tove låg i min säng och hon sov så gott. Jag försökte verkligen att somna om, men det gick inte! Gick upp 6.30 och gjorde mig iordning. Alla sov :(

Var ute i tvättstugan klockan 7 och körde igång. Fick bara plocka dammtussar från golvet och diskhon. Så låg det två klädesplagg på golvet! Men hallå!!!! Märker man inte om man tappar något???

Casper kom upp ca 8.15. Han satte sig och kollade på Cartoon. Och där satt han när jag gick till tvättstugan vid 9-tiden. Då var allt klart och jag gick till pappa med hans tvätt. Fyllde även på medicindosetten. Allt var bra med pappa.

Klockan 10 tyckte jag att alla sovit klart, så jag väckte dem och sade att frukosten stod på bordet! Tove var lite seg :)))

Sedan ville Tove och Casper se på High School Musical på min dator och det fick de. Fia och jag åkte iväg och handlade lite. Men vi åkte inte förrän dillköttet var kokt! Kokade på kalvkött idag!!! Det har jag aldrigt gjort tidigare.

Först åkte vi och lämnade tillbaka filmen. Hyrde ju Farsan igår, men ingen av oss tyckte att den var speciellt bra. Faktum var att vi nickade alla fem!!! Vi vuxna hade kanske för höga förväntningar. Har ju hört så många säga att den är toppen!!!

Därefter åkte vi till Maxi och  köpte potatis och soppor (nypon- resp. blåbär). Fia var sedan in på IKANO-huset. Jag satt kvar i bilen.

Hem och fixade potatisen och kokade den. Maria kom när jag höll på med såsen. Vi åt ca 14.00. Oh, vad alla tyckte det var gott. Barnbarnen tog två portioner!! Ja, vi andra också, utom Inge. Han kunde ju inte vara ifrån Formel 1 för länge....

Diskat och plockat iordning. Maria hjälpte mig med bordet. Hon och barnen cyklade hem vid 15-tiden. Regnade fint då, men nu tror jag att det slutat.

Ikväll ska vi se Wallanderfilmen: Vittnet, som Fia  har köpt.


Kört runt lite innan Norrköping

Blev en lite annorlunda kväll igår. Grannen (Stefan och Marita) bjöd in oss på en drink. Ja, vi satt ju ute för kvällen var skön. Vi fick Bacardi och cola. Wow så gott alltså! Det var länge sedan. Så denna helgen har vi verkligen tänkt tillbaka på tider som varit. Först GT torsdagen och även tidigt på fredagen och så Rom o Cola. Kan semestern vara bättre! Tack våra goa grannar för ännu en trevlig kväll!

Jag sov inte speciellt länge imorse utan var uppe före kl. 7. Läste tidningen och sedan blev det datortime. Inge sov till drygt 9.30. Ringt pappa och där var allt bara bra.

Jag bäddade medans Inge tog fram frukosten. Diskat och plockat. Så tog jag fram dammsugaren! Det var dags för den att göra lite nytta! Men jisses, som jag svettas när jag kör runt med den. Värsta bastun känns det som.

Duschade sedan och gjorde mig iordning. Bäst att ta lite mascara för annars tycker ju Tove att jag ser så ledsen ut :))) Inge tycker jag ser yngre ut utan smink och Fia tycker jag ser äldre ut. Men ibland är det bara så skönt att slippa sminka sig. Gör ju det varje dag när det inte är semester!

Gick in till pappa med tidning och mat (kassler och potatismos). Pratade lite med honom.

Därefter åkte Inge och jag med travet. Så körde vi "varvet på stan". Inge vill nog hem, men jag tyckte inte det var någon idé. Skulle ju hämta Fia omkring 14.45. Så han körde mot Åtvidaberg och tanken var, att i rondellen, som har en himla massa avfarter, skulle vi kört mot Linghem. Men det blev mot Askeby och Björsäter i stället. Det är andra gången som Inge kör fel där!!!! Så när vi kom till Askeby, vek vi av och körde mot Linghem. En väg som vi nog aldrig kört på tidigare. Alltid lika roligt!!! Från Linghem körde vi mot Norsholm och in där. Vidare till Kimstad och så for vi till Finspång. Oh, vad jag älskar att åka på småvägar!!!! I Finspång åt vi varsin korv med bröd. Fia ringde ca 14.10 och undrade var vi var. Ni kan komma nu, sade hon! Japp, vi är på väg svarade jag! Var i Norrköping och Himmelstadlund ca 14.30. En tjej åkte med oss och vi skjutsade henne till Vimanshäll. Fia var glad över att vara hemma igen. Jag gick in till pappa och fixade TV-kanalen åt honom. Tog med hans tvätt in.

Fia berättat lite om veckan som varit. Omkring klockan 16.15 kom Maria med Casper. Tove var hos Tilda och hon cyklade hit lagom till middagen kl. 17.45. Men innnan satt hon och Casper hos Fia:



Nu trivs hon när hon får ha sina syskonbarn omkring sig!!!! Innan Tove kom, satt faktiskt Fia och sov. Helt slut efter veckan som ansvarig ledare för flickor på 11 år i fotbollen.

Vi åt fläskfilé och hasselbackspotatis. Gott så in i den!

Nu är Fia och barnen och hyr en film och jag hoppas att det blir "Farsan". Den kan vi alla se och skratta åt!


Undrar hur länge min dator håller

Imorse vaknade jag vid 3.30 tiden och hade kram i  höger vad. Aj, aj, aj, vad ont det gjorde. Vände mig i sängen och tryckte benet mot chiffonjén. Det hjälpte efter en stund. Somnade om och sov till ca 7.15. Kändes som en klump i vaden, men det brukar ju göra så lång tid efter en kramp. Jag kände faktiskt när krampen kom. Jag sträckte nog på mig på helt fel sätt och då! PANG!!!!

Var lite svalare ute och bättre med syre (skönt för alla oss med dåliga lungor och astma), men jag vill nog gärna ha tillbaka det fina vädret.

Hade ju bestämt mig för att röja garderober när det blev dåligt väder för det finns så mycket kläder som blivit fuktskadat! Har länge trott att jag skulle kunna ha dem, men det är bara att inse: Fukten har krymt dem!!! Sade det till Inge när han kom upp, men han tyckte att jag skulle fortsätta "ladda batterierna". Vad go han är!!! Jag var ju inte sen att "lyda order". Shit alltså! Det är ju så att jag har semester! Garderoberna finns kvar och  jag kan ta dem vid annat tillfälle. Kommer väl en höst och vinter eller????

Var in till pappa på förmiddagen och allt var bra med honom. Han hade diskat mina burkar och lagt dem i en plastpåse. Så go han är. Han skulle se på TV klockan 12 och nog sjutton hade han försökt att ställa in kanalen med fel dosa!! Jag sade till honom (för vilken gång i ordningen vet jag inte) att han får inte andvända den "långa dosan". Men det står ju Samsung på den och TV:n är ju en Samsung. Men snälla pappa! Skit i det!! Om du håller på så här, så tar jag snart in den dosan till mig. Du ska bara använda den "lilla dosan". Och så förklarade jag åter igen sambandet.

Inge och jag åkte till vårt köpcentra. Jag skickade tillbaka en film som var fel. Sedan åkte vi ett varv. Jag kom på att jag ville ha Haloumiost och sade till Inge att Stefan och Marita varit på Lidl och köpt. Vi åkte till Lidl i Ekholmen, men tyvärr!! De hade ingen. Köpte bara lite bröd där. Åkte till Coop Extra. Där hade de "min" Haloumiost till extrapris, så jag köpte ett paket. Ska grilla imorgon (om vädret tillåter).

Pappa satt och kollade på fotboll när vi gick förbi. Inge och jag tog en fika ute. Då började det att regna, men vi satt kvar hehehehehe....

Sedan blev det datorn! Ja, vad gäller datorn, så undrar jag hur länge den ska hålla! Den segar som sjutton och jag är livrädd för att den ska lägga av! Har ju hur mycket bilder som helst sparat på den. Så snälla, snälla dator.. håll dig frisk!!!!

Jag ringde Maria på förmiddagen. Tyvärr så blev vi nästan lite osams, men redde ut det. Hon och Fia hade bestämt att barnbarnen ska sova här imorgon, men jag tycker nog att det är bra om det kollas med oss först. Jag vet att Fia vill rå om barnen och det vill jag också. Men vi hade ju faktiskt kunnat bestämt något annat. För jag vill inte att barnen kommer hit om vi t.ex. skulle ha lite fest. Oki, hade det varit så, så hade väl Fia fått varit hemma hos Maria. Det är bara principen Helge *asg*.  Jag älskar mina barn och även Henrik i Sommarlandet! Men jag vill att de visar oss lite respekt eller hur man ska uttrycka det. Barnbarnen älskar jag över allt på jorden. De är verkligen guld värda!! Undrar om de förstått det!

Fia ringde mig tidigare och bad mig köpa kompresser. Det har jag gjort.

Snart ska vi äta kassler med Campbells champinjonsoppa och potatismos. Ja, det är pulvermos. Det får duga!!!

Ännu en bild från semestern:



Den här bilden tog jag med Fias kamera i Djurgårdsbrunnskanalen! Vi är nästan ute på "öppet vatten".


Fikat hos pappa

Sov faktiskt till 7.50 idag!! Var förvånad själv när jag såg vad klockan var. Men skönt var det :))

Var ju en så trevlig kväll igår! Funderade lite på den.

Läste tidningen och sedan blev det datorn. Inge sov till ca 9. Ringde pappa och allt var bra.
Vi åt frukost. Jag gjorde mig iordning.

Mulnade på och kom lite regn. Gick till pappa med tidningen och pratade en stund. Kollade vad han behövde ha hem från affären.

Sedan ringde brorsan och undrade vad vi gjorde. De tänkte åka över och fika med pappa och ville att Inge och jag skulle komma in dit. Då köper jag fikabröd när vi handlar sade jag,

Inge och jag åkte till ICA Maxi. När jag hade plockat tomater och gurka, fick jag se att de hade jordgubbar. Kom då på, att det var trevligare med en jordgubbstårta än annat fikabröd. Så jag köpte en liter gubbar och tårtbotten. Grädde hade jag hemma!

Regnade lite när vi var i Tornby. Var även till Systemet. Jag blev så våldsamt sugen på Gin och Tonic, så jag köpte en flaska gin. Helt sjukt alltså, men man måste få unna sig något gott. När jag kom ut till bilen undrade Inge var jag skulle köpa Tonicen. Det fick bli Hemköp på hemvägen.

Kom hem 12.50. Plockade in varorna. Därefter gjorde jag vaniljkräm och så vispade jag grädden. Sköljde och rensade jordgubbarna. Fixade snart till tårtan. Hade krossad ananas emellan också. Sedan diskade jag. Klockan 13.20 gick jag över till pappa och satte på kaffet. Inge kom strax efter. Brorsan och Kristina kom ca 13.40. Tårtan blev uppskattad.

Vi pratade och hade trevligt. Tror att pappa uppskattade detta besök. Brorsan hade bytt bil igen, så när de skulle åka, följde vi alla tre med ut. Det var en Kia Wenga. Mycket fin var den!

Inge gick hem och jag följde med pappa in för att diska.

Blev inte mycket med regnet. Trodde faktiskt att det skulle bli åska, men det har det inte blivit.

Nedan en bild från Stockholm (vid Stadshuset).



Nu lyser solen igen. Inge och jag ska snart äta lite mat. Man är ju inte hungrig!! Önskar så att magen skulle bli mindre, men det blir den inte!!!!

Fia ringde precis. Ska hämta henne på lördag vid 15-tiden.


Ännu en fin dag även om inte solen lyste klart

Sov till ca 7.15 imorse och det är väl helt okej! Läste Corren och sedan datorn. Inge sov till ca kl. 9. Han hörde inte när Fia ringde kl. 8!

Ringt pappa och allt var bra. Åt frukost, bäddade och diskade. Bestämde oss för att åka till Berg. In till pappa med tidningen.

Oh, vad bilar det var där idag!!! Men vi hittade en plats. Satte oss sen i våra stolar. Jag badade inte, men blötte fötterna. Inte så många slussningar.

Åkte hem ca 13.45. Köpte mjölk på hemvägen.

In till pappa. Han satt  och kollade på en gammal fotbollsmatch.

Inge och jag åt lite rester och så fikade vi. Jag kollade sedan på Hem till gården!

När klockan var 17.40 skjutsade Inge mig till stan. Hade bestämt med Karin på Stora Torget. Hon kom och jag blir så glad varje gång vi ses. En underbar människa är hon. Hennes son med familj bor här i stan. Själv bor hon och hennes man i Västerås. Men Karin kommer alltid hit en eller två veckor på sin semester.
Vi satte oss på "Storans" ställe och åt varsin stor sandwisch och tog en öl till. Den sandwischen var mäktig. Maria, Casper och Erki kom (jag visste ju att de skulle på stan och ta en öl). De tog ett bord åt oss som var på  yttre sidan, så Karin och jag flyttade över dit.

Kvällen var mycket trevlig. Mycket "känt" för min del. Brorsdottern, Annette, var där och det var hon även förra året. Träffade även en jobbarkompis.

Klockan 22 bröt vi upp. Karin skulle bli hämtad av svärdottern och jag blev hämtad av Inge. Gullig man jag har!!! Mia och Casper cyklade hem. Tove var hos en granne under tiden.

Nu sitter jag här och är nöjd med kvällen. Maria lade in en bild på Facebook på mig och jag ser hemsk ut där!!!


Vättern runt med bil :))

Jag gick upp ca 7.15 och tog en dusch. Gjorde mig iordning och läste tidningen. Sedan datorn en stund. Väckte Inge ca kl. 9. Innan dess hade Fia ringt. Allt bra med henne, men lite huvudvärk. Kan ju vara allergin. Ringt pappa och allt var bra. Vi åt frukost och fikade.

Jag gick in till pappa och pratade en stund. Klockan 10.05 åkte Inge och jag mot Falköping. Körde E4:an och vek av in på väg 40 i Jönköping. Sedan blev det väg 26.

Stannade vid ån Tived och sträckte på oss!

Så här vackert var det där:



Fortsatte sedan till Falköping och vi körde faktiskt rakt på Falbygdens ost!



Där åt jag ostbuffé och Inge tog en baugette med kyckling och curryröra. Allt var så himla gott. Därefter gick vi in i själva ostaffären och köpte med oss några ostar hem. Hade en kylväska med oss, men om man köpte två ostar, så fick man en kylväska och isklamp. Så nu har vi små kylsväskor!!!

For vidare mot Skövde. När vi kom dit ville jag givetvis upp på Billingen! Var där för 36 år sedan!!! Brorsan, barnen och hans dåvarande fru flyttade dit 1974 och Lillemor och jag åkte upp där och kollade utsikten! Den var enorm då och är så än idag:



Tar en bild till därifrån:



Sedan skulle vi vidare och Inge vill först köra direkt till Hammar, men jag tyckte att vi kunde åka ner till Hjo, eftersom vi var så nära. Och vi åkte mot Hjo. Där så jag skylten: MOFALLA KYRKA! Snälla Inge!!! Kör in här! Det var i den kyrkan som Maria döptes för snart exakt 35 år sedan (27 juli 1975). Då bodde brorsan m. fam. i Korsberga, som ligger en bit därifrån.



Det gick inte att få med  hela kyrkan på bild, men en träkyrka är det och den är inte stor.

Vidare ner till Hjo, men där var så mycket folk, att vi åkte vidare. Tog nedanstående bild från bilen, bara för att ni ska se att vi var där:



Det är Hjo-bagarns hus som ligger där!

Så hamnade vi till slut på Stenkällegården. Vi var mycket fikasugna och åkte dit. Hade tänkt oss att fika utmed Vättern, men det här var lika fint:





Åkte förbi en privat liten damm och där fanns det röda/rosa näckrosor:



En underbar tur Vättern runt måste jag säga! Jag och Inge älskar att göra sådana här långturer över en dag! Han älskar ju att köra bil och jag älskar att sitta bredvid :))

Observera att vi har ännu inte flyttat fram tiden på kameran. Ovanstående är taget 16:24.

Vi upptäckte att dieseln började började tryta och sade att vi skulle tanka på en Statoilmack i Motala. Men vi hittade ingen!! Frågade en kille och han sade att det fanns ingen Statoilmack kvar i Motala!!! Shit alltså. Åkte över Fornåsa och när vi kom ut på 34:an så stod det att vi kunde köra 4,8 mil till. Men rätt som det var så blev det vara streck!! Hosta dig fram sade jag till Inge :)) Vi tankade hemma i vårt Statoilmack.
Innan dess så körde vi om en arbetskamrat, Bea!

Var in till pappa och bjöd honom på lite ost. Sedan fikade Inge och jag.

Fia har ringt. Hon varit hemma idag och lämnat över bilen till Maria. Så Maria och barnen skjutsade tillbaka henne.

Karin ringde och vi ska ses imorgonkväll. Ska bli jätte roligt!


Så är jag då inne på tredje semesterveckan

Näe, jag vill stoppa tiden nu!!! Varför ska den gå så här fort??? Är ju så himla skönt med semester! Men för det så vill jag inte vara ledig jämt!

Idag skulle vi ta en tur till Falköping, men så ringde Fia. Hon väntade på en sak från posten och ville att vi skulle ringa om det kom. Så vi beslöt oss för att skjuta på resan till Falköping. Och förresten vi bör nog komma iväg skapligt. Posten kom inte förrän 12.45 idag!!! Och inte var det någon avi med till Fia.

Jag varit in till pappa på förmiddagen. Pratade en god stund.

Solen lyste, men det blåste och vinden var kall. Inge och jag åkte sedan ett varv, som vi säger. Var bland annat och kollade där vi bott som barn. Sedan till ICA Maxi och köpte mjölk och fläsk. Såg en familj komma med 3 tonårsbarn. Den ena killen satt och drack öl i baksätet!!! Och de ställde sig på familjeparkeringen! Alltså jag blir galen på sådana, som inte förstår att dessa parkeringar är till för småbarnsfamiljer!!!!

När vi kom hem gjorde jag en sockerkaka och när den var klar (trodde jag), gjorde jag vaniljkräm. Delade på kakan och då upptäckte jag att den inte var klar i mitten! Jäkla ugn alltså. Kände ju så noga och den började till och med bli lite bränd ovanpå. Men det var bara att ta bort mitten och breda ut krämen. Kakan blev, trots allt, god!!!

Fick höra att Marita (grannen) hade haft en märklig första dag på jobbet. Larmet tjöt när hon kom dit. Det kom från ett vilrum och hon vågade inte kolla. Hade inte jag heller gjort. Hon ringde vakten! Nu var det ingen där. Larmet hade tydligen gått igång när åskan gick i lördags. Då undrar man ju vad vaktbolagen gör?? Är de runt och gör sina inre kontroller eller säger de bara det!?!?! Sedan, när  hon cyklade hem på eftermiddagen, fick hon punktering. Inte roligt alls. Så åter igen blir man bara så förb. på de som tappar glas på backen och inte ser till att få bort det.

Ikväll har vi åter igen passat på och ätit bruna bönor och fläsk! Både brorsan, pappa och Fia ringde nu ikväll! Maria pratade jag med tidigare. Hon hade cyklat till badet i Vikingstad och barnen hade åkt med en kompis i deras bil.

Några bilder från semestern följer här:



Den här bilden tog jag med min mobil samma dag som jag gick på semester! Jag och Fia hämtade Tove från sitt fritids och så åkte vi och badade vid Berg (Göta kanal). Det är Tove som "dyker" på magen!



Det är inten staty utan en människa som målat sig. Han eller hon stod nästan helt stilla. Men så råkade "den" gäspa på skoj. Det var många som hoppade till då!




Inge och Fia njuter av båtturen "Djurgården runt".



Den här häftiga "båten" mötte vi utanför Mälarviken på vägen mot Drottningholm.

Nu säger jag:


Lite om vad vi gjort vecka 28

Nu äntligen ska jag försöka att skriva lite om vecka 28.

Tisdagen den 13 juli

Vår snälle granne, Stefan, skjutsade oss till Centralen ca kl. 9.20. Innan dess hade jag varit in till pappa med tidningen och givit honom en kram.

Tåget mot Stockholm av gick kl. 10:



Vi satt i vagn 2, som var den sista vagnen.

Framme i Stockholm ca 11.40. Tog  en promenad i hettan till vårt hotell, Kung Carl på Birger Jarlsgatan.



Så här såg det ut inuti, precis vid receptionen! Visst ser det härligt ut!!!

Tvättade av oss och sedan tog Inge och jag varsin öl på hotellet. Fia tog juice. Satte oss på uteserveringen utanför hotellet. Alltså jag badade i svett! Det bara rann om mig. Så hemskt det är, men jag kan ju inte göra något åt det!

Planerade lite vad vi skulle göra och kom fram till att en båttur runt Djurgården skulle vara mysigt. Promenad till Strömkajen där båten avgick från.

Tog nedanstående bild på Inge och Fia innan båten kom.






Här passerar vi Nacka strand och Carl Milles skulpturen, som sprutar vatten.

Vi såg även riktiga lyxkryssare:



Eller vad sägs om denna! Fick ju tyvärr inte med hela båten på bilden.

Efter denna underbara båttur, gick vi till Kungsträdgården och kollade läget.



Fia tog denna bilden på oss två :))

Var till systemet och köpte ett par öl och en flaska vin.

Till hotellet sedan och tvättade oss samt bytte om. Därefter tog vi en promenad till det som alltid varit vår favoritrestaurang, en kinakrog vid Östermalshallen. Men den har blivit sämre, konstaterade vi. Åt buffé och tog varsin öl till.  Blev en långpromenad efter maten. Kvällarna är ju så underbara!
Ringde naturligtvis till pappa innan vi gick ut och åt.  Har även varit i kontakt med Maria. Hon och Lasse var då på väg till Öland.

Onsdagen den 14 juli
Vaknade tidigt denna morgon. Sov förresten dåligt på natten, men vad gjorde det. Duschade och gjorde mig iordning. Fia vaknade och strax efter även Inge. Ringde pappa och allt var bra med honom. Vi åt sedan frukost och den var helt underbar! Riktig hotellfrukost :))

Så gick vi Kungsträdgården och tog bussen därifrån till Stadshuset. Visst vi kunde ha promenerat dit, men det var ju så varmt!! Därifrån åkte vi med denna båt till Drottningholms slott!



Vilken  härlig båtresa det var. Det trodde jag inte innan.

Vi gick runt och kollade lite! Ingen Viktoria där, trots att det var hennes födelsedag :)) Skoja bara! Hon befinner sig på smekmånaden ännu. Jisses vad en del har det bra!

Inge tog lite bilder, som följer här:



Det ligger ju väldigt fint!!



Grinden in till parken.



Parken framför slottet!

Hemresan gick med en ångbåt och var mycket trevlig. Satt ute i solen och det var så himla skönt.



Fia och jag tog en promenad till Hötorget, där jag köpte en klänning och Fia en plånbok.
Kunde köpt orkidéer för 50:-/styck, men det är ju inte lätt att frakta det på tåget. Annars hade jag köpt 4 stycken, det lovar jag!!! Shit alltså!! Varför kan vi inte ha ett "Hötorg" här där vi bor????

Så tog vi en tur till Fjäderholmarna. Såg när Finlandsbåtarna kom. Först var det Viking Line:



Jag ringde hem, men fick inget svar. Blev superorolig när jag inte fick något svar en halvtimme senare. Ringde hemtjänsten och de skulle kolla upp. Fia och jag skulle ju bada! (Klockan på kameran går fel! Den var 17:15 när Viking Line kom förbi.).

Sedan kom Silja Line's Symphony:



Till slut så ringde hemtjänsten. Pappas telefon hade laddat ur och han tänkte inte på sin bordstelefon. Skönt att inget hade hänt. Förlåt mig Inge och Fia för att jag blev så uppjagad och orolig. Kan ju inte hjälpa det!! Önskar att jag vore som många andra. Alltså de som kan konsten att koppla av och inte tänka på sina föräldrar.

Fia och jag hade tagit på oss badkläder, men fy så kallt det var!!! Det blev bara att doppa fötterna. Tog på oss och så åkte vi tillbaka till Nybrokajen.

Vi funderade på var vi skulle äta. Fia och jag ville äta räkor, men hittade ingen sådan restaurang. Så vi gick uppåt på Birger Jarlsgatan och hittade ett steakhouse. Det var gott där också och mätta blev vi.

Tog sedan bussen till Sofia, som vi undrade var det låg. Men vi kom inte dit, för när vi kom upp på söders höjder och tittade ut, så beslöt vi oss för att hoppa av bussen.



Den här bilden är tagen med Fias kamera! Nog är det vackert!!!

"Stockholm i mitt hjärta ......."

Promenerade en bra bit innan vi tog bussen tillbaka till hotellet. Inge och stod utanför och kollade insläppet till nattklubben mitt emot (gamla Spy Bar) innan vi gick och lade oss. Fia hade redan åkt upp till rummet.

Torsdagen den 15 juli
Hemresedagen var kommen, men vårt tåg avgick inte förrän 18.21, så vi hade dagen på oss. Åt en underbar frukost och så packade vi. Kollade så att inget var glömt och jag hade även ringt pappa.
Tog T-banan till Centralen och så skulle vi ställa in våra väskor i boxar. Det var kaos där!! Kaos är förresten lndrigt sagt. Datasystemet var utslaget. Gick inte att betala för boxen. Tog tid innan vi hittade någon ledig för det första. Vi var faktiskt på väg att ge upp. Fia ringde och felanmälde och till slut så kom det en. Vi fick ha varsin box. Tog säkert en timme innan vi var ute. Då var vi lite sura allihop och blev nästan osams om vad vi skulle göra. Slutade med att vi tog T-banan mot Hässelby strand, men så kom vi på att vi skulle kanske åka Tvärbanan till Hammarby sjöstad. Så vi hoppade av tunnelbanan och åkte tillbaka till Alvik, där vi bytte till Tvärbanan.
Åkte med den till vändstationen. Promenerade ut mot vattnet. Kom på att Stefans och Maritas son pratat om att det gick att åka båt därifrån. Så vi gick mot den platsen. De båtar som var gratis, gick till Barnängskajen, som låg inte långt ifrån där vi hoppade av bussen kvällen innan. Men vi valde en båt som kostade och den skulle avgå efter en timme. Så vi tog en fika på ett ställe. Sedan åkte båt till Nybrokajen. Buss till Sergels torg. Vi gick Drottninggatan mot Slottet. Jag gick in i en affär, där jag alltid brukar handla vykort, men tänk! Jag hittade inget alls.

Efter att vi hade gått runt en stund, föreslog jag att vi skulle ta en öl! Inge trodde han hörde fel :)) Men jag var så törstig och så var jag även i behov av en toalett. Två flugor i en smäll heter det visst! Fia tog juice. Sedan gick Inge och Fia till en 3-butik i Gallerian. Jag gick och köpte en liten sak till Marita. En prydnadssak med defliner. Jag vet ju att hon älskar delfiner. Sedan gick jag till "Plattan" och väntade på Inge o Fia. Ringde pappa under tiden och allt var bra. Ringde även till Maria. De hade det bra. Tänk, men även barnen var på Öland tillsammans med deras pappa och hans nya. De hade husvagn. Men Maria hade inte träffat dem. Hade hon gjort det, så hade nog barnen velat följa med henne i stället.

Så kom då tåget och jag ringde Marita och berättade att det avgått tidsenligt. Men sedan körde det sakta på visa ställen och ingen meddelade varför. På uppresan fick vi hela tiden information, men inget på denna resan. I Norrköping körde vi in i en ordentlig regnskur.
Ringde Stefan, som nog redan var vid Centralen, och meddelade att vi var försenade. Så himla gulligt av honom. Både skjutsa och hämta. Vi tackade så jätte mycket. Jo, pappa ringde ju och undrade var vi var. Han trodde vi skulle varit hemma klockan 19. Jag betonade för honom att vi skulle komma efter kl. 20, men det  hade han glömt.

När vi kom in och jag var på badrummet, så hörde jag råttan! Jädrans alltså! Den levde fortfarande och maten var kvar. Plockade upp resväskan och sedan letade jag efter telefonen. Hittade den inte. Kom på att pappa ringt när vi satt i Stefans bil, så jag ringde på deras dörr och frågade om vi kunde gå till bilen och kolla. Och där låg den!!! Jag var in till pappa en kortis.

Fredagen den 16 juli
Ringde felanmälan (som i sin tur ringde Anticimex) för nu var jag trött på "Helge". Fia och jag var och handlade mat och annat. Inge ville vara hemma. Handlade även åt pappa! Jag var in med det när vi kom hem.

Så kom killen från Anticimex och på 10 minuter var råttan död. Den var bakom tvättmaskinen och var väldigt medtagen. Förresten, så var det ingen råtta utan en skogsmus. Men de kan sträcka ut sig och bli långa.

Hände inte mycket mer den dagen. Jo, det gjorde det väl, men....

Igår tog vi den tur till Motala och idag åkte Fia till Sports Camp igen. Ännu en vecka som ledare. Förresten så har Fia kommit in på lärarutbildningen, men hon vet inte hur hon ska göra. Hon vill ju bli sjuksköterska!!!!

Inge och jag tog en tur till Mem idag. Så himla fint där! Sista slussen på Göta kanal är ju där! Denna båten kom och slussade:



Varit lite svalare idag och det har blåst massor. Hade tvättstugan imorse och jag har även varit in till pappa ett antal gånger.

Ja, detta var lite om vecka 28. Kommer säkert att lägga in mer bilder framöver, men det får räcka för idag!

Kramizzar Nilla

Återkommer

Just nu har jag lite semester, men återkommer så snart jag kan. Tack underbara grannar för att ni har koll på läget!!!!

Njut alla av den underbara sommaren!

Kram Nilla

Borde ju gå ner i vikt.....

Med tanke på att jag svettas så enormt, så borde jag ju gå ner i vikt. Men icke då! Inatt var jag uppe vid 00.30 och gick ut på framsidealtan. Jag svettades massor. Sov sen till ca 7.30. Läste tidningen och så datorn. Fia kom upp omkring kl. 9 och Inge strax efter. Ringde pappa och allt var bra.

Vi ätit frukost och jag diskade samt bäddade. Kollade om "Helge" hade ätit av giftet och det var nog lite det. Så jag tänkte att nu är han nog död!

Gick in till pappa med tidningen. Han var skäggig, så jag frågade honom om han vill raka sig med lödder och hyvel och det ville han. Hjälpte honom av med skjortan. Åh, det var som jag gick ca 54 år tillbaka i tiden. Kommer så väl ihåg när jag var barn. Jag satt alltid på toastolen och kollade på pappa när han rakade sig med hyvel. Nu gjorde jag likadant :))
Han blev så fin så. Gick in  efter att jag hjälpt honom på med skjortan.

Vi åkte sen iväg en sväng eller varvet på stan. Därefter till US. Fia skulle lämna blod och Inge o jag väntade utanför. Jag var och hämtade medicin till pappa. Så köpte Inge och jag varsin glass. Fia var snart ute. De tog inget blod utan rör med blod för att jämföra med andra. Eventuellt ska de ha det till stamcellsframställning. Fia är ju, liksom jag B Rh-, som är en ovanlig blodgrupp.

Efter det tog vi en tur till Norrköping. Var lite mulet, så vi trodde att det skulle braka loss, men icke. Var även in på Himmelstalundsområdet och kollade. Fia visade oss vart hon bodde förra veckan och var hon ska bo nästa vecka.

Fia var sedan in på Elgiganten och köpte sig nya lurar till Ipoden. Hem och jag gick in till pappa med medicinen. Allt bra med honom.

Fikade därefter. Tog mjölk i idag också. Blir faktiskt godare (konstigt nog).

Fia åkte iväg och köpte sig en egen digitalkamera och så var hon även och hälsade på Tove och Casper.

Jag kollade på "Hem till gården". Satt ute i skuggan.

Vi åt ca 18.30. Fia var hemma då. Idag blev det potatisbullar och bacon. Gott var det. Diskade och så gick jag ut på badrummet och spolade golvet med kokhett vatten! Rätt som det var så kom Helge fram! Jisses vad jag skrek till. Jag skrek visst: Råttdjävel!! Trodde ju att den var död!!! Ut med mera gift på tallriken.

Så gick jag ut och pratade med Stefan och Marita. De hade hört mitt skrik :))) Stefan erbjöd sig att skjutsa oss till tåget imorgon. Vilka underbara grannar vi har!!!!

Vattnat nu ikväll. Blev lite friskare. Tomaterna växer så det knakar och det är jätte roligt. Borde packa lite nu, men tror jag gör det imorgonbitti. Behövs ju inte så himla mycket för 3 dagar.

Fia har kommit in på lärarutbildningen, men hon vet inte hur hon ska göra. För hon vill ju bli sjuksköterska! Hur ska jag råda? Hon kanske kan läsa lärarlinjen en termin och så hoppas på att komma in på sjuksköterskeutbildningen i vår??


Undrar om det var eller är årets varmaste dag

Sovit dåligt inatt, dels pga. flugor, dels värmen. Jag svettas så till den milda grad, men vad gör det! Snart är det vinter igen, så nu njuter vi verkligen av sommaren.

Gick upp ca 6.35. Tomt på fatet  hos råttan Helge! Så jag fyllde på. Kan ju ta några dagar innan den dör. Undrar bara vart den lägger sig och gör det. Och är det bara en? Det kanske är flera.....

Fia kom upp. Hon hade försovit sig, men jag tyckte hon sade att hon skulle komma upp 7.30. Det gjorde hon ju. Jag tog tvätten och gick till tvättstugan. Redan då var det +24 grader.

Det första jag fick göra idag, var att svabba av golvet. Där var fullt med tvättmedel och så låg det även en tom kasse. Fattar inte hur folk är!!!

Fia åkte och hämtade en kompis efter att hon ätit frukost. De skulle till Gamleby, där kompisens farföräldrar har sommarstuga och båt. Lyckostar!!!

Jag klar i tvättstugan ca 9.30. Gick in till pappa och pratade en stund samt plockade in hans tvätt. Fyllde även på medicindosetten.

Inge kom upp och vi åt frukost. Han kollade sedan på GP-2 (tror jag att det var). Jag höll mest till på framsidealtanen för där var det skugga. Men så kom Inge och frågade om vi skulle åka till Berg. Sagt och gjort! Vi åkte dit. Jag hoppade i nästan direkt. Oh, så skönt det var!!! Sedan solade jag. Rätt som det var så splashade det till på min mage och ena benet. Det var en kaja som bajsade!! Så det blev ett dopp till.

Vi var där i ca 1½ timme. Handlade till pappa på hemvägen. In till honom. Inge fixade några korv till oss. Jisses alltså, men man är ju inte hungrig.

För ca en timme sedan (18.25) hade vi +34 grader i skuggan. Undrar om vi haft årets varmaste dag idag.

Fia ringde. De haft en underbar dag. Badat, seglat och åkt motorbåt. Vore jag som henne, så skulle jag inte vilja åka hem. Men de är på väg.

Inge och jag ska snart äta jordgubbar och mjölk. Längtar!!!!!!!

Lade in en vinterbild på Fb och det kan jag göra här också! Minns den vinter som var och njut av sommaren. Snart är det åter igen höst och vinter. Visst, det kan vara jobbigt med värmen, men vi har den så otroligt kort tid. Hösten och vintern är betydligt längre.




Fia kom hem idag

Sov till ca kl. 7 idag och gick upp strax efter. Läste tidningen och sedan blev det datorn. Ville inte gå ut på badrummet och kolla om "Helge" var kvar. Så jag tog duschrummet i stället. Fia ringde strax efter kl. 8. Hon var så glad över att få komma hem idag. Sedan ringde Maria. Hon hade tagit fel flaska med ögondroppar för sin allergi och undrade om vi kunde köpa nya och komma ut och fika. Jag sade att jag var tvungen att kolla med pappa först.

Ringde pappa och allt var bra. Inge kom upp och vi käkade frukost. Var okej att köpa ögondroppar till Maria, så jag ringde och sade det.

Fia ringde flera gånger på förmiddagen :))

Duschat och gjort mig iordning. Vi åkte sedan med travet och därefter till Ikano och apoteket. Maria ringde och undrade var vi var. Hon bad mig köpa med något fikabröd. Först gick jag in på Sandströms och köpte 2 nya linnen till mig. Sedan Willys och köpte fikabröd. Vi körde ett varv på stan innan vi åkte till Lasse och Maria.

Jisses så kvalmigt det varit idag. Trodde det skulle bli åska och regn. Maria hade fikat klart och vi satte oss i skuggan och fikade.

När vi kom hem, gick jag in till pappa en stund.

Sedan in och fixade potatisen till hasselbackspotatis och även salladen. Därefter satte jag mig vid datorn en stund.

Fia ringde ca kl. 15. Hon åkte då från Berga så jag gick ut. Underbart att krama henne igen. Hon haft det bra, trots att 14-åriga tjejer kan vara lite jobbiga :))

Efter en stund åkte hon till Maria och Lasse. Jag satte in potatisen ca 17.15 och Inge grillade karrékotletter. Fia kom hem, så vi fick äta.

Efter disken gick vi över till Stefan och Marita, som bjöd på fika (bullar och toscatårta) + en mycket god likör! Den var verkligen kanongod. Stefan berättade att han köpt den ca 15 km från där de bor i Grekland. En farbror som bara tillverkar till vänner och bekanta. Alltså ingen massproduktion.

Inge gick in lite före mig för fotbollen började. Och Fia fick telefon från en kille, som varit med och jobbat som ledare. Aha :))

Nu ikväll har vi +27,2 grader och det är kvalmigt!!! Men det blir nog ingen åska och inget regn.


En dag med växlande molnighet

Jag och Casper sov i Fias rum inatt och Tove sov  i min säng hos Inge. Vaknade mitt i natten och undrade var jag var någonstans :) Kände inte igen stället där ljuset kom ifrån. Men så gick det upp ett "Liljeholmens".

Somnade om och sov till ca 7.50. Det är visst en tidpunkt som jag vaknar vid numera. Skönt!!! Ut på badrummet och kollade under badkaret! SHIT, shit, shit!!! Osten var borta! Det innebar ju att råttan var kvar i där. Kunde inte annat än säga "Djävlar". Jag vill inte ha den kvar här hos oss.

Läste tidningen och sedan blev det datorn. Maria ringde ca kl. 9! Allt bra med henne. Casper kom upp omkring 9.10 och Tove ca 9.20. Inge strax efter. Jag ringde pappa. Allt bra. Sedan blev det frukost.

Därefter satte sig barnen vid min dator och jag gick ut och pratade med Stefan och Marita. Ja, vi pratades vid sent igårkväll. De kom nämligen hem från en veckas semester på Kreta. Idag pratade vi lite mer om deras vistelse där. De hade besökt Elafonisis, precis som vi sade att de skulle göra. De sade som vi: Aldrig mer!! Hemska vägar dit.

Så skjutsade vi hem Tove och Casper till Maria.

Därefter åkte vi och köpte råttgift istället för fällor. Körde ett varv innan vi åkte hem. Fia ringde och undrade vad vi gjorde. Maten på Sports camp var inte bra. Tydligen har de bytt leverantör sedan förra året.

Jo, jag var ju in och köpte jordgubbar i vårt köpcentra. In till pappa så han fick lite gubbar + painriche.

Inge och jag fikade sedan. Därefter satte jag mig på altan med min lilla lap-top och kollade på "Hem till gården".

Gick in en stund och kollade på min vanliga dator. Den är seg så in i den och jag bävar för den dagen som den bara lägger av.

Igår kväll badade barnbarnen i grannens pool med hennes barn och jag tog denna bilden:



Casper och Tove sitter i högra delen.

Klockan var nog ca 21 när de badade. Därefter åt vi kokt korv med bröd.

Barnen somnade omkring klockan 23.15!

Idag har då vädret var mycket växlande men varmt! Jag har dammsugit av och jag har även lagt ut råttgift på ett gammalt, trasigt fat. Det står nu under badkaret.
Dörren stänger vi verkligen ordentligt numera!

Tove och Casper har nu blivit hämtade av sin pappa och ska vara där till nästa söndag. Maria är ute och åker inlines.

Ska snart grilla lite!




Jag har fått fobier mot råttor + barn säger vad de tycker

Hejsan!

Alltså nu ska ni få höra! Igår skrev jag i min blogg om fobier och att jag inte hade fobier mot råttor. Det har jag nu!!!!

Så här är det:

Igår, när vi hade lagt oss säger Inge efter en stund: Det vet i sjutton, men jag tyckte jag såg en råtta på badrummet när jag tvättade mig! Men Inge, skrek jag!!! Han gick upp och ut på badrummet. Ropade direkt: Det stämmer! Det är en råtta här. Så stängde vi dörrarna till de ställen som vi kunde stänga till, satte för en stor resväska in till vardagsrummet + en köksstol.  Här skulle vi inte ge någon råtta tillträde! Hörde hur Inge slog med golvmoppen ute i badrummet! Sedan kom han ut i hallen och öppnade dörren till trapphuset, lutade sig mot golvmoppen! Vilken syn alltså!!!! Men till slut gav vi upp! Inge trodde att råttan kommit upp från golvbrunnen och att den tagit samma väg tillbaka. STÄNG DÖRREN, sade jag!!! Sedan släckte vi oss och lade oss. Tog lång tid innan jag lyckades somna. Vaknade någon gång vid 4-tiden och var i behov av toan. Kom ihåg att inte använda badrummet. Jag tog duschrummet!!! Somnade om och sov till ca 7.50. Kollade då ut i badrummet, men såg ingen råtta.

Läste tidningen. Ringde sedan pappa och han skrattade gott när jag berättade om råttan. Inge kom upp och vi åt frukost. Diskuterade natten och råttan. Bestämde att vi skulle köpa ett par fällor och ställa ut även om Inge trodde att råttan kommit upp från brunnen under badkaret. Han trodde att den kanske tagit samma väg tillbaka.

Jag gick in till pappa och sedan åkte vi och hämtade Maria och barnen. Till Berg och Göta kanal! Tyvärr gick solen i moln, en barnen badade ändå mellan slussningarna. Mia och jag avstod.

Var där i ca 3 timmar. Maria ringde Fia och allt var bra.

När vi åkte därifrån, åkte vi in på Maxi och handlade. Inge ville till Systemet, men Maria ville hem och köra igång en tvättmaskin. Blev bestämt att barnen skulle sova hos oss inatt. Först var det Tove, men så ville även Casper. Maria och Lasse skulle ner och lyssna  på Winnerbäck utanför (precis som jag och Inge gjorde för ett par år sedan).

När ungarna fått med sig extra kläder åkte vi faktiskt till Systemet. Casper följde med mig in. Först tog vi Inges vin och så skulle jag ha mitt. Då säger Casper: Men mormor!!! Om du dricker vin igen så blir du ju full!!!!!!!!! Wow, säger jag! Om  jag hade haft en rullgardin i det läget, så hade det varit guld värt. Folk tittade på mig så det stod härliga till. På topp köpte jag två Norrlands öl till Inge. När vi kom till kassan, så slog jag ner min bag in box i golvet. Hua, så hemskt det var. Casper har aldrig sett mig berusad och inte ska han få göra det heller. Det är då ett som är säkert.

Ikväll har vi ätit lövbiff, pommes och sallad. Smakade gott. Sedan, efter att jag diskat, spelade vi kubb. Efter det så började barnen leka med Savannah och Felice. De har jätte roligt.

Fia har ringt och det var kul. Blev så glad att höra hennes röst. Hon längtar hem och det förstår jag. Jag längtar efter henne så det så!!!

Nu ska jag ut och kolla vad barnen gör!


Fobier

Imorse sov jag till ca 7.45! Var vaken mitt i natten och kollade ut. Det blåste en hel del även då.

Läste tidningen och sedan blev det datorn. Solen lyste utanför och det blåste. Inge kom upp ca kl. 9. Jag ringde pappa innan vi åt frukost. Allt bra med  honom.

Bäddat och diskat. Sedan åkte Inge och jag till Berg och Göta kanal. Satt och solade i ca 3 timmar. Fläktade gott, så man kände ju inte solen. Men jag tror att jag fått grundfärgen, så nu bättrade jag bara på. Ett jämnt flöde av båtar som slussade var det. Tog inget dopp idag, för det blåste lite för mycket för det (alltså jag svettades inte).

Handlade på vägen hem. In till pappa med lite jordgubbar. Fikade sedan. Var in till pappa en vända till för jag glömde ge honom TV-tidningen.

Har pratat med Maria ett par gånger idag. Fia blev det ett långt sms till. Hon ringer inte och jag vill inte ringa  henne. Vet ju inte alls hur träningarna och annat ligger där.

Jo, fobier var det ju! Jag har inte fobi mot spindlar och råttor som många har, men jag har fobi mot fästingar och långtradare som åker bredvid mig i rondeller.

Fästingar
Ett djur som du inte ser förrän det är försent. Kan ställa till mycket elände för människan. Detta djur har gjort att jag inte längre gillar att gå i skogen och plocka bär eller svamp. Det som jag alltid har älskat. Hjälper inte hur väl jag klär på mig. Vaccination? Ja, kanske ett alternativ, men än har jag inte tagit det steget ännu.

Lastbilar i rondeller
För många år sedan, när jag och Fia hade skjutsat Inge till jobbet, var det en lastbil som prejade mig i en rondell. Han stötte till ytterbackspegeln! Chauffören lutade sig ut genom fönstret och skakade bara på huvudet och så åkte han vidare. Jag åkte in till närmaste parkering och rättade till spegeln. Men jag kunde inte köra vidare direkt. Mina ben var som gelé. Efter det så får jag panik eller rättare sagt jag blir rädd varje gång jag har en lastbil bredvid mig i en rondell.

Så finns det djur som jag gillar, men som jag inte vill ha inne i lägenheten.

Paddor/grodor
Jag kommer ihåg en sommar, när altandörren var öppen och det var mörkt i rummet. Jag skulle lägga mig, men Inge skulle se klart en film. Hade precis lagt mig, då jag hörde något konstigt. Trodde det var en råtta eller skogsmus som var under sängen. Lade mig raklång och kikade. Det var en stor padda!!! Jag började skratta och ropade på Inge. Alltså vi måste få ut den sade jag. Inge stängde dörren till vardagsrummet och så började operation fånga padda. Han lyckades! Ut med paddan i friheten. Vi har även haft små grodor inne.

Fåglar
En gång fick vi in en talgoxe! Oj, oj, oj vilken tid det tog innan vi fick ut den. Men till slut så lyckades även det.

Ja, det var lite om fobier och vad som hänt idag! Ikväll ska vi hämta Maria och barnbarnen på Centralen och skjutsa hem dem till sig.








Klippt mig idag

Jisses vad jag hade svårt att somna igårkväll! Var vaken vid midnatt! Somnade sedan och sov till 5.30. Då var det kört alltså! Låg kvar och vände och vred på mig till klockan var 7.45. Då gick jag upp och läste tidningen. Sedan datorn. Därefter tvättade jag håret och gjorde mig iordning. Käkade så frukost. Inge kom upp. Jag hade bestämt mig för att cykla, men kollade ut. Det blåste massor, så Inge tyckte att jag kunde ta bilen. In till pappa först. Allt bra med honom.

Så hade de börjat fräsa upp asfalten på vår gata, vilket innebar långsam körning. Jag hann ju, så det var inte någon fara.

Min frissa klippte kanonbra. Gick sedan till en delikatessbutik (Dolce delikatesser) och köpte flatrökt skinka till Inge. Min före detta arbetskamrat hade semester, så jag fick inte krama henne. Framförde mina hälsningar i alla fall.

Åkte hem och tog en fika. Sedan åkte jag och pappa till Willys. Pappa handlade det han skulle och så gick jag bara in på Lidl och köpte mjölk till Inge.

Hjälpte pappa med att plocka in. Sedan gick jag in och åt lite.
Fick ett sms från Fia. Allt var bra. Törs ju inte ringa för jag vet ju inte alls hur tiderna ser ut för henne.

Nu ikväll har min dator börjat låta hemskt. Är livrädd för att den ska braka ihop. Hur ska jag göra med alla bilderna??? De får inte plats på DVD. Måste fundera ut något nu ikväll.

Tog en bild på det jag köpte igår (utom lavendeltvålen):



Äggkoppar + en ljuslykta! Visst är det fina?!!?!



En härlig tradition

Hade klockan på väckning 6.20 och jag sov till dess. Visserligen hade jag varit en stund tidig morgon, men somnade om. Gick upp och läste tidningen. Satte mig vid datorn därefter. Väckte Inge kl. 7. Då åt vi frukost. In till pappa ca 8.20. Allt bra med honom. Därefter hämtade vi Maria och barnen. Skjutsade dem till tåget. De skulle till Stockholm och bo hos Annika och Julia! Julia, som varit hos sin pappa, åkte med Maria och barnen. Därefter åkte Inge och jag mot Stockholm och Vaxholm.

När vi kom till Södertälje så var det broöppning. Det har inte hänt någon gång tidigare, när vi åkt till eller från Stockholm. Men det hände ofta på den tiden som jag bodde i Stockholm och skulle hem eller åter på veckosluten.



Ute på Vaxholm passerade vi detta:



Man blir bara så salig över allt vatten som man passerar.

I Vaxholm tog Inge denna bild:



Det är nu tredje året i rad som vi åker upp första semesterdagen! Lite molnigt var det, men så fint ändå. Vi käkade på vårt vanliga ställe och även idag blev det korv och pommes :))



Här kom båten Dalarö för att lämna och hämta nya passagerare!

Efter att vi ätit tog vi bilfärjan över till Rindö och så därifrån en annan bilfärja över till Värmdölandet! En himla fin vägsträcka!

Bestämde oss för att köpa varsin kopp kaffe på Statoil och åka ner till Nacka Strand. Vi hade ju våra brassestolar med oss.

Där tog vi lite bilder:




Cinderella är på väg in mot hamn! Bakom kommer Birka Cruise.



Som ni ser så blev det kanonfint väder. Jag ringde Maria och kollade var de var! De var snett över från där vi satt: Gröna Lund alltså! Ungarna åkte allt som de fick åka!

Inge körde till Sillekrog. Därifrån körde jag! Innan hade jag sms:at Fia och frågat om hon ville att vi skulle titta förbi, men det behöves inte. Dock passerade vi förbi, för de höll på att asfaltera utan Norrköping. Och det var tur att vi tog den vägen, för jisses vilken kö det var. Vi tjänade nog en del på detta.



Idag tog jag årets första dopp

Sovit dåligt fram på småtimmarna pga. värmen! Men det gör inget!!!! Älskar vädret som det är nu. Dock sov jag till 7.40 och då blev det full fart. Hade ju tvättstugan från kl. 7. När jag kom ut dit, var där fullt med tvätt! Blev lite sur, men insåg att det var grannen som  har 3 små barn i åldrarna 6 och 3 år + en liten baby på 3 månader! Jag plockade ihop deras tvätt och ställde i korriodoren. Hon kom när jag var ute nästa gång och bad så mycket om ursäkt!

Var in till pappa med  hans tvätt och fyllde på medicindosetten. Allt bra med honom. Nästa gång jag gick till tvättstugan hällde jag tvättmedel i sköljmedelsfacket (igen). Det var bara att hälla på vatten.

Väckte Inge kl. 10 för då var det frukost. Diskat och gjort iordning. Gick ut och hämtade in det sista. Bestämt med Maria att vi skulle hämta henne och barnen när jag var klar i tvättstugan.

Vi åkte till Berg och ungarna längtade verkligen efter att få bada. Casper kan ju inte simma, med kuddarna på armarna så går det bra. Han hoppade från kanten och rätt i kanalen. Även jag badade. Tove simmar ju så himla bra! Fick höra att det var 24 grader i vattnet!



Här har vi Casper, Maria och Tove!



Och här har ni mig!!!



Även hundar gillar att bada :))



Casper och Inge kollar läget!

Som ni förstår så har vi haft några härliga timmar både på land och i vattnet.

Fia ringde nyss och hon hade det bra! Känns ju skönt att veta!

Nu ska jag och Inge äta bruna bönor och stekt fläsk. Gäller att passa på när vi är ensamma!


Njuter.......

Finns inte mycket att skriva om idag. Men jag NJUTER!!!!!!
Lämnade in corren till pappa innan jag och Inge åkte till Berg! Fia, Mia och barnen hade åkt till Vätterviksbadet. Inge och jag tillbringade ca 2½ timme i våra brassestolar, studerandes de som slussade! Alltid lika roligt.
När vi åkte hem, såg jag ut som en tomat i ansiktet!
Fia kom hem och vi beställde mat från Kina/Thai-restaurangen! Fia och jag åkte och hämtade det. När vi kom hem, satt grannfrun här. Hon bjöd på någon italiensk likör. Som tack fick hon ris av oss.
Sitter här ute på baksidan och njuter av värmen! Just nu har vi +29 grader! Svetten lackar om oss.
Snart ska Fia åka till Norrköping och vara ledare på Stadium Sports Camp. Hon ska hämta upp en kille innan!

Ett besök i Vadstena

Alltså jag tänker inte bli långrandig och berätta om min första lediga dag (utav fem veckor), men.....

Efter frukosten så åkte vi mot......




böljande linfält!!! Visst ser det ut som vatten eller hav?!?!

Till slut så hamnade vi i Vadstena!



En mycket idyllisk sommarstad!
Jag har aldrig tidigare lagt märke till de utsnidade figurerna på slottet tidigare, men idag gjorde jag det:



Vi lämnade Vadstena och åkte vidare mot Gränna! Där tog jag denna bild som vetter mot Visingsö:



Vi har haft en underbar första dag på min semester. Jag är medveten om att min man har mer än 300 lediga dagar utan mig vid sin sida. Han hatar verkligen livet som arbetslös! Det har jag förstått nu ikväll. Jag skäms över att säga att jag har fem veckors semester! Men tyvärr kan jag inget göra. Jag röstade inte på de som valet sist.....

Kramizzar

Fia varit på begravning idag

Wow alltså, men nu har jag SEMESTER!!! Fatta hur skönt det känns! Men ni ska veta att jag är superglad över att ha ett jobb att gå till! Nu ska jag ladda batterierna så jag är redo för höstens jobb. Det är ju så det ska vara för ALLA! Lider verkligen med min man, som är arbetslös! Varje dag är lika grå och trist, som han säger! Nu ska jag försöka att peppa honom och vara en gullig hustru... (hur f-n nu det ska gå till)..... Kommer väl att tjata som vanligt är jag rädd för...

Ja, ja!! På jobbet var det lugnt! Ringde pappa redan 8.45 oh allt var bra. Ringde hem och Inge var uppe! Ja, det var Fia också. Hon skulle iväg på begravning. En gammal klasskompis till henne skulle begravas. Så grymt!! En kille, som snart skulle ha fyllt 21 år. Han fick cancer och sedan tillstötte något med lungorna.

Var till biblioteket och gjorde tidskrifterna. Åt lunch och sedan gjorde alla tidrapporter! Åkte från jobbet ca 12.50. Till en p-plats, där jag väntade på Fia. Hon kom ca 13:00. Det hade varit en fin begravning, men jobbig. När de spelade "Tears in heaven" brast det, sade Fia. Oh, min lilla gumma! Man ska inte behöva begrava en jämnårig i din ålder! Det  hör ålderdomen till.

Vi åkte till badet i Berg och Fia hämtade Tove. Hon var där med sitt Fritids. Körde runt och parkerade bilen där minigolfbanan ligger. Tove och Fia badade!



Här har Tove hoppat i och blött ner de badande tjejerna!



Och här hoppar hon i. En tuff tjej, som ännu inte fyllt 9 år!



Kolla vilket svanhopp hon gör!!! Fia står och beundrar!



Fia och Tove (+ en annan tjej och badringen)

Vi hade en skön stund ute i Berg, men så kom slussvaktaren och sade till att det var båtar på väg, så de fick avbryta badet.

Hem till Maria med båda tjejerna. Fia skulle äta ihop med dem. Jag åkte hem efter Inge. Gick in till pappa först för jag hade köpte 2 liter jordgubbar utmed vägen, så jag ville att pappa tog hand om dem medan Inge och jag åkte till Maxi.

Sedan åkte vi hem med varorna. Gick in till pappa en kortis.

Har ätit lite och så diskade jag! Satte mig på altan och kollade på "Hem till gården". Men sedan gick jag in.


RSS 2.0